Verzekeringsvoorwaarden Ziektewet en Arbeidsongeschiktheidswet [ binnenland ]

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verzekeringsvoorwaarden Ziektewet en Arbeidsongeschiktheidswet [ binnenland ]"

Transcriptie

1 1. Verzekeringsvoorwaarden Ziektewet en Arbeidsongeschiktheidswet [ binnenland ] Dit is een globaal overzicht van de wet en de ter uitvoering daarvan genomen besluiten, aan dit overzicht kan geen enkel recht worden ontleend. 1. Toelating Het uitvoeringsinstituut E.I.Z.S verplicht zich tot de vrijwillige verzekering toe te laten personen welke de pensioengerechtigde leeftijd nog niet hebben bereikt en in Nederland woont. a. de persoon wiens verplichte verzekering is geëindigd en die als zelfstandige werkzaamheden verricht of gaat verrichten, of als echtgenoot van de zelfstandige meewerkt of gaat meewerken, indien gedurende één jaar onmiddellijk voorafgaande aan het einde van zijn verplichte verzekering onafgebroken, al dan niet in Nederland, op grond van een wettelijke regeling een voorziening tegen geldelijke gevolgen van langdurige arbeidsongeschiktheid op hem van toepassing is geweest. b. de persoon die uit hoofde van een dienstbetrekking op grond waarvan slechts een gedeelte van een normale werkweek arbeid wordt verricht verplicht verzekerd is, indien op hem gedurende de drie jaren onmiddellijk voorafgaande aan de dag van aanvang van de vrijwillige verzekering onafgebroken een wettelijke tegen geldelijke gevolgen van langdurige arbeidsongeschiktheid van toepassing is geweest. c. de persoon wiens arbeidsverhouding op grond van artikel 6, eerste lid, onderdeel c, van de ziektewet niet als dienstbetrekking wordt beschouwd. d. de persoon die op grond van artikel 7 van de ziektewet als werknemer wordt beschouwd en tevens als zelfstandige werkzaamheden gaat verrichten, of als echtgenoot van die zelfstandige meewerkt of gaat meewerken, indien gedurende de drie jaren onmiddellijk voorafgaand aan de dag van aanvang van zijn vrijwillige verzekering onafgebroken, al dan niet in Nederland, op grond van een wettelijke regeling een voorziening tegen geldelijke gevolgen van volledig duurzame arbeidsongeschiktheid of verminderde arbeidsongeschiktheid op hem van toepassing is geweest. Onder echtgenoot wordt verstaan.. degene die niet duurzaam gescheiden leeft van de man of vrouw met wie zij of hij gehuwd is.. de niet gehuwde persoon, die duurzaam een gezamenlijke huishouding voert met iemand anders, tenzij er sprake is van bloedverwantschap in de eerste graad. De onder a en b termijn van één respectievelijk drie jaren wordt geacht niet te zijn onderbroken.. indien de betrokkene gedurende niet meer dan 60 dagen niet verzekerd is geweest.. gedurende de wachttijd van artikel 23 WIA.

2 2. 2. Aanmeldingstermijn Het verzoek om toelating tot de vrijwillige verzekering dient te worden ingediend bij E.I.Z.S.. door de onder punt 1c bedoelde persoon binnen dertien weken na het einde van de verplichte verzekering.. door de onder punt 1d bedoelde persoon binnen dertien weken na de dag, waarop zijn werkzaamheden als zelfstandige of echtgenoot van de zelfstandige in diens bedrijf of beroep, een aanvang hebben genomen. E.I.Z.S. is bevoegd te verklaren dat een verzoek tot vrijwillige verzekering, ingediend na de gestelde termijn, geacht wordt tijdig te zijn ingekomen, indien de persoon die het verzoek heeft gedaan, redelijker wijs niet geacht kan worden in verzuim te zijn geweest. De gestelde termijn van dertien weken wordt gerekend aan te vangen.. voor degene die een aanvraag om uitkering krachtens de werkloosheidswet heeft gedaan en op wiens aanvraag afwijzend is beslist, met ingang van de dag na die, waarop betrokkene redelijkerwijs van deze beslissing heeft kunnen kennisnemen. 3. Ingangsdatum De vrijwillige verzekering vangt aan.. Op de dag na die waarop de verplichte verzekering is geëindigd, of op de dag van zijn verzoek tot toelating. E.I.Z.S. geeft de toekenningsbeslissing aan na dat het aanmeldingsformulier is ontvangen en goedgekeurd. 4. Dagloon De persoon die om toelating tot de vrijwillige verzekering verzoekt bepaalt bij aanvang van de vrijwillige verzekering de hoogte van het dagloon, met dien verstande dat dit niet meer kan bedragen dan.. het maximum dagloon en het loon of het inkomen dat hij in geval van arbeidsongeschiktheid naar het oordeel van E.I.Z.S derft. E.I.Z.S. kan het dagloon herzien in dezelfde mate als waarin het maximum dagloon wordt verhoogd of verlaagd [ indexering ] de herziening gaat in per 1 januari van enig jaar. E.I.Z.S. kan het dagloon herzien, indien dat dagloon niet overéénkomt met het loon of inkomen dat die persoon in geval van arbeidsongeschiktheid naar het oordeel van E.I.Z.S derft, de herziening gaat in per 1 januari van enig jaar, E.I.Z.S kan herziening echter ook op een ander tijdstip laten ingaan, indien naar haar oordeel sprake is van een aanzienlijke wijziging van het loon of inkomen dat die persoon in geval van arbeidsongeschiktheid derft. De persoon die tot vrijwillige verzekering is toegelaten kan een verzoek indienen om het dagloon te herzien, indien het dagloon niet overeenkomt met het loon of inkomen dat die persoon in geval van arbeidsongeschiktheid derft, dit verzoek moet worden ingediend voor 1 oktober van het jaar van herziening, de herziening gaat in per 1 januari van enig jaar.

3 3. Het verzoek tot wijziging van het dagloon kan niet worden uitgevoerd als de verzekerde een uitkering heeft aangevraagd of ontvangt, de wijziging zal in dat geval pas plaatsvinden als de aanvraag is afgewezen of als recht op een uitkering is beëindigd. 5. Premie De premie bedraagt een percentage van en wordt geheven over het in punt 4 genoemde dagloon, de premie wordt als volgt berekend, aantal werkdagen per maand maal verzekerd dagloon maal premiepercentage. De premie is per kalendermaand bij vooruitbetaling verschuldigd door de gene, die op verzoek tot de vrijwillige verzekering is toegelaten en wordt namens verzekerde voldaan op de door E.I.Z.S. aangegeven wijze. Indien het premie percentage wijziging ondergaat, deelt E.I.Z.S. zo spoedig mogelijk het gewijzigde premiebedrag aan de verzekerde mee. In het geval van arbeidsongeschiktheid is geen premie verschuldigd over volle kalenderweken, gelegen na de dag van melding van die arbeidsongeschiktheid, tenzij reeds dertien weken zijn verstreken, in elk geval over volle kalenderweken na die periode geen premie is verschuldigd. Wij raden u derhalve aan om in geval van arbeidsongeschiktheid direct melding te doen aan E.I.Z.S. 6. Melding van arbeidsongeschiktheid De verzekerde is in geval van arbeidsongeschiktheid verplicht te zorgen daarvan aan E.I.Z.S. mededeling wordt gedaan binnen dertien weken na de aanvang van die ongeschiktheid, deze verplichting geld niet voor degene die tot de vrijwillige ziektewet verzekering is toegelaten. 7. Recht op uitkering De vrijwillig verzekerde heeft recht op toekenning van een arbeidsongeschiktheidsuitkering indien hij 104 weken onafgebroken arbeidsongeschikt is geweest en daarna nog voor ten minste 35% arbeidsongeschikt is en de pensioen gerechtigde leeftijd nog niet heeft bereikt en ook de overige uitsluitingsgronden voor het recht op een uitkering niet van toepassing zijn, voor het bepalen van de wachttijd van 104 weken worden perioden van arbeidsongeschiktheid, die binnen vier weken na elkaar optreden samengesteld. De WIA kent de volgende uitkeringsrechten.. IVA recht inkomensvoorziening voor volledig en duurzaam arbeidsongeschikten.. WGA recht uitkering in verband met werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten. De IVA uitkering. De verzekerde is volledig en duurzaam arbeidsongeschikt als hij rechtstreeks en objectief medisch vast te stellen gevolg van ziekte, gebrek, of bevalling duurzaam slechts in staat is om met arbeid ten hoogste 20% van het maat man loon per uur te verdienen. De IVA uitkering, 70% van het maandloon op basis van het verzekerd dagloon duurt tot de eerste dag van de maand waarin de cliënt de pensioen gerechtigde leeftijd heeft bereikt, wanneer niet meer aan de voorwaarden wordt voldaan, eindigt de uitkering eerder.

4 4. De WGA uitkering. De verzekerde is gedeeltelijk arbeidsgeschikt als hij rechtstreeks en objectief medisch vast te stellen gevolg van ziekte, gebrek, zwangerschap of bevalling met arbeid ten hoogste 65% van het maat man loon per uur kan verdienen en niet volledig en duurzaam arbeidsgeschikt is, hieronder vallen dus tevens verzekerden die volledig arbeidsongeschikt zijn, maar niet duurzaam op afzienbare tijd is gedeeltelijk of volledig herstel te verwachten. De hoogte van de WGA uitkering op grond van de vrijwillige verzekering bedraagt per kalendermaand IxJ waarbij I staat voor maandloon en J voor het uitkeringspercentage, dat bij een arbeidsongeschiktheid van. a % uitkering 28% b % uitkering 35% c % uitkering 42% d % uitkering 51% e. 80% of meer uitkering 70% bedraagt. De hoogte van de uitkering wordt eerst nadat een wijziging in de mate van arbeidsongeschiktheid ten minste twee kalendermaanden heeft voortgeduurd herzien, de uitkering eindigt wanneer niet meer aan de voorwaarden voor een recht op uitkering wordt voldaan of het arbeidsongeschiktheid percentage lager wordt dan 35% en dit tenminste twee kalendermaanden heeft voortgeduurd. Onder maat man loon of maat man inkomen wordt verstaan, hetgeen gezonde personen met soortgelijke opleiding en ervaring, ter plaatse waar hij arbeid verricht of het laatst heeft verricht, of in de omgeving daarvan, met arbeid gewoonlijk verdienen. E.I.Z.S. eindigt de vrijwillige verzekering.. op verzoek van een vrijwillig verzekerde met ingang van een door hem te bepalen datum, die niet eerder kan zijn dan de datum van het verzoek tot beëindiging.. met ingang van de dag, waarop de vrijwillig verzekerde verplicht verzekerd wordt op grond van de wet WIA.. indien de verschuldigde premie over een periode van twee volle kalendermaanden niet, niet volledig of niet tijdig wordt betaald.. indien niet langer wordt voldaan aan andere vereisten voor toelating tot de vrijwillige verzekering bedoeld in punt I. Het eindigen van de vrijwillige verzekering heeft geen invloed op uitkeringen welke krachtens die verzekeringen lopen op het tijdstip waarop de verzekering een einde neemt. E.I.Z.S. geeft aan de verzekerde schriftelijk kennis van het tijdstip waarop de vrijwillige verzekering wordt beëindigd. 8. Uitkering bij overlijden Indien de verzekerde aan wie een arbeidsongeschiktheidsuitkering is toegekend komt te overlijden, wordt met ingang van de dag na het overlijden, wordt met ingang van de dag van overlijden, de arbeidsongeschiktheidsuitkering in de vorm van een overlijdensuitkering betaald.

5 5. De overlijdensuitkering is gelijk aan het bedrag van de arbeidsongeschiktheidsuitkering over één maand en wordt berekend naar de hoogte van die uitkering op de dag van overlijden, over zaterdagen en zondagen wordt geen overlijdensuitkering verstrekt, de overlijdensuitkering wordt in één bedrag ineens uitbetaald, het bedrag van de overlijdensuitkering wordt verminderd met het bedrag aan arbeidsongeschiktheidsuitkering dat, over na het overlijden gelegen dagen reeds is uitbetaald. De overlijdensuitkering wordt op verzoek uitbetaald aan. 1. de langstlevende der echtgenoten, indien de overledene niet duurzaam van de andere echtgenoot Gescheiden leefde, met echtgenoten worden gelijkgesteld ongehuwden van verschillend of gelijk geslacht die duurzaam een gezamenlijke huishouding voeren. Tenzij zij bloedverwanten in de eerste graad zijn. 2. bij ontbreken van de onder 1. bedoelde persoon aan minderjarige wettige of natuurlijke kinderen. 3. bij ontbreken van de onder1. en 2. bedoelde personen aan degene ten aanzien van wie de Overledene grotendeels in de kosten van het bestaan voorzag en met wie hij in gezinsverband samenleefde. 9. Toepasselijkheid bepalingen wet WIA. Voor de vrijwillige verzekering op grond van de wet WIA gelden dezelfde rechten, voorwaarden en voorschriften al voor de verplichte verzekering, voor zover in de wet, de ter uitvoering hiervan genomen besluiten daarvan niet is afgeweken.

========= ===== * Recht op suppletie 13:2 t/m 13:5. * Suppletie 13:6 t/m 13:11. * Betaling van de suppletie 13:12 en 13:13

========= ===== * Recht op suppletie 13:2 t/m 13:5. * Suppletie 13:6 t/m 13:11. * Betaling van de suppletie 13:12 en 13:13 13 SUPPLETIE Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ========= ===== * Begripsomschrijvingen 13:1 * Recht op suppletie 13:2 t/m 13:5 * Suppletie 13:6 t/m 13:11 * Betaling van de suppletie 13:12 en 13:13 * Scholing,

Nadere informatie

Vrijwillige verzekering binnenland. Informatie over vrijwillig verzekeren voor Ziektewet, WIA, WAO en WW

Vrijwillige verzekering binnenland. Informatie over vrijwillig verzekeren voor Ziektewet, WIA, WAO en WW Vrijwillige verzekering binnenland Informatie over vrijwillig verzekeren voor Ziektewet, WIA, WAO en WW Inhoud Waarom deze brochure? 2 Waarom zelf verzekeren? 2 Wanneer kunt u zich vrijwillig verzekeren?

Nadere informatie

Aanvullingsvoorwaarden voor vrijstelling van premiebetaling bij arbeidsongeschiktheid op basis van het 3-klassensysteem

Aanvullingsvoorwaarden voor vrijstelling van premiebetaling bij arbeidsongeschiktheid op basis van het 3-klassensysteem Aanvullingsvoorwaarden voor vrijstelling van premiebetaling bij arbeidsongeschiktheid op basis van het 3-klassensysteem Artikel 1679-40.1504 Datum 1 april 2015 pagina 1 Verklaring van begrippen 3 2 Vrijstelling

Nadere informatie

Vrijwillige verzekering binnenland. Informatie over vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA, WAO en WW

Vrijwillige verzekering binnenland. Informatie over vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA, WAO en WW Vrijwillige verzekering binnenland Informatie over vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA, WAO en WW Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als

Nadere informatie

REGLEMENT WGA-HIAATREGELING

REGLEMENT WGA-HIAATREGELING REGLEMENT WGA-HIAATREGELING STICHTING BEDRIJFSPENSIOENFONDS VOOR DE KOOPVAARDIJ GELDEND OP 1 JANUARI 2012 januari 2012 REGLEMENT WGA-HIAATREGELING ARTIKEL 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Vrijwillige verzekering binnenland

Vrijwillige verzekering binnenland uwv.nl werk.nl Vrijwillige verzekering binnenland Informatie over vrijwillig verzekeren voor Ziektewet, WIA, WAO en WW Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u na het lezen meer

Nadere informatie

WET WERK EN INKOMEN NAAR ARBEIDSVERMOGEN

WET WERK EN INKOMEN NAAR ARBEIDSVERMOGEN WET WERK EN INKOMEN NAAR ARBEIDSVERMOGEN Wet van 10 november 2005, houdende bevordering van het naar arbeidsvermogen verrichten van werk of van werkhervatting van verzekerden die gedeeltelijk arbeidsgeschikt

Nadere informatie

Gelet op artikel 97, zevende lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement;

Gelet op artikel 97, zevende lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement; Regeling uitkering substantieel bezwarende functies 2006 [Regeling vervalt per 01-04-2015.] Zichtdatum 07-02-2018 Geldend van 01-01-2010 t/m 31-03-2015 Regeling uitkering substantieel bezwarende functies

Nadere informatie

REGLEMENT AANVULLEND ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN VAN STICHTING PENSIOENFONDS IMTECH

REGLEMENT AANVULLEND ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN VAN STICHTING PENSIOENFONDS IMTECH REGLEMENT AANVULLEND ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN VAN STICHTING PENSIOENFONDS IMTECH Inhoudsopgave Artikel Titel 1. Algemene bepalingen 1 2. Deelnemers 1 3. Jaarsalaris 2 4. Arbeidsongeschiktheidspensioengrondslag

Nadere informatie

WGA-hiaatreglement. Inhoudsopgave

WGA-hiaatreglement. Inhoudsopgave WGA-hiaatreglement Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepalingen 1 Artikel 2 Karakter WGA-hiaatregeling 2 Artikel 3 Deelneming 2 Artikel 4 Premie 3 Artikel 5 Aanspraak op een WGA-hiaatuitkering 3 Artikel 6

Nadere informatie

Vrijwillige verzekering buitenland. Vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA en WW

Vrijwillige verzekering buitenland. Vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA en WW Vrijwillige verzekering buitenland Vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA en WW Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als de WW, de WAO en de

Nadere informatie

WIA Opvang Polis. op de WIA. Het antwoord van de. Van Kampen Groep. (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen)

WIA Opvang Polis. op de WIA. Het antwoord van de. Van Kampen Groep. (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) WIA Opvang Polis Het antwoord van de Van Kampen Groep op de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) Pagina 1 WIA Opvang Polis. Hoe wordt de hoogte van de WIA-uitkering berekend? De hoogte van de

Nadere informatie

Bovenwettelijke uitkeringsregeling bij werkloosheid SVB 2015

Bovenwettelijke uitkeringsregeling bij werkloosheid SVB 2015 1 Bovenwettelijke uitkeringsregeling bij werkloosheid SVB 2015 Deze regeling bevat aanvullende voorzieningen bij onvrijwillige werkloosheid voor werknemers van de SVB Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. (Tekst geldend op: 02-07-2013) Wet van 10 november 2005, houdende bevordering van het naar arbeidsvermogen verrichten van werk of van werkhervatting van verzekerden die gedeeltelijk arbeidsgeschikt zijn

Nadere informatie

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. (Tekst geldend op: 26-11-2012) Wet van 10 november 2005, houdende bevordering van het naar arbeidsvermogen verrichten van werk of van werkhervatting van verzekerden die gedeeltelijk arbeidsgeschikt zijn

Nadere informatie

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. De gevolgen voor het inkomen bij langdurige ziekte/arbeidsongeschiktheid

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. De gevolgen voor het inkomen bij langdurige ziekte/arbeidsongeschiktheid WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen De gevolgen voor het inkomen bij langdurige ziekte/arbeidsongeschiktheid Langdurig ziek/arbeidsongeschikt Jaar 1: werkgever betaalt minimaal 70%. In veel gevallen

Nadere informatie

Vrijwillige verzekering. Voor de gevolgen van ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid

Vrijwillige verzekering. Voor de gevolgen van ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid Vrijwillige verzekering Voor de gevolgen van ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als de WW en de WAO.

Nadere informatie

Bovenwettelijke Werkloosheidsregeling Universitair Medische Centra (BWUMC)

Bovenwettelijke Werkloosheidsregeling Universitair Medische Centra (BWUMC) LANDELIJK OVERLEG ACADEMISCHE ZIEKENHUIZEN Bovenwettelijke Werkloosheidsregeling Universitair Medische Centra (BWUMC) 11 juli 2008 NFU-082381/GS/DvL -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Artikel 7: 610b B.W. Artikel 7: 628a B.W.

Artikel 7: 610b B.W. Artikel 7: 628a B.W. TER INFORMATIE RELEVANTE BEPALINGEN VAN HET BOEK 7 VAN HET B.W. BETREFFENDE DE ARBEIDSOVEREENKOMST ALSMEDE ARTIKEL 6 VAN HET BBA 1945 Hieronder zijn opgenomen een aantal relevante bepalingen van boek 7

Nadere informatie

UITKERINGSVERORDENING vrijwillig vervroegd uittreden.

UITKERINGSVERORDENING vrijwillig vervroegd uittreden. Nr 3213 ar. JZio GEMEENTE DORDRECHT UITKERINGSVERORDENING vrijwillig vervroegd uittreden. Artikel l Deze verordening verstaat onder: a. ontslag: ontslag als bedoeld in artikel H 12a van het Algemeen Ambtenarenreglement

Nadere informatie

1.1 Diverse algemene begrippen

1.1 Diverse algemene begrippen Bevordering van het naar arbeidsvermogen verrichten van werk of van werkhervatting van verzekerden die gedeeltelijk arbeidsgeschikt zijn en tot het treffen van een regeling van inkomen voor deze personen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2004 2005 30 034 Bevordering van het naar arbeidsvermogen verrichten van werk of van werkhervatting van verzekerden die gedeeltelijk arbeidsgeschikt zijn

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2004 2005 30 034 Bevordering van het naar arbeidsvermogen verrichten van werk of van werkhervatting van verzekerden die gedeeltelijk arbeidsgeschikt zijn

Nadere informatie

W E R K C O N T A C T outplacement - reïntegratie baanbemiddeling Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA)

W E R K C O N T A C T outplacement - reïntegratie baanbemiddeling  Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) W E R K C O N T A C T outplacement - reïntegratie baanbemiddeling www.outplacementverzekering.nl Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) Wet van 10 november 2005, houdende bevordering van het naar

Nadere informatie

WGA Hiaat verzekering op basis van vrijwillige deelname

WGA Hiaat verzekering op basis van vrijwillige deelname Dekking: Aanvullingszekerheid en Inkomenscompensatie Home 1 WGA Hiaat verzekering op basis van Hoofdstuk 1.1 Pensioenregeling 1.2 Uitvoering van de pensioenregeling 1.3 Karakter van de pensioenaanspraken

Nadere informatie

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland.

Nadere informatie

van verplichte deelname

van verplichte deelname Pensioenreglement 214-12 WIA-Arbeidsongeschiktheidspensioen op basis van verplichte deelname Wegwijzer Pensioenregeling en uitvoering 1 Pensioenregeling 1.1 Uitvoering van de pensioenregeling 1.2 Karakter

Nadere informatie

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland en

Nadere informatie

WIA-Arbeidsongeschiktheidspensioen op basis van verplichte deelname

WIA-Arbeidsongeschiktheidspensioen op basis van verplichte deelname Pensioenreglement 214-12 WIA-Arbeidsongeschiktheidspensioen op basis van verplichte deelname Artikel 1216-40.1504 Datum 1 april 2015 pagina 1 Pensioen regeling en uitvoering 3 1.1 Pensioenregeling 3 1.2

Nadere informatie

WIA-Arbeidsongeschiktheidspensioen op basis van vrijwillige deelname

WIA-Arbeidsongeschiktheidspensioen op basis van vrijwillige deelname WIA-Arbeidsongeschiktheidspensioen op Home 1 WIA-Arbeidsongeschiktheidspensioen op 2 Hoofdstuk 1.0.1 Pensioenregeling 1.0.2 Uitvoering van de pensioenregeling 1.0.3 Karakter van de pensioenaanspraken 1.0.4

Nadere informatie

W E R K C O N T A C T outplacement - reïntegratie baanbemiddeling www.outplacementverzekering.nl

W E R K C O N T A C T outplacement - reïntegratie baanbemiddeling www.outplacementverzekering.nl W E R K C O N T A C T outplacement - reïntegratie baanbemiddeling www.outplacementverzekering.nl Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) Wet van 10 november 2005, houdende bevordering van het naar

Nadere informatie

Modeldocument PENSIOENREGLEMENT WIA-AANVULLING PLUS VERZEKERING. van Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V.

Modeldocument PENSIOENREGLEMENT WIA-AANVULLING PLUS VERZEKERING. van Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. Modeldocument PENSIOENREGLEMENT WIA-AANVULLING PLUS VERZEKERING van Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. voor de pensioenregeling van Gevestigd te Polisnummer

Nadere informatie

WGA-Hiaat Aanvullingszekerheid Uitgebreid

WGA-Hiaat Aanvullingszekerheid Uitgebreid Module Inkomenscompensatie Deze voorwaarden vormen een aanvulling op de Algemene Polisvoorwaarden 773-08 van de door nemer bij de maatschappij gesloten WGA-Hiaat Aanvullings-zekerheid. Voor de gehanteerde

Nadere informatie

Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid Shell Nederland Pensioenfonds Stichting Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid Via de pensioenregeling van Shell Nederland Pensioenfonds Stichting (SNPS) zijn er voorzieningen getroffen voor het geval u

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 3 De overlijdensuitkering 8 Artikel 13 Overlijdensuitkering 8

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 3 De overlijdensuitkering 8 Artikel 13 Overlijdensuitkering 8 BWOI 2018 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 - Algemene bepalingen 1 Artikel 1 Definities 1 Artikel 2 Beperking aanspraken op grond van deze regeling 2 Artikel 3 Indexering 2 Hoofdstuk 2 Bovenwettelijke uitkering

Nadere informatie

Polisvoorwaarden WGA GAT Basis

Polisvoorwaarden WGA GAT Basis Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 www.aevitae.com info@aevitae.com Polisvoorwaarden 2017 9400 - WGA GAT Basis Inhoudsopgave pag. 1 Begrippen

Nadere informatie

WGA Hiaat verzekering op basis van verplichte deelname

WGA Hiaat verzekering op basis van verplichte deelname Pensioenreglement 233-13 WGA Hiaat verzekering op basis van verplichte deelname Dekking: Aanvullingszekerheid Artikel 1513-40.1504 Datum 1 april 2015 pagina 1 Pensioen regeling en uitvoering 3 1.1 Pensioenregeling

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden WIA-hiaat-excedentverzekering Artikel 1. Aanvullende definities

Bijzondere voorwaarden WIA-hiaat-excedentverzekering Artikel 1. Aanvullende definities Bijzondere voorwaarden WIA-hiaat-excedentverzekering Artikel 1. Aanvullende definities 1.1 In aanvulling op de definitie Verzekeraar in artikel 1.1 van de algemene voorwaarden bij WGAhiaatverzekering en

Nadere informatie

WGA Hiaat verzekering op basis van vrijwillige deelname

WGA Hiaat verzekering op basis van vrijwillige deelname Pensioenreglement 239-13 WGA Hiaat verzekering op basis van vrijwillige deelname Dekking: Aanvullingszekerheid en Inkomenscompensatie Meerjarig Artikel 1515-40.1504 Datum 1 april 2015 pagina 1 Pensioen

Nadere informatie

9402 Polisvoorwaarden 2017 WGA gat Uitgebreid (Garant)

9402 Polisvoorwaarden 2017 WGA gat Uitgebreid (Garant) Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 www.aevitae.com info@aevitae.com 9402 Polisvoorwaarden 2017 WGA gat Uitgebreid (Garant) Inhoudsopgave pag.

Nadere informatie

WGA Hiaat verzekering op basis van vrijwillige deelname

WGA Hiaat verzekering op basis van vrijwillige deelname Pensioenreglement 237-13 WGA Hiaat verzekering op basis van vrijwillige deelname Dekking: Aanvullingszekerheid Artikel 1516-40.1504 Datum 1 april 2015 pagina 1 Pensioen regeling en uitvoering 3 1.1 Pensioenregeling

Nadere informatie

WIA Opvang Polis. www.vkg.com. Het antwoord van de Van Kampen Groep op de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) Terecht méér dan verzekeraars

WIA Opvang Polis. www.vkg.com. Het antwoord van de Van Kampen Groep op de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) Terecht méér dan verzekeraars WIA Opvang Polis Het antwoord van de Van Kampen Groep op de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) Terecht méér dan verzekeraars www.vkg.com WIA Opvang Polis Versie 2008 Hoe wordt de hoogte van

Nadere informatie

PENSIOENREGLEMENT II. Aanvullend pensioen WAO/WIA STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR HET BEROEPSVERVOER OVER DE WEG

PENSIOENREGLEMENT II. Aanvullend pensioen WAO/WIA STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR HET BEROEPSVERVOER OVER DE WEG PENSIOENREGLEMENT II Aanvullend pensioen WAO/WIA STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR HET BEROEPSVERVOER OVER DE WEG Januari 2015 Inhoud ARTIKEL 1 Inleidende bepalingen... 3 ARTIKEL 2 Heffing... 4 ARTIKEL

Nadere informatie

AO REGLEMENT VOOR DEELNEMERS WAARVAN DE 1 E ZIEKTEDAG OP OF NA LIGT

AO REGLEMENT VOOR DEELNEMERS WAARVAN DE 1 E ZIEKTEDAG OP OF NA LIGT AO REGLEMENT VOOR DEELNEMERS WAARVAN DE 1 E ZIEKTEDAG OP OF NA 1-1-2015 LIGT PROCEDURE PREMIEVRIJSTELLING BIJ ARBEIDSONGESCHIKTHEID Procedure als bedoeld in artikel 11 van het Pensioenreglement van Stichting

Nadere informatie

Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid Stichting Shell Pensioenfonds Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid Via de pensioenregeling van Stichting Shell Pensioenfonds (SSPF) zijn er voorzieningen getroffen voor het geval u door (gedeeltelijke)

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden WIA-excedentverzekering Top Metaal en Techniek

Bijzondere voorwaarden WIA-excedentverzekering Top Metaal en Techniek NVS 519 Bijzondere voorwaarden WIA-excedentverzekering Top Metaal en Techniek N.V. Schadeverzekering Metaal en Technische Bedrijfstakken NV Schadeverzekering Metaal en Technische Bedrijfstakken Den Haag,

Nadere informatie

REGLEMENT ANW-PENSIOEN PENSIOENFONDS RECREATIE

REGLEMENT ANW-PENSIOEN PENSIOENFONDS RECREATIE REGLEMENT ANW-PENSIOEN PENSIOENFONDS RECREATIE 1 januari 2017 Inhoud ARTIKEL 1 Vrijwillige individuele Anw-pensioenregeling... 3 ARTIKEL 2 Inleidende bepalingen... 3 ARTIKEL 3 Aanvang en einde van de dekking...

Nadere informatie

Het antwoord van VKG op de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen)

Het antwoord van VKG op de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) Het antwoord van VKG op de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) Versie 16-08-2011 WIA Opvang Polis. Hoe wordt de hoogte van de WIA-uitkering berekend? De hoogte van de WIA-uitkering hangt niet

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds HAL. Pensioenreglement WIA -Excedentpensioen

Stichting Pensioenfonds HAL. Pensioenreglement WIA -Excedentpensioen Stichting Pensioenfonds HAL Pensioenreglement WIA -Excedentpensioen 1 Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor zover daarvan hierna in dit reglement niet wordt afgeweken, gelden in dit reglement de begripsbepalingen

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden WIA-excedentverzekering Top

Bijzondere voorwaarden WIA-excedentverzekering Top NVS261 Bijzondere voorwaarden WIA-excedentverzekering Top N.V. Schadeverzekering Metaal en Technische Bedrijfstakken en Achmea Schadeverzekeringen N.V. NV Schadeverzekering Metaal en Technische Bedrijfstakken

Nadere informatie

PENSIOENREGLEMENT II. Aanvullend pensioen WAO/WIA STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR HET BEROEPSVERVOER OVER DE WEG

PENSIOENREGLEMENT II. Aanvullend pensioen WAO/WIA STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR HET BEROEPSVERVOER OVER DE WEG PENSIOENREGLEMENT II Aanvullend pensioen WAO/WIA STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR HET BEROEPSVERVOER OVER DE WEG Februari 2017 Inhoud ARTIKEL 1 INLEIDENDE BEPALINGEN... 3 ARTIKEL 2 Heffing... 5

Nadere informatie

Modeldocument PENSIOENREGLEMENT WIA ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN. van Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V.

Modeldocument PENSIOENREGLEMENT WIA ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN. van Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. Modeldocument PENSIOENREGLEMENT WIA ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN van Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. voor de pensioenregeling van Gevestigd te Polisnummer

Nadere informatie

Uw pensioenreglement. Alles wat u moet weten bij tijdelijke of volledige arbeidsongeschiktheid

Uw pensioenreglement. Alles wat u moet weten bij tijdelijke of volledige arbeidsongeschiktheid Uw pensioenreglement Alles wat u moet weten bij tijdelijke of volledige arbeidsongeschiktheid Dit leest u in uw pensioenreglement Uw werkgever heeft uw aanvullende uitkering op de wettelijke uitkering

Nadere informatie

Gemiddelde van grootteklasse 1734 Overbetuwe. aantal uitkeringen einde kwartaal 3 4 1 2 laatste kwartaal afgerond op tientallen abs. perc. abs. perc.

Gemiddelde van grootteklasse 1734 Overbetuwe. aantal uitkeringen einde kwartaal 3 4 1 2 laatste kwartaal afgerond op tientallen abs. perc. abs. perc. : Sociale Zekerheid-Op-Maat Gemeente Gemiddelde van grootteklasse 1734 Overbetuwe 20.000 tot 50.000 inwoners 2014 2014 2015 2015 ontwikkeling 2014 2014 2015 2015 ontwikkeling aantal uitkeringen einde kwartaal

Nadere informatie

MODELDOCUMENT PENSIOENREGLEMENT WGA-HIAAT VERZEKERING. Dekking WGA-Hiaat Aanvullingszekerheid

MODELDOCUMENT PENSIOENREGLEMENT WGA-HIAAT VERZEKERING. Dekking WGA-Hiaat Aanvullingszekerheid MODELDOCUMENT PENSIOENREGLEMENT WGA-HIAAT VERZEKERING Dekking WGA-Hiaat Aanvullingszekerheid van Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. voor de pensioenregeling van

Nadere informatie

Basismodule WGA-gat Uitgebreid - model uitc 414

Basismodule WGA-gat Uitgebreid - model uitc 414 Basismodule WGA-gat Uitgebreid - model uitc 414 Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering Basismodule WGA-gat Uitgebreid In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten

Nadere informatie

WGA Hiaat verzekering op basis van verplichte deelname

WGA Hiaat verzekering op basis van verplichte deelname Pensioenreglement 235-13 WGA Hiaat verzekering op basis van verplichte deelname Dekking: Aanvullingszekerheid en Inkomenscompensatie Meerjarig Artikel 1512-40.1504 Datum 1 april 2015 pagina 1 Pensioen

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden arbeidsongeschiktheid en pensioen 2014.1

Verzekeringsvoorwaarden arbeidsongeschiktheid en pensioen 2014.1 Bijlage Verzekeringsvoorwaarden arbeidsongeschiktheid en pensioen 2014.1 1. Begrippen Arbeidsongeschiktheid In deze voorwaarden is iemand arbeidsongeschikt als deze persoon voor tenminste 35% arbeidsongeschikt

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI Nr. 9370 Bijvoegsel Stcrt. d.d. 15-06-2000, nr. 113 ALGEMEEN VERBINDENDVERKLARING VAN GEWIJZIGDE BEPALINGEN VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2004 2005 30 034 Bevordering van het naar arbeidsvermogen verrichten van werk of van werkhervatting van verzekerden die gedeeltelijk arbeidsgeschikt zijn

Nadere informatie

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld?

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Toekomstplannen. Een andere woning, een verre reis of kinderen die gaan studeren. Je hebt uitdagend werk, een inkomen en ambities. Je moet

Nadere informatie

Verzuim & WGA.IN CONTROL

Verzuim & WGA.IN CONTROL Verzuim & WGA.IN CONTROL Voorwaarden Ziektewet-eigenrisicoverzekering VWIC-ZWERV-2017-01 Op het overeenkomstenblad, de Pakketvoorwaarden, de Algemene verzekeringsvoorwaarden en deze Voorwaarden Ziektewet-eigenrisicoverzekering

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden WIA Excedentverzekering Individueel (684)

Bijzondere Voorwaarden WIA Excedentverzekering Individueel (684) Inhoud Artikel 1 Begripsomschrijvingen Artikel 2 Strekking van de verzekering Artikel 3 Wachttijd Artikel 4 Jaarlijkse aanpassing Artikel 5 Premiebetaling Artikel 6 Vrijstelling van premiebetaling bij

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1900 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET VERZEKERING

BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1900 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET VERZEKERING BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1900 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET VERZEKERING In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module Eigenrisicodragen

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden WIA Excedentverzekering Individueel (684)

Bijzondere Voorwaarden WIA Excedentverzekering Individueel (684) Inhoud Artikel 1 Begripsomschrijvingen Artikel 2 Strekking van de verzekering Artikel 3 Wachttijd Artikel 4 Jaarlijkse aanpassing Artikel 5 Premiebetaling Artikel 6 Vrijstelling van premiebetaling bij

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds HAL

Stichting Pensioenfonds HAL Stichting Pensioenfonds HAL excedent-arbeidsongeschikt- Pensioenreglement heidspensioen 1 Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor zover daarvan hierna in dit reglement niet wordt afgeweken, gelden in dit

Nadere informatie

van vrijwillige deelname

van vrijwillige deelname Pensioenreglement 216-12 WIA-Arbeidsongeschiktheidspensioen op basis van vrijwillige deelname Wegwijzer Pensioenregeling en uitvoering 1 Pensioenregeling 1.1 Uitvoering van de pensioenregeling 1.2 Karakter

Nadere informatie

Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WIA

Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WIA Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WIA HOOFDSTUK 1, ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen 1. Voor de toepassing van dit reglement gelden de begripsbepalingen als omschreven in artikel

Nadere informatie

PENSIOENREGLEMENT II STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR DE MEUBELINDUSTRIE EN MEUBILERINGSBEDRIJVEN. Juni 2015

PENSIOENREGLEMENT II STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR DE MEUBELINDUSTRIE EN MEUBILERINGSBEDRIJVEN. Juni 2015 PENSIOENREGLEMENT II STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR DE MEUBELINDUSTRIE EN MEUBILERINGSBEDRIJVEN Juni 2015 ARTIKEL 1 Begripsbepalingen De definities en de begripsomschrijvingen zoals vermeld in

Nadere informatie

Reglement arbeidsongeschiktheidspensioen Stichting Voorzieningsfonds Getronics

Reglement arbeidsongeschiktheidspensioen Stichting Voorzieningsfonds Getronics Reglement arbeidsongeschiktheidspensioen Stichting Voorzieningsfonds Getronics Inhoud REGLEMENT ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN STICHTING VOORZIENINGSFONDS GETRONICS Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 1

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 34 943 Voorstel van wet van het lid Van Raak tot wijziging van de Algemene pensioenwet politieke ambtsdragers en enige andere wetten in verband

Nadere informatie

Stichting Metro Pensioenfonds. ANW Hiaatreglement. 28 oktober 2008

Stichting Metro Pensioenfonds. ANW Hiaatreglement. 28 oktober 2008 Stichting Metro Pensioenfonds ANW Hiaatreglement Inhoudsopgave BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN... 1 DEELNEMERSCHAP... 1 KEUZEMOGELIJKHEID ANW-HIAATPENSIOEN... 1 AANVANG EN WIJZIGING VAN DE VERZEKERING VAN ANW-HIAATPENSIOEN...

Nadere informatie

Verzuim Totaal: Verzuimverzekering Conventioneel ZV-CV-2011-01

Verzuim Totaal: Verzuimverzekering Conventioneel ZV-CV-2011-01 Verzuim Totaal: Verzuimverzekering Conventioneel ZV-CV-2011-01 Deze voorwaarden vormen één geheel met de Algemene Voorwaarden Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1.1 Loonsom Het loon, voor zover uitdrukkelijk

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen

Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen INHOUD PAGINA 1. Inleiding 2 2. Arbeidsongeschiktheid en de WIA-uitkeringen vanuit de overheid 3 3. Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen 5 4. Vragen staat vrij! 9 1.

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2006 2007 30 937 Wijziging van de Toeslagenwet en intrekking van de Invoeringswet stelselherziening sociale zekerheid in verband met het verbeteren en vereenvoudigen

Nadere informatie

Reglement. Excedent Arbeidsongeschiktheidspensioen. Stichting Metro Pensioenfonds

Reglement. Excedent Arbeidsongeschiktheidspensioen. Stichting Metro Pensioenfonds Reglement Excedent Arbeidsongeschiktheidspensioen Stichting Metro Pensioenfonds 1 Inhoudsopgave pagina Artikel 1 Begripsomschrijvingen 2 Artikel 2 Deelnemerschap 2 Artikel 3 Terhandstelling van bescheiden

Nadere informatie

Jeugdzorg 2014-2016. Zie artikel 3.10 van de cao.

Jeugdzorg 2014-2016. Zie artikel 3.10 van de cao. Bijlage 6 Zie artikel 3.10 van de cao. Wachtgeldregelingen Voor de leesbaarheid hanteren we in deze bijlage de termen werknemer en werkgever. Met werknemer wordt de persoon bedoeld die op grond van artikel

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 32 464 Wijziging van de Werkloosheidswet, de Ziektewet en de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen om cumulatie van de uitkeringsduur op grond

Nadere informatie

Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid SNPS Shell Nederland Pensioenfonds Stichting Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid Via de pensioenregeling van Shell Nederland Pensioenfonds Stichting (SNPS) zijn er voorzieningen getroffen voor het geval

Nadere informatie

INVALIDITEITSPENSIOENREGELING STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR DE HOUTHANDEL

INVALIDITEITSPENSIOENREGELING STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR DE HOUTHANDEL INVALIDITEITSPENSIOENREGELING STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR DE HOUTHANDEL ARTIKEL 1 Begripsbepalingen: De definities en de begripsomschrijvingen zoals vermeld in de Statuten en het Algemeen Reglement

Nadere informatie

1 Arbeidsovereenkomst

1 Arbeidsovereenkomst 1 Arbeidsovereenkomst Arbeidsovereenkomst Artikel 7.610 en 7.750 BW Voorwaarden arbeidsovereenkomst Geen duidelijke afspraken Er is een arbeidsovereenkomst als een werknemer met een werkgever overeenkomt

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds ANWB. Aanvullend Reglement TIJDELIJK PARTNERPENSIOEN (ANW-hiaat verzekering)

Stichting Pensioenfonds ANWB. Aanvullend Reglement TIJDELIJK PARTNERPENSIOEN (ANW-hiaat verzekering) Stichting Pensioenfonds ANWB Aanvullend Reglement TIJDELIJK PARTNERPENSIOEN (ANW-hiaat verzekering) Behorende bij het Pensioenreglement van de ANWB B.V. Datum: 1 januari 2016 INLEIDING Partnerpensioen

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden AO WIA-volgende verzekeringen en herverzekeringen alsmede verzekering van premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid

Bijzondere Voorwaarden AO WIA-volgende verzekeringen en herverzekeringen alsmede verzekering van premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid Bijzondere Voorwaarden AO WIA-volgende verzekeringen en herverzekeringen alsmede verzekering van premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid Versie oktober 2018 Inhoud Bijzondere voorwaarden WIA-volgende

Nadere informatie

Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WAO

Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WAO Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WAO HOOFDSTUK 1, ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 begripsbepalingen 1. Voor de toepassing van dit reglement gelden de begripsbepalingen als omschreven in artikel

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 18724 9 juli 2013 Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 1 juli 2013, 2013-0000085564, houdende

Nadere informatie

UWV Tijdreeksen 2017

UWV Tijdreeksen 2017 UWV Tijdreeksen 217 Inhoudsopgave Inleiding 2 1. WW 3 2. WIA (IVA + WGA) 4 2.1. WIA Totaal 4 2.2. IVA 5 2.3. WGA 6 3. WAO 7 4. WAZ 8 5. Wajong 9 6. Ziektewet 1 7. Uitgekeerde bedragen 11 Colofon 12 UWV

Nadere informatie

ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE GRONINGEN. Gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet, de Ambtenarenwet;

ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE GRONINGEN. Gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet, de Ambtenarenwet; CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR51942_2 21 november 2017 ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE GRONINGEN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN; Gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet,

Nadere informatie

Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering. Inhoudsopgave

Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering. Inhoudsopgave Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering Basismodule WGA-gat Uitgebreid In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module WGA-gat Uitgebreid.

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen

Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen INHOUD PAGINA 1. Inleiding 2 2. Arbeidsongeschiktheid en uitkeringen vanuit de overheid 3 3. Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen 5 4. Vragen staat vrij! 8 1. Inleiding

Nadere informatie

ANW- Hiaat Reglement 2015. De Stichting Kuwait Petroleum Pensioenfonds Nederland

ANW- Hiaat Reglement 2015. De Stichting Kuwait Petroleum Pensioenfonds Nederland ANW- Hiaat Reglement 2015 De Stichting Kuwait Petroleum Pensioenfonds Nederland Inhoudsopgave Artikel 1. Algemene bepalingen... 3 Artikel 2. Deelnemers... 5 Artikel 3. ANW-Hiaat... 5 Artikel 4. Einde van

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 33 327 Wijziging van verschillende wetten in verband met de vereenvoudiging van de uitvoering van deze wetten door het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen

Nadere informatie

Polisvoorwaarden. Basismodule Ziektewet Verzuimverzekering 0-2 jaar Ga voor meer informatie over uw polis naar

Polisvoorwaarden. Basismodule Ziektewet Verzuimverzekering 0-2 jaar Ga voor meer informatie over uw polis naar Polisvoorwaarden Basismodule Ziektewet Verzuimverzekering 0-2 jaar 2017 Ga voor meer informatie over uw polis naar http://www.nedasco.nl vzzw 203 N-2017.01 Inleiding Basismodule Ziektewet In uw polis,

Nadere informatie

W etopdearbeidsongeschiktheidsverzekering. W etwerkeninkomennaararbeidsvermogen

W etopdearbeidsongeschiktheidsverzekering. W etwerkeninkomennaararbeidsvermogen W etopdearbeidsongeschiktheidsverzekering De W etopdearbeidsongeschiktheidsverzekering(wao) is een Nederlandse wet die is bedoeld voor werknemers die langdurig ziek of gehandicapt zijn en niet meer (volledig)

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID I-SZW Nr. 8559 Bijvoegsel Stcrt. d.d. 04-06-1996, nr. 104 ALGEMEEN VERBINDENDVERKLARING VAN GEWIJZIGDE BEPALINGEN VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID BESLUIT VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID VAN 15 AUGUSTUS 2006 TOT WIJZIGING VAN HET BESLUIT TOT VERBINDENDVERKLARING VAN BEPALINGEN VAN

Nadere informatie

Bijlage 1: CAO Schilders

Bijlage 1: CAO Schilders Bijlage 1: CAO Schilders CAO Schilders ARTIKEL 26 Arbeidsongeschiktheid 1. a. In geval van arbeidsongeschiktheid heeft de werknemer aanspraak op doorbetaling van het vast overeengekomen loon volgens de

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst WGA-Hiaat Verzekeringen voor medewerkers van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV)

Uitvoeringsovereenkomst WGA-Hiaat Verzekeringen voor medewerkers van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) Voorwaarden: 790-09 Uitvoeringsovereenkomst WGA-Hiaat Verzekeringen voor medewerkers van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) Artikel 790-09 Uitvoeringsovereenkomst WGA-Hiaat Verzekeringen

Nadere informatie

BEZOLDIGINGSREGELING

BEZOLDIGINGSREGELING BEZOLDIGINGSREGELING Algemene bepaling Artikel 1 Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. medewerker De ambtenaar als bedoeld in artikel 1:1, lid 1onder a van de CAR b. werkgever

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET WAO-HIAAT PENSIOEN Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino

REGLEMENT VOOR HET WAO-HIAAT PENSIOEN Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino 1 REGLEMENT VOOR HET WAO-HIAAT PENSIOEN Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino Artikel 1. Definities In dit reglement wordt verstaan onder: a. het fonds : Stichting Pensioenfonds Holland Casino; b.

Nadere informatie