Vraag ex artikel 3:38 RvO raadslid dhr. E. Manuel (fractie SP) betreffende multifunctionele accommodatie Boxmeer Noord

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vraag ex artikel 3:38 RvO raadslid dhr. E. Manuel (fractie SP) betreffende multifunctionele accommodatie Boxmeer Noord"

Transcriptie

1 Vraag ex artikel 3:38 RvO raadslid dhr. E. Manuel (fractie SP) betreffende multifunctionele accommodatie Boxmeer Noord Inleiding De SP heeft tijdens de algemene beschouwingen op 1 november 2007 aandacht gevraagd voor de realisatie van een multifunctionele accommodatie in Boxmeer-Noord. In het college akkoord is opgenomen dat in 2007 plannen zijn ontwikkeld voor een wijkvoorziening in deze wijk. Evenzo staat in het investeringsschema dat een bedrag van 5,5 ton hiervoor is gereserveerd en dat de nieuwbouw in 2009 zal plaats vinden. De SP gaf aan zich te kunnen vinden in de realisatie van nieuwbouw van deze accommodatie in 2009.Tegelijkertijd gaven wij aan het te betreuren dat de raad nog geen plan van aanpak is aangereikt en dat men niet op schema ligt. Om dit alles te onderstrepen heeft de SP een motie ingediend met de strekking het college op te roepen om nu wel vaart te maken. (Zie pagina 18 verslag raadsvergadering d.d. 1 november 2007) Het college reageerde hierop bij monde van wethouder Klaassen dat zijn afspraak heeft verzuimd na te komen in juni 2007 een rapportage van de stand van zaken rond de wijkvoorziening in Boxmeer-Noord te geven en heeft namens het college aanvullend aangegeven dat zij de bovengenoemde SP motie overnemen. Ik citeer: Wethouder Klaassen merkt op ( ) Het plan van aanpak zal januari 2008 voorliggen. (Zie pagina 32 verslag raadsvergadering d.d. 1 november 2007). Het is inmiddels maart Het toegezegde plan van aanpak heeft nog steeds niet de raad bereikt. Reden voor de SP om aan de bel te trekken. Daarnaast zijn er vele vragen gerezen over de gang van zaken met betrekking tot de realisatie van de nieuwbouw van de multifunctionele accommodatie zoals reeds boven aangehaald. Dit mede wegens een geruchtenstroom die is ontstaan nadat een brief van Wijkraad Boxmeer Noord welke in de afgelopen twee weken onder de bewoners van Boxmeer-Noord is verspreid. Graag wil de SP het een en ander opgehelderd zien en vandaar de volgende vragen: Vragen (en antwoorden) Deel A (toezegging plan van aanpak). 1. Waardoor heeft het college zijn toezeggingen om in januari 2008 met het plan van aanpak naar de raad toe te komen niet waar kunnen maken? 2. Waarom is voor het verstrijken van de deadline niet kenbaar gemaakt dat de deadline niet haalbaar was. 3. Kan de raad (vooruitlopend op de beantwoording van deze vragen) per ommegaande (uiterlijk eind deze week (vrijdag 7 maart) het plan van aanpak ontvangen? Zo neen, waarom niet? Antwoord A1. Tijdens de algemene beschouwingen van 1 november 2007 was de verwachting dat in december 2007 een akkoord kon worden bereikt met het bestuur van de scouting over de voorwaarden waaronder gebouw terug zou kunnen vallen aan de gemeente. Tevens was de verwachting dat de wijkraad dan inzicht zou hebben in de vraag of er voldoende vrijwilligers gevonden zouden zijn om activiteiten te ontwikkelen en om de accommodatie te beheren en te exploiteren. Om een realistisch plan te maken

2 bleek een langer traject nodig dan voorzien. Dit omdat de inbreng van verschillende partijen in verschillende processen nodig is. Begin februari is door de wijkraad een brief opgesteld, waarin alle wijkbewoners zijn opgeroepen om zich te melden als vrijwilliger voor één of meer activiteiten. Deze brief is half februari door de wijkraad verspreid bij alle huishoudens van Boxmeer-Noord. Inmiddels hebben een aantal mensen zich als vrijwilliger aangemeld om zitting te nemen in de beheersstichting. Antwoord A2. Dat de deadline niet haalbaar was is gebaseerd op een verkeerde inschatting van de duur van noodzakelijke processen. Het is een omissie dat dat niet tijdig gemeld is aan de Raad. Antwoord A3. Het was niet mogelijk om de Raad uiterlijk 7 maart a.s. een plan van aanpak voor te leggen. Dit omdat nog geen uitsluitsel bestaat over het draagvlak in de wijk voor de oprichting van een beheersstichting. Deel B (opheldering n.a.v. geruchtenstroom na brief wijkraad Boxmeer noord aan de bewoners van Boxmeer Noord c.q. gerezen en onduidelijkheden in de wijk). 4. Heeft het college concrete afspraken gemaakt met, of opdrachten verstrekt aan Wijkraad Boxmeer Noord? Zo ja welke afspraken zijn er gemaakt en welke opdrachten zijn er verstrekt? 5. Heeft het college concrete afspraken gemaakt met, of opdrachten verstrekt aan welzijnsorganisatie Radius? Zo ja welke afspraken zijn er gemaakt en welke opdrachten zijn er verstrekt? 6. Heeft het college concrete afspraken gemaakt met, of opdrachten verstrekt aan een andere organisatie? Zo ja welke afspraken zijn er gemaakt en welke opdrachten zijn er verstrekt en met wie? 7. Is het college op de hoogte van de inhoud van de reeds boven aangehaalde brief van de wijkraad Boxmeer Noord waarin wordt aangegeven dat: de gemeente en Woonmaatschappij Maasland de mogelijkheid hebben geschapen om twee ontmoetingsruimten voor de wijk te realiseren? Zo ja, onderschrijft u deze passage uit deze brief en waarom? Zo nee, hoe denkt het college dit breed circulerend bericht recht te gaan zetten onder de inwoners van Boxmeer Noord? Zoals wethouder Klaassen tijdens de algemeen beschouwingen van 1 november van verleden jaar heeft aangegeven heeft de SP begrepen dat de realisatie van een multifunctionele accommodatie voor Boxmeer Noord bij het scoutinggebouw De Driewiek een reële optie kan zijn.

3 Naar aanleiding van de bovengenoemde brief die de bewoners van Boxmeer Noord hebben gekregen is bij diverse mensen de mening toegedaan dat de realisatie van een multifunctionele accommodatie bij de Driewiek al rond is en dat het nu gaat om de bemensing van twee ontmoetingsruimten in Boxmeer Noord. 8. Graag een zo volledig mogelijke en juiste stand van zaken geven hoe het op dit moment is m.b.t. de tijdens de algemene beschouwingen van 01 november 2007 aangegeven optie van de mogelijke realisatie van een multifunctionele accommodatie???. 9. Is het de bedoeling dat nieuwbouw van een multifunctionele accommodatie plaats gaat vinden op de plaats waar het scouting gebouw nu staat(het gebouw De Driewiek ), want in de investeringsschema sprake is van nieuwbouw? 10. Is de buurtvereniging en de wijkraad Boxmeer Noord geconsulteerd of betrokken bij de realisatie van de nieuw te realiseren multifunctionele accommodatie? Zo ja, wat is of wordt hun rol en positie hierin? Zo neen,wat gaat het college doen om te zorgen dat de buurtvereniging en wijkraad in Boxmeer Noord ook van begin af aan betrokken worden en raken bij de totstandkoming van de nieuw te realiseren multifunctionele accommodatie? 11. Hebben reeds gesprekken plaats gevonden met de omwonenden over de mogelijke locatiekeuzes, de locatie Josef Israelstraat en de locatie De Driewiek? Zo ja, zijn er verslagen? Zo neen, gaat dit gebeuren en wanneer? Antwoord B1: De wijkraad is voor de gemeente het orgaan voor overleg over de leefbaarheid in de wijk. De behoefte aan een multifunctionele voorziening is door de wijkraad verschillende keren naar voren gebracht, o.a. in de tweejaarlijkse bezoeken van het College aan de wijk. De gemeente heeft de wijkraad geïnformeerd over de noodzaak van het bestaan van een beheersstichting. De wijkraad heeft zelf het initiatief genomen om een brief op te stellen om vrijwilligers te werven en deze te verspreiden onder alle huishoudens in Boxmeer-Noord. Antwoord B2: Welzijnsorganisatie Radius heeft onder meer als taak om wijkraden te ondersteunen bij hun taken. Radius ondersteunt nu met de functie opbouwwerk de wijkraad van Boxmeer-Noord bij het werven van vrijwilligers. Antwoord B3: De gemeente heeft geen opdrachten verstrekt aan andere organisaties.

4 Antwoord B4: Het college heeft kennis genomen van deze brief en de wijze waarop de wijkraad daarin de actuele situatie in zijn optiek verwoord. Bij de eerstvolgende gelegenheid van communicatie zal nadrukkelijker met elkaar de (feitelijke) boodschap worden afgestemd. De wijkraad en het bestuur van de scouting zijn op de hoogte dat de plannen rond De Driewiek pas uitgevoerd kunnen worden als de Raad zich akkoord heeft verklaard met het plan. Dat enige onrust is ontstaan omdat niet alles nog precies is uitgekristalliseerd betreurt het College. Antwoord B5: In 2007 zijn voorbereidende werkzaamheden verricht om een realistisch plan van aanpak te maken. Zo zijn o.a. cijfers bestudeerd m.b.t. de te verwachten bevolkingsontwikkeling en leerlingprognoses, dit met het oog op een mogelijke koppeling met een nieuw schoolgebouw. Conclusie was dat gezien de afnemende leerlingprognoses een koppeling van een buurtaccommodatie met een nieuw schoolgebouw geen realistische en doelmatige optie is. Tevens hebben gesprekken plaatsgevonden met wijkraad Boxmeer-Noord over de aard en omvang van de behoefte aan ontmoetingsruimtes in de wijk. De verwachting van de wijkraad is dat er vooral behoefte zal zijn aan een ontmoetingsruimte voor jeugdactiviteiten. Daarnaast is een verbinding gelegd met een initiatief van woonmaatschappij Maasland om een ontmoetingsruimte voor ouderen te realiseren in een bestaand flatgebouw in Bakelgeert-Noord. Conclusie was dat een constructie waarbij een ruimte in een bestaand gebouw wordt vrijgespeeld voor wijkactiviteiten voor jongeren en voor andere buurtbewoners een realistische en doelmatige optie is om de wijkontmoetingsfunctie te realiseren. In Boxmeer-Noord staat gebouw De Driewiek dat zich op zich goed zou lenen voor wijkactiviteiten. Dit gebouw is in 1997 geprivatiseerd en wordt nu beheerd door Scouting Boxmeer. Door de privatisering terug te draaien, het onderhoud op peil te brengen en het gebouw beschikbaar te maken voor buurtactiviteiten, kunnen er verschillende problemen tegelijk worden opgelost. Zowel wijkraad Boxmeer-Noord als het bestuur van de scouting stonden positief ten opzichte van deze constructie. Het proces van voorbereiding is volop gaande, zo moge blijken uit de beantwoording van de vragen hiervoor. Het resultaat hangt af van uitkomsten van overleg met wijkraad, van bestuur scouting en de werkgroep Ontmoeting Boxmeer-Noord en van de kosten van bouwkundige aanpassingen. Antwoord B6: Of de Driewiek geschikt is om om te bouwen tot een multifunctionele accommodatie danwel dat toch nieuwbouw nodig is, zal moeten blijken uit het bouwkundige onderzoek én uit de feitelijke aard en omvang van de behoefte aan een ontmoetingsruimte in de wijk.

5 Antwoord B7: Op basis van het convenant Wijk- en dorpsraden is de wijkraad voor de gemeente het orgaan voor overleg met de wijk. De gemeente heeft vanaf het begin dan ook regelmatig overleg gehad met de wijkraad. Met buurtvereniging Bakelgeert-Noord heeft de gemeente geen contact gehad over dit onderwerp. De gemeente heeft de wijkraad geadviseerd om de buurtvereniging te betrekken bij de ontwikkelingen rond de ontmoetingsruimte. Antwoord B8: Met de bewoners en omwonenden van de Jozef Israëlstraat is overleg geweest. Dit is gebeurd onder regie van woonmaatschappij Maasland. Met de omwonenden van De Driewiek is in deze fase nog geen direct contact geweest.

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELING LEEFBAARHEIDSFONDS. (Versie 9 d.d )

UITVOERINGSREGELING LEEFBAARHEIDSFONDS. (Versie 9 d.d ) UITVOERINGSREGELING LEEFBAARHEIDSFONDS (Versie 9 d.d. 7-09-2015) Algemeen Jaarlijks stelt de gemeente Heerhugowaard subsidie beschikbaar voor activiteiten die met de leefbaarheid in de omgeving te maken

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 5262212 B&W verg. : 21 oktober 2015 Onderwerp: Locatiekeuze AZC 1) Status Zoals afgesproken in het raadsvoorstel Proces en locatiecriteria asielzoekerscentrum s- Hertogenbosch

Nadere informatie

Formulier schriftelijke vragen raadslid aan college of burgemeester

Formulier schriftelijke vragen raadslid aan college of burgemeester artikel 35 Formulier schriftelijke vragen raadslid aan college of burgemeester Schriftelijke vragen van een raadslid aan het college of de burgemeester ingevolge artikel 35 van het Reglement van orde van

Nadere informatie

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie VVD inzake De Kern

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie VVD inzake De Kern Zaaknummer: OWZAP06 Onderwerp Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie VVD inzake De Kern Collegevoorstel Inleiding In de bijgevoegde brief van 13 april 2011 stelt de fractie VVD vragen op grond

Nadere informatie

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders Openbaar Registratienummer: 238048 Datum voorstel: 21 december 2016 Niet openbaar Portefeuillehouder: De heer E. Vandermeulen Afdeling: LO Samenleving Agendapunt 4 Onderwerp/Titel: Uitvoering initiatieven

Nadere informatie

Vragen en antwoorden (1 juni 2011) 1. Heeft u het huurcontract met de huurders van de Morgenster formeel opgezegd?

Vragen en antwoorden (1 juni 2011) 1. Heeft u het huurcontract met de huurders van de Morgenster formeel opgezegd? Vervolg-aanvullende vragen raadslid dhr. M. Wiggers de Vries (fractie PK) ex artikel 40 Rvo betreffende bestemming gebouw de Morgenster en beantwoording college. 16 mei 2011 Op 21 april 2011 heeft u in

Nadere informatie

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder B en W Voorblad Onderwerp Parkeersituatie Lovinckplein Datum Kenmerk B en W datum 12 juli 2016 18 juli 2016 Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder Wilco van der Bas Ernst-Jan Meerbeek Maatschappelijke

Nadere informatie

Voorlopig advies van Wmo Adviesraad inzake Beleidsplan Wmo

Voorlopig advies van Wmo Adviesraad inzake Beleidsplan Wmo College van Burgemeester en Wethouders van Weesp Ter attentie van wethouder mw. A. Heijstee Postbus 5099 1380 GB Weesp Betreft: Voorlopig advies van Wmo Adviesraad inzake Beleidsplan Wmo 2015-2018 Weesp,

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB (0162)

Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB (0162) Aan de fracties van VVD en PvdA de heer A.J.H. Wijers, mevrouw C.P.W. Bode-Zopfi Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB d.bosmans@oosterhout.nl (0162) 48 91 03 Onderwerp Vragen ex art.

Nadere informatie

Communicatieplan Uitbreiding Ontmoetingshuis 2 8 fase

Communicatieplan Uitbreiding Ontmoetingshuis 2 8 fase Communicatieplan Uitbreiding Ontmoetingshuis 2 8 fase Antoinette Kooistra September 2015 1. Inleiding Het Ontmoetingshuis is sinds 1 september 2014 in bedrijf. Naast de drie basisscholen Tamim (p.c. onderwijs),

Nadere informatie

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer :

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : RAPPORT Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : 14.1.001 Klacht Verzoekers stellen dat zij als direct-belanghebbenden door de gemeente niet zijn betrokken

Nadere informatie

Rapport. Datum: 20 maart 2006 Rapportnummer: 2006/096

Rapport. Datum: 20 maart 2006 Rapportnummer: 2006/096 Rapport Datum: 20 maart 2006 Rapportnummer: 2006/096 2 Klacht De wijze waarop het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven een klacht van een burger met betrekking tot het plaatsen

Nadere informatie

RAADSBRIEF. Raadsbrief Raadsbrief Resultaten mentimeter sessies WKW. Aan: Gemeenteraad Montferland

RAADSBRIEF. Raadsbrief Raadsbrief Resultaten mentimeter sessies WKW. Aan: Gemeenteraad Montferland RAADSBRIEF Raadsbrief Raadsbrief Resultaten mentimeter sessies WKW Aan: Gemeenteraad Montferland Onderwerp: Resultaten mentimeter sessies WKW Telefoonnummer: (0316) 291 674 Portefeuillehouder: Wethouder

Nadere informatie

Notitie raadsvragen in soorten en maten

Notitie raadsvragen in soorten en maten Notitie raadsvragen in soorten en maten Aanleiding Het komt regelmatig voor dat raadsleden een vraag willen stellen aan het college. Over een voorstel dat het college aan de raad doet. Over een artikel

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 15 januari 2013, locatie commissiekamer, aanvang 18.45 uur, einde 19.15 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 15 januari 2013, locatie commissiekamer, aanvang 18.45 uur, einde 19.15 uur. gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door J.Verheugt Telefoon (040) 238 2103 Verzenddatum 27 februari 2013 Verslag commissie Maatschappij en Cultuur (cie MC) Betreft

Nadere informatie

-------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------ -------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------ Openbare dorpsraadvergadering op 24 juni 2015. Aanwezig: wethouder

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND , 8 a ^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 19 december 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 070114/201 afdeling: Kabinet en Communicatie

Nadere informatie

Uitvoering Voorzieningenkaart 2030

Uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Bijeenkomst 1 november 2016 http://www.oss.nl/voorzieningenkaart 1 november 2016 1 Gemeente Oss: Gert-Jan van der Flier Peggy Mulderij Sjoerd Naus 1 november 2016 2 Uitvoering

Nadere informatie

Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen Postbus 1212, 3600 BE Maarssen T F

Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen Postbus 1212, 3600 BE Maarssen T F /r1 Pagina 1 van 6 Memo M2000: Wmo-vragen inzake uitvoering eigen bijdrageregeling Maarssen Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Behandeld door Mark Renaud Direct nummer 0346-254 361 E-mail mark.renaud@stichtsevecht.nl

Nadere informatie

Raadsvoorstel Inleiding: Feitelijke informatie: Afweging:

Raadsvoorstel Inleiding: Feitelijke informatie: Afweging: Raad Onderwerp: V200900446 aanvraag van verklaring van geen bezwaar voor het verlenen van een vrijstelling ex artikel 19 lid 1 WRO voor een gasopslag annex bedrijfsverzamelcomplex aan de Bosscheweg 67

Nadere informatie

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 4.

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 4. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 4. Voorstel tot het verstrekken van een eenmalige bijdrage aan Paardensportvereniging Aalten ten behoeve van de realisatie van een rijhal AAN DE RAAD Samenvatting De Paardensportvereniging

Nadere informatie

Dorpsraad Lieshout. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

Dorpsraad Lieshout. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Verslag vergadering Dorpsraad d.d. 23-6-2010 Aanwezig: J. v.d. Heijden (voorzitter) A. Janssen (penningmeester) C. Verbakel (lid) M. Hubrechsen (lid) D. v.d. Heuvel (lid) R. v. Berlo (lid) Afwezig met

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

1.1 klopt dit? en zo ja, waarom alleen met coalitiefracties?

1.1 klopt dit? en zo ja, waarom alleen met coalitiefracties? Technische vragen VVD- Blaricum mbt aangenomen motie vado (ingediend door coalitie dd 31 mei jl) BVV- kunstgrasvelden en kleedruimten VVD maakt zich zorgen over de wijze van bestuur en besluitvorming op

Nadere informatie

Door de PvdA fractie zijn art. 40 vragen gesteld over OBS de Lindehof. In deze brief herhalen wij de vragen of

Door de PvdA fractie zijn art. 40 vragen gesteld over OBS de Lindehof. In deze brief herhalen wij de vragen of G E M E E N T E NOORDENVELD B E Z O E K A D R E S T Raadhuisstraat 1 9301 AA Roden P O S T A D R E S t Postbus 109 9300 AC Roden î W E B S I T E / E - M A I L T E L E F O O N T î www gemeentenoordenveld.nl

Nadere informatie

Vastgoed, Sport en Accommodaties Ingekomen stuk D9 (PA 26 februari 2014) Welzijn en Jeugd Accommodaties. Ons kenmerk VA30/

Vastgoed, Sport en Accommodaties Ingekomen stuk D9 (PA 26 februari 2014) Welzijn en Jeugd Accommodaties. Ons kenmerk VA30/ Vastgoed, Sport en Accommodaties Ingekomen stuk D9 (PA 26 februari 2014) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Nieuwe Dukenburgseweg 21 6534 AD Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl

Nadere informatie

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 11 november 2009

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 11 november 2009 in de zaak van, wonende te Heiloo tegen Stichting Kennemer Wonen, gevestigd te Alkmaar Partijen worden hierna aangeduid als en KW. Verloop van de procedure heeft op 12 september 2009 bij de Commissie AedesCode

Nadere informatie

Formulier vragen raadslid/ fractiemedewerker aan college of burgemeester

Formulier vragen raadslid/ fractiemedewerker aan college of burgemeester Formulier vragen raadslid/ fractiemedewerker aan college of burgemeester Schriftelijke vragen van een raadslid of fractiemedewerker aan het college of de burgemeester ingevolge artikel 35 van het Reglement

Nadere informatie

B&W voorstel. c.vanhelvert@shertogenbosch.nl

B&W voorstel. c.vanhelvert@shertogenbosch.nl B&W voorstel Steller : van Helvert Tel. : 06 1586 2307 Portefeuille : Weyers e-mail. : c.vanhelvert@shertogenbosch.nl B&W : Agenda nr. : Reg.nr. : 3597514 Openbaar : ja Onderwerp : BewonersBedrijf Hambaken

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Inspraakrapportage 6 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Inspraakprocedure 1.2 Leeswijzer 2. Verwerking inspraakreacties 3. Conclusie 1. Inleiding

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 27 859 Modernisering Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens (GBA) Nr. 117 VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 14 november

Nadere informatie

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Binnen de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu hebben verschillende fracties de behoefte om vragen en opmerkingen voor te leggen aan de

Nadere informatie

Convenant wijk- en dorpsraden gemeente Boxmeer. Voorwoord

Convenant wijk- en dorpsraden gemeente Boxmeer. Voorwoord Voorwoord Inleiding De ambities van de wijk- en dorpsraden en de gemeente ten aanzien van de samenwerking blijven groot. We kunnen constateren dat de samenwerking een groeiproces is waar we samen de schouders

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 13.0175 d.d. 5-3-2013 Onderwerp Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van het raadslid E. Krijgsman (D66) d.d. 28 januari 2013 inzake het cameratoezicht bij station

Nadere informatie

Datum 8 mei 2018 Behandeld door Mariska Boon Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 2 Uw kenmerk

Datum 8 mei 2018 Behandeld door Mariska Boon Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 2 Uw kenmerk Arriva Nederland t.a.v. dhr. Patrice van Bergen Postbus 626 8440 AP Heereveen Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22

Nadere informatie

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Gemeente t Bergen op Zoom Aan de leden en burgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll U16-014667 Uw kenmerk Ons kenmerk U18-014667 Datum

Nadere informatie

Rapport. Datum: 29 augustus 2002 Rapportnummer: 2002/262

Rapport. Datum: 29 augustus 2002 Rapportnummer: 2002/262 Rapport Datum: 29 augustus 2002 Rapportnummer: 2002/262 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen, voorafgaande aan de invoering van het zogeheten

Nadere informatie

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: G. Kraaijkamp Tel nr: 0620094919 Nummer: 17A.00840 Datum: 14 augustus 2017 Team: Beleid Sociaal Domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Bijlage 4. Procesvoorstel samenspraak Voorweg-Noord

Bijlage 4. Procesvoorstel samenspraak Voorweg-Noord Bijlage 4 Procesvoorstel samenspraak Voorweg-Noord B&W-voorstel Onderwerp Procesvoorstel Samenspraak lokatieontwikkeling Voorweg- Noord Zaaknummer -2016-000173 Documentnummer DOC-2016-001530 Versie Auteur

Nadere informatie

CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013

CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013 CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013 Voorzitter Commissiegriffier H.P.M. Lempens P.A.W. Otten Aanwezig de leden G.J. van Buuren (VVD), G.J.W. Gabriëls

Nadere informatie

Vragen en opmerkingen nav document 'Beantwoording van vragen over het Domus initiatief in Lamweerde te Wehl'.

Vragen en opmerkingen nav document 'Beantwoording van vragen over het Domus initiatief in Lamweerde te Wehl'. Vragen en opmerkingen nav document 'Beantwoording van vragen over het Domus initiatief in Lamweerde te Wehl'. 1.1 Het grootste deel van de daklozen in de Achterhoek betreffen mannen die lijden aan alcoholverslaving.

Nadere informatie

Vergadering d.d.: 12 februari 2009 Agendanummer: B2. Voorstel tot verbetering voetbalaccommodaties WVV 67 en RKVV METO

Vergadering d.d.: 12 februari 2009 Agendanummer: B2. Voorstel tot verbetering voetbalaccommodaties WVV 67 en RKVV METO INITIATIEFVOORSTEL Vergadering d.d.: 12 februari 2009 Agendanummer: B2 Onderwerp: Voorstel tot verbetering voetbalaccommodaties WVV 67 en RKVV METO Initiatiefnemer: fracties CDA, ABZ, PvdA en VVD Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Aan : het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Meerssen

Aan : het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Meerssen Aan : het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Meerssen Betreft : Vragen ex-artikel 40 in het kader van het Reglement van Orde inzake vliegveld MAA en naar aanleiding van de Raadsinformatiebrief

Nadere informatie

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Directie Dar NV Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 9610 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting In onze brief aan de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Melvin Helderman, Mark Goossens. Advies: Stem in met de beantwoording van de art.40-vragen in bijgaande RIB en zend deze aan de raad

Melvin Helderman, Mark Goossens. Advies: Stem in met de beantwoording van de art.40-vragen in bijgaande RIB en zend deze aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.00919 Datum: 19 september 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Fractie SP Kerkrade mevrouw M. Lauman Kaardebol HV KERKRADE. Ons kenmerk Datum ib'o^-^ \ HUOOl5ÔCį(į

Fractie SP Kerkrade mevrouw M. Lauman Kaardebol HV KERKRADE. Ons kenmerk Datum ib'o^-^ \ HUOOl5ÔCį(į ARCHIEF Sector Stedelijke Ontwikkeling 8t Beheer Bezoekadres: Markt 33 Ambtenaar B. Jacobs-van Dongen Fractie SP mevrouw M. Lauman Kaardebol 26 6467 HV KERKRADE Telefoonnummer 14 045 Telefax 045-5676395

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Zienswijzenrapport 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Inleiding 3 2. De ontvankelijkheid van zienswijzen 3 3. Overwegingen

Nadere informatie

Landgraaf. Uw kenmerk

Landgraaf. Uw kenmerk Gemeente Landgraaf Aan Jo Logister Gremelsbrugge 1 2 6374 LT Landgraaf Raadslid GBBL Bijlage(n) Uw brief van 12-02-2015 Uw kenmerk Documentnummer 1 5.04908 I li11!mm Landgraaf, 29 april 201 5 Onderwerp

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer D.A. van der Ree van 28 januari 2015 inzake het samenvoegen van woningen.

Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer D.A. van der Ree van 28 januari 2015 inzake het samenvoegen van woningen. Gemeenteraad Schriftelijke vragen Jaar 2015 Datum akkoord 11 maart 2015 Publicatiedatum 13 maart 2015 Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer D.A. van der ee van 28 januari

Nadere informatie

Voor de interne organisatie onderscheiden we drie type speeltuinverenigingen:

Voor de interne organisatie onderscheiden we drie type speeltuinverenigingen: Checklist indicatoren vrijwilligersmanagement speeltuinwerk De NUSO heeft een vragenlijst ontwikkeld om de organisatiestructuur bij speeltuinverenigingen praktisch in kaart te brengen. Aan de hand van

Nadere informatie

Werken aan een eigen stek

Werken aan een eigen stek Boxmeer 32 33 Boxmeer Werken aan een eigen stek Bouwen Boxmeer Hofstede Elderom In oktober startten we met de bouw van acht eengezinswoningen en zes appartementen. Deze huurwoningen worden halverwege de

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: Raad Onderwerp: V200900446 aanvraag van verklaring van geen bezwaar voor het verlenen van een vrijstelling ex artikel 19 lid 1 WRO voor een gasopslag annex bedrijfsverzamelcomplex aan de Bosscheweg 67

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE (art.41) 14 z t775- Onderwerp: Informatie van de portefeuillehouder over gebreken 2521-bad Alblasserdam

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE (art.41) 14 z t775- Onderwerp: Informatie van de portefeuillehouder over gebreken 2521-bad Alblasserdam SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE (art.41) Reg. nr.: (in te vullen door org.) Datum: 12 december 2014 14 z2011-- t775- Aan de voorzitter van de raad, Onderwerp: Informatie van de portefeuillehouder

Nadere informatie

Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt

Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt 14 december 2012 Dorpshuis Austerlitz Thema: Zorgen moet je doen, niet maken! Op een regenachtige vrijdagavond kwamen ongeveer 60 overwegend oudere

Nadere informatie

Verzoek om interpellatie betreffende de Toermalijn te Wormerveer tijdens de raadsvergadering van 26 juni 2014

Verzoek om interpellatie betreffende de Toermalijn te Wormerveer tijdens de raadsvergadering van 26 juni 2014 Verzoek om interpellatie betreffende de Toermalijn te tijdens de raadsvergadering van 26 juni 2014 Zaanstad 22 juni 2014 De fracties van de Partij voor Ouderen en Veiligheid en Democratisch Zaanstad verzoeken

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF

RAADSINFORMATIEBRIEF RAADSINFORMATIEBRIEF Onderwerp: Gebiedsontwikkeling de Vlaas Registratienummer: 00592142 Datum: 8 september 2016 Portefeuillehouder: W.A. Verhees Steller: DHM Verbaarschot Nummer: RIB-HV-1667 Geachte heer,

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project Onze Wijk 2010

Plan van aanpak. Project Onze Wijk 2010 Plan van aanpak Project Onze Wijk 2010 Plaats, datum: Opgesteld door: Opdrachtgever: Projectleider: Woudenberg, naam, functie..(indien van toepassing) Versie Versie:..(maand/jaar) Becommentarieerd door:

Nadere informatie

Aan de leden van de raad Datum : 4 september Geachte voorzitter en leden,

Aan de leden van de raad Datum : 4 september Geachte voorzitter en leden, Aan de leden van de raad Contactpersoon : Viola Mistrate Haarhuis Telefoonnummer : 026 3772533 Onderwerp: Schriftelijke vragen art. 44 Rvo inzake Hoe veilig woon je in Arnhem Geachte voorzitter en leden,

Nadere informatie

Toelichting werkwijze buurtbudget. 1. Inleiding 1

Toelichting werkwijze buurtbudget. 1. Inleiding 1 Toelichting werkwijze buurtbudget 1. Inleiding 1 2. Doelstellingen, effecten en voorwaarden van het buurtbudget 1 Doelstellingen 1 Beoogd effect 1 Welke voorwaarden gelden voor aanvragen? 1 Voorbeelden

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 25 oktober Voorstel van : college van burgemeester en wethouders

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 25 oktober Voorstel van : college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 25 oktober 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Verzoek tennisvereniging i.o. Venhorst Samenvatting om één tennisvereniging

Nadere informatie

Participatieplan afstoten gemeentehuizen

Participatieplan afstoten gemeentehuizen Participatieplan afstoten gemeentehuizen Herontwikkeling / nieuwe invulling gemeentehuis Muiden en Stadskantoor Naarden 1 Inleiding 1.1 Uitgangspunt Dit participatieplan hoort bij de Project Initiatief

Nadere informatie

TOEKOMST VAN DE SMELEHOF. Presentatie Stand van Zaken aan Dorpsforum 13 juni 2016

TOEKOMST VAN DE SMELEHOF. Presentatie Stand van Zaken aan Dorpsforum 13 juni 2016 TOEKOMST VAN DE SMELEHOF Presentatie Stand van Zaken aan Dorpsforum 13 juni 2016 Accommodatiebeleid Gemeente Venray Voor gemeenschapshuizen en wijkcentra Per 1 januari 2018 treedt overheid terug, centra

Nadere informatie

van het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over Woensel - West

van het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over Woensel - West gemeente Eindhoven Raadsnummer 14R6054 Inboeknummer 14bst01542 Beslisdatum B&W 28 oktober 2014 Dossiernummer 14.44.103 (2.7.1) Raadsvragen van het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over Woensel - West

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva Zaaknummer 388191 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 3 september 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

NEDERLAND, GRONINGEN, APPINGEDAM, OPWIERDE-ZUID: AARDGASVRIJ! in samenwerking met:

NEDERLAND, GRONINGEN, APPINGEDAM, OPWIERDE-ZUID: AARDGASVRIJ! in samenwerking met: NEDERLAND, GRONINGEN, APPINGEDAM, OPWIERDE-ZUID: AARDGASVRIJ! in samenwerking met: Vooraf Voor de gemeente Appingedam is Opwierde-Zuid met circa 500 woningen een wijk van formaat te noemen. Een wijk die

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

Projectplan. Verenigingsgebouw Barsingerhorn.

Projectplan. Verenigingsgebouw Barsingerhorn. Projectplan Verenigingsgebouw Barsingerhorn. Van overbodig schoolgebouw naar een modern en bruisend verenigingsgebouw voor Barsingerhorn. Het nieuwe verenigingsgebouw. Inleiding: Barsingerhorn is een klein,

Nadere informatie

c. Wanneer is de westvariant voor het eerst ter tafel gebracht en door wie?

c. Wanneer is de westvariant voor het eerst ter tafel gebracht en door wie? Vragen artikel 39 RvO over de evaluatie participatie project tunnel spoorkruising Maarsbergen Gesteld door de raadsleden T.D.J. (Dorien) Schults, S. (Sybe) Streekstra en P.C. (Peter) van der Zee 23 november

Nadere informatie

Eerlijk delen, krachten bundelen en niemand aan de kant

Eerlijk delen, krachten bundelen en niemand aan de kant Venlo, 5 november 2010 Begroting 2011-2014 Eerlijk delen, krachten bundelen en niemand aan de kant Venlo moet bezuinigen. Bezuinigen betekent dat de gemeenteraad vandaag besluit te stoppen met wat we gisteren

Nadere informatie

Een wijk- of dorpsplan ontvangen en dan?

Een wijk- of dorpsplan ontvangen en dan? Een wijk- of dorpsplan ontvangen en dan? handleiding voor gemeenten handleiding voor bewoners z.o.z. Voorwoord In 2013 ontwikkelde de Gemeente Winsum deze werkwijzer omdat we burgers wilden helpen bij

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO Deventer Sociaal-Aanbesteden in de regio (convenant) 1- Notagegevens Notanummer 2016-001125 Datum 23-06-2016 Programma: 07 Inkomens-voorziening

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Wethouder Van Balken is verlaat vanwege werkverplichtingen 2 Vaststelling van de agenda De agenda

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Eenmalige bijdrage in het projectplan voor de aanpassing van de multifunctionele accommodatie De Zunnekamp in Geesteren.

Eenmalige bijdrage in het projectplan voor de aanpassing van de multifunctionele accommodatie De Zunnekamp in Geesteren. Raad VOORBLAD Onderwerp Eenmalige bijdrage in het projectplan voor de aanpassing van de multifunctionele accommodatie De Zunnekamp in Geesteren Agendering Commissie Bestuur Gemeenteraad Commissie Ruimte

Nadere informatie

In verband met de aanleg van de dijkpassage Rosmalense Aa zal de Empelsedijk tijdelijk omgelegd worden.

In verband met de aanleg van de dijkpassage Rosmalense Aa zal de Empelsedijk tijdelijk omgelegd worden. Vragen ex art. 39 RVO betreft tijdelijke afsluiting Empelsedijk s-hertogenbosch, 30 maart 2014 In verband met de aanleg van de dijkpassage Rosmalense Aa zal de Empelsedijk tijdelijk omgelegd worden. Tot

Nadere informatie

: Vragen o.g.v. art 61 reglement van orde : Vragen van D 66 n.a.v. de brief dd van de WMO adviesraad

: Vragen o.g.v. art 61 reglement van orde : Vragen van D 66 n.a.v. de brief dd van de WMO adviesraad Heusden p/a H. Nijenstein Copernicuslaan 4 5251 CZ Vlijmen Tel. 06 2251 8263 I: nijenstein@home.nl W: www.d66heusden.nl Aan : College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Heusden Drunen, 8 juli 2010

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00798

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00798 DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00798 OPSCHRIFT Vergadering van 27 oktober 2015 Bevoegde portefeuillehouder: Arno van Kempen Betrokken portefeuillehouder(s): Bas Brekelmans Onderwerp Beantwoording raadsvragen

Nadere informatie

t e rs 1 ag Investment Committee (IC) ministerie van Financiën

t e rs 1 ag Investment Committee (IC) ministerie van Financiën t Ministerie van Financiën Directie financieel- Economische Zaken Inlichtingen 1 IC 2016-014 1 Datum 16 december 2015 t e rs 1 ag Investment Committee (IC) ministerie van Financiën Auteur Vergaderdatum

Nadere informatie

Rapport. Datum: 6 juni 2007 Rapportnummer: 2007/109

Rapport. Datum: 6 juni 2007 Rapportnummer: 2007/109 Rapport Datum: 6 juni 2007 Rapportnummer: 2007/109 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf in zijn persbericht van 13 april 2006 stelt de bevindingen

Nadere informatie

Besluitenlijst Regiegroep Wijkenwensen Oost 31 januari ,-- Bewoner Afgehandeld (kan een nieuwe aanvraag komen)

Besluitenlijst Regiegroep Wijkenwensen Oost 31 januari ,-- Bewoner Afgehandeld (kan een nieuwe aanvraag komen) 31 januari 2017 2017.1 Aanvraag zomerfeest met kleine snuffelmarkt 2017.2 Aanvraag muzikaal optreden verzorgen voor bejaardenhuizen 2017.3 Aanvraag opstarten project penmaatje 995,-- Bewoner Goedgekeurd

Nadere informatie

zaakonderwerp omschrijvingbt soortbt programmanum merbt

zaakonderwerp omschrijvingbt soortbt programmanum merbt onderwerp omschrijving soort programma udernaam 0478 43 Stand van zaken bewustmaking niet verstenen tuinen (motie uit 2012) Bij bespreking van het Integraal Waterplan Haarlem zegt wethouder Mulder toe

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief Raadsinformatiebrief Onderwerp : Stand van zaken realisatie Masterplan De Valuwe. Aard : Toezegging(en) raad/commissie Portefeuillehouder : G.M.P. Stoffels Datum college : 10 mei 2016 Openbaar : Ja Afdeling

Nadere informatie

Vragen fracties SP, CDA en PK n.a.v. presentatie Politieke avond d.d. 12 februari 2009 betreffende bouwplannen Steenstraat Zuid en beantwoording.

Vragen fracties SP, CDA en PK n.a.v. presentatie Politieke avond d.d. 12 februari 2009 betreffende bouwplannen Steenstraat Zuid en beantwoording. Vragen fracties SP, CDA en PK n.a.v. presentatie Politieke avond d.d. 12 februari 2009 betreffende bouwplannen Steenstraat Zuid en beantwoording. Raad 19 februari 2009 Inleiding Na afloop van de Politieke

Nadere informatie

dank voor uw bericht, ja gaarne zien wij de beantwoording van uw zij de tegemoet, waarvoor alvast onze dank,

dank voor uw bericht, ja gaarne zien wij de beantwoording van uw zij de tegemoet, waarvoor alvast onze dank, Van: Verzonden: Onderwerp: Bijlagen: vrijdag 16 november 2018 11:23 Re: FW: Wob verzoek omtrent verhuizing huis van de wijk Olympus image001..jpg Opvolgingsmarkering: Markeringsstatus: Opvolgen Gemarkeerd

Nadere informatie

Vragen raadslid dhr. M. Wiggers de Vries (fractie PK) ex art. 40 RvO betreffende Kapvergunning waardevolle bomen en beantwoording college.

Vragen raadslid dhr. M. Wiggers de Vries (fractie PK) ex art. 40 RvO betreffende Kapvergunning waardevolle bomen en beantwoording college. Vragen raadslid dhr. M. Wiggers de Vries (fractie PK) ex art. 40 RvO betreffende Kapvergunning waardevolle bomen en beantwoording college. 25 oktober 2010 Inleiding In het Boxmeers Weekblad van 19 oktober

Nadere informatie

Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten

Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten Burgers nemen veel initiatieven. Het wordt óók van hen verwacht dat ze zich steeds meer inzetten voor hun eigen buurt. Ieder initiatief, of het nu

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Samenvoegen Leefbaarheidsbudget en Bewonersondersteuningsbudget - Uitvoeringsregeling Leefbaarheid en Initiatiefbudget

Collegebesluit. Onderwerp Samenvoegen Leefbaarheidsbudget en Bewonersondersteuningsbudget - Uitvoeringsregeling Leefbaarheid en Initiatiefbudget Collegebesluit Onderwerp Samenvoegen Leefbaarheidsbudget en Bewonersondersteuningsbudget - Uitvoeringsregeling Leefbaarheid en Initiatiefbudget Nummer 2017/523728 Portefeuillehouder Spijk, J.K.N. van Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot besluitvorming rondom een gezamenlijke accommodatie voor AV Sporting en HSV Royals.

Onderwerp: Voorstel tot besluitvorming rondom een gezamenlijke accommodatie voor AV Sporting en HSV Royals. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot besluitvorming rondom een gezamenlijke accommodatie voor AV Sporting en HSV Royals. Nummer: 6l. AAN de raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 17 mei 2016 Aanleiding

Nadere informatie

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker.

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker. mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 ETTENILEUR Aan de raad J' JA NEE Gemeente Etten-Leur Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Postbus 10.100 4870 GA Etten-Leur T: 14 076 E: info@etten-leur.nl I: www.etten-leur.nl

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de verkeersgroep obs Herman Gorter/Tamarinde Datum: 17 december 2014 om uur Locatie: Stadhuis gemeente Zaanstad

Verslag van de vergadering van de verkeersgroep obs Herman Gorter/Tamarinde Datum: 17 december 2014 om uur Locatie: Stadhuis gemeente Zaanstad Verslag van de vergadering van de verkeersgroep obs Herman Gorter/Tamarinde Datum: 17 december 2014 om 19.30 uur Locatie: Stadhuis gemeente Zaanstad Aanwezigen: Mevr. E. de Bunje, projectleider gemeente

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 7 september 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 7 september 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 7 september 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. L. Schumer (plv. Fractie

Nadere informatie

Uitwerking reservering woningcontingent voor binnenstad Doetinchem (het Ei), centrum Wehl en centrum Gaanderen

Uitwerking reservering woningcontingent voor binnenstad Doetinchem (het Ei), centrum Wehl en centrum Gaanderen Uitwerking reservering woningcontingent voor binnenstad Doetinchem (het Ei), centrum Wehl en centrum Gaanderen Op 28 juni 2018 heeft de gemeenteraad van de gemeente Doetinchem het bestemmingsplan 'Parapluherziening

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2015 Rockanje, 29 september 2015 Nr. 120062/120065

Raadsvoorstel 2015 Rockanje, 29 september 2015 Nr. 120062/120065 Raadsvoorstel 2015 Rockanje, 29 september 2015 Nr. 120062/120065 Raadsvergadering van 10 november 2015 Agendanummer Onderwerp: Plan van aanpak Verenigingsgebouw Tintestein Aan de gemeenteraad. 1. Gevraagd

Nadere informatie

Geachte raadsleden, Vertrouwend u hiermee voldoende te informeren tekenen wij in afwachting van uw reactie, Met vriendelijke groet,

Geachte raadsleden, Vertrouwend u hiermee voldoende te informeren tekenen wij in afwachting van uw reactie, Met vriendelijke groet, Geachte raadsleden, Bijgaand treft u de definitieve Dorpsagenda Ottoland "Samen investeren in een leefbaar Ottoland". De uitwerking van de thema's in deze Dorpsagenda willen wij "Samen" met bewoners,verenigingen

Nadere informatie

Fiona Vorrink, Martine Arents

Fiona Vorrink, Martine Arents VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: P. Lagarde Tel nr: 8319 Nummer: 17A.00715 Datum: 16 juni 2017 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Graag willen wij als fractie reageren op de beantwoording door het college op de inbreng in de eerste termijn.

Graag willen wij als fractie reageren op de beantwoording door het college op de inbreng in de eerste termijn. HENDRIK-IDO-AMBACHT Algemene Beschouwingen Tweede Termijn 9 november 2017 Voorzitter, Vorig jaar moest ik in de tweede termijn starten met mijn excuus aan Mevrouw Vogelaar, die na de eerste termijn gevallen

Nadere informatie

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 4 maart 2015 heeft de gemeenteraad de motie Onderzoek naar

Nadere informatie

behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Anklaarseweg 35 en 37

behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Anklaarseweg 35 en 37 Nota zienswijzen behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Anklaarseweg 35 en 37 1 Inleiding a. Het ontwerp van bovengenoemd bestemmingsplan heeft met

Nadere informatie

Stadspartij Knillis heeft de volgende vragen ex artikel 39 aan het College.

Stadspartij Knillis heeft de volgende vragen ex artikel 39 aan het College. Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente s-hertogenbosch Postbus 12345 5200 GZ s-hertogenbosch s-hertogenbosch, 2 april 2013 Betreft: Vragen ex art 39 RvO Realisatie sortiebrug Geacht

Nadere informatie