Betreft: Aanvraag huishoudelijke hulp toelage (HHT) gemeente Dalfsen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Betreft: Aanvraag huishoudelijke hulp toelage (HHT) gemeente Dalfsen"

Transcriptie

1 Datum: 27 oktober 2014 Betreft: Aanvraag huishoudelijke hulp toelage (HHT) Dalfsen Geachte mevrouw/mijnheer, De Dalfsen en aanbieders van huishoudelijk hulp dienen hierbij het plan in ten behoeve van de aanvraag voor huishoudelijke hulp toelage (HHT) Dalfsen voor 2015 en Uitgangspunten Dalfsen De Dalfsen voert vanaf 1 januari 2015 een algemene voorziening in voor de huishoudelijke hulp. Het principe dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun huishouding is voor de leidend. De algemene voorziening is toegankelijk voor alle mensen met een psychische en/of lichamelijke beperking. De toegang ligt bij de gecontracteerde aanbieder. Eventuele ondersteuning door de richt zich op het aanbrengen van structuur en regie in het huishouden. De ondersteunt nieuwe concepten voor algemene voorzieningen, maar organiseert deze bij voorkeur niet zelf. De HHT zien wij als een mogelijkheid om de overgang van collectief gefinancierde zorg en ondersteuning, zoals de huidige huishoudelijke hulp, naar meer privaat gefinancierde ondersteuning te stimuleren. Voor deze transformatie naar algemene voorzieningen neemt de Dalfsen de tijd. Zowel voor inwoners als voor aanbieders vraagt dit een omslag in het denken. Vandaar dat gekozen is om 2015 en 2016 te beschouwen als overgangsjaren. Betrokkenheid aanbieders Voor de aanvraag is er overleg met aanbieders geweest over het beleid vanaf Uit de ondertekende bijlage blijkt dat aanbieders de aanvraag van de Dalfsen kunnen ondersteunen. Inzet HHT Met de HHT wil de Dalfsen bij de bestaande aanbieders meer mensen in loondienst houden. De Dalfsen wil de HHT inzetten ten behoeve van de ontwikkeling van een algemene voorziening voor nieuwe gebruikers van huishoudelijke hulp en voor de huidige gebruikers met aflopende indicatie in 2015 en De gebruiker krijgt een voucher van 12,50. Hiermee kan de gebruiker de huishoudelijke hulp in kopen bij een zorgaanbieder die medewerkers in loondienst heeft. De HHT wordt ingezet voor vergoeding van de voucher. Er is een maximum van 2,2 vouchers per week per cliënt.

2 De prijs in Dalfsen voor HH1 is tussen de 19,63 en 21,75 per uur. De gebruiker betaald zelf het verschil tussen de voucher en de uurprijs. Naast de bijdrage van de HHT doet de nog een bijdrage voor mensen met een laag inkomen. Inwoners betalen een deel van de kosten zelf: - Inwoners met een inkomen tot 120 % van het sociaal minimum krijgen financiële ondersteuning van ( 19,63-12,50 HHT = 7,13) 7,13 per uur van de om de hulp te betalen. - Inwoners met een inkomen boven de 120 % van het sociaal minimum betalen het verschil tussen de voucher en de kosten van de hulp zelf (maximaal 9,25) Beleid vanaf 1 januari 2015 voor bestaande gebruikers HH1 Voor de bestaande gebruikers van de hulp bij het huishouden heeft de een overgangsregeling getroffen, deze blijven gedurende twee jaar onder een maatwerkvoorziening vallen. Met de huidige partijen wordt afgesproken dat vanaf 1 januari 2015 de zorg wordt gecontinueerd waarbij een resultaatsverplichting geldt van een schoon huis. De financiering vindt plaats op basis van een budget voor een schoon huishouden. De overgangsperiode voor deze klanten geldt tot het aflopen van de indicatie en is maximaal twee jaar. Daarna wordt de algemene voorziening toegepast net als voor de nieuwe gebruikers. Voor deze groep is de HHT niet van toepassing. Beleid vanaf 1 januari 2015 voor nieuwe gebruikers HH1en herindicaties Voor nieuwe gebruikers HH1 wordt er een algemene voorziening gevormd. Inwoners die geherindiceerd moeten worden vanwege het eindigen van de indicatie worden verwezen naar de algemene voorziening. De Dalfsen wil vouchers van 12,50 (HHT) gaan verstrekken om te voorkomen dat mensen op andere wijze hun huishoudelijke hulp regelen. Met deze vouchers kan de huishoudelijke hulp worden ingekocht bij bestaande aanbieders. De voucher wordt aan iedereen binnen de doelgroep van de algemene voorziening beschikbaar gesteld Op deze manier is het voor aanbieders mogelijk om medewerkers in loondienst te houden. Nieuwe gebruikers zullen eerder voor 9,25 kiezen voor de algemene voorziening dan voor het zwarte circuit, de prijs is concurrerend. HH2 De HH2 blijft de komende twee jaar een maatwerkvoorziening voor zowel de bestaande gebruikers als de nieuwe gebruikers. Er komt een resultaatgerichte budgetfinanciering. De bestaande doelgroep wordt geherindiceerd om te beoordelen of de regie functie op een andere manier ingevuld kan worden. Voor de HH2 kan geen HHT aangevraagd worden omdat het een maatwerkvoorziening betreft. Aannames Het aantal herindicatie HH1 en HH10 is in en in Deze cliënten gaan over naar de algemene voorziening. Uit het systeem komt naar voren dat de instroom van nieuwe klanten HH1 voor de toekomstige algemene voorziening 236 per jaar is. Uit gegevens van het CAK blijkt dat 50 % van de aanvragen onder de 120 % norm van het sociaal minimum wordt verstrekt.

3 Plan Dalfsen voor de HHT Voordat de HHT bekend was, was van Dalfsen van plan om alleen de mensen met een laag inkomen te ondersteunen voor HHT Clienten Herindicatie 59 Nieuwe gebruikers Uren max client Tarief max inkomen >120 % Inkomen < 120 % , , voor HHT Clienten Gebruikers Herindicatie 48 Nieuwe gebruikers Uren max client Tarief max inkomen >120 % Inkomen < 120 % , , Plan Dalfsen met HHT Gemeente Dalfsen wil de HHT uitsluitend inzetten voor de financiering van de algemene voorziening. De algemene voorziening wordt geleverd door gecontracteerde zorgaanbieders waarbij de medewerkers in loondienst zijn. De HHT wordt niet ingezet voor dienstverlening aan huis. De HHT is een vast uniform bedrag van 12,50 per uur ongeacht het inkomen van de cliënt. De geeft een korting op de bijdrage van de cliënt aan de kosten van de algemene voorziening vanwege een gering inkomen. De zet afhankelijk van het inkomen 7,13 in. Het plan is opgesteld met de gecontracteerde aanbieders en de extra middelen worden ingezet middels vouchers. Nieuwe gebruikers en cliënten die geherindiceerd moeten worden gaan rechtstreeks naar de zorgaanbieder voor schoonmaakondersteuning. De zorgaanbieder gaat het gesprek aan en beoordeelt of cliënt van de algemene voorziening gebruik kan maken. Indien hier onduidelijkheid over bestaat dan kan de cliënt een melding doen bij de. Als cliënt wel tot de doelgroep behoort dan maakt de zorgaanbieder resultaatafspraken met de nieuwe gebruiker. De nieuwe gebruiker zet de vouchers in voor het financieren van de hulp. Als Dalfsen de HHT kan toepassen betekent dit dat - Alle mensen met een psychische en/of fysieke beperking hier gebruik van kunnen maken in plaats van alleen mensen met een gering inkomen - Het budget per cliënt 2,2 uur per week wordt in plaats van 1,9 uur per week - De voucher van 12,50 voor iedereen beschikbaar is die tot de doelgroep van de algemene voorziening behoort.

4 Financiële onderbouwing met HHT 2015 met HHT Clienten Herindicatie 59 Nieuwe gebruikers HHT max Tarief max Uren met HHT inkomen >120 % , Inkomen < 120 % , , met HHT Clienten Gebruikers Herindicatie 48 Nieuwe gebruikers HHT max Tarief max Uren met HHT inkomen >120 % , Inkomen < 120 % , , De eigen bijdrage is tussen de 2,12 en 9,25 uur per week (afhankelijk van de kosten per aanbieder die liggen tussen de 19,63 en 21,75 per uur). Dit is het multiplier effect. Aanvraag HHT Gemeente Dalfsen wil graag voor 2015: ,70 aanvragen 2015 HH voor HHT 242, HH met HHT 433, HHT aanvraag , Gemeente Dalfsen wil graag voor 2016: ,14 aanvragen 2016 HH voor HHT 314, HH met HHT 650, HHT aanvraag , Extra werkgelegenheid Uit de bijgevoegde berekening is op te maken dat het aantal zorguren in uur wordt en in zorguren. Bij de berekening van de werkgelegenheid wordt uitgegaan van gemiddeld 0,35 fte.

5 De algemene voorziening betekent in banen voor medewerkers in loondienst bij een zorgaanbieder en in banen voor medewerkers in loondienst <120% >120% aantal klanten prijs voucher bijdrage bijdrage klant aantal uur per week aantal weken aantal zorguren 13,499 13,499 aantal uren fte (79%) gemiddeld dienstverband aantal banen <120% >120% aantal klanten prijs voucher bijdrage bijdrage klant aantal uur per week aantal weken aantal zorguren 20,249 20,249 aantal uren fte (79%) gemiddeld dienstverband aantal banen BTW verplichting De HHT wordt binnen de Wmo georganiseerd (via het sociaal kernteam/wmo en als algemene voorziening verstrekt) en dat leidt er naar onze mening toe dat er geen btw verschuldigd is. Betrokkenheid aanbieders Er is een bijeenkomst georganiseerd waarbij de plannen van de zijn besproken en waarbij aanbieders aangegeven hebben dat zij kunnen instemmen met de werkwijze van de vouchers. Uit bijgevoegde handtekeningenbladen blijkt dat de aanbieders deze aanvraag ten hoeve van de HHT Dalfsen voor 2015 en 2016 ondersteunen.

6 Hoogachtend, namens het College van Burgemeester en Wethouders, Jhr. M.R.H.M von Martels (wethouder Dalfsen)

7 Plan huishoudelijke hulp toelage (HHT) Dalfsen Hierbij verklaart Carinova huishoudelijke hulp, vertegenwoordigd door H. ter Maat dat zij zich samen met de Dalfsen zal inzetten voor het realiseren van de doelstelling, met inzet van de extra middelen, verwerkt in onderhavig plan. Naam: Carinova Huishoudelijke Hulp, dhr. H. ter Maat Datum: Handtekening Hierbij verklaart BiOns BV, vertegenwoordigd door M. Bakker-Lettink, dat zij zich samen met de Dalfsen zal inzetten voor het realiseren van de doelstelling, met inzet van de extra middelen, verwerkt in onderhavig plan. Naam: Namens BiOns BV, mevr. M. Bakker-Lettink Datum: Handtekening

Aanpassing Hulp bij het Huishouden

Aanpassing Hulp bij het Huishouden Aanpassing Hulp bij het Huishouden november Nv N Zo Dalfsen, 31 oktober 2014 Aanpassing hulp bij het huishouden Pagina 0 Inhoud Aanpassing Hulp bij het Huishouden... 0 Inhoud... 1 Inleiding... 1 Visie

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Status: Voorbereidend besluitvormend Agendapunt: 7 Onderwerp: Aanpassing huishoudelijke hulp Datum: 11 november 2014 Portefeuillehouder: Jhr. M.R.H.M. von Martels Decosnummer: 277

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 6/2015 Datum : 16 januari 2015 B&W datum : 20 januari 2015 Beh. ambtenaar : A.S.Fukkink Portefeuillehouder : H. Rijks Onderwerp : Toekenning Plan Huishoudelijke Hulp

Nadere informatie

Huishoudelijke Hulp Toelage in Leeuwarden: de Himmelsjek

Huishoudelijke Hulp Toelage in Leeuwarden: de Himmelsjek Notitie Huishoudelijke Hulp Toelage in Leeuwarden: de Himmelsjek Inleiding Op 17 februari 2015 is de notitie Huishoudelijke Hulp Toelage in Leeuwarden: de Himmelsjek, door het college vastgesteld. Op 23

Nadere informatie

Oss. G rtneente. Aan het Ministerie van VWS. 29 september 2Ot4 EK/2074

Oss. G rtneente. Aan het Ministerie van VWS. 29 september 2Ot4 EK/2074 G rtneente Oss Aan het Ministerie van VWS secretariaatdmo@mi nvws. nl E-mail gemeente@oss.nl www,oss.nl Postbus 5 5340 8A Oss W lt u bij uw reactie de datum van deze brief en ons kenmerk vermelden? Datum

Nadere informatie

Raad d.d. Zl ì11 lots Besluit" LWCL^İÍ^, L U?-t~ yn. Ļ'i)~Pf^ h&ĺ..

Raad d.d. Zl ì11 lots Besluit LWCL^İÍ^, L U?-t~ yn. Ļ'i)~Pf^ h&ĺ.. Raad d.d. Zl ì11 lots Besluit" LWCL^İÍ^, L U?-t~ yn. Ļ'i)~Pf^ h&ĺ.. Raadsvoorstel no. R2014.0120 Agendapunl no. 9 z Onderwerp Uitgeest. 13 januari 2015 Voorstel inzake Hulp bij het huishouden in 2016 Aan

Nadere informatie

Plan van aanpak huishoudelijke hulp toelage gemeente Oisterwijk

Plan van aanpak huishoudelijke hulp toelage gemeente Oisterwijk Plan van aanpak huishoudelijke hulp toelage gemeente Oisterwijk Betreft : Aanvraag huishoudelijke hulp toelage (HHT) Voor : Ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport Van : Gemeente Oisterwijk Contactpersoon:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 7 juli 2016 Agendanummer : Datum : 1 juni Onderwerp Huishoudelijke hulp terug in de maatwerkvoorziening

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 7 juli 2016 Agendanummer : Datum : 1 juni Onderwerp Huishoudelijke hulp terug in de maatwerkvoorziening Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 7 juli 2016 Agendanummer : Datum : 1 juni 2016 Onderwerp Huishoudelijke hulp terug in de maatwerkvoorziening Aan de leden van de raad, Voorgesteld besluit Het voorstel

Nadere informatie

1. Samenvatting. 2. Inleiding. 3. Informatie. Agenda nr.7c

1. Samenvatting. 2. Inleiding. 3. Informatie. Agenda nr.7c Agenda nr.7c Onderwerp: Informatieve notitie betreffende de aanvraag Huishoudeljike Hulp Toelage Peel 6.1 Soort: Informatieve notitie Opsteller: M. Peijnenburg Portefeuillehouder: Zaaknummer: SOM/2014/012164

Nadere informatie

Hulp bij huishouden. Presentatie

Hulp bij huishouden. Presentatie Hulp bij huishouden Presentatie Aantal klanten hulp bij huishouden (december 2014) HH1 566 HH2 160 PGB 77 PGB alfa 157 Aantal klanten begeleiding: 374 (gegevensoverdracht december) Begeleiding individueel:

Nadere informatie

Plan van aanpak huishoudelijke hulp toelage gemeente Loon op Zand

Plan van aanpak huishoudelijke hulp toelage gemeente Loon op Zand Plan van aanpak huishoudelijke hulp toelage gemeente Loon op Zand Betreft : Aanvraag huishoudelijke hulp toelage (HHT) Voor : Ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport Van : Gemeente Loon op Zand

Nadere informatie

Implementatieplan invoering maatwerkvoorziening HH Basis

Implementatieplan invoering maatwerkvoorziening HH Basis Implementatieplan invoering maatwerkvoorziening HH Basis 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Stappen die moeten worden doorlopen pag. 4 3. Wat wijzigt er voor de cliënt pag. 5 2 1. Inleiding In oktober

Nadere informatie

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio.

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Vragen: 1. Hoeveel inwoners krijgen dit jaar huishoudelijke hulp via de gemeente? De verwachting is dat in 2017 ruim 900 mensen gebruik gaan maken

Nadere informatie

Aanvraag huishoudelijke hulp toelage (HHT) regio Fryslân een bijdrage aan het langer behouden van volwaardige werkgelegenheid in de thuiszorg

Aanvraag huishoudelijke hulp toelage (HHT) regio Fryslân een bijdrage aan het langer behouden van volwaardige werkgelegenheid in de thuiszorg 1 Raad 18 december 2014, punt 20 C7 Aanvraag huishoudelijke hulp toelage (HHT) regio Fryslân een bijdrage aan het langer behouden van volwaardige werkgelegenheid in de thuiszorg De Himmelsjek Inleiding

Nadere informatie

AAN DE RAAD. Raadsvergadering d.d. : 18 december 2014 Voorstelnummer : Portefeuillehouder : Ans Pelzer Carrousel d.d.

AAN DE RAAD. Raadsvergadering d.d. : 18 december 2014 Voorstelnummer : Portefeuillehouder : Ans Pelzer Carrousel d.d. AAN DE RAAD Raadsvergadering d.d. : 18 december 2014 Voorstelnummer : Portefeuillehouder : Ans Pelzer Carrousel d.d. : 2 december 2014 Afdeling : Welzijn Opsteller : E. de Vries Onderwerp : Transformatie

Nadere informatie

A D V I E S N O T A AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

A D V I E S N O T A AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS A D V I E S N O T A AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS COSA nummer Z2014 12696 DATUM 08 december 2014 naam redacteur mw. M. Bakker/ M. Yacoub afdeling SLB portefeuillehouder G. Postma onderwerp

Nadere informatie

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Siderius (SP) over de huishoudelijke hulp toelage (2015Z01571).

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Siderius (SP) over de huishoudelijke hulp toelage (2015Z01571). > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP DEN HAAG T 070 340 79 11 F 070 340 78

Nadere informatie

raadsvoorstel Aan de raad,

raadsvoorstel Aan de raad, raadsvoorstel Agendapunt 2015, nr IX-5 Te behandelen door mevrouw drs. I.G. Saris onderwerp Blad 1/5 Aan de raad, Inleiding Sinds 2007 is de gemeente verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Plan van Aanpak Huishoudelijke Hulp Toelage Peel 6.1 voor 2015 en Regio Peel 6.1 bestaat uit de gemeenten

Plan van Aanpak Huishoudelijke Hulp Toelage Peel 6.1 voor 2015 en Regio Peel 6.1 bestaat uit de gemeenten Plan van Aanpak Huishoudelijke Hulp Toelage Peel 6.1 voor 2015 en 2016 Regio Peel 6.1 bestaat uit de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Aanvraag Huishoudelijke Hulp Toelage

Nadere informatie

: Martine Zweers/ Geralien Knopert

: Martine Zweers/ Geralien Knopert Agendapunt : 10. Voorstelnummer : 01-007 Raadsvergadering : 29 januari 2015 Naam opsteller Informatie op te vragen bij : Portefeuillehouder(s) : Zaaknummer : Registratienummer : RAAD140212 Onderwerp: Huishoudelijke

Nadere informatie

Plan Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT)

Plan Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Inleiding Plan Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) 2015-2016 De gemeenten in de regio Alblasserwaard & Vijfheerenlanden werken samen sinds de invoering van de Wmo op het gebied van beleid en uitvoering.

Nadere informatie

Wmo 2015. Hulp bij het Huishouden. 26 februari 2014

Wmo 2015. Hulp bij het Huishouden. 26 februari 2014 Wmo 2015 Hulp bij het Huishouden 26 februari 2014 Minder budget per 1 januari 2015 40% Korting? Weert 2,2 miljoen euro (budgettair neutraal opvangen) Algemene voorziening of Maatwerkvoorziening Wettelijke

Nadere informatie

onderwerp Ongewijzigd voortzetten voucher hulp bij het huishouden 2018 en 2019

onderwerp Ongewijzigd voortzetten voucher hulp bij het huishouden 2018 en 2019 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Ongewijzigd voortzetten voucher hulp bij het huishouden 2018 en 2019 Portefeuillehouder dr. Tom Hom Collegevergadering 25 juli 2017 inlichtingen F. Nederstigt

Nadere informatie

Y.M.E. Boesten / februari 2017

Y.M.E. Boesten / februari 2017 Agendapunt commissie: Steller Telefoonnummer Email Y.M.E. Boesten 3528 Yvonne.Boesten@valkenswaard.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 29273/54159 23 februari 2017 Portefeuillehouder Hetty Tindemans

Nadere informatie

voorstel Beslisnota voor de raad Openbaar Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Versienummer v 3.0 Portefeuillehouder Nelleke Vedelaar

voorstel Beslisnota voor de raad Openbaar Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Versienummer v 3.0 Portefeuillehouder Nelleke Vedelaar Beslisnota voor de raad Openbaar Onderwerp Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Versienummer v 3.0 Portefeuillehouder Nelleke Vedelaar Informant Suzanne Bruns Eenheid/Afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio.

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Vragen: 1. Hoeveel inwoners krijgen dit jaar huishoudelijke hulp via de gemeente? 380 2. Hoeveel van hen krijgen hulp via een algemene voorziening

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL

GEMEENTE SCHERPENZEEL GEMEENTE SCHERPENZEEL Plan van aanpak Herindicatie Huishoudelijke Hulp Gemeente Scherpenzeel, november 2014 Opgesteld door de gemeente Scherpenzeel (Pauline van Gelder, afdeling Samenleving) in overleg

Nadere informatie

Y.M.E. Boesten / februari 2017

Y.M.E. Boesten / februari 2017 Agendapunt commissie: 4.2 Steller Telefoonnummer Email Y.M.E. Boesten 3528 Yvonne.Boesten@valkenswaard.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 29273/54159 23 februari 2017 Portefeuillehouder Hetty

Nadere informatie

Quick-scan Huishoudelijk Hulp toelage

Quick-scan Huishoudelijk Hulp toelage Quick-scan Huishoudelijk Hulp toelage Marlijn Abbink-Cornelissen Marcel Haverkamp Janneke Wilschut 10 februari 2015 Pagina 1 1 Inleiding en methodologie Het kabinet heeft op 7 juli jl. in een brief aan

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 14-10-2014 Nummer voorstel: 2014/62

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 14-10-2014 Nummer voorstel: 2014/62 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 14-10-2014 Nummer voorstel: 2014/62 Voor raadsvergadering d.d.: 28-10-2014 Agendapunt: 8 Onderwerp:

Nadere informatie

Nadere regels Financiële compensatieregeling Algemene voorziening hulp bij het huishouden 2015 en Huishoudelijke hulp toelage

Nadere regels Financiële compensatieregeling Algemene voorziening hulp bij het huishouden 2015 en Huishoudelijke hulp toelage GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lisse. Nr. 48118 3 juni 2015 Nadere regels Financiële compensatieregeling Algemene voorziening hulp bij het huishouden 2015 en Huishoudelijke hulp toelage Artikel

Nadere informatie

Notitie Hbh1 als algemene voorziening

Notitie Hbh1 als algemene voorziening Notitie Hbh1 als algemene voorziening Inleiding Na het besluit van de gemeenteraad op 18 september om Hbh1 als algemene voorziening aan te bieden, dient deze koers verder uitgewerkt te worden, inclusief

Nadere informatie

pa^qpe maakt meedoen mqgdijl^ Alphen aan aenuijn

pa^qpe maakt meedoen mqgdijl^ Alphen aan aenuijn I I I pa^qpe maakt meedoen mqgdijl^ Alphen aan aenuijn 1 3 FEB 2015 Nr. 2ö^/7^ Opbergen B V Routing: Offerte Uitvoering Huishoudelijke Hulp toeslag 2015 Alphen aan den Rijn, 12-02-2015 Documenteigenaar:

Nadere informatie

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio.

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Vragen: 1. Hoeveel inwoners krijgen dit jaar huishoudelijke hulp via de gemeente? 399 2. Hoeveel van hen krijgen hulp via een algemene voorziening

Nadere informatie

CONCEPT Inkoopplan Wmo 2017. Midden-Delfland

CONCEPT Inkoopplan Wmo 2017. Midden-Delfland CONCEPT Inkoopplan Wmo 2017 Midden-Delfland Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Totstandkoming inkoopkader... 3 1.2 Looptijd inkoopkader... 3 1.3 Verbinding Wmo contracten en Jeugdhulp... 3 2. Analyse

Nadere informatie

Notitie huishoudelijk werk Wmo.

Notitie huishoudelijk werk Wmo. Notitie huishoudelijk werk Wmo. Aanleiding Over de maatwerkvoorziening huishoudelijke hulp is de laatste jaren veel te doen. Het Rijk voerde een bezuiniging in en de gemeenteraad heeft een forse taakstellende

Nadere informatie

Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET Kantooradres: Oldehoofsterkerkhof 2 8911 DH Leeuwarden Postadres: Postbus 21000 8900 JA Leeuwarden 14 058 gemeente@leeuwarden.nl Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG

Nadere informatie

Bijgevoegde bijlage(n): Notitie omvorming HBH1 van maatwerk naar algemene voorziening Nadere regels ISD Bollenstreek Schema

Bijgevoegde bijlage(n): Notitie omvorming HBH1 van maatwerk naar algemene voorziening Nadere regels ISD Bollenstreek Schema VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van juni 2015 Besluit nummer: 2015_Raad_00037 Onderwerp: Hulp bij het huishouden Wmo algemeen 2016 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Voorgesteld wordt de hulp bij het

Nadere informatie

Bijlage 1: Notitie Algemene voorziening schoonmaakondersteuning 2017

Bijlage 1: Notitie Algemene voorziening schoonmaakondersteuning 2017 Bijlage 1: Notitie Algemene voorziening schoonmaakondersteuning 2017 Inleiding Op 18 mei 2016 heeft de Centrale Raad van Beroep (CRvB) een drietal richtinggevende uitspraken gedaan over huishoudelijke

Nadere informatie

Aan de raad. Status: ter besluitvorming

Aan de raad. Status: ter besluitvorming No 405070-1 gemeente NOORDOOSTPOLDER Emmeloord, 6 juni 2016. Onderwerp Hulp bij huishouden per 2017. Advies raadscommissie Bespreekpunt. Aan de raad. Status: ter besluitvorming Inleiding Momenteel kennen

Nadere informatie

Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 3 september 2014 overlegronde 1

Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 3 september 2014 overlegronde 1 Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 3 september 2014 overlegronde 1 Hier komt tekst Ingangsdatum 1 januari 2015 Hier komt ook tekst Agenda 9.00 9.15 uur Voorstelronde 9.15 9.30 uur Toelichting op het proces

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 57187 Datum : 3 juni 2014 Programma : Blad : 1 van 7 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

2. Besluit Besluit maatschappelijke ondersteuning Capelle aan den IJssel oktober 2018.

2. Besluit Besluit maatschappelijke ondersteuning Capelle aan den IJssel oktober 2018. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel Nr. 225770 24 oktober 2018 Besluit maatschappelijke ondersteuning Capelle aan den IJssel oktober 2018 College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Aan: Stuurgroep pilot HV Betreft: Uitvoeringsplan Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Van: PG/AG pilot HV

Aan: Stuurgroep pilot HV Betreft: Uitvoeringsplan Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Van: PG/AG pilot HV Aan: Stuurgroep pilot HV Betreft: Uitvoeringsplan Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Van: PG/AG pilot HV Inleiding In het overleg stuurgroep pilot HV van 12 maart heeft u gesproken over de HHT. Naar aanleiding

Nadere informatie

Beleidsplan Transformatie hulp bij het huishouden

Beleidsplan Transformatie hulp bij het huishouden Gemeente Stein Beleidsplan Transformatie hulp bij het huishouden 1. Inleiding De regering bouwt met de Wmo 2015 voort op de ervaringen die gemeenten met de Wmo en de programma s De Kanteling en Welzijn

Nadere informatie

Raadsvragen. Raadsvragen OAE. Geacht College,

Raadsvragen. Raadsvragen OAE. Geacht College, gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 17.44.103_2.2.1. B&W beslisdatum 31 oktober 2017 Raadsvragen van het raadslid D. Rennenberg (OAE) en technische vragen van het raadslid C. Weijs (CDA) naar

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 2 oktober 2015 Raadsvergadering : 1 november 2015 Agendapunt : Bijlage(n) : 1 Kenmerk : Portefeuille : wethouder H.J.C. Vreeswijk Behandeld door: Naam

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr januari Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel

GEMEENTEBLAD. Nr januari Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel Nr. 8750 15 januari 2018 Besluit maatschappelijke ondersteuning Capelle aan den IJssel 2018 College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET Korte toelichting op dit persoonsgebonden budgetplan U heeft een melding gedaan en u heeft

Nadere informatie

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad Raadsplein info/debat Datum 12 december 2016 onderwerp Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) (21.20-22.30 uur) portefeuillehouder Nelleke Vedelaar informant Bruns, Suzanne (405) afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Plan Twentse gemeenten en aanbieders voor Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Gezamenlijk optrekken voor banen behoud in Twente

Plan Twentse gemeenten en aanbieders voor Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Gezamenlijk optrekken voor banen behoud in Twente Plan Twentse gemeenten en aanbieders voor Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Gezamenlijk optrekken voor banen behoud in Twente Datum : 30 september 2014 Betreft : aanvraag Huishoudelijke Hulp toelage (HHT)

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE VRAAG. Indiener: Joke Hubert. Datum indiening vraag:30 maart. Datum verzending antwoord: 6 april 2016

SCHRIFTELIJKE VRAAG. Indiener: Joke Hubert. Datum indiening vraag:30 maart. Datum verzending antwoord: 6 april 2016 SCHRIFTELIJKE VRAAG Indiener: Joke Hubert Datum indiening vraag:30 maart Datum verzending antwoord: 6 april 2016 Formulering: De PvdA vindt het positief dat, ondanks een aanvankelijk negatieve grondhouding

Nadere informatie

Rapportage Wmo

Rapportage Wmo Rapportage Wmo 1-8-2017 Rapportage Wmo Inhoudsopgave 1. Aanleiding 2 2. Proces van toekenning 2 2.1 Informatie en advies 4 2.2 Aanmelding en gesprek 5 2.3 Aanvraag en beschikking 5 3. De start; klanten

Nadere informatie

Telefoonnummer (0318} 538412

Telefoonnummer (0318} 538412 MEMO Documentnummer 2014\ Aan Kopieaan De Gemeenteraad Van Afdeling Marieke Overduin-Biesma Maatschappelijke Ondersteuning Telefoonnummer (0318} 538412 Datum Onderwerp 7 oktober 2014 Aanvraag Huishoudelijke

Nadere informatie

besluit vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Edam-Volendam 2017.

besluit vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Edam-Volendam 2017. Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Edam-Volendam 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam; gelet op artikel 12 van de Verordening maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Onderwerp: HH als algemene voorziening - Hulp blj het Huishouden Toelage (HHT)

Onderwerp: HH als algemene voorziening - Hulp blj het Huishouden Toelage (HHT) 019 481 27-1H4 y < ïjf Hardenberg Collegevoorstel Zaakkenmerk: 1401458 Datum college 25 november 2014 Documentkenmerk: 1401511 Behandeld door: dhr. G.D. ten Berge E-mall: Dleger.tenBerge(a)ommen-hardenberg.nl

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE HULP TOELAGE

HUISHOUDELIJKE HULP TOELAGE HUISHOUDELIJKE HULP TOELAGE INZET HHT IN DE REGIO GOOI EN VECHTSTREEK 20-10-2014 Aanvragers De participerende gemeenten zijn: Blaricum, Bussum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden Naarden, Weesp,

Nadere informatie

Onderwerp Heroverwegen beleid Hulp bij het Huishouden naar aanleiding van uitspraken Centrale Raad van Beroep.

Onderwerp Heroverwegen beleid Hulp bij het Huishouden naar aanleiding van uitspraken Centrale Raad van Beroep. Ingekomen stukken Vergadering : 16 juni 2016 Agendapunt : 10 (C4) Status : Besluitvormend (procedureel) Programma : (6) Welzijn Portefeuillehouder : D.A. Fokkema Behandelend ambt. : Renée Popma E-mail

Nadere informatie

Bijlage tabel wijzigingen verordening, nadere regels en beleidsregels

Bijlage tabel wijzigingen verordening, nadere regels en beleidsregels Bijlage tabel wijzigingen verordening, nadere regels en beleidsregels Wijzigingen verordening Huidige verordening Artikel 3. Criteria voor een maatwerkvoorziening 2. Een cliënt komt in aanmerking voor

Nadere informatie

informatiecentrum tel. uwkenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 18 december 2014 besparingsopgave Wmo HH Lbr. 14/097

informatiecentrum tel. uwkenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 18 december 2014 besparingsopgave Wmo HH Lbr. 14/097 V l U C Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. uwkenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 betreft Overgangsrecht en ons kenmerk ECSD/U201402404

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.16.1733 B.16.1733 Landgraaf, 20 september 2016 ONDERWERP: Evaluatie Huishoudelijke Hulp Toelage 2015-2016 en hoe verder in 2017.

Nadere informatie

Financieel Besluit maatschappelijke ondersteuning Losser 2018

Financieel Besluit maatschappelijke ondersteuning Losser 2018 Financieel Besluit maatschappelijke ondersteuning Losser 2018 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Losser 2018 Pagina 0 Inhoudsopgave 1. Eigen bijdragen... 2 Artikel 1.1 Eigen bijdrage... 2

Nadere informatie

Toelichting: AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 26 juni 2013. Registratienummer: TB 13.3745548. Agendapunt: 6

Toelichting: AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 26 juni 2013. Registratienummer: TB 13.3745548. Agendapunt: 6 AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 26 juni 2013 Registratienummer: TB 13.3745548 Agendapunt: 6 Onderwerp: Contractering en tarieven huishoudelijke hulp 2014 Voorstel: 1. De volgende

Nadere informatie

Plan van aanpak Huishoudelijke hulp toelage: gemeenten Zuid- Kennemerland

Plan van aanpak Huishoudelijke hulp toelage: gemeenten Zuid- Kennemerland Plan van aanpak Huishoudelijke hulp toelage: gemeenten Zuid- Kennemerland 1. Inleiding De gemeenten in Zuid-Kennemerland (Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemstede en Zandvoort) werken

Nadere informatie

Vervolg presentatie in workshop. Inhoud verordening Wmo 2015

Vervolg presentatie in workshop. Inhoud verordening Wmo 2015 Vervolg presentatie in workshop Inhoud verordening Wmo 2015 Verplicht in de verordening Moet bepalingen van art. 2.1.3 Criteria maatwerkvoorziening (art. 8 mv) Hoe wordt hoogte van toereikend PGB vastgesteld

Nadere informatie

In oktober 2013 heeft de gemeenteraad van Ridderkerk het uitvoeringsplan huishoudelijke hulp 2014 e.v. vastgesteld.

In oktober 2013 heeft de gemeenteraad van Ridderkerk het uitvoeringsplan huishoudelijke hulp 2014 e.v. vastgesteld. Voorstel beleidswijzigingen huishoudelijke hulp 2015 en verder Inleiding In oktober 2013 heeft de gemeenteraad van Ridderkerk het uitvoeringsplan huishoudelijke hulp 2014 e.v. vastgesteld. Met dit plan

Nadere informatie

Nadere regel Wmo 2015 Gemeente Ede. Inhoud Inhoud 1. Hoofdstuk 1 - Inleiding 2. Hoofdstuk 2 - Persoonsgebonden budget (pgb) 2. Artikel 1.

Nadere regel Wmo 2015 Gemeente Ede. Inhoud Inhoud 1. Hoofdstuk 1 - Inleiding 2. Hoofdstuk 2 - Persoonsgebonden budget (pgb) 2. Artikel 1. IS Nadere regel Wmo 2015 Gemeente Ede Inhoud Inhoud 1 Hoofdstuk 1 - Inleiding 2 Hoofdstuk 2 - Persoonsgebonden budget (pgb) 2 Artikel 1. Tarief pgb 2 Artikel 2. Hoogte pgb 2 Hoofdstuk 3 - Eigen bijdrage

Nadere informatie

*Z0918FC74F2* Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus AA MIDDELHARNIS. Geachte raad,

*Z0918FC74F2* Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus AA MIDDELHARNIS. Geachte raad, Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus 1 3240 AA MIDDELHARNIS *Z0918FC74F2* Geachte raad, Registratienummer : Z -17-92899 / 10433 Agendanummer : 12 Portefeuillehouder : Wethouder De Jong Raadsvergadering

Nadere informatie

Regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers 2017

Regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers 2017 Beleidsregels Regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers 2017 citeertitel: Regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers 2017 vastgesteld bij besluit van: 4 april 2017 Beleidsregels Regeling Huishoudelijke

Nadere informatie

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit Het college heeft kennisgenomen van de evaluatie herindicaties nieuwe taken Wmo 2015.

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit Het college heeft kennisgenomen van de evaluatie herindicaties nieuwe taken Wmo 2015. 2.2.3 Evaluatie herindicaties nieuwe taken Wmo 2015 1 Dossier 530 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 530 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 19 juli 2016 Agendapunt 2.2.3 Omschrijving Evaluatie herindicaties

Nadere informatie

Managementrapportage Wmo. Gemeente Zederik. 2e kwartaal 2015

Managementrapportage Wmo. Gemeente Zederik. 2e kwartaal 2015 Managementrapportage Wmo Gemeente Zederik 2e kwartaal 2015 Pagina 2 Inhoud 1. Overzicht betaalde en verwachte kosten... 4 2. Overzicht kosten Begeleiding... 8 3. Overzicht kosten HH... 10 4. Overzicht

Nadere informatie

College; ter bespreking met gemeenteraad

College; ter bespreking met gemeenteraad MEMO *Z007D50D34C* Onderwerp Evaluatie Wmo maatwerkvoorziening huishoudelijke ondersteuning 2015 Nummer Z16-012093-4017 Datum 22 maart 2016 Van R.P.H. van Oers Namens Aan College; ter bespreking met gemeenteraad

Nadere informatie

çåë=âéåãéêâ= ìï=äêáéñ=î~ålâéåãéêâ= Äáàä~ÖÉEåF= ^ÑÇÉäáåÖ= Ris juni 2008 MZZ-VG

çåë=âéåãéêâ= ìï=äêáéñ=î~ålâéåãéêâ= Äáàä~ÖÉEåF= ^ÑÇÉäáåÖ= Ris juni 2008 MZZ-VG o~~çüìáëéäéáå=n= TUNN=^m=bããÉå= qéäéñççå=emrvnf=su=rr=rr= `çêêéëéçåçéåíáé~çêéëw= mçëíäìë=pmmmn= TUMM=o^=bããÉå= Aan Drentse Ouderen Partij Emmen t.a.v. dhr. A.W.J. Schoo Sportweg 7 7885 AD NIEUW-DORDRECHT

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Capelle aan den IJssel. Nr. 169685 5 december 2016 Besluit maatschappelijke ondersteuning Capelle aan den IJssel 2017 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET Behorende bij de aanvraag van: Naam :. Burgerservicenummer (BSN) :. Geboortedatum :. Korte

Nadere informatie

postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein uw kenmerk zaaknummer datum uw brief van blad 1 van 5 behandeld door P. Budding

postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein uw kenmerk zaaknummer datum uw brief van blad 1 van 5 behandeld door P. Budding postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein Gemeenteraad IJsselstein Postbus 26 3400 AA IJsselstein bezoekadres Overtoom 1 3401 BK IJsselstein t 14 030 f 030 6884350 e info@ijsselstein.nl betreft Artikel

Nadere informatie

Notitie bijdrage Wmo 2015

Notitie bijdrage Wmo 2015 Notitie bijdrage Wmo 2015 Inleiding. Deze notitie richt zich op het onderdeel eigen bijdrage binnen de Wmo 2015 (hierna te noemen bijdrage). In de ontwerp Wmo verordening zijn al de nodige zaken geregeld

Nadere informatie

Sociale Voorzieningen. Aan de leden van de gemeenteraad

Sociale Voorzieningen. Aan de leden van de gemeenteraad Sociale Voorzieningen Uw contact T F (020) 540 45 59 gemeente@amstelveen.nl Aan de leden van de gemeenteraad Disclaimer: deze brief is ongetekend op persportal geplaatst. Aan deze versie kunnen geen rechten

Nadere informatie

FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Achtkarspelen 2012

FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Achtkarspelen 2012 FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Achtkarspelen 2012 Hoofdstuk 1. Eigen bijdrage en eigen aandeel in de kosten Artikel 1. Hoogte eigen bijdrage en eigen aandeel Lid 1. Bij het verstrekken

Nadere informatie

Bezuiniging Hulp bij het Huishouden. Informatieronde 5 juni 2014

Bezuiniging Hulp bij het Huishouden. Informatieronde 5 juni 2014 Bezuiniging Hulp bij het Huishouden Informatieronde 5 juni 2014 Achtergrond Transities Jeugd (+ 4.098.236) Participatiewet Wmo (+ 3.148.281) Wmo 2015 - maatwerkvoorziening i.p.v. compensatieplicht - gesprek

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor Wmo PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor Wmo PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor Wmo PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET Behorende bij de aanvraag van: Naam :. Burgerservicenummer (BSN) :. Geboortedatum :. Korte

Nadere informatie

Geachte heren Van der Want en Klamer, geacht College van Burgemeester en Wethouders,

Geachte heren Van der Want en Klamer, geacht College van Burgemeester en Wethouders, Aan het College van Burgemeester en Wethouders Ter attentie van de wethouders E.G.J. van der Want en A. Klamer Postbus 9900 1201 GM Hilversum Hilversum, 7 juli 2015 Geachte heren Van der Want en Klamer,

Nadere informatie

Besluit Ik laat u weten dat wij hebben besloten aan u verlenging van de ondersteuning, gericht op zelfredzaamheid en/of participatie, toe te kennen.

Besluit Ik laat u weten dat wij hebben besloten aan u verlenging van de ondersteuning, gericht op zelfredzaamheid en/of participatie, toe te kennen. Naam Adres Postcode en woonplaats Cluster Sociale Zaken Team Zorg Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Behandeld door Telefoon (046) 477 8841 Onderwerp Toekenning ondersteuning Wmo Sittard, Geachte, Op

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE ROERMOND

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE ROERMOND BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE ROERMOND 2014 FINANCIËLE REGELS VANAF 1 JANUARI 2014 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Artikel 1: Bedragen eigen bijdrage en eigen aandeel 3 Artikel 2. Uurtarief

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017 AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 156201 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017 Besluit: 1. Kennis te nemen

Nadere informatie

Geachte mevrouw Gooijer, U heeft vragen gesteld over de eigen bijdrage in de Wmo. In deze brief geven wij antwoord op uw vragen.

Geachte mevrouw Gooijer, U heeft vragen gesteld over de eigen bijdrage in de Wmo. In deze brief geven wij antwoord op uw vragen. Samenleving Advies bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Internet www.delft.nl Telefoon 14015 Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Fractie ChristenUnie

Nadere informatie

Raadsbesluit Raadsvergadering: 17 december Budgetsubsidie 2015 t/m 2016 Stichting Welzijn Ouderen Heemstede

Raadsbesluit Raadsvergadering: 17 december Budgetsubsidie 2015 t/m 2016 Stichting Welzijn Ouderen Heemstede im ONDERWERP Budgetsubsidie 2015 t/m 2016 Stichting Welzijn Ouderen SAMENVATTING De huidige budgetsubsidie voor de uitvoering van het ouderenwerk door de Stichting Welzijn Ouderen (WOH) loopt tot 1 januari

Nadere informatie

Behorend bij raadsvoorstel over Kaders en verordening Wmo 2015. Bijlage overzicht voorgestelde beslispunten, opties en onderwerpen

Behorend bij raadsvoorstel over Kaders en verordening Wmo 2015. Bijlage overzicht voorgestelde beslispunten, opties en onderwerpen Behorend bij raadsvoorstel over Kaders en verordening Wmo 2015 Bijlage overzicht voorgestelde beslispunten, opties en onderwerpen Nr Onderwerp Opties Voorgestelde beslissing 1 Persoonsgebonden budget Optie

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING MAASSLUIS VLAARDINGEN SCHIEDAM 2015

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING MAASSLUIS VLAARDINGEN SCHIEDAM 2015 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING MAASSLUIS VLAARDINGEN SCHIEDAM 2015 1 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING MAASSLUIS VLAARDINGEN SCHIEDAM 2015 - De colleges van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Meedoen werkt. Uitvoeringsnota huishoudelijke hulp 2015 en verder. 1 Inleiding

Meedoen werkt. Uitvoeringsnota huishoudelijke hulp 2015 en verder. 1 Inleiding Meedoen werkt Uitvoeringsnota huishoudelijke hulp 2015 en verder 1 Inleiding In Nederland worden de mensen steeds ouder en blijven op hogere leeftijd relatief gezond. Vanuit dit gegeven stimuleert de rijksoverheid

Nadere informatie

Prijzen voor te leveren diensten

Prijzen voor te leveren diensten Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldebroek 2018 Nr. 1000350 Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek; gelet op het bepaalde in de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, alsmede

Nadere informatie

Naar een duurzaam systeem van huishoudelijke ondersteuning

Naar een duurzaam systeem van huishoudelijke ondersteuning 1772118 Naar een duurzaam systeem van huishoudelijke ondersteuning Plan Huishoudelijke Hulp Toelage 2015 en 2016 gemeenten Delft, Midden-Delfland, Rijswijk en Westland (Haaglanden 4) 17 november 2014 Plan

Nadere informatie

Bijlage 2: Schoonmaakvoorziening (HH1) Memo

Bijlage 2: Schoonmaakvoorziening (HH1) Memo Bijlage 2: Schoonmaakvoorziening (HH1) Memo BESTEMD VOOR: : College DATUM : 15 september 2014 ONDERWERP : Algemene voorziening Huishoudelijke Hulp VAN : L. Wismeijer en R. Jeuring Voorstel: 1. de Hulp

Nadere informatie

Openbaar. Uitvoering Toelage Hulp bij het Huishouden. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp. Programma Zorg & Welzijn

Openbaar. Uitvoering Toelage Hulp bij het Huishouden. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp. Programma Zorg & Welzijn Openbaar Onderwerp Uitvoering Toelage Hulp bij het Huishouden Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De gemeenten in regio Nijmegen hebben op 19 november jl. het bericht

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017 AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 148809 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Ontworpen door: M.D.M. van Bochove Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Wormerland 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Wormerland 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Wormerland. Nr. 50136 8 juni 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Wormerland 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldebroek 2017 Nr

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldebroek 2017 Nr Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldebroek 2017 Nr. 264157 Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek; gelet op het bepaalde in de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, alsmede

Nadere informatie

Concept raadsbesluit

Concept raadsbesluit Voorstel aan : Gemeenteraad van 24 juni 2013 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 11 juni 2013 Nummer : Onderwerp : Vaststelling basistarieven Huishoudelijke hulp/wmo Bijlage(n) : Onderzoek basistarieven

Nadere informatie

Hulp bij het Huishouden (categorie A) De toekomst in de Leidse regio. P. Paardekoper Gemeente Leiderdorp en C. Duyvendak Gemeente Oegstgeest

Hulp bij het Huishouden (categorie A) De toekomst in de Leidse regio. P. Paardekoper Gemeente Leiderdorp en C. Duyvendak Gemeente Oegstgeest 1 Hulp bij het Huishouden (categorie A) De toekomst in de Leidse regio P. Paardekoper Gemeente Leiderdorp en C. Duyvendak Gemeente Oegstgeest 2 Inhoud presentatie Aanleiding Huidige situatie Scenario s

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Renkum Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Renkum;

Besluit maatschappelijke ondersteuning Renkum Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Renkum; CVDR Officiële uitgave van Renkum. Nr. CVDR434161_1 29 juni 218 Besluit maatschappelijke ondersteuning Renkum 217 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Renkum; gelet op de Verordening

Nadere informatie