CONCEPT Verslaglegging vergadering Agendacommissie 22 januari 2014, pagina 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CONCEPT Verslaglegging vergadering Agendacommissie 22 januari 2014, pagina 1"

Transcriptie

1 CONCEPT Verslaglegging vergadering Agendacommissie 22 januari 2014, pagina 1 Aanwezig: Hermine van den Berg (voorzitter commissie Leefomgeving), Monique van Gerwen (fractievoorzitter GL, plv. commissievoorzitter), Tom Erkens (fractievoorzitter PvdA) en Joyce le Comte (griffier). Afwezig: Jean Paul Gebben (voorzitter Agendacommissie), Gijs Beekhuizen (voorzitter commissie Inwoners), Bert Leeuwis (voorzitter commissie Bedrijvigheid). 1. Opening, vaststelling volgorde en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering om 9.02 uur. Renate Muller is aanwezig bij de vergadering in het kader van de leergang Raadsadviseur die zij volgt. 2. Verslaglegging van de vergadering van de Agendacommissie van 18 december Vastgesteld. N.a.v. de agendacommissie van 18 december jl. wordt de stand van zaken rond de verordening vrouwenopvang, de RenkumKaart en het informeren van de commissie over Villa Laura aan de orde gesteld. De agendacommissie zou hierover per mail worden geïnformeerd, dat is nog niet gebeurd. RenkumKaart: Vanuit de ambtelijke organisatie komt de informatie dat voor woensdag 29 januari a.s. er een raadsbrief komt. Het raadsvoorstel kan worden aangeleverd voor de aprilcyclus (zie ook agendapunt 3). Villa Laura: Er ligt vanuit de commissie het verzoek van D66 om met meer regelmaat de raad te informeren over de stand van zaken rond Villa Laura. De wethouder heeft toen aangegeven de raad gewoon te informeren via de portfoliocyclus, maar zou hier nog naar kijken. Dit is aan de orde geweest in de agendacommissie en de burgemeester zou hier nog op terug komen. Verordening vrouwenopvang: Mw. van den Berg merkt hier het volgende over op: Vrouwenopvang zit in het laatste prestatieveld van de Wmo. Gemeente Arnhem krijgt hiervoor het geld en de opvang valt daarom ook onder gemeente Arnhem. Zelf maken we hier geen verordening over. Je kunt wel kijken wat de verlengde kosten zijn. Te denken valt dan aan bijvoorbeeld de bijstandsuitkering, hulpmiddelen, kinderen enz. Mw. van Gerwen merkt op dat dit haar bekend is, maar dat het gaat om de tarieven voor vrouwenopvang. Die schijnen door alle gemeenten zelf te worden geregeld in een verordening. Mw. Van Gerwen informeert zelf nog verder hieromtrent en zal evt. LAB-vragen stellen. Redactioneel en naar aanleiding van vastgesteld.

2 CONCEPT Verslaglegging vergadering Agendacommissie 22 januari 2014, pagina 2 3. Agenda s bepalen voor de vergaderingen van resp. 10, 11 en 12 februari 2014 en wijze van behandelen. Sleuteloverhandiging: Er is nog geen verzoek bij de griffie binnengekomen betreffende de sleuteloverhandiging. Mocht deze binnen komen dan kan hiervoor ruimte worden gemaakt in de raadsvergadering van februari. Beste Raadsvoorstel van het jaar: Iedereen heeft gereageerd op de mail over het Raadsvoorstel van het jaar en is unaniem over de nummer één en nummer twee. De burgemeester heeft via de mail nog wat andere suggesties gedaan voor nummer 3. De Agendacommissie concludeert dat er dit jaar geen nummer drie prijs wordt uitgereikt. De agendacommissie gaat akkoord met het voorstel voor de nummer 1 en nummer 2. De prijzen worden uitgereikt in de raadsvergadering van januari. Cie. Inwoners en cie. Bedrijvigheid niet door te laten gaan. Cie. Leefomgeving op 11 februari 2014 met daarin de Parkeernota en alle ingekomen stukken en commissieverslagen. RenkumKaart: De fracties van PvdA, D66, GL en GB hebben vragen gesteld over de RenkumKaart met het verzoek deze te beantwoorden voor 27 januari a.s.: 1. Kan de raad er van uitgaan dat het voorstel met betrekking tot de RenkumKaart over het jaar 2014 daadwerkelijk in de raadsvergadering van februari 2014 zal worden behandeld? Indien nee, waarom? 2. Kan de raad er van uitgaan dat de resultaten van de evaluatie van de RenkumKaart over 2013 vóór de behandeling van dit voorstel aan de raad zullen worden aangeboden? Indien nee, waarom? 3. Wanneer kan de raad een voorstel met betrekking tot de RenkumKaart voor de jaren vanaf 2015 tegemoet zien? Voor woensdag 29 januari a.s. komt er een raadsbrief. Het raadsvoorstel staat gepland voor de aprilcyclus. Commissie Inwoners, die gepland staat op 10 februari Er zijn geen voorstellen aangeleverd voor de vergadering van cie. Inwoners. De agendacommissie adviseert de vergadering niet door te laten gaan. De agendacommissie adviseert de commissie Inwoners van 10 februari 2014 niet door te laten gaan. Commissie Leefomgeving, die gepland staat op 11 februari Parkeernota. Rijp voor behandeling. Uw raad wordt gevraagd de Parkeernota 2003 in te trekken, waarmee de door het college vastgestelde nieuwe Parkeernota gaat gelden. De parkeernota beoogt het uitvoeringskader voor alle voorkomende parkeervraagstukken vast te leggen.

3 CONCEPT Verslaglegging vergadering Agendacommissie 22 januari 2014, pagina 3 De agendacommissie adviseert de Parkeernota te agenderen in de commissie Leefomgeving van 11 februari Commissie Bedrijvigheid, die gepland staat op 12 februari Er zijn geen voorstellen aangeleverd voor de vergadering van cie. Bedrijvigheid. De agendacommissie adviseert de vergadering niet door te laten gaan. 4. LTA/RTA. - Ingekomen stukken cie. Inwoners. a. Regiozaken. b. Uitkomsten van de benchmarkonderzoeken van de SGBO. c. Raadsinformatiebrief Permar november/december d. Raadsbrief RenkumKaart. (wordt nog aangeleverd). - Ingekomen stukken Leefomgeving. a. Regiozaken - Ingekomen stukken Bedrijvigheid. a. Regiozaken b. Onderzoeksplan interne audits 2014; brief van het college van B&W van Renkum d.d. 19 december 2013, inboekingsnummer c. Raadsbrief Intergemeentelijk werken G5, brief van het college van B&W van Renkum d.d. 15 januari 2014, inboekingsnummer: De agendacommissie adviseert, gezien het feit dat het de laatste vergadercyclus is voor de verkiezingen, alle ingekomen stukken te agenderen in de commissie Leefomgeving van 11 februari 2014 evenals de verslagen van de commissies van januari De griffier zal het college erop wijzen dat op de agenda van deze vergadering onderwerpen staan die alle portefeuilles raken. Mw. Van Gerwen geeft aan dat zij graag de maanden april, mei en juni 2014 uitgesplitst had gezien. Zoals nu te zien op de LTA zullen deze raadscyclussen erg vol zijn. En met de verkiezingen in zicht zullen de voorstellen met name over de maanden mei en juni worden verdeeld. Zij verzoekt dit snel in beeld te laten brengen. Om voor de nieuwe raad zo snel mogelijk inzichtelijk te krijgen wat hen de komende tijd aan dossiers voorgelegd wordt, zal de griffie de LTA naast het overdrachtsdocument leggen. De agendacommissie verzoekt de gemeentesecretaris de LTA voor de maanden april, mei en juni op korte termijn uit te splitsen (voor de volgende agendacommissie 18 maart 2014). De agendacommissie verzoekt de LTA naast het overdrachtsdocument te leggen, zodat voor de nieuwe raad inzichtelijk wordt wat er op korte termijn op stapel ligt. Volgende keer wordt op de agenda van de Agendacommissie de wijze en het behandelen van de begrotingscyclus geagendeerd als apart bespreekpunt. Vorig

4 CONCEPT Verslaglegging vergadering Agendacommissie 22 januari 2014, pagina 4 jaar is een andere werkwijze geprobeerd te volgen (overleg financieel fractiespecialisten en ambtelijke organisatie, oriënterend bespreken). Dat is in principe goed bevallen, alleen is wel opgemerkt dat wanneer er een andere werkwijze wordt gevolgd hier vooraf duidelijke afspraken moeten worden gemaakt zodat voor iedereen duidelijk is wat de bedoeling is. De agendacommissie wil in de agendacommissie van 18 maart 2014 de behandelwijze van de begrotingscyclus bespreken. Mw. Van den Berg vraagt wanneer de volgende bijeenkomst decentralisaties staat gepland. Bij de griffie is het verzoek binnen gekomen om 3 februari a.s. te reserveren. Hier is echter nog geen duidelijkheid over. Mw. Van den Berg pleit voor snelle inplanning van deze bijeenkomst. De griffie zal hiernaar informeren. De agendacommissie verzoekt de volgende bijeenkomst decentralisaties zo spoedig mogelijk in te plannen en dit te communiceren met de raad. 5. Toezeggingenlijst. De toezeggingenlijst is niet aangepast. 6. Evaluatie commissie/raad. N.a.v. de commissievergadering Inwoners is er een vervolgvergadering ingepland op 20 januari jl. In deze vergadering is verder gesproken over de kadernota Sociaal Domein. Ook is er die middag een extra besloten bijeenkomst gepland om vragen te kunnen stellen inzake de niet openbare stukken van MFC 3b4. Mw. Van den Berg overweegt de opmerkingen die zij heeft over de omgang met elkaar (tijdens commissie/raad) rondom verkiezingen, mee te nemen naar FVO. Bij de bespreking van het vergaderstelsel zal o.a. besproken worden het bijstaan van de wethouder door een ambtenaar en vervanging van de voorzitter indien deze zich niet goed voelt. 7. Wat verder ter tafel komt. Raadsvoorstel van het jaar 2013: zie agendapunt 3. Mw. Van den Berg brengt de samenstelling van de Agendacommissie na de verkiezingen in. Nu zou het moment zijn om daar naar te kijken, vindt mw. Van den Berg. Als we dit nu laten liggen dan gaan we na de verkiezingen gewoon door op dezelfde voet en er zijn geluiden om de samenstelling van de agendacommissie te veranderen. Evaluatie Agendacie. wordt besproken in vergadering Agendacie. van di. 18 maart Een en ander hangt nauw samen met het vergaderstelsel dat we kennen. Dit zou dan ook tegen het licht moeten worden gehouden.

5 CONCEPT Verslaglegging vergadering Agendacommissie 22 januari 2014, pagina 5 Men is het erover eens dat de oude raad zou moeten evalueren en de nieuwe raad dient te beslissen over eventuele aanpassingen. Afgesproken wordt dat de griffie in februari de vragenlijst in het kader van de evaluatie van de Agendacommissie toezendt aan raads- en commissieleden. De uitkomsten van de evaluatie worden besproken in de eerst volgende vergadering van de Agendacommissie. Deze is op dinsdag 18 maart De agendacommissie kan dan bijvoorbeeld een overdrachtsdocument c.q. advies opstellen dat de nieuwe raad kan bespreken. Want uiteindelijk beslist de raad over agendacommissie en vergaderstelsel. 8. Sluiting. De voorzitter sluit de vergadering om 9.52 uur.

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD)

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD) - C O N C E P T - KORT VERSLAG VAN DE EXTRA OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE SOCIALE INFRASTRUCTUUR, GEHOUDEN OP WOENSDAG 24 MAART 2010 OM 19.30 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS IN ZEVENBERGEN

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Aanwezig: W. Buijs Glaudemans (voorzitter), B van de Burgt, I. van Dinther, J. van Orsouw, H. Renders, M. Zondag (i.p.v. H. Smits), D. Warris, H. Wijnstekers, J. Zoll,

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Betreft vergadering van dinsdag 6 oktober 2015, locatie Raadszaal/Commissiekamer, aanvang 20:15 uur Wijzigingenregister: 13-10:

Nadere informatie

STUKKEN TER BESPREKING. Besluitenlijst van Bestuur en Middelen 19 januari 2016

STUKKEN TER BESPREKING. Besluitenlijst van Bestuur en Middelen 19 januari 2016 enlijst van Bestuur en Middelen 19 januari 2016 1 Opening, mededelingen en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering. De heer Burggraaf verzoekt om agendapunt 11 als eerste te behandelen en

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 30 oktober 2014 14-101 Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 Aan de raad, Onderwerp

Nadere informatie

De Drie Vragen Samengevat Resultaten enquête Doorwerking

De Drie Vragen Samengevat Resultaten enquête Doorwerking De Drie Vragen Samengevat Resultaten enquête Doorwerking In september 2012 heeft de commissie Kwaliteitszorg weer een korte enquête uitgezet onder de leden van de NVRR. Deze keer om na te gaan op welke

Nadere informatie

Vergaderen met BOB. een nieuwe werkwijze voor de gemeenteraad Boxtel

Vergaderen met BOB. een nieuwe werkwijze voor de gemeenteraad Boxtel Vergaderen met BOB een nieuwe werkwijze voor de gemeenteraad Boxtel Januari 2014 1. Inleiding In 2011/2012 heeft een werkgroep uit de raad zich gebogen over de thema s burgerparticipatie en bestuurlijke

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 3 mei 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 3 mei 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 3 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014), dhr. E.K.H.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein Steenwijkerland

Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein Steenwijkerland Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein Steenwijkerland In dit huishoudelijk reglement wordt nader bepaald hoe de Adviesraad Sociaal Domein Steenwijkerland haar werkzaamheden wil uitvoeren. Art.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur.

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur. gemeente Eindhoven Griffie Gemeenteraad, Behandeld door mw. I. van Dijk Telefoon (040) 238 24 07 Verzenddatum 11 december 2014 Verslag Commissie Economie en Mobiliteit Betreft: Openbare vergadering van

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur. gemeente Eindhoven Concept Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) 238 24 88 Verzenddatum 9 januari 20143 Verslagcommissie Financiën en Bestuur (cie FB) Betreft

Nadere informatie

Instructie voor de griffier en regels ter zake van de organisatie van de griffie van de gemeente Weert

Instructie voor de griffier en regels ter zake van de organisatie van de griffie van de gemeente Weert Zoek regelingen op overheid.nl Gemeente Weert Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Instructie voor de griffier en regels ter zake van de organisatie van de griffie

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

UITKOMST VRAGENLIJST TUSSENEVALUATIE REKENKAMERCOMMISSIE BBLM OVER UITGEBRACHTE ONDERZOEKEN IN 2014 EN 2015

UITKOMST VRAGENLIJST TUSSENEVALUATIE REKENKAMERCOMMISSIE BBLM OVER UITGEBRACHTE ONDERZOEKEN IN 2014 EN 2015 gemte ** Berkeiland 's* 1^ gemte Bronckhorst HE C Lochem UITKOMST VRAGENLIJST TUSSENEVALUATIE REKENKAMERCOMMISSIE BBLM OVER UITGEBRACHTE ONDERZOEKEN IN 2014 EN 2015 Algem De voorstellen werkwijze RC BBLM

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein

Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein Datum: dinsdag 19 juni 2018 Aanvangstijd: 20:00 uur Eindtijd: 21.48 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Onderwerp. Verordening Wmo-raad Sociaal Domein Bloemendaal Voorgesteld besluit: De raad van de gemeente Bloemendaal;

Aan de Gemeenteraad. Onderwerp. Verordening Wmo-raad Sociaal Domein Bloemendaal Voorgesteld besluit: De raad van de gemeente Bloemendaal; Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. : 22 december 2016 Commissievergadering d.d. : 14 december 2016 Commissie : Commissie Samenleving Portefeuillehouder : wethouder T. van Rijnberk Programmaonderdeel

Nadere informatie

In de voorliggende verordening regelt de gemeenteraad de procedure rond de functioneringsgesprekken.

In de voorliggende verordening regelt de gemeenteraad de procedure rond de functioneringsgesprekken. RAADSVOORSTEL Nummer 2018/8 datum raadsvergadering : 21 maart 2019 onderwerp : Vaststellen Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad portefeuillehouder : Gemeenteraad datum raadsvoorstel

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

Griffie. Verslag. Mark van Oosterwijk (voorzitter) 21:00-22:00

Griffie. Verslag. Mark van Oosterwijk (voorzitter) 21:00-22:00 Griffie Verslag Vergadering Regiegroep Gehouden op 5 november 2018 Opgemaakt door Carlo Zwartendijk Aanwezig Mark van Stappershoef (voorzitter), Pernell Criens, Liselotte Franssen, Mark van Oosterwijk,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1444998 Datum: 28 mei 2019 Portefeuillehouder: Domein / Team: Griffie Onderwerp: Wijziging Reglementen van orde voor de raad en raadscommissies 2019

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

2006. Nr.: 06.0025 Dnst: Griffie. Werkwijze Raad en commissies 2006 2010. Leiden, 21 maart 2006.

2006. Nr.: 06.0025 Dnst: Griffie. Werkwijze Raad en commissies 2006 2010. Leiden, 21 maart 2006. 2006. Nr.: 06.0025 Werkwijze Raad en commissies 2006 2010. Leiden, 21 maart 2006. In maart 2005 heeft de fractie van D66 de Notitie Bestuurlijke Vernieuwing uitgebracht, met als ondertitel: Het Forum Lugdunum:

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 19 september 2017 20.00 uur L. van Heezik Plaats vergadering Doorkiesnummer raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agenda Onderwerp Pagina punt

Nadere informatie

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur Aanpassingen vergaderstructuur Voorstel 1. kennis nemen van de concept jaaragenda 2. vaststellen thematische indeling commissies 3. toevoegen beeldvormend deel, voorafgaand aan de reguliere commissievergadering

Nadere informatie

Advies: stem in met de beantwoording in bijgaande RIB en stuur deze aan de raad

Advies: stem in met de beantwoording in bijgaande RIB en stuur deze aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 17A.00930 Datum: 22 augustus 2017 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Gemeente Albrandsujaard

Gemeente Albrandsujaard Gemeente Albrandsujaard RAADSBESLUIT Besluit nr.: 118973 Onderwerp: Organisatieverordening 2012 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het presidium d.d. 30 augustus 2012; Gelet

Nadere informatie

Presidium. Afwezig met kennisgeving: dhr. P. Leeuw (gemeentesecretaris)

Presidium. Afwezig met kennisgeving: dhr. P. Leeuw (gemeentesecretaris) Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 17 mei 2018 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. N. Boersma ( Fractie 2014),

Nadere informatie

Geen onderwerpen aangemeld. Schriftelijke vragen: Dhr. Ottens: Gebouwen voor etnische groepen

Geen onderwerpen aangemeld. Schriftelijke vragen: Dhr. Ottens: Gebouwen voor etnische groepen Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 11 januari 2018 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Agendapunt: 4 Sliedrecht, 26 augustus 2010. Onderwerp: Eerste wijziging Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2009

Agendapunt: 4 Sliedrecht, 26 augustus 2010. Onderwerp: Eerste wijziging Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2009 Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 4 Sliedrecht, 26 augustus 2010 Onderwerp: Eerste wijziging Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2009 Voorgesteld

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 18 september 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

TUSSENEVALUATIE REKENKAMERCOMMISSIE Inzicht in de werkwijze

TUSSENEVALUATIE REKENKAMERCOMMISSIE Inzicht in de werkwijze TUSSENEVALUATIE REKENKAMERCOMMISSIE Inzicht in de werkwijze 2014-2015 BBLM Aan: De gemeenteraden van Berkelland, Bronckhorst, Lochem en Montferland Hengelo, 24 juni 2016 Van: Klankbordgroep van de rekenkamercommissie

Nadere informatie

Instructie voor de Griffier gemeente Alphen aan den Rijn

Instructie voor de Griffier gemeente Alphen aan den Rijn GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Alphen aan den Rijn. Nr. 15273 20 maart 2014 Instructie voor de Griffier gemeente Alphen aan den Rijn De raad van de gemeente Alphen aan den Rijn gelet op artikel

Nadere informatie

Instrumentenmatrix Welk instrument kan ik als raadslid gebruiken?

Instrumentenmatrix Welk instrument kan ik als raadslid gebruiken? 1 Feitelijke/technische informatie informatieve vragen algemeen 2 Feitelijke/technische informatie informatieve vragen over raadsstukken 3 Feitelijke/technische informatie Als raadslid vragen liever per

Nadere informatie

In dit opleidingsplan worden de termen opleiding, scholing, training en deskundigheidsbevordering door elkaar gebruikt.

In dit opleidingsplan worden de termen opleiding, scholing, training en deskundigheidsbevordering door elkaar gebruikt. Opleidingsplan gemeenteraad Renkum 2014 2018 Korte inleiding en leeswijzer Dit document geeft een beknopt overzicht van het in 2014 voor de nieuwe raad georganiseerde introductieprogramma. Achtereenvolgens

Nadere informatie

Raadsbesluit llllllllllllll

Raadsbesluit llllllllllllll e Gemeenteraad Echt-Susteren Raadsbesluit llllllllllllll 5 1 0 8 2 2 De raad van de gemeente Echt-Susteren, gezien het voorstel van de griffier van Echt-Susteren d.d. 11 oktober 2016 met BBV nummer510818;

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 28-2-2018 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Gemeente Albrandsuuaard

Gemeente Albrandsuuaard Gemeente Albrandsuuaard RAADSBESLUIT Besluit nr.: 139554 Onderwerp: Organisatieverordening 2014 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het presidium met kenmerk 139555, d.d. 17

Nadere informatie

AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015

AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015 AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015 Aanwezig de leden: Tevens aanwezig: Afwezig: Rollingswier (voorzitter), De Boer (GroenLinks), Gilissen (VVD), Schipper (SP), Van Waveren (CDA), Haage (PvdA), Bos

Nadere informatie

Organisatieverordening gemeenteraad Ermelo

Organisatieverordening gemeenteraad Ermelo Nr. 12051947 Casenr. 2011-12329 Vastgesteld bij raadsbesluit d.d. 26 april 2012 Naam : A. van Meerveld Afdeling : Griffie Datum : 1 mei 2012 pagina 2 van 9 De raad van de ; Gelezen het voorstel van de

Nadere informatie

Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen

Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen Inhoudsopgave Voorwoord...3 Gemeenteraad...5 De werkwijze...6 Het vergaderschema...8 Het rondetafelgesprek...10 Het doel van het rondetafelgesprek...11

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 1110021 Ag. nr : Datum : 22-02-11

Raadsvoorstel Reg. nr : 1110021 Ag. nr : Datum : 22-02-11 Raadsvoorstel Reg. nr : 1110021 Onderwerp Vaststellen Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad. Status Besluitvormend. Voorstel De Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en

Nadere informatie

Verordening Functioneringsgesprekken burgemeester en raad

Verordening Functioneringsgesprekken burgemeester en raad Agendanummer: 11 Vergadering: 4 november 2014 De raad van de gemeente Winsum; overwegende dat het wenselijk is dat de burgemeester - in het kader van een zorgvuldig personeelsbeleid - er recht op heeft

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 5 oktober 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 5 oktober 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 5 oktober 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Burg van den Bosch en mevrouw Rachak zijn verlaat. Plv voorzitter de heer Metz vervangt de raadsvoorzitter.

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem. gelezen het voorstel van het presidium d.d. 16 februari 2017,

Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem. gelezen het voorstel van het presidium d.d. 16 februari 2017, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Hattem Nr. 38584 15 maart 2017 Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem 2017 De raad van de gemeente Hattem; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering raadscommissie Bestuur en Strategie op 21 januari 2009 Onderwerp Besluit Opmerkingen Toezeggingen - Afspraken

Besluitenlijst vergadering raadscommissie Bestuur en Strategie op 21 januari 2009 Onderwerp Besluit Opmerkingen Toezeggingen - Afspraken Besluitenlijst vergadering raadscommissie Bestuur en Strategie op 21 januari 2009 Aanwezig: W. van Lith (voorzitter), L. Kilian (commissiegriffier), P. van Boekel, H. Bronts, S. van Dalen, T. van Vugt,

Nadere informatie

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004 CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT Datum vergadering : 10 juni 2004 Tijdstip : 19.00 uur Aanwezig voorzitter : mevr. J.A. Ie/de heer J.M. Janssen notulist : mevr. W. van de Laar leden : de heer

Nadere informatie

CONCEPT - BEKNOPT - VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET PRESIDIUM VAN 25 OKTOBER 2016

CONCEPT - BEKNOPT - VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET PRESIDIUM VAN 25 OKTOBER 2016 CONCEPT - BEKNOPT - VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET PRESIDIUM VAN 25 OKTOBER Aanwezig: J. Beenakker (voorzitter) T. Zuidema, N.E. Gradisen, B. van Gurp, Th.J.M. van Oostrom, I. Joustra, L. Sonneveldt,

Nadere informatie

September 2014. Evaluatie BOB vergaderen.

September 2014. Evaluatie BOB vergaderen. September 2014 Evaluatie BOB vergaderen. Inhoudsopgave 1. Aanleiding 3 2. Evaluatie BOB model 3 3. Evaluaties 3 4. De beeldvormende vergadering 4 5. De oordeelsvormende vergadering 4 6. De besluitvormende

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN HELMOND

GEMEENTERAAD VAN HELMOND GEMEENTERAAD VAN HELMOND 10 10e vergadering: 3 oktober 2006. Agenda voor de raad van de gemeente Helmond Ik heb de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van een vergadering van de gemeenteraad op dinsdag

Nadere informatie

Verordening op de raadscommissie gemeente Boxmeer 2014

Verordening op de raadscommissie gemeente Boxmeer 2014 Verordening op de raadscommissie gemeente Boxmeer 2014 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: - commissiegriffier: griffier van de raadscommissie

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 7 september 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 7 september 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 7 september 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. L. Schumer (plv. Fractie

Nadere informatie

VERSLAGLEGGING COMMISSIE BEDRIJVIGHEID 12 FEBRUARI 2014, pagina 1

VERSLAGLEGGING COMMISSIE BEDRIJVIGHEID 12 FEBRUARI 2014, pagina 1 VERSLAGLEGGING COMMISSIE BEDRIJVIGHEID 12 FEBRUARI 2014, pagina 1 Aanwezig: Voorzitter: Commissiegriffier: Collegeleden: mw. H.J. van den Berg-van Zijl (GB), dhr. J.P. Bosmann (VVD), dhr. R. Bouwman (D66),

Nadere informatie

Notulen vergadering ASD Meierijstad d.d. 13 september 2017

Notulen vergadering ASD Meierijstad d.d. 13 september 2017 Notulen vergadering ASD Meierijstad d.d. 13 september 2017 Aanwezig: P. van Dieperbeek (voorzitter), J. de Ruijter (secretaris/penningmeester) F. van Bergen, T. van den Berg, P. Bok, E. Bunk, M. van Grinsven,

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie 1 Registratienr.: Z/14/000757/742 Agendapunt 11

Pagina 1 van 6 Versie 1 Registratienr.: Z/14/000757/742 Agendapunt 11 Pagina 1 van 6 Versie 1 Afdeling: Griffie Leiderdorp, 3 juli 2014 Onderwerp: Pilot nieuwe vergaderstructuur Aan de raad. Beslispunten 1. Een pilot van een half jaar uit te voeren met een driewekelijkse

Nadere informatie

Voorzitter Secretaris Lid Lid Lid Lid Wethouder Accountant Financiën Hoofd Financiën Rekenkamercommissie

Voorzitter Secretaris Lid Lid Lid Lid Wethouder Accountant Financiën Hoofd Financiën Rekenkamercommissie Raadsnummer 2014-432 Nieuwegein Auditcom missie Vergaderdatum Maandag 27 oktober 2014 Begin- en eindtijd 18.30-20.00 uur Aantal bijlagen verslag Voorzitter G. Bamberg Notulist Y. Mes Aanwezi Afwezig (m.k.)

Nadere informatie

statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013

statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013 MEMO Aan: Presidium Van: statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013 1. Aanleiding. Er is meerdere keren in het presidium gesproken over de werkwijze

Nadere informatie

G. Sanders (D66): "" L.A.M. Kompier (Gemeenteraad): "" G. Sanders (D66): "" L.A.M. Kompier (Gemeenteraad): "" G. Sanders (D66): "" L.A.M.

G. Sanders (D66):  L.A.M. Kompier (Gemeenteraad):  G. Sanders (D66):  L.A.M. Kompier (Gemeenteraad):  G. Sanders (D66):  L.A.M. Agenda 1. Eventuele bijlagen kunt u vinden bij de commissievergadering van 10 februari jl. 2. Opening. 3. Mededelingen. 4. Vaststellen van de agenda. 5. Vaststellen verslag raadsvergadering 27 januari

Nadere informatie

Verslag vergadering presidium d.d. 15 mei 2017

Verslag vergadering presidium d.d. 15 mei 2017 Verslag vergadering presidium d.d. 15 mei 2017 Zaaknummer: 128030 Locatie: vergaderruimte Willinks Notulist: J. Eppinga Aanwezig: De heer B.J.J. Bengevoord (voorzitter) De heer H.J. Tannemaat (WB) De heer

Nadere informatie

verordening op het raadspresidium

verordening op het raadspresidium nummer 1.1.6 regeling verordening op het raadspresidium nr. 1.1.6 de raad van de gemeente Gouda Gelezen het voorstel van het presidium van 28 juni 2014; Gelet op artikel 4 van het Reglement van Orde voor

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Betreft vergadering van dinsdag 19 januari 2016, locatie Raadszaal/Commissiekamer, aanvang 17:00 uur LET OP: VERGADERING START

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering ABM

Resumé van de openbare commissievergadering ABM Resumé van de openbare commissievergadering ABM Datum: donderdag 18 april 2019 Aanvangstijd: 20.00 uur Eindtijd: 22.22 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Registratienr: [ 34887] Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg

Registratienr: [ 34887] Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg Raadsvoorstel Agendapuntnummer: 1m Aantal bijlagen: -- Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg Inleiding Het fractievoorzittersoverleg bestaat uit de voorzitter van de gemeenteraad en de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Artikel 1 - Samenhang 1. De bepalingen in dit reglement moeten in samenhang worden gezien met de Verordening Participatieraad Gemeente Zevenaar (zoals

Nadere informatie

EVALUATIE FUNCTIONEREN COMMISSIE SAMENLEVING 14 formulieren retour AGENDA. 1. Zijn de agenda's en stukken tijdig ontvangen?

EVALUATIE FUNCTIONEREN COMMISSIE SAMENLEVING 14 formulieren retour AGENDA. 1. Zijn de agenda's en stukken tijdig ontvangen? EVALUATIE FUNCTIONEREN COMMISSIE SAMENLEVING 14 formulieren retour Rol Griffie AGENDA 1. Zijn de agenda's en stukken tijdig ontvangen? Ja en neen 13 1 agenda's wel, stukken niet altijd. 2. Zijn de agenda's

Nadere informatie

Besluitenlijst Collegevergadering

Besluitenlijst Collegevergadering Datum 18-06-2019 Tijd 9:00-11:45 enlijst Collegevergadering Locatie Voorzitter Aanwezigen Toelichting Gemeentehuis Noordwijk J.H.M. Hermans-Vloedbeld J.P. van den Berg, R. ter Hark, J.H.M. Hermans-Vloedbeld,

Nadere informatie

Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners

Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners 1 Waarom veranderen? We willen dualer debatteren We willen korter/ efficiënter vergaderen We willen meer

Nadere informatie

Politieke vragen die voorafgaan aan het verbeteren van de kwaliteit van het vergaderen

Politieke vragen die voorafgaan aan het verbeteren van de kwaliteit van het vergaderen Bij15-386 Politieke vragen die voorafgaan aan het verbeteren van de kwaliteit van het vergaderen Aanleiding In 2014 is het vergaderstelsel van Heerhugowaard aan de hand van een enquête geëvalueerd. De

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 8 november 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 8 november 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 8 november 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Gewijzigde lijst van mededelingen en ingekomen stukken (N.B.: De wijziging betreft toevoeging van het stuk onder nr. CC.)

Gewijzigde lijst van mededelingen en ingekomen stukken (N.B.: De wijziging betreft toevoeging van het stuk onder nr. CC.) Gewijzigde lijst van mededelingen en ingekomen stukken (N.B.: De wijziging betreft toevoeging van het stuk onder nr. CC.) Raadsvergadering d.d. 19 maart 2015 Bijlage bij agendapunt 03 03 Mededelingen en

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Raadsvoorstel Raadsvoorstel Voorstelnummer: Houten, 2 oktober 2014

Raadsvoorstel Raadsvoorstel Voorstelnummer: Houten, 2 oktober 2014 Raadsvoorstel Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2014-065 Houten, 2 oktober 2014 Onderwerp: Voordracht benoeming griffier Beslispunten: Ingaande 1 januari 2015 de heer W. van Zanen uit Amsterdam aanstellen

Nadere informatie

Protocol Coalitiebesprekingen Bussum 2014

Protocol Coalitiebesprekingen Bussum 2014 Protocol Coalitiebesprekingen Bussum 2014 Voorstel ter bespreking op 22 april 2014 Auteurs: Marieke Munneke Smeets René Sweijen 18 april 2014!1 Inhoud 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Uitgangspunten 4.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

EEN NIEUWE MANIER VAN VERGADEREN

EEN NIEUWE MANIER VAN VERGADEREN EEN NIEUWE MANIER VAN VERGADEREN 2014 -... Een nieuwe manier van vergaderen 1 INLEIDING De gemeenteraad heeft in februari 2009 besloten volgens een nieuwe systematiek te vergaderen. Tot die tijd werden

Nadere informatie

Voorstel om te besluiten Artikel 13 van de verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017 als volgt te wijzigen:

Voorstel om te besluiten Artikel 13 van de verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017 als volgt te wijzigen: Raadsvoorstel Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2017 / 136/2017 Onderwerp Vaststelling "Verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017" Programma Bestuur & Middelen

Nadere informatie

10.0. Voordracht benoeming griffier

10.0. Voordracht benoeming griffier 10.0. Voordracht benoeming griffier Inhoudsopgave 10.0. Voordracht benoeming griffier... 2 Raadsvoorstel voordracht benoeming griffier... 3 10.0. Voordracht benoeming griffier 10.0. Voordracht benoeming

Nadere informatie

([if UP 2 013-29/ Aan De raad van de gemeente Nieuwegein Onderwerp. Datum 23 oktober 2013. Vaste vergaderdag bijeenkomsten gemeenteraad van Nieuwegein

([if UP 2 013-29/ Aan De raad van de gemeente Nieuwegein Onderwerp. Datum 23 oktober 2013. Vaste vergaderdag bijeenkomsten gemeenteraad van Nieuwegein Nieuwegein *\ /,#fslr\ ([if UP 2 013-29/ % Aan De raad van de gemeente Nieuwegein Onderwerp Datum 23 oktober 2013 Vaste vergaderdag bijeenkomsten gemeenteraad van Nieuwegein Afdeling Griffie Bijlagen PRESIDIUM

Nadere informatie

2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht

2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht 2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht Instrument Wat wil ik? Welke procedure? AMBTELIJKE BIJSTAND Verordening op de ambtelijke bijstand Gemeenteblad van Utrecht 2009, nr. 45 AMENDEMENT Artikel

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Inleiding De Adviesraad Sociaal Domein is in de huidige opzet gestart sinds eind 2013. De wijze waarop voorheen de WMO raad was ingericht voldeed voor

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

ZEER BEKNOPT VERSLAG COMMISSIE SAMENLEVINGSZAKEN 2 SEPTEMBER 2015

ZEER BEKNOPT VERSLAG COMMISSIE SAMENLEVINGSZAKEN 2 SEPTEMBER 2015 ZEER BEKNOPT VERSLAG COMMISSIE SAMENLEVINGSZAKEN 2 SEPTEMBER 2015 AANWEZIG Voorzitter: dhr. H.P.J.M. ter Veen Griffier: mevr. M.C.G.M. de Vree-Bekker Commissieleden: dhr. R.W. Tesselaar (CDA) dhr. N.A.M.

Nadere informatie

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Aanwezig: Afwezig met afmelding: Afwezig zonder afmelding: E. van Aalzum (vz. Rekenkamer) P. van Vliet (lid Rekenkamer) P. de Goede (lid Rekenkamer) J. Smink (secr. Rekenkamer)

Nadere informatie

Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden

Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 24

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om 19.30 uur in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga,

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM GEHOUDEN OP DINSDAG 23 OKTOBER 2018 OM 19.00 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET BESTUURSCENTRUM

Nadere informatie