Sociaal Pedagogische Hulpverlening. SPH voltijd de opleiding en het werkveld.... voor haar een nieuwe liefde vindt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sociaal Pedagogische Hulpverlening. SPH voltijd de opleiding en het werkveld.... voor haar een nieuwe liefde vindt"

Transcriptie

1 Sociaal Pedagogische Hulpverlening SPH voltijd de opleiding en het werkveld... voor haar een nieuwe liefde vindt

2 Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) voltijd Een pension voor dak- en thuisloze jongeren. De naschoolse dagopvang voor kinderen met een gedrags- of persoonlijkheidsstoornis. Daar kun je je nuttig maken. Voor anderen. Als jij er voor kiest om SPH er te worden. Op deze opleiding leer je hoe je mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking, mensen met psychische problemen, en kinderen en hun ouders met opvoedingsproblemen verantwoord kunt ondersteunen en begeleiden. Tijdens de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) verwerf je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om iemand op een verantwoorde manier te kunnen ondersteunen en begeleiden. Je leert hoe je iemand helpt (weer) zelfstandig te functioneren. Hulp wordt overal verleend: in een gezin of zorginstelling, een wijk of buurt, op school en op de werkvloer. Als sociaal pedagogisch hulpverlener kom je dan ook in uiteenlopende situaties terecht. Daar moet je op zijn voorbereid. De Haagse Hogeschool biedt voor de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening een breed studieprogramma aan waarin je veel praktijkervaring opdoet. Door stages te lopen, maar ook door samen projecten tot stand te brengen. Uiteraard krijg je zorgvuldig gekozen lesstof aangeboden en brengen we je beroepsvaardigheden bij. Als hulpverlener moet je je vak verstaan en over kennis beschikken, anders gebeuren er ongelukken. Studie De opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening voltijd aan De Haagse Hogeschool leidt op tot Bachelor of Social Work. Je leert mensen te begeleiden die voor korte of langere tijd niet zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij. Opbouw De opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening bestaat uit een propedeuse van één jaar en een hoofdfase van drie jaar. In de propedeuse oriënteer je je onder andere door middel van een stage op het werkveld en de mogelijkheden die de major biedt. Het tweede, derde en vierde jaar zijn gericht op verbreding en verdieping van kennis en vaardigheden. Je richt je dan, onder meer door het kiezen van minors, meer op de onderdelen die vooral jou aanspreken. Aan het eind van het vierde studiejaar sluit je jouw opleiding af met de Bachelorproef. Meer informatie over de opbouw vind je op de website.

3 Inhoud Je bekwaamt je onder meer in gesprekstechnieken, observeren en rapporteren, en krijgt te maken met studieonderdelen op het gebied van mens en maatschappij. Je doet ook de theoretische kennis op die nodig is om met organisatorische processen binnen een zorginstelling om te kunnen gaan. Aan de hand van vakken als pedagogisch spel en beeldende vorming, leer je hoe je hulp kunt verlenen met behulp van creatieve activiteiten. Een deel van de competenties en vaardigheden overlapt de drie hoofdrichtingen van de Academie voor Sociale Professies. In de minoren werk je samen met studenten CMV en MWD, waardoor je ook een beeld krijgt van de andere werkvelden in de zorg. Methoden SPH De centrale vraag van de opleiding is: hoe kan ik hulpverlenen en welke manier is het beste? Methoden SPH, het centrale onderwijsprogramma dat als een rode draad door alle opleidingsjaren heen loopt, leert je de antwoorden te vinden op die vraag. Alle kennis die je nodig hebt om je eigen handelen en dat van anderen te kunnen beoordelen, verschillende vaardigheden in te kunnen zetten, problemen te kunnen beoordelen én een beroepshouding te ontwikkelen, wordt behandeld met Methoden SPH. Communicatie en gesprekstechnieken Communicatie en gesprekstechnieken zijn belangrijke onderdelen evenals: leren observeren; rapporteren; vertellen wat het probleem is en een bijpassende aanpak bedenken én uitvoeren. Uiteraard is stevige basiskennis daarbij onontbeerlijk. Je moet je handelen tenslotte goed kunnen onderbouwen. Daarnaast moet je kunnen omgaan met de organisatorische processen die zich afspelen binnen een zorginstelling en ook daar heb je specifieke theoretische kennis voor nodig. Mens en maatschappij Als professioneel hulpverlener moet je kunnen omgaan met moeilijke, emotionele en soms onoplosbare situaties. De basiskennis die je daarvoor nodig hebt over mens en maatschappij, krijg je tijdens studieonderdelen als: inleiding sociale wetenschappen psychopathologie opvoedkunde ethiek recht sociologie Het programmaonderdeel muzisch agogische communicatie, waarin je vakken krijgt als pedagogisch spel, audiovisuele vorming, beeldende vorming en drama, leert je hoe je hulp kunt verlenen met behulp van creatieve activiteiten.

4 Studielast en studieduur Reken voor de studie op een volledige werkweek. Naast de projecten, practica en theorielessen (samen goed voor ongeveer 16 uur per week) moet je nog zo n 20 uur per week zelfstandig studeren. Tijdens de stages ben je een groot deel van de week aan de slag en heb je een terugkomdag op school. In principe duurt je opleiding bij zo n studietempo vier jaar. Mbo ers met de juiste opleiding kunnen in aanmerking komen voor een verkorte route. Meer informatie over verkorte routes vind je op de website. Werk en beroep Het werkveld van de SPH er wordt steeds breder en boeiender. Je krijgt te maken met meervoudige problematiek en werkt samen met deskundigen uit andere zorgdomeinen. Als SPH er begeleid je mensen die zijn vastgelopen en die voor korte of langere tijd niet zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij. Je kunt onder meer terechtkomen in de jeugdhulpverlening, de begeleiding van gedetineerden, de verslavingszorg, of in de pedagogische ondersteuning van gezinnen. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook: bijvoorbeeld naar functies als inhoudsdeskundige, manager of coach. Meer informatie over werk en beroep vind je op de website.

5 Studenten aan het woord Silvana Uittenbogaard 3e-jaars student Sociaal Pedagogische Hulpverlening,,Soms heb je ouders al veel geholpen als ze even hun hart kunnen luchten over de problemen van hun kind. Door als SPH-er de juiste vragen te stellen, kun je veel voor ze betekenen. Tijdens mijn stage bij de daghulp van Stichting Jeugdformaat werk ik met kinderen van nul tot vier met problemen als autisme of ADHD. Die kleintjes help je vaak op een speelse manier of door middel van oogcontact. Zo kun je ze rustig maken als ze heel druk zijn. Maar je kunt bij Sociaal Pedagogische Hulpverlening ook voor een heel andere doelgroep kiezen, bijvoorbeeld gedetineerden. Misschien ga ik na SPH nog verder studeren. Ik vind psychologie een leuk vak, dus ik zit te dubben of ik dat wil studeren aan de universiteit. Marvin van Straten 3e-jaars student Sociaal Pedagogische Hulpverlening,,Jongeren kunnen heel eigenwijs zijn en tijdens mijn eerste stage in de jeugdhulpverlening zijn dan ook de nodige woorden gevallen. Ik werkte toen met jongeren die uit huis waren geplaatst. Best pittig, maar ook heel leuk en leerzaam. Jongeren hebben nog een hele toekomst voor zich en daarom kun je ook veel voor ze betekenen. Na mijn studie zou ik dan ook graag aan de slag gaan in een jeugdgevangenis. Bij Sociaal Pedagogische Hulpverlening leer je om mensen hulp te bieden op die terreinen waarop ze het zelf niet redden. Door gesprekken kom je erachter welke punten dat zijn. Bij deze studie is het belangrijk dat je een sociaal en open persoon bent. Je krijgt vaak veel te horen van cliënten; dan is het goed als je ook wat van jezelf laat zien.

6 Ervaringen uit het werkveld Nanda van Wijhe Parnassia Bavo Groep Wij leren van de stagiaires en zij van ons. Bovendien zijn ze onze nieuwe collega s voor de toekomst. Maar liefst 27 procent komt na de stage voor bepaalde of onbepaalde tijd in dienst bij de Parnassia Bavo Groep. Dit kan gaan om een bijbaan op oproepbasis, maar ook om een volledige functie na afloop van de studie. De stages die wij aanbieden zijn zeer divers: studenten kunnen aan de slag in een verpleeghuis maar ook in de verslavingszorg. Er vindt altijd een zorgvuldige selectie plaats. We kijken waar een student het best op zijn plaats is. Stages in de psychiatrie zijn vaak wat minder populair. Studenten kennen veelal weinig mensen met psychiatrische problemen en onbekend maakt onbemind. Daarom zijn we actief in het werven van stagiaires. Clarissa Bremmer Steinmetz de Compaan,,Doorzettingsvermogen is een belangrijke eigenschap voor studenten die bij ons stage komen lopen. Als persoonlijk begeleider op een groep met ernstig verstandelijk gehandicapten weet ik dat je soms tien keer iets moet proberen voordat het aanslaat. De vaardigheden die je tijdens je stage opdoet, hangen erg af van de groep waarmee je werkt. Sommige groepen hebben veel zorg nodig. Je bent dan veel praktisch bezig: je helpt cliënten bijvoorbeeld met wassen, eten en hun dagelijkse afspraken. Maar je kunt als stagiaire ook een ontwikkelingsplan uitwerken voor of samen met een cliënt. Ik vind het altijd prettig als stagiaires spontaan zijn en kritische vragen stellen. Wij verwachten niet van studenten dat ze zomaar achter de andere medewerkers aanlopen.

7 ... een moeder weer moeder laat zijn

8 Geprikkeld? Voor meer informatie over de opleiding SPH vt kijk je op dehaagsehogeschool.nl/sph

... haar helpt een toekomst op te bouwen. Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. MWD voltijd de opleiding en het werkveld

... haar helpt een toekomst op te bouwen. Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. MWD voltijd de opleiding en het werkveld ... haar helpt een toekomst op te bouwen Maatschappelijk Werk en Dienstverlening MWD voltijd de opleiding en het werkveld Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) voltijd Bij sommige mensen gaat het

Nadere informatie

Culturele en Maatschappelijke Vorming. CMV voltijd de opleiding en het werkveld.... van mensen zonder werk ondernemers maakt

Culturele en Maatschappelijke Vorming. CMV voltijd de opleiding en het werkveld.... van mensen zonder werk ondernemers maakt Culturele en Maatschappelijke Vorming CMV voltijd de opleiding en het werkveld... van mensen zonder werk ondernemers maakt Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) voltijd Samenleven in buurt en stad,

Nadere informatie

Sociaal Werk. Bachelor of Social Work - Voltijd

Sociaal Werk. Bachelor of Social Work - Voltijd 2018 2019 Sociaal Werk Bachelor of Social Work - Voltijd In het kort Als sociaal werker bied jij ondersteuning aan mensen die in de problemen zitten en er, ook met hulp van familie en bekenden, niet meer

Nadere informatie

Sociaal Werk. Bachelor of Social Work - Voltijd

Sociaal Werk. Bachelor of Social Work - Voltijd 2019 2020 Sociaal Werk Bachelor of Social Work - Voltijd In het kort Als sociaal werker bied jij ondersteuning aan mensen die in de problemen zitten en er, ook met hulp van familie en bekenden, niet meer

Nadere informatie

Sociaal Werk. Bachelor of Social Work - Voltijd

Sociaal Werk. Bachelor of Social Work - Voltijd 2019 2020 Sociaal Werk Bachelor of Social Work - Voltijd In het kort Als sociaal werker bied jij ondersteuning aan mensen die in de problemen zitten en er, ook met hulp van familie en bekenden, niet meer

Nadere informatie

SPH dt/du & MWD dt de opleiding.... wilt groeien in je carrière

SPH dt/du & MWD dt de opleiding.... wilt groeien in je carrière SPH dt/du & MWD dt de opleiding... wilt groeien in je carrière Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) deeltijd Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) deeltijd en duaal Ontslag, schulden, verslaving,

Nadere informatie

Jij maakt het verschil

Jij maakt het verschil Social Work Social work is precies wat ik omschreef als mensen vroegen wat ik wilde gaan studeren. Jack Jij maakt het verschil Wat is social work? Vaak loopt het in het leven niet zoals mensen zouden willen.

Nadere informatie

Studeren aan het hbo. W i n d e s h e i m z e t k e n n i s i n w e r k i n g

Studeren aan het hbo. W i n d e s h e i m z e t k e n n i s i n w e r k i n g Studeren aan het hbo Inhoud van de presentatie Kenmerken van het hbo Verschil tussen havo en hbo Verschil hbo en universiteit Opbouw van een hbo-opleiding Studieresultaten en begeleiding Toelating en aanmelding

Nadere informatie

Sociaal Pedagogische Hulpverlening Plus

Sociaal Pedagogische Hulpverlening Plus BACHELOR OPLEIDING VOLTIJD 2017-2018 Sociaal Pedagogische Hulpverlening Plus Kennismaken Welkom bij SPH met een Plus! Werk je graag met (groepen) mensen? Sta je stevig in je schoenen? Inhoud Wat ga je

Nadere informatie

Sociaal Pedagogische Hulpverlening Plus [nieuw!]

Sociaal Pedagogische Hulpverlening Plus [nieuw!] BACHELOR OPLEIDINGEN VOLTIJD 2015-2016 Sociaal Pedagogische Hulpverlening Plus [nieuw!] Kennismaken Inhoud Wat ga je leren 4 De opleiding 5 Toelating en aanmelden 7 Wil je de sfeer proeven en kennismaken

Nadere informatie

S TA G E S L I J N 5

S TA G E S L I J N 5 STAGES LIJN5 Wil jij stage lopen bij Lijn5? In de provincie Utrecht biedt Lijn5 behandeling en begeleiding aan kinderen en jongeren met én zonder licht verstandelijke beperking en hun gezin. Lijn5 beschikt

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. bachelor. verpleegkunde. verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2014/2015. bachelor. verpleegkunde. verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2014/2015 bachelor verpleegkunde verpleegkunde Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor verpleegkunde verpleegkunde Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool

Nadere informatie

Overzicht onderwijsprogramma's SPH

Overzicht onderwijsprogramma's SPH Overzicht onderwijsprogramma's SPH Domein Maatschappij en Recht Juni 2014 1 Inhoud Overzicht onderwijsprogramma's SPH... 3 Jaar 1 SPH Voltijd Studiejaar 2014-2015... 4 Jaar 2 SPH Voltijd Studiejaar 2014-2015...

Nadere informatie

Welzijn. > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017. Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren!

Welzijn. > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017. Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren! > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017 Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren! Welzijn PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG > GESPECIALISEERD PEDAGOGISCH MEDEWERKER > ONDERWIJSASSISTENT

Nadere informatie

Kopopleiding Leraar Omgangskunde. Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Voltijd

Kopopleiding Leraar Omgangskunde. Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Voltijd 2019 2020 Kopopleiding Leraar Omgangskunde Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Voltijd In het kort Weinig beroepen zijn zo gevarieerd als het beroep van leraar. Je bent studieloopbaanbegeleider,

Nadere informatie

Toegepaste Psychologie. Bachelor of Applied Psychology - Voltijd

Toegepaste Psychologie. Bachelor of Applied Psychology - Voltijd 2018 2019 Toegepaste Psychologie Bachelor of Applied Psychology - Voltijd In het kort Als toegepast psycholoog ben je geïnteresseerd in het gedrag van mensen, maar ben je geen hulpverlener. Jij bent expert

Nadere informatie

Minor Licht Verstandelijk Beperkt

Minor Licht Verstandelijk Beperkt Minor Licht Verstandelijk Beperkt Academie voor Sociale Studies Inleiding De minor Licht Verstandelijk Beperkt biedt een inspirerend en intensief half jaar deskundigheidsbevordering op het gebied van werken

Nadere informatie

Lerarenopleiding Omgangskunde. Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Voltijd

Lerarenopleiding Omgangskunde. Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Voltijd 2018 2019 Lerarenopleiding Omgangskunde Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Voltijd In het kort Wil je werken in het vmbo of mbo? Heb jij oog voor wat jongeren wél kunnen en wil jij ze hierin

Nadere informatie

Welzijn. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren!

Welzijn. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren! > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016 Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren! Welzijn > HELPENDE ZORG & WELZIJN > PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG > GESPECIALISEERD PEDAGOGISCH

Nadere informatie

Lerarenopleiding Omgangskunde. Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Voltijd

Lerarenopleiding Omgangskunde. Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Voltijd 2019 2020 Lerarenopleiding Omgangskunde Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Voltijd In het kort Wil je werken in het vmbo of mbo? Heb jij oog voor wat jongeren wél kunnen en wil jij ze hierin

Nadere informatie

Minor Toegepaste Psychologie

Minor Toegepaste Psychologie Minor Toegepaste Psychologie 1 Inleiding Waarom houden mensen zich niet aan dieetvoorschriften? Hoe kan ik ze dan stimuleren om dat wel te doen? Hoe kan ik teamsporters leren om beter om te gaan met zelfkritiek?

Nadere informatie

Kopopleiding Leraar Omgangskunde. Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Voltijd

Kopopleiding Leraar Omgangskunde. Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Voltijd 2019 2020 Kopopleiding Leraar Omgangskunde Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Voltijd In het kort Weinig beroepen zijn zo gevarieerd als het beroep van leraar. Je bent studieloopbaanbegeleider,

Nadere informatie

Brede Propedeuse Zorg & Welzijn. Propedeuse - Voltijd

Brede Propedeuse Zorg & Welzijn. Propedeuse - Voltijd 2018 2019 Brede Propedeuse Zorg & Welzijn Propedeuse - Voltijd In het kort Heb jij de ambitie om mensen verder te helpen? Spreekt het jou aan om in de zorg of hulpverlening te werken? Hogeschool Leiden

Nadere informatie

> HELPENDE ZORG & WELZIJN > VERZORGENDE > MBO-VERPLEEGKUNDIGE

> HELPENDE ZORG & WELZIJN > VERZORGENDE > MBO-VERPLEEGKUNDIGE > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016 Heb jij: talent voor organiseren, een flexibele instelling en hart voor mensen? Kom dan bij ons studeren! Gezondheidszorg > HELPENDE ZORG & WELZIJN > VERZORGENDE > MBO-VERPLEEGKUNDIGE

Nadere informatie

Lerarenopleiding Omgangskunde. Bachelor of Teacher Education in Social Skills -

Lerarenopleiding Omgangskunde. Bachelor of Teacher Education in Social Skills - 2018 2019 Lerarenopleiding Omgangskunde Bachelor of Teacher Education in Social Skills - In het kort Wil je werken in het vmbo of mbo? Heb jij oog voor wat jongeren wél kunnen en wil jij ze hierin begeleiden?

Nadere informatie

Lerarenopleiding Omgangskunde - flexibele deeltijd. Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Deeltijd

Lerarenopleiding Omgangskunde - flexibele deeltijd. Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Deeltijd 2019 2020 Lerarenopleiding Omgangskunde - flexibele deeltijd Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Deeltijd In het kort Docent in het onderwijs: een boeiend en gevarieerd beroep. Als leraar

Nadere informatie

Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn. Bachelor of Teacher Education in Welfare and Health Care - Voltijd

Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn. Bachelor of Teacher Education in Welfare and Health Care - Voltijd 2019 2020 Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn Bachelor of Teacher Education in Welfare and Health Care - Voltijd In het kort Wil je werken in het vmbo of mbo? Ben jij geïnteresseerd in gezondheid,

Nadere informatie

Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn. Bachelor of Teacher Education in Welfare and Health Care - Voltijd

Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn. Bachelor of Teacher Education in Welfare and Health Care - Voltijd 2018 2019 Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn Bachelor of Teacher Education in Welfare and Health Care - Voltijd In het kort Wil je werken in het vmbo of mbo? Ben jij geïnteresseerd in gezondheid,

Nadere informatie

Veel gestelde vragen bij je keuze voor Toegepaste Psychologie aan de HAN Nijmegen

Veel gestelde vragen bij je keuze voor Toegepaste Psychologie aan de HAN Nijmegen Veel gestelde vragen bij je keuze voor Toegepaste Psychologie aan de HAN Nijmegen Wat houdt de opleiding Toegepaste Psychologie (TP) in? Toegepaste Psychologie is het in de praktijk gebruik maken van de

Nadere informatie

Toegepaste Psychologie. Bachelor of Applied Psychology - Voltijd

Toegepaste Psychologie. Bachelor of Applied Psychology - Voltijd 2018 2019 Toegepaste Psychologie Bachelor of Applied Psychology - Voltijd In het kort Als toegepast psycholoog ben je geïnteresseerd in het gedrag van mensen, maar ben je geen hulpverlener. Jij bent expert

Nadere informatie

Instituut voor Sociale Opleidingen Social Work

Instituut voor Sociale Opleidingen Social Work Instituut voor Sociale Opleidingen Social Work 2016/2017 ARTIKEL 10.2.2 OPLEIDING SOCIAL WORK VOLTIJD Propedeuse programma Curriculumschema voltijd 1 Social Work voltijdroute studiejaar 1 Cursusnaam Cursuscode

Nadere informatie

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor De opleiding interior design & Styling - hbo bachelor Mensen zien hun omgeving steeds meer als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Nadere informatie

Agogisch medewerker GGZ BOL

Agogisch medewerker GGZ BOL Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25474 3,5 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Kronenburgsingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Je biedt ondersteuning aan cliënten van

Nadere informatie

HBO-BACHELOR (MODULAIR) Social Work DEELTIJD

HBO-BACHELOR (MODULAIR) Social Work DEELTIJD HBO-BACHELOR (MODULAIR) & K E ER DI W TU S Social Work 2019-2020 DEELTIJD WIL JIJ WERKEN ALS ALLROUND SOCIAAL WERKER MÉT SPECIALISTISCHE KENNIS? Social Work Als jij je wilt inzetten voor mensen met alle

Nadere informatie

Begeleiding. novacollege.nl/welzijn. Kinderopvang. Onderwijs. Sociaal werk. Welzijn 2016/2017

Begeleiding. novacollege.nl/welzijn. Kinderopvang. Onderwijs. Sociaal werk. Welzijn 2016/2017 novacollege.nl/welzijn Begeleiding Kinderopvang Onderwijs Sociaal werk Welzijn 2016/2017 Van jongs af weet ik al dat ik wil werken met verstandelijk beperkte jongeren. Dat is vanwege mijn broertje, ik

Nadere informatie

Lerarenopleiding Omgangskunde. Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Voltijd

Lerarenopleiding Omgangskunde. Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Voltijd 2019 2020 Lerarenopleiding Omgangskunde Bachelor of Teacher Education in Social Skills - Voltijd In het kort Wil je werken in het vmbo of mbo? Heb jij oog voor wat jongeren wél kunnen en wil jij ze hierin

Nadere informatie

Stichting Autstede Onvergetelijk. Informatiepakket voor vrijwilligers

Stichting Autstede Onvergetelijk. Informatiepakket voor vrijwilligers Stichting Autstede Onvergetelijk Informatiepakket voor vrijwilligers Stichting Autstede Stichting Autstede houdt zich bezig met het organiseren van vakantieweekenden voor gezinnen met kinderen met stoornissen

Nadere informatie

Welzijn-Breed (Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen) BOL

Welzijn-Breed (Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen) BOL Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25478 3,5 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Auditorium, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid en persoonlijk

Nadere informatie

Welzijn-breed (Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg BOL)

Welzijn-breed (Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg BOL) Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25477 3,5 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Auditorium, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid en persoonlijk

Nadere informatie

Betrokken en kritisch?

Betrokken en kritisch? Betrokken en kritisch? Maak kennis met de verpleegkundige opleidingen van GGZ ingeest Beschik je over inlevingsvermogen? Ga je graag met mensen om? Ook als ze anders doen dan de meeste mensen? Heb je een

Nadere informatie

Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten. Zoek

Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten. Zoek Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten Zoek Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten CMD Amsterdam Studie programma Ontwerpopleiding voor interactieve

Nadere informatie

toegepaste PsycHOlOgie stages en AfstuDeRen

toegepaste PsycHOlOgie stages en AfstuDeRen toegepaste PsycHOlOgie stages en AfstuDeRen creating tomorrow Toegepaste Psychologie Stages en afstuderen De studie Toegepaste Psychologie (TP) aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is een praktijkgerichte

Nadere informatie

Professioneel communiceren: belangrijk onderdeel van dit boek en deze lessen DENK NA: WAAR KAN JE ALS JURIDICH MEDEWERKER TERECHTKOMEN?

Professioneel communiceren: belangrijk onderdeel van dit boek en deze lessen DENK NA: WAAR KAN JE ALS JURIDICH MEDEWERKER TERECHTKOMEN? Hoofdstuk 1 Leerdoelen pg 17 Link tussen leerdoelen en toets stof 1.1 Juridisch medewerker Algemene vaardigheden besproken: Op de hoogte zijn (kennis) Informatie op papier kunnen zetten Goed kunnen lezen

Nadere informatie

Bachelor Hbo Psychologie voltijd deeltijd. www.saxionnext.nl

Bachelor Hbo Psychologie voltijd deeltijd. www.saxionnext.nl Bachelor Hbo Psychologie voltijd deeltijd www.saxionnext.nl Ik volg eigenlijk twee studies... Ik werk nu al een tijdje in de verslavingszorg. Als veldwerker probeer ik op straat mensen die nergens bekend

Nadere informatie

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen?

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Samenwerkingsverband NIP-NVO zorg voor mensen met een verstandelijke beperking 2014 1 Inhoud Wat doet de psycholoog of orthopedagoog? 5 Kijken wat

Nadere informatie

Post-hbo opleiding forensisch psychiatrisch werken

Post-hbo opleiding forensisch psychiatrisch werken Post-hbo opleiding forensisch psychiatrisch werken Werken in de forensische psychiatrie vraagt om een specifieke benadering en deskundigheid. In deze opleiding doe je de competenties op die je nodig hebt

Nadere informatie

Post-hbo opleiding forensisch psychiatrisch werken

Post-hbo opleiding forensisch psychiatrisch werken Post-hbo opleiding forensisch psychiatrisch werken Werken in de forensische psychiatrie vraagt om een specifieke benadering en deskundigheid. In deze opleiding doe je de competenties op die je nodig hebt

Nadere informatie

2.3 Ondersteunt de cliënt bij dagbesteding 2.4 Begeleidt een groep cliënten op sociaal-maatschappelijk gebied

2.3 Ondersteunt de cliënt bij dagbesteding 2.4 Begeleidt een groep cliënten op sociaal-maatschappelijk gebied Specificaties Titel: Soort: Werksituatie: Eindproduct: Begeleiden van muzisch-ludische activiteiten Training De medewerker maatschappelijke zorg, persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg of persoonlijk

Nadere informatie

Human Resource Management (HRM) Bachelor of Arts - Voltijd

Human Resource Management (HRM) Bachelor of Arts - Voltijd 2019 2020 Human Resource Management (HRM) Bachelor of Arts - Voltijd In het kort Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit over 10 jaar? Welke consequenties heeft dat voor een organisatie? En voor medewerkers en

Nadere informatie

Post-hbo opleiding seksuologie

Post-hbo opleiding seksuologie Post-hbo opleiding seksuologie mensenkennis Plezierige overdracht, de docent spreekt uit ervaring en brengt veiligheid en openheid in de groep door haar respectvolle wijze van benaderen. Top! Post-hbo

Nadere informatie

Leerplaatsomschrijving

Leerplaatsomschrijving Leerplaatsomschrijving Locatie/werkplek: De Campinglaan Onderdeel van KDC de Kleine Beer Adres: Postcode en woonplaats Vastgesteld: Campinglaan 1 a 9727 KH Groningen mei-2016 De Kleine Beer Kinderen/jongeren

Nadere informatie

Instituut voor Sociale Opleidingen

Instituut voor Sociale Opleidingen Instituut voor Sociale Opleidingen Naar een nieuwe opleiding Social Work In september 2016 start Hogeschool Rotterdam met de nieuwe opleiding Social Work. Dit betekent dat eerstejaars studenten (die in

Nadere informatie

Opleiding tot Verpleegkundige. Bachelor of Nursing - Voltijd

Opleiding tot Verpleegkundige. Bachelor of Nursing - Voltijd 2019 2020 Opleiding tot Verpleegkundige Bachelor of Nursing - Voltijd In het kort Als verpleegkundige met een hboopleiding ben jij de spil in de zorg aan patiënten. Je verleent zorg aan patiënten die vaak

Nadere informatie

Het onderwijsprogramma van de opleidingen Pedagogiek mei 2013

Het onderwijsprogramma van de opleidingen Pedagogiek mei 2013 Bijlage 7: Het onderwijsprogramma van de opleidingen Pedagogiek mei 2013 Visie opleidingen Pedagogiek Hogeschool van Amsterdam Wij dragen als gemeenschap en daarom ieder van ons als individu, gezamenlijk

Nadere informatie

AD Pedagogisch Educatief Professional

AD Pedagogisch Educatief Professional ASSOCIATE DEGREE & K E ER DI W TU S AD Pedagogisch Educatief Professional 2019-2020 TWEEJARIGE DEELTIJDOPLEIDING MET JE AD-DIPLOMA LEVER JIJ EEN BIJDRAGE AAN ORGANISATIES DIE KINDEROPVANG EN ONDERWIJS

Nadere informatie

Vrijstelling voor de bacheloropleiding of toelating tot de masteropleiding

Vrijstelling voor de bacheloropleiding of toelating tot de masteropleiding Vrijstelling voor de bacheloropleiding of toelating tot de masteropleiding Heeft u in het verleden een hbo- of wo-opleiding afgerond en wilt u de bacheloropleiding psychologie volgen dan kunt u in aanmerking

Nadere informatie

Vrijstelling voor de bacheloropleiding of toelating tot de masteropleiding

Vrijstelling voor de bacheloropleiding of toelating tot de masteropleiding Vrijstelling voor de bacheloropleiding of toelating tot de masteropleiding Hebt u in het verleden een hbo- of wo-opleiding 5 afgerond en wilt u de bacheloropleiding Psychologie volgen dan kunt u in aanmerking

Nadere informatie

Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn. Bachelor of Teacher Education in Welfare and Health Care

Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn. Bachelor of Teacher Education in Welfare and Health Care 2019 2020 Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn Bachelor of Teacher Education in Welfare and Health Care In het kort Wil je werken in het vmbo of mbo? Ben jij geïnteresseerd in gezondheid, gezond

Nadere informatie

Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Bachelor of Social Work / voltijd

Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Bachelor of Social Work / voltijd Sociaal Pedagogische Hulpverlening Bachelor of Social Work / voltijd Alumna Tara Polane bij Curium in Oegstgeest Aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Waar hij staat, bedoelen

Nadere informatie

ONTDEK DE KRACHT VAN IN JE WERK. Oriëntatiecursus Hulpverlener met ervaring

ONTDEK DE KRACHT VAN IN JE WERK. Oriëntatiecursus Hulpverlener met ervaring ONTDEK DE KRACHT VAN JE EIGEN KWETSBAARHEID IN JE WERK Oriëntatiecursus Hulpverlener met ervaring Heb jij als hulpverlener zelf ervaring met het doormaken van herstelprocessen? Wil je onderzoeken of je

Nadere informatie

Stagelopen bij Entrea

Stagelopen bij Entrea Stagelopen bij Entrea Waar ga jij stage lopen? Al jaren biedt Entrea een groot aantal stageplaatsen aan studenten van verschillende opleidingen. Entrea besteedt veel aandacht aan haar stagiaires. Wij investeren

Nadere informatie

Opleiding consulent seksuele gezondheid NVVS

Opleiding consulent seksuele gezondheid NVVS Opleiding consulent seksuele gezondheid NVVS Als consulent seksuele gezondheid bied je laagdrempelige seksuologische hulp en ondersteun je collega s in het omgaan met vragen van patiënten of cliënten op

Nadere informatie

Cover Page. The handle holds various files of this Leiden University dissertation.

Cover Page. The handle   holds various files of this Leiden University dissertation. Cover Page The handle http://hdl.handle.net/1887/54859 holds various files of this Leiden University dissertation. Author: Heer, W. de Title: Gelijkheid troef in het Nederlandse basisonderwijs: onderzoek

Nadere informatie

ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING Bijlage, Bachelor Opleiding Docent Muziek

ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING Bijlage, Bachelor Opleiding Docent Muziek ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING Bijlage, Bachelor Opleiding Docent Muziek Studiejaar 2013-2014 Algemeen 1. Deze bijlage bij het algemene gedeelte van de Onderwijs- en examenregeling van Codarts is van toepassing

Nadere informatie

Binnen twee jaar als leerkracht voor de klas. Verkorte opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) share your talent. move the world.

Binnen twee jaar als leerkracht voor de klas. Verkorte opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) share your talent. move the world. Verkorte opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) HBO-bachelor voltijd Startmoment: september 2019 Graad: Bachelor of Education Binnen twee jaar als leerkracht voor de klas Je hebt een hbo- of universitaire

Nadere informatie

Informatiebrochure. Stichting. Goed. met. Training, voorlichting & scholing. voor iedereen die met psychiatrie te maken heeft

Informatiebrochure. Stichting. Goed. met. Training, voorlichting & scholing. voor iedereen die met psychiatrie te maken heeft Informatiebrochure Stichting Goed met Training, voorlichting & scholing voor iedereen die met psychiatrie te maken heeft Waar denkt u aan bij het woord psychiatrie? Gek Geuzennaam of stigma? Psychiatrie

Nadere informatie

Opleiding Kindercoach

Opleiding Kindercoach Opleiding Kindercoach Maak jij het verschil? Sociale - emotionele vaardigheden ADHD / ADD Leer- en gedragsproblemen Hooggevoeligheid Ontwikkelingsfases Kind en zijn omgeving Rouw en verlies Pesten Beelddenkers

Nadere informatie

BACHELOR UNIVERSITAIRE PABO = PA²

BACHELOR UNIVERSITAIRE PABO = PA² leer-kracht voor de toekomst BACHELOR UNIVERSITAIRE PABO = PA² PERFECTE COMBINATIE: LESGEVEN ÉN ONDERZOEKEN Je wilt graag lesgeven in het basisonderwijs. Dat kan met een hbo-diploma. Maar met jouw vwo-diploma

Nadere informatie

Sociaal Werk. Bachelor of Social Work / voltijd

Sociaal Werk. Bachelor of Social Work / voltijd Sociaal Werk Bachelor of Social Work / voltijd Alumna Tara Polane bij Curium in Oegstgeest Jouw toekomst met Sociaal Werk Aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Waar hij staat,

Nadere informatie

ASSESSMENTS VAN DE BACHELOR LGL en GPW

ASSESSMENTS VAN DE BACHELOR LGL en GPW ASSESSMENTS VAN DE BACHELOR LGL en GPW FHTL, UTRECHT 2017-2018 Inhoudsopgave INLEIDING 3 PROPEDEUSE- ASSESSMENT 4 TOELATINGSEISEN VOOR HET ASSESSMENT: 4 INHOUD VAN HET PORTFOLIO 4 OPMERKINGEN 5 HOOFDFASE-

Nadere informatie

Academie voor Sociale Studies. Minor Licht Verstandelijk Beperkt

Academie voor Sociale Studies. Minor Licht Verstandelijk Beperkt Academie voor Sociale Studies Minor Licht Verstandelijk Beperkt Leerplanschema minor LVB Minor LVB Periode 1/3 Periode 2/4 Inleiding De minor Licht Verstandelijk Beperkt biedt een inspirerend en intensief

Nadere informatie

Zorghulp Helpende zorg welzijn

Zorghulp Helpende zorg welzijn Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 01 2014-2015 Zorghulp Helpende zorg welzijn www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Schakelmodule De jeugd

Schakelmodule De jeugd Schakelmodule De jeugd In het licht van maatschappij en ontwikkelingspsychologie Zou jij je willen verdiepen in wat jongeren bezig houdt? Zou jij meer willen weten over de psychologische ontwikkeling van

Nadere informatie

Programma open dag 31 januari 2018

Programma open dag 31 januari 2018 Programma open dag 31 januari 2018 Alle opleidingen In de aula van Hogeschool Viaa staan docenten en studenten van alle opleidingen klaar voor een persoonlijk gesprek waarin je jouw vragen over de opleiding

Nadere informatie

Leraar Basisonderwijs - flexibele deeltijd. Bachelor of Education in Primary Schools - Deeltijd

Leraar Basisonderwijs - flexibele deeltijd. Bachelor of Education in Primary Schools - Deeltijd 2018 2019 Leraar Basisonderwijs - flexibele deeltijd Bachelor of Education in Primary Schools - Deeltijd In het kort Leraar in het basisonderwijs: een mooi en gevarieerd beroep. Als leraar heb je een belangrijke

Nadere informatie

Leraar Basisonderwijs - flexibele deeltijd. Bachelor of Education in Primary Schools - Deeltijd

Leraar Basisonderwijs - flexibele deeltijd. Bachelor of Education in Primary Schools - Deeltijd 2018 2019 Leraar Basisonderwijs - flexibele deeltijd Bachelor of Education in Primary Schools - Deeltijd In het kort Leraar in het basisonderwijs: een mooi en gevarieerd beroep. Als leraar heb je een belangrijke

Nadere informatie

Sociaal Werk. Bachelor of Social Work / voltijd

Sociaal Werk. Bachelor of Social Work / voltijd Sociaal Werk Bachelor of Social Work / voltijd Alumna Tara Polane bij Curium in Oegstgeest Jouw toekomst met Sociaal Werk Aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Waar hij staat,

Nadere informatie

Ambtenaren / managers Ambtenaren die werken met moeilijk bereikbare groepen

Ambtenaren / managers Ambtenaren die werken met moeilijk bereikbare groepen Bijlage Overzicht Doelgroepen Overzicht Doelgroepen participerend in Wmo-werkplaatsen Wmo werkplaats Participerende doelgroepen praktijken Actieve burgers Actieve burgers Actieve buurtbewoners / managers

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum Doe mee in onze groene wereld Almelo vmbo groen Het Groene Lyceum 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet

Nadere informatie

Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Sociaal Pedagogische Hulpverlening Bekijk de video van Rick met Layar 2015 2016 Sociaal Pedagogische Hulpverlening Bachelor of Social Work / voltijd Deze brochure is verrijkt met Alumnus Tara Polane bij Curium in Oegstgeest Interactive

Nadere informatie

creating tomorrow BEDRIJFSWISKUNDE Hva techniek

creating tomorrow BEDRIJFSWISKUNDE Hva techniek creating tomorrow 2013 2014 BEDRIJFSWISKUNDE Hva techniek HVA TECHNIEK BEDRIJFSWISKUNDE 2013-2014 Bedrijfswiskunde: jij wordt degene die de feiten kent. Bij Bedrijfswiskunde draait het om het oplossen

Nadere informatie

Traject Maatschappelijk Werk (90 studiepunten) Opleidingsonderdelen Trajectschijf Semester Studiepunten Totaal. Denkkaders. Sociale agogiek 1 2 3

Traject Maatschappelijk Werk (90 studiepunten) Opleidingsonderdelen Trajectschijf Semester Studiepunten Totaal. Denkkaders. Sociale agogiek 1 2 3 Verkort programma Sociaal Werk 015-016 Bachelor in de Orthopedagogie, Bachelor in de Toegepaste psychologie, Bachelor in de Gezinswetenschappen, Bachelor in de Pedagogie van het jonge kind, Bachelor in

Nadere informatie

Schets van het onderwijsprogramma. Route 2, 16+ mbo entree. april 2016

Schets van het onderwijsprogramma. Route 2, 16+ mbo entree. april 2016 Schets van het onderwijsprogramma De leerlingen in route 2 uitstroomprofiel entreeopleiding worden voorbereid op instroom in de entreeopleiding in het mbo. De entreeopleiding is drempelloos en duurt een

Nadere informatie

Traject Maatschappelijk Werk. Opleidingsonderdelen Trajectschijf Semester Studiepunten Totaal. Denkkaders

Traject Maatschappelijk Werk. Opleidingsonderdelen Trajectschijf Semester Studiepunten Totaal. Denkkaders Verkort programma Sociaal Werk 2015-2016 Bachelor in de Orthopedagogie, Bachelor in de Toegepaste psychologie, Bachelor in de Gezinswetenschappen, Bachelor in de Pedagogie van het jonge kind, Bachelor

Nadere informatie

Stagelopen bij Entrea

Stagelopen bij Entrea Stagelopen bij Entrea Waar ga jij stage lopen? Al jaren biedt Entrea een aantal stageplaatsen aan studenten van verschillende opleidingen. Entrea besteedt veel aandacht aan haar stagiaires. Wij investeren

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Open dag. Van doetinchem. woensdag 23 januari 2019 van tot uur. Haalt je beste binnenste buiten.

Het Leukste Vmbo. Open dag. Van doetinchem. woensdag 23 januari 2019 van tot uur. Haalt je beste binnenste buiten. ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Van doetinchem Open dag woensdag 23 januari 2019 van 16.00 tot 21.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie vmbo Groen 2019-2020 Inhoud Zet jouw stappen

Nadere informatie

creating tomorrow Bouwkunde hva techniek

creating tomorrow Bouwkunde hva techniek creating tomorrow 2013 2014 Bouwkunde hva techniek HVA TECHNIEK bouwkunde 2013-2014 Bouwkunde: studeren in dé bouwplaats van Nederland Bouwkunde studeren in Amsterdam biedt veel uitdagingen. Want als er

Nadere informatie

Studeren met een Functiebeperking

Studeren met een Functiebeperking Studeren met een Functiebeperking Weten hoe jij zo optimaal mogelijk studeert? Maak een afspraak met de studentendecaan om je situatie te bespreken Windesheim zet kennis in werking Inhoud Pag 4 Studeren

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorg

Maatschappelijke Zorg Welzijn niveau 4 Maatschappelijke Zorg PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG / SPECIFIEKE DOELGROEPEN LEERWEG DUUR PLAATS BOL 4 jaar* Harderwijk, Lelystad, Raalte en Zwolle** * Mogelijkheid tot versneld

Nadere informatie

Sociaal agogisch werk

Sociaal agogisch werk #5 Sociaal agogisch werk Groningen, Hoogeveen, Hardenberg lzijnswerk! e Jij? In het w! nt groeien * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij

Nadere informatie

Thuisbegeleider BBL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen HOE IS DE OPLEIDING OPGEBOUWD

Thuisbegeleider BBL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen HOE IS DE OPLEIDING OPGEBOUWD Crebo Duur Niveau Leerweg 25479 3 jaar Niveau 4 BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start Augustus (december, februari of april als er voldoende aanmeldingen zijn) Locatie(s) Kronenburgsingel, Arnhem DIT

Nadere informatie

Begeleiding in de thuissituatie

Begeleiding in de thuissituatie Begeleiding in de thuissituatie Wie zijn wij? Profila Zorg is een evangelische zorgorganisatie die naast de mogelijkheid voor wonen en dagbesteding ook begeleiding en ondersteuning biedt in de eigen woonomgeving

Nadere informatie

Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent

Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent , Hoogeveen, Hardenberg Welzijn 0 2012-2013 Sociaal-agogisch werk,, www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

Hulpverlening Lijn5. Kom verder! www.ln5.nl LVB-ZORG PROVINCIE UTRECHT. Algemene informatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers

Hulpverlening Lijn5. Kom verder! www.ln5.nl LVB-ZORG PROVINCIE UTRECHT. Algemene informatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Hulpverlening Lijn5 LVB-ZORG PROVINCIE UTRECHT Algemene informatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Kom verder! www.ln5.nl Daarnaast geeft Lijn5 ook advies en consultatie aan bijvoorbeeld een

Nadere informatie

Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen BOL

Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen BOL Crebo Duur Niveau Leerweg Start 25478 3,5 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg () Augustus (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Kronenburgsingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Je begeleidt

Nadere informatie

Bij ons werken. Stage, leerwerkplekken en afstuderen

Bij ons werken. Stage, leerwerkplekken en afstuderen Bij ons werken Stage, leerwerkplekken en afstuderen 2 Bij ons werken We doen belangrijk werk We bieden specialistische behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en vaak

Nadere informatie

Bij ons werken. Stage, leerwerkplekken en afstuderen

Bij ons werken. Stage, leerwerkplekken en afstuderen Bij ons werken Stage, leerwerkplekken en afstuderen Bij ons werken We doen belangrijk werk We bieden specialistische behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en vaak

Nadere informatie

Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn - flexibele deeltijd. Bachelor of Teacher Education in Welfare and Health Care - Deeltijd

Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn - flexibele deeltijd. Bachelor of Teacher Education in Welfare and Health Care - Deeltijd 2019 2020 Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn - flexibele deeltijd Bachelor of Teacher Education in Welfare and Health Care - Deeltijd In het kort Als leraar Gezondheidszorg en Welzijn heb je een

Nadere informatie