K.B In werking B.S

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "K.B In werking B.S"

Transcriptie

1 K.B In werking B.S Wijzigen Invoegen Verwijderen Artikel 2 RAADPLEGINGEN, BEZOEKEN EN ADVIEZEN, PSYCHOTHERAPIEEN EN ANDERE K. - Kinder-en jeugdpsychiatrie Pluridisciplinair overleg met de psycholoog of de orthopedagoog betreffende de ambulante behandeling van een patiënt jonger dan 18 jaar N 23 De geaccrediteerde geneesheer-specialist in de psychiatrie heeft de rol van de psycholoog of van de orthopedagoog verduidelijkt in een behandelingsplan dat werd opgesteld tijdens : a) een psychiatrische evaluatie (109410); b) een mediatietherapie (109675); c) of een ziekenhuisopname in een dienst voor kinderpsychiatrie (Kdienst). Het pluridisciplinair overleg vindt plaats in aanwezigheid van de geaccrediteerde geneesheer-specialist in de psychiatrie en van de psycholoog of orthopedagoog die bij de behandeling zijn betrokken. Een verslag wordt opgemaakt en ondertekend door elke deelnemer. De verzekering dekt maximaal 5 pluridisciplinaire overleggesprekken per jaar.

2 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 1 "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "HOOFDSTUK II. - RAADPLEGINGEN, BEZOEKEN EN ADVIEZEN, PSYCHOTHERAPIEEN EN ANDERE. Art. 2." "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "A. Raadplegingen in de spreekkamer van de geneesheer en bezoeken bij de zieke thuis: Raadpleging in de spreekkamer van de algemeen geneeskundige met verworven rechten N 6 " "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "Deze verstrekking mag ook aangerekend worden door de algemeen geneeskundige." "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Raadpleging in de spreekkamer van de erkende huisarts N 8 " "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Raadpleging in de spreekkamer van de geaccrediteerde erkende huisarts N 8 + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Bijkomende honoraria voor de verstrekkingen , , , , en voor het beheer door de erkende huisarts, van het globaal medisch dossier, op uitdrukkelijk verzoek van de patiënt en/of met het schriftelijk akkoord van de patiënt N 8,415 " "K.B " (in werking ) "De verstrekking mag een keer per kalenderjaar worden aangerekend. Het globaal medisch dossier omvat de socio-administratieve gegevens van de patiënt, zijn antecedenten, een lijst van problemen, verslagen van geneesheren-specialisten en andere zorgverstrekkers, de chronische behandelingen, en een preventiemodule bestaande uit een checklist die de verschillende items van de preventiemodule bevat en de items die voor die patiënt zullen worden opgevolgd. Persoonlijke notities van de arts maken geen deel uit van het globaal medisch dossier. Het beheer van het globaal medisch dossier behelst onder andere de opmaak en regelmatige oppuntstelling ervan.

3 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 2 Het uitdrukkelijk verzoek en/of het schriftelijk akkoord van de patiënt om zijn globaal medisch dossier te beheren bevind(t)(en) zich in het dossier. Indien de patiënt niet in staat is om zelf dit uitdrukkelijk verzoek of dit akkoord te kennen te geven, wordt de identificatie van het familielid of nabestaande die dit verzoek uit of dit akkoord geeft in de plaats van de patiënt, in het dossier vermeld. De erkende huisarts die het dossier beheert, verbindt er zich toe om, mits goedkeuring van de patiënt, zowel bij verwijzing als op eenvoudige vraag van de behandelende geneesheer-specialist, alle relevante gegevens uit het globaal medisch dossier aan deze laatste over te maken. Afhankelijk van de internationale aanbevelingen en in functie van de leeftijd heeft de preventiemodule minstens op de volgende thema s betrekking : 1 raadgevingen met betrekking tot de levenswijze: zoals voeding, tabak, alcohol, lichamelijke inspanning, stress, ; 2 anamnese en klinisch onderzoek gericht op het cardiovasculair stelsel; 3 onderzoeken voor het opsporen van onder meer colorectale kanker, en bij de vrouw, ook baarmoederhalskanker en borstkanker in functie van de leeftijd; 4 vaccinatie onder meer tegen difterie en tetanos, griep en pneumokokken in functie van de leeftijd; 5 biologische analyses: glykemie, creatinine et proteinurie (voor de groepen met een hoog risico), cholesterol in functie van de leeftijd. Een model van de checklist kan worden vastgesteld door het Verzekeringscomité op voorstel van de Nationale Commissie Geneesheren-Ziekenfondsen, die haar voorstel formuleert na advies van de Nationale Raad voor Kwaliteitspromotie. De checklist wordt door de huisarts bijgehouden in het globaal medisch dossier. De huisarts houdt in dat globaal medisch dossier alle informatie bij betreffende de items van de checklist die voor de patiënt worden opgevolgd." "K.B " (in werking ) " Bijkomende honoraria voor de verstrekkingen , , , , , , , , , , en voor de bespreking met de patiënt en de opvolging van de checklist van de preventiemodule in het kader van het beheer van het globaal medisch dossier N 3 De honoraria kunnen één maal per kalenderjaar worden aangerekend aan de rechthebbenden uit de doelgroep van de rechthebbenden van 45 tot 75 jaar. De honoraria kunnen enkel worden aangerekend door de huisarts die het globaal medisch dossier beheert. De huisarts die het globaal medisch dossier beheert is de laatste huisarts voor wie de aanrekening van de verstrekking aanleiding heeft gegeven tot tegemoetkoming van de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen.

4 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 3 De bespreking van de preventiemodule met de patiënt gebeurt aan de hand van een checklist vastgesteld door het Verzekeringscomité op voorstel van de Nationale Commissie Geneesheren-Ziekenfondsen, die haar voorstel formuleert na advies van de Nationale Raad voor Kwaliteitspromotie. De huisarts bespreekt met de patiënt de items van de checklist en de acties die op basis van deze bespreking moeten worden ondernomen. De honoraria voor de verstrekking kunnen slechts tijdens een vooraf bepaalde proefperiode van beperkte duur worden aangerekend, namelijk van 1 april 2011 tot en met 31 december 2012." "K.B " (in werking ) Gebruik van een diabetespas door de erkende huisarts N 7 Deze verstrekking mag enkel worden aangerekend voor de patiënten die beschikken over een globaal medisch dossier. Het aanrekenen van deze verstrekking houdt in dat de huisarts met de diabeet de doelstellingen van de diabetesbegeleiding heeft besproken en genoteerd, zowel in de diabetespas als in het globaal medisch dossier. Deze verstrekking mag slechts één keer per kalenderjaar en per patiënt aangerekend worden en mag gecumuleerd worden met het honorarium voor raadpleging in de spreekkamer van de geneesheer of voor bezoek bij de zieke thuis." "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Raadpleging in de spreekkamer van de geneesheer, houder van het diploma van licentiaat in de tandheelkunde (TL) N 5,53 " "K.B " (in werking ) " Pluridisciplinaire geriatrische evaluatie met verslag door de geneesheer-specialist in de geriatrie N 50 Deze verstrekking moet worden voorgeschreven door de behandelend huisarts; zij wordt uitgevoerd in de poliklinische afdeling van de dienst geriatrie(g 300)van een erkend ziekenhuis door de geneesheer-specialist in geriatrie met deelname van de geriatrisch verpleegkundige en/of de geriatrisch-paramedische equipe en omvat een fysische, psychische en sociale functionele evaluatie van de patiënt vanaf 75 jaar aan de hand van gevalideerde functietesten." "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "De verstrekking bevat een verslag van de geriatrische oppuntstelling met een voorstel tot geïndividualiseerde pluridisciplinaire thuiszorg of tot aangepaste opname in een chronische verzorgingsinstelling. Dit verslag wordt bezorgd aan de voorschrijvende behandelend huisarts." "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in zijn spreekkamer, van een ander geneesheer-specialist dan die, vermeld onder de nrs , , , , , , , , en N 8 "

5 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 4 "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in zijn spreekkamer, van een ander geaccrediteerde geneesheer-specialist dan die, vermeld onder de nrs , , , , , , , , en N 8 + "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in zijn spreekkamer, van de geneesheer, specialist voor inwendige geneeskunde, inclusief een eventueel schriftelijk verslag N 16 " "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer van de geaccrediteerde geneesheer, specialist voor inwendige geneeskunde, inclusief eventueel schriftelijk verslag N 16 + "K.B " (in werking ) " Eerste raadpleging in de spreekkamer van de geneesheerspecialist voor inwendige geneeskunde, met analyse op basis van de bestaande elementen uit het medisch dossier van een patiënt met complexe pathologie zonder duidelijke diagnose en met onvoldoende behandelingsresultaat N Eerste raadpleging de spreekkamer van de geaccrediteerde geneesheer-specialist voor inwendige geneeskunde, met analyse op basis van de bestaande elementen uit het medisch dossier van een patiënt met complexe pathologie zonder duidelijke diagnose en met onvoldoende behandelingsresultaat N 40 + Q 30 De verstrekkingen en zijn enkel aanrekenbaar mits een uitgebreid gemotiveerde schriftelijke verwijzing door de behandelend geneesheer-specialist of behandelend huisarts. De verwijzende arts stelt bovendien het medisch dossier ter beschikking. De identificatie van de verwijzende arts (naam, voornaam en RIZIVnummer) wordt op het getuigschrift voor verstrekte hulp van de geneesheer-specialist voor inwendige geneeskunde vermeld. Een schriftelijk verslag met voorstel voor verdere follow-up en behandeling wordt aan de verwijzende arts overgemaakt. De schriftelijke verwijzing met motivatie en het schriftelijk verslag door de geneesheer-specialist voor inwendige geneeskunde worden aan het medisch dossier van de rechthebbende toegevoegd. De verstrekkingen en zijn niet cumuleerbaar met diagnostische of therapeutische technische verstrekkingen. De verstrekkingen en zijn enkel vergoedbaar voor een rechthebbende voor wie de verstrekker zelf niet optreedt als behandelend geneesheer."

6 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 5 "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer van de geneesheer, specialist voor geriatrie, inclusief eventueel schriftelijk verslag N Raadpleging, in zijn spreekkamer van de geaccrediteerde geneesheer, specialist voor geriatrie, inclusief een eventueel schriftelijk verslag N 16 + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geneesheerspecialist in de inwendige geneeskundige, houder van de bijzondere beroepstitel in de endocrino-diabetologie N Raadpleging, in de spreekkamer, van de geaccrediteerde geneesheer-specialist in de inwendige geneeskunde, houder van de bijzondere beroepstitel in de endocrino-diabetologie N 25 + Q 30 De twee verstrekkingen en zijn eveneens attesteerbaar door de geneesheer specialist voor nucleaire geneeskunde en inwendige geneeskunde, houder van de bijzondere beroepstitel in de endocrinodiabetologie." "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geneesheerspecialist in de medische oncologie N Raadpleging, in de spreekkamer, van de geaccrediteerde geneesheer-specialist in de medische oncologie N 25 + Q Raadpleging, in de spreekkamer, van de geneesheerspecialist houder van de bijzondere beroepstitel in de klinische hematologie N Raadpleging, in de spreekkamer, van de geaccrediteerde geneesheer-specialist, houder van de bijzondere beroepstitel in de klinische hematologie N 25 + Q Raadpleging, in de spreekkamer, van de geneesheerspecialist, houder van de bijzondere beroepstitel in de pediatrische hematologie en oncologie N Raadpleging, in de spreekkamer, van de geaccrediteerde geneesheer-specialist, houder van de bijzondere beroepstitel in de pediatrische hematologie en oncologie N 25 + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "Voor de raadplegingen met rangnummers , , , , , , , , en is een schriftelijk verslag aan de behandelende arts verplicht."

7 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 6 "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geneesheer, specialist voor neurologie of van de geneesheer, specialist voor pediatrie, houder van de bijzondere beroepstitel in de kinderneurologie, inclusief eventueel schriftelijk verslag. N 20 " "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geaccrediteerde geneesheer, specialist voor neurologie of van de geaccrediteerde geneesheer, specialist voor pediatrie, houder van de bijzondere beroepstitel in de kinderneurologie, inclusief eventueel schriftelijk verslag. N 20 + "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geneesheer, specialist voor psychiatrie, inclusief eventueel schriftelijk verslag N 20 " "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geaccrediteerde geneesheer, specialist voor psychiatrie, inclusief een eventueel schriftelijk verslag N 20 + "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geneesheer, specialist voor neuropsychiatrie, inclusief eventueel schriftelijk verslag N 20 " "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geaccrediteerde geneesheer, specialist voor neuropsychiatrie, inclusief een eventueel schriftelijk verslag N 20 + "K.B " (in werking ) " Gespecialiseerd diagnostisch bilan voor dementie uitgevoerd door een geneesheer-specialist in de neurologie, in de psychiatrie of in de geriatrie, met schriftelijk verslag N Gespecialiseerd diagnostisch bilan voor dementie uitgevoerd door een geaccrediteerde geneesheer-specialist in de neurologie, in de psychiatrie of in de geriatrie, met schriftelijk verslag N 30 + Q 30 De verstrekkingen en zijn enkel aanrekenbaar mits een gemotiveerde schriftelijke verwijzing door de behandelende huisarts of geneesheer-specialist en voor een patiënt met een vermoeden van beginnende dementie.

8 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 7 Elk van de verstrekkingen en kan slechts samen met de verstrekking worden aangerekend. Beide verstrekkingen worden op hetzelfde getuigschrift voor verstrekte hulp vermeld. De verstrekkingen en omvatten de evaluatie van het neuropsychologisch onderzoek (verstrekking ) en van de verschillende bijkomende technische onderzoeken in de medische beeldvorming, de klinische biologie of in de psychiatrie, voor zover deze noodzakelijk zijn. Het schriftelijk verslag aan de voorschrijvende behandelende geneesheer bevat het resultaat van de uitgevoerde onderzoeken, de diagnose en een behandelingsplan met een voorstel voor eventuele medicamenteuze behandeling, ondersteuning van de mantelzorg, psychosociale opvolging en eventuele psychocognitieve revalidatie. De verschillende elementen worden aan het medisch dossier van de rechthebbende toegevoegd. Slechts één van de beide verstrekkingen, of , kan per rechthebbende vergoed worden en dit slechts éénmaal. De verstrekkingen en mogen geen van beiden gecumuleerd worden met de verstrekking " "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geneesheer, specialist voor kindergeneeskunde, inclusief eventueel schriftelijk verslag N 13 " "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geaccrediteerde geneesheer, specialist voor kindergeneeskunde, inclusief een eventueel schriftelijk verslag N 13 + "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geneesheer, specialist voor cardiologie, inclusief eventueel schriftelijk verslag N 16 " "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geaccrediteerde geneesheer, specialist voor cardiologie, inclusief een eventueel schriftelijk verslag N 16 + "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geneesheer, specialist voor gastro-enterologie, inclusief een eventueel schriftelijk verslag N 16 "

9 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 8 "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geaccrediteerde geneesheer, specialist voor gastro-enterologie, inclusief een eventueel schriftelijk verslag N 16 + "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geneesheer, specialist voor pneumologie, inclusief een eventueel schriftelijk verslag N 16 " "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geaccrediteerde geneesheer, specialist voor pneumologie, inclusief een eventueel schriftelijk verslag N 16 + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geneesheer, specialist voor reumatologie N 16 " "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geaccrediteerde geneesheer, specialist voor reumatologie N 16 + "K.B " (in werking ) " Raadpleging, in de spreekkamer, van de geneesheer, specialist voor dermato-venereologie, inclusief eventueel schriftelijk verslag N 10, Raadpleging, in de spreekkamer, van de geaccrediteerde geneesheer, specialist voor dermato-venereologie, inclusief eventueel schriftelijk verslag N 10,1 + "K.B " (in werking ) " Pre-anesthesie-raadpleging door een geneesheer-specialist voor anesthesie-reanimatie N Pre-anesthesie-raadpleging door een geaccrediteerde geneesheer-specialist voor anesthesie-reanimatie N 8 + Q 30 De verstrekkingen en mogen slechts aangerekend worden indien de voorwaarden opgenomen in artikel 12, 3, 2 a), zijn vervuld." "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Consult van de geneesheer-specialist, schriftelijk geroepen door de behandelende erkende huisarts of door de behandelende algemeen geneeskundige met verworven rechten bij een zieke thuis, met schriftelijk verslag van de geneesheer specialist. De aanwezigheid van beide geneesheren samen is slechts vereist in de gevallen waarin dit gevraagd wordt in de schriftelijke aanvraag N 20 "

10 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 9 "K.B " (in werking ) " Consult van de geneesheer-specialist, schriftelijk geroepen door de behandelende erkende huisarts of door de behandelende algemeen geneeskundige met verworven rechten bij een zieke verblijvend in een rustoord voor bejaarden of in een rust- en verzorgingstehuis, zoals gedefinieerd in de hoofding voorafgaand aan de verstrekkingen en , met schriftelijk verslag van de geneesheer specialist. De aanwezigheid van beide geneesheren samen is slechts vereist in de gevallen waarin dit gevraagd wordt in de schriftelijke aanvraag N Consult van de geneesheer-specialist, schriftelijk geroepen door de behandelende arts bij een zieke verblijvend in een instelling waar gehandicapten tijdelijk of definitief verblijven, met schriftelijk verslag van de bijgeroepen geneesheer specialist. De aanwezigheid van beide geneesheren samen is slechts vereist in de gevallen waarin dit gevraagd wordt in de schriftelijke aanvraag N 20 Voor de verstrekkingen , en moet de identificatie van de aanvragende arts (Naam, voornaam en RIZIV-nummer) op het getuigschrift voor verstrekte hulp van de geneesheer-specialist vermeld worden." "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "Bijkomend honorarium voor een dringende raadpleging in de spreekkamer van de algemeen geneeskundige met verworven rechten:" "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " wanneer de raadpleging zaterdags, zondags of op een feestdag tussen 8 en 21 uur wordt gehouden D 8, wanneer de raadpleging s nachts tussen 21 en 8 uur wordt gehouden D 15,98 " "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "Bijkomend honorarium voor een dringende raadpleging in de spreekkamer van een erkende huisarts: wanneer de raadpleging zaterdags, s zondags of op een feestdag tussen 8 en 21 uur wordt gehouden D 9, wanneer de raadpleging s nachts tussen 21 uur en 8 uur wordt gehouden D 17,99 " "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Bezoek, bij de zieke thuis, door de algemeen geneeskundige met verworven rechten N 4,2 + D 3 + E 1 "

11 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 10 "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "Bezoek door de algemeen geneeskundige met verworven rechten bij verscheidene rechthebbenden, bij eenzelfde reis: twee rechthebbenden, per rechthebbende N 4,2 + D 3 + E 0, drie rechthebbenden of meer, per rechthebbende N 4,2 + D 3 + E 0,33 " Geschrapt door K.B (in werking ) Geschrapt door K.B (in werking ) Geschrapt door K.B (in werking ) "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + Erratum B.S " Bezoek door de algemeen geneeskundige met verworven rechten bij één rechthebbende in instellingen met gemeenschappelijke verblijven N 4,2 + D 3 + E 1 " Geschrapt door K.B (in werking ) Geschrapt door K.B (in werking ) "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Bezoek door de algemeen geneeskundige met verworven rechten tussen 18 en 21 uur afgelegd bij de zieke thuis N 4,2 + D 11,48 + E 1 " "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Bezoek door de algemeen geneeskundige met verworven rechten s nachts tussen 21 en 8 uur afgelegd bij de zieke thuis N 4,2 + D 25,96 + E 1 " "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Bezoek door de algemeen geneeskundige met verworven rechten zaterdags, zondags of op een feestdag tussen 8 en 21 uur. N 4,2 + D 13,49 + E 1 " Geschrapt door K.B (in werking )

12 officieuze coördinatie Art. 2 pag Geschrapt door K.B (in werking ) Geschrapt door K.B (in werking ) Geschrapt door K.B (in werking ) Geschrapt door K.B (in werking ) Geschrapt door K.B (in werking ) "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "Bijkomend honorarium voor de bezoeken nrs , of :" "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " wanneer het bezoek zaterdags, zondags of op een feestdag tussen 8 en 21 uur wordt afgelegd D 8, wanneer het bezoek s nachts tussen 21 en 8 uur wordt afgelegd D 15, wanneer het bezoek s avonds tussen 18 en 21 uur wordt afgelegd D 7,42 " "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Consult van de algemeen geneeskundige met verworven rechten bij de zieke thuis door een geneesheer aangevraagd N 4,2 + D 11,17 + E Bezoek, bij de zieke thuis, door de erkende huisarts N 5,6 + D 4 + E 1 " "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "Bezoek door de erkende huisarts, bij verscheidene rechthebbenden, naar aanleiding van een zelfde reis: twee rechthebbenden, per rechthebbende N 5,6 + D 4 + E 0, drie rechthebbenden of meer, per rechthebbende N 5,6 + D 4 + E 0,33 " Geschrapt door K.B (in werking ) Geschrapt door K.B (in werking ) Geschrapt door K.B (in werking )

13 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 12 "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Bezoek door de erkende huisarts bij één rechthebbende in instellingen met gemeenschappelijke verblijven N 5,6 + D 4 + E 1 " Geschrapt door K.B (in werking ) Geschrapt door K.B (in werking ) "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Bezoek door de erkende huisarts tussen 18 en 21 uur afgelegd bij de zieke thuis N 5,6 + D 11,99 + E Bezoek door de erkende huisarts s nachts tussen 21 en 8 uur afgelegd bij de zieke thuis N 5,6 + D 33,99 + E Bezoek door de erkende huisarts zaterdags, zondags of op een feestdag tussen 8 en 21 uur afgelegd N 5,6 + D 13,99 + E 1 " Geschrapt door K.B (in werking ) Geschrapt door K.B (in werking ) Geschrapt door K.B (in werking ) Geschrapt door K.B (in werking ) Geschrapt door K.B (in werking ) Geschrapt door K.B (in werking ) "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "Bijkomend honorarium voor de bezoeken nrs , of :" "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " wanneer het bezoek zaterdags, zondags of op een feestdag tussen 8 en 21 uur wordt afgelegd D 9,99 " "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " wanneer het bezoek s nachts tussen 21 en 8 uur wordt afgelegd D 29,99 "

14 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 13 "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " wanneer het bezoek s avonds tussen 18 en 21 uur wordt afgelegd D 7,98 " "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Consult van een erkende huisarts bij de zieke thuis door een geneesheer aangevraagd N 5,6 + D 10 + E 1 " "K.B " (in werking ) "Bijkomend honorarium voor een dringende raadpleging in de spreekkamer van een geneesheer-specialist: wanneer de raadpleging zaterdags, zondags of op een feestdag tussen 8 en 21 uur wordt gehouden N wanneer de raadpleging s nachts tussen 21 uur en 8 uur wordt gehouden N 6, Bezoek door de geneesheer, specialist voor kindergeneeskunde, bij de zieke thuis N 6 Bezoek door de geneesheer, specialist voor kindergeneeskunde bij verscheidene rechthebbenden in hun gemeenschappelijke woonplaats of gemeenschappelijk huis, bij eenzelfde reis: twee rechthebbenden, per rechthebbende C drie rechthebbenden of meer, per rechthebbende C 13 Bezoek door de geneesheer, specialist voor kindergeneeskunde in een instelling waar kinderen verblijven (dagverblijf, overnachting, dagverblijf en overnachting): bij één rechthebbende C bij twee rechthebbenden, bij eenzelfde reis, per rechthebbende C bij drie rechthebbenden of meer, bij eenzelfde reis, per rechthebbende C 13 " "K.B " (in werking ) "De verstrekkingen nrs , , , en omvatten de verplaatsingskosten." "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Bezoek afgelegd bij de zieke thuis door de geneesheerspecialist voor kindergeneeskunde, tussen 18 en 21 uur N Bezoek afgelegd bij de zieke thuis door de geneesheerspecialist voor kindergeneeskunde s nachts tussen 21 uur en 8 uur N Bezoek afgelegd bij de zieke thuis door de geneesheerspecialist voor kindergeneeskunde tijdens het weekeind, van zaterdag 8 uur tot maandag 8 uur N 10

15 officieuze coördinatie Art. 2 pag Bezoek afgelegd bij de zieke thuis door de geneesheerspecialist voor kindergeneeskunde op een feestdag, dat wil zeggen vanaf daags vóór die feestdag om 21 uur tot daags na die feestdag om 8 uur N 10 " "K.B " (in werking ) "Bijkomend honorarium voor de bezoeken nrs , , , en door de geneesheer, specialist voor kindergeneeskunde: wanneer het bezoek zaterdags, zondags of op een feestdag tussen 8 en 21 uur wordt afgelegd N wanneer het bezoek s nachts tussen 21 en 8 uur wordt afgelegd N 6, wanneer het bezoek s avonds tussen 18 en 21 uur wordt afgelegd N 3 Onder raadpleging wordt verstaan, het onderzoek van de zieke in de spreekkamer van de arts met het oog op diagnose of behandeling van een aandoening; in het voor de raadpleging vastgestelde honorarium is de vergoeding begrepen voor opmaken en ondertekenen van de bescheiden in verband met dat onderzoek of waarom de zieke naar aanleiding van die raadpleging vraagt. Onder bezoek wordt verstaan, het onderzoek van de zieke aan huis of in zijn verblijfplaats met het oog op diagnose of behandeling van een aandoening; in het voor bezoek vastgestelde honorarium is de vergoeding begrepen voor opmaken en ondertekenen van de bescheiden in verband met dat onderzoek of waarom de zieke naar aanleiding van dat bezoek vraagt." "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "De verstrekkingen inzake het bezoek uitgevoerd door de algemeen geneeskundige met verworven rechten of de erkende huisarts omvatten behalve het honorarium van het hierboven omschreven bezoek (N) het beschikbaarheidshonorarium (D) alsook de verplaatsingsonkosten (E)." B. Advies Advies N 2 Onder Advies wordt verstaan, het opmaken en ondertekenen, buiten welk onderzoek van de zieke ook, van getuigschriften, farmaceutische voorschriftbriefjes en allerlei bescheiden. Honorarium voor advies mag nooit samengevoegd worden met honorarium voor raadpleging of bezoek. "K.B " (in werking ) "Deze verstrekking mag tot en met ook aangerekend worden door de algemeen geneeskundige." "K.B " (in werking ) "C. Het bezoek door een ander geneesheer-specialist dan de geneesheer, specialist voor kindergeneeskunde, bij de zieke thuis wordt door de verzekering niet vergoed, behalve indien hij er door de huisarts ter consult wordt geroepen."

16 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 15 "K.B " (in werking ) + Erratum B.S "K.B " (in werking ) "D. a) In deze nomenclatuur van geneeskundige verstrekkingen wordt als arts beschouwd de geneesheer die na 31 december 2004 is ingeschreven bij de Orde van geneesheren (en als dusdanig bij het RIZIV ingeschreven) en die een medische activiteit uitoefent anders dan deze die door een huisarts, of een erkende huisarts, of een geneesheer-specialist (als dusdanig opgenomen in de lijst van artikel 10, 1, van het koninklijk besluit van 14 september 1984) of een stagedoend geneesheer wordt uitgeoefend. Deze arts heeft na 30 juni 2006 slechts het recht voorschriften voor farmaceutische producten op te stellen. b) In deze nomenclatuur van geneeskundige verstrekkingen wordt als arts beschouwd de geneesheer die is ingeschreven bij de Orde van geneesheren vóór 31 december 2004 en die geneeskunde uitoefende zonder houder te zijn van een getuigschrift van aanvullende opleiding, afgegeven door de Minister van Volksgezondheid en van wie de toestand niet is geregeld door een van de bepalingen van het ministerieel besluit van 21 februari 2006 tot vaststelling van de erkenningscriteria voor artsen. Deze geneesheer behoudt, na 31 december 2004, slechts het recht raadplegingen te attesteren en voorschriften op te stellen." "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "c) In deze nomenclatuur van geneeskundige verstrekkingen wordt als algemeen geneeskundige met verworven rechten beschouwd de geneesheer die is ingeschreven bij de Orde van geneesheren en die op 31 december 1994 de algemene geneeskunde uitoefende zonder houder te zijn van een getuigschrift van aanvullende opleiding, afgegeven door de Minister van Volksgezondheid en van wie de toestand niet is geregeld door een van de bepalingen van het ministerieel besluit van 3 mei 1999 tot vaststelling van de erkenningscriteria voor huisartsen." "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "E. In deze nomenclatuur van geneeskundige verstrekkingen wordt als erkende huisarts beschouwd de geneesheer die als zodanig wordt erkend door de Minister van Volksgezondheid onder de voorwaarden die door deze laatste worden bepaald." "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "F. De verstrekkingen , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , en mogen alleen maar worden aangerekend voor de raadplegingen en bezoeken die worden aangevraagd en afgelegd op de opgegeven dagen en uren of wanneer de toestand van de patiënt op die dagen en uren dringende verzorging vergt, die niet kan worden uitgesteld. Die verstrekkingen mogen niet worden aangerekend wanneer de geneesheer om persoonlijke redenen een voor het publiek toegankelijke raadpleging houdt, ontvangt na afspraak of bezoeken aflegt op de hiervoren vermelde dagen en uren; hetzelfde geldt wanneer die verstrekkingen tijdens diezelfde periodes worden verricht ten gevolge van een bijzondere eis van de patiënt."

17 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 16 "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "G. De in de verstrekkingen , , , , , en bedoelde feestdagen zijn: 1 januari, Paasmaandag, 1 mei, Hemelvaartdag, Pinkstermaandag, 21 juli, 15 augustus, 1 november, 11 november, 25 december." "K.B " (in werking ) "H. Voor de toepassing van dit artikel en van artikel 25 passen de geneesheren die door de Minister van Volksgezondheid voor verscheidene specialismen zijn erkend voor de honoraria voor de raadplegingen en het toezicht op de in een ziekenhuis opgenomen rechthebbenden de honoraria toe die overeenstemmen met de bekwaming voor de behandelde pathologie of met het type van dienst waar het toezicht wordt uitgeoefend." "K.B " (in werking ) "I. Psychotherapieën" "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Psychotherapeutische behandelingszitting, in zijn spreekkamer, van een geneesheer, specialist voor psychiatrie, met een minimum duur van 45 minuten, inclusief eventueel schriftelijk verslag N 30 " "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Psychotherapeutische behandelingszitting, in zijn spreekkamer, van een geaccrediteerde geneesheer, specialist voor psychiatrie, met een minimumduur van 45 minuten, inclusief een eventueel schriftelijk verslag N 30 + Q 90 " "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "Psychotherapeutische behandelingszitting, in zijn spreekkamer, van een geneesheer, specialist voor psychiatrie, met een minimumduur van 60 minuten, met ten laste neming van een groep patiënten welke tot eenzelfde familie behoren, inclusief eventueel schriftelijk verslag:" "K.B " (in werking ) " twee personen, per persoon N 20 " "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " vanaf de derde persoon, per persoon N 10 " "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Psychotherapeutische behandelingszitting, in zijn spreekkamer, van een geaccrediteerde geneesheer, specialist voor psychiatrie, met een minimumduur van 60 minuten, met tenlasteneming van een groep patiënten welke tot eenzelfde familie behoren, inclusief een eventueel schriftelijk verslag: twee personen, per persoon N 20 + Q 45 "

18 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 17 "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Psychotherapeutische behandelingszitting, in zijn spreekkamer, van een geneesheer, specialist voor psychiatrie, met een duur van 90 minuten, met ten laste neming van een groep van 8 patiënten maximum, inclusief eventueel schriftelijk verslag, per persoon N 10 " Geschrapt (verplaatst) door K.B (in werking ) "K.B " (in werking ) "a) De honoraria voor de psychotherapeutische behandelingen mogen niet gecumuleerd worden met honoraria voor technische verstrekkingen uitgevoerd dezelfde dag door dezelfde of een andere psychiater. b) De honoraria voor de psychotherapeutische behandelingen mogen noch onderling gecumuleerd worden, noch met een raadpleging, uitgevoerd dezelfde dag door dezelfde of door een andere psychiater." "K.B " (in werking ) "c) Voor de verstrekkingen nrs , en wordt verondersteld dat elke persoon van de groep, met zijn toestemming, ten laste wordt genomen met het oog op de diagnose of de behandeling van hun eigen psychiatrische problemen. De hetero-anamnese verricht bij de gezinsleden of bij andere personen uit de omgeving van de patiënt, wordt gedekt door de elders vastgestelde honoraria voor de raadplegingen of bezoeken." "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "d) Alléén voor de verstrekkingen nrs , en mag ook een tweede geneesheer specialist voor psychiatrie (met uitsluiting van de geneesheren-stagiairs voor psychiatrie) die de behandelingszittingen de ganse vereiste tijd bijwoont, ze attesteren." e)opgeheven door.k.b (in werking ) "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "J. - Verstrekkingen voor dewelke de bekwaming vereist is van erkend huisarts." "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Honorarium voor de behandelende erkende huisarts, voor het bezoek aan een in een ziekenhuis opgenomen rechthebbende N 5,6 + D 6 + E 1 " "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) "Het honorarium dat is bepaald voor de verstrekking nr is slechts éénmaal per week verschuldigd en mag niet worden gecumuleerd met het honorarium dat is vastgesteld voor andere verstrekkingen uitgevoerd door de betrokken geneesheer, met uitsluiting van de verstrekkingen voorzien in artikel 16, 5 als ze niet dezelfde dag uitgevoerd worden als de verstrekking nr Het honorarium omvat de verplaatsingsonkosten." "K.B " (in werking ) "Het honorarium voor de verstrekking is slechts verschuldigd als in het dossier van de behandelende erkende huisarts de conclusie van het overleg tussen deze geneesheer en de behandelende ziekenhuisgeneesheer is vermeld."

19 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 18 "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Honorarium voor de behandelende erkende huisarts, voor het bezoek in een ziekenhuis aan een patiënt, in een Spdienst (palliatieve zorg), op verzoek van de patiënt of op verzoek van een familielid of van één van zijn naastbestaanden N 5,6 + D 6 + E 1 De verstrekking is slechts één keer per dag aanrekenbaar. Het honorarium voor de verstrekking omvat de verplaatsingskosten en is niet cumuleerbaar met de honoraria voor technische verstrekkingen uitgevoerd dezelfde dag door dezelfde geneesheer." "K.B " (in werking ) "Honorarium voor de erkende huisarts, voor het bezoek in een psychiatrisch ziekenhuis, op uitdrukkelijk en gemotiveerd verzoek van de ziekenhuis geneesheer-specialist in de psychiatrie : aan een in het ziekenhuis gehospitaliseerde rechthebbende N 5,60 + D 4 + E aan twee in het ziekenhuis gehospitaliseerde rechthebbenden, naar aanleiding van eenzelfde verplaatsing, per rechthebbende N 5,60 + D 4 + E 0, aan drie of meer in het ziekenhuis gehospitaliseerde rechthebbenden, naar aanleiding van eenzelfde verplaatsing, per rechthebbende N 5,60 + D 4 + E 0,33 Het honorarium voor de verstrekkingen , en omvat de verplaatsingskosten. De geneesheer-specialist in de psychiatrie bewaart de aanvraag in het medisch ziekenhuisdossier. Hij zal eerst een beroep doen op de behandelende erkende huisarts. De verstrekkingen , en worden alleen maar vergoed indien de erkende huisarts zijn vaststellingen en conclusies in het ziekenhuisdossier van de rechthebbende(n) heeft genoteerd. Voor de verstrekkingen , en zijn per maand maximum twee attesteringen per patiënt en per jaar maximum 12 attesteringen per patiënt mogelijk. De verstrekkingen , en mogen alleen maar worden gecumuleerd met de supplementen van de bezoeken die worden vermeld onder de rangnummers "104296", "104311" en "104333"."

20 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 19 "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) + "K.B " (in werking ) " Honorarium voor geneeskundige bijstand aan een patiënt, verleend door de erkende huisarts, gedurende zijn dringende overbrenging, per ziekenwagen, naar een ziekenhuis N 5,6 + D 6 + E 1 Het honorarium dat is bepaald voor de verstrekking nr , is alleen cumuleerbaar met het huisbezoek. Het honorarium omvat de verplaatsingskosten." "K.B " (in werking ) "K. - Kinder-en jeugdpsychiatrie" "K.B " (in werking ) " Psychotherapeutische behandeling van een kind of jongere van minder dan 18 jaar door de geaccrediteerde geneesheer-specialist in de psychiatrie, met een minimumduur van 60 minuten, via mediatietherapie in aanwezigheid en met medewerking van één of meerdere volwassenen, die instaan voor de opvoeding en de dagelijkse begeleiding en wiens na(a)m(en) vermeld staan in het schriftelijke verslag per psychotherapeutische zitting N 40 + Q 90 Deze verstrekking vereist steeds de aanwezigheid van hoger genoemde volwassene(n), al dan niet samen met het kind (de patiënt). Voor psychotherapeutische behandeling van het kind alleen moet de verstrekking of worden aangerekend." "K.B " (in werking ) " Uitgebreide en individuele psychiatrische evaluatie van een kind of jongere van minder dan 18 jaar, met een minimumduur van 120 minuten, door een geaccrediteerde geneesheer-specialist in de psychiatrie, op voorschrift van de behandelende geneesheer, met dossieropmaak en verslag, per zitting, N 85 + Q 90 " "K.B " (in werking ) "De verstrekking veronderstelt, per zitting, minstens één persoonlijk contact van minimum 60 minuten met het kind of jongere en/of de verantwoordelijke(n) voor diens opvoeding en dagelijkse begeleiding. De verstrekking kan daarnaast ook worden aangewend voor de eventuele contacten voor heteroanamnese van en instructies aan derden (huisarts, school, opvangcentrum) en voor de supervisie en gezamenlijke interpretatie van de nodige psychologische testonderzoeken. De volledige psychiatrische evaluatie dekt naast het uitgebreid onderzoek van een kind of jongere van minder dan 18 jaar, de opmaak van een gedetailleerd behandelingsplan, één of meerdere adviesgesprekken met verantwoordelijke(n) voor de opvoeding en de dagelijkse begeleiding en de inleiding tot de behandeling.

21 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 20 De verstrekking mag maximum zeven maal per volledige evaluatie worden aangerekend. De eventuele herhaling van deze volledige kinderen jeugdpsychiatrische evaluatie vereist opnieuw een voorschrift van de behandelende geneesheer." "K.B " (in werking ) "Het honorarium voor de verstrekking mag op dezelfde dag door dezelfde geneesheer-specialist in de psychiatrie niet worden gecumuleerd met het honorarium voor technische verstrekkingen noch met het honorarium voor andere verstrekkingen uit artikel 2." "K.B " (in werking ) " Honorarium voor een pluridisciplinair overleg onder leiding van de geneesheer-specialist voor psychiatrie, voor een kind of jongere van minder dan 18 jaar, met deelname van minstens 2 andere hulpverlenende instanties of disciplines, al dan niet in aanwezigheid van de patiënt en/of de volwassene(n) die instaan voor de opvoeding en de dagelijkse begeleiding, met een duur van 90 minuten. Een verslag met vermelding van de deelnemers maakt deel uit van het patiëntendossier N Honorarium voor een pluridisciplinair overleg onder leiding van de geaccrediteerde geneesheer-specialist voor psychiatrie, voor een kind of jongere van minder dan 18 jaar, met deelname van minstens 2 andere hulpverlenende instanties of disciplines, al dan niet in aanwezigheid van de patiënt en/of de volwassene(n) die instaan voor de opvoeding en de dagelijkse begeleiding, met een duur van 90 minuten. Een verslag met vermelding van de deelnemers maakt deel uit van het patiëntendossier N 85 + Q 30 De verstrekking of mag slechts 4 keer per jaar aangerekend worden." "K.B " (in werking ) " Pluridisciplinair overleg met de psycholoog of de orthopedagoog betreffende de ambulante behandeling van een patiënt jonger dan 18 jaar N 23 De geaccrediteerde geneesheer-specialist in de psychiatrie heeft de rol van de psycholoog of van de orthopedagoog verduidelijkt in een behandelingsplan dat werd opgesteld tijdens : a) een psychiatrische evaluatie (109410); b) een mediatietherapie (109675); c) of een ziekenhuisopname in een dienst voor kinderpsychiatrie (K-dienst).

22 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 21 Het pluridisciplinair overleg vindt plaats in aanwezigheid van de geaccrediteerde geneesheer-specialist in de psychiatrie en van de psycholoog of orthopedagoog die bij de behandeling zijn betrokken. Een verslag wordt opgemaakt en ondertekend door elke deelnemer. De verzekering dekt maximaal 5 pluridisciplinaire overleggesprekken per jaar."

RAADPLEGINGEN, BEZOEKEN EN ADVIEZEN, PSYCHOTHERAPIEEN EN ANDERE VERSTREKKINGEN officieuze coördinatie Art. 2 pag. 1

RAADPLEGINGEN, BEZOEKEN EN ADVIEZEN, PSYCHOTHERAPIEEN EN ANDERE VERSTREKKINGEN officieuze coördinatie Art. 2 pag. 1 officieuze coördinatie Art. 2 pag. 1 "K.B. 30.1.1986" (in werking 1.7.1986) + "K.B. 29.4.1999" (in werking 1.7.1999) + "K.B. 1.6.2001" (in werking 1.7.2001) "HOOFDSTUK II. - RAADPLEGINGEN, BEZOEKEN EN

Nadere informatie

RAADPLEGINGEN, BEZOEKEN EN ADVIEZEN, PSYCHOTHERAPIEEN EN ANDERE VERSTREKKINGEN officieuze coördinatie Art. 2 pag. 1.

RAADPLEGINGEN, BEZOEKEN EN ADVIEZEN, PSYCHOTHERAPIEEN EN ANDERE VERSTREKKINGEN officieuze coördinatie Art. 2 pag. 1. officieuze coördinatie Art. 2 pag. 1 "HOOFDSTUK II. - RAADPLEGINGEN, BEZOEKEN EN ADVIEZEN, PSYCHOTHERAPIEEN EN ANDERE. Art. 2." "A. Advies 109012 Advies N 2 Onder advies wordt verstaan, het opmaken en

Nadere informatie

K.B In werking B.S

K.B In werking B.S K.B. 23.8.2014 In werking 1.11.2014 B.S. 16.9.2014 Wijzigen Invoegen Verwijderen Artikel 2 RAADPLEGINGEN, BEZOEKEN EN ADVIEZEN, PSYCHOTHERAPIEEN EN ANDERE B. Raadplegingen in de spreekkamer 101010 Raadpleging

Nadere informatie

HOOFDSTUK II. RAADPLEGINGEN, BEZOEKEN EN ADVIEZEN, PSYCHOTHERAPIEEN EN ANDERE VERSTREKKINGEN.

HOOFDSTUK II. RAADPLEGINGEN, BEZOEKEN EN ADVIEZEN, PSYCHOTHERAPIEEN EN ANDERE VERSTREKKINGEN. OOFDSTUK II. RDPLEGINGEN, BEZOEKEN EN DVIEZEN, PSYCOTERPIEEN EN NDERE VERSTREKKINGEN. rt. 2. De RODE markeringen gaan in voege vanaf 01/02/2012 (blz. 18). Raadplegingen in de spreekkamer van de geneesheer

Nadere informatie

Advies N 2. B. Raadplegingen in de spreekkamer Raadpleging in de spreekkamer door een huisarts op basis van verworven rechten N 6

Advies N 2. B. Raadplegingen in de spreekkamer Raadpleging in de spreekkamer door een huisarts op basis van verworven rechten N 6 De RODE markeringen gaan in voege vanaf 01/11/2016 (blz. 3) Hoofdstuk II. - Raadplegingen, bezoeken en adviezen, psychotherapieen en andere verstrekkingen. Art. 2. A. Advies 109012 Advies N 2 Onder advies

Nadere informatie

K.B In werking B.S

K.B In werking B.S K.B. 11.9.2016 In werking 1.11.2016 B.S. 22.9.2016 Wijzigen Invoegen Verwijderen Artikel 2 RAADPLEGINGEN, BEZOEKEN EN ADVIEZEN, PSYCHOTHERAPIEEN EN ANDERE B. Raadplegingen in de spreekkamer 102852 Opvolging

Nadere informatie

K.B B.S In werking

K.B B.S In werking K.B. 21.7.2017 B.S. 8.8.2017 In werking 1.9.2017 Wijzigen Invoegen Verwijderen Artikel 2 RAADPLEGINGEN, BEZOEKEN EN ADVIEZEN, PSYCHOTHERAPIEEN EN ANDERE B. Raadplegingen in de spreekkamer 101275 Raadpleging

Nadere informatie

K.B B.S K.B B.S (2x) In werking

K.B B.S K.B B.S (2x) In werking K.B. 23.9.2018 B.S. 22.10.2018 K.B. 3.10.2018 B.S. 25.10.2018 (2x) In werking 1.12.2018 Wijzigen Invoegen Verwijderen Artikel 2 RAADPLEGINGEN, BEZOEKEN EN ADVIEZEN, PSYCHOTHERAPIEEN EN ANDERE B. Raadplegingen

Nadere informatie

K.B In werking B.S

K.B In werking B.S K.B. 9.11.2016 In werking 1.1.2017 B.S. 30.11.2016 Wijzigen Invoegen Verwijderen Artikel 2 RAADPLEGINGEN, BEZOEKEN EN ADVIEZEN, PSYCHOTHERAPIEEN EN ANDERE B. Raadplegingen in de spreekkamer 102174 Raadpleging

Nadere informatie

Advies N 2. B. Raadplegingen in de spreekkamer Raadpleging in de spreekkamer door een huisarts op basis van verworven rechten N 6

Advies N 2. B. Raadplegingen in de spreekkamer Raadpleging in de spreekkamer door een huisarts op basis van verworven rechten N 6 De RODE markeringen gaan in voege vanaf 01/09/2017 (blz. 8) De BLAUWE markeringen gaan in voege vanaf 01/01/2018 (blz. 4) Hoofdstuk II. - Raadplegingen, bezoeken en adviezen, psychotherapieen en andere

Nadere informatie

A. Raadplegingen, bezoeken en adviezen van huisartsen en geneesheren-specialisten, psychotherapieën en andere verstrekkingen

A. Raadplegingen, bezoeken en adviezen van huisartsen en geneesheren-specialisten, psychotherapieën en andere verstrekkingen A. Raadplegingen, bezoeken en adviezen van huisartsen en geneesheren-specialisten, psychotherapieën en andere verstrekkingen I. Raadplegingen van huisartsen en geneesheren-specialisten Codenummer Omschrijving

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2014/512 van 24 december 2014 3910/1422 Van toepassing vanaf 23 december 2014 Tarieven ; geneesheren

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering NL1 Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2009/201 van 27 mei 2009 3910/808 Van toepassing vanaf 1 juni 2009 Tarieven ; geneesheren

Nadere informatie

K.B. 30.8.2013 In werking 1.12.2012 B.S. 24.9.2013

K.B. 30.8.2013 In werking 1.12.2012 B.S. 24.9.2013 K.B. 30.8.2013 In werking 1.12.2012 B.S. 24.9.2013 Wijzigen Invoegen Verwijderen Artikel 26 BIJKOMEND HONORARIUM DRINGENDE TECHNISCHE VERSTREKKINGEN 4. Voor de verstrekkingen 423010-423021, 423032-423043,

Nadere informatie

INTERPRETATIEREGEL 2 VRAAG

INTERPRETATIEREGEL 2 VRAAG Interpretatieregels betreffende de verstrekkingen van artikel 2 (Raadplegingen, bezoeken, adviezen psychotherapieën en andere verstrekkingen) van de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen : Schrapping

Nadere informatie

INTERPRETATIEREGEL 2 VRAAG

INTERPRETATIEREGEL 2 VRAAG Interpretatieregels betreffende de verstrekkingen van artikel 2 (Raadplegingen, bezoeken, adviezen psychotherapieën en andere verstrekkingen) van de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen : Schrapping

Nadere informatie

Artikel 2 Interpretatieregel 05 B.S In werking Artikel 2

Artikel 2 Interpretatieregel 05 B.S In werking Artikel 2 Artikel 2 Interpretatieregel 05 B.S. 17.8.2018 In werking 1.5.2013 Modifier Insérer Enlever Artikel 2 Interpretatieregel 01 Onder bezoek bij de rechthebbende thuis moet worden verstaan, de verstrekking

Nadere informatie

K.B B.S Erratum B.S In werking

K.B B.S Erratum B.S In werking K.B. 27.2.2019 B.S. 13.3.2019 + Erratum B.S. 28.3.2019 In werking 1.5.2019 Wijzigen Invoegen Verwijderen Artikel 26 BIJKOMEND HONORARIUM DRINGENDE TECHNISCHE VERSTREKKINGEN 1. Bijkomend honorarium voor

Nadere informatie

K.B (2X) B.S In werking

K.B (2X) B.S In werking K.B. 3.10.2018 (2X) B.S. 25.10.2018 In werking 1.12.2018 Wijzigen Invoegen Verwijderen Artikel 26 BIJKOMEND HONORARIUM DRINGENDE TECHNISCHE VERSTREKKINGEN K.B. 3.10.2018 B.S. 25.10.2018 pag.81465 1. Bijkomend

Nadere informatie

BIJKOMEND HONORARIUM DRINGENDE TECHNISCHE VERSTREKKINGEN officieuze coördinatie Art. 26 pag. 1

BIJKOMEND HONORARIUM DRINGENDE TECHNISCHE VERSTREKKINGEN officieuze coördinatie Art. 26 pag. 1 officieuze coördinatie Art. 26 pag. 1 AFDELING 13. - Bijkomend honorarium voor 's nachts, tijdens het weekeind of op een feestdag verrichte dringende technische verstrekkingen. "K.B. 9.1.1985" (in werking

Nadere informatie

K.B. 19.4.2014 In werking 1.7.2014 B.S. 30.5.2014

K.B. 19.4.2014 In werking 1.7.2014 B.S. 30.5.2014 K.B. 19.4.2014 In werking 1.7.2014 B.S. 30.5.2014 Wijzigen Invoegen Verwijderen Artikel 25 - TOEZICHT OP DE IN EEN ZIEKENHUIS OPGENOMEN RECHTHEBBENDEN 1. Honorarium voor toezicht op de in een ziekenhuis

Nadere informatie

INWENDIGE GENEESKUNDE

INWENDIGE GENEESKUNDE f) De verstrekkingen die tot het specialisme neuropsychiatrie (FM) behoren: "K.B. 10.7.1990" (in werking 1.7.1990) + "K.B. 29.4.1999" (in werking 1.7.1999) + "K.B. 20.9.2012" (in werking 1.11.2012) 477050

Nadere informatie

K.B In werking B.S

K.B In werking B.S K.B. 19.2.2016 In werking 1.5.2016 B.S. 18.3.2016 Wijzigen Invoegen Verwijderen Artikel 25 - TOEZICHT OP DE IN EEN ZIEKENHUIS OPGENOMEN RECHTHEBBENDEN 3bis. Honorarium voor dringende opvang in een erkende

Nadere informatie

599513 599524 Voor de verstrekkingen waarvan de betrekkelijke waarde hoger is dan K 300 of N 500 of I 500... K 150

599513 599524 Voor de verstrekkingen waarvan de betrekkelijke waarde hoger is dan K 300 of N 500 of I 500... K 150 De RODE markeringen gaan in voege vanaf 01/11/2013 (blz. 5) De BLAUWE markeringen gaan in voege vanaf 01/12/2012 (blz. 2) Afdeling 13. - Bijkomend honorarium voor 's nachts, tijdens het weekeind of op

Nadere informatie

K.B In werking B.S

K.B In werking B.S K.B. 1.4.2016 In werking 1.6.2016 B.S. 25.4.2016 Wijzigen Invoegen Verwijderen Artikel 25 - TOEZICHT OP DE IN EEN ZIEKENHUIS OPGENOMEN RECHTHEBBENDEN 1. Honorarium voor toezicht op de in een ziekenhuis

Nadere informatie

K.B In werking B.S

K.B In werking B.S K.B. 19.2.2013 In werking 1.3.2013 B.S. 28.2.2013 Wijzigen Invoegen Verwijderen Artikel 25 - TOEZICHT OP DE IN EEN ZIEKENHUIS OPGENOMEN RECHTHEBBENDEN 1. Honorarium voor toezicht op de in een ziekenhuis

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2017/388 van 21 december 2017 3910/1636 Van toepassing vanaf 1 januari 2018 Tarieven ; geneesheren

Nadere informatie

Art. 25. 598006 de eerste vijf dagen, per dag... C 12. 598124 door een geaccrediteerde geneesheer, de eerste vijf dagen, per dag C 12 + Q 30

Art. 25. 598006 de eerste vijf dagen, per dag... C 12. 598124 door een geaccrediteerde geneesheer, de eerste vijf dagen, per dag C 12 + Q 30 De RODE markeringen gaan in voege vanaf 01/10/2014 (blz. 6, 14-15, 18, 20, 30-31) Afdeling 12. - Toezicht, onderzoeken en permanentie voor rechthebbenden opgenomen in een ziekenhuis en verstrekkingen verleend

Nadere informatie

De RODE markeringen m.b.t. de zwangerschapsechografie gaan in voege vanaf 01/05/2019 (blz. 4 en 5)

De RODE markeringen m.b.t. de zwangerschapsechografie gaan in voege vanaf 01/05/2019 (blz. 4 en 5) De RODE markeringen m.b.t. de zwangerschapsechografie gaan in voege vanaf 01/05/2019 (blz. 4 en 5) Afdeling 13. - Bijkomend honorarium voor 's nachts, tijdens het weekeind of op een feestdag verrichte

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2016/355 van 20 december 2016 3910/1540 Van toepassing vanaf 1 januari 2017 Tarieven ; geneesheren

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2016/355 van 20 december 2016 3910/1540 Van toepassing vanaf 1 januari 2017 Tarieven ; geneesheren

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2014/512 van 24 december 2014 3910/1422 Van toepassing vanaf 23 december 2014 Tarieven ; geneesheren

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2014/512 van 24 december 2014 3910/1422 Van toepassing vanaf 23 december 2014 Tarieven ; geneesheren

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2015/385 van 22 december 2015 3910/1473 Van toepassing vanaf 1 januari 2016 Tarieven ; geneesheren

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2013/444 van 20 december 2013 3910/1337 Van toepassing vanaf 1 januari 2014 Tarieven ; geneesheren

Nadere informatie

PERSBERICHT. Nieuw akkoord medico-mut

PERSBERICHT. Nieuw akkoord medico-mut Brussel, 14 december 2010 PERSBERICHT Nieuw akkoord medico-mut De Nationale Commissie Geneesheren Ziekenfondsen heeft op 13 december 2010 een akkoord afgesloten voor het jaar 2011. Teneinde de partiële

Nadere informatie

Coordinatie--ZIV--KB-26-11-2006--uitvoering-art-36-ZIV-wet.doc

Coordinatie--ZIV--KB-26-11-2006--uitvoering-art-36-ZIV-wet.doc 26 NOVEMBER 2006. - Koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 36 van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994, wat betreft

Nadere informatie

K.B In werking B.S

K.B In werking B.S Artikel 9 VERLOSSINGEN K.B. 9.11.2015 In werking 1.2.2016 B.S. 9.12.2015 Wijzigen Invoegen Verwijderen c) wanneer daarvoor de bekwaming van geneesheer-specialist voor gynecologie en verloskunde (DG) vereist

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2014/17 van 10 januari 2014 3910/1346 Van toepassing vanaf 1 januari 2014 Vervangt omzendbrief

Nadere informatie

VERLOSSINGEN Art. 9 pag. 1 officieuze coördinatie. 1. Inspuitingen : Inspuiting V Prenatale zorgen:"

VERLOSSINGEN Art. 9 pag. 1 officieuze coördinatie. 1. Inspuitingen : Inspuiting V Prenatale zorgen: VERLOSSINGEN Art. 9 pag. 1 "K.B. 20.8.1996" (in werking 1.7.1996) + "K.B. 10.6.1998" (in werking 1.7.1998) "HOOFDSTUK IV. - VERLOSSINGEN Art. 9. Worden als verloskundige verstrekkingen aangezien : a) wanneer

Nadere informatie

K.B B.S In werking

K.B B.S In werking K.B. 5.9.2017 B.S. 22.9.2017 In werking 1.11.2017 Wijzigen Invoegen Verwijderen Artikel 9 VERLOSSINGEN Worden als verloskundige verstrekkingen aangezien : a) wanneer daarvoor de bekwaming van vroedvrouw

Nadere informatie

K.B B.S In werking

K.B B.S In werking Artikel 9 VERLOSSINGEN K.B. 25.3.2018 B.S. 16.4.2018 In werking 1.6.2018 Wijzigen Invoegen Verwijderen Worden als verloskundige verstrekkingen aangezien : b) wanneer daarvoor de bekwaming van geneesheer-specialist

Nadere informatie

K.B In werking B.S

K.B In werking B.S Artikel 9 VERLOSSINGEN K.B. 19.5.2010 In werking 1.7.2010 B.S. 28.5.2010 Wijzigen Invoegen Verwijderen Worden als verloskundige verstrekkingen aangezien : a) wanneer daarvoor de bekwaming van vroedvrouw

Nadere informatie

Coordinatie--ZIV--KB forfaitaire-honoraria-klinische-biologie--niet-in-ziekenhuis.doc

Coordinatie--ZIV--KB forfaitaire-honoraria-klinische-biologie--niet-in-ziekenhuis.doc 24 SEPTEMBER 1992. - Koninklijk besluit tot vaststelling van nadere regelen betreffende de forfaitaire honoraria voor sommige verstrekkingen inzake klinische biologie, verleend aan niet in een ziekenhuis

Nadere informatie

RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING Openbare instelling opgericht bij de wet van 9 augustus 1963 Tervurenlaan, 211-1150 Brussel

RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING Openbare instelling opgericht bij de wet van 9 augustus 1963 Tervurenlaan, 211-1150 Brussel RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING Openbare instelling opgericht bij de wet van 9 augustus 1963 Tervurenlaan, 211-1150 Brussel Dienst voor geneeskundige verzorging NATIONALE COMMISSIE

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2018/356 van 18 december 2018 3910/1693 Van toepassing vanaf 1 januari 2019 Tarieven ; artsen

Nadere informatie

HOOFDSTUK IV. - VERLOSSINGEN

HOOFDSTUK IV. - VERLOSSINGEN Deze versie treedt in voege vanaf 01/02/2016 (blz. 14) HOOFDSTUK IV. - VERLOSSINGEN Art. 9. Worden als verloskundige verstrekkingen aangezien : a) wanneer daarvoor de bekwaming van vroedvrouw vereist is

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2018/356 van 18 december 2018 3910/1693 Van toepassing vanaf 1 januari 2019 Tarieven ; artsen

Nadere informatie

I INLEIDING II INHOUDELIJKE BESPREKING III GEWIJZIGDE MODALITEITEN VANAF IV GEWIJZIGDE MODALITEITEN VANAF V AANDACHTSPUNTEN

I INLEIDING II INHOUDELIJKE BESPREKING III GEWIJZIGDE MODALITEITEN VANAF IV GEWIJZIGDE MODALITEITEN VANAF V AANDACHTSPUNTEN nota datum: 27-10-2010 van: Gerd Callewaert aan: de leden van de sectie ziekenhuizen betreft: multidisciplinair oncologisch consult (MOC) inhoudsopgave: I INLEIDING II INHOUDELIJKE BESPREKING III GEWIJZIGDE

Nadere informatie

Art de eerste vijf dagen, per dag... C door een geaccrediteerde geneesheer, de eerste vijf dagen, per dag C 12 + Q 30

Art de eerste vijf dagen, per dag... C door een geaccrediteerde geneesheer, de eerste vijf dagen, per dag C 12 + Q 30 De RODE markeringen m.b.t. tekstcorrecties gaan in voege vanaf 01/12/2018 (blz. 4, 11 en 21) fdeling 12. - Toezicht, onderzoeken en permanentie voor rechthebbenden opgenomen in een ziekenhuis en verstrekkingen

Nadere informatie

K.B. 21.2.2014 B.S. 13.3.2014 + Erratum B.S. 14.5.2014 In werking 1.5.2014

K.B. 21.2.2014 B.S. 13.3.2014 + Erratum B.S. 14.5.2014 In werking 1.5.2014 K.B. 21.2.2014 B.S. 13.3.2014 + Erratum B.S. 14.5.2014 In werking 1.5.2014 Artikel 7 KINESITHERAPIE Wijzigen Invoegen Verwijderen De geschrapte nomenclatuurnummers bevinden zich achteraan. 1. Verstrekkingen

Nadere informatie

K.B. 28.3.2014 In werking 1.6.2014 B.S. 14.4.2014

K.B. 28.3.2014 In werking 1.6.2014 B.S. 14.4.2014 Artikel 9 VERLOSSINGEN K.B. 28.3.2014 In werking 1.6.2014 B.S. 14.4.2014 Wijzigen Invoegen Verwijderen Worden als verloskundige verstrekkingen aangezien : a) wanneer daarvoor de bekwaming van vroedvrouw

Nadere informatie

HOOFDSTUK IV. - VERLOSSINGEN

HOOFDSTUK IV. - VERLOSSINGEN RODE markeringen gaan in voege vanaf 01/07/2010 (blz. 6 en 7) HOOFDSTUK IV. - VERLOSSINGEN Art. 9. Worden als verloskundige verstrekkingen aangezien : a) wanneer daarvoor de bekwaming van vroedvrouw vereist

Nadere informatie

Nomenclatuur voor vroedvrouwen vanaf 1 januari 2014

Nomenclatuur voor vroedvrouwen vanaf 1 januari 2014 Nomenclatuur voor vroedvrouwen vanaf 1 januari 2014 Vanaf 1 januari 2014 wordt de waarde van de sleutelletter V geïndexeerd met.%. De sleutelletter V heeft hierdoor vanaf 1 januari 2014 een waarde van

Nadere informatie

K.B. 20.9.2012 B.S. 28.9.2012 In werking 1.11.2012

K.B. 20.9.2012 B.S. 28.9.2012 In werking 1.11.2012 K.B. 20.9.2012 B.S. 28.9.2012 In werking 1.11.2012 Artikel 20 - INWENDIGE GENEESKUNDE Wijzigen Invoegen Verwijderen 1. Worden beschouwd als verstrekkingen waarvoor de bekwaming is vereist van geneesheer-specialist

Nadere informatie

Coordinatie--ZIV--KB persoonlijk-aandelen-in-bepaalde-verstrekkingen.doc

Coordinatie--ZIV--KB persoonlijk-aandelen-in-bepaalde-verstrekkingen.doc 21 SEPTEMBER 1993. - Koninklijk besluit tot aanpassing van de persoonlijke aandelen in de kostprijs van bepaalde verstrekkingen. BS 29/09/1993 gdp 1 HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen. Art. 1 HOOFDSTUK

Nadere informatie

K.B. 3.9.2015 B.S. 23.9.2015 In werking 1.11.2015

K.B. 3.9.2015 B.S. 23.9.2015 In werking 1.11.2015 Artikel 7 KINESITHERAPIE K.B. 3.9.2015 B.S. 23.9.2015 In werking 1.11.2015 Wijzigen Invoegen Verwijderen 2. Voor de in de vorige paragraaf omschreven verstrekkingen wordt een tegemoetkoming van de verzekering

Nadere informatie

Voor deze verstrekking is een voorschrift van een geneesheer vereist. Bedrag van verstrekking door de mutualiteit terugbetaald = 8,62.

Voor deze verstrekking is een voorschrift van een geneesheer vereist. Bedrag van verstrekking door de mutualiteit terugbetaald = 8,62. 1. Inspuitingen : 421993 Inspuiting Voor deze verstrekking is een voorschrift van een geneesheer vereist. Bedrag van verstrekking door de mutualiteit terugbetaald = 8,62. 2. Prenatale zorgen a) prenatale

Nadere informatie

K.B B.S K.B B.S (2x) In werking

K.B B.S K.B B.S (2x) In werking Artikel 22 FYSIOTHERAPIE K.B. 3.10.2018 B.S. 25.10.2018 K.B. 5.10.2018 B.S. 29.10.2018 (2x) In werking 1.12.2018 K.B. 5.10.2018 B.S. 29.10.2018 pag. 82307 Wijzigen Invoegen Verwijderen AFDELING 10. - Fysische

Nadere informatie

Gewijzigd door: KB 27/03/2017 BS 27/04/2017 in voege vanaf 1 januari 2016 (blz. 2, 5-8 en 10)

Gewijzigd door: KB 27/03/2017 BS 27/04/2017 in voege vanaf 1 januari 2016 (blz. 2, 5-8 en 10) 25 JULI 2014. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de voorwaarden en regels overeenkomstig dewelke de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen aan de huisarts een honorarium

Nadere informatie

21 JANUARI Koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 36

21 JANUARI Koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 36 21 JANUARI 2009. - Koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 36 van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994, wat betreft

Nadere informatie

RIZIV Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering

RIZIV Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering RIZIV Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering Nota CGV nr 2005/279 Omzendbrief Bijlage 3 - Aan de geneesheren-specialisten voor inwendige geneeskunde die houder zijn van de bijzondere beroepstitel

Nadere informatie

Artikel Art. 2.

Artikel Art. 2. 12 NOVEMBER 2008. KB tot uitvoering van artikel 57, 2, van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994, betreffende de berekeningsregels

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen 25 JULI 2014. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de voorwaarden en regels overeenkomstig dewelke de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen aan de huisarts een honorarium

Nadere informatie

De RODE wijzigingen treden in voege vanaf 1 november 2015 (blz. 16-18, 21)

De RODE wijzigingen treden in voege vanaf 1 november 2015 (blz. 16-18, 21) De RODE wijzigingen treden in voege vanaf 1 november 2015 (blz. 16-18, 21) AFDELING 3. - Kinesitherapie "Art. 7. 1. Verstrekkingen die tot de bevoegdheid van de kinesitherapeuten behoren : 1 Verstrekkingen

Nadere informatie

einde Publicatie : 2009-02-06 FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID

einde Publicatie : 2009-02-06 FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID einde Publicatie : 2009-02-06 FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID 21 JANUARI 2009. - Koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 36 van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige

Nadere informatie

Artikelen 5 en 6 Orthodontische behandelingen Interpretatieregel 01. Interpretatieregel 02 VRAAG

Artikelen 5 en 6 Orthodontische behandelingen Interpretatieregel 01. Interpretatieregel 02 VRAAG Artikelen 5 en 6 Orthodontische behandelingen - Interpretatieregels 01, 02, 04, 05, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 17 en 18 B.S. 16.9.2014 In werking 1.4.2014 Orale implantaten - Interpretatieregels

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2009/342 van 25 augustus 2009 370/1366 Van toepassing vanaf 1 september 2009 tot 31 december

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. Algemene bepalingen.

HOOFDSTUK I. Algemene bepalingen. 14 FEBRUARI 2005. Ministerieel besluit tot vaststelling van de bijzondere criteria voor de erkenning van geneesheren-specialisten houders van de bijzondere beroepstitel in de urgentiegeneeskunde, van geneesherenspecialisten

Nadere informatie

RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE-EN INVALIDITEITSVERZEKERING. Dienst Geneeskundige Verzorging NATIONALE COMMISSIE GENEESHEREN-ZIEKENFONDSEN

RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE-EN INVALIDITEITSVERZEKERING. Dienst Geneeskundige Verzorging NATIONALE COMMISSIE GENEESHEREN-ZIEKENFONDSEN RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE-EN INVALIDITEITSVERZEKERING Openbare instelling opgericht bij de wet van 9 augustus 1963 Tervurenlaan 211-1150 Brussel Dienst Geneeskundige Verzorging NATIONALE COMMISSIE GENEESHEREN-ZIEKENFONDSEN

Nadere informatie

Aanvraag tot erkenning als ziekenhuisdienst voor de opleiding van huisartsen

Aanvraag tot erkenning als ziekenhuisdienst voor de opleiding van huisartsen Aanvraag tot erkenning als ziekenhuisdienst voor de opleiding van huisartsen Andriy Popov - 123rf.com 1 1. Wettelijke basis : KB van 21 april 1983 tot vaststelling van de nadere regelen voor erkenning

Nadere informatie

7/07/2016. Regels 1 / 12. Nomenclatuurnummer. Regels verbonden aan nummer

7/07/2016. Regels 1 / 12. Nomenclatuurnummer. Regels verbonden aan nummer 1 / 12 Regels verbonden aan nummer 2 / 12 Regels verbonden aan artikels m.b.t. nummer A01 01-04 1,00 01/11/1994 1. Elke verstrekking wordt in deze nomenclatuur aangeduid met een rangnummer vóór de omschrijving

Nadere informatie

Coordinatie--erkenningscriteria--geneesheren-specialisten--Intensieve-zorg--BIJZONDERE-CRITERIA--MB doc

Coordinatie--erkenningscriteria--geneesheren-specialisten--Intensieve-zorg--BIJZONDERE-CRITERIA--MB doc 5 OKTOBER 1995. - Ministerieel besluit tot vaststelling van de bijzondere erkenningscriteria voor de geneesheren-specialisten houders van de bijzondere beroepstitel in de intensieve zorg, alsook van de

Nadere informatie

29 JANUARI Ministerieel besluit tot vaststelling. van de bijkomende erkenningscriteria. voor kandidaten, stagemeesters en stagediensten

29 JANUARI Ministerieel besluit tot vaststelling. van de bijkomende erkenningscriteria. voor kandidaten, stagemeesters en stagediensten 29 JANUARI 2010. - Ministerieel besluit tot vaststelling van de bijkomende erkenningscriteria voor kandidaten, stagemeesters en stagediensten voor de beroepsbekwaamheid in de oncologie specifiek voor geneesheren-specialisten,

Nadere informatie

K.B In werking B.S

K.B In werking B.S Artikel 13 REANIMATIE K.B. 26.10.2011 In werking 1.1.2012 B.S. 25.11.2011 Wijzigen Invoegen Verwijderen 1. Worden beschouwd als verstrekkingen waarvoor de bekwaming is vereist van geneesheer-specialist

Nadere informatie

BS Gewijzigd door: MB (BS ) HOOFDSTUK 1. - Algemene bepalingen

BS Gewijzigd door: MB (BS ) HOOFDSTUK 1. - Algemene bepalingen 12 NOVEMBER 1993. - Ministerieel besluit tot vaststelling van de bijzondere criteria voor de erkenning van geneesheren - specialisten houders van de bijzondere beroepstitel in de URGENTIEGENEESKUNDE, alsook

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2013/443 van 20 december 2013 3910/1336 Van toepassing vanaf 1 januari 2014 Tarieven ; geneesheren

Nadere informatie

K.B B.S In werking

K.B B.S In werking K.B. 3.10.2018 B.S. 22.10.2018 In werking 1.12.2018 Wijzigen Invoegen Verwijderen Artikel 15 TOEPASSINGSREGELEN MET BETREKKING TOT DE HEELKUNDIGE VERSTREKKINGEN 7. Alle aanvragen met betrekking tot verstrekking

Nadere informatie

K.B B.S In werking

K.B B.S In werking K.B. 18.6.2017 B.S. 30.6.2017 In werking 1.8.2017 Wijzigen Invoegen Verwijderen Artikel 15 TOEPASSINGSREGELEN MET BETREKKING TOT DE HEELKUNDIGE VERSTREKKINGEN 7. Alle aanvragen met betrekking tot verstrekking

Nadere informatie

Coordinatie--erkenningscriteria--geneesheren-specialisten--Klinische-hematologie--BIJZONDERE-CRITERIA--MB-18-10- 2002.doc

Coordinatie--erkenningscriteria--geneesheren-specialisten--Klinische-hematologie--BIJZONDERE-CRITERIA--MB-18-10- 2002.doc 18 OKTOBER 2002. - Ministerieel besluit tot vaststelling van de bijzondere criteria voor de erkenning van geneesheren-specialisten, houders van de bijzondere beroepstitel in de klinische hematologie, alsmede

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2013/443 van 20 december 2013 3910/1336 Van toepassing vanaf 1 januari 2014 Tarieven ; geneesheren

Nadere informatie

Voorwaarden waaraan een geneesheer moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven

Voorwaarden waaraan een geneesheer moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven Voorwaarden waaraan een geneesheer moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven (Tekst goedgekeurd door Accrediteringsstuurgroep van 15 februari 2006) 1. Toekomstig erkende of pas erkende geneesheer

Nadere informatie

K.B B.S K.B B.S In werking

K.B B.S K.B B.S In werking K.B. 24.10.2011 B.S. 22.11.2011 K.B. 26.10.2011 B.S. 25.11.2011 In werking 1.1.2012 Wijzigen Invoegen Verwijderen Artikel 15 TOEPASSINGSREGELEN MET BETREKKING TOT DE HEELKUNDIGE VERSTREKKINGEN K.B. 26.10.2011

Nadere informatie

Artikel 23. OPGEPAST INTERPRETATIEREGEL 6 wordt opgeheven vanaf 01/01/2012 : B.S. 01/03/2012

Artikel 23. OPGEPAST INTERPRETATIEREGEL 6 wordt opgeheven vanaf 01/01/2012 : B.S. 01/03/2012 Interpretatieregel 06 (idem art 22 IR 6) Artikel 23 OPGEPAST INTERPRETATIEREGEL 6 wordt opgeheven vanaf 01/01/2012 : B.S. 01/03/2012 Mogen tijdens eenzelfde pluridisciplinaire revalidatiebehandeling de

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2015/393 van 23 december 2015 3910/1479 Van toepassing vanaf 1 januari 2016 Tarieven ; geneesheren

Nadere informatie

Elektromyografie, door middel van een naaldelektrode Elektromyografie * Oppervlakte-elektromyografie K 50

Elektromyografie, door middel van een naaldelektrode Elektromyografie * Oppervlakte-elektromyografie K 50 De RODE markeringen m.b.t. de revalidatiezittingen gaan in voege vanaf 01/12/2018 (blz. 5 en 6) De BLAUWE markeringen m.b.t. de elektromyografie gaan in voege vanaf 01/12/2018 (blz. 1) De GROENE markeringen

Nadere informatie

K.B In werking B.S

K.B In werking B.S Artikel 22 FYSIOTHERAPIE K.B. 27.9.2009 In werking 1.12.2009 B.S. 20.10.2009 Wijzigen Invoegen Verwijderen AFDELING 10. - Fysische geneeskunde en revalidatie. Art. 22. Worden beschouwd als verstrekkingen

Nadere informatie

Artikel 23 (Fysiotherapie Toepassingsregels)

Artikel 23 (Fysiotherapie Toepassingsregels) Artikel 23 (Fysiotherapie Toepassingsregels) INTERPRETATIEREGEL 6 (in voege van 17.1.2005 t/m 31.12.2011) (opgeheven) Mogen tijdens eenzelfde pluridisciplinaire revalidatiebehandeling de verstrekkingen

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2013/443 van 20 december 2013 3910/1336 Van toepassing vanaf 1 januari 2014 Tarieven ; geneesheren

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2013/443 van 20 december 2013 3910/1336 Van toepassing vanaf 1 januari 2014 Tarieven ; geneesheren

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2013/443 van 20 december 2013 3910/1336 Van toepassing vanaf 1 januari 2014 Tarieven ; geneesheren

Nadere informatie

K.B. 9.11.2015 In werking 1.2.2016 B.S. 9.12.2015

K.B. 9.11.2015 In werking 1.2.2016 B.S. 9.12.2015 Artikel 22 FYSIOTHERAPIE K.B. 9.11.2015 In werking 1.2.2016 B.S. 9.12.2015 Wijzigen Invoegen Verwijderen AFDELING 10. - Fysische geneeskunde en revalidatie. Art. 22. Worden beschouwd als verstrekkingen

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. - Criteria voor de opleiding en erkenning van de geneesheren-specialisten in de fysische geneeskunde en revalidatie

HOOFDSTUK I. - Criteria voor de opleiding en erkenning van de geneesheren-specialisten in de fysische geneeskunde en revalidatie VAS, afdeling Antwerpen 1 20 OKTOBER 2004. - Ministerieel besluit tot vaststelling van de bijzondere criteria voor de erkenning van geneesheren-specialisten, stagemeesters en stagediensten voor de specialiteit

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Tarieven ; geneesheren - medische verstrekkingen ;

R.I.Z.I.V. Tarieven ; geneesheren - medische verstrekkingen ; R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2011/532 van 23 december 2011 3910/1062 Van toepassing vanaf 1 januari 2012 Tarieven ; geneesheren

Nadere informatie

De samenwerking tussen zorgkundigen en verpleegkundigen RIZIV-REGELGEVING

De samenwerking tussen zorgkundigen en verpleegkundigen RIZIV-REGELGEVING De samenwerking tussen zorgkundigen en verpleegkundigen RIZIV-REGELGEVING 1 Integratie van zorgkundigen in de thuisverpleging Wettelijke basis: artikel 8, 12 van de nomenclatuur van geneeskundige verstrekkingen

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Tarieven ; geneesheren - medische verstrekkingen ;

R.I.Z.I.V. Tarieven ; geneesheren - medische verstrekkingen ; R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2011/532 van 23 december 2011 3910/1062 Van toepassing vanaf 1 januari 2012 Tarieven ; geneesheren

Nadere informatie

30 MEI Koninklijk besluit betreffende de planning van het medisch aanbod.

30 MEI Koninklijk besluit betreffende de planning van het medisch aanbod. 30 MEI 2002. - Koninklijk besluit betreffende de planning van het medisch aanbod. BS 14/06/2002 Gewijzigd door: KB 11/07/2005 BS 03/08/2005 KB 08/12/2006 BS 22/12/2006 KB 26/04/2007 BS 16/05/2007 KB 26/04/2007

Nadere informatie