PROGRAMMA JULI EN AUGUSTUS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROGRAMMA JULI EN AUGUSTUS"

Transcriptie

1 PROGRAMMA JULI EN AUGUSTUS WE ZIJN NOG OP WEG NAAR HET NIEUWE NORMAAL We zitten in een overgangsperiode. Veel organisatoren moeten nog zoeken op welke manier ze met de nieuwe voorschriften moeten werken en hun aanbod toch kunnen realiseren. Ze weten niet welk effect dit zal hebben op hoeveel plaatsen ze kunnen aanbieden en op hoeveel mensen activiteiten willen bijwonen. Daardoor hebben we nog niet van al onze partners nieuws over de activiteiten die we kunnen aanbieden. Wil je op de hoogte gehouden worden over de KATHEDRAALCONCERTEN, HET MAFESTIVAL, MOODS EN EVENTUEEL ANDERE ACTIVITEITEN die er nog zullen bijkomen? Laat dit weten aan Bart ( ) of Jovi ( ) of via We houden je dan op de hoogte als er nieuwe activiteiten bijkomen! GRATIS OP KAMP BIJ IDEEKIDS! Idee Kids vzw organiseert kampen zonder overnachting voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Al meer dan 25 jaar trachten ze via de projectkampen kinderen vanuit hun eigen sterktes hun toekomst vorm te laten geven. Zo ook in Brugge, waar we al vele jaren gevestigd zijn in het Sint-Lodewijkscollege en sinds vorige jaar ook kampen organiseren in Sint-Leo Hemeldsdaele (Potterierei). Ideekids vindt het belangrijk om alle kinderen de kans te geven hun talenten te ontdekken en dragen graag hun steentje bij om zoveel als mogelijk kinderen te ontvangen op kamp. Met bijzondere aandacht voor maatschappelijk kwetsbare kinderen. In coronatijden, waar kinderen niet veel speelruimte meer hebben, lijkt hen dit broodnodig. Onder het mom van Iedereen op Kamp schenkt Ideekids aan de stad Brugge graag 20 gratis kampen. Dit is een actie die in het verleden reeds werd gedaan, toen kwamen veel reacties binnen. Als je ons laat weten voor welk kamp je iemand wilt inschrijven, dan zorgen we voor de reservatie. Let op! We hebben geen onbeperkt aantal kortingscodes. De eerste 20 kinderen kunnen gratis deelnemen, voor de andere kinderen bekijken we de mogelijkheid om aan kortingstarief te gaan, via Iedereen Verdient Vakantie. Een kamp kost dan ongeveer 35 euro. Heb je nog vragen? Wil je je kind/kinderen voor over gratis kamp inschrijven? Neem dan contact op met Bart ( , ) of Jovi ( , ) of via vrijetijdsparticipatie@ocmw-brugge.be.

2 EIGEN ACTIVITEITEN VAN HET BRUGS NETWERK VRIJETIJDSPARTICIPATIE Net als vorig jaar willen we opnieuw een wekelijks aanbod brengen van kleinere activiteiten. We starten met drie activiteiten waar we de veiligheidsregels kunnen respecteren. We spreken telkens af op een vaste dag en uur. Bij slecht weer zullen we het wandelen of fietsen annuleren. WAT? We stellen het volgende weekschema voor: - Dinsdagnamiddag om 14 uur: we spreken af aan het Concertgebouw en maken samen een wandeling - Woensdagnamiddag om 14 uur: we gaan samen zwemmen in het Jan Guilinizwembad (Keizer Karelstraat 41, Christus Koning) - Vrijdagnamiddag om 14 uur: we spreken af aan het Concertgebouw en maken samen een fietstocht HOE WERKT HET PRAKTISCH? Alle activiteiten zijn GRATIS! Heb je interesse voor één of meerdere activiteiten? Laat het dan weten, zodat we je op de hoogte kunnen houden. Wandelen: Je moet hiervoor iedere week apart inschrijven. We gaan immers wandelen met een groep van maximum 10 personen. Je kan je inschrijven tot maandagavond. Zwemmen: Je moet hiervoor iedere week apart inschrijven, zodat we de reservatie nog tijdig in orde kunnen brengen. We gaan zwemmen met een groep van maximum 5 personen. Je kan je inschrijven tot maandagavond. Fietsen: Je moet hiervoor iedere week apart inschrijven. We gaan immers fietsen met een groep van maximum 10 personen. Je kan je inschrijven tot donderdagavond. Heb je nog vragen? Wil je voor over één of meer activiteiten op de hoogte gehouden worden? Neem dan contact op met Bart ( , ) of Jovi ( , ) of via vrijetijdsparticipatie@ocmw-brugge.be.

3 CONCERTGEBOUW CIRCUIT ZATERDAG 10 JULI OM 11 UUR IN HET CONCERTGEBOUW Over de jaren hebben we al een aantal malen een geleid bezoek aan het Concertgebouw gebracht. Maar nog nooit hebben we het Concertgebouw Circuit gedaan. Tijd dus om het Concertgebouw te ontdekken tijdens een belevingsparcours met kunst en architectuur! Ook kinderen halen hun hartje op tijdens een speelse verkenningstocht. Tijdens het parcours maak je kennis met de architectuur van het Concertgebouw, de kunst werken die in het gebouw geïntegreerd zijn, de interactieve klankinstallaties, bijzondere verhalen over het gebouw. Onderweg kun je ook genieten van een spectaculair uitzicht over de stad. Wil je meer informatie of wil je inschrijven voor dit bezoek (zonder gids)? Neem dan contact op met Bart ( ) of Jovi ( ) of via We spreken af om 10 uur 30 aan de ingang van het Concertgebouw. GELEID BEZOEK AAN DE TENTOONSTELLING DE WERELD BINNEN HANDBEREIK DONDERDAG 15 JULI OM 14 UUR IN HET ARENTSHUIS DIJVER Het Spermalie-instituut is een begrip in Brugge. Opgericht in 1836 door kanunnik Charles-Louis Carton, speelde het een belangrijke rol in de ontwikkeling van het onderwijs voor blinde en slechtziende kinderen, ook internationaal. De collectie hulpmiddelen voor leerlingen met een visuele beperking is bewaard gebleven. Die bestaat onder meer uit schrijf-, leesen rekenhulpmiddelen, naast objecten uit bijvoorbeeld het aardrijkskundige onderwijs en de opleiding handwerk. Al deze voorwerpen boden leerlingen de kans op een meer zelfstandig en rijker leven. Curatoren Piet Devos en Tonia In den Kleef presenteren op vraag van De Kade vzw en Erfgoedcel Brugge een selectie voorwerpen uit deze bijzondere verzameling. Verschillende ambassadeurs (oud-leerlingen en -docenten) delen via audio hun ervaringen. Kunstenaar Peter de Cupere ontwikkelde - samen met mensen met een visuele beperking - een geuralfabet. In Leuven loopt een gelijkaardige expo vanaf 3 mei. Wil je meer informatie of wil je inschrijven voor dit geleid bezoek? Neem dan contact op met Bart ( ) of Jovi ( ) of via vrijetijdsparticipatie@ocmw-brugge.be. We spreken af om 13 uur 30 aan de ingang van het Arentshuis.

4 CIRQUE PLUS DINSDAG 20 JULI TOT ZONDAG 25 JULI IN HET GROOT-SEMINARIE INGANG VIA DE PETERSELIESTRAAT Humor, acrobatie, clownerie en emotie lopen als een rode draad door Cirque Plus. En dit jaar maar liefst zes dagen lang in en rond de tuin van het Grootseminarie! Dit jaar heb je voor elke voorstelling een ticket nodig. De tuin is enkel toegankelijk voor wie een ticket heeft. Wij zijn blij dat we voor een aantal voorstellingen tickets kunnen aanbieden. Per persoon kunnen we maar een beperkt aantal tickets toezeggen, om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om van het festival te genieten. Wil je meer informatie of wil je inschrijven voor één of meerdere voorstellingen? Neem dan contact op met Bart ( ) of Jovi ( ) of via We spreken telkens af aan de ingang van de Tuin (bij de Peterseliestraat), een half uur voor de voorstelling. DINSDAG 20/7 CRUDA COLLECTIF A SENS UNIQUE DINSDAG 20 JULI OM 14 UUR 30 MINUTEN VOOR IEDEREEN VANAF 5 JAAR Cruda was ooit een turnster van hoog niveau, maar is inmiddels vergeten door het publiek. Jarenlange intensieve trainingen en beproevingen hebben haar lichaam gemaakt en gekraakt. Dit slangenmens gunt ons een blik in haar ziel, maar met een stevige portie humor. De toeschouwer wordt getuige van haar innerlijke chaos en de demonen die ze met haar krullend lichaam tot uiting brengt. Eigenlijk wil ze gewoon zichzelf zijn en geliefd worden door haar publiek. Cruda is een beetje cru, maar vooral heel leuk. PARBLEU ATELIER LEFEUVRE & ANDRÉ DINSDAG 20 JULI OM 15 UUR MINUTEN VOOR ALLE LEEFTIJDEN Geduldig, jaar na jaar, bevestigen Jean-Paul Lefeuvre en Didier André hun liefde voor moeizaam en bescheiden vakmanschap. Zo bedrijven ze slow circus. Met een uitgeklede voorstelling, een zuinige beweging creëren ze een universum waar nutteloosheid en absurditeit regeren. Humor is een constante, maar uiteindelijk is het de poëzie van het kleine die al hun handelingen verbindt.

5 WOENSDAG 21/7: LEAGUE & LEGEND 15FEET6 WOENSDAG 21 JULI OM 14 UUR 40 MINUTEN VOOR ALLE LEEFTIJDEN Float like a butterfly. Sting like a bee. His hands can't hit what his eyes can't see. (Muhammed Ali). In League & Legend vecht 15Feet6 het uit op de grasmat. Gewapend met polsstokken, tape en een stevige knipoog breken drie acrobaten elk record op hun weg naar de top. De naam van het spel is irrelevant, de show juist heel betekenisvol. PARBLEU ATELIER LEFEUVRE & ANDRÉ WOENSDAG 21 JULI OM 15 UUR MINUTEN VOOR ALLE LEEFTIJDEN Geduldig, jaar na jaar, bevestigen Jean-Paul Lefeuvre en Didier André hun liefde voor moeizaam en bescheiden vakmanschap. Zo bedrijven ze slow circus. Met een uitgeklede voorstelling, een zuinige beweging creëren ze een universum waar nutteloosheid en absurditeit regeren. Humor is een constante, maar uiteindelijk is het de poëzie van het kleine die al hun handelingen verbindt. JUMP CUT - DOUBLE TAKE/CINEMATIC CIRCUS WOENSDAG 21 JULI OM 17 UUR MINUTEN VOOR ALLE LEEFTIJDEN Geïnspireerd door filmregisseurs als Tim Burton en Terry Gilliam, duikt Jump Cut in het eigenzinnige leven - en in de huiskamer - van circusartiesten Raphael en Summer. De act toont vanuit een surrealistisch perspectief hoe ze het leven samen doormaken en doorkomen. Het duo creëerde een 40 minuten durende show, doorspekt met symboliek, paradoxen en verwrongen verhoudingen, gecombineerd met hun unieke taal van acrobatiek en cinematografie. DONDERDAG 22/7: CONNEXIO CARRÉ CURIEUX, CIRQUE VIVANT! DONDERDAG 22 JULI OM 17 UUR 35 MINUTEN VOOR IEDEREEN VANAF 4 JAAR De relatie tussen een man en zijn hond, bekeken door de bril van het creatieve circus. In ConnexiO heeft Vladimir Couprie, virtuoos met de diabolo, een witte wolfshond als handlanger. Op een houten piste geven ze een eigen

6 interpretatie van de traditionele dressuur ten beste. Hun spel focust op het essentiële, hun band onthult een diepmenselijke verstandhouding. Pure momenten van gevoeligheid en liefde, aangrijpende interactie, een ter plaatse geschreven verhaal van circuskunst. GRASSHOPPERS CIRCUS KATOEN DONDERDAG 22 JULI OM 18 UUR 35 MINUTEN VOOR IEDEREEN VANAF 6 JAAR Grasshoppers toont de veerkracht en kwetsbaarheid van de natuur en de rol die wij als mens daarin spelen. Het levende groen in deze wereld krijgt wat te verduren. Met een grasmat in de hoofdrol zoekt Circus Katoen naar een speelse manier om dit te verbeelden. Gras wordt uit zijn natuurlijke habitat gehaald en boven het maaiveld gebracht met behulp van schragen, planken, touw en de lichamen van de circusartiesten. VRIJDAG 23/7: WORK CLAUDIO STELLATO VRIJDAG 23 JULI OM 20 UUR 50 MINUTEN VOOR IEDEREEN VANAF 7 JAAR Spijkers, hout, verf, een paar gereedschappen en alledaagse handelingen die voor ons onbelangrijk lijken, worden opnieuw bekeken. Ze gaan deel uitmaken van een verzonnen doe-het-zelfwerkplaats. Fysieke inspanningen worden er verricht tot de uitputting bereikt is, voor een soms absurd resultaat. Met zijn derde creatie verdiept Claudio Stellato zijn onderzoek tussen lichaam en materie. SONIO IO? CIRCUS RONALDO VRIJDAG 23 JULI OM 21 UUR MINUTEN VOOR IEDEREEN VANAF 10 JAAR Vader en zoon stappen samen de scene op: twee clowns op zoek naar hun eigenheid en hun gelijkenis, naar wat hen scheidt en wat hen verbindt. Het wordt een intense zoektocht, want beiden dragen ze hun eigen masker. Achter dat van een vader gaan twijfels, verdriet en zelfs de kleinste zwakheid schuil. Dat van een zoon is nog kneedbaar, maar verbergt al de kwetsbaarheid van een kind. De zoektocht is herkenbaar, grappig, meeslepend en ontroerend. Want tussen een vader en een zoon ligt de diepe ravijn van hun gelijkenis. ZATERDAG 24/7: EN BLOC - WOESH ZATERDAG 24 JULI OM 14 UUR 35 MINUTEN VOOR ALLE LEEFTIJDEN En Bloc is een jongerenproductie van Circusatelier Woesh. De spelers gaan op zoek naar het spel. Aan de hand van een reeks zelfbedachte spelen raken ze de grens tussen spelplezier en speelplezier. De productie gaat over hoe een groep jonge gasten zich

7 kunnen amuseren met een spel, hoe ze zichzelf daarin ook kunnen verliezen. We verkennen het spanningsveld dat ontstaat wanneer recreatief spel evolueert naar competitie in functie van een doel: winnen. TRICOT KIRN COMPAGNIE ZATERDAG 24 JULI OM 17 UUR 30 MINUTEN VOOR IEDEREEN VANAF 3 JAAR Twee broers bevinden zich in een gesloten ruimte waar de omgeving hen van hun stuk brengt. Ze moeten op zoek naar een oplossing om de harmonie te bewaren. Er volgt een verrassend spektakel van acrobatie, met lichamen die interageren, versmelten. Er ontplooit zich een beweging van twee samenvallende lichamen die een duik nemen in het hart van hun broederband. A 2 METRES ADM - VZW ZATERDAG 24 JULI OM 18 UUR 40 MINUTEN VOOR IEDEREEN VANAF 6 JAAR Adem in, adem uit, adem in, adem uit Adem om te leven, adem om te dromen. Accepteren te vertragen, maar nooit tot stoppen te komen. Circusartiest Jesse Huygh wordt, als muco-patiënt, geconfronteerd met begrenzingen. Met deze voorstelling aan de Chinese paal verkent Jesse, verbonden aan een zuurstoftank en geholpen door acrobate Rocio Garrote, de ruimte tussen grens en hoop. Een ontmoeting tussen fragiliteit en kracht, een boodschap van zelfredzaamheid, maar ook van hulp durven vragen, aanvaarden, geven. BUBBLE YOU BE FLAT ZATERDAG 24 JULI OM 20 UUR 45 MINUTEN VOOR ALLE LEEFTIJDEN In Bubble you delen vijf circusartiesten één verticale ruimte die ergerlijk beperkt blijkt te zijn. Acrobatie, muziek en zweet komen lekker dicht bij elkaar. De huidige crisis stelt de gedragscodes in de ruimtes die we delen continu in vraag. Iedere bubbel functioneert op zijn eigen manier, heeft zijn eigen intimiteit en kent maar al te goed de conflictuele zones. Bubble You is een coronaproof alternatief voor de nieuwe voorstelling van Be Flat, Double You. SONIO IO? CIRCUS RONALDO ZATERDAG 24 JULI OM 21 UUR MINUTEN VOOR IEDEREEN VANAF 10 JAAR Vader en zoon stappen samen de scene op: twee clowns op zoek naar hun eigenheid en hun gelijkenis, naar wat hen scheidt en wat hen verbindt. Het wordt een intense zoektocht, want beiden dragen ze hun eigen masker. Achter dat van een vader gaan twijfels, verdriet en zelfs de kleinste zwakheid schuil. Dat van een zoon is nog kneedbaar, maar verbergt al de kwetsbaarheid van een kind. De zoektocht is herkenbaar, grappig, meeslepend en ontroerend. Want tussen een vader en een zoon ligt de diepe ravijn van hun gelijkenis.

8 GELEID BEZOEK AAN DE TENTOONSTELLING SANAM KHATIBI DONDERDAG 29 JULI OM 14 UUR IN HET GROENINGEMUSEUM -DIJVER De nasleep van de corona-crisis zet de hele cultuursector op zijn kop. Vooral kunstenaars worden extra hard getroffen. Met 'Mind the Artist' ondersteunt Musea Brugge een jaar lang het ontzettend veelzijdig & creatief talent dat ons land telt. Musea Brugge verbindt uiteenlopende kunstenaars - zoals fotografen, auteurs, beeldend kunstenaars of muzikanten - met de bestaande museumcollecties. Sanam Khatibi woont en werkt in Brussel. Ze heeft heel wat (inter)nationale exposities op haar palmares staan, maar exposeert voor het eerst in het Groeningemuseum. Aan de hand van een tiental schilderijen dompelt Khatibi de toeschouwer onder in een bevreemdende wereld met kleurrijke fauna en flora. Mens en dier ontmoeten er elkaar in een sensueel spel van macht, geweld en destructie, triomf en verlies, angst en verlangen. Deze personages ontlokken verwondering. Ze roepen om (grote) bewondering. Gele en (licht)groene tonaliteiten kleuren het verhaal dat de tentoonstelling vertelt. Sanam Khatibi stelde werk tentoon in onder meer het Centraal Museum in Utrecht, in M HKA in Antwerpen, MAC, Musée d Art Contemporain in Marseille en CRAC Occitane in de Franse stad Sète (groepstentoonstellingen). Haar werk was ook te zien tijdens de 16e Biënnale van Istanboel. Recent had ze solotentoonstellingen in onder andere BPS22, Charleroi, in Kunsthal Gent en in PPOW in New York. Sanam Khatibi wordt vertegenwoordigd door rodolphe janssen in Brussel en PPOW in New York. Wil je meer informatie of wil je inschrijven voor dit geleid bezoek? Neem dan contact op met Bart ( ) of Jovi ( ) of via vrijetijdsparticipatie@ocmw-brugge.be. We spreken af om 13 uur 30 aan de ingang van het Groeningemuseum. BEGELEIDE WANDELING TRIËNNALE BRUGGE DONDERDAG 5 AUGUSTUS OM 14 UUR AAN HET JAN VAN EYCKPLEIN. DE RONDLEINDING DUURT ONGEVEER 2 UUR Van 8 mei tot 24 oktober 2021 vormt Brugge opnieuw het decor voor Triënnale Brugge, een uniek parcours met hedendaagse kunst en architectuur. Een ervaren gids neemt je mee op sleeptouw doorheen de binnenstad en dompelt je onder in het verhaal van TraumA. Ontdek de verschillende kunst- en architectuursinstallaties, leer de stad vanuit een andere hoek kennen en laat je meevoeren in de wereld tussen verbeelding en realiteit. Triënnale Brugge brengt driejaarlijks hedendaagse kunst en architectuur naar de Unesco-werelderfgoedstad Brugge. Tijdens deze derde editie zijn installaties te zien van dertien (inter)nationale kunstenaars en architecten, verspreid over de stad. Het verrassende thema van deze editie is "TraumA"; een zoektocht naar het verborgene, balancerend tussen droom en realiteit, privé en publiek. Je ontdekt de minder zichtbare kant van het 'picture perfect Brugge'.

9 Wil je meer informatie of wil je inschrijven voor deze begeleide rondleiding? Neem dan contact op met Bart ( ) of Jovi ( ) of via We spreken af om 13 uur 30 aan het Jan Van Eyckplein. BOOTTOCHT OP DE REIEN VAN BRUGGE WOENSDAG 11 AUGUSTUS OM 14 UUR WE SPREKEN AF AAN DE VISMARKT Een bezoek aan Brugge is niet compleet zonder een boottochtje op de Brugse reien, de aderen van de stad. Vergezeld door zwanen die langs je heen drijven op het water, ontdek je Brugge vanuit een verrassend perspectief. Want sommige dingen zie je enkel van op het water! Een half uur lang brengt de kapitein je langs de mooiste plekjes op het water tussen het Jan van Eyckplein en het Begijnhof. Onderweg bewonder je een aantal van Brugse hoogtepunten vanuit een heel andere hoek en krijg je uitleg bij wat je ziet. Wil je meer informatie of wil je inschrijven voor deze boottocht? Neem dan contact op met Bart ( ) of Jovi ( ) of via We spreken af om 13 uur 30 aan de Vismarkt. START TO MOVE STRANDDAG WOENSDAG 18 AUGUSTUS OP HET STRAND VAN ZEEBRUGGE De vorige stranddagen waren een succes. En dit jaar wordt de stranddag zeker ook weer zeer leuk voor alle deelnemers. De Sportdienst Brugge heeft dit jaar opnieuw veel mogelijkheden om te sporten en te spelen op het strand van Zeebrugge voorzien. Zowel kinderen als volwassenen zullen dus een ganse dag lang kunnen spelen, sporten en (hopelijk) genieten van het mooie strandweer. Hoe het programma er zal uitzien, kunnen we nu nog niet zeggen. Maar we kunnen je wel verzekeren dat je een onvergetelijke dag zult beleven! We spreken af aan de voorkant van het Station in Brugge om 9 uur. Zelf breng je het beste wat drank, je sport en regenkledij én zonnecrème mee, wij zorgen voor de treintickets en een lunchpakket. Voor de ambiance zullen we samen zorgen. Vind je 9 uur te vroeg? Je kunt natuurlijk ook nog later op de dag langskomen, maar dan moet je zelf voor je vervoer instaan. Deze activiteit is gratis. Om voor iedereen een lunchpakket te kunnen voorzien is het nodig dat je vooraf inschrijft. Dit kan via Bart ( , ) of Jovi ( , ) of via vrijetijdsparticipatie@ocmw-brugge.be. Je kunt ook inschrijven als je in Inloophuis t Sas of bij de VZW s Wieder en Uze Plekke langs komt. We spreken af aan het Station (kant Brugge) om 9 uur en zijn er rond 17 uur 30 terug.

10 GELEID BEZOEK AAN DE TENTOONSTELLING SEADS DONDERDAG 19 AUGUSTUS OM 14 UUR IN HET SINT-JANSMUSEUM - MARIASTRAAT Deze zomer ontwikkelt het internationale collectief SEADS een monumentaal project in het Sint-Janshospitaal. SEADS staat voor Space Ecologies Art & Design. Het collectief verzamelt artiesten, wetenschappers, ingenieurs en activisten uit alle hoeken van de wereld die toekomstgericht kritisch denken en experimenteren. Ze ontwikkelen op participatieve wijze projecten rond maatschappelijk relevante thema s als ecologie en technologie. 'Biomodd' is één van die projecten. Tijdens het project gaan de leden van het collectief samen met de lokale bevolking aan de slag met materiaal uit afgedankte technologische toestellen (zogenaamde e-waste). Experiment is daarbij de motor die hen drijft. Een tweede component binnen 'Biomodd' zijn de lokale ecologische systemen (planten, bacteriën,...). De verzamelde, levende ecosystemen gaan in dialoog met de technologische ontwerpen. Zo ontstaan nieuwe interacties tussen ecologie en technologie. Het eindresultaat wordt een op maat gemaakte, interactieve installatie in het Sint-Janshospitaal. Deze installatie wordt ook het uitgangspunt voor een debat met lezingen, panelgesprekken en workshops. Wil je meer informatie of wil je inschrijven voor dit geleid bezoek? Neem dan contact op met Bart ( ) of Jovi ( ) of via vrijetijdsparticipatie@ocmw-brugge.be. We spreken af om 13 uur 30 aan de ingang van het Sint-Janshospitaal. BEZOEK AAN HISTORIUM BRUGGE BELEEF DE GOUDEN EEUW VAN BRUGGE DONDERDAG 26 AUGUSTUS OM 14 UUR AAN HET HISTORIUM, MARKT Op verschillende manieren beleef je de bruisende stad in de Gouden Eeuw. Volg in de Historium Story het boeiende verhaal van Jan van Eycks leerjongen met film, decors en speciale effecten. Maak een indrukwekkende virtuele vlucht langs de middeleeuwse architectuur in de Historium Virtual Reality. Beklim de Historium Tower en geniet van een uniek 360 uitzicht over de hedendaagse stad en neem een selfie met het Belfort op de achtergrond! Jouw niet te missen uitstap in Brugge! Wil je meer informatie of wil je inschrijven voor deze rondleiding? Neem dan contact op met Bart ( ) of Jovi ( ) of via vrijetijdsparticipatie@ocmw-brugge.be. We spreken af om 13 uur 30 aan het Historium.

11 ENKELE SUGGESTIES SAMEN ZOMEREN: EEN COMBINATIE VAN KANSEN OM NEDERLANDS TE OEFENEN EN LEUKE ACTIVITEITEN Ook in de zomer kan er verder Nederlands worden geoefend in Brugge! Dit dank zij een fijne samenwerking tussen OCMW Brugge, Buurtsport, FMDO en Stad Brugge. Er is een aanbod voor jongeren van 12 tot 16 én een aanbod voor volwassenen. Beide gaan door tussen 20 juli en 13 augustus in de turnzaal van Howest (St.-Jorisstraat 71). Hieronder vind je alvast meer info over dit ruime aanbod activiteiten. Inschrijven voor het volwassenaanbod kan nu reeds via Voor de jongeren kan dat pas vanaf 24 juni.

12

13 ENKELE BIJZONDERE INITIATIEVEN VAN BUURTSPORT

14

15 HET HUIS VAN HET KIND BRUGGE ORGANISEERT PLAYDATES