Nieuwsbrief. Fijne vakantie. start 15 juli om 12 uur!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Fijne vakantie. start 15 juli om 12 uur!"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief IN DIT NUMMER: Zomervakantie 1 Jeugdzeskamp feestweek 2 Grootste Junior orkest 2 Operatie Olifant 3 GGD Flits 3 Samenwerking jeugdgezondheidszorg Schoolcoach 4 Kanjertrainingen 5/6 Activiteiten jeugdland juli en augustus De zomervakantie start 15 juli om 12 uur! Kunstwedstrijd 6 Het team van t Joppe wenst iedereen een hele fijne zomervakantie en wij zien de kinderen graag uitgerust terug op maandag 29 augustus! 3 7 Fijne vakantie Juli 2016 Zomervakantie! Het 16e jaar zit er op en we kunnen terugkijken op een prachtig jaar. We zijn het jaar gestart met het Zomerfeest dat wij vierden in de van Zantenhal. De opkomst was enorm, we veroorzaakten zelfs een heuse Joppe-file op de IJweg! Op de achtergrond is er veel werk verzet voor de nieuwe schoolpleinen. De kinderen hebben tekeningen gemaakt met ideeën en er is geld ingezameld met een mooie tekenactie. Inmiddels zijn de eerste schetsen gemaakt en het belooft er prachtig uit te gaan zien! Ook hebben alle groepen weer uitstapjes gemaakt; naar de Olmenhorst, het Anne Frankhuis, de Waterzuivering enz. enz. De groepen 6 hebben dit jaar een prachtige oogst gehad van de schooltuintjes, goed gedaan! De groepen 2 en 8 hebben waanzinnige musicals ten tonele gebracht op ons nieuwe podium, wat een talent! We kijken met heel veel plezier terug op dit schooljaar. Voor nu wensen wij iedereen een prachtige, ontspannen en gezellige zomervakantie toe. Rust lekker uit en geniet, tot ziens op maandag 29 augustus! Vossestein KK Nieuw-Vennep (T) (F) (E) directie@obsjoppe.nl (W)

2 Pagina 2 Jeugdzeskamp Feestweek Nieuw-Vennep Op initiatief van een moeder speelde op woensdag 22 juni zes kinderen uit groep 6D mee met het eerste jeugdzeskamp georganiseerd door Oranjevereniging Beatrix. Stan, Daan, Wessel, Tim, Zara en Floortje waren degene van OBS t Joppe die meededen met deze zeskamp. De zeskamp bestond uit onderdelen die lijken op de onderdelen uit het populaire spelprogramma Wipe Out. Zo was er een half pipe, een gladiatorengevecht waarbij de verliezer uiteindelijk in het water viel en de bekende Sweeper. De jongens en meiden deden het supergoed waarbij maar een onderdeel werd verloren. Dit alles was goed voor een derde plaats van de 16 teams die meededen. Gefeliciteerd Stan, Daan, Wessel, Tim, Zara en Floortje met deze uitzonderlijke prestatie. De zeskamp beviel sommige zo goed dat zelfs een aantal papa s en mama s s-avonds met de volwassen zeskamp hebben meegedaan ;-) Joppers spelen in het grootste junioren orkest ter wereld Zondag 12 juni speelden 2 Joppers mee in het grootste juniorenorkest ter wereld. Dit orkest was samengesteld uit 19 junior- en jeugdorkesten uit het hele land en bestond uit wel 700 kinderen. Jonas (8B) en Floor (7B) deden samen met het Junior Symfonie Orkest bloembollenstreek (JUSO) mee. Jonas vertelt: Ik speel nu al een klein jaartje bij het JUSO bij de 2de violen en dat bevalt heel goed. Je maakt al heel snel nieuwe vrienden. Je repeteert elke vrijdag van 16:45 tot 17:45 in Floralis in Lisse. Het gaafste zijn nog de activiteiten vooral laatst in het Archeon toen speelden we in het grootste junioren orkest van de wereld. Over 2 jaar doen we dat weer!!!!! We gaan ook ieder jaar op kamp en dat kamp is heel erg gaaf! En dan hebben we het nog niet gehad over de concerten!!!!!!!!! Alleen zijn we nog op zoek naar nieuwe leden. Dus speel jij een instrument (maakt niet uit of je nog maar net begint of al 9 jaar lang les hebt) kom naar ons gave orkest!!

3 Pagina 3 Operatie olifant Dit jaar heb ik mijn spreekbeurt gehouden over de olifant. Toen ben ik te weten gekomen dat de olifant met uitsterven wordt bedreigd, er zijn nog maar twee soorten olifanten! Vandaar dat ik ook een actie ben gestart. Ik heb posters gemaakt en bij klassen en ingangen opgehangen met de vraag of iedereen één statiegeldfles mee wilde nemen. Daarmee heb ik 117 flessen opgehaald en dat is een bedrag van 30,25. Het geld is overgemaakt naar het Wereld Natuur Fonds. Groetjes van Eva klas 7 B GGDFlits De zomervakantie staat weer voor de deur. Een fijne tijd voor u en uw kinderen. Gaat u op reis dan is het belangrijk deze goed voor te bereiden. Uitgebreide informatie hierover vindt u op Wij wensen u een heerlijke vakantie. Samenwerking met jeugdgezondheidszorg GGD Kennemerland Wij werken samen met Jeugdgezondheidszorg (JGZ) GGD Kennemerland. Aan onze school is een team van een jeugdarts, jeugdverpleegkundige en assistente verbonden. Heeft u vragen over onder andere gezondheid, groei, opvoeding gedrag, eten, slapen, bedplassen, dan kunt u deze aan de jeugdgezondheidszorg stellen. De JGZ is op werkdagen van en bereikbaar via of via frontofficejgz@vrk.nl. Contactmomenten 5 jarigen en groep 7 leerlingen krijgen een contactmoment aangeboden. U ontvangt hierover vooraf meer informatie. Advies en consultatie De jeugdarts en jeugdverpleegkundige kunnen door school uitgenodigd worden bij een overleg met ouder en school om zorgen of vragen over een leerling te bespreken. Ook kan school anoniem ( zonder een naam te noemen ) een kind bespreken om advies te krijgen over de te nemen stappen om kinderen snel de juiste hulp of begeleiding te bieden. Leerlingen die net een schoolwisseling achter de rug hebben, worden doorgegeven aan de jeugdgezondheidszorg zodat zij het kinddossier aan kunnen vragen. Wanneer u als ouder hiertegen bezwaar heeft, kunt u dit aangeven bij de directeur. In overleg met u kan school uw kind aanmelden voor onderzoek bij de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Indien u zonder berichtgeving niet verschijnt op deze afspraak, zal de jeugdarts/jeugdverpleegkundige school hierover informeren. Als ouder kunt u ook altijd zelf een afspraak maken. Voor meer informatie over de jeugdgezondheidszorg verwijzen wij u naar de website van de GGD :

4 Pagina 4 Schoolcoach: hulp dichtbij Heeft u vragen of zorgen over het opgroeien of opvoeden van uw kind? Dan kunt u terecht bij de schoolcoach. De hulp is altijd dichtbij, gewoon op school. Loop even binnen op het spreekuur! De jeugdverpleegkundige van de GGD en de schoolcoach houden om de twee weken een inloopspreekuur. Aangezien de schoolcoach werkzaamheden verricht voor zowel basisschool t Joppe als basisschool De Ark als basisschool Bommelstein, zal het inloopspreekuur, wat betreft de schoolcoach, elke keer op één van deze scholen zijn. Gaat uw kind naar één van deze scholen, dan kunt u, ook als de schoolcoach op een andere school inloopspreekuur houdt, binnenlopen en uw vraag stellen en/of zorg bespreken. Voor wie? Iedereen kan bij de schoolcoach terecht: ouders en leerlingen, maar ook leerkrachten en intern begeleiders. De schoolcoach is er voor problemen die niet direct met leren te maken hebben. Zoals vragen over het gedrag of de ontwikkeling van het kind, over de opvoeding of zorgen rondom de veiligheid. Aanpak De schoolcoach luistert naar u en geeft tips en adviezen. Doel is dat u, uw kind en de school zelf een oplossing vinden. Soms zijn een paar gesprekken al genoeg. Soms is er meer nodig. Bijvoorbeeld een gesprekje met uw kind, een weerbaarheidstraining, of een training om kinderen uit groep acht voor te bereiden op de overgang naar voortgezet onderwijs. De schoolcoach kan meedenken welke training het beste past. Als er veel aan de hand is Heeft de school zorgen over een kind, dan wordt dit altijd besproken met de ouders en als het nodig is binnen het zorgteam. Hierin zitten de schoolcoach, een jeugdverpleegkundige van de GGD en de intern begeleider. Als het nodig is, kan de schoolcoach specialistische hulp regelen. Zo krijgt u snel de juiste ondersteuning of hulp, dicht bij huis. Contact Laura Doevendans Schoolcoach basisscholen t Joppe, De Ark en Bommelstein Altra Onderwijs en Jeugdhulp T E. l.doevendans@altra.nl

5 Pagina 5 Zit uw kind niet lekker in zijn / haar vel? Assertiviteitstraining / sociale vaardigheden in groepsverband voor kinderen en hun ouders samen Najaar 2016 De Kanjertraining is onder meer bedoeld voor kinderen die: - het gevoel hebben er niet bij te horen - onzeker of verlegen zijn - overheersend zijn, de baas spelen - anderen uitlachen - niets serieus nemen, overal een grap van maken - somber zijn - woedeaanvallen hebben - pesten of gepest worden - gesloten zijn - zich moeilijk kunnen concentreren - zich eenzaam voelen - moeilijk aansluiting kunnen vinden bij anderen - faalangst hebben De Kanjertraining is een zeer effectieve weerbaarheidstraining en wordt gegeven aan kinderen in verschillende leeftijdsgroepen van 4-16 jaar. Praktijk voor Kanjertraining Haarlem start vanaf eind februari 2016 met groepen in Haarlem-Noord, Hoofddorp, Nieuw- Vennep, Heemstede en Bennebroek: - voor 5-8 jarigen - voor 8-11 jarigen - voor jarigen - voor jarigen Wat is de Kanjertraining? De Kanjertraining is een groepstraining en bestaat uit 10 lessen van anderhalf uur, eens in de 14 dagen met kinderen en (een van ) hun ouders. Het eerste half uur doen we oefeningen en spelletjes met ouders en kinderen samen. Daarna gaan de kinderen met de kindertrainer (orthopedagoge) 3 kwartier naar het speellokaal spelletjes doen en de ouders gaan met de ouderbegeleider (psychologe) naar de aula. Ouders ontvangen daar achtergrondinformatie en tips. Het laatste kwartier komen we weer allemaal bij elkaar en laten de kinderen aan de ouders zien wat ze geleerd hebben. Ouders en kinderen krijgen doe-opdrachten mee als huiswerk. De kinderen krijgen een werkboek of werkbladen mee. Er gaat altijd een uitgebreid intakegesprek vooraf aan de Kanjertraining. We vragen de ouders, het kind (vanaf 8 jaar) en de leerkracht om vooraf een gedragsvragenlijst in te vullen. Op verzoek van de ouders kan ook de leerkracht van het kind bij het traject betrokken worden.

6 Pagina 6 Najaar 2016 Praktijk voor Kanjertraining Haarlem geeft een weerbaarheidstraining voor pubers van jaar en hun ouders samen vanuit systemische invalshoek Kanjertraining Weerbaarheidstraining in groepsverband tegen pesten en faalangst Voor veel kinderen is de overgang van basisonderwijs naar middelbaar onderwijs een grote stap. In de meeste gevallen hebben ze afscheid genomen van een school waar ze vanaf hun kleutertijd hebben gezeten. Afscheid nemen van de juf of meester. Afscheid nemen van de veilige omgeving. Tegelijkertijd is de middelbare school een nieuwe start voor kinderen. Ze krijgen immers te maken met grotere scholen, dus meer leerlingen. Verschillende docenten en lokalen en huiswerk. Tenslotte steekt de puberteit de kop op. Voor sommige kinderen is dit erg verwarrend en voor de ouders is dit een nieuwe uitdaging! Wanneer de overgang naar de middelbare school of aansluiting krijgen bij andere kinderen in een nieuwe klas bij kinderen problemen en/of spanningen oplevert kan de Kanjertraining veel steun bieden. Voor wie Deze training is bedoeld voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs, in de eerste, tweede en derde klas, die een extra steun in de rug kunnen gebruiken. Ook kinderen in groep 8 van het basisonderwijs hebben veel baat bij deze training. Sommige kinderen hebben een dubbel gevoel bij de start op de middelbare school. Aan de ene kant waren ze toe aan een nieuwe stap en hadden ze er zin in. Aan de andere kant brengt deze verandering spanning, angst en onzekerheid met zich mee. Kinderen zijn even de controle kwijt. Hierdoor kunnen zij teruggetrokken gedrag gaan vertonen, somber worden, of juist meer prikkelbaar en nerveus, of juist onrustig extravert gedrag. Soms kunnen kinderen hun draai niet helemaal vinden op de middelbare school, vinden moeilijk aansluiting bij anderen, hebben last van faalangst, kunnen moeilijk voor zich zelf opkomen, voelen zich buitengesloten, zijn stil of juist heel druk, of presteren onder hun niveau. Soms zijn ze regelmatig ziek omdat er lichamelijke klachten zijn. Deze lichamelijke klachten kunnen er echter op duiden dat het kind op het sociaal-emotionele vlak niet lekker draait. Kinderen voelen zich vaak onmachtig om zelf iets aan die situatie te veranderen. Met de Kanjertraining krijgen jongeren weer het gevoel zelf het stuur in handen te hebben. Ouders die hun kinderen willen helpen hierbij krijgen handvatten voor zichzelf.

7 Pagina 7 Jeugdland NV Activiteiten juli en augustus Jeugdland is extra open in de week van maandag 18 juli t/m vrijdag 22 juli. Vanaf woensdag 27 juli t/m donderdag 18 augustus is Jeugdland gesloten. Vanaf vrijdag 19 augustus zijn we geopend vanaf uur t/m vrijdag 26 augustus. Vrijdag 1 juli: Flessenroof * Zaterdag 2 juli: Kruiwagen race Woensdag 6 juli: Levend Schaken (toverschaak)* Vrijdag 8 juli: Skelterrace Zaterdag 9 juli: Voetbaltoer nooi* Woensdag 13 juli: Lasergamen met lasterpistolen* 8,50 Vrijdag 15 juli: Verstoppertje Zaterdag 16 juli: Waterspelletjes Maandag 18 juli: Ren je rot Dinsdag 19 juli: Haargel maken* 1,50 Woensdag 20 juli: Weerwolven van wakkerdam Donderdag 21 juli: Levend lingo Vrijdag 22 juli: Stoepkrijtfestival Zaterdag 23 juli: Waterglijbaan Vrijdag 19 aug: Schilderij maken met kunstenares Erica* 1,- Zaterdag 20 aug: Kunstige creaties met verfmengmachine Maandag 22 aug: Waterbalonnen spelletjes Dinsdag 23 aug: Frisdrank maken Woensdag 24 aug: Wasknijperestafette Donderdag 25 aug: waterspelletjes Vrijdag 26 aug: stormbaan Zaterdag 27 aug: Skelterrace Woensdag 31 aug: Ren je rot: Zomereditie De activiteiten worden elke dag gedaan tussen 3 en 4 uur! Sterretje * betekent; Inschrijven bij de balie, max. 20 kinderen. Het hele jaar geopend; Woensdag en vrijdag 13:00 tot 17:30 uur Zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur Helpen? Mail: Jeugdlandnv@gmail.com Getsewoudweg 2 Nieuw-Vennep

Open Dag Ook dit jaar organiseren wij een Open Dag. Ouders die op zoek zijn naar een basisschool voor hun kind, kunnen deze ochtend een kijkje komen

Open Dag Ook dit jaar organiseren wij een Open Dag. Ouders die op zoek zijn naar een basisschool voor hun kind, kunnen deze ochtend een kijkje komen Nieuwsbrief Projectweken Februari 2016 IN DIT NUMMER: Projectweken 1 Het jaar van het boek 1 Open dag 16 maart 2 Sportservice fit-week 3 GGD Flits 3 Op dinsdag 8 maart starten wij weer met ons jaarlijkse

Nadere informatie

29 4 VOORJAARSVAKANTIE

29 4 VOORJAARSVAKANTIE AGENDA maandag t/m vrijdag 29 4 VOORJAARSVAKANTIE maart 2016 Activiteit maandag 14 Medezeggenschapsraad en Ouderraadvergadering 19.30 uur woensdag 16 Uitgifte rapport 2 groepen 2 t/m 7 (zondag 13-3 24.00

Nadere informatie

pagina 2 van 5 Afgelopen week was in het nieuws dat alle scholen er moeite mee hebben om de zieken adequaat te vervangen. Ondanks de griepgolf is het

pagina 2 van 5 Afgelopen week was in het nieuws dat alle scholen er moeite mee hebben om de zieken adequaat te vervangen. Ondanks de griepgolf is het pagina 1 van 5 Bekijk deze nieuwsbrief online Nieuwsbrief SBO Het Kompas In deze nieuwsbrief ontvangt u de informatie vanuit school en ook de informatie die wij ontvangen van onze samenwerkingspartners.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuw trappenhuis gaat open

Nieuwsbrief. Nieuw trappenhuis gaat open Nieuwsbrief Nieuw trappenhuis gaat open November 205 IN DIT NUMMER: Nieuw trappenhuis gaat open Werkzaamheden schoolplein Emmelijn, Tess en Timo verkopen tekeningen voor nieuwe schoolplein Sinterklaas

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voor op de kalender. Hiep hiep hoera! Wist u dat? Nummer 13, 10 maart 2016

Nieuwsbrief. Voor op de kalender. Hiep hiep hoera! Wist u dat? Nummer 13, 10 maart 2016 Voor op de kalender 15 maart bezoek Cruquiusmuseum groep 3/4 16 maart herdenking JP Heije 16 maart MR vergadering 20 maart Palmpasenviering in de kerk 22 maart informatie avond IKC (aanmelden? Klik hier)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom in 2018! Vrijdag januari zijn. de kinderen 7. uit groep. 1 t/m 4 vrij!

Nieuwsbrief. Welkom in 2018! Vrijdag januari zijn. de kinderen 7. uit groep. 1 t/m 4 vrij! Nieuwsbrief Welkom in 2018! December 2017 IN DIT NUMMER: Welkom in 2018 1 BSO Buutvrij 1 Juf Carla met pensioen 2 Tafeltennis toernooi 3 Kanjertraining 4 Kinderdisco 5 Vrijdag 19 3 4 januari zijn 5 6 de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Trots op groep 8

Nieuwsbrief. Trots op groep 8 Nieuwsbrief Trots op groep 8 Juni 2016 IN DIT NUMMER: Trots op groep 8 1 Kleine broertjes en zusjes 1 Voetbal en hockeytoernooi 1 Ouderraad zoekt nieuwe leden GGD Flits 2 Kidsrun Venneper feestweek Kidsworkout

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Opening Schoolplein. Donderdag 22 februari is het vernieuwde. Wat zijn we allemaal trots op zo n leuk en mooi nieuw plein!

Nieuwsbrief. Opening Schoolplein. Donderdag 22 februari is het vernieuwde. Wat zijn we allemaal trots op zo n leuk en mooi nieuw plein! Nieuwsbrief Opening Schoolplein Februari 2018 IN DIT NUMMER: Opening Schoolplein 1 Open dag 21 maart 2 Nederlands kampioenschap Ski en snowboard 3 Gratis activiteit sportservice 4 GGD Flits 5 Kinderdisco

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voorleeskampioen

Nieuwsbrief. Voorleeskampioen Nieuwsbrief IN DIT NUMMER: Voorleeskampioen Februari 2017 Afgelopen zaterdag 21 januari streden 17 kandidaten om de titel voorleeskampioen tijdens de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ouderbijdrage Vrijdag 7 oktober zijn alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag. leerkrachten.

Nieuwsbrief. Ouderbijdrage Vrijdag 7 oktober zijn alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag. leerkrachten. Nieuwsbrief Ouderbijdrage 2016-2017 Beste ouders/verzorgers, September 2016 IN DIT NUMMER: Ouderbijdrage 2016-2017 1 Schoolfotograaf 2 Uitslag MR verkiezing 2 Open dag 5 oktober 3 Baby nieuws 4 Schoolcoach

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 1 juli Laatste keer kinderraad. Volgend jaar Engelse les in alle groepen

Nieuwsbrief. 1 juli Laatste keer kinderraad. Volgend jaar Engelse les in alle groepen 1 juli 2016 Nieuwsbrief Laatste keer kinderraad Donderdag 30 juni heeft de laatste kinderraad plaatsgevonden. De kinderen hebben een heel jaar lang de kinderen van hun klas vertegenwoordigd in de kinderraad.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouders en kinderen van 't Joppe,

Nieuwsbrief. Beste ouders en kinderen van 't Joppe, Nieuwsbrief Nieuwe adjunctdirecteur April 2018 IN DIT NUMMER: Nieuwe adjunct directeur 1 Tevredenheidspeiling 2 Enquête verkeersveiligheid 2 Voorstelling Samba Salad 2 Koningsspelen 2 GGD Flits Doe mee

Nadere informatie

Plesmanjournaal. Fout! Verwijzingsbron niet gevonden. Plesmanjournaal. Nieuws van de directie

Plesmanjournaal. Fout! Verwijzingsbron niet gevonden. Plesmanjournaal. Nieuws van de directie Pagina Pagina 1 van 18 2 juli 2 01 5 Verschijnt iedere 3/4 weken Fout! Verwijzingsbron niet gevonden. Nieuws van de directie Beste ouder, hier alweer het laatste van dit schooljaar. We hebben inmiddels

Nadere informatie

2152 BE Nieuw-Vennep 16 september tel

2152 BE Nieuw-Vennep 16 september tel Het Mozaïek Nieuwstraat 43 Nieuwsbrief 2152 BE Nieuw-Vennep 16 september 2016 www.basisschoolhetmozaiek.nl directie.mozaiek@jl.nu tel. 0252 672694 Data: * vrijdag 16 september nieuwsbrief * dinsdag 20

Nadere informatie

Obs De Boogerd Maurik. Basis voor Groei en Bloei. Groep 1-2 heeft een opening van de voorleesdagen

Obs De Boogerd Maurik. Basis voor Groei en Bloei. Groep 1-2 heeft een opening van de voorleesdagen In Het Openbaar Obs De Boogerd Maurik Basis voor Groei en Bloei Maurik, 14 januari 2016 Dinsdag 12 januari Woensdag 27 jan. t/m 6 febr. Woensdag 27 januari MR vergadering Nationale Voorleesdagen voor de

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Studiedag

Nieuwsbrief. Studiedag Nieuwsbrief IN DIT NUMMER: Studiedag 1 Contactavonden 1 Oproep kleuterkleding 1 Joppedag 1 Leerlinglijsten 1 Panna toernooi 2 Studiedag Oktober 2016 Vrijdag 7 oktober hebben wij als team een studiedag

Nadere informatie

JEUGDGEZONDHEIDSZORG 4-19 JAAR

JEUGDGEZONDHEIDSZORG 4-19 JAAR JEUGDGEZONDHEIDSZORG 4-19 JAAR EEN GEZONDE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST Kinderen zijn lichamelijk, geestelijk en sociaal voortdurend in ontwikkeling. Bij de meeste kinderen gaat dit zonder al te grote problemen.

Nadere informatie

22 juni Belangrijke data juni en juli 2017

22 juni Belangrijke data juni en juli 2017 22 juni 2017 Belangrijke data juni en juli 2017 23 juni: sportdag 27 juni: Staking. School start één uur later 28 juni: Techniekdag 5 juli: hoofdluiscontrole 17 juli: afscheidsavond 8A 18 juli: afscheidsavond

Nadere informatie

AGENDA nr. 1 NIEUWS. JARIG 31-8 Cor van Kooten groep 7/8 8-9 Yfke Siebert groep Lennart Zwanenburg groep 2

AGENDA nr. 1 NIEUWS. JARIG 31-8 Cor van Kooten groep 7/8 8-9 Yfke Siebert groep Lennart Zwanenburg groep 2 AGENDA nr. 1 Dinsdag 5-9 Informatieavond Woensdag 6-9 leerlingenraad Donderdag 7-9 OR-vergadering Vrijdag 8-9 Nieuwsbrief 2 JARIG 31-8 Cor van Kooten groep 7/8 8-9 Yfke Siebert groep 4 8-9 Lennart Zwanenburg

Nadere informatie

Nieuwsbrief. jaargang 22 - nummer 2 29 september 2017

Nieuwsbrief. jaargang 22 - nummer 2 29 september 2017 Nieuwsbrief jaargang 22 - nummer 2 29 september 2017 In deze nieuwsbrief: - Voorstellen nieuwe leerkrachten - Voorstellen klachtcontactpersonen - Omgangsprotocol - Kanjertrainingen - Agenda oktober - Agenda

Nadere informatie

LOCATIE EEMSTRAAT. Belangrijke data. Themaweken: Haarlemse Helden. Cultuurdagen in mei en juni. Blij met alle ouderhulp!

LOCATIE EEMSTRAAT. Belangrijke data. Themaweken: Haarlemse Helden. Cultuurdagen in mei en juni. Blij met alle ouderhulp! NUMMER 15 JAARGANG 31 26-04-2018 LOCATIE EEMSTRAAT Belangrijke data 27 april t/m 13 mei Meivakantie 14 mei Voorstelling Oorlogsgeheimen: groep 8 21 mei Tweede Pinksterdag 22 mei Studiedag: leerlingen vrij

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Een woord vooraf... Agenda. Nieuwsbrief oktober No. 01

Inhoudsopgave. Een woord vooraf... Agenda. Nieuwsbrief oktober No. 01 No. 01 Nieuwsbrief oktober 2016 Inhoudsopgave Een woord vooraf... Agenda september/oktober 2016 Topografie Facebook Fietsenrekken Even voorstellen... Kanjertraining Schoolorkest Beroepenmiddag Broodje

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 23 februari jaargang 32 nr.7

Nieuwsbrief. 23 februari jaargang 32 nr.7 Nieuwsbrief 23 februari jaargang 32 nr.7 Carnaval Vrijdag 9 februari vierden we met de hele school carnaval. Het feest startte zoals ieder jaar met de bekendmaking van de prins en prinses, de Raad van

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

Schooljaar nieuwsbrief 31 augustus 2018

Schooljaar nieuwsbrief 31 augustus 2018 Schooljaar 2018-2018 nieuwsbrief 31 augustus 2018 Start schooljaar Welkom terug op school na een mooie zomer en een welverdiende zomervakantie. Het hele team kijkt er naar uit jullie allemaal maandag te

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer: 29 augustus 2017 Nieuwsbrief Welkom! Graag heet ik alle leerlingen en ouders weer van harte welkom op school! We zijn alweer een week bezig en iedereen is inmiddels al een beetje gewend aan de nieuwe juf

Nadere informatie

Nummer Algemeen

Nummer Algemeen Mededelingenblad voor ouder(s) / verzorger(s) Nummer 6 21-12-2018 Algemeen Belangrijke data: 1 24-12 t/m 04-01: Kerstvakantie 2 18-01: Open podium groep 3, 5 en 7 (11:15-12:00) 3 23-01: Start nationale

Nadere informatie

juni 2016 OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat ES Dinteloord Telefoon:

juni 2016 OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat ES Dinteloord Telefoon: OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 Email: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders / verzorgers, juni 2016 Graag uw aandacht voor de nieuwsbrief van

Nadere informatie

belangrijke data... 7 september2018 nr. 1

belangrijke data... 7 september2018 nr. 1 belangrijke data..... 7 september2018 nr. 1 Vrij 14 september Start zwemmen, groep 4 Din 25 september Informatieavond start schooljaar Inloop 19.00 uur, Start 19.30 uur Din 25 t/m 27 september Startweek

Nadere informatie

start Thema "Daar zit muziek in". Kijkavond: uur uitnodigingen voor de rapportgesprekken mee naar huis het volgende Pitje

start Thema Daar zit muziek in. Kijkavond: uur uitnodigingen voor de rapportgesprekken mee naar huis het volgende Pitje 24 februari 2017 - nummer 12 Agenda Maandag 6 maart Dinsdag 7 maart Woensdag 8 maart Vrijdag 10 maart Maandag 13 maart Dinsdag 14 maart Woensdag 15 maart Vrijdag 17 maart 1e rapport start Thema "Daar zit

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start.

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start. Info 6 2016/2017 Datum: 13-01-2017 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 juli 2018

Nieuwsbrief 6 juli 2018 Nieuwsbrief 6 juli 2018 Nog één week en dan.. Fijne zomervakantie allemaal! Mededelingen DE MUSICAL! Groep 8 heeft de laatste weken hard gewerkt aan de musical. De musical heet: Herrie op het eiland! De

Nadere informatie

NB. Excuus voor de late mededeling, maar we gaan er vanuit dat het geen problemen gaat geven. Mocht het wel zo zijn, horen wij het graag.

NB. Excuus voor de late mededeling, maar we gaan er vanuit dat het geen problemen gaat geven. Mocht het wel zo zijn, horen wij het graag. Weekbericht van 17 juli 2017 Opgelet: Vrijdag aanstaande zijn alle kinderen vrij!!! In de afgelopen week heeft het team aangegeven dat het wel heel erg bij onze school past dat alle kinderen tegelijk vakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Informatieavond BSO en nieuw schoolplein

Nieuwsbrief. Informatieavond BSO en nieuw schoolplein Nieuwsbrief Informatieavond BSO en nieuw schoolplein December 2016 IN DIT NUMMER: Informatieavond BSO en Nieuw schoolplein Kerst 2016 2 Kerstdiner 3 1 Ouderbijdrage 3 Opendag woensdag 18 4 Kinder kunstdagen

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis t Bruggetje Basisschool St. Martinus Groenstraat 1 5551 AV Dommelen tel. 040 2017970 www.martinusdommelen.nl Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2013-2014 nr. 19 12 juni 2014 Nieuws uit de groepen

Nadere informatie

Nog even kort alle informatie over het Sinterklaasfeest op woensdag 5 december op een rijtje:

Nog even kort alle informatie over het Sinterklaasfeest op woensdag 5 december op een rijtje: Weekmail obs Hagen 30 november 2018 5 December Nog even kort alle informatie over het Sinterklaasfeest op woensdag 5 december op een rijtje: De groepen 1 tot en met 4 De kinderen moeten op de normale tijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-01 Inhoud Algemeen...1 Familieavond vrijdag 12 september... 1 Informatieavond maandag 15 september... 1 Aanwezigheid directeur... 1 Schoolgids... 1 Vakanties en studiedagen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen...

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Belangrijke data: Maandag 13 t/m donderdag 16 februari KANVAS afname Maandag 19 februari Oud papier. Donderdag 22 februari Klassenmail. Beste ouders, Het alweer

Nadere informatie

Een goede start na de vakantie

Een goede start na de vakantie Jaargang 5, nummer 1 Volgende: 11 september Een goede start na de vakantie Het is alweer de tweede week van het nieuwe schooljaar en we zijn goed gestart. De kinderen hebben zin in leren, zijn nieuwsgierig

Nadere informatie

Woensdag 11 juli. De Laatste van dit jaar!!!!! AFGELOPEN WEEK..

Woensdag 11 juli. De Laatste van dit jaar!!!!! AFGELOPEN WEEK.. Woensdag 11 juli De Laatste van dit jaar!!!!! AFGELOPEN WEEK.. - Hebben we al een beetje afscheid genomen van juf Inge. Vrijdag hebben we als team een afscheidsborrel gehad en dinsdag is Inge door haar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Taart winnen?! Vrijdag 11 april, studiedag. Alle leerlingen. die dag vrij!!

Nieuwsbrief. Taart winnen?! Vrijdag 11 april, studiedag. Alle leerlingen. die dag vrij!! Nieuwsbrief IN DIT NUMMER: Ouderenquête 1 Gevraagd: reachtruck of personenlift Musical filmen 2 Ervaringstent autisme 2 Autisme week 3 Jeugdland Disco 4 Kinderdisco 4 april 5 1 Taart winnen?! Jaargang

Nadere informatie

Schoolpleinen. Nieuwsbrief. Let op donderdag 5 oktober is de school gesloten

Schoolpleinen. Nieuwsbrief. Let op donderdag 5 oktober is de school gesloten Nieuwsbrief Schoolpleinen Oktober 2017 IN DIT NUMMER: schoolpleinen 1 Overblijfgeld 1 Staking 1 Kinderboekenweek 2 Hulpouders gevraagd Schoolfotograaf School hockey dag 3 GGD Nieuwsflits 3 Autisme info

Nadere informatie

31 mei 2019

31 mei 2019 1438 www.clarafabriciusschool.nl 31 mei 2019 1 juni 11.00 uur - 50 Leerlingen en ouders groep 7&8 (die zich hebben opgegeven) op school verzamelen i.v.m. het wadlopen 3 juni 19.30 uur - De MR vergadert

Nadere informatie

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 13 april 2015

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 13 april 2015 Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 13 april 2015 Belangrijke data schooljaar 2014-2015 Week 15-16-17 Entreetoets groep 7 Week 17 Cito toets groep 8 dinsdag 21 april, woensdag 22 april en donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Schooljaar , vrijdag 21 september 2018

Nieuwsbrief 2. Schooljaar , vrijdag 21 september 2018 Nieuwsbrief 2 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 21 september 2018 We groeien! Misschien heeft u het al gemerkt, we krijgen veel aanmeldingen. Daar zijn we trots op. Onze kleutergroepen zijn al aardig vol.

Nadere informatie

Actie 27 juni. Nieuwsbrief. Vrijdag 16 juni zijn de leerlingen uit groep 1 t/m 4 vrij!

Actie 27 juni. Nieuwsbrief. Vrijdag 16 juni zijn de leerlingen uit groep 1 t/m 4 vrij! Nieuwsbrief Actie 27 juni Juni 2017 IN DIT NUMMER: Actie 27 juni 1 Verkeer-en parkeergedrag 1 Sponsorloop 1 Broertjes en zusjes 2 GGD Flits 2 Scholenvoetbaltoernooi 2 Verkeerslabelverlening 3 EHBO Cursus

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Enquête. Zelfbedacht actie voor het nieuwe schoolplein. Interview Evy, Robby en Kiara uit groep 6a

Nieuwsbrief. Enquête. Zelfbedacht actie voor het nieuwe schoolplein. Interview Evy, Robby en Kiara uit groep 6a Nieuwsbrief Enquête December 2015 IN DIT NUMMER: Enquête 1 Zelf bedachte actie voor het nieuwe schoolplein Kerst 2015 2 Gelukwens t Joppe 3 OKI 4 Rots en Water 5 Kinderdisco 5 Jeugdland 6/7 Wintertour

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Open dag 19 maart. de voorjaarsvakantie. Van maandag 24 februari t/m vrijdag 28 februari is. een fijne vakantie gewenst!

Nieuwsbrief. Open dag 19 maart. de voorjaarsvakantie. Van maandag 24 februari t/m vrijdag 28 februari is. een fijne vakantie gewenst! Nieuwsbrief Jaargang 14, nr 14 IN DIT NUMMER: Open dag 19 maart 1 GGD Flits 1 Sanne 8b Nederlands kampioen Twirlen Kanjer Training 3 Stichting leergeld 4 Gezocht bestuursleden voor Jeugdland Jeugdland

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! MEDEDELINGENBLAD Nr. 16 29 maart 2018 Schoolvoetbaltoernooi 2019 Zegetocht voor alle drie de voetbalteams van de Maria Reginaschool. Woensdagmiddag 27 maart werd op een met

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Start nieuwe schooljaar. Begin activiteit van het team. oproep. Data: 5 september Workshops muziek Vragenformulier mee.

Nieuwsbrief 1. Start nieuwe schooljaar. Begin activiteit van het team. oproep. Data: 5 september Workshops muziek Vragenformulier mee. N A A M B E D R I J F Nieuwsbrief 1 Openbare Basisschool Kinheim 4 1161 AP Zwanenburg Tel. 020-4974285 www.aldoende.org aldoende@sopoh.nl Data: 5 september Workshops muziek Vragenformulier mee 9 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Schooljaar , vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 3. Schooljaar , vrijdag 6 oktober 2017 Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2017-2018, vrijdag 6 oktober 2017 Ontruimingsoefening Afgelopen dinsdag hebben wij een ontruimingsoefening gehouden. De oefening verliep uitstekend. Binnen een paar minuten stond

Nadere informatie

Startpunt We vertellen de verhalen uit Handelingen over Paulus en volgen hem op zijn reizen.

Startpunt We vertellen de verhalen uit Handelingen over Paulus en volgen hem op zijn reizen. 30 juni 2016 ONS - NIEUWS Agenda: 1-7: 2 e rapport 4 en 5 juli: musical gr 8 7 juli: laatste schooldag Bijlage: formatie 2016-2017 Startpunt We vertellen de verhalen uit Handelingen over Paulus en volgen

Nadere informatie

Agenda. Jarigen van 16 t/m 30 maart Welkom. Algemeen. Vrijdag 13 april staking. Het volgende Pitje

Agenda. Jarigen van 16 t/m 30 maart Welkom. Algemeen. Vrijdag 13 april staking. Het volgende Pitje 16 maart 2018 - nummer 13 Agenda Maandag 19 maart Dinsdag 20 maart Dinsdag 27 maart Woensdag 28 maart Donderdag 29 maart Vrijdag 30 maart Start blok 5 De Vreedzame School MR- vergadering: 20.00 uur OV-

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus.

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Nieuwsbrief 15 juli 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Namens het team wens

Nadere informatie

Nieuwsbrief t/m 28 juni 2019

Nieuwsbrief t/m 28 juni 2019 Nieuwsbrief 38 24 t/m 28 juni 2019 BELANGRIJKE DATA In de week van 1 juli: oudergesprekken op uitnodiging. 16 juli: Afscheid van groep 8 19 juli: 12.00 uur start de zomervakantie Schoolstart.online groep

Nadere informatie

JEUGDGEZONDHEIDSZORG 4-19 JAAR

JEUGDGEZONDHEIDSZORG 4-19 JAAR JEUGDGEZONDHEIDSZORG 4-19 JAAR INFORMATIE VOOR OUDERS / VERZORGERS Een gezonde jeugd heeft de toekomst Kinderen zijn lichamelijk, geestelijk en sociaal voortdurend in ontwikkeling. Bij de meeste kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers Nieuwsbrief 20 7 juli 2015 Aan alle ouders, verzorgers In deze nieuwsbrief: - Opbrengst doekoe actie - Luizenzakken niet meer op school - Schoonmaakavond - Zwemmen groep 3/4 - Laatste schooldagen - Eerste

Nadere informatie

Schooljaar 2016/2017 Nieuwsbrief 1

Schooljaar 2016/2017 Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2016/2017 Nieuwsbrief 1 Start schooljaar Op maandag 22 augustus zijn we met 301 leerlingen gestart aan een nieuw schooljaar. Vrijdag 26 augustus hebben we het jaar met elkaar feestelijk geopend.

Nadere informatie

Versieren van de school in Kerstsfeer

Versieren van de school in Kerstsfeer 25 november 2016 - nummer 6 Agenda Donderdag 1 december Vrijdag 2 december Woensdag 7 december Vrijdag 9 december MR vergadering; 20.00 uur Sinterklaas op school Spreekuur CMD; 11.30-12.30 uur Versieren

Nadere informatie

MAART/APRIL 2017 NUMMER 6 JAARGANG 23

MAART/APRIL 2017 NUMMER 6 JAARGANG 23 MAART/APRIL 2017 NUMMER 6 JAARGANG 23 Voorwoord Het is bijna niet te bevatten maar we gaan alweer richting einde schooljaar. Voordat het zover is staat er nog heel wat op ons programma. Zowel voor de leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Beste ouders, Inmiddels liggen de echte warme dagen achter ons en is het schooljaar in volle gang. De herfstkleuren laten zich voorzichtig zien en over twee weken

Nadere informatie

Maandag 24 juni geen school. Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli. Donderdag 13 juni Data om te onthouden

Maandag 24 juni geen school. Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli. Donderdag 13 juni Data om te onthouden Donderdag 13 juni 2019 Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse BBQ. De ouderraad organiseert op vrijdag 5 juli heel veel leuke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 d.d

Nieuwsbrief 1 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 1 d.d. 28-08-2018 Dinsdag 28 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 Dinsdag 28 augustus 2018 Ouderavond weerbaarheidstraining groep 6 Dinsdag 4 september 2018 Informatie-avond groep 1

Nadere informatie

Oudernieuws De Klaver mei 2018

Oudernieuws De Klaver mei 2018 Oudernieuws De Klaver mei 2018 P.C. basisschool De Klaver Klaverstraat 44, 3083 VH Rotterdam Postbus 55058, 3008 BE Rotterdam, tel. 010-4818340 Katendrechtse Lagedijk 186, tel. 010-4864666 Roerdomplaan

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november 2018. In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Rapportgesprekken groep 3 t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer 17-10-2017 04 Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer Voorleeswedstrijd De voorleeswedstrijd is gewonnen door Tessa Schepen uit groep 7B, gefeliciteerd! Heel knap gedaan Tessa! Zij zal binnenkort gaan strijden

Nadere informatie

CC-tje WEEK 37-2013 AGENDA. Personeel

CC-tje WEEK 37-2013 AGENDA. Personeel CC-tje WEEK 37-2013 Vorige week donderdag is onder grote belangstelling van familie, vrienden, collega s, ouders en kinderen onze meester Ed gecremeerd. De nabestaanden hebben laten weten enorm veel steun

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. In dit nummer: 6 september 2018 Nieuwsbrief Welkom! Graag heten we alle leerlingen en ouders (weer) van harte welkom op school! We zijn alweer ruim een week bezig en iedereen is inmiddels al een beetje gewend aan de

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Kunstrijk Nieuwsbrief

Kunstrijk Nieuwsbrief 2014/2015 Kunstrijk Nieuwsbrief 13-07-15 In dit nummer: Voorwoord 1 Jarigen 2 Agenda 2 Mededelingen / groepen 3/4 Contact 4 Belangrijke informatie: Dinsdag 14 juli Afscheid van groep 8 Woensdag 15 juli

Nadere informatie

Deze week wordt ook bekend of de mogelijke staking door gaat op dinsdag 12 december en de school gesloten is. Ik houd u op de hoogte.

Deze week wordt ook bekend of de mogelijke staking door gaat op dinsdag 12 december en de school gesloten is. Ik houd u op de hoogte. Nummer: 6 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Morgen is het zover, dan komt Sinterklaas aan op de Watermolen. Een spannende dag voor alle leerlingen. Mocht u willen kijken tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018

Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018 Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018 Dinsdag 17 juli Musical Betoeterd door groep 8 Woensdag 18 juli Afscheid groep 8 Donderdag 19 juli Wisselochtend en afsluiting, 12.00 uur start zomervakantie Afsluiting

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s), Agenda. Jarigen. Jaargang 4, nummer 10, 24 april 2018

Beste ouder(s)/verzorger(s), Agenda. Jarigen. Jaargang 4, nummer 10, 24 april 2018 Jaargang 4, nummer 10, 24 april 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Een tevredenheidsonderzoek: waarom? Hoe beoordeelt u ons IKC? Wat gaat goed en wat kan beter? Onlangs hebt u een (herinnerings)mail ontvangen

Nadere informatie

September 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

September 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS September 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 10 september Informatieavond Rots en Water voor ouders van kinderen in groep 7/8 13 september Training Rots en

Nadere informatie

Informatie van de MR. Inloopavond. Informatie uit de schoolgids

Informatie van de MR. Inloopavond. Informatie uit de schoolgids Nieuwsbrief basisschool t Palet nummer 1 30 augustus 2018 schooljaar 2018-2019 In deze Paletter: Informatie van de MR Informatieavond Informatie uit de schoolgids 20 jaar Novum Visie Afscheid juf Jeanne

Nadere informatie

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken!

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken! De Bem JAARGANG 4 2013-2014 19 mei 2014 22 NME project in de groepen 1 en 2 Afgelopen week hebben alle kleuters een les gevolgd van het NME-centrum (natuur en milieu educatie). Voor de kleuters heeft NME

Nadere informatie

Schoudercom. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep

Schoudercom. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 1 NIEUWSBRIEF 21 04-07-2014 Schoudercom In elke groep zijn er al veel ouders die een account aangemaakt hebben, maar nog niet iedereen. Als u nog een account aan moet maken wilt u dit dan zo spoedig mogelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen.

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen. Nieuwsbrief groep 4a Een nieuw schooljaar Na de vakantie is iedereen van groep 4a met veel zin en inzet begonnen aan het nieuwe schooljaar. Springend en klimmend gingen we de school in! We hebben een nieuw

Nadere informatie

Sterrenstof. De volgende Sterrenstof zal verschijnen op 5 oktober 2016

Sterrenstof. De volgende Sterrenstof zal verschijnen op 5 oktober 2016 SEPTEMBER 2016 Belangrijke data: 12 september 19.00-20.00 uur informatieavond Middenbouw (3,4,5) 12 september 20.00-21.00 uur informatieavond Onderbouw (1,2) 13 september 19.00-20.00 uur informatieavond

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Belangrijke data. Belangrijke data. Nieuwe collega schoolleider op locatie Revius. Informatie avonden schooltijden. Sportmiddagen

Belangrijke data. Belangrijke data. Nieuwe collega schoolleider op locatie Revius. Informatie avonden schooltijden. Sportmiddagen NUMMER 12 JAARGANG 5 12 februari 2016 Belangrijke data Belangrijke data 15 feb (G)MR locatie Eem 15-19 feb Adviesgesprekken groep 8 beide locaties 18 feb Start inschrijvingen 10 min. beide locaties gesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr juli 2016

Nieuwsbrief nr juli 2016 Nieuwsbrief nr. 21 6 juli 2016 Inhoudsopgave 1. Belangrijke data 2. Bezetting onderbouw 3. Afscheid Alma Smand 4. Montessoridiploma 5. Enquête over het rooster 6. Afscheid groep 8 7. Lustrumfeest 8. Verkeerslessen

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 9, nr juni 2017 In dit nummer: Belangrijk Avondvierdaagse

nieuwsbrief Jaargang 9, nr juni 2017 In dit nummer: Belangrijk Avondvierdaagse nieuwsbrief Jaargang 9, nr 37 14 juni 2017 In dit nummer: Avondvierdaagse Avondvierdaagse vervolg Bericht van #POinactie Onderbouw nieuws Middenbouw nieuws Bovenbouw nieuws Ander nieuws Avondvierdaagse

Nadere informatie

Schoolnieuws De Achtsprong

Schoolnieuws De Achtsprong De Brink 126 7206 KD Zutphen T 0575 524213 h.hendriks@skbg.nl www.deachtsprong.nl 12-06-2017 Schoolnieuws De Achtsprong In dit nummer: -10-minutengesprekken -schoolvakanties -inloopspreekuur GGD -ziekmeldingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari Schoolnieuws. Nieuwsbrief januari 2016 obs De Hoge Raven. Wij wensen alle kinderen en ouders een fantastisch.

Nieuwsbrief Januari Schoolnieuws. Nieuwsbrief januari 2016 obs De Hoge Raven. Wij wensen alle kinderen en ouders een fantastisch. Nieuwsbrief Januari 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Wij wensen. Kalender Passend onderwijs: Meer- en hoogbegaafdheid Gevonden voorwerpen Ooievaarnieuws Uitpluizen uilenballen Nieuws van het buurtteam

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.:

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: NIEUWSBRIEF Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl Voor de agenda: Dinsdag 5 sept.

Nadere informatie

Spaaractie kinderboekenweek.

Spaaractie kinderboekenweek. Wij feliciteren... Komende week feliciteren we James, Elin, Jens en Sebastiaan. Wij wensen jullie een fijne dag! Spaaractie kinderboekenweek. Vanaf 2 oktober is het weer zover: de kinderboekenweek!!! Deze

Nadere informatie

Infopunt juni 2016

Infopunt juni 2016 Infopunt 13 28 juni 2016 Nog 2,5 week te gaan en dan gaan wij allemaal genieten van een welverdiende vakantie. Er staan nog leuke activiteiten in de planning o.a. een Annie M.G. Schmidt-dag met juf Rita

Nadere informatie

Wist u dat. 30 augustus 2019

Wist u dat. 30 augustus 2019 30 augustus 2019 Activiteiten september groep datum activiteit 4 2-9 zwemmen 5 9-9 zwemmen 3,4,7,8 10-9 Informatie avond 1,2,5,6 12-9 Informatie avond 4 16-9 zwemmen 7a 16-9 VOC schip 1-8 18-9 schoolfotograaf

Nadere informatie

2 april 2015. Ouderavond

2 april 2015. Ouderavond 2 april 2015 Ouderavond Elke 4 jaar moet de school een schoolplan vaststellen. Dat is een plan waarin staat wat we de komende 4 jaar op de Flevoparkschool allemaal gaan doen op het gebied van onderwijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 8 juli 2015 Personeel Nu alle sollicitatieprocedures afgerond zijn, kan ik u meedelen welke leerkrachten volgend schooljaar welke groepen gaan lesgeven: Groep 1/2

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 24 e jaargang, nr. 36 14-07-2017 t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Afscheid groep 8 Woensdag 12 juli hebben we afscheid genomen van de kinderen van groep 8. Na hun bezoek aan de Pontes kwamen

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

Schrijf bij de omschrijving: Naam van uw kind Groep van uw kind

Schrijf bij de omschrijving: Naam van uw kind Groep van uw kind Nieuwsbrief 24 mei 2017 In deze nieuwsbrief Schooltijden Geslaagd! Schoolreis woensdag 31 mei Groepen in 2017 2018 Avondvierdaagse Belangrijke data Ouder- en Kindteam op de basisschool Artisverhalen Eindfeest

Nadere informatie