Aspecten die van belang zijn bij het ontwikkelen van een Internetsite

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aspecten die van belang zijn bij het ontwikkelen van een Internetsite"

Transcriptie

1 Aspecten die van belang zijn bij het ontwikkelen van een Internetsite 1. Informatie - Kloppen de teksten? - Zijn ze feitelijk juist en spreken ze elkaar niet tegen? - Is de informatie actueel en gesteld in een taal die de doelgroep(en) (her)kennen en begrijpen? - Wordt op de site zelf duidelijk gecommuniceerd wat de actualiseringfrequentie van de verschillende rubrieken is? - Is het beeldmateriaal relevant en voldoet dit aan de technische beperkingen die het medium nu eenmaal met zich meedraagt (snelheid waarmee het beeldmateriaal kan worden getoond)? 2. Interactie - Is er sprake van een voldoende mate van interactiviteit op de website? - Welke vormen van interactie zijn te onderscheiden? - Hoe wordt dit geregeld? - Door middel van standaardformulieren of vrij verkeer? - Is er voorzien in een logische adressering? - Vormen de logfiles (files waarin het gebruik van de site wordt vastgelegd) van de webserver dankbaar evaluatiemateriaal? - Kan de bezoeker op de een of andere manier teken van leven achterlaten? 3. Incentive - Wat is de reden voor de bezoeker om vaker naar de website terug te keren? - Hoe vaak willen we dat een bezoeker terugkeert? - Wat is het voordeel voor de gebruiker om de website te raadplegen en niet de telefoon te pakken? - Levert het gebruik van uw website de bezoeker een duidelijk voordeel op (meerwaarde ten opzichte van overige media)? 4. Interface - Is de vormgeving van de website helder en duidelijk? - Begrijpt de bezoeker van uw website intuïtief waar welke informatie en functies te vinden zijn? - Staan de navigatieknoppen op een logische plek? - Biedt de gekozen vormgeving ruimte voor toekomstige uitbreiding? - Past de gekozen vormgeving bij de door de onderneming gevoerde huisstijl? - Discrimineert de interface (vormt de toepassing van bepaalde technieken voor sommige bezoekers een belemmering om uw website te kunnen zien?). 5. Actualiteit/dynamiek - Wat is de actualiseringfrequentie per onderdeel? Is dit dagelijks, wekelijks of maandelijks? - Is er informatie die zelden wordt ververst? - Wordt dit alles duidelijk kenbaar gemaakt aan de bezoeker? - Speelt de actualiteit innen de onderneming een rol voor de bezoeker? Is er bijvoorbeeld sprake van het presenteren van speciale aanbiedingen aan speciale klantprofielen? Dat kan als de website een dynamische website is, waarbij databases en identificatiemethodes gebruikt worden. 6. Fulfilment - Hoe worden de reacties die via de site binnenkomen, afgehandeld? - Gebeurt dat binnen 48 uur? - Welke route doorlopen orders en aanvragen voor nadere informatie? - Kan er persoonlijk contact met bepaalde functionarissen worden opgenomen?

2 Het te volgen scenario Een organisatie die overweegt Internet te gaan gebruiken, dient zich te beraden op het scenario dat zal worden gevolgd. 1 Zullen de individuele medewerkers toegang krijgen op Internet? 2 Zal internet worden gebruikt als een reclame- en marketinginstrument? 3 Kan Internet dienst doen ter ondersteuning van klanten? 4 Is handel drijven via Internet te overwegen? Hierbij moet worden bedacht dat Internet weliswaar zeer vele gebruikers kent, maar dat deze zich over de gehele wereld kunnen bevinden (grote spreiding, lage dichtheid). 5 Kan Internet ook dienen voor de uitwisseling van kennis op het gebied van onderzoek en ontwikkeling? 6 Kan Internet worden gebruikt voor andere doeleinden (interne berichten, contacten met de buitendienst en dergelijke)? 7 Zal de aansluiting op Internet worden gerealiseerd met eigen middelen of zal een beroep worden gedaan op Internet-providers resp. webserviceproviders? Internet voor individuele medewerkers 8 Overweeg welke voor- en nadelen het kan hebben om medewerkers van de organisatie als individu toegang te verschaffen op Internet. Het gaat daarbij om de afweging van het voordeel van de betere bereikbaarheid tegen de kosten,waarbij niet alleen gedacht moet worden aan de kosten van de aansluiting zelf, maar ook aan de tijd die de individuele medewerkers moeten besteden aan de tijd die nodig is om zich vertrouwd te maken met Internet. 9 Ga na welke faciliteiten wanneer ter beschikking moeten worden gesteld aan de individuele medewerkers. De meest voor de hand liggende volgorde is om achtereenvolgens , WWW- en daarna overige faciliteiten ter beschikking te stellen. 10 Overweeg om de medewerkers ook privé toegang te verschaffen tot Internet. Enerzijds vereist dit dat de medewerkers thuis moeten beschikken over een PC met modem, anderzijds vergroot het de bereikbaarheid van de medewerkers en wordt daardoor het gewenningsproces versneld. 11 Als er beslist wordt om de individuele medewerkers toegang te verschaffen op

3 Internet, moet er worden besloten of die aansluiting zal worden gerealiseerd via een Internet-provider of via een aansluiting van de bedrijfscomputer op Internet. Hierover moeten goede afspraken worden gemaakt. Tevens moeten maatregelen genomen worden ter beveiliging van het eigen netwerk. 12 Tenslotte dienen de medewerkers duidelijke richtlijnen te krijgen omtrent het gebruik van Internet. Internet als reclame- en marketinginstrument Reclame en marketingactiviteiten op Internet moeten in balans zijn met reclame en marketingactiviteiten via andere media. Bij voorkeur moet het gebruik van verschillende media elkaar versterken. In verband met de zelfregulering en het hanteren van goede manieren op Internet ( etiquette ) wordt ontraden om in bestaande mailinglists en discussiegroepen reclame te maken. Reclame via webpagina s wordt getolereerd zolang als de voorbij surfende gebruiker informatie kan vinden waarvan hij of zij duidelijk iets meeneemt. 13 Ga na welke algemene en leerzame informatie de organisatie over zijn eigen producten, diensten en/of technologie ter beschikking kan stellen, zonder bedrijfsgeheimen prijs te geven. 14 Geef gebruikers de gelegenheid of al of niet tegen betaling meer detailinformatie te krijgen. 15 Tracht door middel van deze informatie eigen mailing lists en/of eigen deskundigheidsgroepen te creëren om discussie over producten/diensten op gang te brengen. 16 Bewaak de informatie die over het bedrijf op Internet wordt verspreid. 17 Speel in op het (potentiële) klantenprofiel dat op deze wijze zichtbaar wordt. 18 Bouw in de webpagina s statistieken in, zodat een duidelijk beeld ontstaat van het aantal bezoeken dat er is gebracht en dergelijke. Dit geeft een betrouwbaar beeld van de rentabiliteit van het gebruik van Internet. 19 Monitor of de website staat vermeld in de zogenaamde search engines. Dit zijn websites waar men op trefwoord(en) kan zoeken naar relevante informatie op Internet. 20 Neem maatregelen om de informatie regelmatig te verversen. Dit lokt bezoekers. 21 Overweeg om de webpagina s ook in het Engels op te stellen. Houd daarbij rekening met het feit dat er mogelijk zaken zullen worden gedaan over de gehele wereld. Is uw onderneming daar rijp voor?

4 Ondersteuning van klanten Internet biedt gebruikers van producten/diensten uitstekende mogelijkheden om daarover vragen te stellen. Hierdoor ontstaat een goed beeld van de klantengroep en van wat onder hen leeft. 22 Moedig klanten en potentiële klanten aan om vragen te stellen over de producten en/of diensten van de organisatie. 23 Laat de vragen beantwoorden door de betreffende deskundigen uit de organisatie. Bedenk wel dat die deskundigen de vragen moeten kunnen beantwoorden in gebruikerstaal. 24 Maak van veel voorkomende vragen zogenaamde FAQ s ( Frequently Asked Questions ), bestanden die gebruikers met behulp van het WWW en/of FTP naar zich toe kunnen halen. 25 Neem maatregelen om de FAQ s regelmatig op actualiteit te controleren. Handel via Internet Hoewel Internet nog niet die veiligheid biedt die nodig is om handelstransacties veilig uit te voeren, kan men steeds meer artikelen via Internet 26 Bepaal of de organisatie voldoende kennisintensief is om Internet als bron van kennis en ervaring gestructureerd tot ontwikkeling te brengen. 27 Indien kennis voor de organisatie van eminent belang is, moet worden overwogen om een cybrarian, vergelijkbaar met een bibliothecaris (librarian) aan te stellen. Aan de cybrarian moeten bevoegdheden en faciliteiten ter beschikking worden gesteld die vergelijkbaar zijn met die van een bibliothecaris. 28 Onderzoek of bedrijfsgegevens over de eigen organisatie op Internet zullen worden gezet. Daarvoor zou bijvoorbeeld onderzocht kunnen worden of vergelijkbare bedrijven dit ook doen. Het gaat daarbij voornamelijk om economische informatie, de doelstelling, jaarverslagen, structuur en activiteiten. Dit kan toekomstige partners aantrekken om gezamenlijke activiteiten op internationaal niveau te ontplooien.

5 Internet voor andere doeleinden Internet kent vele toepassingsmogelijkheden. Hier worden ter illustratie genoemd: Internet voor werving van personeel, Internet als mogelijk communicatiemiddel binnen (bijvoorbeeld) joint ventures en Internet als netwerk binnen de eigen organisatie. 29 Onderzoek of de organisatie haar vacatures via Internet bekend zal maken. Eventuele gegadigden kunnen zich gemakkelijk aanmelden met behulp van in webpagina s opgenomen sollicitatieformulieren. 30 Ga na of de communicatie met samenwerkende bedrijven via Internet kan verlopen. Daarbij moet veiligheid van transacties in het oog worden gehouden. 31 Gezien het allround karakter van Internet (het draait op vele hardwareplatforms) moet worden overwogen om een intern, op het Internetprotocol gebaseerd, netwerk te installeren. De naam daarvoor is Intranet. Zelf doen of uitbesteden Gebaseerd op alle bovenstaande overwegingen moet uiteindelijk worden beslist welke werkzaamheden binnenshuis zullen worden uitgevoerd, en welke werkzaamheden zullen worden uitbesteed. 32 Onderzoek hoeveel werk er in de activiteiten op Internet gaat zitten. Het zal in eerste instantie er wel bij gedaan kunnen worden, maar afhankelijk van de resultaten is het niet uitgesloten dat in een later stadium speciaal personeel nodig is. 33 Overweeg voor het aantrekken van specialisten Internet zelf in te schakelen. Het is niet ongewoon dat een organisatie in New York zijn webpagina s laat maken door een studente in Twente, die op haar beurt een oordeel vraagt aan een internationale mailinglist van professionele webpaginamakers. 34 Ga na hoe het technische invoertraject moet verlopen. Bijvoorbeeld: * zal van het begin af aan een eigen computer op Internet worden aangesloten? * zal in het begin worden volstaan met het huren van een computerruimte bij een daarin gespecialiseerd bedrijf?

Disclaimer Informatie op deze website Functioneren van deze website Uitsluiten van aansprakelijkheid Intellectuele eigendomsrechten

Disclaimer Informatie op deze website Functioneren van deze website Uitsluiten van aansprakelijkheid Intellectuele eigendomsrechten Disclaimer Het gebruik maken van en toegang verschaffen tot deze site betekent dat u als gebruiker kennis heeft genomen van onderstaande voorwaarden, deze begrijpt en daarmee instemt. Informatie op deze

Nadere informatie

Bedrijf: Contactpersoon: Van: Karin de Wit Design Karin de Wit. Datum:

Bedrijf: Contactpersoon: Van: Karin de Wit Design Karin de Wit. Datum: Briefing Webdesign Bedrijf: Contactpersoon: Van: Karin de Wit Design Karin de Wit Datum: 23 Introductie Dit document is samengesteld om beter inzicht te krijgen in de informatie die een rol speelt bij

Nadere informatie

Wij maken graag reclame voor anderen

Wij maken graag reclame voor anderen Wij maken graag reclame voor anderen RECLAME ONTWERP WEBSITE HUISSTIJL U wilt uw doelgroep....aanspreken, informeren en overtuigen. Dat doet u met een heldere boodschap en direct in het oog springende

Nadere informatie

A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 B SIMSTAT - BEHEER B-1

A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 B SIMSTAT - BEHEER B-1 A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 A.1 OVER SIMSITE A-1 A.2 TECHNISCHE SPECIFICATIES A-1 A.3 AAN DE SLAG A-2 B SIMSTAT - BEHEER B-1 B.1 AUTORISATIE B-1 B.2 ALGEMEEN B-1 B.2.1 HUIDIGE SITUATIE B-1 B.2.2 DAGELIJKS

Nadere informatie

Omzeil het gebruik van mappen en bestanden over Wiki s en het werken in de 21 e eeuw

Omzeil het gebruik van mappen en bestanden over Wiki s en het werken in de 21 e eeuw Omzeil het gebruik van mappen en bestanden over Wiki s en het werken in de 21 e eeuw In de whitepaper waarom u eigen documenten niet langer nodig heeft schreven we dat het rondmailen van documenten geen

Nadere informatie

TEST JE WEBKENNIS: Smarty or dummy www.blaucapel.nl >vakken> informatiekunde> test je webkennis

TEST JE WEBKENNIS: Smarty or dummy www.blaucapel.nl >vakken> informatiekunde> test je webkennis TEST JE WEBKENNIS: Smarty or dummy www.blaucapel.nl >vakken> informatiekunde> test je webkennis Deelnemen? Opdracht Voorbeeld : combineer de eerste kolom met de tweede. : 1 = B of 2 = LL (dit zijn niet

Nadere informatie

Persbericht. Bedrijven verwachten groei aantal websites. Centraal Bureau voor de Statistiek

Persbericht. Bedrijven verwachten groei aantal websites. Centraal Bureau voor de Statistiek Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB00-288 21 december 2000 9.30 uur Bedrijven verwachten groei aantal websites Eind volgend jaar zal bijna 6 van de 10 bedrijven die toegang hebben tot een

Nadere informatie

Quick Scan E E E. Hoogst persoonlijk inter net & andere webzaken

Quick Scan E E E. Hoogst persoonlijk inter net & andere webzaken Zeg mij wie uw klanten zijn... ** hoe presteert uw website? ** wie zijn uw concurrenten? ** waar staat u in de sociale media? ** wat kost dat? ** wat zijn de vervolgpen? blz 2 Een website dient verschillende

Nadere informatie

De volgende voorwaarden zijn van toepassing op het gebruik van de website

De volgende voorwaarden zijn van toepassing op het gebruik van de website De volgende voorwaarden zijn van toepassing op het gebruik van de website www.razendenthousiasterekenaars.nl (hierna: website) van KPMG Meijburg & Co. Door de website te bekijken en de daarop verstrekte

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 11 maart 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Website maken / teksten aanpassen Gratis

Nadere informatie

Dit Privacy Statement opgemaakt in augustus 2018 is van toepassing op:

Dit Privacy Statement opgemaakt in augustus 2018 is van toepassing op: Dit Privacy Statement opgemaakt in augustus 2018 is van toepassing op: Onze website: www.bas-soest.nl. Informatie die door BAS-Soest wordt verwerkt in het kader van haar dienstverlening. Tijdens uw bezoek

Nadere informatie

Webstatuut PKN Kollum

Webstatuut PKN Kollum Webstatuut Webstatuut PKN Kollum Redactiestatuut voor de website van Protestantse Gemeente te Kollum. (PKN Kollum) Dit redactiestatuut is bedoeld om de organisatie van de PKN Kollum, gebruikers en toekomstige

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Hoe maak je interessante tweets?

Hoe maak je interessante tweets? Hoe maak je interessante tweets? Januari 2012 Inleiding Leuk dat je echt aan de slag gaat met het maken van goede tweets! In dit document vind je algemene tips voor het opstellen van goede tweets. Bovendien

Nadere informatie

TYPO3 redacteuren cursus

TYPO3 redacteuren cursus TYPO3 redacteuren cursus Inleiding Voorstellen docent Communicatie Expertise Centrum (CEC) Voorstellen cursisten Aanwezigheidsformulier Evaluatieformulier / e-mailadres Reden: verbeteren cursus Doel:TYPO3

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Concept Deze week hebben wij ervoor gekozen om de tiled display, die rechts van de ESC balie staat, te verbeteren door een interactieve applicatie eraan te verbinden. Op dit moment is het display, alhoewel

Nadere informatie

HET LICHT OP WEBHOSTING EN WEBSITE- SUPPORT

HET LICHT OP WEBHOSTING EN WEBSITE- SUPPORT HET LICHT OP WEBHOSTING EN WEBSITE- SUPPORT Webhosting Kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid staan voor ons op de eerste plaats. Daarom bieden we voor onze klanten de meest kwalitatieve en betrouwbare

Nadere informatie

Installateurs handleiding meldkamer software. MASweb

Installateurs handleiding meldkamer software. MASweb Installateurs handleiding meldkamer software MASweb Devision meldkamer b.v. versie 1.1 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. INLOGGEN 4 3. STARTPAGINA / HOME.. 5 4. INFORMATIE ZOEKEN / SEARCH 7 5. ALGEMENE

Nadere informatie

Social Mediaprotocol

Social Mediaprotocol Social Mediaprotocol Versie: februari 2014 Voorgenomen besluit : maart 2014 Behandeld in MR : juni 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Social media... 4 1.1 Algemeen... 4 1.2 Inzet social media op het

Nadere informatie

W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 3. 07. De app in een goede mobiele strategie

W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 3. 07. De app in een goede mobiele strategie W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 3 07. De app in een goede mobiele strategie Introductie We ontwikkelden de afgelopen jaren verschillende consumenten apps. De wens van bedrijven om

Nadere informatie

Template voor Website evaluatie eenvoudige verkorte versie. Inhoudsopgave. Vragenlijst...1. Afsluitende pagina...5. Variabelen...6

Template voor Website evaluatie eenvoudige verkorte versie. Inhoudsopgave. Vragenlijst...1. Afsluitende pagina...5. Variabelen...6 Template voor Website evaluatie eenvoudige verkorte versie Inhoudsopgave Vragenlijst...1 Afsluitende pagina...5 Variabelen...6 i Vragenlijst Toelichting Website evaluatie Wat wilt u weten? Hoe tevreden

Nadere informatie

Privacy policy Spankracht Ontwerpers. Versie 1.0

Privacy policy Spankracht Ontwerpers. Versie 1.0 Privacy policy Spankracht Ontwerpers Versie 1.0 Deze pagina is voor het laatst aangepast op 17-05-2018. Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Bijlage III: en enquête

Bijlage III:  en enquête Bijlage III: e-mail en enquête E-mail Beste werving- en selectiebureau Ik ben Maarten Vandebeek, laatstejaarsstudent personeelswerk op het departement Social Work aan de PXL te Hasselt. Aangezien ik in

Nadere informatie

WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD

WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD BETAALBARE WEBSITE MET MOGELIJKHEDEN VOOR DE TOEKOMST STABIEL, KWALITEIT, PROFESSIONEEL

Nadere informatie

10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN

10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN 10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN 1 Een zakelijke mailinglijst is een sterke troef bij het uitbouwen van uw onderneming. Meer e-mailadressen van potentiële klanten zorgen voor meer bereik

Nadere informatie

Doelstelling van deze enquete

Doelstelling van deze enquete Doelstelling van deze enquete Het inzichtelijk maken van de bestaande interne communicatiestructuur, de tevredenheid daarover en de mogelijkheden tot verbeteringen. Algemene vragen: - Welke afdeling werkt

Nadere informatie

Ook op uw laatste plekje nog een klant?

Ook op uw laatste plekje nog een klant? Ook op uw laatste plekje nog een klant? We pakten nog net die laatste voorstelling mee! We konden nog last-minute een balletje slaan! op het laatste moment lekker én met een flinke korting uit eten...

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING PARKINSON VERENIGING

PRIVACYVERKLARING PARKINSON VERENIGING PRIVACYVERKLARING PARKINSON VERENIGING Via de website (www.parkinson-vereniging.nl) en het platform, waar u een Persoonlijk Parkinson Dossier kunt aanmaken, van De Parkinson Vereniging worden privacygevoelige

Nadere informatie

Inventarisatie ontwikkeling website. Doelstellingen

Inventarisatie ontwikkeling website. Doelstellingen Inventarisatie ontwikkeling website Doelstellingen Wat wilt u met uw website bereiken? NB. u kunt meerdere vakjes aanvinken Producten verkopen Informatie verstrekken Nieuwe markten veroveren Naamsbekendheid

Nadere informatie

Focus op andere mediatechnieken

Focus op andere mediatechnieken Focus op andere mediatechnieken De wereld om ons heen verandert snel, zowel commercieel als maatschappelijk. Om aansluiting bij onze klanten te houden, vraagt dat binnen Achmea (Versnellen & Vernieuwen),

Nadere informatie

Advertentiewereld Dé advertentiesite voor regio s en groepen

Advertentiewereld Dé advertentiesite voor regio s en groepen Advertentiewereld Dé advertentiesite voor regio s en groepen Beheer uw eigen site, en bepaal eigen regels, voor een regio of specifieke groep op het domein van Advertentiewereld.com Copyright 2014 Advertentiewereld.com

Nadere informatie

TYPO3 redacteuren cursus w3.tue.nl

TYPO3 redacteuren cursus w3.tue.nl TYPO3 redacteuren cursus w3.tue.nl Inleiding Voorstellen docent Communicatie Expertise Centrum (CEC) Voorstellen cursisten Aanwezigheidsformulier Evaluatieformulier / e-mailadres Reden: verbeteren cursus

Nadere informatie

Formulier voor Websites

Formulier voor Websites Formulier voor Websites Doel van dit formulier Met de vragen op de volgende pagina s stelt u in enkele minuten uw website samen. Aan de hand van de geformuleerde vragen ontvangt u een vrijblijvende offerte.

Nadere informatie

Privacyverklaring msx-shop.nl

Privacyverklaring msx-shop.nl Inhoud 1. Inleiding 1 1.1 Vereisten verwerking persoonsgegevens... 2 1.2 Aanvullende vereisten... 2 1.3 Systeem... 2 1.3.1 Msx-shop.nl... 2 1.3.2 E-mailadressen voor beheerders en webmaster... 2 1.3.3

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE OVER DIT PRIVACY STATEMENT EN COOKIE VERKLARING

ALGEMENE INFORMATIE OVER DIT PRIVACY STATEMENT EN COOKIE VERKLARING ALGEMENE INFORMATIE OVER DIT PRIVACY STATEMENT EN COOKIE VERKLARING In het kader van de uitvoering van onze dienstverlening, kunnen wij direct of indirect persoonsgegevens van jou, als gebruiker van onze

Nadere informatie

1.a. De leerlingen hebben een positieve houding tegenover ICT en zijn bereid ICT te gebruiken om hen te ondersteunen bij het leren.

1.a. De leerlingen hebben een positieve houding tegenover ICT en zijn bereid ICT te gebruiken om hen te ondersteunen bij het leren. Leerlijn ICT DERDE LEERJAAR 1 Kennismaken - aanzetten - occasioneel opbouwen - regelmatig VERWERVEN - systematisch 1.a. De leerlingen hebben een positieve houding tegenover ICT en zijn bereid ICT te gebruiken

Nadere informatie

Deze cookieverklaring is van toepassing op System CSl ( en tot stand gekomen doormiddel van ACM.

Deze cookieverklaring is van toepassing op System CSl (  en tot stand gekomen doormiddel van ACM. Cookiebeleid Inleiding We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor het gebruik van cookies op onze website. Via cookies verzamelen System CSL en derde partijen informatie

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING PARKINSON VERENIGING

PRIVACYVERKLARING PARKINSON VERENIGING PRIVACYVERKLARING PARKINSON VERENIGING Via de website (www.parkinson-vereniging.nl) en het platform, waar u een Persoonlijk Parkinson Dossier kunt aanmaken, van De Parkinson Vereniging worden privacygevoelige

Nadere informatie

Na de kennismaking betaalt u de normale prijs van 13,95 inclusief administratie- en verzendkosten.

Na de kennismaking betaalt u de normale prijs van 13,95 inclusief administratie- en verzendkosten. VOORWAARDEN Over de adverteerder Ter kennismaking wordt het Kwebbels Boekenpakket gratis aangeboden, u betaalt alleen de administratie- en verzendkosten van 6,95. Na de kennismaking betaalt u de normale

Nadere informatie

Social en Direct Marketing

Social en Direct Marketing Social en Direct Marketing Wim van der Mark, Dialoogtrainers.nl Inhoud Direct marketing essentials tot 2002 DM 1.0 Direct marketing essentials i.c.m. search, web en e-mail DM 2.0 Direct marketing essentials

Nadere informatie

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Handleiding- CrashplanPRO - Online Backup Download de clients hier: Windows 32- bit: http://content.cloud2.nl/downloads/back01- cra.backupnoc.nl/crashplan_x86.exe Windows

Nadere informatie

VIMN (hierna ook wij, ons en onze ) is onderdeel van Viacom International Inc.

VIMN (hierna ook wij, ons en onze ) is onderdeel van Viacom International Inc. PRIVACYBELEID Laatstelijk aangepast op 1 november 2016: we hebben het document aangepast waarnaar wordt verwezen in de laatste alinea van de paragraaf Hoe we jouw informatie verzamelen en gebruiken, waarin

Nadere informatie

Metis Diensten Groep bv 2000-2011

Metis Diensten Groep bv 2000-2011 1 Wij moeten ook op Internet! Deze kreet is, de laatste jaren, vele duizenden keren over tafel gegaan binnen bedrijven, instellingen en verenigingen. Internet lijkt tot wondermiddel te zijn verheven: "Je

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE BRANDWEER WEBSITES

GEMEENTELIJKE BRANDWEER WEBSITES GEMEENTELIJKE BRANDWEER WEBSITES www.brandweercms.nl INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE.. 3 // WAT IS ER AAN DE HAND... 3 // DIGITALE OVERHEID... 4 // VERSNIPPERING COMMUNICATIE.... 4 // VERPLICHTINGEN... 4 //

Nadere informatie

b-logicx handleiding INHOUDSOPGAVE VPN verbinding voor Windows XP UG_VPN.pdf

b-logicx handleiding INHOUDSOPGAVE VPN verbinding voor Windows XP UG_VPN.pdf VPN verbinding voor Windows XP INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2 2. Wat is de bedoeling? 3 2.1 Waarom een VPN verbinding 3 2.2 Wat is zeker niet de bedoeling? 3 2.3 Wat heb je nodig? 3 3. Instellen van de VPN

Nadere informatie

Handleiding Twittergebruik

Handleiding Twittergebruik Handleiding Twittergebruik Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u Twitter kunt gebruiken om door Comvio geïnformeerd te worden over relevante informatie en om met Comvio in contact te komen.

Nadere informatie

FAQ AcceptEmail. Antwoorden op veelgestelde vragen

FAQ AcceptEmail. Antwoorden op veelgestelde vragen FAQ AcceptEmail Antwoorden op veelgestelde vragen 1. Antwoorden op veelgestelde vragen 1.1. Wat is AcceptEmail? AcceptEmail is de opvolger van de papieren acceptgiro. Betalen kan veilig en snel met ideal,,

Nadere informatie

Hoe gebruiken wij verzamelde gegevens

Hoe gebruiken wij verzamelde gegevens Privacy Statement Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we

Nadere informatie

DEALS VOOR JOU Privacybeleid

DEALS VOOR JOU Privacybeleid DEALS VOOR JOU Privacybeleid In dit privacybeleid wordt beschreven hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens. Wij verzamelen, gebruiken en delen persoonsgegevens om de DEALS VOOR JOU Website te laten werken

Nadere informatie

Handleiding Webhosting Online Linux

Handleiding Webhosting Online Linux Handleiding Webhosting Online Linux April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document

Nadere informatie

Zeekadetkorps Nederland

Zeekadetkorps Nederland Versie 1.0, maart 2018 Team communicatie Cookiewet Deze website maakt gebruik van cookies akkoord of niet akkoord?. Het is een melding die je steeds vaker ziet op websites. De cookiewet stelt dat websites

Nadere informatie

Websites aanpassen. Voor iedereen.

Websites aanpassen. Voor iedereen. Websites aanpassen. Voor iedereen. Teksten aanpassen en afbeeldingen toevoegen. Links naar andere pagina s of documenten. Pagina s toevoegen, kopiëren en verplaatsen. Ondersteuning voor meerdere talen.

Nadere informatie

Geusseltweg 7c 6225 XS, Maastricht. +31 (0) Privacy Verklaring. Versie

Geusseltweg 7c 6225 XS, Maastricht. +31 (0) Privacy Verklaring. Versie Geusseltweg 7c 6225 XS, Maastricht +31 (0)43-302 00 01 info@pendo.nl www.pendo.nl Privacy Verklaring Versie 2018.05.23 1 van 5 Privacybescherming De website pendo.nl en de daaraan gekoppelde internetdiensten

Nadere informatie

Uw online ambities realiseren met Smartsite ixperion content management

Uw online ambities realiseren met Smartsite ixperion content management Dinsdag 12 oktober 2010 Uw online ambities realiseren met Smartsite ixperion content management Content management: Online communicatie, dienstverlening en primaire processen verbeteren Johan Blok, Seneca

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

Paybox Mail Beheren van transactionele email berichten

Paybox Mail Beheren van transactionele email berichten 1 Paybox Mail Beheren van transactionele email berichten PAYBOX/POINT TRANSACTION SYSTEMS Point Transaction Systems, 11 A, rue Jacques Cartier - 78280 Guyancourt - FRANCE Tél. : +33 (0)1 61 37 05 70 -

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Blog handleiding voor de Groenteman

Blog handleiding voor de Groenteman Blog handleiding voor de Groenteman In deze speciale bloggers handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist een

Nadere informatie

Probeer nu GRATIS. Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap

Probeer nu GRATIS. Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap Probeer nu GRATIS Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap Opensignage eenvoudig uw doelgroep informeren Zoekt u een eenvoudige manier om uw doelgroep te informeren via een beeldschermennetwerk?

Nadere informatie

Leerlijn ICT VIJFDE LEERJAAR 1 Kennismaken - aanzetten - occasioneel opbouwen - regelmatig VERWERVEN - systematisch herhalen - verdiepen - verbreden -

Leerlijn ICT VIJFDE LEERJAAR 1 Kennismaken - aanzetten - occasioneel opbouwen - regelmatig VERWERVEN - systematisch herhalen - verdiepen - verbreden - Leerlijn ICT VIJFDE LEERJAAR 1 Kennismaken - aanzetten - occasioneel opbouwen - regelmatig VERWERVEN - systematisch herhalen - verdiepen - verbreden - 1.a. De leerlingen hebben een positieve houding tegenover

Nadere informatie

Privacy beleid. Algemeen

Privacy beleid. Algemeen Privacy beleid Algemeen In dit Privacy beleid wordt beschreven hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens. Wij verzamelen, gebruiken en delen persoonsgegevens om de websites van JaMa Media, zoals Mijnkoopwaar

Nadere informatie

CS- WebDesign. LinkBuilding

CS- WebDesign. LinkBuilding CS- WebDesign LinkBuilding Zelf doen of uitbesteden Met 25 links om het zelf te doen 2012 Courbois Software Beuningen Fazantlaan 63, 6641 XW Beuningen. www.courboissoftware.com & www.cs-webdesign.nl 024

Nadere informatie

Content Management Systeem Specifieke modules van het Steenstra CMS 2011

Content Management Systeem Specifieke modules van het Steenstra CMS 2011 Content Management Systeem Specifieke modules van het Steenstra CMS 2011 2. Overzicht en specificering van additionele modules Naast de basis implementatie is het Steenstra CMS systeem uit te breiden met

Nadere informatie

Social Media zakelijk gebruiken

Social Media zakelijk gebruiken Social Media zakelijk gebruiken KENNISSESSIE 7 NOVEMBER 20 13 Welkom SMO2 Agenda 14.00 Ontvangst 14.15 Introductie 14.35 Social media in de praktijk: Dirkzwager advocaten en notarissen Zytec International

Nadere informatie

PRIVACYSTATEMENT JOUW PRIVACY GERESPECTEERD

PRIVACYSTATEMENT JOUW PRIVACY GERESPECTEERD JOUW PRIVACY GERESPECTEERD PRIVACY STATEMENT ZEKER.ME Zeker.Me neemt jouw privacy zeer serieus. Tijdens je gebruik van de Dienst zal Zeker.Me informatie over jou verwerken. Dat doen we altijd op een veilige

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 3 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 3 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Belangenverstrengeling bij re-integratie Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Re-integratiebedrijf Amsterdam

Belangenverstrengeling bij re-integratie Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Re-integratiebedrijf Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman Belangenverstrengeling bij re-integratie Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Re-integratiebedrijf Amsterdam 23 april 2014 RA140735 Samenvatting Een medewerker (jobhunter)

Nadere informatie

Artikel. Artikelen Schrijven voor Leadgeneratie Hoe u boodschappen afstemt op uw doelgroep Bob Oord

Artikel. Artikelen Schrijven voor Leadgeneratie Hoe u boodschappen afstemt op uw doelgroep Bob Oord Artikel Artikelen Schrijven voor Leadgeneratie Hoe u boodschappen afstemt op uw doelgroep Bob Oord 1 Introductie Bij het samenstellen van content voor een leadgeneratie campagne is de doelstelling altijd

Nadere informatie

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf SocialforMedia organiseert i.s.m. Innovatieplatform Colibre van Cubiss de Social Media trainingen Social Media succesvol inzetten

Nadere informatie

A SIMsubsites algemeen A-1. B Beheren van subsites B-1

A SIMsubsites algemeen A-1. B Beheren van subsites B-1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave A SIMsubsites algemeen A-1 A.1 Over SIMsite A-1 A.2 Technische specificaties A-1 B B-1 B.1 Aanmaken van subsites B-1 B.2 Autoriseren van subsites B-4 Algemeen A SIMsubsites

Nadere informatie

Privacybeleid Flamecontrol b.v.

Privacybeleid Flamecontrol b.v. Privacybeleid Flamecontrol b.v. Versie 0.1 Deze pagina is voor het laatst aangepast op 01-08-2016. Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid

Nadere informatie

hoe u kunt zoeken naar informatie; hoe u gevonden informatie kunt beoordelen op betrouwbaarheid.

hoe u kunt zoeken naar informatie; hoe u gevonden informatie kunt beoordelen op betrouwbaarheid. 1 Veilig zoeken Internet is een handig medium met een zee aan informatie op allerlei gebieden. U kunt vanuit huis op ieder moment snel informatie van over de hele wereld in huis halen. Het kan hierbij

Nadere informatie

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee?

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Werken met Mailchimp op Facebook Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Inleiding In dit whitepaper leest u wat u kunt met Mailchimp als e-mailmarketing platform. Er zijn een groot aantal e-mail marketing

Nadere informatie

Crossmedia communicatie Examennummer: 91937 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur

Crossmedia communicatie Examennummer: 91937 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Crossmedia communicatie Examennummer: 91937 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Dit examen bestaat uit 4 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - een case met 10 open vragen (maximaal

Nadere informatie

INHOUD RENTEBOX CONSUMENT GERICHT ADVISEUR GERICHT STRATEGISCH

INHOUD RENTEBOX CONSUMENT GERICHT ADVISEUR GERICHT STRATEGISCH RENTEBOX RENTEBOX INHOUD Rentebox bevat de hypotheekrentes van alle belangrijke hypotheekaanbieders in Nederland die zich richten op de intermediaire markt. De samenstelling van deze data is dusdanig flexibel

Nadere informatie

Privacybeleid Nasano Management

Privacybeleid Nasano Management Privacybeleid Nasano Management Versie 1.0 Deze pagina is voor het laatst aangepast op 9 maart 2018 Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Autosoft Autocommerce 6.0

Autosoft Autocommerce 6.0 Autosoft Autocommerce 6.0 Heeft u het gevoel dat u qua automatisering door de bomen het bos niet meer ziet? U heeft een programma voor uw prijskaarten, een programma voor uw voorraadlijsten en dan moet

Nadere informatie

De resultaten van een online campagne

De resultaten van een online campagne De resultaten van een online campagne Het einde nadert voor de wedstrijd van Gentse Ondernemer van het jaar, de mogelijkheid tot stemmen is reeds afgelopen. Deze voorbije aantal weken heeft Rgbscape dan

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

Pieter Geneugelijk 4H3

Pieter Geneugelijk 4H3 Pieter Geneugelijk 4H3 Opdracht 1 www.ad.nl : Geeft het AD mij voldoende juiste en actuele informatie? Ja het AD beschikt over actuele informatie en de juistheid ervan. Cijfer: 8 Tip: Iets minder drukke

Nadere informatie

Privacy- en cookieverklaring Itho Daalderop Belgium BVBA

Privacy- en cookieverklaring Itho Daalderop Belgium BVBA Privacy- en cookieverklaring Itho Daalderop Belgium BVBA Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 18 januari 2019. Via https://www.ithodaalderop.be (verder: de website) worden persoonsgegevens

Nadere informatie

Online marketing en het toepassen van e-commerce

Online marketing en het toepassen van e-commerce Keuzedeel mbo Online marketing en het toepassen van e-commerce gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0519 Penvoerder: Sectorkamer handel Gevalideerd door: Sectorkamer Handel Op: 22-03-2016

Nadere informatie

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding.

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Graag zou ik je willen vragen mij een email te sturen

Nadere informatie

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger.

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger. 1 Veilig chatten Chatten is een populaire manier van contact maken en onderhouden op internet. Het is simpel gezegd het uitwisselen van getypte berichten. Dat kan met familie, vrienden en andere bekenden,

Nadere informatie

Introductie. Contact informatie. Communicatie is de sleutel voor een succesvol project.

Introductie. Contact informatie. Communicatie is de sleutel voor een succesvol project. Introductie Communicatie is de sleutel voor een succesvol project. We hebben dit document opgesteld om jullie te helpen een duidelijk visie op papier te zetten voor het project. Zie het als een business

Nadere informatie

Definitiestudie Pizzaketen

Definitiestudie Pizzaketen Definitiestudie XXXXXXXXXXXX Assen 06-10-2008 xxxxxxxxxxx Pagina 0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave ------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inleiding --------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS

PERSOONLIJKE GEGEVENS SITEBEZOEK GEGEVENS Net als de meeste bedrijven verzamelt ook de Maniye niet-persoonlijke (anonieme) informatie zoals het type webbrowser, de taalvoorkeuren, de oorsprong site en de datum en tijd van het

Nadere informatie

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG Van voorbereiding tot uitvoering WHITEPAPER 2016 TIPS VOORDAT JE GAAT SCHRIJVEN Het schrijven van een goede blog kan een behoorlijke uitdaging zijn. Met deze tips en structuur

Nadere informatie

NARROWCASTING IN PRODUCTIEBEDRIJVEN

NARROWCASTING IN PRODUCTIEBEDRIJVEN NARROWCASTING IN PRODUCTIEBEDRIJVEN NARROWCASTING IN PRODUCITEBEDRIJVEN Van kantoor tot op de productievloer: iedere medewerker goed geïnformeerd. Inleiding Uitdagingen Narrowcasting als oplossing Aan

Nadere informatie

De voordelen van Drupal

De voordelen van Drupal Drupal is een open source Content Management System (CMS). Daarnaast kun je Drupal zien als een framework, dit betekent dat je modules (oftewel mini-applicaties) kunt implementeren in je installatie van

Nadere informatie

Hotsheet Oktober - December 2012

Hotsheet Oktober - December 2012 Hotsheet Oktober - December 2012 StepStone feiten en cijfers StepStone feiten en cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 4.841.739 Aantal bezoeken 1.377.466 Unieke bezoekers 948.607 Aantal vacatures 3.597

Nadere informatie

Waarom socialschools?

Waarom socialschools? Oudercommunicatie: 1. Alle communicatie (nieuwsbrief, agenda, berichten) op 1 plek 2. Tijdbesparend en doelgericht 3. Veilig, de data blijft binnen de school. AVG proof 4. Deelt niet je privé gegevens

Nadere informatie

Twaalf eenvoudige tips voor debiteurenbeheer in het MKB

Twaalf eenvoudige tips voor debiteurenbeheer in het MKB Twaalf eenvoudige tips voor debiteurenbeheer in het MKB Alles in één hand: PROACCEPT i n c a s s o v a n d e n B e r g d e R i e & U y t e r l i n d e incasso - gerechtsdeurwaarders Herculesplein 261,

Nadere informatie

Tarieven online Dé website voor succesvol handelen en toeleveren

Tarieven online Dé website voor succesvol handelen en toeleveren Tarieven online Dé website voor succesvol handelen en toeleveren Adverteren op maat! Elke onderneming uit de industriemarkt kan adverteren op vraagenaanbod.nl. U hoeft geen groot bedrijf, geen marketingkennis

Nadere informatie

Cookie verklaring Breman. Mei breman.nl

Cookie verklaring Breman. Mei breman.nl Cookie verklaring Breman Mei 2018 breman.nl Auteur: Breman Datum: 22-5-2018 Versie 1.0. Openbaar Documentinformatie Titel Auteur(s) Cookie verklaring Breman Breman Aantal Pagina s 5 Documentnaam Datum

Nadere informatie