Liturgie Witte donderdag 24 maart, bijeenkomst wordt verzorgd door Kring Barabbas

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie Witte donderdag 24 maart, bijeenkomst wordt verzorgd door Kring Barabbas"

Transcriptie

1 In stilte binnenkomen. Op de beamer staat de volgende Bijbeltekst uit Johannes 13:1 Jezus wist dat Zijn tijd gekomen was en dat Hij uit de wereld terug zou keren naar de Vader. Hij had de mensen die Hem in de wereld toebehoorden lief, en Zijn liefde voor hen zou tot het uiterste gaan. Zingen: Opwekking 648: U roept ons, Vader, om als dank voor Uw liefde U te aanbidden Heer. Wij willen komen in Uw nabijheid en buigen voor U neer. Vernieuw ons denken nu, open ons hart, help ons Uw stem te verstaan. U gaf Uw leven, Heer; dankzij Uw dood mogen wij voor U staan. Refrein: Hier zijn wij, als levend offer, Heer, heilig en aangenaam voor U. Hier zijn wij, wij leggen voor Uw troon neer, al onze dromen en ons nu; wij eren U. Wij knielen neer bij het kruis, zien Uw lijden heel dichtbij. U wilde sterven voor ons; ons leven geven wij. (Refrein) Wij eren U. (8x) Toelichting bij start van de stille week: georganiseerd door de 20+kring Barabbas, onderwerp van alle diensten staat in het teken van Barabbas ; We are sinners, Jesus saved us. Vandaag willen we stilstaan bij het lijden van Jezus waardoor wij genade mogen ontvangen. Gebed Opwekking 729: Hij is erbij Soms brengt God de storm tot stilte, Soms leidt Hij ons er doorheen. In de stormen van het leven Zijn we niet alleen. Soms geneest Hij ons van ziekte, Soms laat Hij het lijden toe. Hij is erbij.

2 Soms tilt God ons over bergen, Soms voert Hij ons er omheen. Maar hoe zwaar de weg ook zijn zal, Wij gaan niet alleen. Soms draagt Hij ons in zijn armen, Soms laat Hij ons even gaan. Hij is erbij. Hij is erbij Gedicht: stille week (Cor van Vliet) Stil zijn zal ik Want de dagen die komen Heb ik nodig om te Leren begrijpen waarom. Nu zoek ik nog Naar antwoorden Wie bent U? Blinden zien Doven horen Lammen staan op. Geef me een paar dagen Om te ontdekken Wie U bent Stil zijn wil ik Maar wel voorlopig Zoals een geheim Dat straks onthuld wordt Stil staan wil ik Bij Uw lijden Bij Uw sterven, Dan mag ik weten Wie U bent Wat U deed Omdat het antwoord Dan gegeven is Het geheim is openbaar geworden De stilte wordt opgeheven Straks als het zondag wordt.

3 Zingen: Gezang 177: Leer mij, o Heer, Uw lijden recht betrachten, In deze zee verzinken mijn gedachten: O liefde die, om zondaars te bevrijden, Zo zwaar moest lijden. 2. Ik zie U, God zelf, in eeuwigheid geprezen, Tot in de dood als mens gehoorzaam wezen, In onze plaats gemarteld en geslagen, De zonde dragen 5. Dit breekt mijn trots. Waar zou ik nog op bogen? Ik lig in t stof, maar God komt mij verhogen, Nu ik van vijand Gods en tegenstander In vriend verander 6. Daar Ge U voor mij hebt in de dood gegeven, Hoe zou ik naar mijn eigen wil nog leven? Zou ik aan U voor zulk bitter lijden Mijn hart niet wijden? Kaars (van hoop) aansteken Schriftlezing: Lucas 22:1-13 Het pesachmaal 22 1 Het feest van het Ongedesemde brood, dat Pesach genoemd wordt, was bijna aangebroken. 2 De hogepriesters en de schriftgeleerden zochten naar een mogelijkheid om hem uit de weg te ruimen, maar dan heimelijk, bang als ze waren voor de reactie van het volk. 3 Toen nam Satan bezit van Judas, bijgenaamd Iskariot, een van de twaalf. 4 Hij ging naar de hogepriesters en tempelwachters en besprak met hen hoe hij Jezus aan hen zou kunnen uitleveren. 5 Ze waren opgetogen en spraken af dat ze hem voor zijn diensten zouden betalen. 6 Judas nam hun aanbod aan en zocht een gunstige gelegenheid om Jezus aan hen uit te leveren, zonder dat het volk het zou merken. 7 De dag van het Ongedesemde brood waarop het pesachlam geslacht moest worden, brak aan. 8 Jezus stuurde Petrus en Johannes op pad met de woorden: Ga voor ons het pesachmaal bereiden, zodat we het kunnen eten. 9 Ze vroegen hem: Waar wilt u dat we het bereiden? 10 Hij antwoordde: Let op, wanneer jullie de stad in gegaan zijn, zal jullie een man tegemoet komen die een kruik water draagt. Volg hem naar het huis waar hij binnengaat, 11 en zeg tegen de heer van dat huis: De meester vraagt u: Waar is het gastenvertrek waar ik met mijn leerlingen het pesachmaal kan eten? 12 Hij zal jullie een grote bovenzaal wijzen die al is ingericht; maak het daar klaar. 13 Ze gingen op weg, en alles gebeurde zoals hij gezegd had, en ze bereidden het pesachmaal. Zingen: Gezang 358: 2, 3, 4 2. Gij hebt mij, Heer, geroepen aan uw dis, Het heilig feest van uw gedachtenis; Schenk mij uw Geest, opdat ik U ontmoet In t teken van uw lichaam en uw bloed. 3. Gij, die voor armen rijkdom hebt bereid, Voor onrechtvaardigen gerechtigheid, Zie, hoe naar U zich mijn verlangen wendt En leid mij zelf, Heer, tot uw sacrament. 4. Wie geeft het brood, dat hongerigen voedt, Waar is de bron waaruit ik drinken moet? Gij, Heer, alleen kunt mij genezing zijn; Voed mij en drenk mij met uw brood en wijn.

4 Schriftlezing: Johannes 13: 3-11 (voetenwassing) 3 Jezus, die wist dat de Vader hem alle macht had gegeven, dat hij van God was gekomen en weer naar God terug zou gaan, 4 stond tijdens de maaltijd op. Hij legde zijn bovenkleed af, sloeg een linnen doek om 5 en goot water in een waskom. Hij begon de voeten van zijn leerlingen te wassen en droogde ze af met de doek die hij omgeslagen had. 6 Toen hij bij Simon Petrus kwam, zei deze: U wilt toch niet mijn voeten wassen, Heer? 7 Jezus antwoordde: Wat ik doe, begrijp je nu nog niet, maar later zul je het wel begrijpen. 8 O nee, zei Petrus, míjn voeten zult u niet wassen, nooit! Maar toen Jezus zei: Als ik ze niet mag wassen, kun je niet bij mij horen, 9 antwoordde hij: Heer, dan niet alleen mijn voeten, maar ook mijn handen en mijn hoofd! 10 Hierop zei Jezus: Wie gebaad heeft hoeft alleen nog zijn voeten te wassen, hij is al helemaal rein. Jullie zijn dus rein maar niet allemaal. 11 Hij wist namelijk wie hem zou verraden, daarom zei hij dat ze niet allemaal rein waren. Toelichting bij het luisterlied, betekenis van de kleur wit. Luisterlied: Psalm Project: was me witter dan sneeuw Schriftlezing: Johannes 13: (opdracht om Jezus voorbeeld te volgen) 12 Toen hij hun voeten gewassen had, deed hij zijn bovenkleed aan en ging weer naar zijn plaats. Begrijpen jullie wat ik gedaan heb? vroeg hij. 13 Jullie zeggen altijd meester en Heer tegen mij, en terecht, want dat ben ik ook. 14 Als ik, jullie Heer en jullie meester, je voeten gewassen heb, moet je ook elkaars voeten wassen. 15 Ik heb een voorbeeld gegeven; wat ik voor jullie heb gedaan, moeten jullie ook doen. Zingen: Opwekking 705: Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie neerkniel, Dit is hoe mijn kerk behoort te zijn, dit is wat de wereld ziet van Mij Als je Mij gaat volgen -Refrein- Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou liefgehad. In de wereld wordt het stil, als wij doen wat Jezus wil en gaan dienen als een knecht, zoals Hij ons heeft gezegd, Hij zei: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie neerkniel, Dit is hoe mijn kerk behoort te zijn, dit is wat de wereld ziet van Mij Als je Mij gaat volgen -Refrein-

5 Schriftlezing: Lucas 22:14-23 (instelling van het Heilig avondmaal) 14 Toen het zover was, ging hij samen met de apostelen aanliggen voor de maaltijd. 15 Hij zei tegen hen: Ik heb er hevig naar verlangd dit pesachmaal met jullie te eten voor de tijd van mijn lijden aanbreekt. 16 Want ik zeg jullie: ik zal geen pesachmaal meer eten voordat het zijn vervulling heeft gevonden in het koninkrijk van God. 17 Hij nam een beker, sprak het dankgebed uit en zei: Neem deze beker en geef hem aan elkaar door. 18 Want ik zeg jullie: vanaf nu zal ik niet meer drinken van de vrucht van de wijnstok tot het koninkrijk van God gekomen is. 19 En hij nam een brood, sprak het dankgebed uit, brak het brood, deelde het uit en zei: Dit is mijn lichaam dat voor jullie gegeven wordt. Doe dit, telkens opnieuw, om mij te gedenken. 20 Zo nam hij na de maaltijd ook de beker, en zei: Deze beker, die voor jullie wordt uitgegoten, is het nieuwe verbond dat door mijn bloed gesloten wordt. 21 Maar weet wel dat degene die mij zal uitleveren samen met mij aan deze tafel aanligt. 22 Want de Mensenzoon moet heengaan zoals het voor hem bepaald is, maar wee de mens die hem zal uitleveren. 23 Ze vroegen zich onder elkaar af wie van hen zoiets zou kunnen doen. Sela: Aan Uw tafel Dankgebed Zingen: Gezang 360: (alle verzen) 1. Heer, wij komen vol verlangen, Op uw roepstem naar uw dis, Want door schuld met schrik bevangen Zoekt ons hart vergiffenis: Slechts in U bestaat ons leven, Die uw bloed voor ons woudt geven; Laat ons dan in brood en wijn Met u zelf gespijzigd zijn 2. Sterk ons wankelend vertrouwen Geef ons zelf wat gij geboodt: Dat wij met oprecht berouwen Enkel rusten in uw dood; Ja, vervul ons met uw krachten, Opdat wij uw wet betrachten, Zegen zo uw sacrament, Dat ons hart U steeds meer kent. 3. Leer ons, Heer, vrijmoedig spreken Over uw verlossend werk; Geef dat niet die woorden breken Op de daden van uw kerk, Maar dat wij geheiligd leven Op de plaats door U gegeven, En U volgen onder t kruis Op de smalle weg naar huis. Zegen van St. Patrick: De Heer zal voor je zijn, om je de juiste weg te wijzen. De Heer zal achter je zijn, om je te beschermen tegen gevaar. De Heer zal onder je zijn, zodat je nooit ten onder kunt gaan. De Heer zal in je zijn, om je te troosten als je verdriet hebt. De Heer zal naast je zijn als een beschermende muur, wanneer anderen over je vallen. De Heer zal boven je zijn om je te zegenen. Zo zegene je God, vandaag, morgen, al de dage dat je leeft, in eeuwigheid. Amen.

ORDE van dienst van Woord en Avondmaal Witte Donderdag 17 april 2014 Michaëlskerk uur

ORDE van dienst van Woord en Avondmaal Witte Donderdag 17 april 2014 Michaëlskerk uur ORDE van dienst van Woord en Avondmaal Witte Donderdag 17 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur Op de avond van de Witte Donderdag gedenken we de inzetting van het Heilig Avondmaal tijdens de viering van de

Nadere informatie

Op weg naar Pasen een nieuw begin. Witte Donderdag. Gereformeerde Kerk De Hoeksteen te Numansdorp donderdag 18 april Aanvang u.

Op weg naar Pasen een nieuw begin. Witte Donderdag. Gereformeerde Kerk De Hoeksteen te Numansdorp donderdag 18 april Aanvang u. Op weg naar Pasen 2019 een nieuw begin Witte Donderdag Gereformeerde Kerk De Hoeksteen te Numansdorp donderdag 18 april Aanvang 19.30 u. De drie dagen van Pasen Witte Donderdag Witte Donderdag is een dag

Nadere informatie

Organist: Pim Lodder M.m.v. gelegenheidskoor o.l.v. Jacky Bak Lector: Gerry Bronkhorst Voorganger: ds. Annette Driebergen

Organist: Pim Lodder M.m.v. gelegenheidskoor o.l.v. Jacky Bak Lector: Gerry Bronkhorst Voorganger: ds. Annette Driebergen Organist: Pim Lodder M.m.v. gelegenheidskoor o.l.v. Jacky Bak Lector: Gerry Bronkhorst Voorganger: ds. Annette Driebergen Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Zingen: Lied 556: 1, 2, 3 en 4 (we

Nadere informatie

Welkom en afkondigingen Zingen: 218: 1,2,3,4 Stil gebed, bemoediging en groet Zingen: 113: 1,2 Gebed Kinderen gaan naar de KND Zingen: Voor we Gaan

Welkom en afkondigingen Zingen: 218: 1,2,3,4 Stil gebed, bemoediging en groet Zingen: 113: 1,2 Gebed Kinderen gaan naar de KND Zingen: Voor we Gaan Welkom en afkondigingen Zingen: 218: 1,2,3,4 Stil gebed, bemoediging en groet Zingen: 113: 1,2 Kinderen gaan naar de KND Zingen: Voor we Gaan Schriftlezing: Lucas 22: 14~20 Zingen: 118: 1,9 Verkondiging

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Daniël 9 vers 20 t/m 27 Daniël 10 vers 1 t/m 19 Lied 242 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 122 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 72 vers 10 en

Nadere informatie

U wordt verzocht in het middenvak plaats te nemen. Stilte. Gebed van de witte donderdag

U wordt verzocht in het middenvak plaats te nemen. Stilte. Gebed van de witte donderdag -1- U wordt verzocht in het middenvak plaats te nemen Stilte Welkom en bemoediging V: Onze hulp is de Naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft A: Amen Zingen: psalm 116: 1, 2, 3, 4 2 Toen de

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst 21 februari 2016, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. P. Baas

Liturgie ochtenddienst 21 februari 2016, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. P. Baas Liturgie ochtenddienst 21 februari 2016, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. P. Baas Psalm 62: 1 (NB) 1. Mijn ziel is stil tot God mijn Heer, van Hem verwacht ik altijd weer mijn heil,-op

Nadere informatie

een nieuw begin Op weg naar Pasen 2019 Avondgebeden in de Stille Week

een nieuw begin Op weg naar Pasen 2019 Avondgebeden in de Stille Week Op weg naar Pasen 2019 een nieuw begin Avondgebeden in de Stille Week Gereformeerde Kerk De Hoeksteen te Numansdorp maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 april Aanvang 19.30 u. 2 Een nieuw begin We leven

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Grote of Sint Nicolaas Kerk Protestantse gemeente Muiden Witte Donderdag 18 april 2019 VOORBEREIDING

Grote of Sint Nicolaas Kerk Protestantse gemeente Muiden Witte Donderdag 18 april 2019 VOORBEREIDING Grote of Sint Nicolaas Kerk Protestantse gemeente Muiden Witte Donderdag 18 april 2019 VOORGANGER: ds. Gerben Hoogterp ORGANIST: Koos Damman KLOKGELUI VOORBEREIDING ORGELSPEL: S. Bach, Schmücke dich, o

Nadere informatie

MAALTIJD VAN DE HEER. ook wel genoemd: viering van het Heilig Avondmaal. Vrije Evangelische Gemeente Heerde. Pastorale Handreiking 6

MAALTIJD VAN DE HEER. ook wel genoemd: viering van het Heilig Avondmaal. Vrije Evangelische Gemeente Heerde. Pastorale Handreiking 6 MAALTIJD VAN DE HEER ook wel genoemd: viering van het Heilig Avondmaal Vrije Evangelische Gemeente Heerde Pastorale Handreiking 6 MAALTIJD VAN DE HEER In de Protestante kerken spreken we over twee sacramenten

Nadere informatie

ORDE VOOR DE AVONDMAALSDIENST. Zondag 15 februari 2015 ~ Grote Kerk Wijkgemeente Markus ~ Grote Kerk 9.30 uur

ORDE VOOR DE AVONDMAALSDIENST. Zondag 15 februari 2015 ~ Grote Kerk Wijkgemeente Markus ~ Grote Kerk 9.30 uur ORDE VOOR DE AVONDMAALSDIENST Zondag 15 februari 2015 ~ Grote Kerk Wijkgemeente Markus ~ Grote Kerk 9.30 uur Voorganger: ds. A. Groeneveld Organist: Simon Marbus Koster: Bert de Bruin Orgelspel Welkom

Nadere informatie

Orgel en fluit Larghetto (uit Sonate 4 in a) G.F. Händel ( )

Orgel en fluit Larghetto (uit Sonate 4 in a) G.F. Händel ( ) ORDE VAN DIENST WITTE DONDERDAG 2019 Witte Donderdag Voorganger: Marleen Schoonderwoerd Organist: Gerrit Christiaan de Gier m.m.v. Adrie Zwijnenburg (sopraan) en Augusta van Lingen (fluit) Orgel en fluit

Nadere informatie

Viering Heilig Avondmaal * Witte Donderdag

Viering Heilig Avondmaal * Witte Donderdag Ik ga. Zet een stap naar de ander. Viering Heilig Avondmaal * Witte Donderdag Donderdag 24 maart 2016-19.30 uur - Goede Herderkerk Dienst van Schrift en Tafel Ds. Hans Becker m.m.v. het college van diakenen

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

17 maart uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis

17 maart uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis 17 maart 2019 10.00 uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis Orde van dienst: Welkom Verlangen: Lukas 22: 14-16 Votum en zegengroet GK 237 (vgl GK06 gz155): 1, 2, 3 Gebed

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Eredienst 2 juli 2017 16:30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Liturgie Votum van Sela Opwekking 638 Prijs Adonai Gebed Lezen: 1 Korintiërs 12 : 6-8 Preek Lied 39 (wisselzang) Gebed Viering Heilig Avondmaal

Nadere informatie

Orde van dienst. In deze dienst belijden vijftien gemeenteleden hun geloof. Een van hen wordt ook gedoopt. Maranathakerk, 25 maart 2018

Orde van dienst. In deze dienst belijden vijftien gemeenteleden hun geloof. Een van hen wordt ook gedoopt. Maranathakerk, 25 maart 2018 Orde van dienst In deze dienst belijden vijftien gemeenteleden hun geloof. Een van hen wordt ook gedoopt. Maranathakerk, 25 maart 2018 Voorganger: ds. Jaap Hansum Orgel/piano: dhr. Marco Bouw Welkom en

Nadere informatie

Orde van dienst voor Witte Donderdag 29 maart 2018 in de Pelgrimskerk te Zoetermeer

Orde van dienst voor Witte Donderdag 29 maart 2018 in de Pelgrimskerk te Zoetermeer Orde van dienst voor Witte Donderdag 29 maart 2018 in de Pelgrimskerk te Zoetermeer Aanvang: 18.00 uur -1- U wordt verzocht in het middenvak plaats te nemen. Stilte Welkom en bemoediging V: Onze hulp is

Nadere informatie

Organist:Cor van Kooten

Organist:Cor van Kooten Witte Donderdag viering : Handen die voeten wassen Voorganger: Ds. D. van Leeuwen Assink Organist:Cor van Kooten orgelspel begroeting door de ouderling van dienst Lied 276 gemeente blijft zitten v. Onze

Nadere informatie

31 mei uur AA Kramer

31 mei uur AA Kramer 31 mei 10.30 uur AA Kramer Orde van dienst: Votum en vredegroet. GK psalm 93 Wet GK psalm 40: 2, 3 Gebed Kindmoment: Jeremia GK gezang 76 Lezen: Johannes 13: 1-30 GK gezang 61: Nu legt Gij in de paaszaal.

Nadere informatie

de geliefde mens bemind verraden Meditatieviering Witte Donderdag Hoevelaken

de geliefde mens bemind verraden Meditatieviering Witte Donderdag Hoevelaken de geliefde mens bemind verraden Meditatieviering Witte Donderdag Hoevelaken OPENING Openingszang Wachtend op wie nr. 1009 Groet Stilte Gebed Lied Altijd aanwezige nr. 1003 Een kruik met olie wordt op

Nadere informatie

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin Met Deliver zingen we voor de dienst; Dat is genade! - Opwekking 722 Heer ik dank U Voor wat U heeft gedaan Ik kon niet doorgaan op eigen kracht Maar dankzij Jezus mag ik nu voor U staan U spreekt mij

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie

Orde van dienst voor Witte Donderdag

Orde van dienst voor Witte Donderdag Orde van dienst voor Witte Donderdag In deze dienst vieren wij het Heilig Avondmaal Jeruzalem uitzicht vanaf de Olijfberg Datum : 18 april 2019 Aanvang : 19.30 uur Plaats : Protestantse Kerk Marknesse

Nadere informatie

Stil moment Witte Donderdag 29 maart 2018

Stil moment Witte Donderdag 29 maart 2018 Stil moment Witte Donderdag 29 maart 2018 Uitleg vooraf: Als thema voor de Stille momenten is dit jaar gekozen voor: Onvoorwaardelijke liefde. Het voorbeeld van Christus volgen. Na de voorbereidingstijd

Nadere informatie

WITTE DONDERDAG. Andreaskerk Putten 24 maart uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Organist: Jan W. van den Brink

WITTE DONDERDAG. Andreaskerk Putten 24 maart uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Organist: Jan W. van den Brink WITTE DONDERDAG Andreaskerk Putten 24 maart 2016 19.30 uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Organist: Jan W. van den Brink [Geen mededelingen] Stil gebed Intochtslied Psalm 67 1. God zij ons gunstig en genadig.

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou Paasviering 2016 Bij U komen Jezus, ik wil heel dicht bij u komen in uw nabijheid wil k zijn. Zo dicht bij U voel 'k uw liefde stromen, U maakt mij heilig en rein In de schuilplaats van de Allerhoogste

Nadere informatie

14 april 2019 Palmpasen 10:30

14 april 2019 Palmpasen 10:30 14 april 2019 Palmpasen 10:30 Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Haddo Hans Hilbers Organist: L. van den Broek / W.J. Schaap Junior Andreasband o.l.v. Eva Arendsen Lector: Gert Broekhuis Koster:

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen Vandaag vieren we het Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J Plug. Lezen : 1 Korinthiers 1: 17-22 Psalm 104 : 1 en 8 Gezang 169 Opwekking 705 Psalm 103 : 1, 4 en 7 Gezang 261 Muziek-

Nadere informatie

31 maart uur A de Snoo orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Annemarie Kreling

31 maart uur A de Snoo orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Annemarie Kreling 31 maart 2019 10.00 uur A de Snoo orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Annemarie Kreling Votum en groet GK 254:1, 2, 3 (Kom, laat ons vrolijk zingen) Gebed De wil van de Here GK 230:1, 2, 6 (Al kon ik

Nadere informatie

WIE STAAT ONS TE WACHTEN?

WIE STAAT ONS TE WACHTEN? WIE STAAT ONS TE WACHTEN? SAMEN AVONDMAAL VIER EN 12 november 2017-10:30 uur ANDREASKERK PUTTEN Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Kees Koetsier Organist: Wieger Jan Schaap Lector: Thea Bos Koster:

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Oosterlichtkerk. Witte donderdag. Water dat zuivert. ds Jan Glazema orgel: Marten Terwal

Oosterlichtkerk. Witte donderdag. Water dat zuivert. ds Jan Glazema orgel: Marten Terwal Oosterlichtkerk Witte donderdag Water dat zuivert ds Jan Glazema orgel: Marten Terwal Stilte Lied 565 Bemoediging en groet v. In de naam van de Vader en van de Zoon en van de heilige Geest: g. v. Hoor

Nadere informatie

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 We luisteren naar: Zie hoe Jezus lijdt voor mij (Sela) Zie hoe Jezus biddend strijdt met de pijn, verlatenheid. Zo alleen, verwond roept Hij: Mijn God, waarom

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Orde van dienst voor Witte donderdag 13 april 2017 in de St. Gudulakerk in Lochem mmv de Gudulacantorij vg. ds. Corien Veenhuizen orgel: Els

Orde van dienst voor Witte donderdag 13 april 2017 in de St. Gudulakerk in Lochem mmv de Gudulacantorij vg. ds. Corien Veenhuizen orgel: Els 1 2 Orde van dienst voor Witte donderdag 13 april 2017 in de St. Gudulakerk in Lochem mmv de Gudulacantorij vg. ds. Corien Veenhuizen orgel: Els Dijkerman 3 Toenadering stilte welkom: ouderling van dienst

Nadere informatie

Liturgie Viering van het Heilig Avondmaal Bernissesteyn

Liturgie Viering van het Heilig Avondmaal Bernissesteyn Liturgie Viering van het Heilig Avondmaal Bernissesteyn Voorganger ds. A. Hamstra Zondagmiddag 17 juni 2018-16.00 uur Stil gebed Votum en Groet Welkom en mededelingen ''t Hijgend hert, der jacht ontkomen'

Nadere informatie

Tom Jurman & Gerina van Dreven

Tom Jurman & Gerina van Dreven Orde van dienst bij de bevestiging en inzegening van het Huwelijk van Tom Jurman & Gerina van Dreven Op vrijdag 4 september om 15.00 uur in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger: ds. Wim Schaap Ouderling

Nadere informatie

Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen

Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Muzikale begeleiding: The True Colors Welkom en mededelingen- ouderling van dienst Opwekking 194 U maakt ons

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

15 maart uur AA Kramer

15 maart uur AA Kramer 15 maart 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Votum en zegengroet GK psalm 146: 1, 5 Wet LvdK 360: 1, 2 ( Heer, wij komen vol verlangen ) Gebed Kinderen: vitamine G. GK psalm 78: 7 Lezen: Johannes 6: 1-15

Nadere informatie

Gereformeerd Kerkelijk Centrum De Bron IJsselmuiden. Open handen

Gereformeerd Kerkelijk Centrum De Bron IJsselmuiden. Open handen Gereformeerd Kerkelijk Centrum De Bron IJsselmuiden Open handen STILLE WEEK 2, 3 en 4 april 2015 1 WITTE DONDERDAG Handen die breken en delen Ds. Nelleke Beimers, voorganger Marijke de Vries, lector Gerrit

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 16 oktober - Jeugddienst DROOM, DURF, DOE, DEEL

Liturgie zondagmorgen 16 oktober - Jeugddienst DROOM, DURF, DOE, DEEL Liturgie zondagmorgen 16 oktober - Jeugddienst DROOM, DURF, DOE, DEEL Refrein komt op meerdere momenten van de dienst terug. Vier het leven om je heen Hang de slingers op en dans met iedereen Het leven

Nadere informatie

VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER

VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER WITTE DONDERDAG 18 april 2019 Aanvang 19:00 uur VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER Thema: Mens, wees dienstbaar Voorganger: ds. Elly Wisselink Organist/pianist: Willy Misker Werkgroep liturgisch bloemschikken

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Voorbereiding Orgelspel Stilte Orgelspel Welkom en Drempelgebed Zingen: Lied 67, 1 en 3 3 De aarde heeft de vrucht gegeven, die door de hemel werd verwekt, en

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Eredienst 2 juli 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 62: 1 en 3 Gebed Lezen: Johannes 21: 15-17 Preek deel I Wet van de Heer: Zingen Gezang 176b Gebed HA Formulier

Nadere informatie

Witte donderdag. Vredevorstkerk, 17 april 2014, uur

Witte donderdag. Vredevorstkerk, 17 april 2014, uur Witte donderdag Vredevorstkerk, 17 april 2014, 14.30 uur Voorganger: drs. Greet Bijl. Organist: Aad Zandbergen. Ouderling: Dieke Fekkes. Diaken: Greet Bakker. Geluid: Geert Tibboel. Koster: Arjan van Rijn.

Nadere informatie

Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil

Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil voorganger: ds. Hans van Walsum muzikale begeleiding: Dedication / m.m.v. de jongeren van de TTV-club SAMENKOMEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Paasviering. Sing-in 2017

Paasviering. Sing-in 2017 Paasviering Sing-in 2017 Welkom en gebed Psalm 100:1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. Wij

Nadere informatie

Vrienden van onze Heer Jezus Christus,

Vrienden van onze Heer Jezus Christus, Overdenking 24 maart 2016, Witte Donderdag, in de Sixtuskerk 1 e lezing Ex. 12: 1-14 We zingen als antwoordpsalm 81: 1, 4, 7, 8, 9 2 e lezing Lucas 22: 7-20 We zingen Lied 558: 1, 2, 4 Door Ds A.J. Wouda

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Tekst liederen zangdienst 18 september 14.30 uur

Tekst liederen zangdienst 18 september 14.30 uur Tekst liederen zangdienst 18 september 14.30 uur EvL357 Vreugde, vreugde louter vreugde 1. Vreugde, vreugde, louter vreugde is bij U van eeuwigheid, Schepper, die t heelal verheugde, bron van eeuwige vreugde

Nadere informatie

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164 Liturgie voor de morgendienst op: 10-2-2013 Bijzonderheden: Avondmaal (lopend) Voorbereiding: Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten)

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen Startzondag 2016: Werken met kringen In deze dienst vieren we het Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Sieds de Jong Lezen : Handelingen 2 : 43-47 Openbaring 3 : 13-22 Gezang 119 : 1,

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Witte Donderdag. 29 maart Johanneskerk Leersum

Witte Donderdag. 29 maart Johanneskerk Leersum Witte Donderdag 29 maart 2018 Johanneskerk Leersum fresco uit de Dom van Orvieto Voorganger: Ds. Arend Altena Organist: Ton Blom VOORBEREIDING INTROITUS: God zij ons gunstig en genadig Psalm 67: 1 en 3

Nadere informatie

Liturgie voor de gezinsdienst zondag 5 februari 2017 Aanvang: uur. Thema: Voetsporen. dienst 5 : uur. ds. Hans van Ark.

Liturgie voor de gezinsdienst zondag 5 februari 2017 Aanvang: uur. Thema: Voetsporen. dienst 5 : uur. ds. Hans van Ark. Liturgie voor de gezinsdienst zondag 5 februari 2017 Aanvang: 10.00 uur Thema: Voetsporen gezins februari 10;00 Hervormde Den Ham uur dienst thema 5 : kerk & Gospel popkoor SING! uit Daarle voet sporen

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 13 maart Na een moment stilte luisteren we naar:

Liturgie zondagmorgen 13 maart Na een moment stilte luisteren we naar: Liturgie zondagmorgen 13 maart 2016 Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Na een moment stilte luisteren we naar: Aan uw voeten Heer, is de hoogste plaats; daarom kniel ik neer bij U. Om bij U te zijn, is de

Nadere informatie

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Eredienst 2 April 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Liturgie Intocht: Opwekking 464 Votum / zegengroet Psalm 43 : 1, 3, 4 Zingen: Wet in kindertaal Gebed Doven van kaars Hebreeën 9 : 1-14 Laat

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = We vieren de dienst aan tafels in de voorhal

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = We vieren de dienst aan tafels in de voorhal Orde van de maaltijdviering op Witte Donderdag 2018 (29 maart 2018) Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 18.00 uur Muzikale begeleiding: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen?

Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen? Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen? Voor de dienst zingen we: UW GENADE IS MIJ GENOEG - OPWEKKING 614

Nadere informatie

Witte Donderdag. Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL

Witte Donderdag. Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Witte Donderdag Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari 2019 Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden Welkom en mededelingen Zingen, staande, uit Liedboek 31: 1,2,4 Op u vertrouw

Nadere informatie

Eredienst 11 maart :30 uur Voorganger: Ds. L.R.J. Kramer Spakenburg Zuid

Eredienst 11 maart :30 uur Voorganger: Ds. L.R.J. Kramer Spakenburg Zuid Eredienst 11 maart 2018 16:30 uur Voorganger: Ds. L.R.J. Kramer Spakenburg Zuid Liturgie Votum / zegengroet Psalm 40: 1 Gebed Schriftlezing / Zingen Leviticus 15 : 19 31 Marcus 5 : 21 43 Gezang 156 : 1-4

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Kolossenzen 1: 24 t/m 2: 7 Psalm 77 vers 8 (Schoolpsalm) Psalm 49 vers 1 Psalm 48 vers 6 Psalm 119 vers 3 Psalm 85 vers 3 Gezang 358 vers

Nadere informatie

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u De morgendienst in de Hoeksteen Leek op 16 sep. 2018 Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U hoor naar mijn gebed Vergeef mijn zonden nu

Nadere informatie

Votum en Zegengroet. Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar

Votum en Zegengroet. Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Votum en Zegengroet Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar Ik hef mijn ogen op naar de bergen waar komt mijn hulp vandaan? Ik hef mijn ogen op naar U Heer, Die mij bij zal staan. Opwekking 640 Votum

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

U luistert naar: een dienst waarin openbare geloofsbelijdenis wordt afgeleid door Michaël Jongman, Petra Treep, Marijke Polman en Ton Ringenier

U luistert naar: een dienst waarin openbare geloofsbelijdenis wordt afgeleid door Michaël Jongman, Petra Treep, Marijke Polman en Ton Ringenier Thema (Pnr.1330) Lukas 22:15 Uitgesproken 28 maart 2010 in het Open Hof te Kampen Ouderling van dienst Muzikale begeleiding Jessica Wiegeraad Johan Blok U luistert naar: een dienst waarin openbare geloofsbelijdenis

Nadere informatie

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Startdienst 11 september 2016 om 9.30 uur Thema: Deel je leven -2- Welkom en mededelingen Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Zal dit een huis, een plaats zijn waar de hemel open gaat, waar Gij ons met uw eng'len

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen: Gezang 131 : 1, 2 en 4 4. Lezing van de wet 5. Zingen:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A.

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A. ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. J.A. Antonides De Paaskaars brandt Lied voor de dienst: 577 geheel Welkom, afkondigingen.

Nadere informatie

Witte Donderdag 2013 Johannes 13: 1-15

Witte Donderdag 2013 Johannes 13: 1-15 Witte Donderdag 2013 Johannes 13: 1-15 Geliefden van God Hoe ver moeten we gaan? Dat is de titel van deze overdenking. Jezus geeft zijn leerlingen een voorbeeld. En zegt: Wat ik heb gedaan moeten jullie

Nadere informatie

Viering van de Maaltijd van de Heer. op zondag 24 februari zorgcentrum 'Oldersheem' Thema: Hij is in ons midden

Viering van de Maaltijd van de Heer. op zondag 24 februari zorgcentrum 'Oldersheem' Thema: Hij is in ons midden Viering van de Maaltijd van de Heer op zondag 24 februari 2019 zorgcentrum 'Oldersheem' Thema: Hij is in ons midden Voorganger: ds. Elly Wisselink Organist: dhr. Geert Jan Olyslager Welkom Aanvangslied:

Nadere informatie

VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER

VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER DIENST 24 FEBRUARI 2019 Thema: Geef ons vandaag het brood dat wij nodig hebben VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER M.m.v. de Cantorij o.l.v. Willy Misker Organist/pianist: Willy Misker Groen Groen is de

Nadere informatie

Zingen: Op Toonhoogte 343. Zingen: Op Toonhoogte 94. Zingen: Op Toonhoogte 234. Zingen: Op Toonhoogte 112. Zingen: Op Toonhoogte 236

Zingen: Op Toonhoogte 343. Zingen: Op Toonhoogte 94. Zingen: Op Toonhoogte 234. Zingen: Op Toonhoogte 112. Zingen: Op Toonhoogte 236 Welkom Zingen: Op Toonhoogte 343 Votum en Groet Zingen: Op Toonhoogte 94 Geloofsbelijdenis Zingen: Op Toonhoogte 234 Gebed Schriftlezing: Jesaja 53 Zingen: Op Toonhoogte 112 Verkondiging Luisterlied Zingen:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst 533: 1 a, 2, 3, 4, 5, 6 Lied voor de

Nadere informatie

Avondmaal vieren. Avondmaalsformulier 2. Viering op 4 e zondag voor Pasen :

Avondmaal vieren. Avondmaalsformulier 2. Viering op 4 e zondag voor Pasen : Avondmaal vieren - Psalmen en Gezangen uit Geref Kerkboek van de Gz zijn de 1 e regels 1 e couplet weergegeven Viering op 4 e zondag voor Pasen : Thema 4 e zondag : oculi meï Mijn ogen (oculi meï) zijn

Nadere informatie

Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven

Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven Zondag 28 september 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van Jezus. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist:

Nadere informatie

Liturgie voor de Avondmaalsdienst op zondag 23 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de Avondmaalsdienst op zondag 23 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de Avondmaalsdienst op zondag 23 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Herman Bouwhuis Gijsbert

Nadere informatie

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 15 november 2015 U bent welkom - opwekking 573 We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En

Nadere informatie

11 februari 2018; Immanuëlkerk; ds. Gerrit van Dijk; Piet George Klootwijk De kaarsen worden aangestoken Moment van stilte voor persoonlijke

11 februari 2018; Immanuëlkerk; ds. Gerrit van Dijk; Piet George Klootwijk De kaarsen worden aangestoken Moment van stilte voor persoonlijke 11 februari 2018; Immanuëlkerk; ds. Gerrit van Dijk; Piet George Klootwijk De kaarsen worden aangestoken Moment van stilte voor persoonlijke bezinning Aanvangslied: Hemelhoog 391 staande 1 2x: 2 2x: Bemoediging

Nadere informatie

Orgelspel. Welkom en mededelingen. Samenzang: Psalm 102: 7, 11 en 12

Orgelspel. Welkom en mededelingen. Samenzang: Psalm 102: 7, 11 en 12 1 Orgelspel Welkom en mededelingen Samenzang: Psalm 102: 7, 11 en 12 Gij zult opstaan, ons beschermen, Over Sion U ontfermen, Want de tijd, Uw stad voorspeld, Aan haar leed ten perk gesteld, Die zo lang

Nadere informatie

Eredienst 12 februari 2017 Voorganger: Ds. M. van Leeuwen

Eredienst 12 februari 2017 Voorganger: Ds. M. van Leeuwen Eredienst 12 februari 2017 Voorganger: Ds. M. van Leeuwen 10.00 uur Liturgie Votum / zegengroet Sela Opwekking 574 Groot is Hij Gezang 171: 1, 3 Gebed Wet Gezang 158 Schriftlezing Johannes 2: 1 11 Romeinen

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding:

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Suetana Musica o.l.v. Simon de Groot Suetana Musica speelt:

Nadere informatie

WITTE DONDERDAG DONDERDAG 28 MAART 2013

WITTE DONDERDAG DONDERDAG 28 MAART 2013 WITTE DONDERDAG DONDERDAG 28 MAART 2013 We vieren de Maaltijd van de Heer De kleur is wit PKN gemeente Garmerwolde Thesinge Dienst om 19:30 uur in Thesinge Voorganger Organist Ouderling van dienst Koster

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Thema: Deel je leven. 25 september uur. Medewerking: Jeugdkoor OP WEG met combo uit Hardinxveld-Giessendam o.l.v. Bastiaan van der Pijl

Thema: Deel je leven. 25 september uur. Medewerking: Jeugdkoor OP WEG met combo uit Hardinxveld-Giessendam o.l.v. Bastiaan van der Pijl 25 september 2016-18.00 uur Thema: Deel je leven Medewerking: Jeugdkoor OP WEG met combo uit Hardinxveld-Giessendam o.l.v. Bastiaan van der Pijl Organist: Jan Teeuw Verbindende teksten: Gerard de Haan

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd Ontmoetingskerk zondag 22 februari 205 e zondag in de Veertigdagentijd Dienst van Schrift en Tafel Johannes 9 God wint, dat kun je zien voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Marja van der Feest / organist:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Witte Donderdag 2015

Welkom in de Menorah. Witte Donderdag 2015 Welkom in de Menorah Witte Donderdag 2015 Voorganger Ouderling v. dienst Organist : ds. A.H. Boschma : mw. A. Bouma : dhr. H. Dorsman Aanvangswoord Wij mogen ervoor bewaard blijven te roemen anders dan

Nadere informatie

VASTHOUDEN AAN HET GELOOF

VASTHOUDEN AAN HET GELOOF VASTHOUDEN AAN HET GELOOF SAMEN AVONDMAAL VIEREN 26 augustus 2018 10:00 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Ernest Visscher Organist: Rik Nijs Lector: Desiree van Meerveld Koster: Hans van Polen/

Nadere informatie