TOEGANGSBEHEER VAN DE VLAAMSE OVERHEID AANMELDEN MET BEVEILIGINGSCODE VIA MOBIELE APP

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOEGANGSBEHEER VAN DE VLAAMSE OVERHEID AANMELDEN MET BEVEILIGINGSCODE VIA MOBIELE APP"

Transcriptie

1 TOEGANGSBEHEER VAN DE VLAAMSE OVERHEID AANMELDEN MET BEVEILIGINGSCODE VIA MOBIELE APP Wie wil aanmelden met een eenmalige beveiligingscode via mobiele app moet volgende stappen doorlopen: 1) Activeer in uw CSAM-profiel bij Mijn Digitale Sleutels de mogelijkheid om aan te melden met een eenmalige beveiligingscode die wordt gegenereerd door de mobiele authenticatie-app van uw keuze. Deze activatie doet u online en doet u best op een pc of laptop. U hebt voor de activatie een eid-kaartlezer, uw eid en pincode nodig. 2) Tijdens dit activatieproces moet u een authenticatie-app downloaden op uw mobiel toestel (uw smartphone of tablet). Het downloaden van de app kan niet op een pc of laptop. 3) Surf naar de toepassing waar u wilt aanmelden. 4) Kies voor de aanmeldoptie Beveiligingscode via mobiele app. Het Toegangsbeheer van de Vlaamse overheid werkt voor deze aanmeldoptie samen met de FAS van Fedict (Federal Authentication Service). Deze nieuwe aanmeldoptie maakt gebruik van een digitale sleutel die iedereen zelf kan beheren in zijn eigen CSAM-profiel bij Mijn Digitale Sleutels. VOOR WELKE TOEPASSINGEN? Deze aanmeldoptie is beschikbaar voor alle toepassingen die gebruikmaken van het Toegangsbeheer van de Vlaamse overheid. HOE WERKT ZO N MOBIELE AUTHENTCIATIE-APP? In een mobiele authenticatie-app, zoals Toegangsbeheer zal gebruiken, wordt op uw mobiel toestel voor korte tijd telkens een nieuwe code getoond. Van zodra u de code een keer hebt gebruikt om aan te melden, kunt u ze niet meer opnieuw gebruiken. Voor accounts die gekoppeld zijn aan de authenticatie-app kunt u die tijdelijke code ingeven in de aanmeldpagina van de toepassing zelf. U hebt dus steeds uw mobiel toestel nodig om de code te zien en u gebruikt steeds de nieuwe code. U kunt de code op om het even welk toestel ingeven (pc, laptop, mobiel toestel). WAT MOET U VOORAF EENMALIG DOEN? Vooraleer u gebruik kunt maken van deze aanmeldoptie moet u deze optie activeren in de toepassing Mijn digitale sleutel van CSAM. Tijdens deze activatieprocedure vindt u ook hulp op de pagina s van CSAM. 1. Ga naar uw persoonlijke CSAM-profiel

2 2. Klik op Aanmelden bij Meld je aan om je digitale sleutels te activeren of te bewerken : 3. Kies met welk soort eid-kaartlezer u wilt aanmelden. U hebt altijd een eid-kaartlezer, uw eid en uw pincode nodig om te kunnen aanmelden. U doet dit dus best op een pc of laptop, tenzij u beschikt over een draadloze kaartlezer, dan kunt u dit ook op een mobiel toestel. Afhankelijk van de soort eid-kaartlezer die u gebruikt, maakt u de keuze die voor u relevant is: In dit stappenplan maken we gebruik van een eid-kaartlezer die verbonden is met ons toestel. 4. Klik op de volgende pagina nogmaals op aanmelden.

3 Opgelet: als u nog nooit hebt aangemeld bij CSAM om uw digitale sleutels te beheren, zal de toepassing u door de eerste registratie loodsen. Volg dan gewoon de stapjes op uw scherm en sluit terug aan bij dit stappenplan van zodra u op de pagina komt om uw digitale sleutels te beheren. In dit stappenplan werken we verder als bestaande gebruiker. 5. Sinds 22 april 2016 ziet CSAM er anders uit dan voorheen en zijn er ook nieuwe functionaliteiten. Als het de eerste keer is dat u zich aanmeldt bij de nieuwe pagina s van CSAM voor Mijn digitale sleutels komt u op volgende pagina: Als CSAM reeds een adres van u kent, zult u hier ook uw adres onmiddellijk kunnen wijzigen, mocht dit niet (meer) kloppen. Opgelet: u gebruikt Mijn digitale sleutels mogelijk ook voor toepassingen in een private situatie. Denk dus goed na welk adres u hier wilt opgeven.

4 6. Vink het veld Ik aanvaard de gebruikersovereenkomst (nadat u de gebruikersovereenkomst gelezen hebt) aan en klik op Naar mijn digitale sleutels : 7. U komt in het volgende scherm terecht: Scroll indien nodig naar beneden tot u ook de digitale sleutel Beveiligingscode via mobile app ziet staan. 8. Klik op Beveiligingscode via mobile app bij Mijn digitale sleutels met beveiligingscode en gebruikersnaam + wachtwoord. Opgelet: om straks te kunnen aanmelden met een beveiligingscode via mobiele app, moet ook de digitale sleutel gebruikersnaam+wachtwoord geactiveerd zijn. Als u nog geen gebruikersnaam en wachtwoord hebt geactiveerd bij Mijn Digitale Sleutels, zal de toepassing u vragen om dit eerst in orde te brengen. De toepassing zal u dan eerst door de activatie uw gebruikersnaam+wachtwoord loodsen. Volg ook hier de stapjes op uw scherm en sluit terug aan bij dit stappenplan van zodra u terug op de pagina komt om uw digitale sleutels te beheren. Een afzonderlijk stappenplan om uw digitale sleutel gebruikersnaam+wachtwoord te activeren, vindt u hier.

5 9. Klik op Nieuwe mobiele app activeren en volg daarna de stappen van de activatieprocedure: 10. U kunt hier eerst uw adres doorgeven of wijzigen. Is uw adres in orde, klik dan onderaan op Volgende. 11. Bij stap 2 wordt u getoond welke mobiele apps u kunt gebruiken om aan te melden met een code via mobiele app.

6 Opgelet: de app zelf moet u installeren op uw mobiel toestel (smartphone of tablet). Meer informatie over de verschillende apps vindt u via de FAQ in van Mijn Digitale Sleutels. Bovendien vindt u op via een zoekopdracht op het internet (bv. via Google, Bing, ) snel instructies of beeldmateriaal die u ook kunnen helpen. We beschrijven hieronder verder hoe dat werkt voor Google Authenticator. Als u de app hebt geïnstalleerd op uw mobiel toestel, klik dan in het scherm zoals hierboven getoond op Volgende. 12. Ga nu verder op uw mobiel toestel: Ga op uw mobiel toestel naar uw app-store. Afhankelijk van uw toestel of uw eigen voorkeur gebruikt u mogelijk een andere app-store. In dit voorbeeld gebuiken we Play Store van Google. Zoek in uw app-store de authenticatie-app die u wilt gebruiken. In dit voorbeeld gebruiken we Google Authenticator. Klik op Installeer. Het installatieproces kan even duren.

7 12.2. Van zodra de authenticatie-app geïnstalleerd is op uw mobiel toestel, zal u gevraagd worden om de authenticatie-app te configureren. Klik op configuratie starten. Krijgt u de vraag niet vanzelf, zoek het logo van de authenticatie-app op uw mobiel toestel en open de app door er op te klikken.

8 13. Ga nu terug naar het activatieproces in Mijn Digitale Sleutels op uw pc of laptop en klik in het scherm op Volgende : 14. Ga ondertussen verder op uw mobiele toestel:

9 14.1. De app zal vragen om een account toe te voegen. Klik op een van de mogelijkheden die aangeboden worden: Een streepjescode scannen: de QR-code die getoond wordt in de volgende stap van de activatieprocedure in Mijn Digitale Sleutels scannen met uw mobiel toestel Geleverde sleutel opgeven: de lange code die getoond wordt in de volgende stap van de activatieprocedure in Mijn Digitale Sleutels overtikken in de app op uw mobiel toestel Opgelet: als u kiest om de streepjescode te scannen, dan moet op uw toestel aan streepjescodescanneer geïnstalleerd zijn. Als de authenticatie-app geen streepjescodescanneer op uw toestel kan vinden, zal u voorgesteld worden er een te installeren. Zo n streepjescodescanneer is ook een app die u ook kunt ook downloaden via uw app-store In dit stappenplan kiezen we om de QR-code (streepjescode) te scannen met de mobiele app (na installatie van de streepjescodescanneer sluit u de scanner en gaat u terug naar de authenticatie-app. Kies daar nogmaals om een streepjescode te scannen). 15. De authenticatie-app zal een schermpje tonen waarmee u kunt scannen. Hou uw mobiel toestel voor de QR-code op het scherm van de activatieprocedure. De meeste apps om een streepjes- of QR-code mee te scannen detecteren automatisch dergelijke code. U hoeft normaal niet op een knop te drukken.

10 16. Van zodra de QR-code is gescand, toont de authenticatie-app op uw mobiel toestel een verificatiecode: Deze verificatiecode moet u ingeven op uw pc of laptop bij Vul de beveiligingscode in en klik op Volgende :

11 17. U bent nu klaar met het activeren van de mobiele app om gebruik te maken van een code via mobiele app om aan te melden met het Toegangsbeheer van de Vlaamse overheid: AANMELDEN MET DE EENMALIGE BEVEILIGINGSCODE VIA MOBIELE APP IN HET TOEGANGSBEHEER VAN DE VLAAMSE OVERHEID (ACM) 1) Kies voor Beveiligingscode via mobiele app op de aanmeldpagina:

12 2) U wordt, net zoals bij inloggen met eid, omgeleid naar een webpagina van CSAM. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in zoals gekend in Mijn digitale sleutels (zelfde zoals wanneer u een federaal token gebruikt). Klik daarna op Verdergaan. Tijdens het aanmelden vindt u rechts op de aanmeldpagina s veelgestelde vragen en instructiefilmpjes. Deze kunnen nog extra tips bevatten!

13 3) Volg de instructies in het aanmeldscherm en ga op die manier verder. Als u de eenmalige beveiligingscode hebt ingegeven, klik dan op Verdergaan : 4) U komt terug op de aanmeldpagina s van het Toegangsbeheer van de Vlaamse overheid waar u verder kunt gaan met de aanmeldprocedure. WAT IN GEVAL VAN VRAGEN OF PROBLEMEN In geval van vragen of problemen kunt u contact opnemen met de helpdesk via het gratis nummer Wie problemen ondervindt met deze authenticatiemethode tijdens de aanmeldprocedure op de pagina s van CSAM kan ook rechtstreeks contact opnemen met de Service Desk van Fedict: servicedesk@fedict.belgium.be. Doet het probleem zich voor in jouw browser, stuur dan onmiddellijk een printscreen mee. Geef als onderwerp van jouw mail beveiligingscode via mobiele app. Wie problemen ondervindt met of vragen heeft over de authenticatie-app op zijn mobiel toestel, kan hier kijken voor meer informatie over deze apps. Tijdens de activatieprocedure van deze digitale sleutel in Mijn Digitale Sleutels kunt u meer informatie vinden onderaan de pagina. U kunt steeds naar deze informatie terug door aan te melden bij Mijn Digitale Sleutel en te klikken op de digitale sleutel Beveiligingscode via mobile app.

14 Eventuele aanhoudende problemen, opmerkingen of vragen over de dienstverlening kunt u sturen naar gebruikersbeheer@vlaanderen.be. Uw mailtje komt dan terecht bij het gebruikersbeheerteam bij Het Facilitair Bedrijf. Deze mailbox is dus geen helpdesk.

TOEGANGSBEHEER VAN DE VLAAMSE OVERHEID BEHEREN VAN MIJN DIGITALE SLEUTELS BIJ CSAM

TOEGANGSBEHEER VAN DE VLAAMSE OVERHEID BEHEREN VAN MIJN DIGITALE SLEUTELS BIJ CSAM TOEGANGSBEHEER VAN DE VLAAMSE OVERHEID BEHEREN VAN MIJN DIGITALE SLEUTELS BIJ CSAM Het Toegangsbeheer van de Vlaamse overheid werkt voor sommige aanmeldopties samen met de FAS van Fedict (Federal Authentication

Nadere informatie

Toegang tot mijnwgk zonder kaartlezer itsme

Toegang tot mijnwgk zonder kaartlezer itsme Toegang tot mijnwgk zonder kaartlezer itsme Wat is het? itsme is een app die toelaat om op een veilige, makkelijke en betrouwbare manier je identiteit aan te tonen of transacties te bevestigen. Overal

Nadere informatie

Handleiding inloggen Webwerken en installeren van de App Google Authenticator

Handleiding inloggen Webwerken en installeren van de App Google Authenticator Handleiding inloggen Webwerken en installeren van de App Google Authenticator Deze handleiding is voor het inloggen op het Webwerken portaal met de App op uw mobiele telefoon. Installeren Citrix Receiver

Nadere informatie

HANDLEIDING AANMELDEN OP HET MESTBANKLOKET

HANDLEIDING AANMELDEN OP HET MESTBANKLOKET HANDLEIDING AANMELDEN OP HET MESTBANKLOKET www.vlm.be INHOUD Handleiding aanmelden op het Mestbankloket... 3 1 Hoe vindt u het Mestbankloket?... 3 2 Verschillende manieren om u aan te melden... 4 2.1 U

Nadere informatie

Handleiding Inloggen in SIRO

Handleiding Inloggen in SIRO Handleiding Inloggen in SIRO Binnenkort wordt de inlogprocedure van SIRO gewijzigd. Dit betekent dat u voortaan bij het inloggen een extra authenticatiestap moet uitvoeren via Google Authenticator. Zo

Nadere informatie

Multi-Factor Authenticatie activeren ( Onboarden ) voor de Online Badge Portal

Multi-Factor Authenticatie activeren ( Onboarden ) voor de Online Badge Portal Multi-Factor Authenticatie activeren ( Onboarden ) voor de Online Badge Portal Beste Online Badge Portal gebruiker, Om haar meest kritische applicaties nog beter te beveiligen, heeft Brussels Airport beslist

Nadere informatie

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Benodigdheden: - Mobiele telefoon. o Sta push berichten of meldingen, gebruik van de camera en dergelijke toe. Dit kun je onder instellingen

Nadere informatie

Subsidiewebsite. 1. Toegang tot de subsidiewebsite

Subsidiewebsite. 1. Toegang tot de subsidiewebsite Subsidiewebsite 1. Toegang tot de subsidiewebsite Om toegang tot de subsidiewebsite te krijgen, zijn er drie beveiligde manieren: via de elektronische identiteitskaart, via een burgertoken of via de app

Nadere informatie

Multi-Factor Authenticatie activeren ( Onboarden ) voor de Online Badge Portal

Multi-Factor Authenticatie activeren ( Onboarden ) voor de Online Badge Portal Multi-Factor Authenticatie activeren ( Onboarden ) voor de Online Badge Portal Beste Online Badge Portal gebruiker, Om haar meest kritische applicaties nog beter te beveiligen, heeft Brussels Airport beslist

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Handleiding aanmelden op het e-loket Landbouw en Visserij voor gebruikers in Nederland

Handleiding aanmelden op het e-loket Landbouw en Visserij voor gebruikers in Nederland Handleiding aanmelden op het e-loket Landbouw en Visserij voor gebruikers in Nederland Vooraf Vooraleer u zich kan aanmelden als Nederlandse gebruiker op het e-loket dient aan twee voorwaarden voldaan

Nadere informatie

Handleiding gebruik van Mestbankloket

Handleiding gebruik van Mestbankloket Handleiding gebruik van Mestbankloket 20/12/ 13 Doel van de handleiding Via deze handleiding wordt u geholpen om op het Mestbankloket in te loggen en krijgt u tips om eventuele problemen met het inloggen

Nadere informatie

Google Authenticator configureren en gebruiken op een smartphone

Google Authenticator configureren en gebruiken op een smartphone Google Authenticator configureren en gebruiken op een smartphone Track Software ontwikkelt software voor verzuimbegeleiding voor kleine en grote werkgevers, arbo-dienstverleners en interventiebedrijven.

Nadere informatie

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.0

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.0 Peridos Registreren voor Zorgportaal Plaats: Utrecht Datum: 22-02-2019 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.0 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer 3 1. Inleiding 4 1.1

Nadere informatie

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.3

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.3 Peridos Registreren voor Zorgportaal Plaats: Utrecht Datum: 22-05-2019 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.3 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer 3 1. Inleiding 4 1.1

Nadere informatie

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Inhoudsopgave 1. Registratie 2 2. Kliksafe Mobi installeren 3 3. Kliksafe Mobi configureren 5 4.

Nadere informatie

Let op: Na 27 september is het niet meer mogelijk om op de oude manier in te loggen!

Let op: Na 27 september is het niet meer mogelijk om op de oude manier in te loggen! Mijn OPO-R & Profit, een nieuwe manier van inloggen. Op 27 september 2018 vanaf 19:00 uur wordt een nieuwe manier van inloggen op Mijn OPO-R en Profit doorgevoerd. Vanaf dat moment kan je alleen nog via

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 'Uw MobilePass Token installeren en gebruiken'

Gebruikershandleiding 'Uw MobilePass Token installeren en gebruiken' Gebruikershandleiding 'Uw MobilePass Token installeren en gebruiken' Zeer belangrijk Open email Important Action Required to Activate Your Token van global-security-accessmanagement.dbs@dsm.com op de smartphone

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz

Gebruikershandleiding Tropaz Gebruikershandleiding Tropaz Zorginstellingen November, 2018 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4 2.1 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Aanmeldscherm... 5 2.3 2.3 Wachtwoord vergeten of

Nadere informatie

Handleiding two factor authentication Hr & salaris online

Handleiding two factor authentication Hr & salaris online Handleiding two factor authentication Hr & salaris online Inhoudsopgave 1. Uitleg Two factor authentication 2 2. Android apparaat 3 3. ios apparaat 8 4. Reset Authenticator app 12 2 1 Uitleg Two factor

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten vragenlijst, bekijken resultaten, gebruik

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten

Nadere informatie

Topigs Norsvin Self Service

Topigs Norsvin Self Service Topigs Norsvin Self Service Inhoudsopgave Topigs Norsvin Self Service... 1 Wat kan ik doen met de Topigs Norsvin Self Service portal?... 2 Verificatiecode... 3 Verificatiecode via een mobiele authenticator

Nadere informatie

Gebruik van VELO-PASS bij de fietshandelaar

Gebruik van VELO-PASS bij de fietshandelaar Gebruik van VELO-PASS bij de fietshandelaar Handleiding van de mobopro app Met mobopro stelt Autodialog NV een tool ter beschikking aan de Belgische fietsvakhandel onder de vorm van een mobiele app voor

Nadere informatie

Registratie wizard: instellen Authenticator voor twee-factor authenticatie

Registratie wizard: instellen Authenticator voor twee-factor authenticatie Registratie wizard: instellen Authenticator voor twee-factor authenticatie De Authenticator App is één van de nieuwe authenticatie methoden om in te kunnen loggen in VerzuimSignaal op een veilige wijze.

Nadere informatie

FAGG portaal Gebruikersgids

FAGG portaal Gebruikersgids FAGG portaal Gebruikersgids 1. Inleiding... 2 2. Beschikken over een Hoofdtoegangsbeheerder (HTB)... 3 2.1 Wie kan Hoofdtoegangsbeheerder (HTB) zijn?... 3 2.2 Hoe een Hoofdtoegangsbeheerder (HTB) aanduiden?...

Nadere informatie

2-Factor authenticatie voor Magister en Office365

2-Factor authenticatie voor Magister en Office365 2-Factor authenticatie voor Magister en Office365 Inhoud 2-factor authenticatie... 1 Authenticator instellen... 2 Gebruik van de authenticator... 2 Authenticatie voor Magister... 3 Software token... 3

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

Office 365 verificatie in twee stappen instellen (zonder smartphone)

Office 365 verificatie in twee stappen instellen (zonder smartphone) Office 365 verificatie in twee stappen instellen (zonder smartphone) Als uw school verificatie in twee stappen gebruikt voor Office 365, maar je bent niet in het bezit van een smartphone dan is WinAuth

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Abakus Compleet app activeren

Handleiding Abakus. Abakus Compleet app activeren Handleiding Abakus Abakus Compleet app activeren Abakus Compleet Pagina 1 / 8 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Abakus Compleet app instellen in Abakus Compleet... 4 Gebruikersbeheer... 4 Medewerker Stamgegevens...

Nadere informatie

Topigs Norsvin Self Service

Topigs Norsvin Self Service Topigs Norsvin Self Service Inhoudsopgave Topigs Norsvin Self Service... 1 Wat kan ik doen met de Topigs Norsvin Self Service portal?... 2 Verificatiecode... 3 Verificatiecode via een mobiele authenticator

Nadere informatie

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt Handleiding Webtoepassingen Juli/2014 Vzw Stijn Breugelweg 200 3900 Overpelt Inhoudsopgave 1. AANMELDEN... 1 1.1. Authenticatiekeuze... 1 1.2. Aanmelden met identiteitskaart... 1 1.2.1. Kaartlezer installeren...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Employee Self Service app en Web.

Gebruikershandleiding Employee Self Service app en Web. De app downloaden: Gebruikershandleiding Employee Self Service app en Web. Ga naar de App of Play store en download de app ORTEC ESS (Employee Self Service). Heb je de app wel, zorg er dan voor dat de

Nadere informatie

Aanmelden Familiehulp mailbox

Aanmelden Familiehulp mailbox Handleiding Familiehulp email Aanmelden Familiehulp mailbox Inhoud 1 Algemeen... 1 2 Laten we starten... 2 3 Aanmelden op je Familiehulp mail... 8 4 Je wachtwoord vergeten en andere problemen... 10 4.1

Nadere informatie

Stappenplan voor Wifi-installatie en aanmelding van Growatt omvormers WiFi modules met serienummer ( 4KXXXXXXXX SN )

Stappenplan voor Wifi-installatie en aanmelding van Growatt omvormers WiFi modules met serienummer ( 4KXXXXXXXX SN ) Stappenplan voor Wifi-installatie en aanmelding van Growatt omvormers WiFi modules met serienummer ( 4KXXXXXXXX SN ) INSTALLATIE INFO - Oudere WiFi-modules zijn te herkennen aan het volgende serienummer

Nadere informatie

Securitas Alarm App Klantmanual

Securitas Alarm App Klantmanual Securitas Alarm App Klantmanual Auteur : Securitas Versie : 1.0 Datum : 03-07-2015 Inhoud Inleiding...2 1. Registratie...3 2. Functionaliteit...6 2.1 Status...7 2.2 Alarm...8 2.3 Schakeltijd... 10 2.4

Nadere informatie

FAQ Manpower Desk Veelgestelde vragen

FAQ Manpower Desk Veelgestelde vragen FAQ Manpower Desk Veelgestelde vragen ACTIVEREN MANPOWER DESK Wat is Manpower Desk? Voor elke kandidaat maken wij een account aan op Manpower Desk. Hier kun je alle informatie vinden betreft jouw dienstverband

Nadere informatie

Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016?

Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016? Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016? 1. Vooraf 2. Wat heb je nodig? A. Besturingssoftware B. Browsers C. Kaartlezer D. Java plugin E. Wat kan er foutlopen? 3. Hoe ondertekenen?

Nadere informatie

Handleiding. Mobiel Internet Veiligheidspakket Versie Maart 2015

Handleiding. Mobiel Internet Veiligheidspakket Versie Maart 2015 Handleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket Versie Maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 2.1 Eerste gebruik 4 2.2 Tweede en volgende

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

MCBDirect Corporate Aanmelden met een Soft Token

MCBDirect Corporate Aanmelden met een Soft Token MCBDirect Corporate Aanmelden met een Soft Token Document versie: 2.1 Uitgavedatum: september 2014 Inhoud Over Soft Token authenticatie... 3 Aanmelden op MCBDirect Corporate online bankieren... 4 Soft

Nadere informatie

Two Factor Authenticatie

Two Factor Authenticatie Two Factor Authenticatie Inleiding In het kader van de wet gebruik BSN in de zorg en NEN 7510 Informatiebeveiliging in de zorg dient er bij de gebruiker borging te zijn van authenticatie van gebruikers

Nadere informatie

HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION

HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION ACCARE Algemene informatie Auteur Hans Doesburg Doelgroep Gebruikers Accare Bestandsnaam Accare HL TwoFactor-Authentication.docx Datum 24 november 2016 Versie 3.0

Nadere informatie

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht!

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht! Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Thuiswerken met Vetware Deze handleiding beschrijft hoe je vanuit huis toegang kunt krijgen tot Vetware. Het is verdeeld in twee delen; de voorbereiding

Nadere informatie

MC Slotervaart. Handleiding Thuiswerken

MC Slotervaart. Handleiding Thuiswerken MC Slotervaart Handleiding Thuiswerken Via het internet kunt u verbinding maken met het MC Slotervaart netwerk. Afhankelijk van de aan u toegekende rechten kunt u toegang krijgen tot uw e-mail, bestanden,

Nadere informatie

Nedap healthcare Een mobiele app aan het medewerkeraccount koppelen

Nedap healthcare Een mobiele app aan het medewerkeraccount koppelen Dit artikel geeft uitleg hoe de Nedap apps (zoals de Nedap Ons app, Dossier app en Toegangscode app) gekoppeld kunnen worden aan het account van de medewerker. De apps kunnen op twee manieren gekoppeld

Nadere informatie

Inhoud 1. Aanmelden op Afas online AFAS Pocket installeren en koppelen Afas Pocket aanmelden i.p.v. SMS aanmelden...

Inhoud 1. Aanmelden op Afas online AFAS Pocket installeren en koppelen Afas Pocket aanmelden i.p.v. SMS aanmelden... . Bij Mijn OPO-R heb je te maken met inloggen volgens de twee-factorauthenticatie. Tweefactorauthenticatie is een extra beveiligingslaag bij het inloggen om er zeker van te zijn dat de gebruiker de enige

Nadere informatie

TOEGANGSBEHEER VERNIEUWD van ACM3 naar ACM3+

TOEGANGSBEHEER VERNIEUWD van ACM3 naar ACM3+ Toegangs- en Gebruikersbeheer van de Vlaamse overheid TOEGANGSBEHEER VERNIEUWD van ACM3 naar ACM3+ (juli 2016) Aanmelden bij digitale toepassingen van de Vlaamse overheid TOEGANGSBEHEER: huidig Huidige

Nadere informatie

Handleiding ipad 2016-2017

Handleiding ipad 2016-2017 Handleiding ipad 2016-2017 CONFIGURATIE VAN DE IPAD AIR 2 UITPAK EN EERSTE INSTALLATIE INSTRUCTIE 1. Pak de ipad uit en controleer of alles erin zit: 2. Start de ipad! Dit doe je door de Aan knop (bovenop

Nadere informatie

Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken.

Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken. Beste leerling, Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken. Stap 1: Activatie van je persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Inhoud Tweestapsverificatie... 2 Voorbereiding... 2 1 De eerste keer inloggen met tweestapsverificatie... 3 2 Code opvragen per e-mail... 6 3 Code opvragen

Nadere informatie

Handleiding gebruik van Mestbankloket

Handleiding gebruik van Mestbankloket Handleiding gebruik van Mestbankloket 11/09/2015 Doel van de handleiding Deze handleiding helpt u op weg als u zich voor het eerst wilt aanmelden op het Mestbankloket. Ook als u problemen ondervindt bij

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz app

Gebruikershandleiding Tropaz app Gebruikershandleiding Tropaz app 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Installatie van Tropaz app... 3 2.1 Installatie op Android telefoon en tablet... 3 2.2 Installatie op iphone/ ipad... 3 3 Activatie van

Nadere informatie

Gebruikersinstructie installatie BNG Bank Digipass App

Gebruikersinstructie installatie BNG Bank Digipass App Gebruikersinstructie installatie BNG Bank Digipass App Inleiding BNG Bank biedt vanaf begin september 2018 de Digipass App aan voor de besturingssystemen ios en Android. Deze app biedt dezelfde functionaliteit

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Inhoud Inhoud 1 Inleiding 2 1. Account aanmaken 3 2. Gateway aanmelden 5 3. infraroodpanelen aanmelden 11 4. Thermostaten aanmelden 17 5. infraroodpanelen koppelen aan thermostaat

Nadere informatie

Werken met de kmo-portefeuille. Aanmelden als dienstverlener maatschappelijke zetel

Werken met de kmo-portefeuille. Aanmelden als dienstverlener maatschappelijke zetel Werken met de kmo-portefeuille Aanmelden als dienstverlener maatschappelijke zetel Dienstverlener voor de kmo-portefeuille Om de kmo-portefeuille voor jouw dienstverlening te kunnen aanbieden moet je jouw

Nadere informatie

Welkom bij Mobile Keys!

Welkom bij Mobile Keys! Welkom bij Mobile Keys! Documentversie: 4 januari 2017 Allereerst heten wij u bij deze van harte welkom bij Mobile Keys! Middels dit document zullen we u zo goed mogelijk opweg helpen om het Mobile Keys

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING. Activeer

KORTE HANDLEIDING. Activeer Activeer Activeer Activeer 1. Activeer BUSiNeSS cloud A. Dienst activeren : u krijgt binnen de 2 uur een bevestigingsemail "BASE business Cloud : Notificatie" B. Ga naar https://cdashboard. basebusiness.be

Nadere informatie

Snelstartgids software-token

Snelstartgids software-token Snelstartgids software-token Hoofdstuk 1 - Download en installeer de DIGIPASS App De werkwijze is afhankelijk van je type smartphone: Android of iphone. Volg de procedure die voor jouw toestel van toepassing

Nadere informatie

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord Handleiding myworkandme Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord 22 juli 2013 Inhoudsopgave 1. Nieuwe gebruiker? Je profiel activeren... 3 1.1 Klik op de link in de activatiemail... 3 1.2 Geef je e-mailadres

Nadere informatie

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website Handleiding Talententicket Inhoudstabel Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website... 1 Registreren van je vereniging wanneer je al bent geregistreerd op de website...

Nadere informatie

Met vragen over de registratie kunt u terecht op: admin.inkom@vlaanderen.be. gratis 1700

Met vragen over de registratie kunt u terecht op: admin.inkom@vlaanderen.be. gratis 1700 Met vragen over de registratie kunt u terecht op: admin.inkom@vlaanderen.be gratis 1700 Agentschap Ondernemen, maart 2008 Surf naar : http://www.kmo-portefeuille.be Voor de registratie en het aanmelden,

Nadere informatie

App4Broker : uw nieuwe app!

App4Broker : uw nieuwe app! App4Broker : uw nieuwe app! Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1. U GEBRUIKT MYBROKER AL... 3 1.1. APP4BROKER DOWNLOADEN OP UW TABLET... 3 1.2. INSTALLATIE VAN HET CERTIFICAAT... 4 2. U HEEFT NOG NOOIT MET

Nadere informatie

Digitale documenten. Peter. 1 van 15. Inhoudsopgave

Digitale documenten. Peter. 1 van 15. Inhoudsopgave Peter Inhoudsopgave 1. Waarom digitale documenten?... 3 2. Welke digitale documenten?... 4 a. Online in te vullen.(belastingaangifte)... 4 i. Belastingaangifte op papier... 4 ii. Tax On Web... 4 b. Ontvangen

Nadere informatie

Handleiding activeren en inloggen Flex2Rijk

Handleiding activeren en inloggen Flex2Rijk Handleiding activeren en inloggen Flex2Rijk Inhoud Inleiding 4 1 Activeren DIGIPASS App 5 2 Downloaden Citrix Workspace App 11 3 Inloggen op DWR Next met Flex2Rijk 13 Inleiding Flex2Rijk maakt het mogelijk

Nadere informatie

Videoconsult. Gemakkelijk, veilig en tijdbesparend

Videoconsult. Gemakkelijk, veilig en tijdbesparend Patiënteninformatie Videoconsult Gemakkelijk, veilig en tijdbesparend Steeds meer specialismen in Tergooi gaan met het videoconsult werken. Daardoor kunnen patiënten hun arts bezoeken via een beeldverbinding.

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder.

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Inloggen vanuit huis nu met extra controle

Inloggen vanuit huis nu met extra controle Inloggen vanuit huis nu met extra controle Als je vanaf een pc je ASz-mail wilt gebruiken, hoef je nu alleen maar in te loggen met je Windows gebruikersnaam en wachtwoord. In verband met steeds strenger

Nadere informatie

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding 1. Account aanmaken Download en installeer de EZview app voor ios (Apple iphone) of Android gebaseerde smartphones. (PS.

Nadere informatie

Handleiding Installatie Mobiele Token

Handleiding Installatie Mobiele Token Handleiding Installatie Mobiele Token Versie: 1.1 Datum: 31-12-2014 Inhoud Uitleg... 3 Installatie Digipass for Mobile ES App... 4 Installatie op een Apple apparaat... 4 Installatie op een Android apparaat...

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIK MESTBANKLOKET

HANDLEIDING GEBRUIK MESTBANKLOKET HANDLEIDING GEBRUIK MESTBANKLOKET DOEL VAN DE HANDLEIDING Deze handleiding helpt u op weg als u zich voor het eerst wilt aanmelden op het Mestbankloket. Ook als u problemen ondervindt bij het aanmelden,

Nadere informatie

Okta Installatie handleiding

Okta Installatie handleiding Okta Installatie handleiding Gebruikers installatie handleiding 2017 05 03 Page 1 / 9 Okta Installatie handleiding Version no. 1.0 Inhoud Hoofdstuk 1 Okta Installatie handleiding 3 1.1 Introductie 3 1.2

Nadere informatie

Handleiding Incura Incura Pro app activeren

Handleiding Incura Incura Pro app activeren Handleiding Incura Incura Pro app activeren Incura 1 / 7 Inhoud... INLEIDING... 3 1 INCURA PRO APP INSTELLEN IN INCURA... 4 1.1 GEBRUIKERSBEHEER... 4 1.2 MEDEWERKER STAMGEGEVENS... 5 2 INCURA PRO APP DOWNLOADEN...

Nadere informatie

Handleiding beveiliging en accounts Subliempakket en Polisportaal

Handleiding beveiliging en accounts Subliempakket en Polisportaal Handleiding beveiliging en accounts Subliempakket en Polisportaal Inhoud Inhoud 0 Inleiding 2 1. Registreren en inloggen 3 1.1. Account aanmaken 3 1.2. Tweeweg-authenticatie 3 1.3. Nieuwe gebruiker aanmaken

Nadere informatie

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Gezaghebbende ouders/verzorgers, leerlingen en eventueel hulpverleners kunnen online toegang krijgen tot vrijwel alle gegevens die wij van uw kind bijhouden. Op

Nadere informatie

Handleiding: Telewerken op Windows

Handleiding: Telewerken op Windows Versie 1.0 Handleiding: Telewerken op Windows Verbinden en telewerken op de GGD@work desktop middels Citrix Workspace App Auteur(s): Automatisering Inleiding GGD Amsterdam biedt aan al haar medewerkers

Nadere informatie

Als je na het volgen van deze handleiding nog steeds niet kan inloggen, neem dan contact op met de Xtilton ServiceDesk

Als je na het volgen van deze handleiding nog steeds niet kan inloggen, neem dan contact op met de Xtilton ServiceDesk Wachtwoord opnieuw instellen Het is vervelend als je wachtwoord niet meer werkt of je account is vergrendeld. Het is nu in veel gevallen mogelijk om 24 uur per dag zelfstandig je wachtwoord aan te passen.

Nadere informatie

Handleiding ProActive app. Installatie en account koppelen

Handleiding ProActive app. Installatie en account koppelen Handleiding ProActive app Installatie en account koppelen Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Installatie voor Android 3 3. Installatie voor ios 4 4. Eerste keer inloggen en uw account koppelen 4 4.1. Toegangscode...5

Nadere informatie

1. Identificatie & aangifte dmv persoonlijke elektronische identiteitskaart (e-id) en kaartlezer

1. Identificatie & aangifte dmv persoonlijke elektronische identiteitskaart (e-id) en kaartlezer AANGIFTE ALARMSYSTEMEN BIJ HET MELDPUNT Iedere aangifte van een elektronisch alarmsysteem, dat niet is aangesloten op een meldkamer, dient online te gebeuren bij het Meldpunt alarmsysteem via website http://www.policeonweb.be

Nadere informatie

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 10 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

Hoe verloopt de authenticatie met een authenticatie-applicatie precies? Wat moet ik doen om een mobiele authenticatie-app te kunnen gebruiken?

Hoe verloopt de authenticatie met een authenticatie-applicatie precies? Wat moet ik doen om een mobiele authenticatie-app te kunnen gebruiken? Wat is twee-factor authenticatie? Waarom heeft SIDN twee-factor authenticatie ingevoerd? Vanaf wanneer moet ik twee-factor authenticatie gebruiken? Wat verandert er aan de login-procedure? Welke tweede

Nadere informatie

Gebruikershandleiding wachtwoord instellen en account ontgrendelen

Gebruikershandleiding wachtwoord instellen en account ontgrendelen CONCEPT* Gebruikershandleiding wachtwoord instellen en account ontgrendelen Inhoudsopgave 1. Wat is SSRPM... 3 2. Aanmelden op computer/laptop of Citrix... 4 3. Aanmelden via de website... 9 4. Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app 3 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

Snelstartgids MFA - Smartphone

Snelstartgids MFA - Smartphone Snelstartgids MFA - Smartphone Aan de slag met MFA Versie 1.0 april 2019 Snelstartgids MFA Hoofdstuk 1 - Download en installeer de DIGIPASS App De werkwijze is afhankelijk van je type smartphone: Android

Nadere informatie

App tutorial. De snelste route naar de top met FMP360 online!

App tutorial. De snelste route naar de top met FMP360 online! App tutorial De snelste route naar de top met FMP360 online! Aan de slag met de app De app van FMP360 Online is het gereedschap van de buitendienst medewerker. Alle informatie die betrekking heeft op een

Nadere informatie

Wat betekent dit voor u? Wij verzoeken u om MFA te activeren voor uw account zodat u toegang tot onze applicatie blijft behouden.

Wat betekent dit voor u? Wij verzoeken u om MFA te activeren voor uw account zodat u toegang tot onze applicatie blijft behouden. Bijlage : aanvullende toegangsbeveiliging van de NBA Toetsingsapplicatie Beste gebruiker van de NBA Toetsingsapplicatie, De NBA Toetsingsapplicatie is voorzien van een aanvullende beveiligingsmaatregel:

Nadere informatie

Handleiding remote werken Citrix versie 6.5

Handleiding remote werken Citrix versie 6.5 Handleiding remote werken Citrix versie 6.5 Danthas BV Kraaiheide 1 9202 PC Drachten T +31(0)512-571166 F +31(0)512-571177 Copyright. Het copyright van dit document berust bij Danthas BV. Niets uit dit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz app voor reguliere gebruikers

Gebruikershandleiding Tropaz app voor reguliere gebruikers Gebruikershandleiding Tropaz app voor reguliere gebruikers 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Installatie van Tropaz app... 3 2.1 Installatie op Android telefoon en tablet... 3 2.2 Installatie op iphone/

Nadere informatie

ID Handleiding: Externe toegang Multiversum via MultiFactor Authenticatie ( MFA )

ID Handleiding: Externe toegang Multiversum via MultiFactor Authenticatie ( MFA ) ID Handleiding: Externe toegang Multiversum via MultiFactor Authenticatie ( MFA ) In het verleden was voor externe toegang tot Multiversum het gebruik van een hardware token (de zgn. dongle) samen met

Nadere informatie

Handleiding Spitsvrij-smartphone applicatie

Handleiding Spitsvrij-smartphone applicatie Handleiding Spitsvrij-smartphone applicatie Versie: 24 april 2013 Om met Spitsvrij mee te doen heb je een iphone 4 of 5 nodig met ios5 of hoger of een Android smartphone versie 2.3 of hoger, met een touchscreen

Nadere informatie

Quick start guide Office 365. Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik

Quick start guide Office 365. Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik Quick start guide Office 365 Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik Inhoudsopgave 1. Beheeromgeving en inloggegevens 2 2. Aan de slag 3 2.1 Maak een gebruiker aan

Nadere informatie

Je kunt ESS op twee manieren bereiken: via een webpagina en via en app op je smartphone.

Je kunt ESS op twee manieren bereiken: via een webpagina en via en app op je smartphone. Instructie Employee Self Service (ESS) Versie 22-6-2015 ESS wordt onder ander gebruikt om digitaal de loonstroken aan te bieden. Deze service heeft echter nog meer mogelijkheden voor de toekomst zoals

Nadere informatie

Via de Self Service Portal (SSP) van Topdesk kun je een telewerk voorziening via het formulier Accounts rechten aanvragen of wijzigen aanvragen.

Via de Self Service Portal (SSP) van Topdesk kun je een telewerk voorziening via het formulier Accounts rechten aanvragen of wijzigen aanvragen. In dit document vind je de te volgen stappen om een aanvraag in te dienen om thuis te kunnen werken, het beveiligingstoken in te stellen en de benodigde software op de computer te installeren. Aanvragen

Nadere informatie