1. Baby6jd (0-1 jaar): ontwikkeling van vertrouwen of wantrouwen 2. Peuter6jd (2-3 jaar): ontwikkeling van autonomie of schaamte 3.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Baby6jd (0-1 jaar): ontwikkeling van vertrouwen of wantrouwen 2. Peuter6jd (2-3 jaar): ontwikkeling van autonomie of schaamte 3."

Transcriptie

1 Lucas 7: Een van de farizeeën nodigde hem uit voor de maal6jd, en toen hij het huis van de farizeeër was binnengegaan, ging hij aan tafel aanliggen. 37 Een vrouw die in de stad bekendstond als zondares had gehoord dat hij bij de farizeeër thuis zou eten, en ze ging naar het huis met een albasten flesje met geurige olie. 38 Ze ging achter Jezus staan, aan het voeteneinde van het aanligbed; ze huilde en zijn voeten werden nat door haar tranen. Ze droogde ze met haar haar, kuste ze en wreef ze in met de olie.

2 Lucas 7: Toen de farizeeër die hem had uitgenodigd dit zag, zei hij bij zichzelf: Als hij een profeet was, zou hij weten wie de vrouw is die hem aanraakt, dat ze een zondares is. 40 Maar Jezus zei tegen hem: Simon, ik heb je iets te zeggen. Meester, spreek! zei hij. 41 Er was eens een geldschieter die twee schuldenaars had: de een was hem vijronderd denarie schuldig, de ander vijsig. 42 Omdat ze het geld niet konden terugbetalen, schold hij beiden hun schuld kwijt. Wie van de twee zal hem de meeste liefde betonen?

3 Lucas 7: Simon antwoordde: Ik veronderstel degene aan wie hij het grootste bedrag hees kwijtgescholden. Hij zei tegen hem: Dat is juist geoordeeld. 44 Toen draaide hij zich om naar de vrouw en vroeg aan Simon: Zie je deze vrouw? Ik ben in jouw huis te gast, en je hebt me geen water voor mijn voeten gegeven; maar zij hees met haar tranen mijn voeten natgemaakt en ze met haar haar afgedroogd. 45 Je hebt me niet begroet met een kus; maar zij hees, sinds ik hier binnenkwam, onophoudelijk mijn voeten gekust.

4 Lucas 7: Je hebt mijn hoofd niet met olie ingewreven; maar zij hees met geurige olie mijn voeten ingewreven. 47 Daarom zeg ik je: haar zonden zijn haar vergeven, al waren het er vele, want ze hees veel liefde betoond; maar wie weinig wordt vergeven, betoont ook weinig liefde. 48 Toen zei hij tegen haar: Uw zonden zijn u vergeven. 49 Zijn tafelgenoten dachten bij zichzelf: Wie is hij, dat hij zelfs zonden vergees? 50 Hij zei tegen de vrouw: Uw geloof hees u gered; ga in vrede.

5 1. Baby6jd (0-1 jaar): ontwikkeling van vertrouwen of wantrouwen 2. Peuter6jd (2-3 jaar): ontwikkeling van autonomie of schaamte 3. Kleuter6jd (4-6 jaar): ontwikkeling van ini8a8ef of schuld 4. Kinder6jd (7-13 jaar): ontwikkeling van vlijt of minderwaardigheid 5. Adolescen6e (14 jaar tot midden twin6g): ontwikkeling van iden8teit of rolverwarring 6. Vroege volwassenheid (midden twin6g tot begin veer6g): ontwikkeling van in8miteit of isola8e 7. Middenvolwassenheid (begin veer6g tot midden zes6g): ontwikkeling van zorg voor komende genera8es of stagna8e 8. Late volwassenheid (vanaf midden zes6g): ontwikkeling van integriteit of wanhoop

6 Genesis 3:7 Toen werden de ogen van beiden geopend en zij merkten dat zij naakt waren. Zij vlochten vijgenbladeren samen en maakten voor zichzelf schorten.

7 Lucas 7:38 Ze ging achter Jezus staan, aan het voeteneinde van het aanligbed; ze huilde en zijn voeten werden nat door haar tranen. Ze droogde ze met haar haar, kuste ze en wreef ze in met de olie.

8 Lucas 7: Er was eens een geldschieter die twee schuldenaars had: de een was hem vijronderd denarie schuldig, de ander vijsig. 42 Omdat ze het geld niet konden terugbetalen, schold hij beiden hun schuld kwijt. Wie van de twee zal hem de meeste liefde betonen? 43 Simon antwoordde: Ik veronderstel degene aan wie hij het grootste bedrag hees kwijtgescholden. Hij zei tegen hem: Dat is juist geoordeeld.

9

10 Lucas 7: Toen draaide hij zich om naar de vrouw en vroeg aan Simon: Zie je deze vrouw? Ik ben in jouw huis te gast, en je hebt me geen water voor mijn voeten gegeven; maar zij hees met haar tranen mijn voeten natgemaakt en ze met haar haar afgedroogd. 45 Je hebt me niet begroet met een kus; maar zij hees, sinds ik hier binnenkwam, onophoudelijk mijn voeten gekust. 46 Je hebt mijn hoofd niet met olie ingewreven; maar zij hees met geurige olie mijn voeten ingewreven.

11 Lucas 7: Daarom zeg ik je: haar zonden zijn haar vergeven, al waren het er vele, want ze hees veel liefde betoond; maar wie weinig wordt vergeven, betoont ook weinig liefde. 48 Toen zei hij tegen haar: Uw zonden zijn u vergeven. 49 Zijn tafelgenoten dachten bij zichzelf: Wie is hij, dat hij zelfs zonden vergees?

12

13 Romeinen 10:9 Als uw mond belijdt dat Jezus de Heer is en uw hart gelooh dat God hem uit de dood hees opgewekt, zult u worden gered.

14 Lucas 7:50 Hij zei tegen de vrouw: Uw geloof hees u gered;

15 Lucas 7:50 Hij zei tegen de vrouw: Uw geloof hees u gered; ga in vrede.

16 Johannes 17: En Ik bid niet alleen voor dezen, maar ook voor hen die door hun woord in Mij zullen geloven 21 opdat zij allen één zullen zijn, zoals U, Vader, in Mij, en Ik in U, dat ook zij in Ons één zullen zijn, opdat de wereld zal geloven dat U Mij gezonden hebt. 22 En Ik heb hun de heerlijkheid gegeven die U Mij gegeven hebt, opdat zij één zijn, zoals Wij Eén zijn; 23 Ik in hen, en U in Mij, opdat zij volmaakt één zijn en opdat de wereld erkent dat U Mij gezonden hebt en hen liefgehad hebt, zoals U Mij hebt liefgehad.

17 Johannes 17: Vader, Ik wil dat waar Ik ben, ook zij bij Mij zijn die U Mij gegeven hebt, opdat zij Mijn heerlijkheid zien, die U Mij gegeven hebt, omdat U Mij hebt liefgehad vóór de grondlegging van de wereld. 25 Rechtvaardige Vader, de wereld heeh U niet gekend, maar Ik heb U gekend, en dezen hebben erkend dat U Mij gezonden hebt. 26 En Ik heb hun Uw Naam bekendgemaakt, en zal die bekendmaken, opdat de liefde waarmee U Mij hebt liefgehad, in hen is, en Ik in hen.

Voorganger ds. Werner Gugler Ouderling: Heleen den Engelsman / Ariëtte van Kempen Organist: Jan van den Brink Lector: Evert Lubbersen / Gert

Voorganger ds. Werner Gugler Ouderling: Heleen den Engelsman / Ariëtte van Kempen Organist: Jan van den Brink Lector: Evert Lubbersen / Gert Voorganger ds. Werner Gugler Ouderling: Heleen den Engelsman / Ariëtte van Kempen Organist: Jan van den Brink Lector: Evert Lubbersen / Gert Broekhuis Koster: H. Hoorn Beamer: Jan Hijmissen Psalm 81 2.

Nadere informatie

3 februari uur F Gerkema orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Biny Blijdorp

3 februari uur F Gerkema orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Biny Blijdorp 3 februari 2019 17.00 uur F Gerkema orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Biny Blijdorp Welkom door ouderling van dienst Zingen: Opw 502 (Jezus ik wil heel dicht bij U komen) Stil gebed Zingen: GK 165b (Onze

Nadere informatie

Input dienst HoH op 10 februari 2013 met Christian TAN

Input dienst HoH op 10 februari 2013 met Christian TAN Input dienst HoH op 10 februari 2013 met Christian TAN Het woord voor deze samenkomst is een verhaal uit Genesis 29: Jakob bij Laban. Jakob (zijn naam betekent : bedrieger) komt werken bij zijn oom Laban.

Nadere informatie

assie voor het leven Noteer voor jezelf een aantal opmerkingen en kernwoorden Lees de tekst nog eens door en bespreek met elkaar als groep

assie voor het leven Noteer voor jezelf een aantal opmerkingen en kernwoorden Lees de tekst nog eens door en bespreek met elkaar als groep Galaten 5: 13 en 14, 16 en 17, 22 tot 25 Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde, want de hele

Nadere informatie

Gal 2: 16 en en Lk 7:36-50 Verhaal voor de kinderen: vergelijken (onder preek)

Gal 2: 16 en en Lk 7:36-50 Verhaal voor de kinderen: vergelijken (onder preek) Gal 2: 16 en 19-21 en Lk 7:36-50 Verhaal voor de kinderen: vergelijken (onder preek) Inleiding: In het evangelieverhaal van vanmorgen had Simon zijn oordeel snel klaar over de vrouw die Jezus zalfde. En

Nadere informatie

Jezus ging aanliggen: men lag toen op divans of rustbedden bij de maaltijd, met de voeten naar achteren gestrekt terwijl men steunde op de linkerarm.

Jezus ging aanliggen: men lag toen op divans of rustbedden bij de maaltijd, met de voeten naar achteren gestrekt terwijl men steunde op de linkerarm. - 1 - Jezus door de zondares gezalfd We lezen in Lucas 7:36 het volgende: Eén der Farizeeën nodigde Hem om bij hem te komen eten; en Hij kwam in het huis van de Farizeeër en ging aanliggen. Een Farizeeër

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 12 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 12 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Welkom in de Menorah Naam v/d zondag: 12 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : ds. A. Nicolai : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong : mw. A. Bouma

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Graankorrel te 's-graveland. zondag 12 juni 2016

Protestantse Gemeente De Graankorrel te 's-graveland. zondag 12 juni 2016 Welkom en mededelingen Voorbereiding Drempelgebed Lied 779: 1 t/m 7 Protestantse Gemeente De Graankorrel te 's-graveland zondag 12 juni 2016 Voorganger: ds. A.M. Parmentier-Blankert, Hilversum Gastvrouw:

Nadere informatie

e e n z o n d a r e s

e e n z o n d a r e s vijfde bijeenkomst De l i e f d e v a n e e n z o n d a r e s 1 Ter inleiding In deze bijeenkomst staat het verhaal centraal van de vrouw die Jezus voeten wast met haar tranen en ze afdroogt met haar haren.

Nadere informatie

Zondag 16 juli 2017 O R D E V A N D I E N S T OPENING. Klokgelui en orgelspel. Welkom door de ouderling van dienst. - de gemeente gaat staan -

Zondag 16 juli 2017 O R D E V A N D I E N S T OPENING. Klokgelui en orgelspel. Welkom door de ouderling van dienst. - de gemeente gaat staan - Protestantse Gemeente Wijk bij Duurstede Zondag 16 juli 2017 Kleur : groen Koster : Aart Batenburg Organist : Pim Schipper Lector : Amy van den Bercken Kerkrentmeester : Arno Schut Diaken : Jan Klaver

Nadere informatie

Meditatieviering. Theresiagemeenschap in de oude synagoge 12 juni Thema: Met welke ogen kijkt u?

Meditatieviering. Theresiagemeenschap in de oude synagoge 12 juni Thema: Met welke ogen kijkt u? Meditatieviering Theresiagemeenschap in de oude synagoge 12 juni 2016 Thema: Met welke ogen kijkt u? 1 Vooraf: Meditatieve muziek Opening Hartelijk welkom hier op deze plaats. Het is goed om weer bij elkaar

Nadere informatie

Kun jij vergeven (worden)? 19 juni 2016

Kun jij vergeven (worden)? 19 juni 2016 Kun jij vergeven (worden)? 19 juni 2016 0. Muziek vooraf CD Romantic Guitar Duets CD nr. 1 1. Welkom 2. Aansteken paaskaars 3. Openingsgebed nr. 2 blz. 3 (schuldbelijdenis) 4. Lied: Dit ene weten wij blz.

Nadere informatie

Johannes 17. Johannes 14. Johannes 16. Johannes 15. Johannes 13

Johannes 17. Johannes 14. Johannes 16. Johannes 15. Johannes 13 Johannes 14 Johannes 17 Johannes 15 Johannes 16 Johannes 13 Het gebed van Jezus 24 februari - Johannes 17:1-26 Dit sprak Jezus, en Hij sloeg Zijn ogen op naar de hemel en zei: Vader, het uur is gekomen,

Nadere informatie

[audio mp3="https://ccg.nu/wp-content/uploads/2014/05/140511.mp3"][/audio]

[audio mp3=https://ccg.nu/wp-content/uploads/2014/05/140511.mp3][/audio] Ode aan de vrouw Author : Joop-Bakker [audio mp3="https://ccg.nu/wp-content/uploads/2014/05/140511.mp3"][/audio] Op moederdag legt Joop uit hoe goed het is dat God de vrouw heeft gemaakt door voorbeelden

Nadere informatie

Ik veronderstel, hij aan wie hij het meest heeft geschonken (Luk. 7:43)

Ik veronderstel, hij aan wie hij het meest heeft geschonken (Luk. 7:43) Twee schuldenaars De eerste gelijkenis van de Here Jezus die alleen door Lukas opgetekend is, vinden we in het zevende hoofdstuk van zijn evangelie. De Here vertelde dit verhaal aan een zekere Simon, die

Nadere informatie

Psalm van de zondag Psalm 27: 1 en 2 waarna de gemeente gaat zitten

Psalm van de zondag Psalm 27: 1 en 2 waarna de gemeente gaat zitten Orde van dienst op de 4e zondag na Pinksteren 12 juni anno Domini 2016 VOORBEREIDING Muziek Welkom Tijdens het aansteken van de kaars zingen we: lied 274 Stilte, bemoediging en gebed van toenadering gemeente

Nadere informatie

Hoi! Veel plezier en doe je best! Het projectteam van Hart voor mensen

Hoi! Veel plezier en doe je best! Het projectteam van Hart voor mensen Hoi! In onze kerk begint op zondag 10 januari weer een groot project. Misschien weet je het nog wel van de vorige keer. Toen heette het Ga met God. En deze keer is het Hart voor mensen - liefhebben als

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst waarin ds Ellen Sonneveld verbonden wordt aan de Protestantse gemeente Enschede

Liturgie voor de kerkdienst waarin ds Ellen Sonneveld verbonden wordt aan de Protestantse gemeente Enschede Afbeelding op de voorkant: Julia Stankova De geur van mirre hangt in milde overdaad en schrijft met groots gebaar waarvoor de liefde staat (Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk, 563) Liturgie voor

Nadere informatie

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Mattheus 20:28 zoals ook de Zoon des mensen niet gekomen is om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een losprijs voor velen.

Nadere informatie

Voeten door tranen gewassen

Voeten door tranen gewassen Voeten door tranen gewassen GEBEDSVIERING Ten Bos, 16 juni 2013 Bij het binnenkomen komen misdienaars (Sam De Vocht - Tom De Vocht - Febe De Vocht) en lectoren (Karel Vanderbeke Hildegart Uvin) met Jos

Nadere informatie

Thema: De moeite waard Overweging 12 juni 2016 Marc van de Giessen

Thema: De moeite waard Overweging 12 juni 2016 Marc van de Giessen Thema: De moeite waard Overweging 12 juni 2016 Marc van de Giessen Lector: Yvonne van der Velden... We maken deel uit van een gebroken wereld en ik heb er een stevige mening over. Het is vaak om te huilen.

Nadere informatie

Groeien naar volwassenheid. Bijbelstudieweekend Vierhouten - 9 oktober 2015

Groeien naar volwassenheid. Bijbelstudieweekend Vierhouten - 9 oktober 2015 Groeien naar volwassenheid Bijbelstudieweekend Vierhouten - 9 oktober 2015 Wat is (geestelijke) volwassenheid? Teleios: volgroeid, volwassen, voltooid, volmaakt, volledig Efeze 4:13 totdat wij allen komen

Nadere informatie

Preek van Martijn Piet d.d. 19 oktober Van wet naar liefde

Preek van Martijn Piet d.d. 19 oktober Van wet naar liefde Preek van Martijn Piet d.d. 19 oktober 2003 Van wet naar liefde Wat we allemaal wel weten, maar meestal moeilijk kunnen toepassen, is dat God niet van ons vraagt dat wij streven. Of dat wij religieuze

Nadere informatie

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt.

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. WAARAAN HEB JE ALTIJD HOUVAST? Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. 1 Johannes 5:13 1 DIAGNOSEVRAGEN Weet je zeker dat je naar de

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee schuldenaars

De gelijkenis van de twee schuldenaars Nico van Tilburg De gelijkenis van de twee schuldenaars 'En Jezus antwoordde en zei tot hem: Simon, Ik heb u iets te zeggen. (Hij nu sprak: Meester, zeg het.) Een schuldeiser had twee schuldenaars; de

Nadere informatie

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID Romeinen 8: 13 Want indien gij naar het vlees leeft, zult gij sterven; maar indien gij door de Geest de werkingen des lichaams doodt, zult gij leven. 14

Nadere informatie

TWEEDE STAP Ons Probleem Scheiding 2. DOORDAT DE MENS ZONDIG IS, HEEFT HIJ HET CONTACT MET GOD VERLOREN. DAARDOOR KAN HIJ GODS

TWEEDE STAP Ons Probleem Scheiding 2. DOORDAT DE MENS ZONDIG IS, HEEFT HIJ HET CONTACT MET GOD VERLOREN. DAARDOOR KAN HIJ GODS EERSTE STAP - Gods doel Vrede & Leven 1. GOD HEEFT JOU GESCHAPEN UIT LIEFDE EN HIJ HEEFT EEN PLAN VOOR JOUW LEVEN. GODS LIEFDE " Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Liefde is een werkwoord. Preek over Lucas 7:36-50

Liefde is een werkwoord. Preek over Lucas 7:36-50 Liefde is een werkwoord. Preek over Lucas 7:36-50 Vraag een kind eens welke Engelse woorden het kent, ongetwijfeld zit daar ook love bij. In bijna alle liedjes kom je dit woord tegenwoordig tegen. Maar

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

In Hem is het oude leven morsdood en het nieuwe leven springlevend

In Hem is het oude leven morsdood en het nieuwe leven springlevend In Hem is het oude leven morsdood en het nieuwe leven springlevend Jozua 3: 3 Wanneer u de ark van het verbond van de HEERE, uw God, ziet, en de Levitische priesters die hem dragen, moet ú vanaf uw plaats

Nadere informatie

Les 1: het kruis, bekering en geloof

Les 1: het kruis, bekering en geloof Les 1: het kruis, bekering en geloof Deel 1: Terugkijken 1. Omzien naar elkaar Iedereen vat kort samen hoe de afgelopen week is geweest. 2. Aanbidding Dank en prijs God met gebed en zang. 3. Visie Ontwikkel

Nadere informatie

11e zondag door het jaar C 2007

11e zondag door het jaar C 2007 11e zondag door het jaar C 2007 ZONDAGSVIERINGEN elfde zondag C-jaar (17 06 2007) Begroeting Wij zijn hier samen te gast in het huis van de Heer. Mag ik u daarom van harte welkom heten in de naam + van

Nadere informatie

De Wijsheid van de Vader is de Geest van Jezus in jou

De Wijsheid van de Vader is de Geest van Jezus in jou De Wijsheid van de Vader is de Geest van Jezus in jou 21 Want omdat, in de wijsheid van God, de wereld door haar wijsheid God niet heeft leren kennen, heeft het God behaagd door de dwaasheid van de prediking

Nadere informatie

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW Nieuwe geboorte in het koninkrijk les 1 DEEL 3 FOLLOW DE GEBOORTE Leven begint met een man en vrouw die elkaar liefhebben. Diep in het binnenste van de buik van de moeder ontstaat nieuw leven. Het duurt

Nadere informatie

ANDERS KERK ZIJN. Huiskring thema

ANDERS KERK ZIJN. Huiskring thema ANDERS KERK ZIJN Huiskring thema 2017 2018 H u i s k r i n g e n 2 0 1 7 2 0 1 8 - A N D E R S K E R K Z I J N P a g i n a 2 Kring 4 Genadevol kijken. 1. Inleiding. Het vierde kenmerk dat in de gemeente

Nadere informatie

De zachtmoedige mysteries van weerloosheid en weerbaarheid.

De zachtmoedige mysteries van weerloosheid en weerbaarheid. De zachtmoedige mysteries van weerloosheid en weerbaarheid. ( geschreven op donderdag 23 april 2015 ) Als verantwoordelijke voor het bedevaartsoord Onze- Lieve- Vrouw- van- van- Fatima De Panne, schreef

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Ziet gij deze vrouw. * intochtslied 340 * stil gebed votum en groet

Ziet gij deze vrouw. * intochtslied 340 * stil gebed votum en groet Ziet gij deze vrouw * intochtslied 340 * stil gebed votum en groet Onze hulp is in de naam des heren die de hemel en de aarde gemaakt heeft, Die trouw is en trouw blijft en niet laat varen het werk van

Nadere informatie

Jezus hield veel van Marta en haar zuster, en van Lazarus. Maar toen hij gehoord had dat Lazarus ziek was, bleef hij toch nog twee dagen waar hij

Jezus hield veel van Marta en haar zuster, en van Lazarus. Maar toen hij gehoord had dat Lazarus ziek was, bleef hij toch nog twee dagen waar hij Johannes 11:1-45 Er was iemand ziek, een zekere Lazarus uit Betanië, het dorp waar Maria en haar zuster Marta woonden dat was de Maria die Jezus met olie gezalfd heeft en zijn voeten met haar haar heeft

Nadere informatie

U bent geschapen om deel uit te maken van Gods gezin.

U bent geschapen om deel uit te maken van Gods gezin. 1) Deel van Gods gezin 2) Het allerbelangrijkste > de Liefde 3) Plek om bij te horen 4) Leven met elkaar delen 5) Gemeenschap ontwikkelen 6) Gemeenschap herstellen 7) Gemeenschap beschermen 1 Rm. 12:5

Nadere informatie

Bijbelteksten Feest van Genade

Bijbelteksten Feest van Genade Week 1 Zoals een hinde smacht naar stromend water, zo smacht mijn ziel naar U, o God. (Psalm 42:2) Mozes sloeg steeds buiten het kamp, op ruime afstand ervan, een tent op die hij de ontmoetingstent noemde.

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN elfde zondag C (13/06/2010) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN elfde zondag C (13/06/2010) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN elfde zondag C (13/06/2010) Begroeting Wij zijn hier samen te gast in het huis van de Heer. Mag ik u daarom van harte welkom heten in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest.

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

EERHERSTEL VOOR HET LEED

EERHERSTEL VOOR HET LEED EERHERSTEL VOOR HET LEED DAT MIJ WORDT AANGEDAAN ENGAGEMENT Mijn kinderen, Bemint Mij met een steeds vuriger liefde zoals Ik u bemin 1 Paus Paulus VI heeft op 14 oktober 1966 het decreet van de Congregatie

Nadere informatie

- 1 - Werkelijk vrij. Want de zonde zal over u niet heersen. U bent namelijk niet onder de wet, maar onder de genade.

- 1 - Werkelijk vrij. Want de zonde zal over u niet heersen. U bent namelijk niet onder de wet, maar onder de genade. - 1 - Werkelijk vrij Wij zijn, zoals Galaten 5:13 het noemt, tot vrijheid geroepen. We zullen achtereenvolgens behandelen: * Geen slaaf meer van de zonde. * Geen slaaf meer van mensen. * Geen slaaf meer

Nadere informatie

God dus we kunnen zeggen dat het Woord er altijd is geweest. Johannes 1:1/18

God dus we kunnen zeggen dat het Woord er altijd is geweest. Johannes 1:1/18 - 1 - Johannes 1:1/18 1 In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. De apostel Johannes begint zijn evangelie met dezelfde drie woorden die in Genesis 1 staan, namelijk:

Nadere informatie

Ex 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden

Ex 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden 27-10-2013 1 Ex 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden. 27-10-2013 2 Zal Hij me doden? Zal Hij op me mopperen? Zal Hij me knarsetandend toelaten?

Nadere informatie

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 https://www.youtube.com/watch?v=chxaeh_ NWbA 21 22 Wij gaan voor even uit elkaar 1. Wij gaan voor e-ven uit el-kaar en de-len nu het licht... Licht ver

Nadere informatie

Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof. Kortrijk, 25 februari 2015

Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof. Kortrijk, 25 februari 2015 Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof Kortrijk, 25 februari 2015 Je bestemming Schema Hoe ziet ons leven nu eruit? Wat is de prediking van Jezus De zegen van het Nieuwe Verbond Veranderingen van het

Nadere informatie

Adam en Eva. In alles weerspiegelden. de goedheid van God.

Adam en Eva. In alles weerspiegelden. de goedheid van God. DE DROOM VAN GOD A In alles weerspiegelden Adam en Eva de goedheid van God. dam en Eva waren geschapen naar Gods beeld en naar zijn gelijkenis. Ze waren prachtig. In alles weerspiegelden zij de goedheid

Nadere informatie

3. a. Nee. b. Ze denken dat hij in de menigte meeloopt met vrienden, bekenden of familieleden. c. Drie dagen.

3. a. Nee. b. Ze denken dat hij in de menigte meeloopt met vrienden, bekenden of familieleden. c. Drie dagen. Antwoorden Bijbelstudie 1 1. d. Van Nazareth naar Jericho = 97,5 km Van Jericho naar Jeruzalem = 24 km Totaal: 97.5 + 24 = 121,5 km e. 4,05 dagreizen 2. Derde rondje. Benadruk bij het beantwoorden van

Nadere informatie

Jezus, de Leidsman van ons geloof

Jezus, de Leidsman van ons geloof Warffum seizoen 2018-2019 Jezus, de Leidsman van ons geloof 29 sep Jezus, de Zoon van God Hebreeën 1 27 okt,, 2 24 nov Jezus, de Zoon over Gods huis,, 3-4 15 dec Jezus, de Hogepriester,, 5-7 26 jan Jezus,

Nadere informatie

de doop Matt. 28: 16 -eind

de doop Matt. 28: 16 -eind 16 De elf discipelen gingen naar Galilea, naar de berg die Jezus hun had genoemd, 17 en toen ze Hem zagen bewezen ze Hem eer, al twijfelden enkelen nog. 18 Jezus kwam op hen toe en zei: Mij is gegeven

Nadere informatie

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265 Jaarreeks 1: Jaarreeks 1: 1. Gods eigendom Abba, Vader, U alleen U behoor ik toe. U alleen doorgrondt mijn hart. U behoort het toe. Laat mijn hart steeds vurig zijn, U laat nooit alleen U behoor ik toe.

Nadere informatie

Onze redding Rechtvaardiging door het geloof

Onze redding Rechtvaardiging door het geloof Onze redding Rechtvaardiging door het geloof Romeinen 3:21-4:25 Inhoud Terugblik Rechtvaardiging buiten de wet om Is de rechtvaardiging van Abraham op basis van verdienste? alleen voor besneden of ook

Nadere informatie

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN Vaak wordt u zelf niets wijzer van vragen die aan u gesteld worden. Hier willen we u een paar heel belangrijke vragen voorleggen, die juist wel vooral voor uzelf van belang

Nadere informatie

Werkelijk vrij. Zonde is overtreding van Gods wetten. Men moet dus weten, of iets zonde is of niet.

Werkelijk vrij. Zonde is overtreding van Gods wetten. Men moet dus weten, of iets zonde is of niet. - 1 - Werkelijk vrij Wij zijn tot vrijheid geroepen, zoals Galaten 5:13 het noemt. We zullen achtereenvolgens zeven van die vrijheden behandelen: Ten eerste: Geen slaaf meer van de zonde: We lezen in Johannes

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen ORDE VAN DIENST Zondag 5 mei 2019 Bevrijd Derde zondag van Pasen Voorganger mw. Angeliek Knol, organist Anton Pauw, ouderling Jur Visser, diaken Henk Vonk Voor het eerst hier in de kerk? Welkom! We hopen

Nadere informatie

De hemel geeft wie vangt die heeft. God is een royale en gevende God. En aan ons mensen geeft Hij de keus, om Zijn gaven aan te nemen of niet.

De hemel geeft wie vangt die heeft. God is een royale en gevende God. En aan ons mensen geeft Hij de keus, om Zijn gaven aan te nemen of niet. - 1 - De hemel geeft wie vangt die heeft God is een gevende God. Om het met een aards voorbeeld te kunnen weergeven, zie ik Hem als Iemand die een feestzaal heeft ingericht ter ere van Zijn enig geboren

Nadere informatie

Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626

Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626 VIERING VAN DE HEILIGE DOOP IN DE SINT MICHAËLKERK OPENING Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626 Begroeting

Nadere informatie

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV)

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) Jaarreeks 2: Jaarreeks 2: 1. Door Jezus gezocht Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) 1. Door Jezus gezocht De Mensenzoon is gekomen om te

Nadere informatie

BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 2. Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden?

BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 2. Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Als je de volgende lessen maakt, neem dan de tijd om elk bijbelvers

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De tweede zondag na Epifanie 14 januari 2018 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied: 816 (Gezangboek) Tijdens

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

3 Ten aanzien van Zijn Zoon, Die wat het vlees betreft geboren is uit het geslacht van David. De boekenlegger in het Boek

3 Ten aanzien van Zijn Zoon, Die wat het vlees betreft geboren is uit het geslacht van David. De boekenlegger in het Boek - 1 - De boekenlegger in het Boek We vergelijken in deze uitleg de Heere Jezus met het Boek en de mens (onszelf) als de boekenlegger. Onze bevrijding van de zonde is niet gebaseerd op wat wij kunnen doen

Nadere informatie

5 Dit is de boodschap die we van Hem gehoord hebben en u bekend maken: dat God licht is en in Hem totaal geen duisternis is.

5 Dit is de boodschap die we van Hem gehoord hebben en u bekend maken: dat God licht is en in Hem totaal geen duisternis is. 1 JOHANNES vertaling dr. A. Dirkzwager 1 Wat er was vanaf het begin, wat we gehoord hebben, wat we met onze ogen gezien hebben, wat we bekeken hebben en onze handen aangeraakt hebben in verband met het

Nadere informatie

Lieve gemeente, Thema: Zeg tot Hem: Dit is mijn verlangen Heer Jezus! 0842.pdf

Lieve gemeente, Thema: Zeg tot Hem: Dit is mijn verlangen Heer Jezus! 0842.pdf Lieve gemeente, Deze week las ik een boek van een ziekenhuispredikant. Als aardigheidje vertelde hij dat niet alleen gemeentepredikanten excuses horen over het niet kunnen bijwonen van een dienst. Als

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Woord vooraf. Ds. J.A. van den Berg. Ds. D. Jongeneel. Ds. J. Lohuis. Ds. E. Gouda. Ds. M. Goudriaan. Ds. M.

Inhoudsopgave. Woord vooraf. Ds. J.A. van den Berg. Ds. D. Jongeneel. Ds. J. Lohuis. Ds. E. Gouda. Ds. M. Goudriaan. Ds. M. Inhoudsopgave Woord vooraf Ds. J.A. van den Berg Week 1 God Week 2 Schepping Week 3 Zonde(val) Week 4 Welbehagen Ds. E. Gouda Week 5 Genade Week 6 Wet Week 7 Evangelie Week 8 Belofte Ds. M. Goudriaan Week

Nadere informatie

Door onze keuze is er een breuk tussen God en mens.

Door onze keuze is er een breuk tussen God en mens. Probleem: breuk tussen en mens Door onze keuze is er een breuk tussen en mens. maakte de mens omdat Hij een vriend wilde. Hij wilde aanhoudend contact met de mens. Hij gaf de mens een verrassend mooi leven.

Nadere informatie

Inleiding over het kernwoord zonde

Inleiding over het kernwoord zonde Inleiding over het kernwoord zonde Door Eline Lezen: Mattheüs 5 : 21 t/m 48 Zingen: Psalm 6 : 1 en 4 1. Waarom moeten wij weten wat zonde is? Toen ik deze inleiding begon te maken vroeg ik me af wat ik

Nadere informatie

Waarom zou ik geloven?

Waarom zou ik geloven? Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2015 Deel #2: 22 nov 2015 Mijn doel met de 2 toespraken Ik probeer je te laten zien dat het christelijke

Nadere informatie

DAG 1: Voorbeelden Lees Johannes 13:12-17 Als je van lego iets gaat bouwen, gebruikt je vaak een voorbeeld. Dat voorbeeld maak je na. Ook op school gebruik je vaak voorbeelden. Bij schrijven, bij knutselen

Nadere informatie

DE WIL VAN GOD. Intro. Wat zegt de Bijbel? Erwin van Bavel 10 juni 2017

DE WIL VAN GOD. Intro. Wat zegt de Bijbel? Erwin van Bavel 10 juni 2017 DE WIL VAN GOD Erwin van Bavel 10 juni 2017 Intro Bidt gij dan aldus: Onze Vader die in de hemelen zijt, uw naam worde geheiligd; uw Koninkrijk kome; uw wil geschiede, gelijk in de hemel alzo ook op de

Nadere informatie

GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk opgestaan; = GK06 44)

GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk opgestaan; = GK06 44) 1 april 2018 17.00 uur GP Hommes orgel: Harry Kroeske; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Rinke Larooy Belijdenis van afhankelijkheid en groet GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk

Nadere informatie

verkoren tot zaligheid! Vanaf het begin al. Onze roeping en verkiezing Ons thema gaat over onze roeping en verkiezing. We lezen in 2 Thes.

verkoren tot zaligheid! Vanaf het begin al. Onze roeping en verkiezing Ons thema gaat over onze roeping en verkiezing. We lezen in 2 Thes. - 1 - Onze roeping en verkiezing Ons thema gaat over onze roeping en verkiezing. We lezen in 2 Thes. 2:13 13 Maar wij moeten God altijd voor u danken, broeders, die geliefd bent door de Heere, dat God

Nadere informatie

Ziekenzalving en genezing? Een nieuwe verklaring van Jakobus 5

Ziekenzalving en genezing? Een nieuwe verklaring van Jakobus 5 Ziekenzalving en genezing? Een nieuwe verklaring van Jakobus 5 Is er iemand onder ons ziek? Dan moet hij de oudsten van de gemeente roepen; die moeten een gebed uitspreken, ze moeten de zieke zalven en

Nadere informatie

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN?

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? Net zoals er natuurkundige wetten zijn die het leven bepalen zijn er ook een aantal geestelijke wetten die onze relatie met God bepalen. 1. God heeft je lief en wil graag

Nadere informatie

doop begraaft Romeinen 6:3-11

doop begraaft Romeinen 6:3-11 bevrijdt En ik wil niet, broeders, dat u er geen weet van hebt dat onze vaderen allen onder de wolk waren en allen door de zee zijn gegaan, en dat allen in Mozes get zijn in de wolk en in de zee, en allen

Nadere informatie

Vergeving voor jezelf. les 7a FOLLOW MENTOR

Vergeving voor jezelf. les 7a FOLLOW MENTOR Vergeving voor jezelf les 7a DEEL 2B FOLLOW MENTOR VERGEVING ONTVANGEN EN GEVEN Jezus vertelt aan zijn discipelen dat er een relatie is tussen het koninkrijk en vergeving. Op welke twee momenten speelt

Nadere informatie

Leesrooster Bij het huisbezoekthema Jezus uitstralen, Dalfsen-Oost, seizoen 2015/16

Leesrooster Bij het huisbezoekthema Jezus uitstralen, Dalfsen-Oost, seizoen 2015/16 Leesrooster Bij het huisbezoekthema Jezus uitstralen, Dalfsen-Oost, seizoen 2015/16 [de kunstwerken zijn gemaakt door Claudia Boonstra, kunstenares te Sebaldeburen. www.claudiaboonstra.nl] Dit is een leesrooster

Nadere informatie

Een stukje hemel op aarde

Een stukje hemel op aarde Een stukje hemel op aarde Hudson Taylor (1832-1905) Want de liefde van Christus dringt ons (2 Kor. 5:14) Graf van Johannes te Efeze Geliefden, laten wij elkaar liefhebben, want de liefde is uit God; en

Nadere informatie

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf?

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? Les 5 - Redding Vier feiten die je moet kennen om het Evangelie goed te begrijpen In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? In

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 12 06 2016 Begroeting Jezus Boodschap heeft maar één bedoeling: dat ieder van ons, elke mens, echt tot leven en tot beminnen komt. Laten wij onze bereidheid daartoe uitspreken in de naam van + de Vader,

Nadere informatie

DE BEWAARDOOS VAN PETRUS

DE BEWAARDOOS VAN PETRUS DE BEWAARDOOS VAN PETRUS Kindervertelling naar lezing uit Lucas 22:1 20 zondag 20 maart 2016 door ds. Gerard Rinsma Schepnet Mijn naam is Petrus en in deze doos bewaar ik de herinneringen aan Jezus van

Nadere informatie

Schoongewassen! 1 Kor. 6:10-11

Schoongewassen! 1 Kor. 6:10-11 Schoongewassen! 1 Kor. 6:10-11 10 Houd jezelf toch niet voor de gek! Mensen die met allerlei mannen of vrouwen naar bed gaan, of afgoden aanbidden, of niet trouw zijn aan hun eigen man of vrouw, of mannen

Nadere informatie

HET DOCHTERTJE VAN JAÏRUS

HET DOCHTERTJE VAN JAÏRUS Bijbel voor Kinderen presenteert HET DOCHTERTJE VAN JAÏRUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Gods Weegschaal Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!

Gods Weegschaal Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan! Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan! Toon me 1 Hebt u zich ooit voorgesteld wat er gebeuren zal nadat u sterft? Een algemeen idee, dat vele mensen hebben, is dat zij voor God

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

3 Aangaande zijn Zoon, gesproten uit het geslacht van David naar het vlees. De boekenlegger in het Boek

3 Aangaande zijn Zoon, gesproten uit het geslacht van David naar het vlees. De boekenlegger in het Boek - 1 - De boekenlegger in het Boek We vergelijken in deze uitleg de Heere Jezus met het Boek en de mens (onszelf) als de boekenlegger. Onze bevrijding van de zonde is niet gebaseerd op wat wij kunnen doen

Nadere informatie

Wilt u voorlezing van deze preek in uw gemeente even melden via

Wilt u voorlezing van deze preek in uw gemeente even melden via Wilt u voorlezing van deze preek in uw gemeente even melden via contact@vanbruggenpreken.nl? [1] GELOVEN MET TRANEN Gemeente van onze Here Jezus Christus, Vandaag lezen we een verhaal over een maaltijd.

Nadere informatie

314 :1,2,3 92 :1,3,7 705 :1,2,3,4. Verkondiging. Collecten. Zegen GAL 5:1,13-16 MAT 18: Opw :125. Opw :493. Welkom en Afkondigingen >

314 :1,2,3 92 :1,3,7 705 :1,2,3,4. Verkondiging. Collecten. Zegen GAL 5:1,13-16 MAT 18: Opw :125. Opw :493. Welkom en Afkondigingen > 314 :1,2,3 Welkom en Afkondigingen > 314 :1,2,3 Intochtslied (Staande): 314:1,2,3 > 1/2 314 :1,2,3 2/2 314 :1,2,3 1/2 314 :1,2,3 2/2 314 :1,2,3 1/2 314 :1,2,3 2/2 314 :1,2,3 Stil Gebed, Votum en Zegengroet

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Goed Nieuws Wat zie Je? Navertelling Lucas 24,35-48 Goed Nieuws! Toen de twee leerlingen

Nadere informatie

Geheimenissen. In 1 Tim. 3:16a staat: En buiten twijfel, groot is het geheimenis der godsvrucht: Die Zich geopenbaard heeft in het vlees.

Geheimenissen. In 1 Tim. 3:16a staat: En buiten twijfel, groot is het geheimenis der godsvrucht: Die Zich geopenbaard heeft in het vlees. - 1 - Geheimenissen Er wordt in het nieuwe testament op verschillende plaatsen gesproken over "geheimenissen". Een geheim is een verborgenheid, die niet iedereen weet. Als wij vroeger als kind tegen elkaar

Nadere informatie

Het zesde wonder van het kruis: HET WONDER VAN VERZOENING

Het zesde wonder van het kruis: HET WONDER VAN VERZOENING Het zesde wonder van het kruis: HET WONDER VAN VERZOENING Verzoenen Genadig zijn door iemands zonden uit te delgen door een zoenoffer waardoor iemands vijandige houding verandert in vriendschap Genade

Nadere informatie

Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter!

Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter! Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter! Hieronder worden vijf gebedshoeken beschreven met elk een eigen thema die verschillend gebruikt kunnen worden. Misschien is het te gebruiken tijdens een

Nadere informatie