ORDE VAN DIENST zondag 15 mei 2022 PROTESTANTSE GEMEENTE DE OPEN HOF Voorganger: ds. Gertjan Robbemond, Muzikale leiding: dhr.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ORDE VAN DIENST zondag 15 mei 2022 PROTESTANTSE GEMEENTE DE OPEN HOF Voorganger: ds. Gertjan Robbemond, Muzikale leiding: dhr."

Transcriptie

1 ORDE VAN DIENST zondag 15 mei 2022 PROTESTANTSE GEMEENTE DE OPEN HOF Voorganger: ds. Gertjan Robbemond, Muzikale leiding: dhr. Leo Lommers, Ouderling: dhr. Hugo Crucq, Diaken: mevr. Desiree Goudswaard, Lector: mevr. Nel Koudijs ========================================================= VOORBEREIDING Woord van welkom door de ouderling van dienst Terwijl de tafelkaarsen worden aangestoken zingen we Lied 216 1: Dit is een morgen als ooit de eerste, zingende vogels geven hem door. Dank voor het zingen, dank voor de morgen, beide ontspringen nieuw aan het woord. 2: Dauw op de aarde, zonlicht van boven, vochtige gaarde, geurig als toen. Dank voor gewassen, grassen en bomen, al wie hier wandelt, ziet: het is goed. 3: Dag van mijn leven, licht voor mijn ogen, licht dat ooit speelde waar Eden lag. Dank elke morgen Gods nieuwe schepping, dank opgetogen Gods nieuwe dag. Bemoediging en drempelgebed o: Onze hulp is in de Naam van de Heer g: DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT. o: Laten wij bidden:. door Jezus Christus onze Heer. g: AMEN. Aanvangslied (staande) : Psalm 98: 1 1: Zing een nieuw lied voor God de Here, want Hij bracht wonderen tot stand. Wij zien Hem heerlijk triomferen met opgeheven rechterhand. Zing voor de Heer, Hij openbaarde

2 bevrijdend heil en bindend recht voor alle volkeren op aarde. Hij doet zoals Hij heeft gezegd. Groet: vg: De Heer zij met u. g: Ook met u zij de Heer (gemeente gaat zitten) Luisterlied: Ruimte waar het licht kan komen (Zangen van Zoeken en Zien, 496) Ruimte waar het licht kan komen, wind kan waaien, adem stromen. Ruimte die doet leven. Stilte waar je God kunt horen, open hart en open oren. Stilte om te zijn. Licht waarin wij samen staan. Geest van God, raak Gij ons aan, dat wij open gaan. Kyrie zeven lichtjes van ontferming Gloria Lied 655: 1, 2 en 3 1: Zing voor de Heer een nieuw gezang! Hij laaft u heel uw leven lang met water uit de harde steen. Het is vol wonderen om u heen. 2: Hij gaat u voor in wolk en vuur, gunt aan uw leven rust en duur en geeft het zin en samenhang. Zing dan de Heer een nieuw gezang! 3: Een lied van uw verwondering dat nóg uw naam niet onderging, maar weer opnieuw geboren is uit water en uit duisternis.

3 Zondagsgebed DIENST VAN HET WOORD Aandacht voor de kinderen Kinderlied Je mag er zijn Eerste Lezing Ezechiel 34: Zingen Lied 23c: 1 en 2 1: Mijn God, mijn herder, zorgt voor mij, wijst mij een groene streek; daar rust ik aan een stille stroom - en niets dat mij ontbreekt. 2: Hij geeft mijn ziel weer nieuwe kracht, doet mij zijn wegen gaan, de paden van gerechtigheid, ter ere van zijn naam. Tweede Lezing Johannes 10: Zingen Lied 23c: 3 en 5 3: Al moet ik door het doodsravijn, U gaat steeds aan mijn zij. Ik vrees geen kwaad, uw herdersstaf geeft steun en veiligheid. 5: Uw trouw en goedheid volgen mij, uw liefde, dag aan dag; en wonen zal ik in Gods huis zo lang ik leven mag. Verkondiging, Luisterlied Gezegend is de Vader (Sela)

4 1 Gezegend is de Vader, die ons gezegend heeft. Ons liefdevol gekozen en deel aan Christus geeft. Met Hem zijn wij gestorven, begraven in zijn dood, om opgewekt te leven; te leven van de hoop! 2 Geworteld zijn in Christus, die ons zijn vruchten geeft, van hoop, geloof en liefde; de vruchten van de Geest. Vergevende de ander, Verdragende elkaar, gekleed in medeleven; zo dienen wij elkaar!3 Geprezen is de Vader, die ons verzekerd heeft. van liefde en genade; een leven door de Geest. Wat kan ons van Hem scheiden? Geen leven en geen dood. Wij roepen: Abba Vader; uw goedheid is zo groot! Wat kan ons van Hem scheiden? Geen leven en geen dood. Wij roepen: Abba Vader; uw goedheid is zo groot! DIENST VAN HET ANTWOORD Dankzegging, voorbeden, Stilgebed We sluiten onze gebeden af met het zingen van het Onze Vader (Lied 1006) 1: Onze Vader in de hemel, U staat zorgzaam om ons heen. Geef dat alle mensen weten: zoals U is er maar één. Doe ons telkens weer geloven in een wereld zonder pijn, in uw rijk dat eens zal komen en dat soms te zien kan zijn. Help ons samen goed te leven en te doen wat U graag wilt.

5 Geef ons elke dag te eten tot de honger is gestild. En vergeef ons wat we fout doen, net als wij niet blijven staan bij de fouten van een ander, maar weer samen verder gaan. Help ons om te zien wat goed is en wat slecht is, boos of naar. Geef dat wij het juiste kiezen, dat we goed zijn voor elkaar. Onze Vader, wij geloven, dat U onze wereld leidt. Met uw licht helpt U ons verder. Hier en nu en straks. Altijd. Amen. Amen. Mededelingen en collecten 1 e Stichting Jaffa Project, 2 e Kerkenwerk Slotlied Lied 1014 *We zingen dit lied staande. 1: Geef vrede door van hand tot hand, je moet die schat bewaren; bescherm haar als een tere vlam, behoed haar voor gevaren. 2: Geef vrede door van hand tot hand met liefde, onze redding; wees vriendelijk in woord en daad bewogen om Gods schepping. 3: Geef vrede door van hand tot hand, als brood om uit te delen; kijk ieder mens met warmte aan, zo kunnen breuken helen. 4: De sterke, zachte hand zij dank, die meer dan troost kan geven: als woorden stokken, spreekt de hand in vriendschap, steun en zegen. 5: Geef Christus door van hand tot hand, zijn liefde schenkt ons leven. Geef vrede door, geef haar een kans: een schat om uit te delen. Wegzending en zegen (gezongen amen)

6 Het licht voor ons uit. Lied bij het verlaten van de kerk Ubi caritas (Lied 568a) 1: Ubi caritas et amor, ubi caritas Deus ibi est.