Onze kandidaten Hier voor U

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onze kandidaten Hier voor U"

Transcriptie

1 Onze kandidaten

2 Campagnefoto s - the making of Lijstvoorstelling 24 augustus 2012

3 Beste Riemstenaar, In deze folder kunt u kennismaken met onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ik ben heel trots op ons team en geloof dat we alle kwaliteiten in huis hebben om Riemst de komende zes jaar te helpen uitbouwen. Onze kandidaten zijn een afspiegeling van onze gevarieerde bevolking. Werkend, gepensioneerd, gehuwd, samenwonend, alleenstaand, arbeider, zelfstandige, bediende, onderwijzer, ambtenaar, ingenieur, advocaat, zorgverlener. Gemiddeld zijn we 41 jaar oud. We hebben 11 kandidaten van jong CD&V op de lijst, maar we hebben samen ook 138 jaar bestuurservaring: gemeente- en OCMW-raadsleden, schepenen en ikzelf als burgemeester. Als u voor ons kiest, kiest u dus zowel voor ervaring als voor nieuwe ideeën. En, vooral, u kiest voor een ijzersterk team dat zich volledig wil geven om Riemst verder uit te bouwen tot de modernste plattelandsgemeente van het land. Met dit team ben ik de komende zes jaar als burgemeester graag opnieuw hier voor u. Mark Vos Burgemeester / lijsttrekker 1 Mark Vos 43 jaar, woont in Zichen-Zussen-Bolder Vrijgezel Burgemeester Riemst Deeltijds bediende Ford-Genk 70 gemeenteraden, 280 schepencollege s, 600 huwelijken of jubilea, 1500 activiteiten van verenigingen en ontelbare werkvergaderingen. De modernste plattelandsgemeente van ons land Ik heb Riemst de voorbije zes jaar met veel plezier bestuurd en kon rekenen op een fijne ploeg met enthousiaste collega s en medewerkers. Nu ben ik opnieuw hier voor u. Ik wil me voor 100 procent engageren als burgemeester. Riemst moet verder uitgroeien tot de gezelligste en modernste plattelands- gemeente van ons land. Een heerlijk veelzijdige gemeente waar iedereen zich thuis voelt. Ik sta klaar om er ook de komende zes jaar werk van te maken, samen met een ijzersterk CD&V-team.

4 2 Marina Pauly 54 jaar, woont in Zichen-Zussen-Bolder Gehuwd met Jos Coenegrachts Mama van Bart en Tine en oma van Toon Actief in het verenigingsleven o.a. als voorzitter van Carnavalesk Groot Riemst Schepen van Cultuur, Welzijn en Communicatie sinds 2001 Werkte voorheen als kwaliteitscoördinator en ombudspersoon in de zorgsector Inzetten op mensen Werken met en voor mensen is altijd belangrijk voor me geweest. Zowel in mijn vroegere job in de zorgsector als bij de invulling van mijn politiek mandaat, eerst als OCMW-voorzitter, sedert 2001 als schepen, staat het wel en wee van mensen steeds centraal. Ook nu wil ik me verder blijven inzetten voor het welzijn en de leefkwaliteit van jong en oud, voor veilige en leefbare dorpen en voor verdere ondersteuning van het verenigingsleven. Een zorgzaam en duurzaam beleid, daar ga ik voor! 3 Jessica Nijs 24 jaar, woont in Herderen Samenwonend met Kristof Hauben Dochter van Frans Nijs en Sonia Reynders Kinderverpleegkundige in UZ Leuven Lid van Koninklijke Harmonie Sint-Jan Hardwerkend en gedreven Als kinderverpleegkundige ben ik elke dag bezig met kinderen en met zorg. Deze thema s liggen me dus nauw aan het hart. Een gemeente moet een sterk en modern zorgaanbod creëren op alle vlakken voor jong en oud: kinderopvang, kansen voor jongeren, woonformules voor senioren en tevens ruimte bieden voor socioculturele verenigingen. Riemst verdient een evenwichtige toekomst. De toekomst begint bij de Riemsternaars zelf, en daarom wil ik een aanspreekpunt zijn voor mijn omgeving.

5 4 Peter Neven 25 jaar, woont in Riemst-Heukelom Samenwonend met Ilse Zoon van Paul - beter bekend als Puike - en Jeannine Smeysters, Arbeider SKF Voetbalt bij Vlijtingen VV en actief in jeugdbeweging PJZB Sociaal en gezellig Riemst Ik hou van plekken waar mensen samenkomen. De voetbalclub, de jeugdbeweging, de school: daar leer je vaak je buren kennen en maak je vrienden. Ik wil graag meewerken aan een sociaal en gezellig Riemst, een gemeente waar niemand zich eenzaam hoeft te voelen, waar ook voor senioren en mensen met een beperking heel wat te beleven valt en waar iedereen comfortabel kan wonen in een veilige buurt. Ik wil er zijn voor iedere Riemstenaar. 5 Rachelle Onclin 29 jaar, woont in Vroenhoven Samenwonend met Joeri Consultant bij internationale bedrijven zoals ABInbev, BNP Paribas Fortis, Delhaize, Vooruitzien en knopen doorhakken Riemst heeft veel potentieel op het vlak van economie en wonen, daar ben ik van overtuigd. Met mijn ervaring in het bedrijfsleven en mijn doorzettingsvermogen wil ik graag helpen om ons potentieel maximaal te benutten en toch het landelijke, rustige en veilige karakter van onze gemeente te bewaren. Een sterkere lokale economie betekent meer werk in de buurt. Ondernemers vragen om administratieve vereenvoudiging; jongeren willen een job en een betaalbare woning. Besturen is voor mij vooruitzien, je verantwoordelijkheid nemen en knopen doorhakken.

6 6 Sabine Gerards 31 jaar, geboren en getogen in Kanne Getrouwd met Jean-Marie Delille Mama van Dries (5 jaar) en Rens (9 maand) Juf in het 3de en 4de leerjaar VBS Jekerdal Kanne Actief in het verenigingsleven Gemeenteraadslid Met hoofd en hart voor Riemst Ik geef les en vind dat elk kind met gelijke kansen aan de start moet komen. De gemeente kan haar steentje bijdragen door kwaliteitsvol onderwijs aan te bieden, wonen betaalbaar te houden en speel- en ontmoetingsplekken in te richten in elke buurt. We moeten ook de kinderopvang uitbreiden, en de activiteiten voor de schoolgaande jeugd tijdens de vakantie. Daarvoor wil ik me inzetten, met mijn hoofd, mijn hart en mijn handen. 7 Davy Renkens 32 jaar, woont in Kanne Beweging, PAB en revalidatie aan huis Gemeente- en politieraadslid Voorzitter VLAMO Een warm, zorgzaam Riemst Voor mijn werk bezoek ik elke dag mensen die revalideren of mensen met een beperking. De enige constante is dat iedereen anders is. Je hebt dus een zorgaanbod nodig dat vertrekt vanuit de mensen, hen zo zelfstandig mogelijk maakt en hen laat deelnemen aan de samenleving. De gemeente kan het verschil maken, en daar wil ik graag aan meewerken. We moeten ook prioritaire diensten binnen handbereik garanderen en het verenigingsleven voluit steunen.

7 8 Mathieu Eycken 50 jaar, woont in Zichen-Zussen-Bolder Papa van Christophe en Yannick 12 jaar gemeente - en politieraadslid Senior applicatiedeskundige in het ZOL te Genk Penningmeester kerkfabriek St. Pieter Zichen-Bolder Bestuurslid ACV Zichen-Bolder Meebouwen aan de toekomst Ik heb twee schatten van kinderen en ik wil graag meebouwen aan hun toekomst. Dat betekent de dorpskernen opfrissen, de verkeersveiligheid verbeteren, de kinderopvang uitbreiden, wonen betaalbaar houden en de belastingdruk niet verhogen. De samenleving vergrijst. We moeten zowel werken voor onze senioren als Riemst aantrekkelijker maken voor jonge gezinnen. In een gezellige, veilige gemeente zijn jong en oud gelukkig. 9 Anja Slangen 41 jaar, woont in Riemst-Heukelom Getrouwd met Marc Judong Mama van Pieter-Jan (10 jaar) Juf van het vijfde leerjaar VBS Den Dries Bolder Actief in het verenigingsleven: - Voorzitster van de toneelkring Kunst en Vermaak Zussen - Lid van de koninklijke harmonie Vreugd in Deugd - Kookmoeder bij Jeugd Vreugd in Deugd en judoclub Jigo Riemst Sociaal, zorgzaam, gedreven Als je in het onderwijs staat, dan is de jeugd heeft de toekomst niet zomaar een slogan. Het is een realiteit waar ik me met hart en ziel voor inzet. Ook in het gemeentebestuur moeten we nu al bouwen aan een gemeente waar onze kinderen graag willen wonen. Een gemeente waar ze betaalbaar kunnen wonen, waar hun kinderen naar goede scholen en naar de kinderopvang kunnen en waar het verenigingsleven de mensen bij elkaar brengt. Dat is de toekomst waar ik voor opkom.

8 10 Jeannine Monard 46 jaar, woont in Herderen Gehuwd met Lorry Duchateau Mama van Jan (24), Koen (22) en Jana (19) Een groot hart voor Groot-Riemst Van beroep ben ik vertegenwoordigster. Als gemeente-en politieraadslid vertegenwoordig ik ook al 12 jaar de mensen van Riemst, luister ik graag naar hun mening en kom ik op voor hun belangen. Reeds 23 jaar coördineer ik als vrijwilliger de kinderopvang, want het gezin is de hoeksteen van de samenleving. In iedere levensfase zijn er andere noden en daar probeer ik op in te spelen. De zorg voor de kinderen, de jongeren, volwassenen, senioren alsook de mindervaliden blijven de nodige aandacht vergen. Betaalbaar wonen en werken, veiligheid zijn thema s die altijd in de schijnwerpers dienen te staan. Ik zal met de nodige gedrevenheid en motivatie uw belangen blijven behartigen, en me volledig inzetten voor al onze inwoners. Kritisch, positief ingesteld en met een warm hart voor Riemst. 11 Marie-Paule Kuypers 41 jaar, woont in Vlijtingen-Lafelt Fiere mama van Noa-Li Zelfstandig kapster Gemeenteraadslid Luisteren naar wat er leeft Als kapster hoor je wat er leeft bij de mensen. Veel klanten houden van een gezellige babbel. Ik ook trouwens. Riemst moet voor iedereen gezellig en leefbaar zijn. Ik kom op voor de kleine, lokale ondernemers in onze gemeente. Voor tweeverdieners die kinderopvang zoeken in de buurt en voor senioren of zorgbehoevenden die aan de samenleving willen blijven deelnemen. Ik geloof in een sociale, warme gemeente waar er voor iedereen plaats is.

9 12 Norbert Spits 63 jaar, woont in Vlijtingen Vader van Anke, Greetje en Femke Ambtenaar Gemeenteraadslid Voormalig OCMW-raadslid, hoofdleider Chiro, secretaris jeugdraad en parochieraad en sportraad Riemst Voorzitter K.W.B.-Vlijtingen, secretaris oudstrijders KNSB-Vlijtingen, medewerker diverse sociale hulpacties, verantwoordelijke Heemkundig Museum Vlijtingen Vrijwilligers en verenigingen steunen De voorbije zes jaar heb ik me in de gemeenteraad met uiteenlopende thema s bezig gehouden: droge en leefbare dorpen, betaalbaar wonen, verkeersveiligheid en mobiliteit, sport en een goed jeugdbeleid. Vrijwilligers en verenigingen leveren een grote bijdrage aan de leefbaarheid van onze gemeente. We moeten hen steunen en appreciëren. De belangrijkstre eigenschap voor een gemeenteraadslid is: aanspreekbaar zijn en luisteren. Ik sta open voor iedereen en voor elk probleem! Mijn jarenlange ervaring, zowel beroepsmatig als in het verenigingsleven, zijn voor meerderen niet ongunstig geweest. 13 Mieke Loyens 31 jaar, woont in Vlijtingen-Lafelt Gehuwd met Ronald Coenegrachts Mama van Lore Consulent CM Limburg Het hart op de tong Als consulent bij de CM moet je kunnen luisteren. Zo hoor je wat er leeft in onze gemeente en wat er nog beter kan. Daar wil ik me graag voor inzetten. Ik wil graag meewerken aan een beter Riemst. Ik vind het belangrijk dat jongeren een betaalbare woning kunnen bouwen of kopen en dat ook senioren in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Mijn aandacht gaat ook naar het verenigingsleven. Verenigingen brengen mensen samen en geven de gemeente een hart.

10 14 Jean Nicolaes 64 jaar, woont in Vlijtingen Gehuwd met Tru Moors Stiefvader van Jenny Michiels-De Vleeschauwer, opa van Isabeau Actief in het zangkoor, ziekenzorg, kerkraad Vlijtingen/Lafelt, dorpsrestaurant Vlijtingen en Kom op tegen Kanker. Mensen samenbrengen Bij de verenigingen waar ik actief ben, kennen ze me als het manusje-van-alles. Ik doe mijn best om te helpen waar ik kan, omdat ik dienstvaardigheid en solidariteit belangrijk vind. Toen ik bij de Christelijke Mutualiteit werkte, moest ik grote en kleine problemen oplossen voor de mensen. Ik heb er ook de sociale wetgeving leren kennen. Nu wil ik me engageren voor de gemeentepolitiek, omdat ik een rechtvaardige, sociale samenleving belangrijk vind, en omdat ik mensen wil verenigen, initiatieven nemen voor hen en in alle bescheidenheid hun spreekbuis zijn. 15 Frank Schepers 28 jaar, woont in Vroenhoven Verloofd met Sabrina Goessens IT / SAP Consultant Maastricht University OCMW-raadslid Meer doen met minder middelen Meer doen met minder middelen moet altijd de uitdaging zijn, niet alleen in economisch moeilijke tijden. In mijn werk draait het daar ook om: creatieve, toekomstgerichte oplossingen bedenken en op een efficiënte manier tastbare resultaten boeken. Voor de gemeente zijn dat ook goede uitgangspunten. We moeten een betere dienstverlening bieden voor een lagere prijs. Daar wil ik graag aan meehelpen.

11 16 Joël L Hoëst 41 jaar, woont in Zichen-Zussen-Bolder Projectmanager bij de firma Louis Stevens & co Al 16 jaar voorzitter van supportersclub Mergelboys Riemst nog heerlijker en veelzijdiger Ik hou van Riemst omdat het zo n heerlijk veelzijdige gemeente is, waar de meest uiteenlopende mensen zich thuis voelen. In het verenigingsleven kom ik ze vaak tegen, en dat levert boeiende contacten op. Ik wil mijn professionele bagage als projectmanager graag koppelen aan mijn ervaringen uit het verenigingsleven om mee te bouwen aan de toekomst van de Riemstenaren. 17 Frank Smets 36 jaar, woont in Zichen-Zussen-Bolder Partner van Peggy Verheyden Zoon van Leo Smets en Mien Loyens Preventieadviseur bij Randstad OCMW en Provincieraadslid Een veilige, zorgzame samenleving Ik kom op voor de provincie- en gemeenteraadsverkiezingen. De uitdagingen zijn op beide niveaus gelijkaardig: werken aan een warme, veilige en zorgzame samenleving. Ik ben trots op het Limburggevoel. Misschien moeten we een even sterk Riemstgevoel kweken. Een gemeente met leefbare, veilige woningen, waar mensen gezin en werk kunnen combineren en elkaar helpen en respecteren. De Provincie, het gemeentebestuur en de inwoners kunnen samen bouwen aan een hechte gemeenschap.

12 18 Daniëlle Thys-Reynaerts 63 jaar, woont in Membruggen Gehuwd met Thys Pierre Mama van An en Peter en trotse oma van Eva Werkte voorheen als medisch secretaresse Actief bestuurslid van verschillende verenigingen: penningmeester Ziekenzorg, lid milieuraad, cultuurraad en GOGRI (Geschied en oudheidkundig genootschap Riemst) Zorgen voor iedereen Ik werk als medisch secretaresse en ben actief in een aantal verenigingen, waaronder Ziekenzorg. Het thema zorg ligt me dus nauw aan het hart. Mensen met een handicap en zestigplussers moeten nog betere hulp of zorg krijgen. Dat betekent: zorg op maat, zodat ze thuis kunnen blijven wonen, zich kunnen verplaatsen en kunnen deelnemen aan het gemeenschapsleven. Iedereen hoort erbij! Ik wil meewerken aan een Groot-Riemst waar iedereen zich thuis voelt. 19 Miet Debay 33 jaar, woont in Genoelselderen Ongehuwd Leerkracht Frans - Latijn Bestuurslid KVLV-Genoelselderen en CD&V Riemst Vormselcatechese Duidelijkheid en daadkracht Aan politiek doen betekent voor mij duidelijk communiceren. Gewoon in klare taal zeggen waar het op staat. Ik kom op voor een gemeente waar iedereen aangenaam kan wonen, ongeacht je leeftijd of budget. Een gemeente ook waar mensen elkaar kennen en helpen. We moeten het sociaal weefsel in onze gemeente versterken, de banden tussen de bewoners aanhalen. Dat kan met een positief, eerlijk en daadkrachtig beleid. Ik woon graag in Genoelsederen omdat er nog een gezellig en hecht dorpsgevoel bestaat. Dat gevoel moeten we overal in onze gemeente koesteren.

13 20 Leentje Stassen 29 jaar, woont in Millen-Elst Gelukkig gehuwd met Steve Lievens Trotse mama van Goan en Amari Zaakvoerder van kinderdagverblijf Patapoef 1 en 2 in Millen en binnenspeeltuin De Winning Leerkracht secundair onderwijs Respect, openheid en vernieuwing Als jonge ondernemer heb ik geleerd om kansen te zien en kansen te grijpen. Daarom creëer ik in mijn kinderopvang een veilig thuisgevoel voor de kindjes en hun ouders, een gevoel dat ik voor elke Riemstenaar wil nastreven. Op school probeer ik mijn leerlingen drie zaken bij te brengen: heb respect voor elkaar, bekijk de wereld met een open geest en als je in iets gelooft, ga er dan honderd procent voor. Respect betekent luisteren: naar jongeren, ouders, senioren, landbouwers, ondernemers, mensen die hulp of zorg nodig hebben... Riemst moet blijven vernieuwen, maar nooit zonder te luisteren naar de Riemstenaars. 21 Maria Jackers 57 jaar, woont in Val-Meer Gehuwd met Henri Tielens Mama van Marrigje en Martijn Mamy van Eli, Kato en Nele Actief als voorzitster van KVLV en andere verenigingen Gemeenteraadslid Goed wonen voor iedereen Elke Riemstenaar verdient een gemeente waar het goed wonen is en waar hij of zij trots op is. Een warm en zorgzaam, veilig en welvarend Riemst. Een gemeente waar iedereen zich thuis voelt en zich kan ontplooien. Ik wil daar graag aan meewerken. Aangepaste, betaalbare woningen en voorzieningen zijn heel belangrijk om Riemst ook in de toekomst leefbaar en gezellig te houden.

14 22 Christian Bamps 51 jaar, woont in Riemst Afkomstig uit Zichen-Zussen-Bolder Gehuwd met Andrea Vader van Kim en Hanne Zoon van Marcel Bamps ( ) & Lies Beerts Marktkramer 6 jaar gemeente - en politieraadslid ACV bestuurslid, lid van landelijke gilde (kookmannen), bewakingsagent op jeugdfuiven Beter wonen en leven In een sociale, warme gemeente is er ruimte voor jong en oud. Mensen kennen en respecteren er elkaar. De beste manier om de samenleving warmer te maken is het verenigingsleven versterken. Sportclubs, jeugdbewegingen, sociale verenigingen: ze dragen allemaal hun steentje bij. Ik werk als bewakingsagent op jeugdfuiven en vind dat jongeren de ruimte moeten krijgen om samen feest te vieren. De opbrengst gaat vaak naar de werking van de jeugdbeweging, of zelfs naar een goed doel. Initiatieven die mensen dichter bij elkaar brengen, verdienen alle steun. 23 Bert Cilissen 38 jaar, woont in Riemst-Heukelom Zoon van Chrètien en Lia Merken Broer van Matty, fiere peter van Lynneke Vrijgezel(lig) Zaakvoerder Sporthotel te Wirtzfeld Schepen Afgevaardigde OVSG Penningmeester Matty-Cilissenfonds Voor een kindvriendelijk beleid met vaart! De toekomst van Riemst helpen uitbouwen vind ik een hele uitdaging. Daar wil ik graag aan blijven meewerken. Als voormalig OCMW-voorzitter en schepen heb ik al heel wat ervaring kunnen opdoen. De visie die ik doorheen 12 jaar gemeenteraad heb ontwikkeld is er vooral een van kansen voor onze jong(st)e inwoners. De grootste uitdagingen vind ik dan ook terug in ons onderwijs en de vrije tijdsbesteding zoals sport, jeugd, muziek en verenigingen. Toekomstgericht wil ik daarom blijven werken aan een kindvriendelijk beleid met oog voor de noden van jonge (groot)ouders en gezinnen in veilige, propere en leefbare dorpen. samen gewerkt worden aan een fitte en gezonde jeugd, want de jeugd is ook onze toekomst. Daar wil ik voor gaan, samen met de vele sterke verenigingen die onze gemeente rijk is.

15 24 Guy Kersten 56 jaar, woont in Millen-Elst Gehuwd met Marina Coenegrachts Vader van Karel en Filip Leraar PIBO Tongeren Schepen Lid Landelijke Gilden Lid Plattelandscommissie VVSG Voor een platteland met pit Als leraar ben ik bezorgd om de veiligheid van leerlingen, ze moeten veilig naar school kunnen. Alle inwoners moeten zich veilig kunnen verplaatsen, daarom wil ik mij verder inzetten om de verkeersveiligheid in onze dorpen en langs de gewestwegen nog te verbeteren, met bijzondere aandacht voor de zwakke weggebruiker. Voor de leefbaarheid van onze dorpen is een goede ruimtelijke ordening het uitgangspunt. Zuinig omspringen met de beschikbare ruimte is de boodschap. Onze ondernemers en landbouwers moeten rechtszekerheid hebben voor hun vestigingen en moeten kansen krijgen om zich verder te ontwikkelen. Alle verenigingen verdienen onze verdere steun, zij vormen naast de ondernemingen de motor van onze samenleving. 25 Katja Onclin 32 jaar, woont in Val-Meer Gehuwd, mama van 3 dochtertjes: Charline, Emilie en Florine Advocaat aan de balie van Tongeren Schepen en voorzitter Sociaal Huis Voorzitter van het Sociaal Verhuur Kantoor (Bilzen-Riemst-Hoeselt-Kortessem-Voeren) Ik ijver voor aangename, leefbare dorpen en een kwalitatief seniorenbeleid en ruimte voor ondernemers Om de juiste beslissingen te nemen moet je luisteren naar de inwoners en heb je een stevige dossierkennis nodig. Ik heb een ruime ervaring als advocaat en in de politiek, maar ik ben ook een jonge ondernemer en de mama van drie kleine dochtertjes. Zo hoor ik uit verschillende invalshoeken wat er reilt en zeilt in Riemst. Zorgen voor aangename, leefbare en veilige dorpskernen voor jong en oud is een prioriteit, ze maken iedereen gelukkiger. Van de ondernemer die een winkel uitbaat tot de mama die wil dat haar kinderen veilig de straat op kunnen.

16 1 VOS Mark 2 PAULY Marina 3 NIJS Jessica 4 NEVEN Peter 5 ONCLIN Rachelle 6 GERARDS Sabine 7 RENKENS Davy 8 EYCKEN Mathieu 9 SLANGEN Anja 10 MONARD Jeannine 11 KUYPERS Marie-Paule 12 SPITS Norbert Uw stem is altijd geldig zolang u op één lijst blijft. U mag dus gerust voor meerdere kandidaten stemmen, dan heeft iedereen een volledige stem. 13 LOYENS Mieke 14 NICOLAES Jean 15 SCHEPERS Frank 16 L HOËST Joël 17 SMETS Frank 18 THYS-REYNAERTS Daniëlle 19 DEBAY Miet 20 STASSEN Leentje 21 JACKERS Maria 22 BAMPS Christian 23 CILISSEN Bert 24 KERSTEN Guy 25 ONCLIN Katja Onze kandidaat voor de provincieraad is Frank Smets, 2 de plaats. V.U. M. Onclin, Vijf-kruisenstraat 16, 3770 Riemst. Verkiezingsdrukwerk: Gemeente- en provincieraadsverkeizingen 14 oktober

Hier voor U Programma Brug Kanne

Hier voor U Programma Brug Kanne Hier voor U Programma 0-08 Brug Kanne Beste Riemstenaar, Hier voor u is onze slogan voor de komende verkiezingen. U mag het een strijdkreet noemen, een ambitie en een belofte. De voorbije zes jaar was

Nadere informatie

Wauters. Hoe geeft u volmacht?

Wauters. Hoe geeft u volmacht? 2 An Wauters 42 jaar Emiel Opdebeecklaan 39, Keerbergen an.wauters@telenet.be 0484 67 11 19 tekent, droomt en geniet van de natuur Er is nog zoveel meer mogelijk in Keerbergen Na een periode van ziekte

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering gemeenteraad van 11/03/2013 Aanwezig: Vos Mark, Burgemeester Kersten Guy, Pauly Marina, Bamps Christiaan, Cilissen Bert, Eycken Mathieu, Onclin

Nadere informatie

Hier voor U. Beste Riemstenaar,

Hier voor U. Beste Riemstenaar, Hier voor U Hier voor U Beste Riemstenaar, De voorbije zes jaar heeft CD&V Riemst zich met hart en ziel ingezet voor alle Riemstenaren. U gaf ons uw vertrouwen en de opdracht om onze heerlijk veelzijdige

Nadere informatie

BEERNEM» DE WEG VOORUIT. Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam»

BEERNEM» DE WEG VOORUIT. Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam» BEERNEM DE WEG VOORUIT Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam Beernem, waar iedereen graag thuiskomt. Wie weet er beter wat er leeft en nodig is in een buurt, dan de buurtbewoners zelf? Wij geloven sterk

Nadere informatie

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK BEN ER KLAAR VOOR MOOIE DINGEN KUNNEN DOEN Ann is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding en voelt een grote

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 13/03/2014

Vergadering schepencollege van 13/03/2014 Vergadering schepencollege van 13/03/2014 Aanwezig : Kersten Guy, Burgemeester, wd Pauly Marina, Bamps Christiaan, Cilissen Bert, Eycken Mathieu, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat

Nadere informatie

samen 4 Ed. Geraardsbergen oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Geraardsbergen oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Geraardsbergen lijsttrekker Onderwijs, welzijn, cultuur en ontspanning: dat zijn mijn prioriteiten. Ik zet mij in voor onderwijs: niet alleen

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 23/08/2012

Vergadering schepencollege van 23/08/2012 Vergadering schepencollege van 23/08/2012 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Pauly Marina, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Thewissen Francine, Secretaris, wd Laat zich verontschuldigen

Nadere informatie

bestuur goed stassen 1 jos

bestuur goed stassen 1 jos SamenvoorKruibeke goed bestuur *ontbreken op de foto: Kristof Van de Vyver, Iris Sinnaeve en Jeannine Cap Een echt bestuur voor een financieel gezond Kruibeke doe je niet alleen, niet als individu, ook

Nadere informatie

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg?

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg? Edwin is als vijfjarige in onze gemeente komen wonen. Op t Harde ging hij naar de Petraschool om vervolgens in Elburg zijn middelbare schooltijd te doorlopen. Naast zijn studie geschiedenis aan de Universiteit

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering gemeenteraad van 09/12/2013 Aanwezig: Vos Mark, Kersten Guy, Pauly Marina, Bamps Christiaan, Cilissen Bert, Eycken Mathieu, Onclin Katja, Schepenen

Nadere informatie

VERNIEUWENDE KIJK OP ROTSELAAR #TOEKOMST

VERNIEUWENDE KIJK OP ROTSELAAR #TOEKOMST VERNIEUWENDE KIJK OP ROTSELAAR #TOEKOMST De wereld is constant in verandering. Alleen wanneer je voortdurend vernieuwt, kan je samen de toekomst maken. Daarom kiest CD&V Rotselaar bij het begin van 2016

Nadere informatie

De vrienden van Peter

De vrienden van Peter De vrienden van Peter Hallo! Kennen wij elkaar al? Zeg, ben jij niet bij mij aan de deur geweest? Was jij niet op onze opendeurdag? Goed mogelijk! Want elke keer als er iets in Vilvoorde te doen is, probeer

Nadere informatie

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner Beste inwoner, Wij stellen u graag onze Beleidsverklaring voor. Een mooi woord om te zeggen hoe we onze gemeente willen besturen de volgende 6 jaar. We werken rond 15 thema s. In deze folder leest u een

Nadere informatie

PERSMEDEDELING Persconferentie N-VA Lennik Kwadraat

PERSMEDEDELING Persconferentie N-VA Lennik Kwadraat PERSMEDEDELING Persconferentie N-VA Lennik Kwadraat 1. Voorstelling van enkele nieuwe kandidaten van N-VA Lennik Kwadraat (door Bé Fries voorzitter N-VA Lennik en Etienne Van Vaerenbergh voorzitter Lennik

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 17/10/2013

Vergadering schepencollege van 17/10/2013 Vergadering schepencollege van 17/10/2013 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Kersten Guy, Pauly Marina, Bamps Christiaan, Cilissen Bert, Eycken Mathieu, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris

Nadere informatie

Vergadering gemeenteraad van 3/07/2017.

Vergadering gemeenteraad van 3/07/2017. Vergadering gemeenteraad van 3/07/2017. Aanwezig: Mark Vos, burgemeester Guy Kersten, Marina Pauly, Bert Cilissen, Christiaan Bamps, Mathieu Eycken, Katja Onclin, schepenen Jan Peumans, Ivo Thys, Davy

Nadere informatie

samen 4 Ed. Aalst oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Aalst oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Aalst lijsttrekker Binnen een paar dagen verkiest u een nieuw provinciaal bestuur. Gedurende meer dan 23 jaar maak ik hiervan deel uit. In die

Nadere informatie

HIER VOOR U! PROGRAMMA HIER VOOR U!

HIER VOOR U! PROGRAMMA HIER VOOR U! HIER VOOR U! PROGRAMMA 09-04 HIER VOOR U! MARK VOS Burgemeester LIJSTTREKKER 49 jaar, woont in Zichen-Zussen-Bolder Deeltijds coördinator Interreg programma Euregio Maas-Rijn bij de Provincie Limburg NL

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

depanne.cdenv.be CD&VPlus is een vriendengroep! daden inbegrepen We zetten De Panne & Adinkerke terug op de kaart omdat

depanne.cdenv.be CD&VPlus is een vriendengroep! daden inbegrepen We zetten De Panne & Adinkerke terug op de kaart omdat daden inbegrepen depanne.cdenv.be INFORMATIEBLAD CD&V - JAARGANG 11 - SEPTEMBER - OKTOBER 2012 CD&VPlus is een vriendengroep! We zetten De Panne & Adinkerke terug op de kaart omdat vrienden in een gezellig

Nadere informatie

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.»

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.» MOERBEKE DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke. Betaalbare, duurzame projecten ondersteunen. De vernieuwing van de gemeenteschool "De Vlinderdreef" en de sportaccommodatie

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas. 10 puntenplan

Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas. 10 puntenplan Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas 10 puntenplan Inleiding. Sint-Gillis-Waas is een goede gemeente om in te wonen. De typische elementen die onze gemeente kenmerken, namelijk de rust, de goede

Nadere informatie

Vergadering gemeenteraad van 12/10/2015.

Vergadering gemeenteraad van 12/10/2015. Vergadering gemeenteraad van 12/10/2015. Aanwezig: Mark Vos, burgemeester Guy Kersten, Marina Pauly, Bert Cilissen, Christiaan Bamps, Mathieu Eycken, Katja Onclin, schepenen Jan Peumans, Ivo Thys, Gerard

Nadere informatie

samen 4 Ed. Oudenaarde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Oudenaarde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Oudenaarde lijsttrekker Jean-Pierre Wonen is ook in het zuiden van onze provincie, m.a.w. in de Vlaamse Ardennen niet goedkoper geworden. Integendeel.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering gemeenteraad van 13/11/2017 Aanwezig: Mark Vos, burgemeester Guy Kersten, Marina Pauly, Bert Cilissen, Christiaan Bamps, Mathieu Eycken, Katja

Nadere informatie

65+ EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND ESSEN!

65+ EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND ESSEN! 65+ EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND ESSEN! Het is in Essen goed wonen, goed leven. Ook voor 60 ers, 70 ers, 80 ers, 90 ers en zelfs voor 100-jarigen! Dat goed gevoel willen we versterken. Waar

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 16/05/2013

Vergadering schepencollege van 16/05/2013 Vergadering schepencollege van 16/05/2013 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Kersten Guy, Pauly Marina, Bamps Christiaan, Cilissen Bert, Eycken Mathieu, Onclin Katja, Schepenen Thewissen Francine, Secretaris,

Nadere informatie

GIBO HEIDE. pedagogisch project

GIBO HEIDE. pedagogisch project GIBO HEIDE pedagogisch project gemeenteraadsbesluit van 26 mei 2015 Het pedagogisch project is de vertaling van de visie van directie en leerkrachten die betrekking heeft op alle aspecten van het onderwijs

Nadere informatie

Vergadering gemeenteraad van 6/07/2015.

Vergadering gemeenteraad van 6/07/2015. Vergadering gemeenteraad van 6/07/2015. Aanwezig: Mark Vos, burgemeester Guy Kersten, Marina Pauly, Bert Cilissen, Christiaan Bamps, Mathieu Eycken, Katja Onclin, schepenen Jan Peumans, Ivo Thys, Gerard

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering gemeenteraad van 01/02/2016 Aanwezig: Mark Vos, burgemeester Guy Kersten, Marina Pauly, Bert Cilissen, Christiaan Bamps, Mathieu Eycken, Katja

Nadere informatie

BUGGENHOUT» DE WEG VOORUIT. De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is.»

BUGGENHOUT» DE WEG VOORUIT. De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is.» BUGGENHOUT DE WEG VOORUIT De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is. De weg vooruit naar auto s en fietsers die elkaar (graag) zien Niets is zo belangrijk als een veilige schoolomgeving.

Nadere informatie

Onze boodschap vandaag is simpel en helder : Als je wil dat een stad floreert, geef h m dan in handen van een liberale burgemeester.

Onze boodschap vandaag is simpel en helder : Als je wil dat een stad floreert, geef h m dan in handen van een liberale burgemeester. Beste Gentenaars, Beste liberale vrienden, WELKOM! Welkom in gent, Welkom op de stedendag van Open Vld. Onze boodschap vandaag is simpel en helder : Als je wil dat een stad floreert, geef h m dan in handen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG RIEMST BIJLAGEN. 1Huishoudelijk Reglement - Buitenschoolse kinderopvang Riemst BIJLAGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG RIEMST BIJLAGEN. 1Huishoudelijk Reglement - Buitenschoolse kinderopvang Riemst BIJLAGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG RIEMST BIJLAGEN 1Huishoudelijk Reglement - Buitenschoolse kinderopvang Riemst BIJLAGEN INHOUD 1. Welkom in de buitenschoolse kinderopvang! 4 2. Locaties

Nadere informatie

Bedankt voor uw aanwezigheid! LENNIK

Bedankt voor uw aanwezigheid!   LENNIK LENNIK Bedankt voor uw aanwezigheid! V.U. Open VLD Lennik, K Keymolenstraat 21, 1750 Lennik. NIET OP DE OPENBARE WEG GOOIEN. Burgemeester Willy De Waele ~ Lid worden ~ Ben je onze partij genegen? Wil je

Nadere informatie

Onze Troevenop een rij

Onze Troevenop een rij Onze Troevenop een rij Beste inwoner, Vroeger waren verkiezingen in Londerzeel zeer voorspelbaar: CD&V won en bestuurde alleen. Maar deze tijden zijn voorbij. Door de afscheuring van N-VA en LWD, is de

Nadere informatie

gerijpt met de jaren JONG LENDELEDE durinck dirk brulez sabine vandaele nancy velghe marleen

gerijpt met de jaren JONG LENDELEDE durinck dirk brulez sabine vandaele nancy velghe marleen 8 dewaele rik vanderhaeghen mia dequeker caroline vandekerckhove michel vandaele nancy velghe marleen vandewaetere etienne vancoillie tamara brulez sabine durinck dirk de backere chary fournier mia dekijvere

Nadere informatie

SCHOTEN WEER VAN ONS

SCHOTEN WEER VAN ONS SCHOTEN WEER VAN ONS LIJSTTREKKER TOM VAN GRIEKEN Beste Schotenaar, Samen met mijn vriendin heb ik een huis opgeknapt in Den Deuzeld. Schoten is een leuke plek om te wonen en inwoners zijn dan ook terecht

Nadere informatie

We bouwen Zele op met zoveel mogelijk Zelenaars samen ZELE» DE WEG VOORUIT

We bouwen Zele op met zoveel mogelijk Zelenaars samen ZELE» DE WEG VOORUIT We bouwen Zele op met zoveel mogelijk Zelenaars samen ZELE DE WEG VOORUIT Samen vastpakken. Da s de enige weg vooruit. April, mei en juni... 10 weken lang doorkruisten we alle straten van Zele. We belden

Nadere informatie

samen 4 Ed. Dendermonde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Dendermonde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Dendermonde lijsttrekker Dag Beste Kiezer, Mijn naam is Goedele De Cock. Ik ben uittredend provincieraadslid en woon in Lebbeke. Net zoals in

Nadere informatie

Partij van de Arbeid Utrecht Provinciale Statenverkiezingen 2019

Partij van de Arbeid Utrecht Provinciale Statenverkiezingen 2019 Rob van Muilekom (Amersfoort) #1 Lijsttrekker Provinciale Staten Als volksvertegenwoordiger zoek ik contact met de inwoners van Utrecht. Met de senioren die strijden voor het behoud van de bushalte en

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 05/07/2012

Vergadering schepencollege van 05/07/2012 Vergadering schepencollege van 05/07/2012 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Pauly Marina, Cilissen Bert, Kersten Guy, Schepenen Thewissen Francine, Secretaris, wd Laat zich verontschuldigen : Peumans Jan,

Nadere informatie

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal»

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal» TREMELO-BAAL DE WEG VOORUIT Thuis in Tremelo-Baal Mensen verbinden Onze verenigingen, scholen, zorginstellingen, handelaars, buurtcomités... moeten we alle kansen geven en steunen waar kan en nodig (via

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 16/09/2010

Vergadering schepencollege van 16/09/2010 Vergadering schepencollege van 16/09/2010 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Peumans Jan, Pauly Marina, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat zich verontschuldigen

Nadere informatie

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 STAD TONGEREN ARRONDISSEMENT TONGEREN PROVINCIE LIMBURG Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 Aanwezig: Patrick Dewael, burgemeester-voorzitter (punten

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden.

Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden. Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden. Hier denken we aan. Zo zien we de toekomst van Maasduinen. Met dit boekje vertellen we waar we de komende jaren aan willen

Nadere informatie

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij?

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij? Vragenlijst tieners Algemene vragen Waar woon jij? Eerst willen we graag weten waar je woont. Sommige kinderen wonen in 2 huizen, bij mama en papa. Als dat zo is, dan mag je één huis kiezen. Woon jij in..?

Nadere informatie

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen.

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. RANST DE WEG VOORUIT Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. CD&V/ WIJRanst, wie zijn WIJ? CD&V is naast een politieke partij een brede beweging die actief is in Ranst om er een goede leefomgeving

Nadere informatie

Zeker zijn PVDA GELDERLAN. Verkiezingsprogramma Verkiezingsprogramma

Zeker zijn PVDA GELDERLAN. Verkiezingsprogramma Verkiezingsprogramma PVDA GELDERLAN D PvdA Gelderland Verkiezingsprogramma 2019-2023 Verkiezingsprogramma 2019-2023 Zeker zijn Onderwijs is de sleutel tot een zinvol leven. Goed onderwijs geeft niet alleen toegang tot werk,

Nadere informatie

Onderzoek: Gemeenteraadsverkiezingen

Onderzoek: Gemeenteraadsverkiezingen Onderzoek: Gemeenteraadsverkiezingen Publicatiedatum: 7-3- 2014 Over dit onderzoek Het 1V Jongerenpanel, onderdeel van EenVandaag, bestaat uit 7000 jongeren van 12 t/m 24 jaar. Aan dit online onderzoek,

Nadere informatie

HIER VOOR U! REALISATIES HIER VOOR U!

HIER VOOR U! REALISATIES HIER VOOR U! HIER VOOR U! REALISATIES 0-08 HIER VOOR U! Beste Riemstenaar, In oktober 0 gaf u het vertrouwen aan CD&V Riemst. Met veel passie en gedrevenheid hebben we ons de afgelopen zes jaar ingezet voor alle Riemstenaren.

Nadere informatie

Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme

Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme een aantrekkelijker een veiliger een Vlaamser Hamme Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme 1. Het imago van Hamme als sterk verouderde gemeente moet omgezet worden naar een landelijke gemeente met leefbare

Nadere informatie

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.»

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.» BOOM DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom. Wie lokaal shopt, schopt leven in de buurt! Boom, een bruisende handelskern in het hart van de Rupelstreek. Waar Bomenaars

Nadere informatie

Vlaams Parlement PLAATS

Vlaams Parlement PLAATS Vlaams Parlement PLAATS Ward aan het werk (2009-2014): Als fractiewoordvoerder buitenland had Ward heel wat interessante contacten. Zoals de ontmoeting in Cambodja met Chum Mey die de communistische horror

Nadere informatie

Goed onderwijs Goede zorg Goed wonen

Goed onderwijs Goede zorg Goed wonen Junior Verkiezingsprogramma 2018 Utrechtse Heuvelrug Goed onderwijs Goede zorg Goed wonen D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 1. Kansen voor iedereen 3 2. Een gezonde en groene toekomst 3 3. Wonen, leven

Nadere informatie

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN Een klare kijk op de toekomst! Gewoon doen! geboren en getogen Wachtebekenaar! 45 jaar, gehuwd en papa van drie kinderen zelfstandig verzekeringsmakelaar & syndicus Politiek:

Nadere informatie

De échte vernieuwing voor Gingelom

De échte vernieuwing voor Gingelom 4 4 De échte vernieuwing voor Gingelom 4 4 Het is bijzonder inspirerend om nieuwe mensen hun visie te horen geven op de uitdagingen van onze gemeente. Zij zijn stuk voor stuk geëngageerd in het sociaal

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.»

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.» MORTSEL DE WEG VOORUIT Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel. Winkelen? Dan moet je in Mortsel zijn! Mortsel heeft veel troeven in handen om de winkelkern toekomstbestendig te maken.

Nadere informatie

Groene gemeente Trefdag Lokale besturen Sien Cromphout & Rani Bracke

Groene gemeente Trefdag Lokale besturen Sien Cromphout & Rani Bracke Groene gemeente 24-11-16 Trefdag Lokale besturen Sien Cromphout & Rani Bracke Ecologisch Educatief Groene gemeente Economisch Recreatief Gezondheid Groen speelweefsel Wat? Waarom? Waar en hoe? Ideeën en

Nadere informatie

Kandidatenlijst Groen Schelle 2018

Kandidatenlijst Groen Schelle 2018 Kandidatenlijst Groen Schelle 2018 STAN SCHOLIERS Lijsttrekker 64 jaar, coördinator drukkerij De eerste naam op onze lijst is die van Stan. Je komt hem zeker wel eens al joggend of fietsend tegen. Hij

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 02/05/2013

Vergadering schepencollege van 02/05/2013 Vergadering schepencollege van 02/05/2013 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Kersten Guy, Pauly Marina, Bamps Christiaan, Cilissen Bert, Eycken Mathieu, Onclin Katja, Schepenen Thewissen Francine, Secretaris,

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 07/11/2013

Vergadering schepencollege van 07/11/2013 Vergadering schepencollege van 07/11/2013 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Kersten Guy, Pauly Marina, Bamps Christiaan, Eycken Mathieu, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat zich verontschuldigen

Nadere informatie

WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HORENDON

WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HORENDON ESSEN HORENDONK WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HORENDON Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze pleintjes, onze verenigingen, onze speelveldjes, onze wijk. Over Horendonk.

Nadere informatie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie Opdrachtsverklaring Missie - Visie 1. Missie Sint-Lodewijk biedt aangepast onderwijs en/of begeleiding op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische beperking. Ook het gezin en breder

Nadere informatie

EDEGEM» DE WEG VOORUIT. Wij komen naar je toe»

EDEGEM» DE WEG VOORUIT. Wij komen naar je toe» EDEGEM» DE WEG VOORUIT Wij komen naar je toe» Een verhaal schrijf je samen met iedereen Bart Breugelmans Ons verhaal is jullie verhaal.» Beste inwoner van Edegem, De afgelopen maanden hebben wij ons verhaal

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma ChristenUnie- SGP in begrijpelijke taal

Verkiezingsprogramma ChristenUnie- SGP in begrijpelijke taal Verkiezingsprogramma ChristenUnie- SGP in begrijpelijke taal Over een paar weken kiezen alle Brabanders een nieuw bestuur voor de provincie. Op 7 maart. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 29/03/2012

Vergadering schepencollege van 29/03/2012 Vergadering schepencollege van 29/03/2012 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Pauly Marina, Cilissen Bert, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat zich verontschuldigen : Peumans

Nadere informatie

Verkiezingen. Mensen met dezelfde ideeën vormen gemeenten besturen.

Verkiezingen. Mensen met dezelfde ideeën vormen gemeenten besturen. Verkiezingen Op zondag 7 juni moeten alle inwoners tegelijk verkiezen we ook kandidaten van België die ouder zijn dan 18 jaar naar voor het Europees Parlement, waar men de stembus. Ze moeten mensen kiezen

Nadere informatie

#Jij bent mee aan zet. Klaar voor een nieuwe stad»

#Jij bent mee aan zet. Klaar voor een nieuwe stad» #Jij bent mee aan zet Klaar voor een nieuwe stad Luisteren naar mensen, ze met elkaar in contact brengen, debatteren en samen bouwen aan de stad, dat is precies waar CD&V 4.0 voor staat. Een nieuwe stad

Nadere informatie

Samenvatting verkiezingsprogramma

Samenvatting verkiezingsprogramma Westerveld Samen leven samen doen Samenvatting verkiezingsprogramma 2018-2022 De kracht van de samenleving Ik zal eerlijk zeggen dat ik vereerd ben het CDA te mogen vertegenwoordigen bij de aanstaande

Nadere informatie

Vergadering gemeenteraad van 9/07/2018.

Vergadering gemeenteraad van 9/07/2018. Vergadering gemeenteraad van 9/07/2018. Aanwezig: Mark Vos, burgemeester Guy Kersten, Marina Pauly, Bert Cilissen, Christiaan Bamps, Mathieu Eycken, Katja Onclin, schepenen Jan Peumans, Ivo Thys, Davy

Nadere informatie

Vergadering gemeenteraad van 14/12/2015.

Vergadering gemeenteraad van 14/12/2015. Vergadering gemeenteraad van 14/12/2015. Aanwezig: Mark Vos, burgemeester Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Mathieu Eycken, Katja Onclin, schepenen Jan Peumans, Ivo Thys, Gerard Stratermans,

Nadere informatie

Eeshoflaan LZ Tubbergen T E. I.

Eeshoflaan LZ Tubbergen T E. I. zorg voor mekaar Eeshoflaan 21 7651 LZ Tubbergen T. 0546-62 14 69 E. eeshof@zorggroepsintmaarten.nl I. www.zorggroepsintmaarten.nl zorg voor mekaar Welkom. Zorg voor mekaar 03 Woonzorgcentrum de Eeshof

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke cultuurraad

Statuten gemeentelijke cultuurraad G E M E E N T E Hoofdstuk 1 Erkenning. T E R N A T Statuten gemeentelijke cultuurraad Artikel 1 De bestaande gemeentelijke cultuurraad wordt erkend als gemeentelijke adviesraad in uitvoering van het decreet

Nadere informatie

Vergadering gemeenteraad van 9/05/2016.

Vergadering gemeenteraad van 9/05/2016. Vergadering gemeenteraad van 9/05/2016. Aanwezig: Mark Vos, burgemeester Guy Kersten, Marina Pauly, Bert Cilissen, Christiaan Bamps, Mathieu Eycken, Katja Onclin, schepenen Jan Peumans, Ivo Thys, Veerle

Nadere informatie

daden inbegrepen putte.cdenv.be INFORMATIEBLAD CD&V - JAARGANG 11 - SEPTEMBER - OKTOBER 2012 Interview Chris De Veuster, kandidaatburgemeester

daden inbegrepen putte.cdenv.be INFORMATIEBLAD CD&V - JAARGANG 11 - SEPTEMBER - OKTOBER 2012 Interview Chris De Veuster, kandidaatburgemeester daden inbegrepen INFORMATIEBLAD CD&V - JAARGANG 11 - SEPTEMBER - OKTOBER 2012 Interview Chris De Veuster, kandidaatburgemeester en Roger Janssens, lijstduwer voor CD&V Putte Op 14 oktober trekt CD&V met

Nadere informatie

Wat vindt de ChristenUnie belangrijk. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Wat vindt de ChristenUnie belangrijk. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Wat vindt de ChristenUnie belangrijk Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Hallo Ik ben Lukas Scheijgrond Ik zit in de gemeenteraad voor de politieke partij ChristenUnie. In deze folder leg ik op een

Nadere informatie

Voor een nóg beter Baarle en Zondereigen!

Voor een nóg beter Baarle en Zondereigen! Voor een nóg beter Baarle en Zondereigen! Stem zondag 14 oktober op - Lijst 8 DE STRAFFE KANDIDATENLIJST 1 Frans de bont Mezelf met hart en ziel inzetten voor Baarle Ik wil me de komende 6 jaar met hart

Nadere informatie

De Grote Wommelgemse Enquête

De Grote Wommelgemse Enquête De Grote Wommelgemse Enquête Doel De enquête is opgezet als een papieren enquête die peilt naar de tevredenheid van de inwoners, die inzicht wil krijgen hoe de bevolking haar gemeente ziet en die antwoorden

Nadere informatie

Vergadering gemeenteraad van 14/05/2018.

Vergadering gemeenteraad van 14/05/2018. Vergadering gemeenteraad van 14/05/2018. Aanwezig: Mark Vos, burgemeester Guy Kersten, Marina Pauly, Bert Cilissen, Christiaan Bamps, Mathieu Eycken, Katja Onclin, schepenen Jan Peumans, Ivo Thys, Davy

Nadere informatie

Q1 De beste burgemeester van de gemeente Overbetuwe richt zich vooral op :

Q1 De beste burgemeester van de gemeente Overbetuwe richt zich vooral op : Q1 De beste burgemeester van de gemeente Overbetuwe richt zich vooral op : Answered: 210 Skipped: 0 álle inwoners álle dorpen van de gemee... het verenigingsl... het bedrijfsleven zwakkeren in de samenleving

Nadere informatie

ChristenUnie Den Helder 'MEER DAN IK'

ChristenUnie Den Helder 'MEER DAN IK' ChristenUnie Den Helder 'MEER DAN IK' Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018 Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei. (Jeremia 29:7) Vanuit deze

Nadere informatie

PROGRAMMA VERKIEZINGS- Een dynamisch en open beleid met visie! Ga naar onze website:

PROGRAMMA VERKIEZINGS- Een dynamisch en open beleid met visie! Ga naar onze website: VERKIEZINGS- PROGRAMMA Een dynamisch en open beleid met visie! Kent u OPEN VOOR DE MENS al? Een nieuwe politieke beweging die een ander beleid wil voor Bever. Een doordacht en duurzaam beleid met respect

Nadere informatie

BEDANKT VOOR UW STEUN!

BEDANKT VOOR UW STEUN! BEDANKT VOOR UW STEUN! gaat er voor U KOOS VOOR EEN ZORGZAAM, DUURZAAM, BRUISEND EN VEILIG DE PINTE-ZEVERGEM 37,7% 41,3% 41,3% +3,6 procent t.o.v. 2012 Met een stijging naar 41,3% blijft CD&V De Pinte-Zevergem

Nadere informatie

Dirk Laleman. 9 DE PLAATS. 7lijst. Provincie 22 STE PLAATS. Gemeenteraadsverkiezingen. "met een hart voor iedereen"

Dirk Laleman.  9 DE PLAATS. 7lijst. Provincie 22 STE PLAATS. Gemeenteraadsverkiezingen. met een hart voor iedereen V.U. Dirk Laleman. Verkiezingsdrukwerken: verkiezingen gemeente- en provincieraadsverkiezingen 8 oktober 2006, vrij van zegel volgens artikel 198 van het W.Z.G.T. www.laleman.be Dirk Laleman 9 DE PLAATS

Nadere informatie

SAMEN VOOR DE TOEKOMST!

SAMEN VOOR DE TOEKOMST! SAMEN VOOR DE TOEKOMST! Samen aan de toekomst werken! Ik steun Peter 100% bij deze verkiezingen. Dankzij zijn initiatief voor de groepsaankoop hebben vele gezinnen uit Wingene en Zwevezele een goedkopere

Nadere informatie

Opvoedingsproject. A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2. A.1 De christelijke identiteit p. 2. A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3

Opvoedingsproject. A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2. A.1 De christelijke identiteit p. 2. A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3 Opvoedingsproject A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2 A.1 De christelijke identiteit p. 2 A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3 A.3 Zorg voor elk kind = accent op talent p. 4 A.4 Een sterke teamspirit, een

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen AC-Kruidtuin - Food Safety Center Kruidtuinlaan 55 1000 Brussel Tel.: 02 211 82 11 www.favv.be Verantwoordelijke uitgever: Herman Diricks Februari

Nadere informatie

VVSG #TREFDAGSOCIAAL. Lies Vereecke Dinamo Dilbeek Marianne Nijs Marianne Vanden Houte

VVSG #TREFDAGSOCIAAL. Lies Vereecke Dinamo Dilbeek Marianne Nijs Marianne Vanden Houte VVSG #TREFDAGSOCIAAL Lies Vereecke Dinamo Dilbeek Marianne Nijs Marianne Vanden Houte Dilbeek Naar Morgen Wie zijn wij? Waarom zijn we er aan begonnen? Richt je blik naar buiten Bepaal helder je visie

Nadere informatie

Vergadering gemeenteraad van 9/11/2015.

Vergadering gemeenteraad van 9/11/2015. Vergadering gemeenteraad van 9/11/2015. Aanwezig: Mark Vos, burgemeester Guy Kersten, Marina Pauly, Bert Cilissen, Christiaan Bamps, Mathieu Eycken, Katja Onclin, schepenen Ivo Thys, Gerard Stratermans,

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 15/11/2012

Vergadering schepencollege van 15/11/2012 Vergadering schepencollege van 15/11/2012 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Pauly Marina, Cilissen Bert, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Thewissen Francine, Secretaris, wd Laat

Nadere informatie

Open Vld wil milieuvriendelijke maatregelen nemen om de. doorstroming over de hoofdassen en leiden de vrachtwagens rond Hulshout.

Open Vld wil milieuvriendelijke maatregelen nemen om de. doorstroming over de hoofdassen en leiden de vrachtwagens rond Hulshout. in t kort In de Herenbossen is het heerlijk fietsen, maar in de woongebieden moet je goed uitkijken. Open Vld wil dat onze kinderen veilig op school geraken. Daarom gaan we investeren in verkeersveiligheid.

Nadere informatie

CD&V+ kiest voor de weg vooruit!

CD&V+ kiest voor de weg vooruit! CD&V+ kiest voor de weg vooruit!» CD&V gelooft in de troeven van Kluisbergen en haar inwoners. We verruimen onze lijst en stellen daarbij één voorwaarde: wij willen kandidaten met een hart voor Kluisbergen.

Nadere informatie

- - 2 Nobels Frank gemeenteraadslid 12/03/1989 a/ Creyelman Frank gemeenteraadslid 02/01/1995 a/

- - 2 Nobels Frank gemeenteraadslid 12/03/1989 a/ Creyelman Frank gemeenteraadslid 02/01/1995 a/ 1. SAMENSTELLING VAN DE GEMEENTERAAD OP 31.12.2016 Rangorde Naam, voornaam, Ambt Datum der Datum der als beroep 1 ste (niet laatste raadslid onderbroken) a/verkiezing ambtsaan- b/aanstelling vaarding 30

Nadere informatie