PATERS KANSEN kansenkaart met dromen en wensen. WENS 1: stadslandbouw. Dromen worden kansen... worden werkelijkheid. a.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PATERS KANSEN kansenkaart met dromen en wensen. WENS 1: stadslandbouw. Dromen worden kansen... worden werkelijkheid. a."

Transcriptie

1 WENS 1: stadslandbouw a. moestuinieren Samen moestuinieren in de Groeituinen! Sluit je aan! Stichting Groeituinen is al van start gegaan. Er wordt een wilgenomheining aangelegd, een beukenhaag met daarbinnen verschillende bedden. Op die bedden worden de voorgezaaide gewassen binnenkort uitgeplant volgens het teeltplan. Ook kun je tuinieren op hoogte en komt er een veldje waar je verschillende gewassen op proef kan plaatsen.

2 WENS 1: stadslandbouw b. spelen voor kleine kinderen Speelplek voor kleine kinderen maken op het erf bij stadslandbouw van de groeituinen. Stem af wat past voor de kinderen van tuinierende ouders, bv schommel, glijbaantje, houtstammetjes e.d. Maak eerst samen een ontwerp, voer het daarna uit. De leerlingen van het Da Vinci college kunnen helpen met (houten) speelelementen timmeren.

3 WENS 2: ontmoeten a. wandelpad Multifunctioneel wandelpad over alle 4 percelen aanleggen. Maak het pad toegankelijk voor gehandicapten, scootmobiels, rollators, rolstoelen en ook voor skelteren, kinderverkeerscircuit, rolschaatsen, driewielertjes etc. Begin door het pad uit te zetten op locatie, stem af met de Groeituinen waar de zijingang precies komt en laat het pad daarop aansluiten ter hoogte van de Jacob Ruisdaelstraat. Regel verharding (schelpen, tegels o.i.d.) online gratis af te halen, Marktplaats of anders. Zet extra prullenbakken langs het pad.

4 WENS 2: ontmoeten b. ontmoetingsplek Het maken van het ontmoetingsplek! Denk na over de tijdelijkheid, kosten en eventueel verplaatsbaarheid na 4 jaar. Het is de centrale ontmoetingsplek voor de Patersweg, met plein voor feestjes, bbq en een zonneterras. Maak eerst een ontwerp, liefst samen met buren en vrienden. Kijk als voorbeeld naar historische kiosken in Dordrecht, naar de Nooderparkbar die al het materiaal via Marktplaats heeft geregeld of verzin zelf iets moois. Werk samen met wens 2a (wandelpad) voor overleg over het pleintje. Voor de uitvoering kan het Da Vinci College betrokken worden.

5 WENS 2: ontmoeten c. meubels maken Maak voor de verschillende meubels een ontwerp en realiseer het. Er zijn ligstoelen gepland op de zonneweide, picknick tafels en een lange tafel bij de ontmoetingsplek; deze kun je bv. uitvoeren in hout. Bij flora en fauna zijn banken gepland rondom de rotonde, deze kun je bv. metselen en plantenbakken erin meemetselen. Voer deze wens uit in overleg met andere kansgevers in de buurt, zoals de bloementuin, kruidentuin en ontmoetingsplek wensen. Voor de uitvoering kan het Da Vinci betrokken worden.

6 WENS 2: ontmoeten d. objecten Ondersteun het maken van de verschillende objecten zoals een pizzaoven, entreepoorten en kunst in samenwerking met wensen in de buurt. Zoek een plek voor de pizzaoven in goed overleg met de makers van de ontmoetingsplek (wens 2b), bv. op het plein bij de ontmoetingsplek, in de buurt van de picknick bankjes en lange tafel. Een pizzaoven is makkelijk zelf te metselen, google het even... en vergeet de prullenbak niet! Bij de entree op de percelen kan een entreepoort gebouwd worden. Denk aan een rozenboog of een wilgenpoort. Maak een plan en voer dit uit.

7 WENS 3: flora en fauna a. bloementuin Maak de bloementuin! Zet een plan op voor verschillende soorten bloemen en welke waar komen binnen de aangegeven gebieden. Binnen de cirkel kun je vastere planten kiezen. Langs de randen van het wandelpad en de percelen kun je wilde bloemen en kruiden zaaien. Rondom de cirkel kun je bankjes metselen met bloem- of kruidenbakken aan de achterzijde, uitvoering in samenwerking met het Da Vinci College en meubelmakers. De vogelbescherming, Vivara en vlindervereniging hebben tips voor ecologische bloementuinen en diervriendelijke soorten.

8 WENS 3: flora en fauna b. bomen Maak een plan voor de bomen. Ga uit van de bestaande bomen. Maak daarnaast een 4 jarenplan voor nieuwe bomen op de aangegeven plek. Overleg met de gemeente of er nieuwe bomen kunnen komen die kunnen blijven staan na 4 jaar. Van de bestaande bomen zijn klimbomen te maken en er kan een boomhut gebouwd worden. Denk ook aan fruitbomen of een mobiele boomgaard. Het is mogelijk fruitbomen in kuub zakken te plaatsen, die kunnen na 4 jaar meegenoen worden naar een andere locatie.

9 WENS 3: flora en fauna c. dieren Denk na welke dieren geschikt zijn voor 4 jaar op de Patersweg. Grote dieren kun je alleen houden als er voldoende mensen zijn die er voor willen zorgen en de dieren na 4 jaar ergens anders heen willen brengen! Is er een schaapsherder die zijn kudde wil laten grazen op de Patersweg? Een leuk voorbeeld is de stadsboer in Sittard, hij heeft telkens tijdelijk andere dieren op zijn stadsboerderij midden in de stad. Verder kun je natuurlijk denken aan kleinere dieren die er vanzelf komen. Je kunt vogelhuisjes en insectenhotels maken, een paddenpoel of kikkervijvertje aanleggen.

10 WENS 3: flora en fauna d. kruidentuin Leg op het flora en fauna perceel een rand met kruiden- of moestuintjes aan. Denk erover na hoe deze ingedeeld kan worden en wie ze gaan gebruiken en onderhouden. De kruidentuintjes kunnen per jaar/ seizoen door iemand anders gebruikt worden. De kruidenrand loopt langs delen van het wandelpad, bij veel animo kan deze uitgebreid worden op de ontmoetingsplekperceel. Rondom de cirkel kun je bankjes metselen met moestuin- of kruidenbakken aan de achterzijde, uitvoering kan in samenwerking met het Da Vinci College.

11 WENS 4: sport & spel a. sportveld groene recreatie Het aanleggen van het sport- en speelveld. Bepaal eerst wat je aan wilt leggen voor deze 4 jaar en wat je budget is. Wordt het een groot veld, een klein veld, wordt het gras, kunstgras of verhard? Is het een veld dat s winters een schaatsbaan kan zijn? (Zo ja, verdiep het dan, of maak er een rand omheen en maak het waterdicht.) In de tussentijd kun je de bestaande wegen gebruiken als trap- en speel velden. Stem het af met de aanleggers van het wandelpad en het amfitheater zodat het in elkaar past.

12 WENS 4: sport & spel b. arena / amfitheater/ tribune Maak de arena/ het amfitheater. Vanaf deze tribune zijn de wedstrijden te bekijken, kun je in de zon te zitten, buren ontmoeten en andere evenementen meemaken. Maak eerst een ontwerp voor de arena. Stem dit af met de aanleggers van het wandelpad en het sportveld zodat het in elkaar past. Denk na over een tribune van hout of bv. een tribune met aarde en betonbanden. Houd er rekening mee dat de achterkant niet te steil of gevaarlijk wordt. Pas het ontwerp aan aan de mankracht en de beschikbare middelen. Voor de uitvoering kan eventueel het Da Vinci College betrokken worden.

13 WENS 4: sport & spel c. spelen, natuurlijk spelen Maak speelelementen voor 4 verschillende leeftijdsgroepen: kleine kinderen, grote kinderen, jongeren en ouderen. Ga uit van de aangegeven plekken op de kaart. Maak klim- en klauterelementen, ook heuvels en boomstammen zijn fantastische speelelementen. Maak gezamenlijk het (deel)ontwerp, voer daarna onderdeel voor onderdeel uit. Denk voor ouderen aan houten trimbaanachtige elementen, evenwichtsbalk e.d. De elementen kunnen natuurlijk door alle groepen gebruikt worden. Voor de uitvoering kan het Da Vinci College betrokken worden.

14 WENS 4: sport & spel d. bewegwijzering Maak bewegwijzering over het gehele terrein. Maak een entree bord met de naam van het gebied, een vitrine voor aankondigingen, verkeersborden langs het wandelpad (kinderverkeercircuit) en denk aan borden voor honden; waar mogen ze wel komen, waar niet. En maak een let op bord voor veilig oversteken. Maak als eerste de vitrine met aankondigingen van activiteiten en evenementen. Voor de uitvoering kan eventueel het Da Vinci College betrokken worden.

15 WENS 5: activiteiten+organisatie a. evenementen Evenementenkalender maken en vullen met leuk programma voor de buurt! Houd de seizoenen aan voor invulling van een jaarprogramma, denk aan jaarlijkse terugkerende feesten zoals midzomernacht. Agendeer ook kunst en cultuur evenementen, zoals bv het maken van een totempaal, samen vogelhuisjes bouwen e.a. wensen en zet deze activiteiten op de kalender. Gebruik de vitrine voor aankondigingen (ververs deze regelmatig!) en natuurlijk facebook en verschillende websites en sociale media. Werk nauw samen met de communicatie wens.

16 WENS 5: activiteiten+organisatie b. communicatie Communicatie rondom de activiteiten oppakken voor andere wensen. Werk in nauwe samenwerking en overleg met wens 5a (evenementen) en 4d (bewegwijzering). Gebruik de vitrine voor aankondigingen (ververs deze regelmatig!) en natuurlijk facebook, verschillende websites en sociale media. Zet een eigen website op en beheer deze. Kijk ook naar communicatie van andere initiatieven zoals Singeldingen in Rotterdam, de Noorderparkbar in Amsterdam, en meer via Buurt Bruist Laat je inspireren! Denk natuurlijk ook aan de website: Bij vragen voor de gemeente: Sanne Voncken (wijkmanager leefbaarheid Oud Krispijn: dordrecht.nl), en Peter van der Linden (adviseur communicatie:

17 WENS 5: activiteiten+organisatie c. financiën Budgetten aanvragen voor de verschillende wensen bij verschillende fondsen, denk aan: Wijkwensen gemeente Dordrecht, Oranje Fonds, Groen Dichterbij, SKW, VSB fonds en vele anderen. Budget voor sport is te regelen bij bv. Johan Cruyff Foundation, Richard Krajicek Foundation en Jantje Beton. Denk ook aan crowd funding, het aanschrijven voor sponsoring door ziektenkostenverzekeraars en betrek natuurlijk lokale ondernemers. Vaak zijn ze bereid mee te werken aan leuke ideeën voor de buurt, het is voor hen ook een kans zich te verbinden aan het initiatief. Werk samen met 5b (communicatie) voor het schrijven van teksten.

18 WENS 5: activiteiten+organisatie d. basisvoorzieningen regelen Verschillende basisvoorzieningen regelen: - Ophogen van de grond. - Water en elektrapunten. - Ondersteun de bomenwens in overleg via de contacten met de gemeenten.

Agenda. Welkom Project Op Avontuur. Achtergrond & aanleiding De plannen Realisatie Ondersteuning Budget - Activiteiten

Agenda. Welkom Project Op Avontuur. Achtergrond & aanleiding De plannen Realisatie Ondersteuning Budget - Activiteiten Op Avontuur Agenda Welkom Project Op Avontuur Achtergrond & aanleiding De plannen Realisatie Ondersteuning Budget - Activiteiten Welkom Op Avontuur De doelstelling van de nieuwe natuurspeelplaats is: Kinderen

Nadere informatie

9 wandelen 2 sporten. 5 ontmoeten & picknick 6 genieten van planten en dieren

9 wandelen 2 sporten. 5 ontmoeten & picknick 6 genieten van planten en dieren WENSENLIJST 0 bouwbord weg 0 grondekking 0 bestra ng aanleggen (zie ook 9).A veld kunstgras.b ijsmeester 3 spelen 5 ontmoeten picknick 6 genieten van planten en dieren.a ecologische bloemenrand.b imker

Nadere informatie

Plan Vlampijpzone. Bureau Niche Februari 2014

Plan Vlampijpzone. Bureau Niche Februari 2014 Plan Vlampijpzone Bureau Niche Februari 2014 Omschrijving Het Idee Sociale cohesie versterken door middel van een groene, inspirerende ontmoetingsplek. Het Plan Een ontmoetingsplek in het groen; een boomgaard

Nadere informatie

Paul Zuidgeest Landschapsarchitectuur

Paul Zuidgeest Landschapsarchitectuur 2Versie Werkgroep in samenwerking met Paul Zuidgeest Landschapsarchitectuur Oranjeboomstraat 64A 3071 BB Rotterdam NL Telefoon: 06-21642229 info@freelancelandschapsarchitect.nl www.freelancelandschapsarchitect.nl

Nadere informatie

Wasteland wordt Delihof

Wasteland wordt Delihof 1 2 3 Wasteland wordt Delihof Delihof is de naam voor een mooi initiatief van, voor en door bewoners van de Indische Buurt in Haarlem-Noord. Delihof staat voor een geleidelijke opwaardering van het braakliggende

Nadere informatie

Samen maken we het groen!

Samen maken we het groen! Samen maken we het groen! 10 tips voor meer natuur in je omgeving Een groene omgeving is leuk om naar te kijken, maar ook gezonder om in te leven en wonen en beter voor het klimaat. Planten en bomen houden

Nadere informatie

Jan Ligthart gaat Natuurlijk Spelen

Jan Ligthart gaat Natuurlijk Spelen Jan Ligthart gaat Natuurlijk Spelen OPENBARE DALTONBASISSCHOOL janligthart d samenkennismaken DRAAIBOEK inhoudsopgave avontuurlijk spelen, zo doen wij dat NOVEMBER DECEMBER JANUARI FEBRUARI MAART APRIL

Nadere informatie

Fictieve case uitkomsten Bergeendstraat, Petten

Fictieve case uitkomsten Bergeendstraat, Petten Fictieve case uitkomsten Bergeendstraat, Petten 1. Opening 2. Voorstellen 3. Status project 4. Resultaten enquête 5. Pauze/koffie 6. Presentatie vlekkenplan 7. Vervolg project 8. Vragen 9. Afsluiting Programma

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Molenpark

Toelichting schetsontwerp Molenpark Toelichting schetsontwerp Molenpark 1. Schetsontwerp Molenpark VO1 Het college heeft op 10 juni 2014 ingestemd met Schetsontwerp Molenpark VO1, onder voorbehoud dat de raad toestemming geeft om voor de

Nadere informatie

Kortenhoef, gemeente Wijdemeren - De Paddenpoel: huidige situatie

Kortenhoef, gemeente Wijdemeren - De Paddenpoel: huidige situatie Kortenhoef, gemeente Wijdemeren - De Paddenpoel: huidige situatie Aan de Zuidsingel in Kortenhoef vindt vernieuwing plaats. Voor de Paddenpoel, het groene gebied tussen de St. Antoniusschool en is een

Nadere informatie

plan van aanpak een groen schoolplein DE SLEUTEL

plan van aanpak een groen schoolplein DE SLEUTEL plan van aanpak een groen schoolplein DE SLEUTEL Creatief Beheer - januari 2010 De Sleutel, één van de 12 groene schoolpleinen 12 groene schoolpleinen In Rotterdam worden 12 schoolpleinen vergroend. Een

Nadere informatie

3 Wij willen beachvolleybalvelden, een voetbalveldje en verlichting.

3 Wij willen beachvolleybalvelden, een voetbalveldje en verlichting. Reactie Bewonersavond ontmoetingsplaats Prinses Irenestraat/ Prinses Marijkeweg 16/3 reactie nr Reactie Voorkeur 1 2x Beachvolleybal veld en meer verlichting 2 Beachvolleybalvelden: we willen meedenken

Nadere informatie

8. Checklist Voorbeeld? Volg onderstaande link. ja nee nvt

8. Checklist Voorbeeld? Volg onderstaande link. ja nee nvt 8. Checklist? Volg onderstaande link. ja nee nvt BIJLAGE Bereikbaarheid van het evenement/festival (vanuit de omgeving) 1 Is er vanaf het doorgaande voetpad een natuurlijke gidslijn of een geleidelijn

Nadere informatie

Subsidies, fondsen & sponsoring. Bart de Wolf 4 november 2015

Subsidies, fondsen & sponsoring. Bart de Wolf 4 november 2015 Subsidies, fondsen & sponsoring Bart de Wolf Programma Subsidies & fondsen Hoe ziet deze wereld eruit? Do s en don t s Belangrijkste voorbeelden Handige (overzichtelijke) sites Sponsoring Trends & stappenplan

Nadere informatie

Groenzone Oerle zuid. Ontdek het mooiste stukje nieuw Oerle. Wendy van Kemenade

Groenzone Oerle zuid. Ontdek het mooiste stukje nieuw Oerle. Wendy van Kemenade Groenzone Oerle zuid Ontdek het mooiste stukje nieuw Oerle Wendy van Kemenade Context Oerle, ons dorp Dia 2 Waarde gebied Elementen in het gebied Waterbergingen* Bos en bomen* Oude houtsingels* Boomgaard,

Nadere informatie

Rapport visitatie 5 juli 2018 Heumensoord

Rapport visitatie 5 juli 2018 Heumensoord Rapport visitatie 5 juli 2018 Heumensoord Te Malden (versie 13-07-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen & Handicap

Nadere informatie

Onze Binnentuin Plein Koningspage, Kannenburg, Zandkever, Meikever

Onze Binnentuin Plein Koningspage, Kannenburg, Zandkever, Meikever Onze Binnentuin Plein Koningspage, Kannenburg, Zandkever, Meikever Plan van aanpak Deventer Wijkaanpak, wijk 5 Deventer, november 2009 1. Waarom? doel Het plein tussen de vier straten moet weer een ontmoetingsplek

Nadere informatie

Pag. 1. Februari 2016

Pag. 1. Februari 2016 Februari 2016 In het schooljaar 2014-2015 heeft een groep vrijwilligers, onder leiding van de werkgroep Groen Schoolplein, een groen schoolplein aangelegd rondom de onderbouw van de Josefschool. De vrijwilligers

Nadere informatie

Kies de tuin van uw dromen!

Kies de tuin van uw dromen! Kies de tuin van uw dromen! Bij het kopen van een nieuwe woning komt veel kijken. Is de woning af, dan heeft u ook nog een tuin in te richten. Voor de één een uitdaging, voor de ander een zorg. Waar komt

Nadere informatie

projectplan Opnieuw spelen in de buurt Herinrichten speelveld Topshoofd Urk

projectplan Opnieuw spelen in de buurt Herinrichten speelveld Topshoofd Urk projectplan Opnieuw spelen in de buurt Herinrichten speelveld Topshoofd Urk Oktober 2017 Dhr. F. Hoekstra Voorzitter buurtvereniging de Torpedo s KvK nummer 67191150 1 Hoofdstuk 1. Introductie Inleiding

Nadere informatie

Inspectierapport 11 april 2016

Inspectierapport 11 april 2016 Plein dorpshuis Leilindes Status inspectie 11 2016 + actie Lindes leiden en snoeien. Kan nu of in de winter. Leilindes leiden en waarnoid snoeien Ja Ja Plaatsing overige fietsbeugels wacht op Bestrating

Nadere informatie

in Deurne Welkomstnota tuinders

in Deurne Welkomstnota tuinders in Deurne Welkomstnota tuinders 1. Inleiding De boer op in de stad, van een echte volkse tuin tot stadslandbouw in Deurne is het resultaat van de opwaardering en uitbreiding van de bestaande volkstuin

Nadere informatie

openbare ruimte Bijna alles kan als jullie meedoen!

openbare ruimte Bijna alles kan als jullie meedoen! openbare ruimte Bijna alles kan als jullie meedoen! De aanpak Er gaat iets bijzonders gebeuren Al deze ideeën kosten meer in PlantJeVlag. Bewoners bouwen dan dat er budget is. Normaliter hun eigen huis

Nadere informatie

PLEINGEIN SPELENDERWIJS IN GESPREK OVER HET SCHOOLPLEIN

PLEINGEIN SPELENDERWIJS IN GESPREK OVER HET SCHOOLPLEIN PAGINA 2 PLEINGEIN SPELENDERWIJS IN GESPREK OVER HET SCHOOLPLEIN HANDLEIDING VOOR DE SPELLEIDER PAGINA 2 PLEINGEIN Het SAT is het team van kinderen waarmee jullie gaan samenwerken om een Gezond Schoolplein

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Kwaliteitsimpuls openbare ruimte PARK DWINGELAND Ruimte voor initiatieven Workshop 27 november 2017 Houten duurzame speeltoestellen Toegankelijk voor ouderen Woningen integreren in groen Verbinden met

Nadere informatie

Verslag van de 2e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Geffen

Verslag van de 2e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Geffen Voorzieningenkaart Verslag van de 2e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Geffen Op 12 november kwam de werkgroep voorzieningenkaart Geffen opnieuw bij elkaar om met elkaar te praten over de toekomst

Nadere informatie

3585 Landscape. ATV Stadion. Schetsboek Entree. Architects LA team: Mei Opdrachtgever: Schetsboek. Projectlocatie:

3585 Landscape. ATV Stadion. Schetsboek Entree. Architects LA team: Mei Opdrachtgever: Schetsboek. Projectlocatie: 3585 Landscape Architects Schetsboek Entree Schetsboek Opdrachtgever: Projectlocatie: 3585 LA team: AVVN - de landelijke organisatie voor Akke Bink hobbytuinders Oostbroekselaan 64 Gijs Rijnbeek 3584 BD

Nadere informatie

3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur

3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur 3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur Activiteiten en bereik 2011: Vrije bezoekers: 23.119 NME activiteiten: 1046 Avonturenclubs: 1474 Speciale doelgroepen 20 Openbare

Nadere informatie

Speeltuinvereniging Vogelenwijk 7 februari 2006

Speeltuinvereniging Vogelenwijk 7 februari 2006 Speeltuinvereniging Vogelenwijk 7 februari 2006 Explorers are we, intrepid and bold, Out in the wild, amongst wonders untold. Equipped with our wits, a map and a snack, We re searching for fun and we re

Nadere informatie

NATUUR OP SCHOOL CAMPUS KOMPAS (WETTEREN)

NATUUR OP SCHOOL CAMPUS KOMPAS (WETTEREN) NATUUR OP SCHOOL CAMPUS KOMPAS (WETTEREN) participatietraject Elke leeftijdscategorie gebruikt de speelplaats op een andere manier. Daarom hebben we bij de participatieen inspraakmomenten hiermee rekening

Nadere informatie

Enquête Leusden. Op 2 mei is de enquête, bestaande uit 10 vragen verstuurd aan 36 adressen (49 personen) Aantal reacties: 27 43% Verstuurd Reacties

Enquête Leusden. Op 2 mei is de enquête, bestaande uit 10 vragen verstuurd aan 36 adressen (49 personen) Aantal reacties: 27 43% Verstuurd Reacties Programma 23 mei 1. Opening 2. Voorstellen 3. Status project 4. Resultaten enquête 5. Pauze/koffie 6. Presentatie vlekkenplan 7. Vervolg project 8. Vragen 9. Afsluiting Op 2 mei is de enquête, bestaande

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim

Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 4,1 km.(± 2 uur) 100 meter (laagste punt is 292 meter; hoogste

Nadere informatie

Kom het MEE - MAEKEN in Middelharnis!

Kom het MEE - MAEKEN in Middelharnis! Kom het MEE - MAEKEN in Middelharnis! Kom het mee maeken op Hernesseroord 1 Op het eiland Goeree Overflakkee, in Middelharnis, kun je het mee-maeken. Dicht bij het water dat Goeree Overflakkee omringt,

Nadere informatie

Thema's uit de dorpsbijeenkomsten 15 juni 2016 jonger dan 35 jaar

Thema's uit de dorpsbijeenkomsten 15 juni 2016 jonger dan 35 jaar Thema's uit de dorpsbijeenkomsten 15 juni 2016 jonger dan 35 jaar Thema: Onderwerp: Prioritering Toelichting: Doelgroep: 1. sociaal leven We dromen dat SJB in 2030 nog bestaat! 13 SJB is heel belangrijk

Nadere informatie

GEBIED IN 360o. Geschreven en vormgegeven door: Nicole de Waal - De Waalster communicatie en advies

GEBIED IN 360o. Geschreven en vormgegeven door: Nicole de Waal - De Waalster communicatie en advies o GEBIED IN 360o Naar aanleiding van de sessie Gezamenlijk toekomstbeeld Haarlemmer Kweektuin, met de leden van de voorbereidingscommissie is de volgende toekomstvisie opgesteld. Letterlijk aan de hand

Nadere informatie

Dinkelhoeve Invulling braakliggende terreinen

Dinkelhoeve Invulling braakliggende terreinen Dinkelhoeve Invulling braakliggende terreinen 1 2 3 Werkgroepen Het stuk braakliggend terrein naast/tegenover uw huis was bestemd voor woningbouw. De gemeente heeft dit stuk land afgeschreven. Dat betekend

Nadere informatie

Projectplan speelruimte Thesinge

Projectplan speelruimte Thesinge Door: GTA Eijkelenboom, P. de Raad, A. Leijssenaar Namens Vereniging voor Dorpsbelangen Thesinge en CBS de Til Thesinge Datum: 11-07-2011 Versie: 1.0 Inhoud: 1. INLEIDING... 3 2. HUIDIGE SITUATIE... 4

Nadere informatie

Natuurlijk tuinieren, tuinpark Nieuw Vredelust

Natuurlijk tuinieren, tuinpark Nieuw Vredelust Natuurlijk tuinieren, tuinpark Nieuw Vredelust Eerste actieplan voor 2018-2020 Voorwoord Dit voorjaar kwam Mascha Jonasse, van de AVVN met een op ons tuinpark toegespitste aantal adviezen, ter verfraaiing

Nadere informatie

Plan van Aanpak Vrienden van Samen Verder. Bewegen en Beleven voor alle generaties in de tuin van SamenThuis. [Typ hier] [Typ hier]

Plan van Aanpak Vrienden van Samen Verder. Bewegen en Beleven voor alle generaties in de tuin van SamenThuis. [Typ hier] [Typ hier] Plan van Aanpak Vrienden van Samen Verder Bewegen en Beleven voor alle generaties in de tuin van SamenThuis AUTEUR: TEAMCOACH MARIËLLE SMITS JANUARI 2018 1 Voorwoord Hoe mooi zou het zijn wanneer je in

Nadere informatie

Regioleren. Kasteeltuin ontwerpen. Baukje, Miranda, Iris, Selina en Marit

Regioleren. Kasteeltuin ontwerpen. Baukje, Miranda, Iris, Selina en Marit Regioleren Kasteeltuin ontwerpen Baukje, Miranda, Iris, Selina en Marit 17 juli 2017 1 Regioleren Kasteeltuin ontwerpen bij Kanselarij te Leeuwarden Door Baukje, Miranda, Iris, Selina en Marit Uit LPA4.2

Nadere informatie

SamenSpelen conclusies speeltuinbendeverslagen

SamenSpelen conclusies speeltuinbendeverslagen SamenSpelen conclusies speeltuinbendeverslagen Individuele aanpassingen speeltoestel en infrastructuur NSGK Revisie 1.1 13 februari 2012 Patrick Meutstege Panton bv Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De

Nadere informatie

Natuurlijk vrij Speelplein Vrije School Kennemerland Locatie: Korte Verspronckweg Haarlem

Natuurlijk vrij Speelplein Vrije School Kennemerland Locatie: Korte Verspronckweg Haarlem Natuurlijk vrij Speelplein Vrije School Kennemerland Locatie: Korte Verspronckweg Haarlem Mijn hoofd zit vol gedachten Vol geluiden, geuren, kleuren Ik kan niet langer wachten Wil naar buiten door die

Nadere informatie

Verslag 'Plek-maken' Sterrenburgpark

Verslag 'Plek-maken' Sterrenburgpark 2018 Verslag 'Plek-maken' Sterrenburgpark Werkgroep Sterrenburgpark 21-2-2018 13:30 17:30 Verslag 'Plek-maken' Sterrenburgpark -- 13:30-17:30 21-02-2018 Inleiding: Op woensdag 21 februari 2018 was iedere

Nadere informatie

Inspiratieboekje Chiardino Tuindesign. Tuingeluk. Voor kinderen

Inspiratieboekje Chiardino Tuindesign. Tuingeluk. Voor kinderen Inspiratieboekje Chiardino Tuindesign Tuingeluk Voor kinderen Ieder mens is uniek De natuur als uitlaatklep Om te ontdekken en te inspireren Welke elementen vormen de basis voor het tuingeluk van kinderen,

Nadere informatie

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zicht op Zetten Wij zijn Zicht op Zetten, een burgerinitiatief waarvoor circa twintig Zettenaren zich vrijwillig inzetten. We zijn gestart met de wens om vanuit

Nadere informatie

het passantenpaviljoen

het passantenpaviljoen het passantenpaviljoen de voortuin als publieke ruimte Zilversparrenstraat 48, B-8310 Brugge ontwerp: tom callebaut ism 40 students (2011-2015) de voortuin/kamer als publieke ruimte: het experiment In

Nadere informatie

Toegankelijke verenigingen

Toegankelijke verenigingen Schouwlijst Toegankelijke verenigingen Week van de Toegankelijkheid 6-11 oktober 2014 blauw: c:100 m:70 y:0 k:10 rood: c:15 m:100 y:65 k:5 Inleiding In en rond de Week van de Toegankelijkheid vragen belangenbehartigers

Nadere informatie

OOSTERSPOORBAANPARK-ZUID

OOSTERSPOORBAANPARK-ZUID OOSTERSPOORBAANPARK-ZUID UTRECHT BEWONERSAVOND 23 MEI 2017 2 PROGRAMMA WELKOM & DOEL CONTEXT OPGAVE REACTIES BEWONERSAVOND ALS BASIS VOOR ONTWERP 1. TOEGANKELIJKHEID 2. ERFAFSCHEIDINGEN 3. GROENINRICHTING

Nadere informatie

HzA stedebouw & landschap + Overes Interactieve Planontwikkeling IS Maatwerk IS Maatwerk

HzA stedebouw & landschap + Overes Interactieve Planontwikkeling IS Maatwerk IS Maatwerk IS Maatwerk Wat vooraf ging aan het festival? IS Maatwerk 8 november groep 7 Sint Lebuïnus IS Maatwerk 8 november groep 7 Sint Lebuïnus IS Maatwerk 8 november groep 7 Sint Lebuïnus kabelbaan vijver voetbalveld

Nadere informatie

BOUWEN AAN BEWUSTWORDING PROJECTENBOEK EERSTE FASE

BOUWEN AAN BEWUSTWORDING PROJECTENBOEK EERSTE FASE LAAT JE VERWONDEREN DOOR HET PLANTENRIJK BOUWEN AAN BEWUSTWORDING PROJECTENBOEK EERSTE FASE 2017-2020 Von Gimborn Arboretum wordt Nationaal Bomenmuseum Zonder bomen en andere planten kunnen mens en dier

Nadere informatie

Rapport visitatie 24 april Recreatiegebied. Kraaiennest. Hof van Delfland. (versie )

Rapport visitatie 24 april Recreatiegebied. Kraaiennest. Hof van Delfland. (versie ) Rapport visitatie 24 april 2018 Recreatiegebied Kraaiennest Hof van Delfland (versie 05-05-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum

Nadere informatie

De verschillen tussen de onderhoudsniveaus basis en accent zijn aangegeven in de tekst door middel van een onderstreping.

De verschillen tussen de onderhoudsniveaus basis en accent zijn aangegeven in de tekst door middel van een onderstreping. BIJLAGE A. BEELDBOEK GROEN KERNEN In de wijken krijgt de openbare ruimte een gemiddelde kwaliteit. Dit onderhoudsniveau noemen we basis. In de wijken dragen inwoners vervolgens zelf bij aan het beheer

Nadere informatie

Park Oosterspoorbaan DAGBOEK NATUURSPEELTUIN

Park Oosterspoorbaan DAGBOEK NATUURSPEELTUIN Park Oosterspoorbaan DAGBOEK NATUURSPEELTUIN 2018 Organisatie Stichting Oosterspoorbaan Homeruslaan 45 Utrecht Mail: info@oosterspoorbaan.nl IBAN: NL60 RABO 01259445 51 KvK: 57974714 ContactpersoON Beatrice

Nadere informatie

Tuinpark Dijkzicht Op naar de toekomst! Bijeenkomst , UITSLAG ENQUETE

Tuinpark Dijkzicht Op naar de toekomst! Bijeenkomst , UITSLAG ENQUETE Tuinpark Dijkzicht Op naar de toekomst! Bijeenkomst 2-02-2019, UITSLAG ENQUETE ENQUÊTE DIJKZICHT, veel reacties! 1. De aanleiding De noodzaak om de betrokkenheid van leden te verhogen bij de vereniging

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Hier 29 oktober komt ook 2018 tekst Programma avond Korte inleiding Terugblik Resultaten van de enquête Uit elkaar in groepen - Hildebranddreef

Nadere informatie

Groene kaart Utrecht. Start Sluiten Vorige Volgende Zoek Print. Informatie

Groene kaart Utrecht. Start Sluiten Vorige Volgende Zoek Print. Informatie - Utrecht is met recht trots op haar parken en groengebieden die de stad omlijsten. Het oude Wilhelminapark of het moderne Maximapark. De hoogste (en oudste) bomen van Nederland vind je op slechts 10 minuten

Nadere informatie

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden!

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Geloof in Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden 2018-2022 Lijst 5 Verkiezingsprogramma 2018-2022 in eenvoudige taal Op

Nadere informatie

Landschapscamping t Scharrelhoes Boekelo. Presentatie: Sabine en Daniel Jongsma

Landschapscamping t Scharrelhoes Boekelo. Presentatie: Sabine en Daniel Jongsma Landschapscamping t Scharrelhoes Boekelo Presentatie: Sabine en Daniel Jongsma Een landschapscamping starten Waarom? Waar? Hoe? Doelgroep? Waarom een landschapscamping starten? Ruim drie jaar geleden waren

Nadere informatie

Natuurspeeltuin Secretarislaan Driebergen. Bestaande toestand speeltuin Secretarislaan Driebergen (maart 2015)

Natuurspeeltuin Secretarislaan Driebergen. Bestaande toestand speeltuin Secretarislaan Driebergen (maart 2015) Natuurspeeltuin Secretarislaan Driebergen Bestaande toestand speeltuin Secretarislaan Driebergen (maart 2015) Het ontwerp van de Natuurspeeltuin Secretarislaan Driebergen is mede tot stand gekomen door:

Nadere informatie

Stichting Speeltuin Zeewijk Orionweg TW IJMUIDEN

Stichting Speeltuin Zeewijk Orionweg TW IJMUIDEN Stichting Speeltuin Zeewijk Orionweg 700 1974TW IJMUIDEN info@speeltuinzeewijknatuurlijk.nl www.speeltuinzeewijknatuurlijk.nl IBAN: NL89RABO 0105 2801 19 Inhoudsopgave Samenvatting - Van verleden naar

Nadere informatie

Aanvraagformulier centraal leefbaarheidbudget. voor fysieke en sociale initiatieven Stichtse Vecht voor het jaar 2015

Aanvraagformulier centraal leefbaarheidbudget. voor fysieke en sociale initiatieven Stichtse Vecht voor het jaar 2015 Aanvraagformulier centraal leefbaarheidbudget voor fysieke en sociale initiatieven Stichtse Vecht voor het jaar 2015 Inleiding: Het centraal leefbaarheidbudget vloeit voort uit de Kadernota gebiedsgericht

Nadere informatie

BIJEENKOMST. Supporters. van waterland

BIJEENKOMST. Supporters. van waterland BIJEENKOMST Supporters van waterland SEIZOEN 2014-2015 Terugblik seizoen 2013/2014 Agenda Opening Terugblik 2013-2014 Financien Benoeming bestuursleden Ingekomen ideeën - Bordjes en cadeau Gala - Bierviltjes

Nadere informatie

Wijk de Groote Wielen Nóg leuker, aangenamer en aantrekkelijker! Werkgroep Recreatie - wijkraad de Groote Wielen

Wijk de Groote Wielen Nóg leuker, aangenamer en aantrekkelijker! Werkgroep Recreatie - wijkraad de Groote Wielen Wijk de Groote Wielen Nóg leuker, aangenamer en aantrekkelijker! 1 Werkgroep Recreatie Marno van Broekhoven Janneke Hermans Henk van de Wout 2 Achtergrond informatie (1) Door de vertraging in de bouw is

Nadere informatie

Malpertuus Gent: omgevingswerken

Malpertuus Gent: omgevingswerken Malpertuus Gent: omgevingswerken ism bureau Cnockaert & Architettura 2001-2007 ontwerp 2004 uitvoering fase 1 (voetpad Brugsesteenweg) 2007-2013 uitvoering fase 2 (wegenis, wijkplein, buurttuin, natuurrijk

Nadere informatie

Ouderparticipatie: stemming ideeënbundel www.springzaad.nl

Ouderparticipatie: stemming ideeënbundel www.springzaad.nl Participatie ouders Ouderparticipatie: stemming ideeënbundel www.springzaad.nl Elke ouder/grootouder kreeg drie stemmen, waarmee ze op de posters van springzaad konden stemmen. Ze konden een lijsstem doen

Nadere informatie

Het mysterie van ons bord

Het mysterie van ons bord Voeding graad 1 Het mysterie van ons bord Lesvoorbereiding Print Simon de kleine detective uit. Verzend de mail naar je eigen mailadres en laat deze dan op het smartboard zien (zonder de afzender te laten

Nadere informatie

Presentatieavond WOP 'de Brabander' Visie op de wijk Prioritering uitvoeringspunten

Presentatieavond WOP 'de Brabander' Visie op de wijk Prioritering uitvoeringspunten Presentatieavond WOP 'de Brabander' Visie op de wijk Prioritering uitvoeringspunten 13 november 2012 Visie: de Brabander anno 2020 Visie op woonomgeving Visie op woningen en wonen en werken Visie op het

Nadere informatie

Initiatief Jeroen Bosch Tuin

Initiatief Jeroen Bosch Tuin Initiatief Jeroen Bosch Tuin 1 e workshop 21 april 2010 introductie, 1 e ideeën, plus- en minpunten en verslag OOG VOOR SCHOONHEID landschapsarchitectuur Toelichting op: - waarom en status van dit initiatief

Nadere informatie

Bijlage 2 Landschapsleeskaart en memo

Bijlage 2 Landschapsleeskaart en memo Bijlage 2 Landschapsleeskaart en memo Landschapsleeskaart Verticale samenhang = de uitdrukking van de ondergrond (bodem, water, reliëf) in het landgebruik, de biotopen, de vegetatie etc. Hoe wordt het

Nadere informatie

Praktisch Alles Groen. Groene Geer Geffen

Praktisch Alles Groen. Groene Geer Geffen Praktisch Alles Groen Groene Geer Geffen Inleiding Gemeente Oss heeft een prijsvraag uitgeschreven; Praktisch Alles Groen. Het idee wat is ontstaan met onze buurtgenoten is voor eenieder, jong of oud,

Nadere informatie

Resultaten enquête Speelruimte in Kerkehout SPELEN IN BEWEGING

Resultaten enquête Speelruimte in Kerkehout SPELEN IN BEWEGING Resultaten enquête Speelruimte in Kerkehout SPELEN IN BEWEGING 73 respondenten: Reacties: 20 (groot)ouder van (klein)kinderen 0 tot en met 5 jaar 2 jeugdige van de basisschool (circa 6-12 jaar) 20 jongere

Nadere informatie

Werkgroep kindertuin en buurtpark Toltuin (werknaam) Petra Wevers - KrachtigBuiten

Werkgroep kindertuin en buurtpark Toltuin (werknaam) Petra Wevers - KrachtigBuiten Werkgroep kindertuin en buurtpark Toltuin (werknaam) Inhoud presentatie Waarom dit initiatief? Wie zijn partner? Naam Werkgroepleden kindertuinen Activiteitenkalender opening Planning Overige ideeën Samenwerking

Nadere informatie

Hoe start ik een buurtmoestuin in Groningen?

Hoe start ik een buurtmoestuin in Groningen? Hoe start ik een buurtmoestuin in Groningen? Stappenplan, valkuilen en succesfactoren Eetbare Stad-lezing door Janneke Tops, Gezonde Moestuin Gratis lezing dankzij Eetbare Stad, een project van Gemeente

Nadere informatie

het passantenpaviljoen

het passantenpaviljoen het passantenpaviljoen de voortuin als publieke ruimte Zilversparrenstraat 48, B-8310 Brugge ontwerp: tom callebaut ism 40 students (2011-2015) In 2011 maakte ik van mijn voortuin een publieke ruimte.

Nadere informatie

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte G EMEENTE Samenleven in de buitenruimte Wethouder Jan Overweg De openbare ruimte is van ons allemaal. Dus hoe mooi zou het zijn als iedereen in Leusden zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar woonomgeving.

Nadere informatie

Inleiding. Werkgroep Spelen 1/7 14 april 2011

Inleiding. Werkgroep Spelen 1/7 14 april 2011 1/7 14 april 2011 Inleiding Op 11 april 2011 werd een workshop Spelen Heesterbuurt in de Viergang gehouden. Tijdens de workshop werd door tien deelnemers een bewonersontwerp 1 gemaakt voor de speelplekken

Nadere informatie

PrimA4a deelgebied 4 Rijsenhout. 13 juli 2018

PrimA4a deelgebied 4 Rijsenhout. 13 juli 2018 PrimA4a deelgebied 4 Rijsenhout 13 juli 2018 Duurzaam groen rondom Schenkeveld Rondom de nieuwe kassen van tomatenkweker Schenkeveld tussen de A4, Benneboekerweg en de Aalsmeerderweg bij Rijsenhout komt

Nadere informatie

NATUURSPEELOMGEVING OOSTERVELDSCHOOL UFFELTE

NATUURSPEELOMGEVING OOSTERVELDSCHOOL UFFELTE NATUURSPEELOMGEVING OOSTERVELDSCHOOL UFFELTE Schetsontwerp Natuurspeelomgeving Oosterveldschool Uffelte Opdrachtgever adres Tel. E-mail: aangeboden door:, Appelscha, Nederland in samenwerking met Ruurd

Nadere informatie

startertips Opbouw, Financiering, en Uitvoering

startertips Opbouw, Financiering, en Uitvoering 23 EigenWIJze startertips Opbouw, Financiering, en Uitvoering Wil je jouw buren beter leren kennen? Je straat opfleuren met een feestje? Of een oplossing vinden voor problemen in je wijk? De flyer 23 EigenWIJze

Nadere informatie

Park De Veldpost Badhoevedorp

Park De Veldpost Badhoevedorp Park De Veldpost Badhoevedorp Beeldverslag inbreng herkend-avond 1 april 2015 Introductie Dit beeldverslag doet verslag van de 2 e participatie avond die op 1 april 2015 is georganiseerd voor het toekomstige

Nadere informatie

Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n)

Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n) Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT-24546 Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n) Onderwerp uitslag ontwerpkeuze speelplek 1 Duivenvoordelaan Geachte heer, mevrouw, Onlangs heeft

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Ruimte voor initiatieven Workshop 29 november 2017 Groen en licht op parkeerplein Kindvriendelijke parkeerpleinen Steegjes

Nadere informatie

Concept ontwerp Noorderspeeltuin Jordaan Noord Amsterdam. 28 mei 2018

Concept ontwerp Noorderspeeltuin Jordaan Noord Amsterdam. 28 mei 2018 Concept ontwerp Noorderspeeltuin Jordaan Noord Amsterdam 28 mei 2018 1. Huidig gebruik 2. Aandachtspunten bewoners 3. Wensen bewoners 4. Context Sportfaciliteiten 1. Marnixstraat Voetbal grote goals Skaten

Nadere informatie

Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten

Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten 1328 / Herontwikkeling Woonzorgcentrum Tuindorp Oost Utrecht Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Besluitenlijst Regiegroep Wijkwensen West 18 februari 2014

Besluitenlijst Regiegroep Wijkwensen West 18 februari 2014 Besluitenlijst Regiegroep Wijkwensen West 18 februari 2014 Naam wijkwens 201401 : Waterwiel Het Diner 201402 : 200 jaar Koninkrijk 201403 : Openingsfeest JFK School 201404 : Zomercarnaval Rotterdam Gevraagd

Nadere informatie

Groene Droomstraat Atjehstraat

Groene Droomstraat Atjehstraat Groene Droomstraat Atjehstraat Een stukje Katendrecht met brede stenige stoepen en blinde muren dat vraagt om gezelliger, groener en daarmee klimaatbestendiger te worden ingericht. Het doel is om met groen

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

COMPACT HART MODEL 1 FASE 1 FASE 2 FASE 3

COMPACT HART MODEL 1 FASE 1 FASE 2 FASE 3 COMPACT HART MODEL 1 DORPSHUIS Behoud en renovatie van de sporthal, kleedkamers en gevel aan de Christinalaan. Sloop-nieuwbouw aan de westzijde: hoofdentree, zaal, bar: 15x26,5 = 400 m2. De oostzijde wordt

Nadere informatie

Prieel bankjes toevoegen aan het prieel. Picknick tafels 3-4 picknicktafels in het park plaatsen. Deze kunnen bij elkaar geplaatst.

Prieel bankjes toevoegen aan het prieel. Picknick tafels 3-4 picknicktafels in het park plaatsen. Deze kunnen bij elkaar geplaatst. Sterrenburgpark suggesties voor spelen, bewegen, sporten en ontspannen Het Sterrenburgpark is een mooi park waar Dordtse bewoners kunnen recreëren. Om het park levendiger te maken en bewoners uit te nodigen

Nadere informatie

stads- en landschapsontwerp Parken en Groen Westerkade 9 3511 HA Utrecht 030 280 3500 info@burotopia.nl www.burotopia.nl

stads- en landschapsontwerp Parken en Groen Westerkade 9 3511 HA Utrecht 030 280 3500 info@burotopia.nl www.burotopia.nl Daktuin Huberroos Doetinchem Project: Daktuin Huberroos (570 m2). Opdracht: Ontwerp voor semi-openbare daktuin in samenspraak met de bewoners. Opdrachtgever: Sité Woondiensten en Bouwbedrijf Ten Brinke.

Nadere informatie

6. Ontwerp. N 20m. Visualisatie bovenaanzicht

6. Ontwerp. N 20m. Visualisatie bovenaanzicht 6. Ontwerp Visualisatie bovenaanzicht Het concept is vervolgens vertaald naar deze visualisatie. De voorgestelde beplantingen en materialen zijn uitgewerkt op pagina 20 en 21, aan de hand van enkele referenties.

Nadere informatie

Knelpunten van de Natuurzoom.

Knelpunten van de Natuurzoom. Knelpunten van de Natuurzoom. Deze knelpunten komen voort uit het eindrapport van oktober 2014 Uitvoeringsplan Natuurboog Amsterdam ZuidOost van Dienstlandelijk Gebied Ministerie van Economische Zaken.

Nadere informatie

tuin aan de maas dag de resultaten tuin aan de maas is voor en door iedereen!

tuin aan de maas dag de resultaten tuin aan de maas is voor en door iedereen! tuin aan de maas dag de resultaten tuin aan de maas is voor en door iedereen! We nodigen jullie van harte uit om op 12 november as. de resultaten van de Tuin aan de Maas dag te komen bekijken in café Verhip.

Nadere informatie

Het Diemerbos. fietsen. Wandelen. Paardrijden. Onder de rook van Amsterdam

Het Diemerbos. fietsen. Wandelen. Paardrijden. Onder de rook van Amsterdam Staatsbosbeheer Naritaweg 221, 1043 CB T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Welkom buiten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen om

Nadere informatie

DICO-PARK TIJDELIJKE INVULLING VOORMALIG DICO-TERREIN

DICO-PARK TIJDELIJKE INVULLING VOORMALIG DICO-TERREIN DICO-PARK TIJDELIJKE INVULLING VOORMALIG DICO-TERREIN VELDMOLEN C.V. WIL LOKALE INITIATIEVEN DE RUIMTE GEVEN OM HET VOORMALIG DICO-TERREIN TOT 2017 POSITIEF TE GEBRUIKEN EN OM TE VORMEN TOT HET DICO-PARK;

Nadere informatie

Aan tafel in Overasselt

Aan tafel in Overasselt Aan tafel in Overasselt Dorp in ontwikkeling Overasselt maakte in 2009 een dorpsplan. Tijdens de Inspiratiedag op 3 oktober 2015 kregen we een rondleiding door het dorp om met eigen ogen de resultaten

Nadere informatie

Groep: Schrijf achter elk dier waar je denkt dat het woont. a) De mensen in het clipje laten aan andere mensen zien dat het hun huis en tuin is.

Groep: Schrijf achter elk dier waar je denkt dat het woont. a) De mensen in het clipje laten aan andere mensen zien dat het hun huis en tuin is. Naam: Groep: LES 3 - WERKBLAD 1 Kamertje te huur! SAMENWONEN Bekijk het clipje: Samenwonen. a) Met wie woon jij samen in en om jouw huis? Schrijf de namen op van de mensen die in jouw huis wonen. Welke

Nadere informatie

Kerkweg 5 9862 TH Sebaldeburen

Kerkweg 5 9862 TH Sebaldeburen Kerkweg 5 9862 TH Sebaldeburen Plan van aanpak Behartiger Vereniging Sebaldeburen.net. Sebaldeburen.net is een fusievereniging per 1 januari 2013, van de Vereniging voor dorpsbelangen Sebaldeburen en de

Nadere informatie

Referentiebeelden. Buitenlokaal (les, toneel, spelen) Zitplek voor 30 kinderen? Dan ongeveer meter aan bank nodig (?).

Referentiebeelden. Buitenlokaal (les, toneel, spelen) Zitplek voor 30 kinderen? Dan ongeveer meter aan bank nodig (?). St. onifatiusschool fietsenstalling, behouden ingang op zelfde plek behouden A8 A berging, containers 1 pleintje vrij houden voor SO schoolgebouw G i E2 8 waar mogelijk E G E1 6 2 N H fietsenstalling voor

Nadere informatie