Vierdaags programma om jou te helpen lichaam en geest in balans te brengen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vierdaags programma om jou te helpen lichaam en geest in balans te brengen."

Transcriptie

1 Vierdaags programma om jou te helpen lichaam en geest in balans te brengen.

2 GA SNEL NAAR DO S & DON TS PRODUCTEN IN DX4 SCHEMA DAG 1 & 2 SCHEMA DAG 3 & 4 RECEPTEN FAQ

3 RESET & HERNIEUWEN Forever s DX4 TM is een vierdaags programma dat je helpt om lichaam en geest in balans te brengen met behulp van voedingsschema s, Forever Aloe Vera Gel en 6 innovatieve supplementen. Deze 6 nieuwe supplementen zijn alleen beschikbaar in DX4 om je de ondersteuning te geven die je nodig hebt terwijl je jouw calorie-inname beperkt en werkt aan de balans tussen lichaam en geest. Tijdens DX4 ga je bewust nadenken over hoe je lichaam zich voelt, hoe het reageert op de supplementen en wat voor veranderingen je merkt als je de verbinding tussen lichaam en geest ook aandacht geeft.

4 PROGRAMMA ONDERDELEN Stel een persoonlijk doel Volg vier dagen de DX4 schema s Drink minimaal 2 liter water per dag Beoefen mindfulness door journaling en meditatie Doe lichte lichamelijke beweging Deel je ervaring op social media Vier het halen van je doelen Word bewust van je voedingskeuzes

5 VOORBEREIDEN OP SUCCES Elke dag van DX4 is gewijd aan een thema: Decide, Define, Discover en Dedicate. Tijdens deze vier dagen word je begeleid op de weg naar een betere balans tussen lichaam en geest voor een betere algehele gezondheid en welzijn. DX4 helpt je meer bewust te worden van je lichaam, aandacht te hebben voor je eetmomenten, hoe je beweegt en je dag invult. Houd bij de voorbereiding een paar do s en don ts in gedachten om DX4 succesvol te volgen. DO s DON Ts

6 WELKE PRODUCTEN ZITTEN IN DX4? DX4 is bedoeld om je bewust te maken van je dagelijkse voedings- en leefpatronen en om jou te helpen je lichaam en geest in balans te brengen. Forever Therm Plus 12 tabletten Forever Therm Plus is een krachtig supplement dat je metabolisme steunt tijdens het DX4 programma. Forever DuoPure 8 tabletten Ondersteunt je lever met Choline en helpt je energiehuishouding met Vitamine B6. Forever Multi Fizz 4 bruistabletten Een boost multivitamines in de vorm van een handig bruistablet met de frisse smaak van watermeloen.

7 Forever LemonBlast 4 sticks Drank met vitamine C, magnesium en vezels dat je voor het slapengaan inneemt. Forever Sensatiable 32 kauwtabletten Kauwtablet met Glucomannan als zoete traktatie als je dit nodig hebt tijdens het programma. Forever Plant Protein 1 zak Een plantaardige eiwitshake met vanille smaak en aloë vera poeder. Forever Aloe Vera Gel 4 pakjes à 330 ml Met 99,7% aloë vera gel gemaakt van de pure gel van het binnenste van aloë vera blad. Aloë vera is goed voor de darmwerking.

8 MINDSET CHECK Neem elke avond, 15 minuten voordat je gaat slapen, de tijd om in contact te komen met je lichaam. Ga in een comfortabele positie op de vloer, bank of bed zitten. Haal rustig adem, bepaal wat je voelt en beantwoord de vragen. Schrijf jouw antwoorden op in een schrift of download de vragen en vul het digitaal in. VRAGEN DOWNLOADEN HOOFD: Welke gedachten over jezelf speel je voortdurend af in je hoofd? Zijn ze positief, behulpzaam of negatief? NEK en SCHOUDERS (de spanningszone): Waardoor ervaar je stress en spanning in je geest en lichaam? Zijn de bronnen fysiek, mentaal, emotioneel of een mix? ROMP EN MICROBIOOM : Voel je je gevoed en energiek? Of voel je je opgeblazen en heb je op die plek pijn? ONDERRUG EN BENEN: Voelen deze gebieden sterk en ondersteunend? Staan ze je toe de dingen te doen die je wilt doen of houden ze je tegen? VOETEN: Voelen jouw voeten geaard en geworteld in de dingen die belangrijk voor je zijn? Heb je voldoende aandacht voor deze dingen?

9 IN DE GATEN HOUDEN TIJDENS DX4 VERMIJDEN TIJDENS DX4

10 SCHEMA DAG 1 & 2 Op dag 1 en 2 van DX4 beperk je de calorie-inname en start je met de voedingssupplementen van het programma. Volg het schema van dag 1 en 2 precies voor het beste resultaat.

11 SCHEMA DAG 1 & 2 Weeg jezelf naakt op dag 1 en noteer je gewicht in een schrift of in het digitale formulier. DOWNLOAD HET HET FORMULIER FORMULIER EN HOUD JE DX4 EN VOORTGANG HOUD JE DX4 VOORTGANG DIGITAAL BIJ. DIGITAAL BIJ. OCHTEND 3x Forever Therm Plus tabletten met 240 ml water op een lege maag Wacht 30 minuten voordat je Forever DuoPure inneemt 2x Forever DuoPure tabletten met 240ml water HALVERWEGE DE OCHTEND Forever Sensatiable kauwtabletten als je zin hebt in iets zoets of als traktatie. MIDDAG Forever Plant Protein Shake. Meng met 240 ml ongezoete plantaardige (geen dierlijke) melk zoals soja, haver of amandel. Of meng met alleen water. HALVERWEGE DE MIDDAG 1x Forever Multi Fizz bruistablet met 240 ml water. Laat 10 minuten oplossen. 330 ml Forever Aloe Vera Gel (volg de aanbevolen dagelijkse dosering op de verpakking). Forever Sensatiable kauwtabletten als je zin hebt in iets zoets of als traktatie (volg de aanbevolen dagelijkse dosering op de verpakking). TUSSENDOOR Bekijk hier de gezonde snacks en recepten passend bij DX4. AVOND Forever Plant Protein Shake. Meng met 240 ml ongezoete plantaardige (geen dierlijke) melk zoals soja, haver of amandel. Of meng met alleen water. 1x stick Forever LemonBlast met 240ml warm of koud water voor het slapen gaan.

12 DAG 1 : DECIDE Dag 1 van DX4 draait om de beslissing die je hebt genomen om aan je gezondheid te werken. Wees je ervan bewust dat zodra dag 1 is gestart dat je vastberadenheid nodig hebt om het DX4 programma af te maken. Vandaag is het belangrijk dat je 100% in het moment bent. Gebruik de helderheid, die je de komende dagen zult voelen, om aandacht voor jezelf te hebben. Blijf in het moment en haal je voordeel uit de waardevolle inzichten die je krijgt door volledig helder te zijn. OPDRACHTEN VAN VANDAAG Maak een indeling van je innerlijke gezondheid met behulp van de tabel op de volgende pagina en benoem 1 onderdeel die je wilt verbeteren. Bepaal voor dit onderdeel 1-2 specifieke doelen die je helpen je innerlijke gezondheid te verbeteren. Stel je voor dat je deze de doelen hebt bereikt. Hoe ziet dat eruit? Hoe is je leven verbeterd?

13 AAN DE SLAG: ZELFREFLECTIE Analyseer jezelf zonder een mening te vormen. Neem je gezondheid waar op verschillende gebieden: lichamelijk, mentaal, emotioneel, spiritueel en sociaal. Op welk gebied voel jij je goed en op welk gebied voel jij je niet op je best? LICHAMELIJK MENTAAL EMOTIONEEL SPIRITUEEL SOCIAAL Schrijf in een schrift of digitaal op welke keuze het beste past bij elk onderdeel in de tabel hieronder. VRAGEN DOWNLOADEN HEEL GOED GOED KAN BETER NIET GOED LICHAMELIJK MENTAAL EMOTIONEEL SPIRITUEEL SOCIAAL

14 JOUW OPDRACHT Stel jezelf voor dat je de gebieden die je hebt bepaalt met aandacht en focus succesvol verandert en stel je de waarde voor die dat voor je leven heeft. Nu je hierover hebt nagedacht gaan we een oefening doen. Download de oefening en schrijf je antwoorden op in een schrift of vul je antwoorden digitaal in. OEFENING DOWNLOADEN BENOEM aan welk doel je gaat werken: WAAROM ben je klaar voor deze verandering: HOE ga je voordeel van deze verandering ervaren: VIND dankbaarheid voor wat je ertoe gebracht heeft dit doel te kiezen en voor de kwaliteiten die je hebt die jou gaan helpen om je doel te bereiken: WAAROM ga je dit doel bereiken: NOEM minstens één kleine overwinning die je vandaag hebt behaald: Gebruik jouw antwoorden uit de oefening voor het maken van een bevestiging, een aspiratie of een mantra waar je op kunt mediteren voor je naar bed gaat.

15 DAG 2 : DEFINE Dag 2 van DX4 gaat over het SMART omschrijven van het doel die je op dag 1 hebt bepaald. Een SMART doel is een acroniem voor doelen die Specifiek, Meetbaar, Acceptabel (haalbaar), Relevant en Tijdsgebonden zijn. Door een SMART-doel te omschrijven, haal je alle onduidelijkheid rond je doel weg, waardoor je een duidelijk idee krijgt van wat je wilt en hoe je jouw doel kunt bereiken. OPDRACHTEN VAN VANDAAG Leer hoe je een SMART-doel omschrijft. Maak een SMART-doel van jouw doel. Bereid je gezonde maaltijden voor dag 3 voor.

16 AAN DE SLAG: EEN SMART DOEL VASTSTELLEN SPECIFIEK MEETBAAR ACCEPTABEL RELEVANT TIJDSGEBONDEN

17 JOUW OPDRACHT Download de opdracht en schrijf je antwoorden op in een schrift of vul je antwoorden digitaal in. OPDRACHT DOWNLOADEN Mijn SPECIFIEKE doel is: Ik maak mijn vooruitgang MEETBAAR door: Ik weet dat mijn doel HAALBAAR is omdat: Ik zie dat werken aan dit doel RELEVANT is omdat: Ik heb een TIJDSLIJN bepaald voor het behalen van dit doel en een datum vastgesteld om dit te vieren: VIER ten minste één kleine overwinning die je vandaag hebt behaald: Voordat je naar bed gaat, maak je van jouw SMART-doel een simpele affirmatie of meditatie en sluit je dit af met je iets waar je vandaag dankbaar voor bent.

18 SCHEMA DAG 3&4 Op dag 3 en 4 van het DX4-programma gebruik je de Forever producten en voeg je ook bepaalde voeding toe. Volg het schema precies om van je laatste twee dagen een succes te maken!

19 SCHEMA DAG 3 & 4 DOWNLOAD HET FORMULIER EN HOUD JE DX4 VOORTGANG DIGITAAL BIJ. OCHTEND 3x Forever Therm Plus tabletten met 240 ml water op een lege maag Forever Plant Protein Shake. Meng met 240 ml ongezoete plantaardige (geen dierlijke) melk zoals soja, haver of amandel. Of meng met alleen water. HALVERWEGE DE OCHTEND 2x Forever DuoPure tabletten met 240ml water Forever Sensatiable kauwtabletten als je zin hebt in iets zoets of als traktatie. LUNCH Tijd voor een grote groene gezonde salade! Bekijk het recept. HALVERWEGE DE MIDDAG 1x Forever Multi Fizz bruistablet met 240 ml water. Laat 10 minuten oplossen. 330 ml Forever Aloe Vera Gel (volg de aanbevolen dagelijkse dosering op de verpakking). TUSSENDOOR Bekijk hier de gezonde snacks en recepten passend bij DX4. AVOND Forever Plant Protein Shake. Meng met 240 ml ongezoete plantaardige (geen dierlijke) melk zoals soja, haver of amandel. Of meng met alleen water. Forever Sensatiable kauwtabletten als je zin hebt in iets zoets of als traktatie. 1x stick Forever LemonBlast met 240ml warm of koud water voor het slapen gaan.

20 DAG 3 : DISCOVER Het is dag 3 dus ben je op de helft van het DX4 programma. Ga zo door, je kunt het! Tijdens de eerste twee dagen heb je je misschien wel moe, ongemotiveerd of hongerig gevoeld. Niet iedereen voelt dit allemaal, maar je zult er waarschijnlijk wel wat van ervaren. Deze hindernissen horen bij het leven. Je kunt ze niet helemaal vermijden, maar je kunt ze wel beheersen door te erkennen dat succes vele vormen kan aannemen. Succes kan het behalen van je doel zijn, maar soms is succes het jezelf leren vergeven als de dingen niet gaan zoals je had gehoopt. Houd dit in gedachten en stel je voor dat je nieuwe doel is bereikt. Hoe ziet dat succes eruit en hoe voelt dat? OPDRACHTEN VAN VANDAAG Beschrijf de hindernissen die je tegen kunt komen en de mogelijke problemen die daardoor kunnen ontstaan. Denk na over mogelijke oplossingen voor die hindernissen Bereid je gezonde maaltijden voor dag 4 voor.

21 AAN DE SLAG: JOUW HINDERNISSEN & OPLOSSINGEN Bedenk welke hindernissen je tegen zou kunnen komen op jouw reis naar een gezondere levensstijl. Schrijf ze op en bedenk wat de oplossingen hiervoor kunnen zijn. Download de opdracht en schrijf je antwoorden op in een schrift of vul je antwoorden digitaal in. OPDRACHT DOWNLOADEN JOUW OPDRACHT Download de opdracht en schrijf je antwoorden op in een schrift of vul je antwoorden digitaal in. OPDRACHT DOWNLOADEN Begin met het ONTDEKKEN van oplossingen. Denk na over het volgende: Wat zijn manieren om door de hindernissen heen te komen? Wie kan je steunen? Welke hulpbronnen heb je? Hoe kun je anderen helpen? Kijk terug naar de reden WAAROM je aan deze reis bent begonnen. (Kijk naar je eerdere aantekeningen!) Ontdek en VIER één succesvol ding van vandaag. Kijk nogmaals naar alles waar je DANKBAAR voor bent en voeg voor vandaag een nieuwe toe. Gebruik voor je gaat slapen de geleide audio- of videomeditatie en mediteer op de veranderingen die je in je gedrag ervaart.

22 DAG 4 : DEDICATE Wees ook op deze laatste dag mindful en aandachtig. Tijdens het DX4 programma heb je hard gewerkt aan een betere innerlijke gezondheid. Je hebt jouw lichaam geholpen door voedende supplementen en gezonde voeding te eten. Om dit nieuwe gedrag in je dagelijkse routine op te nemen, is het belangrijk om te zien waar je bent gestart, wat je hebt geleerd en om een plan op te stellen voor je volgende DX4. OPDRACHTEN VAN VANDAAG Begrijpen wat een groeimindset is en hoe je die kunt gebruiken. Bekijk het doel dat je hebt gesteld en de veranderingen die je tijdens DX4 hebt opgemerkt. Een startdatum bepalen voor je volgende DX4-reis.

23 AAN DE SLAG: HET OPBOUWEN VAN EEN GROEIMINDSET Hoe je een situatie waarneemt en er op reageert wordt bepaald door je mindset. Er zijn twee soorten mindset: een vaste- en een groeimindset. Een vaste mindset ziet uitdagingen als onmogelijk en bepaalt vooraf de uitkomst. Een groeimindset omarmt uitdagingen en ziet ze als kansen om te leren en te groeien. Er zijn negen eigenschappen die bijdragen aan het ontwikkelen van een groeimindset: niet oordelen, geduld, beginnersgeest (ook wel nieuwsgierigheid/ openheid genoemd), vertrouwen, gericht op het proces (in plaats van op het resultaat), acceptatie, loslaten, vrijgevigheid en dankbaarheid. Denk na over hoe de afgelopen vier dagen je hebben uitgedaagd om deze negen eigenschappen aan te nemen en waar je misschien nog aan kunt werken. Hoe kun je bijvoorbeeld beter vertrouwen op het proces in plaats van te racen naar het gewenste resultaat?

24 Of je het nu beseft of niet, deelnemen aan DX4 vereist een groeimindset. Je moet openstaan voor verandering, loslaten wat je niet langer dient, geduld en dankbaarheid voor jezelf hebben. Denk eens na: Aan welke van deze eigenschappen zou je op dit moment kunnen werken om de groei die je tot nu toe hebt geboekt te ondersteunen? Bijvoorbeeld: Door elke avond te blijven schrijven waar je dankbaar voor bent, kweek je dankbaarheid en het vermogen om jezelf te vertrouwen. JOUW OPDRACHT Download de opdracht en schrijf je antwoorden op in een schrift of vul je antwoorden digitaal in. OPDRACHT DOWNLOADEN Kijk terug naar de BEOORDELING van jezelf op Dag 1. Mediteer op de kleine, belangrijke VERANDERINGEN die je daarna hebt opgemerkt. Schrijf er drie op. Bekijk je DANKBAARHEID van elke dag. Hoe hebben die zich ontwikkeld? Bekijk het oorspronkelijke DOEL dat je op dag 2 hebt gesteld. Wat heeft het werken aan dit doel bij je losgemaakt? Waar zou je AAN WILLEN WERKEN als je DX4 de volgende keer doet? Neem nu een voorlopige beslissing en prik een startdatum.

25 Schrijf een PERSOONLIJK MANTRA op die je zal helpen je steeds aan je nieuwe doel te houden. Lees jouw mantra dagelijks terwijl je dit nieuwe doel in je levensstijl invoert en volhoudt. Bijvoorbeeld: Ik heb gezond eten in het verleden geen voorrang gegeven. Ik ben er klaar voor om mijn lichaam te voorzien van wat het nodig heeft om goed te werken. Ik ben nieuwsgierig naar nieuwe voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen en goed zijn voor mijn lichaam. Ik sta open om te leren hoe ik makkelijke en gezonde maaltijden kan bereiden. Ik ben dankbaar dat ik toegang heb tot goed voedsel en ik ben enthousiast over dat ik geld bespaar als ik thuis kook. Gebruik voor je naar bed gaat je persoonlijke mantra als een simpele affirmatie of meditatie en sluit af met dankbaarheid voor iets dat vandaag gebeurd is.

26

27 JE BENT KLAAR MET DX4: EN NU? GEFELICITEERD! Je hebt de afgelopen vier dagen gewerkt aan het in balans brengen van je lichaam en geest, je zelfbewustzijn vergroot en aan een nieuw doel gewerkt. Neem de tijd om na te denken over hoe je je voelt op dit moment, het einde van het DX4 programma. Weeg jezelf naakt op dag 5 en noteer je gewicht in een schrift of in het digitale formulier van opdracht 4. ONTHOUD: Het doel van DX4 was niet om een nieuwe levensstijl te maken, maar om een pauze in te lassen in het gedrag, de gedachten en de handelingen die je uit gewoonte doet, terwijl je ook gezonde gewoonten aanleert om in je leven toe te passen. Iedereen heeft giftig gedrag, voedsel, en mensen in hun leven. Als je deze factoren leert herkennen kan je er iets mee doen. Als het lichaam ervaart hoe goed het kan lopen door bewust te pauzeren, kunnen we ook de positieve veranderingen in onze gedachten, gewoonten en gedragingen leren herkennen.

28 De volgende stappen zijn voor iedereen uniek en afhankelijk van je toekomstige doel. Wees aandachtig en houd je groeimindset vast als je deze nieuwe gewoonten in je leven opneemt. DIT ZIJN VIJF BASISHANDELINGEN DIE PASSEN BIJ EEN GROEIMINDSET DIE JE IN JE LEVEN KUNT OPNEMEN: Begin je dag met water Eet meer groene groenten Mediteer regelmatig Bekijk je notities Oefen elke dag

29 VOORUITKIJKEN: JE VOLGENDE DX4-PROGRAMMA DX4 helpt om je lichaam en geest in balans te brengen met behulp van een zorgvuldig samengesteld programma van supplementen, voedingsschema s en mindfulness. Door dit DX4 programma elk kwartaal te doen, help je je lichaam en geest in balans te brengen en een groeimindset te ontwikkelen. Het begint met het bepalen van een startdatum van je volgende DX4-programma. Noteer jouw volgende DX4 startdatum vast in je agenda! Goede tip: het helpt om een paar weken van tevoren een kalenderherinnering met een waarschuwing in te stellen. Dit geeft je tijd om jezelf voor te bereiden en alle DX4-producten op tijd in huis te halen.

30 FAQS Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

31 GEZOND ETEN De recepten en snacks voor gezonde voeding helpen je om de hindernissen die je kunt ervaren tijdens DX4 te overwinnen zodat je op koers blijft. VOEDINGSSCHEMA VOOR DAG 2, 3 & 4 Kies elke dag 1 snack uit deze lijst. MAALTIJD VOORBEREIDING MANTRA Bekijk het voorbeeld mantra Zeg jouw mantra een aantal keer per dag op, vooral op de momenten dat je twijfel of frustratie voelt.

32 VANILLE ERWTEN EIWIT SMOOTHIE 1 maatschep Forever Plant Protein 240 ml plantaardige melk 225 gr spinazie 1 eetlepel noten- of zadenboter (ongezoet en zonder toegevoegde vetten) 115 gr ijsblokjes Doe alle ingrediënten behalve het ijs in een blender en mix tot een gladde massa. Voeg ijs toe en mix nogmaals tot een gladde massa.

33 HUMMUS 1 blikje uitgelekte kikkererwten 3-4 teentjes knoflook 60 ml water 60 gr tahini 2 eetlepels gehakte peterselie ½ theelepel gerookt paprikapoeder 1 citroen (geperst) Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender. Verwerk tot een gladde massa. Lekker met rauwe groenten!

34 CHIA PUDDING 240 ml plantaardige melk 40 gr chiazaad Scheutje vanille-extract 30 gr appel in blokjes 2 eetlepels zonnebloemboter (of plantaardig alternatief) 20 amandelen Neem 2 kleine weckpotjes. Doe in elk potje 20 gr chiazaad, 120 ml plantaardige melk en een scheutje vanille-extract. Schud het potje om de chiazaden erin te mengen. Zet minstens 2 uur of een nacht in de koelkast. Roer door voordat je de overige ingrediënten toevoegt. Voor 2 porties.

35 GROTE GROENE SALADE Salade basis: zoveel als je wilt van een groene bladgroente of groente. Bekijk hier de keuzes. Met een kwart avocado. Kies twee van deze toppings: 3 el. gekookte kikkererwten, 3 el. rode bonen (geen zwarte of pinto), 35 gr gekookte (of ingeblikte) rode biet, 15 gr wortels, 2 radijzen, 1 el. zaden (chia, lijnzaad of pompoen). Dressing: 3 el. Forever Aloe Vera Gel, 1 el. olijfolie, sap van halve citroen, halve tl. gehakte verse knoflook, snufje zeezout, peper naar smaak. Hoe maak je het: begin met je basis, voeg dan de avocado en twee gekozen toppings toe. Meng de ingrediënten voor de dressing en schenk over de salade. Voor 1 portie.

36 Geïmporteerd en gedistribueerd door: Forever Direct EU B.V. t Appeltje 2, 4571 XJ Oud Gastel, Nederland 2022 Aloe Vera of America, Inc 2022 Forever Living Products. Wijzigingen voorbehouden. M726