VOOR EEN AANGENAME, GEZONDE EN WAARDEVASTE LEEFOMGEVING MURPROTEC VECHT TEGEN VOCHT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VOOR EEN AANGENAME, GEZONDE EN WAARDEVASTE LEEFOMGEVING MURPROTEC VECHT TEGEN VOCHT"

Transcriptie

1 VOOR EEN AANGENAME, GEZONDE EN WAARDEVASTE LEEFOMGEVING MURPROTEC VECHT TEGEN VOCHT

2 BEHOUD DE WAARDE VAN UW HUIS EN UW GEZONDHEID MET MURPROTEC Meer dan 50 jaar specialist in vochtbestrijding. Vocht in gebouwen is een groot maatschappelijk probleem. De bewijzen van die prikkelende stelling? Die vindt u in duizenden en duizenden huizen. De waarde van vochtige huizen en bedrijfspanden keldert en bewoners kunnen zelfs ziek worden van te veel vocht! Al meer dan 50 jaar vecht Murprotec tegen vocht in gebouwen in Europa. Met verfijnde technieken en hoogstaande producten die worden toegepast door de uiterst ervaren vochtspecialisten van Murprotec. Een goede vochtbalans en een gezond binnenklimaat? De vakmensen van Murprotec maken deze belofte al meer dan 50 jaar waar, óók bij u. Vocht in huis is een ongenode gast die zich opdringerig gedraagt. Murprotec wijst deze uitvreter voorgoed de deur! Al méér dan een halve eeuw! Meer dan 6000 projecten per jaar: een keiharde garantie voor ervaring én succes Murprotec heeft meer dan een halve eeuw ervaring met het oplossen van uiteenlopende vochtproblemen in gebouwen in Europa. Sterker nog: Murprotec voert maar liefst meer dan 6000 geslaagde anti-vocht projecten per jaar uit. Dankzij al deze tevreden klanten, mag Murprotec zich niet alleen specialist maar ook marktleider noemen. Want bij vochtbestrijding kan er maar één de beste zijn: Murprotec.

3 Even een misverstand rechtzetten. Vocht in huis is pas een probleem als er teveel vocht is. Vocht in een goede balans terugbrengen is vakwerk. En dat is precies wat u van Murprotec kunt verwachten. WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWD: KAN HET HOOGWAARDIGER? Murprotec werkt op basis van wetenschappelijk bewezen methoden. Ontwikkeld en intensief gecontroleerd in de researchlaboratoria van Murprotec zelf. In uitstekend uitgeruste onderzoekscentra onderzoeken specialisten de schadelijke effecten van vocht op uw woning en klimaat in huis. Voortdurend speelt Murprotec in op nieuwe ontwikkelingen in (bouw)materialen of -technieken, en worden de laatste technologische en chemische ontdekkingen ingezet voor maar één doel: het bestrijden van vocht. Een bron van innovatieve oplossingen die exclusief via de organisatie van Murprotec hun weg naar uw huis of gebouw vinden. Een extra reden om uw huis en haard aan de kwaliteiten en ervaring van Murprotec toe te vertrouwen. Murprotec werkt met de beste vakmensen Vochtproblemen oplossen vereist een specialistische vakkennis. Maar verkeerd toegepaste kennis leidt tot niets. Dus investeerde Murprotec jarenlang en permanent in een team van goed getrainde en uitstekend opgeleide vakmensen. Vochtspecialisten met een enorm gevarieerde bagage op het terrein van het oplossen van vochtproblemen. Met de beste methoden, materialen en ondersteuning vanuit Murprotec. Alert en adequaat gaan zij bij u aan de slag. Snel, deskundig en voorkomend klaren zij bij u de klus. Kortom, de specialisten van Murprotec komen in de branche hun gelijken niet tegen. U hoeft dan ook niet lang te wikken en wegen: kies voor Murprotec, de vechter tegen vocht!

4 VOCHT IN HUIS DRINGT ZICH OP VELE FRONTEN OP De gevolgen van (te) veel vocht? Die kent u maar al te goed; - schimmel - zwammen - doorslaande vochtplekken - verkleurde muren door vocht - condens op ruiten en in kelders - loslatend behang of stucwerk - ongedierte als zilvervisjes of stofluizen - muffe lucht - bolstaande vloeren - rotte plinten - een te hoge gasrekening (tot wel 30%!) - aantasting van meubilair - vochtgerelateerde ziektes als astma, - aantasting van kleding bronchitis, jicht, allergie etc. Vocht beïnvloedt uw leven op twee fronten. Het tast zowel de verkoopwaarde van uw huis aan als de gezondheid van u en uw medebewoners. Kortom, vocht laat materieel en immaterieel zijn negatieve invloed behoorlijk gelden. Laten we eens naar de onthutsende voorbeelden kijken. Vocht. De vijand van uw Vesting Vocht in huis is een ongenode gast die zich opdringerig gedraagt. Loopt u even denkbeeldig mee door uw huis? Uw kelder ruikt muf, wemelt van de mijt en schimmels en uw etenswaren in de kelder bederven. En in uw badkamer ontsiert een zwart en vochtig plafond uw interieur. Ondertussen vreten schimmel en zwammen aan uw vloerbalken en groeien er paddestoelen op uw stukwerk. Maar ook kost vocht u tot 30% aan warmteverlies. Een gevoelige post op uw financiële budget. Aan de buiten- én binnenkant bladdert uw schilderwerk af en laat uw behang met vellen tegelijk los. Bij een eventuele verkoop van uw huis is een onopgelost vochtprobleem een minpunt dat direct gesignaleerd wordt, met een negatief effect op de vraagprijs uiteraard.

5 Murprotec pakt het goed en grondig aan Vochtproblemen kunnen veroorzaakt worden door: - verborgen lekkages - doorslaande muren - optrekkend vocht - slechte ventilatie - bouwtechnische gebreken - watergebruik (wassen, douchen etc.) - en andere externe factoren Je hebt vocht en vocht, en in alle soorten bedreigen deze uw huis, haard en gezondheid. Murprotec pakt het vochtprobleem aan bij de kern, de oorzaak waardoor u in een te vochtig leefklimaat leeft. Een vochtprobleem heeft twee hoofdoorzaken, een bouwtechnisch mankement of een ventilatieprobleem. Echter, de vele deelaspecten en variabelen, die ieder een eigen aanpak vereisen, maken het oplossen van vochtproblemen zeer gecompliceerd maar nooit te ingewikkeld voor Murprotec. Bouwtechnische mankementen: oorzaak van veel ellende Bouwtechnische gebreken zoals koudebruggen zijn moeilijk te vinden, maar de gevolgen zijn desastreus en manifesteren zich in een hardnekkig vochtprobleem. Verandering van het grondwaterpeil, poreus metselwerk of hygroscopische zouten zijn vaak alleen maar door deskundigen vast te stellen. Het vereist vakkennis om het specifieke bouwtechnische mankement op te sporen, en een oplossing op maat om de problemen te verhelpen. Murprotec kent en verhelpt deze problemen al meer dan 50 jaar in elk land en elke streek. Voelt u ook al de waardevermindering van uw gezondheid? En dan hebben we het alleen nog maar gehad over de materiële effecten. Want met evenveel negatieve power tast vocht de gezondheid van u en uw medebewoners aan. In huizen wonen nu eenmaal mensen. Ook zij ondervinden hinder van een verstoorde vochtbalans in huis. Astmatische aandoeningen, chronische verkoudheden, jicht en stramme spieren en gewrichten kunnen het gevolg zijn van vocht in huis. Wetenschappelijke studies tonen aan dat 83% van de gevallen van astma, astmatische bronchitis en 87% van de gevallen van chronische neusverkoudheid voorkomen bij volwassenen die in te vochtige huizen wonen. Zo wijst het astmafonds terecht op de relatie tussen vocht in huis en astma. DE RELATIE TUSSEN VOCHT IN HUIS EN ASTMA VOLGENS HET ASTMAFONDS: Eenvijfde van alle mensen met luchtwegklachten heeft last van schimmels"

6 UW HUIS ÉN LONGEN HERADEMEN DANKZIJ CTA Vanuit haar focus op een gezond binnenklimaat ontwikkelde Murprotec het CTA-systeem: een afdoende oplossing voor vochtproblemen. Het probleem van vocht en slechte lucht lost u met de CTA in één keer op. Naast een goed uitgebalanceerd binnenklimaat heeft u zo ook geen last meer van allergieveroorzakende deeltjes in de binnenlucht en de verwoestende werking van vocht dat in huis blijft hangen. CTA maakt korte metten met vervuiling, allergenen en vocht. U geniet dus permanent van een gezonde atmosfeer. Het verband tussen vocht, een slechte ventilatie en luchtkwaliteit Sinds de jaren 70 zijn huizen steeds beter geïsoleerd. En dat is goed voor uw energierekening. Maar slecht voor de ventilatie van uw huis. Extreme maatregelen ter voorkoming van tocht, dubbele beglazing, muur- en dakisolatie belemmeren de natuurlijke 'ademhaling' van uw woning. Het resultaat? Vocht kan niet weg, condenseert op ramen, muren en veroorzaakt de bekende problemen als schimmel, loslatend behang en tast het uw gezondheid aan. Een effect dat helaas wordt verergerd als uw huis ook nog eens slecht is geventileerd. Maar ook zónder teveel vocht in huis heeft een slechte ventilatie een negatief effect op uw gezondheid. Want slecht geventileerde lucht wemelt van de dagelijkse vervuiling in de vorm van zwevende deeltjes. Zoals stof, schilfers, haren, pollen en gassen uit meubels en in huis gebruikte bouwmaterialen. Deze deeltjes kunnen door een slechte ventilatie niet afgevoerd worden en hebben zo een negatieve invloed op de gezondheid van de bewoners. Kortom, slechte ventilatie bedreigt via vocht én via zwevende deeltjes uw luchtwegen. WAT VINDEN HET RIVM EN DE GGD VAN VOCHT? Ook de officiële instanties zijn van de gevaren van vocht overtuigd. Zo stelde het Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu (RIVM) in een onderzoek vast dat: Door onder meer vocht en schimmels in de woning mensen diverse gezondheidsklachten kunnen krijgen. Zo zegt de GGD: Het verband tussen een vochtige woonomgeving en astma werd al vóór het begin van onze jaartelling door de Griekse arts Hippocrates gelegd." en: "Van kinderen die in een vochtig huis wonen heeft 25% meer gezondheidsproblemen dan kinderen in een niet vochtig huis.

7 Murprotec verplicht zich tot een efficiënte en gegarandeerde oplossing van uw vochtprobleem. Alle medewerkers van Murprotec zetten zich iedere dag weer volledig in voor het bereiken van de doelstellingen van Murprotec. Gedreven, vakkundig en gemotiveerd. Murprotec staat voor: 1. Nauwkeurige gratis diagnose 2. Gratis advies 3. Technisch verslag 4. Nacontrole 5. Persoonlijke begeleiding 6. Permanent dubbele controle van onze activiteiten 7. Gedegen financieel beheer 8. Geavanceerde opleiding van ons personeel 9. De modernste technologieën Murprotec heeft als primaire doelstelling haar positie als marktleider in dit vakgebied te zijn en te blijven en is constant bezig met research in de modernste technologieën in de strijd tegen vocht. 10. De klant op de eerste plaats! De tevredenheid van onze klanten is ons voortdurend doel. Duizenden projecten die wij sinds meer dan 50 jaar met succes behandelden, zijn daarvan het beste bewijs! Murprotec verplicht zich tot een efficiënte en gegarandeerde oplossing van uw vochtprobleem. 30 jaar garantie op de behandeling tegen optrekkend vocht: een tijdperk aan zekerheid Stelt u zich eens voor: 30 jaar garantie. Dit tijdperk aan zekerheid geeft Murprotec u moeiteloos na een behandeling tegen optrekkend vocht. Deze zekerheid geeft aan hoe overtuigd Murprotec is van haar bewezen aanpak. Murprotec schuwt lapmiddelen en tijdelijke oplossingen. Murprotec gaat voor degelijke en adequate oplossingen die jaar na jaar hun vochtbestrijdende werking bewijzen. En bij een eventuele verkoop van uw huis, is het garantiecertificaat van Murprotec een uitstekend argument om geïnteresseerde kopers nog eens extra te overtuigen.

8 Murprotec is altijd bereid om bij particulieren en bedrijven langs te komen voor een gratis, professionele en altijd vrijblijvende vochtdiagnose. Een ideale graadmeter voor de vochtbalans in uw huis, kantoor of welk gebouw dan ook. Het is nú tijd om te handelen Vocht en een slechte luchtcirculatie zijn problemen met een chronisch karakter: deze lossen zich alleen met behulp van Murprotec op. Handel nú en ga de strijd tegen vocht en slechte lucht aan. Met Murprotec, de vechter tegen vocht. Heeft u interesse? Kijkt u dan op de website of bel 0800-MURPROTEC ( ) In Nederland: ROTTERDAM UTRECHT HEERENVEEN GOES TIEL WAALWIJK Murprotec in Europa Heeft meer dan tientallen vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Spanje In België: LEUVEN GENT BRAINE L ALLEUD In Luxemburg: ROESER In Frankrijk: St-LAURENT-BLANGY CHALONS EN CHAMPAGNE CAEN BREST VILLIERS LE BACLE PULNOY LE MANS LAGRANGE SAINT HERBLAIN PERIGUEUX CLERMONT-FERRAND LA TOUR DU PIN LE HAILLAN GARDANNE PORTET SUR GARONNE MER QUETIGNY MONTPELLIER In Spanje: VILADECANS MADRID

Vocht bestrijden, comfort terugwinnen

Vocht bestrijden, comfort terugwinnen Vocht bestrijden, comfort terugwinnen EFFICIËNTE EN DEFINITIEVE VOCHTBESTRIJDING Vocht in huis? Vraag professionele hulp voor het te laat is! Salpeter? Zwarte vlekken op het behang? Plinten die bol staan?

Nadere informatie

voorkomt schade aan uw woning door vocht en schimmel

voorkomt schade aan uw woning door vocht en schimmel ventileren goede ventilatie... voorkomt schade aan uw woning door vocht en schimmel is beter voor uw gezondheid bespaart energie Ventilatie is: gebruikte lucht eruit en frisse lucht erin. Goed ventileren

Nadere informatie

ventileren wonen met karakter

ventileren wonen met karakter ventileren wonen met karakter goede ventilatie... voorkomt schade aan uw woning door vocht en schimmel is beter voor uw gezondheid bespaart energie Ventilatie is: gebruikte lucht eruit en frisse lucht

Nadere informatie

Doe-het-zelf gids bij vochtproblemen in huis.

Doe-het-zelf gids bij vochtproblemen in huis. Doe-het-zelf gids bij vochtproblemen in huis. Vocht in huis? Zo los je vochtproblemen zelf op Heb jij last van vochtige muren? Schimmels en ongedierte? Kan je nauwelijks nog naar buiten kijken omdat het

Nadere informatie

Ventileren. Antwoorden op de meest gestelde vragen. Tel. 050/32.33.40 - Fax. 050/32.33.27 - E-mail info@airflux.be - www.airflux.

Ventileren. Antwoorden op de meest gestelde vragen. Tel. 050/32.33.40 - Fax. 050/32.33.27 - E-mail info@airflux.be - www.airflux. Ventileren Antwoorden op de meest gestelde vragen 1. Waarom deze brochure? Goed ventileren is enorm belangrijk. Niet alleen omdat frisse en schone lucht in huis prettig is, maar vooral omdat het gezond

Nadere informatie

lekdetectie droogtechniek bouwkundig onderzoek

lekdetectie droogtechniek bouwkundig onderzoek lekdetectie droogtechniek bouwkundig onderzoek 2 ˉ TRITION EVEN VOORSTELLEN EVEN VOORSTELLEN EVEN VOORSTELLEN: WIJ ZIJN TRITION Trition is een dienstverlenend bedrijf, gespecialiseerd in het opsporen,

Nadere informatie

Vocht, schimmels & gezondheid

Vocht, schimmels & gezondheid Vocht, schimmels & gezondheid Ongeveer 15 procent van de woningen in Nederland is vochtig. Te veel vocht vermindert de kwaliteit van de binnenlucht. Dit kan luchtweg- en andere gezondheidsklachten bij

Nadere informatie

Advieswijzer: verwarmen en ventileren

Advieswijzer: verwarmen en ventileren 100% wonen Vochtproblemen in huis, condens op de ramen, een beschimmelde muur u kunt het voorkomen door goed te en te verwarmen. Zorg voor voldoende frisse lucht in huis. Lees deze advieswijzer aandachtig

Nadere informatie

Ventilatie van de woning

Ventilatie van de woning Ventilatie van de woning Ventileren en luchten In een woning met een aangenaam klimaat (niet te vochtig en een goede temperatuur) is het verblijf aangenamer en kost minder energie dan het verwarmen van

Nadere informatie

Ventileren. Alles wat u moet weten over ventilatie in uw woning

Ventileren. Alles wat u moet weten over ventilatie in uw woning Ventileren Alles wat u moet weten over ventilatie in uw woning Ventileren voor uw gezondheid Is het vaak drukkend in uw woning? Zijn uw ramen vaak beslagen? Dit zijn de eerste tekenen dat er teveel vocht

Nadere informatie

WANT IEDEREEN HEEFT VOCHT IN HUIS

WANT IEDEREEN HEEFT VOCHT IN HUIS Ventileren WANT IEDEREEN HEEFT VOCHT IN HUIS Iedereen heeft vocht in huis Niemand ontkomt er aan. Door alleen al in huis te zijn, produceren we liters vocht per dag. En bij het koken, douchen, afwassen,

Nadere informatie

GEEF LUCHT AAN JE HUIS!

GEEF LUCHT AAN JE HUIS! GEEF LUCHT AAN JE HUIS! Zorg voor een gezonde woning: geef vocht en schadelijke stoffen geen kans! Laat voortdurend frisse lucht binnen via een ventilatiesysteem, ventilatierooster of door een raam op

Nadere informatie

Vocht en ventilatie. Tips voor een droger huis

Vocht en ventilatie. Tips voor een droger huis Vocht en ventilatie Tips voor een droger huis Vocht en ventilatie Een gezin produceert per dag tussen de tien en vijftien liter vocht. Door te ademen, door huisdieren en planten, maar ook door te koken,

Nadere informatie

BINNEN ROKEN IS NOOIT OKÉ

BINNEN ROKEN IS NOOIT OKÉ BINNEN ROKEN IS NOOIT OKÉ De rook van sigaretten verspreidt zich in je huis en auto. En plakt daar aan alles: kleding, zetels, vloer, speelgoed, Dat is niet goed voor jouw gezondheid én die van je kinderen.

Nadere informatie

Ventileren. Alles wat u moet weten over ventilatie in uw woning

Ventileren. Alles wat u moet weten over ventilatie in uw woning Ventileren Alles wat u moet weten over ventilatie in uw woning Ventileren: heel belangrijk! Wist u dat u elke dag samen met uw huisgenoten, huisdieren en kamerplanten wel 10 tot 15 liter vocht produceert?

Nadere informatie

Bewoners, huisdieren en planten produceren dagelijks tien liter vocht. onderhouden+verbouwen. Ventilatie Onderhoud. eigen huis magazine

Bewoners, huisdieren en planten produceren dagelijks tien liter vocht. onderhouden+verbouwen. Ventilatie Onderhoud. eigen huis magazine onderhouden+verbouwen eigen huis magazine Bewoners, huisdieren en planten produceren dagelijks tien liter vocht Ventilatie Onderhoud 32 eigen huis magazine jan 2013 31 24 uur per dag frisse lucht Ventileren

Nadere informatie

Gezond wonen. Tips voor een gezond binnenmilieu van de GGD Zuid-Holland Zuid

Gezond wonen. Tips voor een gezond binnenmilieu van de GGD Zuid-Holland Zuid Gezond wonen voor een gezond binnenmilieu van de GGD Zuid-Holland Zuid Het grootste gedeelte van de dag, ongeveer 70%, brengen we in onze eigen woning door. We denken en praten veel over de vervuiling

Nadere informatie

Onderhoudsproblemen in de V-buurt

Onderhoudsproblemen in de V-buurt Onderhoudsproblemen in de V-buurt Een inventarisatie van de klachten Oktober/november 2017 2 Inhoudsopgave Inleiding p. 4 Klachten p. 5-7 Conclusie p. 7 Publicatie van de SP-fractie Amsterdam Amstel 1,

Nadere informatie

Vocht in de woning. Ventileren is gezond en bespaart energie

Vocht in de woning. Ventileren is gezond en bespaart energie Ventileren is gezond en bespaart energie We staan er meestal niet bij stil, maar de lucht om ons heen bevat vocht. Dat geldt natuurlijk ook voor de lucht in huis. Door transpiratie, douchen, koken en wassen

Nadere informatie

WETENSWAARDIGHEDEN OVER DE ONTVOCHTIGERS VAN DE LONGHI

WETENSWAARDIGHEDEN OVER DE ONTVOCHTIGERS VAN DE LONGHI WETENSWAARDIGHEDEN OVER DE ONTVOCHTIGERS VAN DE LONGHI Ontvochtigers Ontvochtigers bestaan al vele jaren. Ze worden meestal aangeschaft in de herfst en winter wanneer het koud en vochtig is. Ook u kunt

Nadere informatie

Instructie Ventilatie

Instructie Ventilatie Instructie Ventilatie Type woning Bij de bouw van een woning wordt er rekening mee gehouden dat de woning geventileerd kan worden. Hierin is onderscheid te maken in 3 type woningen; woningen met luchtkanalen,

Nadere informatie

OPSTIJGEND VOCHT. Rewah nv. Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding

OPSTIJGEND VOCHT. Rewah nv. Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding OPSTIJGEND VOCHT Rewah nv Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding Diagnose: opstijgend vocht! - Vlekvorming - Geurhinder - Vochtig pleisterwerk - Schimmels - Zoutuitbloeiingen

Nadere informatie

Bron van zuivere lucht...

Bron van zuivere lucht... Bron van zuivere lucht... Brainy, Bron van zuivere lucht Prestaties van leerlingen en docenten hangen direct samen met een gezonde luchtkwaliteit in de klaslokalen. Uit onderzoek is echter gebleken dat

Nadere informatie

Wat u kunt doen tegen vocht in uw woning

Wat u kunt doen tegen vocht in uw woning Vochtproblemen Wat u kunt doen tegen vocht in uw woning Ventileren is belangrijk Misschien merkt u het niet, maar in ieder huis is vocht aanwezig. Te veel vocht in de woning kan op termijn problemen geven.

Nadere informatie

Ventilatie is het proces waarbij verse lucht van buiten naar binnen wordt toegevoerd en gebruikte lucht van binnen naar buiten wordt afgevoerd.

Ventilatie is het proces waarbij verse lucht van buiten naar binnen wordt toegevoerd en gebruikte lucht van binnen naar buiten wordt afgevoerd. VENTILEREN Ventilatie is het proces waarbij verse lucht van buiten naar binnen wordt toegevoerd en gebruikte lucht van binnen naar buiten wordt afgevoerd. Met ventilatie kan worden voorkomen dat hinderlijke

Nadere informatie

Checklist woningbezichtiging Onderhandelmakelaar

Checklist woningbezichtiging Onderhandelmakelaar Checklist woningbezichtiging Onderhandelmakelaar Datum: Adres: Postcode: Bouwjaar: Vraagprijs: Woning Oppervlakte totaal: m 2 Oppervlakte woning: m 2 Oppervlakte achtertuin: m 2 Oppervlakte voortuin: m

Nadere informatie

Negen vochtproblemen in uw woning: hoe kan u ze vaststellen?

Negen vochtproblemen in uw woning: hoe kan u ze vaststellen? Negen vochtproblemen in uw woning: hoe kan u ze vaststellen? Inhoudsopgave - Hoofdstuk 1 - Heeft u last van een vochtige kelder? - Hoofdstuk 2 - Stelt u waterinfiltratie vast in uw woning? - Hoofdstuk

Nadere informatie

Vocht en ventilatie. Ventileren en luchten! Door constant te ventileren en dagelijks te luchten behoudt u een gezonde en droge lucht binnenshuis.

Vocht en ventilatie. Ventileren en luchten! Door constant te ventileren en dagelijks te luchten behoudt u een gezonde en droge lucht binnenshuis. Vocht en ventilatie 2 Vocht en ventilatie Goede isolatie van de woning scheelt veel stookkosten. Maar in een goed geïsoleerd huis is regelmatig ventileren wel noodzakelijk, anders neemt vocht in huis teveel

Nadere informatie

Vocht & Ventilatie. Nummer 25

Vocht & Ventilatie. Nummer 25 Nummer 25 Art.nr. 912697 In deze KlusZo Vocht & Ventilatie Folder beschrijven we stapsgewijs waar u rekening mee moet houden als u vocht in uw huis gaat bestrijden en waarom u moet ventileren. In deze

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

Dagelijks ventileren. woonwijzer

Dagelijks ventileren. woonwijzer Dagelijks ventileren woonwijzer 2 Dagelijks ventileren Dagelijks ventileren Veel mensen hebben last van vocht in huis. Ze denken meestal dat die vochtoverlast van buiten komt: optrekkend vocht of doorslaande

Nadere informatie

Gezonde, frisse lucht in huis

Gezonde, frisse lucht in huis Een buitengewoon binnenklimaat VENTILATIE VOOR WONINGBOUW Gezonde, frisse lucht in huis EEN HELDERE KIJK OP VENTILATIE Heerlijk, continu frisse lucht in mijn werkkamer. Zo kan ik goed geconcentreerd thuis

Nadere informatie

HOUTKACHELS OPEN HAARDEN EN GEZONDHEID

HOUTKACHELS OPEN HAARDEN EN GEZONDHEID HOUTKACHELS OPEN HAARDEN EN GEZONDHEID GGD IJsselland en GGD Twente Team Milieu en Gezondheid Schadelijke stoffen in de lucht Een houtkachel of open haard brengt sfeer in huis. Nadeel is dat een houtkachel

Nadere informatie

VENTILEREN. Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren, met verstand!

VENTILEREN. Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren, met verstand! VENTILEREN Goed ventileren is enorm belangrijk. Niet alleen omdat frisse en schone lucht in huis prettig is, maar vooral omdat het gezond is. Een vochtige en ongezonde lucht in huis veroorzaakt tal van

Nadere informatie

Als je aan een drukke weg woont verlucht je beter niet. Door beddengoed op 60 C te wassen dood je huisstofmijt.

Als je aan een drukke weg woont verlucht je beter niet. Door beddengoed op 60 C te wassen dood je huisstofmijt. Is 22 C de ideale slaapkamertemperatuur? Ventileren = verluchten CO kan je proeven Als het buiten koud is, verlucht je niet. Als je aan een drukke weg woont verlucht je beter niet. Hoeveel kan je best

Nadere informatie

Rewah nv OPSTIJGEND VOCHT. Nabehandeling. Hebt u nog vragen? Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding

Rewah nv OPSTIJGEND VOCHT. Nabehandeling. Hebt u nog vragen? Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding Nabehandeling Wat na het injecteren? Na het injecteren moet het product de tijd krijgen om in te dringen in de poriën van de mortel en de steen, alsook om te polymeriseren, dus uit te harden en de waterafstotende

Nadere informatie

Vocht & Ventilatie. 10000560_KlusZo_25_Vocht/Ventil 13-05-2003 14:46 Pagina 1. Nummer 25 Art.nr. 912697

Vocht & Ventilatie. 10000560_KlusZo_25_Vocht/Ventil 13-05-2003 14:46 Pagina 1. Nummer 25 Art.nr. 912697 0000560_KlusZo_25_Vocht/Ventil 3-05-2003 4:46 Pagina Nummer 25 Art.nr. 92697 In deze KlusZo Vocht & Folder beschrijven we stapsgewijs waar u rekening mee moet houden als u vocht in uw huis gaat bestrijden

Nadere informatie

Vochtproblemen herkennen en oplossen

Vochtproblemen herkennen en oplossen Vochtproblemen herkennen en oplossen Bel nu voor een gratis vochtdiagnose: 0800/61.667 1 Inhoud 1. Opstijgend vocht... 3 Hoe kan u opstijgend vocht herkennen?... 3 Wat kan u doen tegen opstijgend vocht?...

Nadere informatie

Vochtbestrijding Van Uw Woning. Designed By: Dryhouse Company

Vochtbestrijding Van Uw Woning. Designed By: Dryhouse Company Vochtbestrijding Van Uw Woning Designed By: Dryhouse Company Onder vochtbestrijding verstaan we het verhelpen van alle mogelijke vochtproblemen in de woning. Vochtbestrijding is erg belangrijk in Vlaanderen

Nadere informatie

VOCHT. (1) vocht al dan niet met. (2) schimmelvorming. insijpelend doorslaand opstijgend condensatie bouwvocht occasioneel

VOCHT. (1) vocht al dan niet met. (2) schimmelvorming. insijpelend doorslaand opstijgend condensatie bouwvocht occasioneel (1) vocht al dan niet met insijpelend doorslaand opstijgend condensatie bouwvocht occasioneel (2) schimmelvorming Insijpelend Fenomenen : concentrische en kringvormige verkleuring van het oppervlak effectieve

Nadere informatie

Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder

Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder Gebouwen zijn steeds beter geïsoleerd. Goed voor de energierekening en het comfort in huis en op kantoor,

Nadere informatie

Vocht en schimmel in uw woning. Hoe pakt u dit aan?

Vocht en schimmel in uw woning. Hoe pakt u dit aan? Tips om vocht en schimmel te vermijden Zet de ramen van een kamer een beetje open als er veel mensen in de kamer zijn. Doe de deur van de keuken dicht als u kookt. Zet altijd de dampkap aan als u kookt.

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Adviezen bij een. huisstofmijtallergie

PATIËNTEN INFORMATIE. Adviezen bij een. huisstofmijtallergie PATIËNTEN INFORMATIE Adviezen bij een huisstofmijtallergie 2 PATIËNTENINFORMATIE Door middel van deze folder wil het Maasstad Ziekenhuis u informatie geven over huisstofmijtallergie. Wij adviseren u dit

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Reno System, Duco Comfort System en DucoTronic System

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Comfort System en het DucoTronic System bieden de garantie

Nadere informatie

Checklist huis bezichtigen

Checklist huis bezichtigen Checklist huis bezichtigen Een bezichtiging kan erg snel gaan, waardoor u niet alles goed ziet. Het is daarom verstandig om meerdere keren te kijken. Ook praktisch: neem een meetlint, een pen, een potlood

Nadere informatie

SANERING De huisstofmijt Geduld Bestrijding van de huisstofmijt

SANERING De huisstofmijt Geduld Bestrijding van de huisstofmijt Saneren SANERING In deze folder worden enkele richtlijnen gegeven om de blootstelling aan huisstofmijten te verminderen. Sanering is een belangrijk onderdeel van de behandeling voor mensen met een allergie

Nadere informatie

Oersterk in vochtwering, voeg- en kitwerk. Referentiesheet Bedrijfspand

Oersterk in vochtwering, voeg- en kitwerk. Referentiesheet Bedrijfspand Oersterk in vochtwering, voeg- en kitwerk Referentiesheet Bedrijfspand Bouwbedrijf Voegafdichting Van den vochtsanering Bogaard, Geldermalsen met vakwerkgarantie Uw complete partner voor voegafdichting

Nadere informatie

Praktijktest CASOL Anti-schimmel systeem

Praktijktest CASOL Anti-schimmel systeem Praktijktest CASOL Anti-schimmel systeem Periode: 24 mei tot en met 3 september 2012 1. Het produkt: CASOL anti-schimmelsysteem Reinigt bestaande schimmels en voorkomt schimmelvorming, op 100 % biologische

Nadere informatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door goede ventilatie. voltalimburg.nl/ventilatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door goede ventilatie. voltalimburg.nl/ventilatie Meer wooncomfort en minder energieverbruik door goede ventilatie voltalimburg.nl/ventilatie Wist u dat... Ventileren zelfs energie kan besparen? Het opwarmen van vochtige lucht in de woning kost meer energie.

Nadere informatie

Vervuilde lucht in huis ligt vaak aan gedrag bewoners. We ventileren veel slechter dan we denken

Vervuilde lucht in huis ligt vaak aan gedrag bewoners. We ventileren veel slechter dan we denken Vervuilde lucht in huis ligt vaak aan gedrag bewoners We ventileren veel slechter dan we denken We denken dat ventilatie in huis vanzelf goed gaat, maar onderzoek na onderzoek wijst uit dat systemen verkeerd

Nadere informatie

Monique Meijerink 30 maart 2009. Relatie luchtkwaliteit - gezondheidsaspecten

Monique Meijerink 30 maart 2009. Relatie luchtkwaliteit - gezondheidsaspecten Monique Meijerink Relatie luchtkwaliteit - gezondheidsaspecten Krantenkoppen liegen er niet om Bewoners eisen recht op schone lucht Niks aan de hand, gewoon deuren en ramen dicht Megastal bedreiging voor

Nadere informatie

Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren. Februari 2007

Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren. Februari 2007 Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren Februari 2007 Vraag en antwoord Algemeen Vocht 1. Waarom is ventileren belangrijk? 2. Hoe zorg ik voor een goede ventilatie? 3. Moeten de ventilatieroosters

Nadere informatie

Ventileren en verluchten. Woon gezond, geef lucht aan je huis! Ventileer 24 uur op 24 en verlucht aanvullend Tips voor gezonde binnenlucht

Ventileren en verluchten. Woon gezond, geef lucht aan je huis! Ventileer 24 uur op 24 en verlucht aanvullend Tips voor gezonde binnenlucht Ventileren en verluchten Woon gezond, geef lucht aan je huis! Ventileer 24 uur op 24 en verlucht aanvullend Tips voor gezonde binnenlucht 1 Waarom ventileren en verluchten? Binnen is de lucht meestal slechter

Nadere informatie

Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren

Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren Vraag en antwoord Algemeen Vocht 1. Waarom is ventileren belangrijk? 2. Hoe zorg ik voor een goede ventilatie? 3. Moeten de ventilatieroosters altijd open staan?

Nadere informatie

Ventileren. Op adem komen doe je thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl

Ventileren. Op adem komen doe je thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl Ventileren Op adem komen doe je thuis Thuis is een huis van Servatius Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Als u na het lezen nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u terecht op onze website

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Comfort System en het DucoTronic System bieden de garantie

Nadere informatie

Het saneren van de woning bij allergie voor huisstofmijten

Het saneren van de woning bij allergie voor huisstofmijten Het saneren van de woning bij allergie voor huisstofmijten In deze folder worden enkele richtlijnen gegeven om de blootstelling aan huisstofmijten te verminderen. Sanering is een belangrijk onderdeel van

Nadere informatie

Gezond binnenmilieu op kindercentra

Gezond binnenmilieu op kindercentra Gezond binnenmilieu op kindercentra Gezond binnenmilieu op kindercentra Gezond binnenmilieu Een slechte kwaliteit van de binnenlucht kan leiden tot gezondheidsklachten bij kinderen en leidsters, zoals

Nadere informatie

VAN INBOUW TOT ONDERHOUD UW NIEUWE KUNSTSTOFRAMEN UIT REHAU PROFIELSYSTEMEN. Bouw Automotive Industrie. www.rehau.com www.kunststoframen.

VAN INBOUW TOT ONDERHOUD UW NIEUWE KUNSTSTOFRAMEN UIT REHAU PROFIELSYSTEMEN. Bouw Automotive Industrie. www.rehau.com www.kunststoframen. VAN INBOUW TOT ONDERHOUD UW NIEUWE KUNSTSTOFRAMEN UIT REHAU PROFIELSYSTEMEN www.rehau.com www.kunststoframen.nl Bouw Automotive Industrie RAMEN WAARAAN U VEEL PLEZIER BELEEFT Nieuwe ramen geven uw woning

Nadere informatie

Houtaantasters in woningen en op bouwplaatsen... Wat kunnen wij eraan doen?

Houtaantasters in woningen en op bouwplaatsen... Wat kunnen wij eraan doen? Houtaantasters in woningen en op bouwplaatsen... Wat kunnen wij eraan doen? Houtworm en Boktor De houtworm en de boktor kunnen flinke schade aanrichten. De insecten vormen met name een bedreiging voor

Nadere informatie

Voorkom schimmel. Ventileren helpt. verhuurt

Voorkom schimmel. Ventileren helpt. verhuurt Voorkom schimmel Ventileren helpt Vocht? Dat kunt u voorkomen Veel mensen hebben last van vocht in huis. Schimmel op de muur en vochtplekken in het behang zijn duidelijke gevolgen. Maar vocht in huis is

Nadere informatie

> Verwarmen en ventileren

> Verwarmen en ventileren > Verwarmen en Verwarmen en Vochtproblemen in huis, condens op de ramen, een beschimmelde muur u kunt het allemaal voorkomen door goed te en te verwarmen. Zorg voor voldoende frisse lucht in huis. Lees

Nadere informatie

Ventilatie van woningen

Ventilatie van woningen Ventilatie van woningen Ventileren betekent: Verse buitenlucht naar binnen, Vervuilde binnenlucht naar buiten! Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren 13 december 2012 Veel gestelde vragen zijn: Kan

Nadere informatie

Binnenluchtkwaliteit. Infoavond 18 november 2010 - Mortsel

Binnenluchtkwaliteit. Infoavond 18 november 2010 - Mortsel Binnenluchtkwaliteit Infoavond 18 november 2010 - Mortsel Logo Antwerpen vzw Borstkanker Roken Vaccinaties Ongevallen Geestelijke gezondheid Voeding & beweging Milieu & Gezondheid Goed of fout? Binnen

Nadere informatie

industriële verpakkingen schijndel schijndel Van Leeuwenhoekweg 35 5482 TK Schijndel T 073-5442060 F 073-5478375 www.schijndel-iv.

industriële verpakkingen schijndel schijndel Van Leeuwenhoekweg 35 5482 TK Schijndel T 073-5442060 F 073-5478375 www.schijndel-iv. industriële verpakkingen schijndel schijndel Van Leeuwenhoekweg 35 5482 TK Schijndel T 073-5442060 F 073-5478375 www.schijndel-iv.nl Het unieke van de Meilink Groep De Meilink Groep biedt een totaalconcept

Nadere informatie

Condensatie op mijn ramen

Condensatie op mijn ramen 1-5 De vorming van condensatie op je ramen is niet altijd te wijten aan een fout aan je ramen, het kan het gevolg zijn van een natuurlijk fenomeen. Hoe ontstaat condensatie? Lucht kan, volgens zijn temperatuur,

Nadere informatie

Ventileren... Waarom? 1. 't voorkomt vochtoverlast 2. 't zorgt voor frisse lucht en zuurstof voor u, uw huisdieren, uw planten en uw gasapparaten

Ventileren... Waarom? 1. 't voorkomt vochtoverlast 2. 't zorgt voor frisse lucht en zuurstof voor u, uw huisdieren, uw planten en uw gasapparaten Ventileren... Waarom? 1. 't voorkomt vochtoverlast 2. 't zorgt voor frisse lucht en zuurstof voor u, uw huisdieren, uw planten en uw gasapparaten Vochtproblemen: hoe komen we er aan? Vee! mensen hebben

Nadere informatie

Zelf uw woning isoleren

Zelf uw woning isoleren kluswijzer Isoleren Zelf uw woning isoleren In Nederland staat isolatie hoog op de lijst van klussen in huis. Geen wonder! Vooral s winters blijken veel woningen een isolatiebeurt te kunnen gebruiken.

Nadere informatie

Ventileren in huis. Handleiding warmte-terug-win-installatie

Ventileren in huis. Handleiding warmte-terug-win-installatie Ventileren in huis Handleiding warmte-terug-win-installatie Samen met uw huisgenoten, huisdieren en kamerplanten produceert u iedere dag gemiddeld tien liter vocht. Tel daarbij op de waterdamp die vrijkomt

Nadere informatie

Hydrosec, vochtexpert in dienst van uw comfort.

Hydrosec, vochtexpert in dienst van uw comfort. Hydrosec, vochtexpert in dienst van uw comfort. Gespoten PUR-isolatie: Hoogste isolatiewaarde Lagere energiefactuur Meer com fort 10 jaar waarborg Vochtwerende gevelbehandeling: W aterdicht Zelfreinigend

Nadere informatie

Rinaldostraat 12 Postbus 90-6950 AB Dieren Telefoon: 0313-414395 Telefax: 0313-450144 www.vdveenschilders.nl E-mail: info@vdveenschilders.

Rinaldostraat 12 Postbus 90-6950 AB Dieren Telefoon: 0313-414395 Telefax: 0313-450144 www.vdveenschilders.nl E-mail: info@vdveenschilders. Rinaldostraat 12 Postbus 90-6950 AB Dieren Telefoon: 0313-414395 Telefax: 0313-450144 www.vdveenschilders.nl E-mail: info@vdveenschilders.nl Vakmanschap in schilderwerken vdveenschilders is een modern

Nadere informatie

Ventileren. Antwoorden op de meest gestelde vragen

Ventileren. Antwoorden op de meest gestelde vragen Ventileren Antwoorden op de meest gestelde vragen Ventileren Antwoorden op de meest gestelde vragen Inhoudsopgave 1 Waarom deze brochure? 05 2 Ventileren van uw woning, een gezonde zaak 06 3 Feiten over

Nadere informatie

VERSLAG VAN EEN BEWONERSONDERZOEK NAAR KLACHTEN OVER DE WONING EN GEZONDHEIDSKLACHTEN VAN EN DOOR BEWONERS VAN DE HENGELOSE ES

VERSLAG VAN EEN BEWONERSONDERZOEK NAAR KLACHTEN OVER DE WONING EN GEZONDHEIDSKLACHTEN VAN EN DOOR BEWONERS VAN DE HENGELOSE ES Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en beginnen eigen onderzoek VERSLAG VAN EEN BEWONERSONDERZOEK NAAR KLACHTEN OVER DE WONING EN GEZONDHEIDSKLACHTEN VAN EN DOOR

Nadere informatie

Over isoleren, besparen en comfort

Over isoleren, besparen en comfort Warm voor Weinig Over isoleren, besparen en comfort WARM VOOR WEINIG U woont in een huurwoning, en heeft er waarschijnlijk een aangename plek van gemaakt. Maar misschien kan het nog veel comfortabeler!

Nadere informatie

Gezond wonen. Vocht en schimmel voorkomen. r Handig stappenplan. r Oplossingen in uw woning.

Gezond wonen. Vocht en schimmel voorkomen.   r Handig stappenplan. r Oplossingen in uw woning. Gezond wonen Vocht en schimmel voorkomen r Handig stappenplan r Oplossingen in uw woning r Slim verwarmen www.vestia.nl/gezondwonen Inhoud 2 Elke woning is anders 2 4 6 4 Handig stappenplan voor elke dag

Nadere informatie

Innovatief Systeem - KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie!

Innovatief Systeem - KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie! Innovatief Systeem - bewezen kwaliteit: KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie! A Warmte-isolatie en stabiliteit Of het nu gaat om zekerheid, functionaliteit en isolatie: SOFTLINE 82 voldoet aan

Nadere informatie

Allergie voor Huisstofmijt

Allergie voor Huisstofmijt Allergie voor Huisstofmijt Wat zijn huisstofmijten? De huisstofmijt is een niet voor het blote oog zichtbaar spinachtig beestje dat in alle huizen voorkomt. Het beestje houdt zich met name op in het huisstof

Nadere informatie

LUCHT. zoals de. natuur het. bedoeld. heeft

LUCHT. zoals de. natuur het. bedoeld. heeft LUCHT zoals de natuur het bedoeld heeft GEZONDER WONEN? GEZONDE LUCHT IN HUIS! Steeds meer mensen proberen gezond te leven. We letten op wat we eten en drinken, we bewegen meer en gaan vaker sporten, we

Nadere informatie

UNIEKE VERKOOP!!! OPEN HUIS... KOM OP DONDERDAG 8 OKTOBER TUSSEN 17:00 EN 20:00 UUR EN BRENG ZELF UW BOD UIT OP DEZE WONING!

UNIEKE VERKOOP!!! OPEN HUIS... KOM OP DONDERDAG 8 OKTOBER TUSSEN 17:00 EN 20:00 UUR EN BRENG ZELF UW BOD UIT OP DEZE WONING! UNIEKE VERKOOP!!! OPEN HUIS... KOM OP DONDERDAG 8 OKTOBER TUSSEN 17:00 EN 20:00 UUR EN BRENG ZELF UW BOD UIT OP DEZE WONING! *** BIEDEN VANAF 172.500,- *** Unieke kans om betaalbaar midden in het centrum

Nadere informatie

ClimaRad en binnenmilieu Achtergrondinformatie voor de consument CLIMARAD-EN-BINNENMILIEU-2011.001-NL

ClimaRad en binnenmilieu Achtergrondinformatie voor de consument CLIMARAD-EN-BINNENMILIEU-2011.001-NL ClimaRad en binnenmilieu Achtergrondinformatie voor de consument CLIMARAD-EN-BINNENMILIEU-2011.001-NL Inleiding Het binnenmilieu in woningen en gebouwen krijgt steeds meer aandacht van zowel de consumentenorganisaties,

Nadere informatie

Saneren. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Saneren. Ziekenhuis Gelderse Vallei Saneren Ziekenhuis Gelderse Vallei De huisstofmijt is één van de grootste veroorzaker van allergische klachten. Wie allergisch is aangelegd moet er dan ook voor zorgen dat de mijt zo min mogelijk overlevingskansen

Nadere informatie

Op loopafstand van het centrum staat deze twee-onder-één-kap woning welke is gelegen in de Rosmolenbuurt.

Op loopafstand van het centrum staat deze twee-onder-één-kap woning welke is gelegen in de Rosmolenbuurt. Op loopafstand van het centrum staat deze twee-onder-één-kap woning welke is gelegen in de Rosmolenbuurt. Bel Jaap de Makelaar voor vragen of om deze woning te bezichtigen op 06-166 60 024. Een brochure

Nadere informatie

18 januari Vormingsavond voor bewoners van DIW. Ban vocht uit je huis. Geef lucht aan je woning

18 januari Vormingsavond voor bewoners van DIW. Ban vocht uit je huis. Geef lucht aan je woning 18 januari 2019 Vormingsavond voor bewoners van DIW Ban vocht uit je huis & Geef lucht aan je woning V o o r a f Vandaag: - Uitleg rond vocht in het algemeen - Praatplaten om mechanismen duidelijk te krijgen

Nadere informatie

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t LUCHTVERWARMING zalig, zuiver wonen Echt comfortabel wonen realiseert u perfect met luchtverwarming: ze is de ideale combinatie van doordacht

Nadere informatie

Gezond binnenmilieu op kindercentra

Gezond binnenmilieu op kindercentra Gezond binnenmilieu op kindercentra www.vggm.nl Gezond binnenmilieu op kindercentra Gezond binnenmilieu Een slechte kwaliteit van de binnenlucht kan leiden tot gezondheidsklachten bij kinderen en werknemers,

Nadere informatie

Gezond wonen. Een gezond binnenmilieu De belangrijkste boosdoeners Ventileren en luchten

Gezond wonen. Een gezond binnenmilieu De belangrijkste boosdoeners Ventileren en luchten Gezond wonen Een gezond binnenmilieu De belangrijkste boosdoeners Ventileren en luchten Een gezond binnenmilieu Dat een schoon milieu belangrijk is voor onze gezondheid, dat weten we allemaal. Wat velen

Nadere informatie

COPD. Patiënten informatiefolder. verkoudheden en andere infecties zoals griep) - Jaarlijkse griepprik halen

COPD. Patiënten informatiefolder. verkoudheden en andere infecties zoals griep) - Jaarlijkse griepprik halen COPD Patiënten informatiefolder Wat is COPD? COPD is een afkorting voor het Engelse Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Het is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Klachten zijn

Nadere informatie

Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem!

Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem! Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem! VERSLAG VAN EEN BEWONERS EN SP-ONDERZOEK KLACHTEN OVER WATEROVERLAST BEWONERS VAN DE

Nadere informatie

Zwartboek. Vochtoverlast. Aalsmeer-Kudelstaart

Zwartboek. Vochtoverlast. Aalsmeer-Kudelstaart Zwartboek Vochtoverlast Aalsmeer-Kudelstaart 1 Zwartboek Vochtoverlast Aalsmeer-Kudelstaart Voor u ligt het Zwartboek Vochtoverlast. De Huurdersvereniging Aalsmeer Kudelstaart heeft de afgelopen maanden

Nadere informatie

Preventie van passief roken bij kinderen

Preventie van passief roken bij kinderen Preventie van passief roken bij kinderen Inleiding Kinderen zijn extra kwetsbaar voor tabaksrook, doordat hun ademhalingsorganen nog zeer fijn van bouw zijn. De Gezondheidsraad geeft aan dat kinderen mogelijk

Nadere informatie

ZWARTBOEK DE PUNT EEN VERZAMELING VAN ONDERHOUDSKLACHTEN IN DE VOGELBUURT

ZWARTBOEK DE PUNT EEN VERZAMELING VAN ONDERHOUDSKLACHTEN IN DE VOGELBUURT ZWARTBOEK DE PUNT EEN VERZAMELING VAN ONDERHOUDSKLACHTEN IN DE VOGELBUURT BEWONERS VOGELBUURT & SP AMSTERDAM OKTOBER 2017 Inleiding In Amsterdam-Noord ligt De Punt, het meest noordelijke deel van de Vogelbuurt.

Nadere informatie

Goed isoleren is vakwerk. Wat u moet weten over na-isolatie

Goed isoleren is vakwerk. Wat u moet weten over na-isolatie BRANCHEORGANISATIE NA-ISOLATIE Goed isoleren is vakwerk Wat u moet weten over na-isolatie INLEIDING GOED ISOLEREN IS VAKWERK Een goed geïsoleerd huis is prettig om in te wonen. Het is goed voor het wooncomfort,

Nadere informatie

Preventie van passief roken

Preventie van passief roken Preventie van passief roken Afdelingen kindergeneeskunde en keel-, neus- en oorheelkunde Preventie van passief roken Kinderen zijn extra kwetsbaar voor tabaksrook, doordat hun ademhalingsorganen nog zeer

Nadere informatie

Een warm onthaal begint bij Albrand

Een warm onthaal begint bij Albrand Een warm onthaal begint bij Albrand Een warm onthaal begint bij Albrand De zekerheid van 30 jaar vakmanschap 02 De 10 zekerheden die we installateurs en eindgebruikers bieden, zorgen ervoor dat we al meer

Nadere informatie

Uw huis saneren Allergische prikkels Niet-allergische prikkels Saneren

Uw huis saneren Allergische prikkels Niet-allergische prikkels Saneren Saneren Uw huis saneren Astma kan de kwaliteit van leven behoorlijk beïnvloeden. Om te zorgen dat u of uw kind zo min mogelijk klachten hebben is uw eigen inzet van het grootste belang! Naast het juist

Nadere informatie

GEZOND BINNENMILIEU IN KINDERCENTRA

GEZOND BINNENMILIEU IN KINDERCENTRA GEZOND BINNENMILIEU IN KINDERCENTRA GGD IJsselland en GGD Twente Team Milieu en Gezondheid Gezond binnenmilieu Een slechte kwaliteit van de binnenlucht kan leiden tot gezondheidsklachten bij kinderen en

Nadere informatie

Omschrijving Bestemmingsplan: WONEN!! Gerenoveerde kleine woning die direct te betrekken is! Permanente bewoning toegestaan. Op dit autoloze park is

Omschrijving Bestemmingsplan: WONEN!! Gerenoveerde kleine woning die direct te betrekken is! Permanente bewoning toegestaan. Op dit autoloze park is Omschrijving Bestemmingsplan: WONEN!! Gerenoveerde kleine woning die direct te betrekken is! Permanente bewoning toegestaan. Op dit autoloze park is het heerlijk wonen in een vrijstaande woning voor een

Nadere informatie