Patroon sjaal en mofjes met klaproos

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Patroon sjaal en mofjes met klaproos"

Transcriptie

1 Patroon sjaal en mofjes met klaproos Om dit patroon te haken heb ik 4 bolletjes Asia van Lang Yarns kleurnummer 0070 gebruikt en 1 bolletje kleurnummer Ik haakte op naald nr 4 Begin met een lossenlijn van 51 lossen. Toer 1 Haak 3 lossen. Sla de draad om je naald en maak een stokje in de zesde losse. *Haak 1 losse, sla een losse over en haak in de volgende losse een stokje.** Herhaal van * tot ** tot het einde van je toer. Als het goed is heb je nu 25 hokjes.

2 Toer 2 Haak 3 lossen. Sla de losse van de vorige toer over en haak een stokje op het tweede stokje van de vorige toer. *Haak weer een losse, sla de losse van de vorige toer over en haak een stokje op het volgende stokje van de vorige toer**. Herhaal van * tot ** tot je bij het laatste stokje van de vorige toer bent. Sla 1 losse over en haak in de volgende losse een stokje.

3 Toer 3 t/m 10 Herhaal toer 2 Vanaf toer 11 begin je met de teltekening op de laatste pagina. Iedere toer begin je met 3 lossen. Dit is het eerste stokje met 1 losse. Je kunt ook kiezen voor 4 lossen, maar zelf vind ik dat dan het eerste gat zo groot wordt. Maak een stokje op het stokje na de 1-lossenlus van de vorige toer. Een open hokje betekent een losse boven de 1-lossenlus van de vorige toer en een stokje op het volgende stokje. Een dicht hokje betekent een stokje in de 1-lossenlus en een stokje op het volgende stokje. Als je het patroon hebt gehaakt ga je verder zoals je deed bij toer 2. Dit doe je 132 toeren, of zo lang als je je sjaal wilt hebben. Hierna komt weer het patroon, maar nu omgekeerd. Volg hiervoor weer gewoon de tekening. Haak je nog 10 toeren zoals je deed bij toer 2. Je sjaal is nu af. Nu komt er nog een randje omheen. Maak met een andere kleur een schuifknoop op je naald en steek hem op een willekeurige plek aan de zijkant in een lus. Haak nu een vaste. Haak nu 2 lossen en in de volgende lus weer een vaste.

4 In de hoeken haak je 2 keer een vaste met 2 lossen ertussen. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste.

5 Je sjaal is nu helemaal klaar. Als je wilt kun je er nog 2 mofjes bij maken. Begin met een lossenlijn van 40 lossen. Meet het wel even om je eigen hand. In ieder geval moet het een even aantal zijn. Haak deze lijn tot een rondje door inde eerste losse een halve vaste te maken. Toer 1 Haak 3 lossen. Dit is je eerste stokje. Haak verder in iedere losse een stokje tot je 40 stokjes hebt. Sluit de toer met een halve vaste in de derde van de 3 beginlossen.

6 Toer 2 Haak 3 lossen. Haak vanaf de tweede steek in iedere steek een stokje. Je hebt nu 40 stokjes. Sluit de toer met een halve vaste in de derde van de 3 beginlossen. Toer 3 Haak 3 lossen. Sla 1 steek over en haak in de volgende steek een stokje. Haak 1 losse. *Sla 1 steek over en haak in de volgende steek een stokje, 1 losse.** Herhaal van * tot ** tot het einde van de toer. Sluit de toer met een halve vaste in de tweede van de 3 beginlossen. Je hebt nu 20 gaatjes.

7 Toer 4 t/m 11 Haak 3 lossen. *Sla de losse van de 1-lossenlus over en haak een stokje op het stokje van de vorige toer. Haak een losse.** Herhaal van * tot ** tot het einde van de toer. Sluit de toer met een halve vaste in de tweede van de 3 beginlossen. Toer 12 Keer je werk. Haak 3 lossen. Sla de losse van de 1-lossenlus van de vorige toer over en haak een stokje op het stokje van de vorige toer. *Haak 1 losse. Sla de losse van de 1-lossenlus van de vorige toer over en haak een stokje op het stokje van de vorige toer.** Herhaal van * tot ** tot het einde van de toer. Sluit de toer niet.

8 Toer 13 Keer je werk. Zie vorige toer. Het laatste stokje staat op de tweede losse van de 3 beginlossen. Toer 14 Keer je werk. Zie verder de vorige 2 toeren, alleen sluiten we de toer nu wel. Maak daarvoor nog een losse en haak een halve vaste in de tweede van de 3 beginlossen. Toer 15 Keer je werk. Haak 3 lossen. *Sla de losse over en haak een stokje op het stokje van de vorige toer. Haak 1 losse.** Herhaal van * tot ** tot het einde van de toer. Sluit de toer met een halve vaste in de tweede van de 3 beginlossen.

9 Keer nu je werk niet meer. Toer 16 en 17 Zie toer 15 Hecht nu de draad af en werk de draadjes netjes weg. Er komt nu nog een randje omheen net als bij de sjaal. Maak een schuifknoop om je naald en steek hem langs de bovenrand in een willekeurige 1- lossenlus. Haak nu een vaste.

10 Haak nu 2 lossen en een vaste in de volgende 1-lossenlus. Herhaal dit tot het einde van de toer en sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste. Hecht de draad af en werk de draadjes netjes weg. Je eerste mofje is nu klaar. Haak de tweede op dezelfde manier. Nu kun je nog een klaproos haken om op één van de twee mofjes te maken. Zo wordt het echt een setje. Haak hiervoor een ketting van 4 lossen. Sluit deze tot een rondje door een halve vaste te haken in de eerste losse. Haak nu 1 losse en 12 vasten in de ring. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste.

11 Haak nu 3 lossen en in dezelfde steek nog 2 dubbele stokjes. Haak in de volgende steek 2 dubbele stokjes, 3 lossen en een halve vaste.

12 Haak nu in de 2 volgende steken elk een halve vaste. Haak nu 3 lossen en in dezelfde steek als de laatste halve vaste 2 dubbele stokjes. Haak in de volgende steek 2 dubbele stokjes, 3 lossen en een halve vaste. Haak in de volgende 2 steken weer een halve vaste. Ga zo door tot je 4 blaadjes hebt.

13 Hecht nu de draad af en werk de draadjes netjes weg. Maak je bloem met een paar steekjes op één van de mofjes. Je setje is nu helemaal klaar. Ik hoop dat je hebt genoten van het maken van deze set. Heel veel plezier bij het dragen ervan! Geniet van je hobby, geniet van het haken!

14 Verleng de laatste 5 toeren tot 10 toeren. Deze 10 toeren verleng je naar de lengte van jouw keuze Verleng de eerste 5 toeren tot 10 toeren.

Patroon kussen van granny s

Patroon kussen van granny s Patroon kussen van granny s Voor dit patroon heb je 8 bolletjes katoen van 50 gram nodig in de hoofdkleur. Voor het aan elkaar haken van de lapjes heb je nog 1 bolletje nodig in een andere kleur. Ik haakte

Nadere informatie

Patroon Warme Wanten

Patroon Warme Wanten Patroon Warme Wanten Ik heb deze wanten gemaakt met 3 bollen Merino Tweed van Katia. Ik haakte met haaknaald nr 5,5. Maak een magische ring met 4 vasten. Deze wanten worden in spiraal gehaakt, dus je sluit

Nadere informatie

Patroon Luchtige Sjaal

Patroon Luchtige Sjaal Patroon Luchtige Sjaal Ik heb deze sjaal gemaakt van de combinatie Meilenweit Solo Cotone van Lana Grossa, kleurnummer 4007, hiervan gebruikte ik 3 bollen en de 365 Cashmere, ook van Lana Grossa. Hiervan

Nadere informatie

Patroon gehaakt boodschappennetje

Patroon gehaakt boodschappennetje Patroon gehaakt boodschappennetje Om dit patroontje te maken heb je 2 bolletjes katoen nodig. Voor het randje en de lus een restje katoen in een andere kleur en een grote knoop om je hoesje te sluiten.

Nadere informatie

Patroon gehaakt Herfst-Kussen

Patroon gehaakt Herfst-Kussen Patroon gehaakt Herfst-Kussen Voor dit patroon heb je in totaal 400 gram aan katoen nodig. Gewoon van die bolletjes die je in allerlei merken kunt kopen in bolletjes van 50 gram. Zelf heb ik allemaal restjes

Nadere informatie

Patroon Beanie met pompon

Patroon Beanie met pompon Patroon Beanie met pompon Om deze Beanie te maken heb ik 2 bollen Cocktailgaren van Scheepjeswol gebruikt. 1 bol = 125 meter. Ik haakte met naald nr 3,5. De pompon heb ik gemaakt van restjes. Toer 1 Begin

Nadere informatie

Patroon geruite omslagdoek met bloemenfranje

Patroon geruite omslagdoek met bloemenfranje Patroon geruite omslagdoek met bloemenfranje Ik heb deze deken gemaakt van Unikat van Farbspiele. Ik gebruikte een 6-draads bol van 780 meter. Naast deze bol gebruikte ik ook nog een bol Catania kleurnr

Nadere informatie

Patroon nostalgisch, gehaakt babydekentje

Patroon nostalgisch, gehaakt babydekentje Patroon nostalgisch, gehaakt babydekentje Ik heb deze deken gemaakt met Katia Capri. Van de blauwe (82103) had ik 3 bollen nodig, van de zalmkleurige (82148) 3 bollen, van de groene (82153) 6 bollen en

Nadere informatie

Bij de bloem haak je in iedere opening tussen 3 stokjes een vaste en daartussen zitten dus steeds 3 lossen.

Bij de bloem haak je in iedere opening tussen 3 stokjes een vaste en daartussen zitten dus steeds 3 lossen. Heb je er weer zin in? Nog 2 weekjes en je deken is helemaal klaar! Deze week gaan we alle vierkantjes aan elkaar haken en treffen we de voorbereidingen om ze aan de deken te haken. Lekker zitten is er

Nadere informatie

Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes.

Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes. Patroon paasideetjes Eiernetje Toer 1 Maak een magische lus met hierin 12 vasten. Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes.

Nadere informatie

Patroon Zomerse Vlaggenlijn Iris

Patroon Zomerse Vlaggenlijn Iris Patroon Zomerse Vlaggenlijn Iris Ik heb deze vlaggenlijn gehaakt van de 50 grams bollen Catona van Scheepjes. Ik gebruikte zelf de kleurnummers 386, 205, 403en 253 voor de grote vlaggetjes. Voor de kleine

Nadere informatie

Patroon Onderzetters Sterre

Patroon Onderzetters Sterre Patroon Onderzetters Sterre Ik heb deze onderzetters gehaakt van 2 garens van Scheepjes. De Catona en de Lizzy. Per setje gebruikte ik 2 bolletjes Catona en 1 bolletje Lizzy. Voor de onderzetters uit dit

Nadere informatie

Patroon Telefoon-Hoesje Belle

Patroon Telefoon-Hoesje Belle Patroon Telefoon-Hoesje Belle Ik heb dit Telefoon-Hoesje gehaakt van de Catona van Scheepjes. Ik gebruikte de kleurnummers 399 (lila) en 105 (crème). Van iedere kleur had ik 1 bolletje nodig van 25 gram.

Nadere informatie

Patroon Omslagdoek met Bloemenfranje Fleur

Patroon Omslagdoek met Bloemenfranje Fleur Patroon Omslagdoek met Bloemenfranje Fleur Voor het haken van deze omslagdoek gebruikte ik de garencake Whirl van Scheepjes. Aan 1 cake heb je ruim voldoende. Ik haakte haar twee keer, één keer met kleurnummer

Nadere informatie

Patroon Sjaal met een twist

Patroon Sjaal met een twist Patroon Sjaal met een twist Ik heb deze vest-sjaal gemaakt van 2 verschillende garens van Adriafil. De Knitcol (046) en de EtaBeta (94). Van de Knitcol had ik 8 bollen nodig, van de EtaBeta 5 bollen. Ik

Nadere informatie

Patroon Deken Meina. Begin met een ketting van 197 lossen, of een aantal dat je kunt delen door

Patroon Deken Meina. Begin met een ketting van 197 lossen, of een aantal dat je kunt delen door Patroon Deken Meina Je hebt nodig: Colour Crafter van Scheepjes Kleurnummer 1240 (3 bollen) Kleurnummer 2013 (1 bol) Kleurnummer 1083 (1 bol) Kleurnummer 1827 (1 bol) Kleurnummer 1825 (2 bollen) Kleurnummer

Nadere informatie

Toer 197 Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1 ste steek en in alle steken daarna. Hecht de draad af.

Toer 197 Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1 ste steek en in alle steken daarna. Hecht de draad af. Week 10! Wat gaat dat toch weer ontzettend hard!! Heb je er een beetje zin in?? Ook deze week haken we weer een aantal mooie steken aan de deken. We starten de week met 198 steken in de toer. Wissel aan

Nadere informatie

Patroon Cal Vierde Kwartaal 2016 week Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie.

Patroon Cal Vierde Kwartaal 2016 week Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie. Deze week haken we het laatste deel van de deken. Volgende week en de week erna gaan we werken aan de vierkantjes en de rand. Wat wordt je deken toch al mooi! Heb je er weer zin in deze week? Dan gaan

Nadere informatie

Patroon gepimpte Pringles-bus

Patroon gepimpte Pringles-bus Patroon gepimpte Pringles-bus Voor het pimpen van deze bus heb je vooral wat restjes garen nodig. Wil je net als ik werken met een hoofdkleur (grijs in dit geval) dan heb je van die kleur bijna bijna een

Nadere informatie

Patroon telefoon-hoesje met hart

Patroon telefoon-hoesje met hart Patroon telefoon-hoesje met hart Ik heb dit patroontje gemaakt voor mijn eigen telefoon. Pas het aantal lossen in je lossenlijn aan aan de breedte van je eigen telefoon. Zorg wel dat je een oneven aantal

Nadere informatie

Patroon Lang vest van Clown-garen

Patroon Lang vest van Clown-garen Patroon Lang vest van Clown-garen Voor dit vest heb ik 25 (26, 27, 28, 29, 30) bolletjes Clown van Lang Yarns gebruikt. Om de delen aan elkaar te haken heb ik een bolletje Omega van Lang Yarns gebruikt.

Nadere informatie

Week 12 Home Sweet Home Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie.

Week 12 Home Sweet Home Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie. Wat gaat de tijd toch hard! Nog 2 weken, dan is de lengte van de deken klaar en daarna haken we er nog een rand omheen. Voorlopig genieten we nog maar even!! We starten week 12 met 198 steken in de toer.

Nadere informatie

Neem haaknaald nummer 4½ en haak met kleurnummer 1277/2010/1034/1820 een lossenlijn van 199 lossen.

Neem haaknaald nummer 4½ en haak met kleurnummer 1277/2010/1034/1820 een lossenlijn van 199 lossen. We gaan eindelijk van start! Vandaag beginnen we met de lossenlijn en de komende weken gaan we daar een prachtige deken op haken!! Op 7 maart krijg je het laatste deel van het patroon, dus rond half maart

Nadere informatie

Patroon week 8 CAL Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie.

Patroon week 8 CAL Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie. In het patroon geef ik steeds kleurnummers aan. Dit zijn de 3 kleurvariaties die ik zelf had bedacht. De volgorde is roze (Rozengeur)/blauw (Zeebries)/groen (Ochtenddauw). Natuurlijk ben je vrij om je

Nadere informatie

Patroon telefoon-hoesje met hart

Patroon telefoon-hoesje met hart Patroon telefoon-hoesje met hart Ik heb dit patroontje gemaakt voor mijn eigen telefoon. Pas het aantal lossen in je lossenlijn aan aan de breedte van je eigen telefoon. Zorg wel dat je een oneven aantal

Nadere informatie

Haak 4 lossen met kleurnummer 2017/2019/2010 en maak hiervan een rondje door een halve vaste te maken in de eerste losse.

Haak 4 lossen met kleurnummer 2017/2019/2010 en maak hiervan een rondje door een halve vaste te maken in de eerste losse. We zijn alweer bij week 5 aangekomen. We zitten alweer een eind in de herfst, wat gaat dat toch ontzettend snel! Het klopt steeds beter dat we haken aan een deken. Straks in November en December genieten

Nadere informatie

Patroon Deken Jannette

Patroon Deken Jannette Patroon Deken Jannette Ik heb deze deken gehaakt van de Colour Crafter van Scheepjes. Ik gebruikte hiervoor de kleurnummers 1005 (5x), 1218 (3x), 1064 (2x), 2010 (2x), 1054 (3x) en 1820 (2x). De kleurnummers

Nadere informatie

Patroon Een zee van kleur

Patroon Een zee van kleur Patroon Een zee van kleur Ik heb mijn eigen deken gemaakt van Cool Wool van Lana Grossa. Voor de hoofdkleur heb ik nr 125 gebruikt. De kleuren en volgorde van de stokjestoeren zijn 477,594, 2007, 537,

Nadere informatie

Patroon Lossen & Vasten deken

Patroon Lossen & Vasten deken Patroon Lossen & Vasten deken Voor deze deken heb ik gekozen voor Merino 120 van Lang Yarns. Een superzacht garen. Je kunt natuurlijk voor ieder ander garen kiezen dat je zelf het liefst wilt gebruiken.

Nadere informatie

Patroon Cal-Kussen. Patroon Cal-Kussen Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie.

Patroon Cal-Kussen. Patroon Cal-Kussen Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie. Patroon Cal-Kussen Nog geen afscheid kunnen nemen van de Cal? Wat fijn dat je ook dit kussen nog wilt maken bij je deken! Ik hoop dat je er weer een hoop plezier van zult hebben! Voor het haken van dit

Nadere informatie

De panden Toer 1 Toer 2 t/m 25/27/29/31/33/35 Haak vanaf hier alleen nog maar in de achterste lussen.

De panden Toer 1 Toer 2 t/m 25/27/29/31/33/35 Haak vanaf hier alleen nog maar in de achterste lussen. Patroon Vest Joyce Het patroon van dit vest is gemaakt met de Velvet van Scheepjes, voor de foto s gebruikte ik kleurnummer 852. Ook haakte ik haar van de Stonewashed van Scheepjes. Het vest wordt beschreven

Nadere informatie

Patroon Robuuste Deken

Patroon Robuuste Deken Patroon Robuuste Deken Ik heb deze deken gemaakt van de Weekender van Stylecraft. Van de Cream (3677) gebruikte ik 9 bollen, van de Brick (3685) 6 bollen en van de Clay (3678) 3 bollen. Ik haakte met haaknaald

Nadere informatie

Patroon Cal Vierde Kwartaal 2016 week Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie.

Patroon Cal Vierde Kwartaal 2016 week Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie. Alweer een nieuwe week, je hebt al echt weer een deken voor je liggen. Deze week maken we hem weer een stukje langer. Ik hoop dat je er zin in hebt. We gaan de Parelsteek haken, of, zoals ik hem noem,

Nadere informatie

Patroon week 9 CAL Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie.

Patroon week 9 CAL Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie. In het patroon geef ik steeds kleurnummers aan. Dit zijn de 3 kleurvariaties die ik zelf had bedacht. De volgorde is roze (Rozengeur)/blauw (Zeebries)/groen (Ochtenddauw). Natuurlijk ben je vrij om je

Nadere informatie

Patroon week 11 CAL Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie.

Patroon week 11 CAL Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie. In het patroon geef ik steeds kleurnummers aan. Dit zijn de 3 kleurvariaties die ik zelf had bedacht. De volgorde is roze (Rozengeur)/blauw (Zeebries)/groen (Ochtenddauw). Natuurlijk ben je vrij om je

Nadere informatie

Patroon Cal Vierde Kwartaal 2016 week Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie.

Patroon Cal Vierde Kwartaal 2016 week Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie. Week 9? Ja het is echt waar! Over een paar weken is je deken al klaar! Heerlijk om er nog een hele lange wintertijd van te kunnen genieten. En eigenlijk kan dat nu al wel een beetje. Je hebt al een behoorlijke

Nadere informatie

Patroon week 2 CAL Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie.

Patroon week 2 CAL Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie. In het patroon geef ik steeds kleurnummers aan. Dit zijn de 3 kleurvariaties die ik zelf had bedacht. De volgorde is roze (Rozengeur)/blauw (Zeebries)/groen (Ochtenddauw). Natuurlijk ben je vrij om je

Nadere informatie

Hecht na toer 25/27/29/31/33/35 de draad af en werk de draadjes netjes weg. Haak dit pand nog een keer.

Hecht na toer 25/27/29/31/33/35 de draad af en werk de draadjes netjes weg. Haak dit pand nog een keer. Patroon Vest Joyce Het patroon van dit vest is gemaakt met de Velvet van Scheepjes, voor de foto s gebruikte ik kleurnummer 852. Ook haakte ik haar van de Stonewashed en de Wanderlust van Scheepjes. Hierover

Nadere informatie

Patroon week 10 CAL Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie.

Patroon week 10 CAL Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie. In het patroon geef ik steeds kleurnummers aan. Dit zijn de 3 kleurvariaties die ik zelf had bedacht. De volgorde is roze (Rozengeur)/blauw (Zeebries)/groen (Ochtenddauw). Natuurlijk ben je vrij om je

Nadere informatie

We gaan de week in met 198 steken in de toer.

We gaan de week in met 198 steken in de toer. We gaan de week in met 198 steken in de toer. Toer 18 Deze toer gaan we de Parelsteek weer haken. Hecht in de 1 ste steek aan de andere kant van de toer dan je net geëindigd bent kleurnummer 1822/1080/2018/1083

Nadere informatie

Toer 102 Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1 ste steek en in alle steken daarna. Hecht aan het eind van de toer de draad af.

Toer 102 Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1 ste steek en in alle steken daarna. Hecht aan het eind van de toer de draad af. We beginnen deze week met 198 steken in de toer. Wissel aan het eind van toer 101 naar kleurnummer 1432/1004/2012/1302. Ik wens je weer een goede week toe!! Toer 102 Haak 1 losse. Haak een vaste in de

Nadere informatie

5 kleuren sjaal met schitterende rand

5 kleuren sjaal met schitterende rand 5 kleuren sjaal met schitterende rand Een mooie eenvoudige sjaal die opvalt door het kleurverloop en het ritmisch herhalende effect van de steken. Een mooie sjaal die je draagt voor de sier en passend

Nadere informatie

Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas

Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas Ik heb deze tas gemaakt van de Coton 4 van Phildar, kleurnummers 0067 (zwart) en 0001 (roze) en de Originals Brazilia van Schachenmeyr, kleurnummer 00087. Van de Coton

Nadere informatie

Patroon Poncho-geluk

Patroon Poncho-geluk Patroon Poncho-geluk Ik heb deze poncho gemaakt met 2 soorten Adriafil. Van de Kimera had ik 10 bollen nodig, van de Soffio Plus 3 bollen. Ik haakte met haaknaald nr 3½ en 4½. Ik heb ervoor gekozen om

Nadere informatie

Patroon Een bijzonder mooie tas

Patroon Een bijzonder mooie tas Patroon Een bijzonder mooie tas Ik heb deze tas gemaakt met een combinatie van Kimara van Adriafil en Catania. Van de Kimara had ik 5 bollen nodig, van de Catania 4 bollen. Verder gebruikte ik 4 ringen

Nadere informatie

basistechnieken haken

basistechnieken haken basistechnieken haken Lossen Sla de draad om de naald en haal deze door de lus (1 en 2) Dit is de eerste losse (3) Voor elke nieuwe losse weer de draad om de naald door de lus halen (4) Halve vasten Halve

Nadere informatie

Het is wel passen en meten, want iedereen haakt anders en het moet echt strak om de kubus heen zitten.

Het is wel passen en meten, want iedereen haakt anders en het moet echt strak om de kubus heen zitten. We starten met de basis zijkanten van de kubus, dit is veel werk, naast de opdrachten van de komende weken kunt u hier mee verder haken. Deze opdracht hoeft dus niet de eerste week klaar te zijn!!! Benodigdheden:

Nadere informatie

Folklore kussen. Heel veel plezier! Kristel

Folklore kussen. Heel veel plezier! Kristel Folklore kussen Door het prachtige garen van Scheepjes Stoned washed liet ik me inspireren voor een kussenhoes met een folklore tintje. Dit patroon is voor beginners goed te volgen door de foto's, maar

Nadere informatie

Patroon Cal Vierde Kwartaal 2016 week Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie.

Patroon Cal Vierde Kwartaal 2016 week Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie. We gaan deze week weer verder haken aan het binnenste deel van je deken. De vierkantjes mag je even aan de kant schuiven. Heb je er een beetje zin in? Een leuke steek deze week. Ik heb hem al eens gebruikt

Nadere informatie

Toer 115 Toer 116 Toer 117 Toer 118 Toer 119

Toer 115 Toer 116 Toer 117 Toer 118 Toer 119 In het patroon geef ik steeds kleurnummers aan. Dit zijn de 3 kleurvariaties die ik zelf had bedacht. De volgorde is roze (Rozengeur)/blauw (Zeebries)/groen (Ochtenddauw). Natuurlijk ben je vrij om je

Nadere informatie

Patroon dromenvanger Zeeuwse knoop. ZusjeKnus

Patroon dromenvanger Zeeuwse knoop. ZusjeKnus Benodigdheden: Ring voor de dromenvanger 15 cm Kraal met een doorsnede van 18 mm Bolletje Durable kleur wit (nmr 326) Bolletje Durable katoen garen, kleur wit Restje katoen garen, kleur taupe/ beige Haaknaald

Nadere informatie

De 2de toer: haak 3 lossen en keer het werk (deze 3 lossen zijn het 1ste stokje van de 2de toer), haak op het laatste stokje van de 1ste toer nog een

De 2de toer: haak 3 lossen en keer het werk (deze 3 lossen zijn het 1ste stokje van de 2de toer), haak op het laatste stokje van de 1ste toer nog een Patroon ripple tas gemaakt om de jute shopper van de Spar, Nodig: een jute shopper van de Spar 13 bolletjes cotton mix 130 van Lana Grossa in verschillende kleuren. een haaknaald nm 4 een stopnaald en

Nadere informatie

Ibiza haltertop Hobiek.

Ibiza haltertop Hobiek. Ibiza haltertop Hobiek. Benodigdheden: Ik heb het volgende materiaal en kleur gebruikt: 3 bolletjes Rio katoen van Lammy Yarns, 50 gr, 125 meter looplengte. Kleur: crème, geel en bruin. (De kleur katoen

Nadere informatie

Ontworpen door Happiness with Yarn & Frederika Creates &

Ontworpen door Happiness with Yarn & Frederika Creates   & Ontworpen door Happiness with Yarn & Frederika Creates www.happinesswithyarn.com & www.frederikacreates.com Benodigdheden: Durable Coral 2 x Ivory 326 1 x Forest Green 2150 (g) 1 x Blue VIntage 289 1 x

Nadere informatie

En dan nu aan de slag: Ik heb voor Catania katoen gekozen, maar de materiaalleuze bepaal je natuurlijk zelf!

En dan nu aan de slag: Ik heb voor Catania katoen gekozen, maar de materiaalleuze bepaal je natuurlijk zelf! Baby Sneakers Er staan op het www veel patroontjes van babysneakers, maar iedere keer was ik niet tevreden. Dan was het zooltje niet mooi, dan vond ik de hiel uitgezakt of de neus te bol. Tja, dan kan

Nadere informatie

- 6 bollen wol (ik gebruikte TWEED breigaren van Zeeman, 100 gr - 163m) - 3 houten sluitingen (houtje touwtje) - haaknaald 4,5. Gehaakte gilet.

- 6 bollen wol (ik gebruikte TWEED breigaren van Zeeman, 100 gr - 163m) - 3 houten sluitingen (houtje touwtje) - haaknaald 4,5. Gehaakte gilet. Gehaakte gilet Nodig: - 6 bollen wol (ik gebruikte TWEED breigaren van Zeeman, 100 gr - 163m) - 3 houten sluitingen (houtje touwtje) - haaknaald 4,5 Mijn jas is aan middenrug 66 cm lang en van zijnaad

Nadere informatie

Toer 78 Toer 79 Toer 80

Toer 78 Toer 79 Toer 80 In het patroon geef ik steeds kleurnummers aan. Dit zijn de 3 kleurvariaties die ik zelf had bedacht. De volgorde is roze (Rozengeur)/blauw (Zeebries)/groen (Ochtenddauw). Natuurlijk ben je vrij om je

Nadere informatie

Bloemblok 2 - Haak zes bloemblokken

Bloemblok 2 - Haak zes bloemblokken Bloemblok 2 - Haak zes bloemblokken Start met kleur 665 (mintgroen) Toer 1: Haak in een magische ring 2 lossen. (Deze telt als een half stokje) gevolgd door 8 halve stokjes, sluit met een hv in de tweede

Nadere informatie

Patroon week 3 CAL Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie.

Patroon week 3 CAL Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie. In het patroon geef ik steeds kleurnummers aan. Dit zijn de 3 kleurvariaties die ik zelf had bedacht. De volgorde is roze (Rozengeur)/blauw (Zeebries)/groen (Ochtenddauw). Natuurlijk ben je vrij om je

Nadere informatie

Doily s haken. Benodigdheden: Durable Katoen nr.8 - kleuren van beide versies op pagina 2 Haaknaald 4,0 Stopnaald of maasnaald Schaar

Doily s haken. Benodigdheden: Durable Katoen nr.8 - kleuren van beide versies op pagina 2 Haaknaald 4,0 Stopnaald of maasnaald Schaar Doily s haken Deze doily is in twee kleurenversies gehaakt. Door het gebruik van popcorns en reliëfstokjes krijgt de doily structuur. De doily s hebben een diameter van 22 centimeter. Benodigdheden: Durable

Nadere informatie

Basisblok 2 - Haak drie basisblokken

Basisblok 2 - Haak drie basisblokken Basisblok 2 - Haak drie basisblokken Uitleg reliëfstokje achter: Reliëfstokjes maak je door een stokje te haken achter een andere steek van de vorige toer. Je steekt de haaknaald dus niet in de bovenkant

Nadere informatie

Alle patronen van byclaire zijn auteursrechtelijk beschermd. -alle patronen van byclaire zijn voor privé gebruik en mogen niet aan derden worden

Alle patronen van byclaire zijn auteursrechtelijk beschermd. -alle patronen van byclaire zijn voor privé gebruik en mogen niet aan derden worden Alle patronen van byclaire zijn auteursrechtelijk beschermd. -alle patronen van byclaire zijn voor privé gebruik en mogen niet aan derden worden verkocht. 1 Een zomers tasje. Voor een vakantie aan zee

Nadere informatie

Basisblok 1 -Haak drie basisblokken

Basisblok 1 -Haak drie basisblokken Afkortingen V = vaste L = losse HV = halve vaste STK = stokje HSTK = half stokje RSTKA = reliëfstokje achterlangs Basisblok 1 -Haak drie basisblokken Benodigdheden: Cotton 8 kleur 714 (eigeel) Toer 1.

Nadere informatie

Instructie s. Wee Baby Elements CAL Week 3. Toer 23 met Wit Begin in het reliefstokje van een hoek met *1 vaste, 1 losse, 1 vaste

Instructie s. Wee Baby Elements CAL Week 3. Toer 23 met Wit Begin in het reliefstokje van een hoek met *1 vaste, 1 losse, 1 vaste Instructie s Wee Baby Elements CAL Week 3 Toer 23 met Wit Begin in het reliefstokje van een hoek met *1 vaste, 1 losse, 1 vaste 1 losse, sla de vaste van de hoek over, 1 vaste om de volgende losse van

Nadere informatie

Russisch diagram, bewerkt en beschreven door Annie Germeraad voor Annyone s Shawls Groep

Russisch diagram, bewerkt en beschreven door Annie Germeraad voor Annyone s Shawls Groep 1 ELENA s RECHTE RUITEN SHAWL Dit is een patroon, gebaseerd op een bestaand Russisch diagram. Van dat diagram (ooit van een vestje) heeft ene Elena uit Rusland een shawl gemaakt. De sjaal van de eerste

Nadere informatie

Basisblok 1 - Haak drie basisblokken

Basisblok 1 - Haak drie basisblokken Afkortingen V = vaste L = losse HV = halve vaste STK = stokje HSTK = half stokje RSTKA = reliëfstokje achterlangs Basisblok 1 - Haak drie basisblokken Benodigdheden: Cotton 8 kleur 714 (eigeel) Toer 1.

Nadere informatie

The Garden State Afghan

The Garden State Afghan The Garden State Afghan Door Julie Yeager Designs, vertaling door Iris van Meer Blije Bloem 1 De Blije Bloem is een groot vierkant van 30 bij 30 centimeter, die je in 14 toeren met drie kleuren en de hoofdkleur

Nadere informatie

Budget Winterset. Ontworpen door Mabel Gaiser

Budget Winterset. Ontworpen door Mabel Gaiser Budget Winterset Ontworpen door Mabel Gaiser Het patroon en de foto s zijn eigendom van Happiness with yarn en zijn enkel bedoeld voor privégebruik. Deze mogen niet gekopieerd/gebruikt worden voor commerciële

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING - Bruidssjaal 1

WERKBESCHRIJVING - Bruidssjaal 1 WERKBESCHRIJVING - Bruidssjaal 1 Marianne: Eén van de contactpersonen voor ons bloggers binnen de CraftKitchen-organisatie heeft naast deze baan nog een heel ander vak. Zij is trouwambtenaar (hoe leuk!),

Nadere informatie

Boho strepen mandje!!!!

Boho strepen mandje!!!! Boho strepen mandje Benodigdheden Garen en kleuren byclaire Cotton 2 x Vintage green 028 1 x Light pink 004, 1 x Flamingo pink 006, 1 x Iceblue 019, 1 x Ocher 041, Haaknaald: 3,5 mm Tunische haaknaald:

Nadere informatie

Mandje. Benodigdheden: Wit glanskatoen Haaknaald 1.75. Toer. Haak 52 kettingsteken + 3 voor het keren = 1e STK

Mandje. Benodigdheden: Wit glanskatoen Haaknaald 1.75. Toer. Haak 52 kettingsteken + 3 voor het keren = 1e STK Mand vol bloemen Mandje Benodigdheden: Wit glanskatoen Haaknaald 1.75 Toer Haak 52 kettingsteken + 3 voor het keren = 1e STK 1 Haak 1STK naast het 1e STK Nu onder steeds 1 L over springen. Je haakt deze

Nadere informatie

Afmeting: ± 42 cm x 35 cm. Gebruikte afkortingen l = losse v = vaste hv = halve vaste vlgd = volgende a.l. = achterste lussen

Afmeting: ± 42 cm x 35 cm. Gebruikte afkortingen l = losse v = vaste hv = halve vaste vlgd = volgende a.l. = achterste lussen Wat heb je nodig - 1 bol byclaire Softmix in een kleur naar keuze. (ik maakte er 2 en gebruikte 030 Grass Green en 008 Bright Pink) - Voor de stam 1 bol 040 Dark Brown. - 1 bol byclaire Sparkle 001 Snowflake.

Nadere informatie

Structuur Colsjaal. Ontworpen door Mabel Gaiser

Structuur Colsjaal. Ontworpen door Mabel Gaiser Structuur Colsjaal Ontworpen door Mabel Gaiser Het patroon en de foto s zijn eigendom van Happiness with yarn en zijn enkel bedoeld voor privégebruik. Deze mogen niet gekopieerd/gebruikt worden voor commerciële

Nadere informatie

Benodigdheden. Onderaan de werkbeschrijving vind je een haakschema.

Benodigdheden. Onderaan de werkbeschrijving vind je een haakschema. Benodigdheden - 13 bollen ByClaire Softmix in een paar kleuren naar keuze. Ik gebruikte de volgende 5 kleuren: 1 bol ocher nr. 034 2 bollen salmon nr. 035 2 bollen powder pink nr. 003 1 bol vintage mint

Nadere informatie

Boho Poncho. Benodigdheden: Notitie:

Boho Poncho. Benodigdheden: Notitie: Boho Poncho Benodigdheden: 3 bollen Saskia groen van de Wibra en 2 bollen gebroken wit. Je kunt hiervoor ook Royal gebruiken of elk ander garen voor naalddikte 4/5 Ik heb deze poncho gehaakt op naald 6.

Nadere informatie

MEXICAN MANDALA week 4

MEXICAN MANDALA week 4 ~ 1 ~ MEXICAN MANDALA week 4 ~ 2 ~ Hallo, Deze week maken we de grote bladeren rond de cirkel. We werken aan zowel de goede als de verkeerde kant van het werk. Er zijn weer vele foto s om het allemaal

Nadere informatie

Ballonbal. Deze gehaakte ballonbal bestaat uit 8 zeshoeken en 6 vierkanten. Zeshoek:

Ballonbal. Deze gehaakte ballonbal bestaat uit 8 zeshoeken en 6 vierkanten. Zeshoek: Ballonbal Deze gehaakte ballonbal bestaat uit 8 zeshoeken en 6 vierkanten. Zeshoek: Toer 1: Maak een magic ring. Haak in de magic ring 1 halve vaste, dan 3 lossen (1 e stokje) 1 stokje in de magic ring,

Nadere informatie

Gehaakte muts met fantasiepatroon

Gehaakte muts met fantasiepatroon Gehaakte muts met fantasiepatroon Nodig # haaknaald 6 mm # 100 gram bijpassende wol in verschillende kleuren (ik gebruikte Phildar Partner 6) of haak met een dubbele draad dunnere wol voor naalddikte 3½

Nadere informatie

Een gratis patroon van de Kreafabriek. Een wintersetje voor kleine meiskes dat stekelig en zacht tegelijk is.

Een gratis patroon van de Kreafabriek. Een wintersetje voor kleine meiskes dat stekelig en zacht tegelijk is. Stekelige winter-set Cactus set een patroon van de Kreafabriek Wist je dat... *De grootste cactus (Saguara) 1 m dik en 20 m hoog kan worden. *De doorntjes de aangepaste bladeren van de cactus zijn. *Vroeger

Nadere informatie

Haakpatroon beter laat dan nooit -muts

Haakpatroon beter laat dan nooit -muts Haakpatroon beter laat dan nooit -muts Benodigdheden Twee bollen Phil Randonnees (of een ander garen) in een kleur naar keuze Haaknaald 4,5 mm Stopnaald Pompommaker of twee kartonnetjes (of een kant-en-klare

Nadere informatie

Trendy zomers lange cardigan

Trendy zomers lange cardigan Trendy zomers lange cardigan De modetrend van dit voorjaar en de zomer is een gehaakt vest, een cardigan. Je ziet ze overal in de etalages verschijnen. Dus hoe leuk is het om je eigen unieke trendy vest

Nadere informatie

Vrolijke Eierwarmers voor de Paastafel

Vrolijke Eierwarmers voor de Paastafel Vrolijke Eierwarmers voor de Paastafel marrose - Colorful Crochet & Crafts/2016 Voor een extra vrolijk accent op de paastafel, maakte ik deze haas-eierwarmers. Zin om ze ook te maken/haken? Hier lees je

Nadere informatie

Mozaïek omslagdoek. 1

Mozaïek omslagdoek.   1 Mozaïek omslagdoek www.byclaire.eu 1 Wat heb je nodig byclaire Softmix Gebruikte kleuren: 3 x 046 Black, 3 x 002 Ivory Iedere kleur 1 bol: 032 Lime, 030 Grassgreen, 023 Seagreen, 020 Royal, 011 Lila, 005

Nadere informatie

Tip: Kijk voor uitleg over haaksteken, opspannen enz. bij HAAKTIPS op onze website:

Tip: Kijk voor uitleg over haaksteken, opspannen enz. bij HAAKTIPS op onze website: Nr. 95 HAAKPATROON KUSSEN ZOMER Afmeting: 40 x 40 cm. Kussen Zomer kan in veel kleurencombinaties gemaakt worden. Hieronder laten we er een paar zien. Benodigdheden: Haakkatoen Catona: ZOMER (VOORBEELD)

Nadere informatie

- 7 bollen wol (ik gebruikte CASUAL breigaren van Zeeman, 100 gr - 200m) - 7 knopen - haaknaald 4,5. Gehaakte gilet met kap.

- 7 bollen wol (ik gebruikte CASUAL breigaren van Zeeman, 100 gr - 200m) - 7 knopen - haaknaald 4,5. Gehaakte gilet met kap. Gehaakte gilet met kap Nodig: - 7 bollen wol (ik gebruikte CASUAL breigaren van Zeeman, 100 gr - 200m) - 7 knopen - haaknaald 4,5 De jas is aan middenrug 54 cm lang en van zijnaad tot zijnaad 38 cm breed.

Nadere informatie

Frouke de Schildpad. Aan de slag

Frouke de Schildpad. Aan de slag Frouke de Schildpad Benodigdheden - 1 bol Lettlopi lichtgroen - 1 bol Lettlopi donkergroen - 2 bollen Peru van Scheepjes groen/grijs - 1 bol Peru van scheepjes beige - haaknaald nummer 7 - restjes zwart,

Nadere informatie

Wist je dat. Benodigdheden. Afkortingen

Wist je dat. Benodigdheden. Afkortingen 1 Benodigdheden Scheepjes Catona Snow White 106 (ca. 50 gram) Scheepjes Catona Jet Black 110 (ca. 35 gram) Scheepjes Catona Metal Grey 242 (restje) Scheepjes Panda Black Bear 585 (restje) Veiligheidsoogjes

Nadere informatie

Gehaakt Kinderzomerhoedje

Gehaakt Kinderzomerhoedje Gehaakt Kinderzomerhoedje Materialen: Haaknaald nr. 3,5 & 2,5 Rainbow Cotton 8/4 Gemerceriseerd Plastic draad Koop garen en toebehoren hier: http://shop.hobbii.nl/gehaakt-zomerhoedje-kind Maat: 6-9 (12)

Nadere informatie

De ogen, snavel en vleugels zijn ook gehaakt of gebreid, maar je kunt ze er ook op borduren of uit vilt knippen en opnaaien.

De ogen, snavel en vleugels zijn ook gehaakt of gebreid, maar je kunt ze er ook op borduren of uit vilt knippen en opnaaien. GEHAAKT EN GEBREID GEUR(B)UILTJE Hier zijn ze dan: de uiltjes voor het ouderenfonds. Een gehaakte en een gebreide versie, dus voor ieder wat wils. Maak gerust zoveel uiltjes als je wilt! Om kosten te besparen

Nadere informatie

De Comfy Sjaal. Happiness with yarn

De Comfy Sjaal. Happiness with yarn De Comfy Sjaal Happiness with yarn www.happinesswithyarn.com Benodigdheden Durable Cosy Gebruik 5 bollen voor een sjaal van ongeveer 165-175 cm (punt tot punt), hierbij is hij lang genoeg om hem één keer

Nadere informatie

Garen: Haaknaald: Binnenkussen:

Garen: Haaknaald: Binnenkussen: Garen: Rico, Creative Cotton Aran 4 bollen patina (grijsgroen) nr 43 ~ 1 bol mint groen nr 31 ~ 1 bol groen nr 41 ~ 1 bol geel nr 62 ~ 1 bol rood nr 65 ~ 1 bol roze nr 14 ~ 1 bol oranje nr 75 Haaknaald:

Nadere informatie

FALLEN LEAVES. Fallen Leaves

FALLEN LEAVES. Fallen Leaves FALLEN LEAVES haakpatroon shawl 9-2017 Deze shawl heb ik genoemd naar de song FALLEN LEAVES van Billy Talent. De kleuren van de Durable Colourful passen perfect bij de gedachte aan vallende herfstbladeren.

Nadere informatie

Haken is Hip ~ Granny Squares join-as-you-go

Haken is Hip ~ Granny Squares join-as-you-go Je kunt granny squares met een overhandse steek aan elkaar naaien of haken, maar je kunt ze ook in de laatste toer aan elkaar haken. Ik heb een stapeltje granny s gehaakt en voor de laatste toer gebruik

Nadere informatie

Klein prinsesje. Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1

Klein prinsesje. Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1 Klein prinsesje Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1 Materiaal Prinses Pink. Prinses Blue. Prinses Yellow - Huidskleur. - Huidskleur. - Huidskleur - Licht roze. - licht

Nadere informatie

Tas met nylondraad. Wolpret.nl Wolpret.nl

Tas met nylondraad. Wolpret.nl Wolpret.nl Tas met nylondraad Wolpret.nl Copyright @ 2016 Wolpret.nl Patroon tas met nylondraad Op verschillende facebooksites kwam de tas met het nylondraad voorbij. Het is weer een hele rage. Aangezien ik dol ben

Nadere informatie