Oecumenische viering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oecumenische viering"

Transcriptie

1 Oecumenische viering Gebedsdienst voor de eenheid op zondag 24 januari 2016 In de Pancratiuskerk te Haaksbergen M.m.v.: Pastoor: A. Monninkhof Ds.: H.J. Elzenga Ouderling van dienst: G. Stam Organist: J. Walhain Dirigent van koor: Ton ten Hagen

2 De voorgangers en ambtsdragers komen binnen; ze dragen licht, zout en de bijbel. Steeds zet iemand een voorwerp neer en spreekt een tekst uit. Kaars: Want hoe verschillend wij ook zijn, geen mens kan zonder licht en warmte. Dat wij licht en warmte mogen ontvangen. Dat wij mogen stralen. Zout: Dat wij in het zoeken naar verbondenheid en eenheid niet flauw zullen zijn. Maar dat het altijd naar meer mag smaken. Bijbel: God heeft zich aan ons allen bekend gemaakt in Zijn woord. Dit schept verbinding met elkaar en inspireert ons tot eenheid. Woord van welkom door ouderling van dienst Nu wij bijeen zijn in deze dienst van gebed voor de eenheid, danken we God voor onze waardigheid en roeping als christenen. De apostel Petrus beschreef die zo: U bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem, die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht. Wij zingen staande lied GvL 558 Wij treden biddend in uw licht Wij treden biddend in uw licht, op U is onze hoop gericht, die alles wat op aarde leeft te allen tijd uw liefde geeft. God, Vader, die van eeuwigheid, het heil der mensen hebt bereid, geef dat uw alverlossend woord in groot vertrouwen wordt aanhoord.

3 God, Zoon, die door uw offerdood, de deur naar t leven weer ontsloot, wij vragen dringend altijd weer: bewaar ons in uw liefde, Heer. God goede Geest van heiligheid, die ieder mens in liefde leidt, breng allen samen en bewerk de eenheid van de Christenkerk We bidden dit jaar met de christenen van Letland, die deze viering hebben voorbereid, in de hoop dat we kunnen groeien in onze gemeenschap met onze Heer Jezus Christus en met al onze broeders en zusters die streven naar eenheid. Bemoediging en drempelgebed v. Onze hulp is in de naam van de Heer a. Die hemel en aarde gemaakt heeft. v. Die trouw blijft tot in eeuwigheid a. En niet loslaat het werk van zijn handen. v. Goede God, in uw licht klaart onze dag op, met uw kracht behoeven wij niet te verflauwen, a. Schenk ons het licht van uw genade, schenk ons de kracht van uw Geest. Amen. Wij zingen: Licht dat ons aanstoot in de morgen. Licht dat ons aanstoot in de morgen, voortijdig licht waarin wij staan koud, één voor één, en ongeborgen, licht overdek mij, vuur mij aan. Dat ik niet uitval, dat wij allen zo zwaar en droevig als wij zijn niet uit elkaars genade vallen en doelloos en onvindbaar zijn.

4 Licht, van mijn stad de stedehouder aanhoudend licht dat overwint. Vaderlijk licht, steevaste schouder, draag mij, ik ben jouw kijkend kind. Licht, kind in mij, kijk uit mijn ogen of ergens al de wereld daagt waar mensen waardig leven mogen en elk zijn naam in vrede draagt. Alles zal zwichten en verwaaien wat op het licht niet is geijkt. Taal zal alleen verwoesting zaaien en van ons doen geen daad beklijft. Veelstemmig licht, om aan te horen zolang ons hart nog slagen geeft. Liefste der mensen, eerstgeboren, licht, laatste woord van Hem die leeft. Gebed om verzoening met gezongen Heer ontferm U. v. God roept ons tot verzoening en heiligheid. We keren ons nu tot Hem, om de genade van de verzoening te ontvangen, op weg naar heiligheid. v. Heer, u hebt ons gemaakt naar uw eigen beeld. Vergeef ons als we onze menselijke natuur en de wereld die u ons gaf niet respecteren. a. Heer ontferm U, 3 x v. Jezus, u roept ons op volmaakt te zijn, zoals onze hemelse Vader volmaakt is. Vergeef ons als het ons niet lukt om heilig te leven, integere mensen te wezen en mensenrechten en menselijke waardigheid te respecteren. a. Heer ontferm U, 3 x

5 v. Heer van het leven, van vrede en gerechtigheid, vergeef ons als we de cultuur van de dood, van oorlog en onrecht doorgeven en niet bouwen aan een beschaving van liefde. a. Heer ontferm U, 3 x v. Barmhartige God, vervul ons van uw genade en heiligheid. Maak ons apostelen van liefde, waar we ook gaan. Dit vragen wij door christus onze Heer. a. Amen. We zingen: Kom Geest van God Kom Geest van God en vuur ons aan Laat ons toch niet verloren gaan, schenk ons uw gaven zevenvoud talenten waar een mens mee bouwt. Laat liefde onze drijfveer zijn, van hoogmoed wordt een mens zo klein. Geef goedheid, vrede in ons hart, heilig ons als uw volk apart. Kom Geest van God, blaas in dit uur uw adem in ons uit, uw vuur. Dan durven wij de toekomst aan, in naam van Jezus samen gaan.

6 Gesprek met elkaar over de betekenis van zout en licht. Dienst van de Schrift l. Het horen van het Woord van God bewerkt in ons leven een explosie van liefde. Luister en je zult leven. a. wij danken God Lezing Exodus 19:3-6 Mozes ging de berg op, naar God. De Heer riep hem vanaf de berg toe: Zeg tegen het volk van Jakob, laat de kinderen van Israël weten: Jullie hebben gezien hoe ik ben opgetreden tegen Egypte, en hoe ik je op adelaarsvleugels gedragen heb en je hier bij mij heb gebracht. Als je mijn woorden ter harte neemt en je aan het verbond met mij houdt, zul je een kostbaar bezit voor mij zijn, kostbaarder dan alle andere volken - want de hele aarde behoort mij toe. Een koninkrijk van priesters zul je zijn, een heilig volk. Breng deze woorden aan de Israëlieten over.

7 Koorzang Psalm 27 (GVL27:1,2,3) Refrein:De Heer is mijn licht en mijn heil: Wie zou ik nog vrezen? De Heer is mijn licht en mijn heil: wie zou ik dan vrezen? De Heer is mijn burcht, mijn behoud: voor wie zou ik beducht zijn? Refr. Dat éne vroeg ik van de Heer, dat is al mijn verlangen: daar te zijn in het huis van de Heer, al de dagen mijns levens. Refr. Heer, hoor mijn aanroep tot U, geef mij genadig antwoord. Gij zegt en mijn hart spreekt het na: zoek mijn aanschijn. Uw aanschijn, Heer, wil ik zoeken. Refr. N.t.ische lezing 1 Petrus 2:9-10 U bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht. Eens was u geen volk, nu bent u Gods volk; eens viel Gods ontferming u niet ten deel, nu wordt zijn ontferming u geschonken. Gemeente gaat staan. Matteüs 5: Jullie zijn het zout van de aarde. Maar als het zout zijn smaak verliest, hoe kan het dan weer zout gemaakt worden?

8 Het dient nergens meer voor, het wordt weggegooid en vertrapt. Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat zij jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel. l. Luister en je zult leven a. Wij danken God. We zingen: UIT VUUR EN IJZER Uit vuur en ijzer, zuur en zout, zo wijd als licht, zo eeuwenoud, uit alles wordt een mens gebouwd en steeds opnieuw geboren. Om ijzer in vuur te zijn, om zout en zoet en zuur te zijn, om mens voor een mens te zijn wordt alleman geboren. Om water voor de zee te zijn om anderman een woord te zijn, om niemand weet hoe groot en klein, gezocht, gekend, verloren. Om avond- en morgenland, om hier te zijn en overkant, om hand in een and're hand, om niet te zijn verloren.

9 Om oud en wijd als licht te zijn, om lippen, water dorst te zijn, om alles en om niets te zijn, gaat iemand tot een ander. Naar verte die niemand weet, door vuur dat mensen samensmeedt, om leven in lief en leed gaan mensen tot elkander. Verkondiging Muziek ter overdenking Geloofsbelijdenis Vg.: Wij geloven in God, Die ons gemaakt heeft tot wie we zijn; Die ons inspireert en kracht geeft Op de weg naar gerechtigheid en vrede. Wij geloven dat Jezus van Nazareth, de Messias, ons op deze weg is voorgegaan, door de dood heen. Allen: Vrouw, man, klein en groot, arm en rijk trad hij als gelijke tegemoet. Daarmee bracht hij aan het licht Gods liefde voor de mensen. Wij geloven dat zijn Geest ons bezielt, en ook zichtbaar wordt in de mens naast ons. Zo kunnen wij ons inzetten voor elkaar en verantwoordelijkheid op ons nemen voor de samenleving.

10 Wij hopen op één kerk die haar grenzen verlegt en zich opent voor de wereld, op weg naar de ene kerk en de ene geheelde wereld. Doorgeven van licht terwijl we zingen Waar vriendschap en liefde is, daar is God. Gebeden van hoop eindigend in het oecumenisch Onze Vader A. Onze Vader, die in de hemel zijt. Uw Naam worde geheiligd, uw koninkrijk kome. Uw wil geschiede, op aarde zoals in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schuld zoals ook wij onze schuldenaars vergeven. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in eeuwigheid, amen.

11 Collecte voor SKIN: Kleurrijke kerken. Slotzang: AAN WAT OP AARDE LEEFT Aan wat op aarde leeft, geeft Gij hetzelfde brood. En wie er U om smeekt, wordt met uw Geest gedoopt. Geef ons dezelfde taal om uw Woord te verstaan. Bewaar ons in uw hand, bewaar ons in uw Naam. O Geest, die levend maakt en voegt het al aaneen. Wij zijn verstrooid geraakt, maar Gij houdt ons bijeen. Weersta toch aan de macht die onze harten scheidt, o alvermogend woord, o licht van eeuwigheid. Zegen en wegzending V. Gezegend je vingers Dat zij begaanbare wegen zullen wijzen. Gezegend je oren Dat zij het geroep van hen die pijn hebben zullen horen. Gezegend je ogen Dat zij in ieder mens het verhaal van God mogen zien. Gezegend je schouders Dat zij tot steun mogen zijn. Gezegend je lippen Dat zij troost mogen spreken. Gezegend je handen Dat zij liefde mogen ontvangen en doorgeven.\ Gezegend je voeten dat zij vrede mogen brengen waar ze gaan. In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. A. amen V. Ga heen in de vrede van Christus. A. amen

12

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou!

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou! DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI 2016 Oecumenische viering in Het Schip Thema: Het woord is aan jou! Voorgangster: Pastor Evelien Reeuwijk m.m.v. Bel Canto o.l.v. Mirjam Bastiaanse orgel: Cor van Kooten

Nadere informatie

O E CU M E N I S C H E V I E R I N G. 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie

O E CU M E N I S C H E V I E R I N G. 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie O E CU M E N I S C H E V I E R I N G 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie Raad van Kerken Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Tineke Flim leden van de Raad van Kerken Brielle Jeannet Schröder,

Nadere informatie

Het woord is aan jou

Het woord is aan jou Het woord is aan jou Oecumenische dienst met de geloofsgemeenschappen van de Bronkerk en de Bonifatiuskerk te Ugchelen De week van Gebed voor de eenheid van de Christenen 17 januari 2016 10.00 uur Openingslied:

Nadere informatie

Het woord is aan jou

Het woord is aan jou Orde van dienst voor de oecumenische viering op zondag 17 januari 2016 in de Vloedschuur te Heteren Thema: Het woord is aan jou Voorganger Organist Lector Ouderling Diaken : Diaken Ronald Heinen : Gert

Nadere informatie

Het woord is aan jou

Het woord is aan jou Orde voor de oecumenische dienst in de Gereformeerde Kerk te Loosdrecht op zondag 24 januari 2016 om 10.00 uur Het woord is aan jou m.m.v. het koor Cantemus o.l.v. Paul Snoek voorgangers: pastor Wim Vlooswijk

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 25 mei 2014, dienst m.m.v. het ouderenkoor Herfstklanken Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Ton Timmerman Ouderling van dienst: Hannie Warmelink

Nadere informatie

Welkom 7 oktober 2018 Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken

Welkom 7 oktober 2018 Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken Welkom 7 oktober 2018 Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken Openingslied 2. Rond het boek van zijn verbond 4. Rond de tafel, in de kring, noemen wij elkaar bij name, staat ons land, de

Nadere informatie

Zondag 26 november 2017 Licht in de nacht

Zondag 26 november 2017 Licht in de nacht Zondag 26 november 2017 Licht in de nacht Muziek: CD J. S. Bach, Hobo Concert ( Afbeelding 1) Lied voor de dienst: 601: 1, 2, 3 1. Licht dat ons aanstoot in de morgen, voortijdig licht waarin wij staan

Nadere informatie

Orde van dienst Laren 8 mei 2016, Moederdag

Orde van dienst Laren 8 mei 2016, Moederdag Orde van dienst Laren 8 mei 2016, Moederdag Met medewerking van Deo Gratias Voorganger : ds. Jaap Jonk Orgelspel: Stefan Potman De Voorbereiding Orgelspel Woord van welkom Moment van stilte Aansteken van

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ~ 3 e Zondag van de Zomer ~ Voorganger Ouderling van dienst Diaken Lector Organist Kinderkring Crèche : Drs. Jan

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 13 maart 2016, 5e zondag in de Veertigdagentijd

Orde van dienst voor zondag 13 maart 2016, 5e zondag in de Veertigdagentijd Orde van dienst voor zondag 13 maart 2016, 5e zondag in de Veertigdagentijd Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard = = = = =

Nadere informatie

Liturgie. Thema: 167 :1,2,3 310 : :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2: :2x 705 :1,2, Welkom en Afkondigingen >

Liturgie. Thema: 167 :1,2,3 310 : :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2: :2x 705 :1,2, Welkom en Afkondigingen > Liturgie Thema: 167 :1,2,3 310 :1-5 834 :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2:9-12 343 :2x 705 :1,2,3 717 249 Welkom en Afkondigingen > Liturgie 167 :1,2,3 310 :1-5 834 :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo Lommers Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector. : Ds. D. Heijs : mw. W. Brinkhuis : dhr. R.A. Ferwerda : dhr. J.

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector. : Ds. D. Heijs : mw. W. Brinkhuis : dhr. R.A. Ferwerda : dhr. J. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector : Ds. D. Heijs : mw. W. Brinkhuis : dhr. R.A. Ferwerda : dhr. J. van der Leij Lied voor de dienst: Tussentijds 193 vers 1, 4 en 5. Zal

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 17 januari 2016 Gebedsdienst voor de eenheid Dienst voorbereid door de Raad van Kerken Lemele - Lemelerveld Thema: Ga terug naar Start Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

Voorbereiding Orgelspel. Welkom. Aanroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 Votum en Groet. Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID. v: voorganger a: allen

Voorbereiding Orgelspel. Welkom. Aanroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 Votum en Groet. Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID. v: voorganger a: allen oorbereiding Orgelspel Welkom anroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 otum en Groet Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID v: voorganger a: allen v God roept ons tot eenheid. Keren wij met onze gedachten,

Nadere informatie

OPW :733 ELB 398:1-5 OPW :42 OPW :705. MAT 5:13-16 LUC 6:43-45 Je mag er zijn 838 :1,2,3,4. Droom, Durf ELB 390:1-5. Welkom en Afkondigingen >

OPW :733 ELB 398:1-5 OPW :42 OPW :705. MAT 5:13-16 LUC 6:43-45 Je mag er zijn 838 :1,2,3,4. Droom, Durf ELB 390:1-5. Welkom en Afkondigingen > Welkom en Afkondigingen > Zingen: Opwekking 733 (via de beamer: geluid en tekst) > Stil Gebed, Bemoediging en Groet > Deel je Leven > Vragen > Zingen: ELB 398:1,2,3,4,5 > 1. Handen heb je om te geven Van

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december 2018 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Hans Bouma Piet de Gier, Denise Smit Ronald Gersdorf Gert Muts Muziek OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Moment

Nadere informatie

ds. Carol van Wieren, Utrecht Co Molenaar en Annemarie de Groot OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan

ds. Carol van Wieren, Utrecht Co Molenaar en Annemarie de Groot OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan WILHELMINAKERK SOEST 15 februari 2015 Zesde zondag na Epifanie Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: ds. Carol van Wieren, Utrecht Co Molenaar en Annemarie de Groot Gerda Masselink Terry Hamberg OM

Nadere informatie

Week van gebed voor de eenheid. Zondag 17 januari 2016. Remonstrantse kerk 10.30 uur

Week van gebed voor de eenheid. Zondag 17 januari 2016. Remonstrantse kerk 10.30 uur Week an gebed oor de eenheid Zondag 17 januari 2016 Remonstrantse kerk 10.30 uur Marc Chagall, Mozes geeft de wet aan het olk, litho, 1966 RUST EN ORGELSPEL Na binnenkomst cortège orgelspel Welkom en

Nadere informatie

Liturgie dienst van Schrift en Tafel op zondag 2 september 2018

Liturgie dienst van Schrift en Tafel op zondag 2 september 2018 Liturgie dienst van Schrift en Tafel op zondag 2 september 2018 Voorganger: ds. Piet Schelling Organist: Ron van Halen Verwelkoming - door ouderling van dienst Zingen van morgenlied: Lied 215:1 en 7 (hierbij

Nadere informatie

Welkom. Oecumenische viering het woord is aan jou. Voorganger: ds. G. Koelman. Oecumenisch Seniorenkoor Open Hof o.l.v.

Welkom. Oecumenische viering het woord is aan jou. Voorganger: ds. G. Koelman. Oecumenisch Seniorenkoor Open Hof o.l.v. Welkom Oecumenische viering het woord is aan jou Voorganger: ds. G. Koelman Oecumenisch Seniorenkoor Open Hof o.l.v. Willem Blonk Wij treden biddend in Uw licht GvL 558 2 2. God, Het Va - der, heil der

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 14 januari 2018

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 14 januari 2018 ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 14 januari 2018 Voorganger: ds. Jaap Koning Ambtsdrager van dienst: Wim van Assenbergh Lector: Riet Fopma Organist: Terry Hamberg Welkom en mededelingen De gemeente gaat staan

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur Vredesdienst oecumenische viering voorgangers: ds. A. Matahelumual Th. Jongerius ds. H.H. Schorren organist: Diederik Bos oecumenische cantorij: o.l.v. Diederik Bos Toelichting Liturgische schikking: Vandaag

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST 28 mei 2017 zevende zondag van Pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Dirk Luijmes In deze dienst worden gedoopt: Loïs-Mae Buurman en Aron Lucas van Deelen VOORBEREIDING

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Heiloo Orde van dienst voor de viering op Paasmorgen 1 april 2018

Protestantse Gemeente te Heiloo Orde van dienst voor de viering op Paasmorgen 1 april 2018 Protestantse Gemeente te Heiloo Orde van dienst voor de viering op Paasmorgen 1 april 2018 Tekst: Johannes 20 Voorganger: Ds. Edward Kooiman Organist: Gerard Leegwater Cantorij onder leiding van Gerard

Nadere informatie

DANKDIENST. voor het leven van JAN BALLAST. geboren 7 januari 1932 in Ambt-Hardenberg overleden 29 juni 2017 in Zwolle. Heerde 7 juli 2017

DANKDIENST. voor het leven van JAN BALLAST. geboren 7 januari 1932 in Ambt-Hardenberg overleden 29 juni 2017 in Zwolle. Heerde 7 juli 2017 DANKDIENST voor het leven van JAN BALLAST geboren 7 januari 1932 in Ambt-Hardenberg overleden 29 juni 2017 in Zwolle Heerde 7 juli 2017 Kruiskerk Vrije Evangelische Gemeente Voorganger: ds. J.M. Weststrate

Nadere informatie

Jouw hand, mijn glimlach

Jouw hand, mijn glimlach Week van Gebed voor de Eenheid oecumenische viering in de St. Andrieskerk Leersum zondag 22 januari 2017 aan het begin van het jaar waarin 500 jaar Reformatie herdacht wordt Jouw hand, mijn glimlach voorgangers:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST EN PROGRAMMA

ORDE VAN DIENST EN PROGRAMMA Deel je leven Protestantse Gemeente Nuenen ORDE VAN DIENST EN PROGRAMMA voor zondag 11 september 2016 Startzondag, bij Karin en Karel van der Grinten Thema: Deel je leven Voorgangers: Pieter Flach en Christien

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 6 e zondag van de herfst. 26 oktober 2014

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 6 e zondag van de herfst. 26 oktober 2014 Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 6 e zondag van de herfst 26 oktober 2014 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : Drs. D.J. de Boer : Nynke van Genderen : Hetty Bril : Harry Mast : Martin Slomp

Nadere informatie

orde van dienst Open ogen

orde van dienst Open ogen Maartenskerk Oecumenische viering Raad van Kerken Doorn 13 januari 2019 orde van dienst Open ogen Als het klokje luidt worden we stil Welkom en aansteken kaars Wij zingen als intochtslied Lied 601: 1,

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december e Advent

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december e Advent ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december 2017 3 e Advent Voorganger: ds. Jaap Koning Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier Lector: Pieternel Rodermond Organist: Gerrit van de Vemde Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Orde voor de viering op zondag 17 maart 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Reminiscere 2 e zondag in de veertigdagentijd

Orde voor de viering op zondag 17 maart 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Reminiscere 2 e zondag in de veertigdagentijd Orde voor de viering op zondag 17 maart 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Reminiscere 2 e zondag in de veertigdagentijd Voorganger: ds. Gert Lubberts Kind van de zondag:rachél Rudervoort organist:

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Paasmorgen Feest van de opstanding van de Heer Zondag 5 april 2015 Voorganger: Ouderling: Diaken: Organist en cantrix: Koster: ds. Bob Wijnbergen. Jannie de

Nadere informatie

Jouw hand mijn glimlach

Jouw hand mijn glimlach Jouw hand mijn glimlach Oecumenische viering: Week van Gebed voor de eenheid zondag 22 januari 2017 Sint Catharijnekerk Welkom: (allen gaan staan indien mogelijk) Openingslied: "U die mij kent" (melodie:

Nadere informatie

Paasmorgen 2016 om uur Ichthuskerk

Paasmorgen 2016 om uur Ichthuskerk Paasmorgen 2016 om 10.00 uur Ichthuskerk Licht dat bij ons binnenkomt Voorganger: ds. Marco Schut Organist: Johan Hoeve M.m.v. koor en blaasensemble o.l.v. Johan Hoeve De zandkunstenaar Nevendienstleiding

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 3 september 2017, viering Maaltijd van de Heer

Orde van dienst voor zondag 3 september 2017, viering Maaltijd van de Heer Orde van dienst voor zondag 3 september 2017, viering Maaltijd van de Heer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = =

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 5 april Pasen

Ontmoetingskerk zondag 5 april Pasen Ontmoetingskerk zondag 5 april 05 - Pasen Ongelofelijk voorgangers: Griselda Aanen de Vries en ds. Hans van Walsum organist: Geert Ouweneel / verdere muzikale medewerking van: Kim Heijkoop, Jolanda Huigen,

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 8 e zondag van de zomer 9 augustus 2015 een Griekse, een vrouw uit Syro-Fenicië voorganger: ouderling: diaken: organist : koster: ds. Bob Wijnbergen Gert Stam

Nadere informatie

Gereformeerde kerk Maranatha Haaksbergen Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Gereformeerde kerk Maranatha Haaksbergen Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Gereformeerde kerk Maranatha Haaksbergen Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Gezamenlijke dienst met de school Op den Akker Zondag 14 oktober 2012 1 Voorganger: ds. Gonda Elzenga Organist: Līga Vilmane

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse De opgestane Heer, de Eerste dag Paasmorgen Feest van de opstanding van de Heer Zondag 31 maart 2013 - de klokken luiden - ontmoeting - orgelspel - de kaarsen worden

Nadere informatie

L I T U R G I E VAN DE DIENST 20 NOVEMBER 2016 ZONDAG VOLEINDING PROTESTANTSE GEMEENTE VAN DE ONTMOETINGSKERK

L I T U R G I E VAN DE DIENST 20 NOVEMBER 2016 ZONDAG VOLEINDING PROTESTANTSE GEMEENTE VAN DE ONTMOETINGSKERK PROTESTANTSE GEMEENTE VAN DE ONTMOETINGSKERK L I T U R G I E VAN DE DIENST OP 20 NOVEMBER 2016 ZONDAG VOLEINDING Voorganger: ds. Lieuwe van der Meer Ouderling van dienst: Anneke van Wijk Organist: Luitzen

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De zondag van de lichte last 9 juli 2017 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied: 837 Van kerk en wereld (liedboek)

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Orde voor de Baalderdienst op 24 september 2017 In sporthal De Kamp. Thema:

Orde voor de Baalderdienst op 24 september 2017 In sporthal De Kamp. Thema: Orde voor de Baalderdienst op 24 september 2017 In sporthal De Kamp Thema: Welkom Aansteken van de Paaskaars & Lezen van het gedicht door Merel en Ezra Kaars, jij mag branden in ons midden; branden bij

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Stille week. Witte Donderdag 17 april Goede Vrijdag 18 april 2014

Stille week. Witte Donderdag 17 april Goede Vrijdag 18 april 2014 Stille week Witte Donderdag 17 april 2014 Goede Vrijdag 18 april 2014 Stille Zaterdag 19 april 2014 1 Witte Donderdag. Voorganger: Ds. C.Schakel Ouderling: Piet Bakker Diaken: Jaap Bubberman Organist:

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen Zondag 27 april 2014 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : J. van Schaardenburgh : Jaap v.d. Horst : Rita van Oosterom :

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Vierplek Wilhelminakerk Dienst van Schrift en Tafel 12 mei 2019 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Wim Kievit Leen Lievaart, Dênise Smit Janny Mook Terry Hamberg OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 april 2019 Viering van Woord en Gebed Tweede zondag van Pasen Liturgische kleur - wit

Liturgie van zondag 28 april 2019 Viering van Woord en Gebed Tweede zondag van Pasen Liturgische kleur - wit Liturgie van zondag 28 april 2019 iering van Woord en Gebed Tweede zondag van Pasen Liturgische kleur - wit oorganger Ouderling Diaken Lector Organist Pastoor Jan de Jager Peter Hartog Els erberne Iet

Nadere informatie

Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel Rodermond

Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel Rodermond WILHELMINAKERK SOEST 1 e advent, 29 november 2015 Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen ds. J. Muis, Utrecht Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel

Nadere informatie

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3) PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 26-27 januari 2019 3 de zondag jaar C Het Schriftwoord dat gij zojuist gehoord hebt is thans in vervulling gegaan. [Lc 4,21] Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Nadere informatie

OECUMENISCHE VIERING WEEK VAN GEBED VOOR DE EENHEID 17-24 januari 2016. Het woord is aan jou. 1 Petrus 2:9-10

OECUMENISCHE VIERING WEEK VAN GEBED VOOR DE EENHEID 17-24 januari 2016. Het woord is aan jou. 1 Petrus 2:9-10 OECUMENISCHE VIERING WEEK VAN GEBED VOOR DE EENHEID 17-24 januari 2016 Het woord is aan jou 1 Petrus 2:9-10 H. Nicolaaskerk Edam 17 januari 2016 Raad van Kerken Edam - Volendam Voorgangers: M.m.v.: Organist:

Nadere informatie

Zondag 25 november 2018 Eeuwigheidszondag orde van dienst

Zondag 25 november 2018 Eeuwigheidszondag orde van dienst Zondag 25 november 2018 Eeuwigheidszondag orde van dienst In deze dienst gedenken wij onze overledenen Orgelspel Als het klokje luidt worden we stil Welkom Inleidend orgelspel - Sinfonia BWV 156 ( Ich

Nadere informatie

Orde voor de eredienst op Donderdag 30 mei 2019

Orde voor de eredienst op Donderdag 30 mei 2019 Orde voor de eredienst op Donderdag 30 mei 2019 Hemelvaart Thema: Eén is genoeg! Vierplek Voorganger Ambtsdragers Organist Beamer PGS - Wilhelminakerk Ds. Peter van den Berg Piet de Gier, Corine van den

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

STILLE ZATERDAG - PAASWAKE. 4 april uur

STILLE ZATERDAG - PAASWAKE. 4 april uur STILLE ZATERDAG - PAASWAKE 4 april 2015 21.30 uur Feest- en gedenkdagen beginnen in de bijbel op de avond. Zo zijn ook wij al in de nacht bij elkaar om te vieren dat het Paasfeest begint. Het LICHT van

Nadere informatie

OP DE DREMPEL welkom en mededelingen, het lichtje van de kindernevendienst wordt aangestoken.

OP DE DREMPEL welkom en mededelingen, het lichtje van de kindernevendienst wordt aangestoken. ZONDAG 14 juli 2019 Voorganger: Organist/pianist: Dhr. A. van Heusden uit Amsterdam Dhr. Bob Nuis OP DE DREMPEL welkom en mededelingen, het lichtje van de kindernevendienst wordt aangestoken. we gaan staan

Nadere informatie

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Avondmaalsviering in het kader van Wereldvoedseldag Voorgangers: ds. Dick Steenks en Marja van der Horst Organist: Sander Booij Mmv: de cantorij o.l.v.

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Voorganger : drs. Paul Sas, geestelijk verzorger van de Mantel Ouderling: Anneke Vader Diaken: Harm Hazewinkel Organiste: Netty Blansjaar

Voorganger : drs. Paul Sas, geestelijk verzorger van de Mantel Ouderling: Anneke Vader Diaken: Harm Hazewinkel Organiste: Netty Blansjaar Manteldienst op 10 juli 2016 Voorganger : drs. Paul Sas, geestelijk verzorger van de Mantel Ouderling: Anneke Vader Diaken: Harm Hazewinkel Organiste: Netty Blansjaar 1 2 WELKOMSTWOORD / AANKONDIGING AANVANGSLIED

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg ORDE VAN DIENST voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg Bij de symbolische bloemschikking: De beproeving van Jezus in de woestijn is

Nadere informatie

Ouderendienst zondag 25 oktober 2015 Kruiskerk 16.30 uur. Thema: Goede Buren

Ouderendienst zondag 25 oktober 2015 Kruiskerk 16.30 uur. Thema: Goede Buren 1 Ouderendienst zondag 25 oktober 2015 Kruiskerk 16.30 uur. Thema: Goede Buren Voorgangers: Pastoraal werker Alice van Veen en dominee Jan Willem Overvliet Organist: Henk Hortensius en medewerking van

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 7 januari 2018 afscheid ambtsdragers Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost

Orde van dienst voor de viering van zondag 7 januari 2018 afscheid ambtsdragers Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Orde van dienst voor de viering van zondag 7 januari 2018 afscheid ambtsdragers Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Breitner, Drie schoolmeisjes op de brug bij de Westermarkt, 1895 Voorganger Organist

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Leo Lommers mmv. de cantorij o.l.v. Leo Lommers -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217 Protestantse gemeente De Bron Groningen Zondag: 15 november 2015 Aanvang 10:00 uur 9e van de herfst kleur: rood Voorganger: da Alberte van Ess Piano: Yohanes Siem Wilt U zich voorzien van een liedboek!

Nadere informatie

Zingend Gelovendienst

Zingend Gelovendienst Liturgie voor Zingend Gelovendienst Thema: HULP Zondagmiddag 23 juni 2019, 17:00 uur, Vredeskerk Katwijk Voorganger: Ds. Marjan Zebregs uit Valkenburg ZH Organist: Dhr. W. Guijt Medewerking: Mare Canto

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Oudejaarsdienst 2016 Hij laat niet varen het werk van zijn handen

Oudejaarsdienst 2016 Hij laat niet varen het werk van zijn handen Oudejaarsdienst 2016 Hij laat niet varen het werk van zijn handen Voorganger: Organist: Koster: mw Sity Smedinga dhr. Warner Fokkens mw. Leonore Brons Orgelspel Welkom Zingen O Jezus hoe vertrouwd en goed

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 29 oktober 2017 VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL Voorganger: ds. Dick Snijders Organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Orgelmuziek Welkomstwoord en mededelingen - Allen gaan staan

Nadere informatie

Zondag 10 maart 2019 Eerste zondag van de 40-dagentijd. Welkom in De Regenboog!

Zondag 10 maart 2019 Eerste zondag van de 40-dagentijd. Welkom in De Regenboog! Zondag 10 maart 2019 Eerste zondag van de 40-dagentijd Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst: Bertus Konijnenbelt Organist: Henk de Gooijer Lector: Dieneke van Hoegee

Nadere informatie

Orde van dienst voor de rondom-4-viering

Orde van dienst voor de rondom-4-viering Orde van dienst voor de rondom-4-viering op zondag 9 februari 2014 in de Dorpskerk te Twello waarin Charlotte, Annabel en Babette Groeneveld, Timon en Casper van Middelkoop, Jurre Klomp, Femke en Aafke

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de tekenen der tijden 14 augustus 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingszang: Gezangboek nr. 754 Tijdens

Nadere informatie

Protestantse gemeente het Trefpunt

Protestantse gemeente het Trefpunt Protestantse gemeente het Trefpunt Orde van dienst voor de viering op zondag 5 maart Voorganger: ds. Aart Mak Organist: Addy Alberts Welkom Aansteken van de kaars Zingen: lied 281: 1 Inleiding Stilte INKEER

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

De zondag van de weeskinderen

De zondag van de weeskinderen DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De zondag van de weeskinderen De zevende zondag van Pasen 13 mei 2018 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied:

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 25 november 2018

Baalderdienst Zondag 25 november 2018 Baalderdienst Zondag 25 november 2018 In deze dienst gedenken we de mensen die in het afgelopen kerkelijk jaar overleden zijn en noemen we hun namen met respect en liefde Met kleine kaarsjes gedenken we

Nadere informatie

Vlinder (tekst en muziek Jan van Ingen) Langs de heuvels, langs de duinen

Vlinder (tekst en muziek Jan van Ingen) Langs de heuvels, langs de duinen Vlinder (tekst en muziek Jan van Ingen) Langs de heuvels, langs de duinen langs de stranden en de zee vliegt een vlinder door de lucht als een bries en als een zucht en een mus vliegt stil met haar mee...

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 vijf broden en twee vissen Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier, Denise Smit Organist:

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM CATHARINAKERK

PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM CATHARINAKERK PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM CATHARINAKERK 13 mei 2018 Wezenzondag De liturgische kleur is wit, de kleur van Gods toekomst en het nieuwe leven aanvangstijd: 10.00 uur -2- De evangelist Johannes vertelt

Nadere informatie

De Eerste Dienst 18 juni 2017

De Eerste Dienst 18 juni 2017 De Eerste Dienst 18 juni 2017 Protestantse Gemeente te Heerhugowaard Voorganger: ds. Henco van Capelleveen Organist: mevr. Ina Terpstra Zang: Jeanette Klercq en Hesselina Gelling OP DE DREMPEL Welkom,

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 9 februari 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 9 februari 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 9 februari 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen voorganger : Pastor Marja Griffioen orgel : Kees van den Berg De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen

Protestantse gemeente Biddinghuizen Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 16 november 2014 Thema: Meedoen met Jezus Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van de Heer Voorganger: ds. Beatrice L. Jongkind Organist: dhr. Cor van Kooten

Nadere informatie

Om stil te worden en ons op God te richten

Om stil te worden en ons op God te richten Voorganger: Ds. Tjitske Hiemstra Ambtsdragers: Piet de Gier, Fréderique Lucas Lector: Marieke Gersdorf Organist: Jan Meurs Beamer Wijgert Teeuw Welkom en mededelingen OM TE BEGINNEN Muziek Allen gaan staan

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 JUNI 2015

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 JUNI 2015 WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 JUNI 2015 Voorganger: prop. mw. L. van der Laan Ambtsdragers van dienst: Fred Heidinga, Aartje Knol Lector: Pieternel Rodermond Organist: Jan Meurs Beamer/handout:

Nadere informatie

Net als in Nederland is er in Letland een Raad van Kerken actief. Daarin doen de drie grootste kerken mee en een aantal kleinere kerken.

Net als in Nederland is er in Letland een Raad van Kerken actief. Daarin doen de drie grootste kerken mee en een aantal kleinere kerken. Oecumene in Letland Net als in Nederland is er in Letland een Raad van Kerken actief. Daarin doen de drie grootste kerken mee en een aantal kleinere kerken. Ongeveer 34% van de bevolking is luthers, 25%

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond > om zegen < Dorpskerk Heemskerk

Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond > om zegen < Dorpskerk Heemskerk Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond 2017 > om zegen < Dorpskerk Heemskerk voorganger: ds Marco Visser orgel: Sybren Boukes ouderling: Dick Slofstra diaken: Sophia Verbaan 1 Muziek voor de dienst

Nadere informatie

Nacht van waken. Pasen Oosterkerk Zwolle. Witte Kruisiging, Marc Chagall

Nacht van waken. Pasen Oosterkerk Zwolle. Witte Kruisiging, Marc Chagall Nacht van waken Pasen 2015 Oosterkerk Zwolle Witte Kruisiging, Marc Chagall Toelichting bij het schilderij Witte kruisiging In 1938, tegen de achtergrond van de toenemende dreiging van een tweede wereldoorlog,

Nadere informatie

Oecumenische oudejaarsavonddienst Maartenskerk, Hillegom 31 december 2013, 19.00 uur. Voorgangers: pastor Kees Warmerdam ds Wim Zaagsma.

Oecumenische oudejaarsavonddienst Maartenskerk, Hillegom 31 december 2013, 19.00 uur. Voorgangers: pastor Kees Warmerdam ds Wim Zaagsma. Oecumenische oudejaarsavonddienst Maartenskerk, Hillegom 31 december 2013, 19.00 uur Voorgangers: pastor Kees Warmerdam ds Wim Zaagsma organist: Marcel den Dulk Orgelspel Welkomstwoord Openingslied: Lied

Nadere informatie

Intrededienst. Ds. Annette U. Melzer. 8 januari 2017 Vloedschuurgemeente te Heteren. VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang

Intrededienst. Ds. Annette U. Melzer. 8 januari 2017 Vloedschuurgemeente te Heteren. VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang De wereld is rond en dat istie al lang De mensen zijn goed De mensen zijn slecht Maar ze gaan allen dezelfde weg Hoe langer je leeft hoe korter het duurt Je komt uit het

Nadere informatie