Welkom op onze school. Informatie voor de brugklas

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom op onze school. Informatie voor de brugklas"

Transcriptie

1 Welkom op onze school Informatie voor de brugklas

2 Welkom op onze school Na de zomervakantie is het zover, dan start je bij ons op school. In dit document staat globale informatie over allerlei zaken op het Elzendaalcollege. Daarnaast lees je meer over het programma voor de start van het schooljaar en wat je allemaal nodig hebt. Kijk voor onze uitgebreide schoolgids en meer informatie over onze school ook eens op Wanneer moet je op school komen? Dinsdag 6 september begint het schooljaar, je moet dan om uur op school zijn. Waar je moet zijn, lees je in de brief die je via de mail in de zomervakantie ontvangt. Ook woensdag 7 september start je om uur. Je krijgt die dag tevens je laptop overhandigd. De eerste twee dagen duurt het programma tot ongeveer uur. Je hebt dan nog geen lessen en blijft bij de mentor. Je ontvangt dan ook je rooster. Donderdag 8 september beginnen de lessen voor de brugklassen (de andere klassen beginnen eerder). Wat moet je kopen/meenemen? De eerste dag heb je alleen een pen, papier en een agenda (zelf kopen) nodig. Ook heb je een stevige tas nodig om de boeken in te doen. Verder is het handig om de volgende spullen aan te schaffen: etui balpennen (blauw, groen en rood) potlood kleurpotloden gum schaar plakstift puntenslijper Let op: voor tekenen krijg je een apart tekenpakket, schaf dus niet teveel aan. Voor een aantal vakken heb je nog specifieke spullen nodig. Vak Materialen Nederlands A4 gelinieerd schrift + 3 snelhechters Frans A5 gelinieerd schrift Latijn/Grieks* A5 of A4 gelinieerd schrift Geschiedenis A4 gelinieerd schrift Aardrijkskunde A4 gelinieerd schrift Rekenen A4 ruitjes 1cm schrift Wiskunde A4 ruitjes 1cm schrift, passer en (harde) geodriehoek, rekenmachine CASIO FX82 Biologie snelhechter of 2 snelhechters + goed HB potlood Tekenen 1 snelhechter met 10 insteekhoesjes Lichamelijke Opvoeding 1 gymbroek, 2 T-shirts verkrijgbaar bij van Neerven Sport in Boxmeer + gymschoenen * alleen voor gymnasium leerlingen Mini laptop Alle leerlingen in de brugklas werken met een mini laptop. Deze wordt via een extern bedrijf geleverd. Meer informatie over de laptop volgt nog.

3 Bij wie kun je terecht met vragen? Je kunt natuurlijk altijd bij je mentor terecht. Als de mentor niet te bereiken is, kun je ook terecht bij de coördinatoren. Naam coördinator Leerjaar en niveau Mevrouw Derks Brugklas havo/vwo + gymnasium Mevrouw de Vocht Brugklas mavo + mavo/havo Contact Onze receptie is van maandag tot en met vrijdag van tot uur bereikbaar ( ), je kunt daar eventueel een terugbelverzoek voor een bepaalde docent achterlaten. Via info@elzendaalcollege.nl kun je ook de receptie en/of docenten bereiken. Lestijden De lessen duren 50 minuten. Bij uitzondering wordt gewerkt volgens een minirooster met lessen van 40 minuten. Lestijden normaal rooster Lestijden minirooster 1e uur e uur e uur e uur e uur e uur Pauze Pauze e uur e uur e uur e uur Pauze e uur e uur Pauze e uur e uur e uur e uur e uur e uur Weetjes De afkorting van het Elzendaalcollege is EC. Het EC bestaat uit twee gebouwen: gebouw B (Bilderbeekstraat) voor de bovenbouw en gebouw S (Stationsweg) voor de leerlingen van leerjaar 1 en 2. Op dit moment wordt het gebouw aan de Bilderbeekstraat verbouwd. Leerlingen van de bovenbouw hebben momenteel voornamelijk les in ons (tijdelijke) schoolgebouw aan de Dr. Peelenstraat. Het EC kent drie afdelingen: mavo onderbouw havo en vwo (klas 1t/m 3) bovenbouw havo en vwo Op het EC kennen we maar één brugjaar. Aan het einde van dat jaar worden de leerlingen weer opnieuw ingedeeld en komen ze in de klas bij leerlingen met hetzelfde niveau. Natuurlijk is het altijd mogelijk om later alsnog te kiezen voor een andere leerweg. De eerste, tweede en derde klas samen noemen we de onderbouw.

4 De opbouw van de school: 6 VWO 5 HAVO VWO 4 MAVO HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 3 MAVO HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2 MAVO HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 1 MAVO MAVO/HAVO HAVO/VWO VWO LATIJN/GRIEKS Wennen op het Elzendaalcollege De mentoren en leraren van de brugklas vinden het belangrijk dat nieuwe leerlingen zich snel op hun gemak voelen. Vooral in de mentorlessen wordt veel aandacht besteed aan het gewenningsproces. Daarnaast zijn er in de eerste weken van het schooljaar een aantal introductiedagen gepland. Belangrijke data 5 september start schooljaar voor docenten 6 september start schooljaar voor leerlingen 8 september start lessen voor de brugklas 21,22 en 23 september introductiedagen Tijdens de eerste week worden ook foto s van alle leerlingen gemaakt. Introductieprogramma Aan het begin van het nieuwe schooljaar is er een introductieprogramma dat uit twee delen bestaat. De eerste twee dagen in de eerste schoolweek brengen de leerlingen door in de klas onder begeleiding van de mentor. Ze leren dan het gebouw beter kennen, leren hoe het rooster in elkaar zit, welke docenten ze krijgen enzovoorts. Tijdens de laatste drie dagen in de derde schoolweek volgen er drie introductiedagen die erop gericht zijn elkaar beter te leren kennen. Vakken in de onderbouw Nederlands Wiskunde Muziek Frans Biologie Tekenen Engels Levensbeschouwing Handvaardigheid Geschiedenis Lichamelijke Opvoeding Mentorles Aardrijkskunde Persoonlijke Ontwikkeling In de gymnasium-brugklas krijgen de leerlingen ook Latijn en Grieks. Naast de reguliere lessen krijgen alle leerlingen ook flexuren. Flexuren Elzendaalcollege Boxmeer heeft in het reguliere lesrooster flexuren opgenomen. De flexuren bestaan uit lessen Nederlands, Engels, wiskunde, het lab/atelier en huiswerk maken. Leerlingen worden ingedeeld door de mentor. De indeling heeft onder andere te maken met de extra steun die een leerling kan gebruiken bij bepaalde vakken of de verdieping of uitdaging die een leerling zoekt.

5 Periodes De lessen zijn verdeeld over 4 periodes. Dat kan betekenen dat een bepaald vak in een periode niet voorkomt en in een andere periode juist extra vaak. Niet alle vakken komen in alle periodes voor. Agenda De leerlingen van de brugklas kopen zelf een agenda voor komend jaar. Planners Elke leerling ontvangt aan het begin van de periode een overzicht van het te maken werk in die periode. In deze planning zijn ook de toetsen voor die periode opgenomen. Schoolbreed zijn er afspraken gemaakt over het aantal toetsen en de spreiding daarvan. Lesuitval We streven er naar om geen enkele les uit te laten vallen. Indien een docent afwezig is, wordt hij vervangen door een collega. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan gaan de leerlingen van klas 1 en 2 naar de studiezaal. Daar worden ze opgevangen en kunnen ze de tijd gebruiken om verder te werken aan een vak naar keuze. In de planner kunnen de leerlingen zien wat er voor de uitgevallen les op het programma stond. Eerste en laatste uren komen te vervallen. Indien er door omstandigheden meerdere docenten afwezig zijn, kan het voorkomen dat het rooster wordt aangepast en de leerlingen eerder naar huis mogen. Verzuim De reden van verzuim wordt door de coördinator gecontroleerd en geregistreerd. Er is regelmatig overleg tussen de mentoren, de afdelingscoördinator en de afdelingsconrector. Van verzuim zonder geldige reden worden de ouders/verzorgers op de hoogte gesteld. Bij verzuim zonder geldige reden wordt indien noodzakelijk ook de leerplichtambtenaar ingeschakeld. Bij bijzondere omstandigheden kunnen ouders/verzorgers vanzelfsprekend verlof vragen. Als een leerling te laat is gekomen of afwezig is geweest in een les (zonder vooraf verlof aangevraagd te hebben) komt er in de agenda van Magister te staan dat de leerling zich om 8.00 uur moet melden of er komt een melding dat de leerling moet terugkomen. Indien dit het geval is, moet de leerling altijd eerst bij de coördinator langsgaan om dit te bespreken. Kosten De school heeft de mogelijkheid aan ouders en verzorgers een bedrag te vragen voor facultatieve activiteiten en diensten en persoonsgebonden lesmateriaal. Het bedrag kan per leerjaar verschillen. U kunt een overzicht hiervan vinden in de schoolgids op Ouderklankbordgroep Dit is een overleg voor ouders en door ouders. Het team komt enkele malen per jaar bij elkaar om over allerlei zaken die zich afspelen op school te praten. Bij dit overleg is altijd iemand van de schoolleiding aanwezig. Leerlingenklankbordgroep Twee maal per jaar vragen de coördinatoren enkele leerlingen per klas om de dagelijkse gang van zaken met hen te bespreken. Van deze gesprekken wordt een verslag gemaakt. Dit verslag wordt intern gedeeld.

6 Huiswerkbegeleiding en vak begeleiding De school werkt samen met huiswerkinstituut Know How om leerlingen de kans te geven hun huiswerk op school te maken. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot extra begeleiding voor verschillende vakken via o.a. instituut VKPS (Van Kuijk Private School). Beide organisaties verzorgen zelf hun informatievoorziening naar de ouders en leerlingen. Zorg op het Elzendaalcollege Na de gewenningsperiode zullen de meeste leerlingen zich snel thuis voelen op het Elzendaalcollege. Voor leerlingen die problemen krijgen op het gebied van studie of persoonlijke ontwikkeling zijn er verschillende mogelijkheden (zie hieronder). Het vak PO Bij het vak Persoonlijke Ontwikkeling (PO) werken leerlingen aan sociale vaardigheden en zelfreflectie. Daarnaast is er binnen dit vak aandacht voor allerlei zaken die met de puberteit te maken hebben. In de eerste twee leerjaren is er bij het vak PO ook aandacht voor de maatschappelijke stage, bijvoorbeeld de goede doelenmarkt.

7 Onderwijskundige zorg en begeleiding Flexuren Hulp bij lees- en spellingsproblemen Remediale hulp Individuele coaching Begeleiding bij keuze van leerweg, profiel en keuzevakken Begeleiding overstap naar 2 e fase Door goed gebruik te maken van de flexuren, is er voldoende mogelijkheid extra begeleiding te krijgen voor Nederlands, Engels, rekenen en wiskunde. In het begin van de brugklas krijgen de leerlingen testen op het gebied van lezen en spelling. Op basis hiervan krijgen leerlingen met problemen op dit gebied extra hulp tijdens flexuren. Er wordt in kleine groepjes remediale hulp geboden in klas 1 en 2 voor leerlingen met dyslexie en dyscalculie of leerlingen met een grote achterstand op het gebied van taal/rekenen. In de bovenbouw is remediale hulp mogelijk voor leesvaardigheid. Voor leerlingen met een complexe ondersteuningsvraag is eventueel individuele coaching mogelijk. Dit wordt pas ingezet na overleg met de zorgcoördinator/orthopedagoog. Tijdens de schoolloopbaan moeten leerlingen een aantal keer kiezen voor een richting of voor bepaalde vakken. In de laatste schooljaren moeten zij een keuze gaan maken voor een vervolgopleiding. De decanen en mentoren helpen de leerlingen via keuzelessen en individuele gesprekken bij het maken van deze keuzes. Leerlingen die de overstap maken van mavo naar havo of van havo naar vwo, kunnen extra hulp krijgen om achterstanden weg te werken, bijvoorbeeld bij wiskunde. Sociaal-emotionele zorg en begeleiding Faalangstreductietraining Examenvreestraining Sociale vaardigheidstraining Op basis van een schoolvragenlijst en informatie van mentor, ouders en basisschool kunnen leerlingen die last hebben van stress en faalangst, aan deze training deelnemen. In het examenjaar wordt aan leerlingen die erg opzien tegen examens de examenvreestraining aangeboden. Op basis van een vragenlijst en informatie van mentor, ouders en basisschool wordt aan brugklasleerlingen die onzeker zijn of sociaal onhandig, gevraagd aan deze training deel te nemen. Deze training wordt ook nog gegeven voor tweedeklassers, aangemeld door de mentor.

8 Belangrijke personen bij de sociaal-emotionele begeleiding Mentoren en coördinatoren Zorgcoördinator Orthopedagoog Leerlingbegeleiders Vertrouwenspersonen Jeugdagent De mentor heeft de speciale zorg voor de sfeer en de relaties binnen een klas, de prestaties en het contact met de ouders. Bij problemen kunnen de leerlingen allereerst bij hem terecht. De coördinatoren zorgen voor een goede afstemming van de begeleiding binnen een jaarlaag of een deel van een afdeling. Daarnaast zorgen zij voor de organisatie van activiteiten voor die groep leerlingen en voor de contacten met de interne leerlingbegeleiders. De zorgcoördinator coördineert alles rondom extra ondersteuningsbehoeften van leerlingen. De zorgcoördinator heeft regelmatig overleg met het intern zorgteam en de coördinatoren. Tevens is de zorgcoördinator het aanspreekpunt voor de externe partners (o.a. leerplicht, schoolarts, CJG). De orthopedagoog ondersteunt en adviseert het zorgteam en de docenten over de begeleiding van leerlingen. Soms neemt zij testen af, observeert en voert gesprekken met leerlingen. Leerlingen met ernstige problemen kunnen via de ouders en de mentor aangemeld worden voor leerlingbegeleiding. Leerlingbegeleiders zijn docenten die een speciale opleiding voor begeleiding hebben gevolgd. De leerlingbegeleiders houden de trainingen faalangstreductie en sociale vaardigheid voor de brugklassers en de examenvreestrainingen. Zij onderhouden ook waar nodig contacten met de externe hulpverleners. Leerlingen die problemen hebben op het gebied van seksuele intimidatie, agressie of geweld, kunnen zich wenden tot de vertrouwenspersonen. Er is een interne en een externe vertrouwenspersoon. In het kader van een convenant met de politie is er een nauwe samenwerking met de jeugdagent. Deze is geregeld aanwezig op school(activiteiten) en draagt zo bij aan een veilig schoolklimaat.

van de basisschool van de juf/meester naar vakdocenten nieuwe klasgenoten huiswerk ver(der) fietsen andere schoolomgeving

van de basisschool van de juf/meester naar vakdocenten nieuwe klasgenoten huiswerk ver(der) fietsen andere schoolomgeving van de basisschool van de juf/meester naar vakdocenten nieuwe klasgenoten huiswerk ver(der) fietsen andere schoolomgeving klassenindeling op basis van fietsroutes evenwichtige verdeling basisscholen wensen

Nadere informatie

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school boxmeer reach for quality gennep werken met je kwaliteit mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er!

Nadere informatie

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

Aan alle leerlingen van het VHBO Maastricht en hun ouder(s)/verzorger(s) Maastricht, juli Betreft: informatie schooljaar

Aan alle leerlingen van het VHBO Maastricht en hun ouder(s)/verzorger(s) Maastricht, juli Betreft: informatie schooljaar Aan alle leerlingen van het VHBO Maastricht en hun ouder(s)/verzorger(s) Maastricht, juli 2017 Betreft: informatie schooljaar 2017-2018 Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), Met nog een groot deel

Nadere informatie

GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG

GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG Begeleiding en Zorg op Het Nieuwe Eemland Begeleiding en Zorg op school kan van alles inhouden: iemand met wie je praat als je gepest

Nadere informatie

KENNISMAKINGSMIDDAG woensdag 16 juni 2010

KENNISMAKINGSMIDDAG woensdag 16 juni 2010 KENNISMAKINGSMIDDAG woensdag 16 juni 2010 Beste brugklasser, Welkom op het Reviuslyceum. Je bent vanaf 1 augustus leerling van deze school, maar vandaag kun je alvast een beetje aan ons wennen! Wat gaan

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Almere College Kampen locatie Marinus Postlaan

Almere College Kampen locatie Marinus Postlaan INFORMATIE NIEUWE LEERLINGEN START SCHOOLJAAR 2017-2018 Almere College Kampen locatie Marinus Postlaan Pagina 1 Dinsdag 5 september 2017 tot en met Vrijdag 8 september 2017 Voor onze nieuwe eersteklassers

Nadere informatie

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw KENNISMAKINGSAGENDA woensdag 17 juni 2009 Beste brugklasser, Welkom op het Reviuslyceum! Je bent vanaf 1 augustus leerling van deze school, maar vandaag kun je alvast een beetje aan ons wennen! Wat gaan

Nadere informatie

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Een kleinschalige school met grote mogelijkheden 2015 Accent op jouw talent Elke leerling heeft talent. De meesten hebben zelfs meer dan één

Nadere informatie

Beste brugklassers, Emmeloord, 12 juni Mark Brijan Afdelingsleider onderbouw

Beste brugklassers, Emmeloord, 12 juni Mark Brijan Afdelingsleider onderbouw brugklasboekje Schooljaar 2017-2018 Beste brugklassers, Op maandag 4 september is de vakantie al weer afgelopen en begint voor jullie een nieuwe toekomst op de Bonifatius mavo. We hopen dat jullie je hier

Nadere informatie

BORNEGO COLLEGE. 25 oktober Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter. Hier kan een onderschrift komen

BORNEGO COLLEGE. 25 oktober Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter. Hier kan een onderschrift komen BORNEGO COLLEGE 25 oktober 2016 Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter Hier kan een onderschrift komen 1 Programma (in hoofdlijnen) (voortgezet) Onderwijs in Nederland Bornego College:

Nadere informatie

Ondersteuningsmogelijkheden Thorbecke SG mavo -havo- atheneum januari Spelregels bij de extra ondersteuning

Ondersteuningsmogelijkheden Thorbecke SG mavo -havo- atheneum januari Spelregels bij de extra ondersteuning Ondersteuningsmogelijkheden Thorbecke SG mavo -havo- atheneum januari 2018 Spelregels bij de extra ondersteuning Centraal in de ondersteuning staat de mentor. Alle contacten lopen via hem of haar; Meerdere

Nadere informatie

HAVO/VWO leerjaar 4, 5, 6

HAVO/VWO leerjaar 4, 5, 6 HAVO/VWO leerjaar 4, 5, 6 Beste leerling, Het schooljaar is bijna ten einde en een welverdiende zomervakantie is in zicht. In dit boekje informeren wij jou over een aantal belangrijke zaken met betrekking

Nadere informatie

Materiaallijst SvJT

Materiaallijst SvJT Materiaallijst SvJT 2018-2019 Leerlingen hebben voor verschillende vakken, verschillende materialen nodig. Deze vindt u per klas in onderstaand overzicht. Omdat steeds meer methoden de lessen ondersteunen

Nadere informatie

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM School voor: vmbo mavo havo technasium (havo+vwo) gymnasium (vwo) atheneum (vwo) PROGRAMMA Voorstellen (Op)bouw school Veranderingen Begeleiding Leren is leuk! In welke

Nadere informatie

Sint-Jan havo atheneum tweetalig vwo (op gymnasium én op atheneum) Waarom noemen we de eerste klas brugklas? Wat is het doel van de brugklas?

Sint-Jan havo atheneum tweetalig vwo (op gymnasium én op atheneum) Waarom noemen we de eerste klas brugklas? Wat is het doel van de brugklas? Sint-Jan havo atheneum tweetalig vwo (op gymnasium én op atheneum) traditioneel onderwijs met oog voor nieuwe ontwikkelingen Waarom noemen we de eerste klas brugklas? Wat is het doel van de brugklas? Welke

Nadere informatie

Bevorderingsrichtlijnen

Bevorderingsrichtlijnen Bevorderingsrichtlijnen 2018-2019 Algemeen klas 1, klas 2 en Mavo 1. Als tekort geldt: 5 = 1 tekort, 4 = 2 tekorten 2. Een rapportcijfer lager dan 4 is niet toegestaan. 3. Om zonder meer bevorderd te kunnen

Nadere informatie

* STARTBRIEF * Lestijden Bergschenhoek, 16 juli Beste ouders/verzorgers,

* STARTBRIEF * Lestijden Bergschenhoek, 16 juli Beste ouders/verzorgers, 16 JULY 2018 SCHOOLJAAR 2018-2019 * STARTBRIEF * Lestijden 2018-2019 Bergschenhoek, 16 juli 2018 Beste ouders/verzorgers, Wij verheugen ons op de komst van uw kind aankomend schooljaar op Wolfert Lansing

Nadere informatie

Welkom. Open avond havo/vwo. Van Lodenstein College Amersfoort

Welkom. Open avond havo/vwo. Van Lodenstein College Amersfoort Welkom Open avond havo/vwo Van Lodenstein College Amersfoort Inhoud 1. Van Lodenstein College locatie Amersfoort 2. Havo/vwo (inclusief Gymnasium/tto) 3. Vakken 4. Leerlingenbegeleiding algemeen speciaal

Nadere informatie

Dinsdag 27 augustus Je wordt om 8.45 uur op school verwacht voor de introductiedag. Op de roosterborden komt te staan in welk lokaal je moet zijn.

Dinsdag 27 augustus Je wordt om 8.45 uur op school verwacht voor de introductiedag. Op de roosterborden komt te staan in welk lokaal je moet zijn. Oog voor elkaar! Locatie Quintus (havo en vwo) Mr. Groen van Prinstererlaan 98 Postbus 186 9400 AD Assen tel (0592) 333 130 quintus@dr.nassaucollege.nl www.dr.nassaucollege.nl Aan de leerlingen die nieuw

Nadere informatie

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas:

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas: VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA Kennismaking op 11 juni 2013 Dit boekje is van: Ik zit in klas: Montessori Lyceum Amsterdam Pieter de Hoochstraat 59 1071 ED Amsterdam telefoon 020 6767 855 administratie@mla.msa.nl

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 18 juni 2018 J. van den Broek BROJ/frep/18-B548

Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 18 juni 2018 J. van den Broek BROJ/frep/18-B548 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de klassen 1d, 1e, 2d en 2e Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 18 juni 2018 J. van den Broek BROJ/frep/18-B548 Onderwerp laatste lesweken en start nieuw schooljaar

Nadere informatie

Programmaboekje. start schooljaar 2015-2016. aanschaflijst materialen

Programmaboekje. start schooljaar 2015-2016. aanschaflijst materialen Programmaboekje start schooljaar 2015-2016 en aanschaflijst materialen 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 BEROEPSGERICHTE UNIT... 3 1 VMBO BK regulier en TTO... 3 1 LWOO... 4 2 VMBO BK regulier en TTO...

Nadere informatie

Bevorderingsrichtlijnen

Bevorderingsrichtlijnen Bevorderingsrichtlijnen 2017-2018 Algemeen klas 1, klas 2 en Mavo 1. Als tekort geldt: 5 = 1 tekort, 4 = 2 tekorten 2. Een rapportcijfer lager dan 4 is niet toegestaan. 3. Om zonder meer bevorderd te kunnen

Nadere informatie

DE ZORG OP HET NIEUWE EEMLAND

DE ZORG OP HET NIEUWE EEMLAND DE ZORG OP HET NIEUWE EEMLAND 2011-2012 1 Voorwoord Op Het Nieuwe Eemland willen wij dat je je prettig en veilig voelt. Uiteraard gaat het er om dat je goede resultaten behaalt, maar ook dat je plezier

Nadere informatie

Informatieboekje Klas 1

Informatieboekje Klas 1 Informatieboekje Klas 1 2016-2017 Welkom op Melanchthon Mathenesse! Maandag 22 augustus 2016 begint voor jou het nieuwe schooljaar. In de laatste week van de vakantie krijg je een brief met daarin informatie

Nadere informatie

informatieboekje schooljaar

informatieboekje schooljaar informatieboekje schooljaar 2016-2017 1 In dit boekje staat belangrijke informatie en de agenda voor de eerste schoolweken. Lees het boekje door en bewaar het goed. Namens het hele team wens ik jullie

Nadere informatie

Infoboekje bovenbouw

Infoboekje bovenbouw Infoboekje bovenbouw 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO TWEETALIG HAVO ATHENEUM GYMNASIUM TWEETALIG VWO Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding leerlingen (8.00-9.30u) 013

Nadere informatie

Infoboekje bovenbouw

Infoboekje bovenbouw Infoboekje bovenbouw 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO ATHENEUM TWEETALIG VWO TECHNASIUM Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding leerlingen (8.00-9.30u) 088 0232 507 e-mail

Nadere informatie

WELKOM GEACHTE OUDERS

WELKOM GEACHTE OUDERS INFORMATIE HORN WELKOM GEACHTE OUDERS Dit boekje bevat een beknopte, zakelijke weergave van de informatie over onze school in Horn zoals we die op de regionale voorlichtingsavonden hebben gegeven. Samen

Nadere informatie

Passer Schriften A4 ruitjes 1cm Rekenmachine: Casio fx-82 ES PLUS of Casio fx-85 ES PLUS

Passer Schriften A4 ruitjes 1cm Rekenmachine: Casio fx-82 ES PLUS of Casio fx-85 ES PLUS Boeken en leermiddelen Volgend schooljaar worden de boeken geleverd door Van Dijk Educatief. Donderdag 16 juli krijgen de leerlingen informatie mee over de bestelprocedure. Naast boeken zijn er ook andere

Nadere informatie

Voorlichtingsavonden Regius College. 1 en 3 februari 2016

Voorlichtingsavonden Regius College. 1 en 3 februari 2016 1 Voorlichtingsavonden Regius College 1 en 3 februari 2016 Hoe begeleiden we de overstap van basisschool naar Regius College? (1) Open Dag op 5 februari voor ouders en leerlingen Kennismakingsmiddag voor

Nadere informatie

* STARTBRIEF * Lestijden Leerjaar 2, 3 & 4. Bergschenhoek, 17 juli Beste ouders/verzorgers,

* STARTBRIEF * Lestijden Leerjaar 2, 3 & 4. Bergschenhoek, 17 juli Beste ouders/verzorgers, 17 JULY 2018 SCHOOLJAAR 2018-2019 * STARTBRIEF * Leerjaar 2, 3 & 4 Lestijden 2018-2019 Bergschenhoek, 17 juli 2018 Beste ouders/verzorgers, Ook voor ons is nu de laatste schooldag geweest en gaan wij een

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond klassen 3 h/v

Welkom. Ouderavond klassen 3 h/v Welkom Ouderavond klassen 3 h/v Programma De presentatie wordt op de website gepubliceerd Centraal Opening / voorstellen Algemene informatie Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding (door de decaan) Profielen

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Begeleiding. Aandacht voor elke leerling!

Begeleiding. Aandacht voor elke leerling! Aandacht voor elke leerling! Begeleiding 2016 Begeleiding Het Staring College biedt goede begeleiding. Er is aandacht voor de leerling als individu, niet alleen als het even niet soepel gaat, maar ook

Nadere informatie

Leermiddelen leerjaar 1

Leermiddelen leerjaar 1 Boeken en leermiddelen op Het Rhedens in Dieren De boeken worden ook voor schooljaar 2017-2018 geleverd door Van Dijk Educatief. Donderdag 13 juli 2017 kregen de leerlingen informatie mee over de bestelprocedure.

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

Beste jongens en meisjes,

Beste jongens en meisjes, blad 1 van 13 Beste jongens en meisjes, Hartelijk welkom op Calvijn, vestiging Meerpaal. Na de zomervakantie is het zover, je gaat naar een nieuwe school!!! Best wel spannend en een beetje eng. Je bent

Nadere informatie

Bijeenkomst Nieuwe Brugklassers. Belangrijke informatie in dit boekje!

Bijeenkomst Nieuwe Brugklassers. Belangrijke informatie in dit boekje! Bijeenkomst Nieuwe Brugklassers Belangrijke informatie in dit boekje! 6 (13) juni 2012 Toekomstige bruggers, Hartstikke leuk dat je hier volgend jaar op school komt! We hopen dat je er niet te zenuwachtig

Nadere informatie

Infoboekje bovenbouw

Infoboekje bovenbouw Infoboekje bovenbouw 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO TWEETALIG HAVO ATHENEUM GYMNASIUM TWEETALIG VWO Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding leerlingen (8.00-9.30u) 013

Nadere informatie

Bepaal je eigen ruimte!

Bepaal je eigen ruimte! Bepaal je eigen ruimte! Locatie Quintus (havo en vwo) Mr. Groen van Prinstererlaan 98 Postbus 186 9400 AD Assen tel (0592) 333 130 fax (0592) 333 134 quintus@dr.nassaucollege.nl www.dr.nassaucollege.nl

Nadere informatie

HORN. Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015

HORN. Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015 HORN Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015 WELKOM GEACHTE OUDERS Dit boekje bevat een beknopte, zakelijke weergave van de informatie

Nadere informatie

Wat je moet weten en hebben om goed te kunnen starten op het Ostrea Lyceum

Wat je moet weten en hebben om goed te kunnen starten op het Ostrea Lyceum Wat je moet weten en hebben om goed te kunnen starten op het Ostrea Lyceum voor de leerlingen van de eerste klas basis- en kaderberoepsgerichte leerweg schooljaar 2016-2017 Welkom op het Ostrea Lyceum!

Nadere informatie

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme Hartelijk welkom Melanchthon-DNA / kernwaarden tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap Naastenliefde Optimisme Hier leer je voor het leven kennis competenties waarden Competenties Samenwerken Plannen

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

www.dr.nassaucollege.nl/quintus_assen/info_schooljaar_2013-2014 staat, opgehaald worden.

www.dr.nassaucollege.nl/quintus_assen/info_schooljaar_2013-2014 staat, opgehaald worden. Oog voor elkaar! Aan de leerlingen die nieuw op Quintus komen in klas 4, 5 of 6 Locatie Quintus (havo en vwo) Mr. Groen van Prinstererlaan 98 Postbus 186 9400 AD Assen tel (0592) 333 130 quintus@dr.nassaucollege.nl

Nadere informatie

Basis Kader Regulier. Onderwijs op maat. Dhr. J. de Clerck teamleider Dhr. L. Mennen docent wiskunde 21 november 2017

Basis Kader Regulier. Onderwijs op maat. Dhr. J. de Clerck teamleider Dhr. L. Mennen docent wiskunde 21 november 2017 Basis Kader Regulier Onderwijs op maat Dhr. J. de Clerck teamleider Dhr. L. Mennen docent wiskunde 21 november 2017 Mogelijkheden binnen Were Di Regulier Basis, niveau 2 Kader, niveau 3, niveau 4 GT, niveau

Nadere informatie

STARTBRIEF. Lesrooster 2017/2018. Beste ouders/verzorgers,

STARTBRIEF. Lesrooster 2017/2018. Beste ouders/verzorgers, STARTBRIEF Lesrooster 2017/2018 Beste ouders/verzorgers, Wij zijn blij uw kind komend schooljaar (weer) te kunnen verwelkomen op Wolfert PRO en Wolfert Mavo. Wij hopen dat iedereen na een heerlijke vakantie

Nadere informatie

mavo havo atheneum gymnasium

mavo havo atheneum gymnasium mavo havo atheneum gymnasium mavo havo atheneum gymnasium Het Elzendaalcollege ligt, omgeven door veel groen, dicht bij het station van Boxmeer. De school bestaat uit drie gebouwen of gebouwdelen, met

Nadere informatie

Almere College Kampen, Locatie Marinus Postlaan

Almere College Kampen, Locatie Marinus Postlaan INFORMATIEBOEKJE NIEUWE LEERLINGEN START SCHOOLJAAR 2016-2017 Almere College Kampen, Locatie Marinus Postlaan Pagina 1 Dinsdag 30 augustus 2016 en Woensdag 31 augustus 2016 Klas 1 heeft op dinsdag 30 en

Nadere informatie

Groepering leerjaar 1 schooljaar

Groepering leerjaar 1 schooljaar 1 Groepering leerjaar 1 schooljaar 2019-2020 basis-/kaderberoepsgerichte leerweg theoretische leerweg TL/havo havo/vwo vwo Regulier Accent Emmalaan Oranjelaan Wilhelminalaan 2 Hoe begeleiden we de overstap

Nadere informatie

Hardenberg. Voorafgids

Hardenberg. Voorafgids Hardenberg Voorafgids Cursusjaar 2018-2019 1 Inhoud Vooraf 1 1. Opening van het schooljaar en het ophalen van je rooster 2 2. Lestijden 2 3. Wat we op school verwachten van elkaar 2 4. Boeken bestellen

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar 2 Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt

Nadere informatie

Begeleiding. Aandacht voor elke leerling!

Begeleiding. Aandacht voor elke leerling! Aandacht voor elke leerling! Begeleiding 2017 Begeleiding Het Staring College biedt goede begeleiding. Er is aandacht voor de leerling als individu, niet alleen als het even niet soepel gaat, maar ook

Nadere informatie

Beste leerling groep 8,

Beste leerling groep 8, Beste leerling groep 8, Binnenkort sta je voor een belangrijke keuze. Naar welke middelbare school kan en wil je gaan? De overstap van groep 8 naar de brugklas van het voortgezet onderwijs is een grote

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit 3, 4 h en 3, 4 en 5 v Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542 Onderwerp Einde schooljaar 2018 Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Charles de Foucauld Mavo Ontdek de wereld. Brugklas 2015 / 2016. Vmbo theoretische leerweg

Charles de Foucauld Mavo Ontdek de wereld. Brugklas 2015 / 2016. Vmbo theoretische leerweg Charles de Foucauld Mavo Ontdek de wereld Vmbo theoretische leerweg Lisstraat 13 3202 JG SPIJKENISSE T: 0181-614583 E: info.cf@lmc-vo.nl www.cdfmavo.nl Brugklas 2015 / 2016 De school als wereld, de wereld

Nadere informatie

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk SG Nelson Mandela mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk Dalton is een Daltonschool Zo wil Scholengemeenschap Nelson Mandela bekend staan. In een open sfeer bepalen de leerlingen zelf voor een deel hun

Nadere informatie

Groenewald. Waar staat. voor?

Groenewald. Waar staat. voor? groenewald Waar staat Groenewald voor? Groenewald is een persoonlijke, kleinschalige school waar kwalitatief, eigentijds, toekomstgericht onderwijs wordt gegeven. Binnen een duidelijke structuur is er

Nadere informatie

Welkom op het. Kompaan College. Een boekje met informatie voor brugklassers van het Kompaan College mavo-xl in Zutphen Kennismakingsmiddag

Welkom op het. Kompaan College. Een boekje met informatie voor brugklassers van het Kompaan College mavo-xl in Zutphen Kennismakingsmiddag Welkom op het Kompaan College Een boekje met informatie voor brugklassers van het Kompaan College mavo-xl in Zutphen Kennismakingsmiddag 2019-2020 Sluit aan! Het duurt niet lang meer en dan ga je van de

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Vmbo/PRO Jeanine Hamers Decaan vmbo Theoretische /Gemengde Leerweg Vmbo KB-TK brugklas Typisch Elde College De leerling is in beeld > we kennen de leerling Goede resultaten

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 20 juni 2018 S. van Stipdonk STIS/frep/18-B552

Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 20 juni 2018 S. van Stipdonk STIS/frep/18-B552 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de klassen 1c en 2c Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 20 juni 2018 S. van Stipdonk STIS/frep/18-B552 Onderwerp laatste lesweken en start nieuw schooljaar Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

De Waard Info avonden 7 en 8 november 2016

De Waard Info avonden 7 en 8 november 2016 De Waard Info avonden 7 en 8 november 2016 Welkom Locatie De Waard: Visie op onderwijs: Zien, erkend en herkend worden We gaan voor de kansen van leerlingen Degelijk onderwijs in een veilige omgeving Kleinschalig

Nadere informatie

Informatieboekje voor leerlingen. Het Lingewaal College VSO. Informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College

Informatieboekje voor leerlingen. Het Lingewaal College VSO. Informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College Informatieboekje voor leerlingen Het Lingewaal College VSO 1 Beste leerling, Dit is het informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College. In dit boekje vind je allerlei informatie die met school

Nadere informatie

ONDERSTEUNING BIJ HET GEMINI COLLEGE

ONDERSTEUNING BIJ HET GEMINI COLLEGE ONDERSTEUNING BIJ HET GEMINI COLLEGE INFORMATIEBROCHURE LEERLINGBEGELEIDING GEMINI LYCEUM GEMINI (H)TL GEMINI VAKCOLLEGE atheneum - havo - vmbo - lwoo BLIJF ONTDEKKEN OP DE OPEN AVONDEN: 11 DECEMBER 2017

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Sint-Michielsgestel Eric van den Boogaard, teamleider vmbo Luque Somers, mentor en docent lichamelijke opvoeding Basisschool -> voortgezet Meer vakken, docenten, meer

Nadere informatie

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte Leerwegen: BBL, KBL, TL Bij De Rotonde werkt een jong team in de onderbouw. Onze docenten staan daarom dicht bij de leerlingen. De

Nadere informatie

Informatieavond. Welkom 15 november 2011

Informatieavond. Welkom 15 november 2011 Welkom Informatieavond Welkom 15 november 2011 Aloysius/ De Roosten Scholengroep Het Plein Sint-Joriscollege Antoon Schellenscollege De Burgh Praktijkschool Eindhoven Pleinschool Helder Missie Leerlingen

Nadere informatie

INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN GOES - NOORDHOEKLAAN

INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN GOES - NOORDHOEKLAAN INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN GOES - NOORDHOEKLAAN Hallo jongens en meisjes, 2 Naar een nieuwe school gaan is leuk, maar er verandert heel wat voor je. We kunnen ons best voorstellen dat je nog veel vragen

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Sint-Michielsgestel Devon Sterken, zorgcoördinator Luque Somers, mentor en docent lichamelijke opvoeding Basisschool * Voortgezet Meer vakken, meer docenten, meer lokalen

Nadere informatie

Aloysius/De Roosten. Focus op jou

Aloysius/De Roosten. Focus op jou Aloysius/De Roosten Focus op jou Missie Leerlingen begeleiden naar een MAVO (VMBO-T) diploma door het bieden van Structuur Veiligheid Overzicht Persoonlijke aandacht Uiteindelijk Schoolleiding Vestigingsdirecteur

Nadere informatie

OUDERAVOND 19 SEPTEMBER 2016 WELKOM

OUDERAVOND 19 SEPTEMBER 2016 WELKOM KLAS: OUDERAVOND 19 SEPTEMBER 2016 MENTOR: WELKOM Spoorboekje Voorstelrondje (mentor + ouders aan elkaar) Rol van de mentor Ondersteuning Rooster & rapportage Periodisering van vakken Ouderavonden De school

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Regius College. 28 en 30 januari 2019

Voorlichtingsavond Regius College. 28 en 30 januari 2019 1 Voorlichtingsavond Regius College 28 en 30 januari 2019 De overstap van basisschool naar Regius College (1) Open Dag op 1 februari voor ouders en leerlingen Kennismakingsmiddag voor leerlingen en ouderavond

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

STARTINFO leerjaar 2 en 3. 2College Cobbenhagenlyceum

STARTINFO leerjaar 2 en 3. 2College Cobbenhagenlyceum STARTINFO leerjaar 2 en 3 2College Cobbenhagenlyceum 2018 SCHOOLJAAR 2019 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO ATHENEUM TWEETALIG VWO TECHNASIUM Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon

Nadere informatie

Start schooljaar Aanschaflijst materialen

Start schooljaar Aanschaflijst materialen Start schooljaar 2016-2017 en Aanschaflijst materialen 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 BEROEPSGERICHTE UNIT... 3 1 VMBO BK regulier en TTO... 3 1 LWOO... 4 2 VMBO BK regulier en TTO... 5 2 LWOO... 6

Nadere informatie

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1 Julia van Orsouw Coördinatoren bovenbouw Leerjaar 3 Leerjaar 4 William Gooren Truus Hesen Leerlingbegeleiding Sonia Pauptit Monique Uges Marijn Bernards Marjo Vullings Leerjaar 3!!!

Nadere informatie

Het ABC voor de. brugklas

Het ABC voor de. brugklas Het ABC voor de brugklas 2018 2019 Oecomenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Pieter Kieftstraat 20 1902 RA Castricum (0251) 659119 info@bonhoeffer.nl 2 Beste ouders en verzorgers,

Nadere informatie

Algemene informatie over de brugklas Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan

Algemene informatie over de brugklas Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan Algemene informatie over de brugklas Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan Het Christiaan Huygens College, locatie Rachmaninowlaan is een kleine protestants christelijke havo vwo school. Er

Nadere informatie

Algemeen: bevorderingsrichtlijnen Kennemer College havo-atheneum-gymnasium

Algemeen: bevorderingsrichtlijnen Kennemer College havo-atheneum-gymnasium Algemeen: bevorderingsrichtlijnen Kennemer College havo-atheneum-gymnasium Op het Kennemer College werken we met een voortschrijdend gemiddelde. Dit wil zeggen dat op elk moment het gemiddelde voor een

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

Een breed aanbod. dakpan-klas. dakpan-klas

Een breed aanbod. dakpan-klas. dakpan-klas Welkom Een breed aanbod dakpan-klas dakpan-klas Toelating tot welk niveau advies van de leerkracht van groep 8 Plaatsing in een klas regulier of speciaal aanbod indeling naar herkomst (school, dorp of

Nadere informatie

Informatieavond Klas 3 Welkom

Informatieavond Klas 3 Welkom Informatieavond Klas 3 Welkom Programma opening het 3 vwo team uw kind op 3 vwo communicatie LOB: Profielkeuzeproces in 3 vwo Pauze (kopje koffie in het dolninarium) kennismaking met de mentor Leerlingen

Nadere informatie

welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen

welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen 2016-2017 Je staat op de drempel van het voortgezet onderwijs. Na de zomervakantie gaat dit avontuur beginnen. Wij hopen dat je fantastische jaren

Nadere informatie

docentenvergadering. Met leerjaar wordt hier bedoeld, de gezamenlijke parallelklassen van de afdelingen havo en vwo. (B.v. 3-vwo en 3-havo vormen

docentenvergadering. Met leerjaar wordt hier bedoeld, de gezamenlijke parallelklassen van de afdelingen havo en vwo. (B.v. 3-vwo en 3-havo vormen Bevorderingsregels Algemeen 1. Bij de bevordering van de klassen 1 t/m 5 wordt het aantal tekortpunten berekend; dat zijn punten die nodig zijn om van een cijfer lager dan een 6, een zes te kunnen maken.

Nadere informatie

OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen

OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen Wat kunt u verwachten? Presentatie tot 20.30 uur: - de overstap, - wat biedt Eijkhagen, - specifieke informatie. Informatie schakelklas, in de Martinzaal vanaf

Nadere informatie

4. In de bevorderingsnormen komt regelmatig het begrip kernvakken voor. Het gaat hierbij om de vakken Nederlands, Engels en wiskunde.

4. In de bevorderingsnormen komt regelmatig het begrip kernvakken voor. Het gaat hierbij om de vakken Nederlands, Engels en wiskunde. Versie Schooljaar 2016-2017 Definitief vastgesteld sept. 2016 Bevorderingsnormen Inclusief: - Herkansingsregeling 4 havo, 4 vwo en 5 vwo - Protocol doorstroom 4 mavo naar 5 havo - Protocol doorstroom 5

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Welkom op het Cals College

Welkom op het Cals College Welkom op het Cals College Informatieavond januari 2017 BBL/KBL (LWOO) Freek den Brok Schoolleider BBL/ KBL (LWOO) klas 1-2 Voorstellen collega s Eerst een presentatie, hand-out als u naar huis gaat Korte

Nadere informatie