Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem-Nijmegen. Startnotitie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem-Nijmegen. Startnotitie"

Transcriptie

1 Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem-Nijmegen Startnotitie

2 Het probleem Er is een bereikbaarheidsprobleem in de regio Arnhem Nijmegen na Het Rijk, de provincie en de Stadsregio hebben het initiatief genomen om als oplossing van het probleem de A15 door te trekken naar de A12 bij Zevenaar. Hiervoor dient de minister van Verkeer en Waterstaat de Tracéwetprocedure op te starten. De 3 initiatiefnemers hebben november 2006 in een bestuursovereenkomst afspraken over gemaakt.

3 Wat is een startnotitie? Formele (wettelijke) start van de tracé/m.e.r.- procedure. Beschrijft de achtergronden, uitgangspunten en doelen van het project, de oplossingsrichtingen (alternatieven) en de aspecten/effecten die ten behoeve van het MER onderzocht moeten worden. Op basis van de startnotitie, inspraakreacties en adviezen bepaalt het Bevoegd Gezag de richtlijnen voor het MER; sturend voor de inhoud van het MER.

4 Inhoud startnotitie Er is een bereikbaarheidsprobleem na Het initiatief is de Doortrekking A15. Ter vergelijking zullen 4 andere alternatieven worden onderzocht waaronder 2 wettelijk voorgeschreven alternatieven, n.l. het 0- en MMA alternatief. Alle alternatieven worden getoetst aan het 0-alternatief.

5 Probleemstelling project Onvoldoende robuustheid (doorstroming, capaciteit en betrouwbaarheid) van het hoofdwegennet. De doorwerking daarvan op het onderliggend wegennet, de bereikbaarheid en de leefbaarheid. Onvoldoende ontwikkeling van vestigingsklimaat van Nederland als geheel en van de regio in het bijzonder. Onvoldoende aansluiting op (inter)nationale netwerken.

6 Projectdoelstelling Hoofddoelstelling Het verbeteren van de bereikbaarheid en veiligheid over de weg door de doorstroming op, capaciteit en betrouwbaarheid/robuustheid van de weg te vergroten en daarbij rekening te houden met de leefomgeving.

7 Projectdoelstelling Bijkomende doelstellingen: Bijdragen aan een (internationaal) concurrerend vestigingsklimaat. Bijdragen aan een ruimtelijk-economisch vitale (woon- en leefklimaat) Stadsregio Arnhem Nijmegen (aangemerkt als kans voor verdere versterking). Een toekomstvaste oplossing, waaronder robuustheid en hoogwaterveiligheid.

8 Randvoorwaarden De oplossing moet het probleem tenminste tot 2025 kunnen oplossen en bij voorkeur langer. Binnen redelijke grenzen technisch uitvoerbaar zijn. Binnen de financiële kaders vallen, vooralsnog vastgelegd in de bestuursovereenkomst van Doortrekkingsalternatief: variant brug en variant tunnel bestudeerd. Aandacht voor de inpassing tussen Duiven en Zevenaar.

9 Doortrekkingsalternatief (A15) Doortrekking van de A15 (2 x 2 rijstroken) van knooppunt Ressen tot aan de A12 tussen Duiven en Zevenaar. Vanaf de bestaande A15 parallel aan de Betuweroute tot aan Zevenaar en dan tussen Zevenaar en Duiven door naar de A12. Ook worden de A12 tussen Zevenaar en knooppunt Ouddijk en de noordbaan van de A15 tussen de knooppunten Valburg en Ressen verbreed.

10 Doortrekkingsalternatief (A15)

11 Regiocombi (structuur)alternatief Verbetering en verbreding van (delen van) het bestaande wegennet - de A12, A50, A15, A325 en de Pleyroute - in combinatie met een optimale inzet van openbaar vervoer. In dit alternatief wordt de A15 niet doorgetrokken. Gebaseerd op de uitkomsten van Inspraak Nieuwe Stijl.

12 Regiocombi (structuur)alternatief

13 Bundelingsalternatief (A15) Volgt de Betuweroute zo lang mogelijk in de richting van Zevenaar. Het tracé kruist het Pannerdensch Kanaal parallel aan de tunnel van de Betuweroute en buigt ten oosten van Zevenaar naar het noorden af. Wordt waarschijnlijk een 2 x 2 rijksweg. Gebaseerd op de uitkomsten van Inspraak Nieuwe Stijl.

14 Bundelingsalternatief

15 Nulalternatief A15 wordt niet doorgetrokken, er worden ook geen andere maatregelen getroffen. Er wordt wel rekening gehouden met de verbeteringen in het wegennet die de komende jaren worden uitgevoerd, zoals de verbreding van een deel van de A50. Door het nulalternatief kan worden berekend hoe groot het effect is van een oplossing ten opzichte van de situatie waarin niet ingegrepen zou worden. Ook de onderlinge verschillen tussen de alternatieven komen zo in beeld. Wettelijk verplicht.

16 Meest Milieuvriendelijk Alternatief Wordt opgesteld om aan te geven welke mogelijkheden er bestaan om negatieve effecten op het milieu tegen te gaan. Wordt uitgewerkt zodra er meer onderzoek is gedaan naar de milieueffecten. Wettelijk verplicht.

17 Varianten kruising Pannerdensch kanaal: met een brug of een tunnel. kruising Betuweroute: de Betuweroute kan op verschillende plekken via een tunnel of viaduct worden gekruist. ligging van de weg: naast een ligging op maaiveld, wordt op delen van het traject ook een (half)verdiepte ligging onderzocht. uitgebreidere maatregelen: wellicht extra maatregelen nodig op bestaande wegen als de A50, A12, A325, de Pleyroute (N325) en de bestaande A15.

18 Extra Binnen het bundelingsalternatief wordt nog een andere variant onderzocht: aansluiting A18: in plaats van een aansluiting rechtstreeks op de A12 kan de aansluiting ook worden gemaakt op het knooppunt A12/A18 Ouddijk.

19 Effecten verkeer: bereikbaarheid, verkeersveiligheid, hoogwaterveiligheid; economie: vestigingsklimaat voor ondernemingen, woon/werkverkeer; ruimte: bundeling van infrastructuur, rekening houdend met toekomstige bebouwing; milieu: luchtkwaliteit, geluid, veiligheid, sociale aspecten, natuur, landschap, cultuurhistorie, archeologie, bodem, water, landbouw en recreatie; kosten: de kosten en baten van elk onderzocht alternatief.

20 Relatie gebiedsvisie Gebiedsvisie is ontwikkeld door de Stadsregio en gemeenten. Gebiedsvisie gaat ook over gewenste inpassing. Resultaat gebiedsvisie wordt bij de Minister van Verkeer en Waterstaat ingebracht bij de inspraak van de Startnotitie door de Stadsregio.

21 Inspraak Van 14 mei tot en met 24 juni de startnotitie ter inzage en inspraak. Inspraak niet over voorkeur voor oplossing, maar over het onderzoek. Inspraak: schriftelijk, via internet of mondeling tijdens avonden. Vier informatieavonden.

Tracé regiocombi (structuur)alternatief

Tracé regiocombi (structuur)alternatief Tracé regiocombi (structuur)alternatief Dit alternatief bestaat uit verbetering en verbreding van (delen van) het bestaande wegennet - de A12, A50, A15, A325 en de Pleyroute samen met een optimale inzet

Nadere informatie

Gebied, locatie of lijn!? Projectontwikkeling ViA15

Gebied, locatie of lijn!? Projectontwikkeling ViA15 Gebied, locatie of lijn!? Projectontwikkeling ViA15 David van Hasselt Projectbureau ViA15 t.b.v. Kennismiddag RO & bereikbaarheid LEF Futurcenter Rijkswaterstaat d.d. 22 oktober 2008 Problemen rond Arnhem

Nadere informatie

Directie Grondgebied Ingekomen stuk D50 (PA 28 September 2011) Mobiliteit Productmanagement en Beleid. Datum uw brief

Directie Grondgebied Ingekomen stuk D50 (PA 28 September 2011) Mobiliteit Productmanagement en Beleid. Datum uw brief Ingekomen stuk D50 (PA 28 September 2011) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 93 34 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105

Nadere informatie

Samenvatting van de zienswijzen

Samenvatting van de zienswijzen Samenvatting van de zienswijzen Trajectnota/milieueffectrapport (TN/MER) van de planstudie Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem - Nijmegen Van 16 augustus tot en met 26

Nadere informatie

A15-A12: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet

A15-A12: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet don0214hd070b A15-: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet De A15 wordt doorgetrokken. Er komt een nieuw stuk snelweg tussen Ressen en de (tussen Duiven en Zevenaar). Verder worden delen van de bestaande

Nadere informatie

Notitie Hoe verhoudt de Gebiedsvisie A15-A12 zich tot de afspraken in de bestuursovereenkomst

Notitie Hoe verhoudt de Gebiedsvisie A15-A12 zich tot de afspraken in de bestuursovereenkomst Projectbureau ViA15 Datum: 22 oktober 2008 Notitie Hoe verhoudt de Gebiedsvisie A15-A12 zich tot de afspraken in de bestuursovereenkomst Op 28 augustus 2008 heeft projectbureau ViA15 formeel de met erratum

Nadere informatie

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen. Trajectnota/MER samenvatting

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen. Trajectnota/MER samenvatting Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen Trajectnota/MER samenvatting Wat staat er in deze samenvatting? Voor u ligt de samenvatting van de Trajectnota/MER van de

Nadere informatie

de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Datum Standpunt doortrekking A15 Geachte voorzitter,

de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Datum Standpunt doortrekking A15 Geachte voorzitter, > Retouradres 2500 EX de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG 2500 EX Datum Betreft Standpunt doortrekking A15 Geachte voorzitter, Met deze brief informeer ik

Nadere informatie

Beschrijving tracévarianten. Bijlage 1

Beschrijving tracévarianten. Bijlage 1 Beschrijving tracévarianten Doortrekking A15 Bijlage 1 In het AO van 31 mei jl. zijn er naast het standpunt-tracé twee mogelijke varianten besproken. Het betreft de volgende twee alternatieve tracés, beide

Nadere informatie

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen Trajectnota/MER samenvatting

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen Trajectnota/MER samenvatting Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen Trajectnota/MER samenvatting ViA15-brochure trajectnota-omsl.indd 3 28-07-11 09:32 ViA15-brochure trajectnota-omsl.indd 4

Nadere informatie

Stand van zaken project ViA15 maart 2010

Stand van zaken project ViA15 maart 2010 Stand van zaken project ViA15 maart 2010 / Co I ofon Project bureau ViA15 p/a Rijkswaterstaat Postbus 9070 6800 ED Arnhem Telefoon (026) 368 84 70 Email infoioiviai5.nl www.vial5.nl Projectbureau ViA15

Nadere informatie

Het project ViA15. A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15)

Het project ViA15. A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Het project ViA15 Het Rijk en de provincie Gelderland willen met project ViA15 een betere verkeersdoorstroming realiseren in de regio Arnhem Nijmegen en de bereikbaarheid van het gebied vergroten. Dit

Nadere informatie

Economische belang doortrekking A15 -concept-

Economische belang doortrekking A15 -concept- Economische belang doortrekking A15 -concept- Drs. Paul Bleumink Managing Partner 27 augustus 2010 Buck Consultants International Postbus 1456 6501 BL Nijmegen Telnr : 024 379 02 22 Mobiel : 06 535 63

Nadere informatie

Economische belang doortrekking A15

Economische belang doortrekking A15 Economische belang doortrekking A15 Drs. Paul Bleumink Managing Partner 6 september 2010 Buck Consultants International Postbus 1456 6501 BL Nijmegen Telnr : 024 379 02 22 Mobiel : 06 535 63 101 Fax :

Nadere informatie

Inspraakwijzer Startnotitie

Inspraakwijzer Startnotitie Inspraakwijzer Startnotitie Rijksweg 13/16 Rotterdam Samenvatting van de Startnotitie Rijksweg 13/16 Rotterdam en informatie over de inspraakprocedure. November 2005 1. Kaart van het onderzoeksgebied 2.

Nadere informatie

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen. Startnotitie

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen. Startnotitie Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen Startnotitie Apeld o or Grijsoord 6*% knoop Wate echt Wolfheze Arnhem Oosterbeek Renkum Driel Heteren D)(+ 6*% Huissen en

Nadere informatie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Inhoud Deel I Achtergronden... 3 Waarom deze m.e.r.-studie?... 3 Wat zijn de knelpunten op de Sloeweg?... 3 Welke stappen zijn

Nadere informatie

III. deel. A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Ontwerptracébesluit. Ontwerptracébesluit ViA15 Deel III Toelichting op het Besluit

III. deel. A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Ontwerptracébesluit. Ontwerptracébesluit ViA15 Deel III Toelichting op het Besluit deel A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Ontwerptracébesluit III Ontwerptracébesluit ViA15 Deel III Toelichting op het Besluit Uitgave Dit is een uitgave van Projectbureau ViA15 Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Deze samenvatting bevat de hoofdlijn van de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) van de MIRT Verkenning

Nadere informatie

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen. Hoofdrapport

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen. Hoofdrapport Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen Trajectnota/MER Hoofdrapport 2 Trajectnota/MER Hoofdrapport Trajectnota/MER Hoofdrapport BETERE BEREIKBAARHEID DOOR EEN ROBUUST

Nadere informatie

Ontwerptracébesluit ViA15. Deel III Toelichting op het Besluit

Ontwerptracébesluit ViA15. Deel III Toelichting op het Besluit Ontwerptracébesluit ViA15 Deel III Toelichting op het Besluit Ontwerptracébesluit A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Toelichting op het Besluit Datum 5 november 2015 Status Definitief Colofon Uitgegeven

Nadere informatie

Reacties op posterboek participatiebijeenkomsten ViA15. Huissen 30 maart 2010

Reacties op posterboek participatiebijeenkomsten ViA15. Huissen 30 maart 2010 Reacties op posterboek participatiebijeenkomsten ViA15 Huissen 30 maart 2010 juli 2010 Geen Bundelingsvariant Zevenaar-Zuid Let op Zevenaar-Zuid E1 heeft zich aangepast met nieuwe infrastructuur aan de

Nadere informatie

de Kortsluitroute. Dit nieuw aan te leggen spoortracé verbindt de Havenspoorlijn met de Betuweroute (hier ook wel de verlegde

de Kortsluitroute. Dit nieuw aan te leggen spoortracé verbindt de Havenspoorlijn met de Betuweroute (hier ook wel de verlegde De Kortsluitroute Een onderdeel van het project Betuweroute is het aanleggen van de Kortsluitroute. Dit nieuw aan te leggen spoortracé verbindt de Havenspoorlijn met de Betuweroute (hier ook wel de verlegde

Nadere informatie

Regiovoorstel Ruimtelijke Inpassing A15/A12

Regiovoorstel Ruimtelijke Inpassing A15/A12 Regiovoorstel Ruimtelijke Inpassing A15/A12 Inforaad, 1 oktober 2015 Regiovoorstel inpassing A15/A12 zorg doortrekking A15: - impact op leefomgeving regio heeft aandacht gevraagd voor inpassing - opdracht

Nadere informatie

bijlage A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Ontwerptracébesluit Nota van Antwoord Trajectnota/MER

bijlage A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Ontwerptracébesluit Nota van Antwoord Trajectnota/MER bijlage A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Ontwerptracébesluit 10 Nota van Antwoord Trajectnota/MER Uitgave Dit is een uitgave van Projectbureau ViA15 Kijk voor meer informatie op www.via15.nl Of bel 0800

Nadere informatie

Verdubbeling N33. Zuidbroek Appingedam

Verdubbeling N33. Zuidbroek Appingedam Verdubbeling N33 Zuidbroek Appingedam De provincie Groningen en de regio hebben zich gezamenlijk ingezet voor de verdubbeling van de rijksweg N33 tussen Zuidbroek en Appingedam. Dit moet een stimulans

Nadere informatie

Route busexcursie Bereikbaarheid als verbindende schakel 20 april 2011

Route busexcursie Bereikbaarheid als verbindende schakel 20 april 2011 Route busexcursie Bereikbaarheid als verbindende schakel 20 april 2011 Rob Roskes, teammanager mobiliteit, Afdeling Beleid & Strategie Rick van Baren, regiostrateeg mobiliteit stadsregio, Afdeling Beleid

Nadere informatie

Project A4 Delft- Schiedam

Project A4 Delft- Schiedam Project A4 Delft- Schiedam Plannen voor verbeteren bereikbaarheid Den Haag Rotterdam Handout 16 februari 2009 Vanavond Informeren over de onderzoekstrajecten van RWS Presenteren van de voorlopige uitkomsten

Nadere informatie

BETERE BEREIKBAARHEID DOOR

BETERE BEREIKBAARHEID DOOR BETERE BEREIKBAARHEID DOOR EEN ROBUUST WEGENNETWERK IN DE REGIO ARNHEM - NIJMEGEN Maatschappelijke Kosten- Baten Analyse (MKBA) Maatschappelijke Kosten-Baten Analyse (MKBA) BETERE BEREIKBAARHEID DOOR EEN

Nadere informatie

Startnotitie A2 Passage Maastricht. Jeroen Maas Rijkswaterstaat directie Limburg projectleider Infrastructuur (TW)

Startnotitie A2 Passage Maastricht. Jeroen Maas Rijkswaterstaat directie Limburg projectleider Infrastructuur (TW) Startnotitie A2 Passage Maastricht Jeroen Maas Rijkswaterstaat directie Limburg projectleider Infrastructuur (TW) Programma Procedure Probleem Alternatieven Effecten Vervolgstappen Waar staan we nu? Wat

Nadere informatie

Inspraakpunt Verkeer en Waterstaat Startnotitie planstudie knooppunt Hoevelaken Postbus 30316 2500 GH DEN HAAG. Geachte heer/mevrouw,

Inspraakpunt Verkeer en Waterstaat Startnotitie planstudie knooppunt Hoevelaken Postbus 30316 2500 GH DEN HAAG. Geachte heer/mevrouw, Inspraakpunt Verkeer en Waterstaat Startnotitie planstudie knooppunt Hoevelaken Postbus 30316 2500 GH DEN HAAG Datum: 28 januari 2009 Nummer: 09017-jr Onderwerp: inspraakreactie Startnotitie Planstudie

Nadere informatie

Wegennetwerk regio Arnhem - Nijmegen (ViA15)

Wegennetwerk regio Arnhem - Nijmegen (ViA15) Wegennetwerk regio Arnhem - Nijmegen (ViA15) Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 3 november 2011 / rapportnummer 2116 166 1. Oordeel over het MER Rijkswaterstaat heeft het voornemen de bereikbaarheid

Nadere informatie

ON-2472 Pagina 1 van 14

ON-2472 Pagina 1 van 14 Bestuursovereenkomst inzake de financiering en organisatie van de planstudie van de projecten: Doortrekking A15 Ressen naar A12; inclusief aansluitende wegvakken Verbreding A12 Ede-Grijsoord. Overeenkomstnummer:

Nadere informatie

Inspraak Startnotitie Trajectnota/MER Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem - Nijmegen.

Inspraak Startnotitie Trajectnota/MER Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem - Nijmegen. Inspraak Startnotitie Trajectnota/MER Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem - Nijmegen Nota van Antwoord Nota van Antwoord Reacties van de ministers van Verkeer en Waterstaat

Nadere informatie

Samenvatting Startnotitie A4 Delft-Schiedam

Samenvatting Startnotitie A4 Delft-Schiedam Samenvatting Startnotitie A4 Delft-Schiedam Samenvatting van het startdocument voor de aanvulling op en actualisatie van de Trajectnota/MER in het kader van de tracé/m.e.r.-procedure van de rijksweg A4

Nadere informatie

Zonder Lef geen Lof. Doortrekking A15 Boortunnel Rijnstrangentracé

Zonder Lef geen Lof. Doortrekking A15 Boortunnel Rijnstrangentracé 1 Zonder Lef geen Lof Doortrekking A15 Boortunnel Rijnstrangentracé Maarten Almekinders Strukton Integrale Projecten Joop Nagtegaal Strukton Civiel 1 februari 2010 2 ZIEN MAAR ÉÉN OPLOSSING VOOR DE LIEMERS

Nadere informatie

abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Geachte voorzitter,

abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Geachte voorzitter, abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der StatenGeneraal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Contactpersoon Datum 29 juni 2006 Ons kenmerk DGP/WV/U.06.01313 Onderwerp Trechteringsbesluit 1 e fase MER

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Geachte voorzitter,

abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Geachte voorzitter, Bijlage 11 bij het MER Trechteringsbesluit 29-juni-2006 Opsteller Ministerie van Verkeer en Waterstaat 29 juni 2006 abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 30 561 Tracé A4 Delft Schiedam Nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Tracébesluit ViA15. Deel III Toelichting op het Besluit

Tracébesluit ViA15. Deel III Toelichting op het Besluit Tracébesluit ViA15 Deel III Toelichting op het Besluit Tracébesluit A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Toelichting op het Besluit (III) Datum februari 2017 Status Definitief Colofon Uitgegeven door Informatie

Nadere informatie

Planstudie Ring Utrecht. 16 maart 2010 De Bilt

Planstudie Ring Utrecht. 16 maart 2010 De Bilt Planstudie Ring Utrecht 16 maart 2010 De Bilt Programma 19.30-19.45 Welkom en inleiding 19.45-20.15 Presentatie Planstudie Ring Utrecht 20.15-20.30 Gelegenheid voor vragen plenair 20.30-21.30 Gelegenheid

Nadere informatie

1. Nota van antwoord. Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties.

1. Nota van antwoord. Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties. 1. Nota van antwoord Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties. Daarnaast zijn enkele petities/handtekeningenacties gevoerd: Petitie Voordorp 975 handtekeningen Petitie NMU meer dan 19.000

Nadere informatie

Directie DRM \T 4 20\2 ; 'w. Afdeling Projecten en Programma's

Directie DRM \T 4 20\2 ; 'w. Afdeling Projecten en Programma's 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie Directie DRM \T 4 20\2 ; 'w. Afdeling Projecten en Programma's Registratienummer Datum vergadering Gedeputeerde Staten 15 mei 2012 Venenddatum Geheim

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 27 januari 2010 ALDUS BESLOTEN 4 FEBRUARI 2010. Oostelijke randweg; afronding mer-procedure

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 27 januari 2010 ALDUS BESLOTEN 4 FEBRUARI 2010. Oostelijke randweg; afronding mer-procedure Aan de raad AGENDAPUNT 3 ALDUS BESLOTEN 4 FEBRUARI 2010 Oostelijke randweg; afronding mer-procedure Voorstel: 1. Het toetsingsadvies van de Commissie voor de mer over het milieueffectrapport (mer) oostelijke

Nadere informatie

Startnotitie t.b.v. een mer voor de uitvoering van onderdelen van Rijksweg 73-Zuid tussen Roermond en St. Joost. t 1.,, z.

Startnotitie t.b.v. een mer voor de uitvoering van onderdelen van Rijksweg 73-Zuid tussen Roermond en St. Joost. t 1.,, z. Startnotitie t.b.v. een mer voor de uitvoering van onderdelen van Rijksweg 73-Zuid tussen Roermond en St. Joost. t 1,, z. Startnotitie ten behoeve van een mer voor de uitvoering van : de passage van het

Nadere informatie

Samenvatting Startnotitie Ring Utrecht

Samenvatting Startnotitie Ring Utrecht December 2008 Samenvatting Startnotitie Ring Utrecht Het verkeersaanbod in Nederland blijft groeien. Steeds vaker leidt dit tot problemen met de doorstroming van het verkeer, ook en vooral in de regio

Nadere informatie

Wat is er tot nu toe gedaan en waar staan we nu?

Wat is er tot nu toe gedaan en waar staan we nu? Wat is er tot nu toe gedaan en waar staan we nu? In 2013 is de planstudie voor het project Duinpolderweg gestart. Na een tussenstap in 2015 en 2016 hebben de provincies Noord- en Zuid-Holland onlangs besloten

Nadere informatie

Milieueffectrapportage A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen Samenvatting

Milieueffectrapportage A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen Samenvatting Milieueffectrapportage A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen Samenvatting Datum Mei 214 Versie Definitief Pagina 2 van 9 Samenvatting Milieueffectrapport A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen Mei 214 Samenvatting Voor

Nadere informatie

Schriftelijke raadsvragen (zoals bedoeld in Artikel 44) Arnhem, 15 december 2015

Schriftelijke raadsvragen (zoals bedoeld in Artikel 44) Arnhem, 15 december 2015 Schriftelijke raadsvragen (zoals bedoeld in Artikel 44) Arnhem, 15 december 2015 A15 Minister Schultz van Haegen en gedeputeerde Bieze-Van Eck hebben gezamenlijk het Ontwerptracébesluit voor de A15 ter

Nadere informatie

Tracébesluit A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen Samenvatting

Tracébesluit A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen Samenvatting Tracébesluit A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen Samenvatting Datum Maart 2015 Status Tracébesluit Pagina 2 van 7 Aanpassingen A1 Apeldoorn-Zuid Beekbergen Voor u ligt de samenvatting van het Tracébesluit A1

Nadere informatie

Het is zo ver! Alexander Dieperink Projectmanager ViA15

Het is zo ver! Alexander Dieperink Projectmanager ViA15 Het is zo ver! In haar Standpunt van januari jl. schreef Minister Schultz van Haegen: Om de realisatie te bespoedigen en de innovatieve kracht van de markt te benutten ga ik in dit project uit van het

Nadere informatie

LEESWIJZER t.b.v. de Aanvullende Richtlijnen Ring Utrecht A27/A12 mei 2011

LEESWIJZER t.b.v. de Aanvullende Richtlijnen Ring Utrecht A27/A12 mei 2011 LEESWIJZER t.b.v. de Aanvullende Richtlijnen Ring Utrecht A27/A12 mei 2011 Voorafgaand Opbouw van dit document Deze leeswijzer hoort bij de Aanvullende Richtlijnen Ring Utrecht / onderdeel A27/A12 (vastgesteld

Nadere informatie

De provincie zegt 140 mln beschikbaar te hebben. De gemeenten, waterschap en anderen (?) moeten dus 60 mln of 130 mln bijbetalen.

De provincie zegt 140 mln beschikbaar te hebben. De gemeenten, waterschap en anderen (?) moeten dus 60 mln of 130 mln bijbetalen. N69: BMF wil de beste en goedkoopste oplossing Volgens de Plan- MER zijn West/Midden en Westparallel beide kansrijke alternatieven. Wij hebben ze vergeleken op 25 aspecten (zie Blauwe tabel aan ommezijde).

Nadere informatie

Samenvatting Startnotitie knooppunt Hoevelaken

Samenvatting Startnotitie knooppunt Hoevelaken December 2008 Samenvatting Startnotitie knooppunt Hoevelaken Het verkeersaanbod in Nederland blijft groeien. Steeds vaker leidt dit tot problemen met de doorstroming van het verkeer, ook en vooral in de

Nadere informatie

Deelrapport TN/MER Sociale Aspecten

Deelrapport TN/MER Sociale Aspecten Deelrapport TN/MER Sociale Aspecten Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem/Nijmegen Projectbureau ViA15 juli 2011 Definitief Deelrapport TN/MER Sociale Aspecten Betere

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Overzicht reacties externe partijen op strategische MER Hoevelaken en hoe hier mee om te gaan

Overzicht reacties externe partijen op strategische MER Hoevelaken en hoe hier mee om te gaan Overzicht reacties externe partijen op strategische MER Hoevelaken en hoe hier mee om te gaan Het eindconcept MER is gepresenteerd tijdens diverse raadscommissies van de betrokken gemeente en tijdens informatieavonden

Nadere informatie

Informatieavond GOL. Vlijmen-Oost / s-hertogenbosch 25 februari Welkom

Informatieavond GOL. Vlijmen-Oost / s-hertogenbosch 25 februari Welkom Informatieavond GOL Vlijmen-Oost / s-hertogenbosch 25 februari 2015 Welkom Provincie Noord-Brabant in samenwerking met de gemeente Heusden, s-hertogenbosch, Waalwijk, en het waterschap Aa en Maas. Informatieavond

Nadere informatie

Planstudie A27/A1. Informatieavonden in: Hollandsche Rading (26 april 2010) Groenekan (27 april 2010) Maartensdijk (15 juni 2010)

Planstudie A27/A1. Informatieavonden in: Hollandsche Rading (26 april 2010) Groenekan (27 april 2010) Maartensdijk (15 juni 2010) Planstudie A27/A1 Informatieavonden in: Hollandsche Rading (26 april 2010) Groenekan (27 april 2010) Maartensdijk (15 juni 2010) Een samenwerkingsverband dat werkt aan oplossingen voor de mobiliteitsproblematiek

Nadere informatie

Reacties op posterboek participatiebijeenkomsten ViA15. Huissen 11 maart 2010

Reacties op posterboek participatiebijeenkomsten ViA15. Huissen 11 maart 2010 Reacties op posterboek participatiebijeenkomsten ViA15 Huissen 11 maart 2010 juli 2010 Bottleneck A12-Ouddijk Bij Doortrekkingalternatief Let op Zorgen (zie ook kaart) Sluipverkeer door de dorpen --> houd

Nadere informatie

Plusstrook A12 Zoetermeer Zoetermeer centrum

Plusstrook A12 Zoetermeer Zoetermeer centrum Plusstrook A12 Zoetermeer Zoetermeer centrum Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 16-12-2010 / rapportnummer 2302-55 1. Oordeel over het MER Rijkswaterstaat Zuid-Holland heeft het voornemen om

Nadere informatie

STARTNOTITIE A12 EDE-DUITSE GRENS

STARTNOTITIE A12 EDE-DUITSE GRENS C12341 RWS INFORMATIE OVER DE STARTNOTITIE A12 EDE-DUITSE GRENS A12 EDE-DUITSE GRENS: REGIONALE VERKEERSADER EN STRATEGISCHE VERBINDING x Algemeen Voor personenauto's en vrachtverkeer is de Al2 één van

Nadere informatie

Logistiek Park Moerdijk

Logistiek Park Moerdijk Logistiek Park Moerdijk Info - avond milieu-effectrapportage 5 oktober 2009 PROGRAMMA 20.00 opening door dhr. J. Van der Wijst (m.e.r.-coördinator provincie en avondvoorzitter) 20.10 toelichting op m.e.r.-procedure

Nadere informatie

Vrachtverbod tussen Aalst en Valkenswaard en tussen Waalre en Valkenswaard.

Vrachtverbod tussen Aalst en Valkenswaard en tussen Waalre en Valkenswaard. DE BLAUWE TABEL 9. 7, NADER BEZIEN In Hoofdstuk 9 worden de vier overgebleven alternatieven met elkaar vergeleken op basis van ranking. Wij achten daarvan alleen WP1 en WM1 relevant. Bij WM1 gaan we eenvoudigheidshalve

Nadere informatie

Samenvatting MER Aanpassing Marathonweg

Samenvatting MER Aanpassing Marathonweg Samenvatting MER Aanpassing Marathonweg Achtergrond De Marathonweg in Vlaardingen vormt de verbinding tussen de A20, afslag 8 Vlaardingen West, en de zuidkant van Vlaardingen (industriegebied Rivierzone)

Nadere informatie

Raadsinformatieavond Voorkeursalternatief fase 2 N629

Raadsinformatieavond Voorkeursalternatief fase 2 N629 Raadsinformatieavond Voorkeursalternatief fase 2 N629 19 mei 2016 Inhoud 1. Korte terugblik De aanleiding (probleem-en doelstelling) Fasering en procedure De NRD en de alternatieven 2. Integrale afweging

Nadere informatie

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Programma opening en welkom door wethouder Van der Zanden toelichting door projectleider van Duren pauze en gelegenheid voor vragen beantwoording

Nadere informatie

Startnotitie voor de milieueffectrapportage. Samenvatting. Hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380kV Traject Doetinchem Duitse grens

Startnotitie voor de milieueffectrapportage. Samenvatting. Hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380kV Traject Doetinchem Duitse grens Samenvatting Startnotitie voor de milieueffectrapportage Hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380kV Traject Doetinchem Duitse grens De ministeries van Economische Zaken en VROM werken samen met TenneT

Nadere informatie

Rijkswe Varssev i m * JP. 4HBK

Rijkswe Varssev i m * JP. 4HBK C12043 RWS Rijkswe Varssev i m * JP. 4HBK Rijksweg 15: wat vindt u ervan? Hoe ziet Rijksweg 15 er straks uit? Wat moet er tussen Varsseveld en Enschede veranderen aan de weg om economische groei de ruimte

Nadere informatie

Standpunt Gelderse Milieufederatie

Standpunt Gelderse Milieufederatie Centrum Publieksparticipatie TN/MER ViA15 Postbus 30316 2500 GH DEN HAAG Datum: 22 september 2011 Nummer: 11204-jr Onderwerp: zienswijze TN/MER Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 29 385 Aanleg en de aanpassing van hoofdinfrastructuur Nr. 72 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

Reacties op posterboek participatiebijeenkomsten ViA15. Arnhem 18 maart 2010

Reacties op posterboek participatiebijeenkomsten ViA15. Arnhem 18 maart 2010 Reacties op posterboek participatiebijeenkomsten ViA15 Arnhem 18 maart 2010 juli 2010 Verkeersstromen beperken en regionale visie (Oost- Nederland) over gehele verkeer Model split en beperking mobiliteit

Nadere informatie

Noordelijke randweg Zevenbergen

Noordelijke randweg Zevenbergen Noordelijke randweg Zevenbergen Informerende raadsvergadering, 22 augustus 2012 Noordelijke randweg Zevenbergen Informerende raadsvergadering Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau Marleen Zantingh

Nadere informatie

Komen overeen zich in te spannen dat de volgende stappen genomen worden: 1. standpunt Bevoegd Gezag (ministers van VROM en VenW) 2009

Komen overeen zich in te spannen dat de volgende stappen genomen worden: 1. standpunt Bevoegd Gezag (ministers van VROM en VenW) 2009 1. A4 Delft-Schiedam doel Doel van het project A4 Delft-Schiedam is de problemen rond bereikbaarheid, leefbaarheid (inclusief externe veiligheid) en verkeersveiligheid tussen Rotterdam en Den Haag zo veel

Nadere informatie

Rapport Tracébesluit A12/A15 Ressen - Oudbroeken (ViA15)

Rapport Tracébesluit A12/A15 Ressen - Oudbroeken (ViA15) Rapport Tracébesluit A12/A15 Ressen - Oudbroeken (ViA15) Tracébesluit A12/A15 Ressen - Oudbroeken (ViA15) Klant: Rijkswaterstaat Oost-Nederland Referentie: Versie: WP01-CSc-02-20160712 02/Finale versie

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1997 1998 25 634 Trajectnota/MER A4 Burgerveen-Leiden Nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus LP DEN HAAG Geachte heer Huls,

abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus LP DEN HAAG Geachte heer Huls, abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus 90602 2509 LP DEN HAAG Contactpersoon Doorkiesnummer Datum 16 juni 2006 Ons kenmerk DGP/WV/u.06.01301

Nadere informatie

Overzicht documenten programma Noordvleugel

Overzicht documenten programma Noordvleugel Overzicht documenten programma Noordvleugel PROGRAMMA NOORDVLEUGEL: - Ontwikkelingsbeeld Noordvleugel 1 - Basisdocument Noordvleugel en NV -Utrecht 1 - Structuurdocument Noordvleugel VERSTEDELIJKING ALMERE

Nadere informatie

'Probleemanalyse oost-westverbinding Duitsland - Oost-Brabant / Eindhoven Uitgevoerd door Goudappel Coffeng 2010

'Probleemanalyse oost-westverbinding Duitsland - Oost-Brabant / Eindhoven Uitgevoerd door Goudappel Coffeng 2010 'Probleemanalyse oost-westverbinding Duitsland - Oost-Brabant / Eindhoven Uitgevoerd door Goudappel Coffeng 2010 10 december 2015 Rian Snijder Inhoud van de presentatie - Aanleiding en doel - Samenvatting

Nadere informatie

BESTUURLIJK AFWEGINGSNOTITIE VOORKEURSALTERNATIEF AANSLUITING NUTH

BESTUURLIJK AFWEGINGSNOTITIE VOORKEURSALTERNATIEF AANSLUITING NUTH BESTUURLIJK AFWEGINGSNOTITIE VOORKEURSALTERNATIEF AANSLUITING NUTH PROVINCIE LIMBURG 4 juni 2010 074740829:0.2 B01055.000119 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Probleem- en Doelstelling 4 1.3 Leeswijzer

Nadere informatie

Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen

Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen De onderhavige petitie wordt u aangeboden door een overgrote meerderheid van de bedrijven, organisaties en inwoners die direct betrokken

Nadere informatie

Het Tracebesluit A2 Sint Joost - Urmond ligt momenteel ter inzage. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft, mede namens de minister van VROM,

Het Tracebesluit A2 Sint Joost - Urmond ligt momenteel ter inzage. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft, mede namens de minister van VROM, ~ Rijkswaterstaat Het Tracebesluit A2 Sint Joost - Urmond ligt momenteel ter inzage. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft, mede namens de minister van VROM, zijn handtekening gezet onder dit document.

Nadere informatie

~ T. Rijkswaterstaat

~ T. Rijkswaterstaat ~ T Rijkswaterstaat De A9 wordt omgelegd Rijkswaterstaat voert een planstudie uit naar de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. De omlegging gebeurt in combinatie met gebiedsontwikkeling Badhoevedorp door

Nadere informatie

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN 25 oktober 2013

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN 25 oktober 2013 PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN 25 oktober 2013 Herinrichting ring rond Brussel: toename verkeersveiligheid, afname files Keuze

Nadere informatie

Noordelijke Randweg Zevenbergen, gemeente Moerdijk

Noordelijke Randweg Zevenbergen, gemeente Moerdijk Noordelijke Randweg Zevenbergen, gemeente Moerdijk Toetsingsadvies over het milieueffectrapport en de aanvulling daarop 15 mei 2017 / projectnummer: 2732 1. Toetsingsadvies Inleiding De gemeente Moerdijk

Nadere informatie

Dick Veen April / mei 2008

Dick Veen April / mei 2008 Dick Veen April / mei 2008 Inhoud Wat is de Mastercase A59? Waarom een Mastercase? Deelnemers Resultaat: de gebiedsvisie A59 Baardwijkse Overlaat Engelermeer, Moerputten, Diezemonding Het vervolg Wat is

Nadere informatie

1. Aanpak A50-Bankhoef (Ewijk-knooppunt Bankhoef-Paalgraven) = middenlange termijn

1. Aanpak A50-Bankhoef (Ewijk-knooppunt Bankhoef-Paalgraven) = middenlange termijn POSITION PAPER HOOFDWEGEN - REGIO ARNHEM NIJMEGEN Een gezamenlijke wegaanpak is urgent en noodzakelijk Het hoofdwegennet in de regio Arnhem Nijmegen is kwetsbaar. De bereikbaarheid (+ leefbaarheid en veiligheid)

Nadere informatie

Gelet op: - het milieueffectrapport (MER) dat voor de RijnlandRoute dient te worden opgesteld.

Gelet op: - het milieueffectrapport (MER) dat voor de RijnlandRoute dient te worden opgesteld. Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Vergadering Februari 2010 Nummer 6150 onderwerp Rapport eerste fase MER RijnlandRoute 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Gelet

Nadere informatie

Deelrapport TN/MER Verkeer

Deelrapport TN/MER Verkeer Deelrapport TN/MER Verkeer Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem-Nijmegen Projectbureau ViA 15 juli 2011 Deelrapport TN/MER Verkeer Betere bereikbaarheid door een robuust

Nadere informatie

Nieuwe Westelijke Oeververbinding (NWO)

Nieuwe Westelijke Oeververbinding (NWO) Nieuwe Westelijke Oeververbinding (NWO) Participatie Stefan van der Voorn 22-12-2011 Inhoudsopgave presentatie Het proces aanleg Sneller en Beter De Verkenning Ruit Rotterdam De Nieuwe Westelijke Oeververbinding

Nadere informatie

Westelijke ontsluiting 18 juni 2013

Westelijke ontsluiting 18 juni 2013 Westelijke ontsluiting 18 juni 2013 opdracht conclusie verbeelding resultaten onderzoeken adviezen vervolgproces en planning Coalitieakkoord Amersfoort 2013 2014 een onderzoek naar de haalbaarheid van

Nadere informatie

Terugblik. 2009: Bestuurlijk Voorkeursalternatief. November 2011: Voorlopig Ontwerp

Terugblik. 2009: Bestuurlijk Voorkeursalternatief. November 2011: Voorlopig Ontwerp Presentatie informatiebijeenkomst Helperzoom en omgeving 17 juli 2012 Programma 20.00 uur Welkom 20.05 uur Toelichting verder uitgewerkt ontwerp 21.00 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen 22.00 uur

Nadere informatie

Vervanging Steekterbrug Informatie bijeenkomst 6 oktober 2014 Disclaimer

Vervanging Steekterbrug Informatie bijeenkomst 6 oktober 2014 Disclaimer Vervanging Informatie Steekterbrug bijeenkomst 6 oktober 2014 Disclaimer Deze presentatie is toegelicht tijdens de informatieavond op 6 oktober in het stadhuis van de gemeente Alphen aan den Rijn. Vrije

Nadere informatie

1. OORDEEL OVER HET MER FASE 1

1. OORDEEL OVER HET MER FASE 1 1. OORDEEL OVER HET MER FASE 1 1 2 3 4 De samenwerkende partijen uit het programma VERDER hebben het voornemen de problemen met de doorstroming in de hele provincie Utrecht op te lossen. De planstudie

Nadere informatie

AANVULLENDE BESTUURSOVEREENKOMST Doortrekking A15 Ressen naar A12 Oudbroeken

AANVULLENDE BESTUURSOVEREENKOMST Doortrekking A15 Ressen naar A12 Oudbroeken AANVULLENDE BESTUURSOVEREENKOMST Doortrekking A15 Ressen naar A12 Oudbroeken 1/28 DE ONDERGETEKENDEN 1. De Minister van Infrastructuur en Milieu, mevrouw drs. M.H. Schultz van Haegen, handelend als bestuursorgaan

Nadere informatie

N18 Varsseveld Enschede

N18 Varsseveld Enschede Nieuwsbrief Oktober 2009 N18 Varsseveld Enschede Inhoud Standpunt over N18 ingenomen Wat houdt het Standpunt in? Waarom juist dit Standpunt? Wat ligt nu vast en wat nog niet? Wat gaat er de komende tijd

Nadere informatie

Wat ging vooraf? Dit is gedaan aan de hand van het beoordelingskader uit de NRD (zie hiernaast).

Wat ging vooraf? Dit is gedaan aan de hand van het beoordelingskader uit de NRD (zie hiernaast). Proces en procedure Wat ging vooraf? Na de publicatie van de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) in december 2017 zijn: Wegontwerpen gemaakt van de alternatieven Smart Mobility-maatregelen vertaald

Nadere informatie

Quickscan A58. Positiebepaling van de gemeente Oirschot in het kader van een capaciteitsverruiming. Gemeente Oirschot

Quickscan A58. Positiebepaling van de gemeente Oirschot in het kader van een capaciteitsverruiming. Gemeente Oirschot Quickscan A58 Positiebepaling van de gemeente Oirschot in het kader van een capaciteitsverruiming. Gemeente Oirschot Concept Inhoudsopgave 1. De A58 op de schop 3 2. Probleemanalyse 5 3. Mogelijke oplossingen

Nadere informatie

Samenvatting Startnotitie Tracénota/MER aansluiting Nuth. Een nieuwe aansluiting van de Buitenring Parkstad Limburg op de A76 ter hoogte van Nuth

Samenvatting Startnotitie Tracénota/MER aansluiting Nuth. Een nieuwe aansluiting van de Buitenring Parkstad Limburg op de A76 ter hoogte van Nuth Samenvatting Startnotitie Tracénota/MER aansluiting Nuth Een nieuwe aansluiting van de Buitenring Parkstad Limburg op de A76 ter hoogte van Nuth Nuth Schinnen Vaesrade Hoensbroek A76 A76 N298 N298 Nuth

Nadere informatie