KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND."

Transcriptie

1 KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

2 Jan. KRONIEK Gouden jubileum van A. P. Tolk, hoofdcommies ter Gemeentesecretarie te Alphen a. d. Rijn. van Jan als kruier bij de Spoorwegen te Leiden. Overleden Willem Hannaart, oud eerste van het collegium van het L.S.C. in den ouderdom van 77 jaar. De saneering van de Bouwe Louwe- en Paradijssteeg onder architect B. Buurman tot stand Opening van het nieuwe Gymnasium aan de Fruinlaan. Huldiging te Boskoop van Cornelis Dozy bij viering verjaardag. Eenige later verdronken. De Raad neemt een ning over. Hoogervorst vóór 50 jaar benoemd tot organist in de St. Willebrordus te Oegstgeest. 3 Febr. Overleden Dr. J. W. C. Goethart, oud-lector a. d. Universiteit en oud-directeur van het Herbarium.

3 35 11 Febr. Intreerede van Mr. A. N. Molenaar, benoemd 10 Jan. 38 tot bijzonder in de Sociale wetgeving over naleving van arbeidsconventies. 14 Febr. Overleden te Groningen Prof. Dr. Kluijver, wan redacteur van het woordenboek der Nederl. Taal. Aan Burgemeester P. C. A. M. Wap te Zoeterwoude eervol ontslag als zoodanig verleend. Benoemd tot Gemeentearchivaris Mr. R. van Roijen, Commies aan het Rijksarchief te Utrecht. De G. Bulten, Burgemeester van hout, vraagt tegen 1 Mei als zoodanig ontslag. Voorlezing door Burgemeester op de stoep van het Raadhuis, Rapenburg 12, van de Grondwetswijzigingen, die in den nacht van 13 op 14 Maart in werking treden. Uitvaart en begrafenis wan oud-pastoor P. M. te Oegstgeest. De heer J. Baak neemt afscheid als inspecteur v. Lager Onderwijs in de inspectie Leiden.

4 36 1 Mrt. 1 3 De nagedachtenis van Dr. Murk Jansen eerd door van een steen in de gevel van zijn voormalige woning aan de Boerhaavelaan 3. Prof. Dr. J. benoemd tot tijdelijk Bibliothecaris aan de Universiteit. Overleden Bart Lina, gedurende bijna 44 jaar stationskruier. Bezoek v. d. Rijkscommissie voor de monumentenzorg aan de Stadhuisgevel, het Gravensteen en het Annahofje. 50-jarig bestaan Leidsche Carroussel Vereeniging. Beperking van Kinderarbeid, vóór 75 jaar te Leiden geregeld. Gouden priesterfeest van pastoor Ign. in de St. Leonardus-parochie te Leiden. Het instituut van Studenten banken 100 jaar ingesteld, in den Overleden te Monaco Mr. A. van der Elst, oud ambtenaar O.M. h. Kantongerecht te Leiden, oud 73 jaar. Overleden K. F. H. van Hiele, administratief ambtenaar dienst Gemeentewerken, 58 jaar.

5 37 22 Mrt. Overleden Jhr. A. J. B. Six, luit. kolonel oud 85 jaar. De Gemeenteraad te neemt met 4 tegen 2 stemmen het uitbreidingsplan aan, o.a. inhoudende bebouwing van Hofpolder. De Royal Horticultural society te Londen heeft de Peter Barr cup toegekend aan Prof. Dr. E. van Slogteren, directeur Lab. voor te Lisse, voor zijn betreffende de narcissen. Dit is de eerste maal, dat deze aan een Engelschman wordt toegekend. steen Bilderdijk. Belangrijke schenking van boeken van Fransche regeering aan Universiteitsbibliotheek. Het 2e 4e Reg. Infant. vertrekt naar in garnizoen en verlaat definitief Leiden. orkest te Amsterdam onder leiding van Prof. Dr. W. Overleden te Zeist Dr. J. W. Janse, oud hoogleeraar in de botanie aan Universiteit alhier.

6 38 April Installatie van H. J. J. A. Smeets als meester van Gouden jubileum Vereenigde fabrieken van den C. Heus. opening van de plaats te Alphen. Leiden bij Vroom en Dreesmann. Inaugureele rede van Prof. Dr. 1. M. v. d. Vlerk, buitengewoon hoogleeraar in de Geologie en palaeontologie over,,nederland in het Jstijdvak. In de vacature wijlen Ds. C. Hartwigsen door de Kerkeraad der Herv. Gemeente beroepen Ds. M. Ottevanger te Kampen. Z.K.H. Prins Bernhard heeft het heerschap aanvaard van Leidsche Studentenvereeniging tot Vrijwillige oefeningen in de wapenhandel Patria. Opening te van leiding de Zilk des om 12 uur, waarmede geheel Zuid Holland van waterleiding voorzien is. de heer L. J. C. A. van te dezer stede.

7 39 21 April Overleden op leeftijd de heer W. F. Verhey van Wijk, de nestor der Leidsche Industriëelen. Overleden te Oegstgeest de heer J. Baak oud inspecteur van het Lager Onderwijs. 21 April de heer P. J. Smit. Sedert 28 jaar concierge-binder aan de Openb. en Bibliotheek in de Leidsche Hout, waarbij aan Mr. A. v. Sande Bakhuyzen en den heer N. C. F. van Ginkel een erkentelijkheidsmedaille uitgereikt wordt. Prof. Dr. B. D. Eerdmans 70 jaar. Dr. J. C. S. legt het Ned. Herv. Gemeente neer na een ambtsperiode van 45 jaar. Gouden jubileum wan den heer A. van Lans, te Lisse, bij de firma Jacob L. Veldhuijzen van Zanten. Opening der Ruitersportschool te Oegstgeest. artsjubileum van den chirurg J. R. Bruïne Groeneveldt.

8 40 30 April Onthulling van een ter van de geboorte van te Wassenaar. 4 Mei Beatrix Groote te Roelofarendsveen, een pakhuis en vijf woningen geheel verwoest werden. 4 9 Gouden zakenjubileum van den heer J. te Katwijk a. Zee. De Gemeenteraad de Vischmarkt op de Voldersgracht te doen verdwijnen. Overleden J. P. Vergouwe, oud 74 jaar, van ruim 88 jaar oud Mej. Rikie Nieuwenhcis, koffievrouwtje wan het Leidsch Studentencorps. Aan Prof. Mr. H. G. P. Duijfjes op zijn verzoek eervol ontslag verleend uit zijn betrekking. Bij wijze van proef een loket voor postzegelverzamelaars in postkantoor opengesteld, elke 3e Zaterdag van iedere maand. Bevestiging en intrede van Ds. F. G. van Binsbergen te Koudekerk.

9 30 Mei 1 Juni 1 Prof. Dr. F. M. Th. Böhl benoemd tot prof. Causa aan de Universiteit van Debrecen in Hongarije, ter eere van het 400-jarig jubileum van de burgerij een paukenpaard aan het 6e Reg. Veldartillerie overgedragen. Dr. L. Brongersma een les, ter opening zijner colleges als privaat docent, over belang van anatomisch onderzoek inzake systematiek. Installatie van Mr. G. F. W. van Berckel als burgemeester van Voorhout. 25-jarig van de Armenraad. Een in de gehoorzaal, met een herdenkingsrede van Mr. P. A. van Toorenburg. Overleden te a. d. Rijn heer W. M. C. Regt, oud 71 jaar, archivaris aldaar. 5 Te Noordwijk Binnen is plotseling overleden de J. Kloos, schrijver van het werk: Noordwijk in den loop der eeuwen. De voorzitter van den Raad van heer T. S. Goslinga, als zoodanig noemd te Amsterdam. de

10 42 15 Juni Dr. C. J. Wijnaendts benoemd tot eerelid van de Maatschappij der Nederl. Letterkunde. Aan de Gem. H.B.S. cursus tot directeur Dr. J. D. A. Boks, aan die instelling. 25 Openstelling van den Rijksweg heim-amsterdam. 5 Juli Overleden in den Haag Prof. Dr. G. J. W. Koolemans Beynen, oud in de tropische hygiène aan de Universiteit alhier. Opening van de der niging door den Burgemeester. Prof. Dr. A. M. van Nes, herdenkt te Woudenberg zijn 50-jarige aanvaarding van het predikambt aldaar. Bij K.B. is benoemde tot Rector Magnificus voor het Prof. Dr. P. C. Flu. Onthulling van een ter herinnering aan Dr. W. P. van Rhijn, in de consistoriekamer der N. H. Kerk te Leiderdorp. Geboren te Zwammerdam 20 Juli 1819,

11 43 als zoon van een geneesheer. Studeerde te Geneeskunde, alwaar hij promoveerde 15 Maart Vestigde zich eerst te Nieuwveen, en in 1854 te Leiderdorp, alwaar hij overleed 11 Febr Juli Zondagschool,,Prediker herdenkt in de haar 75-jarig bestaan der Geref. Zondagschool te Rijnsburg. Diefstal van 100 edelsteenen uit het museum van Geologie op klaarlichten dag. Herdenkingsdienst te Rijnsburg ter herinnering aan Ds L. G. C. Ledeboer, die voor jaar zijn intrede aldaar deed. 5 Aug. Bij K.B. van 5 Aug benoemd tot hoogleeraar in de uitlegging v. h. Oude Testament, de Geschiedenis van de Godsdienst en van de Israëlitische letterkunde Dr. P. A. H. de Boer, predikant te Berkenwoude. 15 Gouden priesterfeest van Mgr. H. M. te Installatie van Mr. S. Mok als voorzitter van den Raad van Arbeid.

12 44 20 Aug. Gouden jubileum van den heer J. Bruggen te Voorschoten, bij de firma Van Kempen, Kon. Ned. fabriek van en Zilverwerken. De Heer P. M. van der Voort treedt als wegens uittreden uit de S.D.A.P. Bij K.B. zijn benoemd Ridder in de van de Nederl. Leeuw: Prof. Dr. A. J. hoogleeraar aan de Rijks Universiteit, en Prof. Dr. H. Kraemer, oud-afgevaardigde voor taalarbeid in Ned. Indië van het Ned. Bijbelgenootschap, hoogleeraar aan de Rijks Universiteit alhier; tot Officier in de orde Oranje Nassau: L. Levisson, directeur van de N.V. Nederl. Rotogravure alhier. Opening tentoonstelling Goedt in de Stadsgehoorzaal. 3 Sept. feestdag te Leiden, ter eere van het regeeringsjubileum van H.M. de Koningin. De nieuwe hefbrug over Gouwe te Alphen a. d. Rijn in dienst gesteld. Prof. Dr. J. A. J. de der Universiteit in het pen jaar en draagt het Rectoraat over.

13 45 21 Sept Oct. 3 3 Nieuw paviljoen geopend van Huize St. Ursula, te Nieuwveen. Boerhaave-herdenking ter gelegenheid van diens 200e sterfdag in de aula van Academisch Ziekenhuis. Afscheid van van Lisse, S. F. A. C. M. Wijnbergen. 75-jarig bestaan van N.V. C. Kooyker Universiteits-(boekhandel. 60-jarig jubileum der Leidsche Chr. mannenvereeniging Installatie te Wassenaar van den nieuwen burgemeester S. F. A. C. M. baron van Wijnbergen, van Lisse. Herdenkingscollege van Prof. Mr. E. M. Meijers, ter eere van de invoering van het Burgerlijk wetboek. Overleden, 68 jaar, heer W. oud-huisvader van het Tehuis voor Militairen te Leiden. Overleden de heer J. M. Hellegers, In plechtige dienst is in de Geref. Kerk aan de Oude Vest het feit voor 50 jaar de doleantie een feit werd.

14 46 Intreerede van Prof. Mr. R. D. Kollewijn, als hoogleeraar in het Ned. Ind. burgerlijk recht, het intergentiek recht en de vorming der hedendaagsche rechtsinstellingen over: en privaatrecht. Dr. F. W. T. Hunger, directeur v. h. Instituut voor de Geschiedenis der Genees-, en Wiskunde te Leiden, is benoemd tot correspondeerend lid van de,,académie internationale des Sciences te Parijs. Opening van het tweede bouwplan der woningbouwvereeniging te Rijnsburg. Ds. F. ten Cate, doopsgezind predikant, houdt een herdenkingsrede naar van het 300-jarig bestaan van het kerkgebouw der Doopsgezinde Gemeente. De Heer A. H. Fortanier, arts, benoemd tot privaat docent in de en de praeventieve psychiatrie, houdt een openbare les in klein auditorium der Academie. De (asfaltering der singels voltooid.

15 47 19 Oct. Mr. Dr. D. Goedhuis, tot privaat docent te Leiden, houdt een openbare les over vorming van het luchtrecht. In gebruikstelling van een centraal complex in den Hortus Botanicus. Afscheid van Mr. C. S. van de Bruyn als burgemeester van Bodegraven. Intreerede van Prof. Dr. H. M. R. Leopold, als bijzonder in Italische over,,de invloed wan maatveranderingen op de oudste geschiedenis van Italië. Overste C. de Jongh, legt het commando over het 6e reg. Veldartillerie neer. 5 Nov. Opening van een eigen clubgebouw der Leidsche Burgerwacht laan het Veer no. 3. Gouden jubileum van den heer W. te Alphen a. Rijn, als drukker bij firma Samson, aldaar. 9 en 10 Nov. Herdenking van het 75-jarig bestaan der bijzondere Chr. School te Oude Wetering. Intreerede Prof. Dr. P. A. H. de Boer, hoogleeraar in de uitlegging wan het Oude Testament, de Geschiedenis in den

16 48 Israëlitischen Godsdienst en in de Israëlitische letterkunde, als opvolger van Prof. Dr. B. D. Eerdmans over: Het Koningschap in Oud-Israël. 14 Nov. Beëediging en installatie van Dr. R. G. Knibbe. van den stationschef W. C. Legerstee. Intrede van Jhr. Mr. F. J. C. M. van vorssel, van Lisse. Voor de eerste gedeeltelijke duistering in de stad. Met ingang van 21 Nov eervol ontslag verleend aan den heer P. Lotsy, als burgemeester van Valkenburg. Plechtige installatie van Prof. Z. de Korte, als deken van Alphen a. d. Rijn, deken A. H. M. J. van Leiden. 23 Mej. de van te Alphen herdacht haar 50-jarig jubileum als kosteres der Geref. Kerk aldaar. Overleden in ouderdom van 86 jaar de heer J. M. van Beek, emeritus pastoor van de oud-katholieke Gemeente, alhier. Eerste Geref. Zuiderkerk aan den bammenschansweg.

17 49 29 Nov. Overleden Prof. Mr. D. van Blom, gewoon hoogleeraar de en Statistiek, en voorzitter van Leiden. De crematie Westerveld vond 2 plaats. Tot Gemeente Valkenburg is benoemd de heer A. C. de Wilde, thans secretaris Gemeente, welke 16 Dec. werd. 7 Dec. Onthulling van een gedenksteen te ter van 0. C. van oud-gemeente veldwachter en aldaar. Door een tragisch ongeval is Mr. W. J. M. cand. notaris alhier. Lustrum v. h. Gezelschap Lugdunum Batavorum. Benoemd tot burgemeester van Bodegraven met 1 Jan de heer G. R. Vonk. Thans #burgemeester van en Heukelum. De R.K. vereeniging viert haar 75-jarig

18 50 14 Aan Prof. Dr. J. Ph. Vogel als hoogleeraar in het Sanskrit en zijn letterkunde en de Indische oudheidkunde eervol ontslag verleend aan het einde van de loopende cursus. Plotseling invallende zeer hevige vorst, die tot 2e Kerstdag aanhoudt. Overleden de Heer D. J. van Driesum, vele jaren hier ter stede. Felle brand op de bovenverdieping in schoolgebouw Scientiarum Genetrix, voormalige 5-jarige jongens H.B.S. 23 Met 3 tegen 2 staakten in de Gemeenteraad te Warmond de omtrent het uitbreidingsplan. De gerestaureerde Ned. Herv. Kerk te Lisse plechtig in gebruik genomen. 31 Aftreden van Dr. J. H. Holwerda als directeur van Rijksmuseum van Oudheden. 31 Plechtige begrafenis van de tol, welke verdwijnt. 31 Overleden de heer J. H. Wattez, in het aan de Gemeente H.B.S. voor jongens, benevens aan de voor meisjes.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND 1943. JANUARI. Van heden af wordt geen tolgeld meer geheven bij de Leiderdorpsche brug, welke tol sedert 1542 bestaan heeft. 4

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND 1942. 7 Jan. De Heer A. D. Vijgh, oudste der notarissen, op leeftijd overleden. De Heer P. G. C. van Doorn, sedert 1908 arts te

Nadere informatie

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen.

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. LEIDEN. Burgemeester: Mr. de Ridder. Wethouders: H. C. Juta, J. A. van Hamel, J. vaar Mr. L. M. J. H. Kerstens. Secretaris: Mr. M. C. de Vries

Nadere informatie

omtrent enkele openbare inrichtingen en besturen.

omtrent enkele openbare inrichtingen en besturen. omtrent enkele openbare inrichtingen en besturen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Wethouders: J. A van Hamel, Mr. J. C. van der Lip, J. A. Bots, H. W. Secretaris: Mr. Dr. C. E. van Ontvanger:

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND 1941.")

VAN LEIDEN EN RIJNLAND 1941.) KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND 1941.") 16 Jan. Ds. R. Blommaert uit Middelburg neemt het beroep naar de Waalsche Gemeente alhier aan, waardoor voorzien is in de vacature van wijlen ds. L. G. M. Bresson.

Nadere informatie

Inlichtingen omtreut enkele openbare inrichtingen en besturen.

Inlichtingen omtreut enkele openbare inrichtingen en besturen. Inlichtingen omtreut enkele openbare inrichtingen en besturen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Gijselaar. Wethouders : J. A. van Harnel, J. Korevaar Mr. L. M. J. H. Kerstens, Mr. J. C. van

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. 1 Jan. KORTE KRONIEK. 1930. Firma J. en A. le Poole bestaat 250 jaar. 40 jarig ambtsjubileum van J.W. Broekhuizen, van het gemeentelijk museum de Lakenhal. Opening

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KRONIEK 1932 1 Jan. 3 Eervol ontslag wegens het bereiken van de leeftijdsgrens aan Dr. J. W. C. Goethart als directeur van het Rijksherbarium en lector in de systematische

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK.*) 13 Febr. Overlijden van Prof. G. P. J. hoogleeraar der wijsbegeerte. 18 Mrt. De telefooncentrale wordt overgebracht van de Papengracht naar het kantoor.

Nadere informatie

omtrent openbare personen en lichamen.

omtrent openbare personen en lichamen. omtrent openbare personen en lichamen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Wethouders: Mr. C. van A. Bots, J de Lange, W. Pera. Secretaris: Mr. Dr. C. E. van Strijen. Ontvanger: G. H. Kokxhoorn.

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK. 1940. 2 Jan. 3 300 jarige herdenking van het Salvatorshof in de Steenstraat. Gouden jubileum van den heer 3. Kikkert als assistent aan het Woordenboek

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK. 1939. 1 Jan. Gouden jubileum van de N.V. Boek- en Steendrukkerij Eduard Benoemd tot directeur van het Instituut Wullings te Voorschoten Jhr. G. M. E.

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK. 1934. 2 Jan. 4 4 7 7 7 Dr. D. Timmermans, arts te Oestgeest, op 65-jarigen leeftijd overleden. Dr. Mr. N. G. Veldhoen, Ned. Herv. pred. te Voorburg,

Nadere informatie

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen.

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Gijselaar. Wethouders: Mr. J. C. van der Lip, J. A. Bots, Mr. C. W. van der Pot Bzn., W. Pera.

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK, 1 Jan. De heer J. G. M. van Griethuyzen, Burgemeester van Oestgeest en Voorhout, op 77-jarigen leeftijd overleden. 6 Jan. Herdenkingsplechtigheid Willem

Nadere informatie

1 JULI OCTOBER 1936

1 JULI OCTOBER 1936 189 KAMPER KRONIEK 1 JULI 1935-1 OCTOBER 1936 13 Juli Onthulling van de W. Meijer-bank te IJsselmuiden.,19 Juli De zwemvereeniging "De Waterrotten" herdacht heden haar 10-jarig bestaan. 19 [uli Hedenmorgen

Nadere informatie

KORTE KRONIEK LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK V A N LEIDEN EN RIJNLAND Jan. 5 6-8 25 KRONIEK 1936 De Haarlemmermeerlijnen, dorp, Haarlem-Aalsmeer en Hoofddorp, zijn opgeheven. Spoorlijn Alphen-Uithoorn opgeheven. Afscheid van Ds. Nauta

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND JANUARI 1912. H. bcnocmd tot conservator bij Rijks treedt, ruim dienst, hoofd Chr. School D e op. de a l s herdenkt den dag dat hij de door B. bcnocmd dor gemeente-belastingen.

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. JAN 1911. 1 4 10 Zestigjarig bestaan der Yrukkcrij der firma. een prooi der vlammen. van den heer H. Visser tent-resident Biliton. F. Engels jaar lid Collectnntcn

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. 1 Jan. 3 9 KORTE KRONIEK.*) 1928. De hortulanus E. Th. Witte is 40 j. verbonden aan- den Hortus Botanicus. De Leidsche herdenkt haar 40-jarig bestaan met een gecostumeerd

Nadere informatie

GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM DE ZILK HILLEGOM NIEUW-VENNEP LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE ROELOFARENDSVEEN KOUDEKERK A/D RIJN

GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM DE ZILK HILLEGOM NIEUW-VENNEP LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE ROELOFARENDSVEEN KOUDEKERK A/D RIJN Lijnfolder 2013 LEIDEN, ZOETERMEER, DEN HAAG GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM SCHIPHOL DE ZILK HILLEGOM NOORDWIJKERHOUT LISSE NIEUW-VENNEP KATWIJK WASSENAAR NOORDWIJK RIJNSBURG OEGSTGEEST VOORSCHOTEN

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK. 1937. 4 Jan. Juliana-eik door den burgemeester in den Leidschen Hout geplant. 7 Prof. Dr. J. Huizinga treedt op als getuige bij het van Prinses Juliana

Nadere informatie

voor vrouwen en het Huis van Bewaring, de commissie van oppertoezicht en beheer van de Kweekschool voor zeevaart, de Hulpbank, de commissie voor de

voor vrouwen en het Huis van Bewaring, de commissie van oppertoezicht en beheer van de Kweekschool voor zeevaart, de Hulpbank, de commissie voor de IN MEMORIAM, P. Lm. PIETER geboren te Amsterdam in 1837, vestigde zich in 1879 te Leiden. Van dit jaar tot 1893 was hij lid der firma W. HOOGENSTRAATEN Co., fabrikanten van verduurzaamde levensmiddelen

Nadere informatie

1945; 1945; 1944; mei 1941-okt. okt juli mei 1942-dec ; ; ; ; ; ; ; feb.

1945; 1945; 1944; mei 1941-okt. okt juli mei 1942-dec ; ; ; ; ; ; ; feb. Plaatsingslijst van het archief afkomstig van ds. J. Haitsma (1863) 1941-2006 "Jacob (Jaap) Haitsma werd geboren in 1913 in Hindehopen. Na de lagere school en het Willem Lodewijk gymnasium in Groningen,

Nadere informatie

Herdenkingsalbum der N.V. Gebrs. van Hoeken s Houthandel, Leiden, uitgegeven ter gelegenheid van het bestaan S r i g a r (W. J. P.

Herdenkingsalbum der N.V. Gebrs. van Hoeken s Houthandel, Leiden, uitgegeven ter gelegenheid van het bestaan S r i g a r (W. J. P. Lijst van werken, betrekking hebbende OP Leiden en Omgeving, verschenen in 1934, ten Gemeente-Archieve aanwezig. Jaarverslagen, catalogi, dag- en weekbladen, periodieken, programma s en rantenartikelen

Nadere informatie

Katwijk GELDIG VANAF 11 DECEMBER 2016 HAARLEM SCHIPHOL NIEUW-VENNEP UITHOORN VOORHOUT SASSENHEIM LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE TER AAR

Katwijk GELDIG VANAF 11 DECEMBER 2016 HAARLEM SCHIPHOL NIEUW-VENNEP UITHOORN VOORHOUT SASSENHEIM LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE TER AAR Lijnfolder 2017 Katwijk GELDIG VANAF 11 DECEMBER 2016 HAARLEM SCHIPHOL DE ZILK HILLEGOM NOORDWIJKERHOUT LISSE NIEUW-VENNEP NOORDWIJK UITHOORN VOORHOUT LEIMUIDEN SASSENHEIM RIJNSBURG KATWIJK ROELOFARENDSVEEN

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. JANUARI 1918. 1 5 13 15 17 19 21 25 28 Januari Dr. J. G. van der herdenkt den dag dat hij vóór jaren promoveerde tot Doctor in de Medicijnen. Opening der tweede R.

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KRONIEK 1935 2 Jan. 24 De Heer G. S. de Haan, chef van de kamer bij den dienst van Gemeentewerken, op 42-jarigen leeftijd overleden. Afscheid van hoofdagent J. Nieuwkoop

Nadere informatie

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen.

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Gyselaar. Wethouders: J. A. van Hamei, Mr. J. C. van der Lip, J. A. Bots, Mr. C. W. van der Pot

Nadere informatie

GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM DE ZILK HILLEGOM NIEUW-VENNEP LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE ROELOFARENDSVEEN KOUDEKERK A/D RIJN

GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM DE ZILK HILLEGOM NIEUW-VENNEP LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE ROELOFARENDSVEEN KOUDEKERK A/D RIJN Lijnfolder 2013 LEIDEN GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM SCHIPHOL DE ZILK HILLEGOM NOORDWIJKERHOUT LISSE NIEUW-VENNEP KATWIJK WASSENAAR NOORDWIJK RIJNSBURG OEGSTGEEST VOORSCHOTEN VOORHOUT ZOETERWOUDE

Nadere informatie

MEMORIAM Prof. Dr T. HOEKSTRA. I

MEMORIAM Prof. Dr T. HOEKSTRA. I 99 lin MEMORIAM Prof. Dr T. HOEKSTRA. I Onder de Kamper ingezetenen, die in het jaar 1936 door den dood zijn weggenomen, is ook te noemen Prof. Dr Tjeerd Hoekstra. Een groot en belangrijk deel van zijn

Nadere informatie

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen.

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Gijselaar. Wethouders: J. A. van Hamel, Mr. C. van der Lip, A. Bots, H. W. Fischer. Secretaris:

Nadere informatie

Lijnfolder Qliners Duin- en Bollenstreek-Leiden-Schiphol

Lijnfolder Qliners Duin- en Bollenstreek-Leiden-Schiphol Lijnfolder 2017 GELDIG Qliners Duin- en Bollenstreek-Leiden-Schiphol VANAF 11 DECEMBER 2016 HAARLEM SCHIPHOL DE ZILK HILLEGOM NOORDWIJKERHOUT LISSE NIEUW-VENNEP NOORDWIJK UITHOORN VOORHOUT LEIMUIDEN SASSENHEIM

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK.*) 2 Jan. A. W. Sijthoff s Uitgevers-Mij. herdenkt haar 75-jarig bestaan. Overlijden van notaris J. C. Spruyt te Alphen aan den Rijn. 4 Overlijden te Utrecht

Nadere informatie

DE GRAFKELDER VAN DE NED. HERV. KERK TE KOUDEKERK AAN DEN RIJN

DE GRAFKELDER VAN DE NED. HERV. KERK TE KOUDEKERK AAN DEN RIJN DE GRAFKELDER VAN DE NED. HERV. KERK TE KOUDEKERK AAN DEN RIJN In den zomer van het jaar kwam bij de restauratie van de Ned. Hervormde Kerk te Koudekerk een kleine grafkelder aan het licht. Daar deze grafkelder

Nadere informatie

Vereeniging,,Oud-Leiden.

Vereeniging,,Oud-Leiden. Vereeniging,,Oud-Leiden. VERSLAG OVER HET JAAR -1905. Het is het Bestuur aangenaam hiernavolgens in herinnering en ter kennis te brengen, wat in het jaar door Oud-Leiden verricht is. Op 7 December 1904

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. 1 Jan. 3 3 7 15 KORTE KRONIEK. 1931. Dr. IJ. van der Meulen benoemd tot conservator in de tandheelkunde aan de Leidsche Universiteit. De heer Ch. van treedt af als

Nadere informatie

Lammermarkt, werd Xrmenkerk gehouden tot

Lammermarkt, werd Xrmenkerk gehouden tot DE ARMENKERK Volgens de notulen van de Kerkeraad der Nederd. Herv. Gemeente is in 1804 de Armenkerk opgericht. Augustus 1804 : Na opening der Vergadering gaf de Scriba kennis, dat op versoek van HH Regenten

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. NOVEMBER 1904. Oprichtingsdag van,,oud-leiden 9 Opening van de Leidsche Arbeidersbeurs, uitgaande van den Chr. Bestuurdersbond. Gekozen tot lid van den gemeenteraad

Nadere informatie

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen.

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Gijselaar. Wethouders: A. van Hamel, Mr. J. C. van der Lip, J. A. Bots, H. W. Fischer. Secretaris:

Nadere informatie

Lijst van werken, betrekking hebbende op Leiden en Omgeving, verschenen in 1930, 1931 en 1932, ten Gemeente-Archíeve aanwezig.

Lijst van werken, betrekking hebbende op Leiden en Omgeving, verschenen in 1930, 1931 en 1932, ten Gemeente-Archíeve aanwezig. Lijst van werken, betrekking hebbende op Leiden en Omgeving, verschenen in 1930, 1931 en 1932, ten Gemeente-Archíeve aanwezig. Jaarverslagen, catalogi, dag- en weekbladen, periodieken, programma s en rantenartikelen

Nadere informatie

HET KOLONIAAL INSTITUUT

HET KOLONIAAL INSTITUUT BIJZONDERE INRICHTINGEN IN VERBAND MET DE UMVERSITEIT HET KOLONIAAL INSTITUUT door Prof. J. C. VAN EERDE OVERDRUK UIT HET GEDENKBOEK VAN HET ATHENAEUM EN DE UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM, 1632-1932 VIERDE

Nadere informatie

ZUID-HOLLAND NOORD e 5,-

ZUID-HOLLAND NOORD e 5,- B u s b o e k 2014 GELDIG ZUID-HOLLAND NOORD e 5,- VANAF 15 DECEMBER 2013 HAARLEM SCHIPHOL DE DE ZILK ZILK HILLEGOM NOORDWIJKERHOUT LISSE LISSE NIEUW-VENNEP NOORDWIJK UITHOORN VOORHOUT SASSENHEIM LEIMUIDEN

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2007:BA8151

ECLI:NL:RVS:2007:BA8151 ECLI:NL:RVS:2007:BA8151 Instantie Raad van State Datum uitspraak 27-06-2007 Datum publicatie 27-06-2007 Zaaknummer 200607820/1 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN Voorschoten werkt met veel gemeenten en andere organisaties samen. In sommige gevallen worden afspraken over deze samenwerking vastgelegd in

Nadere informatie

GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN (EEN EN DERTIGSTE DEEL)

GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN (EEN EN DERTIGSTE DEEL) JAARBOEKJE JAARBOEKJE VOOR GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN 1939 (EEN EN DERTIGSTE DEEL) TE LEIDEN TER DRUKKERIJ VAN P. J. MULDER & ZOON

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN OVER 1985

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN OVER 1985 KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN OVER 1985 samengesteld door P.S. voor Leiden en de correspondenten en leden: van van Hartevelt-Liesveld, E. van der Hoeven, E. ten S.C.H.Leenheer,J.M.vanLeeuwen,F.H.

Nadere informatie

Regeling tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en tegemoetkoming kosten van verhuizing Universiteit Leiden VERVALLEN

Regeling tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en tegemoetkoming kosten van verhuizing Universiteit Leiden VERVALLEN Regeling tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en tegemoetkoming kosten van verhuizing Universiteit Leiden Regeling. Paragraaf 1 Algemene bepalingen Paragraaf 2 Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer

Nadere informatie

Calcar (Prof. R. P. van); Bezuiniging of... Open brief aan Prof. Dr. Slotemaker de en

Calcar (Prof. R. P. van); Bezuiniging of... Open brief aan Prof. Dr. Slotemaker de en Lijst van werken, betrekking hebbende op Leiden en Omgeving, verschenen in 1935, ten gemeente-archieve aanwezig. Jaarverslagen, catalogi, dag- en weekbladen, periodieken, programma s en courantenartikelen

Nadere informatie

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN Gemeenschappelijke regelingen gemeente Voorschoten Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Openbaar Lichaam Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK.") 1924. 3 Jan. 5 Invoering van den op de tramlijn Leiden-Oegstgeest. Huldiging van Prof. Dr. S. G. de Vries bij zijn aftreden als directeur der Universiteitsbibliotheek.

Nadere informatie

Eenheid Den Haag. Reactietijden politie spoedmeldingen

Eenheid Den Haag. Reactietijden politie spoedmeldingen Eenheid Den Haag Reactietijden politie Eenheid Den Haag Alphen aan den Rijn Bodegraven-Reeuwijk Delft Gouda Hillegom Kaag en Braassem Katwijk Krimpenerwaard Leiden Leiderdorp Leidschendam-Voorburg Lisse

Nadere informatie

Plaatsingslijst van het archief van H. Hoekstra

Plaatsingslijst van het archief van H. Hoekstra Plaatsingslijst van het archief van H. Hoekstra (1878-1915 (1917)) 460 Samengesteld door J.F. Seijlhouwer en F. de Vries Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije

Nadere informatie

De gave van Boerhaave

De gave van Boerhaave Open Monumentendag De gave van Boerhaave Zondag 10 juni 2018 Voorhout Oegstgeest Leiden Herman Boerhaave was één van de bekendste mannen van zijn tijd. Vanuit Rusland en China reisden bewonderaars naar

Nadere informatie

GEOGRAFISCHE CIJFERS PARTICIPATIE 19+

GEOGRAFISCHE CIJFERS PARTICIPATIE 19+ GEOGRAFISCHE CIJFERS PARTICIPATIE 19+ % Nederland 30 Hollands Midden 31 Midden Holland 32 Zuid Holland Noord 31 Alphen aan den Rijn 29 Bodegraven-Reeuwijk 38 Gouda 30 Hillegom 29 Kaag en Braassem 37 Katwijk

Nadere informatie

H. ALLIROL DIRECTEUR'VAN DE GEM, GASFABRIEK EN WATERLEIDING TE KAMPEN

H. ALLIROL DIRECTEUR'VAN DE GEM, GASFABRIEK EN WATERLEIDING TE KAMPEN 125 IN MEMORIAM H. ALLIROL. Hendrik Allirol werd geboren te Kampen 15 Aug. 1862. Na zijn schooltijd werd hij opge1eid in het gasvak te Deventer door den heer Niermeyer, den toenmaligen directeur. In 1889

Nadere informatie

Titulatuur: aanhef en adressering

Titulatuur: aanhef en adressering Titulatuur: aanhef en adressering Hoger beroepsonderwijs Aanhef Adressering Baccalaureus (bc.) Zeer geachte heer/mevrouw Bc./ bc. Bachelorsgraad (B met toevoeging) Zeer geachte heer/mevrouw De heer/ B

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. JANUARI 1915. 2 4 7 Januari 1915. De Heer Tit jaren kerkvoogd en de Heer T. Kulk 40 jaren voorzanger bij de Ned. Herv. Gem. te Abbenes. Herdenking van den geboortedag

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN KRONIEK KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN JANUARI 8 Molentocht, uitgeschreven door het Hollands district van de g Intrede Ds. J. PLOMP als predikant bij de Gereformeerde Gemeente te Leiden, vroeger

Nadere informatie

OPGERICHT OP 5 door. Ingesteld December MR. J. E. PELINCK Mej. F. A. LE POOLE MR. R. VAN ROIJEN PROF. DR. P. BLOK EN MR. DR. J. C. OVERVOORDE.

OPGERICHT OP 5 door. Ingesteld December MR. J. E. PELINCK Mej. F. A. LE POOLE MR. R. VAN ROIJEN PROF. DR. P. BLOK EN MR. DR. J. C. OVERVOORDE. VEREENIGING OPGERICHT OP 5 door,,oud-leiden PROF. DR. P. BLOK EN MR. DR. J. C. OVERVOORDE. BESTUUR : DR. T. P. SEVENSMA DR. W. C. BRAAT Onder- Voorzitter. Mevrouw J. VAN LEUR-DE Loos Plantage tel. 23782.

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN DE JAREN ALS AANVULLING OP DE ONVOLLEDIGE KRONIEKEN IN DE VORIGE JAARBOEKJES

KORTE KRONIEK VAN DE JAREN ALS AANVULLING OP DE ONVOLLEDIGE KRONIEKEN IN DE VORIGE JAARBOEKJES KORTE KRONIEK VAN DE JAREN ALS AANVULLING OP DE ONVOLLEDIGE KRONIEKEN IN DE VORIGE JAARBOEKJES : Koudekerk aan den Rijn gebombardeerd. : De eerste Duitschers trekken uit de richting Utrecht Leiden binnen.

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN OVER 1987

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN OVER 1987 KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN OVER 1987 Aan de kroniek werkten mee de heer P.S. voor de stad Leiden en voor de omliggende gemeenten de diverse correspondenten. JANUARI 8 De Hazerswoudse medailleur

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN OVER 1988

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN OVER 1988 KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN OVER 1988 Aan deze kroniek werkten mee: P.S. voor Leiden en de correspondenten J.P. van Th. van Hartevelt-Liesveld, E. ten E.M.Ch.M. C. Kroon, S.C.H. Leenheer, M.H.

Nadere informatie

BESLUITEN. De notitie inzake gemeentelijke en koninklijke onderscheidingen voor kennisgeving aan te nemen.

BESLUITEN. De notitie inzake gemeentelijke en koninklijke onderscheidingen voor kennisgeving aan te nemen. Behoudens advies van de commissie Burg. B&W- nr.: 05.0335 d.d. 08-03-2005 Onderwerp Overzicht onderscheidingen. BESLUITEN De notitie inzake gemeentelijke en koninklijke onderscheidingen voor kennisgeving

Nadere informatie

Gegevens gemeente woonplaats Alblasserdam Alblasserdam Totaal Alblasserdam

Gegevens gemeente woonplaats Alblasserdam Alblasserdam Totaal Alblasserdam provincie Zuid Holland Gegevens gemeente woonplaats 2016 2015 Alblasserdam Alblasserdam 1.581 1.778 Totaal Alblasserdam 1.581 1.778 Albrandswaard Poortugaal 1.954 2.793 Totaal Albrandswaard 1.954 2.793

Nadere informatie

Verslag over de jaren en

Verslag over de jaren en VEREENIGING,,OUD-LEIDEN". Verslag over de jaren en Hierbij geeft ons Bestuur wederom de gebruikelijke mededeelingen over de twee laatste vereenigingsjaren. Het steeg niet onbelangrijk, aangezien vele studenten

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN JANUARI De Heer J. W. J. DIEBELS, chef van de afd. Burgerlijke Stand en Bevolking der Gemeentesecretarie wordt gehuldigd bij zijn jubileum als zodanig. Gouden

Nadere informatie

GRATIS probeerkaarten. Mogen wij u een heel voordelig abonnement aanbieden? ARRIVA.NL/LUMC

GRATIS probeerkaarten. Mogen wij u een heel voordelig abonnement aanbieden? ARRIVA.NL/LUMC GRATIS probeerkaarten Mogen wij u een heel voordelig abonnement aanbieden? ARRIVA.NL/LUMC Een groen alternatief voor de auto Heeft u weleens overwogen met de bus naar uw werk te gaan? Die stopt waarschijnlijk

Nadere informatie

GEOGRAFISCHE CIJFERS INKOMEN EN RONDKOMEN 19 JAAR EN OUDER

GEOGRAFISCHE CIJFERS INKOMEN EN RONDKOMEN 19 JAAR EN OUDER GEOGRAFISCHE CIJFERS INKOMEN EN RONDKOMEN 19 JAAR EN OUDER % % % % Nederland 14 18 4,8 - Hollands Midden 11 15 3,3 6,4 Midden Holland 10 14 3,2 6,6 Zuid Holland Noord 12 15 3,4 6,3 Alphen aan den Rijn

Nadere informatie

DEELNEMERSBROCHURE. algemene informatie over de organisatie van de Vriendendienst

DEELNEMERSBROCHURE. algemene informatie over de organisatie van de Vriendendienst DEELNEMERSBROCHURE algemene informatie over de organisatie van de Vriendendienst Een initiatief van: Libertas Leiden Rivierduinen ActiVite Thuiszorg Groot Rijnland Valent Z u i d - H o l l a n d N o o

Nadere informatie

Plaatsingslijst van de collectie van prof. mr. P.A. Diepenhorst

Plaatsingslijst van de collectie van prof. mr. P.A. Diepenhorst 72 Plaatsingslijst van de collectie van prof. mr. P.A. Diepenhorst Levensjaren 1879-1953 (1904-1932) samenstelling: drs. N.H.W. Verbeek Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme

Nadere informatie

Anna Elisabeth Groll, keldergraf 117H, vak B Stichtster en naamgeefster van de Annakliniek

Anna Elisabeth Groll, keldergraf 117H, vak B Stichtster en naamgeefster van de Annakliniek Anna Elisabeth Groll, keldergraf 117H, vak B Stichtster en naamgeefster van de Annakliniek Personalia Geboren: 14 september 1856 te Batavia (Jakarta) Dochter van: Johannes Groll (1814-1885) en Wilhelmina

Nadere informatie

Mannencongregatie, Rotterdam

Mannencongregatie, Rotterdam Plaatsingslijst Archief Mannencongregatie, Rotterdam Archiefnummer: 483 Archiefnaam: MACR Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven Soort archief: Instellingsarchief Datering: 1803-1977 Katholiek Documentatie

Nadere informatie

Inventaris van de archieven van de notarissen ter standplaats Zegwaart en Zoetermeer, 1651, (1923)

Inventaris van de archieven van de notarissen ter standplaats Zegwaart en Zoetermeer, 1651, (1923) 18 Inventaris van de archieven van de notarissen ter standplaats Zegwaart en Zoetermeer, 1651, 1677 1915 (1923) Zoetermeer, 1996 INLEIDING De dorpen Zoetermeer en Zegwaart beschikten tot in de 18e eeuw

Nadere informatie

VEREENIGING LEIDEN. Verslag over het jaar 1934.

VEREENIGING LEIDEN. Verslag over het jaar 1934. VEREENIGING LEIDEN. Verslag over het jaar 1934. De eerste bijeenkomst voor de leden had plaats op 15 Januari, toen Mr. S. J. Fockema Andreae een lezing hield over Middeleeuwsch Oegstgeest. Den 16en Maart

Nadere informatie

STAATSBLAD 'VAN HET KONINGRIJK DER NEDERLANDEN.

STAATSBLAD 'VAN HET KONINGRIJK DER NEDERLANDEN. STAATSBLAD 'VAN HET KONINGRIJK DER NEDERLANDEN. (ET. 44.) WET van den 2$sten Juli) i85o, ter uitvoering van art, j der Grondwet. WIJ WILLEJI III, BIJ DE GRATIE GODS, KONING DER NEDERLANDEN, PRINS VAN ORANJE

Nadere informatie

0 JAARBOEKJE 0 LEIDEN EN RIJNLAND. GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN (DERTIENDE JAARGANG).

0 JAARBOEKJE 0 LEIDEN EN RIJNLAND. GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN (DERTIENDE JAARGANG). JAARBOEKJE. 0 JAARBOEKJE 0 VOOR GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND. TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN 1916 (DERTIENDE JAARGANG). LEIDEN - G. F. THÉONVILLE. EEN WOORD VOORAF.

Nadere informatie

Verslag over het jaar 1906.

Verslag over het jaar 1906. Vereeniging,,Oud-Leiden. Verslag over het jaar 1906. Het Bestuur heeft de eer den leden het gebruikelijke jaarverslag aan te bieden. Een tweetal lezingen werden gehouden. Op 21 December verplichte de Heer

Nadere informatie

Dr. M. van Staveren. Nog een en ander over Mr. Jonannes Basius.

Dr. M. van Staveren. Nog een en ander over Mr. Jonannes Basius. Dr. M. van Staveren. Nog een en ander over Mr. Jonannes Basius. Dr. M. van. Staveren. Met een weemoedig gevoel zet ik mij neer om een kort woord te schrijven tot nagedachtenis van den waardigen man, wiens

Nadere informatie

DE WOERDENSE BINNENSTAD IN HET MONUMENTENJAAR ( II )

DE WOERDENSE BINNENSTAD IN HET MONUMENTENJAAR ( II ) II e Jaargang no. 4 December 1975 DE WOERDENSE BINNENSTAD IN HET MONUMENTENJAAR ( II ) Het geboortehuis van Herman de Man op de monumentenlijst door N. Plomp. In het maartnummer van "Heemtijdinghen" vertelden

Nadere informatie

Koninklijke onderscheidingen 1980 tot 1989

Koninklijke onderscheidingen 1980 tot 1989 Koninklijke onderscheidingen 1980 tot 1989 Naam Wanneer Gradatie Waarom 1980 L. van Haaften 1980 met H.A. van de Heuvel Mej. A.M. van Zuilekom 4 aug. 1980 2 jun. 1980 1981 Stadspenning 40 jarig dienstverband

Nadere informatie

GEOGRAFISCHE CIJFERS LICHAMELIJKE GEZONDHEID 19 JAAR EN OUDER

GEOGRAFISCHE CIJFERS LICHAMELIJKE GEZONDHEID 19 JAAR EN OUDER licht of ervaren gezondheid slecht GEOGRAFISCHE CIJFERS LICHAMELIJKE GEZONDHEID 19 JAAR EN OUDER % % % % % % % % % % % % Nederland 75 25 4,4-33 5,2 34-14 4,5 5,6 10 Hollands Midden 78 22 3,7 82 34 5,6

Nadere informatie

1. Samenvatting voorstel In het overzicht BOPZ-besluiten wordt inzicht gegeven in inbewaringstellingen (IBS) naar

1. Samenvatting voorstel In het overzicht BOPZ-besluiten wordt inzicht gegeven in inbewaringstellingen (IBS) naar A.9 1. Samenvatting voorstel In het overzicht BOPZ-besluiten wordt inzicht gegeven in inbewaringstellingen (IBS) naar woongemeente, per gemeente van afgifte en een landelijke vergelijking van het aantal

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN KORTE KRONIEK LEIDEN EN VAN NOVEMBER 1909. 11 inwijding van de nieuwe Parochiale school Aan den heer W. hoofd der klasse te Leiden, op zijn eervolle wijze ontslag uit op de verleend. 17 19 Te bij lid

Nadere informatie

Wettelijk register gemeenschappelijke regelingen

Wettelijk register gemeenschappelijke regelingen Wettelijk register gemeenschappelijke regelingen Stellers Eigenaar Zaaknummer : M.P.C. van Hal : Bestuurszaken Z/16/015870 Maart 2016 WETTELIJK REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN (ART. 27 WGR) Nr.

Nadere informatie

JAARBOEKJE LEIDEN EN RIJNLAND 1935-1936 GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN (ACHT-EN-TWINTIGSTE

JAARBOEKJE LEIDEN EN RIJNLAND 1935-1936 GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN (ACHT-EN-TWINTIGSTE JAARBOEKJE JAARBOEKJE VOOR GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN 1935-1936 (ACHT-EN-TWINTIGSTE DEEL) LEIDEN - P. J. MULDER di ZOON EEN WOORD

Nadere informatie

Geacht college, geachte raad,

Geacht college, geachte raad, In Holland Rijnland werken samen: Alkemade, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Leiden: 26 november 2013 Contact:

Nadere informatie

Bijlage: Aantal leden algemeen bestuur

Bijlage: Aantal leden algemeen bestuur Bijlage: Aantal leden algemeen bestuur 1. Inleiding De vraag die voorligt is of het aantal leden van het algemeen bestuur kan worden teruggebracht. Van belang bij de beantwoording van deze vraag is de

Nadere informatie

UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD A24 VANUIT ST.VINCENT TYRO MET 845 DUIVEN OP LOS UUR.

UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD A24 VANUIT ST.VINCENT TYRO MET 845 DUIVEN OP LOS UUR. UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD A24 VANUIT ST.VINCENT TYRO MET 845 DUIVEN OP 18-06-2011 LOS 13.30 UUR. PLC NAAM PLAATS VER. RINGNUMM AD/PR GET AFSTAND ZUIV.TYD MET/MIN PUNTEN BEDRAG 1 A. van de Berg Spijkenisse

Nadere informatie

Inventaris van het archief van mr. Jacob van Ghesel

Inventaris van het archief van mr. Jacob van Ghesel Nummer Toegang: 1.10.31 Inventaris van het archief van mr. Jacob van Ghesel 1757-1773 N.N. Nationaal Archief, Den Haag Deze inventaris is geschreven in het Nederlands. 1.10.31 3 I N H O U D S O P G A V

Nadere informatie

GEOGRAFISCHE CIJFERS ZORG & ONDERSTEUNING 19 JAAR EN OUDER

GEOGRAFISCHE CIJFERS ZORG & ONDERSTEUNING 19 JAAR EN OUDER Mantelzorg ontvangen GEOGRAFISCHE CIJFERS ZORG & ONDERSTEUNING 19 JAAR EN OUDER % % % Nederland 14 2,0 - Hollands Midden 15 2,0 3,9 Midden Holland 16 1,9 4,4 Zuid Holland Noord 14 2,0 3,8 Alphen aan den

Nadere informatie

Gebiedsindelingscode elektriciteit

Gebiedsindelingscode elektriciteit Gebiedsindelingscode elektriciteit Voorwaarden als bedoeld in artikel 31, eerste lid, onderdeel d van de Elektriciteitswet 1998 Met in procedure zijnde wijzigingsvoorstellen. Zwart tekst is vigerende door

Nadere informatie

GEOGRAFISCHE CIJFERS BEWEGEN EN OVERGEWICHT 19 JAAR EN OUDER

GEOGRAFISCHE CIJFERS BEWEGEN EN OVERGEWICHT 19 JAAR EN OUDER GEOGRAFISCHE CIJFERS BEWEGEN EN OVERGEWICHT 19 JAAR EN OUDER Nederland 52 63 26 35 51 8 35 14 49 Hollands Midden 54 66 28 32 54 7 35 13 49 Midden Holland 50 62 28 35 49 6 36 14 50 Zuid Holland Noord 55

Nadere informatie

Telefoonverkeer. In de Leidse Regio, Rijnstreek, Duin- en Bollenstreek en Regio Gouda

Telefoonverkeer. In de Leidse Regio, Rijnstreek, Duin- en Bollenstreek en Regio Gouda Telefoonverkeer In de Leidse Regio, Rijnstreek, Duin- en Bollenstreek en Regio Gouda Colofon Serie Statistiek 2004/08 Gemeente Leiden Concernstaf BOA (Beleidsinformatie, Onderzoek en Advies) Postadres

Nadere informatie

De pastoors van Einighausen Zomerfeest Fanfare Concordia. Pagina 44

De pastoors van Einighausen Zomerfeest Fanfare Concordia. Pagina 44 Zomerfeest Fanfare Concordia. Pagina 44 Louis H. Vogels. Pastoor van Einighausen 1978-1987. Louis H. Vogels werd op 18 januari 1922 te Horn geboren. Hij ontving zijn opleiding in het seminarie van de congregatie

Nadere informatie

Planning activiteiten Brandveiligheidsestafette

Planning activiteiten Brandveiligheidsestafette Planning activiteiten Brandveiligheidsestafette Datum Plaats Activiteit Aandachtsgebied Tijd Zaterdag 1 oktober Leiden Zuid Start estafette Vrijdag 30 Lisse 55 plus bijeenkomst senioren september Maandag

Nadere informatie

Datum: Informerend. 9. Financiële gevolgen Binnen begroting Holland Rijnland Buiten begroting (extra bijdrage gemeenten) te weten:

Datum: Informerend. 9. Financiële gevolgen Binnen begroting Holland Rijnland Buiten begroting (extra bijdrage gemeenten) te weten: In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Groen en recreatie. AB 14 december 2016

Groen en recreatie. AB 14 december 2016 Groen en recreatie AB 14 december 2016 Regionaal Groenprogramma, stand van zaken RIF: 20 miljoen, Holland Rijnland financiert max. 25% per project Realisatie 77 projecten 10.2 miljoen bijdrage RIF Totale

Nadere informatie

UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD A25 VANUIT CAHORS MET 1043 DUIVEN OP LOS UUR.

UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD A25 VANUIT CAHORS MET 1043 DUIVEN OP LOS UUR. 1 M.A. Orgers Hekelingen 1674 9-1169207 17/7 1 877,933 20.45.23 1063,653 1000,0 2 P. Overkleeft 's-gravenzande 1536 6-1000757 6/5 3 893,574 21.07.39 1054,166 996,2 3 Kr. van den Berg Oegstgeest 1519 9-1091171

Nadere informatie