Van inzicht naar actie. Vitaliteitvoordezorg.nl. Nu met benchmark voor Ziekenhuizen, VVT, GGZ en GHZ!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van inzicht naar actie. Vitaliteitvoordezorg.nl. Nu met benchmark voor Ziekenhuizen, VVT, GGZ en GHZ!"

Transcriptie

1 Vitaliteit voor de zorg 3 Vitaliteitvoordezorg.nl Nu met benchmark voor Ziekenhuizen, VVT, GGZ en GHZ! Gericht sturen op vitaliteit en inzetbaarheid van zorgmedewerkers Van inzicht naar actie Veel zorginstellingen investeren in de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Vitale medewerkers hebben immers meer energie, zijn proactief, kennen hun talenten en zetten deze in voor het werk. Daarnaast zijn ze fysiek beter belastbaar, mentaal weerbaar en hebben emotionele veerkracht. Inzicht in de actuele stand van de vitaliteit en tevredenheid van uw medewerkers is noodzakelijk om gericht verbeteringen door te kunnen voeren. Met Vitaliteitvoordezorg.nl helpt Stichting IZZ u om doelgericht te sturen op de vitaliteit, inzetbereidheid en tevredenheid van uw medewerkers. Vitaliteitvoordezorg.nl geeft unieke aanknopingspunten voor strategisch hr-beleid en zet in op het vitaler maken van uw medewerkers.

2 4 Vitaliteit voor de zorg Maak werk van vitale medewerkers Om de vitaliteit van uw personeel te verbeteren, is inzicht in de actuele stand van zaken een vereiste. Hoe denken uw medewerkers over hun werk? Hoe vitaal en tevreden zijn ze en waar ervaren ze knelpunten? Vitaliteitvoordezorg.nl geeft antwoord op al dit soort vragen en is speciaal voor de zorg ontwikkeld door Stichting IZZ in samenwerking met PwC. Het webbased programma geeft inzicht in het welbevinden van uw medewerkers en meet onder meer de beleving van vitaliteit, inzetbereidheid en tevredenheid. Bovendien geeft het oorzaken aan en legt het verbanden met hr-instrumenten die u inzet rond de thema s Training en Ontwikkeling, Prestatiemanagement, Autonomie en Leiderschap en Samenwerking. Met Vitaliteitvoordezorg.nl meten we zowel de actieve als de passieve effecten. De actieve effecten zijn gericht op de vitaliteit van medewerkers. Leidt meer training bijvoorbeeld tot meer proactiviteit in het werk? Daarnaast kijken we naar de passieve effecten zoals tevredenheid, verzuim en verloop. We noemen deze passief omdat ze niet direct met meer werkinzet te maken hebben. Beide effecten zijn belangrijk. Het gaat niet alleen om tevredenheid maar juist om vitaliteit. Instellingen willen medewerkers die net dat stapje extra zetten. Aanknopingspunten voor effectiever beleid Met de uitkomsten kunt u direct aan de slag om de inzetbaarheid van uw medewerkers te verbeteren. Vitaliteitvoordezorg.nl geeft namelijk de resultaten weer op instellingsen afdelingsniveau. Deze resultaten kunt u vergelijken met de resultaten van andere zorginstellingen, de branche en de zorgsector als geheel. Voor zorginstellingen betekent een verbetering van inzetbaarheid minder verzuim, meer betrokkenheid bij de instelling, een stijging van productiviteit en daarmee ook een daling in de kosten. De resultaten van het onderzoek geven u meer inzicht en kunt u bij uitstek gebruiken om uw strategisch hr-beleid aan te scherpen en te onderbouwen. Het programma wordt afgesloten met een managementrapportage en een reflecterend adviesgesprek. Dit biedt een uitstekende basis voor bijvoorbeeld een meerjarig strategisch hr-beleidsplan.

3 Vitaliteitvoordezorg.nl 3 Wat biedt Vitaliteitvoordezorg.nl? Wetenschappelijk onderbouwd De vragenlijst en scorecard van Vitaliteitvoordezorg.nl zijn gebaseerd op High Performance Work Practices. Dit zijn hr-instrumenten die tot doel hebben de prestaties van medewerkers te bevorderen. Daarbij gaat het om training, salaris, autonomie, leidinggeven, samenwerken en persoonlijke ontwikkeling. Vitaliteitvoordezorg.nl onderzoekt de effecten van deze hrinstrumenten op de vitaliteit, inzetbereidheid en tevredenheid van medewerkers. Vitaliteitvoordezorg.nl past binnen de kwaliteitscriteria van NIAZ/HKZ voor een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) en kan als input dienen voor het maatschappelijk jaarverslag. Dit zorgt ervoor dat u hiernaast niet nog een ander onderzoek hoeft uit te voeren. Bovendien is Vitaliteitvoordezorg.nl door de Inspectie SWZ goedgekeurd als verdiepend werkdrukonderzoek. Wat levert het u op? Inzicht in de huidige beleving van tevredenheid en vitaliteit per instelling en afdeling. Inzicht in de oorzaken van hoge of lage scores op vitaliteit en tevredenheid. Benchmark in de zorg: u kunt de resultaten van uw eigen zorginstelling vergelijken met die van andere zorginstellingen, uw branche en de zorgsector als geheel. Koppeling van zachte data (beleving van medewerkers) aan harde data (cijfers over verzuim). Anonimiteit gewaarborgd Anonimiteit van de medewerkers en van de instelling is gegarandeerd. We rapporteren niet onder de 10 respondenten per afdeling. Stichting IZZ heeft geen toegang tot de gegevens van instellingen. Het instrument voldoet aan de wet- en regelgeving op dat vlak.

4 Vitaliteitvoordezorg.nl 4 Hoe werkt het? Aanmelden voor 11 maart of 15 juli Intake doorlooptijd 4 weken Afnemen vragenlijst doorlooptijd 4 weken Analyse doorlooptijd 4 weken Rapportage en adviesgesprek Twee maanden na de start van de enquête hebt u de resultaten in huis! Stap 1 Intake Tijdens de intake verzamelen we de basisgegevens van uw instelling en maken afspraken over contactpersonen en communicatie. Wij faciliteren u met basisformats voor uitnodigingen, nieuwsbrieven en dergelijke, om de communicatie in uw instelling zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo helpen wij u om met minimale inspanning een optimale voorbereiding te hebben. Stap 2 Invullen vragenlijst (online-onderzoek) De basis van het vitaliteitsprogramma is een webbased onderzoek onder uw medewerkers. De vragenlijst richt zich op de beleving van vitaliteit, tevredenheid en hr-instrumenten als training & ontwikkeling, prestatiemanagement, autonomie, leiderschap en samenwerking. Medewerkers kunnen de vragen online, vanachter de eigen computer, beantwoorden. Dit kost ongeveer vijftien minuten. De antwoorden worden centraal verzameld en geanonimiseerd opgeslagen in een database. Effecten High Performance Work Practices: Oorzaken Training & Ontwikkeling Prestatiemanagement Vitaliteit Actief uitdaging zoeken in het werk Inzetbereidheid Trainingsmogelijkheden Doorgroeimogelijkheden Feedback Autonomie Zelfstandigheid tijdens het werk Invloed op beslissingen Werkdruk Salaris Aannamebeleid Work-life beleid Leiderschap & Samenwerking Relatie met leidinggevende Communicatie door leidinggevende Samenwerking binnen team Energie Gezondheid Tevredenheid Arbeidstevredenheid Verloopgeneigdheid Betrokkenheid bij de organisatie Verzuim & Verloop Verzuim Verloop Stap 3 Managementrapportage, scorecard & adviesgesprek Binnen twee maanden na de start van de enquête zijn de resultaten bekend en ontvangt u een overzichtelijke managementrapportage. Hierin krijgt u de bevindingen gepresenteerd op instellings- en afdelingsniveau. Tevens ontvangt u de benchmark van alle deelnemende instellingen. De rapportage wordt inhoudelijk toegelicht door de specialisten van PwC in een gesprek dat de IZZ-contactpersoon zal organiseren.

5 5 Vitaliteitvoordezorg.nl Benchmark In 2012 deden bijna medewerkers van Ziekenhuizen, Verpleeg- en Verzorgingstehuizen en Thuiszorg, Geestelijke Gezondheidszorg en Gehandicaptenzorg mee aan Vitaliteitvoordezorg.nl. Zij gaven online antwoord op vragen over de beleving van vitaliteit, tevredenheid en hr-instrumenten als Training & Ontwikkeling, Prestatiemanagement, Autonomie, Leiderschap en Samenwerking. High Performance Work Practices: Oorzaken Training & Ontwikkeling Prestatiemanagement 7,1 Trainingsmogelijkheden 5,8 Salaris 4,4 5,8 Doorgroeimogelijkheden Feedback 6,6 7,1 Aannamebeleid Work-life beleid 7,3 Effecten Vitaliteit 6,9 5,6 5,8 Autonomie Zelfstandigheid tijdens het werk Invloed op beslissingen Werkdruk Leiderschap & Samenwerking 7,0 6,6 7,7 Relatie met leidinggevende Communicatie door leidinggevende Samenwerking binnen team GROOTSTE IMPACT Actief uitdaging zoeken in het werk Inzetbereidheid Energie Gezondheid Tevredenheid Arbeidstevredenheid Relatie met leidinggevende grootste beïnvloeder vitaliteit zorgmedewerker De manier waarop leidinggevenden medewerkers feedback geven, hun medewerkers coachen en de mate waarin medewerkers invloed kunnen uitoefenen op beslissingen, bieden kansen voor werkgevers. Uit het onderzoek van Stichting IZZ blijkt namelijk dat de relatie met de leidinggevenden de grootste beïnvloeder is van de vitaliteit van zorgmedewerkers. Verloopgeneigdheid Betrokkenheid bij de organisatie Verzuim & Verloop Verzuim Verloop Iets voor u? Ook benieuwd hoe uw instelling ervoor staat in vergelijking met andere deelnemende zorginstellingen? Meld u aan voor 11 maart of 15 juli om mee te doen aan de volgende ronde van Vitaliteitvoordezorg.nl. Vitaliteit +7% Tevredenheid +10% Coachend leiderschap +20%

6 Kosten van deelname De investering voor de ontwikkeling van Vitaliteitvoordezorg.nl komt voor rekening van Stichting IZZ. Daardoor betaalt elke deelnemende instelling die een werkgeversarrangement heeft met Stichting IZZ, alleen de operationele kosten. Omdat er meerdere instellingen tegelijkertijd aan het onderzoek deelnemen, zijn de kosten van deelname relatief laag. De prijzen (exclusief btw) per instelling voor deelname in 2013 zijn: < medewerkers: medewerkers: medewerkers: > medewerkers: Extra mogelijkheden Tegen een geringe meerprijs kunt u het onderzoek uitbreiden of aanpassen aan de wensen van uw instelling. Zo is er de mogelijkheid om enkele vragen toe te voegen om daarmee aan te sluiten op eerder uitgevoerd onderzoek. Ook kunt u, naast een onderzoek op instellings- en afdelingsniveau, kiezen voor een onderzoek op divisieniveau. Om aan te sluiten bij verschillende samenwerkingsverbanden in de zorgmarkt is het ook mogelijk om een benchmarkanalyse en rapportage uit te laten voeren voor een zelfgekozen peer group van deelnemende instellingen. Werken aan een gezonde zorgsector Stichting IZZ is in 1977 opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Het doel is zorgmedewerkers een eigen zorgverzekering te bieden en een bijdrage te leveren aan de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van zorgmedewerkers. Stichting IZZ is opdrachtgever voor de IZZ Zorgverzekering; een zorgverzekering zonder winstoogmerk die is afgestemd op de behoeften van de zorgmedewerkers en op de specifieke gezondheidsrisico s van het werken in de zorg. De IZZ Zorgverzekering is opgenomen in de belangrijkste zorg-cao s. Bijna een half miljoen Nederlanders heeft een collectieve zorgverzekering bij IZZ. Het bestuur van Stichting IZZ bestaat uit vertegenwoordigers van aangesloten werkgevers- en werknemersorganisaties in de zorg. Aangesloten werkgeversorganisaties zijn Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, GGZ Nederland, VGN, Jeugdzorg Nederland en ActiZ. Aangesloten werknemersorganisaties zijn Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, NU 91 en FBZ. D Stichting IZZ Amersfoortseweg 15h 7313 AB Apeldoorn Telefoon (055) Stichting IZZ

Benchmark 2012. Vitaliteitvoordezorg.nl. Gericht sturen op vitaliteit en inzetbaarheid van zorgmedewerkers

Benchmark 2012. Vitaliteitvoordezorg.nl. Gericht sturen op vitaliteit en inzetbaarheid van zorgmedewerkers voordezorg.nl Gericht sturen op vitaliteit en inzetbaarheid van zorgmedewerkers Benchmark 2012 Samenvatting onderzoek vitaliteit hoofdverzekerden IZZ 2 IZZ Samenvatting voordezorg.nl IZZ Samenvatting voordezorg.nl

Nadere informatie

Jeugdzorg 7 juni 2013. RAPPORTAGE totaalset

Jeugdzorg 7 juni 2013. RAPPORTAGE totaalset Jeugdzorg 7 juni 2013 RAPPORTAGE totaalset Resultaten voordezorg.nl Zes jeugdzorgorganisaties hebben meegedaan aan voordezorg.nl. Medewerkers hebben antwoord gegeven op de vragen: Hoe denkt u over uw werk?

Nadere informatie

Vitaliteit voor de zorg

Vitaliteit voor de zorg Vitaliteit voor de zorg Wat kun je als professional doen? V&VN 2 oktober 2013 Anouk ten Arve, programma manager 1 Stichting IZZ van werknemers en werkgevers in de zorg Stichting IZZ Stichting met twee

Nadere informatie

Benchmark 2015. Vitaliteit voor de zorg. De snelste weg naar vitale medewerkers

Benchmark 2015. Vitaliteit voor de zorg. De snelste weg naar vitale medewerkers Benchmark 2015 Vitaliteit voor de zorg De snelste weg naar vitale medewerkers 2 Onderzoeksrapport Vitaliteit voor de zorg Onderzoeksrapport Vitaliteit voor de zorg 3 Vitaal en energiek aan het werk Met

Nadere informatie

Jaarrapport Zorggebruik 2013. Managementsamenvatting. Inzicht in (arbeidsrelevant) zorggebruik van zorgmedewerkers

Jaarrapport Zorggebruik 2013. Managementsamenvatting. Inzicht in (arbeidsrelevant) zorggebruik van zorgmedewerkers Jaarrapport Zorggebruik 2013 Managementsamenvatting Inzicht in (arbeidsrelevant) zorggebruik van zorgmedewerkers 2 Jaarrapport Zorggebruik 2013 Managementsamenvatting In dit Jaarrapport Zorggebruik is

Nadere informatie

MTO. Medewerkers & Team Onderzoek NIEUW! Onderzoek van medewerkerstevredenheid en teameffectiviteit. Medewerkers & Team Onderzoek

MTO. Medewerkers & Team Onderzoek NIEUW! Onderzoek van medewerkerstevredenheid en teameffectiviteit. Medewerkers & Team Onderzoek MTO NIEUW! Onderzoek van medewerkerstevredenheid en teameffectiviteit Binnen en buiten de zorginstelling verandert er veel en snel. De uitdagingen waarvoor we nu staan zijn vele malen complexer dan een

Nadere informatie

Organisatiekracht. Preventief Medisch Onderzoek In Bedrijf. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht

Organisatiekracht. Preventief Medisch Onderzoek In Bedrijf. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht Preventief Medisch Onderzoek In Bedrijf Een heldere koers met werkende oplossingen Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is niet alleen een verplicht HR instrument of een keuring, maar het is een concrete

Nadere informatie

SUR-V.com. HR Monitor. Stel snel en eenvoudig een wetenschappelijk verantwoord HR onderzoek op.

SUR-V.com. HR Monitor. Stel snel en eenvoudig een wetenschappelijk verantwoord HR onderzoek op. SUR-V.com HR Monitor Stel snel en eenvoudig een wetenschappelijk verantwoord HR onderzoek op. Onze unieke HR Monitor Weet u wat er speelt binnen uw organisatie? Waar uw medewerkers energie van krijgen

Nadere informatie

HRM Monitor. te gebruiken voor o.a. medewerkers tevredenheidsonderzoek. tevens te gebruiken voor het meten van belangrijke HR thema s als

HRM Monitor. te gebruiken voor o.a. medewerkers tevredenheidsonderzoek. tevens te gebruiken voor het meten van belangrijke HR thema s als HRM Monitor te gebruiken voor o.a. medewerkers tevredenheidsonderzoek tevens te gebruiken voor het meten van belangrijke HR thema s als - bevlogenheid - - transformationeel leiderschap - - talent- en persoonlijkheidsonderzoek

Nadere informatie

Sectorplan VVT, GHZ en GGZ

Sectorplan VVT, GHZ en GGZ Sectorplan VVT, GHZ en GGZ Mobiliteitstrajecten Van-Werk-Naar-Werk-Trajecten Juli 2014 PUBLIEKE ZAAK inleiding In dit document lichten sociale partners verenigd in het Samenwerkings - verband VVT-GHZ-GGZ

Nadere informatie

Iets voor u! Combineer de Bedrijfsscan met de andere instrumenten van Duurzame Inzetbaarheid

Iets voor u! Combineer de Bedrijfsscan met de andere instrumenten van Duurzame Inzetbaarheid Wilt u succesvol werken aan de inzetbaarheid van uw medewerkers? De Bedrijfsscan Duurzame Inzetbaarheid brengt in kaart waar in uw bedrijf de kansen liggen. Direct toepasbaar! Iets voor u! Wij hebben deze

Nadere informatie

Analyse Mentaal Kapitaal. Stimuleren van energie en veerkracht als antwoord op stress en burn-out in uw organisatie

Analyse Mentaal Kapitaal. Stimuleren van energie en veerkracht als antwoord op stress en burn-out in uw organisatie Analyse Mentaal Kapitaal Stimuleren van energie en veerkracht als antwoord op stress en burn-out in uw organisatie De analyse die Better Minds at Work heeft gemaakt werd vertaald in een concreet actieplan.

Nadere informatie

Rendement op investeren in gezondheid

Rendement op investeren in gezondheid Rendement op investeren in gezondheid 26 Augustus 2015 Marc Spoek Stichting IZZ Stichting IZZ Collectiviteit van werknemers en werkgevers in de zorg Inkoper van IZZ zorgverzekering bij Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Aan de slag met werkvermogen in de Nederlandse praktijk. Dinsdag 29 januari 2013 Drs. Sietske van Rossum Brussel

Aan de slag met werkvermogen in de Nederlandse praktijk. Dinsdag 29 januari 2013 Drs. Sietske van Rossum Brussel Aan de slag met werkvermogen in de Nederlandse praktijk Dinsdag 29 januari 2013 Drs. Sietske van Rossum Brussel Onderwerpen Opzet WAI-netwerk Nederland Waarom WAI in Nederland? Nederlands onderzoek met

Nadere informatie

Privacyverklaring. Active Living. Active Living B.V. Delta MS Arnhem Januari 2019

Privacyverklaring. Active Living. Active Living B.V. Delta MS Arnhem Januari 2019 Privacyverklaring Active Living Active Living B.V. Delta 40 6825 MS Arnhem vitlounge@activeliving.nl 026-7410410 Januari 2019 1 Beste lezer, Je bent privépersoon of medewerker van een bedrijf* en je deelt

Nadere informatie

Werkgevers Helpdesk Mantelzorg

Werkgevers Helpdesk Mantelzorg Werkgevers Helpdesk Mantelzorg Bijna een of de vijf werknemers heeft mantelzorgtaken. Dat werkt door in uw organisatie. Praktisch, maar ook financieel. Hoe voorkomt u overbelaste medewerkers ten gevolge

Nadere informatie

Datum 20 juli 2012 Betreft Vergelijkenderwijs leren met het Agressie en WeerbaarheidsOnderzoek

Datum 20 juli 2012 Betreft Vergelijkenderwijs leren met het Agressie en WeerbaarheidsOnderzoek > Retouradres Postbus 200112500 EA Den Haag Aan: Actiz, t.a.v. dhr. P. van Aken VGN, t.a.v. dhr. A. Bertijn FCB t.a.v. mevr. M. van Dijk GGZ-Nederland t.a.v. mevr. M.K. van Steensel NVZ t.a.v. Mw. S. Scheer

Nadere informatie

Geestelijke Gezondheidszorg in beeld

Geestelijke Gezondheidszorg in beeld Geestelijke Gezondheidszorg in beeld Werkbeleving GGZ medewerkers 10k 21 De Geestelijke Gezondheidszorg is een onmisbare schakel in de zorgketen. GGZ medewerkers bieden hulp aan volwassenen, kinderen en

Nadere informatie

Financiële Zorgthermometer - 2 e kwartaal

Financiële Zorgthermometer - 2 e kwartaal Financiële Zorgthermometer - 2 e kwartaal 2015 - Dit onderzoek kan worden overgenomen met bronvermelding. Toezending Utrecht, Juli 2015 Agenda Managementsamenvatting Generieke resultaten Sectorresultaten:

Nadere informatie

Talent Motivatie Analyse

Talent Motivatie Analyse Talent Motivatie Analyse Talent Motivatie Analyse (of TMA) De TMA scan geeft een schets van uw persoonlijke 'blauwdruk'. Het is een instrument dat inzicht geeft in uw drijfveren en talenten. Als professional

Nadere informatie

ActiZ MedewerkerMonitor voorjaar 2015 Terugkoppelingsbijeenkomst 9 juni 2015

ActiZ MedewerkerMonitor voorjaar 2015 Terugkoppelingsbijeenkomst 9 juni 2015 ActiZ MedewerkerMonitor voorjaar 2015 Terugkoppelingsbijeenkomst 9 juni 2015 Agenda Welkom en doel van de bijeenkomst MedewerkerMonitor: deelnemers en respons Uitkomsten: scores totaal en indicatoren Uitkomsten:

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid Speerpunt voor OR en bestuurder. Jan Booij, tri-plus. Programma

Duurzame Inzetbaarheid Speerpunt voor OR en bestuurder. Jan Booij, tri-plus. Programma Duurzame Inzetbaarheid Speerpunt voor OR en bestuurder Jan Booij, tri-plus Programma Wie ben ik Duurzame Inzetbaarheid? Wat speelt een rol? Aanpak Wat kun je als OR Afsluiting Wat is het profiel van een

Nadere informatie

Financiële Zorgthermometer - 4 e kwartaal

Financiële Zorgthermometer - 4 e kwartaal Financiële Zorgthermometer - 4 e kwartaal 2016 - Dit onderzoek kan worden overgenomen met bronvermelding. Toezending Utrecht, december 2016 Agenda Managementsamenvatting Generieke resultaten Sectorresultaten:

Nadere informatie

Binden, boeien en behouden van medewerkers in complexe tijden

Binden, boeien en behouden van medewerkers in complexe tijden Binden, boeien en behouden van medewerkers in complexe tijden Klant over Exitonderzoek: Door ons strategisch HR-beleid meer te richten op doorgroeien binnen onze eigen organisatie, kunnen we medewerkers

Nadere informatie

Financiële Zorgthermometer - 3 e kwartaal

Financiële Zorgthermometer - 3 e kwartaal Financiële Zorgthermometer - 3 e kwartaal 2015 - Dit onderzoek kan worden overgenomen met bronvermelding. Toezending Utrecht, September 2015 Agenda Managementsamenvatting Generieke resultaten Sectorresultaten:

Nadere informatie

Work Engagement Scan

Work Engagement Scan Voorbeeld Groepsoverzicht 1 Work Engagement Scan Organisatie Y PiCompany BV T 030 20 40 800 E info@picompany.nl Over de Work Engagement Scan 2 Weten hoe bevlogen mensen zijn Bevlogen werknemers presteren

Nadere informatie

Werkdruk meten met de COPSOQ. Operationele risico-evaluaties van psychosociale stress op de werkvloer Door VERHEULKROES ONDERZOEK & ADVIES

Werkdruk meten met de COPSOQ. Operationele risico-evaluaties van psychosociale stress op de werkvloer Door VERHEULKROES ONDERZOEK & ADVIES Werkdruk meten met de COPSOQ Operationele risico-evaluaties van psychosociale stress op de werkvloer Door VERHEULKROES ONDERZOEK & ADVIES Met een COPSOQ project van VERHEULKROES ONDERZOEK wordt psychische

Nadere informatie

Meerjarenplan O&O-fonds GGZ

Meerjarenplan O&O-fonds GGZ Meerjarenplan O&O-fonds GGZ 2016-2018 Versie 5: 24 mei 2016_definitief Pagina 1 van 8 Inhoud 1. Inleiding... 3 a. Personeel... 3 b. Bestuurlijke en arbeidsmarktontwikkelingen... 4 c. Uitdagingen... 4 d.

Nadere informatie

-PERSBERICHT- - ZORGINSTELLINGEN VERWACHTEN MINDER OMZET MAAR MEER ZEKERHEID -

-PERSBERICHT- - ZORGINSTELLINGEN VERWACHTEN MINDER OMZET MAAR MEER ZEKERHEID - -PERSBERICHT- Utrecht, 8 juli 2015 - ZORGINSTELLINGEN VERWACHTEN MINDER OMZET MAAR MEER ZEKERHEID - De verzekeraars en zorgkantoren hebben eerder dit jaar hun inkooprichtlijnen afgegeven. Momenteel zijn

Nadere informatie

Meer werkplezier in 3 stappen! Ontdek welke veranderingen jouw werkplezier vergroten.

Meer werkplezier in 3 stappen! Ontdek welke veranderingen jouw werkplezier vergroten. Meer werkplezier in 3 stappen! Ontdek welke veranderingen jouw werkplezier vergroten. Verander je werkomstandigheden en vergroot je werkplezier! Plezierig werken betekent jezelf vitaal en tevreden voelen

Nadere informatie

Werkdruk of werkgeluk? Ester Koot Jorn Lingsma Eric-Jan Klöne Thomas Vrakking

Werkdruk of werkgeluk? Ester Koot Jorn Lingsma Eric-Jan Klöne Thomas Vrakking Werkdruk of werkgeluk? Ester Koot Jorn Lingsma Eric-Jan Klöne Thomas Vrakking Werkdruk of werkgeluk? De werkdrukmeter: hoe werkt het? Voelen uw medewerkers zich gelukkig, energiek en vitaal? Of dreigen

Nadere informatie

Congres Informatie voor exposanten. Exposanten. Wees duidelijk over agressie. Initiatiefnemers:

Congres Informatie voor exposanten. Exposanten. Wees duidelijk over agressie. Initiatiefnemers: Congres 2016 Wees duidelijk over agressie Informatie voor exposanten Initiatiefnemers: 1 www.duidelijkoveragressie.nl/congres2016 Presenteer uw organisatie aan 500 zorgprofessionals Op maandag 28 november

Nadere informatie

VOORBIJ DUURZAME INZETBAARHEID! Investeren in Inzetbaarheid loont! Official sponsor: Partners: WWW.OVERDI.NL/CONGRES #OVERDI

VOORBIJ DUURZAME INZETBAARHEID! Investeren in Inzetbaarheid loont! Official sponsor: Partners: WWW.OVERDI.NL/CONGRES #OVERDI VOORBIJ DUURZAME INZETBAARHEID! Investeren in Inzetbaarheid loont! Official sponsor: Partners: Introductie Wat is de invloed van externe ontwikkelingen? Wat kan ik beïnvloeden? Wat levert investeren in

Nadere informatie

Investeren in werkgeluk als business model

Investeren in werkgeluk als business model Investeren in werkgeluk als business model Zandvoort, 15 juni 2017 Visie op relatie medewerker - bedrijfsresultaat Gezondheid Succesvolle organisatie Bart van Opstal Client Consultant Health & Benefits

Nadere informatie

Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie

Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie Workshop Vitaliteit Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie Vitaliteit staat steeds vaker bij bedrijven op de prioriteitenlijst. En terecht, vitale medewerkers zijn onder andere

Nadere informatie

Doorsight HR Analytics Why people join, stay or leave your organization

Doorsight HR Analytics Why people join, stay or leave your organization doorsight Doorsight HR Analytics Why people join, stay or leave your organization Meet wat u waard bent als werkgever... Weet u wat u waard bent? Veel organisaties hebben onvoldoende grip op de kpi s en

Nadere informatie

Vitaal personeel. Wilmar Schaufeli. Universiteit Utrecht. Workshop Vitaal Personeel - GGZ kennisdag 2009 1

Vitaal personeel. Wilmar Schaufeli. Universiteit Utrecht. Workshop Vitaal Personeel - GGZ kennisdag 2009 1 Vitaal personeel Wilmar Schaufeli Universiteit Utrecht Workshop Vitaal Personeel - GGZ kennisdag 2009 1 Curatie Preventie Amplitie Workshop Vitaal Personeel - GGZ kennisdag 2009 2 Leidt geluk tot succes

Nadere informatie

Vragenlijst mentale vitaliteit. Koninklijke Burger Groep B.V.

Vragenlijst mentale vitaliteit. Koninklijke Burger Groep B.V. Vragenlijst mentale vitaliteit Koninklijke Burger Groep B.V. 1 Inleiding 365goesting heeft een valide en betrouwbare vragenlijst om de mentale vitaliteit van medewerkers en organisaties te meten. Deze

Nadere informatie

Hoe heeft Lifeguard geholpen

Hoe heeft Lifeguard geholpen Casus Achmea Partner in Gezond Ondernemen is de missie van Achmea Zorg en Gezondheid. Hoe creëren we een intern klimaat dat daar het levende voorbeeld van is? Lifeguard heeft de managers en medewerkers

Nadere informatie

De Aanpak Organisatieklimaat: duurzamer inzetbaar door een continue dialoog!

De Aanpak Organisatieklimaat: duurzamer inzetbaar door een continue dialoog! Bo Geboortezorg Bo college 11 oktober 2018 De Aanpak Organisatieklimaat: duurzamer inzetbaar door een continue dialoog! Anouk ten Arve & Babette Bronkhorst Marc Spoek, Manager Gezond Werken in de Zorg

Nadere informatie

Productblad. Vitaliteit. in beeld

Productblad. Vitaliteit. in beeld Productblad Vitaliteit in beeld onze expertise uw winst Waarom Bent u in gesprek met uw medewerkers over duurzame vitaliteit en inzetbaarheid? En wordt de eigen verantwoordelijkheid hierin benoemd en

Nadere informatie

Werkbeleving Verder door vragen

Werkbeleving Verder door vragen Werkbeleving Verder door vragen Werkbeleving Verder door vragen INK / Flycatcher, 2014-2015 Wat we eigenlijk zouden moeten doen Wordt in uw organisatie wel eens verzucht: Weet je wat we eigenlijk zouden

Nadere informatie

Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen.

Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen. Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen. Een overzicht van ons aanbod in 2017-2018 Inhoud Inleiding: Samen investeren

Nadere informatie

Bevlogen aan het werk!

Bevlogen aan het werk! Bevlogen aan het werk! Werkplezier binnen de zorgsector Scholingsdag CNV Utrecht, 16 november 2010 Mark van de Grift, MSc Ons werk is veranderd Van Naar Fysieke arbeid Mentale en emotionele arbeid Extern

Nadere informatie

Preventieve interventies 2019

Preventieve interventies 2019 Snel. Beter. Preventieve interventies 2019 Voor mentale veerkracht van u en uw medewerkers HSK preventie Voordat medewerkers uitvallen zijn in een eerder stadium vaak al signalen te zien van verminderde

Nadere informatie

Voortgang SectorplanPlus

Voortgang SectorplanPlus Voortgang SectorplanPlus Tabellenboek Uitgebracht op verzoek van RegioCoöp Amersfoort, 16 april 2019 Achtergrond SectorplanPlus Op de arbeidsmarkt van zorg en welzijn wordt een groot tekort aan personeel

Nadere informatie

Lerend Netwerk Employability. Tinka van Vuuren

Lerend Netwerk Employability. Tinka van Vuuren Duurzame inzetbaarheid nu en in de toekomst Tinka van Vuuren 5 februari 2015 ONBEPERKT HOUDBAAR! Samen werken aan inzetbaarheid SoFoKleS Inhoud presentatie Wat is duurzame inzetbaarheid? Hoe duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

Inhoud. Functiewaardering in het kort. FWG en uw salaris

Inhoud. Functiewaardering in het kort. FWG en uw salaris FWG in Vogelvlucht Inhoud Functiewaardering in het kort 3 FWG en uw salaris 5 Hoe is de zwaarte van uw functie bepaald? Beschrijven Waarderen met FWG 3.0 IJkfuncties Toetsing en besluit 7 7 9 10 11 Wat

Nadere informatie

Bedrijfskundige opbrengsten van investeren in Vitaliteit en Gezondheid. Prof. Dr. Gerard I.J.M. Zwetsloot

Bedrijfskundige opbrengsten van investeren in Vitaliteit en Gezondheid. Prof. Dr. Gerard I.J.M. Zwetsloot Bedrijfskundige opbrengsten van investeren in Vitaliteit en Gezondheid Prof. Dr. Gerard I.J.M. Zwetsloot Programma Workshop Eerste deel: Presentatie Visie op Gezond Ondernemen Een paar voorbeelden van

Nadere informatie

1 VERBETER HET WERKVERMOGEN VAN UW BEDRIJF

1 VERBETER HET WERKVERMOGEN VAN UW BEDRIJF 1 VERBETER HET WERKVERMOGEN HUIS VAN WERKVERMOGEN VERBETER HET WERKVERMOGEN VERBETER HET WERKVERMOGEN WAT IS WERKVERMOGEN? Werkvermogen is de mate waarin een werknemer zowel lichamelijk als geestelijk

Nadere informatie

Stationsstraat 15 5038 EB Tilburg Postbus 90123 5000 LA Tilburg

Stationsstraat 15 5038 EB Tilburg Postbus 90123 5000 LA Tilburg Deloitte Hennis in uitvoering Stationsstraat 15 5038 EB Tilburg Postbus 90123 5000 LA Tilburg telefoon fax e-mail website +31 (0)13 535 15 35 +31 (0)13 535 81 69 waarstaatjegemeente@hetpon.nl waarstaatjegemeente.hetpon.nl

Nadere informatie

ASSOCIATE #VACANCY #VACATURE

ASSOCIATE #VACANCY #VACATURE #VACATURE #VACANCY De zorgsector is sterk in beweging, zowel in Nederland als internationaal. Privatisering, marktwerking en veranderende (internationale) wetgeving spelen daarbij een belangrijke rol.

Nadere informatie

Financiële Zorgthermometer - 2 e kwartaal

Financiële Zorgthermometer - 2 e kwartaal Financiële Zorgthermometer - 2 e kwartaal 2014 - Utrecht, juli 2014 Agenda Managementsamenvatting Generieke resultaten Sectorresultaten: Verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) Gehandicaptenzorg (GHZ)

Nadere informatie

Lumina Life voor duurzame gezondheid en vitaliteit van mens en organisatie

Lumina Life voor duurzame gezondheid en vitaliteit van mens en organisatie Lumina Life voor duurzame gezondheid en vitaliteit van mens en organisatie Lumina Life is een uniek instrument dat medewerkers in de zakelijke markt helpt om duurzaam gezond en vitaal te kunnen blijven

Nadere informatie

Hoe houden we de sector Zorg en Welzijn gezond? Gezien de toenemende vergrijzing en ziekteverzuim in de Zorg en Welzijn sector

Hoe houden we de sector Zorg en Welzijn gezond? Gezien de toenemende vergrijzing en ziekteverzuim in de Zorg en Welzijn sector Hoe houden we de sector Zorg en Welzijn gezond? Gezien de toenemende vergrijzing en ziekteverzuim in de Zorg en Welzijn sector Bart Boon Bart.boon@achmea.nl Vergrijzing: Grote generaties groeien op, mensen

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 12 maart 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 12 maart 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX Den Haag T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Financiële Zorgthermometer - 3 e kwartaal

Financiële Zorgthermometer - 3 e kwartaal Financiële Zorgthermometer - 3 e kwartaal 2016 - Dit onderzoek kan worden overgenomen met bronvermelding. Toezending Utrecht, september 2016 Agenda Managementsamenvatting Generieke resultaten Sectorresultaten:

Nadere informatie

Meten is leren: Hoe eff

Meten is leren: Hoe eff Meten is leren: Hoe eff De kwaliteit van uw werkgeverschap in De ziekenhuiswereld kent van oudsher een goed ontwikkeld HR-instrumentarium. Opleidingsmogelijkheden zijn voorhanden, de cao is veelomvattend,

Nadere informatie

Financiële Zorgthermometer - 1 e kwartaal

Financiële Zorgthermometer - 1 e kwartaal Financiële Zorgthermometer - 1 e kwartaal 2014 - Utrecht, maart 2014 Agenda Managementsamenvatting Generieke resultaten Sectorresultaten: Verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) Gehandicaptenzorg (GHZ)

Nadere informatie

Ernst & Young Casus: Hoe halen we meer uit onze medewerkers om de concurrentie het hoofd te bieden en ons rendement te verbeteren?

Ernst & Young Casus: Hoe halen we meer uit onze medewerkers om de concurrentie het hoofd te bieden en ons rendement te verbeteren? Ernst & Young Casus: Hoe halen we meer uit onze medewerkers om de concurrentie het hoofd te bieden en ons rendement te verbeteren?" Lifeguard heeft Ernst & Young geholpen de prestaties van haar medewerkers

Nadere informatie

DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG

DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG Samen met collega- zorgorganisaties aan de slag met duurzame inzetbaarheid! Aanleiding voor een ACTIEF Netwerk De gezondheidszorg

Nadere informatie

MEDEWERKERSONDERZOEK 2018

MEDEWERKERSONDERZOEK 2018 MEDEWERKERSONDERZOEK NIEUW WOELWIJCK RAPPORTAGE Beste lezer, Voor u ligt de rapportage van het Medewerkersonderzoek binnen Nieuw Woelwijck, als aanvulling op de online dashboard rapportage. NIEUW WOELWIJCK

Nadere informatie

Beter werken door arbeidsvreugde

Beter werken door arbeidsvreugde Beter werken door arbeidsvreugde De zeven bronnen van arbeidsvreugde Landelijk Arbo Congres 24 oktober 2011 Programma Beter werken door arbeidsvreugde Ontdekken van De zeven bronnen van arbeidsvreugde

Nadere informatie

RAIview maakt objectieve beoordeling in de zorg mogelijk

RAIview maakt objectieve beoordeling in de zorg mogelijk RAIview maakt objectieve beoordeling in de zorg mogelijk Op basis van een uniek internationaal meetinstrument RAI, is een nieuwe gebruiksvriendelijke internettoepassing RAIview ontwikkeld. RAIview levert

Nadere informatie

Inspectie SZW Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid TITELPAGI NA. Hollen. Stilstaan bij Werkdruk. dát maakt zorg beter.

Inspectie SZW Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid TITELPAGI NA. Hollen. Stilstaan bij Werkdruk. dát maakt zorg beter. Inspectie SZW Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid TITELPAGI NA Hollen Stilstaan bij Werkdruk dát maakt zorg beter Anita Hertogh Waarom is Zorg en Welzijn een van de prioritaire sectoren voor

Nadere informatie

Kwaliteit verzekerd! Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) Werken aan tevreden medewerkers; uw basis voor een succesvolle organisatie!

Kwaliteit verzekerd! Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) Werken aan tevreden medewerkers; uw basis voor een succesvolle organisatie! Kwaliteit verzekerd! Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) Werken aan tevreden medewerkers; uw basis voor een succesvolle organisatie! %HVWH :HUNJHYHU *HUHFKWVGHXUZDDUGHUV Uw medewerkers bepalen voor

Nadere informatie

E-learning medische technologie, dat wérkt innovatief opleiden in gebruik van medische technologie, hoe wordt de keten daar sterker van?

E-learning medische technologie, dat wérkt innovatief opleiden in gebruik van medische technologie, hoe wordt de keten daar sterker van? Inleiding Programma Aanmelden Route E-learning medische technologie, dat wérkt innovatief opleiden in gebruik van medische technologie, hoe wordt de keten daar sterker van? E-learning systemen, opleidingen,

Nadere informatie

Vitaliteitscan, op weg naar positieve gezondheid!

Vitaliteitscan, op weg naar positieve gezondheid! Vitaliteitscan, op weg naar positieve gezondheid! (informatieblad: informatie & veelgestelde vragen) Markenheem streeft ernaar in alle opzichten een gezonde organisatie te zijn voor zowel cliënten als

Nadere informatie

Op weg naar JOB - Monitor 2014

Op weg naar JOB - Monitor 2014 Op weg naar JOB Monitor 2014 JOB, de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs, belangenbehartiger van een half miljoen mbostudenten, voert voor de achtste keer onderzoek uit naar de tevredenheid van studenten

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk J.J. Janse/asat /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk J.J. Janse/asat / Het bestuur van Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres J.J. Janse/asat 088 770

Nadere informatie

Flow Manager. FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid!

Flow Manager. FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid! Flow Manager FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid! FLAME flow FLOod Klantgerichtheid en effectieve customer loyality programma s staan of vallen bij de mate

Nadere informatie

Advies Coaching Training

Advies Coaching Training Advies Coaching Training Denken Delen DoenDuurzaam powered by DHC Employability Scan & PAP Employability heeft veel definities met als kern dat iemand zijn brood kan verdienen. Nu en in de toekomst. Voor

Nadere informatie

Financiële Zorgthermometer - 4 e kwartaal

Financiële Zorgthermometer - 4 e kwartaal Financiële Zorgthermometer - 4 e kwartaal 2015 - Dit onderzoek kan worden overgenomen met bronvermelding. Toezending Utrecht, december 2015 Agenda Managementsamenvatting Generieke resultaten Sectorresultaten:

Nadere informatie

Present. Gezond en vitaal aan het werk

Present. Gezond en vitaal aan het werk Present Gezond en vitaal aan het werk Uw werkgever heeft naast de collectieve zorgverzekering ook Present afgesloten bij Zilveren Kruis Achmea. Present biedt een compleet pakket aan diensten en maatregelen

Nadere informatie

Zelf organiseren en de behoefte aan autonomie

Zelf organiseren en de behoefte aan autonomie WELKOM BIJ VALKENHOF Zelf organiseren en de behoefte aan autonomie 15 oktober 2015 Guido Dahler, HRM-adviseur Valkenhof Pauline van Dorssen, promovenda A&O-psychologie Kees der Weduwe, projectmanager gezondheidsmanagement

Nadere informatie

Jaarrapport zorggebruik Arbeidsrelevante zorg voor zorgmedewerkers

Jaarrapport zorggebruik Arbeidsrelevante zorg voor zorgmedewerkers Jaarrapport zorggebruik 2012 Arbeidsrelevante zorg voor zorgmedewerkers IZZ Jaarrapport Zorggebruik 2012 3 Inhoud 1 Samenvatting 5 2 Zorggebruik in de zorgsector 6 2.1 Fysiotherapie 6 2.2 Psychische zorg

Nadere informatie

Generalistische basis ggz

Generalistische basis ggz Generalistische basis ggz Informatie voor patiënten Generalistische basis ggz U bent door uw huisarts verwezen voor behandeling naar de Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) van Mondriaan. Mondriaan Generalistische

Nadere informatie

SUCCESFACTOREN VOOR DUURZAME INZETBAARHEID BIJ KRIMP EN FLEXIBILISERING. Tinka van Vuuren HR in de Zorg 2 december 2014

SUCCESFACTOREN VOOR DUURZAME INZETBAARHEID BIJ KRIMP EN FLEXIBILISERING. Tinka van Vuuren HR in de Zorg 2 december 2014 SUCCESFACTOREN VOOR DUURZAME INZETBAARHEID BIJ KRIMP EN FLEXIBILISERING Tinka van Vuuren HR in de Zorg 2 december 2014 EVEN VOORSTELLEN Loyalis in de Zorg: een deskundige partner voor werkgevers Ontstaan

Nadere informatie

Bijeenkomst Platform voor ondernemingsraden in de Zorg

Bijeenkomst Platform voor ondernemingsraden in de Zorg Bijeenkomst Platform voor ondernemingsraden in de Zorg 9 december 2015 Maria Breas Inspectie SZW Wat doet Inspectie SZW? De Inspectie SZW werkt aan: eerlijk werk, gezond en veilig werk en bestaanszekerheid

Nadere informatie

Financiële Zorgthermometer - 1 e kwartaal 2016 -

Financiële Zorgthermometer - 1 e kwartaal 2016 - Financiële Zorgthermometer - 1 e kwartaal 2016 - Dit onderzoek kan worden overgenomen met bronvermelding. Toezending Utrecht, maart 2016 Agenda Managementsamenvatting Generieke resultaten Sectorresultaten:

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid met resultaat. Presteren met Passie

Duurzame Inzetbaarheid met resultaat. Presteren met Passie Duurzame Inzetbaarheid met resultaat Presteren met Passie Duurzame Inzetbaarheid voor meer rendement Investeren in duurzame inzetbaarheid loont Doen waar je goed in bent en samen met je collega s gaan

Nadere informatie

DE BOUWSTENEN VOOR ÚW SUCCES. marshoek.nl

DE BOUWSTENEN VOOR ÚW SUCCES. marshoek.nl DE BOUWSTENEN VOOR ÚW SUCCES marshoek.nl MARSHOEK Marshoek is de financiële retailspecialist, die u helpt een optimaal rendement te realiseren. Een betrouwbare, onafhankelijke partner, die uw ambities

Nadere informatie

Wat klanten over VIPP zeggen

Wat klanten over VIPP zeggen Wat klanten over VIPP zeggen Opdrachtgevers Van de complexe analyse rondom inzetbaarheid naar een concreet plan van aanpak levert maatwerk op waar we echt mee verder kunnen. PROGRAMMA Het VIPP programma

Nadere informatie

Financiële Zorgthermometer - 4 e kwartaal

Financiële Zorgthermometer - 4 e kwartaal Financiële Zorgthermometer - 4 e kwartaal 2014 - Dit onderzoek kan worden overgenomen met bronvermelding. Toezending Utrecht, december 2014 Agenda Managementsamenvatting Generieke resultaten Sectorresultaten:

Nadere informatie

ActiZ MedewerkerMonitor najaar 2014 Terugkoppelingsbijeenkomst 13 januari 2015. Clemens van der Veen Marjon Peeters

ActiZ MedewerkerMonitor najaar 2014 Terugkoppelingsbijeenkomst 13 januari 2015. Clemens van der Veen Marjon Peeters ActiZ MedewerkerMonitor najaar 2014 Terugkoppelingsbijeenkomst 13 januari 2015 Clemens van der Veen Marjon Peeters Agenda Algemeen WNPS+ Marjon Uitkomsten Najaar 2014 Aantallen deelnemers Respons Sectorresultaten

Nadere informatie

Financiële Zorgthermometer - 1 e kwartaal 2015 -

Financiële Zorgthermometer - 1 e kwartaal 2015 - Financiële Zorgthermometer - 1 e kwartaal 2015 - Dit onderzoek kan worden overgenomen met bronvermelding. Toezending Utrecht, maart 2015 Agenda Managementsamenvatting Generieke resultaten Sectorresultaten:

Nadere informatie

De workshop Stressmanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Stressmanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Stressmanagement Stressmanagement, hoe word jij stress de baas? Stress. daar kunnen we allemaal over meepraten. Een beetje stress kan geen kwaad. Somt helpt het ons optimaal te presteren. Maar

Nadere informatie

Verhoog het engagement en de tevredenheid bij uw medewerkers. 25 April 2017 Bijblijfsessie VDAB

Verhoog het engagement en de tevredenheid bij uw medewerkers. 25 April 2017 Bijblijfsessie VDAB Verhoog het engagement en de tevredenheid bij uw medewerkers 25 April 2017 Bijblijfsessie VDAB Social Profit binnen SD Worx (België) WN WG SOCIAL PROFIT 173.556/mnd 3.985/mnd Zorg- en Welzijnssector 150.592

Nadere informatie

WERKDRUK. Onderzoek op basis van de Zorgloonwijzer. in opdracht van de ABVAKABO FNV IN DE ZORGSECTOR 2004

WERKDRUK. Onderzoek op basis van de Zorgloonwijzer. in opdracht van de ABVAKABO FNV IN DE ZORGSECTOR 2004 AMSTERDAMS INSTITUUT VOOR ARBEIDSSTUDIES (AIAS) UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM WERKDRUK IN DE ZORGSECTOR 004 Onderzoek op basis van de Zorgloonwijzer in opdracht van de ABVAKABO FNV Kea Tijdens, AIAS, Universiteit

Nadere informatie

Vitaliteit en Het Nieuwe Werken Tinka van Vuuren Proeverij HNW en Vitaliteit 11 november 2013

Vitaliteit en Het Nieuwe Werken Tinka van Vuuren Proeverij HNW en Vitaliteit 11 november 2013 Vitaliteit en Het Nieuwe Werken Tinka van Vuuren Proeverij HNW en Vitaliteit 11 november 2013 2 Inhoud presentatie Wat is vitaliteit? Welke factoren beïnvloeden de vitaliteit van werknemers? Wat zijn de

Nadere informatie

Programma. De OR in beweging met Duurzame Inzetbaarheid. Wat is het profiel van een duurzaam inzetbare medewerker?

Programma. De OR in beweging met Duurzame Inzetbaarheid. Wat is het profiel van een duurzaam inzetbare medewerker? De OR in beweging met Duurzame Inzetbaarheid Jan Booij, tri-plus jan.booij@tri-plus.nl 0657-148149 Programma Wie ben ik Duurzame Inzetbaarheid? Wat speelt een rol? Aanpak Wat kun je als OR Afsluiting Wat

Nadere informatie

Checklist MTO voor OR-en

Checklist MTO voor OR-en Checklist MTO voor OR-en Wat is een MTO: Een medewerkertevredenheidsonderzoek (MTO) is een belangrijk instrument om een beeld te krijgen van wat medewerkers van de organisatie vinden, hoe zij in hun werk

Nadere informatie

Resultaten medewerkers tevredenheidsonderzoek Valkenhof najaar 2018

Resultaten medewerkers tevredenheidsonderzoek Valkenhof najaar 2018 Resultaten medewerkers tevredenheidsonderzoek Valkenhof najaar 2018 Inhoud 1. Vragenlijst... 3 2. Respons... 3 3. Resultaten per thema... 3 4. Werkgever Net Promotor Score (WNPS)... 5 5. Resultaten bibliotheekvragen...

Nadere informatie

Verdiepingsdocument Spiegel Personeel & School

Verdiepingsdocument Spiegel Personeel & School Verdiepingsdocument Spiegel Personeel & School Opgemaakt februari 2019 door de VO-raad Ter ondersteuning van scholen die de Spiegel gaan inzetten. De Spiegel wat is het? Het realiseren van onderwijskundige

Nadere informatie

Sociale veiligheid van uw leerlingen meten

Sociale veiligheid van uw leerlingen meten Sociale veiligheid van uw leerlingen meten met het digitale Kwaliteitszorginstrument De Vreedzame School Als Vreedzame School heeft u gekozen voor een schoolbreed programma voor sociale competentie en

Nadere informatie

Vitaal Leiderschap Inzet op Maat

Vitaal Leiderschap Inzet op Maat Vitaal Leiderschap Inzet op Maat Wat wil je graag weten? Waar zit je niet op te wachten? Paul Rijnierse Vitaliteitspecialist Ik help mensen en organisaties het beste uit zichzelf en elkaar te halen! www.adaptics.nl

Nadere informatie

Preventieve interventies 2018

Preventieve interventies 2018 Snel. Beter. Preventieve interventies 2018 Voor mentale veerkracht van u en uw medewerkers HSK preventie HSK preventie Snel. Beter. De juiste interventie voor alle fasen van mentale veerkracht Voordat

Nadere informatie

Succesvol Job Craften Hoe maak je je werk leuk(er)? Interventie bij een Politiekorps

Succesvol Job Craften Hoe maak je je werk leuk(er)? Interventie bij een Politiekorps Succesvol Job Craften Hoe maak je je werk leuk(er)? Interventie bij een Politiekorps Dhr. Karel de Groot, Politie Brabant-Noord Drs. Maggie (Machteld) van den Heuvel, UU Prof. dr. Eva Demerouti, Dr. Maria

Nadere informatie

Wilt u meer weten over software voor het gezond en productief houden van kantoormedewerkers?

Wilt u meer weten over software voor het gezond en productief houden van kantoormedewerkers? Wilt u meer weten over software voor het gezond en productief houden van kantoormedewerkers? Werken in uw branche is fantastisch, enerverend en relevant. Dat stralen onze bevlogen opdrachtgevers uit en

Nadere informatie

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE 1 Boeiend en verrijkend. Ook verschillend van invalshoeken en belangen Het was mijn doel om van de ervaringen van anderen te leren en dat is geslaagd De rondetafelsessies

Nadere informatie