Nieuwsbrief januari 2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief januari 2007"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief januari 2007 Voorwoord De eerste maand van het nieuwe jaar zit er weer op. We kunnen terugzien op een heel gezellige decembermaand en de kinderen en leerkrachten zijn er in januari weer keihard tegenaan gegaan. In januari zijn de eerste Cito-toetsen in verschillende groepen afgenomen en 6, 7 en 8 februari vindt de Cito-eindtoets in groep 8 plaats. Best spannend allemaal. We hebben er alle vertrouwen in dat ook dit jaar de kinderen weer hun uiterste best zullen doen om goede resultaten te behalen. Heel veel succes allemaal! Nationaal Voorleesontbijt Op dinsdag 30 januari stond het voorleesontbijt weer op het programma. In de hele school las de juf of meester aan kinderen voor onder het genot van een heerlijk ontbijt. Op deze dag willen we als school laten zien dat het heel belangrijk is om lekker voorgelezen te worden. Of je nu in groep 1 zit of al in groep 8, voorlezen blijft leuk. Bezoek aan bibliotheek Op 1 februari gaat juf Mieke met haar groep naar de bibliotheek. Net als bij het voorleesontbijt is het doel hiervan het voorlezen te promoten. Ook groep 7/8 bracht een bezoek aan de bieb, waar kinderboekenschrijfster Mirjam Oldenhave voorlas. Mirjam Oldenhave schrijft vooral verhalen voor lezers vanaf ongeveer 10 jaar. Bekende boeken van haar zijn Pizza pikante en Erin geluisd! Voor haar boek Donna Lisa kreeg ze in 2000 een vlag en wimpel van de griffeljury. Belly B. is getipt door de Jonge Jury De voor elkaar klaargemaakte ontbijtdozen zagen er prachtig uit. Drumstellen en voetbalvelden, slingers en zilverpapier sierden de voor dit doel aangeschafte gebaksdozen. De broodjes met vruchtenhagel, kaas of chocopasta deden de kinderen watertanden. Een geslaagde ochtend!

2 Juf Pauline Vorige week werden wij opgeschrikt door een naar bericht. Juf Pauline, werkzaam op de locatie Ridderspoorstraat en tot voor twee jaar geleden ook op onze locatie, wordt voor een operatie opgenomen in het Spaarneziekenhuis. Wij wensen juf Pauline, haar man en kinderen heel veel sterkte toe. Kindermusical Kinderen uit groep 1/2 oefenen sinds kort elke dinsdagochtend de kindermusical Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt in, o.l.v. Wendy Wagemans. Wendy is student Kunst, Cultuur en Amusement aan het ROC van Amsterdam en heeft deze musical gekozen voor haar afstudeerproject. De planning is de musical in de week van 7 mei voor ouders, opa s en oma s op te voeren. Wij houden u op de hoogte. Belangrijke data: MR vergadering: 5 februari, aanvang 19:30 uur Citotoets groep 8: 6, 7 en 8 februari Studiedag groep 1 t/m 4: 7 februari; kinderen groep 1 t/m 4 vrij Februarifeest: 22 februari Voorjaarsvakantie: 24 februari t/m vrijdag 2 maart Project Kerk & School: 12 maart t/m vrijdag 23 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4: 13 maart; kinderen groep 1 t/m 4 vrij Tien minuten gesprekken: 12 en 13 maart Theater voorstelling Supergraan: 16 maart Project Kerk en School Van maandag 12 maart t/m vrijdag 23 maart doet onze school mee met het project Wil je wel geloven dat het groeien gaat. Dit project is georganiseerd door de commissie Kerk & School en gaat over hoe wij met de aarde omgaan. In deze tijden van milieuproblematiek en jachtig samenleven een zeer actueel item. Onderdeel van het project is een theatervoorstelling van de theatergroep Simon en Zo, getiteld Supergraan. Deze voorstelling staat gepland op 16 maart onder voorbehoud. Mogelijk gaan enkele groepen op excursie bij één van de boerenbedrijven in Haarlemmermeer zuid. De gezinsviering in de katholieke kerk van 17 maart is ook aan dit thema gewijd. Bericht van de kerk Dinsdag 13 februari uur Herberg Woensdag 14 februari uur Zaterdag 17 februari uur in de Herberg Zaterdag 17 februari uur Woensdag 21 februari uur kerk Woensdag 7 maart uur - ouderavond voor ouders van communicanten in de - kindermiddag voor communicanten in de Herberg - bijeenkomst van de Kerkkanjerclub over "vasten" - Carnavalsviering met de Knaalkikkers in de kerk - wijding en uitreiking van de as (askruisje) in de - kindermiddag voor communicanten in de Herberg

3 GGD Nieuws over.. slaapproblemen.. Problemen bij het slapen, komen bij kinderen regelmatig voor. Als ook uw kind moeite heeft met slapen, is het goed om na te gaan waardoor dit komt. Gezonde slaap Voldoende slapen is voor kinderen belangrijk om te kunnen groeien. Slaap heb je nodig om uit te rusten en de indrukken van overdag te verwerken. Een kind dat voldoende slaapt, zal de volgende dag op tijd wakker worden, zich fit en uitgerust voelen en goed de aandacht kunnen houden bij wat het doet. Onvoldoende nachtrust heeft invloed op je concentratie, humeur of gedrag (moe of sloom zijn, of juist overactief en prikkelbaar). Slaapbehoefte De behoefte aan slaap verschilt van kind tot kind. Een kind slaapt gemiddeld zo n 11 à 12 uur per nacht. Maar het ene kind van 6 jaar zal om uur naar bed moeten, het andere om uur. Zelfs binnen een gezin kan een jonger kind klaarwakker rondlopen, terwijl zijn oudere broer of zus omvalt van de slaap. Als u weet hoeveel nachtrust uw kind ongeveer nodig heeft, kunt u het beste een vaste regelmaat aanhouden in het naar bed gaan, zeker als de volgende dag een schooldag is. In het weekend en tijdens de vakanties kunt u wel eens afwijken van die regelmaat. Slaapproblemen Mogelijke slaapproblemen bij kinderen zijn: niet naar bed willen, moeite hebben met inslapen, s nachts wakker worden, bang zijn en niet snel weer kunnen inslapen, te vroeg wakker worden. Deze problemen kunnen tijdelijk zijn en gaan dan vanzelf weer over. Soms duren ze wat langer. Als het een probleem voor uw kind of voor u wordt, is het verstandig na te gaan wat de mogelijke oorzaak is. U kunt uzelf de volgende vragen stellen: Heeft uw kind overdag en s avonds een vast ritme en regelmaat? Drukke programma s zowel op school als naast school, welke misschien ook nog steeds wisselen, kunnen een negatief effect hebben op het slapen. Is uw kind met teveel dingen bezig, overactief en s avonds te opgewonden om te kunnen slapen? Zijn er zaken die uw kind voortdurend bezighouden en die het slapen bemoeilijken (bijv. onzekerheid, geen vriendjes hebben, jaloezie, gezinsuitbreiding, ruzie of ziekte in het gezin, echtscheiding, gepest worden)? Voelt uw kind zich onveilig op school of thuis, met leraren, ouders, familie of oppas? Kan er sprake zijn van kindermishandeling of seksueel misbruik?

4 Is er een vaste regelmaat in het naar bed gaan met een vast bedritueel? Voelt uw kind zich niet prettig in bed (bijv. omdat de slaapkamer ongezellig is, het bed niet goed is opgemaakt, of het te donker is)? Slapen er meer kinderen op één kamer, die elkaar wakker houden? Is er teveel lawaai in huis (tv) of buiten? Slaapproblemen oplossen Onderstaande tips kunnen u misschien helpen het slaapprobleem op te lossen: Ga en blijf in gesprek met uw kind over wat er speelt en hoe uw kind zich voelt. Plan rustmomenten voor uw kind in waarin niets hoeft en geef gerichte aandacht aan uw kind. Bespreek tevoren met uw partner door wat er speelt en wat uw gezamenlijke aanpak wordt. Houdt deze aanpak consequent vol. Het is van belang dat ook een eventuele ex-partner hiervan op de hoogte is en dezelfde aanpak hanteert. Rust en ontspannenheid zijn belangrijk om goed te kunnen slapen; het is daarom beter het kind een uur vóór bedtijd rustig te houden. Spreek een vaste bedtijd af met uw kind en probeer hieraan vast te houden. Vertel ruim van tevoren dat het bedtijd wordt, zodat uw kind zich erop kan voorbereiden. Geef geen cafeïnehoudende dranken voor het slapen gaan. Maak van het naar bed gaan een goed besluit van de dag. Bedenk een leuk bedritueel, bijv. verhaaltje vertellen. Geef uw kind de gelegenheid om over eventuele spanningen of problemen van die dag nog even met u te praten, wanneer hij daaraan behoefte heeft. Zorg dat uw kind een eigen slaapplek heeft, wat er aantrekkelijk en verzorgd uitziet. Als u uw kind in bed achterlaat, beloof dan duidelijk dat u over minuten terugkomt, wat u dan ook doet. Uw kind zal waarschijnlijk al in slaap zijn voor de afgesproken tijd om is. Laat uw kind gemakkelijke nachtkleding dragen. Zorg voor een frisse slaapkamer en geef geen vracht dekens op het bed. Laat uw kind in zijn eigen bed slapen. Neem uw kind niet te snel bij uw in bed want het is lastig dit weer af te wennen.

5 De slaapkamer donker maken (als het buiten nog erg licht is) kan een goed hulpmiddel zijn. Voor angstige kinderen kan een nacht- of slaaplampje uitkomst bieden. Benader het niet kunnen slapen optimistisch: Je valt vast in slaap, het uitrusten is al lekker. Meer informatie? Als u zelf al van alles heeft geprobeerd en het lukt niet om een oplossing voor het slaapprobleem van uw kind te vinden, of als u vragen heeft over dit artikel kunt u contact opnemen met de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD Amstelland de Meerlanden, tel.nr.: (7,5 eurocent per gesprek).

Slaapproblemen. GGD Regio Nijmegen

Slaapproblemen. GGD Regio Nijmegen Slaapproblemen GGD Regio Nijmegen Slaapproblemen Problemen met het slapen, komen bij kinderen regelmatig voor. Als uw kind moeite heeft met slapen, is het goed om na te gaan waardoor dit komt. In deze

Nadere informatie

Slapen een probleem (4-12 jaar)

Slapen een probleem (4-12 jaar) Slapen een probleem (4-12 jaar) 1 2 Slapen een probleem (4-12 jaar) Voldoende slaap belangrijk! Iedereen heeft slaap nodig. Voldoende slaap geeft een uitgerust en fit gevoel. Onvoldoende slaap leidt tot

Nadere informatie

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust Lekker slapen Tips voor een goede (nacht)rust Slaap: onmisbaar voor lichaam en geest. We hebben rust nodig om te herstellen van de dag. Bij kinderen is slapen daarnaast belangrijk voor een goede groei.

Nadere informatie

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust Lekker slapen Tips voor een goede (nacht)rust Slaap: onmisbaar voor lichaam en geest. We hebben rust nodig om te herstellen van de dag. Bij kinderen is slapen daarnaast belangrijk voor een goede groei.

Nadere informatie

Slaapproblemen. Print. deze. Heel wat kinderen hebben een periode waarin ze niet. folder. goed slapen. In de meeste gevallen gaat dat vanzelf weer

Slaapproblemen. Print. deze. Heel wat kinderen hebben een periode waarin ze niet. folder. goed slapen. In de meeste gevallen gaat dat vanzelf weer Slaapproblemen Print Heel wat kinderen hebben een periode waarin ze niet deze goed slapen. In de meeste gevallen gaat dat vanzelf weer folder over. Slaapproblemen kunnen voor veel problemen zorgen. Het

Nadere informatie

Slaapproblemen? Een aantal feiten. Gezonde slaap. Soorten Slecht Slapen

Slaapproblemen? Een aantal feiten. Gezonde slaap. Soorten Slecht Slapen Niet waar Soms waar Wel waar Slaapproblemen? Een aantal feiten Uit onderzoek blijkt dat èèn op de 10 jongeren zo nu en dan last heeft van slaapproblemen. Dit kan iedereen overkomen en eigenlijk is het

Nadere informatie

Slaapproblemen? Gezonde slaap

Slaapproblemen? Gezonde slaap Dit is een folder van www.orthoconsult.nl geschreven door dhr. drs. Ard Nieuwenbroek, trainer/ therapeut bij Ortho Consult. Deze folder is op een aantal punten aangepast en aangevuld door de stressbegeleiders

Nadere informatie

Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren

Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren 1 Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren 2 Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren Slaap jij ook zo slecht? Uit onderzoek blijkt dat één op de tien jongeren zo nu en dan last

Nadere informatie

regio Gooi en Vechtstreek Niet uitgeslapen? Jongeren en slapeloosheid www.cjggooienvechtstreek.nl

regio Gooi en Vechtstreek Niet uitgeslapen? Jongeren en slapeloosheid www.cjggooienvechtstreek.nl regio Gooi en Vechtstreek Niet uitgeslapen? Jongeren en slapeloosheid www.cjggooienvechtstreek.nl n Niet uitgeslapen? Jongeren en slapeloosheid We slapen gemiddeld zo n zeven tot acht uur per nacht. Dat

Nadere informatie

Slaapwel baby. Hoeveel slaapt een baby?

Slaapwel baby. Hoeveel slaapt een baby? Slaapwel Slaapwel baby Net zoals volwassenen slapen ook niet alle kinderen even gemakkelijk of regelmatig. In deze brochure vind je meer informatie over goede slaapgewoontes en krijg je tips voor een gezonde

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Slaap bevorderende adviezen Slaap bevorderende adviezen.indd 1

Patiënteninformatie. Slaap bevorderende adviezen Slaap bevorderende adviezen.indd 1 Patiënteninformatie Slaap bevorderende adviezen 20170044 Slaap bevorderende adviezen.indd 1 01-09-17 13:41 Slaap bevorderende adviezen Slaapcentrum, route 1.5 Telefoon (050) 524 5930 Medische Psychologie,

Nadere informatie

Lekker slapen Informatie over slaapproblemen bij kinderen van 4-12 jaar

Lekker slapen Informatie over slaapproblemen bij kinderen van 4-12 jaar Lekker slapen Informatie over slaapproblemen bij kinderen van 4-12 jaar Problemen bij het slapen of bij het naar bed gaan, komen bij kinderen regelmatig voor. Als uw kind moeite heeft met slapen is het

Nadere informatie

Slaap Kindje Slaap. Illustrator: Fiep Westendorp

Slaap Kindje Slaap. Illustrator: Fiep Westendorp Slaap Kindje Slaap Illustrator: Fiep Westendorp Normale slaapontwikkeling peuter: Een peuter van 18 maanden tot twee jaar slaapt gemiddeld 11 tot 12 uur s nachts en twee uur overdag. Tot de leeftijd van

Nadere informatie

ZORGELOOS OP UITJE, VOOR OUDERS EN BEGELEIDING VAN AUTISTISCHE KINDEREN

ZORGELOOS OP UITJE, VOOR OUDERS EN BEGELEIDING VAN AUTISTISCHE KINDEREN ZORGELOOS OP UITJE, VOOR OUDERS EN BEGELEIDING VAN AUTISTISCHE KINDEREN Inhoud: - Zorgeloos op uitje -Wat is autisme? - Wat houd een uitje precies in? - 15 TIPS om uw uitje tot een succes te maken Marinka

Nadere informatie

Slaapwel. over opvoeden gesproken - Tips voor ouders

Slaapwel. over opvoeden gesproken - Tips voor ouders Slaapwel over opvoeden gesproken - Tips voor ouders Slaapwel Slapen, het ene kind doet dit beter dan het andere. Een wondermiddel om elk kind goed te laten slapen, bestaat echter niet. Hoe slapen kinderen

Nadere informatie

OPVOEDTIPS VOOR JONGE OUDERS. 10 handige tips voor ouders van baby s en peuters

OPVOEDTIPS VOOR JONGE OUDERS. 10 handige tips voor ouders van baby s en peuters OPVOEDTIPS VOOR JONGE OUDERS 10 handige tips voor ouders van baby s en peuters Leuk dat je ons e-book hebt gedownload! In dit e-book vertellen we je graag meer over opvoeden. Want het opvoeden van je kind(eren)

Nadere informatie

KALMEER- EN SLAAPMIDDELEN DE AFBOUW

KALMEER- EN SLAAPMIDDELEN DE AFBOUW KALMEER- EN SLAAPMIDDELEN DE AFBOUW Ik wil stoppen met slaapmiddelen In het kort Een goede voorbereiding maakt stoppen met slaapmiddelen makkelijker. Uw huisarts helpt u graag bij het stoppen. Als u stopt,

Nadere informatie

jeugdgezondheidszorg En nu lekker slapen! Hoi wereld... hier ben ik www.icare.nl

jeugdgezondheidszorg En nu lekker slapen! Hoi wereld... hier ben ik www.icare.nl jeugdgezondheidszorg En nu lekker slapen!... hier ben ik www.icare.nl Informatie voor ouders/verzorgers Veel kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar maken een kortere of langere periode door van weinig

Nadere informatie

Omgaan met slapeloosheid

Omgaan met slapeloosheid Omgaan met slapeloosheid Beste patiënt Vrijwel iedereen heeft wel eens een slapeloze nacht. Sommigen daarentegen genieten zelden of nooit van een heerlijke nachtrust. Dat is vervelend. Samen kunnen we

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9

Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9 Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9 Gevonden voorwerpen Bij de conciërge liggen de gevonden voorwerpen. Deze kunnen tot en met volgende week opgehaald worden en daarna gaan ze weg. Schooluitje 23 juni 2015 Dinsdag

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 5

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 5 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 5 18 januari 2018 Ouderavond 23 januari Bij deze nieuwsbrief vinden jullie een uitnodiging voor de ouderavond volgende week dinsdag. De naam van de avond is Naar een

Nadere informatie

Kind op maandag. Regel van de maand. In deze periode ( t/m )

Kind op maandag. Regel van de maand. In deze periode ( t/m ) Nr. 10 schooljaar 2017-2018 Regel van de maand Peuterspeelzaal op school Zondag 11 februari schoolkerkdienst Peutergym vrijdag 2 februari Alle leerlingen vrij op vrijdag 16 februari Onderbouwleerkrachten

Nadere informatie

Slaapstoornissen bij ouderen

Slaapstoornissen bij ouderen Slaapstoornissen bij ouderen Een goede nachtrust is belangrijk. Tijdens de slaap krijgt het lichaam de tijd om te herstellen. Daarnaast lijkt slaap ook invloed te hebben op het geheugen. Met het ouder

Nadere informatie

Slaapstoornissen bij ouderen

Slaapstoornissen bij ouderen Slaapstoornissen bij ouderen Een goede nachtrust is belangrijk. Tijdens de slaap krijgt het lichaam de tijd om te herstellen. Daarnaast lijkt slaap ook invloed te hebben op het geheugen. Met het ouder

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2C

Nieuwsbrief groep 1/2C Nieuwsbrief groep 1/2C Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2C voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Eline van Ee Simone Dreierink Wat gaan

Nadere informatie

6 tips voor kinderen met prikkelverwerkingsproblemen die moeite hebben met slapen.

6 tips voor kinderen met prikkelverwerkingsproblemen die moeite hebben met slapen. 6 tips voor kinderen met prikkelverwerkingsproblemen die moeite hebben met slapen www.drukvest.nl Inleiding Voldoende nachtrust is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het heeft invloed op de

Nadere informatie

6 tips voor kinderen met prikkelverwerkingsproblemen die moeite hebben met slapen.

6 tips voor kinderen met prikkelverwerkingsproblemen die moeite hebben met slapen. 6 tips voor kinderen met prikkelverwerkingsproblemen die moeite hebben met slapen www.drukvest.nl Inleiding Voldoende nachtrust is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Rust zorgt er voor dat je

Nadere informatie

Inslaapproblemen bij kinderen met AD(H)D

Inslaapproblemen bij kinderen met AD(H)D Inslaapproblemen bij kinderen met AD(H)D Ongeveer 30% van de kinderen met AD(H)D heeft chronische inslaapproblemen. Dit zien we ook vaak bij onder andere kinderen met een ontwikkelingsachterstand, autisme,

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Slaap bevorderende adviezen bij het Slaapapneu Syndroom

Patiënteninformatie. Slaap bevorderende adviezen bij het Slaapapneu Syndroom Patiënteninformatie Slaap bevorderende adviezen bij het Slaapapneu Syndroom Slaap bevorderende adviezen bij het Slaapapneu Syndroom Slaapcentrum, route 1.5 Telefoon (050) 524 5930 Medische Psychologie,

Nadere informatie

INFO. 25 augustus 2015

INFO. 25 augustus 2015 INFO 25 augustus 2015 Obs de Regenboog Algemeen De school is weer begonnen; de zomervakantie ligt alweer achter ons. Ik hoop dat iedereen fijne vakantieweken achter de rug heeft. Wij hebben er weer zin

Nadere informatie

1. realistische verwachtingen 2. puber 'in zijn vel' 3. opvoedingsstrategieën 4. slapen

1. realistische verwachtingen 2. puber 'in zijn vel' 3. opvoedingsstrategieën 4. slapen 1. realistische verwachtingen 2. puber 'in zijn vel' 3. opvoedingsstrategieën 4. slapen MÁMÁÁÁÁÁÁÁ!!! Slapen en slaapmoeilijkheden bij kinderen van 4 tot 10 jaar. LEKKER GESLAPEN? Je kind heeft slaap nodig

Nadere informatie

Kalender. Nr. 11, 13 februari 2019

Kalender. Nr. 11, 13 februari 2019 Nr. 11, 13 februari 2019 Kalender Woensdag 13 februari: rapport mee Week van 18-22 februari: rapportgesprekken Maandag 25 februari t/m vrijdag 1 maart: voorjaarsvakantie Woensdag 27 maart: studiedag, alle

Nadere informatie

Dit doe je zelf tegen stress. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Dit doe je zelf tegen stress. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Dit doe je zelf tegen stress Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Pak stress op tijd aan 4 - Herken eerst wanneer stress ongezond wordt - Tips

Nadere informatie

Reserveer deze data alvast in uw agenda!

Reserveer deze data alvast in uw agenda! Periode vrijdag 16 november t/m vrijdag 23 november 2018 39 e jaargang nr. 11 Studiedag 21 november 2018: Woensdag 21 november gaan de teams van de drie scholen aan de slag om het toekomstig onderwijsconcept

Nadere informatie

Onderstaand treft u een aantal vragen aan met vier mogelijkheden ter beantwoording.

Onderstaand treft u een aantal vragen aan met vier mogelijkheden ter beantwoording. Kerkrade, maart 2015 Geachte ouder/verzorger, Wij willen voor onze school nieuwe beleidslijnen uitstippelen. Hieraan liggen onze gedachtes m.b.t. de ontwikkeling van de Doorkijk in de loop van de jaren

Nadere informatie

Eten, slapen & zindelijk worden

Eten, slapen & zindelijk worden Eten, slapen & zindelijk worden Informatie voor ouders Het Centrum voor Jeugd en Gezin ondersteunt met deskundig advies, tips en begeleiding. Een centraal punt voor al je vragen over opvoeden en opgroeien,

Nadere informatie

Hoofdpijn bij kinderen www.cjggooienvechtstreek.nl

Hoofdpijn bij kinderen www.cjggooienvechtstreek.nl regio Gooi en Vechtstreek Hoofdpijn bij kinderen www.cjggooienvechtstreek.nl n Hoofdpijn Hoofdpijn bij kinderen komt regelmatig voor. Vaak is de oorzaak duidelijk, bijvoorbeeld slaapgebrek, drukte of lawaai.

Nadere informatie

Mámááááááá!!! Slapen en slaapmoeilijkheden bij kinderen van 4 tot 10 jaar.

Mámááááááá!!! Slapen en slaapmoeilijkheden bij kinderen van 4 tot 10 jaar. Mámááááááá!!! Slapen en slaapmoeilijkheden bij kinderen van 4 tot 10 jaar. Lekker geslapen? Je kind heeft slaap nodig om goed te groeien. Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen tussen 4 en 10 jaar niet

Nadere informatie

Beste ouders, In deze nieuwsbrief treft u de volgende informatie aan:

Beste ouders, In deze nieuwsbrief treft u de volgende informatie aan: Beste ouders, In deze nieuwsbrief treft u de volgende informatie aan: -Agenda -Cito toetsen -Bericht vanuit de Oudervereniging -Zwangerschapsverlof Sanne Algra-Takken -Schooljudo op Het Spectrum -Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Onrustige baby. Moeder en Kind Centrum. Beter voor elkaar

Onrustige baby. Moeder en Kind Centrum. Beter voor elkaar Onrustige baby Moeder en Kind Centrum Beter voor elkaar Inleiding Baby s huilen. Dit is normaal voor een baby. Maar úw kind blijft huilen en niets lijkt daarbij te helpen om uw baby te troosten. Klinkt

Nadere informatie

Over slapen, (teveel) huilen en regelmaat

Over slapen, (teveel) huilen en regelmaat VERZORGING Over slapen, (teveel) huilen en regelmaat voor ouders met een baby tot 3 maanden 2 Waarom huilt een baby? Alle baby s huilen en dat is een gezonde zaak. Het is normaal. Huilen hoort bij de ontwikkeling

Nadere informatie

10 oktober Telefoonnummer : / Website: adres:

10 oktober Telefoonnummer : / Website:    adres: 3 10 oktober 2017 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt weer een Nieuwsbrief met wetenswaardigheden, nieuwtjes en informatie. We hopen dat u alles met belangstelling zult lezen! Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. Wij hebben er allemaal weer veel zin in! Ik wens u veel leesplezier met het lezen van de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nr. Wij hebben er allemaal weer veel zin in! Ik wens u veel leesplezier met het lezen van de nieuwsbrief! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 1 15 e jaargang Vrijdag 1 september 2017 Na een heerlijke

Nadere informatie

Inhoud. Vanuit de directie: Vanuit het team: Bieb-nieuws Kalender: Activiteiten in de buurt: Vanuit de directie

Inhoud. Vanuit de directie: Vanuit het team: Bieb-nieuws Kalender: Activiteiten in de buurt: Vanuit de directie 13-04-2018 Inhoud Vanuit de directie: Vanuit het team: Bieb-nieuws Kalender: Activiteiten in de buurt: Vanuit de directie Gisteravond was er een interessante ouderavond op In `t Veld. Veel enthousiaste

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/ 7/2018-2019 Nieuwsbrief Sinterklaas is in het land! Joepie! Sint en Piet zijn weer in het land! Wij hebben van de Sint reeds een bericht gekregen dat hij samen met zijn Pieten zal langs komen op dinsdag

Nadere informatie

Bijlage: Rooster Dick

Bijlage: Rooster Dick Belangrijke data november: 01 november 1 jarig bestaan van het Kwartet 02 november start schoolfruit 04 november info avond, ouders groep 3,4 en 5. 04 november nio onderzoek groep 8 08 november juf Anita

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

14 januari 2016. Nieuw jaar, nieuwe stichting. Medezeggenschapsraad. Oudervereniging. Cito toetsen

14 januari 2016. Nieuw jaar, nieuwe stichting. Medezeggenschapsraad. Oudervereniging. Cito toetsen 14 januari 2016 Nieuw jaar, nieuwe stichting Het nieuwe jaar is al weer twee weken oud en daarmee is de tweede helft van het schooljaar ingegaan. Vanaf 1 januari is De Polderrakkers onderdeel van stichting

Nadere informatie

Slaapadviezen. Havenziekenhuis. Bij slapeloosheid

Slaapadviezen. Havenziekenhuis. Bij slapeloosheid Slaapadviezen Bij slapeloosheid Heeft u moeite met inslapen en/of doorslapen? In deze folder leest u een aantal tips voor een goede nachtrust. Ga voor uzelf na of u deze slaapadviezen echt toepast en neem

Nadere informatie

Nieuwsbrief van basisschool het Octaaf nr. 19 21 januari 2016

Nieuwsbrief van basisschool het Octaaf nr. 19 21 januari 2016 Octaafnoot Nieuwsbrief van basisschool het Octaaf nr. 19 21 januari 2016 Nieuwe directeur In Octaafnoot 12 heeft u kunnen lezen dat er een procedure gestart is voor de benoeming van een nieuwe directeur.

Nadere informatie

4. Ik ben bang dat langdurige slapeloosheid ernstige gevolgen heeft voor mijn lichamelijke gezondheid. mee eens : : : : : : mee oneens

4. Ik ben bang dat langdurige slapeloosheid ernstige gevolgen heeft voor mijn lichamelijke gezondheid. mee eens : : : : : : mee oneens Bijlagen Alle formulieren die u in dit boek hebt leren gebruiken, zijn hier nog eens opgenomen. U kunt ze kopiëren en gebruiken op het moment dat u ze weer nodig hebt. 98 verbeter je slaap HOUDING EN GEDACHTEN

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

Leerdoelen Spraaktaal Kids

Leerdoelen Spraaktaal Kids Leerdoelen Spraaktaal Kids Ik ben ik! kent eigen voor- en achternaam kan benoemen hoe oud hij/zij is kan benoemen waar hij/zij woont kent onderscheid meisje/jongen kan benoemen hoe hij/zij er nu uitziet

Nadere informatie

Vakantie 2013. Vakantie 2014. Zomervakantie. Omgaan met elkaar. Vrijdag 19 juli vrij Maandag 22 juli start zomervakantie

Vakantie 2013. Vakantie 2014. Zomervakantie. Omgaan met elkaar. Vrijdag 19 juli vrij Maandag 22 juli start zomervakantie Hofbode 21-2 Juli 2013 Vakantie 2013 Herfstvakantie 21 oktober t/m 25 oktober Kerstvakantie 23 december t/m 3 januari Vakantie 2014 Voorjaarsvakantie 17 februari t/m 21 februari Pasen + meivakantie 18

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Vol verwachting De maand van de feesten! Voor in uw agenda. De Regenboog

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Vol verwachting De maand van de feesten! Voor in uw agenda. De Regenboog 2 december 2016 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 5 december Sinterklaas 6 december Studiedag groep 1-8 vrij 22 december Kerstviering in de avond 23 december 9.30 naar school 26

Nadere informatie

Slaapproblemen bij jongeren. Informatie voor ouders

Slaapproblemen bij jongeren. Informatie voor ouders Slaapproblemen bij jongeren Informatie voor ouders Jongeren hebben een goede nachtrust nodig zodat ze voldoende energie hebben en zich lichamelijk en geestelijk goed voelen. Het verschilt per jongere hoeveel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

VRAGENLIJST SLAAPGEDRAG OUDER

VRAGENLIJST SLAAPGEDRAG OUDER VRAGENLIJST SLAAPGEDRAG OUDER Vertaling en aanpassing van de Albany Sleep Problems Scale van V. M. Durand (1996) Vertaling van de Epworth Sleepiness Scale van Johns (1991) door A.P.H.M. Maas & M.P.J. Vervloed

Nadere informatie

Slaapproblemen bij kinderen tips en adviezen

Slaapproblemen bij kinderen tips en adviezen Slaapproblemen bij kinderen tips en adviezen Slaapproblemen komen veel voor bij kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Ze kunnen ouders veel half doorwaakte nachten bezorgen. Ook het naar bed gaan en

Nadere informatie

WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22. audit op school. studiedag team, kinderen hebben een vrije dag extra

WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22. audit op school. studiedag team, kinderen hebben een vrije dag extra WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Afgelopen dinsdag was er directieberaad van JongLeren. Daar is de strategische beleidsagenda vastgesteld. De uitgangspunten

Nadere informatie

r. k. basisschool Op Dreef Hennequinstraat 1 4527 CD Aardenburg tel: 0117 491206 directie.opdreef@scoba.nl http://opdreef.scoba.nl

r. k. basisschool Op Dreef Hennequinstraat 1 4527 CD Aardenburg tel: 0117 491206 directie.opdreef@scoba.nl http://opdreef.scoba.nl r. k. basisschool Op Dreef Hennequinstraat 1 4527 CD Aardenburg tel: 0117 491206 directie.opdreef@scoba.nl http://opdreef.scoba.nl 15 januari 21 april 2015 2016 Nieuwsbrief 16 2015-2016 Koningsdag Op vrijdagochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5. Bureau Halt

Nieuwsbrief Nr. 5. Bureau Halt Nieuwsbrief Nr. 5 Belangrijke data Maandag 4 feb. Uitreiking School op Seef label Woensdag 13 feb. Studiedag: alle kinderen vrij! Donderdag 14 feb. Speelgoedmiddag groep 1/2 Vrijdag 22 feb. Rapporten mee

Nadere informatie

Daardoor kan het toedienen van het groeihormoon keer op keer tot irritaties leiden. Irritaties waardoor iedereen er steeds minder zin in krijgt.

Daardoor kan het toedienen van het groeihormoon keer op keer tot irritaties leiden. Irritaties waardoor iedereen er steeds minder zin in krijgt. CONTRACT Informatie voor jou en je ouders Je gebruikt misschien al best lang groeihormoon. Iedere avond weer. Iets waarvan jij misschien denkt: Hoe lang nog?, Ik ben het zat!, of: Ik kan het nou onderhand

Nadere informatie

Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016

Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016 NIEUWSFLITS DON BOSCO Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016 JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 donboscoroosendaal@juzt.nl ALLE BELANGRIJKE INFO

Nadere informatie

Een slapeloze scholier, wat kun je ermee? Dr. Sigrid Pillen Kinderarts kinderneuroloog Kempenhaeghe, Heeze

Een slapeloze scholier, wat kun je ermee? Dr. Sigrid Pillen Kinderarts kinderneuroloog Kempenhaeghe, Heeze Een slapeloze scholier, wat kun je ermee? Dr. Sigrid Pillen Kinderarts kinderneuroloog Kempenhaeghe, Heeze Stappenplan Hoeveel slaap nodig? Ochtend- of avondmens? Slaaphygiëne? Oorzaak of gevolg? Ontspannen

Nadere informatie

belangrijke data... 7 september2018 nr. 1

belangrijke data... 7 september2018 nr. 1 belangrijke data..... 7 september2018 nr. 1 Vrij 14 september Start zwemmen, groep 4 Din 25 september Informatieavond start schooljaar Inloop 19.00 uur, Start 19.30 uur Din 25 t/m 27 september Startweek

Nadere informatie

VERSLAG SLAAP-ENQUÊTE

VERSLAG SLAAP-ENQUÊTE Staatsbaan 190 Pontstraat 20 Looierijstraat 3 Tel. : 09/388.69.41 Fax : 09/245.94.38 e-mail : info@vbszulte.be www.vbszulte.be VERSLAG SLAAP-ENQUÊTE september 2008 1 1P 1K 2K 3K 1L 2L 3L 4L 5L 6L ALGEMEEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 4 december studiedag Het Kompas is gesloten op maandag 4 december. Alle leerlingen zijn dan vrij omdat het hele team een studiedag heeft. Zet het in uw agenda. Oudergesprekken

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari Nr.18 26 januari 2017 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

22 december 2017 Schoolbeloning PBS

22 december 2017 Schoolbeloning PBS 22 december 2017 Schoolbeloning PBS Op donderdag 7 december vond de schoolbeloning plaats. De Violieren stonden weer mooi in bloei (schoolbeloningssysteem) en de kinderen werden dan ook beloond voor hun

Nadere informatie

Slapen is heerlijk! Slaap lekker!

Slapen is heerlijk! Slaap lekker! Slapen is heerlijk! We slapen graag en veel. Net als elk mens slaapt u ongeveer één derde van uw leven. U kunt dus gerust stellen dat slapen een belangrijk onderdeel is in uw leven! Slapen doet u vaak

Nadere informatie

Adviezen om beter te slapen

Adviezen om beter te slapen Adviezen om beter te slapen U heeft last van slapeloosheid. Dit is een veel voorkomende klacht, waarvoor vaak geen duidelijke oorzaak te vinden is. In deze folder leest u tips om beter te kunnen slapen.

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

... 1.b Uw klachten bestaan sinds:...

... 1.b Uw klachten bestaan sinds:... Afdeling Biometrie Gelre ziekenhuizen De afdeling Biometrie werkt met een multidisciplinair team van medisch specialisten van de afdelingen Neurologie, Longziekten en KN. m meer van uw situatie te begrijpen

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. april 2018

Nieuwsbrief de Regenboog. april 2018 Nieuwsbrief de Regenboog april 2018 Kalender en belangrijke data Dinsdag 10 april Buitenlesdag Woensdag 11 april Cuijks jeugddictee Woensdag 11 april Schoolvoetbaltoernooi groep 3/4 Donderdag 12 april

Nadere informatie

Ben je boos? Laat het weten!

Ben je boos? Laat het weten! AGENDA SCHOOLJOURNAAL OBS de Berkenhorst Staphorster Kerkweg 40 Staphorst :0522 461359 : :deberkenhorst@stichtingpromes.nl website: http://www.deberkenhorst.nl 9 februari 2018 13-02 Eindgesprekken groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Het Speelgoedhuis. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Het Speelgoedhuis. In dit nummer: 18 oktober 2018 Nieuwsbrief Juf Wilma met pensioen Op 1 januari 2019 gaat juf Wilma Luijendijk met pensioen. Na een prachtige onderwijscarrière van 44 jaar op de St. Leonardusschool gaat de juf het werkende

Nadere informatie

Beste ouders, Met vriendelijke groet ook namens het team, Linda Westerik. Kind op Maandag

Beste ouders, Met vriendelijke groet ook namens het team, Linda Westerik. Kind op Maandag Beste ouders, Wat staat onze school toch op een prachtig plekje! Vorige week zagen we dat maar weer eens toen Juf Ilse met Unit 2 ijsbellen ging blazen op de bevroren tennistafel op ons plein en de zon

Nadere informatie

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 27 juli 28 29 30 31 1 augustus 2

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 27 juli 28 29 30 31 1 augustus 2 Augustus 01 juli 0 1 1 augustus 1 1 1 1 1 0 1 0 1 1 september Eerste schooldag nieuwe schooljaar Start thema 1 leefstijl De groep? Dat zijn wij! Kalender Schakel 1-1 VZ.indd 1 0-0-1 1:1 September 01 maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2006

Nieuwsbrief december 2006 Nieuwsbrief december 2006 Website Sinds 19 december is de website van de Antoniusschool locatie Ridderspoorstraat live! Voortaan kunt u op www.antoniusschoolnieuwvennep.nl terecht voor allerhande informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei Avondvierdaagse Waarschijnlijk is het u niet ontgaan: de avondvierdaagse gaat dit jaar niet door.

Nieuwsbrief mei Avondvierdaagse Waarschijnlijk is het u niet ontgaan: de avondvierdaagse gaat dit jaar niet door. Nieuwsbrief mei 2007 Geachte ouders/verzorgers In de maand mei stonden een aantal activiteiten op het programma. Op 11 mei hadden we de 'Engelse dag'. De school was in Engelse sfeer versierd met tekeningen,

Nadere informatie

Schooljaar , nieuwsbrief 5 november november is de dag

Schooljaar , nieuwsbrief 5 november november is de dag Schooljaar 2016-2017, nieuwsbrief 5 november 2016 11 november is de dag Er is deze week hard gewerkt aan het versieren van de lampions en het uithollen van pompoenen. Vandaag is het dan zover, Sint Maarten

Nadere informatie

slaap voorlichting Slaap Voorlichting 1. Toelichting 2. Doel, doelgroep en tijdsduur 3. Uitvoering 4. Organisatie

slaap voorlichting Slaap Voorlichting 1. Toelichting 2. Doel, doelgroep en tijdsduur 3. Uitvoering 4. Organisatie 1. Toelichting Deze module is gebaseerd op de NHG-Standaard M23 van juli 2005. Een gestructureerde slaapanamnese en goede voorlichting over slaapfysiologie en slaaphygiëne kunnen onnodig en ineffectief

Nadere informatie

Januari 2018 Nieuwsbrief #20

Januari 2018 Nieuwsbrief #20 Januari 2018 Nieuwsbrief #20 Beste ouders, kinderen, opa s en oma s, Eindelijk is het dan zo ver, de renovatie is van start. Afgelopen week is begonnen met inrichten van het bouwterrein en is het buitenspeelplein

Nadere informatie

TIPS OM BETER TE SLAPEN

TIPS OM BETER TE SLAPEN TIPS OM BETER TE SLAPEN Heeft u last van problemen tijdens het slapen en/of wordt u vaak vermoeid wakker? In deze folder kunt u tips en adviezen vinden voor een betere slaap. Slaapproblemen zijn een vaak

Nadere informatie

19 juni 2015 Jaargang 20, nummer 19

19 juni 2015 Jaargang 20, nummer 19 Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd Wingerd nieuws Wingerdweek De Wingerdweek is echt de leukste week van het jaar! Dingen ontdekken en op een totaal andere manier bezig zijn met elkaar. Als team

Nadere informatie

INHOUD. Dit boekje kan je helpen... 8 Hoe gebruik je dit boekje?... 10 Wie ben ik?... 11. Wat is dyslexie?... 12

INHOUD. Dit boekje kan je helpen... 8 Hoe gebruik je dit boekje?... 10 Wie ben ik?... 11. Wat is dyslexie?... 12 INHOUD Voorwoord.................................................... 4 Inleiding....................................................... 7 Dit boekje kan je helpen... 8 Hoe gebruik je dit boekje?... 10

Nadere informatie

Lijster eens. U komt toch ook een handje helpen? 12 juni 2017 schooljaar nieuwsbrief 19

Lijster eens. U komt toch ook een handje helpen? 12 juni 2017 schooljaar nieuwsbrief 19 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 12 juni 2017 schooljaar 2016-2017 nieuwsbrief 19 Van de directie Allereerst wil ik iedereen bedanken die mij gesteund hebben door een berichtje,

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data Nieuwsbrief de Regenboog okt. 2017 Kalender en belangrijke data Maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober Donderdag 5 oktober Woensdag 4 t/m vrijdag 13 oktober Vrijdag 13 oktober Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

NA DE SCHOK INFORMATIE VOOR OUDERS

NA DE SCHOK INFORMATIE VOOR OUDERS NA DE SCHOK INFORMATIE VOOR OUDERS Betrokken raken bij een schokkende gebeurtenis laat niemand onberoerd. Je bent er meestal niet op voorbereid en als het gebeurt kan dat ingrijpende gevolgen hebben voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Het team van de Wissel wenst u fijne feestdagen toe Studiedag 6 februari vervalt De studiedag die op dinsdag 6 februari stond gepland komt te vervallen. Zodra de nieuwe datum voor deze studiedag bekend

Nadere informatie

DEBOGERDBODE. AGENDA t/m 10 mei Koningsspelen:

DEBOGERDBODE. AGENDA t/m 10 mei Koningsspelen: schooljaar 2018-2019 10 DEBOGERDBODE AGENDA t/m 10 mei 2019 - Maandag 15 t/m donderdag 18 april: Cito eindtoets groep 8 - dinsdag 16 april: Koffieochtend. Meer info in verderop in de nieuwsbrief - Vrijdag

Nadere informatie

Over slapen, (teveel) huilen en regelmaat

Over slapen, (teveel) huilen en regelmaat VERZORGING Over slapen, (teveel) huilen en regelmaat voor ouders met een baby tot 3 maanden Waarom huilt een baby? Alle baby s huilen en dat is een gezonde zaak. Het is normaal. Huilen hoort bij de ontwikkeling

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 35. Belangrijke data: IPC groep 5-6. Onderwijs op De Windroos:

ICBS De Windroos WEEKINFO 35. Belangrijke data: IPC groep 5-6. Onderwijs op De Windroos: WEEKINFO 35 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 5-6-2017 Tweede Pinksterdag Beste ouders/verzorgers, In deze info: 6-6-2017 Studiedag, leerlingen

Nadere informatie

Infopunt juni 2016

Infopunt juni 2016 Infopunt 13 28 juni 2016 Nog 2,5 week te gaan en dan gaan wij allemaal genieten van een welverdiende vakantie. Er staan nog leuke activiteiten in de planning o.a. een Annie M.G. Schmidt-dag met juf Rita

Nadere informatie