Voorzitter Raad van Toezicht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorzitter Raad van Toezicht"

Transcriptie

1 Voor Stichting ROS Friesland is Heeredwinger Advies op zoek naar gekwalificeerde kandidaten voor de positie van Voorzitter Raad van Toezicht Een persoon met ervaring als bestuurder van een (zorg)organisatie en/of ervaring als voorzitter van een Raad van Toezicht. Iemand die gevoel heeft voor de maatschappelijke opdracht van ROS Friesland en het voortdurend veranderende (zorg)landschap waarin de organisatie zich beweegt. De organisatie Stichting ROS Friesland (Regionale Ondersteuningsstructuur Friesland) adviseert, begeleidt, levert kennis en inspiratie voor de doorontwikkeling van de (eerstelijns)zorg om te komen tot goede samenhangende zorg dichtbij burgers. ROS Friesland doet dit samen met andere partners, vanuit de maatschappelijke opdracht om ook voor de toekomst de zorg kwalitatief goed, toegankelijk, veilig en betaalbaar te houden. Zo draagt ROS Friesland bij aan een betere gezondheid en welzijn van burgers in Friesland. Taak Raad van Toezicht De Raad van Toezicht van de Stichting ROS Friesland houdt toezicht op het bestuur, de besturing en op de algemene gang van zaken binnen ROS Friesland conform de maatschappelijke opdracht. De Raad van Toezicht heeft onder meer tot taak: Het werkgeverschap van de bestuurder. Toezicht en controle op bestuur en besturing van de Stichting en haar maatschappelijke opdracht. Toetsing van de besluitvorming. Gevraagd en ongevraagd adviseren van de bestuurder. De bestuurder als klankbord terzijde staan. De statuten, het beleidsplan, de cyclus van planning en control, interne en externe ontwikkelingen, als ook good governance vormen de leidraad voor het bestuur, toezicht en verantwoording binnen de Stichting. Good governance omvat het functioneren van de Raad van Toezicht, het samenspel met de directeur/bestuurder, de interne informatievoorziening, de interne- en maatschappelijke verantwoording. Er zijn minimaal vier plenaire vergaderingen per jaar. De voorzitter van de Raad van Toezicht en de directeur/bestuurder bereiden samen de agenda van de gezamenlijke vergaderingen voor. Twee leden van de Raad van Toezicht, waaronder de voorzitter, zijn betrokken bij de invulling van werkgeversrol van de bestuurder. De Raad evalueert ten minste eenmaal per jaar het eigen functioneren. Jaarlijks legt de Raad van Toezicht verantwoording af in het jaarverslag.

2 Besturings- en toezichtfilosofie De dagelijkse leiding van de organisatie ligt bij de directeur/bestuurder. Deze legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht, volgens de richtlijnen van good governance. De Raad van Toezicht ziet erop toe dat de directeur/bestuurder dit doet conform de maatschappelijke opdracht van de stichting. Er bestaat wederzijds vertrouwen en respect tussen bestuur en Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht houdt afstand t.a.v. de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij richt zich in het bijzonder op strategisch essentiële onderwerpen en op hoofdlijnen van beleid. De Raad van Toezicht toont sterke betrokkenheid bij de organisatie en relevante ontwikkelingen daarbuiten, is zichtbaar voor medewerkers, directeur/bestuurder en de buitenwereld. De Raad van Toezicht kiest een inspirerende proactieve instelling vanuit een maatschappelijke betrokkenheid. Hij bepaalt zijn eigen agenda en prioriteiten, rekening houdend met de behoeften en mogelijkheden van de directeur/bestuurder. Het is de verantwoordelijkheid van de Raad van Toezicht om de ontwikkelingen en uitdagingen in de (eerstelijns) zorg te beschouwen en hierover met de directeur/bestuurder van gedachten te wisselen. In dit verband wordt van een Raad van Toezicht verwacht dat hij enerzijds de directeur/bestuurder stimuleert, motiveert en faciliteert en tegelijkertijd het forum biedt voor verantwoording in dialoog. Samenstelling Raad van Toezicht De Raad van Toezicht bestaat uit drie tot vijf leden. Leden worden voor een periode van drie jaar benoemd en zijn eenmaal herbenoembaar voor nog een periode van drie jaar. De voorzitter wordt in functie benoemd. Bij de samenstelling van de raad streven we naar een evenwichtige man/vrouw verdeling. Voor een goed functionerende raad is het belangrijk dat de leden elkaar aanvullen qua competenties en persoonlijkheden waarbij zij in goede harmonie als één geheel kunnen samenwerken. Elk lid van de Raad van Toezicht moet als generalist in staat zijn om verschillende aspecten af te wegen, gericht op de maatschappelijke opdracht van ROS Friesland. De leden afzonderlijk verdiepen zich blijvend in ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg in het algemeen en de zorgfunctie van ROS Friesland in het bijzonder. Naast deze kwaliteiten heeft ieder lid specifieke deskundigheden die bijdragen aan een goede kwaliteit van de Raad van Toezicht als geheel. Wanneer de Raad van Toezicht naar buiten treedt, geschiedt dit bij monde van de voorzitter. De Raad van Toezicht maakt een openbare profielschets van de Raad van Toezicht als geheel. Zodra een lid aftredend is, bekijkt de Raad of de profielschets nog voldoet. Daarbij gaat hij ook te rade bij de bestuurder. Zo nodig stelt de Raad de profielschets voor de Raad van Toezicht als geheel bij.

3 De algemene eisen aan de Raad van Toezicht als geheel: Maatschappelijk heterogene samenstelling. Herkenbaar en geloofwaardig voor de belangrijkste stakeholders. Leden hebben binding met de werkregio van ROS Friesland. Leden zijn complementair qua teamrollen, kennis, ervaring en netwerken. Leden verdiepen zich blijvend in ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg in het algemeen en de zorgfunctie van de Stichting in het bijzonder. De Raad van Toezicht in zijn geheel moet over vakinhoudelijke kennis beschikken betreffende: Maatschappelijk ondernemerschap en innovatie Ontwikkelingen in de (eerstelijns)gezondheidszorg Financiën, (bedrijfs)economie, treasury HRM & organisatieontwikkeling Juridische zaken Marketing en (digitale) communicatie Daarnaast is spreiding wenselijk over sectoren en branches die relevant zijn voor ROS Friesland, zoals: Openbaar bestuur en publieke gezondheidszorg. Bedrijfsleven (klantgestuurde, ontwikkelingsgerichte en dienstverlenende organisaties). Profiel leden Raad van Toezicht Van alle leden wordt gevraagd integraal en overstijgend naar vraagstukken te kijken, deze mede te beoordelen en collectief verantwoordelijk te zijn voor de totale gang van zaken. Dit vraagt van de leden van de Raad om inhoudelijke oriëntatie, betrokkenheid en sensitiviteit en zo mee bij te dragen aan een kwalitatief goed, toegankelijke, veilige en betaalbare zorg. Een goede balans en menging van diverse individuele perspectieven en ervaring verruimen het inzicht, de toegevoegde waarde en het oordeelsvermogen van de Raad als team. Daarnaast is het van belang dat elke individuele toezichthouder zich persoonlijk verantwoordelijk voelt voor het eigen functioneren, bereid is zich kwetsbaar op te stellen en zich te blijven ontwikkelen. Het zijn van teamspeler is dan ook een belangrijk vereiste. Algemeen profiel Affiniteit met de (eerstelijns) gezondheidszorg in het algemeen en de doelstelling van de ROS in het bijzonder. Maatschappelijk actief en brede maatschappelijke belangstelling. Algemene bestuurlijke kwaliteiten en ervaring. Een functioneel (politiek/bestuurlijk) netwerk.

4 Inzicht in maatschappelijke en politieke verhoudingen. In staat om een juist evenwicht te bewaken in betrokkenheid en bestuurlijke afstand. Integriteit, verantwoordelijkheidsgevoel en een onafhankelijke opstelling (zonder zakelijk belang, vrij van last en ruggespraak en als persoon). Derhalve zijn eventuele nevenfuncties inzichtelijk. Het vermogen en de attitude om de directeur/bestuurder met raad en als klankbord terzijde te staan. Constructief kritisch. Het vermogen om het beleid van organisatie te toetsen. Het vermogen het functioneren van de directeur/bestuurder te toetsen. Het vermogen om advies en toezicht in teamverband te kunnen uitoefenen. Het vermogen om zich op hoofdlijnen een oordeel te vormen over de door de Raad van Bestuur voorgelegde aangelegenheden. Open en betrokken instelling en de bereidheid om daarop aangesproken te worden, dan wel anderen daarop aan te spreken. Voldoende tijd beschikbaar hebben om de functie naar behoren uit te kunnen oefenen, inclusief eventuele bij- of nascholing. Bij voorkeur ervaring in een bestuurlijke of toezichthoudende functie. Academisch werk- en denkniveau. Bereidheid en in staat zijn om vrijwel alle vergaderingen bij te wonen en zich daar terdege op voor te bereiden. Profiel voorzitter Voldoende mate van beschikbaarheid (circa dubbele van gewoon lid). Bewust van de specifieke rol. - Regisseur van het toezichtproces, dat wil zeggen: - Eerstverantwoordelijke voor de samenstelling van de Raad van Toezicht - Eerstverantwoordelijke voor het functioneren van de Raad en zijn leden Bewaker van de collegialiteit. Gevoel voor verhoudingen. Processen kunnen doorzien, leiden en begeleiden. Afwisselend in en naast de Raad kunnen staan. Kunnen schakelen tussen: - Individu en collectief - Diepgang en voortgang - Divergeren en convergeren - Collectieve gedachtenvorming en to the point Goede vergadertechnieken en gesprekstechnieken. Kwaliteiten op het gebied van conflicthantering.

5 In staat zich te verplaatsen in de belevingswereld directeur/bestuurder in crisissituaties in relatie tot positie van andere betrokkenen. Personal fit met de directeur/bestuurder. Onverenigbaarheid (reglement RvT art. 6.5) Niet tot lid van de Raad van Toezicht kunnen worden benoemd, dan wel geen lid van de Raad van Toezicht kunnen zijn: a) Persoon in dienst van de stichting. b) Persoon die gehuwd is of huishouden voert met persoon uit. c) Beroepsbeoefenaar praktiserend in de gezondheidszorg in het werkgebied van de Stichting. d) Een medewerker in dienst van de zorgverzekeraar. Indien een lid van de Raad van Toezicht voorziet dat een (schijn van) onverenigbaarheid kan optreden of anderszins een tegenstrijdig belang met de stichting kan ontstaan, moet hij/zij de voorzitter daarvan in kennis stellen. Als de voorzitter van oordeel is dat er sprake is van een incidentele onverenigbaarheid waarvoor een tijdelijke oplossing mogelijk is, werkt het betreffende lid van de Raad van Toezicht mee aan deze tijdelijke oplossing. Indien de voorzitter van oordeel is dat er sprake is van een structurele onverenigbaarheid, draagt het betreffende lid er zorg voor dat de onverenigbaarheid wordt opgeheven of kiest voor aftreden De procedure Heeredwinger Advies ondersteunt Stichting ROS Friesland bij de werving en (voor)selectie van kandidaten voor de positie van Voorzitter Raad van Toezicht. Uw reactie kunt u - tot 3 december - richten aan Jacques Heldoorn via j.heldoorn@heeredwinger.nl. Voor nadere informatie kunt u hem bellen via

Profielschets Raad van Toezicht. juni 14

Profielschets Raad van Toezicht. juni 14 Profielschets Raad van Toezicht juni 14 : De Raad van Toezicht van de stichting Caransscoop is het in de statuten verankerd orgaan dat belast is met het intern toezicht op het beleid van de Bestuurder

Nadere informatie

Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland

Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland Informatie over de organisatie Carintreggeland is een vitale, sociaal maatschappelijke onderneming op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg met als

Nadere informatie

Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging

Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging Valkenhof heeft een bestuurlijke structuur conform de zorgbrede governance code 2010. Deze bestaat uit een

Nadere informatie

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis BIJLAGE A Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis Dit profiel is vastgesteld op 28 mei 2013 op grond van het bepaalde in artikel 3.1 van het reglement van de raad van toezicht. 1. Profiel raad

Nadere informatie

Profielschets. Raad van Toezicht

Profielschets. Raad van Toezicht Profielschets Raad van Toezicht Baarn, 29 september 2016 1 Inhoudsopgave Vivent... 3 Samenstelling Raad van Toezicht... 3 Profiel leden Raad van Toezicht... 3 Huidige vacatures... 5 De procedure... 5 Informatie...

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT VALKENHOF

PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT VALKENHOF PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT VALKENHOF Valkenhof heeft een bestuurlijke structuur conform de zorgbrede governance code. Deze bestaat uit een Raad van Toezicht en een Raad van Bestuur. De Raad van Toezicht

Nadere informatie

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PROFIEL Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, oktober 2014 Organisatie & context

Nadere informatie

PROFIEL. Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs. Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland

PROFIEL. Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs. Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland PROFIEL Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, november 2015 Organisatie & context Het

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL Leden Raad van Toezicht (M/V) bij Stichting Huisartsenposten Amsterdam te Amsterdam

FUNCTIEPROFIEL Leden Raad van Toezicht (M/V) bij Stichting Huisartsenposten Amsterdam te Amsterdam FUNCTIEPROFIEL Leden Raad van Toezicht (M/V) bij Stichting Huisartsenposten Amsterdam te Amsterdam PublicSpirit Mevrouw F.M.B. van den Esker Senior Consultant Woerden, oktober 2011 ORGANISATIE : Stichting

Nadere informatie

Ter wille van de duidelijkheid worden enkele in de Statuten opgenomen bepalingen geheel of gedeeltelijk herhaald.

Ter wille van de duidelijkheid worden enkele in de Statuten opgenomen bepalingen geheel of gedeeltelijk herhaald. Reglement Raad van toezicht BiSC Inleiding De Statuten van BiSC, een Stichting met als doel de ondersteuning en bevordering van het bibliotheekwerk in de provincie Utrecht, voorzien in de Raad van toezicht.

Nadere informatie

Openbare profielschetsen voorzitter en leden van de Raad van Toezicht van ATOS (versie 2012)

Openbare profielschetsen voorzitter en leden van de Raad van Toezicht van ATOS (versie 2012) Openbare profielschetsen voorzitter en leden van de Raad van Toezicht van ATOS (versie 2012) In de statuten behorend bij het Raad van Toezichtmodel is opgenomen dat de Raad van Toezicht een openbare profielschets

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Toezicht met financiële expertise Samen leren, samen leven! PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers senior consultant Amersfoort, maart 2019 1 van 5 Organisatie & context Stichting

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN ANNEX 1 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN WERVINGS- SELECTIEPROCEDURE EN PROFIELEN RAAD VAN TOEZICHT Dit

Nadere informatie

Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen

Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen Datum Onderwerp 7 december 2012 Profiel Raad van Toezicht Memo Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen Voor de samenstelling van de Raad van Toezicht wordt uitgegaan van: 1. Profiel Raad van

Nadere informatie

VACATURE LID RAAD VAN TOEZICHT ( M/V)

VACATURE LID RAAD VAN TOEZICHT ( M/V) VACATURE De Stichting Emiliusschool in Son en Breugel heeft een Raad van Toezicht bestaande uit 5 leden. De dagelijkse leiding berust bij een directeur/ bestuurder. De Raad oefent toezicht uit op de bestuurder

Nadere informatie

03.0. Benoeming leden raad van Toezicht van de Stichting Openbaar Onderwijs Houten

03.0. Benoeming leden raad van Toezicht van de Stichting Openbaar Onderwijs Houten 03.0. Benoeming leden raad van Toezicht van de Stichting Openbaar Onderwijs Houten Inhoudsopgave 03.0. Benoeming leden raad van Toezicht van de Stichting Openbaar Onderwijs Houten... 2 Raadsvoorstel benoeming

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Versie: 2017.01 Vastgesteld door Raad van Toezicht: 23 november 2017 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

Titel: Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG

Titel: Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG 1. Reglement Het reglement is een nadere uitwerking van de statuten van de stichting. In geval van strijdigheid tussen het reglement en de statuten prevaleren

Nadere informatie

Informatiememorandum & Profielschets Lid Raad van Toezicht - profiel zakelijke dienstverlening - Bazalt Groep

Informatiememorandum & Profielschets Lid Raad van Toezicht - profiel zakelijke dienstverlening - Bazalt Groep Informatiememorandum & Profielschets Lid Raad van Toezicht - profiel zakelijke dienstverlening - Bazalt Groep 1. Inleiding De Raad van Toezicht van Bazalt Groep is op zoek naar een nieuw lid van de Raad

Nadere informatie

14.0. Benoeming lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Houten

14.0. Benoeming lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Houten 14.0. Benoeming lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Houten Inhoudsopgave 14.0. Benoeming lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Houten... 2 Bijlage: Profiel Raad van Toezicht

Nadere informatie

Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden

Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden Versie: 2016.01 Vastgesteld door RvT: 31 oktober 2016 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht.

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht. 6. Raad van Toezicht 14-04-2014 Versie 6.02 Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht Status Definitief Artikel 1: Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten bestuurt het College van Bestuur

Nadere informatie

Reglement van de Raad van Toezicht van De Schutse

Reglement van de Raad van Toezicht van De Schutse De Raad van Toezicht van de Stichting tot het Verzorgen van Verstandelijk Gehandicapten De Schutse, gevestigd te Kesteren, besluit met inachtneming van de statuten van de stichting zoals gewijzigd bij

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht. bij. Malderburch

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht. bij. Malderburch FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Toezicht bij Malderburch PublicSpirit Mevrouw drs. Jetske Goudsmit Partner 5 oktober 2017 Organisatie en context Malderburch is er voor alle ouderen in de gemeente Heumen. Deskundig,

Nadere informatie

Functieprofiel Raad van Toezicht

Functieprofiel Raad van Toezicht Functieprofiel Raad van Toezicht Opgesteld: november 2014 Vastgesteld: 25 november 2014 Functieprofiel Raad van Toezicht SALTO 1 Functieprofiel Raad van Toezicht SALTO Organisatieschets In 2001 zijn de

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Toezicht per januari 2015

Profielschets Lid Raad van Toezicht per januari 2015 Profielschets Lid Raad van Toezicht per januari 2015 Algemeen De Riethorst Stromenland richt zich met ca 1300 medewerkers en 700 vrijwilligers op wonen, zorg en welzijn. Enerzijds via een eigen aanbod

Nadere informatie

Profiel Bestuur Stichting Muziekschool Barneveld (SMB) 1 e concept

Profiel Bestuur Stichting Muziekschool Barneveld (SMB) 1 e concept Profiel Bestuur Stichting Muziekschool Barneveld (SMB) 1 e concept Barneveld, september 2012 1 Inhoudsopgave Blz. 1.Inleiding 3 2.Kort profiel SMB 3 3.Profiel bestuur 3 3.1 Omvang van het bestuur 3 3.2

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 Positionering Raad van Toezicht in de stichting Artikel 1 De statuten van de stichting voorzien in de Raad van Toezicht. Het College van Bestuur

Nadere informatie

STICHTING CULTUUREDUCATIEGROEP Leiden

STICHTING CULTUUREDUCATIEGROEP Leiden PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT Profiel: Cultureel Ondernemerschap STICHTING CULTUUREDUCATIEGROEP Leiden Inhoudsopgave 1. Stichting Cultuureducatiegroep 3 De organisatie 3 2. De Raad van Toezicht 3

Nadere informatie

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Ieder lid van de Raad van Toezicht beschikt over specifieke deskundigheid die noodzakelijk is voor de vervulling van zijn specifieke taak, binnen de Raad van

Nadere informatie

Profielbeschrijving Raad van Toezicht. Pagina 1

Profielbeschrijving Raad van Toezicht. Pagina 1 Profielbeschrijving Raad van Toezicht Pagina 1 Contactgegevens Stichting Hervormde Scholen De Drieslag Lange Voren 88 3773 AS Barneveld info@dedrieslag.nl www.dedrieslag.nl Datum 28-01-2015 Pagina 2 Inhoud

Nadere informatie

PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT. Profiel: Zorgkwaliteit & Veiligheid. SHG GROEP Rijswijk

PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT. Profiel: Zorgkwaliteit & Veiligheid. SHG GROEP Rijswijk PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT Profiel: Zorgkwaliteit & Veiligheid SHG GROEP Rijswijk Inhoudsopgave 1 SHG Groep 3 De organisatie 3 2 De Raad van Toezicht 3 Vacatures Lid Raad van Toezicht 4 3 Functie-eisen

Nadere informatie

Functieprofiel lid Raad van Toezicht

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Functieprofiel lid Raad van Toezicht Bestuursbureau Postbus 245, 6710 BE Ede Bovenbuurtweg 27, 6717 XA Ede 088 020 70 00 aeres.nl info@aeres.nl Doel van de functie De Raad van Toezicht staat het College

Nadere informatie

Profiel lid Raad van Toezicht

Profiel lid Raad van Toezicht Profiel lid Raad van Toezicht De huidige Raad van Toezicht (RvT) bestaat uit zes leden. De RvT streeft naar een maatschappelijk heterogene samenstelling van leden die herkenbaar en geloofwaardig zijn in

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014

Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014 Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014 Profielschets Raad van Toezicht Woningbouwvereniging Helpt Elkander Nuenen Algemeen profiel Raad van Toezicht Het hoofddoel van de RvT is toezicht te houden

Nadere informatie

BrabantZorg Lid Raad van Toezicht

BrabantZorg Lid Raad van Toezicht BrabantZorg Lid Raad van Toezicht BrabantZorg Lid Raad van Toezicht, portefeuille Vastgoed BrabantZorg Vanuit 35 locaties en met ruim 5.500 enthousiaste medewerkers in Noordoost-Brabant biedt BrabantZorg

Nadere informatie

Profielschets lid Raad van Toezicht SMO Traverse Tilburg

Profielschets lid Raad van Toezicht SMO Traverse Tilburg Profielschets lid Raad van Toezicht SMO Traverse Tilburg Oktober 2015 1 Traverse, thuis in opvang en begeleiding, missie Traverse is een Stichting voor maatschappelijke opvang in Midden-Brabant en organiseert

Nadere informatie

MOvactor. Profielschets Raad van Toezicht. Zeist/Deventer, januari 2015. MaakRuimte! Dick Webbink

MOvactor. Profielschets Raad van Toezicht. Zeist/Deventer, januari 2015. MaakRuimte! Dick Webbink MOvactor Profielschets Raad van Toezicht Zeist/Deventer, januari 2015 MaakRuimte! Dick Webbink 1 Algemeen Eind 2014 heeft de Raad van Toezicht van MOvactor haar eigen functioneren geëvalueerd. De belangrijkste

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT. Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT. Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht Stichting Basisonderwijs Gooi en Vechtstreek HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT Artikel 1: Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten bestuurt het College van Bestuur en houdt

Nadere informatie

Profiel. Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT. Stichting BOOR

Profiel. Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT. Stichting BOOR Profiel Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT Stichting BOOR 1 Stichting BOOR Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën en ICT Organisatie BOOR verzorgt het openbaar

Nadere informatie

Profiel toezichthoudend bestuurslid VESmdB

Profiel toezichthoudend bestuurslid VESmdB Profiel toezichthoudend bestuurslid VESmdB Als gevolg van de wettelijk verplichte scheiding van bestuur en toezicht zijn medio 2015 de statuten van de Vereniging Een School met de Bijbel te Dordrecht gewijzigd.

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid van de Raad van Commissarissen. Woonstichting Vooruitgang (Teylingen)

FUNCTIEPROFIEL. Lid van de Raad van Commissarissen. Woonstichting Vooruitgang (Teylingen) FUNCTIEPROFIEL voor Lid van de Raad van Commissarissen bij Woonstichting Vooruitgang (Teylingen) RvC Woonstichting Vooruitgang 29 september 2015 Organisatie & context Woonstichting Vooruitgang stelt zich

Nadere informatie

19.0. Benoeming lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Houten (OOH)

19.0. Benoeming lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Houten (OOH) 19.0. Benoeming lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Houten (OOH) Inhoudsopgave 19.0. Benoeming lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Houten (OOH)... 2 Bijlage: profiel Raad

Nadere informatie

Functieprofiel lid Raad van Toezicht

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Functieprofiel lid Raad van Toezicht 1. ORGANISATIE MEE Noord ondersteunt kwetsbare burgers, mensen met beperkingen en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen. MEE Noord zet zich in voor

Nadere informatie

WERVING RAAD VAN TOEZICHT SVRZ Tweede helft 2018

WERVING RAAD VAN TOEZICHT SVRZ Tweede helft 2018 WERVING RAAD VAN TOEZICHT SVRZ Tweede helft 2018 SVRZ heeft een op waarden gebaseerde visie die als referentiekader dient voor al haar beslissingen3. Omdat een beeld veelal meer communiceert dan duizend

Nadere informatie

Profiel. Vanboeijen. Twee leden raad van toezicht

Profiel. Vanboeijen. Twee leden raad van toezicht Profiel Vanboeijen Twee leden raad van toezicht 1 Vanboeijen Twee leden raad van toezicht Organisatie Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht 2014 pagina 2 van 5 1 Rol en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht De Raad van Toezicht heeft een drietal rollen. Allereerst is er de rol van toezichthouder. De Raad van Toezicht heeft tot taak toezicht

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING CAVENT

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING CAVENT REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING CAVENT Taak Artikel 1 1. De Raad van Toezicht (hierna aan te duiden als: de Raad) houdt integraal toezicht op het beleid van het Bestuur en op de algemene gang van

Nadere informatie

Profiel. Van Neynsel. Voorzitter raad van toezicht

Profiel. Van Neynsel. Voorzitter raad van toezicht Profiel Van Neynsel Voorzitter raad van toezicht Van Neynsel Voorzitter raad van toezicht Algemeen Van Neynsel is een moderne ouderenzorgorganisatie waar goed leven centraal staat. Zij faciliteert alle

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht Stichting Regius College Schagen

Profielschets Raad van Toezicht Stichting Regius College Schagen Profielschets Raad van Toezicht Stichting Regius College Schagen 1. Inleiding De Raad van Toezicht van het Regius College Schagen zoekt per 1 september 2015 twee nieuwe leden. De huidige Raad van Toezicht

Nadere informatie

Profielschets. Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver

Profielschets. Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver Profielschets Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver Organisatie Elver is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Achterhoek en Arnhem. Elver is expert in de begeleiding

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Sherpa, hierna Sherpa, werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van Toezicht voordoet, stelt

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht (RvT)

Profiel Raad van Toezicht (RvT) Profiel Raad van Toezicht (RvT) Opgesteld: Instemming/ advies KGMR: Vaststelling/ Goedkeuring RvT: Vaststelling CvB: Def versie (4.0) RvT/ CvB 27-11-2017 11-12-2017 Door omstandigheden is de vergadering

Nadere informatie

Profiel. Vanboeijen. Lid raad van toezicht

Profiel. Vanboeijen. Lid raad van toezicht Profiel Vanboeijen Lid raad van toezicht Vanboeijen Lid raad van toezicht Organisatie Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen

Nadere informatie

Profiel lid van de Raad van Toezicht. Catharina Stichting. d.d. 7 juli 2017

Profiel lid van de Raad van Toezicht. Catharina Stichting. d.d. 7 juli 2017 Profiel lid van de Raad van Toezicht Catharina Stichting d.d. 7 juli 2017 Profiel Catharina Stichting is een kleinschalige zorg- en welzijnsorganisatie met haar wortels in westelijk Voorne-Putten. De wortels

Nadere informatie

Reglement voor de Raad van Toezicht van de Stichting Haagsche Schoolvereeniging

Reglement voor de Raad van Toezicht van de Stichting Haagsche Schoolvereeniging Reglement voor de Raad van Toezicht van de Stichting Haagsche Schoolvereeniging De Raad van Toezicht van de Stichting Haagsche Schoolvereeniging, in aanmerking nemende de Code Goed Bestuur in het PO, met

Nadere informatie

Het Pleysier College, school voor voortgezet speciaal onderwijs, zoekt per 1 januari Twee Leden voor de raad van Toezicht

Het Pleysier College, school voor voortgezet speciaal onderwijs, zoekt per 1 januari Twee Leden voor de raad van Toezicht Het Pleysier College, school voor voortgezet speciaal onderwijs, zoekt per 1 januari 2019 Twee Leden voor de raad van Toezicht In verband met regulier vertrek op basis van het rooster van aftreden van

Nadere informatie

Profiel. Twee leden voor de Raad van Toezicht. 19 december Opdrachtgever Stichting Buddy Netwerk

Profiel. Twee leden voor de Raad van Toezicht. 19 december Opdrachtgever Stichting Buddy Netwerk Profiel Twee leden voor de Raad van Toezicht 19 december 2016 Opdrachtgever Stichting Buddy Netwerk Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht GGZ Westelijk Noord-Brabant Bestuurlijke ervaring in een complexe omgeving, bij voorkeur zorgorganisatie

Lid Raad van Toezicht GGZ Westelijk Noord-Brabant Bestuurlijke ervaring in een complexe omgeving, bij voorkeur zorgorganisatie Lid Raad van Toezicht GGZ Westelijk Noord-Brabant Bestuurlijke ervaring in een complexe omgeving, bij voorkeur zorgorganisatie Korte schets profiel Binnen de Raad van Toezicht van Geestelijke GezondheidsZorg

Nadere informatie

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden raad van toezicht

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden raad van toezicht 1.3. Reglement Raad van Toezicht. Positionering raad van toezicht in de stichting 1.1. De directie bestuurt de stichting en de raad van toezicht houdt toezicht op het beleid van de directie en op de algemene

Nadere informatie

VACATURE. Wij zijn op zoek naar EEN LID VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT

VACATURE. Wij zijn op zoek naar EEN LID VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT VACATURE Stichting de Korre realiseert een dekkend onderwijs- en ondersteuningsaanbod voor leerlingen met een verstandelijke (ZMLK) en/of lichamelijke beperking (LG/MG) of een chronische, lichamelijke

Nadere informatie

Profielschets lid RvT SVWN op voordracht Woonbond. Lid van de Raad van Toezicht

Profielschets lid RvT SVWN op voordracht Woonbond. Lid van de Raad van Toezicht Profielschets lid RvT SVWN op voordracht Woonbond De Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN) is als onafhankelijke stichting opgericht door het ministerie van Binnenlandse Zaken (voorheen

Nadere informatie

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VAN DE RAAD De RvC van Pré Wonen hecht grote waarde aan het werken conform de principes van good governance, waarbij de Governance code een

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

Bijlagen bij het bestuursreglement d.d. 23 april 2010

Bijlagen bij het bestuursreglement d.d. 23 april 2010 Bijlagen bij het bestuursreglement d.d. 23 april 2010 Profielschets(en) bestuur - toezichthoudend deel (zie concept in bijlage1 ) - uitvoerend deel (volgt later) Managementstatuut Rooster van aftreden

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht. Stichting de Woonmensen/ KWZA

Profiel Raad van Toezicht. Stichting de Woonmensen/ KWZA Profiel Raad van Toezicht Stichting de Woonmensen/ KWZA KP 14 november 2012 1 Inleiding Uitgangspunt voor de bezetting van de Raad van Toezicht is, dat deze bestaat uit generalisten die gezamenlijk een

Nadere informatie

Reglement Raad van Commissarissen Stichting Thuiszorg West-Brabant

Reglement Raad van Commissarissen Stichting Thuiszorg West-Brabant Reglement Raad van Commissarissen Stichting Thuiszorg West-Brabant als bedoeld in artikel 12 van de statuten van Stichting Thuiszorg West-Brabant. De Raad van Commissarissen van Stichting Thuiszorg West-Brabant,

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht met kennis van het onderwijs. bij

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht met kennis van het onderwijs. bij FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Toezicht met kennis van het onderwijs bij PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, februari 2019 Organisatie Het Martinuscollege in Grootebroek is

Nadere informatie

C REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT

C REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT C REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT Behorend bij de statuten van de vereniging ANBO DEFINITIES Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Bestuur: het orgaan bedoeld in artikel 2:44 van het Burgerlijk

Nadere informatie

Aanvullend Reglement Raad van Toezicht Vastgesteld door de Raad van Toezicht d.d. (2 oktober 2012)

Aanvullend Reglement Raad van Toezicht Vastgesteld door de Raad van Toezicht d.d. (2 oktober 2012) Aanvullend Reglement Raad van Toezicht Vastgesteld door de Raad van Toezicht d.d. (2 oktober 2012) Algemeen De raad van toezicht van de Stichting Gereformeerde Scholengroep, statutair gevestigd te Groningen,

Nadere informatie

Openbare profielschets voorzitter, leden van de Raad van Toezicht en College van Bestuur van de Stichting OPOGO.

Openbare profielschets voorzitter, leden van de Raad van Toezicht en College van Bestuur van de Stichting OPOGO. Openbare profielschets voorzitter, leden van de Raad van Toezicht en College van Bestuur van de Stichting OPOGO. In de statuten van SOPOGO is opgenomen dat de Raad van Toezicht een openbare profielschets

Nadere informatie

Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado

Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado Vastgesteld tijdens Algemene Vergadering 18 april 2019 2 1. Inleiding Ingrado is een landelijke opererende vereniging waarvan de gemeenten en de RMC-regio

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING SBO DE VLIEGER. Januari 2015

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING SBO DE VLIEGER. Januari 2015 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING SBO DE VLIEGER Januari 2015 POSITIONERING RAAD VAN TOEZICHT IN DE STICHTING ARTIKEL 1 De statuten van de stichting voorzien een structuur met twee organen: het bestuur

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Toezicht GGz Breburg

Profielschets Lid Raad van Toezicht GGz Breburg Profielschets Lid Raad van Toezicht GGz Breburg TIRIONS CONSULTANCY BV ANJA TIRIONS MHA 24 OKTOBER 2017 DEFINITIEVE VERSIE Algemeen GGz Breburg biedt specialistische ggz zorg aan mensen met een psychiatrisch

Nadere informatie

Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân

Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân Inleiding CVO Noord-Fryslân is een Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in het noorden van Friesland. De Vereniging bestaat uit drie scholen: Christelijk

Nadere informatie

DATUM 9 september 2015 BIJLAGE BEHORENDE BIJ HR PAGINA 1 van 5 TENNET HOLDING B.V. PROFIEL VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN

DATUM 9 september 2015 BIJLAGE BEHORENDE BIJ HR PAGINA 1 van 5 TENNET HOLDING B.V. PROFIEL VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN BIJLAGE BEHORENDE BIJ HR15-169 PAGINA 1 van 5 TENNET HOLDING B.V. PROFIEL VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN PAGINA 2 van 5 POSITIE SPECIFICATIE Wettelijk Kader Rekening houdend met de aard van de onderneming

Nadere informatie

Profiel RvT, versie 1.4,

Profiel RvT, versie 1.4, Profiel Raad van Toezicht Woonstichting Gendt 1. Algemeen Er is een personele unie met een zorginstelling op niveau van Raad van Bestuur gevormd. De Raad van Toezicht is intern toezichthouder en houdt

Nadere informatie

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Stichting Klasse

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Stichting Klasse Functieprofiel lid Raad van Toezicht Stichting Klasse I. Organisatieschets Stichting Klasse verzorgt sinds 1 augustus 2005 het openbaar primair en speciaal (voortgezet) onderwijs in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk,

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen binnen het kader

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT ZORGORGANISATIE HET HOGE VEER

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT ZORGORGANISATIE HET HOGE VEER REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT ZORGORGANISATIE HET HOGE VEER De Raad van Toezicht van de Stichting ZORGORGANISATIE HET HOGE VEER gevestigd te Raamsdonksveer in de gemeente Geertruidenberg. In aanmerking nemende

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden.

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN NA/60009382 ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN Profielschets Adviesgroep Bestuurlijke Vraagstukken 1 Algemeen 1.1 Leidend voor het functioneren van de Adviesgroep Bestuurlijke

Nadere informatie

Profiel van de Raad van Toezicht van de Openbare Scholengroep Sevenwolden in Heerenveen

Profiel van de Raad van Toezicht van de Openbare Scholengroep Sevenwolden in Heerenveen Profiel van de Raad van Toezicht van de Openbare Scholengroep Sevenwolden in Heerenveen Inleiding OSG Sevenwolden is een Openbare Scholengroep met drie scholen ondergebracht in zeven vestigingen in Heerenveen,

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Toezicht bij Intrakoop

Profielschets Lid Raad van Toezicht bij Intrakoop Profielschets Lid Raad van Toezicht bij Intrakoop TIRIONS CONSULTANCY BV ANJA TIRIONS MHA 14 NOVEMBER 2016 Over Intrakoop Intrakoop is de inkoopcoöperatie van de zorg. Ongeveer 600 zorginstellingen ziekenhuizen,

Nadere informatie

Reglement RvC Bijlage A: profielschets RvC Bijlage B: rooster van aftreden

Reglement RvC Bijlage A: profielschets RvC Bijlage B: rooster van aftreden Reglement RvC Bijlage A: profielschets RvC Bijlage B: rooster van aftreden Versie: 2019.02 Vastgesteld door RvC: 21 januari 2016 Opnieuw vastgesteld door RvC: 26 juni 2019 Gezien door de bestuurder: 26

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht met expertise én bewezen (executie) ervaring HR strategie en organisatieontwikkeling

Lid Raad van Toezicht met expertise én bewezen (executie) ervaring HR strategie en organisatieontwikkeling Lid Raad van Toezicht met expertise én bewezen (executie) ervaring HR strategie en organisatieontwikkeling Aanleiding vacature / situatieschets organisatie Radar Een van de leden van de Raad van Toezicht

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen

Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Inleiding De Raad van Toezicht werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van

Nadere informatie

Profiel. Lid Raad van Toezicht Profiel Financien voor Lentis, Zuidlaren. versie 04/04/19 1

Profiel. Lid Raad van Toezicht Profiel Financien voor Lentis, Zuidlaren. versie 04/04/19 1 Profiel Lid Raad van Toezicht Profiel Financien voor Lentis, Zuidlaren versie 04/04/19 1 ORGANISATIE STANDPLAATS DE ORGANISATIE :Lentis :Zuidlaren :Lentis is een toonaangevende organisatie voor geestelijke

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht

Profiel Raad van Toezicht Profiel Raad van Toezicht De Holding OPO Furore en PCBO Smallingerland e.o. gaan met ingang van 1 januari 2019 een duurzame bestuurlijke samenwerking aan in de vorm van een Holding. OPO Furore en PCBO

Nadere informatie

Stichting Certificatie Asbest Ascert. 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën

Stichting Certificatie Asbest Ascert. 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën Stichting Certificatie Asbest Ascert 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën Stichting Ascert 2 Leden Raad van Toezicht Stichting Ascert heeft als doel het bevorderen dat asbest in

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: Deskundigheid Noorderpoort Lid Raad van Toezicht Sociale domein 1. ORGANISATIE Noorderpoort Noorderpoort bereidt jongeren en volwassenen voor op hun rol in de

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Dorenweerd College

Lid Raad van Toezicht Dorenweerd College De Raad van Toezicht van Dorenweerd College te Doorwerth zoekt per direct: Lid Raad van Toezicht Dorenweerd College Profiel: P&O en/of Juridische achtergrond De Raad van Toezicht De Raad van Toezicht (RvT)

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement voor de Raad van Toezicht Positionering raad van toezicht Artikel 1 Ingevolge de statuten 1 bestuurt het bestuur en houdt de raad van toezicht integraal toezicht op het beleid van het bestuur

Nadere informatie

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VAN DE RAAD Pré Wonen hecht veel waarde aan het toepassen van de Governance code Woningcorporaties. De verantwoordelijkheden en taken van zowel

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STICHTING BEVOLKINGSONDERZOEK NOORD GRONINGEN

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STICHTING BEVOLKINGSONDERZOEK NOORD GRONINGEN FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STICHTING BEVOLKINGSONDERZOEK NOORD GRONINGEN Profiel: Maatschappelijk Ondernemerschap, (Zorg)marketing en Branding Inhoudsopgave 1 Stichting Bevolkingsonderzoek Noord

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT PROFIELSCHETS TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT SPECIFIEK PROFIEL: EXPERTISE IN ORGANISATIEONTWIKKELING EN HRM SPECIFIEK PROFIEL: EXPERTISE IN ONDERNEMERSCHAP (BEDRIJFSLEVEN) OPENBARE SCHOLENGROEP VLAARDINGEN

Nadere informatie

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Visie op toezicht... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Visie op toezichthouden... 3 1.3 Doel

Nadere informatie

Reglement raad van toezicht De Zijlen

Reglement raad van toezicht De Zijlen Werkingsgebied: Raad van toezicht Pagina 1 van 6 De raad van toezicht van stichting De Zijlen, gevestigd te Groningen, in aanmerking nemende de Zorgbrede Governancecode, betreffende aanbevelingen voor

Nadere informatie

LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014. Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1

LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014. Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1 LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014 Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1 PROFIEL RAAD VAN COMMISSARISSEN 1. Kerntaken van de raad van commissarissen

Nadere informatie