Uw gezondheid en de overlijdensrisicoverzekering. informatie over ons medisch acceptatieproces!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uw gezondheid en de overlijdensrisicoverzekering. informatie over ons medisch acceptatieproces!"

Transcriptie

1 Uw gezondheid en de overlijdensrisicoverzekering informatie over ons medisch acceptatieproces!

2 Een woord vooraf... Geachte klant, Deze brochure is bestemd voor u als de (toekomstige) verzekerde.het doel van deze brochure is om informatie te geven over het medisch acceptatieproces voor overlijdensrisicoverzekeringen. Een overlijdensrisicoverzekering keert bij uw overlijden voor een bepaalde datum, een vooraf overeengekomen bedrag uit aan één of meer op de polis genoemde begunstigde(n). Er gelden wel eenaantal voorwaarden. Zo moet u informatie over uw gezondheid eerlijk en naar waarheid invullen. De hoogte van de premie is afhankelijk van -uw leeftijd bij het begin van de verzekering, -de duur van de verzekering, -de hoogte van het verzekerde kapitaal en - uw huidige gezondheid. Het kan zijn, dat u na het lezen van deze brochure nog vragen hebt. Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer ( 0,10 per minuut). De openingstijden op werkdagen zijn van 08.00uur tot uur en op zaterdag van uur tot uur. ABN AMRO Levensverzekering N.V. Postbus GB Zwolle

3 1 Het medisch acceptatieproces 1 ALGEMEEN: Het doel van het medisch acceptatieproces is om voldoende medische informatie over uw gezondheid te krijgen. Deze informatie wordt beoordeeld door onze medisch adviseur. Hijbepaalt of u onder normale voorwaarden geaccepteerd kunt worden of dat er sprake is van een (licht) verhoogde kans dat u eerder overlijdt dan de einddatum van de verzekering. VAN WIE WORDT DE MEDISCHE INFORMATIE GEVRAAGD? De medische informatie wordt alleen van de verzekerde gevraagd. Als de verzekeringnemer een ander is dan de verzekerde hoeft de verzekeringnemer geen medische informatie te verstrekken. WAAROM WORDT MEDISCHE INFORMATIE GEVRAAGD? Het kan zijn dat uw medische situatie kan leiden tot een verhoogde kans op overlijden voor de einddatum van de verzekering. Door het vragen naar uw medische situatie kan onze medische adviseur vaststellen onder welke voorwaarden de verzekering geaccepteerd kan worden. Het grootste deel van de aangevraagde overlijdensrisicoverzekeringen wordt onder normale voorwaarden geaccepteerd. Voor een klein deel wordt in verband met de medische conditie van de verzekerde een verhoogde premie gevraagd. Af en toe wordt een aanvraag voor een overlijdensrisicoverzekering op basis van de verkregen medische informatie niet geaccepteerd. HOE WORDT MEDISCHE INFORMATIE GEVRAAGD? Ga naar de website Beantwoord 3 vragen en u wordt doorgeschakeld naar de beveiligde website van Meditel. Hier wordt de gezondheidsverklaring getoond of kunt u een afspraak maken voor een internistenkeuring.

4 2 De gezondheidsverklaring 2 Op de website van Meditelwordt u gevraagd informatie te geven over uw gezondheid. De geleverde informatie wordt alleen gebruikt om het risico van overlijden voor de einddatum van de verzekering te beoordelen. Wordt een vraag met ja beantwoord, dan worden extra vragen gesteld. Nadat de gezondheidsverklaring volledig is ingevuld, en u verklaart dat u alles naar waarheid hebt beantwoord, wordt deze doorgezonden naar onze medisch adviseur en/of onze medische dienst. In hoofdstuk 4 leest u meer over de beoordeling van het risico van overlijden. Zijn er vragen tijdens het invullen van de gezondheidsverklaringdan kunt u telefonisch contact opnemen met ons Advies en Service Center, via telefoonnummer: ( 0,10 per minuut).

5 3 Informatie inzake uw gezondheid 3 Onze medisch adviseur beoordeelt uw gezondheid en schat de kans in op overlijden tijdens de verzekeringsperiode. Eerst ontvangt de medisch adviseur de informatie die u hebt gegeven. Het kan zijn dat de medisch adviseur u vraagt extra medische informatie te leveren. Deze extra medische informatie kan bestaan uit: -Het ondergaan van een gericht medisch onderzoek, zoals bijvoorbeeld een test op cholesterol, verhoogde bloeddruk, overgewicht; -Informatie bij de behandelend arts en/of specialist. Hiervoor moet u toestemming verlenen. Soms wordt naast de gezondheidsverklaring ook een bloedonderzoekinclusief een HIV-testof een internistenkeuring gevraagd. Ook kan informatie gevraagd worden over uw beroep, uw hobby s en uw sportbeoefening. Deze standaard aanvullende medische informatie wordt gevraagd indien het verzekerd bedrag of meer bedraagt. Op basis van alle informatie brengt de medisch adviseur advies uit onder welke voorwaarden de verzekering kan worden geaccepteerd. Het kan natuurlijk zo zijn, dat u geen medische informatie wilt geven. Wij respecteren dat. Dit betekent echter wel dat de aangevraagde verzekering niet tot stand kan komen.

6 4 Beoordeling gezondheidsverklaring 4 Onze medisch adviseur ontvangt alle medische informatie. Op basis van deze informatie wordt vastgesteld of er sprake kan zijn van een verhoogd overlijdensrisico en zo ja, of er voldoende informatie beschikbaar is om tot een verantwoord acceptatiebesluit te komen. Zijn besluit kan zijn: 1. De aanvraag voor de overlijdensrisicoverzekering wordt geaccepteerd op normale voorwaarden: Binnen enkele werkdagen ontvangt u de polis. 2. De aanvraag voor de overlijdensrisicoverzekering wordt geaccepteerd met een verhoogde premie: Gaat u akkoord met de verhoogde premie dan ontvangt u de polis na enkele werkdagen. Gaat u niet akkoord dan zijn er een aantal keuzemogelijkheden. Deze staan vermeld in hoofdstuk De aanvraag voor de overlijdensrisicoverzekering kan niet worden geaccepteerd: U ontvangt bericht dat de aangevraagde verzekering niet wordt geaccepteerd. Gaat u niet akkoord dan zijn er een aantal keuzemogelijkheden. Deze staan vermeld in hoofdstuk 5.

7 5 Wilt u uitleg over het advies? 5 Het komt soms voor, dat wij extra premie moeten vragen. Af en toe komt het voor dat wij de overlijdensrisicoverzekering niet accepteren. Als u wilt weten wat de oorzaak hiervan is, dankunt u schriftelijk of per mail via de contactgegevens onderaan deze pagina contact opnemen met onze medisch adviseur. U ontvangt dan een brief met uitleg. Bent u na deze toelichting het niet eens met het acceptatiebesluit, dan kunt u vragen om een herbeoordeling. Herbeoordeling is alleen zinvol als u ook nieuwe informatie overuw gezondheid hebt. Deze informatie moet u dan meesturen. U kunt ook met onze medische dienst overleggen welke stappen genomen kunnen worden. Het kan zijn dat er een gezondheidsverklaring ingevuld moet worden of dat we vragen een onderzoek te ondergaan bij een keurend arts. De kosten van de herkeuring worden door ons betaald. Als de kosten erg hoog worden, mogen wij u om een bijdrage vragen. Onze medische dienst is bereikbaar per mail: mac@abnamroverzekeringen.nl of per brief: Ter attentie van de medisch adviseur PAC TC 5300 Postbus GB Zwolle Of per telefoon, via telefoonnummer ( 0,10 per minuut). De openingstijden op werkdagen zijn van 08.00uur tot uur en op zaterdag van uur tot uur. Via telefoon wordt geen informatie gegeven over de medische beoordeling. Dit wordt alleen schriftelijk gedaan.

8 6 Bescherming van uw gegevens 6 U wordt gevraagd persoonlijke informatie over uw gezondheid te leveren. Op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens zijn wij verplicht uiterst zorgvuldig met deze informatie om te gaan. Wij voldoen aan alle wettelijke vereisten voor de bescherming van uw persoonlijke informatie. Alleen de medisch adviseur en de medische dienst hebben inzicht in de verkregen informatie. In een aparte ruimte worden medische dossiers in afgesloten kasten bewaard. Digitale medische informatie is optimaal beveiligd en is uitsluitend beschikbaar voor de medische dienst. Om uw privacy te kunnen waarborgen verzoeken wij medische gegevens uitsluitend beschikbaar te stellen via onderstaande adressen: 1. De gezondheidsverklaring: uitsluitend in te vullen via 2.Correspondentie met medische informatie richten aan onze medisch adviseur met het kenmerk medisch geheim in het adres; 3.Mail met medische informatie richten aan het speciale mailadresmet vermelding in de regel betreft medisch geheim. Het mailadres is: mac@abnamroverzekeringen.nl Het kan zijn, dat uw gegevens worden gebruikt voor statistische doeleinden. U kunt er zeker van zijn dat deze informatie volledig anoniem blijft en niet herleidbaar is naar een individuele verzekerde.

9 7 Protocol verzekeringskeuringen 7 Het Verbond van Verzekeraars heeft een Protocol Verzekeringskeuringen opgesteld. De werkzaamheden en processen van ABN AMRO Verzekeringen voldoen aan de eisen van dit protocol. U vindt het protocol hieronder. Als wij de benodigde informatie (van u of van de arts) niet ontvangen, dan sturen wij na 4 weken herhaling van het verzoek naar u en naar uw arts. Is de informatie 2 weken daarnanog steeds niet binnen, dan nemen wij uw aanvraag niet verder in behandeling. U kunt de assistent(e) van de huisarts zelf ook benaderen of de informatie zo snel mogelijk naar ons toegestuurd kan worden. Als de informatie binnen is, hebben wij maximaal één week nodig om deze te beoordelen.

10 7 Protocol verzekeringskeuringen 7 Als wij de benodigde informatie (van u of van de arts) niet ontvangen, dan sturen wij na 4 weken herhaling van het verzoek naar u en naar uw arts. Is de informatie 2 weken daarnanog steeds niet binnen, dan nemen wij uw aanvraag niet verder in behandeling. U kunt de assistent(e) van de huisarts zelf ook benaderen of de informatie zo snel mogelijk naar ons toegestuurd kan worden. Als de informatie binnen is, hebben wij maximaal één week nodig om deze te beoordelen.

11 8 Rechten en plichten 8 Uw rechten - U mag uw medisch dossier altijd bekijken. Wij sturen het graag naar u toe. Op uw verzoek zal de medisch adviseur een uitleg toevoegen over zijn advies. -U mag als eerste weten wat de medisch adviseur ons wil adviseren. U kunt dit aanvragen door een brief te sturen aan de medisch adviseur, waarin u aangeeft dat u het advies als eerste wil ontvangen. U kunt deze brief sturen naar het volgende adres: ABN AMRO Levensverzekering NV Ter attentie van de medisch adviseur PAC TC 5300 Antwoordnummer VB Zwolle - U kunt de medisch adviseur vragen om geen medisch advies te geven. Wij stoppen dan uw aanvraag. U bent dan niet verzekert. - U mag uw aanvraag opnieuw laten beoordelen. Bijvoorbeeld als wijdie afwijzen. Vraag altijd eerst uitleg bij de medisch adviseur over de reden van zijn advies, maar ook over het opnieuw beoordelen. en plichten U heeft 30 dagen de tijd om na ontvangst van de polis deze op tezeggen zonder dat het geld kost. Dat doet u met een brief. Dat heet het herroepingsrecht. - U vult de gezondheidsverklaring zelf in. Dat doet u eerlijk en naar beste weten. - U geeft veranderingen in uw gezondheid meteen door. Dat doet u totdat uw verzekering definitief is. De verzekering is definitief als u de polis in huis heeft.

12 9 Een klacht indienen 9 Waar gewerkt wordt worden wel eens fouten gemaakt. Als dit in het acceptatieproces gebeurt, dan is dat zowel voor u als voor ons heel vervelend. Van ons mag u verwachten, dat wij er alles aan doen om gemaakte fouten te herstellen en bij problemen aanvaardbare oplossingen zullen aandragen. Toch kan er een situatie ontstaan, die voor u niet aanvaardbaar is. In dat geval kunt u een klacht in te dienen bij: Directie van ABN AMRO Levensverzekering N.V., Postbus 10085, 8000 GB Zwolle. Uw klacht wordt direct onderzocht. U wordt geïnformeerd hoe uw klacht behandeld wordt. Vindt u dat wij uw klacht niet goed behandelen? Dan kunt u terecht bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Het Kifidneemt uw zaak in behandeling als u er met ons niet uitkomt. Meer informatie vindt u op Of u belt met

13 10 Nuttige adressen 10 ABN AMRO Levensverzekering N.V. Ter attentie van de medisch adviseur PAC TC 5300 Postbus GB Zwolle Telefoon: ( 0,10 per minuut) Internet: De medische dienstvan ABN AMRO Levensverzekering N.V. Mailadres: mac@abnamroverzekeringen.nl College Bescherming Persoonsgegevens Postbus AJ Den Haag Internet: Klachteninstituut Kifid Postbus AG Den Haag Internet:

Toelichting gezondheidsverklaring levensverzekering

Toelichting gezondheidsverklaring levensverzekering Toelichting gezondheidsverklaring levensverzekering Met arbeidsongeschiktheidsdekking Verzekeraars verzekeren risico s. Zij schatten deze risico s graag goed in. Daarom vraagt de verzekeraar informatie

Nadere informatie

Toelichting gezondheidsverklaring levensverzekering

Toelichting gezondheidsverklaring levensverzekering Toelichting gezondheidsverklaring levensverzekering zonder arbeidsongeschiktheidsdekking Verzekeraars verzekeren risico s. Zij schatten deze risico s graag goed in. Daarom vraagt de verzekeraar informatie

Nadere informatie

Toelichting gezondheidsverklaring levensverzekering. (zonder arbeidsongeschiktheidsdekking)

Toelichting gezondheidsverklaring levensverzekering. (zonder arbeidsongeschiktheidsdekking) Toelichting gezondheidsverklaring levensverzekering (zonder arbeidsongeschiktheidsdekking) Verzekeraars verzekeren risico s. Zij schatten deze risico s graag goed in. Daarom vraagt de verzekeraar informatie

Nadere informatie

Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Toelichting Gezondheidsverklaring

Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Toelichting Gezondheidsverklaring Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Toelichting Gezondheidsverklaring 1 Algemeen Waarom een gezondheidsverklaring? Allianz vraagt informatie over uw gezondheid. U vult uw persoonlijke en medische

Nadere informatie

TOELICHTING GEZONDHEIDS- VERKLARING

TOELICHTING GEZONDHEIDS- VERKLARING TOELICHTING GEZONDHEIDS- VERKLARING ALGEMEEN GEZONDHEIDSVERKLARING INVULLEN Waarom een gezondheidsverklaring? Allianz vraagt informatie over uw gezondheid. U vult uw persoonlijke en medische informatie

Nadere informatie

U moet worden gekeurd! En nu?

U moet worden gekeurd! En nu? Protocol Verzekeringskeuringen: als u een medische keuring moet ondergaan door de hoogte van het bedrag dat u wilt verzekeren U moet worden gekeurd! En nu? 2 U moet worden gekeurd! En nu? Inhoud Voor wie

Nadere informatie

Het waarom, wat en hoe van uw medische keuring. Bij de aanvraag van een Generali Overlijdensverzekering of Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het waarom, wat en hoe van uw medische keuring. Bij de aanvraag van een Generali Overlijdensverzekering of Arbeidsongeschiktheidsverzekering Het waarom, wat en hoe van uw medische keuring Bij de aanvraag van een Generali Overlijdensverzekering of Arbeidsongeschiktheidsverzekering Inhoudsopgave Waarom een medische keuring? 3 2 Wanneer keuren?

Nadere informatie

Overlijdensrisicoverzekering aanvraagformulier

Overlijdensrisicoverzekering aanvraagformulier Overlijdensrisicoverzekering aanvraagformulier Met onderstaand formulier kunt u een Woonfonds Overlijdensrisicoverzekering aanvragen. Het ingevulde formulier kunt u opsturen naar: woonfonds.orv@achmea.nl.

Nadere informatie

Protocol Verzekeringskeuringen: als u een medische keuring moet ondergaan naar aanleiding van uw gezondheidsverklaring. U moet worden gekeurd! En nu?

Protocol Verzekeringskeuringen: als u een medische keuring moet ondergaan naar aanleiding van uw gezondheidsverklaring. U moet worden gekeurd! En nu? Protocol Verzekeringskeuringen: als u een medische keuring moet ondergaan naar aanleiding van uw gezondheidsverklaring U moet worden gekeurd! En nu? Inhoud Voor wie is deze folder bedoeld? 4 Waarom is

Nadere informatie

U moet worden gekeurd! En nu?

U moet worden gekeurd! En nu? Protocol Verzekeringskeuringen: als u een medische keuring moet ondergaan door de hoogte van het bedrag dat u wilt verzekeren U moet worden gekeurd! En nu? Inhoud Voor wie is deze folder bedoeld? 4 Waarom

Nadere informatie

Protocol Verzekeringskeuringen: als u een medische keuring moet ondergaan naar aanleiding van uw gezondheidsverklaring. U moet worden gekeurd! En nu?

Protocol Verzekeringskeuringen: als u een medische keuring moet ondergaan naar aanleiding van uw gezondheidsverklaring. U moet worden gekeurd! En nu? Protocol Verzekeringskeuringen: als u een medische keuring moet ondergaan naar aanleiding van uw gezondheidsverklaring U moet worden gekeurd! En nu? U moet worden gekeurd! En nu? Inhoud Voor wie is deze

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Zuivere Lijfrente. oktober

Algemene voorwaarden Zuivere Lijfrente. oktober Algemene voorwaarden oktober 2018 09 041 18-10 Voorwaarden Belangrijke informatie In de voorwaarden van de leest u: Een uitleg van de belangrijkste woorden die wij gebruiken. Gegevens over de koopsom die

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Zuivere Lijfrente. januari

Algemene voorwaarden Zuivere Lijfrente. januari Algemene voorwaarden januari 2017 09 041 16-12 Voorwaarden Belangrijke informatie In de voorwaarden van de leest u: Een uitleg van de belangrijkste woorden die wij gebruiken. Gegevens over de koopsom die

Nadere informatie

Uw medische keuring. Het hoe, wat en waarom. Verzekerd van alle aandacht.

Uw medische keuring. Het hoe, wat en waarom. Verzekerd van alle aandacht. Uw medische keuring Het hoe, wat en waarom Verzekerd van alle aandacht. Inhoudsopgave Waarom een medische keuring? 3 Wanneer keuren? 5 Wat kan ik bij de keuring verwachten? 8 De keuring is achter de rug

Nadere informatie

Uw uitvaartverzekering van ABN AMRO

Uw uitvaartverzekering van ABN AMRO Uw uitvaartverzekering van ABN AMRO Deze uitvaartverzekering is onderdeel van uw ABN AMRO Pakketverzekering. Waarvoor is deze verzekering? Met deze verzekering betalen we een bedrag als degene die verzekerd

Nadere informatie

Familiaire Hypercholesterolemie. en verzekerbaarheid

Familiaire Hypercholesterolemie. en verzekerbaarheid Familiaire Hypercholesterolemie (FH) en verzekerbaarheid Familiaire Hypercholesterolemie (FH) en verzekerbaarheid U heeft informatie gekregen over Familiaire Hypercholesterolemie (FH). In erfelijkheidsmateriaal

Nadere informatie

Zorg voor uw nabestaanden. Aegon Overlijdensrisicoverzekering

Zorg voor uw nabestaanden. Aegon Overlijdensrisicoverzekering Zorg voor uw nabestaanden Aegon Overlijdensrisicoverzekering Als u overlijdt, heeft u dan financieel alles goed geregeld voor uw dierbaren? Kan uw huis hun thuis blijven? En kunnen ze de dingen blijven

Nadere informatie

Brochure Medische Beoordeling 1.1

Brochure Medische Beoordeling 1.1 1.1 2016 Wij leggen de medische beoordeling stap voor stap uit 1. Inleiding Fijn dat u onze overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten! Wij stellen bij het afsluiten van deze verzekering vragen over de

Nadere informatie

Ons medisch acceptatieproces

Ons medisch acceptatieproces Ons medisch acceptatieproces Uitleg en inzicht Interpolis. Glashelder 1 2 3 4 5 Inleiding Medisch beleid Gezondheidsverklaring Chronisch zieken Interpolis AiéP Inleiding In deze folder kunt u lezen wat

Nadere informatie

ToekomstPlan/StudiePlan

ToekomstPlan/StudiePlan ToekomstPlan/StudiePlan 1311 Toelichting op de belangrijkste voorwaarden Het doel van dit document is om u in hoofdlijnen uit te leggen hoe uw product werkt. In uw geval kunnen sommige voorwaarden niet

Nadere informatie

Toelichting bij de gezondheidsverklaring voor een:

Toelichting bij de gezondheidsverklaring voor een: Toelichting bij de gezondheidsverklaring voor een: arbeidsongeschiktheidsverzekering levensverzekering met arbeidsongeschiktheidsdekking Algemeen Als u een levens- of arbeidsongeschiktheidsverzekering

Nadere informatie

Lijfrente Garantie Polis

Lijfrente Garantie Polis Voorwaarden Lijfrente Garantie Polis 1510 WAT STAAT ER IN DEZE VOORWAARDEN? Pagina 1 : Algemene afspraken Pagina 3 : Wat mag u van ons verwachten? Pagina 5 : Wat verwachten wij van u? Pagina 6 : Wat mag

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt, wat nu?

Arbeidsongeschikt, wat nu? Arbeidsongeschikt, wat nu? Inhoud Een goede basis bij arbeidsongeschiktheid. 3 U heeft gevraagd om een uitkering. 4 U krijgt een uitkering. 7 U heeft een klacht over Centraal Beheer Achmea. 10 Goed om

Nadere informatie

Aegon Overlijdensrisicoverzekering Uitgebreid. Zorg voor uw nabestaanden

Aegon Overlijdensrisicoverzekering Uitgebreid. Zorg voor uw nabestaanden Aegon Overlijdensrisicoverzekering Uitgebreid Zorg voor uw nabestaanden Als u overlijdt, heeft u dan financieel alles goed geregeld voor uw dierbaren? Kan uw huis hun thuis blijven? En kunnen ze de dingen

Nadere informatie

ALLIANZ OVERLIJDENSRISICO- VERZEKERING. Financiële zekerheid op maat bij overlijden

ALLIANZ OVERLIJDENSRISICO- VERZEKERING. Financiële zekerheid op maat bij overlijden ALLIANZ OVERLIJDENSRISICO- VERZEKERING Financiële zekerheid op maat bij overlijden ALLIANZ OVERLIJDENSRISICO- VERZEKERING Financiële zekerheid op maat bij overlijden Zorgeloos leven en wonen, met een goed

Nadere informatie

AEGON Overlijdensrisicoverzekering Wonen. Polisvoorwaarden OW1

AEGON Overlijdensrisicoverzekering Wonen. Polisvoorwaarden OW1 AEGON Overlijdensrisicoverzekering Wonen Polisvoorwaarden OW1 AEGON Overlijdensrisicoverzekering Wonen Deze polisvoorwaarden horen bij uw AEGON Overlijdensrisicoverzekering Wonen. Dit is een levensverzekering

Nadere informatie

Koopsom Garantie Polis

Koopsom Garantie Polis Voorwaarden Koopsom Garantie Polis 1311 Deze voorwaarden beschrijven uw verzekering. De Koopsom Garantie Polis is een levensverzekering. U spreekt met ons af dat wij uitkeren als de verzekerde op de einddatum

Nadere informatie

Uw uitvaartverzekering van ABN AMRO

Uw uitvaartverzekering van ABN AMRO Uw uitvaartverzekering van ABN AMRO Deze uitvaartverzekering is onderdeel van uw ABN AMRO Pakketverzekering. Waarvoor is deze verzekering? Met deze verzekering betalen wij een bedrag als degene die verzekerd

Nadere informatie

ABN AMRO Risicoverzekering

ABN AMRO Risicoverzekering Voorwaarden 1304 ABN AMRO Risicoverzekering Wat staat er in deze voorwaarden? Blad 1: Algemene afspraken Blad 3: Wat mag u van ons verwachten? Blad 5: Wat verwachten wij van u? Blad 6: Wat mag u veranderen

Nadere informatie

Zorg voor uw nabestaanden. AEGON OverlijdensRisicoverzekering

Zorg voor uw nabestaanden. AEGON OverlijdensRisicoverzekering Zorg voor uw nabestaanden AEGON OverlijdensRisicoverzekering Als u overlijdt, heeft u dan alles goed geregeld voor uw nabestaanden? Uw partner en kinderen kunnen anders voor onverwachte uitgaven komen

Nadere informatie

Voorlopige dekking overlijdensrisicoverzekering

Voorlopige dekking overlijdensrisicoverzekering Voorwaarden Voorlopige dekking overlijdensrisicoverzekering Artikel 3292-40.1811 Datum November 2018 Inhoud Inleiding 3 Begripsomschrijvingen 3 Wanneer valt de verzekerde onder de voorlopige dekking? 3

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt En dan? Informatie voor de ondernemer

Arbeidsongeschikt En dan? Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt En dan? Informatie voor de ondernemer Inhoud Een goede basis bij arbeidsongeschiktheid U vraagt een uitkering aan U krijgt een uitkering Vragen? Bel ons gerust Goed om even te weten Een

Nadere informatie

AEGON OverlijdensRisicoverzekering. Zorg voor uw nabestaanden

AEGON OverlijdensRisicoverzekering. Zorg voor uw nabestaanden AEGON OverlijdensRisicoverzekering Zorg voor uw nabestaanden De zekerheid dat de zorg voor uw nabestaanden goed is geregeld Even stilstaan bij iets waar u niet graag aan denkt U denkt er niet graag over

Nadere informatie

Pensioen Beleggings Polis

Pensioen Beleggings Polis Pensioen Beleggings Polis 1307 Toelichting op de belangrijkste voorwaarden Het doel van dit document is om u in hoofdlijnen uit te leggen hoe uw product werkt. In uw geval kunnen sommige voorwaarden niet

Nadere informatie

Bijlage. ING Overlijdensrisicoverzekering

Bijlage. ING Overlijdensrisicoverzekering Bijlage ING Overlijdensrisicoverzekering Waarom deze informatie? Een financieel product zoals een levensverzekering vinden veel mensen ingewikkeld. Daarom is het goed om te weten wat een dergelijk product

Nadere informatie

Interpolis Overlijdensrisicoverzekering. Wij leggen de medische beoordeling stap voor stap uit

Interpolis Overlijdensrisicoverzekering. Wij leggen de medische beoordeling stap voor stap uit Interpolis Overlijdensrisicoverzekering Wij leggen de medische beoordeling stap voor stap uit 1 U leest in deze folder wat u kunt verwachten Fijn dat u onze overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten!

Nadere informatie

Toelichting gezondheidsverklaring levensverzekering (zonder arbeidsongeschiktheidsdekking)

Toelichting gezondheidsverklaring levensverzekering (zonder arbeidsongeschiktheidsdekking) Toelichting gezondheidsverklaring levensverzekering (zonder arbeidsongeschiktheidsdekking) Verzekeraars verzekeren risico s. Zij schatten deze risico s graag goed in. Daarom vraagt de verzekeraar informatie

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Loyalis Nabestaandenverzekering Lijfrente

Polisvoorwaarden Loyalis Nabestaandenverzekering Lijfrente Polisvoorwaarden Loyalis Nabestaandenverzekering Lijfrente Inhoudsopgave Algemene voorwaarden 1. Wat bedoelen wij met bepaalde begrippen? 3 2. Welk bedrag wilt u verzekeren? 3 3. Wanneer begint uw verzekering?

Nadere informatie

Kostenoverzicht advies- en distributiekosten coöperatie DELA vanaf 1 januari 2019

Kostenoverzicht advies- en distributiekosten coöperatie DELA vanaf 1 januari 2019 Kostenoverzicht advies- en distributiekosten coöperatie DELA vanaf 1 januari 2019 1 Inhoud 3 Advies- en distributiekosten 4 DELA UitvaartPlan 5 DELA UitvaartPlan tegen koopsom 6 DELA LeefdoorPlan 7 DELA

Nadere informatie

Polisaanvraag Loyalis Top nabestaanden lijfrente

Polisaanvraag Loyalis Top nabestaanden lijfrente Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Polisaanvraag Loyalis Top nabestaanden lijfrente 90.0368.14 december 2014 Loyalis Leven N.V. is gevestigd te Heerlen en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Even het Medisch acceptatieproces bij de Overlijdensrisicoverzekering.

Even het Medisch acceptatieproces bij de Overlijdensrisicoverzekering. Even het Medisch acceptatieproces bij de Overlijdensrisicoverzekering. Uitleg en inzicht . In deze digitale folder leest u wat u kunt verwachten bij ons medisch acceptatieproces. Hoe zorgt u ervoor dat

Nadere informatie

Overlijdensrisicoverzekering. Brochure medische beoordeling

Overlijdensrisicoverzekering. Brochure medische beoordeling Overlijdensrisicoverzekering Brochure medische beoordeling Wat leest u in deze brochure? 01 U leest in deze brochure wat u kunt verwachten 3 02 Zo werken wij 5 03 Praktische informatie over een medisch

Nadere informatie

Rendement Beleggings Polis 1308 Toelichting op de belangrijkste voorwaarden

Rendement Beleggings Polis 1308 Toelichting op de belangrijkste voorwaarden Rendement Beleggings Polis 1308 Toelichting op de belangrijkste voorwaarden Het doel van dit document is om u in hoofdlijnen uit te leggen hoe uw product werkt. In uw geval kunnen sommige voorwaarden niet

Nadere informatie

Overlijdensrisicoverzekering Wij leggen de medische beoordeling stap voor stap uit

Overlijdensrisicoverzekering Wij leggen de medische beoordeling stap voor stap uit Overlijdensrisicoverzekering Wij leggen de medische beoordeling stap voor stap uit . Fijn dat u onze overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten! Wij stellen bij het afsluiten van deze verzekering vragen

Nadere informatie

Medisch acceptatieproces overlijdensrisicoverzekering

Medisch acceptatieproces overlijdensrisicoverzekering Medisch acceptatieproces overlijdensrisicoverzekering 1.0 2014 Bijzondere mensen, vertrouwde hypotheken www.woonfonds.nl Medisch acceptatieproces Overlijdensrisicoverzekering Uitleg en inzicht MODEL MA

Nadere informatie

Brochure Medische Beoordeling 2.1

Brochure Medische Beoordeling 2.1 2.1 2017 Wij leggen de medische beoordeling stap voor stap uit 1. U leest in deze folder wat u kunt verwachten Fijn dat u onze overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten! Wij stellen bij het afsluiten

Nadere informatie

Algemene polisvoorwaarden iqlifezzpav-2014/01

Algemene polisvoorwaarden iqlifezzpav-2014/01 Algemene polisvoorwaarden iqlifezzpav-2014/01 U heeft bij iq Life een overlijdensrisicoverzekering, eventueel aangevuld met een risicodekking Ernstig Ziek Worden en/of Ongeval afgesloten. Bij deze verzekering

Nadere informatie

Flexibel Pensioenplan Privé

Flexibel Pensioenplan Privé Flexibel Pensioenplan Privé 1309 Toelichting op de belangrijkste voorwaarden In uw geval kunnen sommige voorwaarden niet van toepassing zijn. Of kunnen juist andere voorwaarden gelden. De toelichting hieronder

Nadere informatie

De verzekering aanvragen

De verzekering aanvragen De verzekering aanvragen 1 De verzekering aanvragen Inzicht in het acceptatieproces Met het sluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering neemt de verzekeraar uw financiële risico over voor het geval

Nadere informatie

Voorwaarden Zwitserleven OverlijdensRisicoVerzekering.

Voorwaarden Zwitserleven OverlijdensRisicoVerzekering. Voorwaarden Zwitserleven OverlijdensRisicoVerzekering. In de voorwaarden van de Zwitserleven OverlijdensRisicoVerzekering leest u: Een uitleg van de belangrijkste woorden die wij gebruiken. Gegevens over

Nadere informatie

Familiaire Hypercholesterolemie (FH) en verzekerbaarheid

Familiaire Hypercholesterolemie (FH) en verzekerbaarheid Familiaire Hypercholesterolemie (FH) en verzekerbaarheid Familiaire Hypercholesterolemie (FH) en verzekerbaarheid U heeft informatie gekregen over Familiaire Hypercholesterolemie (FH). In erfelijkheidsmateriaal

Nadere informatie

Toelichting op de belangrijkste voorwaarden

Toelichting op de belangrijkste voorwaarden Beleggings Polis 1307 Toelichting op de belangrijkste voorwaarden Het doel van dit document is om u in hoofdlijnen uit te leggen hoe uw product werkt. In uw geval kunnen sommige voorwaarden niet van toepassing

Nadere informatie

Vermogensgroeirekening

Vermogensgroeirekening Vermogensgroeirekening 1309 Toelichting op de belangrijkste voorwaarden Het doel van dit document is om u in hoofdlijnen uit te leggen hoe uw product werkt. In uw geval kunnen sommige voorwaarden niet

Nadere informatie

Voorwaarden. Contraverzekering. Artikel. E (Delta Lloyd) Datum 01 juli 2018

Voorwaarden. Contraverzekering. Artikel. E (Delta Lloyd) Datum 01 juli 2018 Voorwaarden Contraverzekering Artikel E 03.7.43 (Delta Lloyd) Datum 01 juli 2018 Inhoud Artikel 1 Wat bedoelen wij met? 3 Artikel 2 Waarop is de verzekering gebaseerd? 3 Artikel 3 Waar kunnen uw gegevens

Nadere informatie

Brochure Medische Beoordeling 2.1

Brochure Medische Beoordeling 2.1 2.1 2017 Wij leggen de medische beoordeling stap voor stap uit 1. U leest in deze folder wat u kunt verwachten Fijn dat u onze overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten! Wij stellen bij het afsluiten

Nadere informatie

Allianz Overlijdensrisicoverzekering

Allianz Overlijdensrisicoverzekering Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Allianz Overlijdensrisicoverzekering Financiële zekerheid op maat bij overlijden De Allianz Overlijdensrisicoverzekering Financiële zekerheid op maat bij overlijden

Nadere informatie

Eén polis (gezinspolis) Elk een afzonderlijke polis

Eén polis (gezinspolis) Elk een afzonderlijke polis Klaverblad Verzekeringen Uitvaartverzekering (in geld) Aanvraagformulier Klaverblad Levensverzekering N.V. Postbus 3012, 2700 KV Zoetermeer Afrikaweg 2, 2713 AW Zoetermeer Incassant-ID: NL61ZZZ271179210000

Nadere informatie

Voorwaarden voorlopige dekking overlijdensrisicoverzekering

Voorwaarden voorlopige dekking overlijdensrisicoverzekering Voorwaarden voorlopige dekking overlijdensrisicoverzekering C100166-0518 Inleiding Deze voorwaarden beschrijven de voorlopige dekking van uw overlijdensrisicoverzekering. Met deze voorlopige dekking bent

Nadere informatie

Interpolis Overlijdensrisicoverzekering. Wij leggen de medische beoordeling stap voor stap uit

Interpolis Overlijdensrisicoverzekering. Wij leggen de medische beoordeling stap voor stap uit Interpolis Overlijdensrisicoverzekering Wij leggen de medische beoordeling stap voor stap uit 1 Inleiding Fijn dat u onze overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten! Wij stellen bij het afsluiten van

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. Wat nu? De beoordeling. De deskundigen. De beslissing. De uitkering. Andere betrokkenen. Wat u verder moet weten

Arbeidsongeschikt. Wat nu? De beoordeling. De deskundigen. De beslissing. De uitkering. Andere betrokkenen. Wat u verder moet weten Arbeidsongeschikt Wat nu? 1 De beoordeling 2 De deskundigen 3 De beslissing 4 De uitkering 5 Andere betrokkenen 6 Wat u verder moet weten Arbeidsongeschikt, wat nu? U bent arbeidsongeschikt geworden. Wat

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt en nu?

Arbeidsongeschikt en nu? AEGON Arbeidsongeschiktheidsverzekering Arbeidsongeschikt en nu? Als u arbeidsongeschikt raakt, heeft u veel te regelen. U bent niet alleen bezig met beter worden, maar u heeft daarnaast nog de zorg over

Nadere informatie

Voorwaarden Reaal Uitvaartverzekering

Voorwaarden Reaal Uitvaartverzekering 11 01 18-10 Voorwaarden Reaal Uitvaartverzekering In de voorwaarden van de Reaal Uitvaartverzekering staat: Een uitleg van de belangrijkste woorden die wij gebruiken. Informatie over de premie die u moet

Nadere informatie

HOE SLUIT U ONZE AOV?

HOE SLUIT U ONZE AOV? HOE SLUIT U ONZE AOV? Wij zijn Movir. Een inkomensverzekeraar met een eigen kijk op aov. Onze aandacht gaat vooral uit naar het voorkomen en oplossen van arbeidsongeschiktheid. DE VERZEKERING AANVRAGEN

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan?

Arbeidsongeschikt. En dan? Arbeidsongeschikt En dan? Inhoud 1 Arbeidsongeschikt, en dan? 2 U vraagt een uitkering aan 3 Onze deskundigen 4 U krijgt een uitkering 5 Wij helpen u graag weer aan het werk 6 Hoe gaan wij om met uw medische

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. index

Algemene voorwaarden. index Algemene voorwaarden index algemeen 1. Wie is Morgen Verzekert? 2. Wat mag u van Morgen Verzekert verwachten? 3. Wat verwacht Morgen Verzekert van u? 4. Hoe sluit u een verzekering bij Morgen af? 5. Vanaf

Nadere informatie

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder?

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? 2 Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? Deze brochure is voor u van belang als u een beroep wilt doen op uw arbeids

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan? informatie voor de ondernemer

Arbeidsongeschikt. En dan? informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt En dan? informatie voor de ondernemer 2 Arbeidsongeschikt, en hoe verder? U bent arbeidsongeschikt geworden. Wat nu? In deze brochure zetten we op een rij wat er gebeurt nadat u een aanvraag

Nadere informatie

Generali Overlijdensrisicoverzekering. Voor particulieren. Financiële oplossingen voor uw nabestaanden

Generali Overlijdensrisicoverzekering. Voor particulieren. Financiële oplossingen voor uw nabestaanden Generali Overlijdensrisicoverzekering Generali Overlijdensrisicoverzekering Voor particulieren Financiële oplossingen voor uw nabestaanden F l e x i b i l i t e i t en zekerheid v o o r u en uw naasten

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure

Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure Voor wie is deze folder bedoeld? Deze folder is voor u van belang als u een aanvraag tot uitkering wilt indienen op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als u

Nadere informatie

U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering?

U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering? U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering? Inhoud U gaat uit dienst. 3 Situatie 1: U heeft een nieuwe werkgever. 4 Situatie 2: U start uw

Nadere informatie

Polisvoorwaarden ORV 1

Polisvoorwaarden ORV 1 Aegon Overlijdensrisicoverzekering Polisvoorwaarden ORV 1 Aegon Overlijdensrisicoverzekering Deze polisvoorwaarden horen bij uw Aegon Overlijdensrisicoverzekering. Dit is een levensverzekering die uitkeert

Nadere informatie

Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering

Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering 2012 Inleiding Deze inleiding hoort zelf niet bij de voorwaarden. De voorwaarden beginnen dus bij de inhoudsopgave. Waarvoor zijn deze voorwaarden? U hebt

Nadere informatie

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder?

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? Deze brochure is voor u van belang als u een beroep wilt doen op uw arbeids

Nadere informatie

Onze bereikbaarheid U kunt ons op een aantal manieren bereiken voor vragen, advies, mutaties of meldingen.

Onze bereikbaarheid U kunt ons op een aantal manieren bereiken voor vragen, advies, mutaties of meldingen. WFT Dienstenwijzer Inleiding U bent van plan de zorg voor uw financiële zaken/verzekeringen toe te vertrouwen aan ons kantoor. Een goede beslissing. U kunt er zeker van zijn dat uw financiële belangen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Verzekering van periodieke uitkering van pensioen

Algemene voorwaarden Verzekering van periodieke uitkering van pensioen Algemene voorwaarden Verzekering van periodieke uitkering van pensioen Inhoud 1. Algemeen 2. Wie zijn de verzekeringnemer, verzekerde, medeverzekerde en begunstigde? 3. Wat gebeurt er als we verkeerde

Nadere informatie

ARBEIDSONGESCHIKT. EN DAN?

ARBEIDSONGESCHIKT. EN DAN? ARBEIDSONGESCHIKT. EN DAN? Vragen en antwoorden ARBEIDSONGESCHIKT. EN DAN? U heeft zich arbeidsongeschikt gemeld bij Allianz. En dan? In deze folder vindt u een antwoord op de belangrijkste vragen. U leest

Nadere informatie

Aanvraag/wijziging Basisverzekering Individueel

Aanvraag/wijziging Basisverzekering Individueel De Amersfoortse Verzekeringen Stadsring 15, postbus 42 3800 AA Amersfoort Tel. (033) 464 29 11 Fax (033) 464 29 30 Aanvraag/wijziging Basisverzekering Individueel Gegevensverwerking Bij deze aanvraag worden

Nadere informatie

09 22 15-02. Voorwaarden Reaal Overlijdensrisicoverzekering

09 22 15-02. Voorwaarden Reaal Overlijdensrisicoverzekering 09 22 15-02 Voorwaarden Reaal Overlijdensrisicoverzekering In de voorwaarden van de Reaal Overlijdensrisicoverzekering leest u: Een uitleg van de belangrijkste woorden die wij gebruiken. Gegevens over

Nadere informatie

Uitvaartverzekering (in geld)

Uitvaartverzekering (in geld) Klaverblad Verzekeringen Aanvraagformulier Klaverblad Levensverzekering N.V. Postbus 3012, 2700 KV Zoetermeer Afrikaweg 2, 2713 AW Zoetermeer Uitvaartverzekering (in geld) Vergunningnummer AFM: 12000418

Nadere informatie

Voorwaarden voorlopige dekking overlijdensrisicoverzekering

Voorwaarden voorlopige dekking overlijdensrisicoverzekering Voorwaarden voorlopige dekking overlijdensrisicoverzekering C100166-0217 Inleiding Deze voorwaarden beschrijven de voorlopige dekking van uw overlijdensrisicoverzekering. Met deze voorlopige dekking bent

Nadere informatie

Voorwaarden Reaal Uitvaartverzekering

Voorwaarden Reaal Uitvaartverzekering 11 01 15-11 Voorwaarden Reaal Uitvaartverzekering In de voorwaarden van de Reaal Uitvaartverzekering staat: Een uitleg van de belangrijkste woorden die wij gebruiken. Informatie over de premie die u moet

Nadere informatie

In deze voorwaarden van de Reaal Eenjarige Overlijdensrisicoverzekering

In deze voorwaarden van de Reaal Eenjarige Overlijdensrisicoverzekering VOORWAARDEN REAAL EENJARIGE OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING In deze voorwaarden van de Reaal Eenjarige Overlijdensrisicoverzekering leest u: n Een uitleg van de belangrijkste woorden die wij gebruiken. n

Nadere informatie

Ik wil je beschermen tegen financiële problemen als ik er niet meer ben. DELA LeefdoorPlan

Ik wil je beschermen tegen financiële problemen als ik er niet meer ben. DELA LeefdoorPlan Ik wil je beschermen tegen financiële problemen als ik er niet meer ben. DELA LeefdoorPlan Goed geregeld Introductie Als u voor elkaar heeft gekozen, kiest u er ook voor om voor elkaar te zorgen. Want

Nadere informatie

Een nieuwe werkgever. Wat betekent dit voor uw pensioen?

Een nieuwe werkgever. Wat betekent dit voor uw pensioen? Een nieuwe werkgever. Wat betekent dit voor uw pensioen? Inhoud Gefeliciteerd! 3 Wanneer is waardeoverdracht gunstig voor u? 4 Hoe werkt waardeoverdracht? 6 Goed om even te weten. 7 2 Gefeliciteerd! U

Nadere informatie

Werkgevers Uitstapverzekering. U voldoet aan uw verplichtingen als eigenrisicodrager

Werkgevers Uitstapverzekering. U voldoet aan uw verplichtingen als eigenrisicodrager Werkgevers Uitstapverzekering. U voldoet aan uw verplichtingen als eigenrisicodrager Inhoud Even uw voordelen op een rij! 4 Als u al eigenrisicodrager bent of wilt worden. 5 U kunt rekenen op hulp en advies

Nadere informatie

Algemene voorwaarden AV 03-2012. 088-887 79 99 www.polisvoormij.nl. Postbus 864, 4200 AW Gorinchem APVM 2008 XI

Algemene voorwaarden AV 03-2012. 088-887 79 99 www.polisvoormij.nl. Postbus 864, 4200 AW Gorinchem APVM 2008 XI ALGEMENE VOORWAARDEN PolisVoorMij Algemene voorwaarden AV 03-2012 APVM 2008 XI Postbus 864, 4200 AW Gorinchem 088-887 79 99 www.polisvoormij.nl Index Veilige Rijders Verzekering Algemene Voorwaarden VRV-03-2012

Nadere informatie

Aanmelding arbeidsongeschiktheidsverzekering via de werkgever

Aanmelding arbeidsongeschiktheidsverzekering via de werkgever Aanmelding arbeidsongeschiktheidsverzekering via de werkgever 0 Lees eerst het dienstverleningsdocument en vul de Kennis- en ervaringstoets in voordat u dit formulier invult. Terugsturen naar: Loyalis

Nadere informatie

HOE SLUIT U ONZE AOV?

HOE SLUIT U ONZE AOV? HOE SLUIT U ONZE AOV? Wij zijn Movir en hebben een ambitie: arbeidsge schiktheid bevorderen. Wij helpen mensen vitaal te blijven. Want voorkomen is beter dan genezen. DE VERZEKERING AANVRAGEN Inzicht in

Nadere informatie

WIA Re-integratiebegeleiding

WIA Re-integratiebegeleiding WIA Re-integratiebegeleiding Hulp als uw medewerker langdurig ziek is Zilveren Kruis helpt u dat uw medewerker weer snel aan het werk kan. In deze folder leest u wat u van ons kunt verwachten, welke maatregelen

Nadere informatie

TOELICHTING OP HET AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN LEVENSVERZEKERING

TOELICHTING OP HET AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN LEVENSVERZEKERING TOELICHTING OP HET AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN LEVENSVERZEKERING Algemeen Een levensverzekering is een overeenkomst waarbij een verzekeringsmaatschappij zich verplicht tot een uitkering, hetzij als de verzekerde

Nadere informatie

Vastelasten- en waarnemingkostenverzekering. Uw Rechten & Plichten

Vastelasten- en waarnemingkostenverzekering. Uw Rechten & Plichten Vastelasten- en waarnemingkostenverzekering Uw Rechten & Plichten Avéro Achmea Postbus 1717 3800 BS Amersfoort Nederland www.averoachmea.nl Modelnummer: 42812 2 Waarom zijn deze voorwaarden belangrijk:

Nadere informatie

De Allianz Overlijdensrisico verzekering

De Allianz Overlijdensrisico verzekering Allianz Nederland Levensverzekering N.V. De Allianz Overlijdensrisico verzekering Financiële zekerheid op maat bij overlijden De Allianz Overlijdensrisicoverzekering Financiële zekerheid op maat bij overlijden

Nadere informatie

De Allianz Overlijdensrisico verzekering

De Allianz Overlijdensrisico verzekering Allianz Nederland Levensverzekering N.V. De Allianz Overlijdensrisico verzekering Financiële zekerheid op maat bij overlijden De Allianz Overlijdensrisicoverzekering Financiële zekerheid op maat bij overlijden

Nadere informatie

Familiaire Hypercholesterolemie (FH) en verzekerbaarheid

Familiaire Hypercholesterolemie (FH) en verzekerbaarheid Familiaire Hypercholesterolemie (FH) en verzekerbaarheid Familiaire Hypercholesterolemie (FH) en verzekerbaarheid U heeft een uitnodiging gekregen voor een screening op Familiaire Hypercholesterolemie

Nadere informatie

Contactgegevens en openingstijden. Bezoekadres Oude Ebbingestraat 91 9712 HG Groningen. Postadres Postbus 1041 9701 BA Groningen

Contactgegevens en openingstijden. Bezoekadres Oude Ebbingestraat 91 9712 HG Groningen. Postadres Postbus 1041 9701 BA Groningen Contactgegevens en openingstijden Bezoekadres Oude Ebbingestraat 91 9712 HG Groningen Postadres Postbus 1041 9701 BA Groningen Telefoon 050 318 40 20 Fax 050 313 04 40 website email www.lagrohypotheken.nl

Nadere informatie