RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEVE VORMGEVING EN START VAN RESERVERINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEVE VORMGEVING EN START VAN RESERVERINGEN"

Transcriptie

1 PERSBERICHT RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEVE VORMGEVING EN START VAN RESERVERINGEN Het definitieve design van de Fluence Z.E. en Kangoo Express Z.E. is gereed. Klanten die als één van de eersten een elektrische Renault willen rijden, kunnen vanaf vandaag hun auto reserveren via de website Renault is zich bewust van de negatieve invloed die een auto gedurende zijn levensduur op het milieu heeft en werkt al vele jaren aan het minimaliseren van dat effect. In het kader van het milieubeleid dat Renault voert onder het label eco², meent Renault dat het van essentieel belang is om de beste technieken voor een betaalbare prijs aan zoveel mogelijk klanten te bieden. De elektrische auto is een prachtige oplossing omdat iedereen hiermee mobiel kan zijn zonder CO 2 uit te stoten tijdens het gebruik. Deze positie dankt Renault aan zijn werkmethode in twee richtingen: enerzijds introduceert Renault nieuwe technieken voor verbrandingsmotoren en versnellingsbakken, en anderzijds werkt het merk bijzonder hard aan de ontwikkeling van auto s met elektromotoren. Renault is van mening dat tegen 2020 elektrische auto s tien procent uitmaken van de wereldmarkt. De Alliantie investeert vier miljard euro in het zogeheten Zero Emission programma waarbij tweeduizend medewerkers van Renault en Nissan onafgebroken werken aan de ontwikkeling van elektrische auto s. Boeingavenue PD Schiphol-Rijk Tel.: + 31 (0) Fax: + 31 (0)

2 RENAULT FLUENCE Z.E. Na de Fluence Z.E. Concept op de beurs van Frankfurt in 2009 presenteert Renault nu de definitieve versie van de Fluence Z.E. die vanaf 2011 in Europa en Israël op de markt komt. De Fluence Z.E. is de eerste seriegeproduceerde elektrische sedan in het C- segment. De auto is bestemd voor particulieren, zakelijke rijders en fleetowners. In alle gevallen zijn dit mensen die een ruime auto willen die hun status weerspiegelt en bovendien zuinig en milieubewust is. RENAULT KANGOO EXPRESS Z.E. Ook de definitieve versie van de Kangoo Express Z.E. wordt nu gepresenteerd nadat in december de prototypes van deze auto zijn onthuld tijdens de VN klimaatconferentie in Kopenhagen. De Kangoo Express Z.E. komt in het eerste kwartaal van 2011 op de markt in een versie met een actieradius van 160 kilometer. De elektrische versie van de Kangoo Express is net zo praktisch als de uitvoering met verbrandingsmotor: hij heeft eenzelfde laadruimte van 3 tot 3,5 m 3, eenzelfde laadvermogen van 650 kilo en eenzelfde mate van comfort. Daarbij rijdt hij stil en soepel met een behoorlijk koppel vanaf de start, heeft hij een goede kilometerkostprijs én uiteraard het grote voordeel van de zero emission.

3 START VAN DE RESERVERINGEN Hoe werkt het reserveren? Waarom eerst aanmelden? Klanten die als eerste een elektrische auto willen rijden, krijgen van Renault vanaf vandaag de kans om de auto van hun keuze te reserveren via de speciale website Men hoeft zich alleen maar aan te melden om een auto te kunnen kiezen waarna men voorrang krijgt zodra deze elektrische auto op de markt komt. Wie zich aanmeldt op vindt bovendien informatie over elektrische auto s, over de diensten die voor deze auto s wordt geboden en andere exclusieve applicaties die met elektrische mobiliteit te maken hebben. Infrastructuren en lopende pilotprojecten In het kader van het zero emission beleid werkt de Renault-Nissan Alliantie wereldwijd samen met regeringen, lagere overheden en lokale instanties, energieleveranciers en andere partners. Daarmee zijn tot op heden meer dan vijftig akkoorden gesloten met het doel de markt en de bestaande infrastructuur voor te bereiden op de massale lancering van elektrische auto s vanaf Onderstaand een overzicht van de getekende akkoorden (Europese zijn vetgedrukt) Datum Partners bekendmaking 2008 Israël, Denemarken, Kanagawa (Japan), Portugal, Tennessee (USA), EDF (Frankrijk), Yokohama (Japan), Oregon (USA), Monaco, Sonoma County (USA), EOS (Zwitserland) Greentomatocars (GB), Elektromotive (GB), EWZ (Zwitserland), One North East (Verenigd Koninkrijk), San Diego Gas & Electric (USA), Electricity Supply Board (Ierland), Ministry of Industry and Information Technology (China), LeasePlan (NL), Phoenix (Arizona - USA), Oak Ridge National Laboratory (Tennessee - USA), Hong Kong, Seattle (USA), Raleigh (Caroline du Nord - USA), Singapore, Washington D.C. (USA), A2A (Lombardije, Italië), Nederland, State of

4 Victoria (Australië), RWE (Duitsland), Vancouver (Canada), Spanje (Barcelona), Mexico (Mexico), GuangDong Province (China), Overheid van Saitama (Japan), Overheid van Miyazaki (Japan), Houston (USA), Guangzhou & Dongfeng (China) Andalusië (Spanje), Réunion (Frankrijk), Ryokan Association (Japan), Hertz (wereldwijd), ChristChurch City Council (Nieuw-Zeeland), Orlando (USA), Houston (USA), Massachussets (USA), Avis (wereldwijd), ChaDeMo Association (Japan), Wuhan (China), Castilla en Leon (Spanje), Acciona (Espagne), ENEL (Italië), ENDESA (Spanje), Madrid (Spanje), Ierland, São Paulo (Brazilië). Al deze verbintenissen die zijn aangegaan door publieke en particuliere partijen laten zien dat de infrastructuren en oplaadsystemen klaar zijn op het moment dat elektrische auto s op de markt komen. Er wordt voor gezorgd dat rijders van elektrische auto s op een simpele en handige manier hun auto weer op kunnen laden, zowel thuis als onderweg. Infrastructuur: In de meeste Europese landen is steun toegezegd voor de ontwikkeling van de infrastructuur. - In Nederland rolt stichting e-laad.nl opgericht door de publieke netbeheerders - in de periode tot 2013, oplaadpunten uit in de publieke ruimte, gratis. De netbeheerders willen meetgegevens verzamelen over de invloed van elektrisch rijden op het elektriciteitsnet. Daarom plaatst e-laad.nl in de periode tot 2013 maximaal gratis oplaadpunten in Nederland gratis oplaadpunten: strategisch geplaatste oplaadpunten om een eerste dekkend netwerk in Nederland te vormen en gekoppeld aan een elektrische auto.in de huidige fase betaalt de EV rijder 100 euro per jaar voor de oplaadpas, die toegang geeft tot alle oplaadpunten om hun elektrische auto op te laden. E.laad.nl werkt nauw samen met alle belanghebbende partijen waaronder met Renault binnen de automotive industrie om universele toegang tot oplaadpunten te garanderen. - In Frankrijk voorziet het zogenaamde Borloo plan in de installatie van laadpalen op de openbare weg en wordt het begrip recht op de stekker geïntroduceerd voor automobilisten die in appartementsgebouw met gemeenschappelijk eigendom wonen. - In Spanje presenteerde premier Zapatero onlangs een Actieplan voor de Elektrische Auto dat voorziet in een publieke investering van 590 miljoen euro over twee jaar en de aankoop van elektrische auto s van nu tot 2014 ( in 2011 en in 2012). Bovendien zal de regering subsidie geven op de aanschaf van elektrische

5 auto s. Die bijdrage zal tot twintig procent van de totale prijs van de auto vormen met een maximum van euro. Daarnaast wordt steun verleend voor de ontwikkeling en de industrialisatie van dit type auto s op Spaans grondgebied, alsook voor de aanleg een infrastructuur met laadpunten. - In Ierland gaat de regering een bonus van euro geven bij aankoop van een elektrische auto. Stroomleverancier ESB heeft toegezegd standaard laadpunten en dertig snelle laadpunten te gaan bouwen verspreid over het hele land vanaf nu tot eind In een aantal landen worden ook in de privésector serieuze initiatieven genomen: Better Place ontwikkelt een netwerk laadpalen en punten in Israël en Denemarken waar vanaf 2011 accu s zijn te wisselen ter voorbereiding van de komst van de eerste elektrische sedan, de Renault Fluence Z.E. Pilot-projecten: Vanaf dit jaar werkt de Renault-Nissan Alliantie aan een aantal Europese pilot-projecten waarmee het elektrische mobiliteitsapparaat in de werkelijkheid is te testen. Innovatief economisch model Renault wil de techniek achter de elektrische auto s voor iedereen toegankelijk maken. Daarom is ook het aankoopproces bij Renault innovatief. Zo worden de auto en z n accu s los van elkaar geleverd. Klanten kunnen een auto leasen of kopen en daarbij een abonnement afsluiten voor de huur van de accu en nieuwe mobiliteitsdiensten. Renault wil de elektrische auto s voor een prijs aanbieden die vergelijkbaar is met die van een even grote auto met dieselmotor met eenzelfde uitrustingsniveau. De elektrische auto s zullen vanaf de lancering een kilometerkostprijs hebben die vergelijkbaar is met die van een auto met verbrandingsmotor. Verwachte volumes Renault en Better Place hebben toegezegd tot Fluences te leveren aan Israël en Denemarken. Better Place importeert de Fluence vanaf volgend jaar in Israël; in Denemarken kunnen klanten voor een Fluence terecht bij de Renault dealer. Renault zal vanaf 2011 zijn vier eerste zero emission auto s in vier verschillende fabrieken gaan produceren.

6 Industrieel beleid accu s Renault en Nissan gaan in drie werelddelen (Amerika, Azië en Europa) lithium-ion accu s produceren om de fabrieken daar waar de toekomstige elektrische auto s worden geproduceerd te bevoorraden. De accu s die gekocht worden bij AESC, een joint venture tussen Nissan en NEC, komen in eerste instantie uit Japan, maar zullen geleidelijk aan zo dicht mogelijk bij de montagefabrieken worden gemaakt. Momenteel ontwikkelt Renault een aantal productiepunten voor accu s in: - Flins (Frankrijk) - Sunderland (Verenigd Koninkrijk) - Cacia (Portugal) - Smyrna (Tennessee, USA) - Zama (Japan) Doordat op meerdere plaatsen wordt geproduceerd, is de bevoorrading gegarandeerd en zijn de logistieke kosten te verminderen terwijl de accu s in grote volumes zijn te maken: jaarlijks stuks.

7 RENAULT FLUENCE Z.E. Na de Fluence Z.E. Concept op de beurs van Frankfurt in 2009 presenteert Renault nu de definitieve versie van de Fluence Z.E. die in 2011 in Europa en Israël op de markt komt. De Fluence Z.E. is de eerste seriegeproduceerde elektrische sedan in het C-segment. De auto is bestemd voor particulieren, zakelijke rijders en fleetowners. In alle gevallen zijn dit mensen die een ruime auto willen die hun status weerspiegelt en bovendien zuinig en milieubewust is. Renault produceert de Fluence Z.E. in het Turkse Bursa op dezelfde productielijn als de Fluence versies met verbrandingsmotor. De productie van dit model start in de eerste helft van Een herkenbaar design De Fluence Z.E., de eerste elektrische sedan in het segment van de middenklasse auto s, is straks in een oogopslag te herkennen. De elektrische versie onderscheidt zich van model met verbrandingsmotor door een aantal typische elementen die alle elektrische auto s van Renault met elkaar gemeen hebben. Met een lengte van 4,75 m is de elektrische versie van de Fluence dertien centimeter langer dan de uitvoering met verbrandingsmotor. Deze extra ruimte is nodig voor het plaatsen van de accu s achter de achterbank. De zijkant van de carrosserie is aangepast om het evenwicht van de originele versie te behouden. Op de voorzijde zijn het logo van Renault, de bovenkant en de onderkant van de koplampbehuizing en de lijsten rondom de mistlampen blauwachtig gekleurd. De onderste luchtinlaat heeft een beschermplaat in carrosseriekleur die de twee mistlampen met elkaar verbindt. De Fluence Z.E. heeft een vloeiende lijn die langs beide kanten van voor naar achter loopt en samenkomt op de achteroverbouw. Daardoor lijkt de achterruit ingelijst als bij een sportcoupé. De achterlichten spelen een rol in het visuele evenwicht doordat ze zich uitstrekken over de zijkant van de carrosserie. Naast het herkenbare profiel onderscheidt de Renault Fluence Z.E. zich door hoogglans zwarte buitenspiegelkappen, beschermstrips in carrosseriekleur en twee klepjes in de voorspatborden die de elektrische aansluitpunten afdekken. Het onderste gedeelte van de achterbumper is voorzien van een zwarte diffuser voor een betere aerodynamica. Voor een betere stroomlijn zijn ook de Fluence Z.E. velgen aangepast. De Fluence Z.E. is verkrijgbaar in een aantal carrosseriekleuren waaronder bleu Energy, een nieuwe kleur die exclusief is voor de elektrische auto s van Renault.

8 Een ruime, prestigieuze auto De Fluence Z.E. is net zo groot als de versie met verbrandingsmotor en het interieur is dan ook net zo ruim als dat van een hatchback uit het hogere segment met een best in class breedte op ellebooghoogte voor en achter. Het interieur van de Fluence Z.E. ziet er nagenoeg hetzelfde uit als de gewone Fluence. Alleen de toerenteller is vervangen door een teller met informatie over de actieradius en het laadniveau van de accu. De strip op het dashboard heeft een voor elektrische auto s exclusieve kleur. Op de middenconsole staan de verschillende standen van de versnellingspook gemarkeerd (vooruit, achteruit, neutraal en parking). De Fluence Z.E. heeft standaard een Carminat TomTom, Bluetooth, elektronisch geregelde bizone airconditioning en automatische activering van de koplampen en ruitenwissers. De Fluence Z.E. is geschikt voor gezinnen die een ruime en comfortabele auto willen. De auto heeft een bagageruimte van 300 dm 3 (VDA/ISO). Het model is zeer geschikt voor zakelijke rijders vanwege z n beperkte kilometerkostprijs en zijn 0% bijtelling. Gebruikte technieken De Fluence Z.E. is een honderd procent elektrische auto. Motor De elektromotor van de Fluence Z.E. bereikt zijn maximumvermogen van 70 kw bij een toerental van t/min en heeft een maximum koppel van 226 Nm. De motor weegt 160 kilo. De elektrische aandrijfgroep zorgt voor snel en gelijkmatig optrekken en het maximale koppel komt snel vrij. Accu De lithium-ion accu in de Fluence Z.E. heeft een energetische vermogen van 22 kw/h. In de seriegeproduceerde versie ligt de accu achter de rugleuning van de achterbank waarbij de volledige bagageruimte van 300 dm 3 (VDA/ISO) behouden blijft. De accu weegt 250 kilo. De accu s worden bijgeladen door een systeem dat energie opvangt tijdens het remmen.

9 Oplaadmogelijkheden De accu s van de Fluence Z.E. zijn op drie verschillende manieren op te laden: - Via een 10A of 16A 230V normale huisaansluiting waarmee de auto binnen zes tot acht uur is opgeladen. Deze manier van opladen is handig s nachts of tijdens een werkdag omdat dan is te profiteren van daluurtarieven. - Via snellaadpalen met 32A 400V aansluitingen waarmee de accu in ongeveer dertig minuten wordt opgeladen (beschikbaar in 2012 of 2013, afhankelijk van het model). - Via het Quickdrop-systeem waarbij de lege accu bij een vervangpunt in slechts drie minuten is te verwisselen (in 2011 beschikbaar in Israël en Denemarken, andere landen volgen). Chassis Het onderstel van de Fluence Z.E. is in vergelijking met de verbrandingsmotorversie aangepast. Zo is de voortrein voorzien van minder stijf afgestelde schokdempers aangezien de elektrische motor lichter is dan een verbrandingsmotor. De achteras is aangepast vanwege het extra gewicht van de accu. Banden De Fluence Z.E. heeft banden met een geringere rolweerstand van Goodyear. De EfficientGrip band zorgt voor minder verbruik. Het loopvlak is identiek aan dat van een gewone band waardoor de wegligging en het remgedrag van de auto behouden blijven. Veiligheid verzekerd De Fluence Z.E. heeft de elektrische rijhulpsystemen ABS en ESP. Op het gebied van passieve veiligheid is de constructie van de Fluence Z.E. versterkt om eenzelfde veiligheidsniveau te garanderen als de versie met verbrandingsmotor die korter en dus lichter is. Industrialisatie Renault produceert de Fluence Z.E. in de OYAK-Renault fabriek in het Turkse Bursa op dezelfde productielijn als de Fluence versies met verbrandingsmotor. De productie van dit model start in de eerste helft van 2011.

10 TECHNISCHE GEGEVENS FLUENCE Z.E. AFMETINGEN Lengte (mm) Breedte (mm) Hoogte (mm) Wielbasis (mm) Spoorbreedte vóór / achter (mm) / Overbouw vóór / achter (mm) 907 / Gewicht onbelast (kg) Bandenmaat 205 / 55 R16 MOTOR Motortype Type versnellingsbak Synchrone elektromotor Directe aandrijving met begrenzer en omschakelaar vóór / achter Maximaal vermogen CEE (kw) 70 Maximaal koppel CEE (Nm) 226 Type accu Stuurbekrachtiging ACCU STUURINRICHTING PRESTATIE Lithium-ion Elektrisch, snelheidsafhankelijk Actieradius (km) 160 Topsnelheid (elektronisch begrensd) 135 km/h

11 RENAULT KANGOO EXPRESS Z.E. Ook de definitieve versie van de Kangoo Express Z.E. wordt nu gepresenteerd nadat in december de prototypes van deze auto zijn onthuld tijdens de VN klimaatconferentie in Kopenhagen. Deze auto komt in het eerste semester van 2011 op de markt in een versie met een actieradius van 160 kilometer. De elektrische versie van de Kangoo Express is net zo praktisch als de uitvoering met verbrandingsmotor; hij heeft eenzelfde laadruimte van 3 tot 3,5 m 3, eenzelfde laadvermogen van 650 kg en eenzelfde mate van comfort. Daarbij rijdt hij stil en soepel met een behoorlijk koppel vanaf stilstand, heeft hij een redelijke kilometerkostprijs én uiteraard het grote voordeel van de zero emission. De Renault Kangoo Express Z.E. is een lichte bedrijfswagen bestemd voor de zakelijke markt. Hij is in eerste instantie voornamelijk geschikt voor gebruik in en vlak rond de stad. De nieuwe Kangoo Express is bedoeld voor klanten die hoge eisen stellen aan de kilometerkostprijs, en is daarom gemaakt met het oog op een betere betrouwbaarheid en duurzaamheid. De auto profiteert bovendien van alle knowhow van Renault op het gebied van bedrijfsauto s. De elektrische versie van de Kangoo Express loopt vanaf het eerste kwartaal van 2011 van de band in de fabriek in Maubeuge. Renault produceert de auto op dezelfde lijn als de varianten met verbrandingsmotor. Naast de aanwezige knowhow profiteert het model van het netwerk leveranciers en het logistieke apparaat van de huidige Kangoo Express. De fabriek van Maubeuge produceert al twintig jaar bedrijfsauto s en is in staat zich voortdurend aan te passen aan de vraag van de markt en aan de diversiteit die bij dit type auto s hoort. Design buitenkant Kangoo Express Z.E. Met een lengte van 4,21 meter beschikt de nieuwe Kangoo Express over een laadruimte van 3 tot 3,5 m 3. Doordat de accu s in het midden onder de vloer zijn geplaatst, is de volledige laadruimte van de auto behouden gebleven. De asymmetrische achterdeuren en de zijschuifdeur (afhankelijk van de versie) vergemakkelijken de toegang tot de laadruimte. De nieuwe Kangoo Express Z.E. heeft grotendeels dezelfde vormgeving als de versie met verbrandingsmotor met een korte motorkap, een stoere voorkant en druppelvormige koplampen. Het klepje met het elektrische aansluitpunt vlakbij de rechter koplamp is voorzien

12 van een Z.E. logo waardoor de auto herkenbaar is als elektrisch. Banden met een geringe rolweerstand zorgen voor een lager energieverbruik. De klant heeft bij de nieuwe Kangoo Express Z.E. een keuze uit elf verschillende lakken. Renault brengt de auto bij de lancering in bleu silver op de markt. Klanten kunnen de auto ook bestellen in hun bedrijfskleuren, want de Kangoo Express Z.E. is boven alles een fleetauto. Interieur Kangoo Express Z.E. Het energiebeheer is prioriteit bij een elektrische auto. Renault doet er alles aan om dat zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te houden. Op het instrumentenpaneel zit een meter die de bestuurder informeert over het laadniveau van de accu en de resterende actieradius van de auto: - bij de snelheidsmeter zit een meter die aangeeft wanneer de accu moet worden opgeladen - een econometer met kleuren geeft aan hoeveel stroom de bestuurder verbruikt: lichtblauw voor normaal verbruik van de auto, donkerblauw voor het optimaal functioneren en rood voor overmatig verbruik wat de actieradius beïnvloedt. - de boordcomputer is aangepast aan de elektrische auto. De resterende actieradius is hierop te lezen, net als de resterende kwh en het gemiddelde en huidige verbruik. Een 100% elektromotor De Renault Kangoo Express Z.E. is een honderd procent elektrische auto. De elektromotor in de Kangoo Express Z.E. heeft een vermogen van 44 kw en een energierendement van liefst negentig procent. Dat is aanzienlijk hoger dan de 25% van de thermische motoren die bijzonder veel energie verliezen. Dat betekent dat bij een verbruik van 10 KWh, maar liefst 9 KWh gebruikt kan worden voor het voortstuwen van een elektrische auto (tegenover 2,5 KWh met een verbrandingsmotor). Het maximale toerental bereikt liefst t/min. Een elektromotor levert onmiddellijk een constant maximum koppel van 226 Nm. Ook bij lage toerentallen heeft deze auto een flink acceleratievermogen. De elektromotor is bovendien bijzonder stil. De motor wordt gevoed door een accu met een energetisch vermogen van 22 kw/h die onder de vloer in de bagageruimte is geplaatst waardoor het volume van deze ruimte niet is verkleind.

13 Zodra de bestuurder gas geeft, voorziet de lithium-ion accu de elektromotor van stroom. De motor zet de elektrische energie om in mechanische energie, die wordt overgedragen naar de aangedreven wielen. De accu laadt zichzelf weer op bij het afremmen. Als de bestuurder het gaspedaal loslaat, wordt de kinetische energie die naar de motor stroomt omgezet in elektrische stroom die de accu weer oplaadt. De rijeigenschappen zijn verder identiek aan die van de Kangoo Express met verbrandingsmotor. Oplaadmogelijkheden De Renault Kangoo Express Z.E. is op te laden via een aansluitpunt achter een luikje aan de voorzijde. De accu is in zes tot acht uur op te laden met een 10A of 16A 220V huisaansluiting. Dat is een prima oplaadmethode als de auto s nachts of tijdens het werk stilstaat. De Renault Kangoo Express Z.E. komt in de eerste helft van 2011 op de markt in een versie met een actieradius van 160 km.

14 TECHNISCHE GEGEVENS KANGOO EXPRESS Z.E AFMETINGEN Lengte (mm) 4213 Totale breedte / met buitenspiegels (mm) 1829 / 2133 Hoogte onbeladen (mm) 1818 Wielbasis (mm) 2697 Spoorbreedte vóór (mm) 1522 Spoorbreedte achter (mm) 1536 Bodemvrijheid onbeladen (mm) 186 onbelast en 143 mm belast Gewicht (kg) 1410 Inhoud bagageruimte 3 tot 3,5 m³ Laadvermogen 650 kg Aantal zitplaatsen 2 TECHNISCHE GEGEVENS Motor Synchrone elektromotor Vermogen (kw) 44 Maximaal toerental (t/min) Koppel Transmissie Accu's Actieradius Topsnelheid (elektronisch begrensd) PRESTATIES 226 Nm Rechtstreekse aandrijving met reductor lithium-ion 160 km 130 km/h Perscontact: Website elektrische auto s De high definition foto s kunnen gedownload worden op Perscontact: +31 (0) pr@renault.nl Internetsites:

Ford Focus Electric. Alle begin is moeilijk. Vertrouwd

Ford Focus Electric. Alle begin is moeilijk. Vertrouwd Ford Focus Electric Alle begin is moeilijk Rij-impressie Ford is de op één na grootste leverancier van auto's met een elektromotor ter wereld. In Europa was daar tot nu toe weinig tot niets van te merken,

Nadere informatie

Smart ForTwo Electric Drive

Smart ForTwo Electric Drive Smart ForTwo Electric Drive Rijdt als een trein Autotest De Smart ForTwo is van nature kampioen zuinig rijden. Dat is te danken aan de geringe omvang van de auto. Bij een geringe omvang hoort ook een gering

Nadere informatie

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 VERSIEPRIJZEN LOGAN VAN/PICK-UP Dacia Logan Van Motor Uitvoering CATALOGUSPRIJS BTW BPM* CONSUMENTENPRIJS Netto INCL. BTW en BPM 1.6 MPI 85 Euro 5 Logan

Nadere informatie

Toyota Prius plug-in. Gestroomlijnd. Plug-in

Toyota Prius plug-in. Gestroomlijnd. Plug-in Toyota Prius plug-in Gestroomlijnd Autotest Het kan nog zuiniger! De Toyota Prius is al ruim tien jaar hét boegbeeld van milieuvriendelijk rijden. De Prius dankt het succes aan een slimme combinatie van

Nadere informatie

Honda Insight. Meer inzicht. "De Insight dankt de overvloedige binnenruimte aan de relatief eenvoudige constructie van de aandrijving"

Honda Insight. Meer inzicht. De Insight dankt de overvloedige binnenruimte aan de relatief eenvoudige constructie van de aandrijving Honda Insight Meer inzicht Rij-impressie Tijdens het leven van een auto wordt een model continu aangepast. Gaandeweg krijgt de fabrikant nieuwe inzichten, werkt de fabriek efficiënter of ontwikkelt een

Nadere informatie

Renault Zoe. Twee stapjes naar voren, een stapje terug

Renault Zoe. Twee stapjes naar voren, een stapje terug Renault Zoe Twee stapjes naar voren, een stapje terug Rij-impressie Eind 2016 onderging de Renault Zoe een facelift. De compacte elektrische auto van Renault kreeg een zuinigere motor en een grotere batterij.

Nadere informatie

Smart ForFour Electric Drive

Smart ForFour Electric Drive Smart ForFour Electric Drive Slim alternatief Autotest Wie eenmaal een elektrische auto heeft gereden, wil nooit meer anders. Het comfort, de souplesse en de prestaties zijn superieur aan vrijwel iedere

Nadere informatie

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard Kioti Mechron, wat gaan we doen vandaag? MECHRON HET 4 X 4 WERKPAARD Dit is de alleskunner, de Kioti Mechron. Hij staat klaar om je mee te nemen waar jij maar wil. De Mechron is de transporter van een

Nadere informatie

Inspectierapport 3-ZDZ-33

Inspectierapport 3-ZDZ-33 Geïnspecteerd Door: Nick Galama Merk: Model: Volvo V40 Tellerstand (km): 218682 Aantal deuren: 5 Type: Kenteken: 2.0 D4 Summum Business 3ZDZ33 Meldcode: 0104 Chassisnummer: Autotype: YV1MVA851F2220104

Nadere informatie

Smart ForTwo electric drive

Smart ForTwo electric drive Smart ForTwo electric drive Een stroom van nieuwe ideeën Autotest Smart is altijd anders geweest. Vanaf het eerste begin had deze fabrikant nieuwe ideeën over auto's. Dat begon met een eigenzinnig ontwerp,

Nadere informatie

Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric Hyundai Kona Electric De ideale auto? Autotest Het is al vaker gezegd: Hyundai dankt zijn succes aan het feit dat het als geen ander luistert naar de wensen van de klant. En op dit moment willen automobilisten

Nadere informatie

Renault Kangoo Maxi ZE

Renault Kangoo Maxi ZE Renault Kangoo Maxi ZE Groter, ruimer, verder Rij-impressie Zoekt u een bedrijfsauto of gezinsauto? Dan is groter en ruimer beter. Bijvoorbeeld de uiterst functionele Renault Kangoo. Moet het ook een elektrische

Nadere informatie

Keuzevak Automotive Design

Keuzevak Automotive Design Keuzevak Automotive Design Roeland Wielaard 0914800 Automotive Engineering 11-04-16 1 Inhoudsopgave Opdracht 1 blz 3 Opdracht 2 blz 4 Opdracht 3 blz 7 Opdracht 4 blz 10 Opdracht 5 blz 15 Opdracht 6 blz

Nadere informatie

Inspectierapport HV-443-P

Inspectierapport HV-443-P Inspectierapport HV-443-P Geïnspecteerd Door: Bryan Drost Merk: Model: Type: Kenteken: Opel Corsa 1.0 Turbo Edition HV443P Tellerstand (km): 31331 Aantal deuren: 5 Voertuig lengte (m): Voertuig breedte

Nadere informatie

VOLT DE NIEUWE CHEVROLET

VOLT DE NIEUWE CHEVROLET VOLT DE NIEUWE CHEVROLET Chevrolet Volt De elektrische droom De nieuwe Chevrolet Volt is een unieke, multi-award winnende auto. Door het combineren van de voordelen van een elektrische auto met de actieradius

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLC 350e

Mercedes-Benz GLC 350e Mercedes-Benz GLC 350e Schijnbare tegenstrijdigheden Rij-impressie Een SUV (Sports Utility Vehicle) dient groot, stoer en sterk te zijn. Maar Mercedes-Benz introduceert nu een SUV die juist compact, elegant

Nadere informatie

RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEF DESIGN EN OPENING VAN DE VOORRESERVATIES

RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEF DESIGN EN OPENING VAN DE VOORRESERVATIES PERSBERICHT 15 april 2010 RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEF DESIGN EN OPENING VAN DE VOORRESERVATIES Renault stelt het definitieve design van Renault Fluence Z.E. en Renault Kangoo

Nadere informatie

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN UITRUSTINGEN EN ACCESSOIRES - MIJN PACKS NIEUWE CLIO Energy dci 90 Stop en Start Dynamique eco2 Mijn versnellingsbak : Handgeschakelde versnellingsbak Brandstof : Diesel Uitrustingsniveau

Nadere informatie

Inspectierapport 1-KHN-29

Inspectierapport 1-KHN-29 Geïnspecteerd Door: Dennis Bartels Merk: Model: Type: Kenteken: Renault Megane 1.5 dci Bose 1KHN29 Tellerstand (km): 185338 Aantal deuren: 5 Voertuig lengte (m): Voertuig breedte (m): Meldcode: 9510 Voertuig

Nadere informatie

LEAF de nieuwe auto. Uitrusting NISSAN LEAF. recycling. de nieuwe veiligheid

LEAF de nieuwe auto. Uitrusting NISSAN LEAF. recycling. de nieuwe veiligheid recycling Nissan LEAF houdt van onze planeet. Daarom worden in de LEAF veel gerecyclede materialen gebruikt. Meer dan in alle andere auto s uit deze klasse. De LEAF is voor meer dan 95% recyclebaar. het

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID. 14% bijtelling

S 500 PLUG-IN HYBRID. 14% bijtelling S 500 PLUG-IN HYBRID. 4% bijtelling Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort,

Nadere informatie

Citroën e-mehari. Luxueus kamperen. Eenvoud troef

Citroën e-mehari. Luxueus kamperen. Eenvoud troef Citroën e-mehari Luxueus kamperen Rij-impressie Luxueus kamperen. Dat klinkt mooi, maar de term is tegenstrijdig met zichzelf. Kamperen, hoe luxueus ook, is per definitie minder comfortabel dan thuis.

Nadere informatie

Opel Ampera. Nooit meer bang. Range Extender. tussen elektrische kilometers en kilometers op de benzinemotor"

Opel Ampera. Nooit meer bang. Range Extender. tussen elektrische kilometers en kilometers op de benzinemotor Opel Ampera Nooit meer bang Autotest Klamme handen en zweet op het voorhoofd. Alle eigenaren van elektrische auto's delen dezelfde angst: hebben de accu's nog stroom genoeg om de bestemming te halen? De

Nadere informatie

Inspectierapport 06-THH-3

Inspectierapport 06-THH-3 Inspectierapport 06-THH-3 Geïnspecteerd Door: Jeffrey Lokate Merk: Model: Type: Kenteken: Opel Astra Sports Tourer 1.4 Business Edition 06THH3 Tellerstand (km): 83890 Aantal deuren: 5 Voertuig lengte (m):

Nadere informatie

De nieuwe Toyota PROACE

De nieuwe Toyota PROACE De nieuwe Toyota PROACE 2 Goede zaak Dankzij een even rijke als veelzijdige standaarduitrusting verenigt de nieuwe Toyota PROACE het nuttige met het aangename. Zoals maximaal rijcomfort en een laadvolume

Nadere informatie

Inspectierapport GF-550-L

Inspectierapport GF-550-L Geïnspecteerd Door: Alwin ter Schure Merk: Model: Type: Kenteken: Volkswagen Polo 1.4 TDI BlueMotion GF550L Tellerstand (km): 162360 Aantal deuren: 5 Voertuig lengte (m): Voertuig breedte (m): Meldcode:

Nadere informatie

Peugeot 3008 HYbrid4. Een mooi vooruitzicht. HYbrid4. "Dit is geen auto om ongezien te kopen, een uitgebreide proefrit strekt tot de aanbeveling"

Peugeot 3008 HYbrid4. Een mooi vooruitzicht. HYbrid4. Dit is geen auto om ongezien te kopen, een uitgebreide proefrit strekt tot de aanbeveling Peugeot 3008 HYbrid4 Een mooi vooruitzicht Autotest Eigenlijk is het vreemd. Alle hybride-auto's combineren een benzinemotor en een elektrische motor. Het doel van hybride-aandrijving is het verbruik van

Nadere informatie

Nissan Leaf. Stille revolutie. Gewoon elektrisch

Nissan Leaf. Stille revolutie. Gewoon elektrisch Nissan Leaf Stille revolutie Autotest 2011 was een gedenkwaardig jaar in de autoindustrie. Toen ontketende Nissan een revolutie door de eerste betaalbare en in massa geproduceerde elektrische auto te introduceren:

Nadere informatie

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. Theorie en praktijk

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. Theorie en praktijk Toyota Yaris Hybrid Welkom bij de familie Autotest Waarom worden er alleen hybride-versies van grote auto's gemaakt? Juist mensen die voor kleine auto's kiezen, willen graag zo zuinig mogelijk rijden.

Nadere informatie

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. terug te verdienen"

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. terug te verdienen Toyota Yaris Hybrid Welkom bij de familie Autotest Waarom worden er alleen hybride-versies van grote auto's gemaakt? Juist mensen die voor kleine auto's kiezen, willen graag zo zuinig mogelijk rijden.

Nadere informatie

Toyota Prius ( )

Toyota Prius ( ) Toyota Prius (2009-2015) Japans vernuft Autotest "Prius" betekent voorloper. En die naam heeft Toyota's eco-icoon de afgelopen jaren zeker waargemaakt. Terwijl andere fabrikanten lacherig deden over hybridetechniek

Nadere informatie

De ideale partner voor leveringen in het hart van de stad

De ideale partner voor leveringen in het hart van de stad Renault MASTER Z.E. De ideale partner voor leveringen in het hart van de stad Eenvoudig opladen Overal waar u zich bevindt, kunt u de Master Z.E. eenvoudig opladen. Zijn efficiënte elektromotor profiteert

Nadere informatie

Finnik Autorapport Nissan Note 1.2 DIG-S Acenta

Finnik Autorapport Nissan Note 1.2 DIG-S Acenta HB-400-R Finnik Autorapport Nissan Note 1.2 DIG-S Acenta Deze Nissan Note komt uit 2015, werd geleverd van 01-10-2013 tot 31-03-2017 en kostte toen 20.330,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

NISSAN e-nv200 EVALIA 40 kwh 5 OF 7 ZITPLAATSEN 100% ELEKTRISCH

NISSAN e-nv200 EVALIA 40 kwh 5 OF 7 ZITPLAATSEN 100% ELEKTRISCH NISSAN e-nv200 EVALIA 40 kwh 5 OF 7 ZITPLAATSEN 100% ELEKTRISCH GAMMA 80 kw / 109 pk STANDAARDUITRUSTING EN TECHNISCHE GEGEVENS STANDAARDUITRUSTING EV-UITRUSTING 6m EVSE laadkabel voor opladen aan het

Nadere informatie

Kia Niro. Het moet wel leuk blijven. Ruimte

Kia Niro. Het moet wel leuk blijven. Ruimte Kia Niro Het moet wel leuk blijven Autotest Verbeteren is prima, maar het moet wel leuk blijven. Een ruime auto is prettig, maar het moet er niet uitzien als een busje. Een bijzondere auto rijden is leuk,

Nadere informatie

Finnik Autorapport Seat Leon ST 1.6 TDI Style Ecom.

Finnik Autorapport Seat Leon ST 1.6 TDI Style Ecom. 9-XFH-95 Finnik Autorapport Seat Leon ST 1.6 TDI Style Ecom. Deze Seat Leon ST komt uit 2014, werd geleverd van 01-10-2013 tot 30-06-2015 en kostte toen 28.484,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte Opel Grandland X Groots en meeslepend Autotest Wereldwijd is de Sports Utility Vehicle (SUV) het meest verkochte type auto. Opel speelt daar slim op in door niet één, maar meerdere SUVs aan te bieden.

Nadere informatie

01-2014 Brochure ALD ELECTRIC PART OF ALD NEWMOBILITY

01-2014 Brochure ALD ELECTRIC PART OF ALD NEWMOBILITY 01-2014 Brochure ALD ELECTRIC PART OF ALD NEWMOBILITY 1 Brochure ALD electric INLEIDING Ons ALD electric aanbod is bijzonder volledig, met zowel oplaadbare hybrides (plug-in), elektrische auto s met verlengde

Nadere informatie

E Series TRUCKS.COM. New Energy Efficiency Sustainability Safety

E Series  TRUCKS.COM. New Energy Efficiency Sustainability Safety E Series WWW.GINAF TRUCKS.COM New Energy Efficiency Sustainability Safety GINAF Trucks Nederland B.V. is een vrachtwagenfabrikant met 70 jaar ervaring in ontwikkeling en truckbouw voor de niche markt.

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID.

S 500 PLUG-IN HYBRID. S 500 PLUG-IN HYBRID. Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort, voortreffe

Nadere informatie

Volkswagen e-up! Up en top groen

Volkswagen e-up! Up en top groen Bjorn Blokzijl 30 maart 2014 Up en top groen Met de Nissan Leaf als pionier op het gebied van volledig elektrisch aangedreven productieauto's, druppelen de laatste tijd steeds meer EV's de markt op. Door

Nadere informatie

Finnik Autorapport smart forfour 1.0 Passion

Finnik Autorapport smart forfour 1.0 Passion 4-XXS-73 Finnik Autorapport smart forfour 1.0 Passion Deze smart forfour komt uit 2014 en kostte toen 16.328,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds 2014 op kenteken, is voorzien van een

Nadere informatie

Renault BEDRIJFSWAGENS

Renault BEDRIJFSWAGENS Renault BEDRIJFSWAGENS Formula Edition #PowerYourTeam Stap over naar de Formule 1-klasse Welkom bij de Formula Edition, een speciale serie die is ontstaan uit de samenwerking tussen Renault Pro + en het

Nadere informatie

Volkswagen Golf. De nieuwe norm. Uitrusting

Volkswagen Golf. De nieuwe norm. Uitrusting Volkswagen Golf De nieuwe norm Autotest Volkswagen; de wagen voor het grote volk. Golf; de meest verkochte Volkswagen. De Volkswagen Golf staat bekend als de standaard. Maar vanaf 2017 komt daar verandering

Nadere informatie

Chevrolet Volt. Zoete wraak. Range Extender. "Wie gebruik maakt van groene stroom, heeft aan de Volt de schoonste auto van dit moment"

Chevrolet Volt. Zoete wraak. Range Extender. Wie gebruik maakt van groene stroom, heeft aan de Volt de schoonste auto van dit moment Chevrolet Volt Zoete wraak Autotest "De grootste fout uit mijn carrière", noemde de voormalige baas van General Motors het stopzetten van de ontwikkeling van elektrische auto's. Ooit was het moederbedrijf

Nadere informatie

Audi A3 Sportback. Meerwaarde. Rijeigenschappen. "Wanneer het gaspedaal wordt losgelaten rolt de A3 Sportback uit alsof de auto vederlicht is"

Audi A3 Sportback. Meerwaarde. Rijeigenschappen. Wanneer het gaspedaal wordt losgelaten rolt de A3 Sportback uit alsof de auto vederlicht is Audi A3 Sportback Meerwaarde Autotest Wanneer een bestaande auto leverbaar is als drie en vijfdeurs is dat geen nieuws. Audi denkt daar anders over. De vijfdeurs Audi A3 heet "Sportback" en wordt gepresenteerd

Nadere informatie

Finnik Autorapport Peugeot V Blue Lease

Finnik Autorapport Peugeot V Blue Lease NX-997-L Finnik Autorapport Peugeot 107 1.0-12V Blue Lease Deze Peugeot 107 komt uit 2012, werd geleverd van 20-09-2011 tot 31-03-2012 en kostte toen 9.885,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds

Nadere informatie

LEAF. NISSAN LEAF Auto van het JAAr 2011. De eerste 100% elektrische auto die wint. Ooit.

LEAF. NISSAN LEAF Auto van het JAAr 2011. De eerste 100% elektrische auto die wint. Ooit. LEAF NISSAN LEAF Auto van het JAAr 2011. De eerste 100% elektrische auto die wint. Ooit. NISSAN LEAF Nissan LEAF De Nissan LEAF is een 100% elektrische auto, ontwikkeld met de laatste generatie Lithium-ion

Nadere informatie

Volkswagen Jetta Hybrid Comfortline

Volkswagen Jetta Hybrid Comfortline Bjorn Blokzijl 18 mei 2013 Groene peper Als er één klasse is waar de afgelopen jaren om de gunst van de zakelijke rijder is gestreden, dan is het wel de compacte middenklasse. Waren het eerst enkel de

Nadere informatie

CONCEPT-CAR TWIZY RENAULT SPORT F1: VERRASSENDE EN SPECTACULAIRE COMBINATIE

CONCEPT-CAR TWIZY RENAULT SPORT F1: VERRASSENDE EN SPECTACULAIRE COMBINATIE PERSBERICHT 25 april 2013 CONCEPT-CAR TWIZY RENAULT SPORT F1: VERRASSENDE EN SPECTACULAIRE COMBINATIE Renault introduceert vandaag de Twizy Renault Sport F1 in het Spaanse Valladolid waar deze auto van

Nadere informatie

NISSAN e-nv200 VAN STANDAARDUITRUSTING EN TECHNISCHE GEGEVENS GAMMA VISIA OPTIMA BUSINESS. 80 kw / 109 pk

NISSAN e-nv200 VAN STANDAARDUITRUSTING EN TECHNISCHE GEGEVENS GAMMA VISIA OPTIMA BUSINESS. 80 kw / 109 pk NISSAN e-nv200 VAN GAMMA VISIA OPTIMA BUSINESS 80 kw / 109 pk STANDAARDUITRUSTING EN TECHNISCHE GEGEVENS STANDAARDUITRUSTING VISIA 4D / 5D STIJL 15" Stalen velgen Asymmetrische achterdeuren Zijschuifdeur

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse 220 CDI Bl.E.Ed.Avan

Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse 220 CDI Bl.E.Ed.Avan 5-KLS-04 Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse 220 CDI Bl.E.Ed.Avan Deze Mercedes-Benz C-klasse komt uit 2013, werd geleverd van 01-10-2012 tot 31-01-2014 en kostte toen 40.380,-. Deze originele Nederlandse

Nadere informatie

Inspectierapport 1-KZF-45

Inspectierapport 1-KZF-45 Geïnspecteerd Door: Bryan Drost Merk: Model: Volvo V60 Tellerstand (km): 138297 Aantal deuren: 5 Type: Kenteken: 2.4 D6 AWD Plug-In Hybrid Summum 1KZF45 Meldcode: 1025 Chassisnummer: Autotype: YV1GWAA50E1161025

Nadere informatie

Finnik Autorapport Peugeot 207 SW 1.6 VTi XS

Finnik Autorapport Peugeot 207 SW 1.6 VTi XS 28-GLK-8 Finnik Autorapport Peugeot 207 SW 1.6 VTi XS Deze Peugeot 207 SW komt uit 2008, werd geleverd van 01-07-2007 tot 31-08-2009 en kostte toen 23.098,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volkswagen Golf 1.9 TDI Trendline

Finnik Autorapport Volkswagen Golf 1.9 TDI Trendline 44-RR-LF Finnik Autorapport Volkswagen Golf 1.9 TDI Trendline Deze Volkswagen Golf komt uit 2005, werd geleverd van 01-05-2004 tot 30-11-2007 en kostte toen 24.388,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

De verrassende én volledig elektrische Kia

De verrassende én volledig elektrische Kia De verrassende én volledig elektrische Kia ELEKTRISCH RIJDEN ZONDER COMPROMIS Zoek jij dynamiek én ruimte voor het hele gezin? Wil je grenzeloos genieten én respectvol omgaan met het milieu? Houd jij niet

Nadere informatie

Renault Mégane Estate 2.0 dci 160 Dynamique

Renault Mégane Estate 2.0 dci 160 Dynamique Jarno van Maanen 9 juni 2009 Groen Nu de hatchback- en de coupé-variant van de Mégane al een tijdje in de showroom staan, vond Renault het tijd voor een stationwagen, de Estate genaamd. Deze nieuwe gezinsauto

Nadere informatie

Finnik Autorapport Peugeot 308 SW 1.6 HDiF X-Line

Finnik Autorapport Peugeot 308 SW 1.6 HDiF X-Line KN-060-B Finnik Autorapport Peugeot 308 SW 1.6 HDiF X-Line Deze Peugeot 308 SW komt uit 2008, werd geleverd van 01-04-2008 tot 30-09-2010 en kostte toen 26.700,-. Deze geïmporteerde personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Ford Focus 1.6 TDCI Futura

Finnik Autorapport Ford Focus 1.6 TDCI Futura 58-SN-GD Finnik Autorapport Ford Focus 1.6 TDCI Futura Deze Ford Focus komt uit 2006, werd geleverd van 01-05-2005 tot 31-01-2008 en kostte toen 25.858,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Seat Inca 1.9 SDi

Finnik Autorapport Seat Inca 1.9 SDi 82-VN-DG Finnik Autorapport Seat Inca 1.9 SDi Deze Seat Inca komt uit 2000, werd geleverd van 08-02-1996 tot 31-12-2003. Deze originele Nederlandse bedrijfswagen staat sinds 2000 op kenteken, is voorzien

Nadere informatie

Finnik Autorapport Suzuki Alto 1.0 Base VVT

Finnik Autorapport Suzuki Alto 1.0 Base VVT JL-426-D Finnik Autorapport Suzuki Alto 1.0 Base VVT Deze Suzuki Alto komt uit 2014, werd geleverd van 01-07-2012 tot 31-12-2013 en kostte toen 9.963,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2016

Nadere informatie

10/05/2016. Merk: renault. Model: Scénic 16V (99KW) EURO3. Dynam.Luxe

10/05/2016. Merk: renault. Model: Scénic 16V (99KW) EURO3. Dynam.Luxe Aankoopkeuring Rapport 10/05/2016 34PRST Merk: renault Model: Scénic Type: MEGANE SCENIC; 2.0Uitvoering: 2.0-16V 16V (99KW) EURO3 Dynam.Luxe INHOUDSOPGAVE FOTO S 1 V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen

Nadere informatie

Finnik Autorapport Kia Venga 1.6 CVVT X-tra

Finnik Autorapport Kia Venga 1.6 CVVT X-tra NF-984-T Finnik Autorapport Kia Venga 1.6 CVVT X-tra Deze Kia Venga komt uit 2011, werd geleverd van 01-11-2009 tot 30-04-2012 en kostte toen 21.734,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2017

Nadere informatie

Lexus CT 200h. Onmogelijk goed. Prius in een net pak, maar die bewering wordt al na enkele meters rijden ontkracht"

Lexus CT 200h. Onmogelijk goed. Prius in een net pak, maar die bewering wordt al na enkele meters rijden ontkracht Lexus CT 200h Onmogelijk goed Autotest "Belasting betalen zou fiscaal aftrekbaar moeten zijn", sprak een grappenmaker ooit. Mensen hebben vaak de meest onmogelijke wensen. Zo zou een auto zeer snel en

Nadere informatie

Inspectierapport 4-SHB-79

Inspectierapport 4-SHB-79 Geïnspecteerd Door: Alwin ter Schure Merk: Model: Type: Kenteken: Renault Megane 1.5 dci Bose 4SHB79 Tellerstand (km): 194967 Aantal deuren: 5 Voertuig lengte (m): Voertuig breedte (m): Meldcode: 7463

Nadere informatie

Finnik Autorapport Dacia Logan 1.4

Finnik Autorapport Dacia Logan 1.4 50-SV-HZ Finnik Autorapport Dacia Logan 1.4 Deze Dacia Logan komt uit 2006, werd geleverd van 21-09-2005 tot 30-06-2008 en kostte toen 8.496,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds 2006

Nadere informatie

Finnik Autorapport Dacia Duster 1.6 Aniversare 2wd

Finnik Autorapport Dacia Duster 1.6 Aniversare 2wd 85-XPD-1 Finnik Autorapport Dacia Duster 1.6 Aniversare 2wd Deze Dacia Duster komt uit 2012, werd geleverd van 01-05-2011 tot 31-10-2012 en kostte toen 18.730,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

WAT U WILT WETEN OVER ELEKTRISCH RIJDEN

WAT U WILT WETEN OVER ELEKTRISCH RIJDEN ALD FAQ WAT U WILT WETEN OVER ELEKTRISCH RIJDEN INHOUD 1. Is elektrisch rijden iets voor mij? 3 2. Welke soorten elektrische auto s zijn er? 3 3. Welke auto is voor mij geschikt? 4 4. Hoe ver kan ik rijden

Nadere informatie

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Succesvolle E-Klasse nog attractiever met nieuwe motoren De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Nog efficiëntere motoren over de gehele breedte van het gamma Interieur nog verder verfijnd Nieuwe 7G-TRONIC

Nadere informatie

Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenl. Bns

Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenl. Bns 5-XLJ-15 Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenl. Bns Deze Skoda Octavia Combi komt uit 2014, werd geleverd van 01-01-2014 tot 30-06-2015 en kostte toen 29.380,-. Deze originele Nederlandse

Nadere informatie

Finnik Autorapport Chevrolet Matiz 0.8 Style

Finnik Autorapport Chevrolet Matiz 0.8 Style 89-ZJ-RG Finnik Autorapport Chevrolet Matiz 0.8 Style Deze Chevrolet Matiz komt uit 2008, werd geleverd van 01-09-2006 tot 31-05-2008 en kostte toen 11.213,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Inspectierapport V-818-JZ

Inspectierapport V-818-JZ Geïnspecteerd Door: Dennis Bartels Merk: Model: Opel Vivaro Tellerstand (km): 28962 Aantal deuren: 5 Type: Kenteken: Meldcode: Chassisnummer: Autotype: 1.6 Biturbo CDTI L2H1 Sport ECC V818JZ W0L1F7018GV660896

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé 180 K. Class

Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé 180 K. Class 71-LB-PB Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé 180 K. Class Deze Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé komt uit 2002, werd geleverd van 01-06-2002 tot 01-02-2003 en kostte toen 34.326,-. Deze

Nadere informatie

Finnik Autorapport Toyota Auris V Sol

Finnik Autorapport Toyota Auris V Sol 09-ZR-PT Finnik Autorapport Toyota Auris 1.4-16V Sol Deze Toyota Auris komt uit 2008, werd geleverd van 01-02-2007 tot 28-02-2009 en kostte toen 21.526,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

FIAT NATURAL POWER INHOUD

FIAT NATURAL POWER INHOUD FIAT NATURAL POWER INHOUD 1. DE SCHOONSTE BRANDSTOF VAN HET MOMENT P.02 2. DE VOORDELEN P.03 3. FIAT PANDA P.04 4. FIAT PUNTO P.06 5. FIAT QUBO P.08 6. FIAT DOBLO P.10 7. FIAT FIORINO CARGO P.12 8. FIAT

Nadere informatie

Citroën C3 ( )

Citroën C3 ( ) Citroën C3 (2010-2016) Kleurrijke persoonlijkheid Autotest Alle auto's lijken op elkaar. Zeker in het middensegment is het moeilijk kiezen omdat iedereen hetzelfde belooft. Alle auto's zouden voordelig,

Nadere informatie

Kia e-soul. Zielsgelukkig. Elektrische auto

Kia e-soul. Zielsgelukkig. Elektrische auto Kia e-soul Zielsgelukkig Autotest Kia biedt SUV's in vele soorten en maten aan. De Soul is de kleinste van die Sports Utility Vehicles en is bedoeld voor gebruik in en om de stad. Om duidelijk te maken

Nadere informatie

42-TJ-NB. VOLVO S80, uit september 2006 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf ,- en is een origineel Nederlandse auto.

42-TJ-NB. VOLVO S80, uit september 2006 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf ,- en is een origineel Nederlandse auto. VOLVO S80, uit september 2006 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf 54.350,- en is een origineel Nederlandse auto. De auto kan van 0-100km/h in 7,9 seconden en heeft een topsnelheid van 240 km/h

Nadere informatie

Finnik Autorapport Peugeot HDI XR

Finnik Autorapport Peugeot HDI XR 04-ZD-NF Finnik Autorapport Peugeot 207 1.4 HDI XR Deze Peugeot 207 komt uit 2008, werd geleverd van 01-03-2006 tot 31-01-2008 en kostte toen 20.400,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds

Nadere informatie

Volvo S60 ( )

Volvo S60 ( ) Volvo S60 (1999-2010) Kilometervreter Autotest De Volvo S60 is in het jaar 2000 geïntroduceerd als de rijdersauto van Volvo. Dit zou een auto zijn die behalve veiligheid, meer rijplezier biedt dan menig

Nadere informatie

Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren.

Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren. Tip 1 Schakelen Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren. Een toerenteller is hierbij een handig hulpmiddel. Een deel van het vermogen dat een automotor levert

Nadere informatie

Suzuki Grand Vitara 2.4 Exclusive

Suzuki Grand Vitara 2.4 Exclusive Harold Rolloos 18 september 2008 Grand Vitara groeit door 'Suzuki introduceert Grand Vitara 2009. Twee nieuwe motoren en vernieuwd exterieur en interieur', kopt het persbericht van de importeur. Twintig

Nadere informatie

Finnik Autorapport Toyota iq 1.0 VVTi Comfort

Finnik Autorapport Toyota iq 1.0 VVTi Comfort 30-PZN-3 Finnik Autorapport Toyota iq 1.0 VVTi Comfort Deze Toyota iq komt uit 2009, werd geleverd van 23-01-2009 tot 31-12-2013 en kostte toen 12.990,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2011

Nadere informatie

21/12/2017. Model: Clio Estate. Merk: renault. Business

21/12/2017. Model: Clio Estate. Merk: renault. Business Rdwautowaarde.nl 21/12/2017 70nhl4 Merk: renault Type: CLIO Model: Clio Estate Uitvoering: 1.2-16V Business INHOUDSOPGAVE V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid gewicht

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse Estate 200 CDI Bns Class

Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse Estate 200 CDI Bns Class 75-LTZ-8 Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse Estate 200 CDI Bns Class Deze Mercedes-Benz E-klasse Estate komt uit 2010, werd geleverd van 21-11-2009 tot 31-03-2013 en kostte toen 56.962,-. Deze originele

Nadere informatie

met elf Concept Plug-in Hybrids deel, die worden geleased door Rijkswaterstaat, Eneco, Stedin, Roteb, TNT en Van Gansewinkel.

met elf Concept Plug-in Hybrids deel, die worden geleased door Rijkswaterstaat, Eneco, Stedin, Roteb, TNT en Van Gansewinkel. Concept Toyota Plug-In Hybrid R&D praktijktest techniek toekomstvisie Uitvoerige praktijktest Toyota test wereldwijd zeshonderd Concept Plug-in Hybrid Vehicles (Concept PHV) in een R&D praktijktest. Het

Nadere informatie

Finnik Autorapport Honda CR-V 2.0i Elegance

Finnik Autorapport Honda CR-V 2.0i Elegance 23-XS-DF Finnik Autorapport Honda CR-V 2.0i Elegance Deze Honda CR-V komt uit 2007, werd geleverd van 01-12-2006 tot 31-03-2010 en kostte toen 38.110,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds

Nadere informatie

Finnik Autorapport Seat Leon V Stella

Finnik Autorapport Seat Leon V Stella 27-PN-FB Finnik Autorapport Seat Leon 1.6-16V Stella Deze Seat Leon komt uit 2004, werd geleverd van 01-10-2000 tot 31-08-2005 en kostte toen 18.967,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds

Nadere informatie

Inspectierapport GN-925-V

Inspectierapport GN-925-V Geïnspecteerd Door: Bryan Drost Merk: Model: Volvo V60 Tellerstand (km): 144478 Aantal deuren: 5 Type: Kenteken: 2.4 D6 AWD Plug-In Hybrid Pure Limited GN925V Meldcode: 8075 Chassisnummer: Autotype: YV1GWAA50D1128075

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse 350 e Lease Edition

Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse 350 e Lease Edition KR-910-H Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse 350 e Lease Edition Deze Mercedes-Benz E-klasse komt uit 2016, werd geleverd van 15-07-2016 tot 31-01-2017 en kostte toen 72.790,-. Deze originele Nederlandse

Nadere informatie

3-SXD-51. BMW 116I, uit december 2013 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf ,- en is een origineel Nederlandse auto.

3-SXD-51. BMW 116I, uit december 2013 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf ,- en is een origineel Nederlandse auto. BMW 116I, uit december 2013 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf 33.031,- en is een origineel Nederlandse auto. De auto kan van 0-100km/h in 8,5 seconden en heeft een topsnelheid van 210 km/h

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volvo C30 1.6D S/S Kinetic

Finnik Autorapport Volvo C30 1.6D S/S Kinetic 24-LPR-2 Finnik Autorapport Volvo C30 1.6D S/S Kinetic Deze Volvo C30 komt uit 2010, werd geleverd van 09-11-2009 tot 31-12-2010 en kostte toen 27.320,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volkswagen Polo 1.2 TDI Bl.M. Comfl.

Finnik Autorapport Volkswagen Polo 1.2 TDI Bl.M. Comfl. 92-RPG-7 Finnik Autorapport Volkswagen Polo 1.2 TDI Bl.M. Comfl. Deze Volkswagen Polo komt uit 2011, werd geleverd van 01-01-2010 tot 30-04-2014 en kostte toen 19.131,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

DE VOLKSWAGEN E-GOLF. BRENGT U VERDER.

DE VOLKSWAGEN E-GOLF. BRENGT U VERDER. vanaf 40.325 * DE VOLKSWAGEN E-GOLF. BRENGT U VERDER. Update prijzen en tarieven per 1 februari 2019. *Inclusief bpm, btw en inclusief afleverkosten. INHOUD. 1. De e-golf propositie 2. Laadabonnement 3.

Nadere informatie

Toyota Prius Plug-in Dynamic Business

Toyota Prius Plug-in Dynamic Business Jarno van Maanen 27 november 2012 De tweede stap Hoe de auto van de toekomst er uitziet, is iets waar we alleen maar over kunnen speculeren. Het gaat er wel steeds meer op lijken dat de aandrijving elektrisch

Nadere informatie

De nieuwe ŠKODA Fabia

De nieuwe ŠKODA Fabia De nieuwe ŠKODA Fabia Herkenbaar ŠKODA Wanneer we kijken naar de vormgeving van de nieuwe Fabia springen direct de scherpe lijnen die het design van de nieuwe Fabia kenmerken in het oog. Bovendien valt

Nadere informatie

BMW 5 Serie Touring 520d High Executive

BMW 5 Serie Touring 520d High Executive Jarno van Maanen 3 december 2010 Groter en groener Ondanks de verschillende modellen die BMW de laatste jaren in allerlei segmenten heeft geïntroduceerd, kan de 5 Serie nog steeds worden beschouwd als

Nadere informatie