Aanvullend commentaar op het voorontwerp Besluit breed moratorium

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanvullend commentaar op het voorontwerp Besluit breed moratorium"

Transcriptie

1 4 Aanvullend commentaar op het voorontwerp Besluit breed moratorium Algemene opmerkingen Het besluit houdt in het geheel geen rekening met de mogelijkheid dat de schuldenaar gedurende het moratorium betalingen kan doen aan de schuldeisers. De mogelijkheid van de schuldenaar tot het doen van tussentijdse betalingen zou in de regeling moeten worden opgenomen. Dit komt ten goede aan de solvabiliteit van de schuldeisers die ook lopende betalingsverplichtingen hebben. Voor het overige van hun uitstaande vorderingen gelden de regels van het breed moratorium. Duidelijk moet worden gemaakt op welke wijze de gelijkheid van schuldeisers wordt gewaarborgd en of een schuldeiser is gekweten als hij een betaling ontvangt. Indien de termijn van het breed moratorium voorbij is en nog geen oplossing tot stand is gekomen, behoren de dan nog geïnde bedragen te worden verdeeld met inachtneming van de rechten van beslagleggers, pandhouders, art. 19 Iw-invorderaars, als ware er geen moratorium geweest. Het moratorium biedt immers een adempauze waarbij geen nieuwe rechten moeten worden gecreëerd. Dit houdt in dat er in ieder geval geen betalingsregeling of akkoord moet kunnen worden afgedwongen op grond van dit besluit. Daarvoor zijn andere rechtsmiddelen gecreëerd, zoals het dwangakkoord als in 287 a Fw of een akkoord in faillissement. Want in deze gevallen heeft de schuldeiser een mogelijkheid tot inspraak en is er een rechterlijke toets voorhanden. De maatschappelijke kosten door kapitaalverlies bij het bedrijfsleven, de uitgaven voor griffierechten en eventueel andere gerechtelijke kosten door gemeenten en de extra kosten voor de rechterlijke macht die het moratorium moet opleggen, zijn niet berekend. Expliciet zal moeten worden opgenomen, dat kosten (zoals het griffierecht) niet in mindering worden gebracht op de inkomsten die gedurende de termijn van het breed moratorium ten bate van de boedel komen. De Verwijzingsindex Schuldhulpverlening (Vish), die ook in de Nota van Toelichting wordt genoemd, zorgt ervoor dat gerechtsdeurwaarders zich gedurende een schuldregelingstraject onthouden van incassomaatregelen. Deze zou gekoppeld kunnen worden met gemeentelijke kredietbanken. Gemeenten dienen te moeten worden verplicht zich hierbij aan te sluiten. Schuldeisers kunnen worden geconfronteerd met een afkoelingsperiode maar hebben geen mogelijkheid het traject te volgen. Omwille van transparantie dienen schuldeisers inzage te krijgen in de vorderingen en de status van hun eigen vordering.

2 5 Artikelsgewijze opmerkingen Art. 2 Terecht is in het Besluit en de daarbij behorende Nota van toelichting opgenomen dat het breed moratorium moet worden gezien als een uiterste middel om een oplossing in het minnelijke traject te bewerkstelligen, dat niet te lichtvaardig of te vroeg mag worden ingezet. Het is niet de bedoeling dat een breed moratorium automatisch in elk schuldhulpverleningstraject wordt aangevraagd. Daarom is in artikel 2 lid 1 opgenomen dat er een afkoelingsperiode ten behoeve van de schuldenaar kan worden verzocht. Dit betekent dat de afkoelingsperiode niet automatisch in elk schuldhulpverleningstraject wordt ingezet als een soort uitstelmechanisme. Wat wordt gemist in dit artikel is het vereiste bij het indienen van het verzoek van een breed moratorium de schulden te goeder trouw zijn gemaakt. Uit de Nota van Toelichting zou je kunnen halen dat de schuldenaar te goeder trouw moet zijn, maar in de voorgestelde wetsartikelen komt dit niet tot uiting. Enkel verplichtingen en gedragingen tijdens het moratorium worden beschreven. Voor de WSNP (zie artikel 288 Fw) zijn wel meer voorwaarden opgenomen. Duidelijker dient te worden gemaakt, wat onder de genoemde uit de schuldhulpverlening voortvloeiende verplichtingen wordt verstaan. Het is goed dat de termijn van het breed moratorium wordt afgebakend (maximaal 6 maanden) en dat er geen verlengingsmogelijkheid en hoger beroep van deze maximale termijn is. Met deze termijnafbakening is meer duidelijkheid gegeven aan de betrokken partijen. Opgemerkt moet worden, dat de rechter niet bij elk geslaagd verzoek van een breed moratorium automatisch een termijn van de maximaal mogelijke 6 maanden vaststelt maar een termijn die maximaal noodzakelijk is gezien de omstandigheden van het geval. Dat een breed moratorium dus ook voor een kortere periode kan worden vastgesteld dan de maximaal 6 maanden moet in zowel artikel 2 als in de Nota van Toelichting worden verduidelijkt. Het moge duidelijk zijn dat een breed moratorium enkel kan worden toegepast als er aan strikte voorwaarden wordt voldaan.

3 6 In lid 3 onder a is vermeld dat de schuldhulpverlener een actuele staat opmaakt van alle schulden. Niet wordt aangegeven hoed de schuldhulpverlener de bescheiden van de schuldenaar kan nazien om de juiste schuldeisers te kunnen inventariseren. In lid 3 onder c is opgenomen dat het college een met redenen omklede verklaring overleggen dat een afkoelingsperiode noodzakelijk is in het kader van de schuldhulpverlening. Het is echter niet aangegeven waanneer is voldaan aan dit noodzakelijk. Wordt daarmee bedoeld dat alle andere (wettelijk) mogelijke maatregelen al zijn bekeken en dat daaruit is gebleken dat alleen een moratorium ervoor kan zorgen dat er stabiliteit ontstaat die de schuldhulpverlener nodig heeft om een balans op te maken? Dat er voldoende tijd is gestoken in het trachten te komen tot overeenkomsten/regelingen met de schuldeisers? Enige verduidelijking hierin zou op zijn plaats zijn. Art. 3 Lid 1 onder b: Een van de voorwaarden van toewijzing is, dat de afkoelingsperiode noodzakelijk moet zijn in het kader van de schulphulpverlening en in het belang is van de gezamenlijke schuldeisers. Onduidelijk is hoe dat belang van de schuldeisers wordt gemeten en of de rechter voldoende middelen heeft om een goede belangenafweging te kunnen maken. Niet elke schuldeiser, zoals een kleine onderneming of diegene die alimentatie ontvangt, is solvabel genoeg om (een gedeelte van) zijn vordering gedurende langere tijd uit te stellen. De nadruk wordt gelegd op de zorgvuldige schuldeiser die zijn incasso moet afstemmen op de situatie van de schuldenaar. Daarmee prevaleert kennelijk het belang van de schuldenaar boven die van de schuldeiser. Ook aan de mening van de schuldhulpverlener die de situatie van de schuldeiser niet kent wordt voorrang gegeven. Lid 2 onder a: Het is goed dat aansluiting is gezocht bij de WSNP en dat de afkoelingsperiode alleen eens in de 10 jaren aan de schuldenaar kan worden toegekend. Hierbij moet ook worden opgenomen, dat een verzoek moet worden afgewezen indien in de periode van 10 jaar voorafgaand aan het verzoek een dwangakkoord is vastgesteld. Art. 4 De schuldenaar moet tijdig alle inlichtingen verstrekken die noodzakelijk zijn voor het schuldhulpverleningstraject. Niet duidelijk is welke inlichtingen dat zijn. Wij nemen aan dat alle vermogensbestanddelen die de schuldenaar in zijn bezit heeft meetellen en dat de schuldenaar voldoende mogelijkheden/middelen heeft om de vermogensbestanddelen te achterhalen. Daarom zal een schuldhulpverlener van de rechter toestemming moeten verkrijgen om bij de benodigde financiële instellingen de juiste informatie te kunnen ontvangen.

4 7 Art. 5 Volgens dit artikel zal, indien een verzoek tot toewijzing van een breed moratorium aanhangig is naast een verzoek tot faillietverklaring, de beoordeling van het breed moratorium voorrang hebben en wordt het verzoek tot faillietverklaring voorlopig geschorst. Naar onze mening is het wenselijk dat bij een samenloop tussen een faillissement en een verzoek voor een breed moratorium, het faillissement voor behoort te gaan. Dat is immers ook het geval wanneer er samenloop is tussen een WSNP-verzoek en een moratorium-verzoek en het is niet duidelijk waarom er bij het breed moratorium van moet worden afgeweken. Art. 6 en 7 lid 1 In het besluit is opgenomen in art. 6 dat alleen het college van B&W de rechtbank om tussentijdse beëindiging kan (lid 2) of moet (lid 1) verzoeken bij een aantal specifiek genoemde situaties. Schuldeisers kunnen volgens de Nota van toelichting, als zij hiertoe gegronde redenen hebben, wel een verzoek bij het college indienen om een tussentijdse beëindigingprocedure te starten, maar het college is niet verplicht om dit te honoreren. De gemeente zal dan opnieuw griffierechten moeten betalen, hetgeen zal meewegen in het al dan niet meegaan met het verzoek. De rechtbank kan de schuldeisers ook niet tegemoet komen omdat zij hen alleen maar hoeft te horen indien het college van B&W een verzoek tot beëindiging van het breed moratorium heeft ingediend (art. 7 lid 1). Daarmee wordt het voor de schuldeiser moeilijk om zich te kunnen beroepen op wanprestatie of onrechtmatig handelen van de schuldenaar. Het Besluit dient te worden aangepast om dergelijke beroepen van crediteuren mogelijk te maken. Lid 2: In dit artikel is verzuimd op te nemen hoe lang een verzoek voor een breed moratorium met de bijbehorende stukken ter inzage ligt bij de griffie van de rechtbank. Lid 4: Het is volstrekt ontoereikend wanneer de beschikking voor het instellen van de afkoelingsperiode of van het tussentijds beëindigen daarvan slechts in de Staatscourant wordt gepubliceerd. Het is onmogelijk van een crediteur te verwachten dat hij van al zijn klanten bijhoudt of een breed moratorium van toepassing is. De uitspraak dient derhalve ook in het insolventieregister te worden geplaatst. Daarnaast dient de schuldhulpverlener worden verplicht de hem bekende schuldeisers op de hoogte te stellen wanneer er een verzoek voor een breed moratorium wordt ingediend.

5 8 In het insolventieregister moet ook worden opgenomen wanneer de afkoelingsperiode ingaat en tot welke datum deze geldt. Art. 11 Lid 3: In de Nota van Toelichting wordt gesteld dat het breed moratorium niet tot het verlies van zakelijke zekerheidsrechten zou lijden, maar dat slechts de uitoefening daarvan tijdelijk wordt opgeschort. Dat lijkt echter niet het geval te zijn. Volgens art. 11 lid 3 blijft de pandhouder bevoegd om een mededeling op grond van art. 3:239 lid 1 BW te doen en mag hij ook betalingen in ontvangst nemen. Maar wanneer het traject op niets uitloopt en de 6 maanden of korter vastgestelde afkoelingsperiode voorbij zijn, dan moet de pandhouder plotseling wel delen met andere crediteuren, zelfs met crediteuren die niet over een titel beschikken. Op dat moment wordt er wel degelijk inbreuk gemaakt op het betreffende zekerheidsrecht (pandrecht). Vreemd genoeg wordt het pandrecht in het breed moratorium anders behandeld dan een beslag. Derdenbeslagen worden door de beschikking immers geschorst. Onduidelijk hierbij is, waarom er niet voor is gekozen dat er (met inachtneming van de beslagvrije voet) doorbetaald moet worden aan de deurwaarder. In het artikel is opgenomen, dat de pandhouder in het genoemde geval (art. 490 b lid 2 Rv) geldbedragen stort bij de bewaarder. De geldbedragen kunnen dus niet onder de pandhouder verblijven. Hierdoor worden extra kosten voor bewaring gemaakt die aan de schuldenaar zullen worden doorbelast en daarmee extra op de boedel drukken.

Renske Berg (Doras) en Erik Rutten (Ministerie SZW) AMBITIE LOONT BREED WETTELIJK MORATORIUM

Renske Berg (Doras) en Erik Rutten (Ministerie SZW) AMBITIE LOONT BREED WETTELIJK MORATORIUM Renske Berg (Doras) en Erik Rutten (Ministerie SZW) AMBITIE LOONT BREED WETTELIJK MORATORIUM EEN BREED WETTELIJK MORATORIUM Artikel 5 Wgs elke bevoegdheid van de schuldeiser tot verhaal op de goederen

Nadere informatie

BOR NOTITIE. Mogelijke kosten van een wettelijk breed moratorium (WBM) in de schuldhulpverlening

BOR NOTITIE. Mogelijke kosten van een wettelijk breed moratorium (WBM) in de schuldhulpverlening BOR NOTITIE Onderwerp Datum 29 april 2011 Mogelijke kosten van een wettelijk breed moratorium (WBM) in de schuldhulpverlening Aanleiding Tijdens de plenaire behandeling van het wetsvoorstel gemeentelijke

Nadere informatie

Mogelijkheden Juridische Dwangmiddelen in het minnelijke traject

Mogelijkheden Juridische Dwangmiddelen in het minnelijke traject Mogelijkheden Juridische Dwangmiddelen in het minnelijke traject Karen Stoffels-Montfoort, Zuidweg & Partners Het dwangakkoord De voorlopige voorziening bij bedreigende schulden: "het moratorium" De voorlopige

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2017:3259

ECLI:NL:RBAMS:2017:3259 ECLI:NL:RBAMS:2017:3259 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 08-05-2017 Datum publicatie 29-05-2017 Zaaknummer C/13/627684 FT RK 17.915 en C/13/627685 FT RK 17.916 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

Begrippenlijst - schulden

Begrippenlijst - schulden Begrippenlijst - schulden Uitleg van veelgebruikte begrippen in de schuldhulpverlening op alfabetische volgorde. Aanzegging Afloscapaciteit Akte van Cessie Bankbeslag Beslagvrije voet (BVV) Bestuursrechtelijke

Nadere informatie

Rapport. Datum: 10 maart 2006 Rapportnummer: 2006/083

Rapport. Datum: 10 maart 2006 Rapportnummer: 2006/083 Rapport Datum: 10 maart 2006 Rapportnummer: 2006/083 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen te Gouda vanaf november 2002 onvoldoende heeft getracht om de

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1998 477 Besluit van 15 juli 1998, houdende regels ter uitvoering van artikel 320, zesde lid, van de Faillissementswet in verband met de vaststelling

Nadere informatie

Het college heeft besloten tot vaststelling van de regeling schuldhulpverlening 2017 en verder.

Het college heeft besloten tot vaststelling van de regeling schuldhulpverlening 2017 en verder. Samenvatting Het college heeft besloten tot vaststelling van de regeling schuldhulpverlening 2017 en verder. Daarnaast is besloten tot het verlenen van mandaat aan de Kredietbank Limburg voor het indienen

Nadere informatie

Versie april Wegwijzer breed moratorium

Versie april Wegwijzer breed moratorium Versie april 2017 Wegwijzer breed moratorium Inhoudsopgave 1. Keuze inzetten breed moratorium... 3 1.1 Stroomschema... 3 1.2 Inzet breed moratorium... 4 1.3 Als de gemeente geen breed moratorium aan wil

Nadere informatie

NVVK - Catharijnesingel 30d Utrecht - 085-48 90 5740 - -

NVVK - Catharijnesingel 30d Utrecht - 085-48 90 5740 - - Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid t.a.v. Staatssecretaris J. Klijnsma via https://www.internetconsultatie.nl/besluit_bree d_moratorium Utrecht, 30 juni 2016 Ref.nr: 213.2016/JCMdK-JO Betreft:

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 24 515 Preventie en bestrijding van stille armoede en sociale uitsluiting Nr. 190 BRIEF VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Aan

Nadere informatie

No.W03.04.0378/I 's-gravenhage, 10 september 2004

No.W03.04.0378/I 's-gravenhage, 10 september 2004 No.W03.04.0378/I 's-gravenhage, 10 september 2004 Bij Kabinetsmissive van 27 juli 2004, no.04.002990, heeft Uwe Majesteit, op voordracht van de Minister van Justitie, bij de Raad van State ter overweging

Nadere informatie

Besluit College van BenW

Besluit College van BenW Besluit College van BenW Titel: Vaststellen beleidsregels Schulddienstverlening Peel 6.1. 2015-2018 Zaaknummer: SOM/2015/021181 Documentnummer: SOM/2015/021185 Datum besluit: Het college van burgemeester

Nadere informatie

W.W.M. (Wilbert) van de Donk, voorzitter KBvG. Verbetering wet- en regelgeving ter voorkoming (verder) oplopen van schulden

W.W.M. (Wilbert) van de Donk, voorzitter KBvG. Verbetering wet- en regelgeving ter voorkoming (verder) oplopen van schulden W.W.M. (Wilbert) van de Donk, voorzitter KBvG Verbetering wet- en regelgeving ter voorkoming (verder) oplopen van schulden 1 - rol en de positie van de gerechtsdeurwaarders, - Hoe kan de GDW bijdragen

Nadere informatie

TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING. Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING. Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd: 34 628 Wijziging van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering, de Invorderingswet 1990 en enkele andere wetten in verband met een vereenvoudiging van de beslagvrije voet (Wet vereenvoudiging beslagvrije

Nadere informatie

Inhoud. Algemeen. De faillietverklaring

Inhoud. Algemeen. De faillietverklaring Inhoud I 1 2 3 4 5 5a II 6 7 8 9 10 12 13 14 15 16 Algemeen Drie procedures Het faillissement De surseance van betaling De schuldsanering natuurlijke personen Commissie Insolventierecht Herijking van het

Nadere informatie

Toegelaten tot de Wsnp: een lot uit de loterij? Actualiteitencongres Schuldhulpverlening 11 april 2017

Toegelaten tot de Wsnp: een lot uit de loterij? Actualiteitencongres Schuldhulpverlening 11 april 2017 Toegelaten tot de Wsnp: een lot uit de loterij? Actualiteitencongres Schuldhulpverlening 11 april 2017 Lot uit loterij: Voor wie? Voor wie niet? Is een geslaagd minnelijk traject ook een lot uit de loterij?

Nadere informatie

Erik Rutten ministerie van SZW Rosalie van Heijst VNG

Erik Rutten ministerie van SZW Rosalie van Heijst VNG Actualiteiten Invordering Erik Rutten ministerie van SZW Rosalie van Heijst VNG Wijziging IW 1990 (1) Fiscale vereenvoudigingswet 2017 Vanaf 1-1-2019 beslissing op verzoek uitstel van betaling / kwijtschelding

Nadere informatie

tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag van 21 mei 2015 in zaak nr. 14/10078 in het geding tussen:

tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag van 21 mei 2015 in zaak nr. 14/10078 in het geding tussen: ECLI:NL:RVS:2016:126 Instantie Raad van State Datum uitspraak 20-01-2016 Datum publicatie 20-01-2016 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201504420/1/A2 Bestuursrecht Hoger beroep

Nadere informatie

De Raad voor Rechtsbijstand geeft met betrekking tot de Wsnp nog enkele andere folders uit, namelijk:

De Raad voor Rechtsbijstand geeft met betrekking tot de Wsnp nog enkele andere folders uit, namelijk: De Raad voor Rechtsbijstand geeft met betrekking tot de Wsnp nog enkele andere folders uit, namelijk: Werken aan een schuldenvrije toekomst (Deze folder geeft informatie aan schuldenaren over de mogelijkheden

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2017:5387

ECLI:NL:RBDHA:2017:5387 ECLI:NL:RBDHA:2017:5387 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 26-04-2017 Datum publicatie 19-05-2017 Zaaknummer C/09/525833 / FT RK 17/160 en 17/161 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2017:1290

ECLI:NL:RBDHA:2017:1290 ECLI:NL:RBDHA:2017:1290 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 02-02-2017 Datum publicatie 14-02-2017 Zaaknummer C/09/520447 / FT RK 16/2286 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Insolventierecht

Nadere informatie

Actualiteitencongres Schuldhulpverlening 26 September Judith van Geffen Stafmedewerker Bureau Wsnp

Actualiteitencongres Schuldhulpverlening 26 September Judith van Geffen Stafmedewerker Bureau Wsnp Actualiteitencongres Schuldhulpverlening 26 September 2019 Judith van Geffen Stafmedewerker Bureau Wsnp Bureau Wsnp Wie zijn wij? Onze taken: Selectie en kwaliteitsbewaking van bewindvoerderorganisaties

Nadere informatie

Schuldeisers kunnen kiezen

Schuldeisers kunnen kiezen Schuldeisers kunnen kiezen Welke stappen kunnen schuldeisers zetten om vorderingen te innen? Raad voor Rechtsbijstand s-hertogenbosch Bureau Wsnp (0900) 202 66 20 ( 0,10 p/m) wsnpinfo@rvr.org schuldeisers

Nadere informatie

Workshop SHM Leidersdag. Nieuwe ontwikkelingen in het werkveld

Workshop SHM Leidersdag. Nieuwe ontwikkelingen in het werkveld Workshop SHM Leidersdag Nieuwe ontwikkelingen in het werkveld Programma Vereenvoudiging Beslagvrije Voet Beslagregister Telecomwet2017 Het moratorium (art. 287b Fw) Tijdelijke adempauze die de schuldenaar

Nadere informatie

Bijlage. Toelichting. Aantallen aanvragen moratorium. In onderstaande tabel zijn (geraamde) aantallen verzoeken om een moratorium uiteengezet.

Bijlage. Toelichting. Aantallen aanvragen moratorium. In onderstaande tabel zijn (geraamde) aantallen verzoeken om een moratorium uiteengezet. Bijlage Onderstaand stroomschema geeft het proces weer van gemeentelijke schuldhulpverlening waarin verzoeken tot een breed wettelijk moratorium kunnen worden gedaan met daarbij de geschatte aantallen

Nadere informatie

Workshop Insolventierecht FR&R. Deel 2: Tijdens faillissement

Workshop Insolventierecht FR&R. Deel 2: Tijdens faillissement Workshop Insolventierecht FR&R Deel 2: Tijdens faillissement Rolf Verhoeven / Johan Jol 3 september 2009 Onderwerpen Mogelijke procedures en hun gevolgen Spelers en hun bevoegdheden Verhaalsmogelijkheden

Nadere informatie

Voorontwerp. Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje- Nassau, enz. enz. enz.

Voorontwerp. Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje- Nassau, enz. enz. enz. Voorontwerp Besluit van... (datum) tot invoering van een afkoelingsperiode voor natuurlijke personen ter stabilisering van hun financiële situatie (Besluit breed moratorium) Wij Willem-Alexander, bij de

Nadere informatie

Interessante uitspraken voor schuldhulpverlening

Interessante uitspraken voor schuldhulpverlening Janine Ottenhof Juridisch beleidsadviseur NVVK Interessante uitspraken voor schuldhulpverlening Studiedag NVVK 8 november 2016 Telefoonabonnement Gratis telefoon bij abonnement is koop op afbetaling en

Nadere informatie

Reactie Schulinck n.a.v. Internetconsultatie. Concept Besluit Breed Moratorium

Reactie Schulinck n.a.v. Internetconsultatie. Concept Besluit Breed Moratorium Reactie Schulinck n.a.v. Internetconsultatie Concept Besluit Breed Moratorium Onderwerpen: 1. Geef schuldeisers een stem bij de aanvraag van het moratorium 2. Leg de bevoegdheid om het moratorium aan te

Nadere informatie

222. Rekt de WSNP de huurbescherming

222. Rekt de WSNP de huurbescherming 222. Rekt de WSNP de huurbescherming op? MR. D. De VRieS en MR. B. KNaff Het kan voorkomen dat twee rechtsgebieden op gespannen voet met elkaar staan. in dit artikel komt het spanningsveld tussen het huurrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBHAA:2012:BW9354

ECLI:NL:RBHAA:2012:BW9354 ECLI:NL:RBHAA:2012:BW9354 Instantie Rechtbank Haarlem Datum uitspraak 19-06-2012 Datum publicatie 26-06-2012 Zaaknummer 191670 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - enkelvoudig

Nadere informatie

Datum : 1 juli 2016 Betreft : reactie op Consultatie AMvB Breed Moratorium d.d. 23 mei 2016

Datum : 1 juli 2016 Betreft : reactie op Consultatie AMvB Breed Moratorium d.d. 23 mei 2016 Datum : 1 juli 2016 Betreft : reactie op Consultatie AMvB Breed Moratorium d.d. 23 mei 2016 Excellentie, Bij deze reageren wij op het voorontwerp van het besluit dat de inwerkingtreding van een breed moratorium

Nadere informatie

PANDAKTE AUTO PARTICULIER. De heer A, geboren op.. 19, te., wonende te. aan de nr., hierna te noemen Pandgever ;

PANDAKTE AUTO PARTICULIER. De heer A, geboren op.. 19, te., wonende te. aan de nr., hierna te noemen Pandgever ; PANDAKTE AUTO PARTICULIER ONDERGETEKENDEN: De heer A, geboren op.. 19, te., wonende te. aan de nr., hierna te noemen Pandgever ; En De besloten vennootschap B B.V., statutair gevestigd te.. en kantoor

Nadere informatie

Van schuld naar schone lei

Van schuld naar schone lei Van schuld naar schone lei In Nederland hebben ruim 200.000 huishoudens te kampen met problematische schulden. Behoort u ook daartoe? Heeft u schulden die u niet kunt afbetalen? Bijvoorbeeld omdat uw inkomen

Nadere informatie

De incassovoorwaarden gelden wel voor particulieren die wel handelen in de uitoefening van een beroep of bedrijf, zoals eenmanszaken.

De incassovoorwaarden gelden wel voor particulieren die wel handelen in de uitoefening van een beroep of bedrijf, zoals eenmanszaken. 1. Business to business incasso Incasso op zakelijke debiteuren Incasso op basis van deze incassovoorwaarden is bedoeld voor het incasseren van zakelijke vorderingen op zakelijke debiteuren. De incassovoorwaarden

Nadere informatie

Copyright Compass 2018 INFORMATIE:

Copyright Compass 2018 INFORMATIE: Copyright Compass 2018 INFORMATIE: Schulden en bewind Wanneer iemand onder beschermingsbewind wordt gesteld wil dat niet zeggen dat er sprake is van een schuldensituatie. Ook iemand met veel vermogen kan

Nadere informatie

Voorlopige en bewarende maatregelen in Nederland

Voorlopige en bewarende maatregelen in Nederland Voorlopige en bewarende maatregelen in Nederland 1. Welke verschillende soorten maatregelen zijn er? Bewarende maatregelen zijn maatregelen die tot doel hebben waar mogelijk zeker te stellen dat de schuldenaar

Nadere informatie

De incassovoorwaarden gelden wel voor natuurlijke personen die wel handelen in de uitoefening van een beroep of bedrijf, zoals eenmanszaken.

De incassovoorwaarden gelden wel voor natuurlijke personen die wel handelen in de uitoefening van een beroep of bedrijf, zoals eenmanszaken. Incassovoorwaarden voor incasso op zakelijke debiteuren (b2b) 1. Business to business incasso Incasso op zakelijke debiteuren Incasso op basis van deze incassovoorwaarden is bedoeld voor het incasseren

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2017:2806

ECLI:NL:RBDHA:2017:2806 ECLI:NL:RBDHA:2017:2806 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 23-03-2017 Datum publicatie 23-03-2017 Zaaknummer C/09/524266 FT RK 16/2720 en C/09/524268 FT RK 16/2721 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Weststellingwerf besluiten; Gelet op het bepaalde in artikel 7, alsmede paragraaf 6.5 Wet werk en bijstand,

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Weststellingwerf besluiten; Gelet op het bepaalde in artikel 7, alsmede paragraaf 6.5 Wet werk en bijstand, Burgemeester en Wethouders van de gemeente Weststellingwerf besluiten; Gelet op het bepaalde in artikel 7, alsmede paragraaf 6.5 Wet werk en bijstand, vast te stellen de Beleidsregels verhaal WWB Weststellingwerf

Nadere informatie

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid T.a.v. de heer Ter Haar Postbus LV DEN HAAG. Datum 8 juli 2016.

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid T.a.v. de heer Ter Haar Postbus LV DEN HAAG. Datum 8 juli 2016. Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid T.a.v. de heer Ter Haar Postbus 90801 2509 LV DEN HAAG Datum 8 juli 2016 Referentie BR2533 Betreft Consultatiereactie Breed Moratorium Geachte heer Ter Haar,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Schulden, hoe kom ik ervan af? Ik kan de rekeningen niet meer betalen. Wat nu? Wat kan ik zelf doen aan mijn schulden?

Inhoudsopgave. Schulden, hoe kom ik ervan af? Ik kan de rekeningen niet meer betalen. Wat nu? Wat kan ik zelf doen aan mijn schulden? met schulden Inhoudsopgave 3 Schulden, hoe kom ik ervan af? 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 Ik kan de rekeningen niet meer betalen. Wat nu? Wat kan ik zelf doen aan mijn schulden? Bij wie kan ik terecht voor

Nadere informatie

1. Inleiding Van wie wij gegevens verzamelen Waarom wij gegevens verzamelen Door ons verzamelde gegevens...

1. Inleiding Van wie wij gegevens verzamelen Waarom wij gegevens verzamelen Door ons verzamelde gegevens... Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Van wie wij gegevens verzamelen... 2 3. Waarom wij gegevens verzamelen... 2 4. Door ons verzamelde gegevens... 3 4.1. Door de opdrachtgever verstrekte gegevens... 3 4.2.

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal Centraal Informatiepunt

Eerste Kamer der Staten-Generaal Centraal Informatiepunt Eerste Kamer der Staten-Generaal Centraal Informatiepunt Den Haag, 3 november 2006 Aan de leden en de plv. leden van de Vaste Commissie voor Justitie OVERZICHT van stemmingen in de Tweede Kamer betreffende

Nadere informatie

MODULE BUDGETBEHEER NVVK Alle auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten op de inhoud van deze

MODULE BUDGETBEHEER NVVK Alle auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten op de inhoud van deze NVVK 2018 Alle auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten op de inhoud van deze Gedragscode/Module berusten bij de NVVK, branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren. Gebruik

Nadere informatie

Een akkoord is de moeite waard

Een akkoord is de moeite waard Problematische schulden: Een akkoord is de moeite waard een akkoord is de moeite waard 3 Problematische schulden: Een akkoord is de moeite waard Is door een samenloop van omstandigheden een problematische

Nadere informatie

Artikel 3:40 Een besluit treedt niet in werking voordat het is bekendgemaakt.

Artikel 3:40 Een besluit treedt niet in werking voordat het is bekendgemaakt. Wetgeving Algemene wet bestuursrecht Artikel 1:3 1. Onder besluit wordt verstaan: een schriftelijke beslissing van een bestuursorgaan, inhoudende een publiekrechtelijke rechtshandeling. 2. Onder beschikking

Nadere informatie

Advies Wet modernisering personenvennootschappen

Advies Wet modernisering personenvennootschappen Advies Wet modernisering personenvennootschappen Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden en blinden.

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 5, tweede en derde lid, en 13 van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening;

Gelet op de artikelen 5, tweede en derde lid, en 13 van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening; Besluit van [[ ]] tot invoering van een afkoelingsperiode voor natuurlijke personen ter stabilisering van hun financiële situatie alsmede tot vaststelling van het tijdstip van inwerkingtreding van artikel

Nadere informatie

Beleidsregels schuldhulpverlening gemeente Velsen 2013

Beleidsregels schuldhulpverlening gemeente Velsen 2013 Beleidsregels schuldhulpverlening gemeente Velsen 2013 Artikel 1 Begripsbepalingen In deze beleidsregels wordt verstaan onder: a. college: college van burgemeester en wethouders van Velsen; b. inwoner:

Nadere informatie

Na overleg met de gerechten, adviseert de Raad als volgt. 1

Na overleg met de gerechten, adviseert de Raad als volgt. 1 De minister voor Rechtsbescherming drs. S. Dekker Postbus 20301 2500 EH Den Haag doorkiesnummer 088-361 33 17 e-mail wetgeving.rvdr@rechtspraak.nl bijlage(n) 1 onderwerp Advies Wet modernisering personenvennootschappen

Nadere informatie

Belangrijkste onderwerpen Prinsjesdag 2016

Belangrijkste onderwerpen Prinsjesdag 2016 Belangrijkste onderwerpen Prinsjesdag 2016 Belangrijkste onderwerpen Prinsjesdag 2016 Op 20 september 2016 (Prinsjesdag) heeft het kabinet haar plannen voor 2017 bekend gemaakt. In dit artikel vatten we

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2017 83 Besluit van 6 maart 2017 tot invoering van een afkoelingsperiode voor natuurlijke personen ter stabilisering van hun financiële situatie alsmede

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BIJSTANDSVERHAAL 2015

BELEIDSREGEL BIJSTANDSVERHAAL 2015 BELEIDSREGEL BIJSTANDSVERHAAL 2015 Het College van burgemeester en wethouders van Utrecht; BESLUIT: Vast te stellen het volgende BELEIDSREGELS BIJSTANDSVERHAAL 2015 FORMELE GRONDSLAG Wettelijk kader 1.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van De Oranje Fiets, praktijk voor coaching, begeleiding en bijles

Algemene voorwaarden van De Oranje Fiets, praktijk voor coaching, begeleiding en bijles Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden van De Oranje Fiets, praktijk voor coaching, begeleiding en bijles Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Uitvoering van de overeenkomst Artikel 3 Betaling Artikel 4 Eigendomsvoorbehoud

Nadere informatie

Leidersdag 30 september 2017

Leidersdag 30 september 2017 Workshop SHM Leidersdag Nieuwe ontwikkelingen in het werkveld Programma Vereenvoudiging Beslagvrije Voet gemeenschap van goederen Digitaal Beslagregister Het moratorium (art. 287b Fw) Tijdelijke adempauze

Nadere informatie

TITEL 1. ALGEMENE BEPALINGEN

TITEL 1. ALGEMENE BEPALINGEN INHOUD SAMENVATTING.................................................... v INHOUD........................................................... vii INLEIDING.........................................................

Nadere informatie

betaald krijg? met beslag op mijn goederen. Kan ik dat voorkomen? beslag op mijn goederen. Kan ik dat voorkomen? Waar kan ik terecht? brengen?

betaald krijg? met beslag op mijn goederen. Kan ik dat voorkomen? beslag op mijn goederen. Kan ik dat voorkomen? Waar kan ik terecht? brengen? - 1. Wat kan ik doen als ik geld heb uitgeleend en ik het niet terug betaald krijg? U kunt contact opnemen met een gerechtsdeurwaarderkantoor om te bespreken op welke manier en tegen welke kosten het kantoor

Nadere informatie

Faillissement, surseance van betaling en schuldsanering

Faillissement, surseance van betaling en schuldsanering Monografieén Privaatrecht Faillissement, surseance van betaling en schuldsanering Mr. A.M.J. van Buchem-Spapens Mr. Th.A. Pouw Zevende druk Deventer - 2004 Inhoud Lijst van afkortingen XI I. INLEIDING

Nadere informatie

Toegelaten tot de Wsnp: een lot uit de loterij? Actualiteitencongres Schuldhulpverlening 14 november 2017

Toegelaten tot de Wsnp: een lot uit de loterij? Actualiteitencongres Schuldhulpverlening 14 november 2017 Toegelaten tot de Wsnp: een lot uit de loterij? Actualiteitencongres Schuldhulpverlening 14 november 2017 Lot uit loterij: Voor wie? Voor wie niet? Is een geslaagd minnelijk traject ook een lot uit de

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN PAY FORCE

ALGEMENE VOORWAARDEN PAY FORCE ALGEMENE VOORWAARDEN PAY FORCE Artikel 1 Definities en toepassing In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: A. Pay Force: Pay Force B.V., optredend als Opdrachtnemer; B. Opdrachtgever: de contractspartij

Nadere informatie

De zinsnede De ontvanger moet hierbij rekening houden met wordt vervangen door: Daarnaast houdt de ontvanger rekening met.

De zinsnede De ontvanger moet hierbij rekening houden met wordt vervangen door: Daarnaast houdt de ontvanger rekening met. Wijzigingen Leidraad invordering Waterschap De Dommel 2018 Artikel 1 1.1.1. Lijst met gebruikte afkortingen Pw Participatiewet Artikel 3 3.3.2. Toestemming Geschrapt wordt: - Aansprakelijkheidsprocedures

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst inzake schuldhulpverlening tussen Stichting Wonen Vierlingsbeek en de gemeente Boxmeer

Samenwerkingsovereenkomst inzake schuldhulpverlening tussen Stichting Wonen Vierlingsbeek en de gemeente Boxmeer Reg.nr.: I-SZ/2013/904 / RIS 2013-563 Bijlage Samenwerkingsovereenkomst inzake schuldhulpverlening tussen Stichting Wonen Vierlingsbeek en de gemeente Boxmeer 2013-2016 Datum: 29 oktober 2013 . Ondergetekenden:

Nadere informatie

Datum faillietverklaring : 19 november 2013 Rechter-commissaris : mr. W. Reinds -> mw mr. W.J. Geurts-De Veld per 2 februari 2015

Datum faillietverklaring : 19 november 2013 Rechter-commissaris : mr. W. Reinds -> mw mr. W.J. Geurts-De Veld per 2 februari 2015 Rechtbank Rotterdam Kenmerk : C 10/13/1156 F Datum faillietverklaring : 19 november 2013 Rechter-commissaris : mr. W. Reinds -> mw mr. W.J. Geurts-De Veld per 2 februari 2015 FAILLISSEMENT BRANDHORST B.V.

Nadere informatie

Faillissement, surseance van betaling en schuldsanering

Faillissement, surseance van betaling en schuldsanering Monografieen Privaatrecht Faillissement, surseance van betaling en schuldsanering Mr. A.M.J. van Buchem-Spapens Mr. Th.A. Pouw Achtste druk Kluwer - Deventer - 2008 Inhoud Lijst van afkortingen XI I. INLEIDING

Nadere informatie

1.327,20 als hoofdsom in verband met achterstallige verzekeringspremies; 42,49 als tot op dat moment vervallen wettelijke rente over de hoofdsom;

1.327,20 als hoofdsom in verband met achterstallige verzekeringspremies; 42,49 als tot op dat moment vervallen wettelijke rente over de hoofdsom; Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat gerechtsdeurwaarder Y de van hem met regelmaat geïncasseerde gelden opzettelijk op de voor zijn kantoor meest voordelige en voor hem, verzoeker, meest onvoordelige

Nadere informatie

Rapport. Verslag van bevindingen betreffende een klacht over Gerechtsdeurwaarderskantoor R. te Amsterdam en Gerechtsdeurwaarderskantoor S. te Ede.

Rapport. Verslag van bevindingen betreffende een klacht over Gerechtsdeurwaarderskantoor R. te Amsterdam en Gerechtsdeurwaarderskantoor S. te Ede. Rapport Verslag van bevindingen betreffende een klacht over Gerechtsdeurwaarderskantoor R. te Amsterdam en Gerechtsdeurwaarderskantoor S. te Ede. Datum: 11 april 2012 Rapportnummer: 2012/060 2 Klacht Verzoeker

Nadere informatie

TWEEDE FAILLISSEMENTSVERSLAG IN HET FAILLISSEMENT VAN A. BONS BEHEER B.V. d.d. 18 juli 2013. : de besloten vennootschap A. Bons Beheer B.V.

TWEEDE FAILLISSEMENTSVERSLAG IN HET FAILLISSEMENT VAN A. BONS BEHEER B.V. d.d. 18 juli 2013. : de besloten vennootschap A. Bons Beheer B.V. Dit verslag ziet uitsluitend op hetgeen zich in de afgelopen verslagperiode heeft voorgedaan. Daar waar de nummering ontbreekt, zijn de hoofdstukken reeds afgesloten en wordt voor informatie verwezen naar

Nadere informatie

Beleidsregels Schuldhulpverlening gemeente Beverwijk 2017

Beleidsregels Schuldhulpverlening gemeente Beverwijk 2017 Beleidsregels Schuldhulpverlening gemeente Beverwijk 2017 Het college van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht besluit: vast te stellen de Beleidsregels Schuldhulpverlening

Nadere informatie

Budgetbeheer/schuldhulpverlening Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken Budget Bureau Almere Stadsbank Midden Nederland

Budgetbeheer/schuldhulpverlening Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken Budget Bureau Almere Stadsbank Midden Nederland Rapport Gemeentelijke Ombudsman Budgetbeheer/schuldhulpverlening Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken Budget Bureau Almere Stadsbank Midden Nederland 7 november 2008 RA0831232 Samenvatting Een inwoner

Nadere informatie

KRIEGER LEGAL. Maatwerk juridisch advies PRODUCTVOORWAARDEN JURIDISCH ABONNEMENT KRIEGER LEGAL

KRIEGER LEGAL. Maatwerk juridisch advies PRODUCTVOORWAARDEN JURIDISCH ABONNEMENT KRIEGER LEGAL Versie 1 oktober 2019 PRODUCTVOORWAARDEN JURIDISCH ABONNEMENT 1. Algemeen 1.1. Het juridisch abonnement van Krieger Legal is alleen van toepassing op en omvat alleen diensten waarop het Nederlands recht

Nadere informatie

Tekstbureau Copywriting en journalistiek. Kiki koning. Incassobureau no cure no pay

Tekstbureau Copywriting en journalistiek. Kiki koning. Incassobureau no cure no pay Incassobureau no cure no pay Incassobureau no cure no pay gezocht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. XS to XL Incasso is een dynamisch, sterk groeiend incassobureau. U vindt ons in Leerdam en Woerden.

Nadere informatie

Workshop Hoe kom ik uit de schulden?

Workshop Hoe kom ik uit de schulden? Workshop Hoe kom ik uit de schulden? Hoe kan een beschermingsbewindvoerder daarbij helpen Wim Peeters beschermingsbewindvoerder Even voorstellen Wim Peeters oprichter Bolwerk bewindvoering > 30 jaar (commercieel)management

Nadere informatie

Algemene Subsidieregeling 2008

Algemene Subsidieregeling 2008 Algemene Subsidieregeling 2008 Paragraaf 1 Inleidende bepalingen Artikel 1.1 In deze regeling wordt verstaan onder: a. gemeentebestuur: het bestuursorgaan dat bevoegd is tot het nemen van besluiten betreffende

Nadere informatie

1. Inleiding Van wie we gegevens verzamelen Waarom we gegevens verzamelen Door ons verzamelde gegevens...

1. Inleiding Van wie we gegevens verzamelen Waarom we gegevens verzamelen Door ons verzamelde gegevens... Beveiligingsmaatregelen Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Van wie we gegevens verzamelen... 2 3. Waarom we gegevens verzamelen... 3 4. Door ons verzamelde gegevens... 3 4.1. Door de opdrachtgever verstrekte

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2014:3463

ECLI:NL:CRVB:2014:3463 ECLI:NL:CRVB:2014:3463 Instantie Datum uitspraak 21-10-2014 Datum publicatie 28-10-2014 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Centrale Raad van Beroep 12-3170

Nadere informatie

AH Z Zie ook Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar , nr Zie ook Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar , nr.

AH Z Zie ook Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar , nr Zie ook Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar , nr. AH 1471 2018Z24098 Zie ook Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 2018-2019, nr. 1202 Zie ook Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 2018-2019, nr. 1360 1 Kent u het bericht Bedrijven lamleggen met beslag

Nadere informatie

mr. Richard A. Korver Communicatietrainer & Advocaat

mr. Richard A. Korver Communicatietrainer & Advocaat mr. Richard A. Korver Communicatietrainer & Advocaat Aansprakelijkheid & schuldhulpverlening aan (ex)ondernemers BRONNEN VAN AANSPRAKELIJKHEID Onrechtmatige daad (6:162 BW) Tekortschieten in nakoming verbintenis

Nadere informatie

RAPPORT 2007/0333, NATIONALE OMBUDSMAN, 28 DECEMBER 2007

RAPPORT 2007/0333, NATIONALE OMBUDSMAN, 28 DECEMBER 2007 RAPPORT 2007/0333, NATIONALE OMBUDSMAN, 28 DECEMBER 2007 Samenvatting 1 Klacht 2 Beoordeling 2 Conclusie 4 Onderzoek 4 Bevindingen 5 Achtergrond 5 SAMENVATTING Rapportnummer: 2007/0333 De gerechtsdeurwaarder

Nadere informatie

Algemene gegevens. Openbaar faillissementsverslag natuurlijk persoon. (ex art. 73a Fw.) Verslagdatum: Volgnummer: 3

Algemene gegevens. Openbaar faillissementsverslag natuurlijk persoon. (ex art. 73a Fw.) Verslagdatum: Volgnummer: 3 Algemene gegevens Insolventienummer: Naam schuldenaar / schuldenaren: Adres: Woonplaats: F.16/14/955 dhr. van Reenen Woon- of verblijfplaats onbekend Geboortedatum: 22-11-1967 Datum faillissement: 28-10-2014

Nadere informatie

Wat betekent het faillissement voor u?

Wat betekent het faillissement voor u? 1 Wat betekent het faillissement voor u? U bent persoonlijk failliet verklaard. In dit informatie-vel kunt u algemene informatie vinden over: 1. Wat houdt een faillissement in; 2. Hoger beroep of verzet

Nadere informatie

Beleidsregels schuldhulpverlening Heemskerk april 2013

Beleidsregels schuldhulpverlening Heemskerk april 2013 Beleidsregels schuldhulpverlening Heemskerk 2013 1 april 2013 BELEIDSREGELS SCHULDHULPVERLENING HEEMSKERK 2013 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepalingen 5 Artikel 2 Doelgroep gemeentelijke schuldhulpverlening

Nadere informatie

WEGWIJS collectieve schuldenregeling

WEGWIJS collectieve schuldenregeling WEGWIJS collectieve schuldenregeling Inhoudstafel 1. Hoe verloopt de opstart van pg. 3 een collectieve schuldenregeling? (CSR) 2. Het opmaken van een aanzuiveringsregeling pg. 4 (=afbetalingsplan) 3. Na

Nadere informatie

DEBEWIND VOERDER. Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind

DEBEWIND VOERDER. Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind DEBEWIND VOERDER 2017 Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind BEWINDVOERING ALGEMEEN In de schuldhulpverlening wordt vaak gesproken over bewindvoering. Maar wat houdt dit in? Soms

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2016:5654

ECLI:NL:RBMNE:2016:5654 ECLI:NL:RBMNE:2016:5654 Instantie Datum uitspraak 19-10-2016 Datum publicatie 25-10-2016 Rechtbank Midden-Nederland Zaaknummer C/16/419469 / FT RK 16/1339 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Incasso Network Company Lawyers

Incasso Network Company Lawyers INCASSO NETWORK COMPANY LAWYERS ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN. A. Algemeen: 1. Incasso Network Company Lawyers hierna ook te noemen opdrachtnemer, verricht haar werkzaamheden uitsluitend overeenkomstig

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2010 Nr. 23

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2010 Nr. 23 GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2010 Nr. 23 Beleidsregels verhaal Wet werk en bijstand (b. en w.-besluit van 9 maart 2010) Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht; BESLUIT vast te stellen het volgende

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Insolventienummer: Toezichtzaaknummer: Datum uitspraak: Curator: R-C: F.01/16/301 NL:TZ:0000006602:F001 07-06-2016 mr. S.M.P. Jacobs mr. S.J.O. de Vries Algemeen Gegevens onderneming Bernheze Transport

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2012:BX0521

ECLI:NL:RBUTR:2012:BX0521 ECLI:NL:RBUTR:2012:BX0521 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 28-06-2012 Datum publicatie 05-07-2012 Zaaknummer 325433/FT RK12-671 en 325844/FT RK 12-733 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Welzijn Ouderen. Schuldhulpverlening. Thuisadministratie. Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u!

Welzijn Ouderen. Schuldhulpverlening. Thuisadministratie. Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Welzijn Ouderen Thuisadministratie Schuldhulpverlening Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Schuldhulpverlening Ik geef maandelijks

Nadere informatie

Artikel 1: Algemeen Artikel 2: Opdrachtbevestiging, vergoeding, betaling en beëindiging

Artikel 1: Algemeen Artikel 2: Opdrachtbevestiging, vergoeding, betaling en beëindiging Artikel 1: Algemeen Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, die administratieve dienstverlening inroept van opdrachtnemer. Opdrachtnemer: Administratie & Advies Wieleman te Doetinchem,

Nadere informatie

De inhoud van de aan de rechtbank toegezonden papieren versie van dit verslag is identiek aan de digitale versie van het verslag.

De inhoud van de aan de rechtbank toegezonden papieren versie van dit verslag is identiek aan de digitale versie van het verslag. FAILLISSEMENTSVERSLAG ex artikel73a Fw nummer 1 De inhoud van de aan de rechtbank toegezonden papieren versie van dit verslag is identiek aan de digitale versie van het verslag. Indien dit verslag een

Nadere informatie

Prof. mr. A.W. Jongbloed WAAROM ER NAUWELIJKS RECHTSPRAAK IS OVER BESLAGEN OP LEVENSVERZEKERINGEN

Prof. mr. A.W. Jongbloed WAAROM ER NAUWELIJKS RECHTSPRAAK IS OVER BESLAGEN OP LEVENSVERZEKERINGEN Prof. mr. A.W. Jongbloed WAAROM ER NAUWELIJKS RECHTSPRAAK IS OVER BESLAGEN OP LEVENSVERZEKERINGEN Plaats in het systeem van de wet Boek 2, titel 2 (gerechtelijke tenuitvoerlegging op goederen die geen

Nadere informatie

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW

OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW Nummer : 4 Datum : 15 augustus 2014 Gegevens onderneming : 1. CEROPA B.V. h.o.d.n. SUPERMEUBEL BEVERWIJK, statutair gevestigd te Amsterdam en kantoorhoudende

Nadere informatie

II. Verplichtingen. Postbus AA Voorburg T E W hetwsnpkantoor.nl

II. Verplichtingen. Postbus AA Voorburg T E W hetwsnpkantoor.nl Door de toepassing van de Wsnp vallen de op dat moment aan u toebehorende goederen in de boedel van de schuldsaneringsregeling. Door de uitspraak tot toepassing van de schuldsaneringsregeling bent u van

Nadere informatie