Bus: 25 april 3 mei TGV: 26 april 3 mei Vliegtuig: 27 april 2 mei

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bus: 25 april 3 mei TGV: 26 april 3 mei Vliegtuig: 27 april 2 mei"

Transcriptie

1 Woord van de hoofdaalmoezenier Steeds meer worden we gemotiveerd om de diocesane bedevaart van het bisdom van s-hertogenbosch in te organiseren. Waarom? Ten eerste omdat we een geweldig team van mensen hebben die er de schouders mee onder zetten. Dat motiveert elkaar. Ten tweede omdat blijkt dat het mogelijk is, dat door acties en giften we in staat zullen zijn mensen uit onze parochies mee te nemen, die het volledige bedrag zelf niet helemaal kunnen ophoesten. Zo hebben we in Uden tijdens een parochiefeest in het laatste weekend van juni door een rommelmarkt en een dienstenveiling zóveel geld bij elkaar kunnen sprokkelen, dat de teller nu al ergens tussen de zevenen achtduizend euro staat! Het is dus wel degelijk mogelijk om in de parochies acties te organiseren die onze wat armlastiger medemens in staat stelt mee op bedevaart te gaan. En waarom is dit zo belangrijk? Omdat de ervaring van iedere gemiddelde Lourdesganger uitwijst, dat zo n pelgrimstocht een bron van kracht is om het leven weer wat beter aan te kunnen en om gesterkt te worden in je geloof. Zoiets gun je ook aan iemand die zelf niet helemaal in staat is om de reis te bekostigen. Over solidariteit gesproken! In de komende maanden zullen er verspreid over het bisdom vieringen en bijeenkomsten plaatsvinden om nog extra aandacht te geven aan de bedevaart, zodat mensen extra gemotiveerd worden om de beslissing te nemen om mee te gaan. Een overzicht daarvan vindt u verderop in deze nieuwsbrief. Noteer in ieder geval alvast de openluchtmis in Uden op het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming op 15 augustus om uur op het Piusplein. Wees welkom! Deken Theo van Osch Speciale informatie avond voor jongeren Dat Lourdes een plaats is voor oud en jong, daar zijn jong en oud het over eens. Maar toch is Lourdes een niet altijd logische reisbestemming voor jongeren. Met het programma tijdens de bisdombedevaart willen we laten zien dat Lourdes ook veel voor jongeren te bieden heeft. De bisschop heeft aangegeven met iedereen op bedevaart te willen dus ook met de jongeren. Meer dan Welkom. Graag willen wij parochies daarbij ondersteunen door het organiseren van een speciale informatieavond voor jongeren waarbij er iemand vanuit de organisatie aanwezig zal zijn om de aanwezige jongeren meer informatie te geven over de Lourdesreis. Lourdes is een plaats die ook zeker voor jongeren de moeite waard is. Wanneer u meer informatie wenst over het houden van een informatieavond voor jongeren, neem dan vrijblijvend contact op met Kristel van der Loop, projectmedewerker jongeren & diaconie bij het Bisdom van s-hertogenbosch, bereikbaar via kvanderloop@bisdomdenbosch.nl.

2 Prijzen bisdombedevaart van s-hertogenbosch Vervoer 3-sterren hotel 1 pk toeslag 3-sterrenhotel 4- sterrenhotel 1 pk toeslag 4-sterrenhotel Accueil/ Zorghotel TGV (8 dgn) 869,00 210, ,00 280, ,00* Bus (9 dgn) 869,00 240,00 n.v.t. n.v.t. n.v.t. VNB Lance (9 869,00 240,00 n.v.t. n.v.t ,00* dgn) Vliegtuig (6 dgn) 869,00 150,00 969,00 200, ,00* Jongeren t/m 25 jaar TGV 590,00** 210,00 n.v.t. n.v.t. op aanvraag Bus 590,00** 240,00 n.v.t. n.v.t. op aanvraag Vliegtuig 590,00** 150,00 n.v.t. n.v.t. op aanvraag Kinderen 2 t/m 12 jaar: 499,00*** Vrijwilligers aangesteld door en in functie van VNB: 309,00 * bedrag is inclusief ( 25,00 fondsbijdrage) ** Jongeren t/m 25 jaar betalen zelf 295,00. De overige 295,00 wordt gefinancierd door bijv. eigen parochie, Charitas, groepskorting, sponsoring, etc. *** Kinderen t/m 12 jaar betalen 295,00. De overige 204,00 wordt gefinancierd door bijv. eigen parochie, Charitas, groepskorting, sponsoring, etc. TGV Tijdens deze bisdombedevaart willen we met zoveel mogelijk parochies gezamenlijk naar Lourdes reizen. Om dit te realiseren hebben we er voor gekozen om te reizen per TGV. Dit houdt in, dat we in de vroege ochtend vanuit de parochie per bus naar Noord-Frankrijk reizen, daar op de TGV stappen om vervolgens s avonds in Lourdes aan te komen, ondertussen genietend van het mooie Franse Landschap. Transfer per bus van de opstapplaats in uw parochie naar Noord-Frankrijk. Vervoer per TGV van Noord-Frankrijk naar Lourdes v.v. Transfer per bus van het station naar uw accommodatie in Lourdes. Lunch- en dinerpakket op de heenreis en twee lunchpakketten op de terugreis. Verblijf of basis van volpension. Pastorale, medische en reisbegeleiding gedurende de reis en het gehele verblijf in Lourdes.

3 Reis van uw woonplaats naar de opstapplaats v.v. VNB Lance De VNB Lance is een bus die, naast gezonde pelgrims, ook plaats biedt aan pelgrims die zorg nodig hebben, pelgrims die van een (elektrische) rolstoel gebruik maken of pelgrims die liggend vervoerd moeten worden. Medische en verpleegkundige begeleiding is aanwezig tijdens de busreis en in Lourdes. Aan pelgrims die met de VNB Lance reizen en geen zorg nodig hebben (geen rolstoelduwer van, of verzorging door, een vrijwilliger van VNB) wordt het 3-sterrenhotel tarief berekend. Reis per aangepaste touringcar vanaf de opstapplaats in Nederland naar Lourdes v.v. Verblijf op basis van volpension in een 3-sterren hotel. In Nevers logeert u in een bijzondere accommodatie te weten in het klooster waar Bernadette geleefd heeft. Dit zijn echter eenvoudige kamers met douches en wc op de gang. Pastorale, medische en reisbegeleiding gedurende de reis en het gehele verblijf in Lourdes. Excursie naar de Pyreneeën. Reis van uw woonplaats naar de opstapplaats v.v. Bus Reis per luxe touringcar (Tourist Class) vanaf de opstapplaats in Nederland naar Lourdes v.v. Verblijf op basis van volpension in een 3-sterren hotel. In Nevers logeert u in een bijzondere accommodatie te weten in het klooster waar Bernadette geleefd heeft. Dit zijn echter eenvoudige kamers met douches en wc op de gang. Pastorale- en reisbegeleiding gedurende de reis en het gehele verblijf in Lourdes. Medische begeleiding in Lourdes? Excursie naar de Pyreneeën.

4 Reis van uw woonplaats naar de opstapplaats v.v. Vliegtuig In het vliegtuig zijn 180 plaatsen beschikbaar. Retourvlucht inclusief luchthavenbelasting en veiligheidstoeslagen. Een versnapering en een drankje op de heenvlucht en een broodje en een drankje tijdens de terugvlucht. Transfer per bus van het vliegveld Tarbes-Lourdes-Pyrénées naar het hotel in Lourdes. Transfer per bus van het station naar uw accommodatie in Lourdes. Lunch- en dinerpakket op de heenreis en twee lunchpakketten op de terugreis. Verblijf of basis van volpension. Pastorale, medische en reisbegeleiding gedurende de reis en het gehele verblijf in Lourdes. Reis van uw woonplaats naar de luchthaven van vertrek v.v. Promotiemateriaal Als promotiemateriaal zal gebruikt gemaakt worden van een 3-tal uitingen, de poster, de flyer en de folder. Flyer Er zal een nieuwe flyer gemaakt worden die gebruikt kan worden om op diverse plaatsen neer te leggen waar mogelijk veel belangstellende pelgrims komen. Folder en poster Voor elke parochie zal een op maat gemaakte folder en poster gedrukt worden. Plan van aanpak Het plan van aanpak bij de organisatie van een parochie(groeps)reis naar Lourdes voor het bisdom van s-hertogenbosch is tijdens de startbijeenkomst op 11 maart uitgereikt. Tevens kunt u dit plan van aanpak aanvragen bij VNB. Bel of mail naar Roosmarie Manders (073) , roosmarie.manders@vnbreizen.nl. Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Wanneer er nog vragen zijn of zaken niet duidelijk, neem gerust contact met ons op.

5 Tweede diocesane informatiebijeenkomst Op maandag 16 september wordt om de tweede diocesane informatiebijeenkomst georganiseerd voor alle bedevaart coördinatoren en parochiecontactpersonen. Locatie is Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel in s-hertogenbosch. Op deze avond wordt het programma van de bedevaart in toegelicht, worden de verdere voorbereidingsplannen besproken, vullen we de dekenale informatieavonden in. Deze avond is bedoeld om met elkaar de laatste stand van zaken uit te wisselen. Uiteraard is er ook gelegenheid voor vragen en ontmoeting. Alle bedevaart coördinatoren en parochiecontactpersonen van harte welkom op 16 september! Nieuws vanuit de parochie(s) Vanuit de nieuw te vormen parochie Nuland-Vinkel-Geffen-Heesch-Nistelrode-Vorstenbosch is inmiddels de aftrap verricht voor de bisdombedevaart. Op vrijdagavond 28 juni jl. zou, bij goed weer, een openluchtviering plaatsvinden aan de grot in de pastorietuin van de parochie Geffen. Vanwege de regen werd deze viering verplaatst naar de kapel. Pastoor van Dijk en Diaken van Herwijnen gingen voor. Na afloop liepen allen in processie met kaarsjes naar de grot, waar we samen het lied Te Lourd op de bergen zongen. Hierna zette iedereen een kaarsje met een eigen intentie in de grot bij Maria. De avond werd afsloten met een gezellig samenzijn onder het genot van een lekker kopje koffie. Om de Lourdespot te vullen bood het Lourdes comité Geffen/Vinkel, door de pastoor gewijde, Lourdes kaarsen te koop aan. Nieuws voor de Nieuwsbrief Hebt u ook bijzondere vieringen, leuke acties om geld in te zamelen of andere nieuwsfeitjes omtrent de bisdombedevaart, laat het ons weten via onderstaande mailadressen en we gaan kijken of we uw nieuws in de Nieuwsbrief op kunnen nemen. Zo gaan we met elkaar op weg naar Lourdes in!

6 Gebed voor het welslagen van de diocesane bedevaart van het bisdom Den Bosch naar Lourdes in Goede God, Thema Lourdes : De vreugde van de bekering Door uw Zoon Jezus Christus hebben we de zending gekregen om alle volkeren tot uw leerlingen te maken, hen te dopen in uw naam en om te onderhouden wat Hij ons bevolen heeft. Hij roept ons op om ons hart te richten op U en elkaar, om ons te bekeren tot U, want uw Rijk is daar waar U in ons midden bent. Wij danken U, dat U mensen roept tot uw kerk, om als uw volk op weg te gaan. Om gehoor te geven aan uw opdracht, gaan we als uw volk op pelgrimstocht naar Lourdes, als broeders en zusters van elkaar, met Jezus als onze Heer en onze Broeder in ons midden. Daar, waar door bemiddeling van de heilige Bernadette, de heilige maagd Maria de boodschap aan de gehele mensheid heeft gegeven om boete te doen, ons te bekeren en in processie naar toe te komen. Schenk ons, zo vragen wij U, de vreugde van de bekering. Open ons hart door de kracht van uw Geest voor uw liefde en barmhartigheid, zodat wij U steeds beter leren kennen, beminnen en navolgen. Zegen alle werkzaamheden die we verrichten in uw naam, sterk ons in alle inspanningen die we verrichten en wees onze Gids op onze pelgrimstocht door het leven. Bescherm de pelgrims die op weg gaan en wees nabij aan hen die thuis blijven en in gebed verbonden zijn. Breng ons allen tot de eenheid in het geloof van alle parochies in ons bisdom, in de hoop voor de toekomst van uw kerk in onze streken, in de liefde die ons over alle grenzen heen verbindt met U en met elkaar. Dit vragen wij U op voorspraak van de Onbevlekte Maagd Maria, moeder van God en moeder der mensen, en van de heilige Bernadette, door Christus onze Heer. Amen. Bidden op voorspraak van Maria Op deze dagen in het liturgische jaar willen we u vragen in het bijzonder op voorspraak van de H. Maagd Maria en H. Bernadette te bidden voor het welslagen van de diocesane bedevaart. 15 augustus: Maria Tenhemelopneming (hoogfeest) 8 september: Maria Geboorte (feest) 7 oktober: Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans (gedachtenis) 8 december: Maria Onbevlekt Ontvangen (hoogfeest) 1 januari: Maria Moeder van God (hoogfeest) 2 februari: Maria Lichtmis (feest) 11 februari: Onze Lieve Vrouw van Lourdes (vrije gedachtenis) 25 maart: Maria Boodschap (hoogfeest)

7 Belangrijke data om alvast in uw agenda te noteren 15 augustus (Maria Hemelvaart) - Openluchtmis in Uden Aanvang : uur Locatie : Piusplein Uden 15 september Marialof Aanvang : uur Locatie : Maria Magdalenakerk Geffen 16 september Tweede diocesane informatiebijeenkomst voor bedevaartcoördinatoren en parochie contactpersonen. Aanvang : uur. Locatie : Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel, s-hertogenbosch 13 oktober Mariadag s-hertogenbosch in het kader van het Jaar van het Geloof* maand oktober vespervieringen in alle dekenale hoofdkerken op vrijdagen en zondagen* 11 februari (O.L. Vrouw van Lourdes) - laatste diocesane bijeenkomst voor vertrek voor bedevaartcoördinatoren en parochie contactpersonen. 12 april - startdag van de bedevaart in de deelnemende parochies 19 april Palmzondag bijeenkomst voor de jongeren in het bisdom * (informatie volgt in de volgende nieuwsbrief of kijk op de website: Uitgave volgende Nieuwsbrief Medio september 2013

Bus: 25 april 3 mei TGV: 26 april 3 mei Vliegtuig: 27 april 2 mei

Bus: 25 april 3 mei TGV: 26 april 3 mei Vliegtuig: 27 april 2 mei Woord van de hoofdaalmoezenier Gestaag vorderen de voorbereidingen voor de diocesane bedevaart naar Lourdes. In de afgelopen anderhalf jaar zijn bergen werk verzet door het kernteam en andere vrijwillig(st)ers.

Nadere informatie

Samen op weg naar Lourdes

Samen op weg naar Lourdes Samen op weg naar Lourdes Concept programma BisdomBedevaart Lourdes 2014 Definitief vastgesteld na 11 februari Verschil tussen Bus / TGV / Vliegtuig DAG OCHTEND MIDDAG AVOND Za 26 april Reisdag TGV Zo

Nadere informatie

1.Per TGV van 26 april tot 3 mei. We gaan dan per bus naar Tourcoing in Noord Frankrijk en vandaar overdag met de TGV naar Lourdes.

1.Per TGV van 26 april tot 3 mei. We gaan dan per bus naar Tourcoing in Noord Frankrijk en vandaar overdag met de TGV naar Lourdes. HEEFT U INTERESSE OM MET ONS MEE TE GAAN NAAR LOURDES? VIA DIT FORMULIER PEILEN WE HOE GROOT DE BELANGSTELLING IS EN WELKE MANIER VAN REIZEN DE VOORKEUR HEEFT. DE DEFINITIEVE INSCHRIJVING VOOR DE BEDEVAART

Nadere informatie

Intermezzo Ommen met Hoonhorst en Dalfsen 6-dagen op Bedevaart naar Lourdes

Intermezzo Ommen met Hoonhorst en Dalfsen 6-dagen op Bedevaart naar Lourdes 13 t/m 18 september 2013 Een bedevaart naar Lourdes is een ontmoeting met reisgenoten, die een stukje de zelfde weg gaan, een aantal dagen samen optrekken en zich verbonden voelen door elkaars lasten te

Nadere informatie

Diocesane bedevaart Lourdes. Zaterdag oktober 2017

Diocesane bedevaart Lourdes. Zaterdag oktober 2017 Zaterdag 14-21 oktober 2017 1 Welkom Wie zijn er in de zaal Samen bidden Reisorganisator Wat staat u te wachten 2 Mag ik u uitnodigen om met mij naar Lourdes te gaan? Op onze bedevaart kunnen wij onze

Nadere informatie

Maatschappelijke stagiaires mee op parochiebedevaart Lourdes. Bij diocesane Lourdesbedevaart Bisdom van s-hertogenbosch 26 april 2014 3 mei 2014

Maatschappelijke stagiaires mee op parochiebedevaart Lourdes. Bij diocesane Lourdesbedevaart Bisdom van s-hertogenbosch 26 april 2014 3 mei 2014 Maatschappelijke stagiaires mee op parochiebedevaart Lourdes Bij diocesane Lourdesbedevaart Bisdom van s-hertogenbosch 26 april 2014 3 mei 2014 Maatschappelijke stagiaires mee op parochiebedevaart Lourdes

Nadere informatie

LOURDESBEDEVAART BISDOM HASSELT JULI 2018

LOURDESBEDEVAART BISDOM HASSELT JULI 2018 LOURDESBEDEVAART BISDOM HASSELT 20-25 JULI 2018 DOE MAAR WAT HIJ U ZEGGEN ZAL! Limburgse Diocesane Bedevaarten L.D.B. vzw Tulpinstraat 75, 3500 HASSELT Telefoon: 0479 24 29 18 E-mail: ldb.vzw@telenet.be

Nadere informatie

LOURDESBEDEVAART BISDOM HASSELT JULI 2019

LOURDESBEDEVAART BISDOM HASSELT JULI 2019 BISDOM HASSELT 15-20 JULI 2019 ZALIG GIJ DIE ARM ZIJT! (Lc 6,20) Ik beloof u geluk in een andere wereld (3de verschijning) Limburgse Diocesane Bedevaarten L.D.B. vzw Tulpinstraat 75, 3500 HASSELT Telefoon:

Nadere informatie

T O E W IJ D I N G. op bijzondere voorspraak van de. heilige Johannes Paulus II en zalige Jacinta en Francisco. s-hertogenbosch, 22 oktober 2016

T O E W IJ D I N G. op bijzondere voorspraak van de. heilige Johannes Paulus II en zalige Jacinta en Francisco. s-hertogenbosch, 22 oktober 2016 T O E W IJ D I N G van Stichting KINDEREN BIDDEN VOOR KINDEREN aan het ONBEVLEKT HART VAN MARIA op bijzondere voorspraak van de heilige Johannes Paulus II en zalige Jacinta en Francisco s-hertogenbosch,

Nadere informatie

Column Mgr. Ron van den Hout GELOOF EN KERK (7)

Column Mgr. Ron van den Hout GELOOF EN KERK (7) Column Mgr. Ron van den Hout GELOOF EN KERK (7) In de vorige columns heb ik met u nagedacht over de Kerk. Ik heb vanuit mijn eigen pastorale ervaringen gekeken hoe mensen tegen de Kerk aankijken en hoe

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

De weg van Bernadette (1)

De weg van Bernadette (1) De weg van Bernadette (1) Leo van der Lans De weg van Bernadette (1) WOORD EN GEBED Vrijdag 13 februari 2009 Openingslied: Te Lourdes op de bergen Inleiding 2009 is in Lourdes het thema De weg van Bernadette.

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

Geachte redacties, beste mensen,

Geachte redacties, beste mensen, Geachte redacties, beste mensen, Allen een Zalig Nieuwjaar gewenst vanaf mijn nieuwe werkplek bij het bisdom Groningen- Leeuwarden! Sinds donderdag 4 januari jl. treed ik als perschef/hoofdredacteur/communicatie

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Contact houden met onze Schepper

Contact houden met onze Schepper Contact houden met onze Schepper Contact houden met onze Schepper ZEVENDE ZONDAG VAN PASEN 20 mei 2007 Woord- en Communieviering met Mariaverering Woord van welkom Wij komen samen in de naam van de Vader,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Lourdes, een reis met meerwaarde

Lourdes, een reis met meerwaarde Lourdes, een reis met meerwaarde Leo van der Lans Lourdes, een reis met meerwaarde GEBEDSIERING rijdag, 18 oktober 2013 Openingslied: Wij groeten u, o Koningin Inleiding Op het liturgieblaadje van vanavond

Nadere informatie

Reisverslag Lourdesreis van de groep Voorhout

Reisverslag Lourdesreis van de groep Voorhout Reisverslag Lourdesreis van de groep Voorhout Op zondag 8 mei ging er weer een groep bedevaartgangers uit de Bollenstreek met de VNB naar Lourdes, onder hen bevonden zich ook 5 Noordwijkers. Onze reisleiding

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette?

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Waarmee vullen bedevaarders hun flessen aan de grot van Lourdes? Welke twee gebeden bid

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid Het heilig Jaar van Barmhartigheid wordt geopend op 8 december 2015 (hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis). Het heilig Jaar wordt afgesloten op 20 november 2016 (hoogfeest

Nadere informatie

Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPDRACHT VAN DE HEER IN DE TEMPEL We vieren vandaag het hoogfeest Opdracht

Nadere informatie

Met Bernadette een kruisteken maken

Met Bernadette een kruisteken maken Met Bernadette een kruisteken maken Leo van der Lans Met Bernadette een kruisteken maken LOF TER ERE VAN MARIA Vrijdag, 22 januari 2010 Openingslied: Te Lourdes op de bergen. Inleiding Het thema in Lourdes

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Lourdesreis september

Lourdesreis september Lourdesreis 18-23 september 2013 Beste ZLTO-leden Reisprogramma 2013 We bieden u graag de mogelijkheid aan om een bedevaartsreis te maken naar Lourdes in Zuid-Frankrijk. Veel ZLTO-leden en hun gezinsleden

Nadere informatie

Verslag van het bezoek aan Lourdes 17 t/m 22 September door Nel Pieterse en Wilma Rademaker

Verslag van het bezoek aan Lourdes 17 t/m 22 September door Nel Pieterse en Wilma Rademaker Verslag van het bezoek aan Lourdes 17 t/m 22 September door Nel Pieterse en Wilma Rademaker De bedevaart werd georganiseerd door vrijwilligers uit de Parochie St. Jan de Doper en de landelijke vereniging

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

OUD-KATHOLIEK JONGERENPASTORAAT

OUD-KATHOLIEK JONGERENPASTORAAT OUD-KATHOLIEK JONGERENPASTORAAT ACTIVITEITENSEIZOEN 2017-2018 BERICHT VAN DE JONGERENPASTORES Hallo allemaal! Ook dit seizoen hebben we weer een folder met alle jongerenactiviteiten voor je klaargemaakt.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

De weg van Bernadette (2)

De weg van Bernadette (2) De weg van Bernadette (2) Leo van der Lans De weg van Bernadette (2) WOORD EN GEBED Vrijdag 16 oktober 2009 Openingslied: God groet u, zoals bloemen (melodie: God groet u zuivere bloeme..)! Inleiding Het

Nadere informatie

De vreugde van de aandacht

De vreugde van de aandacht De vreugde van de aandacht Leo van der Lans De vreugde van aandacht LOF TER ERE VAN MARIA Vrijdag, 12 oktober 2012 Afscheidsviering Openingslied: Wij groeten u, o Koningin Inleiding Op het boekje van vanavond

Nadere informatie

POLEN. Bisdombedevaart naar Polen van 10 t/m 18 september 2016

POLEN. Bisdombedevaart naar Polen van 10 t/m 18 september 2016 POLEN Bisdombedevaart naar Polen van 10 t/m 18 september 2016 bedevaartreizen inspiratiereizen belevingsreizen De reis 9-daagse bedevaart naar Polen Zaterdag 10 t/m zondag 18 september 2016 Per touringcar

Nadere informatie

POLEN. Westlandse bedevaart naar Polen 17 tot en met 25 juni 2017

POLEN. Westlandse bedevaart naar Polen 17 tot en met 25 juni 2017 POLEN Westlandse bedevaart naar Polen 17 tot en met 25 juni 2017 De reis 9-daagse bedevaart naar Polen Zaterdag 17 t/m zondag 25 juni 2017 Per luxe touringcar Bezoek aan o.a. Fulda, Krakau, Wadowice, Auschwitz,

Nadere informatie

Rozenkrans en boete. Leo van der Lans

Rozenkrans en boete. Leo van der Lans Rozenkrans en boete Leo van der Lans Rozenkrans en boete VIERING VAN WOORD EN GEBED Vrijdag 17 oktober 2008 Openingslied: God groet u, zoals bloemen (melodie: God groet u zuivere bloeme...) Begroeting

Nadere informatie

Inleiding. En uw parochie kan daaraan meedoen!

Inleiding. En uw parochie kan daaraan meedoen! MaS In de Parochie Inleiding De maatschappelijke stage (MaS) is definitief begonnen en in volle gang. In Nederland zijn middelbare scholieren verplicht gedurende hun middelbare school carrière een maatschappelijke

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent vormsel

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4 DUINZICHTKERK, zondag 20 januari 2019 2 e zondag van Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. J. Rinzema, Laren Ouderling van dienst: Jenny du Pon Diaken van dienst: Willemien de Vlieger

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 173, 4 juli 2018

Nieuwsbrief nr. 173, 4 juli 2018 Nieuwsbrief nr. 173, 4 juli 2018 Beste abonnee, Hierbij ontvangt u editie nr. 173 van de nieuwsbrief aartsbisdom.nu van het Aartsbisdom Utrecht. Hierin leest u onder meer over een nieuw Vaticaans document

Nadere informatie

Samen Eucharistie vieren

Samen Eucharistie vieren Samen Eucharistie vieren Presentatie 23 november 2017 Methode OPSTAP 1 Situatieschets catechese 2 Omvorming De Kerk die erop uitgaat is de gemeenschap van missionaire leerlingen die initiatief nemen, die

Nadere informatie

Jaarplanner 2017 parochies Mechelen - Epen - Slenaken

Jaarplanner 2017 parochies Mechelen - Epen - Slenaken januari 53 zo 1-jan Heilige Maria, Moeder van God EMS EMS 10.45 Nieuwjaarsreceptie voor drie parochies Slenaken ma 2-jan gebedsdienst 19.00 di 3-jan wo 4-jan do 5-jan avondmis 19.00 vr 6-jan Hoogfeest

Nadere informatie

Nieuwsbrief Emmanuelparochie

Nieuwsbrief Emmanuelparochie Nieuwsbrief Emmanuelparochie Jaargang 3 nummer 6, juni 2016. Sint Brigitta te Ommen Vrijwilligersmiddag Op zondag 29 mei is een gezellige vrijwilligersmiddag georganiseerd voor alle parochianen die zich

Nadere informatie

VOORBEREIDEN op ontmoeting

VOORBEREIDEN op ontmoeting VOORBEREIDEN op ontmoeting De klok luidt Muziek NADEREN tot de Eeuwige Intocht met lied Wees welkom allemaal Ontsteken van de kaarsen Stilte en welkom Aanvangsgebed met Bemoediging (C2G en gemeente) Votum

Nadere informatie

Het teken van het kruis herkennen

Het teken van het kruis herkennen Het teken van het kruis herkennen Leo van der Lans Het teken van het kruis herkennen LOF TER ERE VAN MARIA Donderdag, 25 maart 2010 Openingslied: God groet u zuivere bloeme Inleiding Vandaag, 25 maart,

Nadere informatie

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid)

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Dienstboek 256 Bekendmaking Vertegenwoordiger van de kerkenraad: Tot tweemaal toe heeft de kerkenraad u de naam bekend gemaakt van onze

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Ik verzeker jullie, alles wat je voor één van deze minste broeders van Mij hebt gedaan, heb je voor Mij gedaan.

Ik verzeker jullie, alles wat je voor één van deze minste broeders van Mij hebt gedaan, heb je voor Mij gedaan. Ik verzeker jullie, alles wat je voor één van deze minste broeders van Mij hebt gedaan, heb je voor Mij gedaan. www.mtwentyfive.nl www.bisdomdenbosch.nl/m25 Wat is M25? In M25 worden jongeren tussen de

Nadere informatie

Mijn 1. heilige communie

Mijn 1. heilige communie Mijn 1 e heilige communie op 11 april deed ik mijn 1e heilige communie ik was s morgens al heel vroeg wakker mama was al druk bezig met de voorbereidingen toen het half 10 was ging ik mijn nieuwe kleren

Nadere informatie

Plaats een lamp niet onder de korenmaat

Plaats een lamp niet onder de korenmaat PAROCHIE HERZELE HOUTEM Vijfde zondag door het jaar A 4 en 5 februari 2017 Plaats een lamp niet onder de korenmaat Keer u niet af van uw medemens. Dan zal uw licht stralen als de dageraad [Matteüs] Intredelied:

Nadere informatie

Welke ster imponeert ons?

Welke ster imponeert ons? Welke ster imponeert ons? Kerstspecial 2016 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Algemene informatie Pastoor J.E.M. van der Mee 0182-382455 vandermee@kerkmail.nl St.

Nadere informatie

LOURDES, 17-22 SEPTEMBER 2014 (vliegtuig)

LOURDES, 17-22 SEPTEMBER 2014 (vliegtuig) LOURDES, 17-22 SEPTEMBER 2014 (vliegtuig) DAG 1: WOENSDAG 17 SEPTEMBER We gaan op weg Eindelijk is de dag aangebroken dat we naar Lourdes gaan. We hebben er lang naar uitgekeken. Om 10 uur vertrokken we

Nadere informatie

Benedictus XVI - Angelus

Benedictus XVI - Angelus Gewoon openbaar consistorie voor de creatie van nieuwe kardinalen en voor de stemming over enkele canonisaties Benedictus XVI - Angelus Sint Pietersplein Hoogfeest van de Cathedra van de heilige Petrus

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

H. Antoniuskathedraal: maandag t/m vrijdag: 12.00 uur donderdag na de viering: Aanbidding tot 13.00 uur

H. Antoniuskathedraal: maandag t/m vrijdag: 12.00 uur donderdag na de viering: Aanbidding tot 13.00 uur Nieuwsbrief maandelijks informatieblad van parochie Breda Centrum jrg. 13 nr. 7 St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 ING: 10 68 062 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Eucharistievieringen

Nadere informatie

Startzondag 2014. Protestantse Kerk Oosterbeek Wolfheze

Startzondag 2014. Protestantse Kerk Oosterbeek Wolfheze Startzondag 2014 Protestantse Kerk Oosterbeek Wolfheze Op weg naar een vertrouwensvolle gemeente Welkom door ouderling van dienst Intochtslied: Tussentijds 3: 1, 6 en 2 Hier is de plaats waar God ons wil

Nadere informatie

Eerste Heilige Communie

Eerste Heilige Communie Eerste Heilige Communie 3 juni 2018 Open Hof Thema: Iedereen telt mee Voor de kinderen Een stapje verder Toen je gedoopt werd, hebben je ouders de eerste stap gezet op de weg van Jezus. Nu je wat groter

Nadere informatie

Wat is het kruisteken Leo van der Lans

Wat is het kruisteken Leo van der Lans Wat is het kruisteken Leo van der Lans Wat is het kruisteken OPDRACHT VAN DE HEER IN DE TEMPEL MARIA LICHTMIS WOORD EN GEBED Dinsdag 2 februari 2010 Openingslied: Zo vriendelijk en veilig als het licht

Nadere informatie

Jaarplanner EMS 2019

Jaarplanner EMS 2019 januari 2019 1 di 1-jan Mis in Slenaken EMS EMS 10.45 Nieuwjaarsreceptie in Slenaken parochies EMS wo 2-jan do 3-jan avondmis 19.00 vr 4-jan avondmis 19.00 za 5-jan 18.00 GKZ 19.30 geruild met E (GKZ zaterdag

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Gijs van Ginkel Ouderling Scriba

Mededelingen door de ouderling van dienst. Gijs van Ginkel Ouderling Scriba Mededelingen door de ouderling van dienst Gijs van Ginkel Ouderling Scriba Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 1, 2,

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

Jaarplanner 2018 parochies Mechelen - Epen - Slenaken

Jaarplanner 2018 parochies Mechelen - Epen - Slenaken december zo 31-dec Hoogmis met Te Deum 9.15 GKZ 10.45 Oudjaar januari 2018 1 ma 1-jan Heilige Maria, Moeder van God EMS EMS 10.45 Nieuwjaarsreceptie in Slenaken parochies EMS di 2-jan wo 3-jan do 4-jan

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op 21 juni 2015 in de Stefanuskerk te Noorddijk voorganger: ds. Jan Wilts, organist: dhr. Gerard van Reenen ouderling van dienst: dhr. Dennis van

Nadere informatie

Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015. Onderweg met Franciscus

Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015. Onderweg met Franciscus Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015 Onderweg met Franciscus We gaan iets nieuws beginnen... Deze folder gaat over iets nieuws. In het komend seizoen bieden we een aantal activiteiten

Nadere informatie

Afscheidsviering Lourdesgroep 2014

Afscheidsviering Lourdesgroep 2014 Afscheidsviering Lourdesgroep 2014 Leo van der Lans Afscheidsviering Lourdesgroep 2014 GEBEDSVIERING Vrijdag, 17 oktober 2014 Openingslied: Te Lourdes op de bergen Kruisteken en welkomstwoord Wij zijn

Nadere informatie

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde Zo blijven dan geloof, hoop en liefde 1 Kor. 13, vers 13a DUINZICHTKERK zondag 23 november 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst L. Fijn van Draat;

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 06 dd 10-02-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 februari: Eerste zondag in de veertigdagentijd: Door de Geest naar de woestijn gevoerd (Lc. 4, 1-13).

Nadere informatie

s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden

s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden WELKOM! Per 1 januari 2015 Emmaus, West Willibrord, Maaspoort San Salvator, Orthen Waarom zijn we hier bij elkaar? Vanwege onze opdracht als gedoopten: Staand

Nadere informatie

Lourdes was geweldig! Een reisverslag.

Lourdes was geweldig! Een reisverslag. Lourdes was geweldig! Een reisverslag. Hieronder kunt u het reisverslag lezen van de H. Lebuinus parochiebedevaart van 15-23 september 2014 naar Lourdes. Maria Wij: Jessica, Rianne, Merle, Maarten en Marijn

Nadere informatie

Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen.

Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen. Gebedsdienst dinsdag 15 mei 1990 Thema: Met Maria biddend om de Heilige Geest Begroeting Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen.

Nadere informatie

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Psalm 149: 1 en 2 NB 1.Halleluja! laat opgetogen een nieuw gezang den Heer verhogen. laat allen die Gods naam belijden zich eensgezind verblijden.

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de tien melaatsen Zondag na Pinksteren 23 Zondag 9 oktober 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingsgezang

Nadere informatie

Duinzichtkerk, zondag 20 november 2016 Gedachtenis van de gestorvenen

Duinzichtkerk, zondag 20 november 2016 Gedachtenis van de gestorvenen Hierheen, naar mij toe, allen die vermoeid en belast zijt, en ík zal u rust geven! Duinzichtkerk, zondag 20 november 2016 Gedachtenis van de gestorvenen Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger

Nadere informatie

VERWERKINGSVORM HOMILIES ROMEBEDEVAART 5 DE AANZET

VERWERKINGSVORM HOMILIES ROMEBEDEVAART 5 DE AANZET VERWERKINGSVORM HOMILIES ROMEBEDEVAART 5 DE AANZET De laatste dag van onze bedevaart vierden we eucharistie in de Basiliek van Santa Maria Maggiore. Graag testen we in de woordzoekers op de volgende bladzijden

Nadere informatie

Werkzaamheden Lourdes naderen einde

Werkzaamheden Lourdes naderen einde Werkzaamheden Lourdes naderen einde De werkzaamheden rond de grot in Lourdes naderen langzaam hun voltooiing. Het heiligdom hoopt dat er hierdoor meer rust ontstaat op de plek die als het hart van Lourdes

Nadere informatie

vrijdag uur Completen

vrijdag uur Completen vrijdag 19.00 uur Completen U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze gebedsdienst. Bij de zang van de monniken kunt u aansluiting zoeken op zachte toon. Completen De completen zijn het laatste

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Gez. 125: 1, 3 Ps138: 1, 3 ELB 10 Projectlied ELB 241 ELB 186a: 1, 2 Opw 461 Math. 1: 18-25 Mededelingen Voorganger : Rudolf Setz Muziek : Jasper Dijkstra Voorbede : Jescavan Dijk

Nadere informatie

Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan

Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand Dia 1 2 3 4 5-8 Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan vooraf: rustige muziek Inleiding: Thema aankondigen:

Nadere informatie

Welkom Openingsgebed

Welkom Openingsgebed Viering Theresia geloofsgemeenschap zondag 1 juni 2014 Welkom Openingsgebed God van leven, wij bidden U: open onze oren om Uw stem te verstaan. Dat wij ons geroepen weten tot dienstbaarheid niet omwille

Nadere informatie

Avond van Barmhartigheid Lourdes 4 mei 2015 Lucas 15, (De Barmhartige Vader)

Avond van Barmhartigheid Lourdes 4 mei 2015 Lucas 15, (De Barmhartige Vader) Avond van Barmhartigheid Lourdes 4 mei 2015 Lucas 15, 11-32 (De Barmhartige Vader) Het was vroeg in de morgen, 25 maart, hoogfeest Maria Boodschap. Voor de 16 e keer zag Bernadette de verschijning, die

Nadere informatie

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou!

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou! DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI 2016 Oecumenische viering in Het Schip Thema: Het woord is aan jou! Voorgangster: Pastor Evelien Reeuwijk m.m.v. Bel Canto o.l.v. Mirjam Bastiaanse orgel: Cor van Kooten

Nadere informatie

dinsdag uur Completen

dinsdag uur Completen dinsdag 19.00 uur Completen U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze gebedsdienst. Bij de zang van de monniken kunt u aansluiting zoeken op zachte toon. Completen De completen zijn het laatste

Nadere informatie

Maria waakt en bemoedigd

Maria waakt en bemoedigd Maria waakt en bemoedigd Leo van der Lans Maria waakt en bemoedigd GEBEDSVIERING Vrijdag 3 mei 2013 Openingslied: Wij groeten u, o Koningin Inleiding Het is de eerste vrijdag van de Meimaand. Mariamaand

Nadere informatie

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God Stilteviering zondag 9 november 2014 Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne Huis van God Opening Welkom allemaal in deze stilteviering. Een moment van gebed en bezinning. Moge Gods vrede rusten op ons samenzijn,

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP

NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP Regio breed? Omarm het! Ziekenzalving Een keer per jaar houden wij een eucharistieviering in de Keyzershof te Anna Paulowna waarin de mensen het H. Oliesel kunnen ontvangen.

Nadere informatie

Huis voor de Pelgrim. Onze reizen brengen je verder. De geheimen van Fátima en omgeving

Huis voor de Pelgrim. Onze reizen brengen je verder. De geheimen van Fátima en omgeving Huis voor de Pelgrim Onze reizen brengen je verder De geheimen van Fátima en omgeving Reizen is leuk. Onderweg zijn. Andere mensen ontmoeten. Nieuwe culturen ervaren. Sfeer proeven. Dat is spannend. Allicht.

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Ate Trox, Ingrid van Veen en Johan Offringa nemen vandaag afscheid Ellie van Dijken wordt bevestigd als Ouderling-Kerkrentmeester

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

In de Naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest

In de Naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest 2 Orgelspel Verstilling VOORBEREIDING Welkom door de ouderling van dienst De tafelkaarsen worden aangestoken Wij zingen hierbij Als alles duister is (Taizé, 3x) (We gaan staan) Vg. Allen Vg. Allen In de

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Algemeen Algemeen

Hartelijk welkom. Algemeen Algemeen Hartelijk welkom Algemeen Algemeen Programma presentatie Algemeen Ken je het nog terugblik 2017 Evaluaties 2017 Enquête Ontwikkelingen Wil je het leren kennen vooruitblik 2018 Pelgrimshuis Fondsenwerving

Nadere informatie

Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september de tweede zondag van de herfst -

Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september de tweede zondag van de herfst - Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september 2018 - de tweede zondag van de herfst - Dienst waarin Iet Bouwsma zal worden bevestigd tot pastoraal-ouderling en we afscheid nemen van ouderling Kees

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

Woord van welkom tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken

Woord van welkom tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken ORDE VAN DIENST PAASTIJD Duinzichtkerk 21 april 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Voorganger: ds. L.J. Ridderhof-Boon ouderling van dienst: Mevr. R.T. Steinvoort de Groot diaken

Nadere informatie

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014 DUINZICHTKERK zondag 14 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. Stiemer; ouderling van dienst: Mevr G.J. Wubs-Postma; diaken van dienst: Mevr. H.J. Laméris-van den Berg; organist:

Nadere informatie