Weleens een goede Arbodienst ontmoet?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Weleens een goede Arbodienst ontmoet?"

Transcriptie

1 Weleens een goede Arbodienst ontmoet? Aantrekkelijke prijs Betrokken Oog voor resultaat Passie Korte lijnen Minder kosten!

2 Verdienen aan verzuimbeperking? Ja, u leest het goed! Aan de aanpak van verzuim kunt u veel, soms heel veel geld verdienen. Weet u wat verzuim u kost? Stel u heeft een bedrijf met 25 medewerk(s)ers, de bruto loonsom inclusief werkgeverslasten bedraagt ,--. Het ziekteverzuim is 4,8%. Dan is uw schade als gevolg van verzuim al snel ,--. Wanneer u met onze hulp het verzuim weet terug te brengen tot het landelijk gemiddelde van 4,2%, levert u dat per jaar meer dan ,-- op. Bent u nog tevreden over uw Arbodienst? Frame Arbo is een kleinschalige jonge, ervaren en innovatieve verzuimbegeleider met een inmiddels bewezen concept. Onze kracht? Korte lijnen, betrokkenheid en een persoonlijke benadering. Bovendien hebben wij bij verzuim ook aandacht voor de werkgeverskant. Uw medewerkers zijn bij verzuim niet langer dan strikt noodzakelijk uit het arbeidsproces. Onze aanpak is volledig afgestemd op uw behoeften en uw bedrijf. U kunt de dienstverlening bovendien zo inrichten dat dit optimaal aansluit bij uw bedrijf, mogelijkheden en wensen. Meer en meer horen wij van collega werkgevers dat zij moeilijk tot geen contact hebben met hun Arbodienst. En erger, niet tevreden zijn over de geleverde dienstverlening. Ervaren hoe dat beter kan? Dat kan! Wij bewijzen het elke dag. Meer betrokken, meer passie, meer oog voor ondernemen en deskundig advies. Wij richten ons op MKB-bedrijven in de regio Noord-Brabant, Zeeland en de regio Rotterdam. Wij bieden u een duidelijke keuze in dienstverleningspakketten. U bent bij ons al verzekerd van een pakket aan dienstverlening voor 20,-- per medewerker per jaar. Met dit Basispakket voldoet u aan uw wettelijke verplichtingen. Niets meer en niets minder. U bepaalt zelf welke diensten u afneemt, hierdoor heeft u de kosten volledig in eigen hand. Met onze verzuimapplicatie kunt u via internet ziek- en hersteldmeldingen doorgeven. Ook heeft u inzicht in

3 de juiste verzuimcijfers. Op basis van facturatie heeft u de beschikking over alle wettelijk noodzakelijke specialisten, zoals de bedrijfsarts, de arbeidsdeskundige en de veiligheidskundige. Met Verzuimadvies bent u verzekerd van adequate begeleiding en advisering over de Wet Verbetering Poortwachter. Wij zorgen er voor dat uw verzuimdossiers op orde zijn en geven u advies over de verschillende re-integratiemogelijkheden. Met de verzuimapplicatie kunt u via internet ziek- en hersteldmeldingen doorgeven en heeft u inzicht in de juiste verzuimcijfers. Wij hebben al vroeg in het traject contact met u en uw werknemer en bieden in de vierde week advies en begeleiding, alsmede de opmaak van de diverse formulieren. Wij bespreken met u de mogelijkheden van een arbeidsdeskundig onderzoek, re-integratie spoor 1 (en zo nodig re-integratie spoor 2), loopbaan-begeleiding en coaching. Samen dragen wij er zorg voor dat uw re-integratie inspanningen zoveel mogelijk resultaat behalen. De kosten bedragen 65,-- per medewerker per jaar. Verzuim in cijfers Wist u dat u door een goede aanpak van verzuim veel geld kunt besparen? Terwijl daar nauwelijks investeringen tegenover staan! In onze benadering gaan we uit van de mogelijkheden die iemand heeft en willen we het verzuim zo kort mogelijk houden. Dat is in uw belang, maar ook in het belang van uw medewerker. Een activerende benadering, met oog voor resultaat. Inzet gebaseerd op beperking van uw verzuimschade en snelle werkhervatting. Dat is waar wij voor staan. Een eenvoudige berekening leert u dat u met gericht beleid en de juiste ondersteuning al snel veel geld kunt besparen.

4 Rekenvoorbeeld Aantal werknemers Loonkosten per jaar , , ,-- Verzuimpercentage 4,8% 4,8% 4,8% Gemiddeld aantal werknemers dat elke dag ziek thuis is 1,20 2,40 3,60 Gemiddeld bedrag aan loondoorbetaling , , ,-- Indirecte kosten (zoals vervanging en productieverlies) , , ,-- VERZUIMSCHADE PER JAAR , , ,-- Gewenst verzuimpercentage nieuw 4,2% 4,2% 4,2% VERZUIMSCHADE PER JAAR (NIEUW) , , ,13 Besparing kosten verzuimschade , , ,88 Investering Verzuimadvies + interventies (bedrijfsarts) 3.725, , ,-- Return On Investment 382,44% 764,88% 1.147,32% Door gericht te sturen op beperking van het verzuim (verzuimprotocol, aandacht, stimuleren (gedeeltelijke) werkhervatting, tijdige inzet bedrijfsarts, etcetera) zijn grote kostenbesparingen te bereiken. In ons voorbeeld levert een daling van het verzuim met 0,6% fors rendement op! In onze aanpak houden wij sterk rekening met de ontwikkelingen in wetgeving en de beoordelingscriteria die het UWV op grond van de Wet Verbetering Poortwachter hanteert. Dat betekent dat u er op kunt vertrouwen dat uw verzuimdossiers Poortwachterproof zijn!

5 Wet Verbetering Poortwachter U bent gedurende twee jaar verplicht het loon van uw zieke medewerker door te betalen. Van u en uw medewerker wordt verwacht dat re-integratie zo snel mogelijk wordt opgepakt. Wij zijn als geen ander op de hoogte van de wettelijke verplichtingen op het gebied van de Wet Verbetering Poortwachter en de risico s die u loopt. Risico s? De loonsanctie ofwel Aan het eind van het tweede ziektejaar beoordeelt het UWV of u alle verplichte re-integratieinspanningen juist heeft uitgevoerd. Komt zij tot het oordeel dat dit niet het geval is, dan kan u een sanctie worden opgelegd. Onze ervaring is dat het UWV bijzonder kritisch is op de uitgevoerde reintegratie-inspanningen en al heel snel tot het oordeel komt dat u niet (geheel) aan uw verplichtingen heeft voldaan. Resultaat? In de meeste gevallen een loonsanctie die er op neer komt dat u de betrokken werknemer nog één jaar extra het loon moet doorbetalen. Een schadepost van minimaal al gauw zo n ,--, nog afgezien van de overige bijkomende kosten. In sommige gevallen een schadepost die het voortbestaan kan bedreigen Voorkomen is beter Wij zijn verzuimspecialist en weten als geen ander hoe nauw het er op aan komt. Uw zorg is onze drijfveer. Re-integratie U en uw medewerker zijn dus ook verplicht zich in te spannen voor zo snel mogelijke re-integratie. Bij voorkeur in het eigen werk (spoor 1), maar als dat niet meer kan, dan wordt van u verwacht dat u onderzoekt of u de werknemer binnen uw bedrijf ander, eventueel aangepast, werk kunt aanbieden (spoor 1a). Lukt dat niet, dan resteert re-integratie bij een andere werkgever (spoor 2). Re-integratie op grond van de Wet Verbetering Poortwachter, spoor 2, moet u inzetten zodra duidelijk is dat terugkeer in eigen of aangepast werk bij u niet meer mogelijk is. Wanneer na één jaar herstel nog niet heeft plaatsgevonden en werkhervatting (nog) niet mogelijk is, dan dient u op dat moment ook een re-integratietraject WVP-spoor 2 in te zetten. Wij kunnen u daarbij professioneel ondersteunen Een re-integratraject start altijd met een intakegesprek. Op grond daarvan wordt een, individueel, re-integratieplan opgesteld waarin staat beschreven wat het traject inhoudt.

6 Tijdens het intakegesprek wordt overigens ook duidelijk aan de werknemer uitgelegd dat het traject niet vrijblijvend is en dat medewerking wordt verwacht. In het re-integratieplan worden vaak de volgende onderdelen opgenomen: o Intake; o Arbeidsdeskundig onderzoek; o Loopbaanonderzoek (vooral wanneer het noodzakelijk is van functie/beroep te veranderen); o Persoonlijk Frame (wie ben ik, wat wil ik, wat weet ik en wat kan ik); o Oriëntatie arbeidsmarkt; o Workshops en trainingen (Opstellen krachtig CV, personal branding, sollicitatietraining, inzet en gebruik social media (LinkedIn, Facebook, Twitter e.d.); o Bemiddeling; o Jobhunting. Over het verloop van het re-integratietraject wordt u maandelijks geïnformeerd en er wordt een reintegratiedossier opgebouwd, dat rekening houdt met alle voorwaarden (en termijnen) die de Wet Verbetering Poortwachter stelt. Gemiddeld genomen duurt een re-integratietraject 6 12 maanden. Hoewel een re-integratieplan altijd maatwerk is, kunt u als richtprijs voor een traject van 12 maanden, exclusief de inzet van bijvoorbeeld een bedrijfsarts of arbeidsdeskundige, uitgaan van een bedrag van ongeveer 4.500,-- tot 5.000,-- (exclusief Btw).

7 Tarieven verzuimdiensten Basispakket Verzuimadvies Aansluiting per medewerker per jaar 20,-- 65,-- Aangesloten bij bedrijfsartsen en overige arbodeskundigen Gebruik internetapplicatie Verwerken ziek- en hersteldmeldingen Verzuimcijfers en overzichten Vaste contactpersoon SIGNALERING Signalering 4 e ziekmelding binnen een jaar een ziekteduur van <2 weken Signalering 3 e ziekmelding binnen een jaar V Actieve signalering voor probleemanalyse, Plan van Aanpak, en eerstejaarsevaluatie Signalering verhaal loon- en letselschade Signalering 42 e -weekmelding Signalering zwangerschapsmeldingen Signalering eindevaluatie (week 91) Toesturen bedrijfsgerichte informatie aan de OR Informatieverstrekking aan de verzekeraar per maand (indien noodzakelijk) Calamiteitenservice

8 VERZUIM- EN RE-INTEGRATIEADVISEUR Basispakket Verzuimadvies Bedrijfsbezoek door verzuimadviseur Monitoren re-integratieactiviteiten, overleg werkgever bij wijziging Plan van Aanpak Verzorgen 42 e -weekmelding Verzuimgesprek volgens de triagemethode binnen één week Overleg leidinggevende over mogelijkheden deelherstel Overleg met leidinggevende over frequent verzuim Overleg werkgever bij elke ziekmelding 2 e en 4 e week: telefonisch consult werknemer plus verzuimverslag en overleg werkgever 4 e week: Opstellen re-integratievoorstel en advies m.b.t. wettelijke verplichtingen (probleemanalyse, Plan van Aanpak, contacten, dossier, etc.) 6-wekelijkse evaluatie Plan van Aanpak Casemanagement Opschudmoment check Poortwachterproof (week 39 en week 65) Opstellen voorzet van eerstejaarsevaluatie Opstellen (voorzet) wijziging Plan van Aanpak Zwangerschapsmeldingen Telefonisch vooroverleg op uw verzoek Evaluatieconsult

9 Basispakket Verzuimadvies Advies inzet interventies incl. financieringsverzoeken aan verzekeraar Interventiebemiddeling Overleg bedrijfsarts / andere arboprofessional Dossierscreening (vanaf week 26) Verwijzing naar bedrijfsarts Verwijzing naar andere arboprofessional Intensieve begeleiding kort verzuim (<5 weken) Contact vanaf de eerste dag, wekelijks verzuimverslag (<5 weken) Uitvoeren eenmalig huisbezoek (op verzoek) (<5 weken) Aanvragen DeskundigenOordeel (kosten voor rekening opdrachtgever) Frequent verzuimgesprekken en dossieropbouw Begeleiding WIA-aanvraag, exclusief kosten opvragen medische informatie Rapportage Ondernemingsraad (eenmaal per jaar Opstellen (nieuw) verzuimprotocol

10 BEDRIJFSARTS/ARBODESKUNDIGE Basispakket Verzuimadvies Opstellen probleemanalyse (6 e week), inclusief spreekuur Opstellen Functionele Mogelijkheden Lijst (FML) Opstellen (voorzet) Plan van Aanpak Beoordeling en advisering DeskundigenOordeel (excl. kosten UWV) Opstellen actueel oordeel (week 84) Opstellen voorzet Eindevaluatie (wek 91) Arbospreekuur op verzoek werknemer Opstellen wijziging probleemanalyse, FML, Plan van Aanpak Spreekuren bedrijfsarts / periodieke evaluatie Spoedconsult bedrijfsarts en schriftelijke terugkoppeling Opvragen informatie derden (exclusief de hieraan verbonden kosten) Verwerken en beoordelen informatie derden Overleg behandelende sector Telefonisch spreekuur bedrijfsarts Opstellen 1 e jaarsevaluatie, inclusief spreekuur Bedrijfsbezoek door bedrijfsarts SMT-overleg, eenmaal per kwartaal ARBEIDSDESKUNDIGE Arbeidsdeskundig onderzoek (verzuim gerelateerd, geen werkplekonderzoek)

11 UURTARIEVEN Basispakket Verzuimadvies Bedrijfsarts 175,-- 175,-- Arbeidsdeskundige 165,-- 165,-- Bedrijfsmaatschappelijk werker 125,-- 125,-- Verzuim- en re-integratieadviseur 125,-- 125,-- Mediator 145,-- 145,-- Veiligheidskundige 135,-- 135,-- Casemanager 95,-- 95,-- Psycholoog 145,-- 145,-- Consultant 125,-- 125,-- Arbeids- en organisatieadviseur 145,-- 145,-- Vitaliteits- en gezondheidsdeskundige 145,-- 145,-- OP OFFERTEBASIS: Arbeidsdeskundig onderzoek Offerte Offerte Risico-Inventarisatie en Evaluatie Offerte Offerte Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek Offerte Offerte Opstellen/actualiseren beleidsplan Psychosociale Arbeidsbelasting Offerte Offerte Work Ability Index Offerte Offerte Re-integratie WVP, spoor 2 Offerte Offerte

12

13

DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING

DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING Wie is BeeActive? BeeActive levert diensten op het gebied van personeelszaken en verzuimmanagement. Met onze korte lijnen en betrokken aanpak zorgen wij voor snelle en

Nadere informatie

De volgende partijen zijn betrokken bij de uitvoering van het ziekteverzuimbeleid.

De volgende partijen zijn betrokken bij de uitvoering van het ziekteverzuimbeleid. Verzuimprotocol Inleiding De Arbowet verplicht de werkgever tot het voeren van een ziekteverzuimbeleid. Dit protocol maakt deel uit van het verzuimbeleid. Het verzuimprotocol is bestemd voor alle werkgevers

Nadere informatie

Dienstverleningsvoorwaarden KMUV-ReaDirect MaetisArdyn

Dienstverleningsvoorwaarden KMUV-ReaDirect MaetisArdyn Dienstverleningsvoorwaarden KMUV-ReaDirect MaetisArdyn In het kader van ReaDirect KMUV pakketten All-in & Basis per 1 januari 2016 Uitgangspunten a. De werkgever heeft bij KMU Verzekeringen N.V. (verzekeraar)

Nadere informatie

Ik word ziek, en dan..

Ik word ziek, en dan.. Ik word ziek, en dan.. Verzuimregels in vogelvlucht Geestelijk gezond in Zeeland Wat zijn je rechten en plichten bij ziekte? Burgerlijk Wetboek & Wet Verbetering Poortwachter (WVP) Uitgangspunt is: loon

Nadere informatie

Richting Delta Lloyd: Arbodienstverlening 2016/2017

Richting Delta Lloyd: Arbodienstverlening 2016/2017 Richting Delta Lloyd: Arbodienstverlening 2016/2017 Is uw werknemer ziek? Dan bent ondersteunt Richting u samen met Delta Lloyd in de begeleiding en re-integratie van uw zieke werknemer. U kunt hiervoor

Nadere informatie

Dienstverleningsvoorwaarden KMUV-ReaDirect ArboNed

Dienstverleningsvoorwaarden KMUV-ReaDirect ArboNed Dienstverleningsvoorwaarden KMUV-ReaDirect ArboNed In het kader van ReaDirect Plus Arbopakket per 1 januari 2015 Uitgangspunten a. De werkgever heeft bij KMU Verzekeringen N.V. (verzekeraar) een LoonDoorbetalingsverzekering

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie SAZAS dé verzuimspecialist Maatwerk in verzuimmanagement Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. U bent verantwoordelijk

Nadere informatie

Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015

Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015 Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015 Algemeen Ontzorgdesk is een allround dienstverlener op gebied van personeelszaken waarbij het zwaartepunt ligt op het beheersen van verzuim. Hiervoor maken

Nadere informatie

Tarievenbrochure Garant Plus

Tarievenbrochure Garant Plus Tarievenbrochure Garant Plus Vanaf 12,80 p.m.p.m BASISCONTRACT ARBODIENSTVERLENING BrinQer Intergaal Garant gezondheidsmanagement Plus De regie op het verzuimproces wordt volledig door ons verzorgd Voor

Nadere informatie

Arbodienstverlening ArboNed

Arbodienstverlening ArboNed Informatiekaart Arbodienstverlening ArboNed Met gerichte verzuimbegeleiding bespaart u op uw verzuimlasten. Arbodienstverlening helpt u hierbij. Dit is de informatiekaart voor de arbodienst ArboNed. Hier

Nadere informatie

Tarievenbrochure Garant

Tarievenbrochure Garant Tarievenbrochure Garant Vanaf 4,25 p.m.p.m BASISCONTRACT ARBODIENSTVERLENING BrinQer Intergaal Garant gezondheidsmanagement Het meest gekozen basispakket met eerstelijns ondersteuning Voor klanten die

Nadere informatie

Abonnement Verrichtingen van WorkingStyle

Abonnement Verrichtingen van WorkingStyle Abonnement Verrichtingen van WorkingStyle U hebt weinig verzuim en u weet zelf heel goed wat verzuimbegeleiding inhoudt en daarvoor wilt u alles zelf regelen. Ook wilt u voldoen aan de wettelijke eisen

Nadere informatie

Periode Protocol Actie

Periode Protocol Actie 34 Verzuimprotocol Periode Protocol Actie Dag 1 Na 1 e dag ZIEKMELDING De werknemer meldt zich zo snel mogelijk op de eerste dag van ziekte bij zijn of haar leidinggevende ziek. De leidinggevende zorgt

Nadere informatie

Inhoud. pagina Overzicht pakket ArboActief Compleet abonnement Overzicht pakket ArboActief Compleet abonnement

Inhoud. pagina Overzicht pakket ArboActief Compleet abonnement Overzicht pakket ArboActief Compleet abonnement Informatiekaart Arbodienstverlening ArboDuo Met gerichte verzuimbegeleiding bespaart u op uw verzuimlasten. Arbodienstverlening helpt u hierbij. Dit is de informatiekaart voor de arbodienst ArboDuo. Hier

Nadere informatie

TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL

TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL Eerste ziektedag De leidinggevende geeft de ziekmelding door aan de PSA (personeels- en salarisadministratie) en de PSA registreert de ziekmelding in Sapiens. Meldt zich op de

Nadere informatie

Model verzuimprotocol

Model verzuimprotocol Model verzuimprotocol 1 Ziekmelding Bij ziekte moet de werknemer zich op de eerste ziektedag telefonisch ziekmelden bij zijn direct leidinggevende. Wordt een werknemer tijdens werktijd

Nadere informatie

Arbodienstverlening ArboNed

Arbodienstverlening ArboNed Informatiekaart Arbodienstverlening ArboNed Met gerichte verzuimbegeleiding bespaart u op uw verzuimlasten. Arbodienstverlening helpt u hierbij. Dit is de informatiekaart voor de arbodienst ArboNed. Hier

Nadere informatie

Arbodienstverlening Keerpunt 2019

Arbodienstverlening Keerpunt 2019 Informatiekaart Arbodienstverlening 2019 Ziekte van een werknemer is niet prettig; niet voor uw werknemer, maar ook niet voor u. Zeker niet wanneer er sprake is van langdurig verzuim. U en uw werknemer

Nadere informatie

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Algemeen Ontzorgdesk is een allround dienstverlener op gebied van personeelszaken waarbij het zwaartepunt ligt op het beheersen van verzuim. Hiervoor maken

Nadere informatie

HRM Netwerk Verzuim. 16 maart 2017

HRM Netwerk Verzuim. 16 maart 2017 HRM Netwerk Verzuim 16 maart 2017 Meet en greet met Kees Een hardwerkende vrouw, kinderen op de basisschool, partner werkt en zelf een drukke baan Op een dag. Wordt het Kees te veel Er volgt een ziekmelding

Nadere informatie

VNV ZorgPortaal. VNV ZorgPortaal Arbo & verzuimbegeleiding. Volledige inzet casemanager. Verzuimapplicatie. Registratie ziek en herstelmeldingen

VNV ZorgPortaal. VNV ZorgPortaal Arbo & verzuimbegeleiding. Volledige inzet casemanager. Verzuimapplicatie. Registratie ziek en herstelmeldingen VNV ZorgPortaal VNV ZorgPortaal Arbo & verzuimbegeleiding Volledige inzet casemanager Verzuimapplicatie Registratie ziek en herstelmeldingen Probleemanalyse en advies bedrijfsarts Opstellen concept Plan

Nadere informatie

Voor Generali richtte ArboNed de Re-integratieDesk in. Samen pakken we verzuim aan, minimaliseren we risico s in uw bedrijf

Voor Generali richtte ArboNed de Re-integratieDesk in. Samen pakken we verzuim aan, minimaliseren we risico s in uw bedrijf Voorkom dat u uw beste werknemer moet missen U maakt dankbaar gebruik van de kennis en kunde van uw werknemers. Maar wat als u een van uw beste mensen uitvalt? U mist dan niet alleen ervaring, maar er

Nadere informatie

Ik ben ziek Wat nu? Informatiebrochure voor werknemers November 2007

Ik ben ziek Wat nu? Informatiebrochure voor werknemers November 2007 Ik ben ziek Wat nu? Informatiebrochure voor werknemers November 2007 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De Wet Verbetering Poortwachter (WVP).. 4 Contact met de arbodienst 4 Opstellen Plan van Aanpak 5 Uitvoeren

Nadere informatie

Arbodienstverlening ArboDuo

Arbodienstverlening ArboDuo Informatiekaart Arbodienstverlening ArboDuo Met gerichte verzuimbegeleiding bespaart u op uw verzuimlasten. Arbodienstverlening helpt u hierbij. Dit is de informatiekaart voor de arbodienst ArboDuo. Hier

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie SAZAS dé verzuimspecialist Maatwerk in verzuimbegeleiding Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. Dit raakt direct

Nadere informatie

Tarievenbrochure Garant Basis

Tarievenbrochure Garant Basis Volledig eigen regie Vanaf 1,40 p.m.p.m Tarievenbrochure Garant Basis BASISCONTRACT ARBODIENSTVERLENING BrinQer Intergaal Garant gezondheidsmanagement Basis Naadloos aansluitend op kennis en ervaring bij

Nadere informatie

Overzicht dienstverlening BrinQer Verzuim- en Re-integratiemanagement Tarieven 2015. Voorwoord

Overzicht dienstverlening BrinQer Verzuim- en Re-integratiemanagement Tarieven 2015. Voorwoord Tarievenlijst 2015 Voorwoord Hierbij ontvangt u een uitgebreide tarievenlijst van BrinQer voor 2015. Wij houden van duidelijkheid. Daartoe hebben we alle beschikbare diensten en producten overzichtelijk

Nadere informatie

Verzuimabonnement VerzuimSpecialist van WorkingStyle

Verzuimabonnement VerzuimSpecialist van WorkingStyle Verzuimabonnement VerzuimSpecialist van WorkingStyle Herkent u dit? U weet al best veel van verzuimbegeleiding van uw werknemers en wat daarin uw rol is. U heeft iemand of een afdeling in uw bedrijf die

Nadere informatie

Keuzegids arbodienstverlening

Keuzegids arbodienstverlening Keuzegids arbodienstverlening Keuzegids arbodienstverlening Turien & Co. Assuradeuren biedt werkgevers zoveel mogelijk keuzevrijheid in de verzuimbegeleiding. Juist door deze ruime keuzevrijheid is het

Nadere informatie

verzuimbrochure Ziek melden voor 10.00 uur bij de administratie Tel: 023-5319348

verzuimbrochure Ziek melden voor 10.00 uur bij de administratie Tel: 023-5319348 verzuimbrochure Ziek melden voor 10.00 uur bij de administratie Tel: 023-5319348 Hersteld melden zo spoedig mogelijk, ook op roostervrije dagen, bij de administratie 21 februari 2012 1 Verzuimbeleid Hart

Nadere informatie

De visie van Arbo & Meer BV is het leveren van niet alleen hoogwaardig maar ook toepasbaar advies binnen onze expertisegebieden.

De visie van Arbo & Meer BV is het leveren van niet alleen hoogwaardig maar ook toepasbaar advies binnen onze expertisegebieden. Over ons Arbo & Meer is een professionele organisatie, gespecialiseerd in advisering op het gebied van arbeidsomstandigheden, ziekteverzuim, preventie, arbo-beleid en sociale zekerheid. We zijn een onafhankelijke

Nadere informatie

Model verzuimprotocol Informatie voor werkgevers en werknemers

Model verzuimprotocol Informatie voor werkgevers en werknemers Model verzuimprotocol Informatie voor werkgevers en werknemers 1 Ziekmelding Bij ziekte moet de werknemer zich op de eerste ziektedag telefonisch ziekmelden bij zijn direct leidinggevende.

Nadere informatie

Dubbel U - Verzuimreglement

Dubbel U - Verzuimreglement Dubbel U - Verzuimreglement Inleiding In dit verzuimprotocol zijn de regels vastgelegd die gelden voor werknemers van Dubbel U die de werkzaamheden niet kunnen verrichten in verband met ziekte (hierna

Nadere informatie

Informatie werkgevers fullservice verzuimbegeleiding 2015

Informatie werkgevers fullservice verzuimbegeleiding 2015 Informatie werkgevers fullservice verzuimbegeleiding 2015 Contactgegevens: WorkingStyle BV Lierseschans 13 3432 ET NIEUWEGEIN Telefoonnummer: (030) 606 29 29 Mailadres: info@workingstyle.nl of verzuim@workingstyle.nl

Nadere informatie

Het kiezen van het juiste re-integratie bureau

Het kiezen van het juiste re-integratie bureau Het kiezen van het juiste re-integratie bureau Presentatie: Het kiezen van het juiste re-integratie bureau Re-integratie tweede spoor biedt werkgevers en werknemers de mogelijkheid om naar passende arbeid

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie SAZAS dé verzuimspecialist Maatwerk in verzuimmanagement Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. U bent verantwoordelijk

Nadere informatie

LHV Verzuimarrangement. voor huisartspraktijken

LHV Verzuimarrangement. voor huisartspraktijken LHV Verzuimarrangement voor huisartspraktijken LHV Verzuimarrangement voor huisartspraktijken In uw huisartspraktijk staat u samen met medewerkers klaar om patiënten de beste zorg te bieden. Maar ook uw

Nadere informatie

Rem op verzuim. Integrale aanpak van preventie en verzuim

Rem op verzuim. Integrale aanpak van preventie en verzuim Integrale aanpak van preventie en verzuim Verzuimbegeleiding afgestemd op uw wensen Met een landelijk dekkend netwerk van adviseurs ondersteunen wij u en uw werknemers bij het realiseren van goede arbeids

Nadere informatie

Verzuimwijzer voor de medewerker

Verzuimwijzer voor de medewerker Verzuimwijzer voor de medewerker Ik ben ziek. Wat nu? Als je door ziekte of ongeval niet kan werken, meld je je ziek. Vanaf dat moment gelden de afspraken die door de werkgever in samenspraak met de Ondernemingsraad

Nadere informatie

Protocol Ziekteverzuim

Protocol Ziekteverzuim Protocol Ziekteverzuim Dit protocol beschrijft de gedragsregels die bij de Hogeschool der Kunsten Den Haag gelden ten aanzien van ziekte en arbeidsongeschiktheid. De gedragsregels zijn in overeenstemming

Nadere informatie

Verzuim- en reïntegratietraject

Verzuim- en reïntegratietraject Verzuim- en reïntegratietraject Q-koorts Juan Bouwmans, bedrijfsarts 30 november Even voorstellen Bedrijfsarts Arbo Unie Den Bosch en Tilburg Projectleider infectieziekten Brabants Kennisnetwerk Zoönosen

Nadere informatie

Informatie Xerio bedrijfsartsen5 B.V.

Informatie Xerio bedrijfsartsen5 B.V. Informatie Xerio bedrijfsartsen5 B.V. 1. Inleiding Xerio bedrijfsartsen5 B.V. is een volledig zelfstandige onderneming met vestigingen in Breda, Roosendaal en Rotterdam. Door de kleinschaligheid zijn wij

Nadere informatie

Wet Verbetering poortwachter (WvP) uitgewerkt

Wet Verbetering poortwachter (WvP) uitgewerkt - ALGEMENE INFORMATIE- Wet Verbetering poortwachter (WvP) in het kort Dag 1 - verzuimmelding bij uw arbodienst» U meldt het verzuim bij uw arbodienst» Het verzuimbegeleidingsproces start Week 6 - probleemanalyse»

Nadere informatie

Model voor verzuimprotocol

Model voor verzuimprotocol Model voor verzuimprotocol Toelichting In een verzuimprotocol leggen werkgever en werknemer de spelregels vast die gelden voor de interactie tussen de zieke werknemer en de werkgever. Deze spelregels zijn

Nadere informatie

Ondernemen is risico s

Ondernemen is risico s CZ Verzuimmanagement 2014 Ondernemen is risico s beheersen Maatwerk in verzuimmanagement Hoe krijg je een verzuimende medewerker zo spoedig mogelijk, op een verantwoorde wijze, aan het werk? Een vraag

Nadere informatie

Zorgen voor is vooruitkijken. CZ Diensten en tarieven 2014. Gezondheids- en verzuimmanagement

Zorgen voor is vooruitkijken. CZ Diensten en tarieven 2014. Gezondheids- en verzuimmanagement CZ Diensten en tarieven 2014 Zorgen voor is vooruitkijken Gezondheids- en verzuimmanagement Hier vindt u een overzicht van alle diensten van CZ op het gebied van arbo-, gezondheids- en verzuim management.

Nadere informatie

Richting Delta Lloyd. Module All-In Werk & Gezondheid Arbo, WGA-ERD & ZW-ERD. 113,50 euro per medewerker per jaar ex btw.

Richting Delta Lloyd. Module All-In Werk & Gezondheid Arbo, WGA-ERD & ZW-ERD. 113,50 euro per medewerker per jaar ex btw. Richting Delta Lloyd Module All-In Werk & Gezondheid Arbo, WGA-ERD & ZW-ERD 113,50 euro per medewerker per jaar ex btw. Inhoudsopgave: Arbodienstverlening WGA dienstverlening Ziektewet dienstverlening

Nadere informatie

Procesbeschrijving Ziekteverzuim

Procesbeschrijving Ziekteverzuim Procesbeschrijving Ziekteverzuim Algemene gegevens Belangrijke kaders Wet Verbetering Poortwachter Wet bescherming persoonsgegevens Archiefwet Wet op de Ondernemingsraden Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen

Nadere informatie

Verzuimbalie. Besteedt u de verzuimbegeleiding liever uit aan uw arbodienst?

Verzuimbalie. Besteedt u de verzuimbegeleiding liever uit aan uw arbodienst? Verzuimbalie Besteedt u de verzuimbegeleiding liever uit aan uw arbodienst? Expereans B.V. Hoofdkantoor : Papland 9b, 4206 CK in Gorinchem Postbus : Postbus 70, 4200 AB in Gorinchem Telefoon : 0183-699400

Nadere informatie

Wet Verbetering Poortwachter

Wet Verbetering Poortwachter Wet Verbetering Poortwachter Snel en effectief ingrijpen bij verzuim Om het aantal werknemers dat langdurig ziek is terug te dringen, is de Wet Verbetering Poortwachter ingesteld. Het uitgangspunt hierbij

Nadere informatie

ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT

ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT Arsenaal Personeelsdiensten B.V. is uw juridisch werkgever. Dat betekent, dat wij u ook begeleiden tijdens het ziekteverzuim, gedurende de looptijd van uw contract en waar nodig

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet en Basis Maatwerk in verzuimbegeleiding Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. Dit raakt direct uw bedrijfsvoering. Als werkgever bent

Nadere informatie

Arbozorg en verzuimbegeleiding. Abonnement versie

Arbozorg en verzuimbegeleiding. Abonnement versie Arbozorg en verzuimbegeleiding Abonnement versie 2016.1 ARBOZORG EN VERZUIMBEGELEIDING Abonnement - versie 2016.1 DIENSTVERLENINGSPLAN ABONNEMENT, versie 2016.1 BLAD 1/3 Verzekerde gaat door acceptatie

Nadere informatie

Arbodienstverlening ArboDuo

Arbodienstverlening ArboDuo Informatiekaart Arbodienstverlening ArboDuo Met gerichte verzuimbegeleiding bespaart u op uw verzuimlasten. Arbodienstverlening helpt u hierbij. Dit is de informatiekaart voor de arbodienst ArboDuo. Hier

Nadere informatie

ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT

ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT Arsenaal Payroll Services BV óf Arsenaal Personeelsdiensten BV (verder te noemen: Arsenaal) is uw juridisch werkgever. Dat betekent, dat wij u ook begeleiden tijdens het ziekteverzuim,

Nadere informatie

Over Assist Verzuim. Op al onze overeenkomsten en diensten zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Over Assist Verzuim. Op al onze overeenkomsten en diensten zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing. Over Assist Verzuim Wie is Assist Verzuim? Assist Verzuim verrast al meer dan twaalf jaar kleine en grote bedrijven in verschillende branches. We zijn een gecertificeerde, landelijke speler met regionale

Nadere informatie

Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers

Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers Op 1 januari 2013 is de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) ingevoerd. Eén van de uitgangspunten van deze wet is dat

Nadere informatie

en andere leuke wetenswaardigheden

en andere leuke wetenswaardigheden Arbo en andere leuke wetenswaardigheden Frame gevestigd in Bavel, Gilzeweg 26 ook vestiging in Bergen op Zoom Re-integratie(Wet Verbetering Poortwachter) Outplacement Loopbaanbegeleiding, waaronder assessments

Nadere informatie

Eerste ervaringen met de WIA in 2006 en 2007

Eerste ervaringen met de WIA in 2006 en 2007 Eerste ervaringen met de WIA in 2006 en 2007 Presentatie: Herwin Schrijver Maandag 29 en woensdag 31 januari 2007 WIA-update, Herwin Schrijver t.b.v. NVP, januari 2007 1 Verzuimeffecten (1) Eind 2006 bleek

Nadere informatie

Abonnement VerzuimSpecialist van WorkingStyle

Abonnement VerzuimSpecialist van WorkingStyle Abonnement VerzuimSpecialist van WorkingStyle Herkent u dit? U weet al best veel van verzuimbegeleiding van uw werknemers en wat daarin uw rol is. U heeft iemand of een afdeling in uw bedrijf die alle

Nadere informatie

Informatie werkgevers verzuimbegeleiding 2014

Informatie werkgevers verzuimbegeleiding 2014 Informatie werkgevers verzuimbegeleiding 2014 Contactgegevens: WorkingStyle BV Lierseschans 13 3432 ET NIEUWEGEIN Telefoonnummer: (030) 606 29 29 Mailadres: info@workingstyle.nl of verzuim@workingstyle.nl

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie Maatwerk in verzuimbegeleiding Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. Dit raakt direct uw bedrijfsvoering. Als

Nadere informatie

VERZU IMPROT OCOL Ziekmeldingen Formulier Registratie ziekmeldinggesprek. Contact tijdens ziekte

VERZU IMPROT OCOL Ziekmeldingen  Formulier Registratie ziekmeldinggesprek. Contact tijdens ziekte VERZUIMPROTOCOL Ziekmeldingen De medewerker moet zich voor 9.00 uur telefonisch ziekmelden bij zijn / haar direct leidinggevende. Indien de direct leidinggevende niet aanwezig is, moet de ziekmelding doorgegeven

Nadere informatie

Richtinggevend in werk

Richtinggevend in werk Ons productaanbod Aanvullende dienstverlening Arbeidskundig onderzoek Richtinggevend in werk Het productaanbod van Koers Oost 1. Inzet arbeidsdeskundige als casemanager De casemanager monitort voor u het

Nadere informatie

VeReFi model Verzuimprotocol

VeReFi model Verzuimprotocol VeReFi model Verzuimprotocol Als een werknemer zich ziek meldt, is het belangrijk om zo snel mogelijk vast te stellen hoe ernstig de situatie is. Gaat het om kortdurend of langer verzuim, zijn er aanpassingen

Nadere informatie

Verzuimprotocol Adopsa Payroll

Verzuimprotocol Adopsa Payroll Verzuimprotocol Adopsa Payroll 1. Ziekmelding De medewerker meldt zich op de eerste dag van ziekte telefonisch vóór 10.00 uur ziek bij zowel Adopsa Payroll als bij zijn opdrachtgever. Wanneer een medewerker

Nadere informatie

TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE

TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE Hoe werkt de Verzuimaanpak van MODINT Arbo? Met de Verzuimaanpak van MODINT Arbo ondersteunt MODINT Arbo u bij verzuim in uw

Nadere informatie

Stappenplan en checklist arbodienstverlening

Stappenplan en checklist arbodienstverlening Deze checklist helpt bij het afsluiten of beoordelen van een contract met een arbodienst aan de hand van een viertal stappen. Stap 1: Stap 2: Stap 3: Stap 4: Wat verwacht u als opdrachtgever van de arbodienst

Nadere informatie

Werknemer ziek. Wat Nu? Stappenplan bij ziekte.

Werknemer ziek. Wat Nu? Stappenplan bij ziekte. Werknemer ziek. Wat Nu? Stappenplan bij ziekte. Heeft een werknemer zich ziek gemeld? Beoordeel de verzuimmelding en meld binnen 8 uur uw zieke werknemer aan bij uw arbodienst of bedrijfsarts. Doe dit

Nadere informatie

COLLECTIEVE INKOMENS VERZEKERINGEN: ONZE UITBREIDINGSMODULES. Productinformatie

COLLECTIEVE INKOMENS VERZEKERINGEN: ONZE UITBREIDINGSMODULES. Productinformatie COLLECTIEVE INKOMENS VERZEKERINGEN: ONZE UITBREIDINGSMODULES Productinformatie De Amersfoortse biedt u drie inkomensverzekeringen waarmee u de kosten van zieke en arbeidsongeschikte medewerkers verzekert.

Nadere informatie

Verzuimoplossing Apotheken

Verzuimoplossing Apotheken Verzuimoplossing Apotheken Informatie voor de werkgever Verzuimoplossing Apotheken Een complete verzuimoplossing tegen een aantrekkelijk tarief Verzuimoplossing Apotheken Een complete verzuimoplossing

Nadere informatie

Voor Generali richtte ArboNed de Re-integratieDesk in. Samen pakken we verzuim aan, minimaliseren we risico s in uw bedrijf

Voor Generali richtte ArboNed de Re-integratieDesk in. Samen pakken we verzuim aan, minimaliseren we risico s in uw bedrijf Voorkom dat u uw beste werknemer moet missen U maakt dankbaar gebruik van de kennis en kunde van uw werknemers. Maar wat als u een van uw beste mensen uitvalt? U mist dan niet alleen ervaring, maar er

Nadere informatie

Zorg Exclusief ALS HET ANDERS KAN MOET JE HET OOK ANDERS DOEN DE ARBODIENST DIE HET ANDERS DOET

Zorg Exclusief ALS HET ANDERS KAN MOET JE HET OOK ANDERS DOEN DE ARBODIENST DIE HET ANDERS DOET Zorg Exclusief ALS HET ANDERS KAN MOET JE HET OOK ANDERS DOEN DE ARBODIENST DIE HET ANDERS DOET Zorg Exclusief Dienstverlening Flexibele inzet van een vaste bedrijfsarts - op vaste dagdelen per week op

Nadere informatie

Arbozorg en verzuimbegeleiding. Abonnement versie

Arbozorg en verzuimbegeleiding. Abonnement versie Arbozorg en verzuimbegeleiding Abonnement versie 2018.2 BASISCONTRACT ARBOZORG EN VERZUIMBEGELEIDING Abonnement - versie 2018.2 DIENSTVERLENINGSPLAN ABONNEMENT, versie 2018.2 BLAD 1/3 Verzekerde gaat door

Nadere informatie

Verzuimbegeleiding. in één oogopslag. Verzuimprotocol. Verzuimtijdlijn. Goed om te weten

Verzuimbegeleiding. in één oogopslag. Verzuimprotocol. Verzuimtijdlijn. Goed om te weten < 2 3 4 5 7 9 0 2 > < VORIGE PAGINA VOLGENDE PAGINA > Protocol verzuimbegeleiding Voor de leidinggevende Jij en je medewerker zijn samen verantwoordelijk voor reintegratie. De eerste weken zijn het belangrijkst

Nadere informatie

Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V.

Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. 1. Ziekmelding De medewerker meldt zich op de eerste dag van ziekte telefonisch vóór 10.00 uur ziek bij zowel Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. (CAM) als

Nadere informatie

Onze plus. Opgericht: collega s en voor u als werkgever. + Verzuimcontrole Het gemis van een zieke werknemer voelt u

Onze plus. Opgericht: collega s en voor u als werkgever. + Verzuimcontrole Het gemis van een zieke werknemer voelt u The missing link The missing link... Onze plus Onze dienstverlening Facts & figures Verzuim is lastig. Voor de zieke, voor de Maatwerk is onze standaard. Wij begeleiden + Verzuimregistratie en beheer Opgericht:

Nadere informatie

BROCHURE EEN ZIEKE WERKNEMER

BROCHURE EEN ZIEKE WERKNEMER BROCHURE EEN ZIEKE WERKNEMER Werknemer & werkgever samen aan zet bij arbeidsongeschiktheid EEN ZIEKE WERKNEMER Elke werkgever heeft er wel eens mee te maken: een zieke werknemer. Zowel voor u als uw werknemer

Nadere informatie

Productspecificatie Cordares Continu Module Verzuim

Productspecificatie Cordares Continu Module Verzuim Productspecificatie Cordares Continu Module Verzuim Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Verzuim Totaal... 3 3. Verzuim Stop Loss... 6 4. Cordares VerzuimLoket... 9 5. Cordares Verhaalsservice... 9 6. Arbodienstverlening...

Nadere informatie

Over Assist Verzuim. Wie is Assist Verzuim? Rol verzuimconsulent. Contactgegevens Monique

Over Assist Verzuim. Wie is Assist Verzuim? Rol verzuimconsulent. Contactgegevens Monique Over Assist Verzuim Wie is Assist Verzuim? Assist Verzuim verrast sinds 2001 kleine en grote bedrijven in verschillende branches. We zijn een gecertificeerde, landelijk werkende speler met regionale roots.

Nadere informatie

WAT JE MOET WETEN OVER

WAT JE MOET WETEN OVER WAT JE MOET WETEN OVER ZIEKTEVERZUIM VERZUIM EN VERZUIMPREVENTIE INFORMATIE VOOR MEDEWERKERS VAN MEER PRIMAIR AAN ALLE MEDEWERKERS VAN MEER PRIMAIR In 2015 heeft Meer Primair het verzuimbeleid beschreven

Nadere informatie

Informatie werkgevers fullservice verzuimbegeleiding 2014

Informatie werkgevers fullservice verzuimbegeleiding 2014 Informatie werkgevers fullservice verzuimbegeleiding 2014 Contactgegevens: WorkingStyle BV Lierseschans 13 3432 ET NIEUWEGEIN Telefoonnummer: (030) 606 29 29 Mailadres: info@workingstyle.nl of verzuim@workingstyle.nl

Nadere informatie

Welk Casemanagement past bij uw onderneming

Welk Casemanagement past bij uw onderneming Welk Casemanagement past bij uw onderneming Heeft u interesse? Neemt u dan gerust contact met ons op: 015-2516249 en mail naar info@ Confectie of maatwerk? Verzekeren van verzuimschade? Ik wil volledig

Nadere informatie

2 WET VERBETERING POORTWACHTER ARBO-ADVIES

2 WET VERBETERING POORTWACHTER ARBO-ADVIES 2 WET VERBETERING ARBO-ADVIES WET VERBETERING (WVP) WET VERBETERING U bent als werkgever verplicht een zieke of arbeidsongeschikte werknemer te begeleiden naar passend werk, gedurende een periode van twee

Nadere informatie

Model verzuimprotocol

Model verzuimprotocol Model verzuimprotocol 1 Toelichting op Model verzuimprotocol In een verzuimprotocol leggen werkgever en werknemer de spelregels vast die gelden voor de interactie tussen de zieke werknemer en de werkgever.

Nadere informatie

Werknemer ziek. Wat Nu? Stappenplan bij ziekte.

Werknemer ziek. Wat Nu? Stappenplan bij ziekte. Werknemer ziek. Wat Nu? Stappenplan bij ziekte. Heeft een werknemer zich ziek gemeld? Beoordeel de verzuimmelding en meld binnen 8 uur uw zieke werknemer aan bij uw arbodienst of bedrijfsarts. Doe dit

Nadere informatie

TARIEVEN UITBREIDINGSMODULES 2017

TARIEVEN UITBREIDINGSMODULES 2017 TARIEVEN UITBREIDINGSMODULES 2017 De Amersfoortse biedt u inkomensverzekeringen waarmee u de kosten van zieke en arbeidsongeschikte medewerkers verzekert. Deze verzekeringen kunt u aanvullen met uitbreidingsmodules

Nadere informatie

Uitgangspunt: re-integratie is een zaak van werkgever en werknemer samen en dient in overleg plaats te vinden

Uitgangspunt: re-integratie is een zaak van werkgever en werknemer samen en dient in overleg plaats te vinden RE-INTEGRATIE 1 e : Verplichtingen werkgever 2 e : Verplichtingen werknemer Uitgangspunt: re-integratie is een zaak van werkgever en werknemer samen en dient in overleg plaats te vinden 1 e : - bij contract

Nadere informatie

Met Arbo West meer aanwezig

Met Arbo West meer aanwezig Productinformatie Met Arbo West meer aanwezig benut uw mogelijkheden Ons product We onderscheiden ons door vakmensen aan uw bedrijf te koppelen en niet een aansluitcontract. We willen het verlengstuk zijn

Nadere informatie

BFBN Verzuim Totaaloplossing. Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening

BFBN Verzuim Totaaloplossing. Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening BFBN Verzuim Totaaloplossing Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening Gemak, ontzorging en besparing In elk bedrijf kan het gebeuren: een werknemer meldt

Nadere informatie

Wet verbetering Poortwachter. Marcel Geerts, bedrijfsarts 15 april 2015 marcel.geerts@arbounie.nl

Wet verbetering Poortwachter. Marcel Geerts, bedrijfsarts 15 april 2015 marcel.geerts@arbounie.nl Wet verbetering Poortwachter Marcel Geerts, bedrijfsarts 15 april 2015 marcel.geerts@arbounie.nl Psychische steeds groter aandeel van verzuim Jaar Oorzaak Mannen Vrouwen Totaal Totaal GVD a 2010 Klachten

Nadere informatie

De Lichtenvoorde. Protocol Ziekteverzuim

De Lichtenvoorde. Protocol Ziekteverzuim De Lichtenvoorde P.R. Stroeve, adviseur personeelszaken mei 2011 Status Beleidsnotitie Notitie Ziekteverzuim Auteur(s) P.R. Stroeve, adviseur personeelszaken Datum Datum bespreking MT 26 april 2011 Datum

Nadere informatie

Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen

Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen HR&O november 2014 Opgesteld door: Asja Gruijters, adviseur HR&O 1 1. Inleiding Om te komen tot een integraal PSA-beleid is het belangrijk richtlijnen op

Nadere informatie

Ziekteverzuimreglement Inhoud

Ziekteverzuimreglement Inhoud Ziekteverzuimreglement Inhoud 1. Tijdig ziekmelden... 2 2. Verstrekken van informatie... 2 3. Controle... 3 4. Begeleiding door de werkgever... 3 5. Controle en begeleiding door de arbodienst... 3 6. Vakantie

Nadere informatie

SPELREGELS BIJ VERZUIM

SPELREGELS BIJ VERZUIM SPELREGELS BIJ VERZUIM Waarom deze folder? Het is bekend dat een hoog verzuim voor de schoolorganisatie negatieve effecten geeft zoals: verstoring van de continuïteit van het onderwijs, wisselingen voor

Nadere informatie

VERZUIMKAART. Dag 1 Aanvraag verzuimverlof

VERZUIMKAART. Dag 1 Aanvraag verzuimverlof Dag 1 Aanvraag verzuimverlof Vraagt vóór aanvang van de werkdag persoonlijk verzuimverlof aan bij de direct leidinggevende Medewerkers productie en kantoorpersoneel melden zich voor aanvang werktijd bij

Nadere informatie

VERZUIMBELEID WIJ DE VENEN VERZUIMPROCOTOL

VERZUIMBELEID WIJ DE VENEN VERZUIMPROCOTOL VERZUIMBELEID WIJ DE VENEN VERZUIMPROCOTOL In het kader van de harmonisatie van het personeelsbeleid van De Woudse Venen en De Veenplas tot nieuw personeelsbeleid voor SPO WIJ de Venen zijn de beide verzuimbeleidsplannen

Nadere informatie

Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie

Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie Vooraf In deze brochure lees je wat je bij ziekteverzuim moet doen. Verzuimen is een vervelende situatie, die niemand wil, maar iedereen

Nadere informatie

Arbo- dienstverlening

Arbo- dienstverlening Arbodienstverlening Arbodienstverlening Is een werknemer ziek? Dan bent u verplicht om u deskundig te laten ondersteunen bij de begeleiding en re-integratie van uw zieke werknemer. U kunt hiervoor een

Nadere informatie