Stappenplannen Boomhut bouwen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stappenplannen Boomhut bouwen"

Transcriptie

1 Stappenplannen Boomhut bouwen Boom selecteren Kies de juiste boom qua structuur en kijk bij het selecteren van de boom ook naar de gezondheid ervan. Dit is absoluut noodzakelijk voor een goede constructie van de boomhut. Geschikte bomen voor een boomhut zijn o.a. beuk, eiken, ahorn, esdoorn en grote zilverspar. Een ideale basis is een sterke en robuuste stam met zware takken, en wortels die diep en goed in de grond zijn verankerd. De boom mag geen tekenen van ziekte of parasieten hebben, die de boomhut kunnen verzwakken. Als je hier niet zeker van bent, is het een goed idee om een expert uit te nodigen. Deze is kundig op het gebied van preventie en behandeling van boomziekten en plagen. Zo kies je de juiste boom, voordat je de boomhut gaat bouwen. Toestemming controleren Controleer van tevoren of je toestemming nodig hebt voor het bouwen van de boomhut. Neem eventueel contact op met je gemeente en informeer naar de lokale verordeningen of zaken die relevant kunnen zijn voor je boomhut, zoals hoogtebeperkingen. Soms is het nodig om een vergunning aan te vragen voor de boomhut. Als je beschermde bomen op je perceel hebt staan, kunnen er beperkingen gelden. Neem ook even contact op met je buren, dit voorkomt toekomstige klachten en zorgt voor een goede verstandhouding met je buren. De boomhut kan hinderlijk zichtbaar worden vanaf hun woning, of je hebt vanuit de boomhut uitzicht op hun privé vertrekken. Neem ook contact op met je verzekeringsagent, om ervoor te zorgen dat de boomhut is gedekt door je inboedel of opstalverzekering. Is dat niet het geval, dan wordt elke mogelijke schade die veroorzaakt wordt door de boomhut, niet gedekt door je verzekering. De juiste positie kiezen Nadat je de meest geschikte boom hebt uitgekozen, kun je bepalen wat voor een soort boomhut je gaat maken. Voor een standaard 3x3 meter boomhut, kies je een boom met een stam van minimaal 30 centimeter in doorsnede. Bereken de diameter door de omtrek van je boom met een meetlint of rolmaat te meten op de plaats waar je de boomhut gaat bouwen. Deel dat getal door pi (3,14) voor de diameter. Het is ook belangrijk om van te voren inzicht te krijgen hoe de basis van de boomhut gepositioneerd wordt. Meet nauwkeurig waar de stam en takken uitgespaard moeten worden. Laat voldoende ruimte vrij rond de stam van de boom. De dikte van de draagbalken is afhankelijk van de situatie en het formaat platform.

2 Ondersteuning van de boomhut Er zijn verschillende manieren om de boomhut te ondersteunen. Bij elke methode is het belangrijk te weten dat de boom zal bewegen met de wind. Je moet ervoor zorgen dat de boom en boomhut niet beschadigen door de wind. Er zijn een aantal ondersteuningsuitvoeringen mogelijk: 1) Vastschroeven aan de boom Vastschroeven van de draagbalken van het platform, rechtstreeks in of door de boomstam, is de meest gebruikelijke manier om het platform te ondersteunen. Deze manier is echter de meest schadelijke voor de boom. Je kunt de schade beperken door gebruik van de juiste materialen. 2) De zweefmethode Bij deze manier wordt de boomhut opgehangen aan sterke en hoge takken. Met behulp van touw, kabels of kettingen hang je de boomhut in de boom. Deze methode werkt niet voor elk soort boomhut, en is niet bedoeld voor het dragen van zwaar materiaal. Het is wel geschikt voor enkel een platform zonder zware opbouw. 3) Met ondersteuningspalen Deze palen worden ingegraven dichtbij de boom, maar ze zijn niet verbonden aan de boom zelf. Je laat rondom ruimte over op het platform, zodat de boom vrij kan bewegen in de wind. Deze manier is het minst schadelijk voor de boom.

3 Toegang boomhut Voordat je de boomhut gaat bouwen, moet je eerst weten hoe je boven in de boomhut komt. Denk hierbij aan de veiligheid van je kinderen. De toegang tot de boomhut moet veilig en stevig zijn. Er zijn een aantal mogelijkheden: 1) Touwladder Deze ladder kan je maken van touw en een aantal korte treden, die onder elkaar worden opgehangen tot aan de grond. Je moet er handigheid in hebben en het is een beetje wiebelig om te klimmen. 2) Vaste ladder De standaard verkrijgbare ladder. Deze is zo in de handel verkrijgbaar en hiermee klim je snel en eenvoudig in de boomhut. 3) Vaste trap Een vaste trap is de veiligste methode om toegang te krijgen tot de boomhut. Als je kiest voor een vaste trap, maak dan een leuning aan de zijkant voor extra veiligheid. Obstakels Bouw je rondom hinderlijke takken, of verwijder je deze? Obstakels kunnen de vorm van de boomhut beïnvloeden. De boomhut aanpassen aan de grillige vorm van de boom is vaak een uitdaging, maar het geeft voldoening als je klaar bent.

4 Veiligheid voorop Voordat je begint met het bouwen van de boomhut, moet je bedenken dat het risico om te vallen, het grootste gevaar is van een boomhut. Neem de volgende maatregelen in acht om dit gevaar te verminderen: 1) Bouw niet te hoog Je boomhut te hoog bouwen, kan gevaarlijk zijn als de boomhut wordt gebruikt door kinderen. Plaats daarom het platform niet hoger dan 1,5 tot 2,5 meter. 2) Hekwerk rondom Bouw een veilige reling of hek. Het hekwerk is er om ervoor te zorgen dat de kinderen er niet van af kunnen vallen. Een veilige reling of hekwerk rondom het platform is 70 tot 90 cm hoog, met een tussenruimte van de spijlen van 10 tot 15 cm. 3) Zachte ondergrond Rondom het gebied onder de boomhut kan je werken met zachte, natuurlijke materialen zoals houtsnippers. Dit voorkomt niet het vallen op zich, maar zorgt wel voor een zachte landing. Ankerpunten Een boom die vertakt is in een V-vorm geeft een extra sterkte en goede ondersteuning, waardoor je vier ankerpunten hebt in plaats van twee. Boor op de vier locaties de ankerpunten aan weerszijden van de vertakking. Met een 10mm boor zorg je ervoor dat de gaten waterpas en op dezelfde hoogte worden aangebracht (A). Als ze niet goed met elkaar corresponderen, komt het platform scheef te hangen. Steunbalken Meet de afstand tussen de gaten aan beide zijden van de vertakking van de boom en breng die afstand (A) over op de twee steunbalken. Zorg dat de afstand aan de linkeren de rechterzijde van de steunbalk gelijk is. Trek vanuit dit meetpunt links en rechts een lijn van 5cm, met een totaal van 10cm en markeer deze. Doe hetzelfde aan het andere uiteinde van de balk. Boor twee gaten van 12mm aan beide zijden van de markering. Zaag vervolgens met een decoupeerzaag een 12mm brede sleuf tussen de beide boorgaten. Dit is nodig, omdat de boom met zijn vertakking onafhankelijk moet kunnen meedeinen in de wind, zonder te scheuren of het platform te beschadigen.

5 Steunbalken (vervolg) Monteer de twee steunbalken op de gemarkeerde hoogte op de boom, met vier houtdraadbouten van 12mm en 200mm lang. Plaats sluitringen tussen de houtdraadbout en de steunbalk. Herhaal dit met de andere steunbalk aan de tegenoverliggende zijde van de romp. Zorg ervoor dat beide steunbalken op gelijke hoogte en afstand met elkaar komen. Door voor te boren voorkom je scheuren in boom en steunbalken. Je kunt bij een hoger totaalgewicht van de boomhut overwegen om zwaardere steunbalken te nemen. Dwarsbalken Monteer vier dwarsbalken van 50x150mm, op gelijke afstand en loodrecht tegenover elkaar. Bevestig de dwarsbalken met spaanplaatschroeven, met een lengte van 80mm. Bevestig twee 50x150mm balken op de kopse kant, tegen de vier dwarsbalken. Schroef ze op hun plaats vast met spaanplaatschroeven van 80mm. Let op: het platform moet haaks liggen op de twee steunbalken, anders komen later de vloerdelen niet recht te liggen. Balk-ankers monteren Fixeer het platform op de dwarsbalken met acht balk-ankers. Let op dat het geheel loodrecht en haaks staat. Monteer op de twee zijkanten van het platform vier balkdragers. Steunbalken onderzijde Het nu nog een beetje wiebelige platform, gaan we ondersteunen met twee steunbalken van 30x100mm. De steunbalken worden vastgezet met twee beugels aan de bovenzijde van het platform. Op de boomvertakking zet je de onderzijde van de steunbalken vast. Zaag het bovengedeelte van de steunbalk op maat onder een hoek van ±45 graden. Deze hoek is afhankelijk van jouw situatie. Bevestig aan de bovenzijde de steunbalken aan de binnenkant van het platform en gebruik daarvoor weer twee balkdragers. Maak de twee overlappende steunbalken onder aan elkaar vast met een 100mm lange M8 bout of draadeind. Gebruik sluitringen tussen de steunbalken en de bouten.

6 Vloerdelen boomhut monteren Kijk waar je rond de bomen moet zagen om de vloer netjes te kunnen plaatsen. Gebruik een tussenliggende afstand van ±10mm tussen elke plank. Indien nodig gebruik je een decoupeerzaag om een ronde opening te zagen, waar de bomen door de vloer steken. Zet de vloerdelen aan de kopse kant met minstens twee schroeven vast. Gebruik tijdens dit karwei een trap of ladder en werk de vloer zonder splinters netjes af. Hekwerk Monteer op elke hoek staanders voor het hekwerk, op de hoogte van 80cm. Vorm een hoek met twee latten van 60x10mm. Je kunt zwaardere latten nemen, maar het totaalgewicht speelt ook een rol in de stabiliteit. Schroef deze latten aan de zijkant vast. Bevestig de leuningen op deze verticale staanders. Gebruik daarvoor een lat van 60x10mm. De leuningen zaag je netjes sluitend, onder hoek onder 45 graden. Zie aanduiding in de cirkel op de tekening. Schroef vervolgens de leuningen op de staanders vast. Bevestig hierna de verticale spijlen, met een tussenruimte van ±10cm. Schroef alle spijlen vast met verzonken spaanplaatschroeven. Veiligheid is een eerste prioriteit, vooral bij (kleine) kinderen! Vaste trap Bouw een betrouwbare vaste trap tegen de zijkant van het platform. De veiligheidshoek waarop de trap komt te staan, is bij een hoogte van 2,5 meter ongeveer 1,35 tot 1,80 meter naar voren. Maak een ladder met 50x10mm staanders en treden van 50x12mm. De breedte en lengte van de trap moet je ter plaatse bepalen. Plaats de treden gelijk verdeeld over de staanders en markeer waar elke trede moet komen. Je kunt blokjes op de staanders schroeven met daar bovenop de treden, of je maakt inkepingen in de staanders op een diepte van 25 of 30 mm, waarin je de treden kan schuiven. Zaag de staanders en treden op de juiste lengte en lijm en schroef ze vast. Hutje met drie wanden Je kunt voor de boomhut verschillende ontwerpen van hout maken en bouwen, zoals drie wanden met een golfplaten dakje. Maar je kunt ook eenvoudig een afdak van bouwplastic maken en spannen over een balk, of een klein kampeertentje plaatsen. Driehoek frame We maken gebaseerd op een A-frame een hut onder een helling van 60 graden. Deze hut kan je van dezelfde staanders maken als je eerder hebt gebruikt. De hoogte en breedte zal je moeten aanpassen aan de situatie. Als een tak door het dak doorgevoerd moet worden, moet je een extra balk plaatsen met een dwarsverband.

7 Dak waterdicht maken Om het dak van de boomhut 100% waterdicht te maken, breng je vooraf dikke plastic folie aan over het A-frame en zet dit vast met nietjes. Afwerken Schroef de eerste plank aan de bovenzijde half vast en schuif daarna de volgende plank eronder. Schroef dakpansgewijs de dakplanken vast. Zaag en plaats een voor- en achterwand, eventueel met een venstertje, en schroef deze vast aan het driehoekframe. Boor de schroefgaten voor en gebruik verzonken schroefkoppen voor een glad resultaat.

Zelf een kinderbed maken - HORNBACH

Zelf een kinderbed maken - HORNBACH Pagina 1 van 7 Zelf een kinderbed maken - HORNBACH Dit heb je nodig voor jouw project! Materialen Gereedschap 360 x JD Plus spaanplaatschroef verzonken kop 4 x 40 mm 70 x JD Plus spaanplaatschroef verzonken

Nadere informatie

Carport met houten dak

Carport met houten dak Carport 300 x 500 Afmetingen: 300cm x 500cm x 251cm Carport met houten dak Voordat u aan de opbouw van uw carport begint, lees dan eerst aandachtig deze handleiding. Dit om problemen te voorkomen, en om

Nadere informatie

Kinderspeelhuisje van steigerhout

Kinderspeelhuisje van steigerhout Kinderspeelhuisje van steigerhout Kinderspeelhuisje van steigerhout Materialen Gereedschap Steigerhout aqua 250 x 19,5cm Elephant tuinpaal douglas geschaafd zonder punt 9 x 9 x 300cm Steigerhout schroeven

Nadere informatie

Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak

Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak Stappenplan voor Lariks Douglas houten aanbouw met Polycarbonaatplaten dak. Product: https://gadero.nl/aanbouw-veranda-hout-met-helder-polycarbonaat/

Nadere informatie

STAP 1 VOORBEREIDING. Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek.

STAP 1 VOORBEREIDING. Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek. 1 STAP 1 VOORBEREIDING Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek. Organiseer de materialen. Breng ze naar de juiste plaats, en maak

Nadere informatie

Vogelhuis voor balkon en tuin

Vogelhuis voor balkon en tuin Vogelhuis voor balkon en tuin Expeditie naar het dierenrijk. Vogelhuis Kleine en grote dieronderzoekers kunnen weldra op de loer liggen en de wereld voor de eigen balkondeur nieuw ontdekken. 1 Inleiding

Nadere informatie

Installatiehandleiding Easy Roof Evolution. Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait)

Installatiehandleiding Easy Roof Evolution. Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait) Installatiehandleiding Easy Roof Evolution Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait) 1. Voorbereiding Stel de bovenkant van de schroeven van de eindklem in op dezelfde hoogte als de bovenkant van de pv module.

Nadere informatie

BARBECUETAFEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:10 uur

BARBECUETAFEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:10 uur BARBECUETAFEL moeilijkheidsgraad Klustijd:10 uur MATERIALEN Materiaalkosten ca. 260,- (incl. BBQ) Aantal Materiaal Dikte Breedte Lengte CM 2 steigerbuis 2,8-98 2 Douglas hout poten 8, 8, 74 13 planken

Nadere informatie

Boomhutbed. Deze bouwtekening wordt je aangeboden door

Boomhutbed. Deze bouwtekening wordt je aangeboden door Boomhutbed Materialen Vurenhout 44x69x3300mm 8 stuks 33x120x3300mm 4 stuks 18x120x2100mm 12 stuks 12x69x3000mm 5 stuk 18x69x2500mm 1 stuk 18x195x3000mm 4 stuks 22x22x3000 1 stuk 44x44x3600mm 2 stuks Vuren

Nadere informatie

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT MONTAGEHANDLEIDING DRAAIDEUR MET ZIJLICHT LEES VOORDAT U START MET DE INSTALLATIE EERST DEZE HANDLEIDING GOED DOOR Deze handleiding beschrijft de installatie van de draaideur in de volgende uitvoeringen:

Nadere informatie

Montagehandleiding Speeldroom

Montagehandleiding Speeldroom Stap 1-2 balken van 4,5 x 9 x 180 cm - 2 balken van 4,5 x 9 x 111 cm - 8 schroeven van 6 x 100 mm 1. Leg de balken neer zoals op de tekening is aangegeven. 2. Teken met een potlood de balken van 180 cm

Nadere informatie

EEN KIPPENHOK BOUWEN

EEN KIPPENHOK BOUWEN Stadskippen in uw tuin houden kan vele voordelen bieden voor de stadsbewoners: verbinding met de natuur, productie van verse en lokale eieren, organisch afval recycleren, het plezier om voor een huisdier

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS EEKHOORN

Onderdelen lijst SPEELHUIS EEKHOORN SPEELHUIS EEKHOORN Onderdelen lijst SPEELHUIS EEKHOORN Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid PLATFORM Voorgemonteerd paneel Staanders 1 68x68x1450 10 Ligger 2 26x52x2325 2 Middenligger

Nadere informatie

Montagehandleiding Bonny-Clyde

Montagehandleiding Bonny-Clyde Montagehandleiding Bonny-Clyde Wat hebt u nodig? - meter en potlood - stukje schuurpapier (verwijderen splinters indien nog aanwezig) - dopsleutel nr 13 - (accu)-schroevendraaier met kruisbit (PZ2) - (accu)

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS PANDA

Onderdelen lijst SPEELHUIS PANDA SPEELHUIS PANDA Onderdelen lijst SPEELHUIS PANDA Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid Voorwand 1 Voorgemonteerd paneel 119X1-1.114 1 Zijwand 2 Voorgemonteerd paneel 173xh.114 1 Achterwand

Nadere informatie

Installatie van. Installatie:

Installatie van. Installatie: -2- Installatie van SIGMA-schottensystemen Het doel van deze instructies is de installateur een idee geven van de correcte techniek die moet worden gebruikt voor de installatie en assemblage van een typisch

Nadere informatie

Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut

Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut is eenvoudig zelf te doen, je kunt het vergelijken met Lego voor volwassenen. Ondanks dat, zijn er enige zaken om rekening

Nadere informatie

- Kluswijzer - 7. Zelf een scheidingswand bouwen

- Kluswijzer - 7. Zelf een scheidingswand bouwen 7. Zelf een scheidingswand bouwen U heeft behoefte aan een extra kinderkamer. U wilt die grote zolder in tweeën delen. U zou in de huiskamer graag een aparte werk- of hobbyhoek maken. Dan is een niet-

Nadere informatie

Stap 1. M o n t a g e h a n d l e i d i n g S p e e l p e r c e e l

Stap 1. M o n t a g e h a n d l e i d i n g S p e e l p e r c e e l Stap 1-2 balken van 4,5 x 9 x 210 cm - Een balk van 4,5 x 9 x 145,5 cm - Een balk van 4,5 x 9 x 141 cm - 4 schroeven van 6 x 100 mm 1. Leg de balken neer zoals op de tekening is aangegeven. 2. Teken met

Nadere informatie

Maak je eigen tuinstoel speciaal voor de kinderen

Maak je eigen tuinstoel speciaal voor de kinderen Maak je eigen tuinstoel speciaal voor de kinderen Maak je eigen tuinstoel speciaal voor de kinderen Materialen Gereedschap Teck schroeven 6 x 180mm Teck schroeven 6 x 80mm Teck schroeven 5 x 50mm Vuren

Nadere informatie

1.a) Begin met het vastschroeven van de zijkappen, op zowel de muurprofiel als op de goot.

1.a) Begin met het vastschroeven van de zijkappen, op zowel de muurprofiel als op de goot. . Montage handleiding In deze handleiding staat stap voor stap omschreven hoe u een veranda zelf kunt opbouwen. Indien er vragen of opmerkingen zijn, neem dan contact op met één van onze medewerkers. +316

Nadere informatie

Kloostertafel Kruispoot 200x100x77

Kloostertafel Kruispoot 200x100x77 Pakket: 2/64/65/66/(S140+26 Blauw) Kloostertafel Kruispoot 200x100x77 Inhoud van het pakket: 5x 20x 4x 6x 4x 1x 2x 26x70mm 140x50mm www.xsteigerhout.nl info@xsteigerhout.nl Pagina - 1 - Voordat u Begint:

Nadere informatie

Montagehandleiding carport. Bouwmaterialen webshop

Montagehandleiding carport. Bouwmaterialen webshop Montagehandleiding carport Bouwmaterialen webshop Inhoudsopgave Stap 1: Plaatsbepaling en hoekpalen plaatsen 3 Stap 2: Tussenpalen en liggers 4 Stap 3: Dakconstructie maken 6 Stap 4: Afwerking 8 Vragen?

Nadere informatie

DOUGLAS BUDGET OVERKAPPING. * Handleiding Douglas/larix budgetoverkapping

DOUGLAS BUDGET OVERKAPPING. * Handleiding Douglas/larix budgetoverkapping * Handleiding Douglas/larix budgetoverkapping Gefeliciteerd met de aankoop van uw Douglas/lariks Budget Overkapping, een een DIY (Do It Yourself) bouwpakket bestaande uit losse larix / douglas onderdelen

Nadere informatie

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Schuin dak

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Schuin dak Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Schuin dak Voorbereiding Veiligheid Het is mogelijk de zonnepanelen alleen te installeren, maar met hulp is het een stuk makkelijker en veiliger. De panelen

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Montage-instructie Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlager voorzien van neopreen (of ritslager) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping

Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping bouwmaterialen Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping Producteigenschappen Montagehandleiding Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping Met een terrasoverkapping van Bruynzeel Home Products kunt u

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak Voorbereiding Veiligheid Het is mogelijk de zonnepanelen alleen te installeren, maar met hulp is het een stuk makkelijker en veiliger. De panelen

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS GIRAF

Onderdelen lijst SPEELHUIS GIRAF SPEELHUIS GIRAF Onderdelen lijst SPEELHUIS GIRAF Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid PLATFORM Voorgemonteerd paneel Staanders 1 7x7 L.78 4 Staanders 2 7x7 L.145 2 Zij dragers 3 2,7x5,5

Nadere informatie

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten.

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten. ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een gemonteerd op panlatten. Leverancier van alternatieve oplossingen voor water, warmte comfort en stroom Tel: 058-288 47 39 / Fax 058-288 92 98 PLAATSING VAN

Nadere informatie

De voorste 2 staanders moeten 25 cm korter zijn dan de staanders aan de vlonder e

De voorste 2 staanders moeten 25 cm korter zijn dan de staanders aan de vlonder e SHTB Handleiding Gereedschap: Potlood/pen, rolmaat, stanleymes, duimstok, winkelhaak (accu)boormachine (accu) schroefmachine Torx bitten set Handzaag Afkortzaag en/of Decoupeerzaag Lijmtangen (lange) Waterpas

Nadere informatie

kluswijzer Scheidingswanden

kluswijzer Scheidingswanden kluswijzer Scheidingswanden Zelf een niet-dragende scheidingswand bouwen De indeling van uw woning staat weliswaar van tevoren vast, maar dat betekent niet dat er niets aan veranderd kan worden. Als u

Nadere informatie

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL)

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) BENODIGD GEREEDSCHAP ONDERDELEN Afbeelding betreft de 3,0m brede uitvoering. De componentaantallen variëren per maatuitvoering (zie het overzicht op de volgende

Nadere informatie

Stap 1. M o n t a g e h a n d l e i d i n g S p e e l J u w e e l

Stap 1. M o n t a g e h a n d l e i d i n g S p e e l J u w e e l Stap 1 Benodigdheden: - 2 balken van 4,5 x 9 x 180 cm - 2 balken van 4,5 x 9 x 171 cm - 4 schroeven van 6 x 100 mm Uitleg: 1. Leg de balken neer zoals op de tekening is aangegeven. 2. Schroef in elke hoek

Nadere informatie

Voeder-dispenser. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr.

Voeder-dispenser. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr. is uniek 110.578 Voeder-dispenser Benodigd gereedschap+materiaal Werkplaatsvijl, schuurpapier Figuurzaag of decoupeerzaag Boortjes ø3/4/5 Schroevendraaier/kruiskop Houtlijm Verzinkboor Schaar of hobbymes

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS SCHILDPAD

Onderdelen lijst SPEELHUIS SCHILDPAD SPEELHUIS SCHILDPAD Onderdelen lijst SPEELHUIS SCHILDPAD Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid PLATFORM Voorgemonteerd paneel Paal voorkant 1 68x68 L.1250 2 Paal achterkant 2 68x68 L.570

Nadere informatie

Stappenplan Hout-Beton Schutting // zuidema-schuttingen.nl 1

Stappenplan Hout-Beton Schutting // zuidema-schuttingen.nl 1 Stappenplan Hout-Beton Schutting // zuidema-schuttingen.nl 1 Stappenplan hout-betonschutting plaatsen Wil je een hout-betonschutting zelf plaatsen dan vind je in dit stappenplan de stappen die je moet

Nadere informatie

Inhoudsopgave Kleptuinbank

Inhoudsopgave Kleptuinbank Pakketten: 13 / 14 /52 / 200s Inhoudsopgave Kleptuinbank Inhoud van pakket:... 2 Voordat u begint:... 2 Stap 1. De armleuningen:... 3 Stap 1a. De armleuning monteren:... 3 Stap 2. De bodem:... 4 Stap 2a.

Nadere informatie

Werkbeschrijving grote ombouw kliko uitgaande van een standaard container van 58 x 74 x 104 cm

Werkbeschrijving grote ombouw kliko uitgaande van een standaard container van 58 x 74 x 104 cm Werkbeschrijving grote ombouw kliko uitgaande van een standaard container van 58 x 74 x 104 cm De vermelde prijzen geven een indicatie van de kosten per juli 2011. Totaalkosten excl. gereedschap ca. 420,-

Nadere informatie

OPBOUWBESCHRIJVING SPEELTOESTEL VARIANT ART.NR

OPBOUWBESCHRIJVING SPEELTOESTEL VARIANT ART.NR OPBOUWBESCHRIJVING SPEELTOESTEL VARIANT ART.NR. 01953 BEVESTIGINGSMATERIALEN: 60 x Houtdraadbouten 8 x 80 mm + carroseriering 4 x Slotbout M6 x 90 mm + carroseriering + dopmoer M6 54 x Houtschroeven 3,5

Nadere informatie

Inhoudsopgave Salon Kloostertafel (1,0m x 0,6m)

Inhoudsopgave Salon Kloostertafel (1,0m x 0,6m) Pakketten: 26 / 32 / 33 / 200s / 4s x 70mm Inhoudsopgave Salon Kloostertafel (1,0m x 0,6m) Inhoud van pakket:... 2 Voordat u begint:... 2 Stap 1. De poten:... 3 Stap 1a. De poot samenstellen:... 3 Stap

Nadere informatie

Schroef de zijplaat van de goot vast met de schroeven in de gaten aangegeven met rood en dek ze af met een eindkapje.

Schroef de zijplaat van de goot vast met de schroeven in de gaten aangegeven met rood en dek ze af met een eindkapje. MONTAGEHANDLEIDING Onderdelen klaarmaken De goot samenstellen, normale gootkap 1 2 3 Breng de siliconenkit aan op de randen van het gootprofiel die met rood zijn aangegeven. Schroef de zijplaat van de

Nadere informatie

Minimaal 2 personen zijn nodig voor de montage. Materiaal Metaal / BELANGRIJKE OPMERKINGEN: Metaal is een speciaal materiaal met specifieke

Minimaal 2 personen zijn nodig voor de montage. Materiaal Metaal / BELANGRIJKE OPMERKINGEN: Metaal is een speciaal materiaal met specifieke Minimaal 2 personen zijn nodig voor de montage. Materiaal Metaal / BELANGRIJKE OPMERKINGEN: Metaal is een speciaal materiaal met specifieke eigenschappen. Let op: - Materiaaltechnisch is watercondens mogelijk!

Nadere informatie

Docentenblad 4 Monteren 1

Docentenblad 4 Monteren 1 Docentenblad 4 In monteren 1 krijgt de leerling een overzicht van handboormachines, boorsoorten, boordiameters en plugdiameters. Vervolgens moet hij of zij gaten boren in een gipsmuur met massieve stenen.

Nadere informatie

Ze doet het zelf workshop: ZELF LAMBRISERING MAKEN VAN STEIGERHOUT. Door Frederike Dollekamp van Bouwadvieshb27

Ze doet het zelf workshop: ZELF LAMBRISERING MAKEN VAN STEIGERHOUT. Door Frederike Dollekamp van Bouwadvieshb27 Ze doet het zelf workshop: ZELF LAMBRISERING MAKEN VAN STEIGERHOUT Door Frederike Dollekamp van Bouwadvieshb27 Lambrisering Lambrisering is de wandbetimmering, meestal bestaande uit houten paneelwerk,

Nadere informatie

BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST

BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST www.detitanen.be Sint-Denijs BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST Hoe bouw ik een zeepkist? * Ook nu is een nostalgische zelfgemaakte zeepkist voor kinderen nog altijd felbegeerd speelgoed. Het stuurwiel is slechts

Nadere informatie

EEN NIEUW ONDERDAK VOOR JE KIPPEN

EEN NIEUW ONDERDAK VOOR JE KIPPEN Kippen zijn maar wat nuttige dieren om in je tuin te houden. Je kan er alle etensresten en ander keukenafval aan kwijt, en bovendien hou je er met de regelmaat van de klok kakelverse eieren aan over. Je

Nadere informatie

AANLEG EN ONDERHOUD ERFAFSCHEIDING PERGOLA VLONDER + STEIGER OVERKAPPING

AANLEG EN ONDERHOUD ERFAFSCHEIDING PERGOLA VLONDER + STEIGER OVERKAPPING AANLEG EN ONDERHOUD ERFAFSCHEIDING PERGOLA VLONDER + STEIGER OVERKAPPING Aanleg algemeen Tekening uitvoering = constructietekening Bij iedere constructie zou een tekening aanwezig moeten zijn Je voorkomt

Nadere informatie

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N MONTAGE-INSTRUCTIES DEUREN Inhoudsopgave Inleiding. Inleiding. Voorbereiding voor montage. Waterpas zetten. Vlakke deuren en paneeldeuren Deuren monteren Deuren stellen Paneeldeurrand verstellen Paneeldeuren

Nadere informatie

Inhoudsopgave Element (0,5m x 0,8m)

Inhoudsopgave Element (0,5m x 0,8m) Pakketten: 18 / 20 / 100s Inhoudsopgave Element (0,5m x 0,8m) Inhoud van pakket:... 2 Voordat u begint:... 2 Stap 1. De staanders:... 3 Stap 1a. De linker staander samenstellen:... 3 Stap 1b. De rechter

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING TOPLINE TERRASOVERKAPPING

MONTAGEHANDLEIDING TOPLINE TERRASOVERKAPPING MONTAGEHANDLEIDING TOPLINE TERRASOVERKAPPING Benodigdheden Voordat u begint, heeft u het geschikte gereedschap nodig. Hieronder vindt u een overzicht van alles wat u nodig heeft om uw Topline Terrasoverkapping

Nadere informatie

Installatiegids BAMBOOTOUCH OUTDOOR COMPOSIET TERRAS (op een harde of gestabiliseerde ondergrond)

Installatiegids BAMBOOTOUCH OUTDOOR COMPOSIET TERRAS (op een harde of gestabiliseerde ondergrond) Installatiegids BAMBOOTOUCH OUTDOOR COMPOSIET TERRAS (op een harde of gestabiliseerde ondergrond) Vereenvoudigde montage handleiding 1. STRUCTUUR: Een goede structuur is essentieel voor een kwalitatieve

Nadere informatie

Hoe plaats ik een dievenklauw?

Hoe plaats ik een dievenklauw? Hoe plaats ik een dievenklauw? Met een dievenklauw kunt u uw woning op een gemakkelijke manier inbraakveiliger maken. Het is een mechanisme dat bestaat uit een bus en een stift die aan de scharnierzijde

Nadere informatie

Montagehandleiding Carport

Montagehandleiding Carport Montagehandleiding Carport Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw Carport. Deze handleiding beschrijft stap voor stap hoe u uw Carport kunt monteren. Wij wensen u veel plezier toe. Haal de materialen

Nadere informatie

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig Tussenwand plaatsen of verwijderen U wilt een extra kamer creëren? Of juist van twee kamers één kamer maken? Dan is het plaatsen c.q. verwijderen van een niet dragende tussenwand een oplossing. Houd er

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL V540 Ritz Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Montagehandleiding speelhuis JIM stairs L=240 x B=120 x H=250 1

Montagehandleiding speelhuis JIM stairs L=240 x B=120 x H=250 1 Montagehandleiding speelhuis JIM stairs L=240 x B=120 x H=250 1 Onder voorbehoudt van technische veranderingen. April 2009 Handleiding goed bewaren. Uitsluitend voor particulier gebruik. Gebruik voor buitens

Nadere informatie

Scheidingswanden. Nummer 21

Scheidingswanden. Nummer 21 Nummer 21 Art.nr. 910260 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u allemaal rekening mee moet houden als scheidingswanden gaat plaatsen. We geven eerst een beschrijving van scheidingswanden. Daarna

Nadere informatie

Trappenplan. Het plaatsen van een trap in een paar stappen: verticaal bouwen. Trappenplan De Vries Trappen Trappenmaat 1

Trappenplan. Het plaatsen van een trap in een paar stappen: verticaal bouwen. Trappenplan De Vries Trappen Trappenmaat 1 Trappenplan Het plaatsen van een trap in een paar stappen: verticaal bouwen. Trappenplan De Vries Trappen Trappenmaat 1 Trappenplan Het plaatsen van een trap in een paar stappen: verticaal bouwen. Organisatie

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS TIJGER

Onderdelen lijst SPEELHUIS TIJGER SPEELHUIS TIJGER Onderdelen lijst SPEELHUIS TIJGER Omschrijving Nummer Onderdeel Hoeveelheid hoeveelheid 1 1 Vloerplaat-terras 1 4 2 2 Vloerplaat-speelhuis 1 5 3 3 dakpaneel 1 4 4 4 dakpaneel 2 1 5 5 Verbindingsstrook

Nadere informatie

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL)

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) BENODIGD GEREEDSCHAP *meegeleverd, **optioneel ONDERDELEN Afbeelding betreft de 3,0 m brede uitvoering. De componentaantallen variëren per maatuitvoering (zie

Nadere informatie

Stappenplannen Schutting plaatsen

Stappenplannen Schutting plaatsen Stappenplannen Schutting plaatsen Type tuinafscheidingen Draadafscheiding Een draadafscheiding kan redelijk snel geplaatst worden. Dit is één van de goedkoopste en meest onderhoudsvriendelijke tuinafscheidingen.

Nadere informatie

Dit heb je nodig voor jouw project!

Dit heb je nodig voor jouw project! Pagina 1 van 5 Dit heb je nodig voor jouw project! Materialen Gereedschap Zonnescherm Keilbouten Schroeven Boorhamer Potlood Richtlat Rolmaat Duimstok Metselkoord Ladder Waterpas Houtboor Betonboor Steeksleutelset

Nadere informatie

002- DE X-WAGEN MONTEREN. Neem de X-WAGEN uit de doos. Neem de volgende onderdelen uit het zakje gemarkeerd met 3:

002- DE X-WAGEN MONTEREN. Neem de X-WAGEN uit de doos. Neem de volgende onderdelen uit het zakje gemarkeerd met 3: 002- DE X-WAGEN MONTEREN Neem de X-WAGEN uit de doos. Neem de volgende onderdelen uit het zakje gemarkeerd met 3: Neem ook 4 LAGERKLEMMEN uit het zakje met de plastic onderdelen (zie afb. onder): Steek

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING

MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING Benodigdheden Voordat u begint, heeft u het geschikte gereedschap nodig. Hieronder vindt u een overzicht van alles wat u nodig heeft om uw Ecoline Terrasoverkapping

Nadere informatie

Paviljoenen. 8-hoekig model MONTAGEHANDLEIDING. Benodigd gereedschap

Paviljoenen. 8-hoekig model MONTAGEHANDLEIDING. Benodigd gereedschap MONTAGEHANDLEIDING Paviljoenen 8-hoekig model Benodigd gereedschap Accuschroefboor Waterpas Lijmtang Nijptang Zakrolmaat Hamer Voor het opbouwen zijn doorgaans twee personen voldoende. Bij grotere tuinhuisjes

Nadere informatie

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een Owokern HPL Technische informatie. Boren Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een spiraalboor (HSS) gebruikt om te

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 - V599 - V599R - V599 L - V599 XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel

Nadere informatie

MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL)

MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL) MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL) BENODIGD GEREEDSCHAP **optioneel ONDERDELEN Afbeelding betreft de 3,0 m brede uitvoering. De componentaantallen variëren per maatuitvoering (zie het

Nadere informatie

Weegschaal N.B.: Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs! Stuklijst. Aantal Afm. (mm) Omschr. Nr.

Weegschaal N.B.: Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs! Stuklijst. Aantal Afm. (mm) Omschr. Nr. 108.959 Weegschaal Benodigd gereedschap: Figuurzaag + figuurzaagplankje Vijl + schuurpapier Heteluchtblazer Boormachine Schroevendraaier Zijsnijtang Lijmklemmen of wasknijpers N.B.: Opitec bouwpakketten

Nadere informatie

Montagehandleiding Losstaande kast

Montagehandleiding Losstaande kast Montagehandleiding Losstaande kast Benodigdheden : Deze handleiding toont je de basisstappen, afwerking en indeling kunnen naar eigen creativiteit uitgevoerd worden. En hangen af van je eigen smaak. Zorg

Nadere informatie

vastnagelt. Voor het nagelen is het aangewezen hulp in te schakelen. Deze persoon verschillende delen vasthouden tijdens het nagelen.

vastnagelt. Voor het nagelen is het aangewezen hulp in te schakelen. Deze persoon verschillende delen vasthouden tijdens het nagelen. Bouwplan dakenkoffer 2 De dakenkoffer bestaat uit verschillende onderdelen: de onderbouw (de koffer zelf, in de vorm van een huis), de bovenbouw (de dakconstructie) en een deksel. De dakconstructie is

Nadere informatie

Montageplan, vrijstaande carport.

Montageplan, vrijstaande carport. Montageplan, vrijstaande carport. - Laat de beschermfolie, tijdens de montage, zo veel mogelijk rond de profielen en platen. De folie enkel verwijderen op de plaatsen waar u werkt. Dit voorkomt beschadigingen

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING SAUNAPOD

MONTAGE HANDLEIDING SAUNAPOD By Smart-trade MONTAGE HANDLEIDING SAUNAPOD Lees deze montagehandleiding aandachtig door en controleer alvorens u start met de montage of alle onderdelen complete zijn. Het niet volgen van deze montage

Nadere informatie

Vertrek van een plaat van 1024 x 720 mm. Zaag een opening in de plaat volgens de werktekening. Dit

Vertrek van een plaat van 1024 x 720 mm. Zaag een opening in de plaat volgens de werktekening. Dit Stappenplan Laat 3 platen multiplex (244cm x 122cm x 12mm) verzagen volgens de bijgevoegde zaagschema s. Zaag vervolgens, waar nodig, de platen verder tot de juiste afmetingen. Volg hiervoor de bijgevoegde

Nadere informatie

2 Plaatsen van de bescherming

2 Plaatsen van de bescherming Montagevoorschriften SolarTop 1 Onderdelen 2 Plaatsen van de bescherming 2.1 Met grondprofielen direct op het dak: Plaats rubber onder de grondprofielen. Afwatering N-Z: Plaats rubber over de volledige

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL Ritzscreen V599 V599R V599 XL V540 Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset 4. bediening

Nadere informatie

Procedure : weide installeren

Procedure : weide installeren Procedure : weide installeren Naast een omheining uit hout, heb je ook een schrikdraad nodig want anders graven de varkens zo de palen uit de grond. Een sterk hekwerk bestaat uit: - Houten ronde palen

Nadere informatie

Montage-instructie Screen

Montage-instructie Screen Inhoudsopgave pagina Inhoud verpakking Benodigd gereedschap 3 3 1. Montage (L)HTF geleider 4 1.1 4 1. Boren montage-gaten in geleiders 5 1.3 Monteren geleiders 6. Gat bediening 7 3. Plaatsen screenkast

Nadere informatie

Blokhutten. Blokhutmodellen / Actiemodellen MONTAGEHANDLEIDING. Benodigd gereedschap

Blokhutten. Blokhutmodellen / Actiemodellen MONTAGEHANDLEIDING. Benodigd gereedschap MONTAGEHANDLEIDING Blokhutten Blokhutmodellen / Actiemodellen Benodigd gereedschap Accuschroefboor Waterpas Lijmtang Nijptang Zakrolmaat Hamer Voor het opbouwen zijn doorgaans twee personen voldoende.

Nadere informatie

Aluminium Broeikas. extremshops.eu Grape 1.01 17-06-10. Model: Grape. Benodigd gereedschap

Aluminium Broeikas. extremshops.eu Grape 1.01 17-06-10. Model: Grape. Benodigd gereedschap Aluminium Broeikas Model: Grape Benodigd gereedschap extremshops.eu Grape.0 7-06-0 Instructies Voor het juiste gebruik, raden we u aan de opbouw van de structuur op basis van deze gids te maken en deze

Nadere informatie

MANCAVE Hij heeft een ruimte. Hij heeft tijd. En niemand houdt hem tegen.

MANCAVE Hij heeft een ruimte. Hij heeft tijd. En niemand houdt hem tegen. Woudloopsimulator bouwen MANCAVE Hij heeft een ruimte. Hij heeft tijd. En niemand houdt hem tegen. Een orgineel. Boslooptrommel. Fotorolgordijn. Geuraggregaat. Standaard. Standaard Wandelement (multiplex,

Nadere informatie

Montage Schapengaas. Handleiding

Montage Schapengaas. Handleiding 1 Montage Schapengaas Handleiding 3 Handleiding Introductie Hekkenwereld levert alleen gaas die ook voor u gemakkelijk te plaatsen zijn. Deze handleiding zal u begeleiden met een duidelijk te doorlopen

Nadere informatie

KLUSWIJZER 8. Zelf een scheidingswand bouwen

KLUSWIJZER 8. Zelf een scheidingswand bouwen KLUSWIJZER 8 Zelf een scheidingswand bouwen U heeft behoefte aan een extra kinderkamer; u wilt die grote zolder in tweeën delen; u zou in de huiskamer graag een aparte werk- of hobbyhoek maken. Dan is

Nadere informatie

B E A C B D D C C1 M C G J I H L K F A1 B1 M D K H C1 C B1 B A1 A E D D J A G C I G F F B I G F 6 4 7 8 A C D A 7 4 6 9 3 B 4 9 4 8 B C D 12 10 1 13 10 2 6 4 7 7 4 6 H J I K F G 12 11 1 13 11 2 9 9

Nadere informatie

Vloerplaat (5): Vertrek van een plaat van 1000 x 1000 mm. Zaag 4 hoeken uit de plaat van 68 x 68 mm, volgens de tekening.

Vloerplaat (5): Vertrek van een plaat van 1000 x 1000 mm. Zaag 4 hoeken uit de plaat van 68 x 68 mm, volgens de tekening. Stappenplan A: Verzagen van de multiplex platen Zorg voor 3 platen multiplex met afmetingen 244cm x 122cm x 12mm. Je kan ook betonplex platen gebruiken in plaats van multiplex. Deze zijn iets duurder,

Nadere informatie

Montagehandleiding SANI-CAB MASTER-LINE

Montagehandleiding SANI-CAB MASTER-LINE Montagehandleiding SANI-CAB MASTER-LINE Woudstraat 3, Poort 215 B-3600 Genk tel. (+32) 89 38 09 08 fax. (+32) 89 38 27 46 intersystems@skynet.be www.inter-systems.be (A) Alvorens van start te gaan... (*)

Nadere informatie

Uw eigen broedhok bouwt u zo

Uw eigen broedhok bouwt u zo 1 Zelf aan de slag Uw eigen broedhok bouwt u zo Dit hebt u nodig: spijkertjes schroeven 3,5 x 30 mm schroeven 3,5 x 10 mm 2 scharnieren 7 x 7 cm 2 eierkist-sluitingen 1 drukschakelaar met maakcontact elektriciteitsdraad

Nadere informatie

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer)

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) *100% UV-bestendig *Blijvend soepel en elastisch * Hoge elasticiteit. Tot 400% rek * Scheur-, breuk-,

Nadere informatie

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u:

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u: Montage handleiding Verpakking Naast de referentie van het meubel staat soms nog een getal op het verpakkingslabel. Dit betekent dat het gaat om één meubel wat is verpakt in meerdere pakketten, tezamen

Nadere informatie

Stuklijst: Benodigd gereedschap:

Stuklijst: Benodigd gereedschap: is uniek 1 0 6. 6 6 9 R o m e i n s e k a t a p u l t Stuklijst: 4x grenenhout (1) 15 x 15 x 250 mm grenenhout (2) 10 x 15 x 300 mm grenenhout (3) 10 x 30 x 300 mm 1x grenenhout (4) 5 x 15 x 125 mm 1x

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 - Vision Door Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend:

Nadere informatie

Voor het afwerken van de kast: Schuurpapier (korrel 180 of hoger) Kit + kitpistool Verf & verfbenodigdheden Optioneel: plamuur & plamuurmessen

Voor het afwerken van de kast: Schuurpapier (korrel 180 of hoger) Kit + kitpistool Verf & verfbenodigdheden Optioneel: plamuur & plamuurmessen Benodigdheden Accuboormachine Waterpas Trapje Rolmaat Kleed of karton voor bescherming tegen krassen van het materiaal Schroevendraaier (kruiskop) Voor het afwerken van de kast: Schuurpapier (korrel 180

Nadere informatie

Opbouwbeschrijving Brighton

Opbouwbeschrijving Brighton Opbouwbeschrijving Brighton 1: Vóór u begint 1. Ondergrond Deze moet vlak zijn, bijvoorbeeld bestraat of een houten raamwerk met daarop een beplating (bijv. OSB). Zorg er voor dat de ondergrond de vloer

Nadere informatie

Voor we iets gaan maken moeten we wel het een en ander weten van meten. We zeggen altijd meten is weten. Hoi Leuk dat je er weer bent.

Voor we iets gaan maken moeten we wel het een en ander weten van meten. We zeggen altijd meten is weten. Hoi Leuk dat je er weer bent. Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een Boomhoogtemeter maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Daar ga ik jou bij helpen. Als je klaar bent kun je hierdoor in het technieklokaal

Nadere informatie

1. Bestudeer de werktekeningen Bestudeer de werktekeningen met de titel Tablethouder en nummer

1. Bestudeer de werktekeningen Bestudeer de werktekeningen met de titel Tablethouder en nummer In deze praktijkopdracht ga je een houder maken voor een tablet of ipad. Misschien voor je eigen tablet, of voor iemand die je kent. De houder maak je van hardhout. In overleg met je docent kun je bijvoorbeeld

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie