AAN DE SLAG VERSIE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AAN DE SLAG VERSIE 3.3.0.8"

Transcriptie

1 AAN DE SLAG VERSIE First Keys 3 maakt gebruik van Clevy Dyscover, klanken software en toetsenbord layout.

2 AAN DE SLAG First Keys software is een introductie voor het werken met het toetsenbord. Kinderen leren lezen en schrijven door het uitvoeren van letteroefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van de gekleurde Widgit symbolen en fonetische spraakuitvoer. In deze handleiding worden de stappen besproken die doorlopen worden bij het installeren. Tevens leer je de eerste handelingen om snel met First Keys te kunnen beginnen. FIRST KEYS INSTALLEREN Log in op jouw computer en zorg ervoor dat je voldoende Administratie rechten hebt. Stop dan de CD in de CD drive en de installatie begint automatisch. Als dit niet zo is, ga dan via verkenner (deze computer) naar de CD drive en klik op setup.msi. De Communicate: First Keys installatiewizard start. Klik op Installeer Communicate: First Keys om verder te gaan met de installatie. Als je op Einde klikt zal de wizard worden Afgesloten Het welkomstscherm komt in beeld. Zodra de knop Volgende zichtbaar wordt klik je hierop en kun je doorgaan met installeren. Je krijgt de vraag om het gewenste type installatie te kiezen. Wij bevelen je aan de standaard (volledige) installatie te kiezen, netwerkbeheerders willen wellicht de aangepaste installatie kiezen om een andere locatie van de bestanden op te kunnen geven. Kies Volledig.

3 De installatie kan beginnen. Klik op Installeren. Voordat de installatie volledig is, krijg je de First Keys Activerings Wizard te zien. Je dient hier jouw serienummer in te vullen. Deze heb je in de begeleidende brief meegekregen of via e- mail ontvangen wanneer je het programma hebt gedownload. FIRST KEYS ACTIVEREN Je vindt jouw serienummer in de brief die je ontvangen hebt. (Het serienummer bestaat uit 5 reeksen letters,elk met streepjes ertussen.) Je dient dit serienummer in te vullen in deze Activeer Wizard. Klik op volgende om verder te gaan. Je krijgt hier een aantal opties te zien om het product te activeren en te registreren. Vink bij First Keys Ik heb een serienummer voor dit product aan en klik op volgende om verder te gaan. Er zijn twee mogelijkheden om het product te activeren. De snelste en gemakkelijkste manier van activering is via het internet. Optie 1: Heeft de computer een internetverbinding, vink dan deze computer heeft een internet verbinding aan en klik op Volgende om verder te gaan.

4 Optie 2: Als je geen internet verbinding hebt, selecteer dan deze computer heeft geen internet verbinding, klik op volgende verder met Optie 2: Handmatige activatie op de volgende bladzijde van deze handleiding. Optie 1: Internet activatie Vul het serienummer in het betreffende vak in en klik op volgende om verder te gaan. De Activeer Wizard zal contact zoeken met de website om de licentie activeren. Klik op Volgende als de activering goed is verlopen. Hiermee sluit je het proces van activeren af. Als de activering niet goed is gegaan (rood kruis) dan is er mogelijk een probleem met de verbinding opgetreden. Klik dan op Vorige om over te gaan op de Handmatige Activatie Optie 2: Handmatige activatie Als de computer geen internet verbinding heeft kun je via de handmatige methode jouw product activeren. Er zijn twee mogelijkheden om dit te doen: a. via een andere computer met internetverbinding b. per telefoon Klik op volgende om verder te gaan. In het volgende scherm wordt het serienummer en het unieke computer ID getoond, zorg dat je deze gegevens bij de hand hebt. de Activeren knop. a. Activeren via een andere computer Ga naar en klik op Activeer installatie. Geef het serienummer in bij Invoeren van jouw serienummer en de computer ID in de balk eronder klik dan op b. Activeren per telefoon of e- mail Indien je geen internet verbinding hebt kunt je de activeringscode ook per telefoon (tijdens kantooruren) of e- mail aanvragen. (let op: het kan op deze manier enige tijd duren voordat je de activeringscode ontvangt) Bel ons op , of stuur een e- mail naar en geef je contactgegevens, serienummer en computer ID aan ons door. Je ontvangt dan de activeringscode. Vul deze code in het daarvoor bestemde vak in en klikt op Volgende.

5 DE TWEE PROGRAMMA ONDERDELEN First Keys 3 is onderverdeeld in twee onderdelen: - Het First Keys 3 programma is wat de leerlingen zien en waar zij in kunnen werken. - De First Keys 3 Editor is het onderdeel waar nieuwe oefeningen kunnen worden en gemaakt. Ook kunnen hier de behaalde resultaten worden bekeken en georganiseerd. FIRST KEYS OEFENINGEN Om een oefening in First Keys werkend te maken zijn er twee elementen nodig: Een tekstlijst en een spellingsregel. + = TEKSTLIJSTEN Tekstlijsten zijn lijsten met woorden over bepaalde onderwerpen of met verschillende letter thema s. Het zijn de woorden die aan bod komen in de oefening. SPELLINGSREGELS Spellingsregels bepalen de spelregels van de oefening. Met alleen een woordenlijst is het nog geen oefening. Er moet nog worden bepaald welke letters er ingevuld moeten worden door de leerling. Standaard bevat First Keys al een groot aantal tekstlijsten, spellingsregels en oefeningen. En met de editor kunnen er eindeloos veel worden bij gemaakt. EEN OEFENING STARTEN Open de First Keys speler via de snelkoppeling op het bureablad of via het startmenu: Programma s - > Widgit - > First Keys 3 - > First Keys 3 Gast Om snel een oefening te spelen kun je inloggen als gast. Let op dat na het inloggen als gast de scores tijdens het spelen van de oefeningen niet bewaard blijven. NIEUWE LEERLING Als je het programma voor het eerst gebruikt dan kun je een nieuw leerlingenprofiel aanmaken. Na het aanmaken van een leerling is het mogelijk om voor hem of haar persoonlijke instellingen te bepalen en een uitgebreid scoreverloop bij te houden. BESTAANDE LEERLING Wanneer je al bent aangemeld als nieuwe leerling in First Keys 3 dan staat jouw naam in het rechter paneel.

6 Maak in het welkomstscherm een nieuwe leerling aan of log in als gast. Dit is het startvenster om oefeningen te gaan spelen. In dit scherm kun je direct een keuze maken uit de bestaande oefeningen. Dubbelklik op een mapje en selecteer een oefening die je wil spelen. Klik vervolgens op en de oefening wordt gestart. HINTS EN POGINGEN Als er een verkeerde toets ingedrukt wordt, verschijnt er een hint. De juiste letter wordt dan rood gemarkeerd op het schermtoetsenbord. (in de instelling met het Clevy toetsenbord is de hint geel) Wanneer drie keer een verkeerd antwoord gegeven wordt, gaat de oefening door naar het volgende woord uit de lijst. BELONINGEN Na het geven van een juist antwoord komt het plaatje van de leerling en volgt er een reactie. GOUDEN STER Uitstekend. Je hebt geen fouten gemaakt. ZILVEREN STER Goed. Je hebt minstens 1 fout gemaakt. BRONZEN STER Correct. Je hebt minstens één hint gekregen. ZWARTE STIP Niet zo best. Je hebt het woord niet opgelost.

7 FIRST KEYS EDITOR De First Keys 3 Editor is het onderdeel waar nieuwe oefeningen kunnen worden en gemaakt. Ook kunnen hier de behaalde resultaten worden bekeken en georganiseerd. Open de editor via de snelkoppeling op het bureablad of via het startmenu: Programma s - > Widgit - > First Keys 3 - > First Keys 3 Editor HET CLEVY TOETSENBORD GEBRUIKEN In First Keys is het mogelijk om een on- screen Clevy toetsenbord te gebruiken tijdens het spelen van de oefeningen. Gebruik dit toetsenbord ook als je de combinatie van Clevy toetsenbord (hardware) en First Keys wil gebruiken. * Het clevy toetsenbord is duidelijk en overzichtelijk en bevat onder andere ook de lange klanken en de dubbelklanken. Om het Clevy toetsenbord te gebruiken, moet er een leerling aangemaakt worden zodat in de speler eenvoudig gekozen kan worden voor een Clevy toetsenbord. Ga naar het tabblad leerlingen Typ onder voeg een nieuwe leerling toe de naam van de leerling en klik op Toevoegen Selecteer de zojuist toegevoegde leerling en klik op de knop Bewerk instellingen het venster Leerling instellingen wordt geopend. Selecteer onder Soort toetsenbord het eerste toetsenbord (Nederlands) en klik op Aanpassen Hier kunnen de verschillende toetsenborden gekozen worden. Kies Clevy en klik op OK Let op! Selecteer vervolgens ook het tweede toetsenbord (Nederlands (Nederland)) en pas hier ook het toetsenbord aan naar Clevy. Klik op OK om terug te gaan naar First Keys Editor. Kies nu voortaan de zojuist toegevoegde leerling wanneer je wil werken met een Clevy toetsenbord. * Om de Clevy Dyscover (hardware toetsenbord en overlay en Clevy klankensoftware) samen te gebruiken, dient onder de tab Instellingen de spraak uitgezet te worden. In de Clevy software vinkt men de Spraaksynthese uit.

8 EEN PERSOONLIJKE OEFENING MAKEN Met de First Keys Editor kun je zelf nieuwe tekstlijsten, spellingsregels en dus nieuwe oefeningen maken. Open hiervoor de First Keys Editor. EEN NIEUWE TEKSTLIJST MAKEN Klik op het tabblad Tekstlijsten. Hier zie je een overzicht van alle bestaande tekstlijsten. Open de map Thema s Klik op de knop Nieuwe Tekstlijst Typ als nieuwe naam Eten en klik op OK Het venster Bewerk Tekstlijst wordt geopend. Typ het eerste woord in het invulvenster. Klik op de knop Toevoegen Typ in het linker paneel meerdere woorden Kies in het rechter paneel het bijpassende symbool Klik op OK om de tekstlijst op te slaan EEN NIEUWE OEFENING MAKEN Klik op het tabblad Oefeningen Maak een nieuwe map aan. Klik op de knop Nieuwe map Geef de map de naam Zelfgemaakt en klik op OK Klik op de knop Nieuwe oefening Typ als naam van de nieuwe oefening Oefening eten en drinken De oefening wordt toegevoegd aan de lijst en in het linkerpaneel verschijnen de eigenschappen. TEKSTLIJST TOEVOEGEN De oefening bevat nog geen tekstlijst en spellingsregel. We gaan nu de zojuist gemaakte tekstlijst aan de oefening toevoegen.

9 Klik op de knop Kies Tekstlijst in het rechterpaneel Het venster Kies Tekstlijst verschijnt Dubbelklik op de map Thema s en selecteer de zojuist gemaakte tekstlijst eten en drinken. Klik op OK. SPELLINGSREGEL TOEVOEGEN Klik weer in het rechterpaneel op de knop Kies Spellingsregel Het venster Kies Spellingsregel wordt geopend Selecteer de spellingsregel Alle letters behalve de eerste Klik op OK De spellingsregels met een uitroepteken werken niet in combinatie met deze tekstlijst. n Het rechterpaneel van de oefening Eten en drinken moet er nu als volgt uitzien: Onder Tekstlijst : thema s\eten en drinken Onder Spellingsregel : Alle letters behalve de eerste OEFENING TESTEN Ga naar het tabblad Testen Dubbelklik op de map Zelfgemaakt en selecteer Oefening eten en drinken Klik op de knop en probeer de oefening uit.

10 Problemen met de spraak? Spraak instellen via het configuratiescherm in Windows 7 Klik op spraakherkenning Klik links op Van tekst naar spraak Kies daar bij stem selecteren op Laura Lukt dit niet voer dan de volgende handeling uit: Ga via Windows Verkenner (of deze computer) naar C:\Windows\SysWOW64\Speech\SpeechUX. Dubbel klik op sapi.cpl en dan zal het hierboven getoond scherm ook oplichten en de Scansoft Laura kan aangevinkt worden. VOOR MEER INFORMATIE Ga naar of neem contact op met Alexis leerhulpmiddelen.nl E- mail: Alexis@leerhulpmiddelen.nl Tel:

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl AAN DE SLAG AAN DE SLAG Aan de slag met Communicate Symwriter Symwriter, schrijven met symbolen, is een eenvoudige tekstverwerker, voor kinderen die beginnen met leren lezen en schrijven. De symbolen verschijnen

Nadere informatie

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print AAN DE SLAG INSTALLATIE In deze handleiding worden de stappen besproken die doorlopen worden bij het installeren van de volledige versie Communicate In Print LET OP! WANNEER U EERDER EEN VERSIE VAN IN

Nadere informatie

First Keys 3 Handleiding

First Keys 3 Handleiding First Keys 3 Handleiding First Keys 3 Copyright Widgit Software 2009 First Keys 3 werd ontwikkeld door Sensory Software International Ltd www.sensorysoftware.com In de Benelux wordt First Keys 3 geleverd

Nadere informatie

First Keys 3 Handleiding

First Keys 3 Handleiding First Keys 3 Handleiding First Keys 3 Copyright Widgit Software 2009 Software International Ltd First Keys 3 werd ontwikkeld door Sensory www.sensorysoftware.com In de Benelux wordt First Keys 3 geleverd

Nadere informatie

Activeringshandleiding

Activeringshandleiding Activeringshandleiding Widgit producten activeringswizard Met de Widgit producten activeringswizard kunt u de licenties van de Widgit producten activeren en beheren. Hieronder vindt u de producten die

Nadere informatie

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA WELKOM BIJ CAIWAY! In deze handleiding wordt het installeren van het Webstar modem voor gebruik op het internet met Windows XP en Windows Vista behandeld. Heeft u

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Deel 3: geavanceerde functies

Deel 3: geavanceerde functies Opdracht 17 In dit deel komen de functies van het beheerdersgedeelte aan de orde. In het beheerdersgedeelte kunnen leerlingen, groepen en leerkrachten worden aangemaakt en ingedeeld. Deze taak zal de ICT-coördinator

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

HANDLEIDING Installatie TESTS 2012

HANDLEIDING Installatie TESTS 2012 HANDLEIDING Installatie TESTS 2012 INHOUDSOPGAVE: Algemeen:... 2 Installatie instructies voor stand-alone computer.. 2 Uitsluitend voor netwerk-installatie.. 6 Client installatie deel 1... 6 Deel 2 netwerkinstallatie:

Nadere informatie

Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden

Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden LICENTIE ACCOUNTVIEW 9.3 - NOI Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden 02-2014 Om AccountView 9.3 van Visma Software te installeren

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start ASI BeAnywhere Remote Access Quick Start Inhoud Registratie van BeAnywhere 3 Installatie van BeAnywhere-server 6 Aanmelden bij BeAnywhere & remote toegang 10 Opmerking: BeAnywhere Drive controleert automatisch

Nadere informatie

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Versie 1.0 11-05-2011 Inleiding Urenlang bezig met het controleren en invoeren van adresgegevens? Act! PostcodeCheck biedt uitkomst! U hoeft alleen de postcode

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam installeren... 2 2. Steam Key Activeren... 6

Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam installeren... 2 2. Steam Key Activeren... 6 Handleiding Steam Deze handleiding zal je helpen met het downloaden en installeren van Steam. Daarnaast lees je ook hoe jij jouw product code moet activeren in Steam. Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Installatie Handleiding TechControl

Installatie Handleiding TechControl Installatie Handleiding TechControl Maneffic Solutions Vincent Schuurhuis Versie 1.01 Plaats de CD in het CD-Rom station van de computer, de installatie zal automatisch gestart worden. Indien u de installatie

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING REKENSOFTWARE MatrixFrame MatrixFrame Toolbox MatrixGeo 1 / 9 SYSTEEMEISEN Werkstation met minimaal Pentium 4 processor of gelijkwaardig Beeldschermresolutie 1024x768 (XGA) Windows

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM Verkorte handleiding Deze Verkorte handleiding helpt u bij de installatie en het gebruik van Readiris TM 15. Voor gedetailleerde informatie over alle mogelijkheden van Readiris TM, raadpleeg het hulpbestand

Nadere informatie

Instructie. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. BICS Installatie. BICS Installatie

Instructie. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. BICS Installatie. BICS Installatie Instructie Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. 1 Instructie Voor BICS dient u te beschikken over een werkende internetverbinding en dient het TCP/IP Netwerkprotocol is geïnstalleerd te zijn. U dient

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor leerlingen

Microsoft Office 365 voor leerlingen Microsoft Office 365 voor leerlingen Titel: Microsoft Office 365 voor leerlingen Auteur: IT-support Datum: 22 juni 2017 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Office 365

Nadere informatie

Sportdienst Brugge. Handleiding. Google Drive, Dropbox of WeTransfer

Sportdienst Brugge. Handleiding. Google Drive, Dropbox of WeTransfer Sportdienst Brugge Handleiding Google Drive, Dropbox of WeTransfer Inhoud Handleiding bestanden uploaden... 1 Google Drive... 1 Dropbox... 11 WeTransfer... 20 Handleiding bestanden uploaden Google Drive

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0

Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0 Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0 Volg de stappen op deze pagina om de downloadversie van Kaspersky Anti-Virus (KAV) te installeren. Tip: print dit document uit als u begint met installeren.

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Handleiding Shakespeak

Handleiding Shakespeak Handleiding Shakespeak 1. Inhoudsopgave 2. Shakespeak bij Hogeschool VHL... 2 3. Shakespeak gebruiksklaar maken... 3 a. Uw account... 3 b. De plugin... 3 4. Vragen toevoegen... 4 5. Instellingen en lay-out

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

1. Laad de software voor de camera van op het menu

1. Laad de software voor de camera van  op het menu 1. Laad de software voor de camera van www.overmax.eu. op het menu producten, selecteer RTV, dan IP camera s en uw camera model. Dan subpagina Product selecteer de [HELP] - klik op de grijze pijl symbool

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met

Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met behulp van Extern Bureaublad Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Installatie-instructie programma AccountView 9 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden

Installatie-instructie programma AccountView 9 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden Installatie-instructie programma AccountView 9 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden 09-2010 Om AccountView 9 te installeren moet u beschikken over een Windows-pc

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 4 september 2012 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

Verdelerontwerp- en calculatiesoftware Hagercad. Installatie- en activeringsprocedure

Verdelerontwerp- en calculatiesoftware Hagercad. Installatie- en activeringsprocedure Verdelerontwerp- en calculatiesoftware Hagercad Installatie- en activeringsprocedure Versie: 3.1 Datum: 28 januari 2016 Inhoudsopgave Inleiding... - 3-1. Systeemeisen... - 3-2. Installatie van de software

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP

SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP INSTALLATIE HANDLEIDING V1.1 29-10-2013 info@klantenscores.nl www.klantenscores.nl Inhoud Gebruikers vereisten... 3 APP installatie in SEOSHOP... 3 inloggen SEOshop back office

Nadere informatie

Handleiding Concept Maps - Draw.io

Handleiding Concept Maps - Draw.io Handleiding Concept Maps - Draw.io Draw.io: online tool voor het maken van concept maps, er is dus géén installatie van software nodig op uw computer. U kunt er via Google Apps for Education gebruik van

Nadere informatie

Cloud Backup Handleiding

Cloud Backup Handleiding Cloud Backup Handleiding 1 Cloud Backup handleiding In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Cloud Backup kunt installeren, backups kunt maken en terugzetten. Met het Backup programma

Nadere informatie

Smile & Source. Versie 1.2. Vanaf firmware versie 2.1.x

Smile & Source. Versie 1.2. Vanaf firmware versie 2.1.x Smile & Source Versie 1.2 Vanaf firmware versie 2.1.x Vooraf Deze handleiding is de aanvulling op de quick start die u vindt in uw Smile pakket. In deze handleiding wordt beschreven hoe u de Smile in Source

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Zoeken in de cd rom Oefenboek voor groepen 5 1. Zoekopdracht 5 2. Geavanceerde

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC

Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC Oktober 2015 Hoofdstuk 1, Standalone-installatie nieuwe Dias versie op Windows PC Inhoud 1 Standalone-installatie nieuwe Dias versie

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

DocFlow. handleiding. DocFlow voor Act! Handleiding. Versie 2.0 10-02-2015. Onderdeel van Tendenz ICT Product van Afdeling (Web)Development

DocFlow. handleiding. DocFlow voor Act! Handleiding. Versie 2.0 10-02-2015. Onderdeel van Tendenz ICT Product van Afdeling (Web)Development DocFlow voor Act! Handleiding Versie 2.0 10-02-2015 Inleiding Met DocFlow kunt u aan een contact, bedrijf, groep of verkoopkans een Windowsmap koppelen, die bijvoorbeeld op het netwerk staat. U krijgt

Nadere informatie

Kurzweil 3000 v14 Flex Weblicentie voor Windows

Kurzweil 3000 v14 Flex Weblicentie voor Windows Kurzweil 3000 v14 Flex Weblicentie voor Windows Installatiegids weblicentie thuisgebruik schoolabonnement Kurzweil 3000 installeren en activeren Volledige handleiding: zie www.sensotec.be/k3000/extra Kurzweil

Nadere informatie

Cursus W-Official. Pioen Partners. Bekijk ook onze website www.digitaalwedstrijdformulier.nl

Cursus W-Official. Pioen Partners. Bekijk ook onze website www.digitaalwedstrijdformulier.nl Pioen Partners Pioen Partners Tel: 0546 456223 E-mail: info@digitaalwedstrijdformulier.nl 1 Voorwoord In deze cursus voor de W-Official vindt u verschillende dingen terug. Zo beginnen we straks met de

Nadere informatie

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Copyright 2013 DigiAad, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van DigiAad is het niet toegestaan om informatie,

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

STAPPENPLAN TOETSEN BOUWEN

STAPPENPLAN TOETSEN BOUWEN Inhoudsopgave 1 Toetsmodule... 1 2 Installatie N@Tschool Cliënt... 2 3 Toetsmodule opstarten... 4 4 Toetsen maken... 5 5 Vragen maken... 7 6 Beschikbaar maken van de toets... 9 7 Studieroute maken... 10

Nadere informatie

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Pagina: 1/ 26 Inhoudsopgave Algemeen...3 Microsoft Windows...4 Instellen Internet Explorer...4 Certificaten installeren:...4 Weergave aanpassen:...6

Nadere informatie

Verlofregistratie. Installatie

Verlofregistratie. Installatie Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

Handleiding Externe Werkplek Atlant

Handleiding Externe Werkplek Atlant Handleiding Externe Werkplek Atlant Colofon Scribent Dhr. J.E.F. Coonen Documenteigenaar Manager ICT Bestemd voor Geheel Atlant Zorggroep Versie 1.2 Doc datum 04 juni 2014 Inleiding Deze handleiding beschrijft

Nadere informatie

Hoe kunt u bestanden en mappen delen tussen Windows en Linux Mint.

Hoe kunt u bestanden en mappen delen tussen Windows en Linux Mint. Hoe kunt u bestanden en mappen delen tussen Windows en Linux Mint. In deze handleiding ga ik u uitleggen hoe ik bestanden en mappen deel tussen Linux Mint en Windows. Er zijn vele andere manieren om dit

Nadere informatie

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC.

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0 Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Patrick Lubbers d.d. 8-6-2015 1. Inloggen in de DrentheCollege Desktop (VMware View) Ga met je internetbrowser (Internet

Nadere informatie

Beknopte handleiding Overhoor 4.0.3 NL (Efka-soft)

Beknopte handleiding Overhoor 4.0.3 NL (Efka-soft) Beknopte handleiding Overhoor 4.0.3 NL (Efka-soft) 1. Programma algemeen 1.1 Downloaden en installeren 1.2 Opstarten 1.3 Afsluiten 1.4 Verwijderen 2. Overhoorbestanden gebruiken 2.1 Nieuw bestand maken

Nadere informatie

Inhoudsopgave van deze FAQ

Inhoudsopgave van deze FAQ Inhoudsopgave van deze FAQ Vraag 1:...2 Ik kan mijn registratie codes niet invoeren...2 Het programma start niet meer op...2 Ik krijg en melding bij het opstarten: U heeft de applicatie langer dan 42 dagen

Nadere informatie

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen?

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hiervoor moeten twee taken uitgevoerd worden. De schermafdruk maken De schermafdruk op het forum plaatsen. I. Een schermafdruk maken: Om een schermafdruk te maken

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013 Act! SnelStart Connect Handleiding Versie 1.0 12-12-2013 Inleiding Met SnelStart Connect kunt uw Act! database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect biedt u de mogelijkheid om de gegevens

Nadere informatie

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0 voor zorginstellingen Versie 2: 5 juni 2018 Inhoud 1 Inloggen indien u nieuw bent op het portal... 2 2 Inloggen indien u zich in tijdvak 1 al geregistreerd heeft... 6 3

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Handleiding (Windows) Instellen Add-ons:

Handleiding (Windows) Instellen Add-ons: Handleiding (Windows) Instellen Add-ons: Click-to-dial Click-to-dial outlook / Thunderbird Call pop-up applicatie PBXonline.be De add-ons Click-to-dial, Outlook/Thunderbird/contacts plugin en de Call pop-up

Nadere informatie

Symbol for Windows BlissEditor

Symbol for Windows BlissEditor Handicom Symbol for Windows BlissEditor ( Versie 4 ) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Schermopbouw van de Bliss Editor...3 2.1 Werkbalk... 3 2.2 Matrix... 4 2.3 Palet met basisvormen,

Nadere informatie

Beste LUMIX G gebruiker,

Beste LUMIX G gebruiker, Beste LUMIX G gebruiker, Vooreerst hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw LUMIX G systeemcamera! We hopen dat u veel plezier beleeft aan uw nieuwe camera en zijn ervan overtuigd dat u fantastische

Nadere informatie

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening 11 april 2007 ZorgTTP Inleiding In het kader van Risicoverevening wordt gepseudonimiseerd informatie aangeleverd aan het College voor Zorgverzekeringen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

Handleiding Elektrocrack

Handleiding Elektrocrack Handleiding Elektrocrack Homepagina 2 Log in 3 Dashboard 4 Quiz aanmaken 5 Filter 6 Vragen 7 [i] Detail 8 Mijn Quiz 9 Dashboard 11 Documenten 12 Offline versie 13 Speel het spel 14 Spelvenster 15 Opties

Nadere informatie

Klik op OK om verder te gaan. U ziet het volgende scherm verschijnen:

Klik op OK om verder te gaan. U ziet het volgende scherm verschijnen: Installatie van de Online Bijbel Studie DVD (editie 11-01) Datum: 26 januari 2011 Laatste revisie: Versie: 1.0 Voordat u begint Deze instructie behandeld de te volgen stappen om de Online Bijbel Studie

Nadere informatie

Korte instructie Intern begeleider Passend Onderwijs Dossier: 1. Ga naar de volgende website:

Korte instructie Intern begeleider Passend Onderwijs Dossier: 1. Ga naar de volgende website: Korte instructie Intern begeleider Passend Onderwijs Dossier: 1. Ga naar de volgende website: http://lelystad.digidoor.nl 2. U komt in het startscherm, klik op het blauwe vak aan linkerkant van het scherm

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET NOD32 Antivirus v3.0 ESET NOD32 Antivirus biedt de beste beveiliging voor uw computer tegen kwaadaardige code. Gebouwd met de ThreatSense scanmachine, die geïntroduceerd

Nadere informatie

Installatie King Task Centre

Installatie King Task Centre Installatie King Task Centre In deze handleiding wordt beschreven hoe u de King Task Centre moet installeren. King Task Centre is de nieuwe naam van de King MaatwerkBox. In alle documentatie en communicatie

Nadere informatie

Installatie-instructie AccountView 9.5 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor computerboekhouden met AccountView en BKB 2

Installatie-instructie AccountView 9.5 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor computerboekhouden met AccountView en BKB 2 LICENTIE ACCOUNTVIEW 9.5 - NOI Installatie-instructie AccountView 9.5 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor computerboekhouden met AccountView en BKB 2 06-2016 Om AccountView 9.5 van Visma

Nadere informatie

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING Inhoudstafel 1 Eerste gebruik... 2 1.1 Typ-Top online opstarten... 2 1.2 Een licentie activeren... 3 1.3 Je account aan een klasgroep koppelen... 4 2 Oefeningen

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

Les 3 De basis (deel 2)

Les 3 De basis (deel 2) Les 3 De basis (deel 2) 3.1 Een Backup maken Uw computer kost je honderden, misschien wel duizenden Euro's, maar toch is dit niet het belangrijkste onderdeel. Je gegevens op je harde schijf zijn dat wel.

Nadere informatie

1. Installatie van Het RekenProgramma

1. Installatie van Het RekenProgramma 1. Installatie van Het RekenProgramma 1. Nadat u de software heeft gedownload kunt u de installatie als volgt starten: Voor Windows XP gebruikers: U dient als beheerder op uw computer te zijn aangemeld.

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Producthandleiding Aan de slag met de QLiCT Afstandsbediening. uitvoering Standaard en Groen versie 2.5

Producthandleiding Aan de slag met de QLiCT Afstandsbediening. uitvoering Standaard en Groen versie 2.5 Producthandleiding Aan de slag met de QLiCT Afstandsbediening uitvoering Standaard en Groen versie 2.5 Inhoud 1 Lees dit eerst... 2 2 Voorbereiding... 2 Op school... 2 Thuis... 3 Updates... 3 3 Aan de

Nadere informatie

Handleiding VirtualBox

Handleiding VirtualBox Pagina 1 van 18 Handleiding VirtualBox Inhoud 1) Wat is VirtualBox?... 2 2) Installatie... 2 3) Schermopbouw VirtualBox... 6 4) Downloaden van Linux ISO... 7 5) Virtuele Machine aanmaken... 7 6) Besturingssysteem

Nadere informatie

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server - 4-3. Installatie FTP server - 9-4. Aanmaken account in FileZilla server - 13

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

HANDLEIDING Installatie TESTS 2018

HANDLEIDING Installatie TESTS 2018 HANDLEIDING Installatie TESTS 2018 INHOUDSOPGAVE: Algemeen:... 2 Installatie instructies voor stand-alone computer.. 2 Uitsluitend voor netwerk-installatie.. 6 Client installatie deel 1... 6 Deel 2 netwerkinstallatie:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PictogendaPrinter. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding PictogendaPrinter. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding PictogendaPrinter Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werken met het programma 5 3. Menu Bestand 6 4. Menu Bibliotheken 8 5. Menu Opties

Nadere informatie

Configuratie ADSL-verbinding Windows 95/98/98 Second Edition

Configuratie ADSL-verbinding Windows 95/98/98 Second Edition Configuratie ADSL-verbinding Windows 95/98/98 Second Edition OPGELET INDIEN U EEN ROUTER GEBRUIKT Deze handleiding behandelt de configuratie van een niet-permanente ADSL-verbinding (waarvoor een gebruikersnaam

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie