Reacties en Q & A informatieavond omwonenden op 11 april jl. en ondernemers op 7 april jl. (versie 13 juni 2016)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reacties en Q & A informatieavond omwonenden op 11 april jl. en ondernemers op 7 april jl. (versie 13 juni 2016)"

Transcriptie

1 Reacties en Q & A informatieavond omwonenden op 11 april jl. en ondernemers op 7 april jl. (versie 13 juni 2016) Reacties - Fijn dat er nu eindelijk wat gaat gebeuren, het gebouw is in slechte staat. - Meer levendigheid in de straat; gezellig en goed voor de ondernemers. - Mooi plan. - Een goede horecagelegenheid is gewenst. - Enthousiasme over ambachtelijke bedrijfjes - Suggestie over een groene gevel; is mooi en geluidsabsorberend. - De steeg naast het gebouw is nu al een klankkast; als de entree van de fietsenstalling daar komt, zal geluidsoverlast toenemen. - Ik ben tegen de nieuwbouw; het is wel erg hoog. Liever een groenvoorziening. - Graag bij de uitvoering van sloop-en bouwwerkzaamheden voldoende aandacht voor goede wijze afvoeren en aanvoeren van materialen - Ik wil graag tijdig worden geïnformeerd over wijze van sloop en uitvoering. - Enthousiasme over duurzaamheid. - Graag rekening houden met kunstlicht vanuit de bedrijfsruimtes en woningen naar de overzijde van de Donker Curtiusstraat, in huidige situatie heel fel. - Liever geen spiegelglas in de nieuwe gevel van het bedrijfsverzamelgebouw. - De akoestiek is slecht in de Donker Curtiusstraat; op 3-hoog zijn gesprekken op straat letterlijk te verstaan. Hopelijk wordt met de nieuwe gevel en de grootte van de ramen rekening gehouden met de akoestiek. - Ik ben ondernemer en ik wil niet weg. - De Key koopt een gebouw, voert geen onderhoud uit en nu moeten we weg. - Ik snap dat ik weg moet om plaats te maken voor een andere doelgroep. - Wij zitten in de straat niet op extra levendigheid te wachten. Q & A Het gebouw is al jaren verwaarloosd. Waarom is er nu ineens een plan? De economische crisis heeft ook gevolgen gehad voor de Key, er was geen geld om de locatie eerder aan te pakken, Waarom is er nu een bijeenkomst en niet eerder? Er ligt een ruimtelijke visie en programma dat goed is afgestemd met het stadsdeel, maar er is nog geen ontwerp. Het is duidelijk wat de Key wil op deze locatie en voor welke doelgroep, maar het plan is nog niet uitgewerkt. Wij willen als omwonenden direct bij de plan- en besluitvorming worden betrokken. De Key informeert en raadpleegt de omwonenden. Voor de nieuwbouw is een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk; dit loopt via de gemeente inclusief formele inspraakmomenten. Waarom blijft het gebouw geen bedrijfsverzamelgebouw? Een mooie locatie voor kleine bedrijfjes. De Key richt zich op haar kerntaak, sociale woningbouw. De Key is blij om het gebouw te herbestemmen en 178 woningen aan de woningvoorraad toe te kunnen voegen. Het renoveren en exploiteren van een bedrijfsverzamelgebouw behoort niet tot de kerntaken van een woningcorporatie Het gaat om een ingrijpende fysieke verandering in de omgeving. Waarom presenteert De Key deze plannen en niet de gemeente? Het gebouw is bezit van De Key, De Key is initiatiefnemer en presenteert dus de plannen. Daarnaast vindt er overleg met de gemeente plaats over het plan.

2 Pagina 2 van 5 Wat is de planning? De meest recente planning staat op de website, Waarom komen er studentenwoningen? Er is ook behoefte aan seniorenwoningen. Het gebouw biedt hiertoe goede mogelijkheden. De Key heeft in haar Visie & Missie gekozen voor het huisvesten van woonstarters. Woonstarters zijn bijvoorbeeld studenten, (werkende) jongeren, statushouders. De Key heeft veel ervaring met het huisvesten van studenten. Het realiseren van seniorenwoningen is niet het speerpunt van De Key. De studenten gaan toch geen feestjes op het dakterras geven? Nee, de studenten krijgen geen buitenruimte. Het hof wordt een binnenterrein voor alle huurders van de drie gebouwen. Hoe gaat het bedrijfsverzamelgebouw er aan de buitenzijde uitzien? Dit is nog niet bekend. De informatieavond is vooral bedoeld om de ruimtelijke visie en programma te presenteren. Wat gebeurt er met de zendmasten op het dak? De contracten met de zendmasten worden opgezegd en het dak wordt vervangen. Wordt er een hele nieuwe kelder gegraven? Nee, de bestaande kelder wordt aangepast en geschikt gemaakt voor het parkeren van ca. 30 auto's. Hoe wordt het aanwezige asbest verwijderd? Er zullen, als het gebouw leeg is, aanvullende asbestonderzoeken uitgevoerd worden om te bepalen waar asbest aanwezig is en om de risico s in te schatten bij het verwijderen ervan. Voor het verwijderen van asbest en strippen van het gebouw is een vergunning nodig en een sloopveiligheidsplan. Deze worden door de gemeente getoetst. Een erkend sloopbedrijf zal het asbest verwijderen op vakkundige wijze volgens de wet- en regelgeving. De buurt zal vooraf geïnformeerd worden. Hoe wordt omgegaan met de bodemvervuiling? Er komt eerst een aanvullend bodemonderzoek en afhankelijk daarvan zal er gehandeld worden. Indien sanering noodzakelijk is, zal een erkend deskundig bedrijf deze werkzaamheden op vakkundige wijze volgens de wet- en regelgeving uitvoeren. Waar komt de entree voor de studenten? Aan de binnenzijde of aan de Donker Curtiusstraat? De hoofdentree van het gebouw is aan de Donker Curtiusstraat. De studenten krijgen de mogelijkheid om ook via het binnenterrein naar binnen te gaan. We bekijken de mogelijkheid om te entree te verplaatsen richting de Van Hallstraat. Waarom kan de entree van de fietsenstalling en van de studentenwoningen niet vanaf het binnenterrein? Wens vanuit stedenbouw om juist levendigheid aan de plint te creëren door ook alle entrees daar te maken. Suggestie van de omwonenden om dit te heroverwegen. Ik maak mij zorgen over de komst van 178 studenten in de straat. Studentenpanden zorgen keer op keer voor overlast in de stad, zoals in de Weesperstraat. Overlast in de Weesperstraat wordt veroorzaakt door studenten in onzelfstandige woningen. In de DC van Hall komen studenten ouder dan 23 jaar en we realiseren zelfstandige woningen. Daarnaast komen er studentenbeheerders die orde en rust in de gaten zullen houden. De Key heeft hier goede ervaringen mee in diverse complexen.

3 Pagina 3 van 5 Het laden en lossen is nu al een probleem in de straat. Hoe gaat dat straks met 180 verhuizende studenten? Er zijn enkele parkeermogelijkheden. Er kan kort op het binnenterrein geparkeerd worden. Of in de Donker Curtiusstraat, in de steeg naast het bedrijfsverzamelgebouw. Daarnaast zijn er enkele bestaande parkeervakken. Komt er een discokelder voor de studenten? Nee, de kelder zal worden aangepakt, daarna wordt dit de parkeergarage voor ca. 30 auto's. Er is nu al een probleem met veel fietsen en scooters. Waar kunnen bezoekers hun fiets of scooter parkeren? In het gebouw komt een inpandige fietsenstalling. Fietsen en scooters van bewoners en bezoekers moeten in de stalling of op het binnenterrein geplaatst worden. In de openbare ruimte zijn geen wijzigingen voorzien. Komen er balkons aan de gevel? De studentenwoningen krijgen geen privé-buitenruimte. In de nieuwbouw krijgen de starterswoningen mogelijk wel een buitenruimte. Hoeveel procent jonge statushouders worden in het grote gebouw ondergebracht? Dit is nog niet bekend. De gemeente gaat uit van een maximum van 50%, maar dit wordt vermoedelijk minder. Wat voor soort horeca komt er? Laagdrempelige buurtgerichte horeca. Ambachtelijke bedrijfjes in de plint is een leuk idee, maar waar vind je zoveel ambachtelijke bedrijfjes die zich hier zouden willen vestigen. Wellicht lastig te realiseren. Het zal gaan om een beperkt aantal, ca. 6 bedrijfjes. Waarom komt er nieuwbouw naast het Merkelbachgebouw? Het biedt De Key de mogelijkheid om ca. 35 woningen voor starters aan de sociale huursector toe te voegen op een mooie locatie. Hoe komt de nieuwbouw eruit te zien? Er is nog geen ontwerp voor de nieuwbouw. Het ontwerp wordt afgestemd met Monumenten & Archeologie en met afdeling Stedenbouw van het Stadsdeel. De door jullie ingeplande nieuwbouw is veel te hoog. Dit geeft een verlies een licht, openheid en uitzicht. De Key weet nog niet hoe hoog het gaat worden en hoe het eruit gaat zien. Gesprekken met Monumenten & Archeologie, Stedenbouw en de architect over het bouwvolume en de contouren moeten nog plaatsvinden. Wat zegt het bestemmingsplan over het braakliggende stuk grond? Het bestemmingsplan geeft aan dat buiten de bestaande bouwvlakken slechts 5% mag worden bebouwd. Daarom is een bestemmingsplanprocedure noodzakelijk. Wanneer wordt het Merkelbachgebouw gerenoveerd? Er zal geen renovatie plaatsvinden, wel groot onderhoud. In de planning staat opgenomen wanneer dit onderhoud gaat plaatsvinden.

4 Pagina 4 van 5 Vragen van zittende ondernemers op 7 april jl. en tijdens de persoonlijke gesprekken Zorgt De Key voor vervangende bedrijfsruimte? De Key zorgt niet voor andere bedrijfsruimte. De Key wijst de huurder de weg hoe te zoeken naar andere ruimte en kijkt naar de mogelijkheden binnen haar portefeuille. Krijg ik als ondernemer een vergoeding mee? Nee, de contracten worden beëindigd en de ondernemers krijgen geen vergoeding mee. Gaat De Key mij compenseren voor de kosten die ik moet maken? Nee, De Key geeft geen verhuisvergoeding of andere compensatie. De Key handelt binnen de afspraken die er zijn. Waar ik terecht voor andere bedrijfsruimte? Er zijn diverse websites die bedrijfsruimtes in Amsterdam aanbieden. Maar ook het stadsdeel en de stad Amsterdam hebben een speciale website voor ondernemers. Mijn contract loopt binnenkort af, mag ik nog wat langer huren? Ja, op basis van een aangepast contract. Mag ik ook eerder mijn huurovereenkomst beëindigen? Ja, dat mag. De Key werkt mee aan een voortijdige beëindiging. Het is voor De Key voldoende als we een maand van tevoren in kennis worden gesteld. Hoe moet ik opleveren? Het gehuurde mag in de huidige staat worden opgeleverd. Het gehuurde hoeft niet in de oorspronkelijke staat te worden opgeleverd. Helpt De Key mij bij het zoeken naar een andere ruimte? De Key is niet verplicht een huurder te bemiddelen naar een andere ruimte, maar is wel bereid om op basis van een wensenlijst van huurder andere, passende huisvesting te zoeken binnen haar portefeuille. Daarnaast komt een aantal huurders door hun huidige activiteiten in aanmerking voor een atelier of broedplaats. Kan ik ook terugkomen in één van de nieuwe ruimtes op de begane grond? Op de begane grond komt een strook met horeca en een aantal bedrijfsruimtes bestemd voor ambachtelijke bedrijven. Van de zittende huurders zullen er maar weinig zijn die daar qua activiteiten voor in aanmerking komen. Hoe krijg ik mijn informatie van De Key? - Persoonlijk. Voor contractuele zaken en met een gerichte aanbieding als we een passende huisvesting hebben in onze portefeuille. - Via de website: - We hangen relevante informatie op in de centrale hal. Waarom moet ik mijn ruimte uiterlijk 30 april 2017 verlaten als er nog geen vergunning is en de nieuwbouw gepland staat voor 2018? We willen vast beginnen met de sloopwerkzaamheden (asbestsanering e.d.) als er geen gebruikers zijn in het gebouw. We knippen de aanvraag voor de sloopvergunning los van de omgevingsvergunning.

5 Pagina 5 van 5 Wat gebeurt er met de receptie? Blijft deze bemand tot de laatste dag? Blijft de beheerder tot de laatste dag? Zolang er huurders in het gebouw zijn, zullen de benodigde diensten geleverd blijven. Daarom wil De Key ook zoveel mogelijk leegstaande of leegkomende ruimtes tijdelijk verhuren. Worden er nog wel reparaties uitgevoerd? Waar nodig voert De Key reparaties uit; De Key gaat echter niet investeren in verbeteringen aan installaties of het gebouw.

HUIDIGE SITUATIE DC VAN HALL. Meer informatie www.dcvanhall.amsterdam BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL GEBOUW MERKELBACH

HUIDIGE SITUATIE DC VAN HALL. Meer informatie www.dcvanhall.amsterdam BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL GEBOUW MERKELBACH DC VAN HALL HUIDIGE SITUATIE NAARGEESTIGE U ITSTRALING DONKER CURTIUS ZIJDE (DEELS) VERVANGEN LIFTEN ONSAMENHANGEND GEHEEL PAND IN SLECHTE CONDITIE SLECHTE GALLERIJEN BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL

Nadere informatie

DC van Hall. Verslag inloopbijeenkomst DC van Hall. Introductie

DC van Hall. Verslag inloopbijeenkomst DC van Hall. Introductie Verslag inloopbijeenkomst DC van Hall Datum: Donderdag 2 november 2017 Tijd: 19:00 21:00 uur Locatie: Donker Curtiusstraat 1 Aanwezig: circa 125 mensen Introductie Donderdagavond 2 november 2017 was er

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING DE BOELELAAN

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING DE BOELELAAN RUIMTELIJKE ONDERBOUWING DE BOELELAAN 403-767 Versie 1.1 Datum: 08-09-2016 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. BESCHRIJVING VAN DE SITUATIE... 4 2.1 Bestaande situatie... 4 2.2 Nieuwe situatie... 5 3. GELDEND

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o.

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Juni 2019 In november 2018 hebben wij u geïnformeerd over het voorlopig ontwerp van de nieuwe woningen voor het complex Ravesteynplein. De 183 woningen van het complex Ravesteynplein

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o.

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Omwonenden November 2018 In maart dit jaar heeft l escaut woonservice u geïnformeerd over het besluit om de woningen van het complex genaamd Ravesteynplein te slopen en

Nadere informatie

Veld 5. Vragen en antwoorden n.a.v. informatieavond d.d. 16 maart 16.

Veld 5. Vragen en antwoorden n.a.v. informatieavond d.d. 16 maart 16. Veld 5 Vragen en antwoorden n.a.v. informatieavond d.d. 16 maart 16. Waar is de locatie van Veld 5? Bouwplan veld 5 is een deelplan van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft, in het centrum van Delft. Het

Nadere informatie

17 Jaarbericht 2017 // Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties

17 Jaarbericht 2017 // Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties Tabellen en figuren Nieuwe wooncontracten, aanbiedingsafspraken en kwetsbare groepen Jaarbericht 2017 17 Jaarbericht 2017 // Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties Amsterdam in cijfers 2016 Deze tabellen

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden 1. Hoeveel woningen gaat Alwel slopen en hoeveel woningen komen er terug? We slopen 229 huurwoningen. Alwel heeft een visie met een programma van eisen

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst 9 februari 2011 voor omwonenden van Dekkersduin in de Campanulastraat

Informatiebijeenkomst 9 februari 2011 voor omwonenden van Dekkersduin in de Campanulastraat Informatiebijeenkomst 9 februari 2011 voor omwonenden van Dekkersduin in de Campanulastraat De bijeenkomst is georganiseerd door Florence om de omwonenden te informeren over de nieuwbouwplannen voor de

Nadere informatie

Verslag eindpresentatie

Verslag eindpresentatie Verslag eindpresentatie Datum: 31 januari 2019 Wormerveerstraat 15 Tijd: 19.30-21:00 uur Woningen (sociale huur) voor Locatie: Museum Het Schip, Oostzaanstraat 45 48 statushouders Aanwezig: ca. 25 buurtbewoners

Nadere informatie

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel.

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel. Vraag Informeren en betrekken Hoe informeren jullie bewoners? Hoe worden de bewoners betrokken? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats? Wat wordt er besproken tijdens

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar

Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar Bent u benieuwd naar de nieuwbouwplannen en herinrichting van de wijk Vijfheerenlanden? Dit najaar start

Nadere informatie

Blok 4 August Allebéplein

Blok 4 August Allebéplein Blok 4 August Allebéplein Bouwenvelop 09-10-2014 Inhoud Inleiding, toelichting Matentekening Ruimtelijke randvoorwaarden Doorsneden Toelichting De bouwenvelop is opgesteld binnen het kader van het Uitwerkingsplan

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

HUISREGELS. Je bent zelf verantwoordelijk voor het openen en sluiten van je

HUISREGELS. Je bent zelf verantwoordelijk voor het openen en sluiten van je HUISREGELS SLEUTELS Elke huurder krijgt twee sleutels per unit. Extra sleutels bestellen is mogelijk, deze kosten 35,- per stuk, inclusief BTW. Bij verlies of diefstal brengen wij 250,- in rekening voor

Nadere informatie

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG HUURPRIJS 1.1. HOE HOOG WORDT MIJN HUURPRIJS BIJ MODERNISERING? Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden bij modernisering. Een aantal maatregelen

Nadere informatie

Zaandam. In opdracht van ZVH. Vernieuwing E-flats Poelenburg

Zaandam. In opdracht van ZVH. Vernieuwing E-flats Poelenburg Vernieuwing E-flats Poelenburg, Zaandam In opdracht van ZVH M3H heeft in opdracht van woningcorporatie ZVH het bewonersparticipatie traject begeleid voor de E-flats in de wijk Poelenburg in Zaandam. De

Nadere informatie

BOUWGROEP NIEUW-WEST LOCATIE EN PLANNING

BOUWGROEP NIEUW-WEST LOCATIE EN PLANNING BOUWGROEP NIEUW-WEST LOCATIE EN PLANNING LOCATIE JAN TOOROPSTRAAT 5 Op de locatie Jan Tooropstraat 5 komt een zelfbouwkavel beschikbaar voor een kleine bouwgroep. Vlakbij het Rembrandtpark en op zo n 10

Nadere informatie

Betreft: Ontwikkeling Summa College/voormalige Philips Bedrijfsschool Frederiklaan te Eindhoven

Betreft: Ontwikkeling Summa College/voormalige Philips Bedrijfsschool Frederiklaan te Eindhoven Gemeente Eindhoven Intake Planontwikkeling t.a.v. Bert Gerritsen Postbus 90150 5600RB Eindhoven Eindhoven, 17 juli 2015 Betreft: Ontwikkeling Summa College/voormalige Philips Bedrijfsschool Frederiklaan

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR. Bedrijfsruimte Witte de Withplein 2, 3, 47, 46, 44 en 43 te Amsterdam

VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR. Bedrijfsruimte Witte de Withplein 2, 3, 47, 46, 44 en 43 te Amsterdam VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR Bedrijfsruimte Witte de Withplein 2, 3, 47, 46, 44 en 43 te Amsterdam Makelaar: Ymere Vrije Sector Vastgoed Contactpersoon: Agetta van Acker Telefoon: 088 000 89

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief EN wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit

Nadere informatie

1. Inleiding. 1.1 Status projecten. Projecten opgeleverd Lange Beestenmarkt hoek Zuidwal Lange Beestnemarkt 104 t/m 106 Boekhorststraat 47-49

1. Inleiding. 1.1 Status projecten. Projecten opgeleverd Lange Beestenmarkt hoek Zuidwal Lange Beestnemarkt 104 t/m 106 Boekhorststraat 47-49 september 2011 1. Inleiding Hierbij hebben wij het genoegen u de Voortgangsrapportage WOM van november 2018 aan te bieden. In deze rapportage informeren wij alle voor de WOM belangrijke stakeholders over

Nadere informatie

verhuurt VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR Bedrijfsruimte Witte de Withplein 2, 3, 47, 46, 45, 44 en 43 te Amsterdam

verhuurt VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR Bedrijfsruimte Witte de Withplein 2, 3, 47, 46, 45, 44 en 43 te Amsterdam verhuurt VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR Bedrijfsruimte Witte de Withplein 2, 3, 47, 46, 45, 44 en 43 te Amsterdam Makelaar: Ymere Commercieel Vastgoed Contactpersoon: Agetta van Acker Telefoon:

Nadere informatie

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Op woensdag 28 maart 2018 hebben we aan alle huurders van de zes flats aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein aangekondigd dat we het voornemen

Nadere informatie

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Verslag Informatieavond Woensdagavond 25 april, Goede Rede Almere Aanleiding Woensdagavond 25 April vond de eerste informatieavond plaats in de Goede Rede, rondom de

Nadere informatie

Nieuwbouwplan appartementen

Nieuwbouwplan appartementen Historie De synagoge gelegen aan de is ontworpen door architect E. Spier. De plechtige inwijding van de synagoge vond plaats op 3 juni 1981. In 2011 voldeed de synagoge niet meer aan de wensen van de toenmalige

Nadere informatie

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan Groot onderhoud, renovatie of sloop? Wat gaat er gebeuren met uw

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. - Rozenbuurt 3 - Asterstraat 17 t/m 53 6 & 8 Hatertseveldweg 55 t/m 81 Leliestraat 50 t/m 70 Resedastraat 1 t/m 19

SOCIAAL PLAN. - Rozenbuurt 3 - Asterstraat 17 t/m 53 6 & 8 Hatertseveldweg 55 t/m 81 Leliestraat 50 t/m 70 Resedastraat 1 t/m 19 SOCIAAL PLAN - Rozenbuurt 3 - Asterstraat 17 t/m 53 6 & 8 Hatertseveldweg 55 t/m 81 Leliestraat 50 t/m 70 Resedastraat 1 t/m 19 Portaal Nijmegen Januari 2013 ALGEMEEN Dit Sociaal Plan gaat in op 1 januari

Nadere informatie

Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011

Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011 Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011 Inhoud presentatie 1. Aanleiding: - goede woningen - goede en vitale wijk 2. Programma (wat gaan we doen): Geleidelijke bloksgewijze aanpak - Van de woningen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

In een aantal bestemmingsplannen is een bepaling opgenomen over dakterrassen. Voor dit beleid is aangesloten bij deze bepaling.

In een aantal bestemmingsplannen is een bepaling opgenomen over dakterrassen. Voor dit beleid is aangesloten bij deze bepaling. 2 e wijziging 2.12 Beleid De Bilt 2014 Artikel 6 Tekst artikel 4 lid 4 bijlage II Besluit omgevingsrecht Een dakterras, balkon of andere niet op de grond gelegen buitenruimte aan of op een gebouw, een

Nadere informatie

1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus KB Amsterdam

1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus KB Amsterdam 1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus 70091 1007 KB Amsterdam Per fax ingekomen d.d. 16-01-2014 Per brief geregistreerd onder nummer IN-14-09424 d.d. 17-01-2014 1.1. Cliënte is eigenaar van het perceel

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 21 december 2017 Agenda: 1. Opening 2. Terugkoppeling koude opnames 3. Uitgangspunten (technisch en sociaal) 4. Verslag vorige bijeenkomst

Nadere informatie

HET PLAN TOVERSNEST HEEZE WONEN EN ONTMOETEN VOOR 55+

HET PLAN TOVERSNEST HEEZE WONEN EN ONTMOETEN VOOR 55+ geldrop someren leende HET PLAN TOVERSNEST HEEZE WONEN EN ONTMOETEN VOOR 55+ 77 APPARTEMENTEN (15 HUUR EN 62 KOOP) impressie C B A BLOK C 23 APPARTEMENTEN 4 WOONLAGEN PARKEREN 28 PARKEERPLAATSEN IN PARKEERGARAGE

Nadere informatie

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Postbus 458, 9700 AL, Groningen Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Presentatie Mathijs Dijkstra van MD Landschapsarchitecten ligt met behulp van een presentatie de contourenschets

Nadere informatie

Sociaal Plan wijkvernieuwing Groningen Uw rechten

Sociaal Plan wijkvernieuwing Groningen Uw rechten Sociaal Plan wijkvernieuwing Groningen Uw rechten Voorwoord Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Dat betekent dat uw wijk aanzienlijk wordt verbeterd.

Nadere informatie

Wagenstraat Voetgangersgebied?

Wagenstraat Voetgangersgebied? Wagenstraat Voetgangersgebied? Rapportage Consultatie Wagenstraat voetgangersgebied Bijlagen Den Haag, oktober 2007 Stichting Chinatown Den Haag / Joost Zonneveld BIJLAGE 1 - RESULTATEN INLOOPBIJEENKOMST

Nadere informatie

Notulen Informatieavond Lighting donderdag 10 september, Eindhoven.

Notulen Informatieavond Lighting donderdag 10 september, Eindhoven. Notulen Informatieavond Lighting donderdag 10 september, Eindhoven. 1. VOSP (Voorlopig Ontwerp Stedenbouwkundig Plan). In het stedenbouwkundige plan wordt de ruimtelijke ordening geregeld en het vormt

Nadere informatie

De ingrijpende renovatie is afgerond

De ingrijpende renovatie is afgerond september 2012 PAGINA 1 In dit nummer De ingrijpende renovatie is afgerond. Start sloopwerk in oktober. Start inrichting openbare ruimte. Overlast voor bewoners. Leggen en verleggen kabels en leidingen.

Nadere informatie

Voorwoord wijkvernieuwing Groningen Uw rechten. Sociaal Plan. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing.

Voorwoord wijkvernieuwing Groningen Uw rechten. Sociaal Plan. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Sociaal Plan Voorwoord wijkvernieuwing Groningen Uw rechten Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Dat betekent dat uw wijk aanzienlijk wordt verbeterd.

Nadere informatie

Voorwoord. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing.

Voorwoord. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Voorwoord Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Dat betekent dat uw wijk aanzienlijk wordt verbeterd. Oudere woningen worden gerenoveerd of vervangen door

Nadere informatie

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer,

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk Alkmaar 15 februari 2017 Geachte mevrouw, mijnheer, Op 23 januari heeft een inloopbijeenkomst plaatsgevonden in het kader van de verkenning van de nieuwbouwmogelijkheden

Nadere informatie

Agenda 17 november. Welkom Introductie Ooglijdersgasthuis: een nieuwe toekomst Presentatie Vragen Beknopt/formulier/box Rondleidingen

Agenda 17 november. Welkom Introductie Ooglijdersgasthuis: een nieuwe toekomst Presentatie Vragen Beknopt/formulier/box Rondleidingen Agenda 17 november Welkom Introductie Ooglijdersgasthuis: een nieuwe toekomst Presentatie Vragen Beknopt/formulier/box Rondleidingen Welkom Grote opkomst Groot plezier! Eerste bijeenkomst Eerste stap,

Nadere informatie

Sociaal Plan bij herstructurering

Sociaal Plan bij herstructurering Het Sociaal Plan is een overeenkomst tussen Woonstichting Groninger huis en bewoners van een wijk of straat waar sloop of ingrijpende renovatie plaats zal vinden. Het Sociaal Plan behandelt de rechten

Nadere informatie

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium N BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium zomer 2013 Beste lezer, Met dit bulletin willen we u op de hoogte brengen van de plannen en bouwontwikkelingen rondom ZINN locatie Patrimonium in Selwerd. Ik ben blij

Nadere informatie

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel. 3 december 2015

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel. 3 december 2015 Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel 3 december 2015 Opzet avond Welkomstwoord wethouder Taco Kuiper Inleiding en doel Terugkoppeling 1 e avond Uitwerking en advies Uitleg besluit en

Nadere informatie

Raadsstuk. 1. Het college stelt het voorstel aan de raad vast. De raad der gemeente Haarlem besluit:

Raadsstuk. 1. Het college stelt het voorstel aan de raad vast. De raad der gemeente Haarlem besluit: Raadsstuk Onderwerp Vaststellen SPvE ten behoeve van verkoop en ontwikkeling Fietsznfabriek Nummer 2016/500469 Portefeuillehouder Botter, J. Programma/beleidsveld 5.3 Overige beheerstaken Afdeling GOB

Nadere informatie

HUISVESTINGSOPTIE I: ER GEBEURT NIETS

HUISVESTINGSOPTIE I: ER GEBEURT NIETS BIJLAGE 1: KEUZENOTITIE SCHOLENCOMPLEX OT EN SIENPAD HUISSEN HUISVESTINGSOPTIE I: ER GEBEURT NIETS VOORDELEN Scholen worden niet geconfronteerd met verhuisbewegingen en overlast tijdens bouwperiode; Het

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP 98 woningen Leliestraat Irisstraat 1 Inleiding Domijn heeft 98 woningen aan de Lelie- en Irisstraat in de gemeente Losser. Deze woningen zijn over een tijdje echt op. Uit een

Nadere informatie

Stamtafel Ringdijk-Citroëngarage

Stamtafel Ringdijk-Citroëngarage urbanism stedebouw urbanisme städtebau urbanismo VERSLAG 1 e Stamtafel Ringdijk-Citroëngarage Locatie Q-Factory, Amsterdam Datum 13 april 2015 Opkomst 50 belanghebbenden en omwonenden Verslag Wouter Veldhuis

Nadere informatie

Volksbelang: Midden tussen haar klanten

Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos klussen Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos huren en wonen,dat is waar Volksbelang voor staat. Als sociale organisatie die midden tussen haar klanten staat, vindt Volksbelang het

Nadere informatie

Betreft Te huur een ideale locatie voor de startende ondernemer aan de Talmastraat 96 te Rotterdam, gelegen in een rustige woonwijk in Blijdorp.

Betreft Te huur een ideale locatie voor de startende ondernemer aan de Talmastraat 96 te Rotterdam, gelegen in een rustige woonwijk in Blijdorp. TE HUUR Talmastraat 96 te Rotterdam Betreft Te huur een ideale locatie voor de startende ondernemer aan de Talmastraat 96 te Rotterdam, gelegen in een rustige woonwijk in Blijdorp. Indicatieve oppervlakte

Nadere informatie

Sociaal plan. Uw woning wordt gesloopt of ingrijpend opgeknapt? Daarover hebben wij afspraken gemaakt!

Sociaal plan. Uw woning wordt gesloopt of ingrijpend opgeknapt? Daarover hebben wij afspraken gemaakt! Sociaal plan Uw woning wordt gesloopt of ingrijpend opgeknapt? Daarover hebben wij afspraken gemaakt! Wonen Zuid werkt continu aan het verbeteren van haar woningaanbod. Dat doen we door onze woningen goed

Nadere informatie

Informatieavond. Toekomst complex Mr.van de Venstraat Zijtaart 20 september 2010

Informatieavond. Toekomst complex Mr.van de Venstraat Zijtaart 20 september 2010 Informatieavond Toekomst complex Mr.van de Venstraat Zijtaart 20 september 2010 Wat aan de orde? Welkom en programma Woonbelang Veghel; Ad Stas algemeen bestaande complex en toekomstvisie wat betekent

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG

SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG Inleiding De komende jaren zullen de woningcorporaties van Parkstad Limburg een groot deel van hun woningen grondig opknappen. Dat is nodig, omdat de huurders recht hebben

Nadere informatie

Het Getfert in woord en getal

Het Getfert in woord en getal Het Getfert in woord en getal Een onderzoek van de SP afdeling Enschede naar de meningen en wensen van bewoners van Het Getfert met betrekking tot de sloopplannen van wooncorporatie De Woonplaats. Aanleiding

Nadere informatie

1. Inleiding. 1.1 Status projecten. Projecten opgeleverd Bierkade 6 Stationsweg 82

1. Inleiding. 1.1 Status projecten. Projecten opgeleverd Bierkade 6 Stationsweg 82 september 2011 1. Inleiding Hierbij hebben wij het genoegen u de Voortgangsrapportage WOM van mei 2019 aan te bieden. In deze rapportage informeren wij alle voor de WOM belangrijke stakeholders over de

Nadere informatie

nieuwbouw PCC Heiloo

nieuwbouw PCC Heiloo nieuwbouw PCC Heiloo programma voorstellen informatie vragen informatiebijeenkomst Nieuwbouw PCC Heiloo 19 maart 2013 2 aanleiding de Sint Jan en Kennedy mavo s dateren van 1964-1967 gebouw voldoet niet

Nadere informatie

Onderhoud. Klussenwijzer. Aanleg van een geveltuin

Onderhoud. Klussenwijzer. Aanleg van een geveltuin Onderhoud Klussenwijzer Aanleg van een geveltuin BrabantWonen 2 e druk februari 2015 Aanleg van een geveltuin Veel woningen in ons bestand zijn direct aan de openbare weg gelegen. Zij hebben geen voortuin,

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM Partijen 1. Gemeente Marum, Zonnehuisgroep Noord (ZhgN) en Wold & Waard; 2. Er zijn mogelijkheden om andere partijen toe te voegen; Aanleiding en overwegingen 3.

Nadere informatie

Luxe appartementen. in Tuindorp Zuid

Luxe appartementen. in Tuindorp Zuid Luxe appartementen in Tuindorp Zuid Inhoudsopgave Zernikeborgh 4 Het complex 4 Bedrijfsruimte 4 De appartementen 5 Keuzevrijheid 5 Servicekosten 5 Huurderonderhoud 5 Hengelo Zuid in ontwikkeling 5 Plattegronden

Nadere informatie

S c h e t s v o o r s t e l N i e u w b o u w S c h o o l m e t d e B i j b e l t e L a n g b r o e k

S c h e t s v o o r s t e l N i e u w b o u w S c h o o l m e t d e B i j b e l t e L a n g b r o e k S c h e t s v o o r s t e l N i e u w b o u w datum: 30-09-2014 ARCOM B.V. Postbus 381 3900 AJ Veenendaal Koningsschot 45 3905 PR Veenendaal T 0318 64 55 52 F 0318 66 88 52 E info@arcombv.nl I www.arcombv.nl

Nadere informatie

Huisregels. Algemene gedragsregels

Huisregels. Algemene gedragsregels Huisregels Artikel 1 Reikwijdte 1. Ter handhaving van de goede gang van zaken binnen All-Inn gelden huisregels. De huisregels zijn van toepassing op studenten, medewerkers en andere personen, die zich

Nadere informatie

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Algemene vragen De vakantieperiode begint nu, kunnen we het niet wat rustiger aan doen, om iedereen de gelegenheid

Nadere informatie

REGLEMENT BIJ RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD

REGLEMENT BIJ RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD REGLEMENT BIJ RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD Zwolle, juni 2014 Inleiding Woningstichting SWZ is primair verhuurder van woningen in de sociale huursector. Deze woningen hebben onderhoud nodig. Dat kan het

Nadere informatie

jaarbericht 2019 Amsterdam in cijfers Tabellen en figuren 2019 Nieuwe wooncontracten, aanbiedingsafspraken, kwetsbare groepen en betaalbaarheid

jaarbericht 2019 Amsterdam in cijfers Tabellen en figuren 2019 Nieuwe wooncontracten, aanbiedingsafspraken, kwetsbare groepen en betaalbaarheid jaarbericht 2019 Amsterdam in cijfers Tabellen en figuren 2019 Nieuwe wooncontracten, aanbiedingsafspraken, kwetsbare groepen en betaalbaarheid 18 amsterdamse federatie van woningcorporaties Amsterdamse

Nadere informatie

Tabellen en figuren 2018 Nieuwe wooncontracten, aanbiedingsafspraken en kwetsbare groepen

Tabellen en figuren 2018 Nieuwe wooncontracten, aanbiedingsafspraken en kwetsbare groepen Tabellen en figuren 2018 Nieuwe wooncontracten, aanbiedingsafspraken en kwetsbare groepen Jaarbericht 2018 18 Jaarbericht 2018 // Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties Amsterdam in cijfers 2018 Deze

Nadere informatie

Onderzoeken bezettingsgraad parkeren omgeving Czaar Peterstraat gemeente Amsterdam

Onderzoeken bezettingsgraad parkeren omgeving Czaar Peterstraat gemeente Amsterdam Onderzoeken bezettingsgraad parkeren omgeving Czaar Peterstraat gemeente Amsterdam Status : Definitief Datum : 11 maart 2016 Auteur : W.H. de Haan 1 1. Inleiding Aanleiding Het stadsdeel Centrum van de

Nadere informatie

Wie is wie. Egon van Ineveld, Erik vd Elst. Paul Roodnat. Theo Dohle

Wie is wie. Egon van Ineveld, Erik vd Elst. Paul Roodnat. Theo Dohle Molenkwartier Programma Welkom, toelichting op programma Wie is wie, voorstelronde Reacties uit het verleden over de plannen Aanvullen reacties door aanwezigen De volgende stappen: proces & planning Afsluiting

Nadere informatie

Nieuwbouw appartementencomplex

Nieuwbouw appartementencomplex Nieuwbouw appartementencomplex Historie De synagoge gelegen aan de is ontworpen door architect E. Spier. De plechtige inwijding van de synagoge vond plaats op 3 juni 1981. In 2011 voldeed de synagoge niet

Nadere informatie

Te huur. Atelier / kantoorruimte Gebouw KB

Te huur. Atelier / kantoorruimte Gebouw KB Te huur Atelier / kantoorruimte Gebouw KB Industriepark Kleefse Waard real estate B.V. visit: Westervoortsedijk 73 6827 AV Arnhem post: PO Box 5197 6802 ED Arnhem T +31 (0)26 384 46 46 F +31 (0)26 384

Nadere informatie

LEVS ARCHITECTEN TIJDELIJKE HUISVESTING ST. IGNATIUSGYMNASIUM AMSTERDAM IN LEEGSTAAND KANTOOR (2009-2011)

LEVS ARCHITECTEN TIJDELIJKE HUISVESTING ST. IGNATIUSGYMNASIUM AMSTERDAM IN LEEGSTAAND KANTOOR (2009-2011) LEVS ARCHITECTEN TIJDELIJKE HUISVESTING ST. IGNATIUSGYMNASIUM AMSTERDAM IN LEEGSTAAND KANTOOR (2009-2011) PROJECTOMSCHRIJVING DE KLENCKE 2008-2009 OPDRACHTGEVER STICHTING VO A DAM-ZUID P/A ST.IGNATIUSGYMNASIUM

Nadere informatie

Welkom op de 2e Informatieavond voor omwonenden Brittenstein

Welkom op de 2e Informatieavond voor omwonenden Brittenstein Welkom op de 2e Informatieavond voor omwonenden Brittenstein Terugblik Samenvatting van uw aandachtspunten - Communicatie (nieuwsbrief, infoavond, mails, website) - Klankbordgroep - Informatie over fasering

Nadere informatie

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen Q&A Zuid Schalkwijkerweg 58 Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen 2. Is het mogelijke minder maar meer luxueuze woningen te bouwen (gelijke opbrengsten,

Nadere informatie

Huis van de Stad Definitief Ontwerp

Huis van de Stad Definitief Ontwerp Huis van de Stad Definitief Ontwerp Het Definitief Ontwerp toelichting door de architect Buitenruimte en verkeer/parkeervraagstuk Risicomanagement werkwijze in het DO Horeca in het Huis van de Stad Kosten

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 3 e Stamtafel 28 september 2015 Wouter Veldhuis, stedenbouwkundige Hans van der Heijden, architect Jan Emmens, Ringdijk Garage BV Imke Veltmeijer, gebiedsontwikkelaar Eigen Haard

Nadere informatie

Actuele Motie vergunning tijdelijke verhuur woningen.

Actuele Motie vergunning tijdelijke verhuur woningen. Actuele Motie vergunning tijdelijke verhuur woningen. De ondergetekende heeft de eer de volgende motie aan te bieden. De ondergetekende, lid van de raad van de gemeente Eindhoven; overwegende dat: dat

Nadere informatie

Verslag informatieavond sloop/nieuwbouw

Verslag informatieavond sloop/nieuwbouw Verslag informatieavond sloop/nieuwbouw Datum: 15 maart 2018 Tijd: 19.30-21:00 uur Locatie: Museum Het Schip, Oostzaanstraat 45 Aanwezig: ca. 45 buurtbewoners 1. Introductie Woningstichting De Key is in

Nadere informatie

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 6 januari 2014 Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 1. Opening / wie zijn wij Marc Reijs opent de informatieavond en heet iedereen van harte welkom. Foolen & Reijs Vastgoed BV (FRV) houd zich bezig

Nadere informatie

Beleidskader huisvesting buitenlandse werknemers Noord-Limburg

Beleidskader huisvesting buitenlandse werknemers Noord-Limburg 29 januari 2013 Beleidskader huisvesting buitenlandse werknemers Noord-Limburg Versie Gemeente Venray Inhoudsopgave blz 1. Achtergrond 3 2. Doelgroep van beleid 3 3. Huisvestingsmogelijkheden binnen het

Nadere informatie

Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest

Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest Datum, tijd 17 november 2016, 19:30 21:00 uur Pagina 1 van 5 Onderwerp Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest Locatie grote zaal de Bonte Kraai, Kraaiennest 68 Op 17 november vond er een bewonersavond

Nadere informatie

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen.

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen. Oktober 2011 PAGINA 1 In dit nummer - De voorbereidingen zijn gestart - Planning - Maatregelen aan de woning - Start bewonerswerkgroep - Het betrekken van een wisselwoning - Tegemoetkoming verhuisen herinrichtingskosten

Nadere informatie

VAN DER TAKSTRAAT 216

VAN DER TAKSTRAAT 216 Kantoor en winkel Noordereiland 1.250,- (EX BTW) VAN DER TAKSTRAAT 216 jouwzaak.nu www.jouwzaak.nu Pagina 1 van 8 Kantoor- en of winkel ruimte op Noordereiland Te huur Kantoor- en/of kantoorruimte gelegen

Nadere informatie

Bewonersavond Bosveld druk bezocht

Bewonersavond Bosveld druk bezocht jaargang 1 nummer 1 In dit nummer Bewonersavond druk bezocht Start werkgroep Werkgroep praat en denkt mee Werkzaamheden renovatie Wisselwoning Planning Bewonersinbreng aanbesteding Huurverhoging na renovatie?

Nadere informatie

De Ondernemershuizengids

De Ondernemershuizengids De Ondernemershuizengids Het Ondernemershuis Inleiding De Plaspoelpolder is in beweging! Het aantal lunchrooms is in 2014 meer dan verdubbeld en lege gebouwen vinden nieuwe gebruikers! De opkomst van verschillende

Nadere informatie

In gesprek met u. Nieuwsbrief Magic Mix Zandewierde September 2016

In gesprek met u. Nieuwsbrief Magic Mix Zandewierde September 2016 Nieuwsbrief Magic Mix Zandewierde September 2016 In gesprek met u Op woensdagavond 21 september spraken diverse medewerkers van Sité Woondiensten en de gemeente Bronckhorst met omwonenden van het pand

Nadere informatie

Sluitstuk wijkvernieuwing

Sluitstuk wijkvernieuwing Sluitstuk wijkvernieuwing Delftwijk METAMORFOSE VAN DELFTWIJK NOORD door nieuwbouw van woningen, park en winkelcentrum. WIJKAANPAK NOG NIET AFGEROND. De aanpak van het complex Aart van der Leeuw is het sluitstuk.

Nadere informatie

Bouw & renovatie nieuwsbrief

Bouw & renovatie nieuwsbrief Bouw & renovatie nieuwsbrief Meer informatie over de bouw & renovatie van het IJsselland vindt u ook op: www.ysl.nl Bijeenkomst 26 maart Op 26 maart vond een bijeenkomst voor omwonenden van het IJsselland

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING AnnA staat voor: 1. Levendig wonen, voor iedereen bereikbaar. Levendig woonmilieu met circa 2.000 woningen Van micro-appartementen van 40m2 tot grotere appartementen

Nadere informatie

1. Kunt u aangeven aan welke kaders u wel of niet voldoet en in welke mate.

1. Kunt u aangeven aan welke kaders u wel of niet voldoet en in welke mate. Vragen aan college betreffende het Jeugdcentrum in de Gruitpoort 1-12-2011 D66 heeft de volgende vragen voor het college: 1. Kunt u aangeven aan welke kaders u wel of niet voldoet en in welke mate. Zie

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 16 maart 2017 Agenda: 1. Opening 2. Voorstelronde 3. Stand van zaken en planning 4. Sociaal Statuut; wat is dat? En wat is belangrijk

Nadere informatie

Hogehilweg 14 te Amsterdam Zuidoost

Hogehilweg 14 te Amsterdam Zuidoost Bedrijfsverzamelgebouw de Diamantbeurs is gelegen aan de Hogehilweg 14 in Amsterdam Zuidoost. De Hogehilweg is uitstekend gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer, station Bijlmer en metrostation

Nadere informatie

Vrijblijvende objectinformatie winkel-/kantoor-/praktijkruimte Piet Heinstraat 110 Elandstraat 79 te Den Haag

Vrijblijvende objectinformatie winkel-/kantoor-/praktijkruimte Piet Heinstraat 110 Elandstraat 79 te Den Haag Vrijblijvende objectinformatie 1 Algemeen : het betreft hier een die loopt vanaf de Piet Heinstraat tot aan de Elandstraat. Het object heeft twee toegangen, een kleine binnenplaats en een verdieping in

Nadere informatie

Beleid zelf aangebrachte voorzieningen

Beleid zelf aangebrachte voorzieningen Beleid zelf aangebrachte voorzieningen Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken hanteert beleid voor het zelf aanbrengen van veranderingen in uw woning. Aanpassingen die uw woonplezier en wooncomfort vergroten

Nadere informatie

(Stads)regio Stadsgewest Amersfoort gemeenten: Amersfoort, Baarn, Soest Profiel gemeente Amersfoort

(Stads)regio Stadsgewest Amersfoort gemeenten: Amersfoort, Baarn, Soest Profiel gemeente Amersfoort Provincie: Utrecht (Stads)regio Stadsgewest Amersfoort gemeenten: Amersfoort, Baarn, Soest Profiel gemeente Amersfoort Regio: 17 Aanbod van leegstand Leegstand per stad: Huidige leegstand: aantal verdiepingen

Nadere informatie

CPO DE SCHRIJVER EINDHOVEN Akkerstraat - Ploegstraat - Hof van Eden. 31 maart van school tot woongebouw in 3,5 jaar

CPO DE SCHRIJVER EINDHOVEN Akkerstraat - Ploegstraat - Hof van Eden. 31 maart van school tot woongebouw in 3,5 jaar CPO DE SCHRIJVER EINDHOVEN Akkerstraat - Ploegstraat - Hof van Eden 31 maart 2017 2013-2016 van school tot woongebouw in 3,5 jaar initiatie project stichting KilimanjaroWonen brengt initiatiefnemers samen

Nadere informatie

PRESTATIEAFSPRAKEN 2011 GEMEENTE SITTARD-GELEEN EN WONINGBEHEER BORN GREVENBICHT

PRESTATIEAFSPRAKEN 2011 GEMEENTE SITTARD-GELEEN EN WONINGBEHEER BORN GREVENBICHT PRESTATIEAFSPRAKEN 2011 GEMEENTE SITTARD-GELEEN EN WONINGBEHEER BORN GREVENBICHT 1. Nieuwbouw Concrete bijdragen aan (kwaliteit) nieuwbouw (concrete plannen en projecten) Realisatie nieuwbouwprojecten

Nadere informatie