Corporate Governance Charter

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Corporate Governance Charter"

Transcriptie

1 Corporate Governance Charter Dealing Code Hoofdstuk Twee Euronav Corporate Governance Charter December

2 1. Inleiding Op 9 december 2004 werd de Belgische Corporate Governance Code door de Belgische Corporate Governance Commissie bekend gemaakt. Tijdens de vergadering van 5 december 2005 heeft de Raad van Bestuur van Euronav het Corporate Governance Charter goedgekeurd, waar dit tweede hoofdstuk deel van uitmaakt. Dit Hoofdstuk zal, wanneer nodig, geactualiseerd worden. Bij de uitoefening van haar activiteiten verbindt de Raad van Bestuur zich tot naleving van de wetten en te handelen in het belang van de Vennootschap. 2. Richtlijnen inzake de handel in Financiële Instrumenten (Dealing Code) 2.1. Toepassingsgebied Deze Dealing Code legt de richtlijnen vast waaraan de Bestuurders en werknemers van Euronav zich dienen te houden wanneer zij handelen in Euronav aandelen. De bedoeling van deze Dealing Code is ervoor te zorgen dat vermelde personen de vertrouwelijkheid bewaren van koersgevoelige informatie waarover ze zouden beschikken, vooral in periodes voorafgaand aan de bekendmaking van financiële resultaten, en de richtlijnen te bepalen om handel met voorkennis te vermijden. Bovendien zijn eveneens nationale wetten van toepassing die de handel met voorkennis verbieden. Deze nationale wetten kunnen, bijvoorbeeld, leiden tot strafrechtelijke veroordeling van een individu wanneer deze met voorkennis op de beurs of als professionele tussenpersoon handelt in Financiële Instrumenten. Het dient opgemerkt te worden dat huidige Code deze nationale wetten geenszins tracht te vervangen, maar als een aanvulling dient beschouwd te worden Handel met voorkennis Het is een Bestuurder of Hoger Kaderlid niet toegestaan: te handelen 1 in eender welke Financiële Instrumenten van Euronav wanneer hij beschikt over voorkennis; koersgevoelige informatie mede te delen aan derden, behalve wanneer dit gebeurt in overeenstemming met een statutaire vereiste of binnen het kader van de uitoefening van zijn of haar taken; (c) op grond van het bezit van koersgevoelige informatie derden aanbevelen te handelen of niet te handelen; of (d) assistentie verlenen aan eender welke persoon die betrokken is in eender welke van de hoger genoemde activiteiten. 1 Voor wat betreft deze Code of Dealing, dient Handelen geïnterpreteerd te worden overeenkomstig voormelde definitie van Handel in Financiële Instrumenten.

3 2.3 Vervolging en sancties Inbreuken op artikel 2.1 kunnen leiden tot zowel administratieve als strafrechtelijke vervolging. Het CBFA is bevoegd om een vervolging in te stellen voor administratieve overtredingen en beschikt daartoe over ruime onderzoeksbevoegdheden. Ze kan administratieve boetes opleggen die liggen tussen EUR en EUR. Indien de administratieve overtreding tot een financieel voordeel heeft geleid, kan dit maximumbedrag verhoogd worden tot tweemaal het bedrag van dat financiële voordeel, of in geval van herhaalde overtredingen, tot driemaal het bedrag van het voordeel. Strafrechtelijke vervolging kan eveneens worden ingesteld voor een inbreuk op de hierboven onder artikel 2.1 beschreven verbodsbepalingen indien de inbreuk wordt gepleegd door zogenoemde primaire en secundaire insiders. Primaire insiders zijn de mensen van de Vennootschap die normaliter over koersgevoelige informatie beschikken, zoals Bestuurders, leden van het Directiecomité, Hogere Kaderleden, commissarissen, aandeelhouders en andere personen die in het kader van hun tewerkstelling, beroep of functie toegang hebben tot koersgevoelige informatie. Primaire insiders kunnen strafrechtelijk vervolgd worden indien ze hoger vermelde verbodsbepalingen overtreden, terwijl ze weten of redelijkerwijze hadden moeten weten dat de informatie waarover zij beschikken beursgevoelig is. Een secundaire insider is eenieder die in het bezit is van koersgevoelige informatie die rechtstreeks of onrechtstreeks afkomstig is van een primaire insider (met inbegrip van informatie die van andere secundaire insiders wordt bekomen). Secundaire insiders kunnen strafrechtelijk vervolgd worden. Elke strafrechtelijke inbreuk kan worden bestraft met een gevangenisstraf van drie maanden tot één jaar en met een boete die momenteel varieert tussen 250 EUR en EUR. Daarenboven kan de overtreder veroordeeld worden tot betaling van een bedrag dat gelijk is aan een maximum van driemaal het financiële voordeel dat rechtstreeks of onrechtstreeks uit de overtreding voortkomt. Verder kan ook een verbod worden opgelegd om bepaalde mandaten uit te oefenen, zoals dat van bestuurder, commissaris of bedrijfsleider van een vennootschap. 2.4 Algemeen toepassingsbereik De hierboven beschreven verbodsbepalingen zijn niet alleen van toepassing op de Financiële Instrumenten van Euronav. Ze hebben eveneens een algemeen toepassingsbereik. Bijgevolg kan niet worden uitgesloten dat binnen de Groep verkregen informatie voorkennis vormt ten aanzien van Financiële Instrumenten van andere (Belgische of buitenlandse) beursgenoteerde vennootschappen.

4 2.5 Handel in Financiële Instrumenten door Bestuurders en Werknemers Het is een Bestuurder of Hoger Kaderlid niet toegestaan eender welke Financiële Instrumenten van Euronav te verhandelen tijdens Besloten Periodes, met name: (c) de periode van één maand die onmiddellijk voorafgaat aan de voorlopige bekendmaking van de jaarresultaten van Euronav of, indien korter, de periode die begint te lopen vanaf de afsluiting van het betrokken boekjaar tot en met de dag van de bekendmaking, of de periode van één maand die onmiddellijk voorafgaat aan de voorlopige bekendmaking van de tussentijdse resultaten van Euronav of, indien korter, de periode die begint te lopen vanaf de laatste dag van de tussentijdse periode tot en met de dag van de bekendmaking; of eender welke periode aangekondigd door de Compliance Officer die voortkomt uit een transactie aangegaan door de Vennootschap, waarbij het op de hoogte zijn van dergelijke transactie beschouwd wordt als koersgevoelige informatie. Bestuurders en Hogere Kaderleden die op de hoogte zijn van deze transactie dienen deze informatie te behandelen als koersgevoelige informatie vanaf het moment waarop ze in kennis werden gesteld van de transactie. Aan het einde van elk boekjaar zal de Raad van Bestuur aan de Bestuurders en Hogere Kaderleden de Besloten Periodes voor het volgende boekjaar bekendmaken. Alle wijzigingen aan deze periodes in de loop van het boekjaar zullen onmiddellijk worden medegedeeld. Het is een Bestuurder of Hoger Kaderlid niet toegestaan te handelen in Financiële Instrumenten van Euronav op basis van een kortetermijnvisie. Elke aan- of verkoop van financiële instrumenten van Euronav binnen een periode van 6 maanden nadat deze werden aan- of verkocht, zal beschouwd worden als Handel op basis van een kortetermijnvisie. Tijdens een Besloten of Verboden Periode is het een Bestuurder of Hoger Kaderlid niet toegestaan te handelen in eender welke Financiële Instrumenten van Euronav. Het is een Bestuurder of Hoger Kaderlid niet toegestaan te handelen in eender welke Financiële Instrumenten van Euronav wanneer hij of zij in het bezit is van koersgevoelige informatie. Het is een Bestuurder of Hoger Kaderlid niet toegestaan te handelen in eender welke Financiële Instrumenten van Euronav wanneer de toelating om te handelen niet werd bekomen overeenkomstig artikel 2.6 van dit Charter.

5 2.6 Toelating om te handelen in Financiële Instrumenten Het is een Bestuurder of Hoger Kaderlid niet toegestaan om te handelen in eender welke Financiële Instrumenten van Euronav zonder de Compliance Officer hier vooraf van op de hoogte te hebben gebracht en van deze toelating te hebben gekregen. De Compliance Officer mag niet handelen in Financiële Instrumenten van Euronav zonder zowel de Voorzitter van de Raad van Bestuur als de CEO hiervan vooraf op de hoogte gebracht te hebben en van beiden toestemming te hebben bekomen. De toelating om te handelen in Financiële Instrumenten moet worden toegekend of geweigerd binnen één werkdag na ontvangst van het verzoek en, indien de goedkeuring wordt bekomen, dient deze door de betrokken Bestuurder of Hoger Kaderlid uitgevoerd te worden binnen een termijn van vijf werkdagen volgend op het bekomen van de toelating, met dien verstande dat een bekomen toelating vervalt drie werkdagen vóór een Besloten Periode zoals beschreven in 2.5. De Bestuurder of het Hoger Kaderlid dient de Compliance Officer (of, in het geval van de Compliance Officer zelf, de Voorzitter van de Raad van Bestuur en de CEO) onmiddellijk op de hoogte te brengen nadat hij of zij Financiële Instrumenten van Euronav gekocht of verkocht heeft. De Compliance Officer moet een schriftelijk dossier bijhouden van elke bekendmaking ontvangen van een Bestuurder of Hoger Kaderlid, overeenkomstig artikel 2.6 van dit Hoofdstuk, of van elke gegeven of geweigerde toelating en van elke handel in Financiële Instrumenten van Euronav overeenkomstig artikel 2.6 van dit Hoofdstuk Uitzonderlijke omstandigheden Een Bestuurder of Hoger Kaderlid zal, normaliter, geen toelating bekomen (zoals vereist in artikel 2.6 van dit Hoofdstuk) om te handelen in eender welke Financiële Instrumenten van Euronav tijdens een Verboden Periode. Het is mogelijk dat de toelating om te handelen in Financiële Instrumenten geweigerd zal worden op eender welk tijdstip waarop de Compliance Officer door de CEO wordt ingelicht dat het redelijkerwijze kan worden verwacht dat Euronav een aankondiging zal moeten doen waardoor occasionele informatie (in de zin van Artikel 6 van het Koninklijk Besluit van 31 maart 2003 betreffende de verplichting van emittenten van financiële instrumenten die zijn toegelaten tot de verhandeling op een Belgische gereglementeerde markt) openbaar wordt gemaakt binnen de periode van één week na de voorgenomen Handel in Financiële Instrumenten, zelfs indien de persoon die de toelating vraagt geen kennis heeft van de betreffende zaak. De CEO dient dergelijke beslissing te nemen in samenspraak met de CFO en/of de Voorzitter van de

6 Raad van Bestuur. In noodgevallen kan de CEO evenwel dergelijke beslissing nemen zonder voorafgaand overleg. In uitzonderlijke omstandigheden wanneer het voor een Bestuurder of Hoger Kaderlid de enige mogelijke handelswijze is, kan aan deze de toelating gegeven worden om Financiële Instrumenten van Euronav te verkopen (maar niet aan te kopen) op een moment waarop het hem of haar niet toegestaan zou zijn omwille van het feit dat deze transactie zou vallen binnen een Besloten Periode. Respectievelijk de Raad van Bestuur of het Directiecomité, bepaalt of de omstandigheden uitzonderlijk zijn of niet. Een dringende financiële verplichting van een Bestuurder of Hoger Kaderlid dat anders niet kan worden voldaan, wordt voor deze doeleinden beschouwd als uitzonderlijk. 3. Definitions 3.1 CBFA : Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen, de enige toezichtsautoriteit belast met de controle op de Belgische financiële sector. 3.2 Besloten Periode : elke periode wanneer het een Bestuurder of Hoger Kaderlid niet is toegestaan financiële instrumenten te verhandelen, zoals hierboven bepaald. 3.3 Compliance Officer : de persoon aangesteld door de Raad van Bestuur belast met de naleving van de richtlijnen inzake de handel in Financiële Instrumenten (Dealing Code). 3.4 Handel in Financiële Instrumenten : eender welke aan- of verkoop, of overeenkomst voor de aan- of verkoop van eender welke Financiële Instrumenten van Euronav, en de toekenning, aanvaarding, verwerving, vervreemding, uitoefening of opheffen van eender welke optie (call, put, of beide) of ander recht of verplichting om Financiële Instrumenten of eender welke belang in Financiële Instrumenten van Euronav te verwerven of te vervreemden. Voor alle duidelijkheid, de volgende transacties worden beschouwd als Handel in Financiële Instrumenten met betrekking tot dit Hoofdstuk, en zijn er bijgevolg aan onderworpen: (c) (d) overeenkomsten die betrekking hebben op een verkoop van Financiële Instrumenten met de bedoeling kort nadien eenzelfde aantal Financiële Instrumenten opnieuw aan te kopen; handel in Financiële Instrumenten tussen Bestuurders of Hogere Kaderleden; onderhandse aan- en verkooptransacties; en overdrachten zonder tegenprestatie door een Bestuurder of Hoger Kaderlid, andere dan overdrachten waarbij de Bestuurder of het Hoger Kaderlid de ultieme eigenaar blijft.

7 Voor alle duidelijkheid, en niettegenstaande het hoger vermelde (met inbegrip van het algemene verbod van handel met voorkennis), zijn de volgende transacties in Financiële Instrumenten niet onderworpen aan de richtlijnen van de bepalingen 2.5 en 2.6: (c) (d) verbintenissen of keuzes om rechten uit te oefenen in verband met de verlening van rechten of ander bod (inbegrepen het aanbieden van aandelen in plaats van een cash dividend); het uitoefenen van rechten in verband met de verlening van rechten of ander bod (inbegrepen het aanbieden van aandelen in plaats van een cash dividend); het verzaken aan rechten in verband met de verlening van rechten of ander bod (inbegrepen het aanbieden van aandelen in plaats van een cash dividend); en verbintenissen om te aanvaarden, of de aanvaarding van, een overnamebod. 3.5 Financieel Instrument : een Financieel Instrument in de zin van Artikel 2, 1 van de Wet van 2 augustus 2002 betreffende het toezicht op de financiële sector en de financiële diensten, meermaals gewijzigd. 3.6 Voorkennis : welbepaalde informatie, die niet openbaar werd gemaakt, en rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking heeft op Euronav of de handel in Financiële Instrumenten van Euronav, welke, indien deze openbaar gemaakt zou worden, de koers van de betrokken Financiële Instrumenten of aanverwante Financiële Instrumenten gevoelig zou kunnen beïnvloeden. 3.7 Verboden Periode : eender welke periode waarin Bestuurders of Hogere Kaderleden geen toelating krijgen te handelen in Financiële Instrumenten, overeenkomstig artikel 2.6 van dit Hoofdstuk, met name: eender welke Besloten Periode; of eender welke periode waarin de Compliance Officer redenen heeft om aan te nemen dat de voorgestelde transactie een inbreuk vormt op dit Hoofdstuk en waarvan hij de Bestuurders en Hogere Kaderleden van op de hoogte heeft gebracht. 3.8 Hoger Kaderlid : eender welk lid van het Directiecomité of werknemer of andere persoon binnen de Euronav Groep die mogelijk regelmatig in het bezit is van koersgevoelige informatie, zoals in detail vermeld op een lijst die samengesteld werd door het Directiecomité en bijgewerkt wordt door de Compliance Officer.

Dealing Code (de Code )

Dealing Code (de Code ) Dealing Code (de Code ) Controleer steeds de versie waarover je beschikt. De enige geldige versie bevindt zich op de Policies-site op het intranet. Internal use only 1/17 INHOUDSTAFEL INLEIDING... 3 DEFINITIES...

Nadere informatie

REGELS TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VAN VOORKENNIS EN MARKTMANIPULATIE

REGELS TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VAN VOORKENNIS EN MARKTMANIPULATIE BIJLAGE 3 BIJ HET CORPORATE GOVERNANCE CHARTER REGELS TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VAN VOORKENNIS EN MARKTMANIPULATIE Oorspronkelijke versie goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 4 oktober 2007. Bijwerking

Nadere informatie

Gedragscode inzake preventie van misbruik van voorwetenschap

Gedragscode inzake preventie van misbruik van voorwetenschap SIOEN INDUSTRIES NV (hierna: de Vennootschap ) Gedragscode inzake preventie van misbruik van voorwetenschap (de Code ) INLEIDING In de normale bedrijfsuitoefening kan eenieder die wordt tewerkgesteld door

Nadere informatie

Dealing Code. 5 juni 2007. A07899865/0.1/08 Jun 2007 1

Dealing Code. 5 juni 2007. A07899865/0.1/08 Jun 2007 1 Dealing Code 5 juni 2007 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Samenvatting... 3 1 Inleiding... 4 2 Definities...5 3 Algemeen verbod op de verrichtingen met voorwetenschap... 7 4 Transacties door Werknemers

Nadere informatie

Verhandelingsreglement Regels ter voorkoming van marktmisbruik

Verhandelingsreglement Regels ter voorkoming van marktmisbruik Verhandelingsreglement 2015 Verhandelingsreglement Regels ter voorkoming van marktmisbruik update 12 januari 2015 Inhoud I. Beleidsverklaring... 3 II. Gedragscode... 3 1. Naleving van de Wet... 4 2. Compliance

Nadere informatie

MIKO NV PROTOCOL TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VAN VOORKENNIS

MIKO NV PROTOCOL TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VAN VOORKENNIS MIKO NV PROTOCOL TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VAN VOORKENNIS De Raad van Bestuur van Miko NV(de Vennootschap ) heeft op haar vergadering van 24 augustus 1998 het hiernavolgend protocol (het Protocol ) goedgekeurd,

Nadere informatie

REGLEMENT BELEGGINGEN VAN BESTUURDERS EN COMMISSARISSEN VAN Ctac N.V.

REGLEMENT BELEGGINGEN VAN BESTUURDERS EN COMMISSARISSEN VAN Ctac N.V. REGLEMENT BELEGGINGEN VAN BESTUURDERS EN COMMISSARISSEN VAN Ctac N.V. De Raad van Commissarissen heeft in overleg met de Raad van Bestuur het volgende Reglement vastgesteld I INLEIDING 1.1 Dit reglement

Nadere informatie

* * * *** Overwegende dat het onderzoek tot de volgende vaststellingen heeft geleid:

* * * *** Overwegende dat het onderzoek tot de volgende vaststellingen heeft geleid: MINNELIJKE SCHIKKING AANVAARD DOOR HET DIRECTIECOMITÉ VAN DE FSMA EN WAARMEE PLASTICHE NV EN DE HEER THEO ROUSSIS HEBBEN INGESTEMD Deze minnelijke schikking, waarmee Plastiche NV en de heer Theo Roussis

Nadere informatie

In huidig Protocol wordt het interne beleid van de Vennootschap inzake de voorkoming van misbruik van voorkennis vastgelegd.

In huidig Protocol wordt het interne beleid van de Vennootschap inzake de voorkoming van misbruik van voorkennis vastgelegd. I. INLEIDING In huidig Protocol wordt het interne beleid van de Vennootschap inzake de voorkoming van misbruik van voorkennis vastgelegd. De Raad van Bestuur van de Vennootschap heeft het hiernavolgend

Nadere informatie

DEALING CODE. (Laatste update : 21 maart 2013)

DEALING CODE. (Laatste update : 21 maart 2013) DEALING CODE 1. INLEIDING... 2 2. DEFINITIES... 2 3. VERBOD OP MISBRUIK VAN VOORKENNIS... 4 4. TRANSACTIES DIE WERDEN GEREALISEERD DOOR BESTUURDERS EN AANGEDUIDE PERSONEN... 5 5. SLOTBEPALINGEN... 8 (Laatste

Nadere informatie

REGELS TER VOORKOMING VAN MARKTMISBRUIK. Bone Therapeutics SA

REGELS TER VOORKOMING VAN MARKTMISBRUIK. Bone Therapeutics SA REGELS TER VOORKOMING VAN MARKTMISBRUIK Bone Therapeutics SA INHOUD 1. BELEIDSVERKLARING.. 2 2. BASISBEGINSELEN INZAKE DE MISDRIJVEN VAN MISBRUIK VAN VOORKENNIS.....2 3. DEFINITIES....2 4. GEDRAGSCODE.......3

Nadere informatie

INSIDERREGLEMENT ZIGGO N.V. Ingangsdatum 18 juli 2013

INSIDERREGLEMENT ZIGGO N.V. Ingangsdatum 18 juli 2013 INSIDERREGLEMENT ZIGGO N.V. Ingangsdatum 18 juli 2013 INHOUD (1) Definities (2) Algemene regels van toepassing op alle Werknemers (3) Aanvullende regels voor Insiders (4) Interne Toezichthouder APPENDICES

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE VOORWETENSCHAP Niet-royeerbare certificaten op naam van aandelen B in het kapitaal van Funda N.V.

REGLEMENT INZAKE VOORWETENSCHAP Niet-royeerbare certificaten op naam van aandelen B in het kapitaal van Funda N.V. REGLEMENT INZAKE VOORWETENSCHAP Niet-royeerbare certificaten op naam van aandelen B in het kapitaal van Funda N.V. Stichting Administratiekantoor Funda heeft op 10 maart 2011 dit Reglement ter voorkoming

Nadere informatie

Oproepingen tot algemene vergaderingen van Belgische genoteerde vennootschappen : modaliteiten van publicatie

Oproepingen tot algemene vergaderingen van Belgische genoteerde vennootschappen : modaliteiten van publicatie COMMISSIE VOOR HET BANK-, FINANCIE- EN ASSURANTIEWEZEN Toezicht op de financiële informatie en markten Studies en documenten : nr. 29 December 2005 Oproepingen tot algemene vergaderingen van Belgische

Nadere informatie

Toelichting bij de agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ageas SA/NV van 30 maart 2011

Toelichting bij de agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ageas SA/NV van 30 maart 2011 Toelichting bij de agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ageas SA/NV van 30 maart 2011 Dit document bevat een toelichting bij de belangrijkste punten van de agenda van

Nadere informatie

Dealing Code (de Code )

Dealing Code (de Code ) Dealing Code (de Code ) Controleer steeds de versie waarover je beschikt. De enige geldige versie bevindt zich op de Policies-site op het intranet. Internal use only 1/25 INHOUDSTAFEL INLEIDING... 4 DEFINITIES...

Nadere informatie

1. Hernieuwing van de machtiging van de Raad van Bestuur in het kader van het toegestaan kapitaal

1. Hernieuwing van de machtiging van de Raad van Bestuur in het kader van het toegestaan kapitaal BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 603 EN 604 VAN HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN In overeenstemming met artikel 603 en 604 van het Wetboek van Vennootschappen stelt de Raad

Nadere informatie

Insiderreglement inzake SnowWorld N.V.

Insiderreglement inzake SnowWorld N.V. Insiderreglement inzake SnowWorld N.V. 1. DEFINITIES In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Gelieerde vennootschap: iedere naamloze vennootschap naar Nederlands recht (N.V.) waarvan verhandelbare (certificaten

Nadere informatie

reglement voorwetenschap inzake bezit van en transacties in aandelen en bepaalde overige financiele instrumenten inzake novisource n.v.

reglement voorwetenschap inzake bezit van en transacties in aandelen en bepaalde overige financiele instrumenten inzake novisource n.v. reglement voorwetenschap inzake bezit van en transacties in aandelen en bepaalde overige financiele instrumenten inzake novisource n.v. 1. DEFINITIES In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Gelieerde

Nadere informatie

VOLMACHT. Naam : Adres / maatschappelijke zetel :

VOLMACHT. Naam : Adres / maatschappelijke zetel : VOLMACHT Ondergetekende: Naam : Adres / maatschappelijke zetel : Ondernemingsnummer 1 : Hier vertegenwoordigd door 2 : Eigenaar van aandelen (in volle eigendom / in vruchtgebruik / in blote eigendom 3

Nadere informatie

UITNODIGING VOOR GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

UITNODIGING VOOR GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS Naamloze vennootschap De Gerlachekaai 20 te 2000 Antwerpen BTW BE 0860 409 202 RPR Antwerpen UITNODIGING VOOR GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS De raad van bestuur heeft de eer de aandeelhouders

Nadere informatie

BEFIMMO NV DEALING CODE 3 JULI 2016

BEFIMMO NV DEALING CODE 3 JULI 2016 BEFIMMO NV DEALING CODE BELEID INZAKE PREVENTIE VAN MARKTMISBRUIK 3 JULI 2016 1. DOEL VAN DIT DOCUMENT Overeenkomstig de Europese Verordening inzake marktmisbruik 1 (hierna de Verordening ), gedelegeerde

Nadere informatie

Verslag van de raad van bestuur in het kader van de bepalingen van de artikelen 583, 596 juncto 603 en 598 van het wetboek vennootschappen

Verslag van de raad van bestuur in het kader van de bepalingen van de artikelen 583, 596 juncto 603 en 598 van het wetboek vennootschappen Verslag van de raad van bestuur in het kader van de bepalingen van de artikelen 583, 596 juncto 603 en 598 van het wetboek vennootschappen Gebruik makend van haar prerogatieven in het kader van het toegestane

Nadere informatie

Tevens moet rekening worden gehouden met artikel 3.7 en Bijlage B van de Belgische Corporate Governance Code.

Tevens moet rekening worden gehouden met artikel 3.7 en Bijlage B van de Belgische Corporate Governance Code. 1 Inhoudstafel HOME INVEST BELGIUM : GEDRAGSCODE I. INLEIDING... 1 1. Voorwerp van onderhavige Code... 1 2. Waarschuwing... 2 II. DEFINITIES EN VOORBEELDEN... 2 3. Definities... 2 4. Voorbeelden van bevoorrechte

Nadere informatie

AEDIFICA OPENBARE GEREGLEMENTEERDE VASTGOEDVENNOOTSCHAP NAAR BELGISCH RECHT NAAMLOZE VENNOOTSCHAP LOUIZALAAN BRUSSEL

AEDIFICA OPENBARE GEREGLEMENTEERDE VASTGOEDVENNOOTSCHAP NAAR BELGISCH RECHT NAAMLOZE VENNOOTSCHAP LOUIZALAAN BRUSSEL AEDIFICA OPENBARE GEREGLEMENTEERDE VASTGOEDVENNOOTSCHAP NAAR BELGISCH RECHT NAAMLOZE VENNOOTSCHAP LOUIZALAAN 331-333 1050 BRUSSEL R.P.R. BRUSSEL 0877.248.501 AGENDA VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING DIE

Nadere informatie

Naamloze vennootschap Havenlaan Brussel RPR BTW BE

Naamloze vennootschap Havenlaan Brussel RPR BTW BE KBC GROEP Naamloze vennootschap Havenlaan 2 1080 Brussel RPR 0403.227.515 BTW BE 403.227.515 Verslag van de Raad van Bestuur van KBC Groep NV opgesteld overeenkomstig (i) artikel 604, tweede lid van het

Nadere informatie

bepaalde overige Financiële Instrumenten

bepaalde overige Financiële Instrumenten en bepaalde overige Financiële Instrumenten 1 / 27 INHOUD Pagina Overwegingen 5 Afdeling I Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Inleidende bepalingen Definities Reikwijdte Wettelijke verbodsbepalingen en meldingsplichten

Nadere informatie

REGLEMENT VOORWETENSCHAP TIMBER AND BUILDING SUPPLIES HOLLAND N.V.

REGLEMENT VOORWETENSCHAP TIMBER AND BUILDING SUPPLIES HOLLAND N.V. REGLEMENT VOORWETENSCHAP TIMBER AND BUILDING SUPPLIES HOLLAND N.V. Dit document is het reglement voorwetenschap (het "Reglement") van Timber and Building Supplies Holland N.V. ("TABS ). TABS heeft dit

Nadere informatie

REGLEMENT TER VOORKOMING GEBRUIK VOORWETENSCHAP van AMSTERDAM COMMODITIES N.V. (zoals geldend per 31 januari 2010)

REGLEMENT TER VOORKOMING GEBRUIK VOORWETENSCHAP van AMSTERDAM COMMODITIES N.V. (zoals geldend per 31 januari 2010) REGLEMENT TER VOORKOMING GEBRUIK VOORWETENSCHAP van AMSTERDAM COMMODITIES N.V. (zoals geldend per 31 januari 2010) HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Definities In dit reglement hebben de volgende

Nadere informatie

FromFarmers Reglement Voorwetenschap

FromFarmers Reglement Voorwetenschap 1 FromFarmers Reglement Voorwetenschap Eerste versie vastgesteld op: 17 maart 2016 Gewijzigd, geherformuleerd en vastgesteld op: 10 juli 2017 2 VOORWOORD Handel met voorwetenschap gaat in tegen het basisprincipe

Nadere informatie

REGLEMENT VOORWETENSCHAP INVERKO N.V. December 2014 (vervangt de Insider Regeling van november 2013)

REGLEMENT VOORWETENSCHAP INVERKO N.V. December 2014 (vervangt de Insider Regeling van november 2013) REGLEMENT VOORWETENSCHAP INVERKO N.V. December 2014 (vervangt de Insider Regeling van november 2013) Reglement Voorwetenschap Inverko N.V. Inhoudsopgave 1 Inleiding 1.1 Definities 1.2 Reikwijdte 1.3 Wettelijke

Nadere informatie

Reglement voorwetenschap Heijmans N.V.

Reglement voorwetenschap Heijmans N.V. Reglement voorwetenschap Heijmans N.V. Vastgesteld door de Raad van Bestuur van Heijmans N.V. Op 27 februari 2007 Pagina 1 van 22 Inhoudsopgave Overwegingen 4 Afdeling I Inleidende bepalingen Artikel 1

Nadere informatie

OPROEPING VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 8 MEI 2018

OPROEPING VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 8 MEI 2018 F L U X Y S B E L G I U M Naamloze Vennootschap Kunstlaan 31-1040 Brussel BTW BE 0402 954 628 RPR Brussel OPROEPING VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 8 MEI 2018 De raad van bestuur van Fluxys Belgium

Nadere informatie

REGLEMENT VOORKOMING MARKTMISBRUIK Obligaties Koninklijke FrieslandCampina N.V.

REGLEMENT VOORKOMING MARKTMISBRUIK Obligaties Koninklijke FrieslandCampina N.V. REGLEMENT VOORKOMING MARKTMISBRUIK Obligaties Koninklijke FrieslandCampina N.V. In dit Reglement worden een aantal termen regelmatig gebruikt in een bepaalde betekenis. Deze termen, waarvan de beginletter

Nadere informatie

REGLEMENT BELEGGINGEN VAN BESTUURDERS EN COMMISSARISSEN VAN CORIO N.V.

REGLEMENT BELEGGINGEN VAN BESTUURDERS EN COMMISSARISSEN VAN CORIO N.V. REGLEMENT BELEGGINGEN VAN BESTUURDERS EN COMMISSARISSEN VAN CORIO N.V. De Raad van Commissarissen heeft in overleg met de Raad van Bestuur het volgende Reglement vastgesteld 1 I. Inleiding 1.1 Dit reglement

Nadere informatie

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP SEPTESTRAAT 27 2640 MORTSEL ONDERNEMINGSNUMMER 0404 021 727 OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP SEPTESTRAAT 27 2640 MORTSEL ONDERNEMINGSNUMMER 0404 021 727 OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING AGFA-GEVAERT NAAMLOZE VENNOOTSCHAP SEPTESTRAAT 27 2640 MORTSEL ONDERNEMINGSNUMMER 0404 021 727 OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING Op de Buitengewone Algemene Vergadering van 26 april 2005

Nadere informatie

BRUNEL REGLEMENT inzake bezit en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten 2014 'BRUNEL REGLEMENT VOORWETENSCHAP'

BRUNEL REGLEMENT inzake bezit en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten 2014 'BRUNEL REGLEMENT VOORWETENSCHAP' BRUNEL REGLEMENT inzake bezit en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten 2014 'BRUNEL REGLEMENT VOORWETENSCHAP' - 2 - INHOUD Pagina Overwegingen 4 Afdeling I Inleidende bepalingen

Nadere informatie

GEDRAGSCODE TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VOORWETENSCHAP VAN. Inverko N.V. ( Insider Regeling )

GEDRAGSCODE TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VOORWETENSCHAP VAN. Inverko N.V. ( Insider Regeling ) GEDRAGSCODE TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VOORWETENSCHAP VAN Inverko N.V. ( Insider Regeling ) November 2013 Inverko Insider Regeling November Page 1 1. Toepassingsbereik Deze Gedragscode is van toepassing

Nadere informatie

Verklaring betreffende de identiteit van de uiteindelijke begunstigde(n) van een vennootschap of vereniging

Verklaring betreffende de identiteit van de uiteindelijke begunstigde(n) van een vennootschap of vereniging Verklaring betreffende de identiteit van de uiteindelijke begunstigde(n) van een vennootschap of vereniging De wet ter voorkoming van witwassen van geld en terrorismefinanciering verplicht de banken tot

Nadere informatie

Reglement inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten ( Reglement voorwetenschap )

Reglement inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten ( Reglement voorwetenschap ) Reglement inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten ( Reglement voorwetenschap ) Inhoud Afdeling I Inleidende bepalingen... 2 Artikel 1 Definities... 2 Artikel

Nadere informatie

INHOUD. Overwegingen 4

INHOUD. Overwegingen 4 Maart 2010 TKH-Reglement 2010 inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten Voor TKH-Bestuurders, TKH-Commissarissen en TKH-Leidinggevenden De Brauw Blackstone

Nadere informatie

Inleiding / Doel van de vraag om advies. Belangrijkste gegevens van het dossier. Ref: Accom AFWIJKING 2004/1

Inleiding / Doel van de vraag om advies. Belangrijkste gegevens van het dossier. Ref: Accom AFWIJKING 2004/1 ADVIES- EN CONTROLECOMITE OP DE ONAFHANKELIJKHEID VAN DE COMMISSARIS Ref: Accom AFWIJKING 2004/1 Samenvatting van het advies met betrekking tot een vraag om afwijking van de regel die het bedrag beperkt

Nadere informatie

Deelcode Voorwetenschap. Deelcode Voorwetenschap KPN reglement inzake bezit van en transacties in effecten. Versie december 2009 1 / 19

Deelcode Voorwetenschap. Deelcode Voorwetenschap KPN reglement inzake bezit van en transacties in effecten. Versie december 2009 1 / 19 Deelcode Voorwetenschap KPN reglement inzake bezit van en transacties in effecten Versie december 2009 1 / 19 INHOUD HOOFDSTUK 1 DEFINITIES... 3 ARTIKEL 1. DEFINITIES... 3 HOOFDSTUK 2 ALGEMENE VERBODSBEPALINGEN

Nadere informatie

Heineken Holding N.V. Reglement 2007 inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten

Heineken Holding N.V. Reglement 2007 inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten mei 2009 Heineken Holding N.V. Reglement 2007 inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten (zoals gewijzigd in december 2007 en mei 2009) 1/17 INHOUD Pagina Overwegingen

Nadere informatie

Overwegingen 5. Afdeling V Specifieke bepalingen ten aanzien van Brunel-Bestuurders 12

Overwegingen 5. Afdeling V Specifieke bepalingen ten aanzien van Brunel-Bestuurders 12 BRUNEL REGLEMENT VOORWETENSCHAP 2007 INHOUD Overwegingen 5 Pagina Afdeling I Inleidende bepalingen 5 Artikel 1 Definities 5 Artikel 2 Reikwijdte 5 Artikel 3 Wettelijke verbodsbepalingen en meldingsplichten

Nadere informatie

SLIGRO FOOD GROUP N.V. Reglement inzake bezit van en transacties in financiële instrumenten 2015

SLIGRO FOOD GROUP N.V. Reglement inzake bezit van en transacties in financiële instrumenten 2015 SLIGRO FOOD GROUP N.V. Reglement inzake bezit van en transacties in financiële instrumenten 2015 INHOUD PAGINA Overwegingen 3 Afdeling I Inleidende bepaling 3 Artikel 1 Definities 3 Artikel 2 Reikwijdte

Nadere informatie

BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR AAN DE AANDEELHOUDERS

BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR AAN DE AANDEELHOUDERS UCB NV - Researchdreef 60, 1070 Brussel - Ondernemingsnr. 0403.053.608 (RPR Brussel) BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR AAN DE AANDEELHOUDERS over het gebruik en de nagestreefde doeleinden van het

Nadere informatie

Insider Trading Reglement

Insider Trading Reglement Insider Trading Reglement Insider trading reglement Dit reglement is door het bestuur van VolkerWessels vastgesteld op 24 april 2017 en geldt met ingang van 12 mei 2017. 1. Reikwijdte en toepassing 1.1.

Nadere informatie

Ballast Nedam Reglement Inzake Voorwetenschap 2010

Ballast Nedam Reglement Inzake Voorwetenschap 2010 Ballast Nedam Reglement Inzake Voorwetenschap 2010 INHOUD Overwegingen... 4 Afdeling I Inleidende bepalingen... 4 Artikel 1 Definities... 4 Artikel 2 Reikwijdte... 4 Artikel 3 Wettelijke verbodsbepalingen

Nadere informatie

Niet-nominatieve samenvatting van een beslissing om een administratieve sanctie op te leggen op grond van misbruik van voorkennis ( )

Niet-nominatieve samenvatting van een beslissing om een administratieve sanctie op te leggen op grond van misbruik van voorkennis ( ) Niet-nominatieve samenvatting van een beslissing om een administratieve sanctie op te leggen op grond van misbruik van voorkennis (04 04 2006) 1. Uiteenzetting van de feiten De aandelen van de vennootschap

Nadere informatie

STEMMING PER BRIEFWISSELING

STEMMING PER BRIEFWISSELING AANNEMINGSMAATSCHAPPIJ CFE NV hierna «CFE» Herrmann-Debrouxlaan 40-42 - B-1160 BRUSSEL RPR Brussel : 0400.464.795 STEMMING PER BRIEFWISSELING Gelieve het formulier ingevuld, op elke pagina geparafeerd

Nadere informatie

Reglement 2014 inzake bezit van en transacties in Aandelen Vopak en bepaalde overige Financiële Instrumenten ( Reglement )

Reglement 2014 inzake bezit van en transacties in Aandelen Vopak en bepaalde overige Financiële Instrumenten ( Reglement ) 24 april 2014 Reglement 2014 inzake bezit van en transacties in Aandelen Vopak en bepaalde overige Financiële Instrumenten ( Reglement ) 1/26 INHOUD Pagina Overwegingen 5 Afdeling I Inleidende bepalingen

Nadere informatie

REGLEMENT VOORWETENSCHAP DOCDATA N.V.

REGLEMENT VOORWETENSCHAP DOCDATA N.V. REGLEMENT VOORWETENSCHAP DOCDATA N.V. DOCDATA N.V.'s interne reglement in de zin van artikel 5:65 Wet op het financieel toezicht en artikel 11 van de Richtlijn Marktmisbruik ("Reglement Voorwetenschap").

Nadere informatie

GROEP BRUSSEL LAMBERT

GROEP BRUSSEL LAMBERT GROEP BRUSSEL LAMBERT Gewone Algemene Vergadering Kerncijfers 2003 1. Cash earnings 284 miljoen 2. Nettoresultaat 210 miljoen 3. Positieve thesaurie 477 miljoen 4. Aangepast netto-actief > 58 per aandeel

Nadere informatie

Beslissing tot het verlenen van een voorafgaand akkoord Statuut van openbare instelling voor collectieve belegging in schuldvorderingen

Beslissing tot het verlenen van een voorafgaand akkoord Statuut van openbare instelling voor collectieve belegging in schuldvorderingen Beslissing tot het verlenen van een voorafgaand akkoord Statuut van openbare instelling voor collectieve belegging in schuldvorderingen Mei en september 2006 Conform artikel 11 van het koninklijk besluit

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN SOURCE GROUP N.V. (de Vennootschap ) Vastgesteld door de raad van commissarissen

REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN SOURCE GROUP N.V. (de Vennootschap ) Vastgesteld door de raad van commissarissen REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN SOURCE GROUP N.V. (de Vennootschap ) Vastgesteld door de raad van commissarissen Versie 1.1 dd. 15 januari 2014 Artikel 1 - Algemene taak 1.1 De raad van commissarissen

Nadere informatie

Aandelenopties en warrants

Aandelenopties en warrants CLAEYS & ENGELS Advocaten Vorstlaan 280 1160 Brussel Tel +32 2 761 46 00 Fax +32 2 761 47 00 info@claeysengels.be www.claeysengels.be Aandelenopties en warrants www.iuslaboris.com Deze wijze van winstdeelneming

Nadere informatie

Groothandelsgebouwen N.V. REGLEMENT INZAKE VOORWETENSCHAP EN MELDINGSVERPLICHTINGEN

Groothandelsgebouwen N.V. REGLEMENT INZAKE VOORWETENSCHAP EN MELDINGSVERPLICHTINGEN Groothandelsgebouwen N.V. REGLEMENT INZAKE VOORWETENSCHAP EN MELDINGSVERPLICHTINGEN 10 januari 2018 REGLEMENT INZAKE VOORWETENSCHAP EN MELDINGSVERPLICHTINGEN, getekend op 10 januari 2018 (het "Reglement")

Nadere informatie

FSMA_2018_09 dd. 22/06/2018. Openbare aanbiedingen en toelatingen tot de notering van beleggingsinstrumenten.

FSMA_2018_09 dd. 22/06/2018. Openbare aanbiedingen en toelatingen tot de notering van beleggingsinstrumenten. FSMA_2018_09 dd. 22/06/2018 Openbare aanbiedingen en toelatingen tot de notering van beleggingsinstrumenten. Op 12 juni 2018 werd het ontwerp van wet tot tenuitvoerlegging van de nieuwe prospectusverordening

Nadere informatie

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 17 MEI 2005 OM UUR

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 17 MEI 2005 OM UUR EXMAR Naamloze vennootschap te 2000 Antwerpen, De Gerlachekaai 20 BTW BE 0860.409.202 RPR Antwerpen GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 17 MEI 2005 OM 14.30 UUR Heden, op 17 mei 2005

Nadere informatie

Insidersregeling: Verklaring en Reglement inzake voorkomen misbruik voorwetenschap van SOURCE GROUP N.V.

Insidersregeling: Verklaring en Reglement inzake voorkomen misbruik voorwetenschap van SOURCE GROUP N.V. Insidersregeling: Verklaring en Reglement inzake voorkomen misbruik voorwetenschap van SOURCE GROUP N.V. 1 OVERWEGINGEN Source Group N.V. is een beursgenoteerde onderneming. Voor een beursgenoteerde onderneming

Nadere informatie

MAART LGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

MAART LGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS 2019 20 MAART LGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS AGENDA AANDEELHOUDERS VAN SLIGRO FOOD GROUP N.V. WORDEN OPGEROEPEN TOT HET BIJWONEN VAN DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING, TE HOUDEN OP WOENSDAG 20

Nadere informatie

1. Verslag van de Raad van Bestuur dd. 07/09/2010 dat de omstandige verantwoording inhoudt van het

1. Verslag van de Raad van Bestuur dd. 07/09/2010 dat de omstandige verantwoording inhoudt van het Etn. Franz Colruyt Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Edingensesteenweg, 196 1500 Halle BTW BE 0400.378.485 RPR Brussel De aandeelhouders worden uitgenodigd tot een Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

REGLEMENT VOORKOMEN MISBRUIK VOORWETENSCHAP. Lavide Holding N.V.

REGLEMENT VOORKOMEN MISBRUIK VOORWETENSCHAP. Lavide Holding N.V. REGLEMENT inzake VOORKOMEN MISBRUIK VOORWETENSCHAP van Lavide Holding N.V. OVERWEGINGEN Lavide Holding N.V. is een beursgenoteerde onderneming. Voor een beursgenoteerde onderneming is een goede reputatie

Nadere informatie

Gelet op de door de Auditeur verrichte onderzoeksdaden;

Gelet op de door de Auditeur verrichte onderzoeksdaden; MINNELIJKE SCHIKKING IN HET KADER VAN EEN ONDERZOEK NAAR EEN MOGELIJKE INBREUK OP DE VERPLICHTING TOT ONMIDDELLIJKE BEKENDMAKING VAN KOERSGEVOELIGE INFORMATIE (24 MAART 2009) Deze minnelijke schikking,

Nadere informatie

ORDINA-Reglement inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten

ORDINA-Reglement inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten ORDINA-Reglement inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten INHOUD Pagina Overwegingen 4 Afdeling I Inleidende bepalingen 4 Artikel 1 Definities 4 Artikel 2

Nadere informatie

OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 9 MEI 2017 BIJ TE WONEN

OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 9 MEI 2017 BIJ TE WONEN F L U X Y S B E L G I U M Naamloze Vennootschap Kunstlaan 31-1040 Brussel BTW BE 0402 954 628 RPR Brussel OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 9 MEI 2017 BIJ TE WONEN De raad van bestuur van

Nadere informatie

Ballast Nedam Reglement Inzake Voorwetenschap 2007

Ballast Nedam Reglement Inzake Voorwetenschap 2007 Ballast Nedam Reglement Inzake Voorwetenschap 2007 1 / 30 INHOUD Pagina Overwegingen 5 Afdeling I Inleidende bepalingen 5 Artikel 1 Definities 5 Artikel 2 Reikwijdte 5 Artikel 3 Wettelijke verbodsbepalingen

Nadere informatie

Aantal en soort aandelen

Aantal en soort aandelen STANDPUNTBEPALING RAAD VAN COMMISSARISSEN SNOWWORLD NV Deze standpuntbepaling geschiedt in het kader artikel 24.2 van het Besluit Openbare Bieding en heeft betrekking op het verplicht openbaar bod in contanten

Nadere informatie

OPROEPING TOT DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 4 juli 2014

OPROEPING TOT DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 4 juli 2014 RETAIL ESTATES Naamloze Vennootschap Openbare vastgoedbevak naar Belgisch Recht Zetel: Industrielaan 6, 1740 Ternat Ondernemingsnummer: 0434.797.847 (Brussel) (de Vennootschap ) OPROEPING TOT DE JAARLIJKSE

Nadere informatie

VERSOEPELING VAN DE VOORWAARDEN VOOR HET AANHOUDEN VAN HET SOLVAC-AANDEEL

VERSOEPELING VAN DE VOORWAARDEN VOOR HET AANHOUDEN VAN HET SOLVAC-AANDEEL Brussel, 1 oktober 2015 VERSOEPELING VAN DE VOORWAARDEN VOOR HET AANHOUDEN VAN HET SOLVAC-AANDEEL Er wordt aan herinnerd dat krachtens de artikelen 6 tot 8 van de statuten alle Solvac-aandelen op naam

Nadere informatie

VERSOEPELING VAN DE VOORWAARDEN VOOR HET AANHOUDEN VAN HET SOLVAC-AANDEEL

VERSOEPELING VAN DE VOORWAARDEN VOOR HET AANHOUDEN VAN HET SOLVAC-AANDEEL Brussel, 1 oktober 2015 VERSOEPELING VAN DE VOORWAARDEN VOOR HET AANHOUDEN VAN HET SOLVAC-AANDEEL Er wordt aan herinnerd dat krachtens de artikelen 6 tot 8 van de statuten alle Solvacaandelen op naam zijn

Nadere informatie

www.complianceriskmanagement.intranet ING Groep N.V., 2010 Dit document mag op geen enkele wijze buiten ING verspreid worden zonder voorafgaande, schriftelijke toestemming van de afdeling Corporate Compliance

Nadere informatie

Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ageas SA/NV die in Brussel zal worden gehouden op 19 april 2018 MODEL VAN VOLMACHT

Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ageas SA/NV die in Brussel zal worden gehouden op 19 april 2018 MODEL VAN VOLMACHT Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ageas SA/NV die in Brussel zal worden gehouden op 19 april 2018 MODEL VAN VOLMACHT Indien u zich op deze Vergadering wenst te laten vertegenwoordigen,

Nadere informatie

Wolters Kluwer-Reglement 2013 inzake Voorwetenschap

Wolters Kluwer-Reglement 2013 inzake Voorwetenschap Wolters Kluwer-Reglement 2013 inzake Voorwetenschap 1 / 24 Inhoudsopgave AFDELING I Artikel 1 Artikel 2 Inleidende bepalingen Definities en Reikwijdte Wettelijke verbodsbepalingen, meldingsplichten en

Nadere informatie

G R O E P B R U S S E L L A M B E R T

G R O E P B R U S S E L L A M B E R T G R O E P B R U S S E L L A M B E R T Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Marnixlaan 24 1000 Brussel Ondernemingsnummer: 0407.040.209 RPR Brussel De aandeelhouders en obligatiehouders worden

Nadere informatie

F L U X Y S B E L G I U M Naamloze Vennootschap. Kunstlaan Brussel BTW BE RPR Brussel VOLMACHT

F L U X Y S B E L G I U M Naamloze Vennootschap. Kunstlaan Brussel BTW BE RPR Brussel VOLMACHT F L U X Y S B E L G I U M Naamloze Vennootschap Kunstlaan 31-1040 Brussel BTW BE 0402 954 628 RPR Brussel VOLMACHT Gewone algemene vergadering van Fluxys Belgium NV (de Vennootschap) van 8 mei 2018 (vanaf

Nadere informatie

Holland Colours-Reglement inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten

Holland Colours-Reglement inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten Holland Colours-Reglement inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten 1 / 30 INHOUD Pagina Overwegingen 5 Afdeling I Inleidende bepalingen 5 Artikel 1 Definities

Nadere informatie

VOLMACHT VOOR DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 24 JULI 2017 OM 10 UUR. Ondergetekende: [naam], met woonplaats te.

VOLMACHT VOOR DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 24 JULI 2017 OM 10 UUR. Ondergetekende: [naam], met woonplaats te. RETAIL ESTATES Naamloze Vennootschap Openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch Recht Zetel: Industrielaan 6, B-1740 Ternat Ondernemingsnummer: 0434.797.847 (RPR Brussel) VOLMACHT VOOR

Nadere informatie

DECEUNINCK Naamloze vennootschap die een openbaar beroep op het spaarwezen doet 8800 Roeselare, Brugsesteenweg

DECEUNINCK Naamloze vennootschap die een openbaar beroep op het spaarwezen doet 8800 Roeselare, Brugsesteenweg DECEUNINCK Naamloze vennootschap die een openbaar beroep op het spaarwezen doet 8800 Roeselare, Brugsesteenweg 374 0405.548.486 RPR Kortrijk (de Vennootschap) BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Nadere informatie

Reglement inzake het bezit van en transacties in effecten. Macintosh Retail Group NV

Reglement inzake het bezit van en transacties in effecten. Macintosh Retail Group NV Reglement inzake het bezit van en transacties in effecten Macintosh Retail Group NV -1- INHOUD Overwegingen 4 Afdeling 1 Inleidende bepalingen Artikel 1 Definities 4 Artikel 2 Reikwijdte 8 Artikel 3 Wettelijke

Nadere informatie

REGLEMENT PRIVE-BELEGGINGEN VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN RAAD VAN BESTUUR VAN MACINTOSH RETAIL GROUP NV

REGLEMENT PRIVE-BELEGGINGEN VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN RAAD VAN BESTUUR VAN MACINTOSH RETAIL GROUP NV REGLEMENT PRIVE-BELEGGINGEN VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN RAAD VAN BESTUUR VAN MACINTOSH RETAIL GROUP NV Vastgesteld en goedgekeurd door de Raad van Commissarissen op 15 december 2004 Definities:

Nadere informatie

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Zinkstraat 1, 2490 Balen Ondernemingsnummer BTW BE RPR Turnhout

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Zinkstraat 1, 2490 Balen Ondernemingsnummer BTW BE RPR Turnhout NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Zinkstraat 1, 2490 Balen Ondernemingsnummer BTW BE 0888.728.945 RPR Turnhout TOELICHTING Buitengewone Algemene Vergadering te houden op donderdag 14 november

Nadere informatie

Naam, voornaam/benaming: Adres/Maatschappelijke zetel: eigenaar van.. aandeel/aandelen op naam en/of.. gedematerialiseerde aandeel/aandelen

Naam, voornaam/benaming: Adres/Maatschappelijke zetel: eigenaar van.. aandeel/aandelen op naam en/of.. gedematerialiseerde aandeel/aandelen Volmacht Gewone Algemene Vergadering van de vennootschap SOFINA Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Nijverheidsstraat 31, 1040 Brussel Ondernemingsnummer: 0403 219 397 (RPR Brussel) ( Sofina

Nadere informatie

Deceuninck Naamloze vennootschap Brugsesteenweg 374 8800 Roeselare RPR Gent, afdeling Kortrijk BTW BE 0405.548.486. (de Vennootschap )

Deceuninck Naamloze vennootschap Brugsesteenweg 374 8800 Roeselare RPR Gent, afdeling Kortrijk BTW BE 0405.548.486. (de Vennootschap ) Deceuninck Naamloze vennootschap Brugsesteenweg 374 8800 Roeselare RPR Gent, afdeling Kortrijk BTW BE 0405.548.486 (de Vennootschap ) BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR OVEREENKOMSTIG ARTIKELEN

Nadere informatie

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. Wijziging van de Wet op het financieel toezicht, de Wet handhaving consumentenbescherming, de Wet op de economische delicten en het Wetboek van strafvordering in verband met de implementatie van Verordening

Nadere informatie

LAMPIRIS COOP Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid Rue Saint-Laurent, LUIK BTW BE

LAMPIRIS COOP Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid Rue Saint-Laurent, LUIK BTW BE LAMPIRIS COOP Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid Rue Saint-Laurent, 54 4000 LUIK BTW BE 0846.628.569 RPR Luik Jaarverslag van de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering

Nadere informatie

Insider reglement Coöperatie FromFarmers U.A.

Insider reglement Coöperatie FromFarmers U.A. Insider reglement Coöperatie FromFarmers U.A. 1 INSIDER REGLEMENT COÖPERATIE FROMFARMERS U.A. Dit Insider Reglement (i) geeft een overzicht van bepaalde verboden en restricties onder Nederlands effectenrecht

Nadere informatie

BAV1_ _oproepingsbericht

BAV1_ _oproepingsbericht BAV1_20100429_oproepingsbericht Barco Naamloze vennootschap te 8500 Kortrijk, President Kennedypark 35 B.T.W.-plichtige - Ondernemingsnummer 0473.191.041 Rechtspersonenregister Kortrijk -------- De Raad

Nadere informatie

Identiteit van de uiteindelijk begunstigden van een vennootschap

Identiteit van de uiteindelijk begunstigden van een vennootschap Identiteit van de uiteindelijk begunstigden van een vennootschap Argenta Spaarbank nv Dienst Personenbeheer Belgiëlei 49-53, 2018 ANTWERPEN FSMA 27316 RPR Antwerpen btw BE 0404.453.574 Kenmerk: PBUBOA

Nadere informatie

KPN Gedragscode Voorwetenschap. KPN Gedragscode Voorwetenschap

KPN Gedragscode Voorwetenschap. KPN Gedragscode Voorwetenschap KPN Gedragscode Voorwetenschap Versie juli 2016 1 INHOUDSOPGAVE Pagina INHOUDSOPGAVE... 2 1 TOEPASSINGSGEBIED EN DEFINITIES... 3 2 VOORSCHRIFTEN VOOR ALLE AANGEWEZEN PERSONEN... 3 2.1 Voorwetenschap...

Nadere informatie

WARRANTPLAN 2012 INFORMATIEDOCUMENT VOOR DE AANDEELHOUDERS

WARRANTPLAN 2012 INFORMATIEDOCUMENT VOOR DE AANDEELHOUDERS WARRANTPLAN 2012 INFORMATIEDOCUMENT VOOR DE AANDEELHOUDERS I. INLEIDING Om te voldoen aan de Corporate Governance (deugdelijk bestuur) wetgeving van april 2010 voor de leden van het Group Management Committee

Nadere informatie

PUNCH INTERNATIONAL NAAMLOZE VENNOOTSCHAP 9830 Sint-Martens-Latem, Koperstraat 1A RPR (Hierna, de Vennootschap )

PUNCH INTERNATIONAL NAAMLOZE VENNOOTSCHAP 9830 Sint-Martens-Latem, Koperstraat 1A RPR (Hierna, de Vennootschap ) PUNCH INTERNATIONAL NAAMLOZE VENNOOTSCHAP 9830 Sint-Martens-Latem, Koperstraat 1A RPR 0448.367.256 (Hierna, de Vennootschap ) BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 604 VAN HET

Nadere informatie

ORDINA-Reglement inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten

ORDINA-Reglement inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten ORDINA-Reglement inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten INHOUD Pagina Overwegingen 4 Afdeling I Inleidende bepalingen 4 Artikel 1 Definities 4 Artikel 2

Nadere informatie

G R O E P B R U S S E L L A M B E R T

G R O E P B R U S S E L L A M B E R T G R O E P B R U S S E L L A M B E R T Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Marnixlaan 24 1000 Brussel Ondernemingsnummer: 0407.040.209 RPR Brussel De aandeelhouders en obligatiehouders worden

Nadere informatie

AEDIFICA OPENBARE VASTGOEDBEVAK NAAR BELGISCH RECHT NAAMLOZE VENNOOTSCHAP LOUIZALAAN BRUSSEL R.P.R. BRUSSEL

AEDIFICA OPENBARE VASTGOEDBEVAK NAAR BELGISCH RECHT NAAMLOZE VENNOOTSCHAP LOUIZALAAN BRUSSEL R.P.R. BRUSSEL AEDIFICA OPENBARE VASTGOEDBEVAK NAAR BELGISCH RECHT NAAMLOZE VENNOOTSCHAP LOUIZALAAN 331-333 1050 BRUSSEL R.P.R. BRUSSEL 0877.248.501 NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING, GEHOUDEN TE BRUSSEL OP

Nadere informatie

RJ-Uiting 2014-2 ontwerp-richtlijn Verwerking en toelichting van aanpassing en terugvordering van bonussen en winstdelingen

RJ-Uiting 2014-2 ontwerp-richtlijn Verwerking en toelichting van aanpassing en terugvordering van bonussen en winstdelingen RJ-Uiting 2014-2 ontwerp-richtlijn Verwerking en toelichting van aanpassing en terugvordering van bonussen en winstdelingen Algemeen Op 1 januari 2014 is de Wet tot wijziging van Boek 2 van het Burgerlijk

Nadere informatie

XI. TOEGESTAAN KAPITAAL 239 NV XXX

XI. TOEGESTAAN KAPITAAL 239 NV XXX XI. TOEGESTAAN KAPITAAL 239 NV XXX Home> Artikel 603 Afdeling IV. - Het toegestane kapitaal Onderafdeling I. - Beginselen Artikel 603 De tekst van art. 603 is van toepassing met ingang van 06.02.2001.

Nadere informatie

RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE

RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE OPROEPING GEWONE EN BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING 18 MEI 2018 RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE

Nadere informatie

REGLEMENT VOORWETENSCHAP ALS BEDOELD IN ARTIKEL 5:65 WFT

REGLEMENT VOORWETENSCHAP ALS BEDOELD IN ARTIKEL 5:65 WFT REGLEMENT VOORWETENSCHAP ALS BEDOELD IN ARTIKEL 5:65 WFT Dit reglement ("Reglement") is laatstelijk herzien en opnieuw vastgesteld door de Raad van Commissarissen ("Raad van Commissarissen") van VastNed

Nadere informatie