APV. Werkterrein (artikel 2.10 en 5.6)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "APV. Werkterrein (artikel 2.10 en 5.6)"

Transcriptie

1 APV In elke gemeente gelden weer andere regels, voorschriften en verboden. De meeste daarvan zijn vastgelegd in de APV, de Algemene Plaatselijke Verordening. Ook onze gemeente heeft zo'n APV. De APV wordt door de gemeenteraad vastgesteld en regelmatig aangepast. Het gaat om uiteenlopende zaken, van kapvergunningen voor bomen en de aanlijnplicht voor honden tot aan het rijden over het strand en de vergunningen voor het organiseren van evenementen. De APV van Bloemendaal is een omvangrijk document met juridische teksten. Op deze pagina's zijn de belangrijkste artikelen samengevat. Ook zijn er links naar pagina's met bijvoorbeeld aanvraagformulieren voor vergunningen of ontheffingen en meldingen. U kunt alleen rechten ontlenen aan de volledige tekst van de artikelen in de APV. Werkterrein (artikel 2.10 en 5.6) Bij bouwwerkzaamheden worden vaak containers, toiletten en dergelijke op het werkterrein geplaatst. In onze gemeente moet u daarvoor een vergunning aanvragen. Voor een werkterrein betaalt u precariobelasting. Het tarief per m2 hiervoor bedraagt 2,45 per week, 8,25 per maand en 48,55 per jaar (2014). Gebruik van de openbare ruimte (artikel 2.10) Vlaggen en wimpels Het uitsteken van vlaggen, wimpels en vlaggenstokken voor niet-commercieel gebruik mag alleen op een hoogte van minimaal 2,2 m boven het trottoir. Voor commercieel gebruik van vlaggen is een omgevingsvergunning noodzakelijk. Zonneschermen Het aanbrengen van zonneschermen is toegestaan op een hoogte van minimaal 2,2 m boven het trottoir, minimaal 0,5 m van de rijweg en maximaal 1,5 m vanaf de gevel. U moet een nieuw zonnescherm bij de gemeente aanmelden.

2 Horecaterrassen Horecaterrassen mogen niet breder zijn dan de horecagelegenheid zelf. Ook moet er voor voetgangers een vrije doorgang zijn van 1,2 m breed. Andere eisen: er mag geen muziek hoorbaar zijn, het terras is dagelijks tussen en uur ontruimd en het terras met de onmiddellijke omgeving moet altijd schoon worden gehouden. U moet een nieuw terras bij de gemeente aanmelden. Uitstalling (winkel/standplaats) Uitstallingen mogen niet breder zijn dan de standplaats of winkel zelf. Ook moet er voor voetgangers een vrije doorgang zijn van 1,2 m breed. Andere eisen: de goederen en voorwerpen zijn buiten de openingstijden opgeruimd, de gebruikte ruimte wordt dagelijks tussen en uur opgeruimd en de uitstalling met de onmiddellijke omgeving moet altijd schoon zijn. U moet een nieuwe uitstalling bij de gemeente aanmelden. Laden en lossen Voor het laden en lossen van goederen is geen vergunning noodzakelijk. De goederen moeten wel voor zonsondergang zijn weggehaald. Geveltuinen en boomspiegelbeplanting Er gelden in onze gemeente speciale eisen voor geveltuinen en boomspiegelbeplantingen. U moet een nieuwe geveltuin of boomspiegelbeplanting bij de gemeente aanmelden. Uitritten (artikel 2.12) Voor het aanleggen of veranderen van een uitrit is een vergunning nodig. Elke aanvraag wordt getoetst aan de verkeersveiligheid, de groenvoorziening, natuur en landschap en het bestemmingsplan. Een verleende vergunning is niet persoonsgebonden. In onze gemeente is per perceel maar één uitrit toegestaan. Straatartiest (artikel 2.19) Optreden als straatartiest is niet toegestaan op het strand, op de strandafgangen, op de kop van de Zeeweg en in alle winkelstraten.

3 Op andere plekken mag alleen worden opgetreden als aan de volgende vier voorwaarden wordt voldaan: 1. er treden niet meer twee mensen op 2. er is geen hinderlijke geluidsoverlast (draaiorgels, geluidversterkende apparatuur en slaginstrumenten zijn bijvoorbeeld verboden) 3. het optreden duurt niet langer dan een half uur 4. en het optreden vindt niet tussen en uur plaats. Honden en paarden (artikel ) Honden In onze gemeente is het aanlijnen van honden binnen de bebouwde kom verplicht. Elke hond moet een penning of iets dergelijks dragen met de naam van de eigenaar. Op speelplaatsen voor kinderen zijn honden verboden. Dat geldt ook voor het strand tussen 15 mei en 15 september. Sommige plekken in onze gemeente zijn aangewezen als uitlaatplekken waar aanlijnen niet verplicht is. Honden- en paardenpoep In Bloemendaal is het opruimen van uitwerpselen van honden en paarden verplicht. Dit geldt voor de weggedeelten die (ook) bestemd zijn voor voetgangers en fietsers. De eigenaar of houder van de hond of het paard moet tijdens het uitlaten altijd een opruimmiddel bij zich hebben. Een plastic zakje bijvoorbeeld. Flyeren (artikel 2.6) Flyeren is het verspreiden of aanbieden van drukwerk, geschreven stukken of afbeeldingen. In onze gemeente is flyeren niet toegestaan in de buurt van winkels, het strand, de strandopgangen en de kop van de Zeeweg. Dit verbod geldt niet voor verspreiding huis-aan-huis of voor bezorging aan huis. Het is mogelijk een ontheffing te krijgen van het verbod op flyeren op de aangewezen plaatsen.

4 Straatartiest (artikel 2.9) Optreden als straatartiest of straatmuzikant is niet toegestaan op het strand, op de strandafgangen, op de kop van de Zeeweg en in alle winkelstraten. Op andere plekken is optreden zonder vergunning toegestaan als aan de volgende vier voorwaarden wordt voldaan: 1. er treden niet meer dan twee mensen op 2. er is geen hinderlijke geluidsoverlast (draaiorgels, geluidversterkende apparatuur en slaginstrumenten zijn bijvoorbeeld verboden) 3. het optreden duurt niet langer dan een half uur 4. en het optreden vindt niet tussen en uur plaats. Kapvergunning (artikel ) Wanneer In onze gemeente is een kapvergunning nodig voor bomen met een diameter van 15 cm op een hoogte van 1,3 m boven het maaiveld. Procedure Een van de gemeentelijke groenspecialisten beoordeelt ter plekke de situatie. Ook kunt u dan samen het aanvraagformulier invullen. Het duurt 8 tot 10 weken voordat een kapvergunning wordt afgegeven. Dat is inclusief de bezwaartermijn van 6 weken. Elke kapvergunning is een jaar geldig. Redenen voor weigering Er is een lijst met waardevolle bomen en houtopstanden waarvoor geen kapvergunning wordt verleend. Ook vanwege cultuurhistorische of beeldbepalende overwegingen kan de gemeente een vergunning weigeren. Wanneer niet Het is verboden in het broedseizoen (15 maart tot 15 juli) bomen te kappen.

5 Kamperen (artikel 4.30) Kamperen is in onze gemeente alleen toegestaan op de aangewezen kampeerterreinen. Ook op eigen grond is kamperen toegestaan, maar alleen voor eigen gebruik. Voor kamperen buiten kampeerterreinen is het mogelijk een ontheffing aan te vragen. Geluidhinder (artikel 4.6) In onze gemeente is het gebruik van geluidsapparatuur verboden als dit leidt tot geluidhinder voor de omgeving. Voor geluidhinder tijdens incidentele festiviteiten is een ontheffing van de gemeente nodig. Dat geldt ook voor apparatuur die geluidhinder veroorzaakt tijdens bijvoorbeeld bouw- en onderhoudswerkzaamheden. Voor andere soorten geluidhinder autoverkeer, kerkklokken, vliegtuigen of vuurwerk bijvoorbeeld zijn andere regels en wetten van toepassing. Standplaatsenvergunning (artikel 5.18) In onze gemeente is een beperkt aantal plekken als standplaats aangewezen. Voor het innemen van een standplaats is een standplaatsvergunning nodig die alleen voor de bewuste standplaats geldt. Aan deze vergunning is altijd een huurovereenkomst verbonden. Vermeld bij de aanvraag voor een vergunning de afmetingen van de mobiele verkoopinrichting. Stuur ook een foto mee. Vergunningen worden alleen verleend aan personen die zijn ingeschreven bij een Kamer van Koophandel. In de vergunning staan de gegevens van de vergunninghouder, met de openingstijden en een omschrijving van de goederen die worden verkocht. Plaatsing op een wachtlijst voor bezette standplaatsen is mogelijk. Collecteren (artikel 5.13) Collectes Voor het inzamelen van geld of goederen voor een goed doel heeft u een collectevergunning nodig. Tot de voorwaarden behoort dat de inzameling een plaatselijk belang dient en/of dat u in het bezit bent van het CBF-keurmerk of van een verklaring van geen bezwaar. Instellingen die vermeld staan op het

6 landelijke collectierooster van het CBF (Centraal Bureau voor de Fondsenwerving) hebben geen collectevergunning nodig. Collectanten Collectanten moeten altijd een legitimatie en een kopie van de vergunning tonen. Twijfelt u aan de goede bedoelingen van een collectant? Neem dan contact op met de politie ( ). Venten (artikel 5.15) Venten is het verkopen van goederen aan de deur of op straat, zonder een vaste plek in te nemen. In onze gemeente is het verboden te venten op het strand, op de strandafgangen en op de kop van de Zeeweg. Het is mogelijk een vergunning aan te vragen voor het venten op deze plaatsen. Parkeren (artikel 5.2 en 5.12) Herstellen, slopen, verhuren, verkopen Het is in onze gemeente niet toegestaan op de openbare weg auto's te parkeren om die te herstellen, te slopen, te verhuren of te verkopen. Dat geldt niet voor een auto die persoonlijk wordt gebruikt of die binnen een uur is te repareren. Een defecte auto mag maximaal drie dagen aaneen op de openbare weg blijven staan. Wrakken en reclamevoertuigen Het parkeren van wrakken en reclamevoertuigen is in onze gemeente verboden. Grote auto's Parkeren van voertuigen langer dan 6 m of hoger dan 2,4 m is in onze gemeente alleen van maandag tot en met vrijdag tussen en uur toegestaan. Op andere dagen en tijden niet. Deze voertuigen mogen bovendien nooit het uitzicht vanuit woningen en andere gebouwen belemmeren. Dit verbod geldt niet voor de periode dat het voertuig daar moet staan om werkzaamheden uit te voeren.

7 Overige voertuigen Woonwagens, aanhangwagens, keetwagens en dergelijke mogen in onze gemeente maximaal drie dagen aaneen op de openbare weg blijven staan. De gemeente kan dit verbod ook van toepassing verklaren buiten de openbare weg. Voor recreatievoertuigen geldt een maximum van acht dagen aaneen. Parkeren in het groen Parkeren in parken, plantsoenen en groenstroken is in onze gemeente verboden. Fietsen en bromfietsen In onze gemeente is het verboden fietsen en bromfietsen te laten staan als ze overlast of schade veroorzaken of verwaarloosd zijn. Fietsen en bromfietsen mogen niet langer dan een maand onbeheerd op dezelfde plek blijven staan. Rijden op het strand (artikel 5.45) Verboden Op het strand is het rijden met auto's, motoren en bromfietsen in onze gemeente verboden. Van 15 mei tot 15 september tussen en uur zijn op het strand ook zeilvoertuigen, fietsen en rij- of trekdieren niet toegestaan. Het is mogelijk hiervoor een ontheffing aan te vragen. Ontheffingen Voor onder andere de politie, de brandweer en de reddingsbrigade geldt het verbod niet. Huurders kunnen een ontheffing aanvragen voor vervoer van en naar het gehuurde gedeelte op het strand. Ook leveranciers kunnen een ontheffing aanvragen. Leveranciers met een ontheffing mogen via de strandopgang tot aan het achterpad rijden. Per leverancier worden maximaal twee ontheffingen verleend, met maximaal één sleutel voor de slagboom. De slagboom blijft op zaterdag en zondag tussen en uur voor leveranciers gesloten. (artikel 2.57 en 2.58)

8 Vuurwerk (artikel 2.72 en 2.73) Verkoop In Nederland mag slechts drie dagen per jaar vuurwerk aan consumenten worden verkocht. Verkoop is alleen toegestaan als door de gemeente een vergunning is verleend. Afsteken Het afsteken van vuurwerk in Nederland mag alleen tussen uur op Oudejaarsdag en uur op Nieuwjaarsdag. In onze gemeente is het bovendien verboden vuurwerk af te steken vlakbij woningen met daken van riet of stro. De afstand moet minstens 150 meter zijn. Een ontheffing van dit verbod is niet mogelijk. Er zijn ook professionele vuurwerkbureaus die vuurwerk afsteken. Deze bureaus moeten een ontheffing hebben van de provincie Noord-Holland. Ventvergunning (artikel 5.15) Venten is het verkopen van goederen aan de deur of op straat, zonder een vaste plek in te nemen. In onze gemeente is het verboden te venten op het strand, op de strandafgangen, op de kop van de Zeeweg en in alle winkelstraten. Voor het venten op overige plekken is een ventvergunning nodig. Tussen en uur en op zondag is venten niet toegestaan. Collecteren (artikel 5.13) Collectes Voor elke collecte in onze gemeente is een collectevergunning nodig. Een van de voorwaarden voor zo'n vergunning is dat de inzameling een plaatselijk belang dient. Dit geldt niet voor inzamelingen voor goede doelen op het landelijke collectierooster van het CBF (Centraal Bureau voor de Fondsenwerving).

9 Collectanten Collectanten moeten altijd een legitimatie en een kopie van de vergunning tonen. Twijfelt u aan de goede bedoelingen van een collectant? Neem dan contact op met de politie ( ).

BIJLAGE A. Algemene Plaatselijke Verordening

BIJLAGE A. Algemene Plaatselijke Verordening BIJLAGE A Artikel 2.1.5.1 Artikel 2.4.2 Artikel 4.4.2 Artikel 5.1.6 Artikel 2.1.5.1 Voorwerpen of stoffen op, aan of boven de weg 1. Het is verboden zonder vergunning van het college de weg of een weggedeelte

Nadere informatie

De volgende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening Oosterhout 2010 worden aangepast:

De volgende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening Oosterhout 2010 worden aangepast: Bijlage bij raadsbesluit d.d. 22 mei 2012 De volgende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening Oosterhout 2010 worden aangepast: Aanhef Wijzigen van de titel in Algemene Plaatselijke Verordening

Nadere informatie

D. Deelnemen (aan verboden optocht)... 2:3 Dieren (gevaarlijke)... 2:59;2:60 Doelloos rondhangen... 2:47;2:49

D. Deelnemen (aan verboden optocht)... 2:3 Dieren (gevaarlijke)... 2:59;2:60 Doelloos rondhangen... 2:47;2:49 ALFABETISCH REGISTER A. Aanbieden (van geschreven of gedrukte stukken)... 2:6 Aanbrengen van voorwerpen enz. op de weg.... 2:10 Aanhanger (verbod tot parkeren).... 5:6 Aanleggen van een weg...... 2:11

Nadere informatie

Transponeringstabel. behorende bij APV 2010 - APV 2012. S.R. Boelens, afdeling Staf

Transponeringstabel. behorende bij APV 2010 - APV 2012. S.R. Boelens, afdeling Staf Transponeringstabel behorende bij APV 2010 - APV 2012 S.R. Boelens, afdeling Staf Oud Nieuw Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Art. 1.1 Begripsomschrijving Art. 1:1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

Wetstechnische informatie

Wetstechnische informatie Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Wijdemeren Officiële naam regeling Beleidsregels collecteren en venten 2014 Citeertitel Beleidsregels collecteren en venten

Nadere informatie

uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten gemeente Almere

uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten gemeente Almere Toelichting op Aanwijzingsbesluit uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten gemeente Almere Spelregels om zonder vergunning meer te mogen in de openbare ruimte, Gemeente Almere

Nadere informatie

vervallen ongeregeldheden

vervallen ongeregeldheden Oude artikelnummer en titel Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Begripsomschrijvingen Artikel 1.2 Beslistermijn Artikel 1.3 Indiening aanvraag Artikel 1.4 Voorschriften en beperkingen Artikel

Nadere informatie

Deze verordening wordt aangehaald als: Algemene plaatselijke verordening.

Deze verordening wordt aangehaald als: Algemene plaatselijke verordening. Artikel 6:6 Citeertitel Deze verordening wordt aangehaald als: Algemene plaatselijke verordening. Transponeringstabellen De nummering van dit model wijkt op enkele plaatsen sterk af van de nummering van

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten De raad van de gemeente Houten heeft het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 25 maart nr. BWV14.018 gelezen en besluit; overwegende dat het wenselijk is de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Vergunningen

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Vergunningen Toelichting op de voor de organisatie van het Kindervakantiewerk in Tilburg noodzakelijke vergunningen en de bijbehorende leges. publicatie: 04-04 uitgave: 3 datum: 17 april 2017 bestand: 04-04.docx

Nadere informatie

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen en/of mogelijke risico s van de artikelen die niet worden opgenomen of zijn aangepast Artikel 2:6 Artikel 2:7 Handhaving: Verwerkingstijd: Artikel 2:9 Artikel 2:10 Handhaving: Verwerkingstijd: Artikel

Nadere informatie

Vervallen: opgenomen onder de evenementenbepaling (artikelen 2.2.1 en 2.2.2)

Vervallen: opgenomen onder de evenementenbepaling (artikelen 2.2.1 en 2.2.2) Overzicht mogelijke wijzigingen APV in kader van vermindering regelgeving (Wijzigingsvoorstellen bij artikelen zijn groter en schuin gedrukt in de tekst opgenomen) Artikel 2.1.2.1 Optochten Vervallen:

Nadere informatie

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen Inhoud Hoofdstuk 1 Artikel 1:1 Artikel 1:2 Artikel 1:3 Artikel 1:4 Artikel 1:5 Artikel 1:6 Artikel 1:7 Artikel 1:8 Artikel 1:9 Hoofdstuk 2 Artikel 2:1 Algemene bepalingen Beslistermijn Indiening aanvraag

Nadere informatie

BUURTPREVENTIE FILMWIJK. Highlights APV Almere 2013

BUURTPREVENTIE FILMWIJK. Highlights APV Almere 2013 BUURTPREVENTIE FILMWIJK Highlights APV Almere 2013 Inhoud Inleiding...3 Highlights APV Almere 2013...4 1. Niet toegestaan dan wel hinderlijk gedragingen in de openbare ruimte...4 2. Woningen, gebouwen,

Nadere informatie

34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009

34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 De raad van de gemeente Groningen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van gelet op artikel

Nadere informatie

Aan de Raad, Heerhugowaard, 12 december 2006

Aan de Raad, Heerhugowaard, 12 december 2006 Agendanr. : 6 Voorstelnr. : 2007-003 Onderwerp : Aanpassing van artikelen 2.4.18 ( Verontreiniging door honden ), 4.4.2 ( Ontsierende, hinderlijke of gevaarlijke reclames ), 2.1.5.1 ( Voorwerpen of stoffen,

Nadere informatie

Regels uitstallingen en losse reclameborden Leeuwarden

Regels uitstallingen en losse reclameborden Leeuwarden Regels uitstallingen en losse reclameborden Leeuwarden Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd APV Leeuwarden 2.10 Regels uitstallingen en losse reclameborden Leeuwarden

Nadere informatie

Beleidsplan gemeente Staphorst

Beleidsplan gemeente Staphorst Beleidsplan gemeente Staphorst Ventmeldingen en standplaatsvergunningen 04-07-2017 Inhoudsopgave 1. Ventmeldingen... 3 1.1. Inleiding... 3 1.2. Ventmelding... 3 1.2.1. Commerciële ventmelding:... 4 1.2.2.

Nadere informatie

Artikel 2:5. Burgemeester en wethouders van Gouda. Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten:

Artikel 2:5. Burgemeester en wethouders van Gouda. Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten: Artikel 2:5 1. Burgemeester en wethouders van Gouda Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten: Gelet op het bepaalde in artikel 2:5 APV Gouda 2009 ten

Nadere informatie

Afdeling 3. Verspreiden van gedrukte stukken Artikel 2:6 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen [gereserveerd]

Afdeling 3. Verspreiden van gedrukte stukken Artikel 2:6 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen [gereserveerd] Algemene Plaatselijke Verordening Montferland Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1:1 Begripsbepalingen Artikel 1:2 Beslistermijn Artikel 1:3 Indiening aanvraag Artikel 1:4 Voorschriften

Nadere informatie

ONTWERP 34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009

ONTWERP 34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 ONTWERP 34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 De raad van de gemeente Groningen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van gelet op

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016 Inleiding Om inwoners van Westvoorne meer te betrekken bij het ontwikkelen van de APV, is ervoor gekozen

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2012

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2012 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2012 Inleiding In 2011 is de APV Westvoorne voor het laatst herzien. Dit jaar zijn veel artikelen in de model

Nadere informatie

Standplaatsen- en Ventverordening van de gemeente Gulpen-Wittem januari 2003

Standplaatsen- en Ventverordening van de gemeente Gulpen-Wittem januari 2003 Standplaatsen- en Ventverordening van de gemeente Gulpen-Wittem januari 2003 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUITEN BEHORENDE BIJ DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING VAN DE GEMEENTE HEERENVEEN

UITVOERINGSBESLUITEN BEHORENDE BIJ DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING VAN DE GEMEENTE HEERENVEEN UITVOERINGSBESLUITEN BEHORENDE BIJ DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING VAN DE GEMEENTE HEERENVEEN Indiening aanvraag APV -artikel 1:3, lid 2 Verlenging van de termijn van aanvraag van een vergunning of

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1039825 Datum: Behandeld door: 4 Juli 2012 Elles Lankhof Afdeling/Team: Bedrijfsvoering / Juridische en Veiligheidszaken Onderwerp: Vaststelling Verordening

Nadere informatie

LEX SILENCIO POSITIVO

LEX SILENCIO POSITIVO LEX SILENCIO POSITIVO Voorgesteld wordt de Lex Silencio Positivo toe te passen op: de ontheffing van het verbod om gedrukte of geschreven stukken op openbare plaatsen te verspreiden (art. 2:6) Het toekennen

Nadere informatie

Gemeentelijk vergunningenstelsels Reimerswaal. - grafuitgifte - grafbedekking

Gemeentelijk vergunningenstelsels Reimerswaal. - grafuitgifte - grafbedekking Gemeentelijk vergunningenstelsels Reimerswaal Verordening Beheersverordening begraafplaatsen Verordening op de weekmarkten Afvalstoffenverordening, milieu Verordening op de oesterputten, milieu Havenverordening

Nadere informatie

Beleidsregels Terrassen April 2017

Beleidsregels Terrassen April 2017 Beleidsregels Terrassen 2017 April 2017 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijving 5 Artikel 2 Inrichten van een terras 5 Artikel 3 Terrasmeubilair 5 Artikel 4 Openingstijden 5 Artikel 5 Gebruik gemeentegrond

Nadere informatie

Apv Maasgouw 2016 Nadere regels plaatsen containers, steigers, uitstallingen op of aan de weg

Apv Maasgouw 2016 Nadere regels plaatsen containers, steigers, uitstallingen op of aan de weg MONUMENTENBELEID Apv Maasgouw 2016 Nadere regels plaatsen containers, steigers, uitstallingen op of aan de weg BIJLAGE 1 Inhoud HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN 3 Artikel 1:1 Begripsomschrijvingen 3 Artikel

Nadere informatie

gemeente v*gp6ll6 aan den IJssel

gemeente v*gp6ll6 aan den IJssel gemeente v*gp6ll6 aan den IJssel Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester elk voor zover het haar bevoegdheid betreft; besluit: vast te stellen het navolgende aanwijzingsbesluit: Algemeen

Nadere informatie

ontheffing samenscholingsverbod Vergunning voorwerpen op of aan de weg

ontheffing samenscholingsverbod Vergunning voorwerpen op of aan de weg APV, vergunningen en ontheffingen Art. 2:1 Art. 2:10 Art. 2:11 Art. 2:12 Art. 2:25 Art. 2: 26a Soort vergunning/ontheffing Dienstenrichtlijn van toepassing ontheffing samenscholingsverbod Vergunning voorwerpen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Sr RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Behorend bij registratienummer 1048426 Uiterlijk behandelen in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend d.d. Datum: Behandeld door: 25 september 2012 Elles Lankhof

Nadere informatie

Besluit vergunningsvrije en meldingsplichtige voorwerpen op de openbare plaats of een gedeelte daarvan en daaraan verbonden nadere regels

Besluit vergunningsvrije en meldingsplichtige voorwerpen op de openbare plaats of een gedeelte daarvan en daaraan verbonden nadere regels Besluit vergunningsvrije en meldingsplichtige voorwerpen op de openbare plaats of een gedeelte daarvan en daaraan verbonden nadere regels Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg, overwegende

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 24 november 2009 HT09.13453

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 24 november 2009 HT09.13453 Openbare Werken Onderdoor 25 Postbus 30, 3990 DA Houten Telefoon 030 639 26 11 Fax 030 639 28 99 E-mail: gemeentehuis@houten.nl Aangename Zaken B.V. Mevrouw S. Pulles Postbus 116 6860 AC OOSTERBEEK Datum

Nadere informatie

In dit overzicht zijn alleen de ingrijpende wijzigingen vermeld. Kleine wijzigingen in het kader van jurisprudentie e.d. zijn niet vermeld.

In dit overzicht zijn alleen de ingrijpende wijzigingen vermeld. Kleine wijzigingen in het kader van jurisprudentie e.d. zijn niet vermeld. Overzicht wijzigingen concept-apv m.b.t. de huidige APV In dit overzicht zijn alleen de ingrijpende wijzigingen vermeld. Kleine wijzigingen in het kader van jurisprudentie e.d. zijn niet vermeld. Artikel

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016 Inleiding Om inwoners van Westvoorne meer te betrekken bij het ontwikkelen van de APV, is ervoor gekozen

Nadere informatie

Vrijgestelde evenementen

Vrijgestelde evenementen Vrijgestelde evenementen Bronckhorst, 2013 Pagina 1 van 6 1. Vrijgestelde evenementen Evenementen bestaan er in vele soorten en maten. Bij een aantal evenementen is het zeer onwaarschijnlijk dat het evenement

Nadere informatie

vergunning of ontheffing

vergunning of ontheffing Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 6 Artikel 1:1 Begripsbepalingen 6 Artikel 1:2 Beslissingstermijn 6 Artikel 1:3 Indiening aanvraag 6 Artikel 1:4 Voorschriften en 6 beperkingen Artikel 1:5

Nadere informatie

Oud (voor zover relevant) Nieuw Toelichting. Artikel 1 Artikel 1:1 Leesteken aangepast. Artikel 1.2 Artikel 1:2 Leesteken aangepast

Oud (voor zover relevant) Nieuw Toelichting. Artikel 1 Artikel 1:1 Leesteken aangepast. Artikel 1.2 Artikel 1:2 Leesteken aangepast Deze bijlage maakt integraal deel uit van de verordening tot wijziging van de APV 2012, vastgesteld door de raad op 28-11-2013 Artikel 1 Artikel 1:1 Leesteken aangepast Artikel 1.2 Artikel 1:2 Leesteken

Nadere informatie

2.1.3.1 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen

2.1.3.1 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen INHOUD Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 1.1 Begripsomschrijvingen 1.2 Beslistermijn 1.3 Indiening aanvraag 1.4 Voorschriften en beperkingen 1.5 Persoonlijk karakter van vergunning of ontheffing 1.6 Intrekking

Nadere informatie

al. voertuigen: fietsen, bromfietsen, GEHANDICAPTENVOERTUIGen, motorvoertuigen, trams en wagens;

al. voertuigen: fietsen, bromfietsen, GEHANDICAPTENVOERTUIGen, motorvoertuigen, trams en wagens; Artikel 1 In dit besluit en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder: r. GEHANDICAPTENVOERTUIG: voertuig dat is ingericht voor het vervoer van een gehandicapte, niet breder is dan 1,10 meter

Nadere informatie

ORGANISATIEINDEX A.P.V. (vastgesteld door het college op 4 september 2012)

ORGANISATIEINDEX A.P.V. (vastgesteld door het college op 4 september 2012) ORGANISATIEINDE A.P.V. (vastgesteld door het college op 4 september 2012) Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1:1 egripsbepalingen Artikel 1:2 eslistermijn Artikel 1:3 Indiening aanvraag Artikel 1:4

Nadere informatie

A. In artikel 2.14 komen het tweede en derde lid te vervallen onder vernummering van het vierde lid naar het tweede lid.

A. In artikel 2.14 komen het tweede en derde lid te vervallen onder vernummering van het vierde lid naar het tweede lid. Overzicht wijzigen APV Algemeen Er zijn geen algemene wijzigingen doorgevoerd. Artikelsgewijs A. In artikel 2.14 komen het tweede en derde lid te vervallen onder vernummering van het vierde lid naar het

Nadere informatie

Concept. Algemene regels reclame-uitingen

Concept. Algemene regels reclame-uitingen Versie 0.1 Concept Algemene regels reclame-uitingen Om reclame in de openbare ruimte te kunnen reguleren, zijn in de APV regels opgenomen. Daartoe zijn in de APV 2 verbodsbepalingen opgenomen: 1. Het verbod

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zutphen Nr. 167038 2 augustus 2018 Regeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen houdende bepalingen over het gebruiken

Nadere informatie

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2009 LEIDEN. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2009 LEIDEN. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2009 LEIDEN Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1:1 Begripsomschrijvingen Artikel 1:2 Beslistermijn Artikel 1:3 Indiening aanvraag Artikel 1:4 Voorschriften en beperkingen

Nadere informatie

Mandatenregister gemeente Venray

Mandatenregister gemeente Venray Mandatenregister gemeente Venray Afdeling Wonen, werken, leven, team VTH Omschrijving bevoegdheid: estuursorgaan Mandaat aan: Veiligheid VTH 1 Het besluiten op aanvragen om vergunning voor tijdelijk gebruik

Nadere informatie

Datum bekendmaking: Projectomschrijving: Registratienummer: Besluit tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Groningen 2009

Datum bekendmaking: Projectomschrijving: Registratienummer: Besluit tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Groningen 2009 Gemeentebladnummer: Datum bekendmaking: Projectomschrijving: Registratienummer: Besluit tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Groningen 2009 Concept Besluit tot wijziging van de Algemene

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR610572_1

CVDR. Nr. CVDR610572_1 CVDR Officiële uitgave van Losser. Nr. CVDR60572_ 8 juni 208 Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Losser houdende regels omtrent standplaatsen Nota standplaatsen

Nadere informatie

Apv Roerdalen Nadere regels collecteren. Bijlage 12

Apv Roerdalen Nadere regels collecteren. Bijlage 12 Apv Roerdalen 2016 Nadere regels collecteren Bijlage 12 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN... 1 Artikel 1:1 Begripsomschrijvingen... 1 Artikel 1:2 Afbakening... 1 HOOFDSTUK 2 COLLECTEREN EN

Nadere informatie

Bijlage 3 VTH-Uitvoeringsprogramma Pagina 1

Bijlage 3 VTH-Uitvoeringsprogramma Pagina 1 Capaciteitsraming 2016, toezicht en handhaving Apv, brandveiligheid (juridisch) en bijzondere wetten A. TOEZICHT ALGEMEEN TOEZICHT (SURVEILLANCE) (bij dit onderdeel is tevens opgenomen de afhandeling van

Nadere informatie

2.2.1.2a lid1 en 2.2.1.2b lid 1. APV Helmond 2008. APV Helmond 2008. 2.1.4.3 120 Team Handhaving. APV Helmond 2008.

2.2.1.2a lid1 en 2.2.1.2b lid 1. APV Helmond 2008. APV Helmond 2008. 2.1.4.3 120 Team Handhaving. APV Helmond 2008. Lijst I Overlastfeiten bestuurlijke strafbeschikking gemeente zonder vergunning van de burgemeester - op of aan de weg een evenement, feest of wedstrijd te geven of te houden als straatartiest, straatfotograaf,

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit artikel 2:28a, tweede lid Algemene Plaatselijke Verordening

Uitvoeringsbesluit artikel 2:28a, tweede lid Algemene Plaatselijke Verordening Uitvoeringsbesluit artikel 2:28a, tweede lid Algemene Plaatselijke Verordening (vastgesteld door de burgemeester van Alphen aan den Rijn op 29 augustus 2012) Nadere regels voor het hebben van een terras

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van afdeling Bestuurszaken d.d.1 juni 2016, nummer 1918;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van afdeling Bestuurszaken d.d.1 juni 2016, nummer 1918; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Dalfsen. Nr. 90219 6 juli 2016 Nadere regels voor het hebben van uitstallingen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen; gelezen het

Nadere informatie

Nadere regels voor terrassen 2013

Nadere regels voor terrassen 2013 Nadere regels voor terrassen 2013 Het college van Waalwijk, gelezen het voorstel van afdeling RSO d.d. 27 november 2012; overwegende dat het wenselijk is ter bescherming van het bepaalde in artikel 2:10

Nadere informatie

Collegebesluit vaststelling voorschriften Hilgelo

Collegebesluit vaststelling voorschriften Hilgelo GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Winterswijk. Nr. 39553 1 april 2016 Collegebesluit vaststelling voorschriften Hilgelo 2016, nr. 110487 Burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk;

Nadere informatie

BIJLAGE 2: LEX SILENCIO POSITIVO, EEN OVERZICHT VAN VERGUNNINGEN EN ONTHEFFINGEN IN DE MODEL APV

BIJLAGE 2: LEX SILENCIO POSITIVO, EEN OVERZICHT VAN VERGUNNINGEN EN ONTHEFFINGEN IN DE MODEL APV BIJLAGE 2: LEX SILENCIO POSITIVO, EEN OVERZICHT VAN VERGUNNINGEN EN ONTHEFFINGEN IN DE MODEL APV Inleiding Zoals hiervoor in de ledenbrief opgemerkt is de opzet van de model APV gewijzigd voor wat betreft

Nadere informatie

Lex silencio positivo

Lex silencio positivo Lex silencio positivo Artikel 2:1A Samenscholing en ongeregeldheden Paragraaf 4.1.3.3. van de Algemene wet bestuursrecht is niet van toepassing. Deze ontheffing beoogt immers de openbare orde te beschermen

Nadere informatie

BELEIDSREGELS VENT- EN STANDPLAATSVERGUNNINGEN GEMEENTE SCHOUWEN- DUIVELAND 2011

BELEIDSREGELS VENT- EN STANDPLAATSVERGUNNINGEN GEMEENTE SCHOUWEN- DUIVELAND 2011 BELEIDSREGELS VENT- EN STANDPLAATSVERGUNNINGEN GEMEENTE SCHOUWEN- DUIVELAND 2011 Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland; gelet op de artikelen 5:15 en 5:18 van de Algemene plaatselijke verordening

Nadere informatie

gemeente Nadere regels standplaatsen 2016 HEElT SkEl'k 5 oktober 2016 BIVO/2015/30196 Z01C435ED5C

gemeente Nadere regels standplaatsen 2016 HEElT SkEl'k 5 oktober 2016 BIVO/2015/30196 Z01C435ED5C gemeente HEElT SkEl'k Nadere regels standplaatsen 5 oktober BIVO/2015/30196 Z01C435ED5C NADERE Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen 1 Toepassing 2 Begripsomschrijving 3 Afmetingen 2 ln te nemen plaatsen

Nadere informatie

Beleidsregels voor het verlenen, wijzigen en intrekken van standplaatsvergunningen

Beleidsregels voor het verlenen, wijzigen en intrekken van standplaatsvergunningen Beleidsregels voor het verlenen, wijzigen en intrekken van standplaatsvergunningen Technische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Hoogeveen Officiële naam regeling Beleidsregels

Nadere informatie

Daarnaast is van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal redactionele wijzigingen door te voeren.

Daarnaast is van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal redactionele wijzigingen door te voeren. rv 161 Dienst Stadsbeheer DSB/2011.709 RIS 181781_111213 Gemeente Den Haag Voorstel van het college inzake wijzigen van de Algemene plaatselijke verordening voor de gemeente Den Haag, Straathandelsverordening

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 januari 2018, nr. BWV ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 januari 2018, nr. BWV ; Nr. 131 23 februari 2018 De raad van de gemeente Houten; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 januari 2018, nr. BWV17.0398; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Reclamewetgeving en beleid gemeente Amersfoort Juli 2017

Reclamewetgeving en beleid gemeente Amersfoort Juli 2017 Reclamewetgeving en beleid gemeente Amersfoort Juli 2017 Stad met een hart 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 2 2. Algemene Plaatselijke Verordening.. 3 3. Welstandsnota. 5 4. Extra richtlijnen voor Bedrijvenpark

Nadere informatie

ALGEMENE REGELS HUISVESTING

ALGEMENE REGELS HUISVESTING ALGEMENE REGELS HUISVESTING Huisregels opgesteld en aangeboden door Het Kantoor Archief. (01-01-2013) Algemeen Openingstijden verhuurbeheer : maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur Openingstijden

Nadere informatie

Evenement - Artikel 2.25 Algemene Plaatselijke Verordening 2016 (bevoegdheid vergunningverlening)

Evenement - Artikel 2.25 Algemene Plaatselijke Verordening 2016 (bevoegdheid vergunningverlening) . Rotary Club Heeze De heer W.A.A.J. van Ekelen Dominee Kremerstraat 53 5591 GH HEEZE Uw kenmerk: Medewerker: L. ter Braak Doorkiesnummer: 040-2241400 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 13 juni 2017 Zaaknummer:

Nadere informatie

APV 1.1 begripsomschrijvingen. APV Artikel 4.2.3 wildplassen APV Artikel 5.1.7 Aanhangwagens. APV Artikel 5.1.9 Parkeren van grote voertuigen

APV 1.1 begripsomschrijvingen. APV Artikel 4.2.3 wildplassen APV Artikel 5.1.7 Aanhangwagens. APV Artikel 5.1.9 Parkeren van grote voertuigen APV 1.1 begripsomschrijvingen APV Artikel 4.2.3 wildplassen APV Artikel 5.1.7 Aanhangwagens APV Artikel 5.1.9 Parkeren van grote voertuigen APV Artikel 2.4.11 en 2.4.12 hondenpoep APV Afdeling 4.3. (en

Nadere informatie

B & W-nota. Onderwerp Partiële wijziging APV. Bestuurlijke context. B&W-besluit:

B & W-nota. Onderwerp Partiële wijziging APV. Bestuurlijke context. B&W-besluit: Onderwerp Partiële wijziging APV Bestuurlijke context B & W-nota Portefeuille mr. B.B. Schneiders Auteur J.A.M. Lubbers (formeel) Telefoon 5114283 E-mail: jlubbers@haarlem.nl PD/Veiligheid Reg.nr. PD/VHT/2007/620

Nadere informatie

Nadere regels behorende tot artikel 2.10 B van de Algemene Plaatselijke Verordening

Nadere regels behorende tot artikel 2.10 B van de Algemene Plaatselijke Verordening Bijlage 1 Voorwerpen in openbare ruimte 1. Het plaatsen van uitstallingen Voor het plaatsen van voorwerpen in de openbare ruimte werd voorheen in artikel 2.10 A APV een vergunning van het college van burgemeester

Nadere informatie

Aanvullende regelgeving en belangrijke bestuursbesluiten

Aanvullende regelgeving en belangrijke bestuursbesluiten Aanvullende regelgeving en belangrijke bestuursbesluiten Goedkeuring benodigd! Voor alle wijzigingen of uitbreidingen aan bestaande bouwwerken of nieuwbouw van welke aard dan ook is schriftelijke goedkeuring

Nadere informatie

Provinciaal blad van Zuid-Holland

Provinciaal blad van Zuid-Holland Provinciaal blad 82 Uitgegeven 22 juli 2010 Provinciaal blad van Zuid-Holland 82 LEGESVERORDENING NATUUR- EN RECREATIESCHAP HARINGVLIET Het Dagelijks Bestuur van het Natuur- en Recreatieschap Haringvliet

Nadere informatie

Beleidsregels standplaatsen gemeente Bergen 2017

Beleidsregels standplaatsen gemeente Bergen 2017 Beleidsregels standplaatsen gemeente Bergen 2017 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Bergen Officiële naam regeling Beleidsregels standplaatsen gemeente Bergen

Nadere informatie

2. Contactpersoon tijdens de activiteit/klein evenement Naam : Mobiel telefoonnummer : adres :

2. Contactpersoon tijdens de activiteit/klein evenement Naam : Mobiel telefoonnummer :  adres : MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT Artikel 2.24, 2.25 van de Algemeen plaatselijke verordening Bernheze (APV) Artikel 35 van de Drank- en Horecawet Let op! Lever uw formulier zo vroeg mogelijk in!!!! Voor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Recreatieoord Hoek van Holland 2015

Huishoudelijk reglement Recreatieoord Hoek van Holland 2015 Voorbeeld document. Aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend. Huishoudelijk reglement Recreatieoord Hoek van Holland 2015 ALGEMEEN 1.1. Bezoekers Betreden van het Recreatieoord door bezoekers

Nadere informatie

Beleidsregel uitstallingen en voorwerpen op of aan de weg.

Beleidsregel uitstallingen en voorwerpen op of aan de weg. CVDR Officiële uitgave van Epe. Nr. CVDR123092_1 14 augustus 2017 Beleidsregel uitstallingen en voorwerpen op of aan de weg. 1.0 Juridisch kader De beleidsregel bevat nadere regels voor het plaatsen van

Nadere informatie

Feiten die aanmerking komen voor bestuursrechtelijke boete Naar de Model APV van de VNG

Feiten die aanmerking komen voor bestuursrechtelijke boete Naar de Model APV van de VNG Feiten die aanmerking komen voor bestuursrechtelijke boete Naar de Model APV van de VNG Artikel 2.1.3.1 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen 1. Het is verboden gedrukte

Nadere informatie

maandag 23 april 2018 PRAKTIJKEXAMEN EXTH Sanctioneren

maandag 23 april 2018 PRAKTIJKEXAMEN EXTH Sanctioneren maandag 23 april 201 PRAKTIJKEXAMEN EXTH anctioneren 23 april 201 maandag 23 april 201 1 Alcohol op straat drinken/ Alcohol op straat bij je hebben Alcohol nuttigen op straat is hier niet toegestaan omdat

Nadere informatie

De volgende algemene regels gelden voor het plaatsen van voorwerpen op of aan de weg op grond van artikel 2:5 van de APV.

De volgende algemene regels gelden voor het plaatsen van voorwerpen op of aan de weg op grond van artikel 2:5 van de APV. De volgende algemene regels gelden voor het plaatsen van voorwerpen op of aan de weg op grond van artikel 2:5 van de APV. Uitstallingen Voor heel Zoetermeer, m.u.v. de Dorpsstraat, gelden de volgende regels:

Nadere informatie

Beleidsregels standplaatsvergunningen

Beleidsregels standplaatsvergunningen Beleidsregels standplaatsvergunningen Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

Vastgesteld door Burgemeester en wethouders In werking getreden op 1 november Toetsingskader Inritten

Vastgesteld door Burgemeester en wethouders In werking getreden op 1 november Toetsingskader Inritten Vastgesteld door Burgemeester en wethouders In werking getreden op 1 november 2016 Inleiding In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is bepaald dat een vergunning nodig is als iemand een inrit wil

Nadere informatie

Beleidsregel Tijdelijke Reclame. Aankondigings-, sandwich- en driehoeksborden en spandoeken. Gemeente Neder-Betuwe

Beleidsregel Tijdelijke Reclame. Aankondigings-, sandwich- en driehoeksborden en spandoeken. Gemeente Neder-Betuwe Beleidsregel Tijdelijke Reclame Aankondigings-, sandwich- en driehoeksborden en spandoeken Gemeente Neder-Betuwe d.d. 1 juli 2010 1. Inleiding Aankondigings, sandwich- en driehoeksborden en spandoeken

Nadere informatie

Algemene Plaatselijke Verordening B E L E I D S R E G E L S

Algemene Plaatselijke Verordening B E L E I D S R E G E L S Algemene Plaatselijke Verordening B E L E I D S R E G E L S De Algemene wet bestuursrecht geeft regels over beleidsregels. Een bestuursorgaan kan beleidsregels vaststellen met betrekking tot een hem toekomende

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS RECLAMEBELEID GEMEENTE BERKELLAND

UITVOERINGSREGELS RECLAMEBELEID GEMEENTE BERKELLAND UITVOERINGSREGELS RECLAMEBELEID GEMEENTE BERKELLAND UITVOERINGSREGELS Hoofdstuk 1 3 1.1 begripsbepalingen 1.2 uitgangspunten 1.3 regelgeving 1.4 overgangsrecht Hoofdstuk 2 Eigen terrein 4 2.1 algemene

Nadere informatie

Invoering Lex silencio positivo (Lsp) onder de Dienstenrichtlijn.

Invoering Lex silencio positivo (Lsp) onder de Dienstenrichtlijn. Bijlage 1 Invoering Lex silencio positivo (Lsp) onder de Dienstenrichtlijn. Regelgeving / Artikel Wel/geen Lsp Reden Verordening peuterspeelzaalwerk DRV: Artikel 2 Gezien de belangen van jonge kinderen

Nadere informatie

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG Uittreksel uit de algemene plaatselijke verordening v.d. Gemeente Tilburg.

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG Uittreksel uit de algemene plaatselijke verordening v.d. Gemeente Tilburg. Datum vaststelling: 13 februari 2006 Datum inwerkingtreding: 24 februari 2006 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. In deze verordening wordt verstaan dan wel mede verstaan

Nadere informatie

RIS PARKEERVERORDENING BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER. 2 december (Vastgesteld door de gemeenteraad op 29 januari 2015)

RIS PARKEERVERORDENING BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER. 2 december (Vastgesteld door de gemeenteraad op 29 januari 2015) RIS 2014-650 PARKEERVERORDENING BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER 2 december 2014 (Vastgesteld door de gemeenteraad op 29 januari 2015) Inhoud Colofon... 2 Parkeerverordening Boxmeer 2015... 3 AFDELING I...

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER STANDPLAATSVERGUNNING

AANVRAAGFORMULIER STANDPLAATSVERGUNNING AANVRAAGFORMULIER STANDPLAATSVERGUNNING Aanvraagformulier ter verkrijging van een vergunning ten behoeve van het innemen van een standplaats ingevolge artikel 5.18 van de Algemene Plaatselijke Verordening

Nadere informatie

Andere onderwerpen betreffende de huishouding der gemeente

Andere onderwerpen betreffende de huishouding der gemeente Inhoudsopgave Hoofdstuk 5 Andere onderwerpen betreffende de huishouding der gemeente... 1 Afdeling 1 Parkeerexcessen... 1 Artikel 5.1.1 Begripsomschrijvingen... 1 Artikel 5.1.2 Parkeren van voertuigen

Nadere informatie

?""I;MN B E R N H E Z E

?I;MN B E R N H E Z E ~c?"";mn B E R N H E Z E ~ç AANVRAAGFORMULER EVENEMENTENVERGUNNNG Artikel 2.24, 2.25 van de Algemeen plaatselijke verordening Bernheze (APV) Artikel 4.3 (incidentele festiviteit) van de APV Artikel 35

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning terrassen

Aanvraagformulier vergunning terrassen Aanvraagformulier vergunning terrassen In artikel 2.10 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is geregeld dat het zonder vergunning verboden is voorwerpen te plaatsen op of aan een openbare plaats

Nadere informatie

Dit beleid geeft aan welke reclame op grond van de APV wanneer en waar is toegestaan.

Dit beleid geeft aan welke reclame op grond van de APV wanneer en waar is toegestaan. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Echt-Susteren Nr. 31155 14 februari 2018 Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Echt-Susteren houdende regels omtrent

Nadere informatie

Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening)

Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening) Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening) Status Geldend Wettelijk kader Gemeentewet, Algemene

Nadere informatie

Winkeltijdenverordening Hilversum 2018

Winkeltijdenverordening Hilversum 2018 Winkeltijdenverordening Hilversum 2018 (ontwerp; versie 10 januari 2018) De Winkeltijdenwet regelt dat winkels dagelijks tussen 6.00 uur en 22.00 uur open mogen zijn, behalve op zon- en feestdagen. De

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1044917 Datum: Behandeld door: 12 november 2012 S.T.W. Reus Afdeling/Team: Afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving Team vergunningen, beleid

Nadere informatie

INGEBRUIKGEVINGSOVEREENKOMST. De ondergetekenden

INGEBRUIKGEVINGSOVEREENKOMST. De ondergetekenden INGEBRUIKGEVINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden A. De gemeente Peel en Maas, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer F.W.T. Krause, teammanager Omgevingsontwikkeling, hierna te noemen ingebruikgever

Nadere informatie

Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2a van de Wegenverkeerswet 1994;

Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2a van de Wegenverkeerswet 1994; besluit van de gemeenteraad voorstelnummer onderwerp Parkeerregulering en parkeertarieven div-nummer 676764 de raad van de gemeente gouda Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 10 mei

Nadere informatie

Meldingsformulier klein evenement (art. 2:25 APV)

Meldingsformulier klein evenement (art. 2:25 APV) Meldingsformulier klein evenement (art. 2:25 APV) Voordat u een evenement organiseert, moet u altijd nagaan of de door u gewenste locatie vrij is: zo is er elke maandag markt op het Raadhuisplein. Op de

Nadere informatie

U Dienstverlening

U Dienstverlening Zuídplas Brasserie Geen Idee V.O^F^ T.a.v, de heer R.J. Ouwendijk en mevrouw G. Ouwendijk Klein Hitland 2 2911 BR NIEUWERKERKAAN DEN IJSSEL lil li III lil verzenddatum afdeling 9 FEB 2016 U16.001245 Dienstverlening

Nadere informatie

Parkeerverordening. C!! emborg

Parkeerverordening. C!! emborg Parkeerverordening 202 C!! emborg De raad van de gemeente Culemborg gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 juni 2012, registratienummer 1207821/4134; gelet op artikel

Nadere informatie