Bevestigings- en intrededienst van

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bevestigings- en intrededienst van"

Transcriptie

1 Bevestigings- en intrededienst van ds. Evelyn Quaak-Kloet. Zondag 19 sept. 2021, u. Johanneskerk te Domburg. Voorgangers: ds. Flip Beukenhorst uit Oostkapelle ds. Evelyn Quaak-Kloet ouderling van dienst: Kees Bosselaar Lector: Jojanneke Quist-Littel Muzikale begeleiding: Hanna Reijnhoudt: orgel Ineke de Haas: bugel Adrie Marinissen: koster Protestantse Gemeente Aagtekerke-Domburg

2 VAN BUITEN NAAR BINNEN Met vreugde komen Woord van welkom Allen gaan staan Intochtslied Lied 107:1 1 Gods goedheid houdt ons staande zolang de wereld staat! Houd dan de lofzang gaande voor God die leven laat. Al wie door Hem bevrijd uit ongastvrije streken, naar huis wordt heengeleid, zal van zijn liefde spreken. Begroeting V Onze hulp is in de Naam van de Heer, A DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT. V God die liefheeft, trouw is en bevrijdt, A DIE NIEUWE MOGELIJKHEDEN SCHEPT, V en mensen zegent met elkaar A OM IN JEZUS NAAM DE WEG VAN VREDE TE GAAN. Allen gaan zitten Gebed om ontferming Lofzang lied 146C 1, 3 1 Alles wat adem heeft love de Here, zinge de lof van Israëls God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren, roem ik zijn liefde en prijs mijn lot. Die lijf en ziel geschapen heeft worde geloofd door al wat leeft. Halleluja! Halleluja!

3 3 Welgelukzalig is ieder te noemen die Jakobs God als helper heeft! Wat zou hem schaden, wie zou hem verdoemen, die dag aan dag met Christus leeft? Wie met de Heer te rade gaat, die staat Hij bij met raad en daad. Halleluja! Halleluja! Inleidende woorden Presentatie VERBINDEN - Ds. Flip Beukenhorst: Gemeente, in deze dienst zal ds. Evelyn Francina Quaak-Kloet als dienaar des Woords verbonden worden aan de Protestantse Gemeente te Aagtekerke-Domburg. Mag ik nu aan collega Quaak vragen om op te staan en naar voren te komen. Ds. Evelyn Francina Quaak-Kloet is op 3 februari 2002 bevestigd als dienaar des Woords te Giessen-Rijswijk, vervolgens te Prinsenbeek en zij staat nu gereed om als predikant hier verbonden te worden aan de Protestantse Gemeente te Aagtekerke-Domburg. Ik vraag u, broeder Rinus Moens, als voorzitter van de kerkenraad, zijn er bij de kerkenraad wettige bezwaren ingebracht, die deze bevestiging zouden verhinderen? -Dhr.Rinus Moens, voorzitter kerkenraad, staande: Er zijn geen wettige bezwaren ingebracht. De beroepingsprocedure is op wettige wijze en in goede orde verlopen en de leden van onze protestantse gemeente zijn naar behoren daarbij betrokken geweest. -Ds. Flip Beukenhorst: Dan stel ik vast dat er geen bezwaren zijn. Wij mogen haar verbinden aan deze gemeente, waartoe de kerk van Christus haar geroepen heeft. Loven wij de Heer. Gemeente: Wij danken God. Opdracht

4 Gebed voor de verbintenis Gelofte Gebed in stilte Gebed om de Geest: lied 681 Veni sancte Spiritus (2x) Veni sancte Spiritus, tui amoris ignem accende. Veni sancte Spiritus, veni sancte Spiritus. Vertaling: Kom, heilige Geest, ontsteek het vuur van uw liefde. Verbintenis Zegenbede met handoplegging Allen gaan staan Aanvaarding en verwelkoming V. V. Gemeente, dit is uw predikant. Wilt U Evelyn Quaak-Kloet als herder en leraar in uw midden ontvangen en haar hooghouden in haar ambt? Haar omringen met uw meeleven, dragen in uw gebeden en met haar meewerken in de dienst van onze Heer? Allen: JA, DAT WILLEN WE VAN HARTE Gesproken zegenbede allen: God zal met je meegaan als licht in je ogen als lamp voor je voet als hand op je hoofd en arm om je schouder; als baken bij ontij en verte die wenkt als groet op je lippen en hoop in je hart als stem die je uitdaagt en woord dat je voorgaat.

5 HET WOORD Droom, durf, deel en doe Vredegroet V: De vrede van de Heer is altijd met u A: EN MET U IS DE HEER Allen gaan zitten Gebed om de Heilige Geest Eerste lezing: 1 Samuel 3:1-10 (lector) Lied 840: 1 (gesproken bij orgel door voorganger) 1 Lieve Heer, Gij zegt kom en ik kom want mijn leven is onder de macht gesteld van de Heer die mijn dagen en nachten telt en de Heer zegt kom en ik kom. Tweede lezing: Lucas 4:14-22 Lied 840: 2,3 (gesproken bij orgel door voorganger) 2 O mijn God, Gij zegt ga en ik ga, Gij zegt ga en ik ga, laat mij niet alleen, wees het woord in mijn vlees en de geest om mij heen, wees de adem waaruit ik ontsta. 3 Want o Heer, ik zeg kom en Gij komt, ik zeg kom en Gij komt en uw bloed wordt wijn en uw lichaam brood voor wie hongerig zijn en uw naam wordt een lied in mijn mond.

6 Overdenking Droom, durf, deel, doe met iedereen - Lisette Spaander Droom, durf, doe en deel met iedereen Sluit je ogen één seconde, zet een lach op je gezicht Zeg bedankt tegen het leven, voor de liefde en het licht Doe een wens voor iemand anders al lijkt het nog zo klein en stil Elke golf begint als rimpel maar maakt altijd een verschil Vier het leven om je heen Hang de slingers op en dans met iedereen Het leven is al veel te kort Ja en alleen is maar alleen Dus droom, durf, doe en deel met iedereen. Deel je rijkdom met een ander, liefde nog veel meer dan goud En wees lief voor wie je lief is, zeg als je van iemand houdt Geef een glimlach aan een vreemde, knuffel iemand elke dag En wees dankbaar voor de dingen die je vandaag beleven mag Vier het leven om je heen Hang de slingers op en dans met iedereen Het leven is al veel te kort Ja en alleen is maar alleen Dus droom, durf, doe en deel met iedereen. Kijk naar de golven en zie de zee Kijk naar alle mensen om je heen Pak maar mijn hand en ik neem je mee Want wij samen, kunnen samen, meer dan... één Sluit je ogen één seconde, zet een lach op je gezicht Geniet maar even van het donker, wordt vanzelf wel weer licht Pak de hand van iemand naast je, maakt niet uit of je hem kent Iedereen is even welkom, zolang je maar jezelf bent Gooi je handen nu de lucht in, vul je hart met hoop en trots

7 Open nu maar weer je ogen, zie door de bomen weer het bos Vier het leven om je heen Hang de slingers op en dans met iedereen Het leven is al veel te kort Ja en alleen is maar alleen Dus deel je hart Met iedereen Die om je heen Dus niet alleen Droom, durf, doe en deel met iedereen. VAN BINNEN NAAR BUITEN In liefde gaan Gebeden, afgesloten met het gezamenlijk uitgesproken Onze Vader Moment met de kinderen Allen gaan staan Samenzang slotlied: 978: 1,4 1 Aan U behoort, o Heer der heren, de aarde met haar wel en wee, de steile bergen, koele meren, het vaste land, de onzekere zee. Van U getuigen dag en nacht. Gij het ze heerlijk voortgebracht. 4 Laat dan mijn hart U toebehoren en laat mij door de wereld gaan met open ogen, open oren om al uw tekens te verstaan. Dan is het aardse leven goed, omdat de hemel mij begroet.

8 Zegen en gezongen amen Allen gaan zitten Korte toespraken Collecte bij de uitgang: kerk en diaconie. Extra collecte: ZWO Na de dienst is gelegenheid om met de nieuwe predikante persoonlijk kennis te maken en elkaar te ontmoeten. U bent van harte welkom in Schuttershof, Kanonweistraat 30 in Domburg.