Ginnekenweg 356 Breda. Prijs op aanvraag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ginnekenweg 356 Breda. Prijs op aanvraag"

Transcriptie

1 Ginnekenweg 356 Breda Prijs op aanvraag

2 Introductie Exclusief wonen wordt werkelijkheid in deze zeer sfeervolle, karakteristieke half vrijstaande stadsvilla boordevol woon- en werkopties op een toplocatie in Breda-zuid in de geliefde woonwijk t Ginneken! Geniet van comfort en klassieke elegantie in deze unieke woning met 3 royale slaapkamers, multifunctionele zolderverdieping, aangenaam ruime werkkamer op de begane grond, riante badkamer, comfortabele keuken en een heerlijke zonnige achtertuin met als absolute kers op de taart: een eigen privézwembad. Met recht een droomhuis! De zuidelijkste en meest bourgondische spot van Breda. Hier is de rust en de ruimte dichtbij en het rumoer van de stad nooit ver weg. In directe omgeving van de woning vindt u een mix van winkels, horeca op het Ginnekenmarktje, scholen en diensten. Een ruim aanbod aan mode, woonaccessoires, kunst en antiek, maar ook op het gebied van gezondheid zijn hier allerlei voorzieningen. Of geniet van de prachtige omgeving in het nabij gelegen Markdal, het Mastbos, of bij het prachtige kasteel Bouvigne. Vanaf deze locatie zijn ook de uitvalswegen naar de A27, A16 en A58 snel en eenvoudig te bereiken.

3 Indeling begane grond U komt binnen in een ruime entree met hoog plafond, stijlvolle marmeren vloertegels en een fantastisch palet aan authentieke ornamenten uit de originele, laat 19e-eeuwse bouwstijl van deze woning zoals plafondlijsten, rozetten, glas-in-loodramen en houten paneeldeuren. In deze entreehal vindt u een toiletruimte en de bordes trapopgang naar de eerste verdieping. Aan de hal grenzen alle vertrekken. Toiletruimte Toiletruimte met wandcloset en authentieke vloertegels.

4 Woonkamer en suite Aan de linkerzijde van de hal bevindt zich de woonkamer en suite met prachtige authentieke elementen. De zeer sfeervolle voorkamer is voorzien van een klassieke schouw, een stijlvol gelakte eiken houten vloer en is momenteel ingericht als ruimte voor een zithoek annex televisiekamer.

5 Zitkamer Middels openslaande deuren met glas-in-lood, betreedt u de romantische midden kamer welke is ingericht als zitkamer. Dankzij de handige ingebouwde kasten heeft u hier bovendien extra bergruimte. Ook in deze ruimte zijn de klassieke stijlelementen doorgetrokken zoals een schouw met gashaard en de houten vloer.

6

7 Eetkamer Vanuit de zitkamer kunt u via de glazen schuifdeuren naar de eetkamer met ook weer de prachtige houten vloer. Dit lichte vertrek heeft uitzicht op de tuin en beschikt over openslaande tuindeuren en een groot skylight in het plafond. Hierdoor haalt u het licht en het buitengevoel van meerdere kanten naar binnen. Er is meer dan genoeg plaats voor een riante eettafel. U voelt het ongetwijfeld zelf: in deze ruimte is uitgebreid tafelen een genot!

8 Keuken De keuken is uitgevoerd in een landelijke stijl met houten keukenkastjes en aanrechtbladen, porseleinen spoelbak en een rustieke tegelvloer. U beschikt hier over inbouwapparaten zoals een oven, gaskookplaat, geïntegreerde afzuiging, koelkast met daaronder een vriezer en is er een vaatwasmachine. Aan de keuken grenst een handige bijkeuken met toegang tot de kelder. Ook kunt u vanuit de keuken naar de achtertuin.

9 Werkkamer Deze werkkamer is gelegen aan de voorzijde en voorzien van een hoog plafond, charmante houten visgraat parketvloer, een klassieke schouw en een royale inbouwkast met opstelplaats van de meterkast alsmede een deur met toegang tot de bijkeuken. Hier creëert u bijvoorbeeld een heerlijk rustig plekje om thuis te werken. De hoge raampartijen met originele binnen luiken zorgen voor een optimale lichtinval en een aangename sfeer in de ruimte.

10 Eerste verdieping U bereikt deze verdieping via een statige bordestrap met een rond glas-in-lood raam. Vanaf de ruim opgezette overloop heeft u toegang tot de drie riante slaapkamers, de comfortabele badkamer, een handige berging met aansluiting voor de wasmachine en droger en een afgesloten trapopgang naar de 2e verdieping. Alle vertrekken op deze verdieping zijn voorzien van stijlvolle houten vloeren. Aan de voorzijde van de overloop bevindt zich het stijlvolle balkon met uitzicht over het levendige straatbeeld van de Ginnekenweg. Voor dit balkon is een hand bedienbaar rolluik aanwezig.

11 Twee slaapkamers Deze twee royale slaapkamers zijn gelegen aan de voorzijde. De wat grotere slaapkamer heeft een wit geschilderde houten schouw en authentieke wastafel.

12 Master bedroom De ruime master bedroom aan de achterzijde heeft als extraatje een riante inloopkast waarin u al uw kleding en spullen keurig kan opbergen. Ook staat deze slaapkamer in directe verbinding met de badkamer.

13 Badkamer Deze badkamer is eveneens een toonbeeld van landelijke charme gecombineerd met stads comfort. Met een ligbad, separate douchecabine met hand- en regendouche, dubbel wastafelmeubel, tweede toilet, designradiator en genoeg ruimte voor een kaptafel, is dit vertrek op zijn zachtst gezegd groot en comfortabel te noemen. Let u ook op het speelse, ronde venster wat we eerder noemde; een vrolijk detail alsmede de prachtige teakhouten scheepsvloer!

14 Tweede verdieping Via een vaste trap heeft u toegang tot de zolderetage met 3 dakramen. Deze ruimte heeft nog alle potentie. U maakt er met wat aanpassingen vrij gemakkelijk een vierde slaapkamer of logeerkamer van. Er is zelfs een mogelijkheid om hier een tweede badkamer te realiseren. Maar ook voor extra opslagruimte biedt deze verdieping alle mogelijkheden. Op deze verdieping is ook de cv-installatie te vinden.

15 Tuin Behalve het balkon aan de voorgevel van uw woning heeft u aan de voorzijde eveneens ruimte om een bankje voor de gevel te zetten op een prachtige oude granitovloer. De eerste aanblik op uw huis is door de karakteristieke trapgevel altijd chic en stijlvol! De woning ligt voor stadse begrippen op een behoorlijk ruim perceel, waardoor er achter de woning een royale tuin is aangelegd. Deze ligt op het zonnige zuidwesten en biedt veel privacy door het hoge en vele groen waarmee het perceel is omzoomd. Hagen, bomen, gazon en vaste planten zorgen ervoor dat u hier heerlijk beschut en in het groen buiten zit. Er is een riant terras aangelegd waardoor buiten tafelen in de zomer niets dan genieten is. En als pièce de résistance heeft u in uw achtertuin de beschikking over uw eigen zwembad met zonneterras! Ook zijn er aan beide zijden een stenen berging en is er een afgesloten poort met looppad naar de voorzijde met de 2e afgesloten poort. Kortom, deze woning is een buitenkans voor kopers die een stek zoeken met charme, karakter, stijl én uitstraling.

16

17

18 Aanvullende informatie De stadsvilla staat geregistreerd als beschermd stads- of dorpsgezicht. De woning wordt verwarmd door een Atag cv-ketel en het zwembad door een Benraad cv-ketel. In 2012 is de voorzijde voorzien van een knipvoeg. In 2017 zijn alle goten en afvoeren rondom het huis vernieuwd en is het buitenschilderwerk uitgevoerd alsmede is de achtergevel gestukt en geschilderd. Alleen het rookkanaal in de midden kamer wordt gebruikt en is recent nog schoongemaakt. In 2004 is het zwembad aangelegd en wordt jaarlijks onderhouden door de firma Van Gemert. Door het bouwjaar van de woning, zal er hier en daar nog wel wat van een koper verwacht worden, zeker ook om de isolatievoorzieningen te verbeteren.

19 Kenmerken Woonoppervlakte 240 m² Kelder 12 m² Inhoud 986 m³ Perceeloppervlakte 620 m² Kamers 5 Slaapkamers 3 Bouwjaar 1891 Energielabel G Bouwjaar CV-ketel 2012 woonhuis Bergingen 13 m²

20 Plattegrond begane grond

21 Plattegrond 1e verdieping

22 Plattegrond 2e verdieping

23 Plattegrond

24 Plattegrond

25 Plattegrond

26 Kadaster #2213

27 Verkoopvoorwaarden Meetinstructie NEN2580 Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; wat je ziet is wat je koopt en de objectinformatie is van lagere prioriteit. Asbestclausule Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst. Ouderdomsclausule De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 130 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften. Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ondertekende koopovereenkomst. Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst. Disclaimer verkoopbrochure Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

28 Kijkt net iets verder Exclusief betekent veel voor GB makelaars. Niet alleen voor wat betreft ons woningenaanbod. Maar exclusief betekent meer. GB Makelaars wil zijn cliënten leren kennen. Wat beweegt hen, wie zijn ze echt, wat is hun smaak, waar hebben ze behoefte aan, wat is voor hen de moeite van het levenwaard etc. Discreet en betrouwbaar Bij het kopen of verkopen van exclusieve woningen is vaak sprake van enige discretie. GB Makelaars biedt u deze discretie, bijvoorbeeld met de mogelijkheid om uw woning via discrete verkoop aan te bieden. Uw woning wordt dan niet getoond op publieke gedeelte van de website, maar slechts aangeboden aan mensen die aan hebben gegeven geïnteresseerd te zijn in woningen zoals de uwe. Met dit persoonlijke maatwerk onderscheidt GB Makelaars zich van andere partijen in de markt en bent u verzekerd van betrouwbare en discrete aan- of verkoop. Experts exclusieve woningen Breda en omgeving Door de focus op exclusieve woningen in- en om Breda hebben we in de loop der jaren een ongekende expertise opgebouwd. We kennen de woningen, de omgeving en de mogelijke wijzigingen die gepland staan. Onze expertise op het gebied van exclusieve woningen komt goed pas om betrouwbare taxatie uit te voeren. Bijvoorbeeld voor de vermogensbelasting of het aanvragen van een financiering. Dat is mooi meegenomen toch? Hoe koop- en verkoop je exclusieve woningen? Het voordeel van focus is dat je in een bepaald marktsegment al gauw hét aanspreekpunt bent. Je bouwt een sterk netwerk op van mensen en organisaties die zich richten op de exclusieve woningmarkt. Deze inner circle zorgt ervoor dat je de juiste middelen hebt om partijen bij elkaar te brengen. Naast de vertrouwde kanalen beschikken we over extra communicatiemiddelen om net dat onderscheid te maken Neem contact op Ons team van ervaren medewerkers staat klaar om uw vragen te beantwoorden en samen met u op zoek te gaan naar uw nieuwe luxe appartement, stadsvilla, woonboerderij of andere exclusieve woning in Breda of directe omgeving of om u te ondersteunen bij het volledige verkoopproces daarvan. Kom eens langs of neem gerust contact met ons op. Bellen kan op of mail naar: info@gbmakelaars.nl.

29 INTERESSE IN DEZE WONING? NEEM CONTACT MET ONS OP! Raadhuisstraat 21, 4835 JA Breda T , E info@gbmakelaars.nl