*Z007AEC22F9* documentnr.: INT/G/14/08831 zaaknr.: Z/G/13/05134

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "*Z007AEC22F9* documentnr.: INT/G/14/08831 zaaknr.: Z/G/13/05134"

Transcriptie

1 Grave *Z007AEC22F9* documentnr.: INT/G/14/08831 zaaknr.: Z/G/13/05134 Raadsvoorstel Onderwerp Datum college : 16 juni 2014 : Doorstart project snippergroen Portefeuillehouder Afdeling Commissie : H.A.W.M. Daandels : Ruimte en Wonen : Ruimte In te vullen door de griffie Nummer raadsvoorstel : Datum commissie : 24 juni 2014 Agendapunt commissie : Datum raad : 8 juli 2014 Agendapunt raad : Samenvatting voorstel Op 25 februari 2014 heeft de raad een motie aangenomen om het project Snippergroen op te schorten. In zijn raadsvergadering van 27 mei 2014 heeft hij het college om een plan van aanpak gevraagd over de doorstart van het project Snippergroen. In dit raadsvoorstel worden de elementen van het plan van aanpak benoemd met het verzoek om op deze wijze het project verder uit te voeren. Voorstel besluit 1. Bestendigen doelstellingen programmabegroting : - Terugdringen onrechtmatig gebruik - Verhogen opbrengsten gemeentelijke groen 2. Instemmen met verdere uitvoering project conform plan van aanpak 3. Projectprijs voor de te verkopen grond handhaven op 70,= Financiële consequenties In de programmabegroting is een inkomstenpost opgenomen voor de verkoop van snippergroen. Wettelijk kader en beleidskader Gemeentewet, nota grondbeleid, notitie verkoop en verhuur snippergroen Communicatie en participatie Bij het opstarten van het vervolg extra communicatie via de Maasdriehoek en brief aan bewoners. Gemeenschappelijke regeling/samenwerkingsverband Naam gemeenschappelijke regeling/samenwerkingsverband:. Deelnemende gemeenten: Adoptiegemeente:

2 Toelichting op het voorstel Inleiding Op 25 februari 2014 heeft de raad een motie aangenomen om het project Snippergroen op te schorten. In zijn raadsvergadering van 27 mei 2014 heeft hij het college om een plan van aanpak gevraagd over de doorstart van het project Snippergroen. Start pilot Juni 2013 is in de gemeente Grave de pilot binnen het project snippergroen gestart. Er wordt gestart in Velp en Escharen. De bewoners uit de genoemde dorpen zijn tijdens een informatieavond geïnformeerd over het project Snippergroen. De doelstelling van het snippergroenproject is het terugdringen van het oneigenlijk grondgebruik en de actieve verkoop van snippergroen. De pilot heeft geleid tot grondverkopen, beroepen op verjaring en ontruimingen. Programmabegroting In de programmabegroting is aangegeven dat de verkoop van groenstroken onderdeel is van de ombuigingsopgave waarvoor de gemeente staat. Tegelijk zijn op grote schaal gemeentelijke gronden zonder toestemming door particulieren in gebruik genomen. Als beleidsdoelstelling is hier opgenomen dat de gemeente het onrechtmatig grondgebruik wil terugdringen en de opbrengsten uit de verkoop van gemeentelijke groenstroken wil verhogen. Op 25 februari 2014 heeft de raad een motie aangenomen om het project Snippergroen op te schorten. Het College heeft de volgende acties uitgevoerd: Alle bewoners die in het kader van het project zijn aangeschreven hebben een informatiebrief ontvangen waarin aangegeven wordt dat het project tot nader order stil is komen te liggen. Dit geldt voor zowel de pilot fase als de huidige fase. Op dit moment worden geen nieuwe aanschrijvingen meer gedaan en wordt er niet meer gecommuniceerd met de bewoners over het project Snippergroen. Uiteraard zullen algemene vragen over het project beantwoord worden. Aanvragen tot de koop van groenstroken worden nog wel in behandeling genomen. Hierbij gaat het om situaties waarbij de bewoners zelf het initiatief hebben genomen tot de koop. Op 27 mei 2014 is het college gevraagd om een plan van aanpak voor de doorstart van het project snippergroen.

3 Plan van Aanpak Indien er besloten wordt tot voortzetting van het project Snippergroen stellen wij voor om het project voort te zetten op de wijze zoals hieronder weergegeven. Grondprijs Gedurende het project zal de projectgrondprijs zoals vastgesteld voor de pilot blijven gelden. Deze bedraagt 70,00 per m². De prijs wijkt af van de vastgestelde grondprijzen voor groenstroken. Deze liggen op 45,00 per m² voor grondstroken voor de woning en 90,00 per m² achter en naast de woning. Naar verhouding zijn er meer grondstroken naast en achter de woning gelegen zodat de gemiddelde prijs per m² hoger is dan 70,00 per m². Door de projectprijs op 70,00 per m² te stellen wordt het aantrekkelijker om tot aankoop over te gaan tijdens het project. Mocht blijken dat de verkoopprijs van de strook snippergroen te hoog is voor een koper om in één keer te betalen is betalen in termijnen ook mogelijk. Criteria uitgifte grondstroken In 2004 zijn criteria voor de uitgifte van grondstroken vastgesteld. De Gemeente Grave verleent in principe medewerking aan de verkoop van groenstrookjes tenzij: De betreffende grond deel uitmaakt van de structuur van de weg; Er sprake is van een waardevolle beplanting of van een monumentaal karakter dat behouden dient te blijven; Er in de grond zich kabels en/of leidingen bevinden die bereikbaar dienen te blijven; Er naar het oordeel van het college onvoldoende groen in de betreffende wijk of kern overblijft; Te verwachten is dat zich als gevolg van de verkoop ongewenste planologische ontwikkelingen voordoen. De groenstroken onderdeel uitmaken van structureel groen; Verkoop van groenstroken leidt tot toename van de versnippering; De groenstroken deel uitmaken van de entrees in verband met toekomstige verbreding van wegen en accent op wijk ingang. Bij het starten van de pilot zijn om praktische redenen enkele criteria op onderdelen gewijzigd: Indien er kabels en/of leidingen in het verkochte aanwezig zijn wordt er tegelijk met de verkoop een zakelijk recht gevestigd ten behoeve van de eigenaar van de leiding. Grondstroken waar gemeentelijke riolering in gesitueerd is komen nooit voor verkoop in aanmerking. Vanuit het hart van de gemeentelijke riolering tot 3 meter aan beide zijden wordt geen grond verkocht in verband met toekomstige vervanging van of werkzaamheden aan de riolering. Buiten de bebouwde kom dient ten behoeve van het onderhoud van de weg en ruimte voor kabels en/of leidingen na verkoop een bermbreedte van minimaal 2,0 meter te resteren. Indien er op het verkochte gemeentelijke bomen aanwezig zijn waarvan instandhouding gewenst is dan wordt hiertoe aan koper een kwalitatieve verplichting opgelegd.

4 Communicatie In het project is communicatie van essentieel belang. In de afgelopen periode zijn er vanuit de raadsfracties en bewoners opmerkingen gemaakt over de communicatie in het project. Daarom zullen wij bij de doorstart van het project op een aantal onderdelen de communicatie intensiveren. Bij het aanschrijven van een nieuw deel van de gemeente wordt een informatieavond georganiseerd door de gemeente. Tijdens deze avond zal er door de gemeente een presentatie worden gegeven. Na de presentatie hebben de aanwezigen ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen aan de gemeente. Van de informatieavonden zal een verslag beschikbaar komen op onze website. Verder zal bij de herstart extra aandacht zijn bij de voorlichting over dit project. Hierbij wordt aangegeven waarom de gemeente aanspraak maakt op haar eigendom en hoe de mogelijke verkoop en verhuur in zijn werk gaat. Het college hecht hierbij aan een professionele zakelijke aanpak met een menselijke maat. Verjaring Wij hebben gemerkt dat het onderwerp verjaring vaak tot discussie leidt. De gemeente zal hier de wettelijke criteria toepassen bij de bewijslast van verjaring. Deze bewijslast moet door degene die verjaring claimt worden overlegd. Dit kan aan de hand van foto s of luchtfoto s. De gemeente is bereid de luchtfoto s die zij beschikbaar heeft ook ter hand te stellen aan de burgers die deze als bewijslast willen indienen. Evaluatie Bij het afronden van een gedeelte uit onze gemeente zullen wij een aantal bewoners benaderen over hun ervaringen binnen het proces. Met de uitkomsten zullen wij in de volgende fase rekening houden. Het college zal de Raad bij het afsluiten op de gebruikelijke wijze op de hoogte brengen van de uitkomsten. Kosten project Voor het project is er een contract met Eiffel uit Arnhem afgesloten. Hierin zijn vaste prijsafspraken gemaakt per afgehandeld dossier. Daarbij heeft Eiffel de garantie afgegeven dat de gemeente nooit meer zal betalen dan zij in werkelijkheid verkoopt. Dus mocht Eiffel meer kosten moeten maken zal zij deze niet bij de gemeente neerleggen. Doorlooptijd Na het doorstarten van het project snippergroen is de verwachting dat het project december 2015 kan worden afgerond.

5 Werkproces In het onderstaande schema ziet u het werkproces binnen het project snippergroen. Voorgestelde beslissing(en) met argumenten en afwegingen Bestendigen doelstellingen programmabegroting : het terugdringen onrechtmatig gebruik en verhogen opbrengsten gemeentelijke groen. De verkoop van groenstroken is onderdeel van de ombuigingsdoelstelling waarvoor de gemeente staat. Tegelijk zij op grote schaal gemeentelijke gronden zonder toestemming door particulieren in gebruik genomen. Mei 2013 is het project snippergroen opgestart om deze zaken te gecombineerd aan te pakken. Instemmen met verdere uitvoering project conform plan van aanpak Het project wordt uitgevoerd met de onderdelen zoals hierboven genoemd. Extra aandacht zal worden besteed aan de communicatie en tussentijdse evaluatie. Projectprijs voor de te verkopen grond handhaven op 70,= Gedurende het project zal de projectgrondprijs zoals vastgesteld voor de pilot blijven gelden. Deze bedraagt 70,00 per m². De prijs wijkt af van de vastgestelde grondprijzen voor groenstroken. Deze liggen op 45,00 per m² voor grondstroken voor de woning en 90,00 per m² achter en naast de woning. Naar verhouding

6 zijn er meer grondstroken naast en achter de woning gelegen zodat de gemiddelde prijs per m² hoger is dan 70,00 per m². Door de projectprijs op 70,00 per m² te stellen wordt het aantrekkelijker om tot aankoop over te gaan tijdens het project. Uitvoering, risico s en evaluatie Voor de uitvoering van het project heeft de gemeente een contract gesloten met Eiffel uit Arnhem. Hierbij is afgesproken dat de dossiers voor een vaste prijs worden afgewikkeld. Door Eiffel is de garantie afgegeven dat zij niet meer in rekening brengen dan wij uiteindelijk uit verkoop zullen verkrijgen. Mocht de gemeenteraad besluiten om het project niet door te zetten zal Eifel mogelijk een claim indienen bij de gemeente Grave. In de begroting wordt nu rekening gehouden met een opbrengst van ,= voor verkoop van snippergroen. Bij het niet doorgaan van het project zal dit bedrag maar gedeeltelijk binnenkomen en ontstaat er een dekkingstekort. Tot nu toe zijn er een aantal stroken verkocht nadat mensen aangeschreven waren. Op het moment dat het project stopt kan het zijn dat de gemeente benaderd zal worden door deze mensen met het verzoek om de koopprijs terug te krijgen en de situatie ter plaatse wel te bestendigen. Zoals in het stuk staat aangegeven zal er per fase een korte evaluatie van het proces worden gehouden. Waar nodig zal het proces worden bijgesteld. De gemeenteraad zal op de gebruikelijke wijze worden geïnformeerd over de evaluatie. Overige politiek relevante informatie N.v.t. Bijlagen n.v.t. Overige bijlagen Raadsplanning (bestuurlijke planning) Dit voorstel leidt tot de volgende wijziging in de raadsplanning: N.v.t. Hoogachtend, burgemeester en wethouders van Grave, J.J.L. Heerkens secretaris A.M.H. Roolvink burgemeester

*Z006BB2F632* documentnr.: INT/G/14/07582 zaaknr.: Z/G/14/08602

*Z006BB2F632* documentnr.: INT/G/14/07582 zaaknr.: Z/G/14/08602 Grave *Z006BB2F632* documentnr.: INT/G/14/07582 zaaknr.: Z/G/14/08602 Raadsvoorstel Onderwerp : Vaststellen Verordening behandeling bezwaarschriften Grave 2014 Datum college : 29 april 2014 Portefeuillehouder

Nadere informatie

documentnr.: INT/G/16/26685 zaaknr.: Z/G/16/29445 Raadsvoorstel

documentnr.: INT/G/16/26685 zaaknr.: Z/G/16/29445 Raadsvoorstel *Z0184C81A92* documentnr.: INT/G/16/26685 zaaknr.: Z/G/16/29445 Raadsvoorstel Onderwerp : Toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw Datum college : 26 augustus 2016 Portefeuillehouder : A.M. Henisch-Hulsman

Nadere informatie

*Z00758DF077* documentnr.: INT/G/14/08366 zaaknr.: Z/G/14/08078

*Z00758DF077* documentnr.: INT/G/14/08366 zaaknr.: Z/G/14/08078 Grave *Z00758DF077* documentnr.: INT/G/14/08366 zaaknr.: Z/G/14/08078 Raadsvoorstel Onderwerp : Beheerkwaliteitsplan groen en Beheerplan groen en spelen Datum college : 16 september 2014 Portefeuillehouder

Nadere informatie

*Z008A2460B3* documentnr.: INT/M/14/10034 zaaknr.: Z/M/14/08261

*Z008A2460B3* documentnr.: INT/M/14/10034 zaaknr.: Z/M/14/08261 *Z008A2460B3* documentnr.: INT/M/14/10034 zaaknr.: Z/M/14/08261 Raadsvoorstel Onderwerp : Wet Markt en Overheid Datum college : 19 augustus 2014 Portefeuillehouder : H.P.W.M. van Daal Afdeling : Control

Nadere informatie

*Z C7* documentnr.: INT/G/16/21049 zaaknr.: Z/G/15/25100

*Z C7* documentnr.: INT/G/16/21049 zaaknr.: Z/G/15/25100 *Z01290330C7* documentnr.: INT/G/16/21049 zaaknr.: Z/G/15/25100 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Uitvoering moties duurzaamheid Aard : Motie raad Portefeuillehouder : H.A.W.M. Daandels Datum college :

Nadere informatie

*Z00B0BA87B4* documentnr.: INT/G/14/12752 zaaknr.: Z/G/14/13638

*Z00B0BA87B4* documentnr.: INT/G/14/12752 zaaknr.: Z/G/14/13638 *Z00B0BA87B4* documentnr.: INT/G/14/12752 zaaknr.: Z/G/14/13638 Raadsvoorstel Onderwerp Datum college : 20 januari 2015 : Participatiewet: onderdeel Maatregelen WWB Portefeuillehouder Afdeling Commissie

Nadere informatie

3 0 JAN : dhr. J.L.M. Vlaar : Onderwerp: Beleid zelfbeheer openbaar groen en verkoop snippergroen en illegaal ingebruikname gemeentegrond 2016

3 0 JAN : dhr. J.L.M. Vlaar : Onderwerp: Beleid zelfbeheer openbaar groen en verkoop snippergroen en illegaal ingebruikname gemeentegrond 2016 RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 1 6 JAN. 2017 Zaaknummer : 171831 Datum Raadsvergadering 3 0 JAN. 2017 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum: :

Nadere informatie

*Z0142D8FFCD* documentnr.: INT/G/16/22583 zaaknr.: Z/G/16/27422

*Z0142D8FFCD* documentnr.: INT/G/16/22583 zaaknr.: Z/G/16/27422 *Z0142D8FFCD* documentnr.: INT/G/16/22583 zaaknr.: Z/G/16/27422 Raadsvoorstel Onderwerp : Herinrichting bibliotheekdiensten Datum college : 19 juli 2016 Portefeuillehouder : J. Joon Afdeling : Ontwikkeling

Nadere informatie

Beleidsregels Snippergroen (Vastgesteld bij besluit van 15 juli 2014 en gewijzigd bij besluit van 3 februari 2015)

Beleidsregels Snippergroen (Vastgesteld bij besluit van 15 juli 2014 en gewijzigd bij besluit van 3 februari 2015) Beleidsregels Snippergroen (Vastgesteld bij besluit van 15 juli 2014 en gewijzigd bij besluit van 3 februari 2015) 2 1. Inleiding 1.1 Aanleiding beleidsregels snippergroen Deze beleidsregels zijn opgesteld

Nadere informatie

Raadsvoorstel. : Beleidskader 2018 Veiligheidsregio Brabant-Noord Datum college : 21 februari 2017

Raadsvoorstel. : Beleidskader 2018 Veiligheidsregio Brabant-Noord Datum college : 21 februari 2017 *Z01D732D184* documentnr.: ADV/RG/17/00056 zaaknr.: Z/G/17/40418 Raadsvoorstel Onderwerp : Beleidskader 2018 Veiligheidsregio Brabant-Noord Datum college : 21 februari 2017 Portefeuillehouder : A.M.H.

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G / R.G.J, ter Beek. Voorstel continuering groenprojecten Hasseler Es.

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G / R.G.J, ter Beek. Voorstel continuering groenprojecten Hasseler Es. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200612 111111111 / 421707 R.G.J, ter Beek WZ OA ONDERWERP AGENDANUMMER Voorstel continuering groenprojecten Hasseler Es.

Nadere informatie

Beleidsnotitie Verkoop groen- en reststroken

Beleidsnotitie Verkoop groen- en reststroken Beleidsnotitie Verkoop groen- en reststroken Inleiding In aansluiting op de nota grondbeleid 2011 is door het college de wens geuit om het beleid ten aanzien van de uitgifte van een strook openbaar groen

Nadere informatie

*Z00C08C387B* documentnr.: INT/G/15/14025 zaaknr.: Z/G/15/16584

*Z00C08C387B* documentnr.: INT/G/15/14025 zaaknr.: Z/G/15/16584 *Z00C08C387B* documentnr.: INT/G/15/14025 zaaknr.: Z/G/15/16584 Raadsvoorstel Onderwerp : Kadernota 2016 Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) Datum college : 3 maart 2015 Portefeuillehouder : H.A.W.M.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. : Voorstel integraal minimabeleid inclusief Klijnsma middelen Datum college : 11 juli 2017

Raadsvoorstel. : Voorstel integraal minimabeleid inclusief Klijnsma middelen Datum college : 11 juli 2017 *Z022867205E* documentnr.: ADV/RC/17/00341 zaaknr.: Z/C/17/43987 Raadsvoorstel Onderwerp : Voorstel integraal minimabeleid inclusief Klijnsma middelen Datum college : 11 juli 2017 Portefeuillehouder :

Nadere informatie

Desgevraagd heeft Metafoor een tussenrapportage (tot ) uitgebracht.

Desgevraagd heeft Metafoor een tussenrapportage (tot ) uitgebracht. COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Project (On)eigenlijk gebruik van gemeentegrond Te besluiten om 1. Het project voort te zetten en in 2018 af te ronden; 2. Schadevergoeding te eisen in geval van verjaring; 3.

Nadere informatie

Voorstel aan college b&w van Landsmeer

Voorstel aan college b&w van Landsmeer STATUS: Voorstel aan college b&w van Landsmeer B&W vergadering: 3 december 2013 Nr. Agendapunt: Portefeuillehouder: mr. F. Doting Onderwerp: gemeente eigendommen Hazenweg achter nummers 1 t/m 12 Afdeling

Nadere informatie

Evaluatie pilot snippergroen Augustus 2016, Stadsdeelbeheer.

Evaluatie pilot snippergroen Augustus 2016, Stadsdeelbeheer. Evaluatie pilot snippergroen Augustus 2016, Stadsdeelbeheer. Doel van de evaluatie Deze evaluatie geeft weer welke inzichten en concrete resultaten de pilot snippergroen heeft opgeleverd ten aanzien van:

Nadere informatie

*Z00DC82ADBB* documentnr.: INT/M/15/15913 zaaknr.: Z/M/15/19062

*Z00DC82ADBB* documentnr.: INT/M/15/15913 zaaknr.: Z/M/15/19062 *Z00DC82ADBB* documentnr.: INT/M/15/15913 zaaknr.: Z/M/15/19062 Raadsvoorstel Onderwerp : Vaststelling jaarstukken 2014 gemeente Mill en Sint Hubert Datum college : 26 mei 2015 Portefeuillehouder : H.P.W.M.

Nadere informatie

Inhoud H1 Algemeen... 3

Inhoud H1 Algemeen... 3 Notitie februari 2017 Inhoud H1 Algemeen... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Groenbeleidsplan, thema snippergroen... 3 1.3 Inventarisatieronde... 3 1.4 Niets doen is geen optie... 3 1.5 Doel notitie... 4 H2 Verjaring...

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: OOP Parkeren bij bedrijven 2013

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: OOP Parkeren bij bedrijven 2013 Collegevoorstel Inleiding In de regel moeten bedrijven zorgen dat parkeren op eigen terrein plaatsvindt. De afgelopen periode heeft een aantal bedrijven aangegeven in de knel te zitten met hun parkeercapaciteit.

Nadere informatie

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling 17-10-14 A. Deze nota is in overleg met de volgende disciplines geconcipieerd: Ruimte/Ontwerp; OBM/Vastgoed B. Er is wel

Nadere informatie

documentnr.: INT/M/16/26561 zaaknr.: Z/M/16/29446 Raadsvoorstel

documentnr.: INT/M/16/26561 zaaknr.: Z/M/16/29446 Raadsvoorstel *Z01821BCE26* documentnr.: INT/M/16/26561 zaaknr.: Z/M/16/29446 Raadsvoorstel Onderwerp : Toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw Datum college : 22 augustus 2016 Portefeuillehouder : H.P.W.M. van Daal

Nadere informatie

FAQ Snippergroen Grave. Waarom word ik nu pas aangesproken/ aangeschreven op ingebruikname van gemeentegrond? A

FAQ Snippergroen Grave. Waarom word ik nu pas aangesproken/ aangeschreven op ingebruikname van gemeentegrond? A FQ Snippergroen Grave ragen over: Eerste aanschrijving Waarom word ik nu pas aangesproken/ aangeschreven op ingebruikname van gemeentegrond? Op 21 mei 2013 heeft de gemeente Grave besloten het gebruik

Nadere informatie

Beleidsnota snippergroen Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Beleidsnota snippergroen Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Beleidsnota snippergroen Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Inhoudsopgave 2 Openbaar groen... 4 2.1 Wat is snippergroen?... 4 2.2 Doel van het nieuwe beleid... 4 2.3 Redenen om snippergroen te verkopen...

Nadere informatie

Raadsvergadering

Raadsvergadering RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 21-01-2016 16-007 Wijziging tarieven onroerende zaakbelastingen 2016 en Procedure vaststellen tarieven onroerende zaakbelastingen voor komende jaren. Aan de raad,

Nadere informatie

Vragen over het project

Vragen over het project Vragen over het project Wat is de aanleiding? Het project Verkoop en verhuur reststroken openbaar groen is nieuw leven ingeblazen. Het is de wens van het huidige college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

lnleiding: Voorstel Het vaststellen van het Snippergroenbeleid Argumenten: Muiden,20 mei 2015

lnleiding: Voorstel Het vaststellen van het Snippergroenbeleid Argumenten: Muiden,20 mei 2015 2 g Jt\tt 2t15 Commissie Vergaderdatum Comm issie Vergaderdatum Raad Onderwerp Registratienummer Ruimte en Samenleving 10 juni 2015 25 juni 2015 Snippergroenbeleid 20 1 5 1 060 Voor technische vragen over

Nadere informatie

Aangepaste Bestuursopdracht project 'Gebruik gemeentegrond'

Aangepaste Bestuursopdracht project 'Gebruik gemeentegrond' Aangepaste Bestuursopdracht project 'Gebruik gemeentegrond' Sector Team Onderwerp : Grondgebied : Wegen & Riolering : oneigenlijk gebruik van gemeentegrond Status : > besluit van de gemeenteraad (juni

Nadere informatie

*Z00B09B3E4B* documentnr.: INT/C/14/12748 zaaknr.: Z/C/14/13635

*Z00B09B3E4B* documentnr.: INT/C/14/12748 zaaknr.: Z/C/14/13635 *Z00B09B3E4B* documentnr.: INT/C/14/12748 zaaknr.: Z/C/14/13635 Raadsvoorstel Onderwerp : Participatiewet: onderdeel Maatregelen WWB Datum college : 20 januari 2015 Portefeuillehouder : R.G. Poel Afdeling

Nadere informatie

Beleidsnotitie Snippergroen.

Beleidsnotitie Snippergroen. Beleidsnotitie Snippergroen. 1.1 Inleiding. Regelmatig ontvangt het college van burgemeester en wethouders verzoeken van burgers inzake het aankopen, huren of gebruiken (lees hierna voor deze termen gezamenlijk:

Nadere informatie

Beleidsnotitie gebruik gemeentelijke grondstrookjes.

Beleidsnotitie gebruik gemeentelijke grondstrookjes. Beleidsnotitie gebruik gemeentelijke grondstrookjes. Inleiding. In de loop der jaren is een groot aantal grondstrookjes die eigendom zijn van de gemeente Weert bij overeenkomst in gebruik gegeven aan particulieren.

Nadere informatie

Weth. C.J. den Blanken (bestemmingsplan) datum raadsvoorstel :

Weth. C.J. den Blanken (bestemmingsplan) datum raadsvoorstel : RAADSVOORSTEL/-BESLUIT Nummer 2010/25 datum raadsvergadering : 20 mei 2010 onderwerp : Voortgang woninggroen portefeuillehouder : Weth. B.M. Veltkamp (woninggroen) Weth. C.J. den Blanken (bestemmingsplan)

Nadere informatie

Het advies is om kennis te nemen van de begrotingswijziging en geen zienswijze in te dienen.

Het advies is om kennis te nemen van de begrotingswijziging en geen zienswijze in te dienen. Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer 595820 Programma 5 Commissie : Samenleving Portefeuillehouder: B.J.A. Roks Informatie bij M. van Herwijnen

Nadere informatie

De mogelijkheid van incourante bedrijfspercelen op te nemen in de Nota Grondbeleid met de prijsstellingen zoals genoemd in het voorstel.

De mogelijkheid van incourante bedrijfspercelen op te nemen in de Nota Grondbeleid met de prijsstellingen zoals genoemd in het voorstel. Raadsvoorstel Agenda nr.8 Onderwerp: Aanpassen Nota grondbeleid ten aanzien van incourante bedrijfspercelen Soort: Besluitvormend Opsteller: P. Engelvaart Portefeuillehouder: W. Hanssen Zaaknummer: SOM/2014/013597

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave 2. ADV/G/16/01510 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 16 februari 2016. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W-vergadering wordt in de eerstvolgende vergadering

Nadere informatie

Beleidsnotitie Uitgangspunten voor uitgifte reststroken

Beleidsnotitie Uitgangspunten voor uitgifte reststroken Beleidsnotitie Uitgangspunten voor uitgifte reststroken 1. Algemeen Voor de uitoefening van de gemeentelijke taak bezit de gemeente gronden die openbaar toegankelijk zijn en waar iedereen gebruik van mag

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 15 november 2017 / 104/217. Fatale termijn: besluitvorming vóór:

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 15 november 2017 / 104/217. Fatale termijn: besluitvorming vóór: Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 15 november 2017 / 104/217 Fatale termijn: besluitvorming vóór: Onderwerp Transformatieaanpak Binnenstad Programma Economie & Werk Portefeuillehouder B. van

Nadere informatie

Verkoop/verhuur van groenstroken en aanpak illegaal grondgebruik

Verkoop/verhuur van groenstroken en aanpak illegaal grondgebruik Collegevoorstel Inleiding Elk jaar worden de grondprijzen in de gemeente Heusden vastgesteld in de nota grondprijzen. De verhuurprijzen voor groenstroken zijn daarin niet meegenomen en bovendien wordt

Nadere informatie

Agendapunt: Meppel, Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer

Agendapunt: Meppel, Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer Agendapunt: Meppel, Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer Voorgesteld besluit 1.) De grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer (conform

Nadere informatie

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder B en W Voorblad Onderwerp Grondprijzen 2017 Datum Kenmerk B en W datum 5 december 2016 19 december 2016 Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder Margo van der Meer Mariska Versleijen Ruimtelijke

Nadere informatie

o Onderwerp: Beleidsregel verkoop en verhuur reststroken gemeente Overbetuwe gemeente Overbetuwe 2016

o Onderwerp: Beleidsregel verkoop en verhuur reststroken gemeente Overbetuwe gemeente Overbetuwe 2016 gemeente OveľbetUWe o Onderwerp: Beleidsregel verkoop en verhuur reststroken gemeente Overbetuwe gemeente Overbetuwe 2016 Ons kenmerk: 16bwbOŨ015 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe;

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND y^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND 1 7 datum indiening: 10 september 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: afdeling: Juridische Zaken en Eigendommen Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden. de raad van de gemeente

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden. de raad van de gemeente Raadsvoorstel Besluitvormend Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden aan: de raad van de gemeente zaaknummer: Z-17-018336 datum voorstel: 9 augustus 2017 datum collegevergadering: 29 augustus 2017

Nadere informatie

documentnr.: INT/G/16/27531 zaaknr.: Z/G/15/26124 Raadsvoorstel

documentnr.: INT/G/16/27531 zaaknr.: Z/G/15/26124 Raadsvoorstel *Z0194C6482A* documentnr.: INT/G/16/27531 zaaknr.: Z/G/15/26124 Raadsvoorstel Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan 'Bedrijventerreinen Grave 2016' en beeldkwaliteitsplan 'De Bons' Datum college : 1

Nadere informatie

documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel

documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel *Z01633AB306* documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel Onderwerp : Jaarrekening 2015 en begroting 2017 ODBN Datum college : 21 juni 2016 Portefeuillehouder : G.M.P. Stoffels Afdeling

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Oneigenlijk gebruik van gemeentegrond BBV nr: 2016/119221

Raadsstuk. Onderwerp: Oneigenlijk gebruik van gemeentegrond BBV nr: 2016/119221 Raadsstuk Onderwerp: Oneigenlijk gebruik van gemeentegrond BBV nr: 2016/119221 1. Inleiding In Haarlem wordt, net als in veel gemeenten, op diverse locaties oneigenlijk gebruik gemaakt van gemeentegrond.

Nadere informatie

*Z00FB0D9F3E* documentnr.: INT/C/15/18051 zaaknr.: Z/C/15/18517

*Z00FB0D9F3E* documentnr.: INT/C/15/18051 zaaknr.: Z/C/15/18517 *Z00FB0D9F3E* documentnr.: INT/C/15/18051 zaaknr.: Z/C/15/18517 Raadsvoorstel Onderwerp : Beheerplan Kraaijenbergse Plassen en Heeswijkse Plas 2009-2019, herziening 2015 Datum college : 10 november 2015

Nadere informatie

*Z009319C333* documentnr.: INT/M/14/10736 zaaknr.: Z/M/14/10411

*Z009319C333* documentnr.: INT/M/14/10736 zaaknr.: Z/M/14/10411 *Z009319C333* documentnr.: INT/M/14/10736 zaaknr.: Z/M/14/10411 Raadsvoorstel Onderwerp : Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Mill en Sint Hubert 2015 Datum college : 30 september 2014

Nadere informatie

15 september 2014 8 2014/ n.v.t. wethouder H.G. Engberink

15 september 2014 8 2014/ n.v.t. wethouder H.G. Engberink Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Voorstelnummer Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 15 september 2014 8 2014/ n.v.t. wethouder H.G. Engberink Kenmerk 14.405692

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 04-10-2018 18-078 Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad, Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en Veiligheid

Nadere informatie

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/45 Agendapunt nummer: 16 Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio

Nadere informatie

Verkoop Openbaar Groen

Verkoop Openbaar Groen Beleidsnotitie Verkoop Openbaar Groen [Concept - Versie] Datum: Januari 2014 Naam: Beleidsnotitie Verkoop Openbaar Groen, afdeling Omgeving Sectie: Openbaar Groen 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 1.1

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: Aanwezigen: Burgemeester A.M.H. Roolvink, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,,, secretaris J.J.L. Heerkens. 3. D/18/106899 Z/G/17/50225 Bedrijfsvoering/HJIB/ Bestuurssecretariaat A.M.H. Roolvink

Nadere informatie

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : -

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Onderwerp : Begroting 2014 Collegevergadering : 17 september 2014 Agendapunt : 4 Portefeuillehouder : Wethouder J.B. Boer Meer informatie

Nadere informatie

Onderwerp Aanbesteding accountantsdienstverlening Land van Cuijk 2014-2017

Onderwerp Aanbesteding accountantsdienstverlening Land van Cuijk 2014-2017 Raadsvoorstel Onderwerp Aanbesteding accountantsdienstverlening Land van Cuijk 2014-2017 Raadsvergadering 17 december 2013 Agendapunt Portefeuillehouder Afdeling Ambtenaar G.A.J. Adams Concerncontrol M.P.J.

Nadere informatie

*Z015B66BD5F* documentnr.: INT/C/16/24320 zaaknr.: Z/C/16/28706

*Z015B66BD5F* documentnr.: INT/C/16/24320 zaaknr.: Z/C/16/28706 *Z015B66BD5F* documentnr.: INT/C/16/24320 zaaknr.: Z/C/16/28706 Raadsvoorstel Onderwerp : Advies aan Commissariaat voor de Media inzake aanvragen voor aanwijzing lokale omroep Datum college : 31 mei 2016

Nadere informatie

NOTITIE EVALUATIE BELEIDSNOTA GRONDENBEHEER (oktober 2015)

NOTITIE EVALUATIE BELEIDSNOTA GRONDENBEHEER (oktober 2015) NOTITIE EVALUATIE BELEIDSNOTA GRONDENBEHEER 2012-2015 (oktober 2015) Inleiding De evaluatie is als volgt opgebouwd. De punten A en B geven inzicht in de behaalde resultaten en in de actuele stand van de

Nadere informatie

Afdeling: Beleid en Projecten Leiderdorp,

Afdeling: Beleid en Projecten Leiderdorp, Afdeling: Beleid en Projecten Leiderdorp, 5-11-2007 Onderwerp: Bomenbeleidsplan Leiderdorp Aan de raad. Beslispunten 1 vaststellen van het bomenbeleidsplan Leiderdorp (bijlage 1) 2 vaststellen van de beleidsregel

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: Aanwezig: Burgemeester A.M.H. Roolvink, wethouders A.M. Henisch-Hulsman, H.A.W.M. Daandels,, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01427 Z/G/15/25151 Secretaris A.M.H. Roolvink Vaststellen

Nadere informatie

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Directie Dar NV Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 9610 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting In onze brief aan de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Wethouder M.M. Kuijken Onderwerp : Resultaten evaluatie centrumplan 't Hof / herinrichting fase

Nadere informatie

Nadere regel Basissubsidie gemeente Grave 2017

Nadere regel Basissubsidie gemeente Grave 2017 Nadere regel Basissubsidie gemeente Grave 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grave; gelet op de kadernotitie Subsidiestelsel gemeente Grave Samen staan we sterk 1 en de Algemene

Nadere informatie

*Z01352D59F1* documentnr.: INT/G/16/21829 zaaknr.: Z/G/15/21137

*Z01352D59F1* documentnr.: INT/G/16/21829 zaaknr.: Z/G/15/21137 *Z01352D59F1* documentnr.: INT/G/16/21829 zaaknr.: Z/G/15/21137 Raadsvoorstel Onderwerp : Herijking besluit tot afstoten Esterade als wijkaccommodatie Datum college : 19 april 2016 Portefeuillehouder :

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Extra bijdrage Regionale ICT Dienst Utrecht (RID) 2016 inclusief eigen frictiekosten

Raadsvergadering. Onderwerp Extra bijdrage Regionale ICT Dienst Utrecht (RID) 2016 inclusief eigen frictiekosten RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 juni 16-036 Onderwerp Extra bijdrage Regionale ICT Dienst Utrecht (RID) inclusief eigen frictiekosten Aan de raad, Onderwerp Extra bijdrage Regionale ICT Dienst

Nadere informatie

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten:

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten: raadsvoorstel zaak/onderwerp Z-15-07182 / Vaststellen van de zienswijze op de conceptbegroting voor 2016 van de Gemeenschappelijke Regeling Kust-, Duin- en Bollenstreek (GR-KDB) portefeuillehouder J. Roeffen

Nadere informatie

documentnr.: INT/G/16/26104 zaaknr.: Z/G/16/33325 Raadsinformatiebrief

documentnr.: INT/G/16/26104 zaaknr.: Z/G/16/33325 Raadsinformatiebrief *Z0177559055* documentnr.: INT/G/16/26104 zaaknr.: Z/G/16/33325 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Zonnepanelen op gemeentelijke daken Aard : Motie raad Portefeuillehouder : H.A.W.M. Daandels Datum college

Nadere informatie

: 28 maart 2011 : 11 april : C.L. Jonkers : N.T. Hoekstra

: 28 maart 2011 : 11 april : C.L. Jonkers : N.T. Hoekstra RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raad vergadering : 28 maart 2011 : 11 april 2011 Documentnr. Zaaknummer : 603 : Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid : C.L.

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Nummer: Onderwerp: Nota Grondbeleid Gorinchem

Raadsvoorstel: Nummer: Onderwerp: Nota Grondbeleid Gorinchem Raadsvoorstel: Nummer: 2011-655 Onderwerp: Nota Grondbeleid Gorinchem 2011-2014 Datum: 2 mei 2011 Portefeuillehouder: B.J.P. van der Torren Raadsbijeenkomst: 31 mei 2011 Raadsvergadering: 16 juni 2011

Nadere informatie

agendapunt 12 behandeld door T. Cox / M. Mooren-Janssen

agendapunt 12 behandeld door T. Cox / M. Mooren-Janssen *17-0033383* 17-0033383 ESO.00020123WDstrt Raadsvoorstel raadsvoorstel onderwerp Vaststellen grondexploitatie Toverland datum B&W-besluit 2 mei 2017 datum raadsvergadering 6 juni 2017 gemeentebladnummer

Nadere informatie

24MEI Besluit: Voorstelnummer: (Z.Qs'Xt') U OZ2- Heerhugowaard Stad van kansen t.

24MEI Besluit: Voorstelnummer: (Z.Qs'Xt') U OZ2- Heerhugowaard Stad van kansen t. Raadsvergadering > 24MEI Besluit: Voorstelnummer: (Z.Qs'Xt') U OZ2- Heerhugowaard Stad van kansen t. Agendanr. Voorstelnr. Onderwerp Aan de Raad, RB2011022 Beleid uitgifte openbaar groen

Nadere informatie

Uitgiftetoets verkoop overhoeken gemeentegrond

Uitgiftetoets verkoop overhoeken gemeentegrond Uitgiftetoets verkoop overhoeken gemeentegrond Uitgiftetoets voor overhoeken gemeentegrond De uitgiftetoets voor overhoeken gemeentegrond is opgebouwd uit twee delen met in totaal twaalf criteria. Toets

Nadere informatie

Raadsvoorstel *Z F63* Onderwerp Gevolgen n.a.v. faillissement Van der Horst Vastgoedinitiatief

Raadsvoorstel *Z F63* Onderwerp Gevolgen n.a.v. faillissement Van der Horst Vastgoedinitiatief Raadsvoorstel Onderwerp Gevolgen n.a.v. faillissement Van der Horst Vastgoedinitiatief Raadsvergadering 24 september 2013 Agendapunt Portefeuillehouder Afdeling Ambtenaar H.A.W.M. Daandels Ruimte en wonen

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Aanwezig: Burgemeester, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,, J. Joon, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01497 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 2 februari

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL. R.G.J. ter Beek SB OA / G Nota snippergroen Facetagenda: Duurzaamheid

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL. R.G.J. ter Beek SB OA / G Nota snippergroen Facetagenda: Duurzaamheid SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 13G200295 R.G.J. ter Beek SB OA 505205 / 505205 ONDERWERP Nota snippergroen 2013 AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/FACETAGENDA

Nadere informatie

artikel 4:11 van de Algemene plaatselijke verordening De Bilt 2019 gewijzigd vast te stellen.

artikel 4:11 van de Algemene plaatselijke verordening De Bilt 2019 gewijzigd vast te stellen. Raadsvoorstel Portefeuillehouder Datum raadsvergadering mr. S.C.C.M. Potters 18 april 2019 Datum voorstel 21 maart 2018 Agendapunt Onderwerp Reparatie artikel 4:11 Apv De Bilt 2019 De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 23 mei R06S013/z Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017

Datum Agendapunt Documentnummer. 23 mei R06S013/z Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017 Datum Agendapunt Documentnummer 13 R06S013/z170025597 Onderwerp Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017 Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect Kennisnemen van de

Nadere informatie

*Z013C14B1BB* documentnr.: INT/G/16/22183 zaaknr.: Z/G/16/27103

*Z013C14B1BB* documentnr.: INT/G/16/22183 zaaknr.: Z/G/16/27103 *Z013C14B1BB* documentnr.: INT/G/16/22183 zaaknr.: Z/G/16/27103 Raadsvoorstel Onderwerp : Brede School Grave Oost, locatie Visio Oost Datum college : 8 maart 2016 Portefeuillehouder : J. Joon Afdeling

Nadere informatie

Voorstel aan college b&w van Landsmeer

Voorstel aan college b&w van Landsmeer STATUS: openbaar Voorstel aan college b&w van Landsmeer B&W vergadering: 11 juni 2013 Nr. Agendapunt: Portefeuillehouder: Doting Onderwerp: Motie Politiek Landsmeer aangaande B&B Kanaalweg 29 Afdeling

Nadere informatie

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Zaaknummer : Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Beleid overschotten Collegevergadering : 15 maart 2016 agendapunt : 10 Portefeuillehouder : J.B. Boer

Nadere informatie

Onderwerp: Beleidsregel beëindiging onrechtmatig gebruik gemeentegrond gemeente Overbetuwe 2009

Onderwerp: Beleidsregel beëindiging onrechtmatig gebruik gemeentegrond gemeente Overbetuwe 2009 Onderwerp: Beleidsregel beëindiging onrechtmatig gebruik gemeentegrond gemeente Overbetuwe 2009 Ons kenmerk: 09bwb00381 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelet op artikel 4:81 e.v.

Nadere informatie

w w Raadsvoorstel (gewijzigd) accoord voor kennisgeving bespreken afwijzen eerst rapport int00978

w w Raadsvoorstel (gewijzigd) accoord voor kennisgeving bespreken afwijzen eerst rapport int00978 "l.u-iols C\. ^ tt-oc n.{ GEMEENTE accoord voor kennisgeving aann. w w m I Y \/t f P y s! fr Raadsvoorstel (gewijzigd) bespreken afwijzen eerst rapport raadsvergadering 14-4-2015 agendapunt nummer 15int00978

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 juni 2016 16-042 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Gevraagde

Nadere informatie

*Z00CC423429* documentnr.: INT/C/15/14761 zaaknr.: Z/C/14/14652

*Z00CC423429* documentnr.: INT/C/15/14761 zaaknr.: Z/C/14/14652 *Z00CC423429* documentnr.: INT/C/15/14761 zaaknr.: Z/C/14/14652 Raadsvoorstel Onderwerp : Advies aan Commissariaat voor de Media voor toewijzing van een zendvergunning aan een lokale omroep Datum college

Nadere informatie

Aan de Raad. Raadsvergadering d.d. 3 oktober 2002. Made, 27 september 2002. Agendapunt: 7. Ontwikkeling bedrijventerrein t Spijck fase II.

Aan de Raad. Raadsvergadering d.d. 3 oktober 2002. Made, 27 september 2002. Agendapunt: 7. Ontwikkeling bedrijventerrein t Spijck fase II. Aan de Raad. Raadsvergadering d.d. 3 oktober 2002 Made, 27 september 2002 Agendapunt: 7 Onderwerp: Ontwikkeling bedrijventerrein t Spijck fase II. Voorstel: 1. Instemmen met de algemene uitgifte voorwaarden

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 17 juli 2018 Zaaknummer: 455631 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 2 augustus Aanbieden via de Griffie aan Commissie Werken en Besturen en Raad

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 2 augustus Aanbieden via de Griffie aan Commissie Werken en Besturen en Raad B en W Adviesnota Onderwerp Verkoop locatie voormalige school Castenray Zaaknummer 318462 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 30 juli 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Par.afd.hfd. Kenmerk. 1 geheime bijlage ligt ter inzage in raadskamer Portefeuillehouder

RAADSVOORSTEL. Par.afd.hfd. Kenmerk. 1 geheime bijlage ligt ter inzage in raadskamer Portefeuillehouder RAADSVOORSTEL Par.afd.hfd. Kenmerk RV/662/140728/MCF Raadsvergadering 25 september 2014 Commissie(s) Ruimte & Economie Datum: 3 september 2014 Gewijzigd voorstel Nee Bijlagen 1 geheime bijlage ligt ter

Nadere informatie

Raadsvoorstel *Z002CCA8D67* Onderwerp Vaststelling Nota Inkoopbeleid Werkorganisatie CGM G.A.J. Adams

Raadsvoorstel *Z002CCA8D67* Onderwerp Vaststelling Nota Inkoopbeleid Werkorganisatie CGM G.A.J. Adams Raadsvoorstel Onderwerp Vaststelling Nota Inkoopbeleid Werkorganisatie CGM 2014 Raadsvergadering 17 december 2013 Agendapunt Portefeuillehouder G.A.J. Adams Zaak- \ Documentnummer \ INT/G/13/02669 Beslispunten

Nadere informatie

Voortuinen Professor Kouwerstraat en Professor Eijkmanlaan Nummer 2019/ Datum college 11 juni 2019

Voortuinen Professor Kouwerstraat en Professor Eijkmanlaan Nummer 2019/ Datum college 11 juni 2019 Raadsinformatiebrief Onderwerp Voortuinen Professor Kouwerstraat en Professor Eijkmanlaan Nummer 2019/457140 Datum college 11 juni 2019 Portefeuillehouder Programma/beleidsveld Afdeling Auteur Jos Wienen

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 489473 Datum : 10 oktober 2017 Programma : Alle Blad : 1 van 6 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

Onderwerp : Verlenging gemeentelijke garantstelling voor lening t Timpke

Onderwerp : Verlenging gemeentelijke garantstelling voor lening t Timpke Zaaknummer : 52945 Raadsvergaderin : 20 januari 2015 Agendapunt : g Commissie : Bestuur/Sociaal Onderwerp : Verlenging gemeentelijke garantstelling voor lening t Timpke Collegevergadering : 9 december

Nadere informatie

*Z01081E8A59* documentnr.: INT/G/15/19052 zaaknr.: Z/G/15/16497

*Z01081E8A59* documentnr.: INT/G/15/19052 zaaknr.: Z/G/15/16497 *Z01081E8A59* documentnr.: INT/G/15/19052 zaaknr.: Z/G/15/16497 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Enquête leerlingenvervoer gemeente Grave 2015 Aard : Toezegging(en) raad/commissie Portefeuillehouder :

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder

Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 10 juli 2017 9 n.v.t. wethouder M. Blind Kenmerk 17.003559 *17.003559* Datum B&W-besluit

Nadere informatie

*Z00BD9E49FD* documentnr.: INT/C/15/13845 zaaknr.: Z/C/15/16483

*Z00BD9E49FD* documentnr.: INT/C/15/13845 zaaknr.: Z/C/15/16483 *Z00BD9E49FD* documentnr.: INT/C/15/13845 zaaknr.: Z/C/15/16483 Commissievoorstel Onderwerp : Voorjaarsnota 2016 GGD HvB Datum college : 18 februari 2015 Portefeuillehouder : W.A.G. Hillenaar Contactpersoon

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Overeenkomst inzake Algemeen Directeur Breed Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 9230 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Eind 2009 heeft het

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 28 november 2006 Registratienummer: Agendapunt nummer: Onderwerp Benoeming accountant

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 28 november 2006 Registratienummer: Agendapunt nummer: Onderwerp Benoeming accountant Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 28 november 2006 Registratienummer: Agendapunt nummer: Onderwerp Benoeming accountant Inleiding/aanleiding Op grond van artikel

Nadere informatie

** documentnr.: zaaknr.:

** documentnr.: zaaknr.: ** documentnr.: zaaknr.: Raadsvoorstel Onderwerp Datum college : Richtinggevend document Programmabegroting 2015-2018 : n.v.t. Portefeuillehouder : Raadswerkgroep Takendiscussie Contactpersoon : Afdeling

Nadere informatie

Raadsvergadering, 2 februari 2010. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Economisch Actie Programma

Raadsvergadering, 2 februari 2010. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Economisch Actie Programma Raadsvergadering, 2 februari 2010 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Economisch Actie Programma Nr.: 369 Agendapunt: Voorbespreking & 15 Datum: 19 januari 2010 Onderdeel raadsprogramma: Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2017 Rockanje, 23 mei 2017 Nr /158798

Raadsvoorstel 2017 Rockanje, 23 mei 2017 Nr /158798 Raadsvoorstel 2017 Rockanje, 23 mei 2017 Nr. 158733/158798 Raadsvergadering van 30 mei 2017 Agendanummer Onderwerp uitvoering motie project Snippergroen Aan de gemeenteraad. 1. Gevraagd besluit Op basis

Nadere informatie