Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan"

Transcriptie

1 Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan brugklas info gymnasium vwo havo

2 Eerst goed rondkijken, dan pas kiezen! We zochten een school die helemaal bij ons paste. Daarom hebben we in groep 8 goed rondgekeken op verschillende scholen. Het Huygens sprak ons aan omdat de sfeer goed is, de leerkrachten heel aardig zijn en er veel uitdagende activiteiten georganiseerd worden. Via internet hebben we veel over deze school gezien en gelezen. Tijdens de minilessen maakten we kennis met de verschillende vakken en leerkrachten. En op de Open Dag konden we de sfeer van de school proeven. Zo kregen we een goed beeld van het Huygens. Dat heeft ons echt geholpen om een goede keuze te maken. Het Christiaan Huygenscollege Rachmaninowlaan is klein en uitdagend en geeft persoonlijke begeleiding! Blijf gewoon jezelf! Dat is de belangrijkste tip van Puck, Lesley en Angnes om nieuwe vrienden in de brugklas te maken. Op geven ze je nog meer tips. Klik eerst op Rachmaninowlaan en daarna op de knop Groep 8. Puck Abbing, Lesley Wu en Angnes Hasaj Sla om voor meer informatie over onze havo/vwo-brugklas

3 Wegwijzer havo/vwo Goede begeleiding Leren lukt alleen als je lekker in je vel zit. Daarom is er in de brugklas extra aandacht voor de begeleiding van leerlingen. De mentor speelt hierin een belangrijke rol. Tijdens het mentoruur legt hij of zij uit hoe dingen op school gaan. Er is ook tijd om allerlei vragen aan je mentor stellen. In het begin van het schooljaar helpt je mentor je ook met het leren leren en de aanpak van je huiswerk. Als het nodig is, krijg je extra begeleiding of kun je gebruik maken van steunlessen. Ook buiten de mentorles kun je altijd bij je mentor terecht. Wil je liever vertrouwelijk met iemand anders praten? Dan staan onze vertrouwensleerlingen of docenten voor je klaar. Gevarieerde activiteiten School is meer dan leren alleen. Het is ook een plek waar je kunt ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Daarom biedt het Huygenscollege Rachmaninowlaan allerlei gevarieerde activiteiten aan. Je kunt je talent laten zien en horen bij de schoolband, tijdens de theateravond of bij de toneelvoorstelling. We organiseren ook regelmatig workshops en excursies. Daardoor bekijk je een schoolvak van een heel andere kant en gaat het meer voor je leven. Lekker veel uitdaging Het fijne aan deze school is dat je hier lekker veel uitdaging krijgt. De lessen in de brugklas vind ik heel leuk. Daarnaast mag ik meedoen aan het excellentieprogramma. Het is heel fijn dat ik dan de tijd krijg om aan een eigen project te werken. Ik heb op school echt geen tijd om me te vervelen. Mika Valize Extra uitdaging We stimuleren je op onze school om ook buiten de lessen te laten zien wat je kunt. Zo zijn er verschillende wedstrijden, zoals een wiskundeen natuurkundeolympiade en een gedichtenwedstrijd. In de bovenbouw kun je meedoen met masterclasses, onder andere van de Technische Universiteit Eindhoven. Je diept dan vijf dagen lang met een team één onderwerp uit. Leergierige leerlingen die structureel meer aankunnen, worden uitgenodigd om mee te doen aan Denkkracht. Bij dit excellentieprogramma werk je tijdens lestijd aan een eigen project dat je helemaal zelf uitkiest, uitwerkt en presenteert.

4 We voelden ons hier meteen thuis! Toen we deze school binnenstapten, voelde het meteen al goed. Er hing gewoon een fijne sfeer en iedereen was heel aardig. Daarom voelden we ons hier op de Rachmaninowlaan meteen thuis. Dat was voor ons de belangrijkste reden om voor het Christiaan Huygens College te kiezen. Ook fijn: de school is klein en overzichtelijk. En omdat de regels hier duidelijk zijn, weet je precies waar je aan toe bent. Dat helpt ook om het voor iedereen leuk te houden op school. Francesca Reniers en Lisanne van Vucht De Rachmaninowlaan heeft vertrouwensleerlingen en -docenten waar je altijd terecht kunt. Groeien als mens We willen het beste uit onze leerlingen halen. We dagen ze uit om te groeien in kennis, maar ook als mens. We willen onze leerlingen helpen ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Dat lukt alleen als je kinderen écht kent. Niet alleen van naam, maar ook persoonlijk. Daarom geeft de mentor goede begeleiding en zijn er steunlessen in de brugklas. Leerlingen die extra zorg nodig hebben, krijgen de juiste individuele begeleiding. Ook buiten de lessen bieden we extra activiteiten aan, zoals de schoolband, theatergroep, excursies en internationalisering. Daarmee krijgen onze leerlingen de gelegenheid om zich in de breedte te ontwikkelen. Daarnaast willen we kinderen niet alleen kennis maar ook een mentaliteit bijbrengen. Respect voor elkaar is de basis om samen te werken en te leren! Noortje Mulder, afdelingshoofd brugklas Ga je eigen weg! Dat is de belangrijkste tip van Mika, Francesca en Lisanne voor het kiezen van een middelbare school. Op geven ze je nog meer tips. Klik eerst op Rachmaninowlaan en daarna op de knop Groep 8.

5 Wegwijzer voor een goede keuze De eerste stap De overstap naar de brugklas is best spannend. Dat begrijpen we maar al te goed. Daarom begeleiden we je stap voor stap. Je mentor maakt je vanaf de eerste dag wegwijs en leert je hoe je je huiswerk moet aanpakken. En tijdens onze kennismakingsmiddag, onze introductiedag en ons brugklaskamp leer je onze school kennen en maak je nieuwe vrienden. Daardoor voel je je op de Rachmaninowlaan al snel thuis! Met plezier naar school Je kunt pas goed leren als je weet wat er van je verwacht wordt. Daarom hebben we duidelijke regels, die zorgen voor rust en veiligheid. Ook helpen ze je om goed met anderen om te gaan. Dat geeft jou alle ruimte om een leuke schooltijd te hebben. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je lekker in je vel zit. Daarom kun je altijd met al je vragen klein én groot bij iemand terecht: je mentor, een docent of een vertrouwensleerling. We nemen je vragen en problemen altijd serieus. Samen met jou zoeken we naar een goede oplossing, zodat je met plezier naar school gaat en goed kunt leren. Haal het beste uit jezelf! Sla om voor meer informatie over onze gymnasium-brugklas Onze school daagt je uit om het beste uit jezelf te halen. Daar helpen we je graag bij, onder andere met persoonlijke begeleiding, goede docenten en studielessen. We stimuleren je ook om je eigen interesses te ontdekken, binnen én buiten de lessen. Zo kun je bijvoorbeeld je talenten op laten bloeien tijdens het excellentieprogramma, in de schoolband, bij de theatergroep of tijdens excursies. Leuk én leerzaam!

6 Lekker veel uitdaging We krijgen op deze school lekker veel uitdaging. We doen namelijk mee aan het excellentieprogramma. Het is erg interessant om een eigen project te bedenken en uit te werken. Je gaat dan aan de slag met een onderwerp dat je erg interesseert. Het is sowieso heel leuk om aan een project te werken. Daarom vinden we de projectweken van het gymnasium zo gaaf. We houden er nu eenmaal van om onze tanden in een onderwerp te zetten. Daarom past het gymnasium bij ons. Maar nog belangrijker: deze school past helemaal bij ons, omdat hij klein en uitdagend is. Het Christiaan Huygens College Rachmaninowlaan heeft een speciale gymnasium brugklas. Rémi Lallemant en Alexander van der Laan Hou je van hersengymnastiek? Dan past het gymnasium volgens Rémi en Alexander helemaal bij jou. Zeker weten of het gymnasium bij je past? Ga dan naar de speciale CHeCklist op Klik eerst op Rachmaninowlaan en daarna op de knop Groep 8.

7 Wegwijzer voor gymnasium Breinbrekers Op ons gymnasium kun je je hersens lekker laten kraken op allerlei breinbrekers. Bij de vakken Latijn, Grieks en Klassieke Culturele Vorming (KCV) krijg je creatieve opdrachten. Daardoor train je verschillende manieren om ingewikkelde vraagstukken op te lossen. We dagen de leerling uit De gymnasiumvakken Latijn, Grieks en KCV zijn nog steeds actueel. Ze hebben namelijk een duidelijke link met moderne talen, zoals het Nederlands, en met onze hedendaagse cultuur. Juist die verbanden ontdek je op het gymnasium. Onze leerlingen kunnen goed leren en houden van uitdaging in de lesstof. Daar passen we de lessen natuurlijk op aan. Het niveau en tempo liggen behoorlijk hoog. Daarnaast prikkelen we leerlingen om onderwerpen op een andere manier te benaderen. Bijvoorbeeld in de les, maar ook tijdens de projectweek of op de gymnasiumdag. Marieke van Beek, Annette Schuring en Femke van Wel, docenten Grieks, Latijn en KCV Uitdagende vakken Op het gymnasium volg je de gewone vakken van de middelbare school. Daarnaast staan er nog drie extra uitdagende vakken op het lesrooster. Vanaf de brugklas krijg je Latijn en vanaf de tweede Grieks. Je leert daarbij niet alleen de taal, maar er is ook veel aandacht voor de oude Griekse en Romeinse cultuur. Je ontdekt welke sporen deze talen en culturen tot op de dag vandaag in onze maatschappij hebben getrokken. Vanaf het vierde jaar staat ook het vak Klassieke Culturele Vorming (KCV) op het lesrooster. Je leert dan de cultuur van de Grieken en Romeinen nog beter kennen. Speciale activiteiten Uitdaging: daar houden gymnasiumleerlingen van. Daarom organiseren we speciale activiteiten, die je stimuleren om op een andere manier te leren. Tijdens de gymnasiumdag ontdek je zelf hoe leuk de klassieke oudheid is door op excursie te gaan of je te verdiepen in het alledaagse leven van de oude Grieken en Romeinen. Tijdens de projectweken in de brugklas werk je één week bij alle vakken aan hetzelfde thema. En in het vijfde jaar ga je een week op reis naar Rome.

8 CHeCk it out! Beleef zelf onze school Brainy Racs Uitdagende lessen voor leerlingen in groep 8 oktober mei 2014 Minilessen Kennismaking met verschillende vakken en docenten 19 februari 2014 Informatieavond groep 8 voor ouders en leerlingen van groep 8 19 en 25 november 2013 Aanmeldingen Aanmelden voor alle leerjaren 10, 11 maart en 12 maart 2014 Open Dag Rondleidingen, informatie en workshops 18 januari 2014 Kennismakingsmiddag Kennismaking met de school, mentor en klasgenoten 11 juni 2014 Aanmelden voor een activiteit? Ga naar of neem contact op met het afdelingshoofd brugklas Noortje Mulder via mdr@huygenscollege.nl of via Speciale CHeCklist! Hoe kies je een middelbare school? Wat helpt om te wennen op de middelbare school? Welk punt krijgt het Huygens van brugklassers? CHeCk it out op (Kies voor Rachmaninowlaan een daarna voor Groep 8.) Locatie Rachmaninowlaan Rachmaninowlaan AT Eindhoven

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

Locatie Rachmaninowlaan

Locatie Rachmaninowlaan a r t x e n i n Zi s e i k : g n uitdagi het voor m u i s a Gymn Locatie Rachmaninowlaan Waarom het gymnasium? Je bent jong en je wilt wat? Dan is onze gymnasiumbrugklas zeker iets voor jou! Het gymnasium

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium Talent in ontwikkeling voor Toekomstige brugklassers Informatiebrochure brugperiode 2017 Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium 2 Beste brugklasser, Je bent het nog niet, maar het duurt niet

Nadere informatie

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ klas 1 havo/vwo Deze brugklas is voor leerlingen met een

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

Algemene informatie over de brugklas. Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan

Algemene informatie over de brugklas. Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan Algemene informatie over de brugklas Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan Het Christiaan Huygens College, locatie Rachmaninowlaan is een kleine protestants christelijke havo vwo school. Er

Nadere informatie

Wereld burgerschap Sport en spel

Wereld burgerschap Sport en spel Even voorstellen Sancta Maria is een school voor havo, atheneum en gymnasium. Het is een veilige school, waar je je snel thuis voelt. Bij ons mag je zijn wie je bent. We besteden veel aandacht aan hoe

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Bezoek ook onze open dagen! op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari 2017 facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Yair Past het Boni bij mij? Bruggers aan het woord Yair: Ik voel me thuis op het Boni. Het is heel fijn in de brugklas. Je wordt hier

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Beste bijna Brugklasser... Informatieavond dinsdag 5 februari 2019 Start om 19.30 uur (voor ouders van leerlingen uit groep 8) Open Huis zaterdag 9 februari 2019 Tussen 10.00 en 13.00 uur Beste bijna brugklasser,

Nadere informatie

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN Editie 2019 OPEN DAG ZATERDAG 26 JANUARI 2019 10.00-13.00 UUR VOORLICHTINGSAVOND (ouders/verzorgers) DONDERDAG 31 JANUARI 2019 19.30 UUR ORIËNTATIELESMIDDAG (groep 8) WOENSDAG

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven MELANCHTHON BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo hier leer je voor het leven Leren kan op veel manieren. Op Bergschenhoek leer je voor het leven. Een breed programma met veel

Nadere informatie

VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3. Bruggerinfo. Arnhem. gelooft

VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3. Bruggerinfo. Arnhem. gelooft VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3 Bruggerinfo Arnhem gelooft Aangenaam: Guido Bij Guido ben jij het middelpunt. We vinden jou belangrijk. Wees dus vooral wie je bent. Samen verleggen we je

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

Hier leer je voor het leven

Hier leer je voor het leven BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je voor het leven Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving Leren kan op

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN!

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! Het Streek Bovenbuurtweg: dé school voor jou als je een school met een fijne sfeer zoekt. Een school waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte krijgt om je talenten

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Open avonden 2014 GO TRINITAS

Open avonden 2014 GO TRINITAS Open avonden 2014 GO TRINITAS OPEN AVONDEN 2014, SPECIAAL VOOR JOU! Beste leerling uit groep 8, Over een paar maanden is je basisschooltijd voorbij. Dan begin je op een nieuwe school. Dat is leuk én spannend.

Nadere informatie

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT?

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Dynamisch Lerend Betrokken Informatiefolder gymnasium - technasium - atheneum - havo - mavo Kom je ook naar het Dalton Lyceum Barendrecht? Zit jij in groep

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij...

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij... Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je zelfstandig werken, je eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en goed samenwerken met je

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8. Trinitas Gymnasium. Het Stedelijk Gymnasium van Almere. Op atheneum, havo en mavo+ niveau

Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8. Trinitas Gymnasium. Het Stedelijk Gymnasium van Almere. Op atheneum, havo en mavo+ niveau Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8 Trinitas Gymnasium Het Stedelijk Gymnasium van Almere Op atheneum, havo en mavo+ niveau Op Trinitas Gymnasium haal je het beste uit jezelf! De belangrijkste reden

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

verstan fening extra vakken gymnasium nu ...heb je al eens aan het Willem Lodewijk Gymnasium gymnasium vroeger gymnasium gedacht?

verstan fening extra vakken gymnasium nu ...heb je al eens aan het Willem Lodewijk Gymnasium gymnasium vroeger gymnasium gedacht? ...heb je al eens aan het Willem Lodewijk Gymnasium Krijg je een VWO-advies Vind je het leuk om uitgedaagd te worden Misschien is het gymnasium dan iets voor jou. In deze folder willen we je iets vertellen

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

Algemene informatie over de brugklas Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan

Algemene informatie over de brugklas Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan Algemene informatie over de brugklas Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan Het Christiaan Huygens College, locatie Rachmaninowlaan is een kleine protestants christelijke havo vwo school. Er

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

Hoe Anna ben jij? Lyceum. @anna

Hoe Anna ben jij? Lyceum. @anna Hoe Anna ben jij? Lyceum @anna Wij zijn Anna Welkom @anna Lyceum Op de basisschool vind je leren leuk. Ja toch? Je haalt goede cijfers en bent nieuwsgierig. Je wilt vast doorleren, in het Hoger Beroepsonderwijs

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ben je aan het uitzoeken welke

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2016 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur Editie 2018 www.huizermaat.nl Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / 10.00-13.00 uur Kom speeddaten met onze eersteklasleerlingen op de Open Dag. oriëntatielesmiddag woensdagmiddag 7 februari

Nadere informatie

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur Editie 2018 www.huizermaat.nl Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / 10.00-13.00 uur Kom speeddaten met onze eersteklasleerlingen op de Open Dag. oriëntatielesmiddag woensdagmiddag 7 februari

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Lek en Linge GYMNASIUM

Lek en Linge GYMNASIUM Lek en Linge GYMNASIUM Gymnasium: Verbreed je culturele horizon! Heb je plezier in leren? Zoek je graag dingen uit? Ben je geïnteresseerd in de wereld van de Grieken en de Romeinen? Wil je extra tools

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit!

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit! COORNHERT GYMNASIUM Daagt je uit! 2012 Gymnasium: Latijn én Grieks Op het gymnasium leer je twee klassieke talen: Latijn en Grieks. Je leert Griekse en Latijnse verhalen lezen. Dat gaat natuurlijk niet

Nadere informatie

A B C... Damstede. Informatie voor toekomstige brugklassers schooljaar 2015-2016. gymnasium atheneum havo

A B C... Damstede. Informatie voor toekomstige brugklassers schooljaar 2015-2016. gymnasium atheneum havo A B C... Damstede gymnasium atheneum havo Informatie voor toekomstige brugklassers schooljaar 2015-2016 Brede oriëntatie & Talentontwikkeling Klassieke Vorming exact (pilot Technasium) kunstzinnig-actief

Nadere informatie

KRACHTIGE KLAS HET LEERLINGMENTORAAT. Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium

KRACHTIGE KLAS HET LEERLINGMENTORAAT. Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium KRACHTIGE KLAS EN HET LEERLINGMENTORAAT Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium Heeft u vragen met betrekking tot De Krachtige Klas? Neem dan gerust contact op

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

accent op jouw talent Molenwatering

accent op jouw talent Molenwatering accent op jouw talent Molenwatering nformatie voor jou Je leert gemakkelijk... Je weet van jezelf dat je makkelijk leert. Je wilt bovendien graag alles weten, je bent creatief en een doorzetter. Je tijd

Nadere informatie

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT?

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Haal het beste uit jezelf! KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Dynamisch Lerend Betrokken Contact Telefoon: 0180-64 21 80 E-mail: infogroep8@daltonbarendrecht.nl Internet: www.daltonbarendrecht.nl

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

12peciale voorlichtingns-eum,

12peciale voorlichtingns-eum, _ M R E T AS S S CLA T RUIM DOND E TALE R O O V ERDA G ARI JANU 12peciale voorlichtingns-eum, S the ver het a avond o ium en gymnas erclass de mast NT! MASTERCLASS IETS VOOR JOU? Ben jij altijd op zoek

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

persoonlijk

persoonlijk persoonlijk www.kshhoofddorp.nl Onze persoonlijke benadering Persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke begeleiding staan centraal in onze school. Wij zijn ervan overtuigd dat dit ervoor zorgt dat je bij

Nadere informatie

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Havo+ met vwo-route Positief en persoonlijk Intensieve begeleiding Techniek Kunst & Media, Sport & Bewegen, Business Werelds

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Ik wist in groep 6 al dat ik naar deze school wilde. Toen ging ik met mijn broer mee naar de open dag. Ik was er direct uit. Dit is een goede school, er hangt een leuke sfeer

Nadere informatie

facebook.com/ fritsphilipslyceummavo voor brugklassers twitter.com/hetfritsphilips

facebook.com/ fritsphilipslyceummavo voor brugklassers twitter.com/hetfritsphilips Frits! facebook.com/ fritsphilipslyceummavo voor brugklassers twitter.com/hetfritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft

Nadere informatie

GYMNASIUM LESPRAKTIJK

GYMNASIUM LESPRAKTIJK Binnen OSG Sevenwolden is het mogelijk om een gymnasiumdiploma te halen. Hoe dat gaat, wat er binnen de school gebeurt en wat de plus punten zijn, leggen we hier in uit. LESPRAKTIJK De betere en gemotiveerde

Nadere informatie

Waar slim zijn heel gewoon is Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8

Waar slim zijn heel gewoon is Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8 Waar slim zijn heel gewoon is Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8 interconfessionele school Waarom kiezen voor Trinitas Gymnasium? Als je een VWO-advies van de basisschool krijgt, ben je van harte

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Ik vind het steeds fijner worden. Je krijgt

Nadere informatie

waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum?

waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum? zaanlands Het Zaanlands Lyceum heeft 6 verschillende eerste klassen: havo/vwo havo/vwo sportklas atheneum atheneum bèta+ gymnasium gymnasium bèta+ waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum? lyceum Duidelijke

Nadere informatie

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie, dit zijn waardevolle woorden voor het Laurens. De basisgedachte

Nadere informatie

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s.

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s. CSW Van de Perre voor mavo, havo, vwo:, en TTO Kies je voor CSW Van de Perre? Griffioenstraat 17 4334 BK Middelburg 7 6 6 5 5 5 4 XL 4 XL XL 3 XL 2 1 coachklas / VWO BASISONDERWIJS GROEP 8 4 Dan kies je

Nadere informatie

GYMNASIUM. NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT!

GYMNASIUM. NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT! GYMNASIUM NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT! Waarom gymnasium? Je kunt de wereld van nu beter begrijpen door over de Grieken en Romeinen te leren; ze hebben de basis gelegd voor onze huidige West-Europese cultuur

Nadere informatie

Voorlichtingsavond 9 maart 2015. TTO Gymnasium Gymnasium +

Voorlichtingsavond 9 maart 2015. TTO Gymnasium Gymnasium + Voorlichtingsavond 9 maart 2015 TTO Gymnasium Gymnasium + Welcome Voor wie is tto? Hou je van reizen? Vind je samenwerken leuk? Je wilt goed Engels leren. Hou je van uitdagingen? Brugklas naar Engeland

Nadere informatie

christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo HAALT HET BESTE IN JE NAAR BOVEN

christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo HAALT HET BESTE IN JE NAAR BOVEN christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo HAALT HET BESTE IN JE NAAR BOVEN Dit is Melanchthon Schiebroek: Gymnasium, atheneum en havo Iedereen kent iedereen Kleinschalig en strak georganiseerd Huiswerk

Nadere informatie

Samen bouwen aan jouw toekomst

Samen bouwen aan jouw toekomst Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Samen bouwen aan jouw toekomst i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Dit is mijn school. Ik heb moeite met schoolwerk maken. Maar op

Nadere informatie

Vijf goede redenen om voor Varendonck te kiezen

Vijf goede redenen om voor Varendonck te kiezen Vijf goede redenen om voor Varendonck te kiezen Varendonck. Gewoon gewoon een goede school! Het Varendonck College is een gezellige en veilige school met een leuke sfeer. Je kunt bij ons terecht voor alle

Nadere informatie

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta Welkom op De Berg! De Amersfoortse Berg is een school met een prettige sfeer. Veel van jullie voorgangers voelden zich er snel thuis, ook al is de overgang van de

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Door gymnasium te doen leer je de talen veel

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

ontdek je talent! MEEST GESTELDE VRAGEN

ontdek je talent! MEEST GESTELDE VRAGEN ontdek je talent! A L L E S W A T J I J W I LT W E T E N O V E R H E T M O N T E S S O R I C O L L E G E 10 Na de basisschool moet je kiezen! Misschien is het Montessori College iets voor jou! In 10 vragen

Nadere informatie

Waar slim zijn heel gewoon is Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8

Waar slim zijn heel gewoon is Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8 Waar slim zijn heel gewoon is Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8 interconfessionele school Waarom kiezen voor Trinitas Gymnasium? Als je een VWO-advies van de basisschool krijgt, ben je van harte

Nadere informatie

+ klassen gymnasium sport+ cultuur+

+ klassen gymnasium sport+ cultuur+ + klassen gymnasium sport+ cultuur+ st.nicolaaslyceum Hallo nieuwe brugklasser! Vind jij het leuk om meer over cultuur te weten, extra aandacht te besteden aan sport of bezig te zijn met Latijn, Grieks

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Enschede Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/enschede Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school, naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school?

Nadere informatie

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend Groevenbeek Tweetalig vwo grenzeloos uitdagend Iets voor jou? Ben je leergierig en nieuwsgierig naar de wereld om je heen? Houd je wel van een uitdaging? Wil je uitblinken in de Engelse taal? Dan is tweetalig

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Meer dan je ziet! CSG Liudger voor u

Meer dan je ziet! CSG Liudger voor u Meer dan je ziet! B CSG Liudger voor u Foto cover: Geerard Brouwer, decaan en docent economie en handel & administratie Bodien Grijpstra, mentor en docent Nederlands Hallo, wij zijn Geerard Brouwer en

Nadere informatie

Voel je thuis op het KWC!

Voel je thuis op het KWC! op de Beethovenlaan Voel je thuis op het KWC! Kom jij naar onze school? Van harte welkom! Op het KWC zit je goed. Wij hebben twee gebouwen: de Beethovenlaan en de Gershwinhof. Daar vind je alle soorten

Nadere informatie

IK DENK ZELF WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN. Fotografie Leonard Fäustle

IK DENK ZELF WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN. Fotografie Leonard Fäustle IK Fotografie Leonard Fäustle WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN GOEDE BEGELEIDING Voor een middelbare school is het VCL best klein. Dat heeft een paar grote voordelen, bijvoorbeeld

Nadere informatie