EM4570 GigaLINK 300N - Draadloze router, Access Point en signaalversterker

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EM4570 GigaLINK 300N - Draadloze router, Access Point en signaalversterker"

Transcriptie

1 EM4570 GigaLINK 300N - Draadloze router, Access Point en signaalversterker

2 2 NEDERLANDS EM GigaLINK 300N Draadloze router, Access Point en signaalversterker Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp zijn van beperkingen. Ook kan het gebruik van dit product in sommige Europese lidstaten in het geheel verboden zijn. Laat een reparatie van het product altijd uitvoeren door gekwalificeerd personeel van Eminent! Inhoudsopgave 1.0 Garantievoorwaarden Introductie Functies en kenmerken Inhoud van de verpakking Installatie met behulp van de wizard Handmatig installeren als draadloze router Het aansluiten van de GigaLINK 300N De GigaLINK 300N configureren voor verbinding met het internet Verbindingsmethode bepalen De GigaLINK 300N configureren voor een internetverbinding met DHCP De GigaLINK 300N configureren voor een internetverbinding met Statisch IP De GigaLINK 300N configureren voor een internetverbinding met PPPoE Draadloze beveiliging instellen WPA beveiliging (aanbevolen) WEP beveiliging Installatie van de draadloze router voltooien Handmatig installeren als Access Point Het aansluiten van de GigaLINK 300N De GigaLINK 300N configureren als Access Point Draadloze beveiliging instellen WPA beveiliging (aanbevolen) WEP beveiliging De installatie van het Access Point voltooien De GigaLINK 300N inzetten als signaalversterker Het aansluiten van de GigaLINK 300N signaalversterker (2) Je GigaLINK 300N signaalversterker (2) configureren Je GigaLINK 300N signaalversterker (2) beveiligen (WPA) Je draadloze router (1) configureren Je draadloze router(1) koppelen met de signaalversterker(2) De installatie van de signaalversterker voltooien Het draadloze netwerk op de computer instellen...19

3 3 NEDERLANDS 7.1 Draadloos netwerk onder Windows XP instellen Draadloos netwerk onder Windows Vista instellen Firewall & QoS instellingen Port Forwarding URL filtering QoS instellen Vraag & antwoord Service en ondersteuning Garantievoorwaarden De garantietermijn van vijf jaar geldt voor alle Eminent producten, tenzij anders aangegeven op het moment van aankoop. Bij aankoop van een tweedehands Eminent product resteert de garantieperiode gemeten vanaf het moment van de aankoop door de eerste eigenaar. De Eminent garantieregeling is van toepassing op alle Eminent producten en onderdelen onlosmakelijk verbonden met het betreffende product. Voedingen, batterijen, accu s, antennes en alle andere producten niet geïntegreerd in of direct verbonden met het hoofdproduct of producten waarvan redelijkerwijs mag worden aangenomen dat deze een ander slijtagepatroon kennen dan het hoofdproduct vallen derhalve niet onder de Eminent garantieregeling. De garantie vervalt tevens bij onjuist of oneigenlijk gebruik, externe invloeden en/of bij opening van de behuizing van het betreffende product door partijen anders dan Eminent. 2.0 Introductie Gefeliciteerd met de aankoop van dit hoogwaardige Eminent product! Dit product is door de technische experts van Eminent uitgebreid getest. Mocht dit product ondanks alle zorg problemen vertonen, dan kun je een beroep doen op de vijf jaar Eminent garantie. Bewaar deze handleiding samen met het bewijs van aankoop daarom zorgvuldig. Registreer je aankoop nu op en ontvang product updates! 2.1 Functies en kenmerken De GigaLINK 300N van Eminent is ideaal om in een handomdraai je eigen, beveiligde draadloze netwerk te creëren. De GigaLINK 300N is een razendsnelle en krachtige draadloze router die je hele huis kan voorzien van een draadloos netwerk. De prestaties van de GigaLINK 300N zijn van een hoog niveau waardoor je draadloos netwerk stabiel en snel is. Bovendien is de GigaLINK 300N voorzien van een supersnelle 1000Mbps (Gigabit) switch, en 150Mbps WAN poort. Geniet van je netwerk en laat de GigaLINK 300N het werk doen!

4 4 NEDERLANDS 2.2 Inhoud van de verpakking De volgende onderdelen zijn aanwezig in het pakket: EM4570 GigaLINK 300N draadloze router, Access Point en signaalversterker. Lichtnetadapter. UTP netwerkkabel. Cd-rom met installatiewizard en handleidingen. Gebruikershandleiding. 3.0 Installatie met behulp van de wizard De makkelijkste manier om de GigaLINK 300N te installeren is met behulp van de installatiewizard, zoals beschreven staat in dit hoofdstuk. Indien je bij de installatie van de GigaLINK 300N geen gebruik wilt maken van de wizard op de meegeleverde cdrom, kun je de GigaLINK 300N handmatig installeren als draadloze router (hoofdstuk 4), Access Point (hoofdstuk 5) of signaalversterker (hoofdstuk 6). 1. Schakel je computer in. 2. Plaats de cd-rom in de cd-rom speler. 3. De wizard wordt gestart. 4. Volg de stappen op het scherm totdat de installatie voltooid is. Je hebt nu een werkende internetverbinding. Let op! Het instellen van de GigaLINK 300N als signaalversterker staat niet beschreven op de cd-rom. Wil je de GigaLINK 300N als signaalversterker instellen? Ga dan direct verder met hoofdstuk Handmatig installeren als draadloze router Je stelt de GigaLINK 300N in als draadloze router als je beschikt over een kabelmodem of ADSL modem met routerfunctie. Voor de handmatige installatie van de GigaLINK 300N is het van belang dat je internetbrowser en je netwerk goed zijn geconfigureerd. De instellingen staan automatisch goed, tenzij je in het verleden iets hebt veranderd.

5 5 NEDERLANDS Voorbeeld van GigaLINK 300N als draadloze router 4.1 Het aansluiten van de GigaLINK 300N 1. Schakel je computer uit. 2. Sluit de GigaLINK 300N met de meegeleverde lichtnetadapter aan op het stopcontact. 3. Sluit de meegeleverde UTP netwerkkabel aan op de WAN -poort van de GigaLINK 300N. 4. Sluit de andere kant van deze UTP netwerkkabel aan op de LAN -poort van je kabelmodem of ADSL modemrouter. 5. Sluit een UTP netwerkkabel aan op één van de vier LAN -poorten van je GigaLINK 300N. 6. Sluit de andere kant van deze UTP netwerkkabel aan op de netwerkadapter in je computer. Is mijn netwerkverbinding correct aangesloten? Schakel je computer in en controleer of het lampje op de GigaLINK 300N brandt dat correspondeert met de LAN -poort waarop je de UTP netwerkkabel hebt aangesloten. Ook dient het lampje op de netwerkadapter in je computer te branden. 4.2 De GigaLINK 300N configureren voor verbinding met het internet Om de GigaLINK 300N te kunnen configureren voor verbinding met het internet, dien je eerst verbinding te maken met de GigaLINK 300N. Je maakt verbinding met de GigaLINK 300N door de onderstaande procedure te volgen. 1. Schakel je computer in. 2. Open je internetbrowser (Bijvoorbeeld Internet Explorer, Netscape of Firefox).

6 6 NEDERLANDS 3. Typ in de adresbalk. 4. Druk op de entertoets of klik op Ga naar. 5. Er wordt nu gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord. Vul in beide velden admin in en druk op Enter. 6. Het openingsscherm wordt getoond. 4.3 Verbindingsmethode bepalen Om de GigaLINK 300N snel te kunnen configureren voor verbinding met het internet via je provider dien je allereerst vast te stellen welke verbindingsmethode je provider gebruikt ( DHCP, Static IP of PPPoE ). Je vindt deze gegevens in de informatie die je van je provider hebt ontvangen, of kijk in tabel 1 voor de meest gangbare providers. Nederlandse providers Caiway met Webstar modem Compuserve met Sagem ADSL modem KPN ADSL met Thomson Speedtouch 546(i) ADSL modem Onsbrabantnet Telfort met Zyxel modem Tiscali ADSL met Zyxel of Sagem modem UPC Chello Ziggo Verbindingsmethode PPPoE DHCP DHCP DHCP+Mac adres DHCP DHCP DHCP+Mac adres DHCP+Mac adres Belgische providers Telenet met Motorola modem Tabel 1. DHCP De GigaLINK 300N configureren voor een internetverbinding met DHCP Voor een internetverbinding met verbindingsmethode DHCP volg je onderstaande stappen: 1. Klik op Internet Wizard. 2. Selecteer Manual Internet Configuration. 3. Klik op Next. 4. Selecteer DHCP Method. 5. Klik op Next. 6. Klik op Next. 7. Klik op Save and Close. 8. De wizard slaat nu de instellingen op en sluit daarna vanzelf het scherm.

7 7 NEDERLANDS 9. Je hebt nu een werkende internetverbinding. Tip! Als je een kabelprovider gebruikt zoals Ziggo, kijk dan bij hoofdstuk 9 als je niet binnen 5 minuten een werkende verbinding tot stand kunt brengen. Tip! Om te voorkomen dat je het wachtwoord van de GigaLINK 300N verliest, kun je hier je gewijzigde wachtwoord invullen. Wachtwoord: De GigaLINK 300N configureren voor een internetverbinding met Statisch IP Je kunt de draadloze router op de volgende manier configureren als je met een statisch IP-adres verbinding moet maken met je provider (bijvoorbeeld Speedtouch Home): 1. Klik op Internet Wizard. 2. Selecteer Manual Internet Configuration. 3. Klik op Next. 4. Selecteer Static IP. 5. Klik op Next. 6. Vul de gegevens in zoals deze door je provider zijn aangeleverd. 7. Klik op Next. 8. Klik op Save and Close. 9. De wizard slaat nu de instellingen op en sluit daarna vanzelf het scherm. 10. Je hebt nu een werkende internetverbinding De GigaLINK 300N configureren voor een internetverbinding met PPPoE Je kunt de draadloze router op de volgende manier configureren als je via PPPoE verbinding moet maken met je provider (met gebruikersnaam en wachtwoord): 1. Klik op Internet Wizard. 2. Selecteer Manual Internet Configuration. 3. Klik op Next. 4. Selecteer PPPoE. 5. Klik op Next. 6. Vul de gegevens in zoals deze door je provider zijn aangeleverd. 7. Klik op Next. 8. Klik op Save and Close. 9. De wizard slaat nu de instellingen op en sluit daarna vanzelf het scherm. 10. Je hebt nu een werkende internetverbinding.

8 8 NEDERLANDS 4.4 Draadloze beveiliging instellen Omdat ook onbevoegden het signaal van een draadloos netwerk kunnen ontvangen word je aanbevolen om je netwerk te beveiligen. Er zijn verschillende beveiligingsmethoden die in verschillende gradaties het netwerk kunnen beveiligen. Om een methode toe te passen in een netwerk is het noodzakelijk dat alle draadloze netwerkapparatuur deze methode ondersteunt. De sterkste vorm van draadloze beveiliging is WPA (WiFi Protected Access). De router ondersteunt ook de opvolger van WPA, genaamd WPA2. Omdat er apparatuur in omloop is die nog geen WPA2 ondersteunt, behandelen we dit niet in deze handleiding. Ga voor WPA beveiliging verder met paragraaf (aanbevolen) of ga voor WEP beveiliging verder met paragraaf WPA beveiliging (aanbevolen) 1. Klik op Wireless Wizard. 2. De wizard verschijnt in een popup-scherm. Klik op Next. 3. Kies je land/regio en klik op Next. 4. Vul bij SSID de naam in die je aan het draadloze netwerk wilt geven. (Eventueel kun je op Check SSID klikken om te controleren of deze naam al gebruikt wordt.) 5. Klik op Next. 6. Er zal nu automatisch worden gezocht naar een geschikt draadloos kanaal. 7. Het beste beschikbare kanaal wordt voorgesteld in het scherm. 8. Klik op Next om de keuze te accepteren. (Eventueel kun je zelf een kanaal uit de lijst kiezen als je dit wilt.) 9. Er verschijnt een kort overzicht met instellingen tot zover. Klik op Next om verder te gaan. 10. Kies WPAPSK en klik op Next. 11. Kies TKIP en klik op Next. 12. Typ een wachtwoord in het veld Network Key (bijvoorbeeld jenaam01 ). Gebruik hierbij geen leestekens en let erop dat het wachtwoord minimaal 8 karakters lang is! 13. Noteer de netwerknaam en het gekozen wachtwoord*. 14. Klik op Next. 15. Klik op Finish. 16. De wizard slaat nu de instellingen op en sluit daarna vanzelf het scherm. Tip: WPA beveiliging wordt ondersteund vanaf Windows 2000 (met alle Windows Updates). Dit type beveiliging kan dus niet gebruikt worden onder Windows 98, tenzij de software van je draadloze netwerkadapter WPA ondersteunt. Beschik je niet over

9 9 NEDERLANDS Windows 2000, Windows XP, Windows Vista of over de juiste software, ga dan verder met paragraaf WEP beveiliging 1. Klik op Wireless Wizard. 2. De wizard verschijnt in een popup-scherm. Klik op Next. 3. Kies je land/regio en klik op Next. 4. Vul bij SSID de naam in die je aan het draadloze netwerk wilt geven. (Eventueel kun je op Check SSID klikken om te controleren of deze naam al gebruikt wordt.) 5. Klik op Next. 6. Er zal nu automatisch worden gezocht naar een geschikt draadloos kanaal. 7. Het beste beschikbare kanaal wordt voorgesteld in het scherm. 8. Klik op Next om de keuze te accepteren. (Eventueel kun je zelf een kanaal uit de lijst kiezen als je dit wilt.) 9. Er verschijnt een kort overzicht met instellingen tot zover. Klik op Next om verder te gaan. 10. Kies WEP en klik op Next. 11. Kies Use a 128 bit key en klik op Next. 12. Typ een wachtwoord in het veld Network Key. Voor deze sleutel mag er enkel gebruik gemaakt worden van cijfers 0 t/m 9 en letters a t/m f. Gebruik dus geen leestekens en let erop dat het wachtwoord exact 26 karakters lang is! 13. Noteer de netwerknaam en het gekozen wachtwoord*. 14. Klik op Next. 15. Klik op Finish. 16. De wizard slaat nu de instellingen op en sluit daarna vanzelf het scherm. 4.5 Installatie van de draadloze router voltooien Indien je hoofdstuk 4 geheel hebt doorlopen, sluit je de installatie af door de volgende stappen te volgen: 1. Verwijder de UTP netwerkkabel uit je computer. 2. Verwijder de UTP netwerkkabel uit de LAN poort van je GigaLINK 300N. 3. Start je computer opnieuw op. 4. Gefeliciteerd! Je hebt de GigaLINK 300N correct geïnstalleerd. In hoofdstuk 7.0 wordt uitgelegd hoe een draadloze verbinding gemaakt kan worden in Windows XP en Windows Vista *De draadloze verbinding wordt verbroken als beveiliging (WPA, WEP) is ingesteld in de router en dit niet het geval is bij de draadloze netwerkadapter. Wanneer de beveiliging ook in de draadloze netwerkadapter wordt ingesteld, wordt de verbinding hersteld.

10 10 NEDERLANDS Noteer hier het type beveiliging dat je hebt ingesteld, de netwerknaam en het wachtwoord: WPA WEP Netwerknaam: Wachtwoord: 5.0 Handmatig installeren als Access Point Je stelt de GigaLINK 300N in als Access Point als je al beschikt over een router of ADSL modemrouter. Voor de handmatige installatie van de GigaLINK 300N is het van belang dat je internetbrowser en je netwerk goed zijn geconfigureerd. De instellingen staan automatisch goed, tenzij je in het verleden iets hebt veranderd. Voorbeeld van GigaLINK 300N als Access Point 5.1 Het aansluiten van de GigaLINK 300N 1. Schakel je computer uit. 2. Sluit de GigaLINK 300N met de meegeleverde lichtnetadapter aan op het stopcontact. 3. Sluit de meegeleverde UTP netwerkkabel aan op de LAN 4 -poort van de GigaLINK 300N. 4. Sluit de andere kant van deze UTP netwerkkabel aan op de netwerkadapter in je computer.

11 11 NEDERLANDS Is mijn GigaLINK 300N juist op het lichtnet aangesloten? Dit controleer je door te verifiëren of het Power lampje brandt. Is mijn netwerkverbinding correct aangesloten? Schakel je computer in en controleer of het lampje op de GigaLINK 300N brandt dat correspondeert met de LAN -poort waarop je de UTP netwerkkabel hebt aangesloten. Ook dient het lampje op de netwerkadapter in je computer te branden. 5.2 De GigaLINK 300N configureren als Access Point Om de GigaLINK 300N te kunnen configureren dien je eerst verbinding te maken met de GigaLINK 300N. Je maakt verbinding met de GigaLINK 300N door de onderstaande procedure te volgen. 1. Schakel je computer in. 2. Open je internetbrowser (Bijvoorbeeld Internet Explorer, Netscape of Firefox). 3. Typ in de adresbalk. 4. Druk op de entertoets of klik op Ga naar. 5. Er wordt nu gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord. Vul in beide velden admin in en druk op Enter. 6. Het openingsscherm wordt getoond. 7. Klik op Setup Tool. 8. Klik in het linker menu op Advanced Setup. 9. Klik in het linker menu op Network. 10. Klik in het linker menu op LAN/DHCP Server. 11. Zet de DHCP server op STOP. 12. Klik op de knop Apply, rechts in het kopje DHCP Server. 13. Typ in het veld LAN IP address. 14. Typ in het veld Subnet Mask. 15. Klik op de knop Apply & Restart. Let op! Als je op een later tijdstip opnieuw wilt inloggen op de GigaLINK 300N, dien je de computer een vast IP adres te geven. 1. Klik op Start. 2. Klik op Configuratiescherm. 3. Dubbelklik op Netwerkverbindingen. 4. Klik met de rechter muisknop op je LAN verbinding. 5. Klik op Eigenschappen. 6. Selecteer Internetprotocol (TCP/IP). 7. Klik op Eigenschappen. 8. Selecteer Het volgende IP-adres gebruiken. 9. Typ in het veld IP-adres. 10. Typ in het veld Subnetmasker. 11. Klik op OK.

12 12 NEDERLANDS 12. Typ in de adresbalk om in te loggen op de GigaLINK 300N. 5.3 Draadloze beveiliging instellen Omdat ook onbevoegden het signaal van een draadloos netwerk kunnen ontvangen word je aanbevolen om je netwerk te beveiligen. Er zijn verschillende beveiligingsmethoden die in verschillende gradaties het netwerk kunnen beveiligen. Om een methode toe te passen in een netwerk is het noodzakelijk dat alle draadloze netwerkapparatuur deze methode ondersteunt. De sterkste vorm van draadloze beveiliging is WPA (WiFi Protected Access). De router ondersteunt ook de opvolger van WPA, genaamd WPA2. Omdat er apparatuur in omloop is die nog geen WPA2 ondersteunt, behandelen we dit verder niet in deze handleiding. Ga voor WPA beveiliging verder met paragraaf (aanbevolen) of ga voor WEP beveiliging verder met paragraaf WPA beveiliging (aanbevolen) 1. Klik op Wireless Wizard. 2. De wizard verschijnt in een popup-scherm. Klik op Next. 3. Kies je land/regio en klik op Next. 4. Vul bij SSID de naam in die je aan het draadloze netwerk wilt geven. (Eventueel kun je op Check SSID klikken om te controleren of deze naam al gebruikt wordt.) 5. Klik op Next. 6. Er zal nu automatisch worden gezocht naar een geschikt draadloos kanaal. 7. Het beste beschikbare kanaal wordt voorgesteld in het scherm. 8. Klik op Next om de keuze te accepteren. (Eventueel kun je zelf een kanaal uit de lijst kiezen als je dit wilt.) 9. Er verschijnt een kort overzicht met instellingen tot zover. Klik op Next om verder te gaan. 10. Kies WPAPSK en klik op Next. 11. Kies TKIP en klik op Next. 12. Typ een wachtwoord in het veld Network Key (bijvoorbeeld uwnaam01 ). Gebruik hierbij geen leestekens en let erop dat het wachtwoord minimaal 8 karakters lang is! 13. Noteer de netwerknaam en het gekozen wachtwoord**. 14. Klik op Next. 15. Klik op Finish. 16. De wizard slaat nu de instellingen op en sluit daarna vanzelf het scherm. Tip: WPA beveiliging wordt ondersteund vanaf Windows Dit type beveiliging kan dus niet gebruikt worden onder Windows 98, tenzij de software van je draadloze

13 13 NEDERLANDS netwerkadapter WPA ondersteunt. Beschik je niet over Windows 2000, Windows XP, Windows Vista of over de juiste software, ga dan verder met paragraaf WEP beveiliging 1. Klik op Wireless Wizard. 2. De wizard verschijnt in een popup-scherm. Klik op Next. 3. Kies je land/regio en klik op Next. 4. Vul bij SSID de naam in die je aan het draadloze netwerk wilt geven. (Eventueel kun je op Check SSID klikken om te controleren of deze naam al gebruikt wordt.) 5. Klik op Next. 6. Er zal nu automatisch worden gezocht naar een geschikt draadloos kanaal. 7. Het beste beschikbare kanaal wordt voorgesteld in het scherm. 8. Klik op Next om de keuze te accepteren. (Eventueel kun je zelf een kanaal uit de lijst kiezen als je dit wilt.) 9. Er verschijnt een kort overzicht met instellingen tot zover. Klik op Next om verder te gaan. 10. Kies WEP en klik op Next. 11. Kies Use a 128 bit key en klik op Next. 12. Typ een wachtwoord in het veld Network Key. Voor deze key mag er enkel gebruik gemaakt worden van cijfers 0 t/m 9 en letters a t/m f. Gebruik dus geen leestekens en let erop dat het wachtwoord exact 26 karakters lang moet zijn! 13. Noteer de netwerknaam en het gekozen wachtwoord**. 14. Klik op Next. 15. Klik op Finish. 16. De wizard slaat nu de instellingen op en sluit daarna vanzelf het scherm. 5.4 De installatie van het Access Point voltooien Indien je hoofdstuk 5 geheel hebt doorlopen, sluit je de installatie af door de volgende stappen te volgen: 1. Verwijder de UTP netwerkkabel uit je computer. 2. Sluit deze UTP netwerkkabel aan op een LAN poort in je modem(router). 3. Start je computer opnieuw op. 4. Gefeliciteerd! Je hebt de GigaLINK 300N correct als Access Point geïnstalleerd. In hoofdstuk 7.0 wordt uitgelegd hoe een draadloze verbinding gemaakt kan worden in Windows XP en Windows Vista **De verbinding wordt verbroken als beveiliging (WPA, WEP) is ingesteld in de router en dit niet het geval is bij de draadloze netwerkadapter. Wanneer de beveiliging ook in de draadloze netwerkadapter wordt ingesteld, wordt de verbinding hersteld.

14 14 NEDERLANDS Noteer hier het type beveiliging dat je hebt ingesteld, de netwerknaam en het wachtwoord: WPA WEP Netwerknaam: Wachtwoord: 6.0 De GigaLINK 300N inzetten als signaalversterker Heb je al een draadloos netwerk en wil je het bereik vergroten? Dan sluit je de GigaLINK 300N aan als signaalversterker. Hiervoor dien je een aantal instellingen in de signaalversterker (2) en in de draadloze router/access Point (1) aan te passen. Een 2e GigaLINK 300N inzetten als signaalversterker (2) (1) 6.1 Het aansluiten van de GigaLINK 300N signaalversterker (2) 1. Schakel je computer uit. 2. Sluit de GigaLINK 300N met de meegeleverde lichtnetadapter aan op het stopcontact. 3. Sluit de meegeleverde UTP netwerkkabel aan op de LAN 1 -poort van de GigaLINK 300N. 4. Sluit de andere kant van deze UTP netwerkkabel aan op de netwerkadapter in je computer.

15 15 NEDERLANDS Is mijn GigaLINK 300N juist op het lichtnet aangesloten? Dit controleer je door te verifiëren of het power lampje op de GigaLINK 300N brandt. 6.2 Je GigaLINK 300N signaalversterker (2) configureren 1. Schakel je computer in. 2. Open je internetbrowser (Bijvoorbeeld Internet Explorer, Netscape of Firefox). 3. Typ in de adresbalk. 4. Druk op de entertoets of klik op Ga naar. 5. Er wordt nu gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord. Vul in beide velden admin in en druk op Enter. 6. Het openingsscherm wordt getoond. 7. Klik op Setup Tool. 8. Klik in het linker menu op Advanced Setup. 9. Klik in het linker menu op Network. 10. Klik in het linker menu op LAN/DHCP Server. 11. Zet de DHCP server op STOP. 12. Klik op de knop Apply, rechts in het kopje DHCP Server. 13. Typ in het veld LAN IP address. 14. Typ in het veld Subnet Mask. 15. Klik op de knop Apply & Restart. Let op! Als je op een later tijdstip opnieuw wilt inloggen op de GigaLINK 300N, dien je de computer een vast IP adres te geven. 1. Klik op Start. 2. Klik op Configuratiescherm. 3. Dubbelklik op Netwerkverbindingen. 4. Klik met de rechter muisknop op je LAN verbinding. 5. Klik op Eigenschappen. 6. Selecteer Internetprotocol (TCP/IP). 7. Klik op Eigenschappen. 8. Selecteer Het volgende IP-adres gebruiken. 9. Typ in het veld IP-adres. 10. Typ in het veld Subnetmasker. 11. Klik op OK. 12. Typ in de adresbalk om in te loggen op de GigaLINK 300N. 6.3 Je GigaLINK 300N signaalversterker (2) beveiligen (WPA) In dit hoofdstuk worden twee GigaLINK 300N routers met elkaar verbonden. Het is mogelijk om middels WDS één GigaLINK 300N router met een ander model draadloze

16 16 NEDERLANDS router (met WDS ondersteuning) te koppelen. Gebruik in dat geval WEP beveiliging, omdat sommige routers geen WDS met WPA ondersteunen. Omdat ook onbevoegden het signaal van een draadloos netwerk kunnen ontvangen word je aanbevolen om je netwerk te beveiligen. 1. Klik op Wireless Wizard. 2. De wizard verschijnt in een popup-scherm. Klik op Next. 3. Kies je land/regio en klik op Next. 4. Vul bij SSID de naam in die je aan het draadloze netwerk wilt geven. (Eventueel kun je op Check SSID klikken om te controleren of deze naam al gebruikt wordt.) 5. Klik op Next. 6. Er zal nu automatisch worden gezocht naar een geschikt draadloos kanaal. 7. Het beste beschikbare kanaal wordt voorgesteld in het scherm. 8. Klik op Next om de keuze te accepteren. (Eventueel kun je zelf een kanaal uit de lijst kiezen als je dit wilt.) Noteer welk kanaal geselecteerd is***. 9. Er verschijnt een kort overzicht met instellingen tot zover. Klik op Next om verder te gaan. 10. Kies WPAPSK en klik op Next. 11. Kies TKIP en klik op Next. 12. Typ een wachtwoord in het veld Network Key (bijvoorbeeld uwnaam01 ). Gebruik hierbij geen leestekens en let erop dat het wachtwoord minimaal 8 karakters lang is! 13. Noteer de netwerknaam en het gekozen wachtwoord***. 14. Klik op Next. 15. Klik op Finish. 16. De wizard slaat nu de instellingen op en sluit daarna vanzelf het scherm. ***De verbinding wordt verbroken als beveiliging (WPA) is ingesteld in de signaalversterker en dit niet het geval is bij de draadloze netwerkadapter. Wanneer de beveiliging ook in de draadloze netwerkadapter wordt ingesteld, wordt de verbinding hersteld. Noteer hier de netwerknaam,het wachtwoord en het kanaal dat je hebt opgegeven: WPA Netwerknaam: Wachtwoord: Kanaal:

17 17 NEDERLANDS 6.4 Je draadloze router (1) configureren Bij het configureren van je router en het instellen van de beveiliging (paragraaf 6.5), wordt uitgegaan van de GigaLINK 300N als draadloze router. Zorg ervoor dat je draadloze router met een UTP netwerkkabel is verbonden met je computer. 1. Open je internetbrowser (Bijvoorbeeld Internet Explorer, Netscape of Firefox). 2. Typ in de adresbalk. 3. Druk op de entertoets of klik op Ga naar. 4. Er wordt nu gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord. Vul in beide velden admin in en druk op Enter. 5. Het openingsscherm wordt getoond. 6. Klik op Wireless Wizard. 7. De wizard verschijnt in een popup-scherm. Klik op Next. 8. Kies je land/regio en klik op Next. 9. Vul bij SSID de naam in die je aan het draadloze netwerk wilt geven. (Eventueel kun je op Check SSID klikken om te controleren of deze naam al gebruikt wordt.) 10. Klik op Next. 11. Er zal nu automatisch worden gezocht naar een geschikt draadloos kanaal. 12. Het beste beschikbare kanaal wordt voorgesteld in het scherm. 13. Kies hetzelfde kanaal dat je ook voor de signaalversterker hebt gekozen. 14. Klik op Next. 15. Er verschijnt een kort overzicht met instellingen tot zover. Klik op Next om verder te gaan. 16. Kies WPAPSK en klik op Next. 17. Kies TKIP en klik op Next. 18. Vul het zelfde wachtwoord in als je op de signaalversterker gebruikt. 19. Klik op Next. 20. Klik op Finish. 21. De wizard slaat nu de instellingen op en sluit daarna vanzelf het scherm. 6.5 Je draadloze router(1) koppelen met de signaalversterker(2) Als je de stappen gevolgd hebt, dan wordt er nu aan de volgende voorwaarden voldaan: - De signaalversterker (2) heeft als adres De draadloze router heeft als adres Beide apparaten gebruiken WPA-TKIP als beveiliging met dezelfde netwerksleutel. - Beide apparaten gebruiken hetzelfde kanaal - De netwerknaam van de apparaten mag verschillen. (bijv. boven en beneden )

18 18 NEDERLANDS In beide apparaten moet nu ingesteld worden dat ze draadloos met elkaar moeten verbinden. We beginnen met het instellen van je draadloze router (1). 1. Sluit de router en de signaalversterker met een UTP netwerkkabel op elkaar aan, via bijv. LAN poort 4 op LAN poort Sluit een computer met UTP netwerkkabel aan op lan poort 1 van je draadloze router (1). 3. Schakel beide routers in. 4. Schakel je computer in. 5. Open je internetbrowser (Bijvoorbeeld Internet Explorer, Netscape of Firefox). 6. Typ in de adresbalk om je router (1) te benaderen. 7. Klik op Setup Tool. 8. Klik in het linkermenu op Advanced Setup. 9. Klik in het linkermenu op Wireless. 10. Klik in het linkermenu op WDS Setup. 11. Klik in het rechterscherm op Search AP. 12. Er verschijnt een venster met de gevonden draadloze netwerken. 13. Dubbelklik op de netwerknaam (SSID) van de signaalversterker. 14. Klik op OK. 15. Klik op de knop Add in het rechterscherm. 16. Klik op de knop Save rechtsboven in het scherm. 17. Klik op OK om de instellingen op te slaan. 18. Sluit het venster. 6.6 De installatie van de signaalversterker voltooien 1. Typ in de adresbalk om je signaalversterker (2) te benaderen. 2. Klik op Setup Tool. 3. Klik in het linkermenu op Advanced Setup. 4. Klik in het linkermenu op Wireless. 5. Klik in het linkermenu op WDS Setup. 6. Klik in het rechterscherm op Search AP. 7. Er verschijnt een venster met de gevonden draadloze netwerken. 8. Dubbelklik op de netwerknaam (SSID) van je router(1). 9. Klik op OK. 10. Klik op de knop Add in het rechterscherm. 11. Klik op de knop Save rechtsboven in het scherm. 12. Klik op OK om de instellingen op te slaan. 13. Verwijder nu de UTP kabel tussen de LAN poorten van beide routers. 14. De instellingen zijn voltooid en de signaalversterker kun je nu gaan plaatsen op de plek waar het draadloze signaal minder sterk was.

19 19 NEDERLANDS Tip: Om te testen of er daadwerkelijk draadloze verbinding tussen beide apparaten is, kun je met de nu nog aangesloten computer als het goed is beide apparaten op hun webpagina s benaderen. Werkt dit echter niet, herhaal dan de stappen in hoofdstuk Het draadloze netwerk op de computer instellen Nu de router is beveiligd moet nu de computer zelf worden ingesteld zodat deze het beveiligde draadloze netwerk kan herkennen en ermee kan verbinden. Windows XP en Windows Vista zijn momenteel de meest gebruikte besturingssystemen. We gaan uitleggen hoe je een draadloze verbinding onder deze systemen kunt opzetten. 7.1 Draadloos netwerk onder Windows XP instellen Om de draadloze verbinding tot stand te brengen onder Windows XP dien je de volgende stappen uit te voeren: 1. Start je computer op. 2. Klik op Start. 3. Ga naar Configuratiescherm. 4. Selecteer in het configuratiescherm Netwerkverbindingen. 5. Als het goed is, zie je nu je draadloze kaart of adapter staan. Klik deze met de rechtermuisknop aan. 6. Kies nu voor Beschikbare draadloze netwerken weergeven. Er wordt nu een lijst getoond met aanwezige draadloze netwerken. 7. In het lijstje met beschikbare draadloze netwerken selecteer je het eigen netwerk. 8. Wanneer je nu kiest voor verbinding maken gaat je PC een waarschuwing geven dat dit netwerk is beveiligd en dat er een netwerksleutel is vereist. 9. Vul nu twee keer de beveiligingssleutel in en kies voor verbinding maken. 10. Is je sleutel goed ingevoerd, dan zal Windows na enige tijd aangeven dat het netwerk is verbonden. Je kunt nu online. 7.2 Draadloos netwerk onder Windows Vista instellen Om de draadloze verbinding tot stand te brengen onder Windows Vista dien je de volgende stappen uit te voeren: 1. Klik op Start. 2. Klik nu op het Configuratiescherm 3. Kies hier voor Netwerk en Internet. 4. Ga naar het Netwerkcentrum. 5. Aan de linkerzijde van het verschenen menu kies je voor Draadloos netwerk beheren

20 20 NEDERLANDS 6. In dit venster kies je voor Toevoegen. 7. In het volgende scherm kies je dan voor Een draadloos netwerk binnen bereik van deze PC toevoegen. 8. In het nieuwe venster kies je het eigen netwerk. 9. Klik nu op Verbinding maken. 10. Je PC zal nu de volgende melding geven: Geef een sleutel voor de netwerkbeveiliging of wachtwoordzin op voor het netwerk. Vul hier dan je beveiligingssleutel in. 11. Kies nu voor Verbinding maken. Indien je sleutel correct is ingevuld, zal je computer nu een draadloze verbinding hebben en ben je online. 8.0 Firewall & QoS instellingen De GigaLINK 300N beschikt over een geavanceerde firewall. In deze firewall kun je poorten openen om bepaalde programma s toegang te geven tot internet. Dit gebeurt met behulp van Port Forwarding. In sommige gevallen wil je de internettoegang kunnen blokkeren. Wanneer je kinderen hebt, wil je bijvoorbeeld expliciete inhoud op sommige websites kunnen blokkeren. Dat kan met behulp van de ingebouwde URL filtering methode. Tip! Voor jouw veiligheid is de Firewall standaard ingeschakeld. Wij adviseren je echter altijd een virusscanner te gebruiken en deze regelmatig te updaten. 8.1 Port Forwarding 1. Open je internetbrowser (Bijvoorbeeld Internet Explorer, Netscape of Firefox). 2. Typ in de adresbalk. 3. Druk op de entertoets of klik op Ga naar. 4. Er wordt nu gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord. Vul in beide velden admin in en druk op Enter. 5. Het openingsscherm wordt getoond. 6. Klik op Setup Tool. 7. Klik op Advanced Setup in het linkermenu. 8. Klik op Port Forwarding onder NAT/Routing in het linkermenu. 9. Bij LAN IP-adres vul je het IP-adres in van de PC waar het programma op draait waarvoor de poorten opengezet moeten worden. 10. Bij Protocol geef je het juiste protocol aan. 11. Bij External port vul je de poorten in. In het eerste vakje vul je de start of begin poort in. In het tweede vakje vul je de eind poort in. Indien je slechts één poort open hoeft te zetten, vul je bij zowel het eerste vakje als het tweede vakje dezelfde poortnummers in. 12. Bij Internal Port vul je dezelfde poorten in. 13. Bij Rule Name geef je een naam aan deze instelling. Bijvoorbeeld de naam van de applicatie of het spel waarvoor je deze poorten open zet.

EM4544 R1 Draadloze router, Access Point en signaalversterker

EM4544 R1 Draadloze router, Access Point en signaalversterker EM4544 R1 Draadloze router, Access Point en signaalversterker 2 NEDERLANDS EM4544 R1 - Draadloze router, Access Point en signaalversterker Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Inhoud van de verpakking...

Nadere informatie

EM4543 / EM4544 / EM4571 Draadloze router, Access Point en signaalversterker

EM4543 / EM4544 / EM4571 Draadloze router, Access Point en signaalversterker EM4543 / EM4544 / EM4571 Draadloze router, Access Point en signaalversterker 2 NEDERLANDS EM4543 / EM4544 / EM4571 Draadloze router, Access Point en signaalversterker Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3

Nadere informatie

EM4544 Draadloze router, Access Point en signaalversterker

EM4544 Draadloze router, Access Point en signaalversterker EM4544 Draadloze router, Access Point en signaalversterker 2 NEDERLANDS EM4544 - Draadloze router, Access Point en signaalversterker Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Inhoud van de verpakking... 3

Nadere informatie

EM4510 Dual Band AC Router

EM4510 Dual Band AC Router EM4510 Dual Band AC Router 2 NEDERLANDS EM4510 - Dual Band AC Router Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Inhoud van de verpakking... 3 2.0 Handmatig instellen van de router... 3 2.1 Het aansluiten van

Nadere informatie

EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS

EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS 2 NEDERLANDS EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Waar plaats je de EM4590 WiFi-repeater

Nadere informatie

EM4510 R1 Dual Band AC Router

EM4510 R1 Dual Band AC Router EM4510 R1 Dual Band AC Router EM4510 R1 - Dual Band AC Router 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Inhoud van de verpakking... 3 2.0 Handmatig instellen van de router... 3 2.1 Het aansluiten

Nadere informatie

EM4500 Gigabit AC750 Router

EM4500 Gigabit AC750 Router EM4500 Gigabit AC750 Router EM4500 - Gigabit AC750 Router 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Inhoud van de verpakking... 3 2.0 Handmatig instellen van de router... 3 2.1 Het aansluiten

Nadere informatie

EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS

EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS 2 NEDERLANDS EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Waar plaats je de EM4590 WiFi-repeater

Nadere informatie

EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps

EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps 2 NEDERLANDS EM8030 EM8031 - Mini Powerline Adapter 500Mbps Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De Mini Powerline adapters

Nadere informatie

EM4576 Draadloze USB Adapter

EM4576 Draadloze USB Adapter EM4576 Draadloze USB Adapter 2 NEDERLANDS EM4576 Draadloze USB Adapter Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

EM4590R1 Universele WiFi-repeater met WPS

EM4590R1 Universele WiFi-repeater met WPS EM4590R1 Universele WiFi-repeater met WPS 2 NEDERLANDS EM4590R1 - Universele WiFi-repeater met WPS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Waar plaats je de EM4590 WiFi-repeater

Nadere informatie

EM8036 Powerline Adapter 500Mbps met 300Mbps WiFi

EM8036 Powerline Adapter 500Mbps met 300Mbps WiFi EM8036 Powerline Adapter 500Mbps met 300Mbps WiFi 2 NEDERLANDS EM8036 Powerline Adapter 500Mbps met 300Mbps WiFi Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De Powerline adapters

Nadere informatie

EM6551 - e-domotica dimmer

EM6551 - e-domotica dimmer EM6551 - e-domotica dimmer 2 NEDERLANDS EM6551 - e-domotica dimmer Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

EM6511 e-domotica afstandsbediening

EM6511 e-domotica afstandsbediening E EM6511 e-domotica afstandsbediening 2 NEDERLANDS EM6511 e-domotica afstandsbediening Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen!

Nadere informatie

EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter

EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter 2 NEDERLANDS EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen!

Nadere informatie

EM6555 - e-domotica lamphouder

EM6555 - e-domotica lamphouder EM6555 - e-domotica lamphouder 2 NEDERLANDS EM6555 - e-domotica Lamphouder Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

EM3751 - USB Audio Blaster

EM3751 - USB Audio Blaster EM3751 - USB Audio Blaster 2 NEDERLANDS EM3751 - USB Audio Blaster Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen! Laat reparatie altijd

Nadere informatie

EM65X0 - e-domotica schakelaar

EM65X0 - e-domotica schakelaar EM65X0 - e-domotica schakelaar 2 NEDERLANDS EM65X0 - e-domotica schakelaar Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

EM4591 Universal Wi-Fi repeater with WPS

EM4591 Universal Wi-Fi repeater with WPS EM4591 Universal Wi-Fi repeater with WPS 2 NEDERLANDS EM4591 Universal Wi-Fi repeater with WPS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 1.2 Device Overview... 3 2.0 Waar plaats

Nadere informatie

EW1051 - USB Kaartlezer voor Smartcards

EW1051 - USB Kaartlezer voor Smartcards EW1051 - USB Kaartlezer voor Smartcards 2 NEDERLANDS EW1051 USB Kaartlezer voor Smartcards Waarschuwingen en aandachtspunten Laat reparatie altijd uitvoeren door gekwalificeerd personeel van Ewent! Inhoudsopgave

Nadere informatie

EM4587 Dualband Draadloze USB Adapter

EM4587 Dualband Draadloze USB Adapter EM4587 Dualband Draadloze USB Adapter 2 NEDERLANDS EM4587 Dualband Draadloze USB Adapter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De EM4587 installeren en verbinden (alleen

Nadere informatie

EM8675 Binnen sirene met flitslamp

EM8675 Binnen sirene met flitslamp EM8675 Binnen sirene met flitslamp 2 NEDERLANDS EM8675 - Binnen sirene met flitslamp Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Algemeen... 2 3.0 Functies... 3 4.0 Aanmelden op het alarmsysteem... 3 5.0 De

Nadere informatie

EM7047 IDE/SATA hard disk enclosure

EM7047 IDE/SATA hard disk enclosure EM7047 IDE/SATA hard disk enclosure 2 NEDERLANDS EM7047 IDE/SATA hard disk enclosure Waarschuwingen en aandachtspunten Laat reparatie altijd uitvoeren door gekwalificeerd personeel van Eminent! Inhoudsopgave

Nadere informatie

EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit

EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit 2 NEDERLANDS EM8037 - Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De Powerline adapters aansluiten...

Nadere informatie

EM4580 Draadloze N USB adapter

EM4580 Draadloze N USB adapter EM4580 Draadloze N USB adapter 2 NEDERLANDS EM4580 - Draadloze N USB adapter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Installatie procedure... 3 2.1 Software installatie

Nadere informatie

EM3971 - Universele Laptoplader

EM3971 - Universele Laptoplader E EM3971 - Universele Laptoplader 2 NEDERLANDS EM3971 - Universele Laptoplader Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen! Laat

Nadere informatie

EMXXXX Product Title from CMS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon

EMXXXX Product Title from CMS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon EMXXXX Product Title from CMS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon 2 NEDERLANDS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2

Nadere informatie

EM6552 e-domotica Schakelaar met meetfunctie

EM6552 e-domotica Schakelaar met meetfunctie EM6552 e-domotica Schakelaar met meetfunctie EM6552 e-domotica Schakelaar met meetfunctie 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Functies en kenmerken...2 1.2 Inhoud van de verpakking...2 2.0

Nadere informatie

EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps

EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps 2 NEDERLANDS EM8030 EM8031 - Mini Powerline Adapter 500Mbps Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De Mini Powerline adapters

Nadere informatie

hdmedia Draadloze configuratie EM4555

hdmedia Draadloze configuratie EM4555 2 E hdmedia Draadloze configuratie EM4555 hdmedia Draadloze installatie Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

EM3161 - Draadloze Lasermuis

EM3161 - Draadloze Lasermuis EM3161 - Draadloze Lasermuis 2 NEDERLANDS EM3161 - Draadloze Lasermuis Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

EM4028 10/100/1000 Mbps PCI Network Adapter

EM4028 10/100/1000 Mbps PCI Network Adapter EM4028 10/100/1000 Mbps PCI Network Adapter 2 NEDERLANDS EM4028-10/100/1000 Mbps PCI Network Adapter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 1.2 Voordat je begint... 2 2.0

Nadere informatie

EM4590 R1 Universele WiFi-repeater met WPS

EM4590 R1 Universele WiFi-repeater met WPS EM4590 R1 Universele WiFi-repeater met WPS 2 NEDERLANDS EM4590 R1 - Universele WiFi-repeater met WPS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Waar plaats je de EM4590 WiFi-repeater

Nadere informatie

EM7050 esata/sata harde schijf behuizing

EM7050 esata/sata harde schijf behuizing EM7050 esata/sata harde schijf behuizing 2 NEDERLANDS EM7050 esata/sata harde schijf behuizing Waarschuwingen en aandachtspunten Laat reparatie altijd uitvoeren door gekwalificeerd personeel van Eminent!

Nadere informatie

EM e-domotica deurcontact

EM e-domotica deurcontact EM6570 - e-domotica deurcontact 2 NEDERLANDS EM6570 - e-domotica deurcontact Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

EM N Draadloze ADSL2/2+ Modemrouter (Analoog)

EM N Draadloze ADSL2/2+ Modemrouter (Analoog) EM4558-300N Draadloze ADSL2/2+ Modemrouter (Analoog) 2 NEDERLANDS EM4558-300N Draadloze ADSL2/2+ Modemrouter (Analoog) Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos

Nadere informatie

EW1051 USB Kaartlezer voor smartcards

EW1051 USB Kaartlezer voor smartcards EW1051 USB Kaartlezer voor smartcards 2 NEDERLANDS EW1051 USB Kaartlezer voor Smartcards Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De EW1051

Nadere informatie

EM8621 Afstandsbediening

EM8621 Afstandsbediening EM8621 Afstandsbediening 2 NEDERLANDS EM8621 - Afstandsbediening Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Voorkant afstandsbediening... 3 3.0 Alarm inschakelen... 3 4.0 Alarm uitschakelen... 4 5.0 Thuis

Nadere informatie

EM8690 Draadloze rookmelder

EM8690 Draadloze rookmelder EM8690 Draadloze rookmelder 2 NEDERLANDS EM8690 Draadloze rookmelder Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 LED indicator... 2 3.0 Instellingen... 3 3.1 Eerste gebruik... 3 3.2 Zelf test... 3 3.3 Groep

Nadere informatie

EM7410 WiFi Music Streamer

EM7410 WiFi Music Streamer EM7410 WiFi Music Streamer EM7410 WiFi Music Streamer 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Uitleg over de aansluitingen... 3 3.0 De WiFi Music Streamer

Nadere informatie

EM6575 - Draadloze sirene voor binnen

EM6575 - Draadloze sirene voor binnen EM6575 - Draadloze sirene voor binnen 2 NEDERLANDS EM6575 - Draadloze sirene voor binnen Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese

Nadere informatie

Technische Informatie

Technische Informatie Het Beveiligen van een draadloos netwerk Het grootste Risico van een draadloos netwerk is dat het signaal in principe voor iedereen beschikbaar is. Anders dan bij een bekabeld netwerk, waar men een fysieke

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit

EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit 2 NEDERLANDS EM8037 - Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De Powerline adapters aansluiten...

Nadere informatie

2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden

2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden EM8620 RFID-Tag 2 NEDERLANDS EM8620 RFID-Tag Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden... 2 3.0 RFID-tag... 2 4.0 Uitschakelen via de RFID-tag... 3 5.0 Opslaan SMS-nummer voor

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties WWW.SWEEX.COM

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties WWW.SWEEX.COM LW140 Wireless Broadband Router 140 Nitro XM LW140UK Wireless Broadband Router 140 Nitro XM Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex Wireless Broadband Router 140 Nitro XM.

Nadere informatie

EW3752 - PCI sound card 7.1

EW3752 - PCI sound card 7.1 EW3752 - PCI sound card 7.1 EW3752 - PCI geluidskaart Waarschuwingen en aandachtspunten Laat reparatie altijd uitvoeren door gekwalificeerd personeel van Ewent! Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex Wireless Router 11g. Met behulp van deze router kunt u snel en efficiënt een draadloos

Nadere informatie

EM4592 Concurrent Dual Band WiFi Repeater

EM4592 Concurrent Dual Band WiFi Repeater EM4592 Concurrent Dual Band WiFi Repeater 2 NEDERLANDS EM4592 Concurrent Dual Band WiFi Repeater Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 1.2 Apparaat overzicht... 3 2.0 Waar

Nadere informatie

EM1010 R6 10/100 Mbps USB Netwerkadapter

EM1010 R6 10/100 Mbps USB Netwerkadapter EM1010 R6 10/100 Mbps USB Netwerkadapter 2 NEDERLANDS EM1010-10/100 Mbps USB Netwerkadapter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 2 1.3 Voordat

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 2 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

EM Poorts KVM USB Switch met Audio

EM Poorts KVM USB Switch met Audio E EM1037-2 Poorts KVM USB Switch met Audio 2 NEDERLANDS EM1037-2 Poorts KVM USB Switch met Audio Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Wireless Network Broadband Router WL-114 In deze handleiding worden alleen de meest voorkomende situaties behandeld. Raadpleeg de volledige gebruikershandleiding op de cd-rom voor

Nadere informatie

HANDLEIDING. EM USB Bluetooth Ontvanger

HANDLEIDING. EM USB Bluetooth Ontvanger HANDLEIDING EM1083 - USB Bluetooth Ontvanger WWW.EMINENT-ONLINE.COM 2 NEDERLANDS EM1083 - USB Bluetooth Ontvanger Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos

Nadere informatie

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur)

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) Stap 1. 1. Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) 2. Sluit de adapter aan op de router en steek de stekker in het stopcontact.

Nadere informatie

EM6053 Video Balun Set

EM6053 Video Balun Set EM6053 Video Balun Set 2 NEDERLANDS EM6053 Video Balun Set Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Functies en kenmerken...2 1.2 Inhoud van de verpakking...3 2.0 Wat heb je nodig?...3 2.1 Voor je gaat beginnen...3

Nadere informatie

EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit

EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit 2 NEDERLANDS EM8037 - Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De Powerline adapters aansluiten...

Nadere informatie

EnGenius/Senao ECB/SCB-8610S HANDLEIDING Firmware 1.9.8.02

EnGenius/Senao ECB/SCB-8610S HANDLEIDING Firmware 1.9.8.02 EnGenius/Senao ECB/SCB-8610S HANDLEIDING Firmware 1.9.8.02 1 Inhoudsopgave: Stap 1.1: IP-adres veranderen met Windows Vista 3 Stap 1.2: IP-adres veranderen met Windows XP 6 Stap 2: De EnGenius ECB/SCB-8610S

Nadere informatie

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network D-Link AirPlus G Telenet WiFi Home Network 2 Telenet WiFi Home Network: je draadloze verbinding met het internet De installatie en beveiliging van WiFi Home Network is niet moeilijk en met deze installatiegids

Nadere informatie

EM1019 4 Poorts Switchbox USB 2.0

EM1019 4 Poorts Switchbox USB 2.0 EM1019 4 Poorts Switchbox USB 2.0 EM1019 4 Poorts Switchbox USB 2.0 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De EM1019 aansluiten... 3 3.0 De EM1019 gebruiken...

Nadere informatie

Eminent DVR App voor Apple en Android

Eminent DVR App voor Apple en Android Eminent DVR App voor Apple en Android 2 NEDERLANDS Eminent DVR App voor Apple en Android Inhoudsopgave 1.0 Installeren van de App op je smartphone... 3 2.0 Eminent DVR de eerste keer opstarten... 3 3.0

Nadere informatie

WWW.EMINENT-ONLINE.COM. Handleiding EM4030

WWW.EMINENT-ONLINE.COM. Handleiding EM4030 WWW.EMINENT-ONLINE.COM NL Handleiding EM4030 Handleiding: EM4030 Rev. 1 Accesspoint 802.11g Waarschuwing: Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos apparaat in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

EM1017 USB3.0 Gigabit Netwerkadapter

EM1017 USB3.0 Gigabit Netwerkadapter EM1017 USB3.0 Gigabit Netwerkadapter 2 NEDERLANDS EM1017 - USB3.0 Gigabit Netwerkadapter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 2 1.3 Voordat

Nadere informatie

EM6590 - e-domotica rookmelder

EM6590 - e-domotica rookmelder EM6590 - e-domotica rookmelder 2 NEDERLANDS EM6590 - e-domotica rookmelder Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex Versie 1.4.12.21 Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex in opdracht van Stichting Platform Huurdersbelangen Inhoudsopgave Terminologie... 2 Advies. 2 Instellen van

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX76x (Flits ADSL connected by KPN) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die met

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM Inhoudsopgave Introductie van ESG103/ESG104 breedband routers......................... 1 Systeem vereisten.....................................................

Nadere informatie

EM4594 Mini WiFi Repeater met WPS

EM4594 Mini WiFi Repeater met WPS EM4594 Mini WiFi Repeater met WPS EM4594 Mini WiFi Repeater met WPS 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 1.2 Apparaat overzicht... 3 2.0 Waar plaats je de EM4594

Nadere informatie

EM6058 - Infraroodlamp

EM6058 - Infraroodlamp EM6058 - Infraroodlamp 2 NEDERLANDS EM6058 - Infraroodlamp Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen! Laat een reparatie altijd

Nadere informatie

EM8660 Draadloos deur/raamcontact

EM8660 Draadloos deur/raamcontact EM8660 Draadloos deur/raamcontact 2 NEDERLANDS EM8660 - Draadloos deur/raamcontact Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 voorkant deur/raam contact... 2 3.0 Binnenkant deur/raam contact... 3 3.1 Anti

Nadere informatie

EM8670 Draadloze buitensirene

EM8670 Draadloze buitensirene EM8670 Draadloze buitensirene 2 NEDERLANDS EM8670 - Draadloze buitensirene Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Instellingen... 2 2.1 Antisabotage schakelaar... 3 2.2 Jumper (groep) instellingen... 3

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne Inleiding NLEIDING De Nauticwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne.

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps 802.11n niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht

Nadere informatie

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis Siemens SE551 Handleiding Flits Thuis Handleiding Siemens SE551 Flits Thuis Aansluiten Siemens SE551 Configuratie Siemens d.m.v. webinterface Instellen Gisgaset USB /PCMCIAdraadloze netwerk-adapter Aansluiten

Nadere informatie

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid

Nadere informatie

EM4028 R2 10/100/1000 Mbps PCI Network Adapter

EM4028 R2 10/100/1000 Mbps PCI Network Adapter EM4028 R2 10/100/1000 Mbps PCI Network Adapter 2 NEDERLANDS EM4028 R2-10/100/1000 Mbps PCI Network Adapter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 1.2 Voordat je begint...

Nadere informatie

EM4580 Draadloze N USB adapter

EM4580 Draadloze N USB adapter EM4580 Draadloze N USB adapter EM4580 - Draadloze N USB adapter 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Installatie procedure... 3 2.1 Software installatie

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX76x (SurfSnel ADSL connected by KPN) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie

EM8676 Binnen sirene met flitslamp

EM8676 Binnen sirene met flitslamp EM8676 Binnen sirene met flitslamp 2 NEDERLANDS EM8676 - Binnen sirene met flitslamp Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Algemeen... 2 3.0 Functies... 3 4.0 Aanmelden op het alarmsysteem... 3 5.0 Gebruik

Nadere informatie

EW1085R3 MICRO USB Bluetooth Ontvanger

EW1085R3 MICRO USB Bluetooth Ontvanger EW1085R3 MICRO USB Bluetooth Ontvanger 2 NEDERLANDS EW1085R3 MICRO USB Bluetooth Ontvanger Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De EW1085

Nadere informatie

HANDLEIDING. EM4422 - nshare WWW.EMINENT-ONLINE.COM

HANDLEIDING. EM4422 - nshare WWW.EMINENT-ONLINE.COM HANDLEIDING EM4422 - nshare WWW.EMINENT-ONLINE.COM 2 NEDERLANDS EM4422 - nshare Router met Printserver Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige

Nadere informatie

EM8676 Binnen sirene met flitslamp

EM8676 Binnen sirene met flitslamp EM8676 Binnen sirene met flitslamp EM8676 - Binnen sirene met flitslamp 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Algemeen... 2 3.0 Functies... 3 4.0 Aanmelden op het alarmsysteem... 3 5.0 Gebruik

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Configuratie Siemens SX762 Controleren van de aansluiting Wanneer u gebruik maakt van uw KPN telefoonlijn en u wilt hiermee bellen, dan gebruikt u de splitter. Het modem sluit u op dezelfde wijze aan als

Nadere informatie

150 MBIT DRAADLOZE ACCESS POINT ROUTER

150 MBIT DRAADLOZE ACCESS POINT ROUTER 150 MBIT DRAADLOZE ACCESS POINT ROUTER Snel installatiegids DN-70490 Inhoudsopgave Inhoud verpakking... Pagina 1 Netwerkverbindingen bouwen... Pagina 2 Netwerk instellen... Pagina 3 Inhoud verpakking Voordat

Nadere informatie

EM8695 Draadloze gasmelder

EM8695 Draadloze gasmelder EM8695 Draadloze gasmelder 2 NEDERLANDS EM8695 - Draadloze gasmelder Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Algemeen... 3 3.0 Eerste gebruik... 3 4.0 Gasdetector aanmelden... 3 5.0 Installatie... 4 6.0

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX762 (Flits ADSL connected by BBned) Wanneer u gebruik maakt van uw KPN telefoonlijn en u wilt hiermee bellen, dan gebruikt u de splitter. Het modem

Nadere informatie

EM1222/EM1223 Web Camera met Microfoon

EM1222/EM1223 Web Camera met Microfoon E EM1222/EM1223 Web Camera met Microfoon 2 NEDERLANDS EM1222/EM1223 Web Camera met Microfoon Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen!

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u de router dient aan te sluiten en hoe u hiermee verbinding met het internet kunt maken. Wat zit er in de doos? De

Nadere informatie

Engenius ECB150/ECB300/ECB350 HANDLEIDING VOOR OPZETTEN ALS ACCESSPOINT. v0.01

Engenius ECB150/ECB300/ECB350 HANDLEIDING VOOR OPZETTEN ALS ACCESSPOINT. v0.01 Engenius ECB150/ECB300/ECB350 HANDLEIDING VOOR OPZETTEN ALS ACCESSPOINT v0.01 Inhoudsopgave: Stap 1.1: IP-adres veranderen met Windows Vista en Windows 7... 3 Stap 1.2: IP-adres veranderen met Windows

Nadere informatie

EM1037 2 Poorts KVM USB Switch met Audio

EM1037 2 Poorts KVM USB Switch met Audio EM1037 2 Poorts KVM USB Switch met Audio Let op het gebruik van de USB poorten : Het toetsenbord in de bovenste USB poort aansluiten. De muis in de onderste USB poort aansluiten. 2 NEDERLANDS EM1037-2

Nadere informatie

EM1017 R1 USB 3.1 Gen1 (USB 3.0) Gigabit Netwerk Adapter

EM1017 R1 USB 3.1 Gen1 (USB 3.0) Gigabit Netwerk Adapter EM1017 R1 USB 3.1 Gen1 (USB 3.0) Gigabit Netwerk Adapter 2 NEDERLANDS EM1017 R1 - USB 3.1 Gen1 (USB 3.0) Gigabit Netwerk Adapter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud

Nadere informatie

Het installeren van de software.

Het installeren van de software. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Het installeren van de software.... 2 De Printserver Bekabeld Configureren... 8 Instellen van je IP adres... 10 Netwerk poorten configureren... 12 Een printer Toevoegen....

Nadere informatie

Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565)

Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565) Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565) Indien de ADSL router en computer correct zijn aangesloten en u via de computer toegang heeft tot het internet, kan het configuratie menu van de

Nadere informatie

EM1037 2 Poorts KVM USB Switch met Audio

EM1037 2 Poorts KVM USB Switch met Audio EM1037 2 Poorts KVM USB Switch met Audio Let op het gebruik van de USB poorten : Het toetsenbord in de bovenste USB poort aansluiten. De muis in de onderste USB poort aansluiten. 2 NEDERLANDS EM1037-2

Nadere informatie

2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden

2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden EM8620 RFID-Tag 2 NEDERLANDS EM8620 RFID-Tag Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden... 2 3.0 RFID-tag... 3 4.0 Uitschakelen via de RFID-tag...

Nadere informatie

EM8665 Draadloze trillingsmelder

EM8665 Draadloze trillingsmelder EM8665 Draadloze trillingsmelder 2 NEDERLANDS EM8665 Draadloze trillingsmelder Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 1.2 Voorkant... 3 1.3 Binnenkant... 3 2.0 Gevoeligheid

Nadere informatie

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven.

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Installatie Windows 2000 en XP LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Selecteer Deze keer niet ( No, not this time

Nadere informatie