Bachelor in het sociaal werk Campus Brussel - Academiejaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bachelor in het sociaal werk Campus Brussel - Academiejaar"

Transcriptie

1 Bachelor in het sociaal werk Campus Brussel - Academiejaar Wijzigingen in het opleidingsprogramma Het OPO Organisatiekunde en HRM voor sociaal werkers van 3 studiepunten wordt niet meer Heb je een credit behaald voor het OPO Organisatiekunde en HRM voor sociaal werkers dan behoud je deze credit. Heb je een tolerantie ingezet voor het OPO Organisatiekunde en HRM voor sociaal werkers dan blijft dit getolereerd resultaat deel uitmaken van je studievoortgangsdossier Heb je geen credit behaald of tolerantie ingezet voor het OPO Organisatiekunde en HRM voor sociaal werkers dan dien je contact op te nemen met je trajectbegeleider. Het OPO Terreinverkenning via projectmatig werken van 6 studiepunten wordt niet meer Heb je een credit behaald voor het OPO terreinverkenning via projectmatig werken dan behoud je deze credit. Heb je een tolerantie ingezet voor het OPO terreinverkenning via projectmatig werken dan blijft dit getolereerd resultaat deel uitmaken van je studievoortgangsdossier. Heb je geen credit behaald of tolerantie ingezet voor het OPO terreinverkenning via projectmatig werken dan dien je contact op te nemen met je trajectbegeleider. Het OPO Sociaal-agogisch handelen van 3 studiepunten wordt niet meer Heb je een credit behaald voor het OPO Sociaal-agogisch handelen dan behoud je deze credit. Heb je een tolerantie ingezet voor het OPO Sociaal-agogisch handelen dan blijft dit getolereerd resultaat deel uitmaken van je studievoortgangsdossier. Heb je geen credit behaald of tolerantie ingezet voor het OPO Sociaal-agogisch handelen dan dien je contact op te nemen met je trajectbegeleider. Het OPO Emancipatie en empowerment van 3 studiepunten wordt niet meer Heb je een credit behaald voor het OPO Emancipatie en empowerment dan behoud je deze credit.

2 Heb je een tolerantie ingezet voor het OPO Emancipatie en empowerment dan blijft dit getolereerd resultaat deel uitmaken van je studievoortgangsdossier. Heb je geen credit behaald of tolerantie ingezet voor het OPO Emancipatie en empowerment dan dien je contact op te nemen met je trajectbegeleider. Het OPO Psychologie en sociaal werk I van 3 studiepunten wordt vervangen door het OPO Psychologie en sociaal werk van 5 studiepunten. Heb je een credit behaald voor het OPO Psychologie en sociaal werk I dan behoud je deze credit en dien je het OPO Psychologie en sociaal werk niet op te nemen in je ISP. Heb je een tolerantie ingezet voor het OPO Psychologie en sociaal werk I dan blijft dit Psychologie en sociaal werk niet opnemen in je ISP. Heb je geen credit behaald of tolerantie ingezet voor het OPO Psychologie en sociaal werk I dan neem je het OPO Psychologie en sociaal werk op in je ISP. Het OPO Terreinverkenning via samenwerkend leren van 3 studiepunten wordt vervangen door het OPO Terrein en beleid (mw, pw, scw) van 6 studiepunten. Heb je een credit behaald voor het OPO Terreinverkenning via samenwerkend leren dan behoud je deze credit en dien je het OPO Terrein en beleid: MW, PW, SCW niet op te nemen in je ISP. Heb je een tolerantie ingezet voor het OPO Terreinverkenning via samenwerkend leren dan blijft dit getolereerd resultaat deel uitmaken van je studievoortgangsdossier en moet je het OPO Terrein en beleid: MW, PW, SCW niet opnemen in je ISP. Heb je geen credit behaald of tolerantie ingezet voor het OPO Terreinverkenning via samenwerkend leren dan neem je het OPO Terrein en beleid: MW, PW, SCW op in je ISP. Het OPO Omgaan met wereldreligies van 3 studiepunten wordt vervangen door het OPO Stad, cultuur en sociaal werk van 3 studiepunten. Heb je een credit behaald voor het OPO Omgaan met wereldreligies dan behoud je deze credit en dien je het OPO Stad, cultuur en sociaal werk niet op te nemen in je ISP. Heb je een tolerantie ingezet voor het OPO Omgaan met wereldreligies dan blijft dit Stad, cultuur en sociaal werk niet opnemen in je ISP.

3 Heb je geen credit behaald of tolerantie ingezet voor het OPO Omgaan met wereldreligies dan neem je het OPO Stad, cultuur en sociaal werk op in je ISP. Het OPO Principes en praktijk van het recht I van 3 studiepunten verandert van naam en wordt het OPO Inleiding tot het recht van 3 studiepunten. Heb je een credit behaald voor het OPO Principes en praktijk van het recht I dan behoud je deze credit en dien je het OPO Inleiding tot het recht niet op te nemen in je ISP. Heb je een tolerantie ingezet voor het OPO Principes en praktijk van het recht I dan blijft dit getolereerd resultaat deel uitmaken van je studievoortgangsdossier en moet je het OPO Inleiding tot het recht niet opnemen in je ISP. Heb je geen credit behaald of tolerantie ingezet voor het OPO Principes en praktijk van het recht I dan neem je het OPO Inleiding tot het recht op in je ISP. Het OPO Principes en praktijk van het Arbeidsrecht van 3 studiepunten wordt niet meer Heb je een credit behaald voor het OPO Principes en praktijk van het Arbeidsrecht dan behoud je deze credit. Heb je een tolerantie ingezet voor het OPO Principes en praktijk van het Arbeidsrecht dan blijft dit getolereerd resultaat deel uitmaken van je studievoortgangsdossier Heb je geen credit behaald of tolerantie ingezet voor het OPO Principes en praktijk van het Arbeidsrecht dan dien je contact op te nemen met je trajectbegeleider. Het OPO Economie en sociaal werk I van 3 studiepunten verandert van naam en wordt het OPO Economie en sociaal werk van 3 studiepunten. Heb je een credit behaald voor het OPO Economie en sociaal werk I dan behoud je deze credit en dien je het OPO Economie en sociaal werk niet op te nemen in je ISP. Heb je een tolerantie ingezet voor het OPO Economie en sociaal werk I dan blijft dit Economie en sociaal werk niet opnemen in je ISP. Heb je geen credit behaald of tolerantie ingezet voor het OPO Economie en sociaal werk I dan neem je het OPO Economie en sociaal werk op in je ISP.

4 Het OPO Filosofie en sociaal werk I van 3 studiepunten verandert van naam en wordt het OPO Filosofie en sociaal werk van 3 studiepunten. Heb je een credit behaald voor het OPO Filosofie en sociaal werk I dan behoud je deze credit en dien je het OPO Filosofie en sociaal werk niet op te nemen in je ISP. Heb je een tolerantie ingezet voor het OPO Filosofie en sociaal werk I dan blijft dit Filosofie en sociaal werk niet opnemen in je ISP. Heb je geen credit behaald of tolerantie ingezet voor het OPO Filosofie en sociaal werk I dan neem je het OPO Filosofie en sociaal werk op in je ISP. Het OPO Sociologie en sociaal werk I van 3 studiepunten verandert van naam en wordt het OPO Sociologie en sociaal werk van 3 studiepunten. Heb je een credit behaald voor het OPO Sociologie en sociaal werk I dan behoud je deze credit en dien je het OPO Sociologie en sociaal werk niet op te nemen in je ISP. Heb je een tolerantie ingezet voor het OPO Sociologie en sociaal werk I dan blijft dit Sociologie en sociaal werk niet opnemen in je ISP. Heb je geen credit behaald of tolerantie ingezet voor het OPO Sociologie en sociaal werk I dan neem je het OPO Sociologie en sociaal werk op in je ISP. Het OPO Hedendaagse geschiedenis en democratisering van 3 studiepunten verandert van naam en wordt het OPO Actualiteit en historische achtergronden van 3 studiepunten. Heb je een credit behaald voor het OPO Hedendaagse geschiedenis en democratisering dan behoud je deze credit en dien je het OPO Actualiteit en historische achtergronden niet op te nemen in je ISP. Heb je een tolerantie ingezet voor het OPO Hedendaagse geschiedenis en democratisering dan blijft dit getolereerd resultaat deel uitmaken van je studievoortgangsdossier en moet je het OPO Actualiteit en historische achtergronden niet opnemen in je ISP.

5 Heb je geen credit behaald of tolerantie ingezet voor het OPO Hedendaagse geschiedenis en democratisering dan neem je het OPO Actualiteit en historische achtergronden op in je ISP. Het OPO Organisatie en beleid van het sociaal werk van 3 studiepunten wordt vervangen door het OPO Inleiding tot het sociaal werk van 3 studiepunten. Heb je een credit behaald voor het OPO Organisatie en beleid van het sociaal werk dan behoud je deze credit en dien je het OPO Inleiding tot het sociaal werk niet op te nemen in je ISP. Heb je een tolerantie ingezet voor het OPO Organisatie en beleid van het sociaal werk dan blijft dit getolereerd resultaat deel uitmaken van je studievoortgangsdossier en moet je het OPO Inleiding tot het sociaal werk niet opnemen in je ISP. Heb je geen credit behaald of tolerantie ingezet voor het OPO Organisatie en beleid van het sociaal werk dan neem je het OPO Inleiding tot het sociaal werk op in je ISP. Het OPO Beroepspraktijk en ervaringsreflectie I van 3 studiepunten verandert van naam en wordt het OPO Beroepspraktijk en talentlab I van 3 studiepunten. Heb je een credit behaald voor het OPO Beroepspraktijk en ervaringsreflectie I dan behoud je deze credit en dien je het OPO Beroepspraktijk en talentlab I niet op te nemen in je ISP. Heb je een tolerantie ingezet voor het OPO Beroepspraktijk en ervaringsreflectie I dan blijft dit getolereerd resultaat deel uitmaken van je studievoortgangsdossier en moet je het OPO Beroepspraktijk en talentlab I niet opnemen in je ISP. Heb je geen credit behaald of tolerantie ingezet voor het OPO Beroepspraktijk en ervaringsreflectie I dan neem je het OPO Beroepspraktijk en talentlab I op in je ISP.

Bachelor in de Medische Beeldvorming, campus Brussel. Campus Brussel - Academiejaar

Bachelor in de Medische Beeldvorming, campus Brussel. Campus Brussel - Academiejaar Campus Brussel - Academiejaar 2016-2017 Het curriculum Medische verandert drastisch in academiejaar 2016-2017. Hieronder vind je reeds vaste afspraken. Echter indien je voor één of meerdere OPO s uit de

Nadere informatie

Bachelor in het Office Management. Campus Brussel- Academiejaar 2015-2016. Naamswijziging: Vermindering aantal studiepunten:

Bachelor in het Office Management. Campus Brussel- Academiejaar 2015-2016. Naamswijziging: Vermindering aantal studiepunten: Campus Brussel- Academiejaar 2015-2016 Wijzigingen in het opleidingsprogramma van de 1e opleidingsfase Bachelor in Office Management campus Brussel Naamswijziging: Het OPO Nederlands 1 van 3 studiepunten

Nadere informatie

Programma s en volgtijdelijkheid Sociaal-Agogisch Werk. Academiejaar 2007-2008. Bijlage 1

Programma s en volgtijdelijkheid Sociaal-Agogisch Werk. Academiejaar 2007-2008. Bijlage 1 Programma s en volgtijdelijkheid Sociaal-Agogisch Werk Academiejaar 2007-2008 Bijlage 1 IOUD Bachelor in het Sociaal Werk Studieprogramma s (modeltrajecten) 1 ste jaar bachelor in het Sociaal Werk 2 de

Nadere informatie

Wijzigingen in het opleidingsprogramma van de 1ste opleidingsfase Bachelor in het Bedrijfsmanagement

Wijzigingen in het opleidingsprogramma van de 1ste opleidingsfase Bachelor in het Bedrijfsmanagement Campus Brussel - Academiejaar 2015-2016 Wijzigingen in het opleidingsprogramma van de 1ste opleidingsfase Bachelor in het Bedrijfsmanagement Oriëntatie Accountancy-Fiscaliteit en Financie- en Verzekeringswezen

Nadere informatie

Campus Brussel.- Academiejaar

Campus Brussel.- Academiejaar Campus Brussel.- Academiejaar 2016-2017 Wijzigingen in het opleidingsprogramma van de 1e opleidingsfase Bachelor in Office Management campus Brussel Naamswijziging: (afstemming met OM Aalst) Het OPO inleiding

Nadere informatie

Bachelor in het Onderwijs: Lager Onderwijs Campus Brussel academiejaar

Bachelor in het Onderwijs: Lager Onderwijs Campus Brussel academiejaar Bachelor in het Onderwijs: Lager Onderwijs Campus Brussel academiejaar 2017-2018 Eerdere wijzigingen in het opleidingsprogramma van de eerste opleidingsfase (overname 2015-2016) Het OPO Algemene onderwijskunde

Nadere informatie

OPO & POP 1 OPO & POP

OPO & POP 1 OPO & POP Bachelor in het Office Management 2014-2015 Campus Brussel Wijzigingen in het opleidingsprogramma van de eerste opleidingsfase Het OPO Bedrijfscommunicatie 1 van 3 studiepunten verandert van naam. Het

Nadere informatie

Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Campus Brussel - Academiejaar 2015-2016 Wijzigingen in het opleidingsprogramma van de 1 e opleidingsfase Bachelor in het Onderwijs: Secundair Onderwijs (enkel wijzigingen in de 1 ste opleidingsfase) Het

Nadere informatie

Bachelor in de Verpleegkunde Regulier traject 2014-2015 Campus Brussel

Bachelor in de Verpleegkunde Regulier traject 2014-2015 Campus Brussel Bachelor in de Verpleegkunde Regulier traject 2014-2015 Campus Brussel Wijzigingen in het opleidingsprogramma van de eerste opleidingsfase van de Bachelor in de Verpleegkunde regulier traject Verpleegkundige

Nadere informatie

Sociaal-juridische dienstverlening (sjd) 4x45

Sociaal-juridische dienstverlening (sjd) 4x45 Deel 1 Sociaal-juridische dienstverlening (sjd) 4x45 Psychologie 5 1-2 Sociologie 5 1-2 Inleiding Recht (1) 4 2-3 Politieke, sociale & culturele geschiedenis 5 3-4 Atelier De Stad 6 1-2-3-4 Sociaal werk

Nadere informatie

Bachelor in het Bedrijfsmanagement 2014-2015 Campus Brussel

Bachelor in het Bedrijfsmanagement 2014-2015 Campus Brussel Bachelor in het Bedrijfsmanagement 2014-2015 Campus Brussel Wijzigingen in het opleidingsprogramma van de 1ste opleidingsfase van het modeltraject Bachelor in het Bedrijfsmanagement Oriëntatie Accountancy-Fiscaliteit

Nadere informatie

Traject Maatschappelijk Werk. Opleidingsonderdelen Trajectschijf Semester Studiepunten Totaal. Denkkaders

Traject Maatschappelijk Werk. Opleidingsonderdelen Trajectschijf Semester Studiepunten Totaal. Denkkaders Verkort programma Sociaal Werk 2015-2016 Bachelor in de Orthopedagogie, Bachelor in de Toegepaste psychologie, Bachelor in de Gezinswetenschappen, Bachelor in de Pedagogie van het jonge kind, Bachelor

Nadere informatie

Bachelor in de Toegepaste informatica 2014-2015

Bachelor in de Toegepaste informatica 2014-2015 Bachelor in de Toegepaste informatica 2014-2015 Wijzigingen in het opleidingsprogramma van de 1 e, 2 e en 3e opleidingsfase van het modeltraject Bachelor in de Toegepaste informatica Eerste opleidingsfase

Nadere informatie

Verkorte studietrajecten opleiding Sociaal Werk 201-201

Verkorte studietrajecten opleiding Sociaal Werk 201-201 Verkorte studietrajecten opleiding 0-0 Als je reeds een diploma hoger onderwijs in een aanverwant studiegebied behaalde, bieden we je de mogelijkheid tot een verkort studietraject in SAW. Hieronder vind

Nadere informatie

Traject Maatschappelijk Werk (90 studiepunten) Opleidingsonderdelen Trajectschijf Semester Studiepunten Totaal. Denkkaders. Sociale agogiek 1 2 3

Traject Maatschappelijk Werk (90 studiepunten) Opleidingsonderdelen Trajectschijf Semester Studiepunten Totaal. Denkkaders. Sociale agogiek 1 2 3 Verkort programma Sociaal Werk 015-016 Bachelor in het Onderwijs - Kleuteronderwijs, Bachelor in het Onderwijs - Lager Onderwijs, Bachelor in het Onderwijs - Secundair Onderwijs, Bachelor in de Verpleegkunde,

Nadere informatie

Traject Maatschappelijk Werk (90 studiepunten) Opleidingsonderdelen Trajectschijf Semester Studiepunten Totaal. Denkkaders. Sociale agogiek 1 2 3

Traject Maatschappelijk Werk (90 studiepunten) Opleidingsonderdelen Trajectschijf Semester Studiepunten Totaal. Denkkaders. Sociale agogiek 1 2 3 Verkort programma Sociaal Werk 015-016 Bachelor in de Orthopedagogie, Bachelor in de Toegepaste psychologie, Bachelor in de Gezinswetenschappen, Bachelor in de Pedagogie van het jonge kind, Bachelor in

Nadere informatie

Verkorte trajecten PBA SOW voltijds (*)

Verkorte trajecten PBA SOW voltijds (*) Opleidingsprogramma PBA SOW voltijdse verkorte traject 2014-2015 Verkorte trajecten PBA SOW voltijds 2014-2015 (*) ABA/MA PED WET ABA/MA POLITIEK & SOCIALE WET -SOCIOLO- GIE ABA/MA PSYCHOLOGIE GRADUAAT

Nadere informatie

Bachelor Sociaal Werk met een 72-studiepunten-programma (2014-2015)

Bachelor Sociaal Werk met een 72-studiepunten-programma (2014-2015) Bachelor Sociaal Werk met een 72-studiepunten-programma (201-201) Als je in het bezit bent van een: o o Professionele bachelor uit het studiegebied sociaal-agogisch werk: orthopedagogie, toegepaste psychologie

Nadere informatie

BACHELOR IN SOCIAAL WERK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2014-2015

BACHELOR IN SOCIAAL WERK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2014-2015 BACHELOR IN SOCIAAL WERK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2014-2015 1 Inleiding 2 2 Instelling UGENT 3 2.1 Opleiding Criminologie 3 2.2 Opleiding Geschiedenis 3 2.3 Opleiding Pedagogische Wetenschappen 4 2.4

Nadere informatie

BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2014-2015

BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2014-2015 BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 014-015 1 Inleiding Arteveldehogeschool Gent 3.1 Opleiding Communicatiemanagement 3 Universiteit Gent 4 3.1 Opleiding Communicatiewetenschappen

Nadere informatie

Verkorte trajecten 2015-2016 (versie 2015-07-10)

Verkorte trajecten 2015-2016 (versie 2015-07-10) Opleiding Bachelor in het Sociaal werk Sint-Annaplein 1 9000 Gent Verkorte trajecten 201-201 (versie 201-07-10) Studenten die reeds een diploma hoger onderwijs behaald hebben, kunnen binnen onze opleiding

Nadere informatie

Verkorte trajecten 2015-2016 (versie 2015-04-22)

Verkorte trajecten 2015-2016 (versie 2015-04-22) Opleiding Bachelor in het Sociaal werk Sint-Annaplein 1 9000 Gent Verkorte trajecten 201-201 (versie 201-0-22) Studenten die reeds een diploma hoger onderwijs behaald hebben, kunnen binnen onze opleiding

Nadere informatie

Het 62-studiepuntenprogramma loopt in principe over anderhalf academiejaar (3 semesters): 2 semesters en 1 semester voltijds stage.

Het 62-studiepuntenprogramma loopt in principe over anderhalf academiejaar (3 semesters): 2 semesters en 1 semester voltijds stage. PBA Sociaal werk, 62sp na graduaat Sociaal werk: van graduaat naar bachelor (2019-2020) Een verkorte leerroute (62 studiepunten) voor afgestudeerden met een graduaat maatschappelijk werk, sociaal-cultureel

Nadere informatie

Bachelor Sociaal Werk met een 120-studiepunten-programma (2013-2014)

Bachelor Sociaal Werk met een 120-studiepunten-programma (2013-2014) Bachelor Sociaal Werk met een 120-studiepunten-programma (201-201) Als je in het bezit bent van een: Master biologie, biomedische wetenschappen, toegepaste economische wetenschappen, toegepaste informatica,

Nadere informatie

NIEUWE STUDIEVOORTGANGSMAATREGEL

NIEUWE STUDIEVOORTGANGSMAATREGEL Beste student, Heb je voor alle opleidingsonderdelen minstens 10/20 of een beoordeling geslaagd? Proficiat!! Dan hoef je nu alleen nog maar te denken aan herinschrijven voor je volgende opleidingsfase!

Nadere informatie

Vernieuwde Tolerantieregeling

Vernieuwde Tolerantieregeling Vernieuwde Tolerantieregeling Informatiesessie voor voorzitters en secretarissen van s Vernieuwde Tolerantieregeling 1. Nieuwe Tolerantieregeling 2. Beperkte vs. gehele 3. Vernieuwde taken van de 4. Bijzondere

Nadere informatie

Verkorte trajecten (versie )

Verkorte trajecten (versie ) Opleiding Bachelor in het Sociaal werk Sint-Annaplein 9000 Gent Verkorte trajecten 07-08 (versie 07-06-) Studenten die reeds een diploma hoger onderwijs behaald hebben, kunnen binnen onze opleiding via

Nadere informatie

Geen overgangsmaatregel nodig. Studenten werken het programma af zoals het tijdens academiejaar 2013-2014 vooropgesteld werd.

Geen overgangsmaatregel nodig. Studenten werken het programma af zoals het tijdens academiejaar 2013-2014 vooropgesteld werd. Overgangsmaatregelen bij de programmawijzigingen in de bachelor in de rechten (met voortraject te Brussel) met ingang 201-201 1 - Wijzigingen september 201 1. Algemene optie (Nederlandstalig) Volledige

Nadere informatie

BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2016-2017

BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2016-2017 BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2016-2017 1 Inleiding 2 2 Arteveldehogeschool Gent 3 2.1 Opleiding Communicatiemanagement 2.2 Opleiding Bedrijfsmanagement 3 Universiteit Gent 4

Nadere informatie

VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN HET SOCIAAL WERK EN SOCIAAL BELEID (74 SP)

VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN HET SOCIAAL WERK EN SOCIAAL BELEID (74 SP) VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN HET SOCIAAL WERK EN SOCIAAL BELEID (74 SP) 2015-2016 WIJZIGINGEN 2016-2017 OPO TITEL SP SEM UREN OPO TITEL SP SEM UREN De volgbaarheid van de uurroosters wordt zoveel

Nadere informatie

Examenresultaten juli 2017: wat nu? September 2017

Examenresultaten juli 2017: wat nu? September 2017 Examenresultaten juli 2017: wat nu? September 2017 Belangrijke deadlines/toledo/webpagina s! Alle info over mijn studievoortgangsdossier o http://www.kuleuven.be/onderwijs/studievoortgang/studievoortgang/

Nadere informatie

Studievoortgangsdossier Opbouw en inhoud

Studievoortgangsdossier Opbouw en inhoud 2011-2012 Opbouw en inhoud Overzichtsscherm: - keuze tussen examenperiodes per opleiding: klik op detail - (indicatief) diplomaruimtepercentage na elke examenperiode - cumulatieve studie-efficiëntie (CSE)

Nadere informatie

Opleiding Bachelor in het Sociaal werk Sint-Annaplein Gent Verkorte trajecten

Opleiding Bachelor in het Sociaal werk Sint-Annaplein Gent Verkorte trajecten Opleiding Bachelor in het Sociaal werk Sint-Annaplein 9000 Gent Verkorte trajecten 08-09 (versie 08-0-) Studenten die reeds een diploma hoger onderwijs behaald hebben, kunnen binnen onze opleiding via

Nadere informatie

Bachelor in de politieke wetenschappen en sociologie

Bachelor in de politieke wetenschappen en sociologie Bachelor in de politieke wetenschappen en sociologie 2 de opleidingsfase Infosessie 24 september 2018 Structuur van de bacheloropleiding 1 ste fase 2 de fase 3 de fase Politieke wetenschappen Sociologie

Nadere informatie

BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2013-2014

BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2013-2014 BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2013-2014 1 Inleiding 2 2 Arteveldehogeschool Gent 3 2.1 Opleiding Communicatiemanagement 2.2 Opleiding Bedrijfsmanagement 3 Universiteit Gent 5

Nadere informatie

Niet (volledig) geslaagd Wat nu?

Niet (volledig) geslaagd Wat nu? Niet (volledig) geslaagd Wat nu? Overzicht A. Waarom zit je hier? 1 2 3 < 30% CSE Tussen 30% en 50% CSE > 50% CSE B. Aanpak AJ 2017-18 1 2 3 Toleranties inzetten? Opleidingsonderdelen meenemen Studiemethode

Nadere informatie

BACHELOR IN DE CRIMINOLOGISCHE WETENSCHAPPEN Optie criminologie (180 studiepunten) Academiejaar

BACHELOR IN DE CRIMINOLOGISCHE WETENSCHAPPEN Optie criminologie (180 studiepunten) Academiejaar Optie criminologie (10 studiepunten) Academiejaar 2017-201 Eerste fase (0 sp.) Methodologie deel 1 met Inleiding in de antropologie en criminologische thema s Inleiding tot het recht Inleiding in de psychologie

Nadere informatie

Programmawijzigingen Faculteit Sociale Wetenschappen 2014-2015 en overgangsmaatregelen

Programmawijzigingen Faculteit Sociale Wetenschappen 2014-2015 en overgangsmaatregelen BACHELOR IN DE COMMUNICATIEWETENSCHAPPEN (180 SP) Opgelet: De gehele structuur van de bacheloropleiding is gewijzigd. Voortaan bestaat de opleiding uit drie modules, nl. Discipline, Methode en Ontplooiing,

Nadere informatie

Examenresultaten juni 2016: wat nu? Juni 2016

Examenresultaten juni 2016: wat nu? Juni 2016 Examenresultaten juni 2016: wat nu? Juni 2016 Examenresultaten juni 2016: wat nu? Inhoud van deze presentatie: 1. Mijn studievoortgangsdossier: informatie over resultaten en studievoortgang 2. Mijn studievoortgang:

Nadere informatie

1. Student is in volledig geslaagd voor het modeltraject eerste bachelor in de rechten

1. Student is in volledig geslaagd voor het modeltraject eerste bachelor in de rechten OVERGANGSMAATREGELEN BACHELOR IN DE RECHTEN (2018-2019) Eerste bachelor in de Rechten 1. Student is in 2017-2018 volledig geslaagd voor het modeltraject eerste bachelor in de rechten - De behaalde vakken

Nadere informatie

Infosessie na de januari-examens Faculteit Sociale Wetenschappen. Eerste bachelor 11 februari 2019

Infosessie na de januari-examens Faculteit Sociale Wetenschappen. Eerste bachelor 11 februari 2019 Infosessie na de januari-examens Eerste bachelor 11 februari 2019 Inhoud sessie Deel 1: Info studieloopbaan Informatiekanalen Studievoortgangsdossier: info en belangrijke begrippen i.v.m. studieloopbaan

Nadere informatie

Politieke Wetenschappen en Sociologie. 2 de opleidingsfase. Infosessie 25 september 2017

Politieke Wetenschappen en Sociologie. 2 de opleidingsfase. Infosessie 25 september 2017 Politieke Wetenschappen en Sociologie 2 de opleidingsfase Infosessie 25 september 2017 Structuur van de bacheloropleiding 1 ste fase 2 de fase 3 de fase Politieke wetenschappen Sociologie Structuur van

Nadere informatie

Examenresultaten sept 2016: wat nu? September 2016

Examenresultaten sept 2016: wat nu? September 2016 Examenresultaten sept 2016: wat nu? September 2016 Examenresultaten september 2016: wat nu? Inhoud van deze presentatie: 1. Mijn studievoortgangsdossier: informatie over resultaten en studievoortgang 2.

Nadere informatie

Bachelor Sociaal Werk met een 72-studiepuntenprogramma

Bachelor Sociaal Werk met een 72-studiepuntenprogramma Bachelor Sociaal Werk met een 72-studiepuntenprogramma (2014-2015) Als je in het bezit bent van een: o o Professionele bachelor uit het studiegebied sociaal-agogisch werk: orthopedagogie, toegepaste psychologie

Nadere informatie

Studeren aan de KU Leuven : vrijheid en flexibiliteit of bewaking en strenge regels? Bart Dejonghe dienst Studieadvies

Studeren aan de KU Leuven : vrijheid en flexibiliteit of bewaking en strenge regels? Bart Dejonghe dienst Studieadvies Studeren aan de KU Leuven : vrijheid en flexibiliteit of bewaking en strenge regels? Bart Dejonghe dienst Studieadvies Inhoud - Flexibilisering van het hoger onderwijs - Leerkrediet (Vlaamse overheid)

Nadere informatie

http://www.kdgheb.be/vrijstellingen_v1/print_alle_aanvragen.php

http://www.kdgheb.be/vrijstellingen_v1/print_alle_aanvragen.php Page 1 of 13 Arteveldehogeschool 2010-2011 Toegepaste communicatietechnologie (7stp) Arteveldehogeschool 2010-2011 Management Arteveldehogeschool 2010-2011 English for Business (5stp) Arteveldehogeschool

Nadere informatie

Programmawijzigingen Faculteit Sociale Wetenschappen 2013-2014 en overgangsmaatregelen

Programmawijzigingen Faculteit Sociale Wetenschappen 2013-2014 en overgangsmaatregelen Programmawijzigingen Faculteit Sociale Wetenschappen 2013-2014 en overgangsmaatregelen MASTER OF SCIENCE IN DE SOCIOLOGIE Keuzegedeelte Theorieën S0A53A Overzicht van het politieke en sociale denken 6

Nadere informatie

Beste student, 1 OER , p. 42, art. 79

Beste student, 1 OER , p. 42, art. 79 Beste student, Heb je voor alle opleidingsonderdelen minstens 10/20 of een beoordeling geslaagd? Proficiat!! Dan hoef je nu alleen nog maar te denken aan herinschrijven voor je volgende opleidingsfase!

Nadere informatie

BACHELOR IN DE RECHTEN BRUSSEL Algemene optie 180 studiepunten

BACHELOR IN DE RECHTEN BRUSSEL Algemene optie 180 studiepunten BACHELOR IN DE RECHTEN BRUSSEL 201-201 studiepunten Eerste fase (1 sp.) TE BRUSSEL Inleiding tot de rechtswetenschap Publiekrecht I. Staats- en administratief recht Verbintenissenrecht Français juridique

Nadere informatie

VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN HET SOCIAAL WERK EN SOCIAAL BELEID (77 à 78 SP) Semesterwijziging. Developments in Labour Markets in Europe

VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN HET SOCIAAL WERK EN SOCIAAL BELEID (77 à 78 SP) Semesterwijziging. Developments in Labour Markets in Europe VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN HET SOCIAAL WERK EN SOCIAAL BELEID (77 à 78 SP) LEGENDE: * OPO's met groene achtergrond zijn nieuw * OPO's met rode achtergrond worden afgeschaft * de aard van de wijziging

Nadere informatie

VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN HET SOCIAAL WERK EN SOCIAAL BELEID (77 à 78 SP) WIJZIGINGEN (programma van 68 à 69 SP)

VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN HET SOCIAAL WERK EN SOCIAAL BELEID (77 à 78 SP) WIJZIGINGEN (programma van 68 à 69 SP) VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN HET SOCIAAL WERK EN SOCIAAL BELEID (77 à 78 SP) LEGENDE: * OPO's met groene achtergrond zijn nieuw * OPO's met rode achtergrond worden afgeschaft * de aard van de wijziging

Nadere informatie

BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR

BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2017-2018 1 Inleiding 2 2 Arteveldehogeschool Gent 3 2.1 Opleiding Communicatiemanagement 2.2 Opleiding Bedrijfsmanagement 2.3 Opleiding Bachelor

Nadere informatie

Tegenvallende resultaten Wat nu? Maandag 13 februari 2017

Tegenvallende resultaten Wat nu? Maandag 13 februari 2017 Tegenvallende resultaten Wat nu? Maandag 13 februari 2017 Inhoud sessie Deel 1: Technische toelichting 1. Leerkrediet 2. Studievoortgangsdossier 3. Cumulatieve studie-efficiëntie (CSE) 4. 30% regel 5.

Nadere informatie

Studietraject. Academiejaar

Studietraject. Academiejaar Studietraject Academiejaar 2018-2019 Studietrajectbegeleider Ilse Loockx Inhoud sessie 1. Wie ben ik? 2. Opbouw bachelor enkele begrippen 3. KU Loket - ISP en IER 4. Wat is studietrajectbegeleiding? 5.

Nadere informatie

BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR

BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR BACHELOR IN DE JOURNALISTIEK VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2018-2019 1 Inleiding 2 2 Arteveldehogeschool Gent 3 2.1 Opleiding Communicatiemanagement 2.2 Opleiding Bedrijfsmanagement 2.3 Opleiding Bachelor

Nadere informatie

BACHELOR IN HET COMMUNICATIEMANAGEMENT VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR

BACHELOR IN HET COMMUNICATIEMANAGEMENT VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR BACHELOR IN HET COMMUNICATIEMANAGEMENT VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2019 2020 1 Inleiding 2 2 Arteveldehogeschool 3 2.1 Bachelor in het bedrijfsmanagement of IBM 3 2.2 Bachelor in de journalistiek 4 2.3

Nadere informatie

Van HBO5 naar Bachelor

Van HBO5 naar Bachelor Van HBO5 naar Bachelor Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen: AP 4 departementen met 24 professionele bacheloropleidingen 2 schools of arts (conservatorium, academie) 19 HBO5 opleidingen meer dan 12.000

Nadere informatie

informatiegids vrijstellingen campus Brugge en campus Oostende

informatiegids vrijstellingen campus Brugge en campus Oostende informatiegids vrijstellingen campus Brugge en campus Oostende Inhoud Wat is EVK? Wat is EVC? Kom je in aanmerking voor een vrijstelling op basis van een EVK? Hoe kun je vrijstellingen verkrijgen? Kom

Nadere informatie

Bachelor Wiskunde. Studieloopbaanbegeleider bachelor: Kaat Zeeuwts Programmadirecteur: prof Wim Veys

Bachelor Wiskunde. Studieloopbaanbegeleider bachelor: Kaat Zeeuwts Programmadirecteur: prof Wim Veys Bachelor Wiskunde Infosessie academiejaar 2017-2018 1. Leerkrediet 2. Diplomaruimte 3. Studievoortgangsdossier 4. Einde dit academiejaar 5. Programmaboek 6. Start volgend academiejaar 7. Programma-Minorkeuze

Nadere informatie

FACULTAIRE DIENST ONDERWIJSONDERSTEUNING PROGRAMMAWIJZIGINGEN

FACULTAIRE DIENST ONDERWIJSONDERSTEUNING PROGRAMMAWIJZIGINGEN FACULTAIRE DIENST ONDERWIJSONDERSTEUNING PROGRAMMAWIJZIGINGEN 2017-2018 BASISPRINCIPE BIJ PROGRAMMAWIJZIGINGEN Student behoudt de verworven credits, ook al verdwijnen er vakken waarvoor een credit werd

Nadere informatie

Bachelor Wiskunde. Studietrajectbegeleider bachelor: Kaat Zeeuwts Programmadirecteur: prof Mia Hubert

Bachelor Wiskunde. Studietrajectbegeleider bachelor: Kaat Zeeuwts Programmadirecteur: prof Mia Hubert Studietrajectbegeleider bachelor: Kaat Zeeuwts Programmadirecteur: prof Mia Hubert Bachelor Wiskunde Infosessie academiejaar 2015-2016 1. Leerkrediet 2. Diplomaruimte 3. Studievoortgangsdossier 4. Einde

Nadere informatie

Bijzondere Leerroute voor Maatschappelijk Assistent

Bijzondere Leerroute voor Maatschappelijk Assistent BROCH_BZL:Broch 11-06-2008 20:46 Pagina 1 Bijzondere Leerroute voor Maatschappelijk Assistent www.hubrussel.be/bzl SOCIAAL-AGOGISCH WERK Academiejaar 2008-2009 Word bachelor in het Sociaal Werk in 3, 4

Nadere informatie

VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN DE VERGELIJKENDE EN INTERNATIONALE POLITIEK (25 à 29 SP)

VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN DE VERGELIJKENDE EN INTERNATIONALE POLITIEK (25 à 29 SP) VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN DE VERGELIJKENDE EN INTERNATIONALE POLITIEK (25 à 29 SP) 2015-2016 WIJZIGINGEN 2016-2017 OPO TITEL SP SEM UREN OPO TITEL SP SEM UREN De volgbaarheid van de uurroosters

Nadere informatie

2 e bachelorfase. Prof. Steven Eggermont, programmadirecteur

2 e bachelorfase. Prof. Steven Eggermont, programmadirecteur 2 e bachelorfase Prof. Steven Eggermont, programmadirecteur De Leuvense communicatiewetenschap is hervormd. De doelstellingen blijven ongewijzigd Het programma is hertekend. De Leuvense communicatiewetenschap

Nadere informatie

INFORMATIEBUNDEL VRIJSTELLINGEN. Graduaat in het maatschappelijk werk

INFORMATIEBUNDEL VRIJSTELLINGEN. Graduaat in het maatschappelijk werk INFORMATIEBUNDEL VRIJSTELLINGEN Graduaat in het maatschappelijk werk versie juni 2019 1 Wie kan vrijstellingen aanvragen? Heb je reeds een andere opleiding gevolgd in hoger onderwijs of in het hoger beroepsonderwijs

Nadere informatie

Inhoud. Vooraf Fasebepaling Klasgroeptoewijzing Opstellen van het ISP Let op Uitwisselingen...

Inhoud. Vooraf Fasebepaling Klasgroeptoewijzing Opstellen van het ISP Let op Uitwisselingen... Handleiding Opstellen van je ISP Inhoud Vooraf... 2 1 Fasebepaling... 2 2 Klasgroeptoewijzing... 2 3 Opstellen van het ISP... 2 4 Let op... 5 5 Uitwisselingen... 6 6 Vrijstellingen... 6 7 Deeloverdrachten

Nadere informatie

BACHELOR IN DE POLITIEKE WETENSCHAPPEN EN DE SOCIOLOGIE (180 SP)

BACHELOR IN DE POLITIEKE WETENSCHAPPEN EN DE SOCIOLOGIE (180 SP) BACHELOR IN DE POLITIEKE WETENSCHAPPEN EN DE SOCIOLOGIE (180 SP) LEGENDE: * OPO's met groene achtergrond zijn nieuw * OPO's met rode achtergrond worden afgeschaft * de aard van de wijziging staat naast

Nadere informatie

Administratieve kalender voor studenten

Administratieve kalender voor studenten Wanneer? Wat? Hoe / waar? Vanaf eerste infodag Nieuwe studenten kunnen inschrijven voor nieuw academiejaar Website Odisee Voorinschrijving + via de dienst Studentenadministratie 23-24 juni Bekendmaking

Nadere informatie

Onderwijs- en Examenreglement (OER)

Onderwijs- en Examenreglement (OER) Onderwijs- en Examenreglement (OER) 2014-2015 Waar vind je het terug? http://www.kuleuven.be/onderwijs/oer Kies dan Facultaire onderwijs-en examenreglementen En selecteer Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen

Nadere informatie

Bachelor Politieke Wetenschappen en Sociologie. 3 e opleidingsfase Sociologie. Infosessie 24/09/2018

Bachelor Politieke Wetenschappen en Sociologie. 3 e opleidingsfase Sociologie. Infosessie 24/09/2018 Bachelor Politieke Wetenschappen en Sociologie 3 e opleidingsfase Sociologie Infosessie 24/09/2018 Algemene doelen van de opleiding Methodologisch en theoretisch competente sociologen afleveren, die: Sociale

Nadere informatie

Overzicht inschrijvingsvereisten Communicatiewetenschappen 2015-2016

Overzicht inschrijvingsvereisten Communicatiewetenschappen 2015-2016 Overzicht inschrijvingsvereisten Communicatiewetenschappen 2015-2016 Bachelor of Science in de Communicatiewetenschappen (180 sp) Algemene regel: studenten die niet slagen voor minstens 30 studiepunten

Nadere informatie

VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN HET OVERHEIDSMANAGEMENT EN BELEID (18 SP)

VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN HET OVERHEIDSMANAGEMENT EN BELEID (18 SP) VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN HET OVERHEIDSMANAGEMENT EN BELEID (18 SP) NIEUWE SOORT PROGRAMMA OPO TITEL SP SEM UREN OPO TITEL SP SEM UREN DOCENT PLVV WIJZIGING (def.) De volgbaarheid van de uurroosters

Nadere informatie

Van HBO5 naar Bachelor

Van HBO5 naar Bachelor Van HBO5 naar Bachelor Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen: AP 4 departementen met 24 professionele bacheloropleidingen 2 schools of arts (conservatorium, academie) 19 HBO5 opleidingen meer dan 12000

Nadere informatie

BACHELOR IN HET COMMUNICATIEMANAGEMENT VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR

BACHELOR IN HET COMMUNICATIEMANAGEMENT VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR BACHELOR IN HET COMMUNICATIEMANAGEMENT VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2017-2018 1 Inleiding 2 2 Arteveldehogeschool 3 2.1 Bachelor in het bedrijfsmanagement of IBM 3 2.2 Bachelor in de journalistiek 4 2.3

Nadere informatie

ACADEMIEJAAR Bijlagen onderwijs- en examenreglement CAMPUS HOGER INSTITUUT VOOR GEZINSWETENSCHAPPEN.

ACADEMIEJAAR Bijlagen onderwijs- en examenreglement CAMPUS HOGER INSTITUUT VOOR GEZINSWETENSCHAPPEN. ACADEMIEJAAR 2018-20199 Bijlagen onderwijs- en examenreglement CAMPUS HOGER INSTITUUT VOOR GEZINSWETENSCHAPPEN www.odisee.be CAMPUS HIG SCHAARBEEK Gezinswetenschappen (dagonderwijs) (p.4-9) 1e opleidingsfase

Nadere informatie

1ste Modeltraject (60 sp verplicht) CALI-ID Naam OO Sem SP Prerequisite Corequisite Bijkomende vereisten

1ste Modeltraject (60 sp verplicht) CALI-ID Naam OO Sem SP Prerequisite Corequisite Bijkomende vereisten Overzicht inschrijvingsvereisten Politieke Wetenschappen 2016-2017 voor studenten die in 13-14 (of eerder) in BA1 zijn gestart - uitdovend minortraject Bachelor of Science in de Politieke Wetenschappen

Nadere informatie

BACHELOR IN DE POLITIEKE WETENSCHAPPEN EN DE SOCIOLOGIE (180 SP) WIJZIGINGEN OPO TITEL FASE SP SEM UREN OPO TITEL FASE SP SEM UREN

BACHELOR IN DE POLITIEKE WETENSCHAPPEN EN DE SOCIOLOGIE (180 SP) WIJZIGINGEN OPO TITEL FASE SP SEM UREN OPO TITEL FASE SP SEM UREN LEGENDE: * OPO's met groene achtergrond zijn nieuw * OPO's met rode achtergrond worden afgeschaft * de aard van de wijziging staat naast de OPO's, in het blauw * de overgangsmaatregelen staan helemaal

Nadere informatie

Richtlijnen voor studenten Geschiedenis ingeschreven in oud bachelorprogramma Geschiedenis (= versie 10) bij samenstellen van het curriculum

Richtlijnen voor studenten Geschiedenis ingeschreven in oud bachelorprogramma Geschiedenis (= versie 10) bij samenstellen van het curriculum Richtlijnen voor studenten Geschiedenis ingeschreven in oud bachelorprogramma Geschiedenis (= versie 10) bij samenstellen van het curriculum Je stond in 2014-2015 ingeschreven in het oude bachelorprogramma

Nadere informatie

Status: goedgekeurd. HUB-Brussel Bachelor in gezondheidszorg Optiek & Optometrie 2012-2013 Filosofie, ethiek en RZL 1 (3stp) Karel de Grote-Hogeschool

Status: goedgekeurd. HUB-Brussel Bachelor in gezondheidszorg Optiek & Optometrie 2012-2013 Filosofie, ethiek en RZL 1 (3stp) Karel de Grote-Hogeschool Departement en HUB-Brussel Bachelor in gezondheidszorg Optiek & Optometrie 2012-2013 Filosofie, ethiek en RZL Lerarenopleiding Lager onderwijs 2012-2013 Religie, zingeving en levensbeschouwing Katholieke

Nadere informatie

BACHELOR IN HET COMMUNICATIEMANAGEMENT VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2014-2015

BACHELOR IN HET COMMUNICATIEMANAGEMENT VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2014-2015 BACHELOR IN HET COMMUNICATIEMANAGEMENT VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2014-2015 1 Inleiding 3 2 Arteveldehogeschool 4 2.1 Bachelor in het bedrijfsmanagement 4 2.2 Bachelor in de grafische en digitale media

Nadere informatie

Overzicht inschrijvingsvereisten Criminologie 2015-2016 voor studenten die voor 15-16 in BA1 zijn gestart.

Overzicht inschrijvingsvereisten Criminologie 2015-2016 voor studenten die voor 15-16 in BA1 zijn gestart. Overzicht inschrijvingsvereisten Criminologie 2015-2016 voor studenten die voor 15-16 in BA1 zijn gestart. Bachelor of Science in de Criminologische Wetenschappen (180 studiepunten) 1ste bachelorjaar -

Nadere informatie

BACHELOR IN DE POLITIEKE WETENSCHAPPEN EN DE SOCIOLOGIE (180 SP)

BACHELOR IN DE POLITIEKE WETENSCHAPPEN EN DE SOCIOLOGIE (180 SP) BACHELOR IN DE POLITIEKE WETENSCHAPPEN EN DE SOCIOLOGIE (180 SP) 2015-2016 WIJZIGINGEN 2016-2017 OPO TITEL SP SEM UREN OPO TITEL SP SEM UREN SOORT PROGRAMMA-WIJZIGING LEGENDE: * OPO's met groene achtergrond

Nadere informatie

BACHELOR IN HET COMMUNICATIEMANAGEMENT VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2014-2015

BACHELOR IN HET COMMUNICATIEMANAGEMENT VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2014-2015 BACHELOR IN HET COMMUNICATIEMANAGEMENT VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2014-2015 1 Inleiding 3 2 Arteveldehogeschool 4 2.1 Bachelor in het bedrijfsmanagement 4 2.2 Bachelor in de grafische en digitale media

Nadere informatie

23/02/2015 Filip Vervenne

23/02/2015 Filip Vervenne 23/02/2015 Filip Vervenne 1.Een kijk op het hoger onderwijs 2.Studeren in het hoger onderwijs 1. Een kijkop het hoger onderwijs Berekening van het studiegeld http://www.kuleuven.be/studentenadministratie/inschrijvingen/studiegelden/

Nadere informatie

Infosessie na de januari-examens Faculteit Sociale Wetenschappen. Schakelprogramma 11 februari 2019

Infosessie na de januari-examens Faculteit Sociale Wetenschappen. Schakelprogramma 11 februari 2019 Infosessie na de januari-examens Schakelprogramma 11 februari 2019 Inhoud sessie Deel 1: Info studieloopbaan Informatiekanalen Studievoortgangsdossier: info en belangrijke begrippen i.v.m. studieloopbaan

Nadere informatie

Studietraject. Academiejaar

Studietraject. Academiejaar Studietraject Academiejaar 2018-2019 Studietrajectbegeleider Ilse Loockx Inhoud sessie 1. Wie ben ik? 2. Opbouw bachelor enkele begrippen 3. KU Loket - ISP en IER 4. Wat is studietrajectbegeleiding? 5.

Nadere informatie

Verkorte studietrajecten opleiding Orthopedagogie 201-201

Verkorte studietrajecten opleiding Orthopedagogie 201-201 Verkorte studietrajecten opleiding Orthopedagogie 0-0 Als je reeds een diploma hoger onderwijs in een aanverwant studiegebied behaalde, bieden we je de mogelijkheid tot een verkort studietraject in SAW.

Nadere informatie

Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen: AP!

Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen: AP! Wie zijn wij? Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen: AP! 01/10/2013:!Artesis Hogeschool (autonome hogeschool)!!+ Plantijn Hogeschool (provinciale hogeschool)! 4 departementen + 2 schools of arts (conservatorium,

Nadere informatie

Hogeschool Universiteit Brussel Dienst Studentenadministratie. Handleiding voor het samenstellen van een individueel jaarprogramma(isp)

Hogeschool Universiteit Brussel Dienst Studentenadministratie. Handleiding voor het samenstellen van een individueel jaarprogramma(isp) Hogeschool Universiteit Brussel Dienst Studentenadministratie Handleiding voor het samenstellen van een individueel jaarprogramma(isp) Academiejaar 2012-2013 Beste student(e) Je bent een van de vele studenten

Nadere informatie

http://www.kdgheb.be/vrijstellingen_v1/print_alle_aanvragen.php

http://www.kdgheb.be/vrijstellingen_v1/print_alle_aanvragen.php pagina 1 van 6 Departement en Artesis Hogeschool Antwerpen Bachelor in de industriã«le wetenschappe Bouwkunde 2009-2010 Statistiek (3stp) Arteveldehogeschool 2010-2011 Management (6stp) Arteveldehogeschool

Nadere informatie

Infosessie na de januari-examens Faculteit Sociale Wetenschappen. Schakelprogramma 12 februari 2018

Infosessie na de januari-examens Faculteit Sociale Wetenschappen. Schakelprogramma 12 februari 2018 Infosessie na de januari-examens Schakelprogramma 12 februari 2018 Inhoud sessie Deel 1: Info studieloopbaan Informatiekanalen Studievoortgangsdossier: info en belangrijke begrippen i.v.m. studieloopbaan

Nadere informatie

ACADEMIEJAAR 2014-2015. Bijlagen onderwijs-en examenreglement CAMPUS PARNAS. www.odisee.be

ACADEMIEJAAR 2014-2015. Bijlagen onderwijs-en examenreglement CAMPUS PARNAS. www.odisee.be ACADEMIEJAAR 2014-2015 Bijlagen onderwijs-en examenreglement CAMPUS PARNAS www.odisee.be INHOUD - PROFESSIONELE OPLEIDINGEN (Dilbeek) Secundair onderwijs (dagonderwijs) Bachelor in het onderwijs: secundair

Nadere informatie

Schakelprogramma Overheidsmanagement en -beleid

Schakelprogramma Overheidsmanagement en -beleid Schakelprogramma Overheidsmanagement en -beleid Startsessie 24 september 2018 Elien Diels Welkom! Situering opleiding KU Leuven: Groep Humane Wetenschappen - Faculteit Sociale Wetenschappen - Onderzoekseenheden:

Nadere informatie

BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2013 2014

BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2013 2014 BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2013 2014 1 Inleiding 2 2 Instelling : Universiteit 3 2.1 Opleiding PSYCHOLOGIE 3 2.2 Opleiding REVAKI 4 3 instelling Hogeschool 5 3.1 Opleiding

Nadere informatie

VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN DE SOCIOLOGIE

VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN DE SOCIOLOGIE OPO TITEL SP SEM UREN OPO TITEL SP SEM UREN PROGRAMMA 9 STUDIEPUNTEN S0A30A onderzoeksmethoden m.i.v. VOORBEREIDINGSPROGRAMMA MASTER IN DE SOCIOLOGIE 2015-2016 WIJZIGINGEN 2016-2017 Er kunnen overlappingen

Nadere informatie

BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS. leraar islamitische godsdienst

BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS. leraar islamitische godsdienst BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS leraar islamitische godsdienst 2018 2019 HET ISLAMONDERWIJS VORMT STUDENTEN DIE OPEN-MINDED ZIJN EN DE DIVERSITEIT IN DE MAATSCHAPPIJ ALS EEN VERRIJKING BESCHOUWEN Malik Al

Nadere informatie

EDUCATIEVE BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS. leraar islamitische godsdienst

EDUCATIEVE BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS. leraar islamitische godsdienst EDUCATIEVE BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS leraar islamitische godsdienst 2019 2020 HET ISLAMONDERWIJS VORMT STUDENTEN DIE OPEN-MINDED ZIJN EN DE DIVERSITEIT IN DE MAATSCHAPPIJ ALS EEN VERRIJKING BESCHOUWEN

Nadere informatie

Verkorte trajecten BASO TURNHOUT LO-BR. Voor diegenen die al een bachelor- of masterdiploma op zak hebben.

Verkorte trajecten BASO TURNHOUT LO-BR. Voor diegenen die al een bachelor- of masterdiploma op zak hebben. Verkorte trajecten BASO TURNHOUT LO-BR Voor diegenen die al een bachelor- of masterdiploma op zak hebben. Verkort traject na andere bachelor- of masteropleiding Aan houders van een bachelor- of masterdiploma

Nadere informatie

Success is not final, failure is not fatal. It is the courage to continue that counts. Winston Churchill

Success is not final, failure is not fatal. It is the courage to continue that counts. Winston Churchill Success is not final, failure is not fatal. It is the courage to continue that counts. Winston Churchill Tolerantiesysteem in een notendop Individuele examenresultaten Globale examenresultaten Globale

Nadere informatie

vrijstellingen journalistiek 2014/2015

vrijstellingen journalistiek 2014/2015 vrijstellingen journalistiek De onderstaande tabel is een weergave van de vrijstellingen toegekend door de Toelatingscommissie voorbije academiejaren, in de opleiding JOURNALISTIEK. Studenten kregen enkel

Nadere informatie