Nieuw Natuur Flevoland. Een 1 e beoordeling van de projectvoorstellen op het grondgebied van de gemeente Zeewolde. Rangorde Projectnr.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuw Natuur Flevoland. Een 1 e beoordeling van de projectvoorstellen op het grondgebied van de gemeente Zeewolde. Rangorde Projectnr."

Transcriptie

1 Nieuw Natuur Flevoland Een 1 e beoordeling van de projectvoorstellen op het grondgebied van de gemeente Zeewolde Rangorde Projectnr. Project 1 12 Oostvaardersplassengebied Omschrijving van het project Het project ingediend door Staatsbosbeheer - heeft betrekking op drie locaties in de zuidelijke randzone van het Oostvaardersplassengebied. Een van deze locaties ligt ten zuiden van de A6 op het grondgebied van Zeewolde. Richtinggevend voor de inrichting van alle drie locaties in de randzone van de Oostvaardersplassen is het duurzaam inrichten van de compensatiehectares voor de kiekendief en het ontwikkelen van een recreatief aantrekkelijk gebied rondom het kerngebied van de Oostvaardersplassen. De inrichting van het kiekendiefcompensatiegebied voorziet hierin door de aanleg van langgerekte natte elementen en struweel. Door het gebied vervolgens te laten begrazen, worden meer gradiënten toegevoegd in de vorm van een mozaïek van ruigte en korte vegetatie en wordt geborgd dat het gebied een halfopen karakter behoudt. In de beoordeling van het totale projectplan wordt door de aangegeven, dat het perceel ten zuiden van de Ibisweg (44 ha.) voor de compensatie van het kiekendieffoerageergebied en minder goed past bij de gedachte van SBB om aan weerszijden van de A6 een etalage van het Oostvaardersplassengebied te maken. Voorstel van de is om dit perceel in te zetten voor natuurontwikkeling dichter bij Almere. Vanuit het programma Nieuwe Natuur wordt daarom alleen budget beschikbaar gesteld voor het perceel tussen de Ibisweg en de A6 (36 ha.). 1 e Beoordeling Zeewolde De locatie ligt in het open landschap van het agrarisch middengebied. De beoogde inrichting van ruigte en korte vegetatie tast het open karakter van het landschap niet aan. Visueel gezien levert de inrichting van beide percelen als kiekendieffoerageergebied geen bezwaren op. De beperking van het projectplan zoals aangegeven door de tot een perceel past echter beter bij de gemeentelijke visie (Structuurvisie 2022) van een agrarisch kerngebied en heeft dan ook de voorkeur.

2 Overige informatie Het perceel tussen de Ibisweg en de A6 wordt inmiddels doorsneden door een recent aangelegd fietspad naar de fietsbrug over de A6. Op dit moment is het perceel direct ten zuiden van en grenzend aan de locatie van het projectvoorstel op vergelijkbare wijze tijdelijk ingericht als kiekendieffoerageergebied. Dit perceel komt door dit project weer vrij voor agrarisch gebruik. Beide percelen in het projectplan plus het tijdelijk als foerageergebied ingerichte perceel zijn aangekocht in het kader van Oostvaarderswold en eigendom van Staatsbosbeheer. Het erf aan de Ibisweg is eigendom van de, de erven van beide andere percelen zijn eigendom van Staatbosbeheer. Op dit moment (jan. 2015) vindt geen bewoning meer plaats op twee van de erven, terwijl het 3e erf tijdelijk wordt bewoond. Aandachtspunten In het verleden heeft het tijdelijk ingerichte perceel zoveel vogelaars getrokken dat de insteekweg waar het perceel aan ligt door parkeren (op de weg), langzaam rijdende en D I op gereden. In de verdere uitwerking is dit met het oog op de verkeersveiligheid een punt van aandacht. Het perceel tussen de Ibisweg en de A6 omvat een agrarische erven met bebouwing. Het projectplan geeft niet aan wat men met dit erf in de toekomst wil (slopen of herbestemmen). Van onze kant zal duidelijkheid gegeven moeten worden wat wel/niet eventuele herbestemmingsmogelijkheden zijn.

3 Rangorde Projectnr. Project 2 15 en 17 Eemvallei en Noorderwold (incl. kralen op de ketting) Omschrijving Eemvallei is een projectplan van Staatsbosbeheer en Noorderwold is een projectplan van de Stichting Flevolandschap. Beide projectplannen zijn gesitueerd in Oosterwold. Het plan van Staatsbosbeheer richt zich op het deel van de Eemvallei ten zuiden van de Vogelweg. Dit zuidelijk deel van de Eemvallei sluit aan bij het plan Noorderwold van de Stichting Flevolandschap dat zich richt op de ontwikkeling van de Eemvallei ten noorden van de Vogelweg. Het projectplan van Staatsbosbeheer is een concept waarin het landschap langzaam vorm krijgt en waarbij de verschillende functies niet op voorhand worden gekoppeld aan een vaste locatie, maar als een organisch geheel kunnen groeien en elkaar versterken, waarbij andere initiatieven in Oosterwold kunnen aanhaken. Daarnaast omvat het projectvoorstel de aanleg van groene stapstenen langs de Hoge Vaart die de ecologische en recreatieve verbinding met het Horsterwold vormgeven. Het projectplan van de Stichting Flevolandschap gaat uit van en ontwikkeling van een landschap (in fases) waarin een verregaande integratie plaatsvindt tussen natuur en duurzame voedselproductie (biologische landbouw). Beide projectplannen zijn door de aan elkaar gekoppeld omdat ze fysiek in elkaars verlengde liggen met de gedachte van een Eemvallei zoals opgenomen in de Structuurvisie Oosterwold als uitgangspunt. De beschouwt deze twee projectvoorstellen gezamenlijk als de ketting waarin de diverse kralen een plekje moeten krijgen. Met de kralen worden andere projectvoorstellen in het kader van het programma Nieuwe Natuur bedoeld die niet zelfstandig in het programma Nieuwe Natuur zijn gehonoreerd (te weten luierpark, kroonbos, een m2 natuur, voedselbossen, speelwildernis, natuurhoeve Vliervelden en Pioniernatuur Flevoland) 1 e Beoordeling Zeewolde Natuurontwikkeling maakt onderdeel uit van het programma van Oosterwold en het landschappelijk zichtbaar maken van de vroegere loop van de Eem, is een onderdeel van het beeld dat in Oosterwold voor ogen staat. Beide projectplannen spelen hierop in. Afgezien daarvan is op grond van de Structuurvisie Oosterwold iedereen welkom om in Oosterwold initiatieven te ontplooien. Mits voldaan wordt aan de spelregels zoals geformuleerd ruimtelijk worden gefaciliteerd. De schetskaart van Noorderwold gaat echter buiten de grens van Oosterwold.

4 Voor zover dit de biologische landbouwfunctie in het projectplan betreft, is dit conform de huidige bestemming en behoeft dit geen gemeentelijke standpunt bepaling. Wanneer een nadere uitwerking voorziet in andere functies dan een agrarische dan wordt dit uiteraard anders. Overige informatie De is bereid voor de optelsom van projectvoorstellen in dit gebied in totaal 450 hectare grond in het voormalige Oostvaarderswold beschikbaar te stellen en daarnaast middelen voor een basisinrichting en afkoop van tien jaar beheerkosten. Grond in Oosterwold is duurder dan grond in het voormalig Oostvaarderswold, vanwege de mogelijkheden voor woningbouw en bedrijvigheid. Dit zal betekenen dat in eerste aanleg met de 450 ha. beschikbaar gestelde grond minder dan 450 ha. verworven kunnen worden. De voorstellen moeten de komende maanden in samenhang verder worden uitgewerkt, waarbij de beste plekken voor de diverse kralen worden bepaald (streven: medio 2015 gereed). Ook de in de voorstellen genoemde cofinancieringsmogelijkheden kunnen in deze periode uitgewerkt worden. Het proces om te komen tot het integrale ontwerp zal door de gefaciliteerd worden. Vanuit het programma Nieuwe Natuur is alleen de financiering van natuur mogelijk en niet de koop of pacht van landbouwgrond (onderdeel van het Noorderwold). Op basis van de nadere uitwerking en integratie van de beide plannen verwacht de dat een indikking zal moeten plaatsvinden. Met name in het gebied van het projectplan Noorderwold is veel grond in handen van projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen of combinaties daarvan. Dit zijn 8 verschillende partijen. Aandachtspunt: Het proces van het Regioplan Wind in Flevoland is nog niet afgerond. Locaties voor de opstelling van nieuwe grotere windmolens zijn nog niet duidelijk c.q. vastgelegd. Bij de verdere uitwerking van de projectplannen Nieuwe Natuur zal hiermee rekening gehouden moeten worden.

5 Rangorde Projectnr. Project 3 16 De Kop op Horsterwold Omschrijving van het project Het project ingediend door Staatsbosbeheer betreft een locatie van twee percelen aan de noordwestzijde van het Horsterwold, tussen de Gooiseweg, de Hoge Vaart en de Bosruiterweg. De voorgestelde inrichting staat in het teken van versterken en verbinden: het versterken en uitbreiden van de robuuste natuur van het Horsterwold, het ecologisch verbinden van het Horsterwold met bestaande en toekomstige natuur in het westen en noorden en het recreatief verbinden van deze locatie met de omgeving door het in te richten als regionaal recreatief knooppunt. 1 e Beoordeling Zeewolde Beide percelen zijn aangekocht in het kader van Oostvaarderswold en liggen op zich buiten het agrarisch kerngebied. Met de beoogde inrichting wordt een koppeling gemaakt tussen het Horsterwold en de bestaande driehoek natuur tussen Gooiseweg/Hoge Vaart. Tevens wordt een recreatieve ontsluiting toegevoegd aan het Horsterwold, waardoor de toegankelijkheid toeneemt. Dit project kan daarom als een positieve ontwikkeling worden beschouwd. Overige informatie De gezamenlijke oppervlakte van beide percelen bedraagt 110 ha. Met het project kan SBB voldoen aan hun opgave van 80 ha. boscompensatie. Het perceel en erf aan de Bosruiterweg is eigendom van Stichting Flevolandschap, het erf wordt momenteel tijdelijk bewoond. Het perceel en het agrarisch erf aan de Adelaarsweg is eigendom van de. Het aanwezige caravanstallingsbedrijf met een achterliggende strook grond tot de Gooiseweg viel buiten de grens van Oostvaarderswold en is niet aangekocht door de. Naast het projectplan van SBB speelt op deze locatie de verplaatsing van de bestaande schuur/caravanstalling op het erf van het perceel Adelaarsweg naar het caravanstallingsbedrijf inclusief het omzetten van de functie van het huidige agrarische naar wonen.

6 Rangorde Projectnr. Project 7 21 Harderbos en Harderbroek verbonden Omschrijving van het project Het project ingediend door Vereniging Natuurmonumenten betreft de inrichting van een reeds verworven strook langs de Pluvierentocht naast de al geplande aanleg van een natuurvriendelijke oever als natuurzone, waardoor dieren beter naar de faunapassage onder de Ganzenweg door geleid worden. Beoordeling Zeewolde Omdat de grond reeds in eigendom is en bestemd is als natuur, gaat het sec om inrichtingskwestie die van gemeentezijde geen verdere beoordeling vereist.

Toelichting begrenzing EHS, kiekendieffoerageergebied en bosgebied

Toelichting begrenzing EHS, kiekendieffoerageergebied en bosgebied Toelichting begrenzing EHS, kiekendieffoerageergebied en bosgebied Met het vaststellen van het inpassingsplan wordt binnen OostvaardersWold ruimte gecreëerd voor natuur-, water- en recreatieopgaven. Binnen

Nadere informatie

Wijzigingen Omgevingsplan Flevoland 2006

Wijzigingen Omgevingsplan Flevoland 2006 DEEL C Wijzigingen Omgevingsplan Flevoland 2006 Deel C Wijzigingen Omgevingsplan Flevoland 2006 Voor de belangrijkste tekstblokken uit het Omgevings plan Flevoland 2006 is hierna een voorstel gedaan voor

Nadere informatie

Aanwijzing Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) inzake het project KOP VAN HET HORSTERWOLD

Aanwijzing Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) inzake het project KOP VAN HET HORSTERWOLD CVDR Officiële uitgave van Flevoland. Nr. CVDR379893_1 29 november 2016 Aanwijzing Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) inzake het project KOP VAN HET HORSTERWOLD Gedeputeerde Staten maken bekend

Nadere informatie

Harderbos en Harderbroek verbonden

Harderbos en Harderbroek verbonden Harderbos en Harderbroek verbonden De Ganzenweg is een verbinding voor mensen, maar een barrière voor dieren. Er ligt al een faunapassage onderdoor. De route daar naar toe is voor dieren nog niet ideaal.

Nadere informatie

BESLUITVORMING NIEUWE NATUUR ZEEF II

BESLUITVORMING NIEUWE NATUUR ZEEF II ROGRAMMA NIEUWE N ATUUR BESLUITVORMING NIEUWE NATUUR ZEEF II Inhoudelijke beoordeling en toewijzingsvoorstel 33 projectvoorstellen Nieuwe Natuur Inhoudsopgave 1. Voorgeschiedenis... 3 2. Kaders en doelstellingen

Nadere informatie

Flevolandnatuur met een Plus

Flevolandnatuur met een Plus Flevolandnatuur met een Plus Nadere uitwerking voorstellen van Staatsbosbeheer voor het Programma Nieuwe Natuur van de provincie Flevoland Inhoudsopgave Oostvaardersplassengebied Kuinderbos Onze ambitie

Nadere informatie

ZFL 26 : Geitenboerderij met Restaurant. auteur(s) fam. Verduijn

ZFL 26 : Geitenboerderij met Restaurant. auteur(s) fam. Verduijn ZFL 26 : Geitenboerderij met Restaurant auteur(s) fam. Verduijn blad 2 van 2 Inhoud Blz. 1 Voorwoord... 2 2 Korte omschrijving plan... 3 2.1 Aanleiding... 3 2.2 Plangebied... 3 2.3 Doel... 4 3 Het Plan...

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 158, eerste lid, aanhef en onder a, van de Provinciewet;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 158, eerste lid, aanhef en onder a, van de Provinciewet; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Flevoland Nr. 2994 10 juli 2017 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende Aanwijzing Dienst van Algemeen Economisch Belang

Nadere informatie

Mededeling. Voortgangsrapportage Grote Trap Ja. Datum. Onderwerp Voortgangsrapportage Recreatieve fietsroute de Grote Trap

Mededeling. Voortgangsrapportage Grote Trap Ja. Datum. Onderwerp Voortgangsrapportage Recreatieve fietsroute de Grote Trap PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Voortgangsrapportage Recreatieve fietsroute de Grote Trap Kern mededeling: Gedeputeerde Staten Informeert met regelmaat over de voortgang van de grote en reguliere

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR609937_1

CVDR. Nr. CVDR609937_1 CVDR Officiële uitgave van Flevoland. Nr. CVDR609937_1 8 mei 2018 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende regels omtrent Aanwijzing Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB)

Nadere informatie

Burgemeester van de gemeente Bergen Postbus AD Bergen. Betreft: Reactie prealabele vraag fusielocatie voetbalvelden Egmond aan den Hoef

Burgemeester van de gemeente Bergen Postbus AD Bergen. Betreft: Reactie prealabele vraag fusielocatie voetbalvelden Egmond aan den Hoef POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Burgemeester van de gemeente Bergen Postbus 175 1860 AD Bergen Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon M.D. Alles BEL/RI Doorkiesnummer +31235144195 allesm@noord-holland.nl 1

Nadere informatie

Landschapspark De Danenberg. Landschapsvisie De Danenberg Landschapspark De Danenberg

Landschapspark De Danenberg. Landschapsvisie De Danenberg Landschapspark De Danenberg Landschapsvisie De Danenberg presentatie dorpsraad Slijk-Ewijk 12-12-2017 V.o.f. De Brouwerij Partners: Inhoudsopgave Historie Gebied Het plan Beheer en onderhoud Boerderij De Danenberg Historie 2002:

Nadere informatie

P R O V I N C I E F L E V O L A N D

P R O V I N C I E F L E V O L A N D PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp o / ^ Registratienummer Voortgangsrapportage Nieuwe Natuur 201 6 1974281 Datum Kern mededeling: 11 oktober 2016 Op 17 december 2014 hebben Provinciale Staten aangegeven

Nadere informatie

PROGRAMMA NIEUWE NATUUR IN FLEVOLAND Voortgangsrapportage op programma- & projectniveau

PROGRAMMA NIEUWE NATUUR IN FLEVOLAND Voortgangsrapportage op programma- & projectniveau Voortgangsrapportage op programma- & projectniveau UITGAVE APRIL 2017 INHOUDSOPGAVE Samenvatting 3 1 Inleiding 5 2 Achtergrond en analyse 6 Stand van zaken 6 Programmafocus en kritische succesfactoren

Nadere informatie

5. Typologieën voor bebouwing

5. Typologieën voor bebouwing 5. Typologieën voor bebouwing Met de eerder genoemde landschappelijke nrichting als basis is tijdens workshops gediscussieerd over geschikte vormen van bebouwing in het gebied. Belangrijke conclusie daarin

Nadere informatie

Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland)

Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland) Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland) De gemeente Berkelland vraagt voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied, Kieftendijk Haaksbergseweg

Nadere informatie

VERANTWOORDING PROGRAMMA NIEUWE NATUUR

VERANTWOORDING PROGRAMMA NIEUWE NATUUR VERANTWOORDING PROGRAMMA NIEUWE NATUUR Flevolandse invulling van Natuur op aanvraag, oktober 2018 HONDERDEN HECTARE NIEUWE BELEEFBARE TOEGANKELIJKE NATUUR IN FLEVOLAND VERANTWOORDING Deze programmaverantwoording

Nadere informatie

projectidee voor het combineren van stad en natuur

projectidee voor het combineren van stad en natuur Oostvaardersplassen Lage Vaart Evenaar Nieuwe Natuur Oosterwold Trekwegzone projectidee voor het combineren van stad en natuur Landbouw Flevolan Ecozone Ibisweg Eemvallei Stadslandschap Oosterwold Almeerderhout

Nadere informatie

COMPENSATIEMAATREGELEN UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN KOLKSLUIS TE T ZAND

COMPENSATIEMAATREGELEN UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN KOLKSLUIS TE T ZAND COMPENSATIEMAATREGELEN UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN KOLKSLUIS TE T ZAND 1. INLEIDING Aanleiding De gemeente Schagen is voornemens om het bedrijventerrein Kolksluis langs de Koning Willem II-weg in t Zand

Nadere informatie

PROGRAMMA NIEUWE NATUUR IN FLEVOLAND Voortgangsrapportage op programma- & projectniveau

PROGRAMMA NIEUWE NATUUR IN FLEVOLAND Voortgangsrapportage op programma- & projectniveau Voortgangsrapportage op programma & projectniveau UITGAVE DECEMBER 2015 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 3 1.1 Doel van deze voortgangsrapportage 3 2 ACHTERGROND 4 2.1 Proces voorbereiding realisatie van Nieuwe

Nadere informatie

PROGRAMMA NIEUWE NATUUR IN FLEVOLAND Voortgangsrapportage op programma- & projectniveau

PROGRAMMA NIEUWE NATUUR IN FLEVOLAND Voortgangsrapportage op programma- & projectniveau Voortgangsrapportage op programma- & projectniveau UITGAVE OKTOBER 2016 INHOUDSOPGAVE Samenvatting 3 1 Inleiding 5 2 Achtergrond 6 Staatssteun 7 3 Voortgang 8 Communicatie, positionering en draagvlak 8

Nadere informatie

Maak Oosterwold Landschap van Initiatieven. Handreiking Nieuwe Natuur in Oosterwold

Maak Oosterwold Landschap van Initiatieven. Handreiking Nieuwe Natuur in Oosterwold Maak Oosterwold Landschap van Initiatieven Handreiking Nieuwe Natuur in Oosterwold 1 Inhoud 1) Aanleiding Programma Nieuwe Natuur in Flevoland 4 2) Visies op natuur en Oosterwold 2.1 Nieuwe Natuur in Flevoland

Nadere informatie

Mededeling. Onderwerp Voortgangsrapportage Nieuwe Natuur Registratienummer Datum 18 april 2017 Auteur B. Tolboom Afdeling/Bureau GE

Mededeling. Onderwerp Voortgangsrapportage Nieuwe Natuur Registratienummer Datum 18 april 2017 Auteur B. Tolboom Afdeling/Bureau GE PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Voortgangsrapportage Nieuwe Natuur 2017 Kern mededeling: Op 17 december 2014 hebben Provinciale Staten aangegeven welke projecten aanspraak kunnen maken op middelen

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2009:BK0125

ECLI:NL:RVS:2009:BK0125 ECLI:NL:RVS:2009:BK0125 Instantie Raad van State Datum uitspraak 14-10-2009 Datum publicatie 14-10-2009 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 200806200/1/R2 Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

VERSLAG VAN EESTERENGESPREK #16 TUINEN VAN WEST BRENGT STAD EN LAND DICHTER BIJ ELKAAR

VERSLAG VAN EESTERENGESPREK #16 TUINEN VAN WEST BRENGT STAD EN LAND DICHTER BIJ ELKAAR VERSLAG VAN EESTERENGESPREK #16 TUINEN VAN WEST BRENGT STAD EN LAND DICHTER BIJ ELKAAR In 2012 stond het eerste drieluik Van Eesterengesprekken, met bijbehorende excursies, in het teken van openbaar groen,

Nadere informatie

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Onderwerp Projectnummer : 211x07059 Datum : 30 januari 2015 : Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Van : Esther de Graaf & Ruud Tak BLAD 1 Bij het toestaan van een ruimtelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling De Logt / Landgoed Rozephoeve Raadsvergadering Oirschot 24 januari Arend Dijkstra, rentmeester Landgoed Rozephoeve

Gebiedsontwikkeling De Logt / Landgoed Rozephoeve Raadsvergadering Oirschot 24 januari Arend Dijkstra, rentmeester Landgoed Rozephoeve Gebiedsontwikkeling De Logt / Landgoed Rozephoeve Raadsvergadering Oirschot 24 januari 2012 Arend Dijkstra, rentmeester Landgoed Rozephoeve Landgoed Rozephoeve Landgoed Rozephoeve Oppervlakte Landgoed

Nadere informatie

Motivatie wijzigingsplan

Motivatie wijzigingsplan Motivatie wijzigingsplan Ten behoeve van natuurontwikkeling in het gebied Hanenplas, wordt de gemeente verzocht om de bestemming van een aantal percelen (gelegen binnen het bestemmingsplan buitengebied

Nadere informatie

Landschapspark Oosterhout Breda. informatieavond gemeenteraad 8 januari 2013

Landschapspark Oosterhout Breda. informatieavond gemeenteraad 8 januari 2013 Landschapspark Oosterhout Breda informatieavond gemeenteraad 8 januari 2013 Gebiedsontwikkeling Visie Vrachelse heide Oosterhout Spinolaschans Dongen Lage Vugtpolder Landgoed Oosterheide Seters Boswachterij

Nadere informatie

Diverse kavels. Groenstrook Zeemanskade Parallel gelegen aan de N482 te Sliedrecht

Diverse kavels. Groenstrook Zeemanskade Parallel gelegen aan de N482 te Sliedrecht blad 2 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 1.1. Algemene omschrijving... 3 1.2. Adresgegevens... 3 1.3. Kadastrale gegevens... 3 1.4. Kenmerken... 3 1.5. Ligging... 4 1.6. Loopbrug... 4 1.7. Ontsluiting...

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

Programma Nieuwe Natuur Flevoland. Projectvoorstel Noordwest Schokland - NFL04

Programma Nieuwe Natuur Flevoland. Projectvoorstel Noordwest Schokland - NFL04 Programma Nieuwe Natuur Flevoland Projectvoorstel Noordwest Schokland - NFL04 Aangepaste versie augustus 2014 Indiener De heer J.A. Schenk Zaakwaarnemer Agrivesta makelaardij en onteigening J.A.J.M. Huijbregts

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling PROVINCIE FLEVOLAND Onderwerp Voortgang programma Nieuwe Natuur in Flevoland Doel van deze mededeling; U informeren over de voortgang in de voorbereiding van het programma Nieuwe Natuur in Flevoland Toezegging/motie/amendement:

Nadere informatie

TUSSENBALANS NIEUWE NATUUR IN FLEVOLAND Voortgangsrapportage op programma- & projectniveau

TUSSENBALANS NIEUWE NATUUR IN FLEVOLAND Voortgangsrapportage op programma- & projectniveau TUSSENBALANS NIEUWE NATUUR IN FLEVOLAND Voortgangsrapportage op programma- & projectniveau UITGAVE NOVEMBER 2017 INHOUDSOPGAVE Samenvatting 3 1 Inleiding 6 2 Achtergrond en analyse 9 Stand van zaken 9

Nadere informatie

- om het borgen van de samenhang tussen de individuele projectvoorstellen een nader voorstel af te wachten van Gedeputeerde Staten.

- om het borgen van de samenhang tussen de individuele projectvoorstellen een nader voorstel af te wachten van Gedeputeerde Staten. ** Aan Provinciale Staten Onderwerp Toewijzingsvoorstel 33 projectvoorstellen Nieuwe Natuur Provinciale Staten 17 december 2014 Agendapunt 1. Beslispunten 1. Kennis te nemen van: a. de 33 ingediende projectvoorstellen

Nadere informatie

BIJLAGE 3: Toetsingskader

BIJLAGE 3: Toetsingskader BIJLAGE 3: Toetsingskader In dit toetsingskader geven partijen een nadere invulling en uitwerking aan de kaders die in de PKB Plus PMR met betrekking tot het deelproject 750 hectare natuur en recreatie

Nadere informatie

Verzoek tot aanwijzing ter onteigening ex artikel 78 Onteigeningswet. Bestemmingsplan Nieuwe Dordtse Biesbosch, van de gemeente Dordrecht,

Verzoek tot aanwijzing ter onteigening ex artikel 78 Onteigeningswet. Bestemmingsplan Nieuwe Dordtse Biesbosch, van de gemeente Dordrecht, Verzoek tot aanwijzing ter onteigening ex artikel 78 Onteigeningswet Bestemmingsplan Nieuwe Dordtse Biesbosch, van de gemeente Dordrecht, Gemeente Dordrecht Zakelijke beschrijving Administratieve onteigening

Nadere informatie

Provincie Flevoland. Postbus AB Lelystad. Ons kenmerk : / 8301 Uw kenmerk : -

Provincie Flevoland. Postbus AB Lelystad. Ons kenmerk : / 8301 Uw kenmerk : - Provincie Flevoland Postbus 55 8200 AB Lelystad Ons kenmerk : 18.014 / 8301 Uw kenmerk : - Onderwerp Bijlage : Zienswijze ontwerp Structuurvisie Zon : Ruimtelijke kaart Lelystad, 30 mei 2018 Geachte mevrouw,

Nadere informatie

Stivas December 2016 Projectnummer 16ADV04 Plan van aanpak vervolgproces Integrale ontwikkeling Oostrand Dronten Plan van aanpak vervolgproces Oostrand Dronten 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Beschrijving

Nadere informatie

Quickscan natuur terrein aan de Bosruiter in Zeewolde

Quickscan natuur terrein aan de Bosruiter in Zeewolde Quickscan natuur terrein aan de Bosruiter in Zeewolde 22 december 2011 Zoon buro voor ecologie Colofon Project: Quickscan natuur terrein aan de Bosruiter in Zeewolde Opdrachtgever: mro Uitvoerder Zoon

Nadere informatie

Ontwikkelingen ontwerp Koeweide/Trierveld. Overleg 12 maart 2019 Klankbordgroep Koeweide - Trierveld

Ontwikkelingen ontwerp Koeweide/Trierveld. Overleg 12 maart 2019 Klankbordgroep Koeweide - Trierveld Ontwikkelingen ontwerp Koeweide/Trierveld Overleg 12 maart 2019 Klankbordgroep Koeweide - Trierveld Wat er speelt Uitvoering Koeweide/Trierveld vordert gestaag: Stroomgeulverbreding deels gereed Trierveld

Nadere informatie

Bijlage 3: Bestemmingen na wijziging

Bijlage 3: Bestemmingen na wijziging Bijlage 3: Bestemmingen na wijziging Artikel Agrarisch Agrarisch aanverwant 1.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Agrarisch Agrarisch aanverwant' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. bedrijfsgebouwen

Nadere informatie

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum:

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: 14-4-2009 Huidige situatie De locatie maakt deel uit van het ontwikkelingsgebied Heerenveen Noordoost; een langgerekt gebied tussen grofweg de

Nadere informatie

KASSABON ENERGIEOPBRENGST ha zonneveld- 155 GWh/jaar. aantal huishoudens: LANDSCHAPPELIJKE INVESTERING. kosten aankoop/aanleg: LAAG

KASSABON ENERGIEOPBRENGST ha zonneveld- 155 GWh/jaar. aantal huishoudens: LANDSCHAPPELIJKE INVESTERING. kosten aankoop/aanleg: LAAG ENERGIE VOOROP Het scenario energie voorop gaat uit van een maximale energieopbrengst binnen de wettelijke kaders en bestaat uit winden zonne-energie. De gemeenteraad heeft expliciet gevraagd om zo n maximale

Nadere informatie

2 e herziening Structuurvisie Dordrecht Zuidrand van Dubbeldam. 25 april 2017

2 e herziening Structuurvisie Dordrecht Zuidrand van Dubbeldam. 25 april 2017 2 e herziening Structuurvisie Dordrecht 2040 Zuidrand van Dubbeldam 25 april 2017 2 e herziening Structuurvisie Dordrecht 2040 Inhoudsopgave 1. Aanleiding 2. Herziening 3. Besluitvormingsproces 4. Inhoudelijke

Nadere informatie

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied Terbregseveld. Februari 2015

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied Terbregseveld. Februari 2015 A13/A16 ROTTERDAM Toelichting Deelgebied Terbregseveld Februari 2015 TOELICHTING DEELGEBIED TERBREGSEVELD Het gebied Het Terbregseveld ligt binnen de gemeente Rotterdam en is globaal begrensd door de Rotte

Nadere informatie

Provincie Flevoland. Evaluatie programma Nieuwe Natuur

Provincie Flevoland. Evaluatie programma Nieuwe Natuur Provincie Flevoland Evaluatie programma Nieuwe Natuur Groningen, oktober 2018 Colofon Dit onderzoek is op verzoek van Provinciale Staten van de provincie Flevoland uitgevoerd door Wageningen University

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing Opgesteld door: Provincie Noord-Brabant 19-05-2016 S.M.Verhaart- Menken Versie: 3_19-05-2016 Inhoud

Nadere informatie

agendapunt 04.H.14 Aan Commissie Waterkwaliteit

agendapunt 04.H.14 Aan Commissie Waterkwaliteit agendapunt 04.H.14 1146492 Aan Commissie Waterkwaliteit AANPASSING INVESTERINGSPLAN EN AANVRAAG UITVOERINGSKREDIET VERBREDING VAN EN AANLEG NATUURVRIENDELIJKE OEVERS SLINKSLOOT (GEMEENTE MIDDEN-DELFLAND)

Nadere informatie

Projectvoorstel. Maatregelen voor de Patrijs Uitwerking kerngebied Struikwaard

Projectvoorstel. Maatregelen voor de Patrijs Uitwerking kerngebied Struikwaard Projectvoorstel Maatregelen voor de Patrijs Uitwerking kerngebied Struikwaard J. Sloothaak Januari 2013 Projectvoorstel Project: Maatregelen voor de Patrijs Periode: 1 januari 2013 1 november 2014 Inleiding

Nadere informatie

Reactienota. Behorende bij de Structuurvisie "Wernhout 2025"

Reactienota. Behorende bij de Structuurvisie Wernhout 2025 Reactienota Behorende bij de Structuurvisie "Wernhout 2025" 1. Inleiding De ontwerp structuurvisie "Wernhout 2025" is op dinsdag 22 oktober 2013 gepresenteerd aan de bewoners en de Dorpsraad van Wernhout.

Nadere informatie

Antwoordnota inspraak en vooroverleg bestemmingsplan Lelystad Verbindingsweg Circuits

Antwoordnota inspraak en vooroverleg bestemmingsplan Lelystad Verbindingsweg Circuits Antwoordnota inspraak en vooroverleg bestemmingsplan Lelystad Verbindingsweg Circuits 9 juni 2014 1 1. Inleiding De eerste stap in de procedure van het bestemmingsplan Lelystad Verbindingsweg Circuits

Nadere informatie

SALDOBENADERING EHS PAMPUSHOUT. Auteur: Evert Stellingwerf en Eric van der Aa Datum: 6 maart 2013

SALDOBENADERING EHS PAMPUSHOUT. Auteur: Evert Stellingwerf en Eric van der Aa Datum: 6 maart 2013 SALDOBENADERING EHS PAMPUSHOUT Auteur: Evert Stellingwerf en Eric van der Aa Datum: 6 maart 2013 Aanleiding In het bestemmingsplan Noorderplassen Oost en West is een aantal bouwplannen/ingrepen geprojecteerd

Nadere informatie

Almere 2.0. studieopdracht 3e jaar T&L (in teamverband)

Almere 2.0. studieopdracht 3e jaar T&L (in teamverband) Almere 2.0 studieopdracht 3e jaar T&L (in teamverband) Voor de derdejaarsopdracht Ecologie van de opleiding TenL stond de woningopgave van Almere centraal. Almere is in korte tijd uitgegroeid tot een stad

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor het projectbesluit Op 15 januari 2010 is er een

Nadere informatie

"Nota Paardenbakkenbeleid Woudrichem"

Nota Paardenbakkenbeleid Woudrichem "Nota Paardenbakkenbeleid Woudrichem" Woudrichem, juni 2007 Inleiding Door de afnemende agrarische functie komen er steeds meer boerderijen en weidegrond beschikbaar voor particulieren. Het aantal mensen

Nadere informatie

Stuknr LOCATIEANALYSE NIEUWE WOONBOTENHAVEN ENSCHEDE DSOB/RB/

Stuknr LOCATIEANALYSE NIEUWE WOONBOTENHAVEN ENSCHEDE DSOB/RB/ LOCATIEANALYSE NIEUWE WOONBOTENHAVEN ENSCHEDE DSOB/RB/250805. 1 Inleiding. In het Enschedese havengebied liggen momenteel 13 woonboten, waarvan 6 in de Binnenhaven en 7 nabij de Dr Schiffstraat. In het

Nadere informatie

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening ** Vastgesteld oktober 2014 Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening Visie verplaatsing nietagrarische bedrijven binnen het buitengebied Status: vastgesteld door de gemeenteraad van Houten d.d.

Nadere informatie

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A'

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A' Aan de gemeenteraad Zaaknummer 117260 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A' Voorstel 1. In te stemmen met het ongewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A',

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree

Ruimtelijke onderbouwing. Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree Ruimtelijke onderbouwing Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree 16-08-2011 1. Inleiding Algemeen De heer Wijnen heeft het verzoek gedaan om een loods op het perceel

Nadere informatie

Bijlage 1. Onderbouwing Zuidrand De Mortel, fase 1 volgens de Verordening Ruimte

Bijlage 1. Onderbouwing Zuidrand De Mortel, fase 1 volgens de Verordening Ruimte Bijlage 1 Onderbouwing Zuidrand De Mortel, fase 1 volgens de Verordening Ruimte Onderbouwing Zuidrand De Mortel, fase 1 volgens Verordening Ruimte, fase 2 In onderstaande tabel geeft de gemeente Gemert-Bakel

Nadere informatie

: Onderzoek verkeersafwikkeling ontwikkeling buitengebied Zeewolde : Ontwikkeling logies seizoensarbeiders

: Onderzoek verkeersafwikkeling ontwikkeling buitengebied Zeewolde : Ontwikkeling logies seizoensarbeiders Logo MEMO Aan Van Dossier Project Betreft : Kees Vos : Jos Hengeveld en Mirjam van de Wege : BB3561-100-100 : Onderzoek verkeersafwikkeling ontwikkeling buitengebied Zeewolde : Ontwikkeling logies seizoensarbeiders

Nadere informatie

Compensatieaanpak N794 Heerderweg i.r.t EHS en Boswet

Compensatieaanpak N794 Heerderweg i.r.t EHS en Boswet Compensatieaanpak N794 Heerderweg i.r.t EHS en Boswet (dd 12 mei 2014) Samenvatting Het plan N794 Heerderweg heeft als doel verhogen van de verkeersveiligheid van fietsers en automobilisten door de aanleg

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 4106385 B&W verg. : 9 december 2014 Onderwerp: Ontwerp bestemmingsplan '3 woningen Maliskampsestraat 61 1) Status Het voorliggende bestemmingsplan betreft een ontwerp

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing De Kouwe Noord 3, Geffen Gemeente Oss Raadhuislaan 2 5341 GM Oss T: 14 0412 F: 0412 642605 www.oss.nl RUIMTELIJKE ONDERBOUWING De Kouwe Noord 3 te Geffen Februari maart 2016 1

Nadere informatie

Maak Oosterwold Landschap van Initiatieven. De anterieure overeenkomst Afspraken tussen initiatiefnemer en gemeente

Maak Oosterwold Landschap van Initiatieven. De anterieure overeenkomst Afspraken tussen initiatiefnemer en gemeente Maak Oosterwold Landschap van Initiatieven De anterieure overeenkomst Afspraken tussen initiatiefnemer en gemeente 1 Inleiding In Oosterwold, het landschappelijk gebied aan weerszijden van de A27, laten

Nadere informatie

Bijlage 1: Topografische kaart van het studiegebied (2008)

Bijlage 1: Topografische kaart van het studiegebied (2008) Bijlagen Gebiedsvisie Bethlehem Bijlage 1: Topografische kaart van het studiegebied (2008) J F Kennedylaan Terborgseweg Ondernemingsweg Lijsterbeslaan Abdijlaan Bedrijvenweg Oude Terborgseweg Rekhemseweg

Nadere informatie

Horsterwold. Bosgebied zoekt ondernemers. Pagina 1

Horsterwold. Bosgebied zoekt ondernemers. Pagina 1 Horsterwold Bosgebied zoekt ondernemers Pagina 1 Horsterwold zoekt ondernemers Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap

Nadere informatie

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Akenveenweg 1 Tynaarlo

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Akenveenweg 1 Tynaarlo (ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Akenveenweg 1 Tynaarlo Gemeente Tynaarlo Maart 2011 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 5 2. Huidige en beoogde situatie... 6 2.1 Beschrijving van

Nadere informatie

- dhr. Hekstra, broer initiatiefnemer - dhr. A. Feenstra, adviseur van Hekstra. Dantumadiel

- dhr. Hekstra, broer initiatiefnemer - dhr. A. Feenstra, adviseur van Hekstra. Dantumadiel ADVIES NIJE PLEATS Casus Verplaatsing melkveehouderijbedrijf Hekstra, Wâlterswâld Algemene gegevens Bijeenkomst Nije Pleats Terugkoppelmoment 15 april 2010, gemeentehuis Damwoude Aanwezig: - dhr. G. Klont,

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Inleiding

HOOFDSTUK 1 Inleiding HOOFDSTUK 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel In 2010 is het voormalige perceel Strijbeekseweg 23 te Ulvenhout gesplitst in twee percelen, te weten Strijbeekseweg 23 met daarop een boerderij (rijksmonument),

Nadere informatie

Informatieavond SPVE Westrand Sportcluster 26 september 2011

Informatieavond SPVE Westrand Sportcluster 26 september 2011 Informatieavond SPVE Westrand Sportcluster 26 september 2011 Agenda opening portefeuillehouder Westrand, Peter de Baat toelichting opzet informatieavond door voorzitter Westrandgroep, Anne Lize van der

Nadere informatie

Visie op Zuid-Holland Ontwerp Actualisering 2011

Visie op Zuid-Holland Ontwerp Actualisering 2011 Visie op Zuid-Holland Ontwerp Actualisering 2011 Verordening Ruimte ontwerp wijzigingsbesluit ONTWERP VERORDENING TOT WIJZIGING VAN DE VERORDENING RUIMTE Provinciale Staten van Zuid-Holland; Gelezen het

Nadere informatie

Korte samenvatting voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied

Korte samenvatting voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Korte samenvatting voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied De basisfuncties zijn landschap, landbouw, natuur en water. Toegevoegde functies zijn wonen werken en recreatie. Basisfuncties De basisfuncties

Nadere informatie

Aan de commissie: Grondgebiedzaken Datum vergadering: 11 mei 2004 Agendapunt : 18 Aan de Raad

Aan de commissie: Grondgebiedzaken Datum vergadering: 11 mei 2004 Agendapunt : 18 Aan de Raad Aan de commissie: Grondgebiedzaken Datum vergadering: 11 mei 2004 Agendapunt : 18 Aan de Raad Made, 13 april 2004 Onderwerp Woningbouw Pastoriestraat te Made Voorstel Toepassing geven aan opgenomen wijzigingsbevoegdheid

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING. Samenvatting

ALGEMENE VERGADERING. Samenvatting VERGADERDATUM SECTOR/AFDELING 24 april 2012 planvorming waterbeheer STUKDATUM NAAM STELLER 12 maart 2012 R. van Wolfswinkel ALGEMENE VERGADERING AGENDAPUNT ONDERWERP 6 medegebruik keringen PROGRAMMA Veiligheid

Nadere informatie

2. BESLUITVORMINGSPROCES NIET CONFORM BESTUURSOPDRACHT EN STRUCTUURVISIE

2. BESLUITVORMINGSPROCES NIET CONFORM BESTUURSOPDRACHT EN STRUCTUURVISIE 1. INLEIDING Geachte leden van de Statencommissie Duurzaamheid van de provincie Flevoland. Als lid van de Belangenvereniging Almere-Hout vertegenwoordig ik bewoners van de Almeerse woonkernen in de nabijheid

Nadere informatie

RECREATIESCHAP SPAARNWOUDE Adviescommissie 10 april 2012 agendapunt 12 Dagelijks bestuur 18 april 2012 Algemeen bestuur 16 mei 2012.

RECREATIESCHAP SPAARNWOUDE Adviescommissie 10 april 2012 agendapunt 12 Dagelijks bestuur 18 april 2012 Algemeen bestuur 16 mei 2012. RECREATIESCHAP SPAARNWOUDE Adviescommissie 10 april 2012 agendapunt 12 Dagelijks bestuur 18 april 2012 Algemeen bestuur 16 mei 2012 Aantal bijlagen Onderwerp Besluit Korte toelichting Geen Inrichting,

Nadere informatie

Maak Oosterwold Landschap van Initiatieven. vrije locatiekeuze vrije kavelgrootte vrije functies voor wonen, werken en recreëren

Maak Oosterwold Landschap van Initiatieven. vrije locatiekeuze vrije kavelgrootte vrije functies voor wonen, werken en recreëren Maak Oosterwold Landschap van Initiatieven vrije locatiekeuze vrije kavelgrootte vrije functies voor wonen, werken en recreëren 1 Waar kan dat nog? Bouwen wat je wilt, op een locatie naar keuze en met

Nadere informatie

Subsidievrije natuur in Nederland:

Subsidievrije natuur in Nederland: Subsidievrije natuur in Nederland: op naar 200.000 ha! Urgentie Uit diverse onderzoeken van onder andere het Planbureau voor de Leefomgeving blijkt dat we er in Nederland onvoldoende in slagen de achteruitgang

Nadere informatie

Struinen door De Stille Kern

Struinen door De Stille Kern 58 Horsterwold Struinen door De Stille Kern Een 900 hectare groot natuurgebied waar natuurlijke processen volop de ruimte krijgen. Het gebied wordt begraasd door een kudde konikpaarden, die zorgen voor

Nadere informatie

Partiële herziening Omgevingsplan Flevoland voor windenergie

Partiële herziening Omgevingsplan Flevoland voor windenergie Partiële herziening Omgevingsplan Flevoland voor windenergie Het beleid voor windenergie komt na aanpassing als volgt te luiden. Essentie van het windbeleid Als windrijke provincie wil Flevoland optimaal

Nadere informatie

Als omwonende van de Turfweg waar het college een locatie voor Skaeve Huse wil aanwijzen, wil ik uw aandacht vragen voor het volgende.

Als omwonende van de Turfweg waar het college een locatie voor Skaeve Huse wil aanwijzen, wil ik uw aandacht vragen voor het volgende. College van B&W van Doetinchem Postbus 9020 7000 HA DOETINCHEM Vooraf per e-mail Geachte raad, geachte raadsleden, Als omwonende van de Turfweg waar het college een locatie voor Skaeve Huse wil aanwijzen,

Nadere informatie

Wonen. 1.2 Bouwregels

Wonen. 1.2 Bouwregels 1 Wonen 1.1 Bestemmingsomschrijving De voor Wonen - 2 aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. woonhuizen al dan niet in combinatie met ruimte voor een aan-huis-verbonden beroep of een kleinschalige bedrijfsmatige

Nadere informatie

memo Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg 63 en 65 te Doorn

memo Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg 63 en 65 te Doorn memo aan: van: c.c.: Inge Eising Gemeente Utrechtse Heuvelrug Mariël Gerritsen Pieter Birkhoff Van Wijnen Groep N.V. datum: 14 december 2015 betreft: Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg

Nadere informatie

Rucphen. Introductie. Gemeente Rucphen (bron: wattedoenin.nl)

Rucphen. Introductie. Gemeente Rucphen (bron: wattedoenin.nl) Rucphen Rucphen Introductie Rucphen maakt deel uit van de gelijknamige gemeente in het westen van Noord-Brabant, tegen de grens met België aan. De gemeente bestaat uit een driehoek van drie bij elkaar

Nadere informatie

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Inleiding Het proces om tot een locatiekeuze voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) te komen is precair. In dit document wordt verder

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Leudal Postbus ZG Heythuysen. Geacht College,

College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Leudal Postbus ZG Heythuysen. Geacht College, Bergs Advies B.V. Leveroyseweg 9a 6093 NE Heythuysen Telefoon (0475) 49 44 07 Fax (0475) 49 23 63 E-mail info@bergsadvies.nl Internet www.bergsadvies.nl BIC code: RABONL2U IBAN: NL76RABO0144217414 K.v.K.

Nadere informatie

Onderwerp: Verplaatsing afvalverwerkingsbedrijf Vliko: verkenning mogelijkheden verplaatsing Vliko naar de Munnikenpolder.

Onderwerp: Verplaatsing afvalverwerkingsbedrijf Vliko: verkenning mogelijkheden verplaatsing Vliko naar de Munnikenpolder. Onderwerp: Verplaatsing afvalverwerkingsbedrijf Vliko: verkenning mogelijkheden verplaatsing Vliko naar de Munnikenpolder. Over de Munnikenpolder bestaan de nodige afspraken c.q. ligt beleid vast, waarmee

Nadere informatie

Vergroten erf Vuurtorenweg 61 in De Cocksdorp. SAB Texel. stedebouwkundig adviesbureau Texel

Vergroten erf Vuurtorenweg 61 in De Cocksdorp. SAB Texel. stedebouwkundig adviesbureau Texel Vergroten erf Vuurtorenweg 61 in De Cocksdorp SAB Texel stedebouwkundig adviesbureau Texel www.sabtexel.nl mayke@sabtexel.nl 06-12-2016 De familie van Heerwaarden van Hoeve Axcel aan de Vuurtorenweg 61

Nadere informatie

REKENMETHODE COMPENSATIE FUNCTIEVERANDERINGEN BUITENGEBIED

REKENMETHODE COMPENSATIE FUNCTIEVERANDERINGEN BUITENGEBIED NOTITIE REKENMETHODE COMPENSATIE FUNCTIEVERANDERINGEN BUITENGEBIED Aanleg en onderhoud van wandelpaden Aanleg en beheer van nieuwe natuur Aanleg, herstel beheer van landschapselementen Restauratie monumentale

Nadere informatie

Natuurbeleid in Zuid-Holland

Natuurbeleid in Zuid-Holland Natuurbeleid in Zuid-Holland Wat staat de natuur de komende jaren te wachten? Achterbanbijeenkomst Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland 13 december 2011 20.00 Opening en welkom voorzitter Susanne Kuijpers

Nadere informatie

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Plattelandswoning Eilandseweg 18 a, Nederhorst den Berg

Ruimtelijke onderbouwing. Plattelandswoning Eilandseweg 18 a, Nederhorst den Berg Ruimtelijke onderbouwing Plattelandswoning Eilandseweg 18 a, Nederhorst den Berg In opdracht van G.C. Nagel december 2013 Ruimtelijke onderbouwing Plattelandswoning Eilandseweg 18 a Nederhorst den Berg

Nadere informatie

Landschappelijk advies Sanering en nieuwbouw in buitengebied Gebroeders Maas Holding B.V. Hillegom

Landschappelijk advies Sanering en nieuwbouw in buitengebied Gebroeders Maas Holding B.V. Hillegom Landschappelijk advies Sanering en nieuwbouw in buitengebied Gebroeders Maas Holding B.V. Hillegom Landschapsbeheer Zuid-Holland Landschappelijk advies Sanering en nieuwbouw in buitengebied Gebroeders

Nadere informatie

Overzicht wijzigingen bestemmingsplan Buitengebied West (van ontwerp naar vastgesteld)

Overzicht wijzigingen bestemmingsplan Buitengebied West (van ontwerp naar vastgesteld) Overzicht wijzigingen bestemmingsplan Buitengebied West (van ontwerp naar vastgesteld) In de onderstaande tabel is een overzicht gegeven van de (ambtshalve) wijzigingen in het bestemmingplan met daarbij

Nadere informatie

Nota inspraak en overleg

Nota inspraak en overleg Nota inspraak en overleg Voorontwerp bestemmingsplan KRW Modderbeek Maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Algemeen 1.2 Status nota inspraak en overleg 1.3 Reacties vooroverleg 1.4 Ingekomen

Nadere informatie

: Ruud Tak. MEMO/Landschappelijke inpassing uitbreiding Roekenbosch te Blitterswijk 1. 1 artikel 3.1. Verordening ruimte provincie Brabant 2014

: Ruud Tak. MEMO/Landschappelijke inpassing uitbreiding Roekenbosch te Blitterswijk 1. 1 artikel 3.1. Verordening ruimte provincie Brabant 2014 Onderwerp : Landschappelijke inpassing uitbreiding Roekenbosch te Blitterswijk Projectnummer : 211x07649 Datum : 22 mei 2015, aangepaste versie van 25 maart 2015. Van : Ruud Tak Bij het toestaan van een

Nadere informatie

IJsseldelta- Zuid. Nota Ruimte budget 22,4 miljoen euro. Planoppervlak 650 hectare

IJsseldelta- Zuid. Nota Ruimte budget 22,4 miljoen euro. Planoppervlak 650 hectare IJsseldelta- Zuid Nota Ruimte budget 22,4 miljoen euro Planoppervlak 650 hectare Trekker Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Aanleg Hanzelijn met linksonder viaducten

Nadere informatie

Overeenkomst treedt in werking na start realisatie LAR-Zuid en operationalisering Groenfonds

Overeenkomst treedt in werking na start realisatie LAR-Zuid en operationalisering Groenfonds PLANNEN VAN AANPAK dinsdag 19 januari 2016 AANLEIDING Samenwerkingsovereenkomst met Natuurpunt (8 december 2014) Drie projectgebieden ter compensatie van LAR-Zuid Groenfonds Relatie tussen de plannen van

Nadere informatie