Realisatie optimale winkelperformance binnen het loonkostenbudget

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Realisatie optimale winkelperformance binnen het loonkostenbudget"

Transcriptie

1 White Paper Optimale winkelperformance en beheersing loonkosten: Dilemma of integrale aanpak? Realisatie optimale winkelperformance binnen het loonkostenbudget De prestaties van retail organisaties zijn voor een belangrijk deel afhankelijk van de inzet van de medewerkers. Een juiste Workforce Management strategie is daarbij cruciaal voor het behalen van de ondernemersdoelstellingen. Daarbij zijn de loonkosten één van de grootste kostenposten en vaak ook de enige post waar men invloed op heeft. Daarom is het logisch dat er veel aandacht wordt besteed aan de beheersing van de loonkosten. Maar hoe zorg je tevens voor gemotiveerde en maximaal productieve medewerkers? De retail branche ervaart door een sterke concurrentie en prijsoorlogen een druk op de marges. De economische situatie zorgt er voor dat sommige segmenten tevens een omzetdaling zien, waardoor kostenbeheersing en kostenreductie een noodzaak is. Om een goede concurrentiepositie te krijgen en/of te behouden is een kostenreductie alleen niet voldoende. Een goede winkelperformance en dienstverlening naar de klanten is essentieel voor de omzet en winstgevendheid. Hierbij zal elke formule of ondernemer eigen doelstellingen hebben. De juiste persoon op de juiste plaats en tijdstip met de juiste skills is inmiddels een veel gebruikte kreet bij de leveranciers van Workforce Management oplossingen. De praktijk laat echter zien dat de meeste WFM-oplossingen gericht zijn op het efficiënt plannen van het beschikbare personeel, gericht op minimale leegloop/overuren en vereenvoudigen van het administratieve proces van personeelsplanning en tijdregistratie. Veelal wordt er geen, of te weinig, aandacht besteedt aan vaststellen van de werkelijk benodigde personeelsinzet op basis van de bedrijfsdoelstellingen en verwachte omzetten. Hierdoor bestaat het gevaar dat er teveel nadruk wordt gelegd op loonkostenbesparing en vereenvoudiging van het administratieve proces. Het gevolg hiervan is dat de werkdruk en stress bij de werknemers toeneemt en de service naar de klanten en de winkelperformance achteruit gaat. Uiteindelijke is het gevaar groot dat de gewenste doelstellingen niet gehaald worden en de noodzaak tot verdere kostenreductie. Voor retailers is het daarom cruciaal een juiste balans te realiseren tussen de gewenste winkelperformance en de laagst mogelijke loonkosten. Dit lijkt een dilemma, maar met het toepassen van de juiste WFM-oplossing kan de retailer het verschil maken met de concurrentie en het wel of niet halen van de doelstellingen.

2 Gartner stelt dat WFM sterk verschilt per branche. De behoeften binnen de retail zijn volledig anders dan bijvoorbeeld binnen de industrie of een call center. Er wordt dan ook geadviseerd een WFM-leverancier te selecteren die de branche door en door kent en een oplossing biedt die volledig toegespitst is op de eigen branche. (Gartner, Understanding the Fragmented Workforce Management Solutions Market, 2011) De Vries WFM deelt deze mening en dat wanneer je werkelijk toegevoegde waarde wilt leveren, je de branche met al haar facetten goed moet begrijpen. Met 30 jaar retailervaring ziet De Vries WFM zich daarom ook als de specialist voor Retail-WFM. Verder stelt Gartner verder dat de arbeidsnormeringen essentieel zijn voor het planningsproces. Zonder de arbeidsnormeringen is het zeer moeilijk de loonkostenbudgetten vast te stellen en deze te optimaliseren. (Gartner, Hype Cycle for Human Capital management Software, 2012) Het is dus belangrijk de arbeidsnormeringen te hebben vastgesteld alvorens met een WFMoplossing aan de gang te gaan. Om de juiste planning te kunnen realiseren is het voor retail organisaties taak om op basis van de doelstellingen en ambities van de organisatie, de normeringen en omzetprognoses, exact te bepalen wat het werkaanbod is en zorgen dat de realisatie van de personeelsplanning daar optimaal op aansluit. Dit is geen eenvoudige klus. We zien in de retail branche steeds meer flexibele arbeid wat resulteert in steeds meer medewerkers met een flexibel contract en variërende werktijden. De hogere servicebehoefte van klanten leidt onder ander tot ruimere openingstijden en toenemende personeelskosten. De intensieve concurrentie vereist van de retailers een continue aandacht voor de loonkosten en maximale winkelperformance. Tevens zien we toenemende eisen aan Work-Life balance en wordt medewerkerbetrokkenheid (engagement) steeds belangrijker. Een Brits overheidsonderzoek, uitgevoerd door David MacLeod en Nita Clarke, definieert engagement als: "a workplace approach designed to ensure that employees are committed to their organization's goals and values, motivated to contribute to organizational success, and are able at the same time to enhance their own sense of well-being. (David MacLeod & Nita Clarke, Engaging for success: enhancing performance through employee engagement, 2009) Managers moeten in deze tijd van economische onzekerheid niet de fout maken dat medewerkers toch wel hard werken en het bedrijf niet verlaten uit angst hun baan kwijt te raken. Deze houding werkt averechts op de motivatie en betrokkenheid en zal lang een negatief effect hebben op de organisatie.

3 Gartner stelt dat organisaties met een engaged workforce succesvoller zijn dan organisaties die dat niet hebben en dat toepassing van moderne Workforce Management oplossingen bijdragen aan een gemotiveerde en betrokken medewerkers: Time and labor Scheduling is normally justified with efficiency cost savings, but there is a strong engagement benefit, too. If deployed effectively, modern T&L systems allow greater workforce scheduling flexibility. For many employees, the ability to structure working hours flexibly is a significant motivator to being engaged. Leading retailers now position shift flexibility as a major factor when recruiting. Don't ignore the engagement angle to shift planning. (Gartner, Reach Peak Performance Through Employee Engagement, 2012) De WFM-oplossing speciaal voor retailers De Vries WFM heeft een Workforce Management oplossing die specifiek ontwikkelt is op basis van de wensen en eisen binnen de retail branche. Hiermee zijn retailers in staat een juiste balans te realiseren tussen de gewenste winkelperformance, de hoogste productiviteit tegen de laagst mogelijke loonkosten. De kern van onze Workforce Management oplossing R&R-Web specifiek voor de retail is: De basis voor de planning zijn normeringen en omzetprognose: planning vindt plaats o.b.v. het werkelijke werkaanbod, dus geen planning op basis van de beschikbaarheid van medewerkers maar op basis van uit te voeren werkzaamheden Effectieve en efficiënte planning van klantgebonden, goederengebonden en overige werkzaamheden, waarbij maximale productiviteit en inzet van mensen wordt gerealiseerd: niet alleen een verbetering van het administratieve proces, maar werkelijk een optimale en kosteneffectieve planning van medewerkers Integratie van de CAO en wetgeving geeft al tijdens het planningsproces inzicht in de uiteindelijke loonkosten en zorgt voor een eenvoudige verloning zonder fouten Geautomatiseerd tijdregistratiesysteem die de werkelijk gewerkte uren registreert Medewerker betrokkenheid door Employee Self Service (ESS) waardoor er de juiste aandacht besteedt kan worden aan de work-life balance en motivatie en prestaties van de medewerkers. Integraal onderdeel van R&R-Web zijn rapporten. Deze geven inzicht in onderwerpen als omzettrends, kostenpatronen, personeelsbezetting en realisatie. Deze informatie is van essentieel belang bij het nemen van beslissingen. R&R-Web presenteert het resultaat in duidelijke rapporten. Het geeft het management de mogelijkheid om adequaat te sturen op de Key Performance Indicatoren (KPI s). Employee Self Service speelt een belangrijke voor gemotiveerde en betrokken medewerkers. Met Employee Self Service is er de mogelijkheid de medewerkers te betrekken bij het planningsproces. De medewerkers kunnen dan bijvoorbeeld op elk gewenst tijdstip, hun rooster inzien en verlofaanvragen doen.

4 Met Employee Self Service wordt het administratief process eenvoudiger, worden fouten door miscommunicatie verminderd. ESS zorgt voor een grotere betrokkenheid en zelfwerkzaamheid van de medewerkers. De keuze van de juiste WFM-software is een eerste stap, een optimaal gebruik ervan is cruciaal is voor de resultaten. Goede training en begeleiding van de medewerkers leidt tot een efficiënt en effectief gebruik van de software en een hogere productiviteit. Met de keuze van een WFM-oplossing kies je niet alleen voor de aanschaf van software, maar vooral ook voor een methodiek waarop er binnen de organisatie de personeelsplanning gedaan wordt. Onze ervaring is dat wanneer het management samen met bijvoorbeeld de afdelingsmanagers gericht sturen op een juist gebruik van de software en daarbij de interne processen optimaliseren, zij het maximale rendement behalen: loonkostenreductie, verhoging van de winkelperformance, tevreden en betrokken medewerkers. Verder is het commitment van de leiding en het management essentieel voor het succes van een WFM project. De ervaring leert dat het maximale rendement te behalen valt, wanneer het management samen met bijvoorbeeld de afdelingsmanagers gericht stuurt op een juist gebruik van de software en optimalisering van de interne processen. Dat resulteert is de gewenste loonkostenreductie, verhoging van de winkelperformance, tevreden en betrokken medewerkers. Wat hebben onze klanten bereikt? Onze klanten hebben ervaren dat hun winkelperformance is verbeterd, de productiviteit is gestegen, de loonkosten tot wel 10% gereduceerd zijn en de administratieve lasten zijn verminderd. Dit met gemotiveerde en betrokken medewerkers. Door het gebruik van R&R-Web gaan de geplande en daadwerkelijke loonkosten steeds nauwkeuriger op elkaar aansluiten waardoor men optimale controle heeft over de loonkosten. De Vries WFM is onderdeel van Info Support International Group, een internationale organisatie met meer dan 400 medewerkers en gespecialiseerd in softwareontwikkeling. Het hoofdkantoor is gevestigd in Veenendaal. - plan people smarter -

5

WORKFORCE MANAGEMENT SOLUTIONS

WORKFORCE MANAGEMENT SOLUTIONS WORKFORCE MANAGEMENT SOLUTIONS AL MEER DAN 20 JAAR DÉ SPECIALIST OP HET GEBIED VAN WORKFORCE MANAGEMENT SOLUTIONS IN RETAIL, LOGISTIEK EN INDUSTRIE TOTAALOPLOSSING VOOR WFM VRAAGSTUKKEN Softbrick Workforce

Nadere informatie

Forecasten en dynamisch plannen voor de retailer!

Forecasten en dynamisch plannen voor de retailer! Forecasten en dynamisch plannen voor de retailer! Retail is een dynamische branche waar een juiste personele bezetting in de winkels op basis van de verwachte omzet en bezoekersaantallen essentieel is.

Nadere informatie

Zelfroosteren. Een sociaal innovatieve manier van roosteren. Plan uw resultaten!

Zelfroosteren. Een sociaal innovatieve manier van roosteren. Plan uw resultaten! Zelfroosteren Een sociaal innovatieve manier van roosteren Over Déhora Expert in Europa op het vlak van Workforce Management en Optimalisatie Meer dan 30 jaar ervaring 100 medewerkers Kantoren in Amsterdam,

Nadere informatie

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB 5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB VIJF GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Veranderingen in de markt 3 De vijf

Nadere informatie

Effectieve personeels inzet in uw winkels

Effectieve personeels inzet in uw winkels in uw winkels PFM Footfall Intelligence Juni 214 erik.vollers@pfm-intelligence.com 1 Inhoud Inhoud... 2 Factoren m.b.t. het rendement van uw winkel... 3 Druktebeeld in uw winkel... 3 Belang van verblijfstijd

Nadere informatie

Marktonderzoek naar de markt van personeelsplanningssystemen, tijdregistratiesystemen en urenverantwoordingssystemen.

Marktonderzoek naar de markt van personeelsplanningssystemen, tijdregistratiesystemen en urenverantwoordingssystemen. Marktonderzoek naar de markt van personeelsplanningssystemen, tijdregistratiesystemen en urenverantwoordingssystemen. Uitgevoerd in opdracht van: Anneke Kersten Augustus 2009 1 Inhoudsopgave Pagina 1.

Nadere informatie

Investors in People. Willem E.A.J. Scheepers MBA

Investors in People. Willem E.A.J. Scheepers MBA Investors in People. Willem E.A.J. Scheepers MBA LINCOLN STEFFENS I have seen the future and it works IiP = Meer dan Opleiden! (veel meer.) Recent Onderzoek Informeel Leren ( Research voor Onderwijs &

Nadere informatie

Strategisch Risicomanagement

Strategisch Risicomanagement Commitment without understanding is a liability Strategisch Risicomanagement Auteur Drs. Carla van der Weerdt RA Accent Organisatie Advies Effectief en efficiënt risicomanagement op bestuursniveau Risicomanagement

Nadere informatie

WFM@ Praxis. Ferry Peek. hoofd productiviteit en projectmanagement

WFM@ Praxis. Ferry Peek. hoofd productiviteit en projectmanagement WFM@ Praxis Ferry Peek hoofd productiviteit en projectmanagement WFM@ Praxis Introductie Waarom WFM bij Praxis Project time for sales Software tool Redprairie Resultaat 2 Introductie Praxis Onderdeel van

Nadere informatie

Summary 124

Summary 124 Summary Summary 124 Summary Summary Corporate social responsibility and current legislation encourage the employment of people with disabilities in inclusive organizations. However, people with disabilities

Nadere informatie

Langer werken is sowieso anders werken.

Langer werken is sowieso anders werken. Langer werken is sowieso anders werken. Sandra Vandorpe, VP Engagement & Operational Efficiency Pascal Frenay, Enterprise Business Unit Strategic Projects 7 maart 2013 Ik wil misschien wel langer werken,

Nadere informatie

CMM 3: levert het wat op?

CMM 3: levert het wat op? CMM 3: levert het wat op? Philips Analytical De noodzaak en voordelen van Software Process Improvement Wie is Philips Analytical? Waarom is voor ons software proces verbetering zo essentieel? Hoe hebben

Nadere informatie

Shiftwork: Problems & Solutions

Shiftwork: Problems & Solutions Shiftwork: Problems & Solutions Copyright Circadian Technologies Ltd 2014 CIRCADIAN: Introductie Current Planned Boston London St Petersburg Amsterdam Osaka Jakarta Santiago Brisbane CIRCADIAN: Products

Nadere informatie

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels.

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels. KENNETH NIEUWEBOER M arketing is meer dan het ontwikkelen van een logo en het bewaken van je huisstijl. Als er een goede strategie achter zit, levert marketing een wezenlijke bijdrage aan het rendement

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Personeelsmanagement HRM

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Personeelsmanagement HRM Exact Synergy Enterprise Krachtiger Personeelsmanagement HRM 1 Inleiding Waar gaat het om? Uw mensen zijn uw meest waardevolle bezit. U spaart tijd noch geld om uw mensen de erkenning te geven die zij

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

Leergang Leiderschap voor Professionals

Leergang Leiderschap voor Professionals Leergang Leiderschap voor Professionals Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Leiderschap voor Professionals Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de

Nadere informatie

over ons PHOCUS, is al decennialang actief op het gebied van HR & salaris.

over ons PHOCUS, is al decennialang actief op het gebied van HR & salaris. PROCESOPTIMALISATIE SPECIALISTEN MET EEN 360º VISIE KENNIS, KUNDE & KWALITEIT over ons PHOCUS, is al decennialang actief op het gebied van HR & salaris. PHOCUS helpt je, door middel van doordacht opgezette

Nadere informatie

Business & IT Alignment deel 1

Business & IT Alignment deel 1 Business & IT Alignment deel 1 Informatica & Economie Integratie 1 Recap Opdracht 1 Wat is integratie? Organisaties Strategie De omgeving van organisaties AH Bonuskaart AH Bonuskaart Economisch Geïntegreerd

Nadere informatie

EXACT SALARIS PLUS. Compleet Human Resource Management met salarisadministratie.

EXACT SALARIS PLUS. Compleet Human Resource Management met salarisadministratie. HOME WAT VOORDELEN FUNCTIONALITEITEN Compleet Human Resource Management met salarisadministratie. RAPPORTAGE IMPLEMENTATIE SERVICE ESSENTIALS OVER EXACT IN HET KORT Werknemers zijn de ruggengraat van bedrijven.

Nadere informatie

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them. (Albert Einstein)

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them. (Albert Einstein) We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them. (Albert Einstein) Sociale Innovatie, wat is dat eigenlijk? Sjiera de Vries, lector Sociale Innovatie Innoveren:

Nadere informatie

- HR - topics voor de toekomst. Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren

- HR - topics voor de toekomst. Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren - HR - topics voor de toekomst Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren Talent- en organisatieontwikkeling, topics voor HR Verlagen van de kosten en verhogen van productiviteit

Nadere informatie

Casenso. Optimaliseer Uw Bedrijf. Casenso Consultancy

Casenso. Optimaliseer Uw Bedrijf. Casenso Consultancy Casenso Optimaliseer Uw Bedrijf Casenso Consultancy Internet : E-mail : office@casenso.nl Telefoon : +31 (0)24 322 0872 : Engels of Nederlands Consultancy Alle organisaties (bedrijven, non-profit, overheid)

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management PCI DIAGNOSTIEK IMPLEMENTATIE PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. PCI-DIAGNOSTIEK (PEOPLE CENTERED IMPLEMENTATION) Niet zelden zien

Nadere informatie

Talentmanagement in tijden van crisis

Talentmanagement in tijden van crisis Talentmanagement in tijden van crisis Drs. Bas Puts Page 1 Copyright Siemens 2009. All rights reserved Mission: Achieving the perfect fit Organisatie Finance Sales Customer Engineering Project management

Nadere informatie

TIJDSTUDIES IN DE PRAKTIJK

TIJDSTUDIES IN DE PRAKTIJK NUT VAN TIJDSTUDIES VOOR HET METEN VAN VERSPILLINGEN Good enough never is TIJDSTUDIES IN DE PRAKTIJK Het nut van tijdstudies voor het meten van verspillingen Auteur Drs. Carla van der Weerdt RA is managing

Nadere informatie

Financiële dienstverlening en De Lijn

Financiële dienstverlening en De Lijn Financiële dienstverlening en De Lijn Aanleiding Wat doet u al? Wat kunnen we voor u doen? Toegevoegde waarde Waarom De Lijn? Hoe werkt De Lijn? Postbus 540 T 073 612 25 11 E info@delijn.nl 5201 AM s-hertogenbosch

Nadere informatie

Sneller en gemakkelijker. plannen met Time-Wize Planning

Sneller en gemakkelijker. plannen met Time-Wize Planning Sneller en gemakkelijker plannen met Time-Wize Planning Time-Wize Planning Betere grip op arbeidstijd en daarmee personeelskosten Hoeveel medewerkers zijn er? Wie is er wanneer? Wie gaat het werk doen?

Nadere informatie

Meet, presteer en rendeer!

Meet, presteer en rendeer! WWW.LAUNDRYDASHBOARD.COM Meet, presteer en rendeer! INFOSHEET Real-time inzicht in de prestatie van uw wasserij is de sleutel naar succes. Laundry Dashboard maakt dit mogelijk. Dankzij intelligente metingen

Nadere informatie

Professioneel plannen binnen uw organisatie

Professioneel plannen binnen uw organisatie Professioneel plannen binnen uw organisatie De 6 belangrijkste redenen Dat op elke winst- en verliesrekening de post personeelskosten zwaar drukt, is bekend. Hoe de beoogde resultaten van de personeelskosten

Nadere informatie

Succesvol HR stelt de medewerker centraal. Jan van Wijngaarden

Succesvol HR stelt de medewerker centraal. Jan van Wijngaarden Succesvol HR stelt de medewerker centraal Jan van Wijngaarden We zijn nog maar net begonnen 2037-2040 Computer 'slimmer dan een mens 2017-2036 Robots, artificial intelligence, zelftijdende auto s, gen-

Nadere informatie

Samen met Nyenrode Business Universiteit en op basis van praktijkervaring heeft PlanMen een methodiek

Samen met Nyenrode Business Universiteit en op basis van praktijkervaring heeft PlanMen een methodiek WIE ZIJN WE Meer rendement uit mens en organisatie De planningsschijf van zes Samen met Nyenrode Business Universiteit en op basis van praktijkervaring heeft PlanMen een methodiek ontwikkeld om de processen

Nadere informatie

. Winstgevendheid door wenbaarheid. Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst. 24 april 2012

. Winstgevendheid door wenbaarheid. Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst. 24 april 2012 . Winstgevendheid door wenbaarheid Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst 24 april 2012 wie zijn wij Optines Consultancy is als HRM business partner gespecialiseerd in verandermanagement,

Nadere informatie

ORTEC Workforce. ORTEC Belgium Plandag - vrijdag 18 oktober. Wouter Luijten Product Manager

ORTEC Workforce. ORTEC Belgium Plandag - vrijdag 18 oktober. Wouter Luijten Product Manager ORTEC Workforce ORTEC Belgium Plandag - vrijdag 18 oktober Wouter Luijten Product Manager ORTEC Workforce Overview ORTEC Workforce Scheduling Highlights 2010 Highlights 2013 Roadmap ORTEC Workforce Planning

Nadere informatie

Capaciteitsmanagement nader verklaard

Capaciteitsmanagement nader verklaard Capaciteitsmanagement nader verklaard Michel Adang, Cvision Cvision B.V. Molenstraat 40 d Postbus 340 5240 AH Rosmalen Telefoon 073 522 67 18 Fax 073 522 67 17 E-mail mail@cvision.nl www.cvision.nl 2 Wat

Nadere informatie

L E A D E R S H I P G A M E. Train de trainer trailer

L E A D E R S H I P G A M E. Train de trainer trailer L E A D E R S H I P G A M E Train de trainer trailer Even voorstellen 2 3 Ontstaan en achtergrond van de leadership game Geschiedenis van de leadership game Agile doen, maar er is meer Hoe zet je de volgende

Nadere informatie

Cloud WFM in 20 minuten. Plan smarter met injixo

Cloud WFM in 20 minuten. Plan smarter met injixo Cloud WFM in 20 minuten Plan smarter met injixo Cloud WFM in 20 minuten Introductie Chris Dealy, injixo Lars Hollatz, WFM XL Workforce Planning Doelen Inspiratie voor verandering en procesverbetering Lever

Nadere informatie

Productiviteit voor de onderneming

Productiviteit voor de onderneming Productiviteit voor de onderneming Optimale bedrijfsresultaten door productiever met documenten te werken 1 Productiviteit voor de onderneming Als CEO, CIO, CTO, business manager, IT-manager of afdelingshoofd

Nadere informatie

MKB investeert in kennis, juist nu!

MKB investeert in kennis, juist nu! M201016 MKB investeert in kennis, juist nu! drs. B. van der Linden drs. P. Gibcus Zoetermeer, september 2010 MKB investeert in kennis, juist nu! MKB-ondernemers blijven investeren in bedrijfsopleidingen,

Nadere informatie

erbeterdezaak.nl Processen managen Een inleiding erbeterdezaak.nl

erbeterdezaak.nl Processen managen Een inleiding erbeterdezaak.nl Processen managen Een inleiding Proces cultuur De klant komt eerst Zorg dat je altijd waarde toevoegt Moedig eigen initiatief aan Geef medewerkers ruimte Moedig teamwerk aan Beloon team prestaties Werk

Nadere informatie

HR INTELLIGENCE HET WINNENDE INGREDIËNT VOOR DE HR BUSINESS PARTNER, OF OUDE WIJN IN NIEUWE ZAKKEN?

HR INTELLIGENCE HET WINNENDE INGREDIËNT VOOR DE HR BUSINESS PARTNER, OF OUDE WIJN IN NIEUWE ZAKKEN? HR INTELLIGENCE HET WINNENDE INGREDIËNT VOOR DE HR BUSINESS PARTNER, OF OUDE WIJN IN NIEUWE ZAKKEN? CFO Day 2012 Roy Klaassen Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt,

Nadere informatie

Omni-channel organisatie

Omni-channel organisatie In samenwerking met: Omni-channel organisatie Utrecht, 23 & 24 januari 2014 Successful companies will engage customers through omni-channel retailing: a mashup of digital and physical experiences - Harvard

Nadere informatie

Tijdplein. Focus op Tijd en Arbeid

Tijdplein. Focus op Tijd en Arbeid Tijdplein Focus op Tijd en Arbeid Agenda Focus kerncijfers Het markt onderzoek (opzet, uitvoering) Enige afspraken: waar hebben we het over! Een definitie van Plannen (en van TR en UV) Belangrijke uitkomsten

Nadere informatie

Technology as enabler to measure and improve employee experience

Technology as enabler to measure and improve employee experience The Future of HR: digital and agile. Technology as enabler to measure and improve employee experience Frederik Somers & Tom Arts 24 november 2016 The Happy Room, Wijnegem Introductie Tom Arts Succes Koffie

Nadere informatie

Zelfroosteren. Over Déhora

Zelfroosteren. Over Déhora Zelfroosteren Sociaal innovatief roosteren Over Déhora Expert in Europa op het vlak van Workforce Management en Optimalisatie Meer dan 28 jaar ervaring 80 medewerkers Kantoren in Amsterdam, België & Polen

Nadere informatie

HRM SCORECARD. PRESENTATIE/WORKSHOP WATCH-Consultancy in samenwerking met REEF/deelt kennis Woensdag 17 november 2010

HRM SCORECARD. PRESENTATIE/WORKSHOP WATCH-Consultancy in samenwerking met REEF/deelt kennis Woensdag 17 november 2010 HRM-scorecard HRM SCORECARD PRESENTATIE/WORKSHOP WATCH-Consultancy in samenwerking met REEF/deelt kennis Woensdag 17 november 2010 Een korte introductie Wat doet WATCH-Consultancy op het gebied van HRM-Consultancy?

Nadere informatie

BUSINESS CASE. Vernieuwd planproces helpt Kind en Preventie uit de crisis. software consultancy training

BUSINESS CASE. Vernieuwd planproces helpt Kind en Preventie uit de crisis. software consultancy training BUSINESS CASE Vernieuwd planproces helpt Kind en Preventie uit de crisis software consultancy training Extreme werkdruk, stokkende dienstverlening, imagoschade bij de subsidiërende overheid, dreigende

Nadere informatie

Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren. software consultancy training

Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren. software consultancy training Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren software consultancy training De markt heeft nood aan een flexibele en complete planningsoplossing. De invoering van de dienstencheques

Nadere informatie

Ervaar de voordelen van Online personeelsplanning

Ervaar de voordelen van Online personeelsplanning Webplanner Ervaar de voordelen van Online personeelsplanning De Déhora webplanner is dé online oplossing om makkelijk en snel personeel te plannen. Geschikt voor uiteenlopende werkzaamheden zoals productieplanning,

Nadere informatie

Anytime, anyplace, anywhere

Anytime, anyplace, anywhere Anytime, anyplace, anywhere Talent & Salaris de software voor Human Resource Management Self Service Overal om ons heen is Self Service een bekend begrip. Van internet bankieren en online vakanties boeken

Nadere informatie

Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang. Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008

Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang. Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008 Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008 Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang Huidige uitdagingen voor organisaties Veranderd werknemersperspectief

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid in de taxibranche

Duurzame inzetbaarheid in de taxibranche Duurzame inzetbaarheid in de taxibranche Preventiedag 2013 13 december Ellen.vanwijk@tno.nl Duurzame inzetbaarheid = Gezond, gemotiveerd en productief aan het werk tot aan de pensioengerechtigde leeftijd

Nadere informatie

Wat is competentiemanagement en hoe ga je ermee om? Welke resultaten zijn er te behalen? Welke valkuilen kom je tegen?

Wat is competentiemanagement en hoe ga je ermee om? Welke resultaten zijn er te behalen? Welke valkuilen kom je tegen? Competentiemanagement Wat is competentiemanagement en hoe ga je ermee om? Welke resultaten zijn er te behalen? Welke valkuilen kom je tegen? Vragen die door de praktijkervaringen van de afgelopen jaren

Nadere informatie

Optimize Your World Op de ORTEC Health Care Plandag Donderdag 13 juni, Fort Voordorp. www.ortec.nl/plandaghc

Optimize Your World Op de ORTEC Health Care Plandag Donderdag 13 juni, Fort Voordorp. www.ortec.nl/plandaghc Optimize Your World Op de ORTEC Health Care Plandag Donderdag 13 juni, Fort Voordorp www.ortec.nl/plandaghc Tool of Management René Ch. Boom Leen Westerhof 19-6-2013 2 Wat is dienstroosterplanning? Zorgen

Nadere informatie

GRIP OP MEER MET MINDER AMC SEMINAR AMSTERDAM 28 oktober 2010

GRIP OP MEER MET MINDER AMC SEMINAR AMSTERDAM 28 oktober 2010 Inspireren, creëren, organiseren GRIP OP MEER MET MINDER AMC SEMINAR AMSTERDAM 28 oktober 2010 1 Inleiding Enquete, SUTO 2010 De wereld In 2010 Trends, Scenario s en Prognoses Voor komende Jaren. Piet

Nadere informatie

Leergang Allround Leiderschap

Leergang Allround Leiderschap Leergang Allround Leiderschap Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Allround Leiderschap Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de kijk op leiderschap

Nadere informatie

TELECOM UTILITIES & MEDIA SOFTWARE SOLUTIONS. Geïntegreerde Operations Support oplossingen

TELECOM UTILITIES & MEDIA SOFTWARE SOLUTIONS. Geïntegreerde Operations Support oplossingen TELECOM UTILITIES & MEDIA SOFTWARE SOLUTIONS Geïntegreerde Operations Support oplossingen Geïntegreerde Operations Support voor Telecom, Utilities & Media Als branchespecialist ondersteunt Atos Origin

Nadere informatie

Uitgebreide, nauwkeurige en flexibele planning van personenvervoer over het spoor

Uitgebreide, nauwkeurige en flexibele planning van personenvervoer over het spoor Casestudy Uitgebreide, nauwkeurige en flexibele planning van personenvervoer over het spoor NUOVO TRASPORTO VIAGGIATORI (NTV) In 2009 koos Nuovo Trasporto Viaggiatori S.p.A. (NTV), de eerste private Italiaanse

Nadere informatie

Working capital management. De toenemende druk op Credit Control

Working capital management. De toenemende druk op Credit Control Working capital management De toenemende druk op Credit Control Content Introductie (5 slides) Stelling Het dilemma van Credit Control Wat is werk kapitaal Positie Credit Control binnen de onderneming

Nadere informatie

Bilthoven, 9 november

Bilthoven, 9 november Bilthoven, 9 november 2011 1 Onze visie is dat er in alle organisaties een groot onbenut potentieel aanwezig is dat geïncasseerd kan worden door de bestaande middelen zoals processen, machines, informatie,

Nadere informatie

OPTIMISE YOUR ASSET PERFORMANCE IN REAL ESTATE WITH. 1

OPTIMISE YOUR ASSET PERFORMANCE IN REAL ESTATE WITH.   1 OPTIMISE YOUR ASSET PERFORMANCE IN REAL ESTATE WITH www.oxand.com 1 OXAND IN ÉÉN OOGOPSLAG UITROL Simeo IN EUROPA 201 VESTIGINGEN SECTOREN REAL ESTATE 2011 START OXAND UNITED KINGDOM INFRASTRUCTUUR Londen

Nadere informatie

Reward communicatie wordt een volwassen vakgebied

Reward communicatie wordt een volwassen vakgebied Inleiding. Gelukkig krijgt HR op alle gebieden steeds meer aandacht voor communicatie. In navolging van marketing wordt ook de communicatieketen van HR steeds volwassener. Van Employer Branding, Recruitment,

Nadere informatie

Personeelsplanning voor de toekomst

Personeelsplanning voor de toekomst Personeelsplanning voor de toekomst Het belang van personeelsplanning Goede personeelsplanning van groot belang Een goede personeelsplanning is cruciaal voor een organisatie. Het draagt bij aan de tevredenheid

Nadere informatie

Controller waar gaat gij heen?

Controller waar gaat gij heen? Controller waar gaat gij heen? Business partner? Of ook politieagent? Concerncontrol binnen de Gemeente Seminar de Reehorst Ede 15 maart 2018 rob@schapink.nl Achtergrond / aanleiding seminar Seminar concern

Nadere informatie

WIJ ZIJN ALLEEN OPEN TUSSEN 9.00 EN 13.00 UUR. Tele Train heeft het antwoord

WIJ ZIJN ALLEEN OPEN TUSSEN 9.00 EN 13.00 UUR. Tele Train heeft het antwoord WIJ ZIJN ALLEEN OPEN TUSSEN 9.00 EN 13.00 UUR Tele Train heeft het antwoord Grensverleggend klantcontact 24 uur per dag antwoord Burgers stellen steeds meer eisen aan het contact met u als gemeente. Sterker

Nadere informatie

CRM vanuit organisatorisch perspectief

CRM vanuit organisatorisch perspectief Highlights survey CRM in Nederland 2009/2010 CRM vanuit organisatorisch perspectief MarketCap International BV 13 Januari 2010 AGENDA o over de survey en de populatie o actief met en focus op CRM o hulp

Nadere informatie

research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar

research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar research manager is een product van: Cloud9 Software B.V. www.cloud9software.nl wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar U kunt via onderstaande

Nadere informatie

College 1 inleiding ondernemerschap

College 1 inleiding ondernemerschap College 1 inleiding ondernemerschap Ondernemen is het uitvoeren van innovaties waarbij discontinuïteit wordt veroorzaakt - discontinuïteit is het creëren van waarde die voorheen nog niet beschikbaar was

Nadere informatie

Investeren in presteren

Investeren in presteren Investeren in presteren Het nieuwe werken ontrafeld Patrick Houtkamp, Bright & Company Managementboek.nl Middagseminar donderdag 30 september 2010 Seats2meet, Utrecht Het Nieuwe Werken BOTER BIJ DE VIS!

Nadere informatie

HR outsourcing, kans of bedreiging?

HR outsourcing, kans of bedreiging? HR outsourcing, kans of bedreiging? Prof. Dr.Luc Sels Gewoon hoogleraar Onderzoekscentrum Personeel & Organisatie Vice-decaan Faculteit ETEW - KU Leuven 1. HR outsourcing, what s in a name? Strategisch,

Nadere informatie

Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS ANALYTICS

Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS ANALYTICS Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS to ANALYTICS Voordelen Voor de Business professional Vanaf dag 1 heb je waardevolle inzichten die voor een jumpstart van uw business intelligence

Nadere informatie

CI CD met containers. Waar zitten de benefits. Leo Root Programmamanager SSC-I Stavorenweg PT Gouda

CI CD met containers. Waar zitten de benefits. Leo Root Programmamanager SSC-I Stavorenweg PT Gouda SSC-I Stavorenweg 3 2803 PT Gouda Leo Root Programmamanager L.Root@dji.minjus.nl CI CD met containers Waar zitten de benefits Shared Service Center ICT 28 juni 2018 SSC-I Shared Service Center ICT Stavorenweg

Nadere informatie

Acceptatiemanagement meer dan gebruikerstesten. bridging it & users

Acceptatiemanagement meer dan gebruikerstesten. bridging it & users Acceptatiemanagement meer dan gebruikerstesten bridging it & users Consultancy Software Training & onderzoek Consultancy CEPO helpt al meer dan 15 jaar organisaties om integraal de kwaliteit van hun informatiesystemen

Nadere informatie

Employer brand? The image of your organization as a great place to work in the mind of current employees and key stakeholders in the external market (active and passive candidates, clients, customers and

Nadere informatie

Crisis overheerst supply chain agenda in 2009

Crisis overheerst supply chain agenda in 2009 SUPPLY CHAIN MANAGEMENT Crisis overheerst supply chain agenda in 2009 Welke projecten houden stand in deze moeilijke tijden? Maart 2009 Crisis overheerst supply chain agenda in 2009 De financiële crisis

Nadere informatie

De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA

De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA MKB ondernemer wil duiding cijfers & strategisch advies van zijn accountant Uitkomst wetenschappelijk onderzoek onder ondernemers Klantonderzoek SRA en Universiteit

Nadere informatie

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN.

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN. HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN www.exactonline.nl GROEIMODEL VOOR AMBITIEUZE ACCOUNTANTS MEER INFORMATIE? WWW.EXACTONLINE.NL/ACCOUNTANTS Hoe Exact accountants helpt groeien Exact focust zich nadrukkelijk

Nadere informatie

Gas- en Elektrische Apparaten Service Opgericht in 1966 Klanttevredenheid v.s. Verlagen operationele kosten: Een dilemma?

Gas- en Elektrische Apparaten Service Opgericht in 1966 Klanttevredenheid v.s. Verlagen operationele kosten: Een dilemma? Gas- en Elektrische Apparaten Service Opgericht in 1966 Klanttevredenheid v.s. Verlagen operationele kosten: Een dilemma? John Huitink Manager IT Peter Noordanus Manager Planning Programma Geas Energiewacht

Nadere informatie

NO ENEMY IS WORSE THAN BAD ADVICE

NO ENEMY IS WORSE THAN BAD ADVICE NO ENEMY IS WORSE THAN BAD ADVICE a/s WORKS Consultancy heeft ruime ervaring met het implementeren en optimaliseren van AFAS Profit en InSite binnen het onderwijs, het bedrijfsleven en de zorg. De implementaties

Nadere informatie

STAKEHOLDERS. Hoe gaan we daar mee om? Jacques van Unnik Manager Personnel Certification & Training 3 december 2015 BUSINESS ASSURANCE

STAKEHOLDERS. Hoe gaan we daar mee om? Jacques van Unnik Manager Personnel Certification & Training 3 december 2015 BUSINESS ASSURANCE BUSINESS ASSURANCE STAKEHOLDERS Hoe gaan we daar mee om? Jacques van Unnik Manager Personnel Certification & Training 3 december 2015 1 DNV GL 2014 Stakeholders 19 November 2015 SAFER, SMARTER, GREENER

Nadere informatie

Easy and flexible HR-Payroll software

Easy and flexible HR-Payroll software Easy and flexible HR-Payroll software Nmbrs Overview Meer tijd voor strategie Nmbrs zorgt dat u met minimale inspanning optimale HR dienstverlening kunt aanbieden Eenvoudig te koppelen Nmbrs is eenvoudig

Nadere informatie

Een kwalitatief goede job is voor iedereen goed

Een kwalitatief goede job is voor iedereen goed Een kwalitatief goede job is voor iedereen goed Tom Vandenbrande Design Charles & Ray Eames - Hang it all Vitra Welke elementen spelen een rol bij het bepalen van de jobkwaliteit? Jobkwaliteit versus welzijn

Nadere informatie

Nieuwe dimensies in gebruikerservaring en design

Nieuwe dimensies in gebruikerservaring en design Nieuwe dimensies in gebruikerservaring en design Vanaf Planon Accelerator 6.0 en Planon Software Suite Release 2014 Een innovatieve specialist met dertig jaar ervaring in het IWMSdomein Een partner die

Nadere informatie

Communiceren in zakelijke omgevingen

Communiceren in zakelijke omgevingen Communiceren in zakelijke omgevingen Slimmer communiceren Communiceren in zakelijke omgevingen Slimmer communiceren Vodafone december 2010 Leefritme heeft een belangrijke invloed op de relatie tussen mensen

Nadere informatie

DE BOUWSTENEN VOOR ÚW SUCCES. marshoek.nl

DE BOUWSTENEN VOOR ÚW SUCCES. marshoek.nl DE BOUWSTENEN VOOR ÚW SUCCES marshoek.nl MARSHOEK Marshoek is de financiële retailspecialist, die u helpt een optimaal rendement te realiseren. Een betrouwbare, onafhankelijke partner, die uw ambities

Nadere informatie

Impact van klanttevredenheid. Retail industrie

Impact van klanttevredenheid. Retail industrie Impact van klanttevredenheid in de Retail industrie Bouwmarkten - Woonwinkels - Electronica - Apothekers - Supermarkten - Tankstations - Sportzaken - Mode & Accessoires - Automobiel industrie Tevredenheid

Nadere informatie

HET NIEUWE WERKEN IN RELATIE TOT PERSOONLIJKE DRIJFVEREN VAN MEDEWERKERS. Onderzoek door TNO in samenwerking met Profile Dynamics

HET NIEUWE WERKEN IN RELATIE TOT PERSOONLIJKE DRIJFVEREN VAN MEDEWERKERS. Onderzoek door TNO in samenwerking met Profile Dynamics HET NIEUWE WERKEN IN RELATIE TOT PERSOONLIJKE DRIJFVEREN VAN MEDEWERKERS Onderzoek door TNO in samenwerking met Profile Dynamics 1 Inleiding Veel organisaties hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in

Nadere informatie

Toegepaste en sectorspecifieke opleidingen in PERSONEELSPLANNING EN PERSONEELSINZET

Toegepaste en sectorspecifieke opleidingen in PERSONEELSPLANNING EN PERSONEELSINZET OPLEIDINGENKALENDER OPLEIDINGEN, WORKSHOPS Toegepaste en sectorspecifieke opleidingen in PERSONEELSPLANNING EN PERSONEELSINZET DEHORA PLANNERSACADEMY Een goede personeelsplanning of workforce planning

Nadere informatie

Business Case Beverages Group Verkiezing Supply Chain Professional 2011

Business Case Beverages Group Verkiezing Supply Chain Professional 2011 Business Case Beverages Group Verkiezing Supply Chain Professional 2011 Patrick Gunther 11 April 2011 Business Case Patrick Gunther April 2011 1 1. Inleiding Deze business case geeft een overzicht van

Nadere informatie

Flexibele werktijden Hoe intelligente Workforce Management oplossingen de weg vrij maken in de praktijk

Flexibele werktijden Hoe intelligente Workforce Management oplossingen de weg vrij maken in de praktijk Pagina 1 Flexibele werktijden Hoe intelligente Workforce Management oplossingen de weg vrij maken in de praktijk Inhoud: 1: Flexibele werktijden: meestal alleen op papier Wanneer worden werktijden als

Nadere informatie

1. Ambitie, doelstellingen, acties

1. Ambitie, doelstellingen, acties 1. Ambitie, doelstellingen, acties Van Nederlandse distributie naar Nederlandse ketenregie Uitvoering van het Nationaal Innovatieprogramma Logistiek en Supply Chain Management 1 Agri-Food Chemie Hightech

Nadere informatie

Leiderschap gericht op zelforganisatie & performance

Leiderschap gericht op zelforganisatie & performance Leiderschap gericht op zelforganisatie & performance LEERGANG RGO MANAGER VOOR EFFECTIEF EN EFFICIËNT LEIDERSCHAP 1 van 6 Wat is de leergang RGO Manager? Wil je doelgerichter leren managen? Wil je meer

Nadere informatie

concurrentiefactor arbeid Arbeid Werkt! Logistic Labour Survey 2014 NDL, TLN, Tempo-Team Agenda

concurrentiefactor arbeid Arbeid Werkt! Logistic Labour Survey 2014 NDL, TLN, Tempo-Team Agenda Logistiek Nederland en de concurrentiefactor arbeid Arbeid Werkt! Logistic Labour Survey 2014 NDL, TLN, Tempo-Team Agenda Waarom dit onderzoek? Logistieke arbeidsmarkt Arbeid als concurrentiefactor Slim

Nadere informatie

Professionele softwareontwikkeling PRODUCTIVITEIT EN KWALITEIT MET FOCUS OP DE GEHELE LEVENSDUUR VAN APPLICATIES

Professionele softwareontwikkeling PRODUCTIVITEIT EN KWALITEIT MET FOCUS OP DE GEHELE LEVENSDUUR VAN APPLICATIES Professionele softwareontwikkeling PRODUCTIVITEIT EN KWALITEIT MET FOCUS OP DE GEHELE LEVENSDUUR VAN APPLICATIES ONZE VISIE OP PROFESSIONEEL SOFTWARE ONTWIKKELEN Bij succesvolle softwareontwikkeling draait

Nadere informatie

Uw specialist in technisch management

Uw specialist in technisch management IP-Solutions Het technisch beheer van installaties staat onder druk. De toenemende concurrentie, kostendruk en veranderende wet- en regelgeving vraagt om grotere transparantie, flexibiliteit en efficiency.

Nadere informatie

Effectief investeren in management

Effectief investeren in management Effectief investeren in management Veel organisaties zijn in verandering. Dat vraagt veel van de leidinggevenden/managers. Zij moeten hun medewerkers in beweging krijgen om mee te veranderen. En dat gaat

Nadere informatie

Een bureau, een telefoon en een ondernemer

Een bureau, een telefoon en een ondernemer #VACATURE Op het online reisplatform Traveldeal kunnen reizigers hun hart ophalen aan het uitgebreide aanbod van bestemmingen en uitjes. De succesvolle start-up laat een jaarlijkse groei van ruim 50% zien

Nadere informatie

Klanten en Leveranciers moeten samen groeien voor en succesvol toekomst

Klanten en Leveranciers moeten samen groeien voor en succesvol toekomst Evolving Together Klanten en Leveranciers moeten samen groeien voor en succesvol toekomst Optitrade Van inkooporganisatie naar SAAS provider VAN INKOOPORGANISATIE NAAR SAAS PROVIDER Optitrade Retailgroep

Nadere informatie

5tips om de. werkelijke kosten te kunnen factureren

5tips om de. werkelijke kosten te kunnen factureren 5tips om de werkelijke kosten te kunnen factureren Inhoud Vijf tips om de werkelijke kosten te kunnen factureren. 1. Bewustzijn 2. Leg bewegingen van mensen en voertuigen vast 3. Planningsgegevens en gegevens

Nadere informatie