Overzicht veteranenactiviteiten in de gemeente Alphen aan den Rijn. Datum Tijd Lokatie Activiteit Contact

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht veteranenactiviteiten in de gemeente Alphen aan den Rijn. Datum Tijd Lokatie Activiteit Contact"

Transcriptie

1 Overzicht veteranenactiviteiten in de gemeente Alphen aan den Rijn Datum Tijd Lokatie Activiteit Contact 1 25 april uur rest. Dolce Vita Veteranenlunch EB 2 4 mei uur diverse Dodenherdenking BS 3 5 mei uur Rijnplein Bevrijdingsvuur, intocht Irenebrigade BS 4 9 juni hele dag gemeentehuis eerste dag Wall of Honour BS 5 10 juni uur gemeentehuis officiële opening Wall of Honour BS 10 juni uur gemeentehuis Uitreking Draaginsigne Nobelprijs BS 6 17 juni uur Rehobothschool gastles Marvin Kuipers MK 7 24 juni uur Bonifaciusschool gastles Joop Dijk en Marvin Kuipers MK 8 24 juni uur gemeentehuis Adopteer een Monument BS 9 24 juni uur gemeentehuis Veteranendag Alphen aan den Rijn BS Contact voor nadere bijzonderheden EB = Ernst Jan Bos, bestuurslid De Oude Stomp, activiteitencentrum voor veteranen: BS = Brigit Suijkerbuijk, Eventmanager gemeente Alphen aan den Rijn: MK = Marvin Kuipers, veteraan en lid Comité Herdenkingen: NB. Voor alle activiteiten met schoolkinderen verzoeken wij de media er begrip voor te hebben, dat sommige kinderen niet in beeld mogen worden gebracht of mogen worden geïnterviewd.

2 Toelichting veteranenactiviteiten in de gemeente Alphen aan den Rijn 1. Veteranenlunch bij restaurant Dolce Vita Op maandag 25 april van uur vindt er bij restaurant Dolce Vita op het Rijnplein een veteranenlunch plaats. Tijdens een lunch bij Dolce Vita ontmoeten 6 leerlingen uit groep 8 van OBS Het Startblok 6 jonge en 6 oude veteranen en onderwerpen hen aan een vragenvuur met als thema Wat komt er kijken bij een missie?. De leerlingen kunnen rekenen op indringende verhalen van de veteranen. 2. Dodenherdenking Op 4 mei vindt op diverse lokaties in onze gemeente herdenkingen en de Dodenherdenking plaats. Bij de Dodenherdenking aan het Burg. Visserpark is evenals vorige jaren een militaire erewacht aanwezig uur Indiëmonument aan het Hazeveld uur Joods Monument aan de Laan der Continenten uur Stille tocht naar Burg.Visserpark uur Dodenherdenking met militaire erewacht. 3. Bevrijdingsvuurloop en intocht Irenebrigade Elk jaar wordt in de nacht van 4 op 5 mei over een afstand van 135 km de bevrijdingsvuurestafette vanuit Wageningen naar Alphen aan den Rijn gelopen. Onder de lopers bevinden zich bekende inwoners van onze gemeente. Na het ontsteken van het bevrijdingsvuur op het Rijnplein, worden ook de dorpskernen binnen onze gemeente bezocht. De vlam symboliseert de overgang van herdenken naar vieren. Ter gelegenheid van de viering van 75 jaar Garderegiment Fuseliers Prinses Irene in 2016 start een mooie traditie. In mei 45 trok de Irene Brigade via Zeist, Utrecht, Woerden, Bodegraven, Alphen a/d Rijn, Zoeterwoude-Rijndijk, Leiden, Voorschoten, Wassenaar, Den Haag binnen. Door de historische route exact te lopen verbinden de lopers zich aan de herinnering van de Prinses Irene Brigade en het huidige Garderegiment Fuseliers Prinses Irene. De doorkomst van het bevrijdingsvuur wordt omkleed met historische (leger) voertuigen, moderne defensievoertuigen en ander materieel. Deze 'Liberty Tour' stopt op het Rijnplein en vervolgt zijn weg via Boskoop en Benthuizen naar Den Haag. Het Malieveld is het eindpunt van de Liberty Tour. De tocht met legervoertuigen door onze gemeente levert prachtige beelden op. Bij het overschrijden van de gemeentegrens zullen veteranen en enkele schoolkinderen in de voertuigen instijgen en meerijden tot het Rijnplein. Op 5 mei rond uur worden de lopers en de voertuigen in onze gemeente verwacht.

3 4. Wall of Honour wordt opgesteld in de publieksruimte van het gemeentehuis De Wall of Honour is bestemd voor het publiek en wordt in een aantal gemeenten in Nederland opgesteld. Op deze Wall of Honour kan het publiek kosteloos een boodschap achterlaten voor de vetaranen. Dit kan door een anjer op de Wall te prikken en er een boodschap bij te schrijven. Op donderdag 9 juni wordt in samenwerking met het Veteraneninstituut een Wall of Honour in het gemeentehuis geplaatst. Van 9 tot en met 24 juni staat op elke dag dat het gemeentehuis open is, een veteraan een uur bij de Wall of Honour. De veteraan kan uitleg geven over dit initiatief en vertelt graag over zijn/haar missie. Op de volgende tijden staat een veteraan bij de Wall of Honour opgesteld in de periode 9 t/m 24 juni: op maandag t/m vrijdag van tot uur; op zaterdag van tot De Wall blijft staan tot en met 24 juni en wordt daarna naar Den Haag gebracht, samen met de Walls of Honour uit andere gemeenten. Deze worden op het Malieveld opgesteld tijdens de landelijke Veteranendag op zaterdag 25 juni. 5. Opening Wall of Honour en uitreiking Draaginsigne Nobelprijs Op donderdag 10 juni wordt de Wall of Honour officieel door burgemeester Spies geopend. Daarna zal zij het Draaginsigne Nobelprijs voor de Vrede aan een aantal veteranen uit de gemeente Alphen aan den Rijn uitreiken. Draaginsigne Nobelprijs voor de Vrede In 1988 is aan de dertien VN-vredesmachten die in de periode van 1948 tot 1988 een vredesoperatie uitvoerden, de Nobelprijs voor de Vrede toegekend. In de jaren tot 1988 heeft Nederland deelgenomen aan acht van die VN-vredesmissies: Libanon (UNOGIL en UNIFIL), Egypte (UNEF-1), Westelijk Nieuw-Guinea/West-Irian (UNTEA), Congo (UNOC), Yemen (UNYOM), India/Pakistan (UNIPOM) en Syrië/Jordanië, Israël/Palestina, Syrië, Jordanië, Egypte, Libanon (UNTSO). Als erkenning voor de ruim Nederlandse veteranen van die acht vredesmachten heeft de minister van Defensie onlangs besloten een draaginsigne Nobelprijs VN militairen in te stellen. Van de veteranen die recht hebben op het draaginsigne maakt ruim 95% deel uit van UNIFIL-missie ( ). Met de uitreiking van de draaginsignes aan de Nederlandse veteranen is vorig jaar een begin gemaakt. De burgemeester van Alphen aan den Rijn is bereid gevonden aan een aantal veteranen uit onze gemeente het Draaginsigne voor de Nobelprijs uit te reiken.

4 6. Lezingen op Alphense scholen door Alphense veteranen Op 17 juni om uur gaat 1 lid van het Comité Herdenkingen zelf ook veteraan naar de basisschool Rehoboth om de leerlingen gastles te geven over zijn ervaringen. Marvin Kuipers (Libanon- en Bosnië-veteraan) zal proberen de leerlingen van deze school een uur lang te boeien met het verhaal over zijn missie. Op vrijdag 24 juni om uur uur gaat Marvin opnieuw live, maar nu samen met Joop Dijk (Nieuw Guinea-veteraan) op de Bonifaciusschool. Beiden hebben een interactieve presentatie met het nodige beeldmateriaal. Joop treedt op bij groep 7, Marvin bij groep 8. De leerlingen van beide scholen mogen rekenen op spannende verhalen NB. Voor de scholen is het van belang om te weten, als er pers naar de lezing komt, zodat zij de leerlingen daarop kunnen voorbereiden. De scholen vinder het geweldig als er een journalist naar de klas komt. Wij verzoeken u wel te melden, dat u naar de lezing wilt komen en er begrip voor te hebben, dat sommige leerlingen niet op foto of film mogen worden afgebeeld. U kunt uw belangstelling doorgeven aan Marvin Kuipers ( ).

5 7. Adopteer een Monument Voorafgaande aan de Alphense Veteranendag komen op diezelfde dag leerlingen van groep 8 van basisschool Rehoboth om uur naar het gemeentehuis om deel te nemen aan Adopteer een monument. Ze worden welkom geheten door een van de wethouders. Hij zal de leerlingen uitleggen waarom het zo belangrijk is voor een gemeenschap om monumenten te hebben. Veteraan Peter Fröling zal daarna vertellen over zijn tijd in Bosnië. Drie van de leerlingen zullen een gedicht voordragen, dat zij speciaal voor deze gelegenheid hebben geschreven. Na het welkom, de lezing en het gedicht gaan de leerlingen in 3 grepen bloemen leggen bij een aantal monumenten in Alphen aan den Rijn. De leerlingen gaan naar het Indiëmonument aan het Hazeveld, het verzetsmonument aan het Burgemeester Visserpark en naar het Joods monument aan de Laan der Continenten. Hier wordt hen wat meer verteld over de achtergrond van deze monumenten. Met een kranslegging bij de verschillende monumenten wordt deze middag afgesloten uur Ontvangst leerlingen en begeleiders uur Welkom door voorzitter Comité Herdenkingen, Toespraak wethouder en uitreiking certificaten Toespraak Peter Fröling, Bosnië-veteraan 3 leerlingen lezen een gedicht voor uur Kranslegging door groep 1 + gedicht 1 BV-park uur Kranslegging door groep 2 + gedicht 2 RW-plein uur Kranslegging door groep 3 + gedicht 3 Hazeveld uur Einde Adopteer een Monument (kinderen verzamelen bij stadhuis en gaan daarna terug naar huis)

6 8. Veteranendag gemeente Alphen aan den Rijn met een heuse Bosnië-veteraan Op vrijdag 24 juni worden de Alphense veteranen om uur op het stadhuis door burgemeester Liesbeth Spies ontvangen en welkom geheten. Peter Fröling, die als militair heeft gediend in Afghanistan, Kosovo en Bosnië, vertelt over de Bosniëmissie waar hij aan deelgenomen heeft. Tenslotte krijgen alle aanwezigen een eenvoudige maaltijd aangeboden. De bijeenkomst duurt tot uur uur Ontvangst gasten uur Uitleg programma/aankondiging burgemeester, toespraak burgemeester Lezing door veteraan kol. b.d. Peter Fröling over Bosnië uur Aankondiging Indische maaltijd Ogenblik stilte voor aanvang Indische maaltijd en zingen Wilhelmus Napraten veteranen onder het genot van een drankje uur Afsluiting Veteranendag gemeente Alphen aan den Rijn.

7 Veteranen in Nederland en De Oude Stomp Nederland telt in totaal naar schatting veteranen. Veteranen verschillen sterk in achtergrond en leeftijd. De oudste veteranen zijn ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog, de jongste veteranen zijn wellicht net teruggekeerd van hun missie. Veteranen zijn dus ex-militairen, maar er zijn ook nog veteranen die nog steeds actief dienen als militair. Tussen deze twee uitersten in de tijd zitten tal van grotere en kleinere missies. Denk aan missies in Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea, Korea, Libanon, Bosnië, Cambodja, Irak en vele andere gebieden. Ook op dit moment zijn Nederlandse militairen actief in het buitenland voor vrede en onze veiligheid! De meeste veteranen kijken met trots terug op hun missie. Gelukkig. Echter, een deel van de veteranen heeft helaas nog dagelijks te maken met de schadelijke gevolgen van hun missie, bijvoorbeeld omdat ze lijden aan het post-traumatische stress-syndroom (PTSS). Voor veteranen - al dan niet lijdend aan PTSS - én hun thuisfront wil veteranencentrum De Oude Stomp in Alphen aan den Rijn een schouder en een luisterend oor zijn. Het veteranencentrum zal een legervoertuig ten toon stellen bij het gemeentehuis tijdens de Alphense Veteranendag.

8 Prinses Irene Brigade Op 11 januari 1941 word de Koninklijke Brigade Prinses Irene officieel opgericht in Groot-Brittannië. Vanuit de hele wereld arriveren mannen met de Nederlandse nationaliteit om de brigade te versterken. Ze komen uit zo n 27 landen. In 1944 landt de brigade in Frankrijk, om van daaruit naar Nederland te trekken. Dit jaar staan we stil bij 75 jaar Prinses Irene Brigade, door middel van verschillende activiteiten, waaronder Bevrijdingslunches en een Foto tentoonstelling. Dit initiatief wordt ondersteund door NC4en5Mei, vfonds, Fonds 1818, en Gemeente Den Haag, Wassenaar, Voorschoten, Leiden, Alphen en Bodegraven.

Datum Tijd Lokatie Activiteit Contact

Datum Tijd Lokatie Activiteit Contact BIJLAGE 1 Overzicht veteranenactiviteiten in de gemeente Alphen aan den Rijn Datum Tijd Lokatie Activiteit Contact 1 25 april 12.00 uur rest. Dolce Vita Veteranenlunch EB 2 4 mei 16.00 uur diverse Dodenherdenking

Nadere informatie

route Irene Brigade Mei 45

route Irene Brigade Mei 45 Bevrijdings Vuur Estafe2e route Irene Brigade Mei 45 5 mei 2016 route ter herinnering aan de Irene Brigade, de intocht in Den Haag en ter gelegenheid van de viering van 75 jaar Garderegiment Fuseliers

Nadere informatie

Voorbeelden van draaiboeken

Voorbeelden van draaiboeken Praktische tips 2 Voorbeelden van draaiboeken 3 Voorbeeld uitnodiging herdenking 4 Voorbeeld uitnodiging overdracht 5 Voorbeeld welkomstwoord 5 Voorbeeld slotwoord 6 Gedichten Voorbeelden van draaiboeken

Nadere informatie

In deze informatiewaaier leest u hoe u een lokale veteranenactiviteit in stijl aankleedt en uitbreidt met extra activiteiten.

In deze informatiewaaier leest u hoe u een lokale veteranenactiviteit in stijl aankleedt en uitbreidt met extra activiteiten. In deze informatiewaaier leest u hoe u een lokale veteranenactiviteit in stijl aankleedt en uitbreidt met extra activiteiten. Voor vragen neemt u contact op met het Veteraneninstituut en het Nationaal

Nadere informatie

In de stilte van ons herdenken, sprak de herinnering.

In de stilte van ons herdenken, sprak de herinnering. Toespraak burgemeester K. Tigelaar ter gelegenheid van de dodenherdenking op vrijdag 4 mei 2012 Dames en heren, jongens en meisjes, In de stilte van ons herdenken, sprak de herinnering. Herinneringen aan

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief januari 2015

VCA Nieuwsbrief januari 2015 VCA Nieuwsbrief januari 2015 N a a m b e d r i j f Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Veteranencafé op 13 januari 2015 Contact : nieuwjaars

Nadere informatie

5 JAAR NEDERLANDSE VETERANENDAG ZA 27 JUNI 2009 DEN HAAG KIJK OP VETERANENDAG.NL

5 JAAR NEDERLANDSE VETERANENDAG ZA 27 JUNI 2009 DEN HAAG KIJK OP VETERANENDAG.NL Pagina 1 5 JAAR NEDERLANDSE VETERANENDAG ZA 27 JUNI 2009 DEN HAAG KIJK OP VETERANENDAG.NL Pagina 2 Nederlandse Veteranen Ingezet in dienst van de vrede De vijfde Nederlandse Veteranendag wordt gehouden

Nadere informatie

Een veteraan zei ooit tegen mij Als je er niet geweest bent, weet je ook niet wat het is, hoe het voelt. Hij heeft natuurlijk gelijk.

Een veteraan zei ooit tegen mij Als je er niet geweest bent, weet je ook niet wat het is, hoe het voelt. Hij heeft natuurlijk gelijk. Toespraak staatssecretaris Van der Knaap ter gelegenheid van de Opening van de veteranententoonstelling Veteranen. Ingezet in dienst van de vrede. Maandag 7 mei 2007, Stadskantoor Eindhoven. U weet ongetwijfeld

Nadere informatie

Geachte Commissaris van de Koning in Zeeland, Burgemeesters en wethouders en raadsleden van de Zeeuwse gemeenten, Vertegenwoordigers van defensie,

Geachte Commissaris van de Koning in Zeeland, Burgemeesters en wethouders en raadsleden van de Zeeuwse gemeenten, Vertegenwoordigers van defensie, 1. Geachte Commissaris van de Koning in Zeeland, Burgemeesters en wethouders en raadsleden van de Zeeuwse gemeenten, Vertegenwoordigers van defensie, Beste Veteranen, familieleden, vrienden en kennissen

Nadere informatie

Dames en heren, Veteranen van de Koninklijke Marechaussee,

Dames en heren, Veteranen van de Koninklijke Marechaussee, Dames en heren, Veteranen van de Koninklijke Marechaussee, In de ruim zeven maanden dat ik nu Inspecteur der Veteranen ben, heb ik in ieder geval één ding geleerd: Veteranen komen vooral naar een reünie

Nadere informatie

Majesteit, Ridders Militaire Willems-Orde, veteranen, aangetreden militairen, dames en heren,

Majesteit, Ridders Militaire Willems-Orde, veteranen, aangetreden militairen, dames en heren, Toespraak op de Nederlandse Veteranendag 2015 ter gelegenheid van de medaille-uitreiking op het Binnenhof, door de Minister van Defensie, J.A. Hennis-Plasschaert op 27 juni 2015 te Den Haag. Let op: Alleen

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief februari 2015

VCA Nieuwsbrief februari 2015 N a a m b e d r i j f VCA Nieuwsbrief februari 2015 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : almeloveteranen@gmail.com, vca@veteranen.nl

Nadere informatie

Toespraak Limburgse Veteranendag 23 juni 2012 Roermond

Toespraak Limburgse Veteranendag 23 juni 2012 Roermond Toespraak Limburgse Veteranendag 23 juni 2012 Roermond Geachte dames en heren, Een van de hoekstenen van het veteranenbeleid is terecht het bevorderen van erkenning van de mannen én vrouwen die voor ons

Nadere informatie

Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes,

Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes, Toespraak Gerdi Verbeet Onthulling vernieuwd monument Voorhout, 3 mei 2017 Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes, Hartelijk dank dat u mij vandaag de gelegenheid geeft iets te

Nadere informatie

INFO. Jaargang 23, Nummer 30,

INFO. Jaargang 23, Nummer 30, INFO Jaargang 23, Nummer 30, 2-5-2017 Maandag 01 mei LOT controle Dinsdag 02 mei Directie s middag aanwezig Woensdag 03 mei Route 8 Eindtoets groep 8 Donderdag 04 mei Route 8 Eindtoets groep 8 Directie

Nadere informatie

4 februari 2016, nr. 11. Beste ouders, verzorgers,

4 februari 2016, nr. 11. Beste ouders, verzorgers, 4 februari 2016, nr. 11 Beste ouders, verzorgers, De vorige keer heb ik de mededeling gedaan over het digitaal rapport dat we graag willen invoeren met ingang van het volgend schooljaar. We hebben een

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief dec 2015. LIBANON presentatie. www.veteranencafealmelo.nl. vca@veteranen.nl. Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo

VCA Nieuwsbrief dec 2015. LIBANON presentatie. www.veteranencafealmelo.nl. vca@veteranen.nl. Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo Naam bedrijf VCA Nieuwsbrief dec 2015 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : vca@veteranen.nl LIBANON presentatie 06-21 666 362 Redactie

Nadere informatie

Inschrijven Handboek Informatie: Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 Wageningen

Inschrijven Handboek Informatie: Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 Wageningen Inschrijven Als u mee wilt doen met de Bevrijdingsvuurestafette, kunt u zich inschrijven door het bijgevoegde inschrijfformulier in te vullen of door deze digitaal in te vullen op de website: www.bevrijdingsvuurestafette.nl.

Nadere informatie

65.65.85.854 IBAN: NL64. INGB.0656.5858.54 BIC: INGBNL2A

65.65.85.854 IBAN: NL64. INGB.0656.5858.54 BIC: INGBNL2A Den Haag, 5 december 2012 Betreft: Bijlage: Informatie lokale veteranendagen en uitnodiging Toolkit gemeentelijke ondersteuning Geachte burgemeester, Nederland telt ongeveer 130.000 veteranen die ingezet

Nadere informatie

Weekkaart-nieuwsbrief maandag 6 mei vrijdag 10 mei 2019 DINSDAG 7 MEI VRIJDAG 10 MEI. Bijzonderheden/aankondigingen

Weekkaart-nieuwsbrief maandag 6 mei vrijdag 10 mei 2019 DINSDAG 7 MEI VRIJDAG 10 MEI. Bijzonderheden/aankondigingen WEEKKAART NIEUWSBRIEF MAANDAG 6 MEI 2019 VRIJDAG 10 MEI 2019 Samen leren voor morgen! Leerling aanmelden? Vragen? Directeur is van maandag t/m donderdag tot 18.00 uur bereikbaar: 06-19460013. MAANDAG 6

Nadere informatie

TOESPRAAK. Dodenherdenking Hoeksche Waard

TOESPRAAK. Dodenherdenking Hoeksche Waard TOESPRAAK Dodenherdenking Hoeksche Waard College van burgemeester en wethouders en raadsleden 4 mei 2019 Dames en heren, jongens en meisjes, Elk jaar, op de avond van 4 mei, herdenken wij onze oorlogsslachtoffers.

Nadere informatie

Kerngegevens veteranen Jessica Cozzi Melanie Dirksen Jacco Duel

Kerngegevens veteranen Jessica Cozzi Melanie Dirksen Jacco Duel Kerngegevens veteranen 2018 Jessica Cozzi Melanie Dirksen Jacco Duel Oordeel over veteranenbeleid en dienstverlening Over het algemeen zijn veteranen positief over het veteranenbeleid en de uitvoering

Nadere informatie

Veteranen. Onze missie. veteraneninstituut.nl

Veteranen. Onze missie. veteraneninstituut.nl Veteranen. Onze missie. veteraneninstituut.nl 2 Wij maken ons hard voor erkenning Veteranen hebben ons land gediend tijdens oorlogen, gewapende con flicten of vredesmissies. Zij hebben op grond daarvan

Nadere informatie

Nederlandse Veteranendag 30 juni 2012 P.3. Nederlandse. 30 juni Programma. Binnenhof. Programma Ridderzaal en binnenhof

Nederlandse Veteranendag 30 juni 2012 P.3. Nederlandse. 30 juni Programma. Binnenhof. Programma Ridderzaal en binnenhof Nederlandse Veteranendag 30 juni 2012 P.3 Nederlandse Veteranendag 30 juni 2012 Programma Ridderzaal en Binnenhof Nederlandse Veteranendag 30 juni 2012 P.4 Veteranen. Ingezet in dienst van de vrede. Nederlandse

Nadere informatie

radio&tv station voor veteranen en door veteranen.

radio&tv station voor veteranen en door veteranen. Als DJ in Libanon (UNIFIL Detachement DUTCHBATT 83/03-83/10 Nederlandse Unifil Vereniging (NUV) T.a.v. Bestuur NUV Betreft: oprichting www.veteransradio.nl internet online veteranen radio&tv station voor

Nadere informatie

Wat is een veteraan? Hoe herken je een veteraan? Drie soorten missies en voorbeelden van missies

Wat is een veteraan? Hoe herken je een veteraan? Drie soorten missies en voorbeelden van missies Veteranen Wat is een veteraan? Hoe herken je een veteraan? De krijgsmacht De VN en VN-missie Drie soorten missies en voorbeelden van missies Pro s en con s missie Veteranenbeleid Nederlandse Veteranendag

Nadere informatie

Stichting Comité 4 en 5 Mei Nieuwegein

Stichting Comité 4 en 5 Mei Nieuwegein B e l e i d s p l a n 2 0 1 6-2 0 2 1 Stichting Comité 4 en Stichting 5 Mei Nieuwegein Comité 4 en 5 Mei Nieuwegein 2. Inleiding In onderstaand beleidsplan legt het bestuur van het beleid voor de komende

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F vijftiende jaargang, nummer 24 donderdag 13 april 2017

N I E U W S B R I E F vijftiende jaargang, nummer 24 donderdag 13 april 2017 N I E U W S B R I E F 3 8 8 vijftiende jaargang, nummer 24 donderdag 13 april 2017 Vrijdag 14 april: Goede vrijdag, alle kinderen vrij. Maandag 17 april: 2 e Paasdag, alle kinderen vrij. Vrijdag 21 april:

Nadere informatie

Nederlanders aan het woord

Nederlanders aan het woord Nederlanders aan het woord Veteranen en de Nederlandse Veteranendag 2014 Trends, Onderzoek en Statistiek (TOS) Directie Communicatie Documentnummer: TOS-14-066a Belangrijkste inzichten Nederlander hecht

Nadere informatie

Reficere, Semper et Ubique

Reficere, Semper et Ubique VERENIGING VETERANEN REGIMENT TECHNISCHE TROEPEN Reficere, Semper et Ubique NIEUWSBRIEF 9 JULI 2015 In deze Nieuwsbrief - Voorwoord - Nobelprijs - Verslag ALV 2015 - Oud Gediende Dag ST&O - CLAS Veteranendag

Nadere informatie

Ladies and gentlemen, allow me the continue speaking Dutch. opinion of himself. Dames en heren, geachte veteranen, veteranen woonachtig in Australië.

Ladies and gentlemen, allow me the continue speaking Dutch. opinion of himself. Dames en heren, geachte veteranen, veteranen woonachtig in Australië. Toespraak van minister van Defensie E. van Middelkoop, bij gelegenheid van de ontmoeting met Nederlandse veteranen tijdens het werkbezoek aan Australië, 11 maart 2008 te Canberra. Ladies and gentlemen,

Nadere informatie

Kerngegevens veteranen Jacco Duel Melanie Dirksen

Kerngegevens veteranen Jacco Duel Melanie Dirksen Kerngegevens veteranen 2016 Jacco Duel Melanie Dirksen Veteranenbeleid Veteranen zijn over het algemeen tevreden over het veteranenbeleid en de dienstverlening. Het meest positief zijn zij over het herdenken

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Stad - mei 2017

Maandbrief - Klimop-Stad - mei 2017 Maandbrief - Klimop-Stad - mei 2017 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda mei 2017: Dinsdag 2 mei: Donderdag 4 mei: Vrijdag

Nadere informatie

Extra aandacht vragen én geven

Extra aandacht vragen én geven SPECIAL September 2015 Extra aandacht vragen én geven Programma Week van Dementie Extra aandacht vragen én geven Voor u ligt een speciale editie van onze nieuwsbrief. Als netwerk zijn we steeds op zoek

Nadere informatie

Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 2 oktober 2018

Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 2 oktober 2018 Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 2 oktober 2018 Ingekomen van en activiteit: Afgevaardigde: Veteranendag Nationaal Deltacongres 2018 Datum:

Nadere informatie

Versie 3.1 Project plan route Prinses Irene Brigade mei 45 Liberty Tour

Versie 3.1 Project plan route Prinses Irene Brigade mei 45 Liberty Tour Versie 3.1 Project plan route Prinses Irene Brigade mei 45 Liberty Tour In samenwerking met 1 Inhoudsopgave Inleiding 1. Doelstelling 2. Kernactiviteiten 3. Achtergrond route Irene Brigade mei 45 4. Routeboek

Nadere informatie

Vrede en vrijheid maken we samen.

Vrede en vrijheid maken we samen. Vrede en vrijheid maken we samen. Draagt u ook bij? Wageningen 5 mei. 5 mei 1945 Bevrijding! 4 mei, 23.00 uur Bevrijdingsvuurceremonie Op 5 mei 1945 werd Nederland bevrijd van de Duitse overheersing tijdens

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november 2016 (alleen het gesproken woord geldt) Dames en heren, Welkom, wat goed u allen weer te zien. Allereerst veel dank aan de Commissaris, dat wij hier vandaag

Nadere informatie

Operationeel Plan. over de Liberation route Irene Brigade Mei 45

Operationeel Plan. over de Liberation route Irene Brigade Mei 45 Operationeel Plan over de Liberation route Irene Brigade Mei 45 Editie 5 mei 2017 1 Autorisatie (mede) opstellers Robert Beisser Bart van de Bult Theo Olsthoorn Henk Schovers Jaap Spaargaren Liberty Tour

Nadere informatie

WWW BEVRIJDINGSVUURESTAFETTE.NL VRIJHEIDSVUUR BEVRIJDINGSVUUR

WWW BEVRIJDINGSVUURESTAFETTE.NL VRIJHEIDSVUUR BEVRIJDINGSVUUR WWW BEVRIJDINGSVUURESTAFETTE.NL VRIJHEIDSVUUR BEVRIJDINGSVUUR NATIONALE BEVRIJDINGSVUURESTAFETTE 2016 De Nationale Bevrijdingsvuurestafette (BVE) is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de start

Nadere informatie

Toespraak Cobi Crucq, namens Oranjevereniging Prinses Juliana Monument VRIJ, Oud-Beijerland, 4 mei 2017

Toespraak Cobi Crucq, namens Oranjevereniging Prinses Juliana Monument VRIJ, Oud-Beijerland, 4 mei 2017 Toespraak Cobi Crucq, namens Oranjevereniging Prinses Juliana Monument VRIJ, Oud-Beijerland, 4 mei 2017 Goedenavond dames en heren, jongens en meisjes, Na een indrukwekkende herdenking bij het Joods gedenkteken,

Nadere informatie

Vredesmissie Veteranen Koninklijke Luchtmacht (VmVKLu) Opgericht 18 november 2002 Lid van de MILU

Vredesmissie Veteranen Koninklijke Luchtmacht (VmVKLu) Opgericht 18 november 2002 Lid van de MILU Vredesmissie Veteranen Koninklijke Luchtmacht (VmVKLu) Opgericht 18 november 2002 Lid van de MILU Infobulletin 2018-1 Beste Vredesmissieveteranen, Het jaar 2017 ligt achter ons en 2018 is alweer enkele

Nadere informatie

website: 19 april 2019

website:   19 april 2019 DE WIJSNEUS website: www.deventerleerschool.nl 19 april 2019 inhoud nieuwsbrief - Voorwoord - Herdenking Indië Monument - Tennisrackets gezocht - rondom de school - IJsselloop - Uit de groepen - St KoDLS

Nadere informatie

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat.

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. Hoofdredactie: Paul Meekhof mei / juni 2015 Pagina s : 10 NR 4 De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. De herdenking van afgelopen 4 mei en de viering van 5 mei. Voor het

Nadere informatie

Leren hoe om te gaan met de militairen van vandaag, die de veteraan van morgen is.

Leren hoe om te gaan met de militairen van vandaag, die de veteraan van morgen is. Toespraak van de minister van Defensie, E. van Middelkoop, op 7 september 2007 te Roermond ter gelegenheid van de jaarlijkse Nationale herdenking van de militairen van het Koninkrijk der Nederlanden die

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief oktober 2014

VCA Nieuwsbrief oktober 2014 N a a m b e d r i j f VCA Nieuwsbrief oktober 2014 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : almeloveteranen@gmail.com, vca@veteranen.nl

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 / Nummer 8 Datum: 19 maart 2015 AGENDA. 3 en 6 april Vrij i.v.m. Pasen 17 april Vernekijker nummer 9.

Schooljaar 2014-2015 / Nummer 8 Datum: 19 maart 2015 AGENDA. 3 en 6 april Vrij i.v.m. Pasen 17 april Vernekijker nummer 9. Schooljaar 2014-2015 / Nummer 8 Datum: 19 maart 2015 AGENDA 3 en 6 april Vrij i.v.m. Pasen 17 april Vernekijker nummer 9 Van de directie Heeft u al gekeken? Er gebeurt heel veel in en om onze school! Deze

Nadere informatie

Programma 1 april tot en met 5 mei 2015

Programma 1 april tot en met 5 mei 2015 "Gemeente Epe 70 jaar bevrijding" Programma 1 april tot en met 5 mei 2015 Onderdeel Datum Tijd Locatie Nadere omschrijving Bevrijdingskrant 01.04.15 Huis aan huis verspreiding in de gemeente Epe Er wordt

Nadere informatie

Toespraak Staatssecretaris de Vries t.b.v. Nationale Herdenkink bij Nationaal Indië-monument , zaterdag 6 september 2008

Toespraak Staatssecretaris de Vries t.b.v. Nationale Herdenkink bij Nationaal Indië-monument , zaterdag 6 september 2008 Toespraak Staatssecretaris de Vries t.b.v. Nationale Herdenkink bij Nationaal Indië-monument 1945 1962, zaterdag 6 september 2008 Geachte veteranen, excellenties, dames en heren, Elke dag schreef ik een

Nadere informatie

Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016.

Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016. Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016. Deelnemers: José Boenders, Niek Kroep, Laura Kuipers, Christel Monnink en Ans Pol. Na een vroege treinreis op zaterdag 8 oktober jl. kwamen we in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Belangrijke Data Paasviering op school paasweekend Koningsspelen Meivakantie Eerste schooldag na meivakantie Donderdag 2 april Vrijdag 3 april t/m maandag 6 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller-Wittem Tel: 0434519050 Email: info@basisschooldedriesprong.nl Website: www.basisschooldedriesprong.nl Nieuwsbrief april 2015 Voor u ligt de zevende nieuwsbrief van het schooljaar.

Nadere informatie

Dames en heren, ontmoeting ter ore.

Dames en heren, ontmoeting ter ore. Toespraak van de minister van Defensie ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het Veteraneninstituut op 22 september te Soesterberg. Let op: alleen gesproken woord geldt! Dames en heren, Mij kwam

Nadere informatie

Nederlanders aan het woord

Nederlanders aan het woord Nederlanders aan het woord Veteranen en de Nederlandse Veteranendag 2015 Trends, Onderzoek en Statistiek (TOS) Directie Communicatie Documentnummer: TOS-15-074a 1 Belangrijkste inzichten Nederlander hecht

Nadere informatie

Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018

Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018 Toespraak Gerdi Verbeet Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018 Beste gasten, vrienden van vrede en vrijheid,

Nadere informatie

Kerngegevens veteranen Melanie Dirksen

Kerngegevens veteranen Melanie Dirksen Kerngegevens veteranen 2015 Melanie Dirksen 1 Veteranenbeleid Veteranen zijn over het algemeen tevreden over het veteranenbeleid en de dienstverlening. Het meest positief zijn zij over het herdenken van

Nadere informatie

Antwoorden op vragen van het lid Brinkman (PVV) en het lid Boekestijn (VVD) over de 5 mei herdenking in Wageningen

Antwoorden op vragen van het lid Brinkman (PVV) en het lid Boekestijn (VVD) over de 5 mei herdenking in Wageningen Postbus 20701 2500 ES Den Haag Telefoon (070) 318 81 88 Fax (070) 318 78 88 Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein 2 2511 CR Den Haag Datum 23 oktober 2009 Ons kenmerk P/2009016754

Nadere informatie

Datum Tijd Onderwerp Voor wie Waar

Datum Tijd Onderwerp Voor wie Waar Gemeentepagina week 36 2017 Agenda komende periode Datum Tijd Onderwerp Voor wie Waar 6 sept. 2017 17.00-18.00 uur Spreekuur Kees Vortman Openbaar De Boerderij 11 sept. 2017 16.00-17.00 uur Installatie

Nadere informatie

23 e jaargang nr.16 Donderdag 18 april 2019

23 e jaargang nr.16 Donderdag 18 april 2019 23 e jaargang nr.16 Donderdag 18 april 2019 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Vandaag hebben we met de gehele school een mooie paasviering gehad met Marcel

Nadere informatie

Watergeklater April 2015 www.pcb-ichthus.nl

Watergeklater April 2015 www.pcb-ichthus.nl Watergeklater April 2015 www.pcb-ichthus.nl Inhoud van de maandbrief Vanuit het kamertje Trefwoord Telefoongebruik Kinderherdenking Bibliotheek Terugblik april Belangrijke data 4 t/m 15 mei meivakantie

Nadere informatie

Kerngegevens veteranen 2017

Kerngegevens veteranen 2017 Kerngegevens veteranen 2017 Veteranenbeleid Veteranen zijn in het algemeen tevreden over het veteranenbeleid en de dienstverlening. Het meest positief zijn zij over het herdenken van omgekomen militairen,

Nadere informatie

Verzoek van de familie Van Delft een straat te vernoemen naar hun in 1948 in Nederlands-Indië omgekomen neef Cees van Delft

Verzoek van de familie Van Delft een straat te vernoemen naar hun in 1948 in Nederlands-Indië omgekomen neef Cees van Delft College Onderwerp: V200801454 Verzoek van de familie Van Delft een straat te vernoemen naar hun in 1948 in Nederlands-Indië omgekomen neef Cees van Delft Collegevoorstel Inleiding: In 2007 heeft de naar

Nadere informatie

Namens de dorpsraad heette Joop Krant een ieder welkom met de volgende woorden.

Namens de dorpsraad heette Joop Krant een ieder welkom met de volgende woorden. Met het realiseren van een oorlogsmonumentje op het plein voor de kerk heeft Maashees ook een plek gekregen waar nu jaar jaarlijkse een dodenherdenking op de avond van 4 mei zal worden gehouden. Voor deze

Nadere informatie

Toespraak minister van Defensie, Eimert van Middelkoop, ter gelegenheid van de medaille parade op de Nederlandse Veteranendag

Toespraak minister van Defensie, Eimert van Middelkoop, ter gelegenheid van de medaille parade op de Nederlandse Veteranendag Toespraak minister van Defensie, Eimert van Middelkoop, ter gelegenheid van de medaille parade op de Nederlandse Veteranendag Den Haag, 27 juni 2009 Koninklijke Hoogheid, veteranen, aangetreden militairen,

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet. Conferentie 1WO2: jongeren en de toekomst van herdenken Amersfoort, 14 mei Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet. Conferentie 1WO2: jongeren en de toekomst van herdenken Amersfoort, 14 mei Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Conferentie 1WO2: jongeren en de toekomst van herdenken Amersfoort, 14 mei 2016 Dames en heren, Goed dat ik u allemaal hier samen zie op deze bijeenkomst van de werkgroep 1WO2.

Nadere informatie

Beleidsplan. Inleiding

Beleidsplan. Inleiding Inleiding Onderstaand beleidsplan is geschreven om onze activiteiten te omschrijven voor de komende 3 jaar. Stichting Heeren van Heenvliet is opgericht op 1 januari 2018 en heeft onder andere tot doel

Nadere informatie

Op zaterdag 25 maart a.s. arriveert om uur op het NS-station te Haarlem, 'De trein van 1 voor allen'.

Op zaterdag 25 maart a.s. arriveert om uur op het NS-station te Haarlem, 'De trein van 1 voor allen'. 20 maart 1995 95-000762 'De trein van 1 voor allen' UITNODIGING AAN DE MEDIA Op zaterdag 25 maart a.s. arriveert om 10.50 uur op het NS-station te Haarlem, 'De trein van 1 voor allen'. Deze trein is een

Nadere informatie

Liefde is sterker dan haat!

Liefde is sterker dan haat! Naast ons nieuwe magazine Licht informeren wij u/jou via de digitale nieuwsbrief View this email in your browser Maanlicht. Op het scherm voor u/jou staat nu een extra editie. Wij stellen het zeer op prijs,

Nadere informatie

65 jaar Bevrijdingsweek Zelhem 2010

65 jaar Bevrijdingsweek Zelhem 2010 65 jaar Bevrijdingsweek Zelhem 2010 van vrijdag 30 april tot en met zaterdag 8 mei 2010 Georganiseerd door de Buurt- en Toneelvereniging de Meene en Stichting Zelhem & Oranje mmv oa Museumboerderij Smedekinck

Nadere informatie

Dodenherdenking zaterdag 4 mei Bezinningsbijeenkomst. Grote Kerk, Noordstraat, Terneuzen

Dodenherdenking zaterdag 4 mei Bezinningsbijeenkomst. Grote Kerk, Noordstraat, Terneuzen Dodenherdenking zaterdag 4 mei 2013 Bezinningsbijeenkomst Grote Kerk, Noordstraat, Terneuzen voorafgaand aan de Stille Tocht en de plechtigheid bij het Monument Thema Vrijheid spreek je af Inleidende muziek

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet. Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober Vrijheid en verbinding. Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet. Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober Vrijheid en verbinding. Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober 2016 Vrijheid en verbinding Dames en heren, Twee weken geleden vond de jaarlijkse herdenking plaats in het Oranjehotel te Scheveningen, waar

Nadere informatie

Veteranen met een missie

Veteranen met een missie Veteranen met een missie Factsheet Inleiding Vandaag de dag maken activiteiten op het gebied van wederopbouw en humanitaire hulp vaak deel uit van vredesmissies. Voor de veteraan blijft het daar niet altijd

Nadere informatie

Dames en heren, Toespraak van de Commandant der Strijdkrachten Generaal P van Uhm, ter gelegenheid van het symposium op 5 mei 2012 te Wageningen.

Dames en heren, Toespraak van de Commandant der Strijdkrachten Generaal P van Uhm, ter gelegenheid van het symposium op 5 mei 2012 te Wageningen. Toespraak van de Commandant der Strijdkrachten Generaal P van Uhm, ter gelegenheid van het symposium op 5 mei 2012 te Wageningen. Let op: Alleen gesproken woord geldt! Dames en heren, Ik sta hier vandaag

Nadere informatie

Witte Anjer & Wall of Honour

Witte Anjer & Wall of Honour Witte Anjer & Wall of Honour Witte Anjer 29 juni 1940 Anjerdag Daad van verzet tegen de bezetting 29 juni 1946-1947 Anjerdag Inzameling geld voor oorlogsslachtoffers 1946-2004 4 December 2004 Prins Bernhard

Nadere informatie

Veiligheidsplan Versie 1.3

Veiligheidsplan Versie 1.3 Veiligheidsplan Versie 1.3 Liberty Tour route Irene Brigade Mei 45 5 mei 2016 i.s.m. 20160310_Veiligheidsplan1.3 _route IreneBrigade.docx 1 OPMERKINGEN/ VERBETERPUNTEN maximale snelheid in de bebouwde

Nadere informatie

Dames en heren, Mijn besef van oorlog en vrede. heb ik meegekregen van mijn. vader, die de gastvrijheid van. de Duitse bezetter aan den lijve

Dames en heren, Mijn besef van oorlog en vrede. heb ik meegekregen van mijn. vader, die de gastvrijheid van. de Duitse bezetter aan den lijve Dames en heren, Mijn besef van oorlog en vrede heb ik meegekregen van mijn vader, die de gastvrijheid van de Duitse bezetter aan den lijve heeft mogen ondervinden. Mijn vader heeft in Scheveningen gezeten,

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief juli 2018

VCA Nieuwsbrief juli 2018 Naam bedrijf VCA Nieuwsbrief juli 2018 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl Veteranencafé op dinsdag 10 juli 2018 Contact : vca@veteranen.nl 06-21 666 362

Nadere informatie

Toespraak Staatssecretaris van Defensie t.b.v. Veteranendag Groningen - 26 juni 2009

Toespraak Staatssecretaris van Defensie t.b.v. Veteranendag Groningen - 26 juni 2009 Toespraak Staatssecretaris van Defensie t.b.v. Veteranendag Groningen - 26 juni 2009 Geachte veteranen, dames en heren, Al een paar jaar lang heb ik iedere zondag even een kort praatje met Joop Bouma bij

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen over de tekst

Tekst lezen en vragen stellen over de tekst Voorspellen Kijk naar de tekst. Voorspel waar de tekst over gaat. Let op de titel, de kopjes en het plaatje. Tekst lezen en vragen stellen over de tekst 1. Lees de uitleg. Tijdens het lezen van een tekst,

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet. Bijeenkomst Amsterdams 4 en 5 mei comité Amsterdam, 18 mei Dames en Heren, geachte aanwezigen,

Toespraak Gerdi Verbeet. Bijeenkomst Amsterdams 4 en 5 mei comité Amsterdam, 18 mei Dames en Heren, geachte aanwezigen, Toespraak Gerdi Verbeet Bijeenkomst Amsterdams 4 en 5 mei comité Amsterdam, 18 mei 2017 Dames en Heren, geachte aanwezigen, Hartelijk dank voor de uitnodiging om te mogen spreken op deze mooie bijeenkomst

Nadere informatie

KONINGSDAG PROGRAMMA OUDERKERK AAN DE AMSTEL.

KONINGSDAG PROGRAMMA OUDERKERK AAN DE AMSTEL. KONINGSDAG 2019 PROGRAMMA OUDERKERK AAN DE AMSTEL 10:30-12:00 uur 11:00 uur Familie Fietspuzzeltocht over een afstand van circa 30 km. Inschrijven en starten bij sporthal Bindelwijk, Kon. Julianalaan 16.

Nadere informatie

Welkom. wethouder Hans Vereijken, gemeente Landerd. 70 jaar bevrijding en operatie Market Garden september 2014

Welkom. wethouder Hans Vereijken, gemeente Landerd. 70 jaar bevrijding en operatie Market Garden september 2014 Welkom wethouder Hans Vereijken, gemeente Landerd 70 jaar bevrijding en operatie Market Garden september 2014 3 e bijeenkomst gemeente Landerd Heemhuis Zeeland, 2 juli 2014 Vieren en herdenken September:

Nadere informatie

Jaarverslag van de. Stichting Comité 4 en 5 mei. Nieuwegein

Jaarverslag van de. Stichting Comité 4 en 5 mei. Nieuwegein Jaarverslag 2016 van de Stichting Comité 4 en 5 mei Nieuwegein 1 Inhoudsopgave 1 Samenstelling Comité... 2 2 Samenvatting... 3 3 Activiteiten... 3 3.1 Herdenking en viering... 3 3.2 Scholenproject... 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 16 Vrijdag 22 april 2016

Nieuwsbrief Week 16 Vrijdag 22 april 2016 Nieuwsbrief Week 16 Vrijdag 22 april 2016 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sprookjes in 1b. Groep 1b heeft de laatste weken

Nadere informatie

Zaterdag 18-01-2014 Bij Svbzo Veteranen Inloophuis De Treffer te Eindhoven

Zaterdag 18-01-2014 Bij Svbzo Veteranen Inloophuis De Treffer te Eindhoven Januari Openstelling Museum Zaterdag 04-01-2014 Museum open voor veteranen, vrijwilligers en bezoekers. Openstelling Museum Zondag 05-01-2014 Museum open voor veteranen, vrijwilligers en bezoekers. Vrijwilligers

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr juli Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr juli Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 39 4 juli 2018 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317 843525 JARIGEN 05-07 Chanel, groep 5 06-07 Sebastian, groep 6 09-07 Abiman, groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ oktober 2015

Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ oktober 2015 Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ oktober 2015 Uw stem is geld waard voor de Historische Vereniging Als u lid bent van de Rabobank Utrechtse Heuvelrug ontvangt u per post uw persoonlijke stemcode

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Veteranen Schouwen Duiveland

Beleidsplan Stichting Veteranen Schouwen Duiveland Beleidsplan 2017 2022 Stichting Veteranen Schouwen Duiveland Voorwoord Het beleidsplan 2017 2022 is opgesteld voor het bestuur van Stichting Veteranen Schouwen Duiveland. Het document geeft een duidelijk

Nadere informatie

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012 Stichting Bos der Onverzettelijken Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 1.0. Voorwoord.... 3 2.0. Projecten en Activiteiten... 4 2.1. Groot onderhoud Bos der Onverzettelijken... 4 2.2.

Nadere informatie

Koninklijke Hoogheid,

Koninklijke Hoogheid, Toespraak van de minister van Defensie, J.S.J. Hillen, ter gelegenheid van de medailleuitreiking op Veteranendag op 30 juni 2012 te Den Haag. LET OP: gesproken woord telt! Koninklijke Hoogheid, excellenties,

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2016 editie 3. 5 jaar Pact Sam Sam

Nieuwsbrief oktober 2016 editie 3. 5 jaar Pact Sam Sam Nieuwsbrief oktober 2016 editie 3 INHOUDSOPGAVE 1. 5 Jaar Pact Sam Sam 2. Krantenartikelen 3. Netwerkcafé Jubileumbijeenkomst 29 november 4. Trainingen 5. Diaconie Protestantse Gemeente Hoogland/Amersfoort-Noord

Nadere informatie

Dodenherdenking woensdag 4 mei Bezinningsbijeenkomst. voorafgaand aan de Stille Tocht en de plechtigheid bij het Monument

Dodenherdenking woensdag 4 mei Bezinningsbijeenkomst. voorafgaand aan de Stille Tocht en de plechtigheid bij het Monument Dodenherdenking woensdag 4 mei 2011 Bezinningsbijeenkomst voorafgaand aan de Stille Tocht en de plechtigheid bij het Monument Grote Kerk, Noordstraat, Terneuzen Thema Vrijheid op straat Inleidend orgelspel

Nadere informatie

Voedsel voor de ziel

Voedsel voor de ziel Voedsel voor de ziel Activiteiten Protestantse gemeente Schoorl Groet Camp programma 2016-2017 De Protestantse Gemeente van Schoorl Groet en Camp is een open gemeenschap met een programma-aanbod voor iedereen

Nadere informatie

Fijne meivakantie! jaargang 23 - nr. 9 mei In deze schoolbrief o.a.

Fijne meivakantie! jaargang 23 - nr. 9 mei In deze schoolbrief o.a. jaargang 23 - nr. 9 mei 2019 Bezoekadres Ikeloane 10 9281 RB Corr. Adres Postbus 20 9280 AA HARKEMA Telefoon 0512 361711 E-mail adres wynroas@noventa.nl Website wynroas.noventa.nl In deze schoolbrief o.a.

Nadere informatie

Alle groepen 28 september Start verkoop kinderpostzegels Gr. 7

Alle groepen 28 september Start verkoop kinderpostzegels Gr. 7 Kalender Kalender 19 t/m 22 sept Algemene ouderavond Alle groepen 28 september Start verkoop kinderpostzegels Gr. 7 30 september Studiedag 5 oktober Start kinderboekenweek Alle kinderen zijn vrij Regel

Nadere informatie

Woensdag 03 mei Donderdag 04 mei Vrijdag 05 mei Bevrijdingsdag. Alle kinderen vrij.

Woensdag 03 mei Donderdag 04 mei Vrijdag 05 mei Bevrijdingsdag. Alle kinderen vrij. INFO Jaargang 23, Nummer 29, 18-4-2017 Maandag 17 april 2 e Paasdag Dinsdag 18 april Woensdag 19 april Directie afwezig Donderdag 20 april Afsluiting Landenproject Vrijdag 21 april Koningsspelen Ma t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei Nieuwsbrief mei 2011 Met de uitgave van een nieuwsbrief zullen we u in de toekomst regelmatig informeren over interessante activiteiten van de Historische Vereniging Den Dolder. Website Historische Vereniging

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief maart 2018

VCA Nieuwsbrief maart 2018 Naam bedrijf VCA Nieuwsbrief maart 2018 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl Veteranencafé op dinsdag 13 maart 2018 Contact : vca@veteranen.nl 06-21 666 362

Nadere informatie

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7 bericht Info : 30 Jaargang 14 : 08-04-2016 Redactie : Monique Bos E-mail redactie : m.bos@westerwijs.nl Belangrijke data: 16 april Oud papier groep 4a 20 april Spelsportdag groep 3 en 4 in sporthal Quicksilver

Nadere informatie

overzicht activiteiten 75 jaar bevrijding Gemeente Woensdrecht

overzicht activiteiten 75 jaar bevrijding Gemeente Woensdrecht overzicht activiteiten 75 jaar bevrijding Gemeente Woensdrecht 1944-2019 De Slag om de Schelde In oktober 2019 is het 75 jaar geleden dat Woensdrecht en omgeving bevrijd werd door de geallieerden. Hoewel

Nadere informatie