Alles over. antennes. voor draadloze communicatie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alles over. antennes. voor draadloze communicatie."

Transcriptie

1 Alles over antennes voor draadloze communicatie

2 Inleiding Onze moderne samenleving is er één van mobiliteit en bereikbaarheid. Draadloze communicatie is daarbij onmisbaar. Ook u maakt er ongetwijfeld gebruik van. Bijvoorbeeld als u naar de radio luistert, mobiel belt of een babyfoon gebruikt. Niet alleen privé maken we gebruik van draadloze communicatie, maar ook in het bedrijfsleven. De luchtverkeersleiding communiceert draadloos met piloten in vliegtuigen; politie, brandweer en ambulancepersoneel ontvangen in hun auto draadloos oproepen uit de meldkamer. In deze brochure krijgt u antwoord op belangrijke vragen over draadloze communicatie: waarom zijn antennes nodig en hoe werken ze eigenlijk, op welke manier zijn telefoonbedrijven en de overheid bij draadloze communicatie betrokken, hebt u inspraak bij de plaatsing van antennes en hebben antennes invloed op uw gezondheid?

3 Waarom antennes? Voor draadloze communicatie is een netwerk van antenne-installaties nodig, ook wel basisstations genoemd. Voor een goed bereik worden de antennes van een basisstation meestal op een hoge mast of op het dak van een hoog gebouw geplaatst. Soms wordt een mast hiervoor speciaal gebouwd, maar het is ook mogelijk bestaande masten te gebruiken, bijvoorbeeld masten voor lichtreclame. Als u met uw mobiele telefoon belt, maakt uw telefoon contact met het dichtstbijzijnde basisstation. Dit station zendt uw bericht door naar de persoon die u belt. Elk basisstation kan echter maar een beperkt aantal berichten tegelijkertijd verwerken. Dus hoe meer wij draadloos communiceren, hoe meer basisstations, en dus antennes, er nodig zijn.

4 gsm-/umts-mast Dit basisstation bestaat uit twee antennepanelen voor UMTS (boven) en één antennepaneel voor gsm. Waarom nieuwe vormen van mobiele communicatie? Hoe ziet een antenne eruit? Mobiele communicatie heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Mobiele telefoons zijn niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Sinds begin jaren negentig is gsm de technische standaard voor draadloze communicatie. Hiermee kunt u gesprekken voeren en kleine berichten versturen. Rond de eeuwwisseling is in Nederland gestart met de aanleg van een UMTSnetwerk, ook wel de derde generatie mobiele telefonie genoemd. Met deze techniek is het mogelijk om mobiel te internetten, en bewegend beeld en geluid te versturen. Deze ontwikkeling draagt bijvoorbeeld bij tot een veiligere samenleving, betere zorg en gezondheidszorg en mogelijkheden van werken op afstand. Straalverbinding Een straalverbinding maakt gebruik van schotelantennes. Hiermee worden zeer gericht berichten verzonden en ontvangen tussen schotels onderling. C2000-mast Het mobiele netwerk voor politie, ambulance, brandweer, etc.

5 Omroeptoren In Nederland staan diverse torens voor radio- en televisieomroepzenders. In uw omgeving kunt u verschillende antennes zien. Hier zijn de meest voorkomende antennes afgebeeld. Mast amateurzender Een zendamateur legt contact met andere zendamateurs. Hiervoor bouwen veel zendamateurs hun eigen zenders en bijbehorende antennes. Deze antennes staan vaak bij of op de woning van de zendamateur. WAS-mast Dit systeem waarschuwt de bevolking voor een ramp, een zwaar ongeval of andere dreigende gebeurtenissen. Het systeem ontvangt een signaal uit de meldkamer. Vervolgens gaat de sirene af. Hoe werkt een antenne? Antennes werken met elektromagnetische velden, ook wel radiogolven genoemd. Dit is geen nieuw verschijnsel: ook radio, televisie, draadloze telefoons (DECT), babyfoons en navigatiesystemen werken met deze elektromagnetische velden om informatie door de lucht te verzenden en te ontvangen. De werking van een antenne is te vergelijken met die van een zaklamp. Schijnende zaklamp De lichtbundel schijnt vooral naar voren. Vlak vóór de zaklamp is het licht, verder weg wordt het licht steeds zwakker. Hoe verder je wilt schijnen, hoe krachtiger de lichtbron moet zijn. Antenne-installatie De antenne zendt de elektromagnetische velden vooral horizontaal uit. Vlak vóór de antenne zijn de elektromagnetische velden het sterkst; verder weg nemen de radiogolven in sterkte af en onder de antenne zijn er nauwelijks elektromagnetische velden. Hoe verder de antenne moet kunnen reiken, hoe hoger het vermogen en/of de antennehoogte moet zijn.

6 Welke rol speelt de overheid? De rijksoverheid speelt in op de ontwikkelingen van mobiliteit en bereikbaarheid. Zij stimuleert draadloze communicatie, en houdt daarbij natuurlijk rekening met de volksgezondheid, het leefmilieu en de veiligheid. Dit is vastgelegd in het Nationaal Antennebeleid. Daarnaast hebben de rijksoverheid, de telefoonbedrijven met een netwerk voor mobiele telefonie en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) afspraken gemaakt waar alle partijen zich aan moeten houden om de draadloze communicatie te ontwikkelen. Deze afspraken zijn vastgelegd in een convenant. Ook de Woningwet, de Wet milieubeheer, de Monumentenwet en gemeentelijke bestemmingsplannen zijn van belang bij het plaatsen van antenneinstallaties. De overheid controleert of de afspraken uit het convenant en de wetgeving worden nageleefd.

7 Uw gemeente heeft een rol bij het plaatsen van een mast met een antenneinstallatie van vijf meter of hoger. Voor een dergelijke installatie heeft het telefoonbedrijf een bouwvergunning nodig. Het telefoonbedrijf kan deze vergunning aanvragen via de normale procedure die hoort bij een bouwvergunning. Welke rol spelen telefoonbedrijven? Nederland kent vijf telefoonbedrijven die met elkaar concurreren en daarom ieder een eigen draadloos communicatienetwerk opbouwen en beheren. Zij moeten zich houden aan de wettelijke eisen en de afspraken die zijn vastgelegd in het convenant. Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar draadloze communicatie zijn de telefoonbedrijven steeds op zoek naar nieuwe opstelpunten voor basisstations. Welke ministeries zijn betrokken bij het Antennebeleid? Ministerie van Economische Zaken (EZ): Het ministerie van EZ maakt de aanleg van netwerken voor mobiele communicatie mogelijk. Daarnaast houdt het toezicht op de veiligheidsaspecten van gebruikte apparatuur voor deze netwerken. Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM): Het ministerie van VROM is verantwoordelijk voor de ruimtelijke ordening en het beleid met betrekking tot elektromagnetische velden en gezondheid. Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW): Het ministerie van SZW is verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden van beroepsgroepen die met en rond antennes werken.

8 Wat zijn uw rechten bij het plaatsen van antennes? Als burger hebt u bij het plaatsen van sommige antenne-installaties in uw omgeving inspraak. In de Woning-wet staat aangegeven wanneer een bouwvergunning nodig is. Het convenant, behorend bij het Nationaal Antennebeleid, beschrijft welke rechten u hebt bij een bouwvergunningvrije antenne-installatie. Geen bouwvergunning nodig Voor antenne-installaties tot vijf meter hoogte is geen bouwvergunning nodig. Het telefoonbedrijf moet wel toestemming hebben van de eigenaar van de grond of het gebouw waarop de antenneinstallatie wordt geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld een vastgoedbeheerder, een woningbouwcoöperatie of een vereniging van eigenaren zijn. Als het gaat om een woongebouw waarin huurders wonen die een huurcontract hebben met de eigenaar, dan hebben deze huurders via een instemmingsprocedure (zie kader) het recht bezwaar te maken tegen de plaatsing. Gezien de bijzondere toepassing van

9 antennes die gebruikt worden voor het mobiele netwerk van politie, brandweer en ambulance (C2000) is voor de bouw hiervan geen vergunning nodig. Bouwvergunning nodig Voor antenne-installaties van vijf meter en hoger is altijd een bouwvergunning nodig. Afhankelijk van de hoogte is hiervoor een lichte of een reguliere bouwvergunning nodig. De gemeente moet de aanvraag voor een bouwvergunning aan diverse zaken (bestemmingsplan, eisen van welstand, etc.) toetsen. Ook als een antenne-installatie lager is dan vijf meter maar op of bij een monument wordt gebouwd, is voor de installatie altijd een bouwvergunning nodig. Dit geldt ook voor antennes binnen een beschermd stads- of dorpsgezicht. Tijdens de procedure van de bouwvergunning hebt u recht op inspraak, bezwaar en beroep. Uw gemeente publiceert de bouwaanvragen in een lokale krant. Instemmingsprocedure voor huurders in het kort De instemmingsprocedure wordt in Nederland uitgevoerd door KPMG Accountants NV. Elk huisadres ontvangt een pakket met daarin: - algemene informatie over het Nationaal Antennebeleid en de instemmings- en klachtenprocedure; - specifieke informatie over de voorgenomen plaatsing van een of meerdere antenneinstallaties op het dak; - een instemmingsformulier. Binnen 20 werkdagen moeten de huurders dit formulier ingevuld retour sturen naar KPMG Accountants NV. Als meer dan 50% van de woonadressen tegen plaatsing is, mag de antenne-installatie niet worden geplaatst.

10 Hebben antennes invloed op uw gezondheid? Overal om ons heen zijn elektromagnetische velden. Niet alleen door antenneinstallaties, maar ook door bijvoorbeeld het gebruik van uw mobiele telefoon, door radiogolven van radio en televisie, bij het passeren van antidiefstalpoortjes in winkels, etc. Bij het plaatsen van antennes voor draadloze communicatie in een woongebied wordt vaak de vraag gesteld of deze elektromagnetische velden invloed hebben op onze gezondheid. Verwarming van het lichaam Inmiddels is wetenschappelijk vast komen te staan dat radiogolven een verhoging van de lichaamstemperatuur tot gevolg kunnen hebben. Het verwarmende effect van elektromagnetische velden is een bekend verschijnsel. Denk bijvoorbeeld aan de magnetron waarin eten door radiogolven wordt opgewarmd. Zonlicht, ook een elektromagnetisch veld, zorgt ook voor een verwarmend effect. De opwarming 10

11 van het lichaam is geen probleem als deze maar niet te hoog wordt. Daarom worden in Europa limieten aanbevolen die ook in Nederland gelden. Uit metingen blijkt dat de gemeten veldsterkten van de elektromagnetische velden op voor publiek toegankelijke plaatsen ver onder deze limieten blijven. Andere effecten Wereldwijd wordt er veel onderzoek gedaan naar effecten van elektromagnetische golven die niet te verklaren zijn door de opwarming. De Gezondheidsraad (een onafhankelijk adviesorgaan van de Nederlandse regering) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) houden deze onderzoeken nauwlettend in de gaten. Volgens hen zijn er geen aanwijzingen dat antennes gezondheidsklachten veroorzaken. Blootstellinglimieten De Internationale Commissie van Niet- Ioniserende Straling Bescherming (ICNIRP) heeft limieten opgesteld om te voorkomen dat ons lichaam opwarmt door elektromagnetische velden. Bij het opstellen van deze limieten voor burgers hanteert de ICNIRP het uitgangspunt dat continue blootstelling, dus 24 uur per dag voor onbeperkte tijd, geen gevaren mag opleveren voor de gezondheid. De mate van opwarming is afhankelijk van de frequentie (uitgedrukt in MHz). Deze limieten gelden in bijna alle Europese landen, inclusief Nederland, en bedragen (in Volt per meter): GSM 900 MHZ 41 V/m GSM 1800 MHZ 58 V/m UMTS 61 V/m 11

12 Het Antennebureau is het overheidsloket voor informatie en vragen over antennes. Ook geeft het Antennebureau via het Antenneregister een overzicht van alle in werking zijnde antennes bij u in de buurt voor mobiele telefonie en de landelijke omroep. Op de website van het Antennebureau vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over antennes. Hebt u een vraag waarop de website geen antwoord geeft, dan kunt u deze vraag via de website stellen. Ook vindt u op de website relevante links naar andere organisaties en informatiebronnen. Door uw postcode in te invoeren kunt u nagaan waar bij u in de buurt antennes staan van de vijf telefoonbedrijven en de landelijke omroep. Ook vindt u hier de resultaten van de metingen naar de veldsterkte van elektromagnetische velden in de buurt van antenneinstallaties. Informatiebijeenkomsten Wordt er bij u in de buurt een antenne geplaatst, dan kunt u een medewerker van het Antennebureau uitnodigen om objectieve informatie te geven over antennes. Neemt u hiervoor gerust contact op met het Antennebureau ANTENNE ( ) Via de informatielijn 0900 ANTENNE kunt u uw vraag stellen aan het Antennebureau. Deze informatielijn kunt u bellen op werkdagen van uur en kost 0,15 per minuut. Meer informatie Wilt u meer informatie, kijk dan op de website of neem contact op met het Antennebureau via telefoonnummer Uitgave Antennebureau Tekst Antennebureau, in samenwerking met het ministerie van EZ en het ministerie van VROM Groningen, september Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. Onderdeel Ministerie van Economische Zaken

A n t e n n e b u r e a u

A n t e n n e b u r e a u A n t e n n e b u r e a u Alles over antennes voor draadloze en mobiele communicatie Inhoud Inleiding 1 Waarom antennes? 2 Zonder antennes geen verbinding 3 Werking van een antenne 4 Antennes en gezondheid

Nadere informatie

Antennes in uw omgeving. Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017

Antennes in uw omgeving. Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017 Antennes in uw omgeving Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017 Inhoud Over het Antennebureau Waarom antennes Hoe werken antennes Antennes en gezondheid Regels plaatsing antennes Antennes bij u

Nadere informatie

Antennes in uw omgeving. Yvonne Trenning 12 april 2018

Antennes in uw omgeving. Yvonne Trenning 12 april 2018 Antennes in uw omgeving Yvonne Trenning 12 april 2018 Inhoud Het Antennebureau Wat zijn antennes Antennes en gezondheid De praktijk Wet- en regelgeving Het Antennebureau Informatiebureau Rijksoverheid

Nadere informatie

Nationaal Antennebeleid De spelregels uitgelegd

Nationaal Antennebeleid De spelregels uitgelegd Nationaal Antennebeleid De spelregels uitgelegd Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Mobiliteit en bereikbaarheid Mobiliteit en bereikbaarheid. Daarop draait onze moderne samenleving. We willen allemaal

Nadere informatie

Antennebureau. Bart Huizing. Bleskensgraaf 8 oktober 2013

Antennebureau. Bart Huizing. Bleskensgraaf 8 oktober 2013 Antennebureau Bart Huizing Bleskensgraaf 8 oktober 2013 Inhoud Wat is het Antennebureau? Wat zijn antennes? Hoe zit het met de gezondheid? De rol van de gemeente Wat is het Antennebureau? Het bureau van

Nadere informatie

Het netwerk van T-Mobile

Het netwerk van T-Mobile Het netwerk van T-Mobile µ Het netwerk van T-Mobile T-Mobile is één van de grootste internationale aanbieders van mobiele communicatie en beschikt in Nederland over een eigen fijnmazig mobiel netwerk van

Nadere informatie

Gezondheid en elektromagnetische velden (Bron nationaal antennebureau)

Gezondheid en elektromagnetische velden (Bron nationaal antennebureau) Gezondheid en elektromagnetische velden (Bron nationaal antennebureau) Onderzoek Effecten Blootstellinglimieten Wonen en werken Weigeren van een bouwvergunning Iedereen wordt op vrijwel elk moment van

Nadere informatie

Alles over antennes. voor mobiele communicatie. Antennebureau

Alles over antennes. voor mobiele communicatie. Antennebureau Alles over antennes voor mobiele communicatie Antennebureau 2 Inhoud Inleiding 5 Waarom zijn antennes nodig? 6 Antennes zijn overal 6 Kleine antennes 7 Nieuwe technieken 7 Hoe werken antennes? 8 Draadloze

Nadere informatie

Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie

Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie Rubriek Ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer Naam regeling Citeertitel Gemeentelijk Antennebeleid Zundert n.v.t. Wettelijke grondslag Wet ruimtelijke

Nadere informatie

Blokzijltcl installatietechniek B.V.

Blokzijltcl installatietechniek B.V. Bedrijfsnaam: Onderwerp: B.V. Locatie van uitvoering: Datum van uitvoering: Uitgevoerd door: Tijdsduur van de Toolboxmeeting: Zijn er onveilige situaties / handelingen voorgevallen in de afgelopen periode?

Nadere informatie

Datum : Uw brief van : 7 september 2012 Uw kenmerk : Uw BSN : Ons kenmerk : / Onderwerp : UMTS-antennes. Geachte mevrouw Koppert,

Datum : Uw brief van : 7 september 2012 Uw kenmerk : Uw BSN : Ons kenmerk : / Onderwerp : UMTS-antennes. Geachte mevrouw Koppert, Datum : Uw brief van : 7 september 2012 Uw kenmerk : Uw BSN : Ons kenmerk : / Onderwerp : UMTS-antennes Geachte mevrouw Koppert, Op 7 september stuurde u ons een brief waarin u, mede namens een aantal

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond Basisschool Burgemeester Willeme i.r.t. zendmast

Welkom. Informatieavond Basisschool Burgemeester Willeme i.r.t. zendmast Welkom Informatieavond Basisschool Burgemeester Willeme i.r.t. zendmast 1 Blootstelling aan elektromagnetische straling in Nieuwstadt drs. Adèle Dummer 14 augustus 2012 2 Inhoud Nationaal Antennebeleid

Nadere informatie

Afdeling / werkeenheid: OB/RO Auteur : E. Fennema Besproken met portefeuillehouder. mandaat

Afdeling / werkeenheid: OB/RO Auteur : E. Fennema Besproken met portefeuillehouder. mandaat B&W-ADVIES Verordening Nadere regels Beleidsnota Overig Na besluit (B&W/Raad): Uitgaande brief verzenden Stukken retour Publicatie Afdeling / werkeenheid: OB/RO Auteur : E. Fennema Besproken met portefeuillehouder

Nadere informatie

GSM s en GSM-antennes: Schadelijk voor je gezondheid?

GSM s en GSM-antennes: Schadelijk voor je gezondheid? GSM s en GSM-antennes: Schadelijk voor je gezondheid? GSM s en GSM-antennes: Schadelijk voor je gezondheid? In deze brochure vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over GSM-antennes, maar ook over

Nadere informatie

Antennes en uw gezondheid Antwoorden op de meest gestelde vragen

Antennes en uw gezondheid Antwoorden op de meest gestelde vragen Antennes en uw gezondheid Antwoorden op de meest gestelde vragen Antennes en uw gezondheid Antwoorden op de meest gestelde vragen Inhoudsopgave Waarom deze brochure? 03 Feiten over antennes 04 Antennes

Nadere informatie

Informatieavond mobiele bereikbaarheid. Dorpsraad Olland

Informatieavond mobiele bereikbaarheid. Dorpsraad Olland Informatieavond mobiele bereikbaarheid Dorpsraad Olland Agenda Aanvang en voorstelrondje 19:30-19:35 Woord vooraf wethouder van Rooijen 19:35-19:40 Olland: belang en overwegingen 19:50-20:10 GSM installaties

Nadere informatie

NOTA VAN BEANTWOORDING. behorende bij het ontwerp-projectbesluit 'Achter de Watertoren 9'

NOTA VAN BEANTWOORDING. behorende bij het ontwerp-projectbesluit 'Achter de Watertoren 9' NOTA VAN BEANTWOORDING behorende bij het ontwerp-projectbesluit 'Achter de Watertoren 9' 2 Inleiding In het kader van het Artikel 3.1.1 Wro hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom besloten

Nadere informatie

Om voor inwoners van de gemeente en telecomoperators helderheid over het onderwerp te kunnen bieden, is nu ook voor Heusden beleid opgesteld.

Om voor inwoners van de gemeente en telecomoperators helderheid over het onderwerp te kunnen bieden, is nu ook voor Heusden beleid opgesteld. Raadsvoorstel Inleiding Telecommunicatie is reeds vele jaren een belangrijk onderdeel van de maatschappij. Dit zal alleen maar toenemen. Een belangrijk element daarin zijn de antennes die benodigd zijn

Nadere informatie

Antennes en uw gezondheid. Antwoorden op de meest gestelde vragen

Antennes en uw gezondheid. Antwoorden op de meest gestelde vragen Antennes en uw gezondheid Antwoorden op de meest gestelde vragen Antennes en uw gezondheid Antwoorden op de meest gestelde vragen Inhoudsopgave 1 Waarom deze brochure? 03 2 Feiten over antennes 04 3 Antennes

Nadere informatie

Geachte Voorzitter, SAS/HSL/2007060785. 11 juni 2007 2060717660

Geachte Voorzitter, SAS/HSL/2007060785. 11 juni 2007 2060717660 Afschrift aan Directoraat-Generaal Milieu HSl Heemskerk EZ Directie Stoffen, Afvalstoffen, Straling GD hsnb Straling, Nuclaire en Bioveiligheid hakb Rijnstraat 8 Postbus 30945 2500 GX Den Haag de Voorzitter

Nadere informatie

Beleidsregel van de gemeenteraad van de gemeente Waterland houdende regels omtrent plaatsing antenneinstallaties in de gemeente Waterland

Beleidsregel van de gemeenteraad van de gemeente Waterland houdende regels omtrent plaatsing antenneinstallaties in de gemeente Waterland GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Waterland Nr. 239073 13 november 2018 Beleidsregel van de gemeenteraad van de gemeente Waterland houdende regels omtrent plaatsing antenneinstallaties in

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Beilen De Perk Plaats: Beilen Aanleiding: Steekproefmeting Datum Meting: 25 februari 2015 Copyright: Agentschap Telecom 2015 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Nieuwkoop - Dennenlaan (nulmeting) Plaats: Nieuwkoop Aanleiding: Voorlichting Datum Meting: 16 januari 2012 Copyright: Agentschap Telecom 2012 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Amsterdam - Wibautstraat Plaats: Aanleiding: Amsterdam Voorlichtingsactiviteit Datum Meting: 14 januari 2015 Copyright: Agentschap Telecom 2015 Onderdeel Ministerie van Economische

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Leiden Plaats: Leiden Datum Meting: 10 juni 2015 Copyright: Agentschap Telecom 2015 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Utrechtse Heuvelrug Plaats: Doorn Datum Meting: 12 september 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

12.38185 Raadsvoorstelnr. : STO - RWE Steller :G.T.M. Visser wethouder de heer drs. R.J. Louwman Programmabegr. :8. RO en WH

12.38185 Raadsvoorstelnr. : STO - RWE Steller :G.T.M. Visser wethouder de heer drs. R.J. Louwman Programmabegr. :8. RO en WH Hoorn ~W ~W GEMEENTE 27/09/2012 Registratiedatum 31/10/2012 Aanmaakdatum 27/09/2012 iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin) 12.38185 i Afd. Ambt. : Registratienummer- : 12.38185 Behoort bij oplegger: 12.38121

Nadere informatie

Geachte leden van de fracties Van der Jagt/Gaykema en Partij van de Arbeid,

Geachte leden van de fracties Van der Jagt/Gaykema en Partij van de Arbeid, 7 gemeente Haarlemmermeer College van Burgemeester en wethouders Aan de fracties Van der Jagt/Gaykema en de Partij van de Arbeid De heer W.P.J. Gaykema en T.C.M. Horn Postbus 250 2130 AB Hoofddorp Bezoekadres:

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Stavoren - Stationsweg / Meerweg Plaats: Stavoren Aanleiding: Herhalingsmeting Datum Meting: 6 maart 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom

Nadere informatie

Beleidsnotitie Plaatsing Zendmasten en Antennes

Beleidsnotitie Plaatsing Zendmasten en Antennes Plaatsing Antennes Beleidsnotitie Beleidsnotitie Plaatsing Zendmasten en Antennes Inhoudsopgave Inleiding... 3 Huidige situatie... 4 Gezondheidsaspecten... 5 Straling... 5 Onderzoek... 5 Standpunt Ministerie

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Oegstgeest - Mien Ruyspark Plaats: Oegstgeest Aanleiding: Voorlichtingsactiviteit Antennebureau Datum Meting: 4 december 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Amsterdam - Oosterdoksstraat Plaats: Amsterdam Aanleiding: Voorlichtingsactiviteit Antennebureau Datum Meting: 13 februari 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken

Nadere informatie

Antennebeleid. Gemeente Nieuwkoop

Antennebeleid. Gemeente Nieuwkoop Antennebeleid Gemeente Nieuwkoop Oktober 2009 2009 fysieke en maatschappelijke ontwikkeling gemeente Nieuwkoop Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Netwerken en antenne-installaties 4 2.1 Werking antenne-installaties

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Gemeente meting: Plaats meting: Haarlem Haarlem Datum meting: woensdag 18 juli 2018 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2018 Pagina 1 van 7 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Sudwest Fryslan Datum meting: Donderdag 20 april 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Emmen Plaats: Emmen Datum Meting: 27 februari 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Zeewolde - Juttepeerlaan Plaats: Zeewolde Aanleiding: Steekproefmeting Datum meting: 22 september 2014 Copyright: AgentschapTelecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

si}** 2 3 FEB 2012 UI12.01130 Bchoon bij het besluit van de raad van ič) j 1 ļ i3 gŗįgįg^ Gemeenteraad van Beuningen

si}** 2 3 FEB 2012 UI12.01130 Bchoon bij het besluit van de raad van ič) j 1 ļ i3 gŗįgįg^ Gemeenteraad van Beuningen GEMEENTE Bchoon bij het besluit van de raad van ič) j 1 ļ i3 Gemeenteraad van Beuningen gŗįgįg^ Datum Kenmerk Kenmerkcode Uw contact Telefoon Onderwerp 2 3 FEB 2012 UI12.01130 Carlijn Crooijmans 14 024

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Winschoten Plaats: Winschoten Datum Meting: 12 februari 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

GSM- en. Wat betekenen ze voor uw gezondheid? UMTS-antennes

GSM- en. Wat betekenen ze voor uw gezondheid? UMTS-antennes GSM- en Wat betekenen ze voor uw gezondheid? UMTS-antennes We bellen en internetten steeds vaker mobiel. Dat kan alleen via GSM- en UMTS-antennes, en die komen er dus steeds meer. De antennes roepen nogal

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Amersfoort - Stadhuisplein Plaats: Amersfoort Aanleiding: Voorlichtingsactiviteit Datum Meting: 25 april 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Groningen - Zernikelaan Plaats: Groningen Aanleiding: Steekproefmeting Datum Meting: 20 maart 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Hilversum Datum meting: Woensdag 14 juni 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Veldsterktemeting gemeente Hilversum

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Tilburg Datum meting: Donderdag 18 juni 2015 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Delfzijl Datum meting: Donderdag 8 maart 2018 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2018 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Oude IJsselstreek Datum meting: Donderdag 27 juli 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Goeree-Overflakkee. Datum meting: Donderdag 10 augustus 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 10 Inhoud

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Egmond aan Zee - Zeeweg Plaats: Egmond aan zee Aanleiding: Steekproefmeting Datum Meting: 4 juli 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Techniek Gezondheid Wetgeving Belangen Situatie Meppel

Techniek Gezondheid Wetgeving Belangen Situatie Meppel 1 Techniek Een antenne maakt gebruik van in de natuur voorkomende elektromagnetische straling. Ook een magnetron, babyfoon, en de zon maken gebruik van deze straling. Een antenne straalt een elektromagnetisch

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Den Horn - Dorpsstraat Plaats: Den Horn Aanleiding: Voorlichting Datum Meting: 24 september 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting. Diverse meetlocatie s West-Terschelling. West-Terschelling. 10 mei 2011

Rapport Veldsterktemeting. Diverse meetlocatie s West-Terschelling. West-Terschelling. 10 mei 2011 Rapport Veldsterktemeting Diverse meetlocatie s West-Terschelling Plaats: Aanleiding: West-Terschelling Voorlichting Antennebureau Datum Meting : 10 mei 2011 Copyright : Agentschap Telecom 2011 Onderdeel

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Beleid masten voor mobiele telecommunicatie

Nota van B&W. Onderwerp Beleid masten voor mobiele telecommunicatie Nota van B&W Onderwerp Portefeuillehouder Portefeuillehouder Adam Elzakalai/ dr. Tom Horn Collegevergadering Collegevergadering 10 juni 2014 Inlichtingen Inlichtingen Mirjam van Beek (4230) Registratienummer

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Peel en Maas Datum meting: Maandag 14 november 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Amsterdam, gemeente Amsterdam Datum meting: Maandag 4 april 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1.

Nadere informatie

BELEIDSNOTA ANTENNE-INSTALLATIES VOOR MOBIELE COMMUNICATIE

BELEIDSNOTA ANTENNE-INSTALLATIES VOOR MOBIELE COMMUNICATIE BELEIDSNOTA ANTENNE-INSTALLATIES VOOR MOBIELE COMMUNICATIE Vastgesteld door de gemeenteraad van Oss d.d. I NHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Wat regelt deze beleidsnota? 2.1. Omgevingsvergunning in strijd met

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Gemeente meting: Plaats meting: Gemeente Alkmaar De Rijp Datum meting: Woensdag 31 oktober 2018 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2019 Pagina 1 van 7 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Schouwen-Duiveland. Datum meting: Donderdag 10 augustus 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting ambulancevoertuig

Rapport Veldsterktemeting ambulancevoertuig Rapport Veldsterktemeting ambulancevoertuig Meetlocatie: Meetveld Leusden Agentschap Telecom Plaats : Amersfoort Aanleiding : Voorlichting Datum : Meting 18 mei 2010 Copyright : Agentschap Telecom 2010

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Megen (NB) Maasdijk, Torenstraat & Walstraat Plaats: Megen Aanleiding: Voorlichting Antennebureau Datum Meting: 22 november 2011 Copyright: Agentschap Telecom 2011 Onderdeel Ministerie

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Rotterdam RET, Nautastraat Plaats: Aanleiding: Rotterdam Voorlichtingsactiviteit Antennebureau Datum meting: 18 mei 2015 Copyright: Agentschap Telecom 2015 Onderdeel Ministerie van Economische

Nadere informatie

2. Aan plaatsing van een vrijstaande antenne-installatie tot een maximale hoogte

2. Aan plaatsing van een vrijstaande antenne-installatie tot een maximale hoogte RAADSVOORSTEL Nr.: 09-18 Onderwerp: Beleidsregels plaatsingsmogelijkheden GSM/UMTS antennes in Diemen Aan de gemeenteraad Diemen, 13 januari 2009 1. Gevraagd raadsbesluit A. In te stemmen met de notitie

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Eemsmond. Datum meting: Vrijdag 17 februari 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Valkenburg aan de Geul Datum meting: Maandag 14 november 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Beleid masten voor antenne-installaties. Portefeuilehouder C.J. Loggen/J.C.W. Nederstigt

Nota van B&W. onderwerp Beleid masten voor antenne-installaties. Portefeuilehouder C.J. Loggen/J.C.W. Nederstigt gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Portefeuilehouder C.J. Loggen/J.C.W. Nederstigt Collegevergadering 26 november 2013 inlichtingen Mirjam van Beek (023 5674230) Registratienummer 2013.007g685

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Tjerkgaast - Gaestdijk Plaats: Tjerkgaast Aanleiding: Steekproefmeting Datum Meting: 6 maart 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Tiel Datum meting: Woensdag 21 september 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Nota Antennebeleid Vakteam ruimtelijke ordening 29 mei 2008

Nota Antennebeleid Vakteam ruimtelijke ordening 29 mei 2008 Nota Antennebeleid Vakteam ruimtelijke ordening 29 mei 2008 Vakteam Ruimtelijke Ordening 2 29 mei 2008 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 UMTS... 5 2.1 C2000... 5 3 Milieu en gezondheid... 6 3.1 COFAM-onderzoek...

Nadere informatie

CONCEPT dd. 29 mei 2012 ANTENNEBELEID GEMEENTE HOUTEN 2012

CONCEPT dd. 29 mei 2012 ANTENNEBELEID GEMEENTE HOUTEN 2012 CONCEPT dd. 29 mei 2012 ANTENNEBELEID GEMEENTE HOUTEN 2012 Antennebeleid mei 2012 afdeling Ruimtelijk Beleid 1 Inhoud Inleiding 6 1 De antenne-installatie 6 1.1 Definitie antenne-installatie 6 1.2 Communicatienetwerken

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Bunschoten Datum meting: Woensdag 10 mei 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Hilversum Datum meting: Woensdag 14 juni 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Veldsterktemeting gemeente Hilversum

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Venray Datum meting: Donderdag 21 september 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Westland. Datum meting: Donderdag 11 mei 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Capelle aan den IJssel Datum meting: Maandag 12 maart 2018 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2018 Veldsterktemeting gemeente

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Den Helder Plaats: Den Helder Datum Meting: 13 april 2015 Copyright: Agentschap Telecom 2015 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Amsterdam Plaats: Amsterdam Aanleiding: Verzoek Antennebureau Datum Meting: 29 augustus 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Oudewater Datum meting: Woensdag 10 mei 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Goeree-Overflakkee Datum meting: Woensdag 9 december 2015 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1.

Nadere informatie

Bijlage 1: Begripsbepaling t.a.v. elektromagnetische straling en velden

Bijlage 1: Begripsbepaling t.a.v. elektromagnetische straling en velden Bijlage 1: Begripsbepaling t.a.v. elektromagnetische straling en velden Elektromagnetische straling (EM-straling) omvat zowel ioniserende als niet-ioniserende straling: Ioniserende straling is EM-straling

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Haarlem - A. Hofmanweg Plaats: Haarlem Aanleiding: Steekproef Datum Meting: 18 juni 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

Antennebureau. Inhoud. drs. Adèle Dummer 29 oktober 2014

Antennebureau. Inhoud. drs. Adèle Dummer 29 oktober 2014 Antennebureau drs. Adèle Dummer 29 oktober 2014 Inhoud ontstaan Antennebureau rol en taken verantwoordelijkheden relatie Antennebureau - Agentschap Telecom veel gestelde vragen 1 Ontstaan Antennebureau

Nadere informatie

bespreking van het verzoek om in Wormerland te komen tot beleid omtrent UMTS

bespreking van het verzoek om in Wormerland te komen tot beleid omtrent UMTS Voorronde gemeenteraad Wormerland Datum: 13 maart 2007 Onderwerp Activiteit Doel Beknopte toelichting Vervolg procedure Gevraagd besluit Bijlage(n) Behandelend ambtenaar E-mail aanpassing UMTS-beleid inhoudelijke

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Megen (NB) Maasdijk & Walstraat Plaats: Megen Aanleiding: Voorlichting Antennebureau Datum Meting: 2 november 2011 Copyright: Agentschap Telecom 2011 Onderdeel Ministerie van

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Zoetermeer. Datum meting: Donderdag 22 december 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Asten Datum meting: Maandag 14 november 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Goeree-Overflakkee Datum meting: Donderdag 29 oktober 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Stichtse Vecht Datum meting: Woensdag 22 juni 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Nota Antennebeleid 2016 s-hertogenboschntennebureau. Voorbeeldnota Gemeentelijk Antennebeleid

Nota Antennebeleid 2016 s-hertogenboschntennebureau. Voorbeeldnota Gemeentelijk Antennebeleid Nota Antennebeleid 2016 s-hertogenboschntennebureau Voorbeeldnota Gemeentelijk Antennebeleid 1 Inhoud Inleiding 3 1 De antenne-installatie 4 1.1 Definitie antenne-installatie 4 1.2 Communicatienetwerken

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Schinnen Datum meting: Woensdag 2 december 2015 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

De straling van mijn gsm. in vragen en antwoorden

De straling van mijn gsm. in vragen en antwoorden De straling van mijn gsm in vragen en antwoorden Mobiel bellen en straling Mobiel bellen, draadloos internet, babyfoons, gps maar ook radio, televisie en walkie talkies. We kunnen niet meer zonder draadloze

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Heerde Plaats: Heerde Datum Meting: 19 maart 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Zutphen Datum meting: Donderdag 8 december 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Geertruidenberg Datum meting: Donderdag 18 juni 2015 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Gemeente meting: Plaats meting: Nissewaard Spijkenisse Datum meting: woensdag 30 mei 2018 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2018 Pagina 1 van 7 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Elektromagnetische velden en volksgezondheid Basisstations en draadloze technologieën

Elektromagnetische velden en volksgezondheid Basisstations en draadloze technologieën Fact sheet Nr 304 Mei 2006 Elektromagnetische velden en volksgezondheid Basisstations en draadloze technologieën Tegenwoordig is mobiele telefonie over de hele wereld gemeengoed. Deze draadloze technologie

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Amsterdam Datum meting: Donderdag 15 november 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 11 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Venlo - Kaldenkerkerweg Plaats Venlo Aanleiding Steekproefmeting Datum meting: 4 juli 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Zendmastenbeleid gemeente Valkenswaard 2013

Zendmastenbeleid gemeente Valkenswaard 2013 Zendmastenbeleid gemeente Valkenswaard 2013 0 Inhoud Leeswijzer 2 Inleiding 3 1 De antenne-installatie 4 1.1 Definitie antenne-installatie 4 1.2 Communicatienetwerken 5 1.3 Dekking van een mobiel netwerk

Nadere informatie

(SCHOTEL) ANTENNES HEEFT U WEL OF GEEN VERGUNNING NODIG?

(SCHOTEL) ANTENNES HEEFT U WEL OF GEEN VERGUNNING NODIG? (SCHOTEL) ANTENNES HEEFT U WEL OF GEEN VERGUNNING NODIG? VERGUNNING (SCHOTEL) ANTENNES Voor het goed kunnen ontvangen van TV- of radiozenders is een antenne nodig. In veel gevallen mag u een antenne of

Nadere informatie

KENNISBERICHT 2013-1. Elektromagnetische velden bij 24-uurs stralers Michiel Haas

KENNISBERICHT 2013-1. Elektromagnetische velden bij 24-uurs stralers Michiel Haas Stichting Kennisplatform EMS High Tech Campus 9 5656 AE Eindhoven www.kennisplatformems.org KENNISBERICHT 2013-1 Eindhoven, 19 juni 2012 Elektromagnetische velden bij 24-uurs stralers Michiel Haas Op elektromagnetisch

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Gemeente meting: Plaats meting: Gemeente Amsterdam Amsterdam Zuid-Oost Datum meting: donderdag 22 november 2018 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2019 Pagina 1 van

Nadere informatie