ESF-spelregels 2011 Stichting O&O fonds voor de Uitvaartbranche (SOVU) Europese subsidie voor scholing van werkenden in de uitvaartsector!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ESF-spelregels 2011 Stichting O&O fonds voor de Uitvaartbranche (SOVU) Europese subsidie voor scholing van werkenden in de uitvaartsector!"

Transcriptie

1 ESF-spelregels 2011 Stichting O&O fonds voor de Uitvaartbranche (SOVU) Europese subsidie voor scholing van werkenden in de uitvaartsector! SOVU is één van de fondsen die de staatssecretaris van SZW heeft aangewezen als aanvrager en begunstigde van ESF-subsidie. De staatssecretaris heeft bepaald dat de te verwerven Europese subsidie kan worden benut om de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt van de laaggekwalificeerde werkenden in de eigen sector te vergroten. SOVU wil als sectorfonds de uitvaartbedrijven de mogelijkheid geven om een beroep te kunnen doen op ESF-subsidies voor ingekochte scholing t/m MBO-niveau 4. Voor heeft SOVU een sectorale ESF-aanvraag ingediend, die is gebaseerd op geïnventariseerde bedrijfsopleidingsplannen. De staatssecretaris van SZW heeft de ESF-aanvraag in mei 2011 goedgekeurd, hetgeen betekent dat de uitvaartsector voor een ESF-subsidie is toegezegd van ruim één miljoen euro om de eigen medewerkers te scholen. Waarvoor kunt u ESF-subsidie krijgen? De scholing waarvoor SOVU een ESF-aanvraag heeft ingediend is gevarieerd, namelijk: persoonlijke ontwikkeling, vaardigheden en effectiviteit; beroeps- en vakkennis; talenkennis; bedrijfsprocesondersteuning (administratie, informatietechnologie, arbo/veiligheid). De lijst met opleidingen waarvoor door u bij SOVU een ESF-bijdrage kan worden aangevraagd, kunt u op de site van SOVU ( downloaden. U kunt een ESF-bijdrage ontvangen voor de cursuskosten van werkenden 1. Het opleidingsniveau van zowel de cursist als van de opleiding mag maximaal MBO-niveau 4 zijn. Belangrijk is dat met de door u gewenste opleiding qua leereffect hetzelfde wordt beoogd als met de in de lijst opgenomen cursussen. Vul hiervoor het op de site te downloaden Branche- erkenningsverzoek 2011 formulier in en neem contact op met het ESFsecretariaat. 1 Zowel werknemers in loondienst, uitzendkrachten als zelfstandig ondernemers (eenmanszaak).

2 De spelregels voor ESF in de uitvaartsector Alleen scholing die is opgenomen in de door de staatssecretaris van SZW goedgekeurde ESF-aanvraag komen voor subsidiëring in aanmerking; De cursus dient te worden/zijn gevolgd en afgerond in de periode van 2 februari 2011 tot en met 31 juli 2012; Het aantal deelnemers en/of het aantal opleidingen per cursist is niet gemaximeerd 2 ; Alle benodigde formulieren dienen uiterlijk per 31 augustus 2012 volledig en juist ingevuld bij SOVU te zijn ingediend; Een werknemer dient de cursus aantoonbaar te hebben gevolgd. N.B. een diploma, certificaat of bewijs van deelname is afdoende, doch als een werknemer zakt kunnen presentielijsten als bewijs voor aanwezig worden overlegd; Het uitvaartbedrijf is te allen tijde verantwoordelijk voor de eigen administratie. Alle originele bewijsstukken c.q. brondocumenten dient het uitvaartbedrijf t/m 31 december 2020 te bewaren; Het uitvaartbedrijf is bereid om mee te werken in geval van eventuele (ESF-) controles en/of publicitaire acties, die t/m 31 december 2020 kunnen plaatsvinden; SOVU kan alleen ESF-subsidie uitkeren als alle formulieren compleet en naar waarheid zijn ingevuld en voor zover SOVU de benodigde gelden van de staatssecretaris van SZW heeft ontvangen; De maximale uit te keren ESF-bijdrage zal circa 35% van de betaalde scholingskosten bedragen (factuurkosten exclusief BTW). N.B. De uiteindelijke ESF-bijdrage is afhankelijk van hoe achteraf blijkt in welke mate bepaalde groepen in de uitvaartsector zijn geschoold (m.n. vrouwen, laaggeschoolden, jongeren, ouderen) en de verrekening van de kosten voor het opzetten/inrichten/bemensen van het ESFsecretariaat van SOVU. N.B. Verwacht u voor of meer aan scholing in te kopen? Het ESF-secretariaat kan u ondersteunen bij een ESF-proof inkoop. Voor meer informatie over de offerteprocedure of om vrijblijvend de benodigde documenten te ontvangen, kunt u contact opnemen met Robert van der Meer (robert.van.der.meer@oavd.nl) van het ESFsecretariaat SOVU. Wat moet u doen? Om in aanmerking te komen voor een ESF-bijdrage dienen de volgende formulieren per post aan SOVU te worden gestuurd: o Kopie van salarisstrook van eerste maand van deelname aan de eerste cursus. Voorbeeld: uw werknemer A. start op 19 november 2011 met de opleiding Telefoneren met nabestaanden. U dient dan de salarisstrook voor deze werknemer A. waarin de datum 19 november 2011 valt, toe te sturen. Salarisstroken van perioden/maanden voor aanvang van de opleiding zijn voor ESF-subsidie ontoereikend. Op de salarisstrook moeten in ieder geval de volgende gegevens staan: naam deelnemer, BSN-nummer deelnemer, geboortedatum en datum indiensttreding. 2 SOVU kan echter nooit meer subsidie uitkeren dan toegezegd door de staatssecretaris van SZW.

3 o Een origineel, getekend werknemersformulier 3 ; o Een origineel, getekend werkgeversformulier 4 ;; o Een uittreksel uit de Kamer van Koophandel (origineel, < 6 maanden); o Gewaarmerkte kopie* van de factuur van de scholingskosten (let op: de ESF regels schrijven voor dat op de factuur de cursusnaam en de cursisten op naam zijn vermeld evenals indien van toepassing een specificatie van de luchkosten, catering e.d 5!).; o Gewaarmerkte kopie* van het bewijs van betaling van de factuur van de opleidingskosten; o Kopie van het diploma, certificaat of bewijs van deelname cursus. 1. Uw volledige declaratie kunt u op elk moment indienen. N.B. het ultieme indieningsmoment is 31 augustus Let op: UITERLIJK 31 AUGUSTUS 2012 dient de declaratie juist en volledig te zijn! 2. SOVU beoordeelt de declaratie van de werkgever op juistheid en volledigheid. 3. Per informeert ESF/SOVU de werkgever dat de declaratie compleet is of verzoekt om eventuele ontbrekende gegevens aan te leveren. 4. Alleen complete, juiste en volledige declaraties kunnen meegenomen worden in de ESF-einddeclaratie. 5. ESF/SOVU zal uiterlijk 31 oktober 2012 de einddeclaratie indienen bij de staatssecretaris van SZW. 6. Het Agentschap SZW zal vervolgens namens de staatsecretaris van SZW de einddeclaratie binnen 13 weken komen controleren. 7. Na ontvangst van de subsidiegelden zal SOVU het ESF-subsidiebedrag, waarop de werkgever recht heeft, uitbetalen aan de werkgever. * Waarmerkingsprocedure: kopie factuur en kopie betaalbewijs dient door tekendbevoegd persoon te worden voorzien: 1) Dit is een kopie van het origineel t.b.v. ESF-project 2) deze kopie wordt voorzien van een datum 3) en deze kopie wordt voorzien van een handtekening. 3 Elke werknemer die een opleiding gaat volgen waarvoor u als werkgever een ESF-subsidie aanvraagt, dient een werknemersformulier te ondertekenen. De werknemer bevestigt o.a. ervan op de hoogte te zijn (gesteld) dat de opleiding wordt medegefinancierd door het ESF. 4 Het werkgeversformulier dient ondertekend te worden door een tekeningsbevoegd persoon namens het bedrijf. Het bedrijf verklaart dat de werknemers daadwerkelijk bij het bedrijf werkzaam/in dienst zijn. Ook verklaart het bedrijf dat voor de opgegeven cursus(sen) géén kosten in rekening worden gebracht of worden verhaald bij de werknemer(s). 5 Lunchkosten, catering e.d. zijn niet subsidiabel.

4 Periode van aanvragen Als sectorfonds heeft SOVU voor de periode 2 februari 2011 tot en met 31 juli 2012 een ESF-projectsubsidieaanvraag ingediend. Uw declaraties kunt u doorlopend indien echter uiterlijk per 31 augustus 2012 (Het ultieme indieningsmoment!) N.B. De praktijk wijst helaas uit dat ingediende ESFdeclaratieverzoeken veelal niet direct als volledig kunnen worden beschouwd. Wij adviseren daarom met klem om niet te wachten tot het laatste indieningsmoment maar om indien mogelijk al daarvoor uw ESF-declaratie aan ons toe te sturen! Na ontvangst zal SOVU uw declaratie inclusief alle benodigde formulieren beoordelen op juistheid en volledigheid. Per ontvangt u vervolgens de bevestiging dat uw declaratie compleet is of het verzoek om eventuele ontbrekende gegevens aan te leveren. Na afloop van de projectperiode voegt SOVU alle ingediende declaraties samen tot een eindafrekening, die uiterlijk 3 maanden na afloop van de projectperiode bij de staatssecretaris van SZW wordt ingediend. Als de staatssecretaris van SZW de eindafrekening heeft goedgekeurd, zal door SOVU de definitieve declaratie per uitvaartbedrijf worden opgesteld en aan het uitvaartbedrijf worden toegestuurd. Zodra SOVU de vastgestelde ESF-bijdrage van de staatssecretaris van SZW heeft ontvangen, zullen de ESF-bijdragen per uitvaartbedrijf worden overgemaakt. N.B. Wanneer een bedrijf de declaraties tijdig, juist en volledig en tijdig heeft ingediend, kan een voorschot van maximaal 40% van de subsidiabele projectkosten worden uitgekeerd aan het bedrijf. (De gelden moeten dan wel door SOVU van het Agentschap SZW zijn ontvangen).

5 ESF-bijdrage Rekenvoorbeeld De ESF-subsidie wordt als volgt berekend: Als de definitief vastgestelde ESF-subsidie van de staatssecretaris van SZW is ontvangen: Factuur scholingskosten 1.000,00 Maximale netto ESF-bijdrage (40%) 400,00 (40%) Minus verrekeningen 6 50,00 (5%) - Te ontvangen ESF-bijdrage 350,00 (35% subsidie) Hulp nodig? Het ESF secretariaat van SOVU faciliteert uw uitvaartbedrijf bij: Het komen tot een ESF-proof aanvraag c.q. declaratieverzoek. SOVU beoordeelt op juistheid en volledigheid; Het bijhouden van een ESF-proof projectadministratie o.b.v. de door het uitvaartbedrijf aangeleverde bescheiden; Het bepalen/aantonen van de marktconformiteit van de ingekochte scholing; De betaling en financiële afwikkeling van de ingediende declaraties. Mocht u nog vragen hebben over de ESF-procedure en alles wat daarmee samenhangt, dan kunt u contact opnemen met het ESF-secretariaat van SOVU ESF-secretariaat SOVU Databankweg 4a 3821 AL Amersfoort T: E: info@sovu.nl 6 De uiteindelijke ESF-bijdrage is afhankelijk van hoe achteraf blijkt in welke mate bepaalde groepen in de uitvaartsector zijn geschoold (m.n. vrouwen, laaggeschoolden, jongeren, ouderen) en de verrekening van de kosten voor het opzetten/inrichten/bemensen van het ESF-secretariaat van SOVU.

Europese subsidie voor scholing van werkenden in de havensector!

Europese subsidie voor scholing van werkenden in de havensector! ESF-spelregels 2011-2012 Stichting 631/634 Europese subsidie voor scholing van werkenden in de havensector! De havensector is door technologische ontwikkelingen voortdurend in beweging. De activiteiten,

Nadere informatie

Procedure ESF-subsidie O&A fonds SZS

Procedure ESF-subsidie O&A fonds SZS Procedure ESF-subsidie O&A fonds SZS Opleiden met ESF-subsidie in de SZS-branche! De SZS branche is door technologische ontwikkelingen voortdurend in beweging. De activiteiten, de projecten en het scholingsaanbod

Nadere informatie

Procedure ESF-subsidie Stichting Opleidingsfonds MITT

Procedure ESF-subsidie Stichting Opleidingsfonds MITT Procedure ESF-subsidie Stichting Opleidingsfonds MITT Opleiden met ESF-subsidie in de mode-, interieur-, textiel-, en tapijtbranche! De MITT branches zijn door technologische ontwikkelingen voortdurend

Nadere informatie

Toelichting op projectadministratie

Toelichting op projectadministratie Toelichting op projectadministratie 2010ESFN411 - Aanbod Augustus 2011 versie 1.0 Postbus 601 6710 BP Ede SOL brengt mensen T+31 (0)318 en 648 middelen 750 beweging Inhoudsopgave Inleiding 1 Algemene informatie

Nadere informatie

Toelichting ESF op Rijopleidingen voor bedrijven

Toelichting ESF op Rijopleidingen voor bedrijven Toelichting ESF op Rijopleidingen voor bedrijven Inhoudsopgave Inleiding.. pagina 2 Belangrijkste kenmerken. pagina 3 Voorwaarden voor de werkgever pagina 5 Het waarmerken van documenten.. pagina 6 Stappenplan

Nadere informatie

zo eenvoudig is dat TAXI Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw

zo eenvoudig is dat TAXI Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw Subsidie aanvragen voor opleidingskosten: zo eenvoudig is dat SOCIAAL FONDS TAXI Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw toekomst en is medefinancier van dit project Toelichting bij de Aanvraag Opleidingssubsidie

Nadere informatie

Aanvraag sectorplan subsidie voor BBL-opleiding

Aanvraag sectorplan subsidie voor BBL-opleiding Aanvraag sectorplan subsidie voor BBL-opleiding Met dit formulier kunt u subsidie aanvragen voor een BBL-opleiding voor de instroom van nieuw intredende werknemers. Dit document bestaat uit vier delen:

Nadere informatie

Tips en trucs projectadministratie

Tips en trucs projectadministratie Tips en trucs projectadministratie November 2011 Horaplantsoen 18SOL 6717 LT Ede mensen 648 750 in beweging brengt en(0)318 middelen TF +31 Postbus 601 6710 BP Ede +31 (0)318 641 918 Horaplantsoen 18 6717

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT Gilde-BT Versie 2.1 Datum 16-07-2015 Inhoud Inleiding...2 Registeren...3 Beheren van uw accountgegevens...5 Algemene documenten uploaden...6 Het cursusaanbod...7

Nadere informatie

Instructie indienen einddeclaratie ESF Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven e tijdvak

Instructie indienen einddeclaratie ESF Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven e tijdvak Instructie indienen einddeclaratie ESF Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven 2015 2 e tijdvak U heeft het project dat u heeft uitgevoerd met ESF-subsidie Duurzame Inzetbaarheid afgerond en nu is het van belang

Nadere informatie

Handleiding administratieve vereisten, praktijksimulatie BPV en wervingsgesprekken (perceel 1)

Handleiding administratieve vereisten, praktijksimulatie BPV en wervingsgesprekken (perceel 1) Bij de uitvoering van een door het Agentschap SZW medegefinancierd project moet aan een aantal administratieve vereisten worden voldaan. De norm is een inzichtelijke en controleerbare projectadministratie.

Nadere informatie

zo eenvoudig is dat TAXI Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw

zo eenvoudig is dat TAXI Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw Subsidie aanvragen voor opleidingskosten: zo eenvoudig is dat SOCIAAL FONDS TAXI Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw toekomst en is medefinancier van dit project Toelichting bij de Aanvraag Opleidingssubsidie

Nadere informatie

Aanvraag subsidie ESF 2010-2011

Aanvraag subsidie ESF 2010-2011 Aanvraag subsidie ESF 2010-2011 Met dit formulier kunt u subsidie aanvragen voor opleidingen die door het A&O Fonds Grafimediabranche zijn geselecteerd. Dit document bestaat uit vier delen: - Algemene

Nadere informatie

Toelichting ESF voor bedrijven met BBL-leerlingen in eigen dienst

Toelichting ESF voor bedrijven met BBL-leerlingen in eigen dienst Toelichting ESF voor bedrijven met BBL-leerlingen in eigen dienst Versie per 25 oktober 2011 Inhoudsopgave Inleiding.. pagina 2 Belangrijkste kenmerken. pagina 3 Voorwaarden voor de werkgever pagina 4

Nadere informatie

SOOB-ESF Toelichting werkwijze

SOOB-ESF Toelichting werkwijze SOOB-ESF Toelichting werkwijze Voor werkgevers 2010 Tip: bewaar dit exemplaar bij uw administratie Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Belangrijkste kenmerken pag. 4 3. Stappenplan ESF-subsidie pag. 5

Nadere informatie

2b. Uitkeringsreglement Scholing B-deel cursusgroepen

2b. Uitkeringsreglement Scholing B-deel cursusgroepen 2b. Uitkeringsreglement Scholing B-deel cursusgroepen Artikel 1 Toepassing Dit reglement is per 1-1-2017 van toepassing op de sectoren: Glastuinbouw, Paddenstoelenteelt, Dierhouderij, Open Teelten (onderverdeeld

Nadere informatie

Aanvraag subsidie ESF 2009

Aanvraag subsidie ESF 2009 Het ESF investeert in Aanvraag subsidie ESF 2009 Met dit formulier kunt u subsidie aanvragen voor opleidingen die door het A&O-fonds Grafimediabranche zijn geselecteerd. Dit document bestaat uit vier delen:

Nadere informatie

Instructie indienen einddeclaratie

Instructie indienen einddeclaratie Instructie indienen einddeclaratie ESF Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven 2016 3e tijdvak U heeft het project dat u heeft uitgevoerd met ESF-subsidie Duurzame Inzetbaarheid afgerond en nu is het van belang

Nadere informatie

Toelichting Duurzame Inzetbaarheid

Toelichting Duurzame Inzetbaarheid Toelichting Duurzame Inzetbaarheid In deze toelichting leest u meer over de aanvraagprocedure van de ESF-subsidie voor Duurzame Inzetbaarheid. Ook leest u hierin wat wij van u verwachten en wat u van het

Nadere informatie

Aanmeldingsformulieren Boekondernemer van de Toekomst losse moduledag(en) Op weg naar een vitale toekomst

Aanmeldingsformulieren Boekondernemer van de Toekomst losse moduledag(en) Op weg naar een vitale toekomst Aanmeldingsformulieren Boekondernemer van de Toekomst losse moduledag(en) Op weg naar een vitale toekomst Volg nu losse moduledagen uit het BOvdT programma! Voor iedereen die niet het 7-daagse Boekondernemer

Nadere informatie

Toelichting SOOB en ESF op Rijopleidingen voor bedrijven met BBL-leerlingen in eigen dienst

Toelichting SOOB en ESF op Rijopleidingen voor bedrijven met BBL-leerlingen in eigen dienst Toelichting SOOB en ESF op Rijopleidingen voor bedrijven met BBL-leerlingen in eigen dienst Gewijzigde versie per 30 september 2011 Inhoudsopgave Inleiding.. pagina 2 Belangrijkste kenmerken. pagina 3

Nadere informatie

Regeling Kwalificerende opleidingen

Regeling Kwalificerende opleidingen Regeling Kwalificerende opleidingen Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie bij woningcorporaties, heeft het FLOW-bestuur in afstemming met sociale partners besloten dat zij meer wil doen om werkgevers

Nadere informatie

Gebruikershandleiding declaraties indienen via SAS portal

Gebruikershandleiding declaraties indienen via SAS portal Gebruikershandleiding declaraties indienen via SAS portal Let op: u dient per deelnemer de volgende documenten/scans te uploaden: 1. gewaarmerkte kopie factuur 2. gewaarmerkte kopie betaalbewijs 3. gewaarmerkte

Nadere informatie

Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015

Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015 Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015 Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang, heeft het FCB-bestuur in afstemming met

Nadere informatie

SOOB-ESF Toelichting werkwijze

SOOB-ESF Toelichting werkwijze SOOB-ESF Toelichting werkwijze Voor werkgevers Tip: bewaar dit exemplaar bij uw administratie 1. Inleiding Werk en meer mogelijk maken voor iedereen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Belangrijkste kenmerken

Nadere informatie

Stichting Opleidingsfonds Beveiligingsbranche ESF 2011-2012. Gebruikershandleiding - Opleider-

Stichting Opleidingsfonds Beveiligingsbranche ESF 2011-2012. Gebruikershandleiding - Opleider- Stichting Opleidingsfonds Beveiligingsbranche ESF 2011-2012 Gebruikershandleiding - Opleider- INLEIDING Deze gebruikershandleiding is opgezet om u als opleider een aantal handvatten te bieden om gemakkelijk

Nadere informatie

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang, heeft het

Nadere informatie

Toelichting Duurzame Inzetbaarheid (ESF-2014-2020)

Toelichting Duurzame Inzetbaarheid (ESF-2014-2020) Toelichting Duurzame Inzetbaarheid (ESF-2014-2020) In deze toelichting leest u meer over de aanvraagprocedure van de ESF-subsidie voor Duurzame Inzetbaarheid. Ook leest u hierin wat wij van u verwachten

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Sectorplan FCB

Algemene Voorwaarden Sectorplan FCB Algemene Voorwaarden Sectorplan FCB I II III IV V VI Algemeen Te vergoeden kosten en hoogte van de vergoeding Indiening van de aanvraag Behandeling van de aanvraag Afhandeling van de vergoeding Slotbepalingen

Nadere informatie

De Stichting Sport, Werk & Opleiding (SWO)

De Stichting Sport, Werk & Opleiding (SWO) De Stichting Sport, Werk & Opleiding (SWO) ESF 2011-2012 Gebruikershandleiding Inleiding Dit webportal is toegankelijk voor bedrijven in Nederland die actief zijn in de sectoren sport, leisure en recreatie

Nadere informatie

Regeling Scholing Jeugdzorg

Regeling Scholing Jeugdzorg Regeling Scholing Jeugdzorg Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang heeft het FCB-bestuur in afstemming met sociale partners besloten

Nadere informatie

Regeling Toekomstgerichte Scholing FLOW

Regeling Toekomstgerichte Scholing FLOW Regeling Toekomstgerichte Scholing FLOW Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie bij woningcorporaties, heeft het FLOW-bestuur in afstemming met sociale partners besloten dat zij meer wil doen om werkgevers

Nadere informatie

Looptijd sectorplan 10 juni 2016 tot 11 juni 2018 mutatie van werkgever ondertekende meer dan er offertes zijn opgevraagd

Looptijd sectorplan 10 juni 2016 tot 11 juni 2018 mutatie van werkgever ondertekende meer dan er offertes zijn opgevraagd Vanuit het Sectorplan Arbeidsmarkt West Brabant zijn er subsidiemogelijkheden voor het opleiden van personeel. Bedrijven die personeel opleiden voor de sectoren bouw, techniek en logistiek komen in aanmerking

Nadere informatie

Sectorplan Kappersbranche Checklist. a. Documenten ten behoeve van controle account: b. Documenten ten behoeve van controle declaratie:

Sectorplan Kappersbranche Checklist. a. Documenten ten behoeve van controle account: b. Documenten ten behoeve van controle declaratie: Sectorplan Kappersbranche Checklist Deze checklist bevat de vereisten die zijn gesteld aan documenten die moeten worden geüpload, om in aanmerking te komen voor tegemoetkoming in scholingskosten vanuit

Nadere informatie

VERANTWOORDING SECTORPLAN IN EEN NOTENDOP

VERANTWOORDING SECTORPLAN IN EEN NOTENDOP VERANTWOORDING SECTORPLAN IN EEN NOTENDOP Datum: 28-5-2014 Betreft: Memo t.b.v. sectorplannen Regio Plus Deze memo bevat basale richtlijnen voor de administratieve vastlegging en verantwoording van kosten

Nadere informatie

Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid

Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid Voor aanvragen van een Loopbaanscan d.d. 11 juni 2015 1/8 Waarom een loopbaanscan? Hoe houdt u uw bedrijf flexibel en uw medewerkers gemotiveerd? Door te investeren

Nadere informatie

Q & A s Sectorplan Groothandel; deelaanvraag Hibin

Q & A s Sectorplan Groothandel; deelaanvraag Hibin Q & A s Sectorplan Groothandel; deelaanvraag Hibin Disclaimer: middels deze Q&A s wil Hibin u zo goed mogelijk informeren omtrent subsidie aanvragen o.b.v. het Sectorplan Groothandel. Hoewel Hibin zorgvuldigheid

Nadere informatie

Algemene bepalingen en gebruiksvoorwaarden Pagina 1

Algemene bepalingen en gebruiksvoorwaarden Pagina 1 ALGEMENE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN VOOR GEBRUIKERS CA-ICT biedt het webportal www.caict-esf.nl aan Gebruikers aan onder toepasselijk verklaring van de volgende bepalingen en voorwaarden. Lees deze overeenkomst

Nadere informatie

REGLEMENT OPLEIDINGSSUBSIDIE 2019

REGLEMENT OPLEIDINGSSUBSIDIE 2019 REGLEMENT OPLEIDINGSSUBSIDIE 2019 Vastgesteld door het bestuur op 25 februari 2019 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepaling blz. 2 Artikel 2 Algemeen blz. 3 Artikel 3 Opleidingsbudget 2019 blz. 4 Artikel

Nadere informatie

ESF Workshop. November 2011. Horaplantsoen 18 6717 LT Ede. www.sol-online.nl. Postbus 601 6710 BP Ede F +31 (0)318 641 918

ESF Workshop. November 2011. Horaplantsoen 18 6717 LT Ede. www.sol-online.nl. Postbus 601 6710 BP Ede F +31 (0)318 641 918 ESF Workshop November 2011 SOL brengt mensen T +31 (0)318 en middelen 648 750 beweging Horaplantsoen 18 6717 LT Ede Postbus 601 6710 BP Ede Programma 1. Over de SOL 2. Ins en outs van project 2011ESFN354

Nadere informatie

Er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar om het webportal te gebruiken. Als u jonger bent dan 18 jaar, mag u dit webportal niet gebruiken.

Er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar om het webportal te gebruiken. Als u jonger bent dan 18 jaar, mag u dit webportal niet gebruiken. ALGEMENE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN VOOR GEBRUIKERS SOBB biedt het webportal www.particulierebeveiliging.com/esf aan Gebruikers aan onder toepasselijk verklaring van de volgende bepalingen en voorwaarden.

Nadere informatie

REGLEMENT LOOPBAANCHECK

REGLEMENT LOOPBAANCHECK REGLEMENT LOOPBAANCHECK 2015-2016 Definitief vastgesteld op 2 december 2014 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepaling blz. 03 Artikel 2 Algemeen blz. 04 Artikel 3 Doelgroep blz. 05 Artikel 4 Aanvraag loopbaancheck/scholing

Nadere informatie

Aanvraag subsidie mobiliteit / duurzame inzetbaarheid sectorplan 2014 2015

Aanvraag subsidie mobiliteit / duurzame inzetbaarheid sectorplan 2014 2015 Aanvraag subsidie mobiliteit / duurzame inzetbaarheid sectorplan 2014 2015 Met dit formulier kunt u subsidie aanvragen voor trajecten zoals die in het sectorplan Grafimedia zijn opgenomen: begeleidingstrajecten

Nadere informatie

Aanvraagprocedure Duurzame Inzetbaarheid (ESF-2014-2020)

Aanvraagprocedure Duurzame Inzetbaarheid (ESF-2014-2020) Aanvraagprocedure Duurzame Inzetbaarheid (ESF-2014-2020) In dit document leest u meer over de aanvraagprocedure van de ESF-subsidie voor Duurzame Inzetbaarheid. Ook leest u hierin wat wij van u verwachten

Nadere informatie

Handleiding Administratieve Organisatie en Interne Controle (AOIC)

Handleiding Administratieve Organisatie en Interne Controle (AOIC) Handleiding Administratieve Organisatie en Interne Controle (AOIC) Algemene aanmeld- en facturatieprocedure Aanmelden 1. De werkgever vallend onder de sector Kartonnage en flexibele Verpakkingen (aanvrager)

Nadere informatie

OSR Duurzaam. Uitgangspunten

OSR Duurzaam. Uitgangspunten OSR Duurzaam Uitgangspunten De onderstaande regeling gaat in per 1 januari 2012 en geldt uitsluitend tijdens de kalenderjaren 2012 en 2013. Deze tijdelijke regeling is een aanvulling op de reguliere OSR

Nadere informatie

ESF Agentschap SZW. Pieter Melis

ESF Agentschap SZW. Pieter Melis ESF 2007-2013 Agentschap SZW Pieter Melis Agentschap SZW 17 juni 2010 Indeling presentatie Introductie in ESF Verantwoordelijkheden Agentschap SZW Actie B: re-integratie van gedetineerden Administratie

Nadere informatie

Regeling Masterclass Mobiliteit en brede inzetbaarheid (Mobri)

Regeling Masterclass Mobiliteit en brede inzetbaarheid (Mobri) Regeling Masterclass Mobiliteit en brede inzetbaarheid (Mobri) Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie bij woningcorporaties, heeft het FLOW-bestuur in afstemming met sociale partners besloten dat zij

Nadere informatie

Officieel vrijstellingsverzoek HBO Bacheloropleidingen. Instructies. In dit document vindt u het volgende:

Officieel vrijstellingsverzoek HBO Bacheloropleidingen. Instructies. In dit document vindt u het volgende: In dit document vindt u het volgende: Instructies Instructies voor het invullen van het aanvraagformulier; Het aanvraagformulier; Een voorbeeld van een ingevuld aanvraagformulier. Bijlage aanvragen gewaarmerkte

Nadere informatie

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers Sectorplannen Handleiding voor werkgevers Versie 1.0 10 februari 2015 Inhoud Een activiteit aanmaken... 2 Marktconformiteit... 3 Eigen offerte procedure... 3 Offerteprocedure via webportal... 7 Een activiteit

Nadere informatie

Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT)

Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT) Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT) ESF 2011-2012 Gebruikershandleiding Inleiding Behoort uw bedrijf tot de ICT-sector? Of hebt u een bedrijfsonderdeel (afdeling) welke actief is in

Nadere informatie

Handleiding Training Ontwikkeladvies Leidinggevenden

Handleiding Training Ontwikkeladvies Leidinggevenden Handleiding Training Ontwikkeladvies Leidinggevenden Voor u ligt de handleiding voor loopbaanadviseurs van de Training Ontwikkeladvies Leidinggevenden. Hierin vindt u alle relevante informatie met betrekking

Nadere informatie

Handleiding Colland subsidie BBL ers

Handleiding Colland subsidie BBL ers Handleiding Colland subsidie BBL ers Organisaties in de cumelasector die de cao-leo toepassen met werknemers die een BBL opleiding volgen op niveau 1,2 of 3 komen in aanmerking voor loonkostensubsidie.

Nadere informatie

Complete set aanmeldingsformulieren

Complete set aanmeldingsformulieren Complete set aanmeldingsformulieren Post HBO Contextuele Hulpverlening Basis / Specialisatie Gelieve alle formulieren te ondertekenen en pasfoto bij te voegen. 1 Aanmeldingsformulier Post hbo basis / specialisatie*

Nadere informatie

U dient ervoor zorg te dragen dat deze declaratie tijdig door het Agentschap SZW is ontvangen:

U dient ervoor zorg te dragen dat deze declaratie tijdig door het Agentschap SZW is ontvangen: Bijlage 3 als bedoeld in artikel 13 van de Tijdelijke subsidieregeling beëindiging subsidiëring schoonmaakdiensten particulieren 2007 Model einddeclaratie Declaratie voor het aanvragen van de eindbetaling

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE Bijlage 3. Aanvraagformulier Aanvraagformulier Subsidieregeling Fonds Ooststellingwerf, pak je kans! 206 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Gemeente Ooststellingwerf t.a.v. Procescoördinator Postbus

Nadere informatie

DE ANKO ESF 2011-2012 Kappersbranche

DE ANKO ESF 2011-2012 Kappersbranche DE ANKO ESF 2011-2012 Kappersbranche shandleiding Deelnemers INLEIDING Vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) is subsidie beschikbaar gesteld voor de kappersbranche. De subsidie is bedoeld om meer kappers

Nadere informatie

Algemene bepalingen en gebruiksvoorwaarden (versie 19-10-2011) Pagina 1

Algemene bepalingen en gebruiksvoorwaarden (versie 19-10-2011) Pagina 1 ALGEMENE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN VOOR GEBRUIKERS SWO biedt het webportal www.swo-esf.nl aan Gebruikers aan onder toepasselijk verklaring van de volgende bepalingen en voorwaarden. Lees deze overeenkomst

Nadere informatie

OSR - Specifiek. Artikel 1. Definities

OSR - Specifiek. Artikel 1. Definities OSR - Specifiek Uitgangspunten OSR-Specifiek is een tijdelijke regeling, waarin de voorheen bestaande tijdelijke regeling OSR Duurzaam is opgegaan. OSR-Specifiek gaat in per 1 januari 2013 en geldt tot

Nadere informatie

aanvraagformulier Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel (STIFT)

aanvraagformulier Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel (STIFT) aanvraagformulier Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel (STIFT) Aanvraag inzake de uitvoering van subsidiëring van projecten die de toeristische kwaliteit van Texel vergroten, bewaren of verbeteren

Nadere informatie

Aanmeldingsformulieren registratie in POH-DM kwaliteitsregister

Aanmeldingsformulieren registratie in POH-DM kwaliteitsregister Geachte heer/mevrouw, Aanmeldingsformulieren registratie in POH-DM kwaliteitsregister Voor u ligt het aanmeldingsformulier voor de registratie als EADV Praktijkondersteuner Diabetes. Met dit aanvraagformulier

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Systeemversterking Human Capital Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland

AANVRAAGFORMULIER Systeemversterking Human Capital Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier is bedoeld voor conceptdoeleinden. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier op de webportal van Stimulus Programmamanagement

Nadere informatie

ESF en de Wet kinderopvang

ESF en de Wet kinderopvang ESF en de Wet kinderopvang Inleiding Sinds 1 januari 2005 is de Wet basisvoorziening kinderopvang in werking getreden. In de Wet kinderopvang wordt de financiering van de kinderopvang geregeld en wordt

Nadere informatie

Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn

Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn Doelgroep 1. De bijdragen van Stichting DOLFINN zijn bedoeld voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. Geldend is hierbij de datum van aanvraag van een

Nadere informatie

ESF Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven 2018/2019

ESF Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven 2018/2019 ESF Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven 2018/2019 Nederland heeft vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) geld beschikbaar gesteld voor de reintegratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor

Nadere informatie

OSR -Reglement Uitvoeringsregeling Ontwikkelingsstimulering (OSR) Uitgangspunten

OSR -Reglement Uitvoeringsregeling Ontwikkelingsstimulering (OSR) Uitgangspunten OSR -Reglement Uitvoeringsregeling Ontwikkelingsstimulering (OSR) Uitgangspunten De OSR biedt mogelijkheden voor werknemers om cursussen/trainingen te volgen met een financiële tegemoetkoming van OTIB.

Nadere informatie

Officieel vrijstellingsverzoek MBO opleidingen

Officieel vrijstellingsverzoek MBO opleidingen In dit document vindt u het volgende: Officieel vrijstellingsverzoek MBO opleidingen Instructies Instructies voor het invullen van het aanvraagformulier; Het aanvraagformulier; Een voorbeeld van een ingevuld

Nadere informatie

Model kwartaaldeclaratie (toelichting: zie pagina 4 en verder)

Model kwartaaldeclaratie (toelichting: zie pagina 4 en verder) Bijlage 2 als bedoeld in artikel 10, vierde lid, van de Tijdelijke subsidieregeling beëindiging subsidiëring schoonmaakdiensten Particulieren 2007 Model kwartaaldeclaratie (toelichting: zie pagina 4 en

Nadere informatie

De Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT)

De Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT) De Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT) ESF 2011-2012 Gebruikershandleiding -Opleider- Inleiding Deze gebruikershandleiding is opgezet om u als opleider een aantal handvatten te bieden

Nadere informatie

SFRecreatie biedt het webportal www.sfr-esf.nl aan Gebruikers aan onder toepasselijk verklaring van de volgende bepalingen en voorwaarden.

SFRecreatie biedt het webportal www.sfr-esf.nl aan Gebruikers aan onder toepasselijk verklaring van de volgende bepalingen en voorwaarden. ALGEMENE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN VOOR GEBRUIKERS SFRecreatie biedt het webportal www.sfr-esf.nl aan Gebruikers aan onder toepasselijk verklaring van de volgende bepalingen en voorwaarden. Lees deze overeenkomst

Nadere informatie

ESF Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven e tijdvak

ESF Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven e tijdvak ESF Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven 2016 3 e tijdvak Nederland heeft vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) geld beschikbaar gesteld voor de re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Gelet op de met ESF gemoeide procedures en specialistische terminologie, licht ik onderstaand de opzet van het ESF kort toe.

Gelet op de met ESF gemoeide procedures en specialistische terminologie, licht ik onderstaand de opzet van het ESF kort toe. > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

aanvraagformulier garage/parkeerplaats

aanvraagformulier garage/parkeerplaats aanvraagformulier garage/parkeerplaats De door u verstrekte informatie wordt vertrouwelijk behandeld Persoonsgegevens Aanvrager Partner / mede aanvrager Naam M V M V Voorna(a)m(en) voluit Geboortedatum

Nadere informatie

Doel van de opleiding. Leerstofprogramma. Cursusduur. Lestijden Dag opleiding van: 9.00 uur tot 16.00 uur. Nieuwegein, 15 mei 2006

Doel van de opleiding. Leerstofprogramma. Cursusduur. Lestijden Dag opleiding van: 9.00 uur tot 16.00 uur. Nieuwegein, 15 mei 2006 Nieuwegein, 15 mei 2006 Pascalbaan 1, 3439 MP Nieuwegein Postbus 1156, 3430 BD Nieuwegein Tel. 030 6008367 Fax 030 6008372 mkaspers@lastechniekeuropa.nl www.lasschool.nl BTW nr. NL0051.28.468.B01 ING Ede

Nadere informatie

Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT)

Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT) Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT) ESF 2011-2012 Gebruikershandleiding Inleiding Behoort uw bedrijf tot de ICT-sector? Of hebt u een bedrijfsonderdeel (afdeling) welke actief is in

Nadere informatie

Voor 2012 is per adres een maximale subsidie van 5.000,- beschikbaar.

Voor 2012 is per adres een maximale subsidie van 5.000,- beschikbaar. AANVRAAGFORMULIER Versie april 2012 Doelstelling De gemeente Utrecht stimuleert het gebruik van elektrische voertuigen en stelt in het kader van de stimuleringsmaatregelen voor schoon vervoer een bedrage

Nadere informatie

Aanmeldingsformulieren Boekondernemer van de Toekomst. Op weg naar een vitale toekomst

Aanmeldingsformulieren Boekondernemer van de Toekomst. Op weg naar een vitale toekomst Aanmeldingsformulieren Boekondernemer van de Toekomst Op weg naar een vitale toekomst Maak de boekwinkel vitaal met een intensief veranderprogramma! Boekondernemer van de Toekomst is een uniek co-creatie

Nadere informatie

Aanvraagformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Ontwikkelingsprojecten van en vermarkting door ondernemingen

Aanvraagformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Ontwikkelingsprojecten van en vermarkting door ondernemingen Aanvraagformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Ontwikkelingsprojecten van en vermarkting door ondernemingen Heeft u hulp nodig? Informatie over de regeling kunt u vinden op onze

Nadere informatie

ACCEPTATIE- / INSCHRIJFFORMULIER

ACCEPTATIE- / INSCHRIJFFORMULIER ACCEPTATIE- / INSCHRIJFFORMULIER BETREFT ADRES: POSTCODE:.. TE AMSTERDAM Gegevens huurder Voorletters en achternaam Huidig adres Postcode Woonplaats Huidige woning: Koopwoning Sociale huurwoning Stadgenoot

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 55 20 maart 2009 Recreatie Sociaal fonds 2009/2012 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen MINISTERIE VAN SOCIALE

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 22991 5 december 2012 Recreatie Sociaal Fonds 2012 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen MINISTERIE VAN SOCIALE

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan kunt u dit jaar in aanmerking komen voor eenmalig extra geld van de

Nadere informatie

Colland Arbeidsmarktbeleid ESF 2011-2012. Gebruikershandleiding -Deelnemers -

Colland Arbeidsmarktbeleid ESF 2011-2012. Gebruikershandleiding -Deelnemers - Colland Arbeidsmarktbeleid ESF 2011-2012 Gebruikershandleiding -Deelnemers - Versie oktober 2011 INLEIDING Werknemers en ZZP ers die werkzaam zijn in de sectoren Glastuinbouw, Hoveniers, Loonwerk en Open

Nadere informatie

UITVOERINGSOVEREENKOMST

UITVOERINGSOVEREENKOMST UITVOERINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Zorg aan Zet, arbeidsmarktorganisatie voor Zorg en Welzijn in Limburg, hoofdaanvrager regionale sectorplan zorg hierna te noemen: (de) aanvrager, 2. Arbeidsorganisatie..

Nadere informatie

Aanvraagformulier Nummers voor toegang tot ondernemingen en instellingen (Bedrijfsnummers)

Aanvraagformulier Nummers voor toegang tot ondernemingen en instellingen (Bedrijfsnummers) Aanvraagformulier Nummers voor toegang tot ondernemingen en instellingen (Bedrijfsnummers) Algemene toelichting Wat kunt u doen met dit formulier? U kunt met dit formulier nummers voor toegang tot ondernemingen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Versterking innovatiesysteem Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland

AANVRAAGFORMULIER Versterking innovatiesysteem Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier is bedoeld voor conceptdoeleinden. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier op de webportal van Stimulus Programmamanagement

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER INVESTERINGSSUBSIDIE SPORT 2017

AANVRAAGFORMULIER INVESTERINGSSUBSIDIE SPORT 2017 Pagina1 Het bestuur van Naam organisatie (statutair) : (Indien de organisatie voor het eerst subsidie aanvraagt, dan moeten met de aanvraag de volgende stukken meegezonden worden: de oprichting- of stichtingsakte,

Nadere informatie

Subsidiereglement van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen (SOOB)

Subsidiereglement van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen (SOOB) Conceptversie 2 feb. Subsidiereglement van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen (SOOB) Geldend per 1 maart 2011 Artikel 1 Definities

Nadere informatie

KISS4KIDS. Kinderopvangregeling Online. Postbus 505 5460 AM Veghel. tel. 0900-kiss4kids (80 cent per minuut) fax (0413) 351952

KISS4KIDS. Kinderopvangregeling Online. Postbus 505 5460 AM Veghel. tel. 0900-kiss4kids (80 cent per minuut) fax (0413) 351952 Kinderopvangregeling Online Informatie voor werkgevers 2006 KISS4KIDS Kinderopvangregeling Online Postbus 505 5460 AM Veghel tel. 0900-kiss4kids (80 cent per minuut) fax (0413) 351952 info@kiss4kids.nl

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagformulier is bedoeld voor een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wordt verleend voor een eenmalige activiteit of ander incidenteel

Nadere informatie

Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten

Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten Paragraaf 2.1 Internationale Marktverkenningsactiviteiten Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van

Nadere informatie

Instructie aanmelden/inloggen.

Instructie aanmelden/inloggen. Instructie aanmelden/inloggen. Via de website is het mogelijk om je aan te melden voor een cursus van Scholing dichtbij. Voor cursisten die eerder hebben deelgenomen aan een cursus is het eenvoudig om

Nadere informatie

REGLEMENT OPLEIDINGSSUBSIDIE 2015-2016

REGLEMENT OPLEIDINGSSUBSIDIE 2015-2016 REGLEMENT OPLEIDINGSSUBSIDIE 2015-2016 Vastgesteld door het bestuur op 2 december 2014 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepaling blz. 2 Artikel 2 Algemeen blz. 3 Artikel 3 Opleidingsbon 2015-2016 blz. 4

Nadere informatie

Beheersing en controle bij ESF projecten

Beheersing en controle bij ESF projecten Beheersing en controle bij ESF projecten Wat is interne controle? De interne controle van een organisatie richt zich op het verkrijgen van een redelijke mate van zekerheid (assurance) omtrent het bereiken

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER: Subsidieregeling agrarische bedrijfsverplaatsing Groningen (VGAB)

AANVRAAGFORMULIER: Subsidieregeling agrarische bedrijfsverplaatsing Groningen (VGAB) AANVRAAGFORMULIER: Subsidieregeling agrarische bedrijfsverplaatsing Groningen (VGAB) Niet door aanvrager in te vullen Datum ontvangst Provincie : Paraaf ontvangst: Maatregel/Regeling: Projectnaam: Datum

Nadere informatie

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015 Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

Model. Aanvraagformulier. Tijdelijke subsidieregeling stimuleren leeftijdsbewust beleid. Aanvraagronde 2007

Model. Aanvraagformulier. Tijdelijke subsidieregeling stimuleren leeftijdsbewust beleid. Aanvraagronde 2007 Model Aanvraagformulier Tijdelijke subsidieregeling stimuleren leeftijdsbewust beleid Aanvraagronde 2007 Bijlage 1 als bedoeld in artikel 5, derde lid, en artikel 6, onderdeel b, van de Tijdelijke subsidieregeling

Nadere informatie

DUURZAAM VOORUIT Deelplan voor bibliotheken uit Sectorplan Cultuur

DUURZAAM VOORUIT Deelplan voor bibliotheken uit Sectorplan Cultuur DUURZAAM VOORUIT Deelplan voor bibliotheken uit Sectorplan Cultuur Den Haag, 2015 DUURZAAM VOORUIT Deelplan voor bibliotheken uit Sectorplan Cultuur De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) heeft

Nadere informatie