Beoordelingsformulier kapvergunning Stadsdeel Oost locatie: oosterpark paraaf afd. Groen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beoordelingsformulier kapvergunning Stadsdeel Oost locatie: oosterpark paraaf afd. Groen:"

Transcriptie

1 Beoordelingsformulier kapvergunning Stadsdeel Oost locatie: oosterpark paraaf afd. Groen: Behoort bij de beschikking namens het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost Kenmerk: HZ-WABO Aantal pagina's: 8 9 wijk: naam inspecteur: M.C. Oerlemans datum beoordeling: foto bijgevoegd? OLO-nummer: Ja Deel 1 1 Zijn de bomen particulier of gemeente? Gemeente 2 Bij bomen van het stadsdeel: wat is MS-Zie meegezonden bijlage linknummer? Aantal bomen in kapaanvraag 404 bomen in de kapaanvraag. Uiteindelijk 396 bomen na heroverweging tussen ontwerp en beheer. De betreffende bomen zijn verwijderd van de kaplijst omdat ze duurzaam behouden kunnen worden en een toevoeging zijn voor het park. Voorbeelden 3 zijn: Nrs en dit betreft iepen nabij de muziekkoepel in het plantsoen. Nrs1160 5en twee grillig decoratief gegroeide onderstandige haagbeuken onder een monumentale boom. De actuele kaplijst met 396 bomen wordt als bijlage toegevoegd bij dit advies. 4 Soortnaam/-namen Latijn en (Nederlands) Divers van aard, iep, es, esdoorn, eik, wilg, populier enz. Voor de boomsoorten in detail zie de toegevoegde kaplijst. 5 Zijn de bomen van bijzonder belang op een van de volgende gronden: 5a Waarde voor natuur/milieu Inheemse oorspronkelijke boomsoort (hoge faunawaarde, vnl insecten, a1 schimmels) a2 Ja, in de aanvraag bevinden zich veel inheemse soorten. Met name de wildgroei in de plantsoenen betreft veelal zaailingen als esdoorn, wilg, iep, els en es. Dendrologisch (zeldzame soort, bijzonderja, in de aanvraag komen vrij zeldzame ras) iepen voor, de Ulmus 'Amsterdam', enkele van deze iepensoort blijven in het park behouden. Rond de muziekkapel is een vrij grote groep aanwezig waarvan de kwaliteit vanwege de ondergrondse groeiplaats slecht tot matig is. Uit deze groep worden de 2 beste bomen vanwege de bijzondere soort verplant. 1 gaat naar Amsterdam centrum waar de soort zeer zeldzaam is en 1 naar het iepenarboretum aan de noordoever van het IJ in Amsterdam noord waar de soort nog ontbreekt. a3 Beschermde flora en fauna. Bij twijfel deskundige raadplegen. In het park is een ecologisch onderzoek uitgevoerd. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn meerdere ecologisch waardevolle bomen op behouden gezet. In de beeldbijlage van dit advies volgt hiervan een voorbeeld.

2 5b Overige flora en fauna (nest-, schuil-, a4 rust- en voedselplaats) Opmerkingen boomdeskundige a5 b1 Waarde voor landschap en stadsschoon Dominant beeldbepalende bomen b2 Mede beeldbepalende bomen b3 Openbaar toegankelijk b4 Zichtbaar voor meerdere woonlagen Opmerkingen boomdeskundige b5 Ja, zie ecologisch onderzoek. Ja, veel bomen in het park bezitten een bijzondere waarde. Ook bomen in de kaplijst. De iepen zijn hier een duidelijk voorbeeld van. Waar mogelijk zijn de bomen met een bijzondere waarde ingepast. Waar dat niet het geval is is de reden hiervoor een zwaarder wegend ontwerpbelang of vanwege de beperkte toekomstverwachting (gezondheid) van de betreffende bomen. Ja, er komen dominant beeldbepalende boomgroepen voor op de kaplijst. Er worden geen solitaire beeldbepalende bomen gekapt. Alle dominant beeldbepalende bomen die gekapt worden betreffen boomgroepen. Ja Ja Ja Ja, een aantal bomen vertegenwoordigen een bijzondere waarde voor stadschoon. Bijvoorbeeld de eikenrij nabij de muziekkapel 5c 5d Waarde cultuurhistorisch Afkomstig uit eerste terreininrichting of Nee c1 behorend bij historisch gebouw Markeringsboom (bijv. grensboom, Nee c2 bakenboom) Herdenkingsboom (bijv. geboorte prins, Nee c3 onderdeel monument, kroezeboom) Bijzondere natuurlijke groei of Nee c4 gecultiveerde snoeivorm Opmerkingen boomdeskundige Nee, geen van de te kappen bomen heeft c5 cultuurhistorisch gezien een bijzondere waarde. Waarde mbt leefbaarheid d1 Recreatieve waarde (toegankelijkheid) Ja Educatieve waarde (nabijheid scholen, Ja d2 speelplaatsen) Sierwaarde (opvallende bloei, vruchten,ja d3 groeivorm) Invloed luchtkwaliteit (beïnvloeding Ja d4microklimaat; van belang, formaat boom, soort blad, klimop)

3 d5 Opmerkingen boomdeskundige Het oosterpark heeft als park een zeer bijzondere waarde mbt de leefbaarheid in de stad. Vandaar deze investering in het gehele park. Het park wordt versterkt en de te kappen bomen worden verwijderd om de nieuwe padenstructuur en de te behouden bomen en het overig groen meer groeiruimte te geven. Dit is in het belang van de totale groenwaarde van het park en daarmee in het belang van de leefbaarheid in de stad. 6 7 Betreft het nationaal/lokaal geregistreerde monumentale bomen? Nee, geen van de te kappen bomen heeft een landelijk monumentale status. De twee landelijk monumentale bomen binnen het gebied blijven behouden (vlamboom en vleugelnoot) Betreft het monumentale bomen volgensnee, geen van de te kappen bomen komt de criteria uit de Bomenverordening? voor op de monumentale lijst van stadsdeel oost. Alle aanwezige monumentale bomen blijven behouden (17 bomen). 8 9 Wat is de conditie van de boom/bomen? Het merendeel van de bomen verkeerd in een redelijke conditie. De bomen waarbij dat niet het geval is zijn rood gemarkeerd in de lijst (41 bomen). Hier is 1 paardenkastanje toegevoegd vanwege de kastanjebloedingsziekte (boomnr ) en een andere kan daarom behouden worden (boomnr ). De overige bomen verkeren over het algemeen in een redelijke conditie al moet daarbij worden opgemerkt dat de bovengrondse groeiruimte voor de individuele bomen in de groepen beperkt is door het ontstaan van wildgroei en het doorgroeien van de bomen naar de volwassen fase. Wat is de toekomstverwachting voor de boom (huidige situatie)? 10 Is er sprake van gevaar? Toelichting: Nee Is er sprake van overlast? Zo ja, Nee 11 omschrijf de overlast. Wat is de afstand van de boom (ingevaln.v.t. 12 van particulier) t.o.v. de woning? In het algemeen is de toekomstverwachting voor de bomen met een beperkte bovengrondse groeiruimte redelijk te noemen. Voor de bomen die vanwege het ontwerp verwijderd moeten worden is de toekomstverwachting goed. Voor de 41 rode bomen is de toekomstverwachting slecht tot matig. 13 Wat is de afstand van de boom (ingevaln.v.t. van particulier) t.o.v. de erfgrens? 14 Is er een andere reden dan gevaar of overlast? Ja, herinrichting / uitbreiding van het park

4 15 Is verplanten mogelijk? Nee, voor vrijwel alle bomen. Uitzondering zijn 2x Ulmus Amsterdam (Amsterdam centrum en het iepenarboretum in Noord) en de jonge vleugelnoot nabij de muziekkapel. Voor de vleugelnoot kan aan de andere zijde van het water op een terp (de nieuwe uiteindelijke maaiveldhoogte aan die zijde van het park) een goede plantplaats worden ingericht. Daarnaast staan er een aantal relatief jonge platanen (diameter circa 20cm) in het park waarbij verplanten mogelijk is maar dit wordt niet geadviseerd vanwege het feit dat deze bomen geen bijzondere waarde vertegenwoordigen en er geen goede directe plantplaats in de nabije omgeving voorhanden is. Bij verplanting naar buiten het park is de kosten en kwaliteit afweging negatief ten opzichte van het vervangen van deze bomen voor kwalitatief beter uitgangsmateriaal van de kwekerij. 16 Zo ja, wordt dit ook gedaan? Ja, voor de vleugelnoot met nr Is er een alternatief voor kap of Nee 17 verplanten?zo ja, geef aan welk (snoei, wegnemen overlast op andere wijze) Verdient het aanbeveling een Ja, ondanks dat we hier te maken hebben herplantplicht op te leggen? Indien nee, met een kwaliteitsimpuls in het Oosterpark motivering Indien ja: omschrijving moet er gecompenseerd worden voor het herplant. kappen van de 396 bomen. Om die reden is de waarde van de bomen door een gecertificeerd taxateur conform de NVTB methode vastgesteld. De boomwaarde is getaxateerd op euro. Deze gehele boomwaarde wordt door het project 18 gecompenseerd. Voor een deel wordt gecompenseerd door de kwaliteitsimpuls in het Oosterpark waar de bestaande bomen van gaan profiteren (aanleg molgoot, drainage), een investering in de ondergrondse groeiplaats van de bestaande bomen. Voor het resterende deel in herplant binnen het park (80 bomen) en buiten het Oosterpark elders in het stadsdeel (150 bomen) Soortkeuze Vrije keuze voor de aanvrager. Binnen het oosterpark met grotere bomen dan de vereiste aanplantmaat. Buiten het Oosterpark met bomen van een kleinere aanplantmaat met de nadruk op de aanplant 18a van fruitbomen bij scholen / speelpleinen en sportgelegenheden. Voor de afwijkende plantmaten geldt de in de Amsterdam gehanteerde omrekentabel zoals deze door de hoofdtedelijk bomenconsulent is vastgesteld.

5 18b 18c 18d 19 Boomgrootte klasse (1 is hoger dan 12 Totale herplant 230 bomen. In het park 80x meter, 2 is tussen de 6 en 12 meter en 3boomgrootte 1 of 2 (grote bomen). Buiten het is kleiner dan 6 meter hoogte. Deze park herplant met fruitbomen 150x klassen gelden voor de boom in de boomgrootte 3. volwassen vorm). Aanplantmaat (gemeten stamomtrek in14-16cm is de standaard geadviseerde cm op borsthoogte) aanplantmaat in oost. Aanplant mag met andere maten conform de omrekentabel van de hoofdstedelijk bomenconsulent Plantmoment Binnen 3 jaar na het verwijderen van de boom. Advies boomdeskundige is: Positief met verplichting tot gedeeltelijke herplant van 230 bomen. In Amsterdam Oost geldt mbt de herplant de regel, in principe 1 op 1 herplant tenzij... In dit geval is herplant met gelijke aantallen bomen niet in het belang van de groenwaarde van het park. Het park groeit door naar de volwassen fase en volwassen bomen hebben ruimte nodig. Om die reden wordt er een gedeeltelijke herplant geadviseerd binnen het park en een groter deel daarbuiten. Wel moet de gehele boomwaarde van euro gecompenseerd worden door investering in de ondergrondse groeiplaats / de ontwatering van het gebied waardoor de te behouden bomen letterlijk meer lucht krijgen. Deel Heeft buurtoverleg / inspraak / Ja, veelvuldig overleg heeft plaatsgevonden voorlichting plaatsgevonden en wat is hetmet omwonenden en betrokkenen bij het resultaat? Zo nee, motivering. Zo ja, watpark. Nadere info bij het projectteam. was hiervan het resultaat? Is de bouwvergunningsprocedure c.q. denadere info bij het projectteam. herprofilering afgerond? Toelichting: Beeldbijlage De verdubbeling van het Oosterpark Op de foto het terrein van het tropeninstituut met de historische gebouwen en een aantal monumentale bomen die momenteel grotendeels aan het oog worden onttrokken. Op deze locatie komt straks het historische gebouw en de 2 platanen aan weerszijden prominent in beeld.

6 Beeldbijlage Foto rechts Een voorbeeld van het dichtgroeien van enkele (bos)plantsoen vakken. Hierdoor verdwijnt de onderbegroeiing en het doorzicht naar de achtergelegen vijverpartij. Daarnaast werkt het sociale onveiligheid in de hand. De iepen rondom de muziekkapel hebben te leiden van de slechte groeiplaats. Het betreft een vrij zeldzame soort maar in het Oosterpark worden enkele gezonde exemplaren behouden in het aangrenzende plantsoen. Daarnaast worden de beste 2 bomen verplant. 1 boom naar Amsterdam centrum waar de boom zeldzaam is en 1 naar het iepenarboretum aan de noordoever van het IJ in Amsterdam Noord waar de boom nog ontbreekt. Foto rechts 3 volwassen bomen dicht bij elkaar. De beuk links op de foto is lang geleden al een keer richting de andere bomen gezakt en heeft een inrotting aan de stamvoet. Vanuit het ontwerp is het hier wenselijk dat er meer doorzicht op het water ontstaat. De beuk wordt vanwege deze drie hoofdredenen gekapt: Ontwerp, uitgroei omringende bomen en matige toekomstverwachting.

7 Beeldbijlage De jonge vleugelnoot wordt verplant naar de andere zijde van de grote vijver waar de boom op een prominente plaats op een terp wordt aangeplant. De hoogte van de terp correspondeert met de toekomstige hoogte van het maaiveld van de plantplaats. Foto rechts 1 van de 2 prachtige platanen naast het tropeninstituut die in het nieuwe ontwerp optimaal in het zicht komt te staan vanuit het park. De vleugelnoot langs de eikenrij gaat profiteren van de extra groeiruimte. Het verwijderen van de eikenrij is een gemis maar er zijn zwaarder wegende ontwerp redenen waarom de bomenrij toch zal verdwijnen.

8 Beeldbijlage Tussen de twee scheve platanen door komt de doorsteek van de nieuwe vijverpartij richting hotel Arena. Enkel mooie bomen kunnen hierdoor niet behouden worden maar de monumentale bomen blijven buiten schot. Foto rechts Een beeldbepalende haagbeuk met een forse inrotting aan de stam. Geen probleem voor de overigens kerngezonde boom. Zolang de boom voldoende gezond hout heeft is er geen onveilige situatie. Dergelijke ecologisch waardevolle bomen zijn op meerdere plaatsen in het park behouden. Alleen als het gepaard gaat met een zeer slechte conditie en een gevaarlijke standplaats is een dergelijke inrotting een reden voor kap. Einde beeldbijlage

MEMO. Onderwerp: Boomadvies dijklichaam Westerpark West langs de Haarlemmerweg te Amsterdam Project: Westerpark West Datum:

MEMO. Onderwerp: Boomadvies dijklichaam Westerpark West langs de Haarlemmerweg te Amsterdam Project: Westerpark West Datum: MEMO Onderwerp: Boomadvies dijklichaam Westerpark West langs de Haarlemmerweg te Amsterdam Project: Westerpark West Datum: 30-11-2018 Opgesteld door: dhr. P.H van der Laan Aan: Mw. M. Keijzer Boomadvies

Nadere informatie

Inventarisatie van de bomen; project: VERHULSTPLEIN

Inventarisatie van de bomen; project: VERHULSTPLEIN Inventarisatie van de bomen; project: VERHULSTPLEIN Opdrachtgever: Ingenieursbureau Den Haag Dhr. J. van der Zon Postbus 12651 2500 DP DEN HAAG Uitgevoerd door: New York Boomadvies B.V. Ing. E.J. Ros Beëdigd

Nadere informatie

Schriftelijke vragen. Inleiding door vragensteller.

Schriftelijke vragen. Inleiding door vragensteller. Gemeenteraad Schriftelijke vragen Jaar 2014 Datum akkoord college van b&w van 16 september 2014 Publicatiedatum 19 september 2014 Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer.j.

Nadere informatie

Beleidsregel ter uitvoering van artikel 43 APV (kapverbod) Typen en beschermde status van bomen in Hoogeveen

Beleidsregel ter uitvoering van artikel 43 APV (kapverbod) Typen en beschermde status van bomen in Hoogeveen Beleidsregel ter uitvoering van artikel 43 APV (kapverbod) In april 2007 heeft de gemeenteraad van Hoogeveen besloten om de regeldruk voor haar inwoners te verminderen. In het verlengde hiervan is besloten

Nadere informatie

Bijlage C Aanwijscriteria per statuscategorie

Bijlage C Aanwijscriteria per statuscategorie Bijlage C Aanwijscriteria per statuscategorie Het Bomenbeleid 2018 geeft kaders en richtlijnen om gemeentelijke bomen in Weesp in te delen in 3 statuscategorieën, elk met hun eigen beschermingsniveau en

Nadere informatie

Waardebepaling bomen Vliegend Hertlaan 1-11 te Utrecht

Waardebepaling bomen Vliegend Hertlaan 1-11 te Utrecht Waardebepaling bomen Vliegend Hertlaan 1-11 te Utrecht Samenvatting Taxatierapport Waardebepaling Projectnummer PFBA 09P1800347-2 Object Eiken (Quercus robur) Aantal: 9 stuks Stamdiameter: divers (dbh)

Nadere informatie

Notitie. 1 Korte toelichting op de boominventarisatie

Notitie. 1 Korte toelichting op de boominventarisatie Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 335126 13 mei 2014 Betreft Boominventarisatie Campus WUR Wageningen, Campus Plaza en 3 e kwadrant 1 Korte toelichting op de boominventarisatie 1.1 Toekomst van de

Nadere informatie

1 Doelstelling: Goede bescherming van solitaire bomen/boomgroepen, bomenlanen en gebieden met beschermwaardige bomen.

1 Doelstelling: Goede bescherming van solitaire bomen/boomgroepen, bomenlanen en gebieden met beschermwaardige bomen. Jaar: 2007 Nummer: 79 Besluit: B&W 06 november 2007 Gemeenteblad BELEIDSREGEL BEWAREN HOUTOPSTANDEN HELMOND 2008 Het college van burgemeester en wethouders van Helmond; Gelet op artikel 4:81 van de Algemene

Nadere informatie

Monumentale houtopstand

Monumentale houtopstand Boomnummer 549 Opname datum: 1-4-2008 Fotonummer 556 Plaats :oosterend Boomsoort wilg Straat:oosterend 14 Boomnummer 587 Opname datum: 1-4-2008 Fotonummer 594 Plaats :oosterend Boomsoort els Straat:Lijkweg

Nadere informatie

Gelet op artikel 73a van de Algemene plaatselijke verordening Purmerend 2003;

Gelet op artikel 73a van de Algemene plaatselijke verordening Purmerend 2003; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Purmerend Nr. 44297 20 maart 2017 Aanwijscriteria Bomenlijst Purmerend Burgemeester en wethouders van Purmerend; Gelet op artikel 73a van de Algemene plaatselijke

Nadere informatie

Aanwijsregels voor bomen per statuscategorie, gemeente Lisse

Aanwijsregels voor bomen per statuscategorie, gemeente Lisse GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lisse. Nr. 128898 31 december 2015 Aanwijsregels voor bomen per statuscategorie, gemeente Lisse Burgemeester en wethouders hebben de kaders en richtlijnen voor

Nadere informatie

Bomenbeleidsplan Sliedrecht

Bomenbeleidsplan Sliedrecht Bomenbeleidsplan Sliedrecht Bomenbeleidsplan Sliedrecht Afdeling Plantsoenen en Reiniging Sliedrecht, 2009 Inhoud 1. Inleiding 1 2. Definiëring boomcategorieën en status 2 3. Herplant- en compensatiebeleid

Nadere informatie

Inventarisatie. Gemeente Leiderdorp. Bijzonder waardevolle bomen. Datum : 16 augustus 2010 Ref.nr. : PFBL

Inventarisatie. Gemeente Leiderdorp. Bijzonder waardevolle bomen. Datum : 16 augustus 2010 Ref.nr. : PFBL Inventarisatie Bijzonder waardevolle bomen Gemeente Leiderdorp Datum : 16 augustus 2010 Ref.nr. : PFBL.10.005 Colofon Projectgegevens: Inventarisatie waardevolle bomen Leiderdorp Opdrachtgever: Gemeente

Nadere informatie

Inventarisatie van de bomen Project: Sportlaan 125 DEN HAAG / april 2017

Inventarisatie van de bomen Project: Sportlaan 125 DEN HAAG / april 2017 Inventarisatie van de bomen Project: Sportlaan 125 DEN HAAG / april 2017 Opdrachtgever: KAVEL Vastgoed Dhr. F. van Wissen Postbus 1927 2280 DX RIJSWIJK Uitgevoerd door: New York Boomadvies Ing. E.J. Ros

Nadere informatie

Kwalitatieve beoordeling perenboomgaard, Schalkwijk

Kwalitatieve beoordeling perenboomgaard, Schalkwijk Kwalitatieve beoordeling perenboomgaard, Schalkwijk 2019-019 2 Kwalitatieve beoordeling boomgaard, Schalkwijk Kwalitatieve beoordeling perenboomgaard, Schalkwijk Opdrachtgever: Gemeente Houten De heer

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam De bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West

Gemeente Amsterdam De bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West De bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West BEOORDELING AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET VELLEN VAN EEN HOUTOPSTAND Aan. Groen en Openbare Ruimte T.a.v.. W. Hogenbirk OLO 2869967 Van A. Al-Awwadi

Nadere informatie

Registratieformulier Particuliere Monumentale bomen Haarlem

Registratieformulier Particuliere Monumentale bomen Haarlem Registratieformulier Particuliere Monumentale bomen Haarlem Met behulp van dit formulier kunt u een of meer bomen aanmelden voor registratie als Particuliere Monumentale Boom. De boomspecialist van gemeente

Nadere informatie

Aanwijscriteria voor de opname van bomen op de bomenlijst

Aanwijscriteria voor de opname van bomen op de bomenlijst Aanwijscriteria voor de opname van bomen op de bomenlijst Inleiding Het oude systeem conform de vigerende Algemene Plaatselijke Verordening (APV), richtte zich op de voorwaarden waarop een vergunning verleend

Nadere informatie

BEOORDELINGSCRITERIA BOMENERFGOEDLIJST EN LANDSCHAPPELIJKE BEPLANTINGSLIJST

BEOORDELINGSCRITERIA BOMENERFGOEDLIJST EN LANDSCHAPPELIJKE BEPLANTINGSLIJST BEOORDELINGSCRITERIA BOMENERFGOEDLIJST EN LANDSCHAPPELIJKE BEPLANTINGSLIJST INLEIDING Bomen in de gemeente Voerendaal vervullen een belangrijke rol. Ze verfraaien de buitenruimte, brengen natuur in de

Nadere informatie

Sector Ruimtelijk beheer Afdeling Regie & Advies Waardevolle bomen Beleidsnotitie over waardevolle bomen in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer

Sector Ruimtelijk beheer Afdeling Regie & Advies Waardevolle bomen Beleidsnotitie over waardevolle bomen in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer Sector Ruimtelijk beheer Afdeling Regie & Advies Beleidsnotitie over waardevolle bomen in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer Martijn Oppers 2 Inhoud 1. Inleiding 4 1.1. Aanleiding 4 1.2. Doelstelling 4 1.3.

Nadere informatie

Onderwerp Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Scheveningseveer

Onderwerp Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Scheveningseveer Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Onderwerp Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Scheveningseveer Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen zie documentenlijst

Nadere informatie

Bomenverordening 2014 voor heel Amsterdam?

Bomenverordening 2014 voor heel Amsterdam? Bomenverordening 2014 voor heel Amsterdam? Hans Kaljee Hoofdstedelijk Bomenconsulent Planteam Stadsdelen 1454 Keur (verordening) Hij die de boomen, staande op de Veste, quest, schillet of scoffiert wordt

Nadere informatie

Boomtechnisch onderzoek De Ruyterkade, Amsterdam

Boomtechnisch onderzoek De Ruyterkade, Amsterdam Boomtechnisch onderzoek De Ruyterkade, Amsterdam ETS boomexperts Ing. B. van der Weerden 14 januari 2016 Boomtechnisch onderzoek De Ruyterkade, Amsterdam Opdrachtgever: Ingenieursbureau Amsterdam Gemeente

Nadere informatie

Nr. Beoordelingsgrond (aankruisen) Waardering Saldo. 75 Cranendonck A2 Maakt deel uit van de Groenstructuur 75 A3 Overige gemeentelijke bomen 10

Nr. Beoordelingsgrond (aankruisen) Waardering Saldo. 75 Cranendonck A2 Maakt deel uit van de Groenstructuur 75 A3 Overige gemeentelijke bomen 10 Boomwaarde Locatie: Nr. Beoordelingsgrond (aankruisen) Waardering Saldo A. De status van de houtopstand A1 Staat op de Waardevolle houtopstandenlijst van de gemeente 75 Cranendonck A2 Maakt deel uit van

Nadere informatie

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Nachtegaallaan 16. Geachte mevrouw Koekman,

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Nachtegaallaan 16. Geachte mevrouw Koekman, Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen zie documentenlijst Onderwerp Het verlenen van de gevraagde

Nadere informatie

: Advies landschappelijke inrichting Lidl MEMO

: Advies landschappelijke inrichting Lidl MEMO Onderwerp Iepenlaan 1A te Woerden Projectnummer : 211x08556 Datum : 01 maart 2018 Opdrachtgever : Lidl Nederland Gmbh, de heer M. de Jong Van : R. Tak : Advies landschappelijke inrichting Lidl MEMO BLAD

Nadere informatie

WAARDEBEPALING BOMEN Aanvulling op Boomeffectanalyse AireyFlats Eindhoven

WAARDEBEPALING BOMEN Aanvulling op Boomeffectanalyse AireyFlats Eindhoven WAARDEBEPALING BOMEN Aanvulling op Boomeffectanalyse AireyFlats Eindhoven Referentienummer : BD14387.251 Opdrachtgever : Heijmans BV Datum afronding : maart 2014 WAARDEBEPALING 20 BOMEN AANVULLING OP BOOMEFFECTANALYSE,

Nadere informatie

Projectnummer : P16258 Datum : 17 januari Auteur : J.K. de Leeuw Controle : P.M.A. van der Wielen Paraaf :

Projectnummer : P16258 Datum : 17 januari Auteur : J.K. de Leeuw Controle : P.M.A. van der Wielen Paraaf : WAARDEBEPALING BOMEN AMERIKAHAVENWEG In verband met kapaanvraag WAARDEBEPALING BOMEN AMERIKAHAVENWEG In verband met kapaanvraag Opdrachtgever: Combinatie BAM Banzo VOF Projectnummer : P16258 Datum : 17

Nadere informatie

Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Bergen 2013

Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Bergen 2013 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bergen (NH). Nr. 12001 3 februari 2016 Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Bergen 2013 De Raad van de gemeente Bergen; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Discussiestuk Nieuw beleid kapvergunningen Lijst van beeldbepalende bomen

Discussiestuk Nieuw beleid kapvergunningen Lijst van beeldbepalende bomen Discussiestuk Nieuw beleid kapvergunningen Lijst van beeldbepalende bomen Bomen over bomen 22 mei 2008 Aanleiding Huidige situatie Opzet nieuwe regelgeving Weigeringsgronden Wel of geen meldingsplicht

Nadere informatie

colofon gemeente Wierden Afdeling Grondgebied Plantsoenlaan EC WIERDEN Nieuwland Advies Haagsteeg 4 Postbus 522, 6700 AM Wageningen

colofon gemeente Wierden Afdeling Grondgebied Plantsoenlaan EC WIERDEN Nieuwland Advies Haagsteeg 4 Postbus 522, 6700 AM Wageningen colofon opdrachtgever gemeente Wierden Afdeling Grondgebied Plantsoenlaan 1 7642 EC WIERDEN opdrachtnemer Nieuwland Advies Haagsteeg 4 Postbus 522, 6700 AM Wageningen telefoon: +31.(0)317.467.246 fax:

Nadere informatie

Het verlenen van de omgevingsvergunning Turfmarkt. Geachte heer [Geanonimiseerd],

Het verlenen van de omgevingsvergunning Turfmarkt. Geachte heer [Geanonimiseerd], Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum 22 februari 2017 Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen - Onderwerp Het verlenen van de omgevingsvergunning Turfmarkt Geachte

Nadere informatie

Onderwerp Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning staande langs de openbare weg verspreid over de wijk Bohemen/Meer en Bosch

Onderwerp Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning staande langs de openbare weg verspreid over de wijk Bohemen/Meer en Bosch Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum Zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen Zie documentenlijst Onderwerp Het verlenen van de gevraagde

Nadere informatie

BOMEN- VERORDENING REGELT KAPPEN VAN BOMEN WAARDEVOLLE BOMEN BESCHERMEN

BOMEN- VERORDENING REGELT KAPPEN VAN BOMEN WAARDEVOLLE BOMEN BESCHERMEN BOMEN- VERORDENING REGELT KAPPEN VAN BOMEN WAARDEVOLLE BOMEN BESCHERMEN In de gemeente Weert staan veel waardevolle houtopstanden. In het buitengebied zijn dit de bos- en natuurgebieden, houtwallen en

Nadere informatie

Arbor Noord Nederland BV

Arbor Noord Nederland BV BOSBOUW BOOMVERZORGING BOOMINSPECTIES EN TAXATIES BEOORDELING EN INVENTARISATIE VAN DE BOMENRIJ AAN DE HOOGEWEG TE GRONINGEN OPGESTELD DOOR : T.R. VAN DER LENDE, DATUM OPNAME : 6 APRIL 2012 Inleiding Op

Nadere informatie

Toelichting Toetsingsformulier

Toelichting Toetsingsformulier Toelichting Toetsingsformulier Een van de knelpunten in het beleidsplan uit 2005 was de constatering van de klankbordgroep dat men nogal willekeurig met het honoreren/afwijzen van kapaanvragen omging.

Nadere informatie

Uitvoeringsregels behorende bij: Hoofdstuk 4 Bescherming van het milieu en het natuurschoon en zorg voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.

Uitvoeringsregels behorende bij: Hoofdstuk 4 Bescherming van het milieu en het natuurschoon en zorg voor het uiterlijk aanzien van de gemeente. Uitvoeringsregels behorende bij: Hoofdstuk 4 Bescherming van het milieu en het natuurschoon en zorg voor het uiterlijk aanzien van de gemeente. Afdeling 3 Het bewaren van houtopstanden. Inhoud Voorwoord...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BEUSICHEM LEEFT

NIEUWSBRIEF BEUSICHEM LEEFT NIEUWSBRIEF BEUSICHEM LEEFT 5 juni 2019 Bomen in Beusichem Als het aan de gemeente ligt, komen de meest waardevolle bomen in het dorp straks meer in de schijnwerpers te staan. De gemeente Buren werkt aan

Nadere informatie

Stadhuis Gemeente Amsterdam t.a.v. de heer M. Aly Postbus AC Amsterdam

Stadhuis Gemeente Amsterdam t.a.v. de heer M. Aly Postbus AC Amsterdam Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stadhuis Gemeente Amsterdam t.a.v. de heer M. Aly Postbus 121 1000 AC Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Contactpersoon R. Kramer Contactgegevens

Nadere informatie

Boom nummer Schouw commissie MH 15 september /69

Boom nummer Schouw commissie MH 15 september /69 Boom nummer 211408 Schouw commissie MH 15 september 2011 2012-08-24/69 Locatie aanduiding/adres Amsteldijk hoek Kalfjeslaan Coördinaten 121440,980 481757,750 Naam boom Tilia americana of Amerikaanse linde

Nadere informatie

DELTALOCATIE DEN DOLDER Projectnummer 01742112 Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. Postbus 151 3840 AD HARDERWIJK

DELTALOCATIE DEN DOLDER Projectnummer 01742112 Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. Postbus 151 3840 AD HARDERWIJK DELTALOCATIE DEN DOLDER Projectnummer 01742112 Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. Postbus 151 3840 AD HARDERWIJK Kwaliteitsbeoordeling van de bomen op deze locatie Door T. Katerberg European Tree

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201720567 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het kappen van 1 den en 4 coniferen (stamomtrek 94-157 cm), staande op het terrein van de Amateurtuindersvereniging

Nadere informatie

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Kokosnootstraat nabij huisnummer 102

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Kokosnootstraat nabij huisnummer 102 Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Onderwerp Ons kenmerk 201615007/6164867 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen zie documentenlijst Datum zie documentenlijst Het

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam t.a.v. de heer F. Berkhout Bos en Lommerplein EK Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Gemeente Amsterdam t.a.v. de heer F. Berkhout Bos en Lommerplein EK Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Gemeente Amsterdam t.a.v. de heer F. Berkhout Bos en Lommerplein 250 1055 EK Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging Zaaknummer OLOGYD09. Onderwerp Deregulering kapvergunningstelsel

Raadsvoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging Zaaknummer OLOGYD09. Onderwerp Deregulering kapvergunningstelsel Raadsvoorstel Inleiding Op 15 december 2009 heeft u besloten de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) te herzien. Bij deze herziening zijn veel van de in de APV opgenomen vergunning- en ontheffingstelsels

Nadere informatie

Waardestelling groen aan de Binnenweg 31 te Twello werknummer: 11T16 datum: opdrachtgever: Eljans Vastgoed BV Twello 1.

Waardestelling groen aan de Binnenweg 31 te Twello werknummer: 11T16 datum: opdrachtgever: Eljans Vastgoed BV Twello 1. project: Waardestelling groen aan de Binnenweg 31 te Twello werknummer: 11T16 datum: 21-12--2011 opdrachtgever: Eljans Vastgoed BV Twello 1. INLEIDING Eljans Vastgoed B.V. te Twello is voornemens op de

Nadere informatie

Wat is essentaksterfte?

Wat is essentaksterfte? Wat is essentaksterfte? Essentaksterfte is een ziekte die wordt veroorzaakt door de schimmel (vals wit bladvlieskelkje, Chalara fraxinea). Door de aantasting van essentaksterfte verzwakt de boom dusdanig

Nadere informatie

Datum. Besluit Wij besluiten de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. Hieronder vermelden wij de procedure waarop dit besluit is gebaseerd.

Datum. Besluit Wij besluiten de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. Hieronder vermelden wij de procedure waarop dit besluit is gebaseerd. Vergunningen, Toezicht en Handhaving Afdeling Vergunningen Ons Kenmerk HZ_WABO-l 7-1 3836 Gemeente Utrecht Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Bijlage(n) Leges WAB0-17-T3836* Datum 24 augustus 201 7 Ons

Nadere informatie

De raad van de gemeente Mook en Middelaar in vergadering bijeen op 13 oktober 2016

De raad van de gemeente Mook en Middelaar in vergadering bijeen op 13 oktober 2016 Amendement Gemeente Mook en Middelaar De raad van de gemeente Mook en Middelaar in vergadering bijeen op 13 oktober 2016 Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 22 augustus 2016 inzake

Nadere informatie

We zetten de bomen van Papendrecht op de kaart!

We zetten de bomen van Papendrecht op de kaart! . We zetten de bomen van Papendrecht op de kaart! Startbijeenkomst 16 augustus 2011 18:30 19:30 uur Agenda - opening - voorstelronde - naar een nieuwe Bomenverordening: - Wat hebben we? - Wat willen we?

Nadere informatie

Havenbedrijf Amsterdam NV E Deriga-van Maanen De Ruijterkade AA Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Havenbedrijf Amsterdam NV E Deriga-van Maanen De Ruijterkade AA Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Havenbedrijf Amsterdam NV E Deriga-van Maanen De Ruijterkade 7 1013 AA Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

NOTITIE BOMENKAP GASLEIDINGTRACE ODILIAPEEL - MELICK

NOTITIE BOMENKAP GASLEIDINGTRACE ODILIAPEEL - MELICK NOTITIE BOMENKAP GASLEIDINGTRACE ODILIAPEEL - MELICK Opgesteld door: Ing. D. Heijkers In opdracht van: N.V. Nederlandse Gasunie Datum: 14 november 2011 Inleiding De Gasunie is voornemens een aardgastransportleiding

Nadere informatie

RAPPORTAGE INVENTARISATIE/BOOMINSPECTIE

RAPPORTAGE INVENTARISATIE/BOOMINSPECTIE RAPPORTAGE INVENTARISATIE/BOOMINSPECTIE KLOK ONTWIKKELING BV RAPPORT: OBJECT: LOCATIE: COM-010514B-187 INVENTARISATIE/BOOMINSPECTIE NUDEPARK II LAWICKSEALLEE 71 TE WAGENINGEN DATUM: 9 MEI 2014 KLOK ONTWIKKELING

Nadere informatie

Vragen raadslid dhr. M. Wiggers de Vries (fractie PK) ex art. 40 RvO betreffende Kapvergunning waardevolle bomen en beantwoording college.

Vragen raadslid dhr. M. Wiggers de Vries (fractie PK) ex art. 40 RvO betreffende Kapvergunning waardevolle bomen en beantwoording college. Vragen raadslid dhr. M. Wiggers de Vries (fractie PK) ex art. 40 RvO betreffende Kapvergunning waardevolle bomen en beantwoording college. 25 oktober 2010 Inleiding In het Boxmeers Weekblad van 19 oktober

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Bescherming van het milieu en het natuurschoon en zorg voor het uiterlijk aanzien van de Gemeente Haaren

Hoofdstuk 4 Bescherming van het milieu en het natuurschoon en zorg voor het uiterlijk aanzien van de Gemeente Haaren Besluit van de raad Onderwerp : Beleidsregel waardevolle houtopstanden Raadsvergadering : 15 juli 2010 Registratienummer : 185 De raad van de gemeente Haaren; in zijn vergadering van 15 juli 2010; gezien

Nadere informatie

Stadsdeel Centrum Amsterdam Afdeling schoon en heel t.a.v.de heer F. Meilink Amstel PN AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning

Stadsdeel Centrum Amsterdam Afdeling schoon en heel t.a.v.de heer F. Meilink Amstel PN AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stadsdeel Centrum Amsterdam Afdeling schoon en heel t.a.v.de heer F. Meilink Amstel 1 1011 PN AMSTERDAM Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Belangenafwegingformulier kapaanvraag Den Haag Versie 17 maart 2015

Belangenafwegingformulier kapaanvraag Den Haag Versie 17 maart 2015 Belangenafwegingformulier kapaanvraag Den Haag Versie 17 maart 2015 ODW nr Naam object/straat: Boomsoort(en) (geslachtsnaam (wetenschappelijk) en Nederlandse naam) aantal(len) en stamomtrek(ken): Naam

Nadere informatie

Havenbedrijf Amsterdam N.V. t.a.v. de heer W. Bos Petroleumhavenweg AB Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Havenbedrijf Amsterdam N.V. t.a.v. de heer W. Bos Petroleumhavenweg AB Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Havenbedrijf Amsterdam N.V. t.a.v. de heer W. Bos Petroleumhavenweg 3 1041 AB Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum

Nadere informatie

Vergunningstelsel voor het vellen van houtopstanden

Vergunningstelsel voor het vellen van houtopstanden Vergunningstelsel voor het vellen van houtopstanden Uitleg van het vergunningstelsel voor het vellen van houtopstanden in het kader van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) met bijbehorende beschermde

Nadere informatie

Wettelijk kader Toets

Wettelijk kader Toets Deelactiviteit(en) Vellen van een houtopstand Omschrijving Project het vellen van 5 eiken, 3 berken, 1 beuk en 1 walnoot Perceel Hoofdweg/Mw. Bähler -Boermalaan t.b.v. aanleg rotonde te Paterswolde Kadastrale

Nadere informatie

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Postbus EE Zaandam

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Postbus EE Zaandam Bezoekadres Weesperstraat 430 1018 DN Amsterdam Postbus 12693 1100x AR Amsterdam Telefoon 251 1111 ingenieursbureau.amsterdam.nl Retouradres: Postbus 12693, 1100 AR Amsterdam Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Nadere informatie

Stichting Beheer Wetenschappelijk Centrum Watergraafsmeer T.a.v. de heer A.J. van Rijn Postbus DB AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning

Stichting Beheer Wetenschappelijk Centrum Watergraafsmeer T.a.v. de heer A.J. van Rijn Postbus DB AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stichting Beheer Wetenschappelijk Centrum Watergraafsmeer T.a.v. de heer A.J. van Rijn Postbus 41882 1009 DB AMSTERDAM Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl

Nadere informatie

Stichting Natura Artis Magistra t.a.v. mevrouw F.H. Groen Postbus HD AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte mevrouw Groen,

Stichting Natura Artis Magistra t.a.v. mevrouw F.H. Groen Postbus HD AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte mevrouw Groen, Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stichting Natura Artis Magistra t.a.v. mevrouw F.H. Groen Postbus 20164 1000 HD AMSTERDAM Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Beoordeling bomen kerktuin Nassaustraat te Axel

Beoordeling bomen kerktuin Nassaustraat te Axel Beoordeling bomen kerktuin Nassaustraat te Axel Opgesteld voor: Mevr. E. Van der Hof Gemeente Terneuzen Stadhuisplein 1 4531 GZ Terneuzen Telefoon: 0115-303303 Postbus 35 4530 AA Terneuzen 0115-303303

Nadere informatie

2. KAPVERGUNNING VS. BOSWET-MELDING

2. KAPVERGUNNING VS. BOSWET-MELDING 2. KAPVERGUNNING VS. BOSWET-MELDING In Nederland moet voor het kappen van bomen binnen de bebouwde kom worden getoetst of het kappen van de bomen vergunningsplichtig is. Iedere gemeente stelt hierover

Nadere informatie

Verlenging beslistermijn Wij hebben de behandeltermijn van het plan met 6 weken verlengd tot uiterlijk 16 februari 2016.

Verlenging beslistermijn Wij hebben de behandeltermijn van het plan met 6 weken verlengd tot uiterlijk 16 februari 2016. Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Gemeente Amsterdam De heer M. van der Post Postbus 79092 1070 NC Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Geachte heer Van

Nadere informatie

Bomen Effect Rapportage nieuwbouw Homoetstraat Doornenburg

Bomen Effect Rapportage nieuwbouw Homoetstraat Doornenburg Bomen Effect Rapportage nieuwbouw Homoetstraat Doornenburg Laanboomadvies Pieperslaan 6, 6955 AR ELLECOM Telefoon : 06 656 72 35 E-mail : laanboomadvies@gmail.com Website : http//laanboomadvies.com Opdrachtgever:

Nadere informatie

Gemeente Noord-Beveland

Gemeente Noord-Beveland Gemeente Noord-Beveland Bomenlijst particulieren, bedrijven en overige instellingen in de Gemeente Noord-Beveland met kapvergunningsplicht en beschermde status. Gemeente Noord-Beveland Bureau Openbare

Nadere informatie

Het raadslid mevrouw Van Esch (PvdD) stelt de raad voor het volgende te besluiten:

Het raadslid mevrouw Van Esch (PvdD) stelt de raad voor het volgende te besluiten: Initiatiefvoorstel Vergadering Gemeenteraad Vergaderdatum 8 maart 2018 Jaargang en nummer 2018 nr. 27 Geheim Nee Initiatiefvoorstel Herplantplicht Bomen Het raadslid mevrouw Van Esch (PvdD) stelt de raad

Nadere informatie

Waarom actualisatie van het bomenbeleid?

Waarom actualisatie van het bomenbeleid? Pitch Rob Poelman/RaalterBomen 15 maart 2016. Waarom actualisatie van het bomenbeleid? De gemeente Raalte heeft zich uitgesproken voor het creëren van een gezond, gevarieerd, duurzaam en kwalitatief goed

Nadere informatie

Beoordeling van een aantal monumentale bomen in het projectgebied de entree te Haarlem

Beoordeling van een aantal monumentale bomen in het projectgebied de entree te Haarlem Beoordeling van een aantal monumentale bomen in het projectgebied de entree te Haarlem Opdrachtgever: BPD Ontwikkeling bv Regio Noord West Leidsevaart 588, 2014 HT Haarlem Postbus 4376, 2003 EJ Haarlem

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 2055527. Ingediend op 11-11-2015. Gefaseerd. Blokkerende onderdelen weglaten

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 2055527. Ingediend op 11-11-2015. Gefaseerd. Blokkerende onderdelen weglaten Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Behoort bij besluit van burgemeester en wethouders van de d.d. 25 11 2015 no. 581065 Mij bekend, 487649Hoofd Afdeling Ruimte & Veiligheid Formulierversie

Nadere informatie

Gezien het voorstel van het college van de gemeente Albrandswaard met kenmerk , 29 november 2011;

Gezien het voorstel van het college van de gemeente Albrandswaard met kenmerk , 29 november 2011; RAADSBESLUIT Onderwerp: kapvergunning van waardevolle houtopstanden op gemeentelijk grondgebied van Albrandswaard De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het college van de gemeente

Nadere informatie

Nederlandse gemeenten hebben vaak te weinig ruimte voor directe, fysieke herplant van bomen

Nederlandse gemeenten hebben vaak te weinig ruimte voor directe, fysieke herplant van bomen Voor een gekapte dikke boom worden meerdere dunne bomen herplant via een omrekentabel Stadsgroen blijft op peil dankzij herplantfonds Nederlandse gemeenten hebben vaak te weinig ruimte voor directe, fysieke

Nadere informatie

Beleidsregels Bomenverordening 2010

Beleidsregels Bomenverordening 2010 Beleidsregels Bomenverordening 2010 Gemeente Wageningen Versie juni 2016 Het college van burgemeester en wethouders, verwegende dat het noodzakelijk is aanvullende beleidsregels vast te stellen op het

Nadere informatie

NOTA. nota voor burgemeester en wethouders. datum: 25 juni 2012. dhr. R.Scheper/D.van den Berge paraaf chef: onderwerp: Jaarlijkse kaplijst 2011-2012

NOTA. nota voor burgemeester en wethouders. datum: 25 juni 2012. dhr. R.Scheper/D.van den Berge paraaf chef: onderwerp: Jaarlijkse kaplijst 2011-2012 NOTA dienst: Dienst Stad datum: 25 juni 2012 registratienummer: DD1205821 afdelingsnaam: DS/Openbare Werken steller: dhr. R.Scheper/D.van den Berge paraaf chef: kopie aan: Van Roekel,, Scheper, onderwerp:

Nadere informatie

Uw aanvraag omvat de activiteit Kappen waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is.

Uw aanvraag omvat de activiteit Kappen waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is. Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum Zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen Zie documentenlijst Onderwerp Het verlenen van de gevraagde

Nadere informatie

Waarden en belangen De waarden en belangen van de lanen worden vanuit een viertal, verschillende invalshoeken bekeken.

Waarden en belangen De waarden en belangen van de lanen worden vanuit een viertal, verschillende invalshoeken bekeken. Notitie: Inventarisatie oude lanen Opsterland. Aanleiding In Opsterland staan langs diverse wegen oude laanbomen. Deze bomen staan vaak dicht op de wegkant en soms met de stam tegen de weg aan. Van oudsher

Nadere informatie

Taxatierapport NVTB Vaststellen boomwaarde Noodkap bomen Fred. Roeskestraat Amsterdam 10 november 2016 / Projectnummer TW

Taxatierapport NVTB Vaststellen boomwaarde Noodkap bomen Fred. Roeskestraat Amsterdam 10 november 2016 / Projectnummer TW Taxatierapport NVTB Vaststellen boomwaarde Noodkap bomen Fred. Roeskestraat Amsterdam 10 november 2016 / Projectnummer 16-36-TW Groenekanseweg 142 3737 AJ Groenekan Tel: 06-46962125 E-mail: info@.nl Opdrachtgever

Nadere informatie

Het monumentale bomenbeleid ter inzage

Het monumentale bomenbeleid ter inzage Het monumentale bomenbeleid ter inzage Inhoudsopgave Stadsdeel Slotervaart 2008 Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Uitgangspunten 3 Adviescommissie Monumentale Bomen 3 Beoordelingscriteria 4 Voorwaarden 4 Samenstelling

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. Hieronder vermelden wij de procedure waarop dit besluit is gebaseerd.

Besluit Wij besluiten de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. Hieronder vermelden wij de procedure waarop dit besluit is gebaseerd. Vergunningen, Toezicht en Handhaving Afdeling Vergunningen Ons Kenmerk HZ_WABO-l 7-28330 Gemeente Utrecht Gemeente Utrecht - Stadsingenieurs Stadsplateau 1 3521 AZ UTRECHT Behandeld door Doorkiesnummer

Nadere informatie

Kwaliteitsbeoordeling. 8 bomen Projectlocatie Markt van Matena, Papendrecht

Kwaliteitsbeoordeling. 8 bomen Projectlocatie Markt van Matena, Papendrecht Kwaliteitsbeoordeling 8 bomen Projectlocatie Markt van Matena, Papendrecht OPDRACHTGEVER Gemeente Papendrecht Afdeling Ruimtelijke Ordening PROJECTCODE 17251 STATUS RAPPORTAGE Definitief DATUM RAPPORTAGE

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam t.a.v. de heer J. Dijstelbloem Postbus AR Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Gemeente Amsterdam t.a.v. de heer J. Dijstelbloem Postbus AR Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Gemeente Amsterdam t.a.v. de heer J. Dijstelbloem Postbus 12693 1100 AR Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Onderzoek bomen middenplantsoen Catsheuvel

Onderzoek bomen middenplantsoen Catsheuvel Onderzoek bomen middenplantsoen Catsheuvel Arnhem, augustus 2014 Opdrachtgever: Gem. Den Haag Dienst Stedelijke Ontwikkeling Afdeling Grondzaken t.a.v. W. Dekker Opdrachtnemer: Prohold BV G.J. van Prooijen

Nadere informatie

Deze geactualiseerde aanvraag kan nu aangevraagd worden na vaststelling van het bestemmingsplan.

Deze geactualiseerde aanvraag kan nu aangevraagd worden na vaststelling van het bestemmingsplan. Ten behoeve van de omgevingsvergunning voor kap, Demka terrein Utrecht Betreft hetzelfde verzoek om omgevingsvergunning te 2014. Verleend door de gemeente op 24 december 2014 met het kenmerk: HZ_WABO-14-18767.

Nadere informatie

Herplantbeleid en handhaving gemeente Kerkrade op grond van de Bomenverordening

Herplantbeleid en handhaving gemeente Kerkrade op grond van de Bomenverordening Herplantbeleid en handhaving gemeente Kerkrade op grond van de Bomenverordening Inleiding Bomen zijn waardevol en bepalend voor de beleving van de omgeving. Met name grote solitairbomen, boomgroepen of

Nadere informatie

Boom nummer t/m Schouw commissie MH 25 augustus /71

Boom nummer t/m Schouw commissie MH 25 augustus /71 Boom nummer 211403 t/m 211405 Schouw commissie MH 25 augustus 2011 2011-09-23/71 Locatie aanduiding/adres Amsteldijk ter hoogte van het beeld van Rembrandt bij de Riekermolen. In het gras tussen voetpad

Nadere informatie

Weenink t.a.v. de heer M. Weenink Meibergdreef 9. Betreft: Omgevingsvergunning

Weenink t.a.v. de heer M. Weenink Meibergdreef 9. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Weenink t.a.v. de heer M. Weenink Meibergdreef 9 1105 AZ Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 3 november

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201719507 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het kappen van 1 den staande in de achtertuin en 1 berk (stamomtrek 100-104 cm) staande in de voortuin

Nadere informatie

Aanvraag kapvergunning meidoorns nieuwersluisstraat. Boom nummer 20 boom nummer 19

Aanvraag kapvergunning meidoorns nieuwersluisstraat. Boom nummer 20 boom nummer 19 Aanvraag kapvergunning meidoorns nieuwersluisstraat Boom nummer 20 boom nummer 19 boom nummer 17 boom nummer 41 Boom nummer 14 Boom nummer 13 Boom nummer 8 Boom nummer 7 De Stede hsnr 11

Nadere informatie

Universiteit Utrecht Directie Vastgoed & Campus, Heidelberglaan 8, 3584 CS Utrecht (Postbus 80125, 3508 TC Utrecht)

Universiteit Utrecht Directie Vastgoed & Campus, Heidelberglaan 8, 3584 CS Utrecht (Postbus 80125, 3508 TC Utrecht) Toelichting bij aanvraag omgevingsvergunning in het USP De Uithof Aanplanten en kappen van bomen Universiteit Utrecht Directie Vastgoed & Campus, Heidelberglaan 8, 3584 CS Utrecht (Postbus 80125, 3508

Nadere informatie

Datum Ons kenmerk Onderwerp. Verzonden

Datum Ons kenmerk Onderwerp. Verzonden Vergunningen, Toezicht en Handhaving Afdeling Vergunningen Ons Kenmerk HZJ/VABO-1 7-11 963 Gemeente Utrecht Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Bijlage(n) Leges De heer M. Wiesèll 030-286 42 10 m.wiesell@utrecht.nl

Nadere informatie

Projectteam Groen. Advies. Van Haeringenplantsoen. Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie. IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H.

Projectteam Groen. Advies. Van Haeringenplantsoen. Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie. IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H. Projectteam Groen Advies Van Haeringenplantsoen Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H. van Atten 1 Colofon Titel Opdrachtgever Van Haeringenplantsoen inventarisatie

Nadere informatie

Notitie Beoordeling aanvraag kappen houtopstanden

Notitie Beoordeling aanvraag kappen houtopstanden Notitie Beoordeling aanvraag kappen houtopstanden Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Boomwaarde en afwegingskader... 4 2.1 Boomwaarden... 4 2.2 Afwegingskader omgevingsvergunning... 6 3. Belang aanvrager... 7

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANLEG EN HET ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANLEG EN HET ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANLEG EN HET ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN Hoofdstuk 1: definities en afbakening Artikel 1. Het gemeentebestuur van Wielsbeke wenst een toelage uit te keren, binnen

Nadere informatie

Geachte [Geanonimiseerd]

Geachte [Geanonimiseerd] Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum Zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen Zie documentenlijst Onderwerp Het verlenen van de gevraagde

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Kapvergunning Isotpenweg 3 Utrecht. Ingediend op

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Kapvergunning Isotpenweg 3 Utrecht. Ingediend op Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 2785944 Aanvraagnaam Kapvergunning Isotpenweg 3 Utrecht Uw referentiecode

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning voor het kappen van bomen ten behoeve van het bouwrijp maken van het projectgebied Ravel fasen 2 en 3.

Aanvraag omgevingsvergunning voor het kappen van bomen ten behoeve van het bouwrijp maken van het projectgebied Ravel fasen 2 en 3. Gemeente Amsterdam Bezoekadres Weesperstraat 430 1018 DN Amsterdam Postbus 12693 iiooxar Amsterdam Telefoon 2511111 ingenieursbureau.amsterdam.nl Retouradres: Postbus 12693, noo AR Amsterdam Onngevingsdienst

Nadere informatie

Uitwerking herplantbeleid

Uitwerking herplantbeleid Uitwerking herplantbeleid 1. Inleiding Op 20 december 2007 heeft de gemeenteraad de huidige bomenverordening vastgesteld. Bij de behandeling van de verordening ontstond een discussie over illegale kap

Nadere informatie

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning ter hoogte van de Kleine Veenkade 3 tot en met 38 en Van Boecopkade 22 tot en met 74

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning ter hoogte van de Kleine Veenkade 3 tot en met 38 en Van Boecopkade 22 tot en met 74 Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum Zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen Zie documentenlijst Onderwerp Het verlenen van de gevraagde

Nadere informatie