RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEVE VORMGEVING EN START VAN RESERVERINGEN

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEVE VORMGEVING EN START VAN RESERVERINGEN"

Transcriptie

1 PERSBERICHT RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEVE VORMGEVING EN START VAN RESERVERINGEN Het definitieve design van de Fluence Z.E. en Kangoo Express Z.E. is gereed. Klanten die als één van de eersten een elektrische Renault willen rijden, kunnen vanaf vandaag hun auto reserveren via de website Renault is zich bewust van de negatieve invloed die een auto gedurende zijn levensduur op het milieu heeft en werkt al vele jaren aan het minimaliseren van dat effect. In het kader van het milieubeleid dat Renault voert onder het label eco², meent Renault dat het van essentieel belang is om de beste technieken voor een betaalbare prijs aan zoveel mogelijk klanten te bieden. De elektrische auto is een prachtige oplossing omdat iedereen hiermee mobiel kan zijn zonder CO 2 uit te stoten tijdens het gebruik. Deze positie dankt Renault aan zijn werkmethode in twee richtingen: enerzijds introduceert Renault nieuwe technieken voor verbrandingsmotoren en versnellingsbakken, en anderzijds werkt het merk bijzonder hard aan de ontwikkeling van auto s met elektromotoren. Renault is van mening dat tegen 2020 elektrische auto s tien procent uitmaken van de wereldmarkt. De Alliantie investeert vier miljard euro in het zogeheten Zero Emission programma waarbij tweeduizend medewerkers van Renault en Nissan onafgebroken werken aan de ontwikkeling van elektrische auto s. Boeingavenue PD Schiphol-Rijk Tel.: + 31 (0) Fax: + 31 (0)

2 RENAULT FLUENCE Z.E. Na de Fluence Z.E. Concept op de beurs van Frankfurt in 2009 presenteert Renault nu de definitieve versie van de Fluence Z.E. die vanaf 2011 in Europa en Israël op de markt komt. De Fluence Z.E. is de eerste seriegeproduceerde elektrische sedan in het C- segment. De auto is bestemd voor particulieren, zakelijke rijders en fleetowners. In alle gevallen zijn dit mensen die een ruime auto willen die hun status weerspiegelt en bovendien zuinig en milieubewust is. RENAULT KANGOO EXPRESS Z.E. Ook de definitieve versie van de Kangoo Express Z.E. wordt nu gepresenteerd nadat in december de prototypes van deze auto zijn onthuld tijdens de VN klimaatconferentie in Kopenhagen. De Kangoo Express Z.E. komt in het eerste kwartaal van 2011 op de markt in een versie met een actieradius van 160 kilometer. De elektrische versie van de Kangoo Express is net zo praktisch als de uitvoering met verbrandingsmotor: hij heeft eenzelfde laadruimte van 3 tot 3,5 m 3, eenzelfde laadvermogen van 650 kilo en eenzelfde mate van comfort. Daarbij rijdt hij stil en soepel met een behoorlijk koppel vanaf de start, heeft hij een goede kilometerkostprijs én uiteraard het grote voordeel van de zero emission.

3 START VAN DE RESERVERINGEN Hoe werkt het reserveren? Waarom eerst aanmelden? Klanten die als eerste een elektrische auto willen rijden, krijgen van Renault vanaf vandaag de kans om de auto van hun keuze te reserveren via de speciale website Men hoeft zich alleen maar aan te melden om een auto te kunnen kiezen waarna men voorrang krijgt zodra deze elektrische auto op de markt komt. Wie zich aanmeldt op vindt bovendien informatie over elektrische auto s, over de diensten die voor deze auto s wordt geboden en andere exclusieve applicaties die met elektrische mobiliteit te maken hebben. Infrastructuren en lopende pilotprojecten In het kader van het zero emission beleid werkt de Renault-Nissan Alliantie wereldwijd samen met regeringen, lagere overheden en lokale instanties, energieleveranciers en andere partners. Daarmee zijn tot op heden meer dan vijftig akkoorden gesloten met het doel de markt en de bestaande infrastructuur voor te bereiden op de massale lancering van elektrische auto s vanaf Onderstaand een overzicht van de getekende akkoorden (Europese zijn vetgedrukt) Datum Partners bekendmaking 2008 Israël, Denemarken, Kanagawa (Japan), Portugal, Tennessee (USA), EDF (Frankrijk), Yokohama (Japan), Oregon (USA), Monaco, Sonoma County (USA), EOS (Zwitserland) Greentomatocars (GB), Elektromotive (GB), EWZ (Zwitserland), One North East (Verenigd Koninkrijk), San Diego Gas & Electric (USA), Electricity Supply Board (Ierland), Ministry of Industry and Information Technology (China), LeasePlan (NL), Phoenix (Arizona - USA), Oak Ridge National Laboratory (Tennessee - USA), Hong Kong, Seattle (USA), Raleigh (Caroline du Nord - USA), Singapore, Washington D.C. (USA), A2A (Lombardije, Italië), Nederland, State of

4 Victoria (Australië), RWE (Duitsland), Vancouver (Canada), Spanje (Barcelona), Mexico (Mexico), GuangDong Province (China), Overheid van Saitama (Japan), Overheid van Miyazaki (Japan), Houston (USA), Guangzhou & Dongfeng (China) Andalusië (Spanje), Réunion (Frankrijk), Ryokan Association (Japan), Hertz (wereldwijd), ChristChurch City Council (Nieuw-Zeeland), Orlando (USA), Houston (USA), Massachussets (USA), Avis (wereldwijd), ChaDeMo Association (Japan), Wuhan (China), Castilla en Leon (Spanje), Acciona (Espagne), ENEL (Italië), ENDESA (Spanje), Madrid (Spanje), Ierland, São Paulo (Brazilië). Al deze verbintenissen die zijn aangegaan door publieke en particuliere partijen laten zien dat de infrastructuren en oplaadsystemen klaar zijn op het moment dat elektrische auto s op de markt komen. Er wordt voor gezorgd dat rijders van elektrische auto s op een simpele en handige manier hun auto weer op kunnen laden, zowel thuis als onderweg. Infrastructuur: In de meeste Europese landen is steun toegezegd voor de ontwikkeling van de infrastructuur. - In Nederland rolt stichting e-laad.nl opgericht door de publieke netbeheerders - in de periode tot 2013, oplaadpunten uit in de publieke ruimte, gratis. De netbeheerders willen meetgegevens verzamelen over de invloed van elektrisch rijden op het elektriciteitsnet. Daarom plaatst e-laad.nl in de periode tot 2013 maximaal gratis oplaadpunten in Nederland gratis oplaadpunten: strategisch geplaatste oplaadpunten om een eerste dekkend netwerk in Nederland te vormen en gekoppeld aan een elektrische auto.in de huidige fase betaalt de EV rijder 100 euro per jaar voor de oplaadpas, die toegang geeft tot alle oplaadpunten om hun elektrische auto op te laden. E.laad.nl werkt nauw samen met alle belanghebbende partijen waaronder met Renault binnen de automotive industrie om universele toegang tot oplaadpunten te garanderen. - In Frankrijk voorziet het zogenaamde Borloo plan in de installatie van laadpalen op de openbare weg en wordt het begrip recht op de stekker geïntroduceerd voor automobilisten die in appartementsgebouw met gemeenschappelijk eigendom wonen. - In Spanje presenteerde premier Zapatero onlangs een Actieplan voor de Elektrische Auto dat voorziet in een publieke investering van 590 miljoen euro over twee jaar en de aankoop van elektrische auto s van nu tot 2014 ( in 2011 en in 2012). Bovendien zal de regering subsidie geven op de aanschaf van elektrische

5 auto s. Die bijdrage zal tot twintig procent van de totale prijs van de auto vormen met een maximum van euro. Daarnaast wordt steun verleend voor de ontwikkeling en de industrialisatie van dit type auto s op Spaans grondgebied, alsook voor de aanleg een infrastructuur met laadpunten. - In Ierland gaat de regering een bonus van euro geven bij aankoop van een elektrische auto. Stroomleverancier ESB heeft toegezegd standaard laadpunten en dertig snelle laadpunten te gaan bouwen verspreid over het hele land vanaf nu tot eind In een aantal landen worden ook in de privésector serieuze initiatieven genomen: Better Place ontwikkelt een netwerk laadpalen en punten in Israël en Denemarken waar vanaf 2011 accu s zijn te wisselen ter voorbereiding van de komst van de eerste elektrische sedan, de Renault Fluence Z.E. Pilot-projecten: Vanaf dit jaar werkt de Renault-Nissan Alliantie aan een aantal Europese pilot-projecten waarmee het elektrische mobiliteitsapparaat in de werkelijkheid is te testen. Innovatief economisch model Renault wil de techniek achter de elektrische auto s voor iedereen toegankelijk maken. Daarom is ook het aankoopproces bij Renault innovatief. Zo worden de auto en z n accu s los van elkaar geleverd. Klanten kunnen een auto leasen of kopen en daarbij een abonnement afsluiten voor de huur van de accu en nieuwe mobiliteitsdiensten. Renault wil de elektrische auto s voor een prijs aanbieden die vergelijkbaar is met die van een even grote auto met dieselmotor met eenzelfde uitrustingsniveau. De elektrische auto s zullen vanaf de lancering een kilometerkostprijs hebben die vergelijkbaar is met die van een auto met verbrandingsmotor. Verwachte volumes Renault en Better Place hebben toegezegd tot Fluences te leveren aan Israël en Denemarken. Better Place importeert de Fluence vanaf volgend jaar in Israël; in Denemarken kunnen klanten voor een Fluence terecht bij de Renault dealer. Renault zal vanaf 2011 zijn vier eerste zero emission auto s in vier verschillende fabrieken gaan produceren.

6 Industrieel beleid accu s Renault en Nissan gaan in drie werelddelen (Amerika, Azië en Europa) lithium-ion accu s produceren om de fabrieken daar waar de toekomstige elektrische auto s worden geproduceerd te bevoorraden. De accu s die gekocht worden bij AESC, een joint venture tussen Nissan en NEC, komen in eerste instantie uit Japan, maar zullen geleidelijk aan zo dicht mogelijk bij de montagefabrieken worden gemaakt. Momenteel ontwikkelt Renault een aantal productiepunten voor accu s in: - Flins (Frankrijk) - Sunderland (Verenigd Koninkrijk) - Cacia (Portugal) - Smyrna (Tennessee, USA) - Zama (Japan) Doordat op meerdere plaatsen wordt geproduceerd, is de bevoorrading gegarandeerd en zijn de logistieke kosten te verminderen terwijl de accu s in grote volumes zijn te maken: jaarlijks stuks.

7 RENAULT FLUENCE Z.E. Na de Fluence Z.E. Concept op de beurs van Frankfurt in 2009 presenteert Renault nu de definitieve versie van de Fluence Z.E. die in 2011 in Europa en Israël op de markt komt. De Fluence Z.E. is de eerste seriegeproduceerde elektrische sedan in het C-segment. De auto is bestemd voor particulieren, zakelijke rijders en fleetowners. In alle gevallen zijn dit mensen die een ruime auto willen die hun status weerspiegelt en bovendien zuinig en milieubewust is. Renault produceert de Fluence Z.E. in het Turkse Bursa op dezelfde productielijn als de Fluence versies met verbrandingsmotor. De productie van dit model start in de eerste helft van Een herkenbaar design De Fluence Z.E., de eerste elektrische sedan in het segment van de middenklasse auto s, is straks in een oogopslag te herkennen. De elektrische versie onderscheidt zich van model met verbrandingsmotor door een aantal typische elementen die alle elektrische auto s van Renault met elkaar gemeen hebben. Met een lengte van 4,75 m is de elektrische versie van de Fluence dertien centimeter langer dan de uitvoering met verbrandingsmotor. Deze extra ruimte is nodig voor het plaatsen van de accu s achter de achterbank. De zijkant van de carrosserie is aangepast om het evenwicht van de originele versie te behouden. Op de voorzijde zijn het logo van Renault, de bovenkant en de onderkant van de koplampbehuizing en de lijsten rondom de mistlampen blauwachtig gekleurd. De onderste luchtinlaat heeft een beschermplaat in carrosseriekleur die de twee mistlampen met elkaar verbindt. De Fluence Z.E. heeft een vloeiende lijn die langs beide kanten van voor naar achter loopt en samenkomt op de achteroverbouw. Daardoor lijkt de achterruit ingelijst als bij een sportcoupé. De achterlichten spelen een rol in het visuele evenwicht doordat ze zich uitstrekken over de zijkant van de carrosserie. Naast het herkenbare profiel onderscheidt de Renault Fluence Z.E. zich door hoogglans zwarte buitenspiegelkappen, beschermstrips in carrosseriekleur en twee klepjes in de voorspatborden die de elektrische aansluitpunten afdekken. Het onderste gedeelte van de achterbumper is voorzien van een zwarte diffuser voor een betere aerodynamica. Voor een betere stroomlijn zijn ook de Fluence Z.E. velgen aangepast. De Fluence Z.E. is verkrijgbaar in een aantal carrosseriekleuren waaronder bleu Energy, een nieuwe kleur die exclusief is voor de elektrische auto s van Renault.

8 Een ruime, prestigieuze auto De Fluence Z.E. is net zo groot als de versie met verbrandingsmotor en het interieur is dan ook net zo ruim als dat van een hatchback uit het hogere segment met een best in class breedte op ellebooghoogte voor en achter. Het interieur van de Fluence Z.E. ziet er nagenoeg hetzelfde uit als de gewone Fluence. Alleen de toerenteller is vervangen door een teller met informatie over de actieradius en het laadniveau van de accu. De strip op het dashboard heeft een voor elektrische auto s exclusieve kleur. Op de middenconsole staan de verschillende standen van de versnellingspook gemarkeerd (vooruit, achteruit, neutraal en parking). De Fluence Z.E. heeft standaard een Carminat TomTom, Bluetooth, elektronisch geregelde bizone airconditioning en automatische activering van de koplampen en ruitenwissers. De Fluence Z.E. is geschikt voor gezinnen die een ruime en comfortabele auto willen. De auto heeft een bagageruimte van 300 dm 3 (VDA/ISO). Het model is zeer geschikt voor zakelijke rijders vanwege z n beperkte kilometerkostprijs en zijn 0% bijtelling. Gebruikte technieken De Fluence Z.E. is een honderd procent elektrische auto. Motor De elektromotor van de Fluence Z.E. bereikt zijn maximumvermogen van 70 kw bij een toerental van t/min en heeft een maximum koppel van 226 Nm. De motor weegt 160 kilo. De elektrische aandrijfgroep zorgt voor snel en gelijkmatig optrekken en het maximale koppel komt snel vrij. Accu De lithium-ion accu in de Fluence Z.E. heeft een energetische vermogen van 22 kw/h. In de seriegeproduceerde versie ligt de accu achter de rugleuning van de achterbank waarbij de volledige bagageruimte van 300 dm 3 (VDA/ISO) behouden blijft. De accu weegt 250 kilo. De accu s worden bijgeladen door een systeem dat energie opvangt tijdens het remmen.

9 Oplaadmogelijkheden De accu s van de Fluence Z.E. zijn op drie verschillende manieren op te laden: - Via een 10A of 16A 230V normale huisaansluiting waarmee de auto binnen zes tot acht uur is opgeladen. Deze manier van opladen is handig s nachts of tijdens een werkdag omdat dan is te profiteren van daluurtarieven. - Via snellaadpalen met 32A 400V aansluitingen waarmee de accu in ongeveer dertig minuten wordt opgeladen (beschikbaar in 2012 of 2013, afhankelijk van het model). - Via het Quickdrop-systeem waarbij de lege accu bij een vervangpunt in slechts drie minuten is te verwisselen (in 2011 beschikbaar in Israël en Denemarken, andere landen volgen). Chassis Het onderstel van de Fluence Z.E. is in vergelijking met de verbrandingsmotorversie aangepast. Zo is de voortrein voorzien van minder stijf afgestelde schokdempers aangezien de elektrische motor lichter is dan een verbrandingsmotor. De achteras is aangepast vanwege het extra gewicht van de accu. Banden De Fluence Z.E. heeft banden met een geringere rolweerstand van Goodyear. De EfficientGrip band zorgt voor minder verbruik. Het loopvlak is identiek aan dat van een gewone band waardoor de wegligging en het remgedrag van de auto behouden blijven. Veiligheid verzekerd De Fluence Z.E. heeft de elektrische rijhulpsystemen ABS en ESP. Op het gebied van passieve veiligheid is de constructie van de Fluence Z.E. versterkt om eenzelfde veiligheidsniveau te garanderen als de versie met verbrandingsmotor die korter en dus lichter is. Industrialisatie Renault produceert de Fluence Z.E. in de OYAK-Renault fabriek in het Turkse Bursa op dezelfde productielijn als de Fluence versies met verbrandingsmotor. De productie van dit model start in de eerste helft van 2011.

10 TECHNISCHE GEGEVENS FLUENCE Z.E. AFMETINGEN Lengte (mm) Breedte (mm) Hoogte (mm) Wielbasis (mm) Spoorbreedte vóór / achter (mm) / Overbouw vóór / achter (mm) 907 / Gewicht onbelast (kg) Bandenmaat 205 / 55 R16 MOTOR Motortype Type versnellingsbak Synchrone elektromotor Directe aandrijving met begrenzer en omschakelaar vóór / achter Maximaal vermogen CEE (kw) 70 Maximaal koppel CEE (Nm) 226 Type accu Stuurbekrachtiging ACCU STUURINRICHTING PRESTATIE Lithium-ion Elektrisch, snelheidsafhankelijk Actieradius (km) 160 Topsnelheid (elektronisch begrensd) 135 km/h

11 RENAULT KANGOO EXPRESS Z.E. Ook de definitieve versie van de Kangoo Express Z.E. wordt nu gepresenteerd nadat in december de prototypes van deze auto zijn onthuld tijdens de VN klimaatconferentie in Kopenhagen. Deze auto komt in het eerste semester van 2011 op de markt in een versie met een actieradius van 160 kilometer. De elektrische versie van de Kangoo Express is net zo praktisch als de uitvoering met verbrandingsmotor; hij heeft eenzelfde laadruimte van 3 tot 3,5 m 3, eenzelfde laadvermogen van 650 kg en eenzelfde mate van comfort. Daarbij rijdt hij stil en soepel met een behoorlijk koppel vanaf stilstand, heeft hij een redelijke kilometerkostprijs én uiteraard het grote voordeel van de zero emission. De Renault Kangoo Express Z.E. is een lichte bedrijfswagen bestemd voor de zakelijke markt. Hij is in eerste instantie voornamelijk geschikt voor gebruik in en vlak rond de stad. De nieuwe Kangoo Express is bedoeld voor klanten die hoge eisen stellen aan de kilometerkostprijs, en is daarom gemaakt met het oog op een betere betrouwbaarheid en duurzaamheid. De auto profiteert bovendien van alle knowhow van Renault op het gebied van bedrijfsauto s. De elektrische versie van de Kangoo Express loopt vanaf het eerste kwartaal van 2011 van de band in de fabriek in Maubeuge. Renault produceert de auto op dezelfde lijn als de varianten met verbrandingsmotor. Naast de aanwezige knowhow profiteert het model van het netwerk leveranciers en het logistieke apparaat van de huidige Kangoo Express. De fabriek van Maubeuge produceert al twintig jaar bedrijfsauto s en is in staat zich voortdurend aan te passen aan de vraag van de markt en aan de diversiteit die bij dit type auto s hoort. Design buitenkant Kangoo Express Z.E. Met een lengte van 4,21 meter beschikt de nieuwe Kangoo Express over een laadruimte van 3 tot 3,5 m 3. Doordat de accu s in het midden onder de vloer zijn geplaatst, is de volledige laadruimte van de auto behouden gebleven. De asymmetrische achterdeuren en de zijschuifdeur (afhankelijk van de versie) vergemakkelijken de toegang tot de laadruimte. De nieuwe Kangoo Express Z.E. heeft grotendeels dezelfde vormgeving als de versie met verbrandingsmotor met een korte motorkap, een stoere voorkant en druppelvormige koplampen. Het klepje met het elektrische aansluitpunt vlakbij de rechter koplamp is voorzien

12 van een Z.E. logo waardoor de auto herkenbaar is als elektrisch. Banden met een geringe rolweerstand zorgen voor een lager energieverbruik. De klant heeft bij de nieuwe Kangoo Express Z.E. een keuze uit elf verschillende lakken. Renault brengt de auto bij de lancering in bleu silver op de markt. Klanten kunnen de auto ook bestellen in hun bedrijfskleuren, want de Kangoo Express Z.E. is boven alles een fleetauto. Interieur Kangoo Express Z.E. Het energiebeheer is prioriteit bij een elektrische auto. Renault doet er alles aan om dat zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te houden. Op het instrumentenpaneel zit een meter die de bestuurder informeert over het laadniveau van de accu en de resterende actieradius van de auto: - bij de snelheidsmeter zit een meter die aangeeft wanneer de accu moet worden opgeladen - een econometer met kleuren geeft aan hoeveel stroom de bestuurder verbruikt: lichtblauw voor normaal verbruik van de auto, donkerblauw voor het optimaal functioneren en rood voor overmatig verbruik wat de actieradius beïnvloedt. - de boordcomputer is aangepast aan de elektrische auto. De resterende actieradius is hierop te lezen, net als de resterende kwh en het gemiddelde en huidige verbruik. Een 100% elektromotor De Renault Kangoo Express Z.E. is een honderd procent elektrische auto. De elektromotor in de Kangoo Express Z.E. heeft een vermogen van 44 kw en een energierendement van liefst negentig procent. Dat is aanzienlijk hoger dan de 25% van de thermische motoren die bijzonder veel energie verliezen. Dat betekent dat bij een verbruik van 10 KWh, maar liefst 9 KWh gebruikt kan worden voor het voortstuwen van een elektrische auto (tegenover 2,5 KWh met een verbrandingsmotor). Het maximale toerental bereikt liefst t/min. Een elektromotor levert onmiddellijk een constant maximum koppel van 226 Nm. Ook bij lage toerentallen heeft deze auto een flink acceleratievermogen. De elektromotor is bovendien bijzonder stil. De motor wordt gevoed door een accu met een energetisch vermogen van 22 kw/h die onder de vloer in de bagageruimte is geplaatst waardoor het volume van deze ruimte niet is verkleind.

13 Zodra de bestuurder gas geeft, voorziet de lithium-ion accu de elektromotor van stroom. De motor zet de elektrische energie om in mechanische energie, die wordt overgedragen naar de aangedreven wielen. De accu laadt zichzelf weer op bij het afremmen. Als de bestuurder het gaspedaal loslaat, wordt de kinetische energie die naar de motor stroomt omgezet in elektrische stroom die de accu weer oplaadt. De rijeigenschappen zijn verder identiek aan die van de Kangoo Express met verbrandingsmotor. Oplaadmogelijkheden De Renault Kangoo Express Z.E. is op te laden via een aansluitpunt achter een luikje aan de voorzijde. De accu is in zes tot acht uur op te laden met een 10A of 16A 220V huisaansluiting. Dat is een prima oplaadmethode als de auto s nachts of tijdens het werk stilstaat. De Renault Kangoo Express Z.E. komt in de eerste helft van 2011 op de markt in een versie met een actieradius van 160 km.

14 TECHNISCHE GEGEVENS KANGOO EXPRESS Z.E AFMETINGEN Lengte (mm) 4213 Totale breedte / met buitenspiegels (mm) 1829 / 2133 Hoogte onbeladen (mm) 1818 Wielbasis (mm) 2697 Spoorbreedte vóór (mm) 1522 Spoorbreedte achter (mm) 1536 Bodemvrijheid onbeladen (mm) 186 onbelast en 143 mm belast Gewicht (kg) 1410 Inhoud bagageruimte 3 tot 3,5 m³ Laadvermogen 650 kg Aantal zitplaatsen 2 TECHNISCHE GEGEVENS Motor Synchrone elektromotor Vermogen (kw) 44 Maximaal toerental (t/min) Koppel Transmissie Accu's Actieradius Topsnelheid (elektronisch begrensd) PRESTATIES 226 Nm Rechtstreekse aandrijving met reductor lithium-ion 160 km 130 km/h Perscontact: Website elektrische auto s De high definition foto s kunnen gedownload worden op Perscontact: +31 (0) Internetsites:

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 VERSIEPRIJZEN LOGAN VAN/PICK-UP Dacia Logan Van Motor Uitvoering CATALOGUSPRIJS BTW BPM* CONSUMENTENPRIJS Netto INCL. BTW en BPM 1.6 MPI 85 Euro 5 Logan

Nadere informatie

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard Kioti Mechron, wat gaan we doen vandaag? MECHRON HET 4 X 4 WERKPAARD Dit is de alleskunner, de Kioti Mechron. Hij staat klaar om je mee te nemen waar jij maar wil. De Mechron is de transporter van een

Nadere informatie

RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEF DESIGN EN OPENING VAN DE VOORRESERVATIES

RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEF DESIGN EN OPENING VAN DE VOORRESERVATIES PERSBERICHT 15 april 2010 RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEF DESIGN EN OPENING VAN DE VOORRESERVATIES Renault stelt het definitieve design van Renault Fluence Z.E. en Renault Kangoo

Nadere informatie

Keuzevak Automotive Design

Keuzevak Automotive Design Keuzevak Automotive Design Roeland Wielaard 0914800 Automotive Engineering 11-04-16 1 Inhoudsopgave Opdracht 1 blz 3 Opdracht 2 blz 4 Opdracht 3 blz 7 Opdracht 4 blz 10 Opdracht 5 blz 15 Opdracht 6 blz

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID. 14% bijtelling

S 500 PLUG-IN HYBRID. 14% bijtelling S 500 PLUG-IN HYBRID. 4% bijtelling Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort,

Nadere informatie

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN UITRUSTINGEN EN ACCESSOIRES - MIJN PACKS NIEUWE CLIO Energy dci 90 Stop en Start Dynamique eco2 Mijn versnellingsbak : Handgeschakelde versnellingsbak Brandstof : Diesel Uitrustingsniveau

Nadere informatie

De nieuwe Toyota PROACE

De nieuwe Toyota PROACE De nieuwe Toyota PROACE 2 Goede zaak Dankzij een even rijke als veelzijdige standaarduitrusting verenigt de nieuwe Toyota PROACE het nuttige met het aangename. Zoals maximaal rijcomfort en een laadvolume

Nadere informatie

VOLT DE NIEUWE CHEVROLET

VOLT DE NIEUWE CHEVROLET VOLT DE NIEUWE CHEVROLET Chevrolet Volt De elektrische droom De nieuwe Chevrolet Volt is een unieke, multi-award winnende auto. Door het combineren van de voordelen van een elektrische auto met de actieradius

Nadere informatie

LEAF de nieuwe auto. Uitrusting NISSAN LEAF. recycling. de nieuwe veiligheid

LEAF de nieuwe auto. Uitrusting NISSAN LEAF. recycling. de nieuwe veiligheid recycling Nissan LEAF houdt van onze planeet. Daarom worden in de LEAF veel gerecyclede materialen gebruikt. Meer dan in alle andere auto s uit deze klasse. De LEAF is voor meer dan 95% recyclebaar. het

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID.

S 500 PLUG-IN HYBRID. S 500 PLUG-IN HYBRID. Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort, voortreffe

Nadere informatie

E Series TRUCKS.COM. New Energy Efficiency Sustainability Safety

E Series  TRUCKS.COM. New Energy Efficiency Sustainability Safety E Series WWW.GINAF TRUCKS.COM New Energy Efficiency Sustainability Safety GINAF Trucks Nederland B.V. is een vrachtwagenfabrikant met 70 jaar ervaring in ontwikkeling en truckbouw voor de niche markt.

Nadere informatie

LEAF. NISSAN LEAF Auto van het JAAr 2011. De eerste 100% elektrische auto die wint. Ooit.

LEAF. NISSAN LEAF Auto van het JAAr 2011. De eerste 100% elektrische auto die wint. Ooit. LEAF NISSAN LEAF Auto van het JAAr 2011. De eerste 100% elektrische auto die wint. Ooit. NISSAN LEAF Nissan LEAF De Nissan LEAF is een 100% elektrische auto, ontwikkeld met de laatste generatie Lithium-ion

Nadere informatie

CONCEPT-CAR TWIZY RENAULT SPORT F1: VERRASSENDE EN SPECTACULAIRE COMBINATIE

CONCEPT-CAR TWIZY RENAULT SPORT F1: VERRASSENDE EN SPECTACULAIRE COMBINATIE PERSBERICHT 25 april 2013 CONCEPT-CAR TWIZY RENAULT SPORT F1: VERRASSENDE EN SPECTACULAIRE COMBINATIE Renault introduceert vandaag de Twizy Renault Sport F1 in het Spaanse Valladolid waar deze auto van

Nadere informatie

01-2014 Brochure ALD ELECTRIC PART OF ALD NEWMOBILITY

01-2014 Brochure ALD ELECTRIC PART OF ALD NEWMOBILITY 01-2014 Brochure ALD ELECTRIC PART OF ALD NEWMOBILITY 1 Brochure ALD electric INLEIDING Ons ALD electric aanbod is bijzonder volledig, met zowel oplaadbare hybrides (plug-in), elektrische auto s met verlengde

Nadere informatie

FIAT NATURAL POWER INHOUD

FIAT NATURAL POWER INHOUD FIAT NATURAL POWER INHOUD 1. DE SCHOONSTE BRANDSTOF VAN HET MOMENT P.02 2. DE VOORDELEN P.03 3. FIAT PANDA P.04 4. FIAT PUNTO P.06 5. FIAT QUBO P.08 6. FIAT DOBLO P.10 7. FIAT FIORINO CARGO P.12 8. FIAT

Nadere informatie

Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren.

Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren. Tip 1 Schakelen Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren. Een toerenteller is hierbij een handig hulpmiddel. Een deel van het vermogen dat een automotor levert

Nadere informatie

met elf Concept Plug-in Hybrids deel, die worden geleased door Rijkswaterstaat, Eneco, Stedin, Roteb, TNT en Van Gansewinkel.

met elf Concept Plug-in Hybrids deel, die worden geleased door Rijkswaterstaat, Eneco, Stedin, Roteb, TNT en Van Gansewinkel. Concept Toyota Plug-In Hybrid R&D praktijktest techniek toekomstvisie Uitvoerige praktijktest Toyota test wereldwijd zeshonderd Concept Plug-in Hybrid Vehicles (Concept PHV) in een R&D praktijktest. Het

Nadere informatie

WAT U WILT WETEN OVER ELEKTRISCH RIJDEN

WAT U WILT WETEN OVER ELEKTRISCH RIJDEN ALD FAQ WAT U WILT WETEN OVER ELEKTRISCH RIJDEN INHOUD 1. Is elektrisch rijden iets voor mij? 3 2. Welke soorten elektrische auto s zijn er? 3 3. Welke auto is voor mij geschikt? 4 4. Hoe ver kan ik rijden

Nadere informatie

Technische Kenmerken Belangrijkste Uitrustingen

Technische Kenmerken Belangrijkste Uitrustingen CITROËN C-ZERO Technische Kenmerken Belangrijkste Uitrustingen 1 oktober 2014 CITROËN C-ZERO TECHNICHE KENMERKEN BECHIKBARE MOTOREN C-ZERO C-ZERO BECHIKBARE AFWERKINGNIVEAU ATTRACTION EDUCTION Fiscaal

Nadere informatie

CONSUMENTENPRIJSLIJST. Technische specificaties OPEL ASTRA.

CONSUMENTENPRIJSLIJST. Technische specificaties OPEL ASTRA. CONSUMENTENPRIJSLIJST Technische specificaties OPEL ASTRA. Per 51 januari maart 2014 2017 5-deurs Sports Tourer BUITENAFMETINGEN in mm Lengte 4370 4702 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels

Nadere informatie

ECOLOGISCH DE KRACHT VAN EEN LEIDER. www.mega-elektrisch.nl

ECOLOGISCH DE KRACHT VAN EEN LEIDER. www.mega-elektrisch.nl ECOLOGISCH DE KRACHT VAN EEN LEIDER www.mega-elektrisch.nl MEGA City: hét elektrische stadsvoertuig! AIXAM MEGA is een fabrikant die zich steeds meer toelegt op duurzaamheid. Dankzij jarenlange ervaring

Nadere informatie

De nieuwe ŠKODA Fabia

De nieuwe ŠKODA Fabia De nieuwe ŠKODA Fabia Herkenbaar ŠKODA Wanneer we kijken naar de vormgeving van de nieuwe Fabia springen direct de scherpe lijnen die het design van de nieuwe Fabia kenmerken in het oog. Bovendien valt

Nadere informatie

EEN ELEKTRISCHE WAG E N? D E P R O S,

EEN ELEKTRISCHE WAG E N? D E P R O S, EEN ELEKTRISCHE WAG E N? D E P R O S, D E C O N T R A S E N D E P R E M I E S. Elektrische wagens zijn in. De We vertellen u alles wat u moet media hebben er de mond van vol, weten over elektrische wagens.

Nadere informatie

Volkswagen Bedrijfswagens. Volkswagen Bedrijfswagens Vans. Bedrijfswagens

Volkswagen Bedrijfswagens. Volkswagen Bedrijfswagens Vans. Bedrijfswagens Bedrijfswagens Volkswagen Bedrijfswagens Vans De gegevens over de leveringsmogelijkheden, uitvoeringen, prestaties, maten en gewichten, brandstofverbruik en onderhoudskosten zijn gebaseerd op de stand

Nadere informatie

De Full Hybrid Auris

De Full Hybrid Auris De Full Hybrid Auris Het beste van twee werelden De Full Hybrid Auris met Synergy Drive is de allereerste Full Hybrid in zijn klasse. Hybride rijden is kiezen voor een even unieke als hoogstaande rijervaring:

Nadere informatie

VOORSTELLING. Het is in deze geest en met deze wil dat het Verbond van Belgische Ondernemingen

VOORSTELLING. Het is in deze geest en met deze wil dat het Verbond van Belgische Ondernemingen VOORSTELLING VAN HET CHARTER " "EV EVOLUTION TO ELECTRICAL VEHICLES" ( EV. TO E.V. ). ) INLEIDING Het vervoer over de weg is momenteel een bron van vervuiling wegens uitstoot in de lucht en geluidshinder.

Nadere informatie

ZERO CO 2 -UITSTOOT TIJDENS HET RIJDEN ZERO UITSTOOT VAN SCHADELIJKE UITLAATGASSEN ZERO MOTORGELUID

ZERO CO 2 -UITSTOOT TIJDENS HET RIJDEN ZERO UITSTOOT VAN SCHADELIJKE UITLAATGASSEN ZERO MOTORGELUID CITROËN C-ZERO AIRDREAM De benaming Airdream staat voor de meest geavanceerde technologieën die door Citroën zijn ontwikkeld ter bescherming van het milieu. Zo is er de micro-hybride e-hdi-technologie,

Nadere informatie

dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE

dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE 365 dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE De EFOY COMFORT laadt de accu voor uw elektrische apparaten volautomatisch op. Zo heeft u altijd voldoende stroom

Nadere informatie

NISSAN LEAF 100% elektrisch

NISSAN LEAF 100% elektrisch SHIFT_ NISSAN LEAF 100% elektrisch 65109_LEAF_REPRINT_NL.indd 1 07/12/12 10:51 NISSAN LEAF Nissan LEAF De Nissan LEAF is een 100% elektrische auto, ontwikkeld met de laatste generatie Lithium-ion batterijen.

Nadere informatie

Betrouwbare, robuuste scootmobielen...

Betrouwbare, robuuste scootmobielen... Betrouwbare, robuuste scootmobielen... met een indrukwekkende actieradius, een sterke motor en een prachtig design. www.prestonability.com www.afikim.nu info@prestonability.com Tel NL 036 53 53 580 Tel

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Astra Sports Tourer

Finnik Autorapport - Opel Astra Sports Tourer Finnik Autorapport - Opel Astra Sports Tourer Deze Opel Astra Sports Tourer komt uit 2011 en kostte toen 27.359. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een diesel

Nadere informatie

it s electric! e-powered mobility by ece

it s electric! e-powered mobility by ece it s electric! e-powered mobility by ece Dramatische CO 2 reductie Lotus Elise VW Golf Een snelle, sportieve wagen. Van 0 naar 100 in 4,7 seconde? Het kan elektrisch! Specificaties Lotus Elise-ece: ca.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Volvo S40

Finnik Autorapport - Volvo S40 Finnik Autorapport - Volvo S40 Deze Volvo S40 komt uit 2007 en kostte toen 29.834. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2007 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 125 PK levert. Het

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback Deze Audi A3 Sportback komt uit 2012 en kostte toen 25.831. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2012 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die

Nadere informatie

PORTER ELECTRIC-Power

PORTER ELECTRIC-Power Porter 2010 Elektro-2 16.06.2010 16:18 Uhr Seite 1 Lichte Transportvoertuigen PORTER ELECTRIC-Power Modellen Technische gegevens Afmetingen Uitvoeringen De Groene Golf PIAGGIO - Traditie in milieubewustzijn

Nadere informatie

NU HEEL VEEL JONGE MODELLEN BIJ RENAULT

NU HEEL VEEL JONGE MODELLEN BIJ RENAULT NU HEEL VEEL JONGE MODELLEN BIJ RENAULT EEN EI UIT DE LOTERIJ! KOM NAAR DE DEALER EN MAAK KANS OP EEN VAN DE TIEN WEEKENDJES WEG NAAR EEN TRENDY EUROPESE STAD.. 0% RENTE OP DE FINANCIERING. 2 JAAR GRATIS

Nadere informatie

DACIA DUSTER, DE ALL-TERRAIN

DACIA DUSTER, DE ALL-TERRAIN PERSBERICHT 2 maart 2010 DACIA DUSTER, DE ALL-TERRAIN DE NIEUWE DACIA DUSTER VANAF 13.990,- Dacia introduceert op de salon van Genève z n zesde model, de Dacia Duster. De Duster heeft een ongekende prijs/ruimte/prestaties-verhouding.

Nadere informatie

Tellerstandhistorie.nl

Tellerstandhistorie.nl Tellerstandhistorie.nl 22/11/2016 89jhdd Merk: ford Type: FIESTA Model: Fiesta Uitvoering: 1.3-8V Classic INHOUDSOPGAVE VOERTUIGGEGEVENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid gewicht en laadvermogen

Nadere informatie

Configuratie. Jimny 3 deurs. Samenvatting

Configuratie. Jimny 3 deurs. Samenvatting Jimny 3 deurs 5 jaar garantie en assistance Compacte 4x4 Uitstekende terreincapaciteiten Laagste kostprijs per kilometer Uniek in zijn segment Krachtige motor Bekijk alle 4x4's van Suzuki Samenvatting

Nadere informatie

OPEL Corsa Van. Technische specificaties juni 2012

OPEL Corsa Van. Technische specificaties juni 2012 OPEL Corsa Van. Technische specificaties juni 2012 Technische specificaties Opel Corsa Van. 3-deurs Buitenafmetingen in mm Lengte 3.999 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 1.944 / 1.713

Nadere informatie

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner TM 3215/3265 Uw professionele veelzijdige partner Krachtig & betrouwbaar Bij de tractoren van Iseki zit al het vakmanschap in één enkele machine: de ISEKI TM serie bestaat uit twee modellen met hydrostatische

Nadere informatie

KANGOO EXPRESS Z.E. DE MAXI BESTELWAGEN NU OOK IN ELEKTRISCHE VERSIE

KANGOO EXPRESS Z.E. DE MAXI BESTELWAGEN NU OOK IN ELEKTRISCHE VERSIE PERSBERICHT 23 februari 2011 KANGOO EXPRESS Z.E. DE MAXI BESTELWAGEN NU OOK IN ELEKTRISCHE VERSIE Kangoo Maxi Z.E., de lange versie van Kangoo Z.E., vult het gamma elektrische voertuigen van Renault aan.

Nadere informatie

NIEUW. De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE

NIEUW. De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE NIEUW De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE De EFOY COMFORT laadt de accu voor uw elektrische apparaten volautomatisch op. Zo heeft u altijd voldoende stroom voor uw wensen het hele jaar

Nadere informatie

26/04/2016. Type: FIESTA; 1.3I-8V. Model: Fiesta Uitvoering: 1.3-8V Classic

26/04/2016. Type: FIESTA; 1.3I-8V. Model: Fiesta Uitvoering: 1.3-8V Classic Aankoopkeuring Rapport 26/04/2016 89-JH-DD Merk: ford Type: FIESTA; 1.3I-8V Model: Fiesta Uitvoering: 1.3-8V Classic INHOUDSOPGAVE FOTO S 1 V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid

Nadere informatie

De elektrische auto die je verder brengt. Opel Ampera.

De elektrische auto die je verder brengt. Opel Ampera. De elektrische auto die je verder brengt. Opel Ampera. Onze toekomst vraagt om positieve energie. De aarde is altijd goed voor ons geweest. Eeuwenlang heeft ze ons voedsel gegeven en ons voorzien van de

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Corsa

Finnik Autorapport - Opel Corsa Finnik Autorapport - Opel Corsa Deze Opel Corsa komt uit 2005 en kostte toen 12.600. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2005 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 79 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback Deze Audi A3 Sportback komt uit 2012 en kostte toen 35.679. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2012 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die

Nadere informatie

ONTDEK DE GOLF GTE. DE NIEUWE GOLF GTE

ONTDEK DE GOLF GTE. DE NIEUWE GOLF GTE De nieuwe Golf GTE ONTDEK DE GOLF GTE. DE NIEUWE GOLF GTE Volkswagen bewijst dat sportiviteit en een ongekend zuinig brandstofverbruik heel goed te combineren is. De nieuwe Golf GTE is dan ook een echte

Nadere informatie

ONTDEK DE GOLF GTE. DE NIEUWE GOLF GTE

ONTDEK DE GOLF GTE. DE NIEUWE GOLF GTE De nieuwe Golf GTE ONTDEK DE GOLF GTE. DE NIEUWE GOLF GTE Volkswagen bewijst dat sportiviteit en een ongekend zuinig brandstofverbruik heel goed te combineren is. De nieuwe Golf GTE is dan ook een echte

Nadere informatie

Golf GTE. De nieuwe Golf GTE Exterieur 03

Golf GTE. De nieuwe Golf GTE Exterieur 03 De nieuwe Golf GTE Ontdek de Golf GTE. DE NIEUWE GOLF GTE Volkswagen bewijst dat sportiviteit en een ongekend zuinig brandstofverbruik heel goed te combineren is. De nieuwe Golf GTE is dan ook een echte

Nadere informatie

GEDURFD EN PRACHTIG STRAK DESIGN

GEDURFD EN PRACHTIG STRAK DESIGN GEDURFD EN PRACHTIG STRAK DESIGN De moderne gestalte van de HR-V vangt blikken en verovert harten. Met zijn robuuste verschijning en sportieve profiel is deze auto prachtig om te zien en een genot om in

Nadere informatie

Tellerstandhistorie.nl

Tellerstandhistorie.nl Tellerstandhistorie.nl 01/12/2016 20-RLS-5 Merk: nissan Type: NISSAN QASHQAI Model: Qashqai Uitvoering: 1.6 Acenta INHOUDSOPGAVE VOERTUIGGEGEVENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid gewicht

Nadere informatie

Lichte transportvoertuigen

Lichte transportvoertuigen Lichte transportvoertuigen GESCHIEDENIS De Ape is een voertuig met een lange geschiedenis en kent vele tradities. Al in 1948 zoemde de eerste Ape (Italiaans voor Bij) door de smalle en bochtige stegen

Nadere informatie

WELKE RENAULT U OOK LEAST: DE LAGE BIJTELLING MAAKT HET PLAATJE COMPLEET

WELKE RENAULT U OOK LEAST: DE LAGE BIJTELLING MAAKT HET PLAATJE COMPLEET WELKE RENAULT U OOK LEAST: DE LAGE BIJTELLING MAAKT HET PLAATJE COMPLEET Bent u een zakelijke rijder? Dan is het leasen van een Renault zéér interessant. Zowel zakelijk als privé! Elke Renault is zeer

Nadere informatie

CITROËN C-ZERO PRIJSLIJST - JANUARI 2017

CITROËN C-ZERO PRIJSLIJST - JANUARI 2017 CITROËN C-ZERO PRIJSLIJST - JANUARI 2017 CITROËN C-ZERO - UITRUSTINGSNIVEAUS CITROËN C-ZERO - 15 Lichtmetalen wielen - ABS (Anti-Blokkeer Systeem) met elektronische remkrachtverdeling - Airbag bestuurder

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Nissan Qashqai

Finnik Autorapport - Nissan Qashqai Finnik Autorapport - Nissan Qashqai Deze Nissan Qashqai komt uit 2011 en kostte toen 30.076. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 142 PK

Nadere informatie

Tellerstandhistorie.nl

Tellerstandhistorie.nl Tellerstandhistorie.nl 22/11/2016 54rzdp Merk: opel Type: CORSA-C Model: Corsa Uitvoering: 1.2-16V Rhythm INHOUDSOPGAVE VOERTUIGGEGEVENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid gewicht en laadvermogen

Nadere informatie

Opel Vivaro Dubbele Cabine Essentia, Comfort, Elegance & Cosmo

Opel Vivaro Dubbele Cabine Essentia, Comfort, Elegance & Cosmo Opel Vivaro Essentia, Comfort, Elegance & Cosmo Lijntekeningen (m) L1 H1 Buiten afmetingen Wielbasis Totale lengte Totale breedte Totale breedte incl. spiegels Totale hoogte Spoorbreedte voor Spoorbreedte

Nadere informatie

09/05/2016. Merk: mercedes-benz Type: SLK 230 KOMPRESSOR; ROADSTER. Model: SLK-klasse

09/05/2016. Merk: mercedes-benz Type: SLK 230 KOMPRESSOR; ROADSTER. Model: SLK-klasse Verkoopreport 09/05/2016 21GSPV Merk: mercedes-benz Type: SLK 230 KOMPRESSOR; ROADSTER Model: SLK-klasse Uitvoering: 230 K. INHOUDSOPGAVE V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid

Nadere informatie

02/05/2016. Merk: volkswagen Type: GOLF; 74 KW

02/05/2016. Merk: volkswagen Type: GOLF; 74 KW Aankoopkeuring Rapport 02/05/2016 37DFDZ Merk: volkswagen Type: GOLF; 74 KW Model: Golf Uitvoering: 1.6 Trendline INHOUDSOPGAVE FOTO S 1 V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid

Nadere informatie

Elektrisch rijden is de toekomst

Elektrisch rijden is de toekomst Elektrisch rijden is de toekomst Duurzaam onderweg in Rotterdam www.rotterdam.nl/elektrischrijden Elektrisch rijden neemt een vlucht. Er rijden steeds meer elektrische voertuigen rond. Een positieve ontwikkeling

Nadere informatie

De Kia-garantie van 7 jaar De eerste drie jaar geldt geen kilometerbeperking, daarna geldt een maximum van 150.000 km.

De Kia-garantie van 7 jaar De eerste drie jaar geldt geen kilometerbeperking, daarna geldt een maximum van 150.000 km. De Kia-garantie van 7 jaar De eerste drie jaar geldt geen kilometerbeperking, daarna geldt een maximum van 150.000 km. 2 Kia Optima Hybrid Maak u op voor een ervaring die alle records breekt De nieuwe

Nadere informatie

[ Suzuki 2014 ] scooter

[ Suzuki 2014 ] scooter [ Suzuki 2014 ] scooter w w w. s u z u k i. n l [ scooter ] burgman 650A EXECUTIVE Burgman 650A Executive, ultiem comfort De Suzuki Burgman 650A Executive mag zich met recht de limousine onder de motorscooters

Nadere informatie

PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA

PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA MY11, 1 FEBRUARI 2012 CONSUMENTENPRIJS CONSUMENTENPRIJS BPM PRIJS INCLU. BTW PRIJS EXCLU. BTW ENERGIELABEL 2.2D WD 2.2D AT WD 3.0 V6 AT WD 38.995,00 16.612,00 8.195,00

Nadere informatie

CITROËN C-ZERO PRIJSLIJST - JANUARI 2016

CITROËN C-ZERO PRIJSLIJST - JANUARI 2016 CITROËN C-ZERO PRIJSLIJST - JANUARI 2016 CITROËN C-Zero - Uitrustingsniveaus CITROËN C-ZERO - 15 Lichtmetalen wielen - ABS, ESP, EBD (elektronische remkrachtverdeling) - Airbag bestuurder en passagier

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Astra

Finnik Autorapport - Opel Astra Finnik Autorapport - Opel Astra Deze Opel Astra komt uit 2011 en kostte toen 26.648. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 95 PK levert. Het

Nadere informatie

De elektrische aandrijving onderscheidt een elektrisch voertuig

De elektrische aandrijving onderscheidt een elektrisch voertuig GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Alphen-Chaam. Nr. 39003 11 juli 2014 Oplaadpuntenbeleid inleiding Elektrisch vervoer (hierna EV) kent in Nederland een sterke groei. De gemeente Alphen-Chaam

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Seat Ibiza SC

Finnik Autorapport - Seat Ibiza SC Finnik Autorapport - Seat Ibiza SC Deze Seat Ibiza SC komt uit 2011 en kostte toen 16.444. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 75 PK levert.

Nadere informatie

N 1 zonder autorijbewijs

N 1 zonder autorijbewijs e e N 1 zonder autorijbewijs e De e City is het meest compacte model in het e AIXAM assortiment. Het ideale stadsvoertuig van een onvergelijkbare kwaliteit en een uitgesproken design. De e City is speels;

Nadere informatie

Switch! Change is good.

Switch! Change is good. Switch! Change is good. Praktisch en emissievrij, de geheel elektrische EC-03 25km versie is een uitermate doordacht mobiliteitsproduct. Met de comfortabele zitpositie, het gebruiksvriendelijke ontwerp

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Kia Picanto

Finnik Autorapport - Kia Picanto Finnik Autorapport - Kia Picanto Deze Kia Picanto komt uit 2013 en kostte toen 13.090. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2013 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 84 PK levert.

Nadere informatie

Nieuwe Opel Insignia diesel- en benzinemotoren: ongeëvenaard zuinig en met slechts 20% bijtelling

Nieuwe Opel Insignia diesel- en benzinemotoren: ongeëvenaard zuinig en met slechts 20% bijtelling Nieuwe Opel Insignia diesel- en benzinemotoren: ongeëvenaard zuinig en met slechts 20% bijtelling Nieuwe turbodieselmotoren met 20% bijtelling: 120 en 140 pk CDTI met slechts 3,7 l/100 km en 99 g/km CO

Nadere informatie

nu heel veel jonge modellen bij renault

nu heel veel jonge modellen bij renault nu heel veel jonge modellen bij renault mégane coupé, 14 maanden. voordeel tot 5.450,-. 0% rente op de financiering. Accessoirecheque tot 750,- BIJ RENAULT DRIVE THE CHANGE Kom naar de Babyboom bij uw

Nadere informatie

09/05/2016. Type: AUDI A8 Line+

09/05/2016. Type: AUDI A8 Line+ Aankoopkeuring Rapport 09/05/2016 12RSR6 Merk: audi Type: AUDI A8 Model: A8 Uitvoering: 4.2 FSI q. Pro Line+ INHOUDSOPGAVE FOTO S 1 V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Seat Alhambra

Finnik Autorapport - Seat Alhambra Finnik Autorapport - Seat Alhambra Deze Seat Alhambra komt uit 2011 en kostte toen 48.799. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 150 PK levert.

Nadere informatie

Kansen en uitdagingen voor elektrisch wegvervoer

Kansen en uitdagingen voor elektrisch wegvervoer Kansen en uitdagingen voor elektrisch wegvervoer 30 september 2009 WTC Rotterdam Ir. Klaas Strijbis, Lid groepsdirectie Movares klaas.strijbis@movares.nl tel. 030 265 3003 www.movares.nl/elektrischrijden

Nadere informatie

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart Persinformatie 14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart De volledig nieuwe Toyota Auris is sterker dan ooit een

Nadere informatie

9. YPSILON P.20 1. DE SCHOONSTE BRANDSTOF VAN HET MOMENT P.2 3. 500L P.4 10. FIORINO P.16 4. 500L LIVING P.6 11. DOBLÒ CARGO P.18 2. DE VOORDELEN P.

9. YPSILON P.20 1. DE SCHOONSTE BRANDSTOF VAN HET MOMENT P.2 3. 500L P.4 10. FIORINO P.16 4. 500L LIVING P.6 11. DOBLÒ CARGO P.18 2. DE VOORDELEN P. 1. DE SCHOONSTE BRANDSTOF VAN HET MOMENT P.2 3. 500L P.4 9. YPSILON P.20 10. FIORINO P.16 2. DE VOORDELEN P.3 4. 500L LIVING P.6 11. DOBLÒ CARGO P.18 5. PANDA P.8 6. PUNTO P.10 7. QUBO P.12 8. DOBLO P.14

Nadere informatie

GAAT HIJ HET MAKEN????

GAAT HIJ HET MAKEN???? GAAT HIJ HET MAKEN???? Jaap Frijlink mail@loofboom.nl 17 oktober 2012 Probusclub Santpoort 1. Een warboel van argumenten en spelers 2. Achilleshiel van de huidige autotechniek 3. Focus op elektrische tractie

Nadere informatie

28/05/2016. Model: Scénic. Merk: renault Type: MEGANE SCENIC. Comf.

28/05/2016. Model: Scénic. Merk: renault Type: MEGANE SCENIC. Comf. Aankoopkeuring Rapport 28/05/2016 40nxg2 Merk: renault Type: MEGANE SCENIC Model: Scénic Uitvoering: 1.6-16V Priv. Comf. INHOUDSOPGAVE FOTO S 1 V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie

Nadere informatie

CITROËN C-ZERO PRIJSLIJST, UITRUSTINGSPECIFICATIES & TECHNISCHE GEGEVENS

CITROËN C-ZERO PRIJSLIJST, UITRUSTINGSPECIFICATIES & TECHNISCHE GEGEVENS CITROËN C-ZERO PRIJSLIJST, UITRUSTINGSPECIFICATIES & TECHNISCHE GEGEVENS Januari 2015 CITROËN C-Zero - Uitrustingsniveaus CITROËN C-ZERO - 15 Lichtmetalen wielen - ABS (Anti-Blokkeer Systeem) met elektronische

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Skoda Fabia Combi

Finnik Autorapport - Skoda Fabia Combi Finnik Autorapport - Skoda Fabia Combi Deze Skoda Fabia Combi komt uit 2011 en kostte toen 17.389. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 75

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Saab 9-3 Sport Sedan

Finnik Autorapport - Saab 9-3 Sport Sedan Finnik Autorapport - Saab 9-3 Sport Sedan Deze Saab 9-3 Sport Sedan komt uit 2006 en kostte toen 31.036. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2006 op kenteken en is voorzien van een benzine & lpg

Nadere informatie

SunTuk Taxi. SunTuk - OnVolts. Contact informatie

SunTuk Taxi. SunTuk - OnVolts. Contact informatie SunTuk Taxi Contact informatie Cees de Graaf +31651673755 ceesdegraaf@planet.nl Timothy van Beelen +31641307489 info@onvolts-onderdelen.nl Voor productinformatie en verkoop, neem contact op met Timothy

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Mitsubishi Lancer Evolution

Finnik Autorapport - Mitsubishi Lancer Evolution Finnik Autorapport - Mitsubishi Lancer Evolution Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd)

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Peugeot 207 SW

Finnik Autorapport - Peugeot 207 SW Finnik Autorapport - Peugeot 207 SW Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) HX-419-H

Nadere informatie

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Simpelweg mobiel. Elektrische hulpaandrijving Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Weer meer dingen samen doen, daar hebben we naar uitgekeken. Geniet van meer mobiliteit Van handbewogen naar elektrisch

Nadere informatie

Het merk Renault is sinds 1998 West-Europees marktleider in de sector van de bedrijfsvoertuigen.

Het merk Renault is sinds 1998 West-Europees marktleider in de sector van de bedrijfsvoertuigen. PERSBERICHT 22 september 2010 INTERNATIONAAL BEDRIJFSVOERTUIGENSALON VAN HANNOVER RENAULT PRESENTEERT EEN VERRUIMD GAMMA: VAN 2 TOT 22 M 3 EN, IN WERELDPREMIERE, KANGOO EXPRESS Z.E. VANAF 15 000 EXCL.

Nadere informatie

Iedereen overal en altijd laden

Iedereen overal en altijd laden Iedereen overal en altijd laden Jorrit Zijdewind 19-11-2015 1 1 intro zelf 19-11-2015 Allego template Even voorstellen 2 Geboren en getogen in Utrecht Onrustig en reislustig Van fysiotherapeut naar communicatiefanaat

Nadere informatie

Automotive Energy Innovators

Automotive Energy Innovators Automotive Energy Innovators Inhoudsopgave Inhoudsopgave DEOdrive... 4 Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV)... 5 Specificaties DEOdrive DEOdrive DEOdrive... 6 4 4 4 Hoe Fuel werkt Fuel Fuel Cell het? Cell

Nadere informatie

Alternatieve aandrijfvormen

Alternatieve aandrijfvormen Alternatieve aandrijfvormen Als alternatief voor de klassieke benzine- en dieselmotor zijn er momenteel acht andere aandrijfvormen beschikbaar. We lijsten ze even op met telkens een definitie, de voor-

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Technische specificaties OPEL Astra. Januari 2015 Buitenafmetingen in mm 5-deurs Sports Sedan Sports Tourer Lengte 4.419 4.658 4.698 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2.013 / 1.831 2.013

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Technische specificaties OPEL Antara. Mei 2014 Technische specificaties Opel Antara. Buitenafmetingen in mm Lengte 4.596 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2.085 / 1.850 Hoogte (leeggewicht)

Nadere informatie