Mijn 5 gouden. .. slank, vitaal en soepel door de overgang gaat!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mijn 5 gouden. .. slank, vitaal en soepel door de overgang gaat!"

Transcriptie

1 Mijn 5 gouden tips..zodat jij ook.. slank, vitaal en soepel door de overgang gaat!

2 Wie ik ben en wat ik doe? Mijn naam is Judith Bussink en ik houd me als natuurgeneeskundig therapeut al jaren bezig met voeding en vitaliteit. In de afgelopen jaren heb ik honderden zelfbewuste vrouwen, zoals jij en ik, mogen begeleiden bij het bereiken van een gewicht dat bij hen past. Nog belangrijker vind ik dat zij een leefstijl hebben ontwikkeld waarbij ze zich fit en vitaal voelen. Ze zijn helemaal happy omdat zij de touwtjes weer in handen hebben. Daarbij kijk altijd verder dan naar voeding alleen. Ook disbalans in het lichaam, vitaminetekorten, ingesleten patronen en last but not least mindset komen daarbij uitgebreid aan bod. Ik word nog steeds elke dag blij als ik kan helpen bij het behalen van jouw unieke doel. De afgelopen jaren raakte ik steeds meer in de ban van de vrouw en haar hormonen. Omdat ik zelf al vrij vroeg in de overgang raakte, met alle bijkomende kwaaltjes van dien, ben ik me daar meer in gaan verdiepen. In mijn omgeving zag ik ook dat vriendinnen en cliënten dit best een lastige periode vinden. Juist op het moment dat je wat ouder wordt, meer rust ervaart, beter in balans bent, goed voor jezelf zorgt en meer tijd krijgt gooit de overgang soms roet in het eten.

3 Daarom heb ik Menokuur ontwikkeld, de oplossing om slank, vitaal en soepel door de overgang te gaan. Binnen 4 weken werk je in overzichtelijke stappen naar jouw persoonlijke doel. Het geheim van deze succesvolle Menokuur, zit m vooral in de stapsgewijze opbouw en de zorgvuldig samengestelde supplementen, boordevol vitaminen en mineralen. Deze zijn afgestemd op jou als vrouw in en rond de overgang. Daarbij is Menokuur eenvoudig te volgen en bijzonder effectief. Wil je vandaag alvast de eerste stap zetten, lees dan hieronder mijn 5 gouden tips om slank en soepel door de overgang te gaan.

4 Gouden tip 1 Wanneer ben je in de overgang? Je bent definitief in de overgang als je een jaar lang niet meer menstrueert. Echter de klachten beginnen al veel eerder. In de eerste fase (en dat kan al vanaf begin 40) is jouw cyclus nog regelmatig maar kun je al te maken krijgen met hoofdpijn, pijnlijke borsten, gewichtstoename, zwaardere bloedingen etc. Je hormoonspiegels variëren nog erg en dat leidt tot klachten. Zit jij in de overgang? Onderstaand tref je een lijst met specifieke en a-specifieke overgangsklachten aan. De één scoort op veel punten hoog, de ander op een aantal heel erg en op een aantal niet. Kruis eens aan welke klachten je hebt, dat maakt het gemakkelijk om een oplossing te vinden en je bewust te zijn van wat de overgang met je doet. Klachten die rechtstreeks een gevolg zijn van het feit dat de eierstokken minder hormonen aanmaken: - Verandering van de cyclus (korter, onregelmatig, overmatig bloedverlies) - Opvliegers en (nachtelijk) transpireren - Droge slijmvliezen (vagina, ogen, mond, neus) Vertel eens: Hoeveel klachten kun jij aankruisen? En kun je er ook een cijfer aan koppelen? 1 is bijna geen last en 10 staat voor erg veel last. Gewrichtsklachten Overmatig zweten Verhoogde bloeddruk Spierpijn Minder zin in seks Haaruitval (vet / droog) Slapeloosheid Duizeligheid Verandering van de cyclus Vermoeidheid Hoofpijn / migraine Lipoedeem Hartkloppingen Gewichtstoename Traag werkende schildklier Depressieve gevoelens Rusteloze benen Vreemde eetgewoonten Stemmingswisselingen Kramp (kuiten) Opvliegers Vergeetachtigheid Andere stoelgang Droge slijmvliezen

5 Gouden tip 2 Maak een overgangsdagboekje Als jij met de eerste gouden tip aan de slag bent gegaan, is het handig om een schrift of notitieboekje te nemen met een harde kaft, waarin je jouw klachten noteert. In dit overgangsdagboekje kun je de intensiteit (het cijfer dat je bij de klacht hebt genoteerd) vermelden. Ook is het handig om te turven hoe vaak per week of per maand de klachten terugkeren. Op deze manier word je je bewust van wat deze unieke periode met jou doet. Ga je in deze fase van je leven leefstijlaanpassingen doen, dan krijg je beter zicht op de resultaten die dit oplevert. Maak er een persoonlijk handboekje van voor jou alleen. Naast de bevindingen die je noteert, kun je hierin ook jouw dromen voor de toekomst, oude idealen, valkuilen, overwinningen en moeilijke momenten bijhouden. Door dit geruime tijd te doen krijg je steeds meer inzicht in jezelf en de wijze waarop je je leven inricht. Ook krijg je een beter beeld van patronen die tot nu toe zijn ingesleten. En als je dat inzicht éénmaal hebt, is het gemakkelijker om keuzes voor de toekomst te maken. Wat past nog bij je en waar wil je het tweede gedeelte van je leven toch anders inrichten. Als je hiervoor tijd neem, neem je ongemerkt even een momentje voor jezelf en word je je weer een beetje meer bewust van wat jij nu echt belangrijk vindt.

6 Gouden tip 3 Accepteer dat wat is Hoe meer je je tegen de overgang verzet, hoe meer last je ervan hebt. Ik komt uit Twente en bij ons zeggen ze vaak Loat goan, of gewoon laat gaan of laat los Dat is ook een mooie uitdrukking voor de menopauze. Op het moment dat je je verzet, worden de klachten vaak alleen maar erger (denk hierbij bijvoorbeeld aan opvliegers). Op het moment dat je je aan deze fase over kunt geven en de energie door je lijf kunt en durft laten gaan, zul je er veel minder last hebben. Houd je vast aan het gegeven dat de overgang een fase is. Een fase die voorbij gaat. Die er gewoon bij hoort. Op het moment dat je erop vertrouwt dat deze fase jou ook wat moois brengt, dan zul je zien dat je uiteindelijk een mooie, nieuwe balans zult vinden.

7 Gouden tip 4 Focus op de positieve aspecten Gelukkig heeft de overgang ook positieve aspecten, dus probeer niet steeds te blijven hangen in het negatieve. Spreek jezelf positief toe en neem jezelf af en toe niet te serieus. - Je bent niet meer ongesteld - Als je in de overgang komt ben je vaak nog jeugdig en actief - Je wordt eindelijk een wijze vrouw en de maatschappij kan gebruik maken van jouw wijsheid - Je bent niet meer zo onzeker - Je neemt je leven tot nu toe onder de loep en kunt nieuwe keuzes maken - Je weet vaak heel goed wat je wel wilt en wat persé niet meer - Je durft meer op je intuïtie te vertrouwen - Je hoeft niet meer zoveel te zorgen (kinderen gaan vaak de deur uit) - Je hebt daardoor meer tijd voor jezelf - Daardoor kun je beter voor jezelf zorgen - Het is een fase in je leven - De menopauze is geen eindpunt, maar een nieuw begin

8 Gouden tip 5 Wat kan ik nu direct al doen? Wil je direct aan de slag om je beter in je vel te voelen? Dat kan. 1. Wees voorzichtig met cafeïne 2. Wees voorzichtig met alcohol 3. Drink voldoende water 4. Wees voorzichtig met pittige kruiden 5. Stop met roken 6. Heb je veel last van opvliegers, zorg voor kleding van natuurlijke materialen en draag laagjes. Laat de opvlieger gewoon komen en beweeg rustig mee. 7. Zorg voor voldoende nachtrust 8. Heb je veel last van nachtzweten, draag s nachts katoenen kleding. 9. Vermijd stress zoveel mogelijk, denk hierbij aan stress in de relatie, op het werk, met de kinderen 10. Zorg voor voldoende ontspanning

9 DE 5 GOUDEN TIPS NOG EEN KEER OP EEN RIJTJE Gouden tip 1 Klachten overgang in kaart brengen Gouden tip 2 Je houdt een Overgangsdagboekje bij Gouden tip 3 Accepteer dat wat is Gouden tip 4 Focus op de positieve aspecten Gouden tip 5 Wat kan ik nu direct al doen? Ben je geïnteresseerd in Menokuur (met of zonder online ondersteuning)? Lees dan nog even verder!

10 Waarom Menokuur? De Menokuur is een 24 dagen programma waarin je jouw hormonen in balans brengt en klachten laat verdwijnen. Het is een kuur waarbij je gezond en puur eet. Je ondersteunt je systeem en je verliest overtollige kilo s. Het is een verantwoorde en prettige manier om te kiezen voor jezelf. Je doorbreekt minder positieve patronen en groeit naar een nieuwe en gezonde leefstijl. Voordelen Menokuur: Jouw overgangsklachten verminderen of verdwijnen Jouw hormonen komen meer in balans Je hebt meer energie en voelt je fitter Je ontgift je lichaam Je ervaart een positieve uitwerking op het brein Je ervaart geen hongergevoel Je voelt je minder opgeblazen Je pakt je reserve vet(zones) effectief aan (buik, billen, heupen) Je verliest geen spierweefsel Je eet puur en gezond Het is hypo allergeen Het is natuurlijk en veilig in gebruik Al vele vrouwen hebben met succes Menokuur gebruikt en voelen zich stukken beter. Menokuur is ontwikkeld om het zelfstandig te volgen. Daarom wordt Menokuur standaard geleverd met een praktische handleiding, heerlijke en makkelijk te maken recepten, een eenvoudig stappenplan en een handig boodschappenlijstje. Ja, ik wil Menokuur bestellen en zelf aan de slag! Voordelen Menokuur met online begeleiding: De ervaring leert echter dat de meeste vrouwen de beste resultaten behalen als ze zich gesteund voelen. Voor vrouwen die in de buurt van mijn praktijk wonen is het meestal geen probleem om een afspraak te plannen, maar voor vrouwen die verder weg wonen is dat niet zo praktisch. Om jou een steuntje in de rug te bieden heb ik een online begeleidingsprogramma ontwikkeld. Via onderstaande link kun je Menokuur inclusief online begeleidingsprogramma bestellen. Ja, ik wil Menokuur met online begeleiding bestellen!