Yoran. Zaterdag 3 april Eppqwjfsjoh!wbo!pot!{poofukf!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Yoran. Zaterdag 3 april Eppqwjfsjoh!wbo!pot!{poofukf!"

Transcriptie

1 Zaterdag 3 april 2004 Eppqwjfsjoh!wbo!pot!{poofukf! Yoran Je hebt twee kleine handjes, Geef ons allebei één, Dan leiden we je rond Tot je zegt: ik kan het wel alleen

2 WELKOM Priester.: Mama: Bij de geboorte van een nieuw mens verliest ons leven even zijn gewone gang. We staan stil bij het wonder van het leven. Ouders voelen aan dat de geboorte iets wonderlijks is een groot geheim. Wij hebben er nauwelijks woorden voor. Wij danken het leven aan een verborgen bron, aan een onuitsprekelijk geheim. In dit geheim vermoeden wij God. Dankzij Jezus mogen wij Hem Vader noemen. Welkom, klein kereltje van ons. Maandenlang hebben we naar jouw komst uitgekeken. Vol verwachtingen, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere keer dat we een glimp van jou mochten opvangen tijdens de controles, werd je steeds meer ons kindje. En eindelijk was je er dan. Wat een fantastische dag. Lieve kleine Yoran, er bestaan geen woorden voor om te omschrijven wat wij voor jou voelen. Jij, een spartelend geheim, slapend mysterie. Samen met papa heet ik je welkom op deze wereld waar jij o zo gewenst bent. DANKGEBED Priester.: papa: Laten wij nu God danken om dat nieuwe leven, dat Hij ons in handen gaf. God, wij zijn maar twee heel gewone mensen, maar wat we willen zeggen komt uit het diepst van ons hart. Dankjewel God, dankjewel voor ons kind. Voor ons is deze wolk van een baby een wonder dat met geen woorden te beschrijven valt. Het maakt ons zo diep gelukkig. Wij hopen en bidden dat ons zoontje het leven als een geschenk ervaart en er iets moois van maakt.

3 NAAMGEVING Draag je naam als een ring, als een gouden droom van liefde, het is een diamant die Gods licht in duizend kleuren breekt. 1. Je eerste naam zal men het beste kennen : de naam die op je paspoort staat. Hij werd met heel veel zorg gekozen, een droom die met jou door het leven gaat. 2. Je tweede naam is een troetelnaam, heel spontaan. Niet eentje maar een snoer van namen De parels die een mens doen verdergaan. 3. Je derde naam, die moet je zelf ontdekken die zit in t diepst van wie je bent. Jouw roeping door God zelf gegeven : de opdracht die jou bij de ander brengt. Vanessa en Kenneth, welke naam hebben jullie voor je kindje gekozen? Mama en Papa:!Zpsbo! Ieder mens draagt een naam bij God en de mensen. Yoran, met deze naam zal jij voortaan ook door God aangesproken worden, want die naam staat voorgoed geschreven in de palm van Gods hand. BELOFTEN OUDERS + PETER EN METER Vanessa en Kenneth, jullie laten vandaag jullie kindje dopen omdat jullie wensen dat het zou kunnen opgroeien tot een gelukkig Christen. Dit is jullie keuze, waarmee je de verantwoordelijkheid op je neemt om dit kind op te voeden naar het voorbeeld van Jezus. Daartoe gaan jullie je doopgelofte uitspreken: Mama: Lieve Yoran, Wij beloven dat we je zullen omringen Met tederheid en geborgenheid, Zodat je kan opgroeien tot een fijn mens. Wij zullen je altijd graag zien

4 Papa: We willen je nemen zoals je bent, met alles wat in je leeft. We zullen proberen om je een goede thuis te geven En je op te voeden volgens de weg van Jezus. We willen je beschermen en helpen om te groeien, om te worden wie je eigenlijk bent. Belofte van meter en peter : Miet: Lieve Yoran, Ook wij hebben een taak tegenover jou. Wij willen meewerken aan jouw levensgeluk en je bewust begeleiden op jouw weg. Piet: We zullen toeschouwers zijn aan de rand van je leven. We kijken naar je terwijl je speelt en we lachen je toe. We willen je met onze liefde omringen en je zal altijd welkom zijn.

5 KRUISTEKEN Samen: Lieve Yoran, ik ben blij dat ik je in ons midden mag opnemen. Met dit kruisje dat we je nu gaan geven, willen we je zegenen en vragen dat God altijd met jou mag zijn. Yoran, moge God steeds bij jou zijn. Yoran, God zegene en beware je. Vanessa en Kenneth, geven ook jullie aan Yoran het teken van dit kruis. Telkens jullie dit opnieuw zullen doen, zal het een herinnering zijn dat de Heer jullie steunt in je opdracht. mama en papa: Yoran, elke avond willen we jou een kruisje geven. Daarmee willen we je drie dingen zeggen: Een kruisje is een PLUS-TEKEN: we willen jou daarmee bevestigen: je bent de moeite waard, we geloven in jou, er zit meer in jou dan je misschien wel denkt. Een kruisje doet ook denken aan een KRUIS-punt: en op een kruispunt moet je kiezen welke weg je inslaat. Je zal ooit moeilijke keuzes moeten maken. Maar met dit kruisje willen we zeggen dat we met jou en voor jou kiezen. Een kruisje is ook het teken van de CHRISTENMENS. Samen met jou willen we proberen in het spoor te lopen van Jezus van Nazareth, want Hij is een mens om van te houden. Hij is een Zoon-van-God. Samen: God zegene en beware je op al je wegen. Willen peter en meter nu ook hun petekind een kruisje geven. Miet en Piet: God zegene en beware je! Ieder die dat wil, mag Yoran nu een kruisje en kusje komen geven. (Terwijl iedereen een kusje of kruisje geeft: muziek; Circle of life Elton John)

6 EVANGELIE (volgens Marcus) Eens ging Jezus neerzitten en Hij keek naar het zonovergoten land, naar de bloemen, de oogst op de velden, naar de wereld en de mensen. Er was verwondering in Hem, ontroering en dankbaarheid om wat mooi en goed was. Hij riep een kind en zette het midden in de kring van mensen en zei tegen hen: "Als je niet wordt als een kind, dan heb je niets begrepen van het Rijk Gods. Een kind is open, ontvankelijk, onbevangen voor het mysterie van het leven, vertrouwend en gelovend. Als je niet wordt als een kind, dan blijf je ronddwalen in de menselijke doolhof van vertwijfeling; dan wordt je leven uitzichtloos; Je moet diep geloven om de vreugde van het leven te ontdekken" en Hij sloot het kind in zijn armen dicht tegen zich aan. VOORBEDEN Tante Tiny: Allen: Tante Eline: Allen: Moeke: Allen: In de storm en onzekerheid van ons jachtig leven kunnen wij rust vinden bij de Heer en altijd in vertrouwen tot Hem bidden. Laten we bidden voor Yoran, vandaag feestelijk in ons midden, dat hij een gelukkige jeugd en een veilige toekomst zou mogen hebben. Laat ons bidden. Wij bidden U, verhoor ons Heer. Voor de thuis waarin Yoran mag opgroeien. Dat zij het als gezin voor hem willen opnemen, hem omringen met liefde en menselijk begrip opbrengen voor de levensweg die Yoran zelf kiest. Dat zij de kracht vinden hem het goede voor te leven. Laat ons bidden. Wij bidden U, verhoor ons Heer. Voor de meter en peter en allen hier aanwezig. Dat onze betrokkenheid zich niet tot deze viering beperkt, maar dat we Yoran een blijvende belangstelling toedragen en hem alle kansen tot ontplooiing aanbieden. Laat ons bidden. Wij bidden U, verhoor ons Heer.

7 GEBED EN HANDOPLEGGING God, onze vader, Geef dat dit kindje geborgen mag zijn bij zijn ouders en dat het in deze geborgenheid sterk en weerbaar wordt. Wil het behoeden voor al wat kwaad en onmenselijk is. Geef dat geen mens het ooit bedreigt, dat wij geen ergernis zijn voor dit kind, maar het omringen met het beste van onszelf. En als hij ooit in het leven de weg kwijtraakt, hou Gij hem dan bij de hand en bescherm hem als een goede Vader. Amen. God, nu wij Yoran de handen gaan opleggen, vragen wij U dat Uw Geest in hem mag wonen en dat U hem bevestigt met de volheid van uw gaven. God heeft geen andere handen dan de onze, daarom vraag ik aan alle aanwezigen hun handen uit te strekken en ze boven het hoofd van Yoran te houden. Samen: Yoran, als je droevig bent, vegen we met deze handen je tranen weg, als je blij bent, zullen we je de hand reiken en samen dansen, als de wereld hard voor je is, leggen we een hand op je wang om je te troosten, als je bang bent, zullen we onze handen rond je hoofd leggen en je beschermen, als je gewond raakt, uiterlijk of innerlijk, verzorgen we je wonden met deze handen, als we je knuffelen, is het de lieve God zelf die je omarmt! WIJDING DOOPWATER In water herboren Geboren worden is opstaan uit water. Als het water breekt, wil een kind de wereld zien. Yoran heeft nog maar pas de wereld gezien en geproefd. We dompelen hem vandaag opnieuw onder in water omdat water vruchtwater is, vruchtbaar omdat water leven geeft, groei en bloei. Water verfrist, verkwikt, reinigt, doet leven, groeien en bloeien. Mensen die leven in Jezus' geest zijn voor elkaar verfrissend, verkwikkend, reinigend, groei en bloei. Ze doen elkaar leven. Wie een kind doopt in dit water dompelt het onder in de gemeenschap van mensen die water ten leven willen zijn.

8 GELOOFSBELIJDENIS Samen: Ik geloof in God de vader wiens naam betekent: Ik zal er zijn. Ik geloof in God die elke mens geschapen heeft en elke mens voorbestemd voor een eindeloos geluk. Ik geloof in de Zoon wiens naam betekent: God brengt verlossing. Hij brengt licht voor alle kleine mensen. Hij brengt licht, zelfs op het kruis, want Hij is het leven doorheen de dood, Hij is de verrijzenis op de derde dag en is opgenomen in een gloednieuwe wereld. Ik geloof dat wie niet meer bij ons is, niet verloren is, maar leeft, ten volle, in Zijn licht. Hij zegent alle mensen die Hij bij hun namen roept. Ik geloof in de Geest die ontelbaar veel namen heeft. Die Geest is het die ons voortdrijft, die het vuur in ons aanwakkert, die inspireert en ons tot een echte gemeenschap maakt. Hij zal Yoran doen groeien. Hij zal hem groot maken en doen leven in lengte van dagen. Amen. Lied: Slaap m n kind (Marco Borsato) DOOP MET WATER Yoran, je mag als een zonnetje door het leven gaan. En zoals een waterdruppel het zonlicht breekt in alle kleuren van de regenboog, zo moge het levende water van de Heer kleur geven aan je leven. Water geeft echter niet alleen leven, het vernietigt ook. Je zal regelmatig ondergedompeld worden in pijn en verdriet, maar als je wilt en ervoor vecht, zal je er altijd herboren uit tevoorschijn komen. Yoran, ik doop je in de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest.

9 ZALVING MET CHRISMA Olie versoepelt elke beweging en dringt door alles heen. Het leven verloopt wel eens stroef maar als je je verbonden weet met al deze lieve mensen en met God zelf, zal je niet snel vastlopen. Yoran, ik zalf je met de Geest van Jezus, dat je mens mag worden zoals Hij. DOOPKLEED Yoran, je draagt dit doopkleedje als feestkleedje. Door je doopsel ben je een nieuw mens geworden. Laat dit kleedje een teken zijn van de wil van je mama en papa en allen hier aanwezig om de mooie mens in jou te helpen ontluiken. DOOPKAARS Stijn, jij mag nu het doopkaarsje aansteken en dit licht doorgeven aan de andere kaarsjes. (als alle kaarsjes aangestoken zijn, leest Katrien volgend verhaaltje:) Er waren eens 10 kaarsjes met vlammetjes o zo fijn. Ze wilden op dit doopfeest graag goede kaarsjes zijn. Eén kaarsje viel het tegen altijd in vlam te staan. Die doofde snel zijn lichtje en is toen weggegaan. (Fien blaast na elke strofe één kaarsje uit) Er waren 9 kaarsjes, één van de 9 zei: Ik vind het hier niet prettig en stapte uit de rij. Er waren nog 8 kaarsjes, dat was een mooi gezicht. Eén dacht: Ik ben de beste. Meteen verdween zijn licht. Toen stonden van de kaarsjes nog 7 in de vlam. Maar één vergat te branden. Hij wist niet hoe dat kwam. De vlammen van 6 kaarsjes die brandden honderduit. Eén zei: Ik ben de mooiste, en ja, toen ging hij uit. Er waren nog 5 kaarsjes, wat zullen ze gaan doen? Eén brandde veel te haastig; opeens verdween hij toen. Er stonden nog 4 kaarsjes, zij brandden helder op; Eén werd er uitgeblazen. Hij lette niet goed op. Van de laatste 3 kaarsjes ging één met het donker mee. Hij vond het niet meer nodig. Toen waren er nog maar 2.

10 Die laatste beide kaarsjes, wat waren ze alleen. Eén ging van moeheid slapen, toen was er nog maar één. Het laatste kleine kaarsje, dat eenzaam branden bleef, dacht: Als ik nu mijn lichtje eens aan de anderen geef. Toen heeft dat ene kaarsje het feest nog juist gered. Het heeft alle andere kaarsjes opnieuw in vlam gezet. (Stijn zorgt ervoor dat alle kaarsjes weer terug branden) Zo wensen wij voor Yoran dat zijn licht aanstekelijk mag zijn, dat hij ons in vuur en vlam zet, ook al is hij nog maar klein EFFETA Yoran, Dat je handen vol van vrede zijn, je voeten in de goede richting gaan, je ogen licht in donker zien, je oren in de stilte God verstaan. Dat je stem met elke nieuwe klank de oude wereld kleur en inhoud geeft, je hart tot in de eeuwigheid plaats voor liefde heeft. ONZE VADER Samen: Laat ons nu samen het onze vader bidden dat Jezus aan zijn leerlingen leerde en dat sindsdien van generatie op generatie werd doorgegeven. Onze Vader, Die in de hemel zijt, Geheiligd zij Uw Naam; Uw Rijk Kome, Uw wil geschiede op aarde als in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood En vergeef ons onze schulden, Zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren En leid ons niet in bekoring, Maar verlos ons van het kwade. Want van U is het Koninkrijk En de kracht en de heerlijkheid in eeuwigheid. Amen.

11 TOEWIJDING AAN MARIA Priester : Allen : Wij willen hier niet vandaan zonder een ogenblik te bidden tot Maria, de moeder van Jezus. Zij weet wat het zeggen wil, nieuw leven te ervaren en hoe wonderlijk de geboorte van je kindje is. Uit eigen ondervinding kent zij het geluk, maar ook de zorg en de verantwoordelijkheid die een kind met zich meebrengt. Welke vreugde, maar ook welk verdriet een moeder ten deel kan vallen. U bent ons voorbeeld van warmte en liefde waarin een kind gekoesterd wordt. Moeder Maria, wij vragen uw aandacht en zorg. Dat wij het goed doen op moeilijke en fijne momenten en alle dagen dat wij samen zijn. Wees gegroet Maria, SLOTTEKSTJE Nana: Heb je al eens naar kinderen gekeken? Ze kijken heel anders tegen het leven aan. Ze moeten op hun tenen staan om alles beter te zien. Ze lopen met hun neus dichter bij de grond en dichter bij de werkelijkheid. Ze spreken nog zonder doekjes. Ze denken rechtlijnig, ze voelen met heel hun hart. Ze stellen vragen waar geen antwoord op is. Ze ontwapenen je met hun grote ogen, uit hun mond hoor je de echte waarheid, en soms komt die hard aan. Ze kunnen je doen blozen. Kinderogen kunnen je heel klein doen voelen, en goed. Kinderen zijn het kostbaarste bezit, de gemeenschap van de toekomst. Ik wou dat ik opnieuw kind kon zijn, Naïef en klein, met grote ogen, één verwondering. Zomaar, zonder nadenken en liefhebben en overal liefde zoeken. Op mijn knieën in het gras bloemen plukken, en met een kleine hand vol bloemen glimlachen, mij verheugen in al wat liefde is, klein, stil en schoon. Of ben ik daarvoor te groot geworden? ZENDING EN ZEGEN: Mama en Papa, omhels Yoran met liefde en wees gelukkig met elkaar. Moge Jezus het licht zijn in jullie huis, de vreugde in jullie gezin. En gaat dan allen heen in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Welkom op onze doopviering.

Welkom op onze doopviering. Welkom op onze doopviering. Sint-Lambertusparochie, Beerse P: priester/voorganger C: catechist P of/en M: papa en mama PE en/of ME: peter en meter Begroeting door de catechist Welkom door de ouders P/M

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

BEGROETING. En daarom DANKEN we allereerst samen :

BEGROETING. En daarom DANKEN we allereerst samen : BEGROETING Beste ouders, grootouders, familie en vrienden, ons leven verliest 'n moment zijn gewone gang, nu wij even stilstaan bij het wonder van dit nieuwe leven. Ouders voelen meestal het beste aan

Nadere informatie

Doop Zoé Een nieuw leven, een klein wonder. Het klinkt zo gewoon, maar het is voor ons zo heel bijzonder...

Doop Zoé Een nieuw leven, een klein wonder. Het klinkt zo gewoon, maar het is voor ons zo heel bijzonder... Doop Zoé 21-06 06-2008 Een nieuw leven, een klein wonder. Het klinkt zo gewoon, maar het is voor ons zo heel bijzonder... Begroeting God, U hebt ons samengeroepen rond dit kind dat staat aan het begin

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Kerk patroonheilige - plaats Dag maand 2016

Doopviering. Ik doop u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Kerk patroonheilige - plaats Dag maand 2016 Ik doop u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest Doopviering Iesous CHristos THeou Uios Soter. Jezus Christus God Zoon Verlosser Kerk patroonheilige - plaats Dag maand 2016 Zegening van

Nadere informatie

Stramien voor een nooddoop

Stramien voor een nooddoop Stramien voor een nooddoop Beste ouder(s), Jullie hebben gevraagd om jullie kindje nu te dopen. Het wordt een nooddoop jullie kindje is in nood. Haar/zijn leventje is bedreigd, de toekomst is onzeker.

Nadere informatie

OPENING VAN DE VIERING

OPENING VAN DE VIERING OPENING VAN DE VIERING KRUISTEKEN EN BEGROETING INLEIDING GEBED Pastor: Laat ons samen bidden tot God, in wiens Naam wij hier samengekomen zijn, en in wiens Naam deze kinderen zullen worden gedoopt. Heer

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie

Inleiding. Naamgeving

Inleiding. Naamgeving Inleiding Naam papa,naam mama, Beste peter en meter, Beste familie en gelovige vrienden, We willen vandaag even stilstaan bij het wonder van het nieuwe leven. Dat wonderlijke leven hebben we niet in onze

Nadere informatie

ONS KIND, HEER GOD, OOK UW KIND

ONS KIND, HEER GOD, OOK UW KIND 1. VERWELKOMING Inleidingswoord door de priester en/of de ouders. + In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. 2. DANKGEBED De ouders en de hele familie- en vriendenkring mogen dit kind

Nadere informatie

werd gedoopt in de federatie Neerpelt in de kerk van op... Mijn papa is Mijn mama is.. Mijn peter is Mijn meter is... versie augustus 2016

werd gedoopt in de federatie Neerpelt in de kerk van op... Mijn papa is Mijn mama is.. Mijn peter is Mijn meter is... versie augustus 2016 Naam: werd gedoopt in de federatie Neerpelt in de kerk van op... Mijn papa is Mijn mama is.. Mijn peter is Mijn meter is... versie augustus 2016 Begroeting: catechist Beste ouders, peter en meter, familieleden,

Nadere informatie

Mona is eergisteren 20 maanden geworden. Of bijna 2 jaar. Niet de meest gebruikelijke

Mona is eergisteren 20 maanden geworden. Of bijna 2 jaar. Niet de meest gebruikelijke My Girl - The Temptations Welkom Verwelkoming door diaken Jan. Verwelkoming door papa Wesley Welkom allemaal! Mona is eergisteren 20 maanden geworden. Of bijna 2 jaar. Niet de meest gebruikelijke leeftijd

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

DOOPVIERING FIEN GIJSBRECHTS ZATERDAG 31 JULI 2004 O.L.V. GEBOORTE HOEVENEN

DOOPVIERING FIEN GIJSBRECHTS ZATERDAG 31 JULI 2004 O.L.V. GEBOORTE HOEVENEN DOOPVIERING FIEN GIJSBRECHTS ZATERDAG 31 JULI 2004 O.L.V. GEBOORTE HOEVENEN Muziek 1. WELKOM Door de ouders 2. BEZINNING P. Dopen is veel meer dan een mooi moment een ontroerende plechtigheid. Het is stelling

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST DOOPLITURGIE

ORDE VAN DIENST DOOPLITURGIE ORDE VAN DIENST DOOPLITURGIE - OPENINGSRITEN - BEGROETING In de Naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest. VERWELKOMING OPENINGSLIED: OPENINGSGEBED NAAMGEVING Toen God op de laatste dag van de week

Nadere informatie

Doopviering voor het doopsel van meerdere kinderen

Doopviering voor het doopsel van meerdere kinderen Doopviering voor het doopsel van meerdere kinderen Alle ouders, dopelingen, peters en meters nemen vooraan plaats in de kerk. 1. OPENING VAN DE DIENST Welkom Het leven verliest hier even zijn gewone gang.

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Standaardboekje VERWELKOMING DANKGEBED NAAMGEVING

Standaardboekje VERWELKOMING DANKGEBED NAAMGEVING Standaardboekje VERWELKOMING Vader, moeder, peter, meter, familie en vrienden, Jullie zijn hier samengekomen om een blijde gebeurtenis te vieren. Dit kindje komt in ons midden als een geschenk van God,

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

ZEGENING MET ZALVING ALS KRACHTMOMENT

ZEGENING MET ZALVING ALS KRACHTMOMENT ZEGENING MET ZALVING ALS KRACHTMOMENT Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan. Zorg dragen voor elkaar behoort tot het wezen van ons christen-zijn. 1 Harpmuziek (blijvend

Nadere informatie

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE voor het doopsel van meerdere kinderen In dit boekje vind je een 15-tal voorbeelden van belofte-formules die je als ouders kan uitspreken tijdens de doopviering van je kind.

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan.

ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan. ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan. Zorg dragen voor elkaar behoort tot het wezen van ons christen-zijn. Stille overweging dagelijks worden we geconfronteerd

Nadere informatie

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 Welkom Kinderen: Dag lieve mensen allemaal, wij heten jullie heel hartelijk welkom in deze viering van onze Naamopgave. Wij komen vandaag aan Jezus zeggen dat ons hartje klaar

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

geboren op 3 december 2008. Doopviering zondag 1 februari 2009 St. Bartholomeusparochie Voorhout Voorganger Pastoor C. van Vliet

geboren op 3 december 2008. Doopviering zondag 1 februari 2009 St. Bartholomeusparochie Voorhout Voorganger Pastoor C. van Vliet Doopviering van Nikki Batenburg geboren op 3 december 2008. Doopviering zondag 1 februari 2009 St. Bartholomeusparochie Voorhout Voorganger Pastoor C. van Vliet Met meevieren en meebidden van alle 1 e

Nadere informatie

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging 2007 Liefde als kruispunt Welkomstlied kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. luister naar het Woord van God.

Nadere informatie

Doopbelofte van ouders, peter en meter

Doopbelofte van ouders, peter en meter Begroeting en woord ter inleiding Gebed van dank God, onze Vader, Gij zijt de oorsprong van het leven, de bron waaruit ons bestaan ontspringt. Wij danken U, ook voor dit kind hier, uit liefde geboren,

Nadere informatie

Ziekenzalving. Wie zal de steen voor ons wegrollen

Ziekenzalving. Wie zal de steen voor ons wegrollen Ziekenzalving Wie zal de steen voor ons wegrollen Muziek: rustige muziek laten spelen (pamfluit) Verwelkoming: Vandaag komen we samen, om te bidden, te bidden om sterkte, troost en verzoening in deze moeilijke

Nadere informatie

Gebeden voor jongeren

Gebeden voor jongeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebeden voor jongeren... 2 Gebed van het licht... 2 Mijn leven tot een licht... 2 Gebed voor sterke benen... 2 Dankgebed... 3 Gebed van Franciscus... 3 Dankgebed als je

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Eucharistieviering sneeuwklassen

Eucharistieviering sneeuwklassen Eucharistieviering sneeuwklassen 31-01-2017 Onvergetelijk SAMEN in Zinal Intredelied Kymbaya my Lord, kumbaya Kumbaya my Lord, kumbaya Kumbaya my Lord, kumbaya O Lord kumbaya Kom bij ons o Heer, kumbaya

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

(Naam kind) (datum) +

(Naam kind) (datum) + (Naam kind) (datum) + Jouw naam, met liefde gekozen, zullen we blijven noemen. Je telt nog altijd mee als we vertellen Je bent wel uit ons zicht nooit uit ons hart Je bent niet meer weg te denken op onze

Nadere informatie

Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626

Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626 VIERING VAN DE HEILIGE DOOP IN DE SINT MICHAËLKERK OPENING Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626 Begroeting

Nadere informatie

Het Doopsel P A R O C H I E S I N T W I L L I B R O R D U S E E R S E L

Het Doopsel P A R O C H I E S I N T W I L L I B R O R D U S E E R S E L Het Doopsel P A R O C H I E S I N T W I L L I B R O R D U S E E R S E L D U I Z E L - E E R S E L - K N E G S E L - S T E E N S E L - V E S S E M - W I N T E L R E 2 Welkomstwoord (door pastor) Openingsgedachte

Nadere informatie

Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie. Uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Efeze.

Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie. Uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Efeze. 2 KERKELIJKE HUWELIJKSSLUITING TIJDENS EEN DOOPSEL Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie Begroeting P. In de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest. A. Amen. Welkomstwoord

Nadere informatie

HET DOOPSEL VAN MEERDERE KINDEREN

HET DOOPSEL VAN MEERDERE KINDEREN HET DOOPSEL VAN MEERDERE KINDEREN Eerste deel: de ontvangst van de kinderen 1. Begroeting 2. Naamgeving Welke naam hebt u aan uw kind gegeven? Ouders: N. Moge deze namen geschreven staan in het boek des

Nadere informatie

DOOPVIERING. OLV Middelares. Pinksterkerk

DOOPVIERING. OLV Middelares. Pinksterkerk DOOPVIERING OLV Middelares Pinksterkerk 1 TEKENING Verwelkoming 2 Keuzetekst 1 Voorganger Ons leven verliest zijn gewone gang' nu wij stilstaan bij het wonder van het nieuwe leven. Dat wonder hebben we

Nadere informatie

THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM

THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM Op zondagmorgen 19 augustus 2018 worden in de Catharinakerk in Roden gedoopt: - Daan Albert Jakob Brugge - Tim Arie Bert Emmelkamp - Boaz Rienk Gerlof Zuidersma Organist: Ad van

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

DOOPVIERING. Sint-Clemens Minderhout

DOOPVIERING. Sint-Clemens Minderhout DOOPVIERING Sint-Clemens Minderhout I. Openingsritus Lied Inleiding door de voorganger of catechist Welkom door de ouders Welkom aan iedereen die met ons deze blijde gebeurtenis komt vieren: de geboorte

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Verloop van een doopviering. Openen van het samen-zijn 1. Begroeting 2. Naamgeving 3. Bereidheid 4. Kruisteken

Verloop van een doopviering. Openen van het samen-zijn 1. Begroeting 2. Naamgeving 3. Bereidheid 4. Kruisteken Verloop van een doopviering Openen van het samen-zijn 1. Begroeting 2. Naamgeving 3. Bereidheid 4. Kruisteken Luisteren naar Gods woorden en bidden 1. Schriftlezing 2. Homilie 3. Voorbeden 4. Behoeden

Nadere informatie

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld Avondwake Mientje van Dijk - van Halteren Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld 1 2 Begroeting Tijdens begroeting steken zusjes van Mientje kaarsen aan: Nel, Joke, Corry, Marjan en

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Dopen Lisa Temmink 23 april 2006

Dopen Lisa Temmink 23 april 2006 Dopen Lisa Temmink 23 april 2006 Welkomswoord Pastoor In de naam van Lisa heet ik jullie allen hier welkom. Omdat zij nu in ons midden wordt opgenomen, is het fijn voor haar dat jullie hier allemaal aanwezig

Nadere informatie

We zingen onder begeleiding van Nada en Suzanne Dit is de dag

We zingen onder begeleiding van Nada en Suzanne Dit is de dag 1 HELP: ER IS EEN SCHAAP KWIJT!! Kinderdienst, 31 maart 2019 in kerkelijk centrum De Bron Aan deze dienst werken mee: - De kidsband - kinderen en leiding van De Ark - Hetty Peereboom - Tae Young: pianiste/organiste

Nadere informatie

DOOPVIERING. voor het doopsel van meerdere kinderen

DOOPVIERING. voor het doopsel van meerdere kinderen OOPVIERING voor het doopsel van meerdere kinderen Het leven is geluk, grijp het. Het leven is schoonheid, bewonder het. Het leven is een droom, maak hem waar. Het leven is een opdracht, volbreng ze. Het

Nadere informatie

DOOPVIERING. voor het doopsel van meerdere kinderen

DOOPVIERING. voor het doopsel van meerdere kinderen OOPVIERING voor het doopsel van meerdere kinderen Het leven is geluk, grijp het. Het leven is schoonheid, bewonder het. Het leven is een droom, maak hem waar. Het leven is een opdracht, volbreng ze. Het

Nadere informatie

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank locatie De Ontmoeting Laetare Verheugt u, Dienst van Schrift en Tafel Welkom en aansteken tafelkaarsen Stil gebed Zingen aanvangslied:

Nadere informatie

Welkomstwoord. Openingslied: Ik word gedoopt

Welkomstwoord. Openingslied: Ik word gedoopt Parochie St. Martinus Beek. 11-04-2010 1 Welkomstwoord Openingslied: Ik word gedoopt Refrein: Wij zijn hier nu allen samen, allen samen voor mijn doop. Dopen zodat ik erbij hoor, bij Jezus onze Heer. Kijk

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 vijf broden en twee vissen Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier, Denise Smit Organist:

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Kerk en Schooldienst Zondag 15 oktober 2017 Predikant: Organist: Pianist: Met medewerking van: ds. Klaas Meijer en ds. Bram Verduijn Margriet Withaar Gea Wolters alle kinderen en leerkrachten

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De tweede zondag na Epifanie 14 januari 2018 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied: 816 (Gezangboek) Tijdens

Nadere informatie

n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN

n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN GEBEDEN n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN nze Vader, die in de hemelen zijt, geheiligd zij Uw naam. Uw Rijk Kome, Uw wil geschiede op aarde als in de hemel. Geef ons heden

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

Ouders: Naam. Voorganger: Naam, welkom in ons midden, jij mag er zijn met je eigen naam.

Ouders: Naam. Voorganger: Naam, welkom in ons midden, jij mag er zijn met je eigen naam. 1. Welkom Van harte welkom, familie en vrienden. Mag ik jullie uitnodigen om even stil te staan bij het mysterie van het leven: enerzijds bij het ontvangen van dit nieuwe leven als geschenk, anderzijds

Nadere informatie

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217 Protestantse gemeente De Bron Groningen Zondag: 15 november 2015 Aanvang 10:00 uur 9e van de herfst kleur: rood Voorganger: da Alberte van Ess Piano: Yohanes Siem Wilt U zich voorzien van een liedboek!

Nadere informatie

10 april 2016 in de Voorhof te Woudenberg

10 april 2016 in de Voorhof te Woudenberg 10 april 2016 in de Voorhof te Woudenberg Orde van dienst waarin Lars & Emma Elisabeth van den Brink Nora Catharina Ruitenberg gedoopt zullen worden en Ernst Jan de Kruijf belijdenis van zijn geloof zal

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST 28 mei 2017 zevende zondag van Pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Dirk Luijmes In deze dienst worden gedoopt: Loïs-Mae Buurman en Aron Lucas van Deelen VOORBEREIDING

Nadere informatie

Naamopgave 18 maart 2018

Naamopgave 18 maart 2018 Naamopgave 18 maart 2018 Welkom mensen! Goedemorgen, welkom allemaal Ik met mijn en jij met jouw verhaal Lachen, huilen, vrolijkheid en pijn, alles mag er zijn. God, ik vraag U, kom in onze kring, wees

Nadere informatie

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN Voorganger : Ds. Matthijs Glastra Welkom Zingen: Lied 634 - we gaan staan 1.U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer! Alle mens'lijk

Nadere informatie

Kinderen bidden voor Kinderen. Mariakapel. Datum..

Kinderen bidden voor Kinderen. Mariakapel. Datum.. Kinderen bidden voor Kinderen Mariakapel. Datum.. Bidden met Maria 2 We bidden voor:................ 3 God kent jou God kent jou vanaf het begin helemaal van buiten en van binnenin Hij kent al je vreugde

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Leo Lommers mmv. de cantorij o.l.v. Leo Lommers -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

OPENING. Welkom door de ouderling van dienst. Intochtslied NLB 218

OPENING. Welkom door de ouderling van dienst. Intochtslied NLB 218 OPENING Welkom door de ouderling van dienst Intochtslied NLB 218 2 Dank U voor deze mooie aarde, dank U voor sterren, maan en zon. Dank U dat U ons wilt bewaren, kracht en levensbron. 3 Dank U dat alle

Nadere informatie

De zondag van de talenten

De zondag van de talenten DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De zondag van de talenten 12 november 2017 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied: 571 (Gezangboek) Tijdens het

Nadere informatie

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Avondmaalsviering in het kader van Wereldvoedseldag Voorgangers: ds. Dick Steenks en Marja van der Horst Organist: Sander Booij Mmv: de cantorij o.l.v.

Nadere informatie

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015 In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds Corrie van Duinen; ouderling van

Nadere informatie

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan.

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan. Eerste Communie: Vlieg met ons mee Kinderen verzamelen achterin de kerk. Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De zondag van de lichte last 9 juli 2017 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied: 837 Van kerk en wereld (liedboek)

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Lieve kleine jongen van (naam ouders)

Lieve kleine jongen van (naam ouders) Lieve kleine jongen van (naam ouders) 19 maart 2008 - Verwelkoming - (Naam kind), jouw naam is vandaag het eerste woord, om jou zijn we hier samen : (Naam ouders), je mama en papa, je grootouders, je tante

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Tafeldienst, Voorganger: Mia Versteege Thema: Miscommunicatie m.m.v. Frans Leijten, orgel VOORBEREIDING

Nadere informatie

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering)

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) DE EERSTE KEER Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) Verwelkoming door de priester en kruisteken Verwelkoming door de kinderen Ons hartje klopt toch

Nadere informatie

Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond > om zegen < Dorpskerk Heemskerk

Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond > om zegen < Dorpskerk Heemskerk Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond 2017 > om zegen < Dorpskerk Heemskerk voorganger: ds Marco Visser orgel: Sybren Boukes ouderling: Dick Slofstra diaken: Sophia Verbaan 1 Muziek voor de dienst

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God Stilteviering zondag 9 november 2014 Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne Huis van God Opening Welkom allemaal in deze stilteviering. Een moment van gebed en bezinning. Moge Gods vrede rusten op ons samenzijn,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke ziekenzalving. Ik zal er zijn voor u!

Gemeenschappelijke ziekenzalving. Ik zal er zijn voor u! Gemeenschappelijke ziekenzalving Ik zal er zijn voor u! Priester: De Heer zegene en Hij behoede ons. De Heer doe Zijn aangezicht over ons lichten en zij ons genadig altijd. De Heer verheffe Zijn aangezicht

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Frank van der Meulen : Jan Moesker In deze dienst wordt Tessa, dochter

Nadere informatie

Liturgie voor de doop van een kind

Liturgie voor de doop van een kind Liturgie voor de doop van een kind De ontvangst van het kind Begroeting door de met het kruisteken. Openingswoord Een eigen tekst is ook mogelijk De geboorte van een kind is iets wonderlijks, Een groot

Nadere informatie

Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk. 24 juni 2018

Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk. 24 juni 2018 Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk 24 juni 2018 Deze zangdienst is voorbereid door: Barthie, Roelien, Sieds, Madelon Organist: Sieds Bosgraaf Orgelspel Welkom en mededelingen en de kaarsen

Nadere informatie

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje IK KOM NAAR JE TOE BINNENKOMEN OP INSTRUMENTALE MUZIEK OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje VERWELKOMING DOOR DE PRIESTER EN KRUISTEKEN VERWELKOMING DOOR DE KINDEREN: KIND 1: ONS HARTJE KLOPT TOCH

Nadere informatie

Jezus' Droom: Ook mijn droom? Vormselwake 2014. 22 april 2014 Parochies Heule-Bissegem. 'Bouwen aan een betere wereld!'

Jezus' Droom: Ook mijn droom? Vormselwake 2014. 22 april 2014 Parochies Heule-Bissegem. 'Bouwen aan een betere wereld!' Jezus' Droom: 'Bouwen aan een betere wereld!' Ook mijn droom? Vormselwake 2014 22 april 2014 Parochies Heule-Bissegem Gebedswake H. Vormsel 2014-1 - Federatie Heule-Bissegem Welkom en begroeting Inleiding

Nadere informatie

Orde van dienst voor 11 december 2016

Orde van dienst voor 11 december 2016 Orde van dienst voor 11 december 2016 3 e zondag in de Advent Belijdenis en doop van Veronica Loos-Zieltjens Oosterlichtkerk Huizen Welkom door de ouderling van dienst Lied 439: 1-3 1. Verwacht de komst

Nadere informatie

Kerkgemeente Edam. 30 november Groenlandkerk. In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan. Sofie van Wanrooij

Kerkgemeente Edam. 30 november Groenlandkerk. In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan. Sofie van Wanrooij Kerkgemeente Edam 30 november 2014 Groenlandkerk afbeelding: doopboom met de blaadjes van onze gedoopte kinderen in de Groenlandkerk In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan Sofie van Wanrooij

Nadere informatie

Zo ver weg, zo dichtbij

Zo ver weg, zo dichtbij Brief van een engel Sinds de dag dat ik mijn lichaam heb verlaten Heb ik geen woorden meer Enkel een gevoel dat geen lied kan vertalen Ik zal er altijd zijn voor je, in de wolken die je zullen vergezellen

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg ORDE VAN DIENST voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg Bij de symbolische bloemschikking: De beproeving van Jezus in de woestijn is

Nadere informatie