Erve Woldhuis (Hengelo, Overijssel) Gerealiseerde transformatie. Centrum voor zorg, cultuur, restauratie en educatie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Erve Woldhuis (Hengelo, Overijssel) Gerealiseerde transformatie. Centrum voor zorg, cultuur, restauratie en educatie."

Transcriptie

1 Project: Categorie: Adresgegevens: Huidige situatie Erve Woldhuis (Hengelo, Overijssel) Gerealiseerde transformatie Haarweg 3, Hengelo (O) Centrum voor zorg, cultuur, restauratie en educatie. Erve Woldhuis is een historisch erf dat deel uitmaakt van het Landgoed Twickel. Door de aanleg van rijksweg A35 kwam het erf eind jaren 90 leeg te staan. Op initiatief van de Stichting RIBO vond in een transformatie plaats waarbij de nadruk lag op hergebruik van hoofd- en bijgebouwen; sloop van enkele schuren en herinrichting van het erf. Instandhouding van het streekeigen karakter was een van de uitgangspunten bij deze transformatie. Om het erf exploitabel te kunnen maken is door RIBO gekozen voor een multifunctioneel gebruik en werd het erf herbestemd tot een kleinschalig centrum voor zorg, cultuur, restauratie en educatie. Het erf wordt gebruikt door verschillende organisaties. Deze samenwerking maakt het mogelijk om het erf in stand te houden en een nieuwe toekomst te bieden. Het erf bestaat uit een boerderij en een aantal schuren. De boerderij is verbouwd en ingericht voor bewoning door 12 mensen met lichte beperkingen. Kleinschalig begeleid wonen en werken op het erf. Elke bewoner heeft een eigen woon/slaapkamer met douche. Daarnaast gemeenschappelijke voorzieningen zoals een keuken, woonkamer en een recreatieruimte. Dagactiviteiten vinden in hoofdzaak op het erf plaats: in de huishouding; onderhoud groen en moestuin; meewerken in een depot met historische bouwmaterialen. Ambiq (orthopedagogisch centrum voor cliënten met een licht verstandelijke beperking; behandeling en begeleiding in Noord- en Oost-Nederland) is verantwoordelijk voor de huisvesting en begeleiding van de bewoners. De voormalige veeschuren uit de jaren 60 en de historische Twickelschuur zijn na een grondige verbouwing en restauratie in gebruik genomen door de Stichting RIBO en een aantal huurders, zoals de Monumentenwacht en de Stichting Materiaal voor Monumenten. De schuren worden gebruikt als kantoorruimte, trainingslocatie en opslag voor historisch bouwmateriaal. Ambiq en RIBO werken nauw samen om het erf in stand te houden Het project Erve Woldhuis kon worden gefinancierd met Europese, provinciale en gemeentelijke bijdragen.

2 Ambitie RIBO zet zich in om het erf verder te ontwikkelen tot een Praktijkcentrum voor de Restauratie in Oost- Nederland. Daarbij werkt RIBO nauw samen met het ROC van Twente en erfgoedinstellingen in Overijssel. De nadruk ligt daarbij op het aanbieden van de praktijkonderdelen van verschillende restauratieopleidingen zoals metselen, timmeren, voegen, machinale houtbewerking. Ook opleidingen op het terrein van interieur en design worden daar mogelijk bij betrokken. Praktijkgerichte Restauratietrainingen voor vaklieden bouw/restauratie, maar ook voor monumentenambtenaren, monumentenwachters etc. Verdere uitbouw van het depot met historische bouwmaterialen. Deze materialen komen vrij bij sloop en worden ingezet bij restauraties van monumentale panden. Ook worden deze bouwmaterialen toegepast bij diverse opleidingen en trainingen. Dit maakt het geheel tot een voor Nederland unieke locatie. Eenmaal per twee jaar organiseert RIBO op het erf een Restauratiefair. De fair staat geheel in het teken van passie voor restauratie en is een uitstekend middel om belangstellenden te informeren over hergebruik van de materialen, opleidingen en trainingen, het restauratieambacht en advisering. De laatste fair in juni 2013 kende ruim bezoekers. Ambiq blijft verantwoordelijk voor de continuïteit in het aanbieden van huisvesting en begeleiding voor mensen met beperkingen. Een aantal daarvan kan ook in de toekomst op passende wijze dagactiviteiten blijven vervullen op en rond het erf en in het depot. Stand van zaken RIBO werkt aan de verdere ontwikkeling van Erve Woldhuis als Praktijkcentrum voor de restauratie. Streven is om vanaf september 2014 de eerste praktijkonderdelen van restauratieopleidingen op EW aan te bieden. Restauratietrainingen worden inmiddels volop aangeboden. Het aanbod aan trainingen wordt de komende jaren verder uitgebreid. RIBO beschikt op Erve Woldhuis over praktijkinstructieruimtes, machinale werkplaats en leslokalen in een van de voormalige veeschuren. Wekelijks komen authentieke bouwmaterialen binnen in het depot. Het depot vomt een essentiële schakel bij alle activiteiten van RIBO. Verder werkt RIBO stap voor stap verder aan de inrichting van het erf. Komend voorjaar wordt voor de Twickelschuur een kruiden- en bloementuin aangelegd. De intentie is om dit samen met bewoners van de boerderij uit te voeren.

3 RIBO werkt bij al haar activiteiten nauw samen met andere organisaties en heeft een breed draagvlak. In november 2013 hebben vrijwel alle gemeenten in Overijssel een convenant met RIBO getekend betreffende restauratieopleidingsprojecten en hergebruik historisch bouwmateriaal. Het multifunctionele gebruik van het erf is een unieke combinatie van voorzieningen op het gebied van zorg, restauratie, cultuur en educatie. Deze nieuwe invulling van het in onbruik geraakte historische erf geeft een nieuwe kijk op de revitalisering van soortgelijke erven en draagt bij aan het vergroten van de aantrekkingskracht van het Twentse platteland. Knelpunten - Mogelijk afhaken huurder(s) waardoor de exploitatie in gevaar komt - Samenwerking Ambiq/bewoners is sterk afhankelijk van de bewoners. - Voor de verdere ontwikkeling als Praktijkcentrum restauratie is externe financiering nodig. Bespreekpunten Financiering en exploitatie Draagvlak Voorwaarden herbestemming monumentale panden Voorwaarden Landgoed Twickel m.b.t. verbouwing etc., instandhouding karakter landgoed Streekeigen erfgoed in stand houden: keuzes sloop; herbestemming etc. Planologische en andere procedures Project: Mariënburg (Maurik, Gelderland) Categorie: Adresgegevens: In ontwikkeling Kapelstraat 3, Maurik Huidige situatie

4 Deze karakteristieke boerderij met bijgebouwen ligt net buiten het dorp Maurik. De boerderij is niet meer in gebruik als agrarisch bedrijf. De gebouwen en de omliggende grond zijn in eigendom van Bouwfonds Ontwikkeling Ambitie Het idee is om een kleinschalige woon- en leefvoorziening voor ouderen op te zetten die problemen hebben met het psychisch functioneren. Het gaat hier om ouderen die lijden aan verschillende vormen van dementie. Het kan hier gaan om individuen, maar ook om ouderen die samenwonen of waarvan één van de twee belast is met de ziekte. Mariënburg is een kleinschalige woon- en leefvoorziening in de plaats Maurik in de gemeente Buren. De locatie dient als ontmoetingsplaats voor ouderen en hun mantelzorgers in de breedste zin van het woord. Op de locatie worden mogelijkheden ontwikkeld ter ondersteuning aan mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers. Zo komt er een sociëteit die dient als ontmoetingsplaats. Naast het thema ontmoeten worden daar workshops, informatiebijeenkomsten en activiteiten gehouden voor ouderen uit de omgeving. Tevens wordt een ruimte ontwikkeld waar bewegingssessies worden gehouden die, individueel of in groepsverband, professioneel worden ondersteund. Daarnaast worden 24 verblijfsplaatsen, c.q, appartementen, ontworpen voor ouderen die problemen hebben met het psychisch functioneren en lijden aan een vorm van dementie. De appartementen zijn bestemd voor individuele bewoning. Voor levenspartners worden specifieke verblijfsmogelijkheden gecreëerd. Mariënburg ligt tegen de dorpskern aan en heeft een landelijke karakter. De locatie is een miniatuurafspiegeling van een thuiswoonsituatie en kenmerkt zich door een warm, huiselijke sfeer. Individuele appartementen hebben een omvang van 36m2. Ze beschikken over een woon- en slaapgedeelte, een kitchenette, en een douche- en toiletruimte. De bewoners bepalen de inrichting en aankleding. Naast moderne aansluitingen voor radio/tv/computer is er een alarmeringssysteem aanwezig voor noodhulp. De bewoners huren hun eigen appartement binnen het pand. Bewoners kunnen gebruik maken van gemeenschappelijke woon-, eet-, hobby-, en rustruimtes. Duurzaamheid krijgt veel aandacht door toepassing van natuurlijke materialen en warme kleuren. In de ontmoetingsruimten wordt aan bewoners, familie en mantelzorgers de kans geboden om anderen te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Mede sfeerbepalend is de grote tuin, die ruimte biedt voor verblijf, dagbesteding, beweging en gezamenlijke activiteiten. Om dit te realiseren worden de oude bijgebouwen gesloopt. Hiervoor in de plaats komen enkele nieuwe gebouwen in passende stijl waarin de appartementen liggen. Het hoofdgebouw met de vaste aanbouw is straks de nieuwe ontmoetingsruimte. De personeelsverblijven komen hier eveneens en mogelijk dat hier logeerruimte gerealiseerd kan worden.

5 Stand van zaken Het plan is een initiatief van de Stichting Zijn. Dit is een particulier initiatief dat zich vooral richt op de zorg voor dementerende ouderen en hun partners. Door de stichting is een projectvoorstel geschreven. Dit voorstel is besproken met vertegenwoordigers van Bouwfonds Ontwikkeling en van de gemeente Buren. Het concept is positief ontvangen. Knelpunten De financiering van de investering zal naar alle waarschijnlijkheid een knelpunt worden. In het algemeen is het lastig om voor deze kleinschalige zorgvoorzieningen een investeerder en/of belegger te vinden. Het scheiden van wonen en zorg biedt wellicht een kans om een regionale woningcorporatie te interesseren. Het is dan wel zaak dat de huur onder de sociale huurgrens blijft. Bespreekpunten Financiering en exploitatie kleinschalige zorgvoorzieningen Afstemming met in de regio werkzame zorginstellingen Gemeentelijk draagvlak Voorwaarden herbestemming monumentale panden Planologische en andere procedures

RESTAURATIE OPLEIDINGEN

RESTAURATIE OPLEIDINGEN RESTAURATIE OPLEIDINGEN Restauratie: een vak met toekomst Wij vinden het steeds belangrijker om goed te zorgen voor al het moois dat het verleden heeft opgeleverd: ons cultureel erfgoed. Landelijk, provinciaal

Nadere informatie

De boerderij wordt gerenoveerd en is daarmee weer een lust voor het oog. Voor zowel voorbijgangers als buurtbewoners.

De boerderij wordt gerenoveerd en is daarmee weer een lust voor het oog. Voor zowel voorbijgangers als buurtbewoners. Erve Oostermaet. Niet voor niets een gemeentelijk monument. Jarenlang al bepaalt de boerderij het beeld van deze prachtige omgeving. Drie partijen gaan Erve Oostermaet in ere herstellen. Maar wel met een

Nadere informatie

ROP Oost in 2015 Restauratie Opleidingsprojecten in de provincie Overijssel

ROP Oost in 2015 Restauratie Opleidingsprojecten in de provincie Overijssel ROP Oost in 2015 Restauratie Opleidingsprojecten in de provincie Overijssel ROP Oost Zwolle Februari 2016 2 Inhoud verslag 2015 1. ROP Oost in 2015 2. Doelstellingen en werkwijze 3. Opleiding restauratievaklieden

Nadere informatie

Erfgoed als krachtvoer. Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s

Erfgoed als krachtvoer. Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s Erfgoed als krachtvoer Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s U wilt nieuw leven blazen in uw dorp, stad of regio? Als alles tegen zit, is er altijd nog het erfgoed. Het DNA van het

Nadere informatie

Een eerste kennismaking met. Thomashuis Posterholt

Een eerste kennismaking met. Thomashuis Posterholt Een eerste kennismaking met Thomashuis Posterholt Wij bieden de aandacht en begeleiding die de klanten nodig hebben Even voorstellen Wij zijn Tineke en Michael Sira, de zorgondernemers van Thomashuis Posterholt.

Nadere informatie

Wonen in een groene omgeving. met hulp van mantelzorgers en zorg van professionals. Eikenhorst. Verpleeghuiszorg nieuwe stijl

Wonen in een groene omgeving. met hulp van mantelzorgers en zorg van professionals. Eikenhorst. Verpleeghuiszorg nieuwe stijl Wonen in een groene omgeving met hulp van mantelzorgers en zorg van professionals Eikenhorst Verpleeghuiszorg nieuwe stijl Ik geniet elke dag van de tuin. Eikenhorst ligt midden in de groene natuur van

Nadere informatie

Kleinschalig wonen Het Zonnehof Bovenkerk

Kleinschalig wonen Het Zonnehof Bovenkerk zonnehuisgroep amstelland Kleinschalig wonen Mijn man voelt zich echt thuis. Hij heeft zijn eigen kamer, maar brengt veel tijd door in de gezellige huiskamer met de andere bewoners. Elke dag helpt hij

Nadere informatie

Laurens Simeon en Anna

Laurens Simeon en Anna Laurens Simeon en Anna Een gezellige locatie in het levendige Rotterdam-Zuid Lekker thuis in een vertrouwde omgeving. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Simeon en Anna Woonzorglocatie voor ouderen

Nadere informatie

Handreiking herbestemming cultureel erfgoed

Handreiking herbestemming cultureel erfgoed Handreiking herbestemming cultureel erfgoed Herbestemming en hergebruik staan in het centrum van de belangstelling. Meer en meer gaat overheidsbeleid er vanuit dat we eerst het gebruik van bestaand gebied

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2017/16

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2017/16 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 07-02-2017 Nummer voorstel: 2017/16 Voor raadsvergadering d.d.: 21-03-2017 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie

Persons who generate or conceive ideas and plans

Persons who generate or conceive ideas and plans Persons who generate or conceive ideas and plans Historie Ontstaan uit eigen behoefte Eerste bedrijf Verspreiding freelancers Wij zijn zelf de doelgroep Huidige situatie leegstand Nederland 15,4% Den Haag

Nadere informatie

Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen

Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen Beleidskader Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen In het buitengebied 1. Inleiding Het Streekplan Gelderland (2005) biedt nieuwe beleidsruimte voor

Nadere informatie

Praat met de Raad. Plan Fronik boerderij Parel van Zorg en Ontmoeting. Praat met de Raad

Praat met de Raad. Plan Fronik boerderij Parel van Zorg en Ontmoeting. Praat met de Raad Plan Fronik boerderij Parel van Zorg en Ontmoeting Wat is de Fronik unieke plek tussen stad en polder cultuurhistorisch erfgoed attractieve woonplaats voor dieren dé ontmoetingsplek voor de buurt 1 km

Nadere informatie

Bijlage 1. Projectbesluit "Keyserbosch"

Bijlage 1. Projectbesluit Keyserbosch 14 Bijlage 1 Projectbesluit "Keyserbosch" anwlfe *immjyimipvti^im$i8tör* Arvalis Adviseurs Wilhelminasingel 25 6041 CH Roermond Postbus 1257 6040 KG Roermond College van Burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

BELLINCKBORG HENGELO

BELLINCKBORG HENGELO carintreggeland huis BELLINCKBORG HENGELO Een warme sfeer in een modern jasje. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving

Nadere informatie

ROP Oost in 2017 Restauratie Opleidingsprojecten in de provincie Overijssel

ROP Oost in 2017 Restauratie Opleidingsprojecten in de provincie Overijssel ROP Oost in 2017 Restauratie Opleidingsprojecten in de provincie Overijssel RIBO Hengelo Februari 2018 Inhoud verslag 2017 ROP Oost in 2017 Doelstellingen Opleidingen in de restauratie Leerlingen in opleiding

Nadere informatie

Ropsterwei 3 - Oosternijkerk 749.000,-- kosten koper

Ropsterwei 3 - Oosternijkerk 749.000,-- kosten koper Ropsterwei 3 - Oosternijkerk 749.000,-- kosten koper Omschrijving Ropsterwei 3 - Oosternijkerk Eén van de dorpen in de gemeente Dongeradeel is Oosternijkerk (ca. 1000 inwoners) en gelegen op ca. 8 km afstand

Nadere informatie

Geachte belangstellende,

Geachte belangstellende, Geachte belangstellende, Belangrijk!!!! In verband met de privacy van de bewoners is het verzoek om de erven vanaf de openbare weg te bekijken en de bewoners niet te belasten. Een woning bezichtiging kan

Nadere informatie

De zorgboerderij. 3 Hoe is de zorgboerderij ontstaan? 4 Voor wie is de zorgboerderij? 5 Plaatsing op een zorgboerderij

De zorgboerderij. 3 Hoe is de zorgboerderij ontstaan? 4 Voor wie is de zorgboerderij? 5 Plaatsing op een zorgboerderij DC 19 De zorgboerderij 1 Inleiding Dagbesteding en (woon)begeleiding aan cliënten kan op allerlei manieren geboden worden. In dit dc-thema lees je over de zorg en begeleiding die een zorgboerderij kan

Nadere informatie

Zorg in een gerenoveerde hoeve

Zorg in een gerenoveerde hoeve Hadassa hoeve Leren leven zoals leven bedoeld is Jonge vrouwen die zijn vastgelopen weer laten bloeien: daarvoor is Hadassa hoeve opgericht. We bieden een unieke woonplek aan jongeren tussen de 16 en 23

Nadere informatie

Verkoopdocumentatie. buiten wonen op top niveau

Verkoopdocumentatie. buiten wonen op top niveau Verkoopdocumentatie buiten wonen op top niveau Welkom op Erve Wolfkotte ij heten u van harte welkom op Erve Wolfkotte en danken u Wbij voorbaat voor uw belangstelling in ons prachtig Twents recreatielandgoed.

Nadere informatie

Carintreggeland Huis Bellinckborg Hengelo

Carintreggeland Huis Bellinckborg Hengelo Verzorgd Als Thuis Carintreggeland Huis Bellinckborg Hengelo 2 Welkom! Prettig wonen is u thuis voelen. Met de spullen waar u aan gehecht bent, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving,

Nadere informatie

Vriendenerf. Een duurzaam CPO-project voor vijftigplussers. Impressie van Vriendenerf (ontwerp: atelier GROENBLAUW)

Vriendenerf. Een duurzaam CPO-project voor vijftigplussers. Impressie van Vriendenerf (ontwerp: atelier GROENBLAUW) Vriendenerf Een duurzaam CPO-project voor vijftigplussers Impressie van Vriendenerf (ontwerp: atelier GROENBLAUW) Werkdocument Visie en ambitie Versie 1.0, 16 september 2012 1 Visie en ambitie Vriendenerf

Nadere informatie

P R E S E N T AT I E H E R O N T W I K K E L I N G. J O A N N E S D E D O P E R K E R K e. o.

P R E S E N T AT I E H E R O N T W I K K E L I N G. J O A N N E S D E D O P E R K E R K e. o. P R E S E N T AT I E H E R O N T W I K K E L I N G J O A N N E S D E D O P E R K E R K e. o. P R O G R A M M A W E L K O M E N V O O R S T E L L E N A A N L E I D I N G B I J E E N K O M S T T O E L I

Nadere informatie

2. LIGGING PLANGEBIED

2. LIGGING PLANGEBIED CAVALERIEHOF 1. AANLEIDING Het voorliggende voorstel vormt een herziening van de huidige bestemming van het gebied achter de Keizerstraat, beter bekend als Molsparking. In het verleden zijn er diverse

Nadere informatie

CPO LINDEHOEVE PRESENTATIE BELANGSTELLENDEN OUDE LANGSTRAAT 66 TILBURG. Wieggers ARCHITECT

CPO LINDEHOEVE PRESENTATIE BELANGSTELLENDEN OUDE LANGSTRAAT 66 TILBURG. Wieggers ARCHITECT CPO LINDEHOEVE OUDE LANGSTRAAT 66 TILBURG PRESENTATIE BELANGSTELLENDEN 13 december 2016 inleiding te slopen schuren, in deze zone nieuwbouw appartementen te renoveren schuur tot gemeenschappelijke ruimte(n)

Nadere informatie

Kruisherenhotel Maastricht

Kruisherenhotel Maastricht Kruisherenhotel Maastricht In het centrum van Maastricht staat het voormalige vijftiende eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale, gotische kerk is dit complex getransformeerd tot een zeer bijzonder

Nadere informatie

Algemeen Voor het bouwen van gebouwen geldt dat de afstand van gebouwen tot de as van de weg niet minder mag bedragen dan 15 m.

Algemeen Voor het bouwen van gebouwen geldt dat de afstand van gebouwen tot de as van de weg niet minder mag bedragen dan 15 m. Artikel 19 Wonen 19.1 Bestemmingsomschrijving De voor Wonen aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. woningen; b. ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van bedrijf statische opslag' voor opslag

Nadere informatie

Praktijkdag Scheiden wonen en zorg

Praktijkdag Scheiden wonen en zorg Praktijkdag Scheiden wonen en zorg (on)mogelijkheden bestemmingsplan 20 maart 2014 Pieter Kok p.kok@vbtm.nl Bestemmingsplan (Gemeentelijk) instrument voor de planologische invulling van haar grondgebied

Nadere informatie

VERSLAG INFORMATIEBIJEENKOMSTEN NIEUWBOUW VOORBURG

VERSLAG INFORMATIEBIJEENKOMSTEN NIEUWBOUW VOORBURG VERSLAG INFORMATIEBIJEENKOMSTEN NIEUWBOUW VOORBURG 13 februari 2017 Presentatie Richard Spraakman, locatiemanager WZH Rustoord en WZH Leilinde Na de presentatie was er de gelegenheid tot het stellen

Nadere informatie

Verzorgd vakantie vieren op de boerderij

Verzorgd vakantie vieren op de boerderij 2 1 5 3 4 Verzorgd vakantie vieren op de boerderij Locaties 1. De Rietstulp, Mastenbroek 2. De Maargies Hoeve, Kallenkote 3. Mössems Graanschuur, Denekamp 4. De Kleine Wildenberg, Diepenveen 5. Teun s

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Humanitas Hengelo

Woonzorgcentrum Humanitas Hengelo Woonzorgcentrum Humanitas Hengelo 2 Welkom! Prettig wonen is je thuis voelen. Met de spullen waar u aan hecht, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles aanwezig is om zo zelfstandig

Nadere informatie

moderne kantoorplekken in een voormalige textielfabriek

moderne kantoorplekken in een voormalige textielfabriek moderne kantoorplekken in een voormalige textielfabriek Wat vooraf ging... De textielindustrie in Aalten kende zijn bloeiperiode aan het begin van de 20e eeuw. De familie Driessen, de oprichters van de

Nadere informatie

Erve t Hengelman. Unieke zorg op een unieke locatie! Uw zorg in goede handen

Erve t Hengelman. Unieke zorg op een unieke locatie! Uw zorg in goede handen Erve t Hengelman Unieke zorg op een unieke locatie! Uw zorg in goede handen Ieder mens is uniek. Wat is er mooier dan de oude dag op een evenzo unieke plek door te brengen. Erve t Hengelman in De Lutte

Nadere informatie

Informatiebrochure. De Riethorst De Riethorst Stromenland

Informatiebrochure. De Riethorst De Riethorst Stromenland Informatiebrochure De Riethorst De Riethorst Stromenland Warm welkom Met deze folder geven we u een eerste indruk van verpleeghuis De Riethorst in het hartje van de stad Geertruidenberg. Een verpleeghuis

Nadere informatie

Prettig wonen zoals u het wilt. In één van onze locaties. Wonen

Prettig wonen zoals u het wilt. In één van onze locaties. Wonen Prettig wonen zoals u het wilt In één van onze locaties Wonen Welkom De Uiterton Vertrouwd en verantwoord Woonzorg Flevoland is een organisatie die een breed aanbod heeft aan zorg, diensten en welzijnsactiviteiten.

Nadere informatie

Wonen met zorg. Gemeente Mill - Sint Hubert en gemeente Sint Anthonis. Voelt beter

Wonen met zorg. Gemeente Mill - Sint Hubert en gemeente Sint Anthonis. Voelt beter Wonen met zorg Gemeente Mill - Sint Hubert en gemeente Sint Anthonis Voelt beter Wonen met zorg Zorgcentra Pantein besteedt veel aandacht aan een aangename, huiselijke woonomgeving voor haar bewoners.

Nadere informatie

c A r i N t r E g g E l A N D h u i s DoKtEr EEKMANhof D E N E K A M P

c A r i N t r E g g E l A N D h u i s DoKtEr EEKMANhof D E N E K A M P carintreggeland huis Dokter Eekmanhof DENEKAMP Veilig thuis in het centrum van Denekamp Van harte welkom! Wilt u graag een woning met op een levendige en toegankelijke locatie? Met een afgeschermd terras?

Nadere informatie

Enquête Samenvoorzienend Erfwonen Zeewolde

Enquête Samenvoorzienend Erfwonen Zeewolde Enquête Samenvoorzienend Erfwonen Zeewolde Deze enquête wordt om twee redenen aan u voorgelegd. Aan de ene kant willen wij als initiatiefnemer graag een beeld hebben van uw achtergrond en motivatie als

Nadere informatie

Erven in ontwikkeling Polderlab

Erven in ontwikkeling Polderlab Erven in ontwikkeling Polderlab Kennismaking Polderlab 70 jaar geleden is de polder gepland en ontworpen voor een nieuwe maatschappelijke orde gebaseerd op wetenschappelijke inzichten Nu is er een nieuwe

Nadere informatie

buiten wonen op top niveau

buiten wonen op top niveau buiten wonen op top niveau Welkom op Erve Wolfkotte ij heten u van harte welkom op Erve Wolfkotte en danken u Wbij voorbaat voor uw belangstelling in ons prachtig Twents recreatielandgoed. Erve Wolfkotte

Nadere informatie

buiten wonen op top niveau

buiten wonen op top niveau buiten wonen op top niveau Welkom op Erve Wolfkotte ij heten u van harte welkom op Erve Wolfkotte en danken u Wbij voorbaat voor uw belangstelling in ons prachtig Twents recreatielandgoed. Erve Wolfkotte

Nadere informatie

PERSBERICHT 10 juni 2016 BOUW KULTUURHUIS CASTRICUM IN VOLLE GANG

PERSBERICHT 10 juni 2016 BOUW KULTUURHUIS CASTRICUM IN VOLLE GANG PERSBERICHT 10 juni 2016 BOUW KULTUURHUIS CASTRICUM IN VOLLE GANG Al enige tijd vinden sloop- en bouwwerkzaamheden plaats op het voormalige Geesterhage-terrein, in het centrum van Castricum. Het eerste

Nadere informatie

De Morgenster. Een zorgleefgemeenschap voor (jongere) mensen met dementie

De Morgenster. Een zorgleefgemeenschap voor (jongere) mensen met dementie De Morgenster Een zorgleefgemeenschap voor (jongere) mensen met dementie Met elkaar en voor elkaar In De Morgenster wonen mensen met dementie. Het zijn jongere mensen en zij die gewend zijn aan een specifieke

Nadere informatie

Laverhof biedt een breed pakket aan zorg- en dienstverlening aan ouderen in Schijndel, Heeswijk-Dinther en omgeving. Leven als thuis is het motto en

Laverhof biedt een breed pakket aan zorg- en dienstverlening aan ouderen in Schijndel, Heeswijk-Dinther en omgeving. Leven als thuis is het motto en Algemene informatie Laverhof biedt een breed pakket aan zorg- en dienstverlening aan ouderen in Schijndel, Heeswijk-Dinther en omgeving. Leven als thuis is het motto en de belofte van Laverhof. Wonen bij

Nadere informatie

Simeon & Anna. Een gezellige locatie in het levendige Rotterdam-Zuid. meer dan zorg. Laurens

Simeon & Anna. Een gezellige locatie in het levendige Rotterdam-Zuid. meer dan zorg. Laurens Laurens Simeon & Anna Een gezellige locatie in het levendige Rotterdam-Zuid meer dan zorg Simeon en Anna Laurens Simeon en Anna is een bekende woonzorglocatie gelegen op het kruispunt van de wijken Vreewijk,

Nadere informatie

Kapelstraat-Hilversum

Kapelstraat-Hilversum Kapelstraat-Hilversum Beschermd Wonen Onze woonvoorziening in Hilversum bestaat uit een hoofdlocatie met 24-uurs begeleiding en vier dependances, die allemaal centraal en op loopafstand liggen van winkels,

Nadere informatie

Pleyade. Algemene informatie. www.pleyade.nl

Pleyade. Algemene informatie. www.pleyade.nl Pleyade Algemene informatie www.pleyade.nl Zorg voor elkaar Pleyade is gespecialiseerd in zorg voor mensen van 55 jaar en ouder in de regio Arnhem. Als geen ander kunnen wij anticiperen op de veranderingen

Nadere informatie

NAGELE. programmaboekje

NAGELE. programmaboekje NAGELE programmaboekje Januari 2013 GROEN Uit het ontwerp van Nagele en de beplantingsplannen valt af te leiden dat de groenstructuur van Nagele is opgebouwd uit verschillende typen beplantingen die elk

Nadere informatie

Beleidsplan 2010-2015

Beleidsplan 2010-2015 Beleidsplan 2010-2015 Inleiding De stichting Wooninitiatief Waalre, hierna te noemen WIW projecten, is een stichting waarvan het bestuur bestaat uit ouders of wettelijke vertegenwoordigers van jongvolwassenen

Nadere informatie

Laurens Aesopus. Uw persoonlijke keuze. Er heerst een gezellige en warme sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Laurens Aesopus. Uw persoonlijke keuze. Er heerst een gezellige en warme sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Aesopus Uw persoonlijke keuze Er heerst een gezellige en warme sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Aesopus Verpleeghuis voor ouderen met psychiatrische problemen Laurens Aesopus is

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2018

Beleidsplan 2014-2018 Beleidsplan 2014-2018 (versie 20 oktober 2014) INLEIDING Wooninitiatief Plu-S is een stichting waarvan het bestuur wordt gevormd door ouders of de wettelijke vertegenwoordigers van mensen met een beperking.

Nadere informatie

Stadsherstel Schiedam. Propositie Hoogstraat 89 en 91 Schiedam. Versie (deze vervangt ongedateerde versies)

Stadsherstel Schiedam. Propositie Hoogstraat 89 en 91 Schiedam. Versie (deze vervangt ongedateerde versies) Stadsherstel Schiedam Propositie Hoogstraat 89 en 91 Schiedam Versie 25-7-2016 (deze vervangt ongedateerde versies) Stadsherstel Schiedam zoekt een enthousiaste horeca ondernemer De Schiedamse binnenstad

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2004/326

Raadsvoorstel 2004/326 Raadsvoorstel 2004/326 Onderwerp Portefeuillehouder Raadsvergadering H. Tuning Samenleving en Welzijn Datum 28 september 2004/27299 Samenvatting Het inmiddels bijna 140 jaar Oude Raadhuis dient enerzijds

Nadere informatie

Workshop. Erven voor ouderen

Workshop. Erven voor ouderen Workshop Erven voor ouderen Erven voor ouderen Onderzoek naar andere woonvormen in Overijssel 2 Aanleiding Vergrijzing Wijzigingen in de zorgvraag Vrijkomende erven in het buitengebied 3 Erven voor ouderen

Nadere informatie

Wonen met zorg en gezelligheid in het centrum van Rotterdam

Wonen met zorg en gezelligheid in het centrum van Rotterdam Wonen met zorg en gezelligheid in het centrum van Rotterdam Atrium biedt professionele, persoonlijke zorg, begeleiding en ondersteuning aan iedereen die dat nodig heeft. Onze zorg en diensten zijn afgestemd

Nadere informatie

ROP Oost in 2013 Restauratie Opleidingsprojecten in de provincie Overijssel

ROP Oost in 2013 Restauratie Opleidingsprojecten in de provincie Overijssel ROP Oost in 2013 Restauratie Opleidingsprojecten in de provincie Overijssel ROP Oost Zwolle Februari 2014 2 Inhoud verslag 2013 1. ROP Oost in 2013 2. Doelstellingen en werkwijze 3. Opleiding restauratievaklieden

Nadere informatie

HUIZE LINDENOORD. Wolvega. A d e m a A r c h i t e c t e n. A d e m a A r c h i t e c t e n

HUIZE LINDENOORD. Wolvega. A d e m a A r c h i t e c t e n. A d e m a A r c h i t e c t e n HUIZE LINDENOORD Wolvega 2 Inleiding IDe statuur van Lindenoord had zijn hoogtepunt in de 18 e eeuw. Het complex bestond toen uit het hoofdpand in een groot park met een overtuin waarin een jachtslot.

Nadere informatie

Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN

Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN Vaardige en ervaren handen Onderhoud kasteel Huis Doorn Nieuwe houten kap grachtenpand Blaauwlakenblok, Amsterdam Antwoord op úw vraag

Nadere informatie

Schouwburg de Kampanje Den Helder

Schouwburg de Kampanje Den Helder Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending Arie Keppler Prijs 016 SCHOUWBURG DE KAMPANJE DEN HELDER INTRODUCTIE EEN MARITIEM ENSEMBLE Schouwburg De Kampanje

Nadere informatie

Landelijk modern wonen in Zenderen

Landelijk modern wonen in Zenderen Landelijk modern wonen in Zenderen Projectnummer: 11-143 Erve Rupert: Droom wordt werkelijkheid Een authentiek knooperf in harmonie met het omringende landschap Het realiseren van Erve Rupert is een droom

Nadere informatie

wonen Wonen bij Het Spectrum Zorg met aandacht, aandacht met zorg!

wonen Wonen bij Het Spectrum Zorg met aandacht, aandacht met zorg! wonen Wonen bij Het Spectrum Zorg met aandacht, aandacht met zorg! Wonen bij Het Spectrum In Dordrecht heeft Het Spectrum meerdere woonlocaties voor mensen van 55 jaar en ouder. U kunt er zelfstandig wonen,

Nadere informatie

wonen Wonen bij Het Spectrum Zorg met aandacht, aandacht met zorg!

wonen Wonen bij Het Spectrum Zorg met aandacht, aandacht met zorg! wonen Wonen bij Het Spectrum Zorg met aandacht, aandacht met zorg! Wonen bij Het Spectrum In Dordrecht heeft Het Spectrum meerdere woonlocaties voor mensen van 55 jaar en ouder. U kunt er zelfstandig wonen,

Nadere informatie

STUDIOSCHAEFFER ARCHITECTEN BNA

STUDIOSCHAEFFER ARCHITECTEN BNA VILLA TERRE NEUVE - BRUMMEN 07-10-2009 STUDIOSCHAEFFER ARCHITECTEN BNA PEGASUSSTRAAT 7-2516AR DEN HAAG - TEL: 070-3222757 - INFO@STUDIOSCHAEFFER.NL STUDIOSCHAEFFER ARCHITECTEN BNA Pegasusstraat 7 2516

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Dagbesteding, therapie, workshops en kleinschalige woonvorm aan 1 2 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Dagbesteding, therapie, workshops en kleinschalige woonvorm aan INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...

Nadere informatie

Wonen met zorg. Gemeente Boxmeer. Voelt beter

Wonen met zorg. Gemeente Boxmeer. Voelt beter Wonen met zorg Gemeente Boxmeer Voelt beter Wonen met zorg Zorgcentra Pantein besteedt veel aandacht aan een aangename, huiselijke woonomgeving voor haar bewoners. Welzijn, persoonlijke aandacht en wederzijds

Nadere informatie

In afwachting van uw reactie. namens de voorzitter van de Monumentencommissie, met vriendelijke groet,

In afwachting van uw reactie. namens de voorzitter van de Monumentencommissie, met vriendelijke groet, Monumentencommissie Hcngelo. College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Hengelo t.a.v. Hr. J. Bron Postbus 18 7550 AA Hengelo Advies badhuis/ariensschool 2012-001 25 januari 2012 Geacht college,

Nadere informatie

Zorgcentrum Aldenhorst, Mill

Zorgcentrum Aldenhorst, Mill Zorgcentrum Aldenhorst, Mill Gemoedelijkheid in een gastvrije omgeving Voelt beter Gemoedelijkheid in een gastvrije omgeving Zorgcentrum Aldenhorst in Mill ligt aan de rand van de dorpskern en biedt een

Nadere informatie

Bedrijfsplan De Vrije Teugel

Bedrijfsplan De Vrije Teugel Bedrijfsplan De Vrije Teugel Een innovatieve en inspirerende uitdaging Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 2 DE AMBITIE... 2 3 ACTIVITEITEN... 2 3.1 WONEN DICHTERBIJ... 2 3.2 LEREN ROC... 3 3.3 RE-INTEGRATIE...

Nadere informatie

NATUURSCHOONWET LANDGOED HET WITBREUK

NATUURSCHOONWET LANDGOED HET WITBREUK NATUURSCHOONWET LANDGOED HET WITBREUK Geachte commissie, Natuurschoonwet Landgoed Het Witbreuk draagt zorg voor natuur, landschap en cultuurhistorie. De bewoners de familie Witbreuk zijn rechtstreekse

Nadere informatie

Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers

Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten woondroom voor betrokke Op Providentia in Sterksel wonen mensen

Nadere informatie

Zelfstandig Wonen met Ondersteuning. Ondersteuning Mantelzorg

Zelfstandig Wonen met Ondersteuning. Ondersteuning Mantelzorg Dagcentrum, Woonzorgcentrum en Verpleeghuis De Molenberg Wonen Zorg Welzijn Ieder mens telt Welkom bij Woonzorgcentrum en Verpleeghuis De Molenberg in hartje Groenlo. De Molenberg is een begrip als het

Nadere informatie

Wonen met zorg. Gemeente Boxmeer. Voelt beter

Wonen met zorg. Gemeente Boxmeer. Voelt beter Wonen met zorg Gemeente Boxmeer Voelt beter Wonen met zorg Zorgcentra Pantein besteedt veel aandacht aan een aangename, huiselijke woonomgeving voor haar bewoners. Welzijn, persoonlijke aandacht en wederzijds

Nadere informatie

Artikel 21 Wonen. Voor het bouwen gelden de volgende regels:

Artikel 21 Wonen. Voor het bouwen gelden de volgende regels: 176 Artikel 21 Wonen 21.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. het wonen en in samenhang daarmee voor de uitoefening van aan-huis-gebonden beroepen en kleinschalige

Nadere informatie

Algemene vragen. Informatie over uw soort initiatief

Algemene vragen. Informatie over uw soort initiatief Algemene vragen Naam wooninitiatief Adres PC en Woonplaats Telefoon Naam contactpersoon voor deze vragenlijst: Mailadres: Website: KvK-nummer Informatie over uw soort initiatief 1 Bent u een: kleinschalige

Nadere informatie

Er wordt volop gewerkt aan het huis van Thuis.

Er wordt volop gewerkt aan het huis van Thuis. NIEUWSBRIEF #12 Juni 2013 Er wordt volop gewerkt aan het huis van Thuis. Bouw De contouren van de oude boerderij zijn weer zichtbaar. Een terugblik van de afgelopen 3 maanden. De oude stenen van de boerderij

Nadere informatie

Jaarbericht 2012. Stichting De Frisse Wind Zorgboeren

Jaarbericht 2012. Stichting De Frisse Wind Zorgboeren Jaarbericht 2012 Stichting De Frisse Wind Zorgboeren 2012 Is het eerste jaar dat Stichting De Frisse Wind Zorgboeren kleinschalige zorg in natura kan aanbieden. In dit Jaarbericht een overzicht van de

Nadere informatie

Wonen met zorg. Individueel of kleinschalig groepswonen

Wonen met zorg. Individueel of kleinschalig groepswonen 0348-44 17 14 Wonen met zorg Individueel of kleinschalig groepswonen Een thuis voor ouderen. Met zelfstandigheid waar mogelijk. En precies de zorg die nodig is. Welkom bij De Rijnhoven. info@rijnhoven.nl

Nadere informatie

Architectenbureau K2

Architectenbureau K2 Architectenbureau K2 Onderzoek preventieve zorg en ruimtelijke ordening Meer Marken, 2007 ijken doelgroepwensen introductie van plekken en domeinen betrekken van de omgeving Onderzoek tweede jeugd Verzorgings-Verpleeghuizen

Nadere informatie

Vredense Hof. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagopvang speciaal. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen

Vredense Hof. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagopvang speciaal. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen Vredense Hof Dagopvang speciaal Woonzorgcentrum Appartementen te huur Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in de Vredense Hof Aan de oostelijke rand van Winterswijk nabij weilanden en de

Nadere informatie

Eco-woonproject Huissensedijk 32, Arnhem. Interesse?

Eco-woonproject Huissensedijk 32, Arnhem. Interesse? Eco-woonproject Huissensedijk 32, Arnhem Interesse? huissensedijk32@gmail.com Missie Duurzame omgang met mens, dier en natuur Woonboerderij met stadslandbouw Behoud authenticiteit van de boerderij Ontwikkeling

Nadere informatie

Laurens Nijeveld. Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord. Er heerst een open en vriendelijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Laurens Nijeveld. Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord. Er heerst een open en vriendelijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Nijeveld Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord Er heerst een open en vriendelijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Nijeveld Laurens Nijeveld is een woonzorglocatie voor ouderen

Nadere informatie

uw persoonlijke keuze laurens De Tuinen

uw persoonlijke keuze laurens De Tuinen De Tuinen, uw persoonlijke keuze laurens De Tuinen De Tuinen Laurens De Tuinen is een modern woonzorgcentrum voor ouderen in Bleiswijk. De locatie kenmerkt zich door de gemoedelijke en open sfeer. Door

Nadere informatie

Handreiking transformatieplan herbestemming

Handreiking transformatieplan herbestemming Handreiking transformatieplan herbestemming We zijn zuinig op ons culturele erfgoed. Voor het behoud daarvan is het belangrijk dat dat erfgoed ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Immer: leegstand is achteruitgang.

Nadere informatie

Wonen voor mensen met geheugenproblemen. beneden-leeuwen

Wonen voor mensen met geheugenproblemen. beneden-leeuwen Wonen voor mensen met geheugenproblemen beneden-leeuwen Wonen zoals mensen thuis wonen Vreemd toch, dat gewone ouderenzorg zo bijzonder is geworden. In Herbergier Beneden-Leeuwen wonen mensen. Ze wandelen

Nadere informatie

TE KOOP AANGEBODEN. Monumentale woonboerderij met omliggende landerijen. Wagenstraat 78 te Wagenberg

TE KOOP AANGEBODEN. Monumentale woonboerderij met omliggende landerijen. Wagenstraat 78 te Wagenberg TE KOOP AANGEBODEN Monumentale woonboerderij met omliggende landerijen Wagenstraat 78 te Wagenberg Op een unieke locatie in het buitengebied tussen Made en Wagenberg gelegen, aan de buitenzijde prachtig

Nadere informatie

De oude mars Zorgcentrum, Zwolle

De oude mars Zorgcentrum, Zwolle De oude mars Zorgcentrum, Zwolle Al vanaf 10 juni ik op de Oude Mars. Ik heb tijdelijk op de boerderij ged en op 1 augustus heb ik het mooiste verjaardagscadeau gekregen, namelijk een groot en mooi appartement

Nadere informatie

Saxion Hogeschool Enschede

Saxion Hogeschool Enschede De nieuwbouw voor Saxion op de locatie van het gesloopte Natuurhistorisch Museum, vormt de laatste schakel in de stadscampus voor de Hogeschool Saxion. Deze locatie is een van de mooiste van, langs een

Nadere informatie

Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond

Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond Proteion RCG Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond Welkom bij Proteion RCG In hartje Roermond, aan het mooie Munsterplein, staat in de schaduw van Cuypers beroemde Munsterkerk een bijzonder

Nadere informatie

Woonzorgcentrum & Dagopvang Voppen

Woonzorgcentrum & Dagopvang Voppen Nieuw-Schoonebeek Even voorstellen Mondria Advies Woon en zorgcentrum Voppen Loostad B.V. Gemeente Emmen B+O Architectuur en Interieur B.V. Zorgbehoefte Samenwerking Aanleiding: Geen woonzorgvoorziening

Nadere informatie

WOONPLEK EN LEEFPLEZIER

WOONPLEK EN LEEFPLEZIER 1 2 3 4 Thema 5 WOONPLEK EN LEEFPLEZIER Module Voorbeelden ter inspiratie Een woonconcept voor de toekomst De Hogeweyk - Weesp Park Boswijk - Vucht t Gerack - UIthuizen Inleiding In deze module vindt u

Nadere informatie

GEBRUIK DE BOERDERIJ! MANIFEST MANIFEST VOOR HET GEBRUIKMAKEN VAN HET AGRARISCH ERFGOED VOOR EEN LEEFBAAR PLATTELAND

GEBRUIK DE BOERDERIJ! MANIFEST MANIFEST VOOR HET GEBRUIKMAKEN VAN HET AGRARISCH ERFGOED VOOR EEN LEEFBAAR PLATTELAND GEBRUIK DE BOERDERIJ! MANIFEST MANIFEST VOOR HET GEBRUIKMAKEN VAN HET AGRARISCH ERFGOED VOOR EEN LEEFBAAR PLATTELAND GEBRUIK DE BOERDERIJ! MANIFEST 2 MANIFEST VOOR HET GEBRUIKMAKEN VAN HET AGRARISCH ERFGOED

Nadere informatie

Wachtelstraat - fase 2. Helemaal. van. deze tijd! Zes historische pareltjes!

Wachtelstraat - fase 2. Helemaal. van. deze tijd! Zes historische pareltjes! Wachtelstraat - fase 2 Helemaal van deze tijd! Zes historische pareltjes! www.wachtelstraat.nl U zoekt een huis met karakter. Een mooi historisch pand. Aan de rand van het schitterende centrum van Gouda.

Nadere informatie

Op zoek naar een nieuwe bestemming voor de Sint-Annakerk

Op zoek naar een nieuwe bestemming voor de Sint-Annakerk Op zoek naar een nieuwe bestemming voor de Sint-Annakerk De Stad Gent en PMV zoeken een nieuwe bestemming voor de Sint-Annakerk. Op deze toplocatie (vlak bij het centrum van Gent) zijn heel wat mogelijkheden

Nadere informatie

HERBESTEMMINGSINFORMATIE PANDZOEKERS EN PANDEIGENAREN

HERBESTEMMINGSINFORMATIE PANDZOEKERS EN PANDEIGENAREN HERBESTEMMINGSINFORMATIE PANDZOEKERS EN PANDEIGENAREN www.herbestemmingnoord.nl Kenniscentrum Herbestemming Noord Het doel van Kenniscentrum Herbestemming Noord is een duurzame herbestemming tot stand

Nadere informatie

Hoeve de Dennenkamp Goorweg 6 8 te Rossum

Hoeve de Dennenkamp Goorweg 6 8 te Rossum Deldenerstraat 61 Postbus 1271 7550 BG Hengelo Tel: 085-273 28 00 info@kromhofpullen.nl www.kromhofpullen.nl Hoeve de Dennenkamp Goorweg 6 8 te Rossum In het landschappelijk zeer fraaie Noord Oost Twente

Nadere informatie

Comfort, privacy en persoonlijke zorg

Comfort, privacy en persoonlijke zorg Hospice Comfort, privacy en persoonlijke zorg De hospices van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) Een warme, huiselijke en comfortabele woonomgeving U kunt vertrouwen op een gespecialiseerd zorgteam Uw wensen

Nadere informatie

SCHIEVENWEG 3 AMBT DELDEN

SCHIEVENWEG 3 AMBT DELDEN SCHIEVENWEG 3 AMBT DELDEN SCHIEVENWEG 3 AMBT DELDEN Wilt u wonen op het landgoed Twickel, in een gerestaureerde monumentale boerderij Erve Veldmeijer omgeven door bos en weilanden en toch op korte afstand

Nadere informatie

Sellingen, Weenderstraat 19 - Vraagprijs: ,-

Sellingen, Weenderstraat 19 - Vraagprijs: ,- Sellingen, Weenderstraat 19 - Vraagprijs: 525.000,- Te koop aangeboden de Monumentale Woonboerderij 'Erve Leusingh', staande en gelegen aan de Weenderstraat 19, 9551 TJ Sellingen. De schitterende monumentale

Nadere informatie

AB Ootmarsum

AB Ootmarsum WELSTEE HUIZE DEN OOSTENBORGH VILLA MEIJLING Postbus 98 Putstraat 7 Stationsstraat 74 info@welstee.nl 7630 AB Ootmarsum 7631 GB Ootmarsum 7622 LZ Borne welstee.nl T 0541 280 800 T 074 265 00 30 Wat is

Nadere informatie